View Full Version : Dobrodošli u Oblivion Town (rpg prek foruma)
Blackadder
29.02.2004., 09:36
Kad nitko neće, e pa onda ću ja pokrenuti, a vi ostali nastavite ili me iskritizirajte. Jedina molba bi bila da tekst koji nije dio radnje pišete običnom (crnom) bojom, a radnju bilo kojom drugom bojom.
Budući da (još) nema game mastera, onda će ovo više nalikovati na pisanje scenarija. Ako dođe do neke situacije gdje je potrebno bacati kockice, onda ćemo se već nekako dogovoriti. Možemo izmisliti i svoj vlastiti sustav, baciti ga negdje na mrežu da ga uvijek imamo pri ruci i igrati. Na mene nemojte previše računati, jer ja sam samo igrač i organizator (kikiriki vam je na stolu lijevo, čips je pred vama, pivo i kola je frižideru znate gdje, a ostalo donesti sami :)).
Pravila ćemo uobličavati u hodu. Jedno od standardnih pravila je da slobodno miješamo hrvatski i engleski jezik kako nam se svidi.
Što nam se ne sviđa se uvijek može promijeniti, imamo dva moderatora ovdje pa možemo bez problema mijenjati npr. nazive ili imena u prijašnjim postovima.
Molim nekoga da razradi ili da gotov sistem datuma i praćenja vremena.
Radni dan u krčmi "Fat Cat" je počeo uobičajeno već u 4 ujutro. Užurbano su se pomicali stolovi i stolice na svoja mjesta, čistile mrlje od prosute hrane, prolivenog pića i krvi nakon noćašnje svađe i brižljivo glancalo veliko ogledalo koje je, čudom, ostalo čitavo.
Vlasnik krčme, dobroćudan premršav (zašto bi sve krčmari morali biti debeli!?!) čovjek za koga se znalo da je majstor u bacanju noževa, što je ne jednom dokazao i to ne samo na natjecanjima, zadovoljno je promatrao glavnu prostoriju krčme koja je polagano poprimala uredan izgled. Nakon noćašnje tučnjave, nitko se nije usudio približiti krčmi nekoliko sati i zato je cijela krčma ostala nepospremljena.
Predstavnici vlasti bi po svoj prilici mogli navratiti da čuju od njegovih ljudi što se dogodilo. Za onu vreću koju je sam našao ispod jednog stola dok se povlačio u sigurnost dok je bilo najgušće će se praviti da je nikada nije vidio.
Pljesnuo je rukama, viknuo svima da požure i otišao u svoju sobu.
U krčmu je tada ušla osoba zaogrnuta u plašt od glave do pete i sjela za najbliži stol. Pokušali su joj objasniti da krčma još nije otvorena, ali ona je, ne obazirući se ni na što, naručila piće i zašutila.
"A.. Dobro. Piće ćete dobiti odmah, ali za hranu ćete morati pričekati." odgovorila je konobarica.
Nakon što joj je dan jedan silver, konobarici je u glavi odjeknulo *Nema problema. Ostatak možete zadržati.*, na što je ona preplašeno otrčala u kuhinju.
"Fat Cat" je ime jednog pub-a u Sheffieldu. Kreativnost mi se blokirala kada sam trebao smisliti ime pa sam u zamjenu posegnuo za prvim nazivom koje mi je palo na pamet.
Možete nastaviti na ovo, možete početi svoju priču koja se zbiva neovisno s ovom, možete opisati što se zbilo prije, možete odglumiti predstavnike vlasti... Pisao sam najneodređenije što sam mogao, da ne ispadne da najmanje iskusan među vama propisuje pravila igre. Jedino što bi bilo zgodno je da svi koji sudjelujemo opisujemo događaje iz istog svijeta (uz, naravno, sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju )
probajmo nešto napraviti pa da vidimo što ćemo dobiti. A što se situacija tiče gdje su potrebne kockice to se može napraviti ili tako da se negdje nađemo uživo ili ćemo već nešto smisliti. Nećemo valjda dopustiti da nas mali tehnički problemi spriječe da se dobro zabavimo, zar ne? :)
Glupinickname
29.02.2004., 10:11
Ja sam dao svoju skromnu kontribuciju. :D
Hmmm, mroam si razimisliti sta bi ja igrao: NINDZU! ili hawt biseksualnu crvenokosu barbarkinju. Hmmmm.
Blackadder
29.02.2004., 11:43
glupinickname kaže:
Ja sam dao svoju skromnu kontribuciju. :D Bravo! Naučio si postavit top temu! :D Al ajd da te sad vidim dal znaš brisati i mijenjati postove! :E :D
glupinickname kaže:
Hmmm, mroam si razimisliti sta bi ja igrao: NINDZU! ili hawt biseksualnu crvenokosu barbarkinju. Hmmmm. Samo nemoj previše razmišljati - zamisli da se pojave dvije ili tri hawt biseksualne crvenokose barbarkinje u istom gradu u isto vrijeme. :E
Hmmmm. Pa to bi čak i prošlo. :D
-Almighty_Watashi-
29.02.2004., 19:47
Blackadder kaže:
"Fat Cat" je ime jednog pub-a u Sheffieldu.
A ujedno i ime mojeg prvog tripa, al to sad nema veze :p nego cu se javit kad smislim nekog risus charactera... Hmm, a shto kazete da, ak vec nebu kockica, onda bar svako mora imat 3 klisheja? :)
Evo nekolko clichea (and what they're good for) a vi onda smislite svoje neke medival fantasy klisheje :)
Astronaut (Piloting spaceships, not puking in zero-gee)
Biker (Riding Harley, brawling, being Invisible to other motorists)
Bimbo (Available in both genders. Distracting, teasing, not teasing...)
Computer Geek (Hacking, programming, fumbling over introductions)
Con Artist (Convincing other people to give you money, evading cops)
Cowboy (Ridin', ropin', brandin', spittin', and shootin')
Fighter Pilot (Dogfighting, not blacking out at high-Gs, bragging)
Gadgeteer (Building a radar out of a bent fork and some gum)
Gambler (Betting, cheating, winning, running very fast)
Gangster (Shooting, speaking with an accent, intimidation)
Geezer (Wheezin', cursin', bitter reminiscin', failin' to understand kids)
Hairdresser (Dressing hair. If anything.)
Kid (Being a sidekick to heroes, making friends with Giant Monsters)
Knight (Riding, lancing, sword-swinging, heraldry, being chaste)
Latin Lover (Seducing, loving, running from irate husbands)
Mad Scientist (Raving, world-domination, trying to play God, cackling)
Martial Artist (Fancy hand-to-hand combat, out-of-synch speech)
Magician (Palming things, sawing ladies in half, public speaking)
Sorcerer (Spellcasting, demon-summoning, speaking in gibberish)
Novelist (Drinking, brawling, cut-rate world traveling, introspection)
Olympic Athlete (Running, swimming, jumping, skiing, javelin-tossing)
Outdoorsman (Following tracks, building shelters, finding wild food)
Policeman (Eating donuts, writing tickets, shooting civilians)
Poltergeist (Being dead, throwing things, scaring people)
Soldier (Shooting, hiding, partying, catching venereal diseases)
Special Forces (Following orders, looking stern, following orders)
Thief (Sneakin' around gaining access and objects they shouldn't have)
Vampire (Charming people, sucking blood, turning into mist or bats)
Other Kind of Vampire (Self-pity, erotic blood poetry, wearing black
GnothiSeauton
02.03.2004., 09:05
Začuju se zvuci tihog razgovora izvana pritomljenog teškim vratima. Vrata se otvore i u sobu ulazi srednjovječni muškarac, riđe poluduge kose. Nosi riđu bradu, i kosa i brada su mu prošarane sjedinama. Jače je, zdravo-seljačke građe, krumpirastog nosa i blago obješenih kapilarama prošaranih obraza. Obučen u grub ali vodootporan (vidi se po vosku koji u 'pahuljicama' tu i tamo otpada duž blatnjavog ruba), težak plašt sa prorezima za ruke i kapuljačom. Niti kojima su prošiveni štavljeni rubovi su iskrzane. Materijal plašta je 'bodljikav', sličan juti. Ispod se naziru bljedunjave, mrljave (izblijedjele) kožne hlače vezane vezicama uzduž nogavica. Kroz plašt, odjevajući jake, dlakave ruke sa prstima veličine ćevapa i požutjelim noktima, vire vuneni rukavi prošarani duž šavova sa jednostavnim narodnim vezom crvenim nitima vune. Cipele su nekad možda stajale dobar pedalj više uz cjvenicu -- neka vrst čizama. Izgledaju iznošeno ali svatko normalan bi pretpostavio da su udobne da bi ih bilo tko nosio toliko dugo i tako daleko. Imaju pokoju rupu više kao značku časti i iskustva. Čovjek preko lijevog ramena i ispod desnog pazuha nosi dugu, bezobličnu platnenu navoštenu vreću vezanu dugom kožnatom vezicom sa mnogim čvoričima. Očigledno je polupuna ali ima komotno mjesta. U lijevoj ruci nosi košaru sa nekim gomoljikama, krtolama, porilukom i tako nešto.
Dobro jutro, radni narode! Kako pos'o? Primate'l trampu?
Prirodno se došeće do šanka, podastre štroklu ispod sebe i spusti košaru sa povrćem na gornju ploću.
Toliko za sada, pa da vidimo našto će ovo ličit. A vi pogađajte kaj je ovaj lik :w
Ali ja ne znam kako farbati tekst u crveno :cry
Blackadder
02.03.2004., 21:57
Khan kaže:
Ali ja ne znam kako farbati tekst u crveno :cry Zbilja? Ne moraš! Moderatori to mogu napraviti umjesto tebe. :D
Nego, sad ozbiljno. Kada tipkaš tekst i oćeš promijeniti boju, klikneš riječ COLOR koja ti piše negdje desno iznat prostora gdje ga tipkaš. Tamo biraš boju kojom ćeš tipkati.
Možeš i ručno, tako da napišeš
Ovaj tekst će biti crven.
pa ćeš dobit sljedeće:
Ovaj tekst će biti crven.
Ali onaj prvi postupak ti je brži. Inače, možeš koristiti sve boje koje možeš dobiti u html stranici tako da umjesto naziva boje utipkaš kod boje koju želiš.
Kierlan
04.03.2004., 20:53
Ajde napokon. Nije me bilo par dana, ali glavno da se nešto dogodilo. Tko god da je GM, Storyteller, DM ili tako nešto, nek pokuša smisliti nekakav pametan glavni quest. We'll worry for the rest.
Tiha glazba, ispremješana sa uobičajenim žamorom krčme nastavila se ubrzo, samo da bi ju nadglasao zvuk koji se samo može usporediti sa cviljenjem tri tisuće debelih svinja tijekom kolinja. Izvana su se izmjenjivale glasne psovke i tihi prosvjedi. Nekoliko zainteresiranih stalnih članova u krčmi je provirilo svojom njuškom van da bi ugledalo mlađahnog, niskog i suhog čovjeka u bijelom flanelskom odijelu i elegantnim naočalama kako stoji na monstruoznom metalnom stroju. Ispod stroja ležala je mrtva krava, a ispred njega pobješnjeli peasant. Para, koja je još uvijek zdušno kuljala iz ispušne cijevi ove parne kočije, samo je dodavala drami čitave situacije. Peasant je upravo skočio na kotao paklene naprave i zgrabila čovječuljka za ovratnik.
Škljocaj primitivnog kremenog pištolja čija se cijev naglo našla zabijena drskom seljaku u rebra natjerala ga je da se predomisli i siđe. Čovječuljak mu je dobacio zlatni novčić kao nadomjestak i ponovno izrazio svoje skromno žaljenje uz lagani naklon. Seljak se uz vidno poboljšanje u svom raspoloženju brzo udaljio. Tehnolog je skočio sa svojih kola i naizgled niotkuda izvukao štap za hodanje. Odšepao je do trulih vrata krčme i širom ih rastvorio, pa zatim tiho upitao: "Ima li tu koji metalurg?" Tupi izrazi na licima prisutne gospode natjerao ga je da promijeni svoj upit u : "Kovač. Ima tu koji kovač?"
Žamor u krčmi se ponovno nastavio, zajedno s tihom glazbom, dok je ovaj uglađeni gospodin, očito izvan svog mjesta i vremena sjeo za svoj vlastiti stol i naručio čaj.
Morao sam malo ubacit tehnologije, još me tlači Arcanum. Moji klišeji su: Gadgeteer/Noble Born (znate kaj znači)/Sickly(low str, high int)
Glupinickname
04.03.2004., 21:52
Kierlan kaže:
Morao sam malo ubacit tehnologije, još me tlači Arcanum. Moji klišeji su: Gadgeteer/Noble Born (znate kaj znači)/Sickly(low str, high int)
Sniff. Fakat sam dirnut! Great mind DO think alike! Keep on the good work and god bless the steam engine!
-Almighty_Watashi-
04.03.2004., 22:03
Shto niko drugi nije primjetio, da s druge strane birtije sjedi stari carobnjak koji sumnjichavo gleda sve okolo i pije neko cudno piche s mirisom nafte...
Name: Diego Incendia
Player: Watashiii
Campaign: Fat cat bar
Description: Rascupani sjedi starac u crvenoj carobnjackoj odjeci s pogledom osobe koja pokushava nekog uhapsit il zapalit
Cliches:
Pyromancer(4) (Bacanje fireballova, osvjetljavanje prostora magijom, paljenje javnog i privatnog vlasnishtva)
Detektiv(4) (Pushenje lule, gledanje kroz povecalo, postavljanje inkriminirajucih pitanja, nalazenje sumnjivih komada tkanine)
Stari prdonja(3) (Mlacenje shtapom, zanovjetanje zbog buke, razgovor o vremenu)
Hook: Piroman - nemoze proc ni jedan dan a da covjek ne proba podmetnut pozar
Tools:
Robe x1
Wizard's hat x1
Magnifying glass x1
Spellbook of fire x1
Walking staff (+1) x1
CLV potion x1
Smoking pipe x1
Opium treated tobacco x10
Traveler's rations x2
Dirty magazine x2
Pension money x1/2
*Grmph*, zamumljao je i nastavio proucavat okoicu, posebno buku koja se odvijala vani...
GnothiSeauton
04.03.2004., 23:04
Čovjek poluduge kose u grubom voštanom plaštu, sjeo je za šank i uspio utrampiti jednu prilično veliku ciklu i dva krumpira za krčag pive. Kako je sjeo, plašt se razastro i pokazao seljačku tuniku od mješavine više vune i puno manje platna, dubokog V-izreza povezanog ukriž ispletenom vezicom oko vrata, preko rutavih i jakih prsa. Dograbivši repu zamazanu mjestimično bogatom, rahlom ilovastom zemljom, uze ju u jednu ruku i stade gristi kao jabuku, drugom rukom pridržavajući krčag od pečene terakote. Na zvuk dreke vani, polagano se okrene, ispljunuvši u zatajno mjesto među gredama brodskog poda izdanak korjena koji mu je zapeo u grlu. Gusta, riđe-nordijska obrva zadigne se, napravivši od lica približan prikaz alpske orogeneze. Ionako velik nos sa vlastitim uresom od čekinjastih dlaka, sada već zamazanih sokovima repe, proširi se. Tim širenjem mnoštvo pjegica i mitisera koji su mu podarili teksturu zaigraše kao punoglavci u bari, tik ispod površine kože. Ispod guste obrve i teškog kapka zabljesnu žučkastosmeđe oko, sa nesmiljeno stežućom zjenicom koja se usmjeri na čudnovatog čovječuljka u bijelom odjelu.
Ovlaš jednom nogom zakačivši poprečnu prečku štrokle do sebe, uz škripav zvuk stalnim pomicanjem izglačanog, bogato dubokosmeđeg drva stolca, odmaknu štroklu od šanka. Dovši trenutni griz repe, ispere pivom te obriše brčine i bradu rukavom. Zadrignu i prozbori:
Dobrodošao stranče! Nadam se da nisi previše uznemirio naš kraj tim svojim monstrumom. I ovako imamo već dovoljno problema. Sjedi i odmori se od klatarenja na toj neprirodnoj zvjerčugi
Samo recite kako reagirate na mog lika, ono tipa 'pažljivo ga promotri', ovo ono, pa ću vam napisati daljnju interakciju itd.
-Almighty_Watashi-
05.03.2004., 01:56
Nakon shto je popio svoje piche, Diego je pripalio lulu, teshkom mukom se ustao i krenuo prema oglasnoj plochi diveci se lijepo obojanim oglasima. "Izgubljen pas, nestao u pechini kraj grada. Pateticno mala nagrada onom ko ga nadje", pisalo je relativno chitljivim djecjim rukopisom. Uznemiren, Diego se sjeo natrag za svoj stol i narucio jos jednu cashu loz ulja dok je gledao kako jedan od oglasa skoro pa neprimjetno tinja...
Kierlan
05.03.2004., 13:47
Kierlan pl. Darkskye je podigao pogled sa svog vrućeg čaja (fuj! ti barbari ga ne znaju dobro pripremiti!) i pogledao pridošlicu. Tipičan pustolov, koji troši vrijeme na lutanje svijetom i zarađuje za život krađom svetih relikvija iz hramova nepoznatih kultova, spašavanja djevica iz ruku gramzivih zmajeva i ostalih općenito nemogućih načina zarade. Ovakve bi gospodin Darkskye zaobilazio u širokome luku, ali činilo mu se da nema izbora pa je samo ljubazno kimnuo pa otpočeo razgovor s ovim barbarom.
Gnothi, no offence. Moj lik se tako odnosi prema tvojem tipu lika. Može se reći da ima nos u oblacima sve dok netko ne zasluži njegovo poštovanje.
"Drago mi je gospodine...?", ustvrdio je plemić i počekao da mu sugovornik odgovori.
GnothiSeauton
05.03.2004., 15:22
Kaddar je motrio plemića cijelo vrijeme dok je, evidentno vrlo samobitnim i prepotentnim stilom prešao udaljenost između vrata i šanka.
Kaddar, drago mi je.
Nešto odlučnije, ne baš s trijeskom, odloži sada već polovinu repe na stol, tako da sitni komadići ilovaste zemlje poletješe sa tužno obješene stabljike. Ovlaš otravši ruku od plašt negdje u predjelu pojasa, ispruži svoju izraubanu, jaku ruku sa rožnatim, nepodrezanim ali radom iznošenim noktima. Ustane, te učinivši to, oba jandarnosmeđa oka zaključaše mu se na vrlo očigledno kozmetikom glađene oči plemića.
Kaddar Germainne, tojest.
(Hmph, ja svoje titule ne bacam kao biserje pred svinje, a i onako mu em ne bi ništa značila em nije baš da podrazumjeva onakav tipi podilaženja i ophodnje kakav on vjerojatno očekuje od svoje)
Iz ovog zabitog i malog, ali do sada mirnog okruga, Lacammershirea, kojeg su i bogovi zaboravili, ali ne izgleda da mu smeta :). Kojim poslom, ili zabavom, Gospodaru? Kakva bi pogibelj, dogodovština ili pak dosada dvorskog života izazvala korištenje ovakvog prijevoznog sredstva?
Svoj vrlo direktan i naredbodavan kažiprst isturi prema vratima. Kroz primitivno ljevano, obojeno staklo sa kružnim izbočinama dopuštalo je tek naznake oblika očigledno i na prvi sluh bučne, zapuhane, metalne naprave.
Sasvim uljudno, ali bez suvišnih gesti dodvoravanja ili dvorske gestikulacije te savoy-fairea, blago se odmaknu od stolca kojeg je ponudio plemiću. Za pedalj-dva pomakne košaru svojeg povrća dalje od djela šanka ispred tog stolca. U trenutku kad se učini da Kierlan prihvati poziv da sjedne, blago kimne gestom koja je mogla biti vrlo štura skica naklona.
Hahaha, no bad Kierlan. Zanimljivo da smo izabrali takve likove... tvoj je očigledno neki technologist, a ti probaj pogodit što je moj... recimo na drugom kraju spektra (naznači da li tvoj lik pokušava vidjeti ima li Kaddar što oko vrata ili za pasom :D)
Kierlan
05.03.2004., 17:34
"Prijevoznog sredstva?", zapitao se Kierlan naglas i okrenuo prema parnom (paklenom, za neke) stroju koji se nazirao izvana. "Ah, to! Imam hitan posao u glavnom gradu ove... hm.. pokrajine. Ova spravica, koju sam SAM SLOŽIO", naglasio je, " je samo najbrže sredstvo koje bi me moglo do tamo dovesti. To jest, bilo bi najbrže da mi prije nekoliko kilometara nekolicina razbojnika nije napravila veliku rupu na kotlu. Moram ga dati zakrpati, ili barem nabaviti materijale za popravak prije nego mogu nastaviti dalje. Čim se malo okrijepim, najvjerojatnije ću se morati porazgovarati s lokalnim metalurgom. Ako ga uspijem popraviti u idućih par dana, još uvijek ću stići do Oblivion Cityja (ime glavnog grada, OK?) na vrijeme i prije nego što bi mi trebalo da sam išao na konju."
Ovo sve je bilo izrečeno veoma brzo, ali ne toliko da bi slušaoc pomislio da plemić govori bez prestanka. Samo da mu um radi prebrzo za njegova usta. Kao da se toga tek naknadno prisjetio, plemić je nadodao:
"Bili ste spomenuli nekakve probleme, gospodine Kaddar?"
GnothiSeauton
05.03.2004., 18:05
Dok je plemić govorio, Kaddar ga je pažljivo promatrao. Ne bahato procjenjivački, nego koncentrirano, ali dobroćudno. Bez obzira što se prilikom plemićevog brzog monologa nije poslužio 'Da, da...' ili nekom drugom požurujućom podštapalicom, čak niti kimanjem, nešto u vezi njegovih očiju moglo je uvijek svakom sugovorniku reći da ga Kaddar prati... kad to je i kad nije bitno tom sugovorniku. Kad je plemić završio, Kaddar odmjereno posegne za ostatkom repe, odgrize još jedan medvjeđi zalogaj, pažljivo ga, gurajući ga ovamo-onamo jezikom po zubalu, prožvače i zalije ovećim gutljajem pive.
Razbojnici kažete? Da nije to bilo u Car'lydolskoj šumi? Heh... bili oni ti ili neka nova grupa zlikovaca, s njima sav pošten svijet ovog okruga ima problema. Vidite, ovaj bogati okrug, rodan, pošumljen, opasan gordim ali naklonjenim, rekao bi odobravajućim, obroncima širokih ramena Raggatholskog obrđa, je inače dušu dao za udomljavanje, i to vrlo toplo, sigurno i obilno, svakakvog dobronamjernog svijeta. I sada ti mali ljudi, mirni, privređujući, ma ima ih svakakvih i od svakakvih vrsti, stasova, raspoloženja, ali većinom svi oni gledaju svoga posla, oni sada imaju problema.
Ljudi sa udaljenih imanja boje se doći do grada prodati viškove jer ne žele nevolje sa tim razbojnicima. Razbojnici gavljaju po šumama koje stjeću lošu reputaciju među onima koji ionako više vole preorana polja, ceste i dosadne, iskolčene puteve (I ti jedan od takvih, kladim se)... nego naseobine gorostasnih hrastova. Ti i takvi onda izlaze i iživljavaju se na šumi, paležem, i prekomjernom sjećom.
Razbojnici tjeraju i divlje životinje iz šume, koje stradavaju pod čakijama inače pitomih, ali u strahu bjesnih poljodjelaca. Onih malo koji i zalaze u relativno pitome i uglađene šume ovog nizinskog okruga i tamo se bave lovom ili skupljanjem gljiva primjetili su i iživljavanja samih tih zlikovaca. Bezosjećajno mrcvarenje divljači, ostatke orgijanja i gozbi radi kojih zlikovci pale proplanke u šumi velikim krijesovima i ubijaju više nego što mogu pojesti. A brutalno sasječene mladice novih biljaka 'ukrašavaju' (ptuj) ostatcima divljači koju krivolove. Takve signale životinje dobro poznaju i same će podivljati i početi namjerno ozljeđivati sav čedan i 'civiliziran' svijet ove krajine.
Tako sam ja došao u Zaboravgrad potražiti gdje je Kraljeva vrla straža ili bar njegov zadrigli, debeli i nesposobni lovočuvar u ovom okrugu. A što se tiće vašeg problema, ovdje ćete vjerojatno naći nekakvog kovača. Ali ne očekujte gotovo predilačku finost izrade i poznavanje dubokih tajni tkiva Zemljine utrobe kakvu možda znate da imaju patuljački narodi Ledenkrune.
Ja nisam bogat čovjek, ali imam dvije zdrave ruke i noge, poznajem neka znanja o poljodjeljstvu i svakojakom bilju, pa ću probati naći si posla u ovom gradu i tako privrijediti za ostati par dana. Koliko pretpostavljam da će i vama trebati dok vam poprave prijevoz. A tada bi silno želio poći s vama. Što zbog brzine, a što da se i sam uvjerim da li, i koliko, ova vaša skalamerija izaziva straha, razdora ili neželjenih pogleda, te se plete u miran život ovog kraja. Vi razmislite želite li me, i ako da, kako vam pri tom najviše mogu biti od koristi, povesti.
Pričekavši da plemić provari rečeno, Kaddar se okomi na posljednje ostatke repe i pive i dalje sporim i odmjerenim, ali neumoljivim, lavovskim pokretima nastavi uživati u tom jednostavnom jelu i pilu.
Kierlan
05.03.2004., 20:00
"Poći? Sa mnom? U Oblivion City? Nemojte me smatrati previše nepristojnim ako vas odbijem. Ja si ne mogu dopustiti da prevozim neznance po ovoj zemlji bez ikakvog objašnjenja. Tko zna, možda ste lopov, ubojica ili nešto još gore!", objasnio je Kierlan ovo zadnje s potpunim gađenjem. "And know, if you'll excuse me, idem naći kovača ili metalurga ili nešto takvo."
Sorry, Gnothi. Morat ćeš nečime zaraditi svoje mjesto na ovoj vožnji. Kao što rekoh, moj lik cijeni časne ljude i one kojima je nešto dužan. Imamo još nešto radnje u Zaboravgradu/Oblivion Townu (spašavanje izgubljenih pasa, klanje onih razbojnika koje si spomenuo, a i ja moram popraviti kola...) pa ćeš imati puno prilika da mi dokažeš da si častan čovjek (ili netko kome je čast jako važna) ili da ti ja ostanem dužan nekim slučajem.
Watashi, uskoči malo. Imam pozitivnu informaciju da će nam se ubrzo pridružiti i Nighthawk, pa da nam još samo fali nekakva hot biseksualna barbarkinja (GNN - where are you?).
Gospodin Darkskye je pograbio svoj štap za hodanje i elegantno izašao iz krčme. Gdje će on naći kovača u četiri ujutro, dok još prve zrake sunca nisu počele sjati i mjesec se još krivio na nebu, to je njegov problem...
Nighthawk
05.03.2004., 20:13
Puni mjesec je obasjavao usamljenu krčmu na kraju gradića u kojoj se sve počelo okupljivati sve više heroja svih kalibara. Na rubu šume, sjedeći na jednoj grani, zakukuljena prilika je bezvoljno promatrala događaje u birtiji kroz jedan zamagljeni prozor. Pogled mu je svako malo bježao na paklenu napravu parkiranu ispred krčme. Podsjećalo ga je na nešto što je vidio dok je pušio svetu travu umočenu u sveti umak, ali, za razliku od tog incidenta, ovo je bilo stvarno. Iz krčme je izašla niska prilika i počela se polako gegati prema stroju.
Nighthawk napregne svoje darkeflovske oči da bolje vidi čovjekovo lice. Njegovo selektivno fotografsko pamćenje je zapamtilo sve čovječuljkove karakteristike za slučaj da će ti podatci zatrebati ostatku tijela.
Nighthawkov genijalni analitički um je zaključio da je paklena sprava čovječuljkova i da će čovječuljkova sudbina postati vrlo zanimljiva... Oblivion Town je posljednje mjesto na kojem bi se trebao naći ubogi aristokrat (držanje ga odaje, zijevajući pomisli Nighthawk) tehnološkog opredjeljenja usred noći. Naravno, ne bi ga on opljačkao (zlato... pih), ali ima puno kandidata... Što se tiče one mašine... Tehnologija... pih.
Nighthawk jednim elegantnim potezom zamahne svojim crnim cloakom te siđe sa grane, te se uputi u tamnu šumu punu razbojnika... jadna im majka.
GnothiSeauton
05.03.2004., 20:17
Kaddar odsluša plemića sa istom pozornošću, premda bi nekog zaokupljenog vanjskim izgledom možda od te pretpostavke (da ga Kaddar pažljivo sluša) odvratila činjenica da mu komadići repe i nešto pivske pjene vise na brkovima. Ovlaš dok ga je ovaj odbijao se obriše po brkovima te reče
Hehe, mislim da vas lopovima i ubojicama neće biti teško uočiti. Nadam se da potaknuti žurbom, bijesom ili nestrpljenjem nećete natjerati tu svoju napravu preko ovog mirnog krajolika. Vidjeli ste valjda da i po cesti mašina ostavlja sasvim vidljive, i što je najgore uništavajuće tragove. Nisam ni mislio provozati se na vašoj mašini bez da nešto radim zauzvrat. Ali ne marite, gospodaru.
Hmph, (sa predosjećajem neminovnog i ne baš zadovoljan time) a mislim da ćemo se ionako sresti. Takva naprava ne djeluje baš smirujuće po ovu okolinu. Sretno sa kovačem!
Stameni, očigledno napojen i relativno zadovoljan čovjek, okrene se šanku.
Nego, što reće, gdje se može naći onog smješnog ispljuvka od čovjeka, takozvanog lovočuvara Cyrana Blachlocha, i njegovog kartaškog i kurviškog druga, šerifa Kraljevske Straže ovih krajeva Ithyra Pallasa?
No bad, Kierlan. Ne znam koliko će biti GM inputa u ovoj 'kampanji' (kojeg će očigledno morat biti da bi sad recimo moj i tvoj lik završili u Zaboravgradu) i da li je ovo jedna od onih tongue-in-cheek kampanja gdje je prva scena uvijek nužno ta u kojoj se likovi upoznaju i zabriju skupa kao skupina bez obzira na ono... razloge :) :w
Kierlan
05.03.2004., 20:47
Srebrna glava Kierlanovog štapa je zalupala po polutrulim vratima nečega što bi se samo u potpunom ludilu moglo nazvati kovačka radnja. Možda izdaleka i po nekim detaljima liči na to, ali tome kovaču ne biste povjerili niti potkivanje konja, jer bi vas odmah nakon tri metra zbacio. Pa ipak, upravo se pred ovakvom straćarom našao Kierlan. Prezirno je frknuo nosom dok se u kući upalila svijeća čija je svijetlost treperila uz glasne psovke, čiji sadržaj neću spominjati. Dovoljno je reći da su uključivale razna poljoprivredna pomagala i bliže i danje članove obitelji i prijatelja.
Međutim, Kierlan nije nikada ugledao podbuhlo kovačevo lice jer ga je neki neidentificirani tupi predmet udario po stražnjem dijelu lubanje čime je izazvao njegovu trenutačnu i potpunu nesvjesticu.
I tako je počela Muka po Kierlanu. Maznuli su mi lovu i nemam za popravke. Što će reći da ne mogu ići na svoj važan sastanak (koji još nije važan, ali kasnije će možda biti...). A nekako ću morati platiti za popravke. Hoće li to biti tako da pronađem lopova ili obavim par zadataka za local constabulary, još ću porazmisliti.
Igra je noga!
iliti
The game's afoot!
Nighthawk
06.03.2004., 00:08
Tamna prilika je vukla Kierlana za noge u obližnju tamnu ulicu, te se Nighthawk zlobno nasmiješi te pomisli: I told you so. Neko vrijeme je razmišljao da li da pomogne čovječuljku ili ne, ali mu tada na pamet padne THE INFERNAL MACHINE (tm), te prezirno frkne nosom. Ne, još nije vrijeme da se pridruži akciji. Za sada je samo promatrač...
Prilika koja je upravo pljačkala onesviješćenog Kierlana nije primjetila vijorenje plašta na laganom povjetarcu dok je dark elf klizio kroz sjene šumskog drveća...
-Almighty_Watashi-
06.03.2004., 02:49
Odjednom, vec dobrano halucinirajuchi carobnjak, izishao je iz birtije povecalom prateci otiske prolaznika... "Aha, pljacka se odvijala ovdje... Mozda spasim zrtvu i ponesto zaradim!!", pomislio je carobnjak i nastavio pratiti trag, te je usput proizveo vatru sa vrshaka prstiju, i zapalio obliznju kantu s ugljenom...
Kierlan
06.03.2004., 15:40
Kierlan se počeo buditi, samo da bi ugledao visokog čarobnjaka u crvenoj halji kako na njega baca kantu vode.
"AARGH! Vruća je!", vrisnuo je plemić na potpuno neplemićki način.
Ustao se i odmjerio čarobnjaka. Nije baš volio magove. Većina onih koje je susreo bili su najveći šarlatani koje je on ikada vidio, a oni koji nisu bili šarlatani su mu uvijek bacili nekakvu kletvu na kućanstvo zbog nečega. Koliko god ih on upozoravao da ne trpi magove u svojoj kući. Naposlijetku je, promočen do kostiju, praznog novčanika i sa mokrom vrećicom baruta za svoje pištolje, prezirno prozborio:
"U redu! Tko je odgovoran za ovo?!"
Good to have you aboard, Watashi.
-Almighty_Watashi-
06.03.2004., 20:57
"Zovem se Diego Incendia i radim kao privatni istrazitelj :cool:.", zapoceo je, "U ime pravde, mogu s lakochom otkrit lopove koji su vas orobili... (bacam 4d6 na klishej "detektiv" i vjerojatno prolazim DC10 :p) Zasad vam mogu rech da su sigurno krenuli u onom smjeru. Pozurimo prije neg nekog od nas neosnovano optuze za neke pozare ispred birtije s kojima mi definitivno nemamo veze :rolleyes:
Kierlan
06.03.2004., 21:03
"Ah, da, gospodine... Incendio. Postoji jedan majušni problem. Koliko ja shvaćam, privatni detektivi zahtjevaju novac. Međutim, ja vam ga ne mogu dati unaprijed dok ne pronađete lopova. Nadam se da vas to neće previše ometati u vašim detektivskim ... ovaj ... proučavanjima.", petljao je plemić, očito posramljen što je ostao bez kinte. Uvijek je imao love sa sobom. Tek je sada uvidio kako je to biti na kraju hranidbenog lanca.
Ljubazno umoljavam svekoliko pučanstvo da mi prepusti ulogu DM-a dok ja ne izvršim svoj glavni quest (odlazak na sastanak u Oblivion City). Danji razvoj u priči ću slati preko PM-a onima kojih se to bude ticalo, ali će igrači naravno imati slobodu da na taj danji razvoj reagiraju kako žele. Kad završim svoj quest, dajem nekome svoju palicu DM-a na čuvanje, dok ja postajem samo najobičniji član družine.
All in favor say "I!".
-Almighty_Watashi-
06.03.2004., 21:12
Eye :p
"Ma ne brinite se gospodine... kako se vech zovete... Znate, malo sen... ovaj, hocu reci da ne brinete jer isplatu mozemo obaviti kad nadjemo one koji su vas pokrali, te zato krenimo brzinom munjee!!!!"
Rekavsi to, Diego se naslonio na svoj shtap i polako krenuo u smjeru u kojem su tragovi vodili. Usput je uzeo povecalo u drugu ruku i spustio glavu na pol metra od zemlje
"Ako ugledamo lopove", upozorio je kierlana iza sebe, "molio bih da mi pomognete uspravit se jer u ovakvom stanju ih mogu samo udarit po nogama :o"
Put ih je vodio u ulicicu jos mracniju od ulicice u kojoj su se sreli...
Kierlan
06.03.2004., 21:25
Uličicu još tamniju od one u kojoj su se sreli. Ulicu koja je također (kojeg li slučaja!) bila slijepa ulica. Nekoliko zakarabuljenih prilika je to očito shvatilo prekasno i upravo su izlazili kada su se tresnuli u Kierlana i Diega. Jedan od njih je izvadio dugačak mač, na čiji je blijesak Kierlan progutao golemu knedlu. Izvadio je svoj pištolj i počeo gurati barut unutra iz vrećice. Zauzet ovime, zaboravio je pomognuti Incendiu da se pridigne.
Dok su mu grašci znoja kapali niz čelo, ugurao je grubu metalnu kuglicu u cijev pištolja, pa ga veoma živčano uperio spodobama u lice.
"T.. tko ste v..vi i što ste učinili sa mojim novcem?", promucao je zaplašeno, ne primjećujući nikakav strah na licima prijestupnika.
Razbojnici su se samo blijedo nasmijali, da bi jedan od njih posegao za Kierlanovim pištoljem. Kierlan je živčano pritisnuo okidač. I čuo samo klik. Naravno, zaboravio je na činjenicu da mu je barut mokar. Jedan je skočio na njega da mu da lekciju, ali je Kierlan u zadnji čas podstavio nogu Diegu, čime je ovaj pao na svoju čarobnjačku stražnjicu i time došao u položaj u kojem odlično može vidjeti oba lopova.
-Almighty_Watashi-
06.03.2004., 21:35
*Creando incandia* izgovorio je Diego chudnim i skoro neljudskim glasom Te je bacio 4d6 i ak bog da prosho dc10 (ah kako je lijepo kad niko ne pazi na rezultate s kockom :p) i nakon toga ispucao omanju vatrenu kuglu u glavu lopova blizeg njima... dok je on vikao "my hair is on fire, my hair is on fire", drugi je izvadio samostrel i natprirodnom brzinom u njega ubacio crossbow bolt te ga uperio diegu u glavu..
"Jedan pomak i nema te vishe djedice", rekao je nasmjesheno...
Evo, tu neko novi moze conveniently upast u party :)
Nighthawk
06.03.2004., 21:56
Slijedeće sekunde pred Diegovim i Kieralnovim očima, kao i pred očima razbojnika je zabljesnuo metal na laganoj mjesečini isprekidan plaštem. Kad se nakon pola sekunde situacija smirila, Diego primjeti da su razbojnici mrtvi. Sa čuđenjem je pogledao u razbojnika sa samostrijelom te u sebi pohvalio čovjeka koji ga je ubio- lijep ručni rad, bez suvišne krvi, quick and painful. Pogled mu je stao na tamnoj prilici pred njima. Kapuljača je skrivala većinu lica, ali je Diego, iskusni čarobnjak kakav i je, primjetio da pred njim stoji dark elf koji je upravo spremao dual rapiere negdje ispod svog crnog cloaka.
"Thank you, stranger, for your intervention..." započne Kierlan. "I think."
Kierlan
06.03.2004., 22:03
Stranac je skinuo kapuljaču.
"Što?! Jedan Drow, pa da mi spasi život!?", zaprepastio se plemić. "Zar Drow nisu protiv tehnologije?", nastavio je osupnut saznanjem o pravom identitetu njihovog spasitelja..
Kierlan je odahnuo par trenutaka i dopustio samome sebi da se smiri. Koliko god on to mrzio, Drow mu je spasio život i pritom prikazao kakav takav moralni integritet. Osim toga, njegova vještina s oštricom je bila zapanjujuća. Kierlan je odmah shvatio da to može okrenuti u svoju korist. Možda će mu taj elf još koristiti. Ploča se promjenila neopisivo brzo.
"Ispričavam se, dragi gospodine, zbog izvjesnih rasističkih tvrdnji koje sam izrekao prije nekoliko trenutaka, na temelju vaše boje kože i vrste. Najponiznije se zahvaljujem na vašoj nepogrešivoj intervenciji i nadam se da bi mogli surađivati i u budućnosti. Naravno, za određenu nadoknadu. Mislim da jedan od ove gospode ima moju vrećicu sa zlatom..."
Nighthawk
07.03.2004., 00:04
Elf prezirno frkne nosom (Drow mi zvuči kao oni dvospolci iz Star Treka).
"I have no need for money."
Nakon par sekundi međusobnog buljenja, Diego upozori Kierlana da zatvori čeljust.
"Yes, quite. Well, err... name your price." odvrati Kierlan.
Nighthawk ga pogleda svojim prodornim pogledom, te vrati kapuljaču preko glave
We shall meet again... sir. Have no doubt, we shall meet again. And maybe then we shall discuss such topics. But, for now, you have nothing I require... And a little advice: move that tin can, or I shall be forced to move it for you.
Okrenuo se na peti, te krenuo prema kraju te mračne ulice.
"Oh, I almost forgot,"reče Nighthawk, okrenuvši se na peti i bacivši neku vreću na pod. "I found this laying around"
Nonšalantno se nasmiješio i krenuo da nestane u sjenama, kad ga zaustavi Kierlanov glas.
Wait, stranger. Maybe I might have something you require.
Da budem iskren, nemam pojma što bi ja htio. Iznenadi me.
-Almighty_Watashi-
07.03.2004., 03:22
Kao shto vidish, to je vrecica finog duhana, a po mirisu se moze zakljucit da je tretirano opijumom. Omiljena zabava svakog elfa dovoljno cudnog da nebude pohlepan...
*ahem*, rekao je diego, "to je moja vrecica, al mi je ispala usljed borbe", nastavio je, povukao vrecicu telekinezom i zarolao pola pyromancer klisheja te na 2d6 dobio premalo pa je vrechica pala na pod i lagano se rasula...
"Ovaaaj... jel bi mi mogo neko pomoc da se ustanem? :o"
-Almighty_Watashi-
07.03.2004., 03:32
(dva sata kasnije)
"Tchooovjetchee, kako je ovaj mrak plav, to je bolesnoo...", rekao je nighthawk
"Huh, dobro da su sve pare iz mog novcanika nestale, ko bi to sad bio u stanju prebrojat, dost je kaj imamo ove komplicirane coppere koje smo odskraundjali od poginule gamadi... Bogzna di su moje pare ostavili... Mozda su ih odnjeli goblini... ili shtrumpfovi, mamu im lopofsku..." - razmishljao je kierlan iako su se njegove misli na 2 metra daljine chule savrseno razgovjetno u dubini glava okolnih slushatelja
"mamu nam pohlepnu, pol shkije smo popushili eheheheheh... Kaj mislite jel su rogueovi zapaljivi?" - trabunjao je diego, josh uvjek sjedeci na istom mjestu
"i tako...", urazumio se djelomichno nighthawk... "Oblivion town, kazesh? A jel ima tamo kakvih pitchaka?"
Nighthawk
07.03.2004., 10:38
"Naravno, ja pitam čisto iz prokreativnih razloga, a ne zbog užitka,"reče Nighthawk.
"Naravno, naravno,"kimne Diego.
"U redu,"uspravi se Nighthawk, sada potpuno clean. "Izgleda da imate suputnika. Ali zapamtite: tijelo pripada čovjeku, ali trava pripada plemenu. Znači, ako vi umrete, sva sveta trava ide meni. Zapravo, kad bolje razmislim, sva trava tak i tak ide meni."
Diego je sakrio svoj tužan izraz lica. Bit će to dugi quest...
Čuj, ja se trudim biti ozbiljan, ali ti baš teasaš.
Kierlan
07.03.2004., 11:51
Kierlan je izdahnuo posljednji dim kroz svoja usta pa promrmljao nešto tipa - I see dead people, našto mu je Diego pokazao na razbojnike. Kierlan se razbudio. Nije u potpunosti shvaćao što se dogodilo, ali nekako... možda zahvaljujući ovoj vrećici trave.. je pridobio elfa u svoju družinu. Jedino čemu si mogao vjerovati kod Drowa je njihov neprogrešiv ukus za prirodne narkotike. Pomogao je Diegu da se pridigne i primio ga da ne zatetura. Diego se podrignuo i mali plamen je štrcnuo van.
Na podu je ugledao svoju vrećicu. Bila je malo previše mlohava za njegov ukus. Podigao ju je, samo da bi shvatio da je prazna. Gotovo prazna. Unutra je još ostao jedan zlatnik. Sav izmučen napetim zbivanjima, zateturao je i konačno sjeo na pod da spriječi nesvjesticu.
"Propao sam... propao...", šaputao je samome sebi u bradu kada su ga Drow i Diego odvukli do krčme da izliječe šok.
Morat će nekako dobiti sve te novce natrag, ili dobaviti jednaku količinu, inače neće moći izvršiti svoj posao u Oblivion Cityju. Njegova tvrtka ovisi o tome. Ozbiljno je razmišljao o tome da uloži svoj preostali zlatnik u metke i novi barut, kao i neke potrepštine, te da uz pomoć svojih novih drugova, kojima je ionako već dosta dužan (Diegu novac, a Nighthawku uslugu ili plaćeni posjet kurveraju), posjeti obližnju razbojničku šumu. No, to će sve morati pričekati dok se ne smiri. Ili dok ne skupi hrabrost za tako odvažan čin.
Još nejdemo u šumu. Nemojte brzati.
Fijuk zapadnog vjetra začuo se kroz vrata koja su se otvorila i zatvorila propuštajući još jednu priliku ogrnutu plaštom koji je vidio i bolja vremena. Brzo okačivši plašt na drveni klin kraj vrata, prilika se konačno razotkrije kao visok mišićav muškarac kože boje gorke čokolade, glave izbrijane, osim jednog perčina koji mu se spuštao do pola leđa, uz glavu uspravljen spiralom od zlatne žice. Gola su mu se prsa presijavala ispod crvenog somptastog prsluka, izvezenog motivima zmajeva koji grizu vlastiti rep. Preko leđa mu se pružala ogromna zakrivljena sabljetina, a na prsima je imao bandoleer sa zataknute tri percussion pištolje. U ruci je nosio nešto dugačko i usko, zamotano u navošteno platno. za pasom mu je visio rog za barut izrezbaren u slonovači te kožna torbica ukrašena bodljama dikobraza. Priđe šanku, i, prislonivši uz njega zamotuljak, zazva
"Mir ovoj kući!"
Dok ga je šankerica mlada zbunjeno gledala, on nastavi.
"Molim vrč nekog pića koje ne opija i jelo koje ne sadrži svinjetinu"
Mladica ga pogleda s prijezirom, dok nije spustio na šank mali nazubljeni zlatnik na kom se jasno vidio profil Pica prvog, imperatora Korugva preminulog prije pedeset godina. Nakon toga ženskica užurbano izlije iz vrča prljavu vodu koju mi je planirala dati i ulije tamnocrvenu tekućinu iz skrivene boce, i razbije šest jaja u tavu, te ih stane frigati. Dok je čekao posluženje, crnja se okrene i sa zanimanjem krene gledati po krčmi.
Eto, nije baš barbarkinja, ali vjerujem da će vam poslužiti. Komunicirajte prema željama.
Kierlan
07.03.2004., 21:11
Kierlan se probudio slijedećeg jutra na krevetu sumnjive kakvoće, nakon što je pozajmio nekoliko bakrenjaka od Diega uz visoke kamate. Zlatnik mora čuvati, ako želi nekako zaraditi svoj novac. Ustao se i umio u žućkastoj tekućini koju se tavern keeper usuđivao nazvati vodom. Trebalo je reagirati. Prespavao je pola dana, obuzet događajima od prije nekoliko sati, i bilo je konačno vrijeme da se nešto učini. Nije se trudio zaključati vrata, ionako nije bilo ničega vrijednog za zaključati, a i nije se usuđivao pogurnuti tanki ključ u bravu da ne pukne.
"Volim krčme. Uvijek su pune iznenađenja.", mislio je sarkastično plemić dok se spuštao niz drvene stepenice na prvi kat. Tek se sada potapšao po džepu i ustvrdio da je onaj zlatnik još nekim čudom ovdje, kao i njegov pištolj. Zaustavio je neko derište koje mu se ispriječilo na putu i rekao mu:
"Mali! Želiš li zaraditi bakrenjak?"
Dijete ga je pogledalo sa sumnjivim pogledom u očima. Nije mu se sviđao stranac još otkada se bučno pojavio u gradu, ali naposlijetku je prevladala pohlepa. Mali je ispružio svoju blatnjavu ruku.
"Tako treba. Želim da odeš do kovača i kažeš mu da trebam jednu cijev trideset centimetara dugu i vanjskog promjera 1 cm, a unutarnjeg promjera 7.62 mm. Jesi li to zapamtio?", upitao je klinca.
Mali je klimnuo i otrčao nekim svojim poslom. Kierlan je tek nekoliko trenutaka zadržao svoj pogled na golemom crncu koji je sjedio za šankom prije nego li je izjurio van u potragu za najbližim nalazištem kalijevog nitrata i sumpora. Stao je na tren kod svojeg stroja i iz posebnog pretinca, nevidljivog neistreniranom oku uzeo svoj alat.
Moram si sastaviti pljucu. Tek onda nastavljamo. Predviđam da sam do sutra gotov sa traženjem svih materijala i s varenjem.
-Almighty_Watashi-
08.03.2004., 00:05
Nekako su boje izbljedile otkad nas je pustio opijum :p
Diego je sjedio u birtiji, polako sisajuci shalicu loz ulja i u njegovim kretnjama su vec svi mogli vidit da planira nad tom istom dozom provest cjeli dan... Konobari nisu brinuli jer i tak nije bilo puno gostiju, a dok god diego ne pokushava nista zapalit, vladala je politika "ne diraj u govno dok ne smrdi"
A Diego je ubijao dosadu u chasopisima koje je nosio sa sobom i jedan dio dana proveo u meditaciji pri kojoj je iz nekog cudnog razloga konstantno ponavljo "wiggle your left toe"
GnothiSeauton
08.03.2004., 07:08
Nakon njegovog grlatog povika, konobarica ostade šutjeti i nastavi se zabavljati sa tavama i rajnglama. Preostali zgrbljeni svat koji se zabio u kut i mirno se trovao nekom izlikom za alkohol također nastavi svoj innuendo. Jedini preostali živahni posjetitelj krčme, nekakav spaljeni frik (Taj bi vrlo vjerojatno mogao biti kakav magus. A po onome kako smrdi dovdje vjerojatno je pyromant. MRZIM PYROMANTE) naglo strusi štogod je već pio iz terakotskog krčaga, vidno potrovan (prema prokleto odvratnom mirisu iz krčaga ne bi se dalo zaključiti da je ono što ga je otrovalo nužno alkohol) istetura na hladnu seosku cestu. Kaddar ga isprati pogledom (Heh, znamo tko će otići Velikom Dagdi i Gay'ann na istinu ako mi ikoja nosnica samo zatreperi na najblaži deja vu mirisa dima).
Taman kako je Kaddar ispratio pyromanta pogledom, u krčmu utetura novi svat. Solidna i čvrsta vrata krčme, upotrebom dovedena do sjaja tamnog piva i opremljena prozorom ne pretjerano finog šarenog stakla, nisu se stigla niti zatvoriti za pyromantom, kada se na njihovom rubu pojave pet prstiju za koje je Kaddar morao ustvrditi da su puno deblji, iskrzaniji i općenito upotrebljavani od njegovih. Ktome, bili su i vrlo nekarakteristične boje kože, kao uostalom i rečeni svat, koji se morao primjetno pognuti kako bi ušao u krčmu.
Ogromni crnjo, obučen pretežito u kožne artikle sastavljene u cjelinu impresivnom bibliotekom zakovica, ukrasa, igli i kopči, izrade koja je sasvim očigledno odavala vrlo udaljeno podrijetlo, ogleda se po krčmi na način nekoga tko je više puta ulazeći u slična mjesta naletio na dobru šoru nego miran doček. Tek kad se uvjerio da ga u pola pet ujutro u Zaboravnom Selu niti jedan dva farmera (Jes, u njegovim krajevima također vjerojatno ima Braće, ali pretpostavljam da njegovim neukim očima dok god nisam premazan bojama na bazi krvi i ilovače, te bez pokrivala za glavu sastavljenog od lubanje i kože savanske životinje izgledam kao obični ugojeni, smireni i pitomi farmer iz ovih 'slabićkih krajeva') nije imao pretjeranu i neutaživu želju nabiti, opusti gard.
Crnjo ga očigledno ne primjeti, tj. vjerojatno ga svrsta pod kategoriju 'nebitno' (što su inače ljudi često radili a Kaddaru je većinom odgovaralo) uputi se na način koji je Kaddar naučio odobravati i sam ga upražnjavao, odrješito i s vrlo jasnim namjerama, prema šanku. Stigavši pred konobaricu koja je vrlo očigledno smatrala crnju vrlo privlačnim (Heh, i onda se ljudi smatraju boljima od životinja. Ovaj pogled... a hmmm... popraćen smjesom feromona, blagog znojenja i prokrvljenja daleko ispod praga primjetnosti njihovih 'civilizacijom' umirenih osjetila.... da, čak i kod ovog 'divljeg' crnje... čisto jasno daje naslutiti što bi točno ona s njim poduzela), spusti ručerdu podlaktica okovanih u cuirboille štitnike ispresjecane rombastim zakovicama na šank uz tupi udarac i naruči što mu se prohtjelo.
Na njegovo iznenađenje, crnjina narudžba odzvoni sadržanom porukom -- ovaj je vjerojatno nekakav štovatelj Novih Sila. Sudeći po opremi i maniri kojom se nosi, vjerojatno Cudrad'ha Silnog, kako god da ga zapravo zovu u pustari koju zove domom. Kaddaru se učini da bi to moglo značiti da će ovaj svećenik možda prepoznati ritualni pozdrav Braće... ipak je morao sam sebi priznati da su u krajevima iz kojih bi ovaj crnjo mogao biti Braća još uvijek imala vrlo izravan utjecaj na događaje u društvu. A, hmph, probajmo, šta sad. Ionako ću vjerojatno morati unovačiti neku pomoć a ne se osloniti na one debele jogunaste pizdune.
Ash'de'nuh' Danado:r, stranče! Kakva potraga te navodi u ovaj, za tebe pretpostavljam daleki kraj svijeta? Dobrodošao u Lacammershire.
Kaddar isturi svoju mišićavu, ali, uvijek je priznavao sam sebi, izvjesnom... zdravom :) ... količinom sala obloženu, ruku, u gesti otvorenosti i rukovanja prema visokom mišićavom, ćelavom crnji.
Eto ljudi, da vidimo oću li sa ovim čudakom imati više sreće... znate li otkud sam pobrao pozdrav? :w
Kierlan
08.03.2004., 12:21
Ne znam. Otkuda?
Nekoliko sati provedenih lutajući po mračnim utrobama rudnika i rubu obližnje šume nije nimalo utjecalo na Kierlana. Još uvijek je izgledao "like your average upstart noble". Pa ipak, rovarenje po ovim čudnim mjestima dalo je svoj danak. Pronašao je neke biljčice koje će morati dati sušiti, kao i izvjesne minerale koji će mu poslužiti da "skuha" domaći barut. Izašao je iz šume bez i jedne ogrebotine i blatne mrlje, ali je pokvario dojam kada je odmah po dolasku na glavnu ulicu stao u konjski drek.
Skrenuo je prema njemu već poznatoj kovačkoj radnji, ali je ovaj puta nakon kucanja po vratima sa svojm štapom okrenuo leđa u pravom smjeru da ga više nitko ne može iznenaditi. Zato je poskočio kad ga je neki glas iz bačve pristojno priupitao:
"KOGA VRAGA HOĆETE?!"
"Vi ste kovač, pretpostavljam?", sredio se gospodin Darkskye. Patuljak ( a tko drugi? ) je kimnuo. "Odlično", nastavio je plemić, "imate li spremnu moju cijev?" Patuljak je kimnuo, gestom istovjetnom prijašnjoj, pa se izgubio u prašnjavoj unutrašnjosti kovačije.
Kada je konačno izašao, nosio je u svojoj ruci cijev koja je bila tako precizno izrađena da je Kierlanu nadmašila sva očekivanja. Pružio ju je plemiću koji je progledao kroz nju, samo da bi ugledao spiralne zavoje u sredini. Čovjek zna što radi. Meci će odavde juriti puno preciznije. Kierlan se već pobojao da će morati uprljati svoje ruke tako da će osobno morati oblikovati unutrašnjost. Odlično. Krenimo na drugu fazu plana. Za cijev i kilogram kvalitetnog čelika, platio je kovaču onaj zlatnik. Sada je bio švorc.
Uletio je ponovno u krčmu i upitao krčmara može li mu posuditi dva lijevka.
U krčmi sam, ako me netko želi nešto pitati ili nešto.
Kierlan
08.03.2004., 21:33
Kierlan je također uspio zamoliti korištenje kamina u krčmi, čiju je toplinu iskoristio za topljenje listića čelika koje mu je kovač prodao. Sada je imao i sirovinu za pravljenje metaka. Uzeo je kalup za čahure i kalup za vrškove i bacio se na posao. Ljudi su prolazili, bavili se nekim svojim poslom, posve se ne obazirući na sada tamnu raskuštranu priliku u nekada bijelom svilenom odijelu. Osim ljudi, prolazili su sati.
Možete slobodno upasti u nekakve nevolje, osim da samo čekate da sastavim pljucu. Zato ju i ovako dugo sastavljam. Kaddar, ti i crnjo i Diego možete valjda izmisliti nešto?
GnothiSeauton
08.03.2004., 22:17
Heh, još ću cijelu noć pričekati da se javi crnjo, u suprotnom ću neš iskemijati sa Dijegom sutra s posla ujutro u 07:00 :mig: Red, rad i disciplina, te Fear & Loathing na HTVu :)
Nighthawk
08.03.2004., 22:24
Nije "The pact is made." nego "The pact is sealed."
Bio bi ja Night Elf da jedini muški likovi NEa nisu ili dlakavi medvjedi ili tipovi sa kopitama umjesto nogu ili tipovi sa velikim rogom nasred glave i krilima. Dakle, ja sam MORROWINDSKI Dark Elf, sa primjesima Night Elfova (Recimo da imam Cloak of Shadows na sebi, može i Belt of Giant Strenght i Ring of Regeneration, te naravno jedan Town Portal. Od sposobnosti... Critical Strike, Drunken Brawler, Evasion (sve se stacka, naravno), a ultimate... to otkrijte sami). Oh, i nemojte me zvati Drow. Radije moredhel, dark elf ili nigh elf. Kao što već rekoh, Drow mi zvuči kao oni bespolci iz Star Treka.
Betrayer... but in truth, it was I who was betrayed...
Nighthawk je već par sati pokušavao zaspati u svom tajnom skrovištu u dubini šume, ali mu to baš nije išlo za rukom. Pojava onog plemića mu je totalno poremetila život samotnog borca za pravdu i prirodu, te ga podsjetilo na njegovu sudbinu... Nedostajao mu je njegov rodni kraj, ali nije imao izbora, morao je lutati jer se više nije mogao vratiti.
Moonlight shines upon the guilty and the innocent alike, pomisli on.
Mora si odspavati bar do večeri, kad je Kierlan rekao da će se naći u krčmi.
Okrenuo se na bok, nabio kapuljaču na glavu i nakon nekog vremena zaspao.
En Taro Adun, GnothiSeauton. :D
GnothiSeauton
08.03.2004., 22:30
That's more like it 'samotni borac za pravdu i prirodu'... iako da bi imao ideju kako bi moj lik reagirao na tvoga, jel to cliche u ovom svijetu ili anticliche, tj. da li su svartovi (svartalfar) tj. dopkalfar isto tako metodički, organizovano zli i opaki kao u 'kanonskom' Underdarku ili su stvarno više kao night elves u Warcraftu?
Cass'a:rge Templarthy, Executor Nighthawk!
Nighthawk
08.03.2004., 22:54
Moji moredheli su, ajde recimo više Night Elfovski orjentirani. Oni su chaotic neutral- nit su dobri, nit zli, imaju svoj cilj ("pravda i priroda", nešto kao "za boga i domovinu") i rade u skladu s njim. Ne mare za novac i tehnologiju, više vole arkadijski ugođaj livade u proljeće. Kad su izvan homelanda teško da ćeš ih vidjeti po danu vani jer su naviknuti hodati neprimjećeno ("I go unseen..."). Vrijede eflovski bonusi- razvijene oči, spretnost... Zamisli si Morrowindskog dark elfa sa demon hunterovskom agilnošću i dual rapierima :D Nemilosrdan ako izazvan, inače dobar.
On je, jednostavno rečeno, samotni borac za pravdu i prirodu. I time je sve rečeno.
Naravno, budući da su the first to awaken in the world of warc.. kak se god ovaj svijet zove, pomalo s visoka gledaju na druge. Predlažem da prvo tvoj lik upozna Nighthawka u akciji, pa da onda sudi o njemu. Nek bude skeptičan (dark elfovi se rijetko viđaju izvan homelanda).
"Mir s tobom, stranče", crnac se nakloni a potom pomalo oklijevajući stisne ponuđenu mu ruku. Razvuče usta u osmjeh, pri čemu mu bljesnu dva niza vrlo bijelih i vrlo krupnih zuba, s izuzetkom gornje desne petice koja je bila zlatna. "Ime mi je Khan ibn Khan abd Mamluk, i kroz ove krajeve prolazim jer me moj posao nanio ovuda. I žalim što moram reći da tvoj pozdrav nisam razumio. uostalom", zavuče dva prsta u džepić na prsluku, i izvuče komadić tvrdog papira te ga pruži Kaddaru. Na papiriću uokvirenim zlatotiskom u formi alterirajućih mačeva i štitova je pisalo
Khan ibn Khan abd Mamluk
Bodyguard extraordinaire
Cijena prema dogovoru
a ispod sitnim tiskom
vraćamo novac u slučaju smrti ili invaliditeta.
-Almighty_Watashi-
10.03.2004., 01:08
Nighthawk kaže:
Oh, i nemojte me zvati Drow.
Onda bumo te zvali L'Ilythiiri :)
GnothiSeauton
10.03.2004., 07:20
Kaddar pažljivo promotri posjetnicu te ju pristojno vrati ogromnom crnji.
Hvala, ibn Khane abd Mamluče! Na žalost novaca nemam a ne treba mi sasvim precizno govoreći baš tjelohranitelj. Što se tiće pozdrava, nema veze, iz jedan drugome dalekih i nepoznatih zemalja smo, ipak! :) Da li ti priroda i običaji posla dozvoljavaju da porazgovoriš o tome?
Istini za volju, nisam znao da ovdašnji plemići ili bogati trgovci... ako takvih uopće ima u ovom seljačkom kraju... imaju dovoljno potrebe i kraljevih zlatnika za plaćati tjelohranitelje iz toliko dalekih i egzotičnih zemalja.
Znam da tebi uniforme vjerojatno ne predstavljaju mnogo, ali reci mi, jesi li možda vidio izvjesnog vrlo vidno priglupog, zadriglog i ogrezlog u jelu i pilu, ustobočenog čovječuljka krumpirasta i ružna nosa, kao uostalom i ostatka lica a i općenito osobe? Oblači se u vrlo mutavo odabranu zelenu boju koja vidno odskače od bilo čega prirodnog i naziva Kraljevim lovočuvarem ovih krajeva?
Kierlan
10.03.2004., 11:15
U tom je trenutku razgovor prekinula glasna eksplozija iz kuta sobe, popraćena glasnim urlikom:
"Au! Peče, peče! Sve je pod kontrolom, ne brinite se, dobra gospodo." Na mrki pogled konobarice, Plemić je dodao: "I dame."
Tek toliko da ne mislite da me nema. U petak idemo u šumu. Preporučam da izvršite sve svoje sporedne questove do tada.
GnothiSeauton
10.03.2004., 11:29
Kaddar se malo lecnu na eksploziju, čisto ljudski. Okrenu se prema prokletom pyromantu, instinktivno. Uvidjevši da ovaj put nije on kriv... naizgled... i tehnološki nastrojenom plemiću koji je izvodio neke perverzije sa blagom iz utrobe Majke Gay'ann. Nakon pažljivog, dobrim djelom čisto otvoreno zainteresiranog i promišljenog pogleda prema plemićevim postupcima i alkemijom vezanom za olovo, progovori cijeloj krčmi:
To bih htio upitati i ostale, naime, da li ste možda, da ponovim, vidjeli igdje izvjesnog vrlo vidno priglupog, zadriglog i ogrezlog u jelu i pilu, ustobočenog čovječuljka krumpirasta i ružna nosa, kao uostalom i ostatka lica a i općenito osobe? Oblači se u vrlo mutavo odabranu zelenu boju koja vidno odskače od bilo čega prirodnog i naziva Kraljevim lovočuvarem ovih krajeva?
Možda je vrli pyromant imao izvjesne pretežno napete odnose sa tim samoprozvanim 'čuvarem' šuma, prirode i divljači? Iako bi me čudio ma i kakav mlohavi pokušaj provođenja svojih od kralja danih uvelike neprikladnih i nedovoljnih dužnosti?
-Almighty_Watashi-
10.03.2004., 14:31
jel iko primjetio da sam ja van birtije? :p
I vjerojatno budem do petka, nemam puno vremena tipkarit po ovom, al pratichu radnju da stignem u pravo vrjeme uskocit u kola :)
"Zadržite karticu, nikad se ne zna kad ću vam zatrebati", ponovno bljesne zubima Khan. "A ovamo sam došao prateći jednog plemića s juga, koji se uputio svom rođaku na odmor. S obzirom da ostaje u njegovom utvrđenom dvorcu, nije više trebao moje usluge, te se na putu nađoh u ovom...naselju. Ah, vidim da je moj...doručak gotov", oblizne se. "ispričajte me."
kad se okrenuo, vidjelo se da na potiljku ima istetovirano sunce s dvanaest zraka, koje se jedva vidjelo na njegovoj crnoj koži. Dok je tamamnio jaja iz limenog tanjura, pucne prstima i ponovno se okrene Kaddaru.
"Da umalo zaboravih. Sreo sam tog vašeg lovočuvara prije nekih pet-šest dana dok sam još putovao sa svojim štićenikom. jako čudan tip. Mašala", zavrti glavom i nastavi jesti.
Kierlan
12.03.2004., 12:04
Glasan pucanj je odjeknuo kroz punu krčmu, promašivši Kaddarovo uho za nekoliko centimetara i napravivši rupu u drvenom zidu. Plemić se tiho ispričao, ali sa nekakvim olakšajem. Naprava sastavljena od njegovog kremenog pištolja, dugačke metalne cijevi, dva lijevka (jedan za barut, drugi za metke) i čudne metalne mase koja je to sve spajala u začuđujuće stabilnu cjelinu, dimila se u plemićevoj ruci. Plemić se nekako samodopadno smijuljio dok je prebacio oružje preko lijevog ramena i otišao u svoju sobu pričekati večer.
"Onaj prokleti moredhel dolazi navečer, a kad on stigne, krećemo u lov. Na lopove.", kontemplirao je plemić, u posebice zlobnom i ubitačnom raspoloženju.
Ovime objavljujem da je odsada moj alignment Lawful Evil, što će reći da, kao svaki pošteni Noble, vjerujem u zakon i pravdu, ali smatram da on vrijedi jedino za ljude mog statusa, a za sve ostale se može izvrtati.
Ono Evil dolazi samo po sebi s Noble klišejom.
-Almighty_Watashi-
12.03.2004., 14:23
Ak neko planira ubacit priesta u party onda nam aligmenti dobro dodju. Ja bum bil chaotic evil (zbog piromanije) :)
-Almighty_Watashi-
12.03.2004., 21:29
Mala karavana je bila pripremna za putovanje. Putovala je u daleke zemlje blangablangade a usput prolazila kroz oblivion city shto je povuklo nemali interes stanovnistva towna da joj se pridruze.
Za razlicite cjene, mogli su se dobit razliciti smjestaji, za garanciju obrane karavane (uz potpisan ugovor, ostavljanje otiska palca i skiciranja roznice oka kod lokalnog umjetnika) moglo se putovati besplatno, pa cak i nesto zaraditi. Carobnjake niko nije pitao za cjenu, njih se pustalo da putuju kako hoce, uglavnom zato sto je uvjek sigurnije putovat sa carobnjakom, te je vrlo sigurno ne naljutiti carobnjaka prije putovanja ili ikad...
Karavana je bila vrlo blizu kretanja i neki od junaka su poceli u zadnji cas uskakivati u kola
Nighthawk
13.03.2004., 22:37
Čim je zidni sat otkucao osam sati, a posljednje zrake sunca nestale iza brda, vrata birtije su se polagano otvorila. Kroz njih je ušao lik u crnom cloaku, elegantno klizeći kroz punu birtiju prema plemiću koji je proučavao svoju... err... metalnu frulu. Ili što je već to. Ta, tehnologija... to ja ništa ne razumijem, pomisli Nighthawk. Pipničar mu je nešto doviknuo u vezi ne primanja takvih kao što je on, ali Nighthawk nije mrdnuo ni lijevom trepavicom. On dok hoda, ne čuje.
GnothiSeauton
14.03.2004., 13:49
Kaddar se naglo okrene, misleći kako ga taj osjećaj ne može varati. Čim mu se oči dotaknu vrata ova se otvore i u krčmu ušeće pravi pravcati svart'alfar. U svom poznatom, pompozno-samouvjerenom, a opet gracioznom i fluidnom stilu, toliko sigurno i ukorijenjeno u istim osjećajima saživljenosti i dubokog gospodarenja, ali i podređenja prirodi, kao i primjerice velike mačke dalekih savana, prilika doklizi pred uprljanog plemića. Kaddar se osjeti ponukanim prići jednom od starih... iako na drugi pogled, ovaj je bio daleko od statusa Staroste (engl. Elder -- op.a.) koji su bili stvarni gospodari raznih misterija, pa tako i onih Velikog Dagde i Gay'ann. Kaddar odlučno priđe kaminu oko kojeg su se sakupili pl. Kierlan i ovaj novi svat i izusti
Ash'de'nu'Danado:r, stranče. Neka te blagoslov Mjeseca slijedi po svjetu i njegove blagotvorne zrake podare ti mir i stremljenje lovca kad vreba pljen! Kojim poslom u ovaj zabit i od Sila zaboravljen kraj?
Nighthawk
14.03.2004., 21:45
"Ash'de'nu'Danado:r, stranče. Neka te blagoslov Mjeseca slijedi po svjetu i njegove blagotvorne zrake podare ti mir i stremljenje lovca kad vreba pljen! Kojim poslom u ovaj zabit i od Sila zaboravljen kraj?"
Nighthawk ga začuđeno pogleda.
"May the blessing of Elune be upon you,"reče gotovo šapatom, sumnjičavo promatrajući osobu pred njim. "My reason for being here is my own business, stranger..."
Rekavši to Nighthawk se zamisli. Nije bilo potrebno biti grub prema čovjeku, nije mu ništa kriv. I čuti svoj jezik nakon tako dugo vremena...
"Pardon me, I am not accustomed to kindness,"na kraju reče, te se predstavi: "My name is Nighthawk, stranger. Who might you be?"
Ma krenut ćemo mi. Kierlan određuje kad.
GnothiSeauton
15.03.2004., 08:57
Kaddar pažljivo i budno poprati svartovu reakciju, istančan na bilo kakvi prikaz emocije jer je znao da svartovi nekad vrlo čudno reagiraju. (Da, i priroda za neupućene nekad 'čudno' reagira ali to samo znači da se nismo potrudili saživiti je s njom) promisli Kaddar.
Ja sam Kaddar Germaine, sasvim očito čovjek. Za svoju rasu u srednjim godinama. Aurea mediocritas...
...posluži se Kaddar jezikom za kojeg nije imao puno koristi niti želje za poznavanjem... Lw'rathonnom tj. pompozno prozvanim Staroljudskim. Jezik kojeg je puno češće koristio, ( kako ono reče da se zvaše Dark Elfovski, Najthoče -- recimo da je to najstariji jezik i jezik 'prirode') bio je nemjerljivo stariji, isprepleten dubokim mislima, staloženošću i mudrošću te se njime moglo komunicirati sa bićima za koje su mlade rase u svojoj bahatosti pretpostavile da ne znaju i nisu sposobni pričati.
Namjerio sam se izviditi misli li poredak kralja i njegove vrle države obračunati se sa razbojnicima. Prokleti tatovi zavukli su se u one oaze iskonske divljine koje još preostaju u ovoj uspavanoj pokrajini i prenose svoje zle namisli i probleme u te duboke šume i zakutke. Njihovo divljanje i bahati nemar prema prirodi već je trebao barem primjetiti kraljev vrli lovočuvar, a šerif Kraljevske straže trebao se pobrinuti za udijeljenje njegove predrage kraljeve pravde. Ako ta dvojica zadriglih polusvinja... premda svinje su plemenite životinje naspram njih... odluče ne obaviti svoj posao i pričekati da prodjeluje pravda prirode, mislim da to neće biti dobro po mnogo više bića nego što bi nužno trebalo. Već sada je priroda stvari nagonila divlje životinje iz tih kutaka da, bježeći pred drekom, vikom i razularenošću, a i noževa i lukova tih razbojnika navrli na poštene farmere i njihovu živinčad. A to je samo početak.
Kierlan
15.03.2004., 23:14
Ajm bek. Sorry, nije me bilo par dana zbog bolesti, ali sad sam ozdravio. Barem fizički. Mentalna bolest je, bojim se, neizlječiva. Krenimo već jednom u tu šumu svih užasa, lovočuvara i lopova.
Kierlan je nevoljko potapšao moredhela po leđima, našto se ovaj okrenuo brzinom i spretnošću munje i prostrijelio plemića mrkim pogledom koji je govorio: "Nikada ne diraj Dark Elfa osim ako nemaš mazohističkih sklonosti i želiš umrijeti veoma polako i veoma bolno!" Kierlan hvala Bogu nije shvatio ovaj pogled, jer bi vjerojatno izgubili još kojih pola sata da ga probude iz nesvjestice. Noći su kratko trajale, a posla je bilo puno. Prebacio je automat preko ramena i rekao:
"It's showtime. Idemo. Diego, gospodine Nighthawk. Kaddar, you're welcome to join us. Idemo u šumu. Možda i vidimo onog tvojeg lovočuvara."
Evo. To je to. Pripremite kockice. Ili ćemo to sve onako, od oka?
GnothiSeauton
16.03.2004., 11:47
Kaddar se trgnu na ove riječi pompoznog plemića. Nije bio baš od volje pustiti tom plemiću da se sa tim tehnološkim čudom koje je stvorio ad hoc (don't be so proud of this technological terror you've created. The power to shoot bullets really fast is insignificant next to the power of the Nature :D) ušeće u mirne šume svog kraja. Bez obzira što je ovaj očigledno namjeravao povesti svarta sa sobom. Doduše, ovaj svart mu nije ulijevao povjerenje... sumnjivo je bilo to što se tako tiho, neprimjetno i usamljeničko biće kretalo tako blizu tojest doslovno unutar zemalja čovjeka.
Poći ću s vama. Interesira me kojim poslom idete u tu šumu i što u njoj namjeravate učiniti. Pomoći ću vam ako je vaša namjera časna i poštena.
-Almighty_Watashi-
16.03.2004., 18:20
"Idemo lovit lopove!!!" reko je nasumicni clan partya dok su svi polako napustali svoja mjesta i uputili se prema izlazu...
Po putu prema granici grada, pridruzio im se Diego (kojeg vec danima nisu vidjeli na duze od par minuta) sa nesvakidasnjim osmjehom na licu. Pitao je: "mogu li ja s vama? :)" , na shto su svi odgovorili da moze i polako se uputili prema shumi ostavivsi grad u ogromnom plamenu koji se rashirio iz nekoliko smjerova simultano
Kierlan
16.03.2004., 22:08
Stigli su do šume za dvadesetak minuta. Valjalo je istraživati unutrašnjost još i prije kraja noći pronaći leglo lopova, te maznuti od lopova sve što se maznuti dade. Naravno, Kierlan nije na pameti imao neki bijedan robinhoodovski plan da ukradeno podijeli siromašnima, već je namjeravao, po poznatom Superhikovom načelu, "Kradem siromašnima i dajem bogatima!", zadržati sve za sebe kako bi platio popravak svog skupocjenog stroja. Dok sam ja ovo klepetao, naša hrabra družina je upravo pronašla malu šumarsku (lovočuvarsku) kućicu.
GnothiSeauton
17.03.2004., 07:21
Kaddar je pažljivo grabio kroz šumu. Na svakom koraku, kroz stopala se spajao sa prirodom i bio svjestan milijarde sitnih pokreta najrazličitijih, naizgled sitnih, ali za šumu jako bitnih bića, poput gujavica. Trudio se ne razbacivati humus i pokrov trulog bilja koji je predstavljao vrtić za buduće generacije šume i buduće generacije bića koja će ju održavati na životu. Kad je ponovo bio okružen stoljetnim stablima, osjećao se spokojno. Čula su mu se izoštrila te su njegove oči počele netremice skakati po suputnicima. Nije baš bio sretan društvom koje ga je okruživalo, ali pretpostavljao je da bi bez njega ova čudna galerija likova bila u stanju nanjeti više nemira šumi nego što je bilo nužno potrebno da bi se obračunali sa razbojnicima.
Kaddar ugleda lovočuvarovu kolibu... čudno... za ovu nije znao. Možda je priglupi zadrgli stvor odlučio potrošiti još nešto kraljevih zlatnika da bi si osigurao mir i spokoj dok se kartao, obžderavao i kurvao. To što ih je trag kojeg je svart sa lakoćom slijedio naveo do te kolibe nije ga nimalo oduševljavalo. Mogli bi postojati dublji razlozi zašto rumeno svinjće već tjednima očevidno ignorira govorkanja po cestama i gospodarstvima ovog kraja.
Kierlan
17.03.2004., 17:28
Kierlan, praveći pritom buku koje bi se posramio i slon u porcularnici, je prišao vratima i glasno zakucao. Vrata su se otvorila naoko sama od sebe, samo da bi otkrila nepomičnu priliku debelog lovočuvara kako leži na podu. Mrtav. Pijan.
"Hm. Tipično.", promrmljao je prezirno Kierlan, mrdnuvši svojim osjetljivim plemićkim nosom na smrad koje je zapuhnuo prisutne iz kolibe.
-Almighty_Watashi-
18.03.2004., 03:26
Dok su ostali razmisljali o daljnjim akcijama, Diego je kopao po stvarima u lovackoj kuchici... Odjednom je izvadio neki komad papira koji je izgledao kao neformalni ali legalno obvezujuci ugovor. Zanimljivo..., rekao je, Ali i zapaljivo, nastavio je dok su ostali navalili preotet mu to iz ruku dok je jos bilo vremena.
Dok su svi gledali u ugovor, diego se zavuko u lovocuvarevu teglicu s duhanom...
GnothiSeauton
18.03.2004., 07:12
Kaddar primjeti da ludi pyromant drži nekakav komad papira sa pisemnima, pretjerano urednog izgleda da bi bio rukotvorina ovog Silama, i Starim i Mladim, mrskog i zajedljivog malog čovjeka koji se rasprostro pod njihovim nogama. Priđe s leđa vidno šizofrenom pyromantu, te blago rezignirano hmph-nuvši upita:
Vrli čovjeće, mogu li baciti pogled na taj papir? Možda sadrži kakve informacije o tome što se posljednjih tjedana zbivalo sa ovom priprostom i priglupom osobom.
Rekavši to blago stopalom zanjiše salastu prispodobu, koja se podrignu i nastavi spavati u stuporu pijanstva.
Kierlan
18.03.2004., 21:45
"Gledajte, gospodine Germaine, koliko želite, ali imajte na umu da vrijeme leti. A o vremenu ovisi novac. "MOJ" novac.", napomenuo je Kierlan i počeo čistiti naočale.
Ne daj se smetati, to samo moj lik komentira.
GnothiSeauton
18.03.2004., 22:02
Daj nek neko preuzme ulogu GMa i kaže mi kaj piše na papiru.. budući da su dosad drugi 'izvrtili' ovu priču meni se ne da sad ulijetati da izmislim kaj piše na papiru da ne bi sjebo koncepciju te priče... tkogod da ju je zamislio...
-Almighty_Watashi-
18.03.2004., 22:13
A tada je Diego skupio papir, potpuno izbacivshi ideju o spaljivanju iz glave!!
Moramo ovo dostaviti gradonacelniku oblivion towna, ali pazimo da ne padne u krive ruke!!, rekao je na opce slaganje svih koji su procitali uznemirujuci dokument.
Nakon scroungeanja ostatka kuche, planirali nastaviti potragu za lopovima... No tada su oni s najboljim hearingom (dc20 :p) chuli korake malih ali teshkih humanoida koji su se priblizavali kuchici
Ak niko nema ideja (ja sam smislio papir al nemam ni ja), onda to moze bit ko onaj kofer u pulp fictionu :p
Kierlan
19.03.2004., 19:54
"Polutani.", prezirno je frknuo Kierlan, nakon što je kroz prozor ugledao nekoliko sićušnih zakukuljenih prilika, ne viših od metra.
A budući da su i one njega ugledale, kao odgovor na njegovu tvrdnju su stigle i dvije strijele, od kojih je jedna ostrugala nesuđenog plemića po licu. (bacao sam kocke... i popušio) On se uz vrisak srušio na pod, pri čemu je njegov primitivni automat zaštektao i ispalio rafal u nesuđenog lovočuvara.
"Upomoć.", ustvrdio je prije nego li se nesvjestica sklopila oko njega.
-Almighty_Watashi-
19.03.2004., 20:12
GnothiSeauton kaže:
(inače onaj citat je iz baptističke verzije Biblije a ne iz engleske 'glavne' biblije King James Bible... provjerio)
Uuu, baptisti imaju dobre ska/punk bendove :)
Dok su svi hvatali zaklone iz kojih se vidio nadolazeci neprijatelj, Diego je zamahao rukama i zapoceo neko komplicirano carobiranje za koje se cinilo da ce potrajat josh koju rundu
Nighthawk
19.03.2004., 20:13
"Pretpostavljam da je sad prekasno da vas upozorim na polutane." dobaci Nighthawk uletjevši kroz prozor, nekim čudom ga ne razbivši već samo otvorivši u jednom brzom i elegantnom potezu.
Kaddar ga upitno pogleda. Stvarno, zašto ih nije upozorio prije? Odbacio je tu misao te čvrsto stisnuo svoje oružje.
Da malo ubacima spletke. Zašto nije Nighthawk upozorio Lančićevu Družinu? Stay tooned...
"Jao majko i devet otaca!", progunđa khan bacajući se uza zid ispod prozora i razmotavajući svoj smotuljak navoštenog platna. Iz njega izvuče dugu pušku tančicu, ili možda džeferdar, i napunivši ga barutom i kuglom, izviri na kratko te opali prema najbližem polušanu.
"Svečeve mi brade! Ne znam zašto sam uopće krenuo s vama." uzvikne crnac. "Nitko mi čak nije niti ponudio posao, a sad sam tu opsjednut u kolibi usred šume, okruženoj poluljudima.", uzdahne i ogleda se po prostoriji.
"A valjda ste mi simpatični", Završi dok je ponovo punio pušku, opet se pridigne i opali.
Pravljenje likova? Nitko nije spominjao pravljenje likova! Nije li ovo free form fun forum semi-moderated game?:D
-Almighty_Watashi-
20.03.2004., 02:51
&#$&$#$#"!!!!, pricao je nerazumljivim jezikom Diego, pritom mashuchi rukama u hipnotickoj koreografiji dok se oko njega iskrila crvenkasta svjetlost...
Ovo bu nekaj zajebano, reko je jedan od PC-jeva, nastavivsi obranu nastambe od nadolazece skupine napadaca
Nighthawk
20.03.2004., 14:37
Odsjaj sunca na rapierima je tu i tamo zabljesnuo dok ih je Nighthawk izvadio iz korica. Brzim, ispitivačkim pogledima je istraživao kolibu, te je dopustio grupici polutana da ga okruži.
Mali gadovi su se zlobno cerekali, prijeteći mašući svojim mačevima, usput stiskajući obruč oko moredhela.
"Hmph..."prezirno frkne Nighthawk.
Kad su se polutani približili na dovoljnu udaljenost da napadnu elfa, oni su to i učinili, ali su trenutak kasnije svi pali na pod, a njihove glave odletjele na drugi dio prostorije.
Nighthawk se ispod glasa prekori. Nije imao puno iskustva sa klanjem polutana, pa je malo pretjerao. Nije htio da glave tako odlete okolo, već da se samo skoturaju na pod. Oh, well. Better luck next time.
Kierlan
20.03.2004., 16:15
Par turnova kasnije, Kierlan se podigao s poda. Health mu je bio nizak, pa se, logično, primio za bubreg i podigao svoj automat s poda. Odšepao je do Nighthawka, ogledao se po sobi. Nekoliko je trenutaka proučavao dekapitirana polutanska tijela, da bi konačno prošaptao:
"Impressive. Gdje si bio, moredhel? Nekako si kasnio..."
Iskašljao je nešto krvi. Nije mogao zamoliti neke od ovih za liječenje. Njegov Technological Aptitude je bio prevelik da bi na njega funkcionirale čarolije. Ponovno je pljunuo krv na pod i zatim se nasmiješio krvavim zubima. Naslonio se na Kaddara i doslovce mu dahnuo u uho slijedeću poruku:
"Ako se ne varam, gospodine Germaine, vi ste druid. Poznajete šume bolje nego ja, običan tehnolog. Trebam nekoliko ginka rootova i nešto kadura stema. Moram si smješati lijek, inače neću još dugo. Ovo je vaš tren, gospodine Germaine..."
Sklupčao se u kutu i uperio svoj automat prema vratima. Nije smio riskirati prolijevanje svoje plemićke krvi. Zaključio je da je najbolje da on ovdje ostane dok gospoda obave posao na koji ih šalje.
"Gospodine Germaine, još ste tu? Trebam te biljke.", rekao je druidu koji se ubrzo potom pobrao. "A što ste tiče vas ostalih, meni ćete predati lovočuvarevu poruku na čuvanje, a vi ćete pronaći lopove. Ja ju mogu čuvati, samo mislim da nisam u stanju nastaviti borbu. Ako bilo tko proviri nakon što odete, izrešetat ću ga kao schvihicaharski sir. Što me podsjeća, kucajte prije ulaska. Ne bih vas želio slučajno upucati. Ako ovo učinite, obećajem vam svima prijevoz u Oblivion City na mojim kolima."
Kad eliminirate lopove, završava prvi čeptr. Može?
-Almighty_Watashi-
21.03.2004., 13:53
Nemoze!!! Moramo se prvo vratit u birtiju i napit :p
Vidjevshi da njegov spell nece biti koristan, diego ga je odlucio ispucat u pravcu nekog tornja koj se vidio kroz prozor u daljini. *BOOOM* - chulo se u daljini. Nije nanio velika ostecenja, ali je caster ipak bio bar malo zadovoljniji :)
GnothiSeauton
21.03.2004., 14:10
Kaddar se prilikom napada polutana bio prignuo iza prozora nastojeći da nemušti inventar kućice bude na putu između strijela i njegove osobe. Budući da je sve prebrzo završilo tojest se odvila ljudska pravda koja ide stubokom brže od prirodne, Kaddar nađe da situacija ne iziskuje da duboke, snene tokove misli šume oko sebe uznemirava ovom tričarijom. No, na jedan pogled na ranjenog plemića, otvori svoju torbu i reče: :D
Evo izvolite. Ne biste li se ipak prepustili u moje ruke? Znam ponešto o bilju...
-Almighty_Watashi-
21.03.2004., 14:36
I ja isto!, reche diego i zapali lulu s duhanom tretiranim opijumom :p
Kierlan
21.03.2004., 18:58
GnothiSeauton kaže:
Evo izvolite. Ne biste li se ipak prepustili u moje ruke? Znam ponešto o bilju...
"Suit yourself.", ustvrdio je hroptavo plemić, "I'm not going anywhere."
Vama je naravno jasno da vi sad sami morate ići po moju lovu?
GnothiSeauton
22.03.2004., 09:21
Kaddar se, odloživši svoju veliku torbu pored sebe, nagne nad plemića. Zatim, jednom rukom pridržavajući Kierlanovu glavu i pomičući je lijevo-desno da stekne bolji uvid u prirodu ozljede, prokopa po torbi i izvadi pažljivo tesanu kutijicu. Unutra je bilo par terakota posudica sa malim plodovima bilja, svežnjevi raznog lišća i drugi herbalni pripravci. Nakon par minuta spravljanja nekog namaza, Kaddar nanese debeli sloj masnog gelastog namaza na prste jedne ruke. U drugu uze zavoj po kojem prolije nešto vode iz čuturice i naizmjence čisteći tim zavojem ranu na licu, i utrljavajući debelim rožnatim prstima u duboku i ružnu posjekotinu, posveti se tretiranju uznositog plemića. (ovo inače peče dosta pa ne znam kako bi Kierlan trebao reagirati). Nakon što se Kaddar zadovoljio rezultatom, ispraksirano rukom iza sebe iz torbe dohvati drugi zavoj, potom iz kutijice dohvati malu terakotnu amforicu i na njega izlije neku uljastu supstancu, te Kierlanu poveže lice. Kaddar je znao da poslje dosta iritantnog i pekućeg osjećaja dok je utrljavao smjesu, ulje ostavlja blago mentolasti, rashlađujući ugodan osjećaj.
Evo, izliječen si onak... ne znam koji sustav koristimo pa ne znam koliko... light wounds i te spike...
-Almighty_Watashi-
22.03.2004., 21:31
Dok je ljecenje bilo u tjeku, Diego je sa svojim povecalom proucavao mrave... Odjednom je vidio kako postoji otisak stopala sa krvavim tragom koji vodi od kolibe prema (npr) zapadu. Otisci se pridruzuju drugim otiscima nekolkiko metara dalje i odlaze daljinu...
Ako ste zavrsili s igranjem doktora, molio bi da mi neko pomogne uspraviti se, pa da krenemo. Na tragu smo, gospodo
GnothiSeauton
23.03.2004., 18:06
Nakon što je provjerio da Kierlan stenje samo od, za njegovu vrst ljudi, uobičajene i blago iritirajuće nemogućnosti da se suoči sa vlastitom ranjivošću, a ne i zbog preostalih netretiranih rana, Kaddar priđe Diegu. Pomogne mu se uspraviti i prije nego ga isprati do vrata i njih dvojica krenu za tragom, osvrne se upitnim pogledom, uperivši svoja dva jantarna oka koja su, znao je, u ovakvim trenutcima imala nešto od uznemirujućih karakteristika velikih svjetlećih kugli noćnog ćuka, prema svakom od ostalih, ponaosob
Blackadder
24.03.2004., 18:19
Negdje u nepoznatom kutku šume, mladi D'Gnjn je krenuo u prvu potvrdu svoje punoljetnosti. Naoružan kratkim nožem, strpljenjem i znanjem, oprezno se prikradao kroz šumu, pažljivo motreći i osluškujući sve oko sebe.
Rolling, rolling, rolling 3d6=http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-2.gif http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-3.gif http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-5.gif
Čuo je jedva čujni šušanj iza sebe, hitro se okrenuo, krajičkom oka spazio svoj cilj - šumskog škočimiša - kako bježi i bacio se za njim. Rolling, rolling, rolling 3d6=http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-2.gif http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-1.gif http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-1.gif CRITICAL FAILURE!!!
Je li zbog nedovoljne izvježbanosti ili zbog prevelike želje da ulovi šumskog škočimiša, D'Gnjn nije primijetio debelu granu koja je bila uperena točno u njega. Zabivši se svom snagom u nju, D'Gnjn je ispustio tupi uzvik bola i kao vreća se složio na šumsko tlo gdje je ostao nepomično ležati.
Nakon nekog vremena, šumski škočimiš, kojeg je G'Dnjn trebao uloviti i donijeti kao dokaz svog odrastanja, je njuškajući doškakutao i pomno te pomalo plaho, kako to dolikuje šumskim škočimiševima, proučio svog lovca. Približio mu se i Rolling, rolling, rolling 3d6=http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-6.gif http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-5.gif http://www.koalicija.net/chat/chat/images/smilies/dice/6-6.gif CRITICAL SUCCESS!!!
u želji da mu se osveti što ga je onako divljački preplašio, snažno ugrizao za njegovo lijevo jaje.
O urliku se pričalo godinama...
Sorry - couldn't resist :D
Za slike kockica zahvalite Watashiju.
Galaxia
07.04.2004., 15:12
jel primate jednu elficu, plavu, visoku, rangericu, koja lako upravlja greatswordom, a nisu joj strani ni luk ni bastard sword
u stopu je prati njen vjerni familliar, pantera Xaos
opredjeljenje Chaotic good omjer 70:30
ime: Kestrel Selv'en
čim pročitam sve kaj ste do sad napisali pridružim se novim likom
....i Kierlan prestani koristiti moju boju http://www.net-info.biz/Ira/forum/images/smiles/bla.gif
:D
GnothiSeauton
07.04.2004., 15:27
Jebene su kockice!!!! Di se to... to sam vidio da ste negdje pričali da je neki freak od vas složio taj program za bacanje kockica ali sve promptno zaboravih... može mali apdejt a tak i tak treba za sve ove koji se etoga izgleda odlučuju uključit?
Blackadder
07.04.2004., 22:43
Galaxia kaže:
jel primate jednu elficu, plavu, visoku, rangericu, koja lako upravlja greatswordom, a nisu joj strani ni luk ni bastard sword
u stopu je prati njen vjerni familliar, pantera Xaos
opredjeljenje Chaotic good omjer 70:30
ime: Kestrel Selv'en Samo naprijed! Slobodno napiši što ti padne na pamet i uvedi lik u igru. Sve skupa je zamišljeno dosta široko i fleksibilno, tako da se mogu dešavati različiti događaji i avanture koje ne moraju nužno imati dodirnih točaka. Možda bi bilo zgodno da svatko, prije ili kasnije, dođe u krčmu. Naravno, možemo svi igrati u istoj avanturi.
Jedno od rijetkih restriktivnih pravila je da boja teksta koji opisuje avanturu mora biti različita od boje teksta u kojem forumaš (player) iznosi nešto izvan avanture. Ako ima još toga, onda je to napisano u prvih par postova.
-Almighty_Watashi-
08.04.2004., 21:43
U gurpsu sam shvatio da nema veche gluposti od savrsenih, dosljednih i neustrashivih likova - ak ocu igrat nekog ko nisam ja, ond cu mu napravit i slabosti :o :)
So anyway, Susret je bio vrlo zanimljiv i razgovorljiv, bar u jednom smjeru... Najme, Kestrel je razgovarala dok su ostali piljili u... hm, nju i njene... hm, neke djelove... :angeleye:
Eh, da sam 150 godina mladji... rekao je diego i tada shvatio da cjelo vrjeme pricha na glas ono shto misli
Tako su trajali upoznavajuci dialozi i svima omrazeni ali najcesce obavezan smalltalk o vremenu (temperatura, naoblacenje i tlak zraka) dok su oni koji su proshli hearing dc od 25 mogli chut gromoglasan smjeh u smjeru u kojem su vodili tragovi
Kierlan
08.04.2004., 23:09
"Mrf.", ustvrdio je Kierlan, nakon što mu je Kaddar previo posljednju ranu.
Evo, ja sam se vratio, ali ne znam što dalje. Izgubio sam se u priči pomalo. Galax, vraćam ti farbu.
Nighthawk
09.04.2004., 01:17
ĆIIIIPP ĆIPĆIPĆIPĆIP
Pjesma ptica je putovala zrakom ispunjavajući sve prisutne srećom, veseljem i retardiranim optimizmom... Sve, dakako, osim trojice lopova koje je Nighthawk ganjao šumom. U najboljoj maniri Tarzana ili Za-gor-te-naya se njihao s lijane na lijanu, tu i tamo vičući: "AHYAK!", onako, radi efekta. Između povika je bešumno letio kroz zrak kao najpodlija ptica grabljivica; njegove oči, čvrsto fiksirane na svoje žrtve, su pratile svaki pokret trojice lopova. Nakon par minuta lova dosadi mu ovaj status quo te, otpustivši lijanu u pola leta počne letjeti kroz zrak prema lopovima. Brzinom munje je izvadio svoje rapiere te ih bacio prema dvojici lopova koji su slijedeći trenutak ležali u lokvi vlastite krvi. Kad se dočekao na noge, Nighthawk je izvukao svoje rapiere iz nesretnih lopova te se okrenuo prema trećem koji je trčao.
Lopov koji je trčao je bio polutan. Nighthawk je bio dark elf.
Jednostavna matematika.
ŠPLJAT
Polutanova glava se neko vrijeme okretala na vlasnikovom vratu, da bi se konačno zaustavila te pala skupa sa ostatkom tijela na pod. Nighthawk se podlo nasmiješi.
Rekao je nešto na elfskom što bi se ugrubo moglo prevesti kao 'eat shit, cocksuckers' te krenuo natrag prema kolibi.
Kierlan
14.04.2004., 20:39
Nek svi napišu gdje su i šta rade tak da možemo nastaviti...
Radnja: Upravo su mi izliječili rane, a ja si čistim automat.
Nighthawk
14.04.2004., 21:45
Radnja: kunem im mrtvu majku
-Almighty_Watashi-
15.04.2004., 01:47
Lokacijon:
Usred shume, gledam di vode tragovi do lopovskog skrovishta il bar neceg lako zapaljivog. Zapravo, znam kam vode tragovi, trenutno chekam na ostale
GnothiSeauton
15.04.2004., 19:16
Status: Upravo sam zaliječio rane Kierlanovom liku i čekam da se svi pokrenu negdje... za sad sam više yesman tip lika
Kierlan
16.04.2004., 15:15
"Osjećam se puno bolje.", izjavio je Kierlan. "Unatoč skepsi, zbog koje se ispričavam, izgleda da tvoj "mumbo-jumbo" djeluje."
Kaddar ga je pogledao ispod oka, pa samo slegnuo ramenima. Kierlan je stvarno izgledao preporođen i želio se čim prije vratiti u akciju. Nervozno se premještao s noge na nogu kad je upitao:
"A gdje su ostali? Kad idemo dalje?"
Sad bi bio red da se svi najdemo i da odemo do tih prokletih lopova.
Galaxia
17.04.2004., 12:17
ovako letimično sam stigla sve pročitati:
našli ste se svi u gradu ili u krčmi i krenuli zaštiti plemića (kierlana) da odnese nešto dostavi or what? ili samo da zaštitite njegovu guzicu.. do nekog drugog grada..
nadalje tu je ogromni crnac (khan), night elf Nighthawk, Diego legenda :rofl:, Kaddar (Gnothi).. jesam izostavila nekog?
putem ste naišli na neku kuću gdje su vas napali polutani (što ne kužim jer su oni dosta miroljubivi mali gov*ari :D) .. jedino ako su bili pod nekom čarolijom ili prokletstvom..
samo mi nisu jasne ove kockice.. čemu to, pa ljudi imaju mašte i ovako je zanimljivije ako pucaš iz glave
i još nešto, igrala sam igara i igara ali nikada mi nisu bili posve jasni oni glupi brojevi (to moja frustracija brojevima progovara :D)
kaj znači 2d15 ili dc.. nešto?
ima li dobra duša da odgovori :D
Galaxia
17.04.2004., 12:41
čim je dark elf ušao u šumu Kestrel je krenula za njim..
bila je na rubu šume već neko vrijeme i vidjela je kad je skupina prilazila lovočuvarevoj kući
pitala se kad će već jednom doći provjeriti ga, mrtav je već nekoliko dana a nitko se nije zapitao, nitko nije već tjednima dolazio k njemu
vidjela je dok su svi zajedno ušli u kuću ali onaj tamni vilenjak nije prošao kroz vrata a nije bio nigdje na vidiku
odmah ga je primjetila preko čistine jer je su bili slična roda
ona je bila šumski elf a on (odmah je primjetila) dark elf.. njen narod se oduvijek držao za sebe a dark elfove je držao od sebe...
Kestrel nije prvi put vidjela jednog od njih ali ovaj ju je posebno zaintrigirao
primjetila je prilazeće polutane i zabrinula se.. ne za skupinu jer je bila i više nego sposobna da se obrani, već za polutane
već nekoliko tjedana šuma je nemirna.. bića koja su bila miroljubiva postala su bijesna, pohlepna i bez kontrole, agresivna...
polutani su se ponašali posve suprotno od svoje prave prirode
bitka je brzo završila, očito loše za polutane jer kad su trojica mališana potrčala preko livade u šumu noseći smotak papira ravno prema njoj, dark elf je s ubojitim izrazom na licu bešumno krenuo za njima
pratila ga je cijelim putem po šumi dok je proganjao i ubio polutane.. čak na jedan trenutak joj se učinilo da se ukočio na trenutak i lagano okrenuo glavu da pogleda iza, prema njoj ali izgleda da mu je papir koji su ukrali polutani bio važniji i bez oklijevanja je potrčao za njima
Kestrel je čula tihe zvukove borbe i čak su je na trenutak prošli trnci, želeći se žarko pridružiti, ali odlučila se na malo suptilniji pristup
Nighthawk
17.04.2004., 12:41
Galaxia kaže:
putem ste naišli na neku kuću gdje su vas napali polutani (što ne kužim jer su oni dosta miroljubivi mali gov*ari :D) .
Polutanima je netko prodao lošu travu, a kako svi znamo da su oni strastveni pušači, to ih je raspizdilo pa su krenuli u potragu za bandom koja im je dala robu. Na njihovu nesreću, susreli su naše junake.
Galaxia
17.04.2004., 13:02
pričekala je na izlazu iz šume ali nevidljiva za bilo čije oči dok se vilenjak nije posve približio
samo se pojavila ispred drveta na kojeg je bila naslonjena, prekriženih ruku na prsima sa samozatajnim osmjehom na usnama
"Znaš li koje su kazne za neovlašteno upadanje i ubijanje u šumi u kojoj žive vilenjaci?"
elf nije bio niti malo iznenađen niti je odgovorio, samo je lagano spustio pogled na ogroman mač koji je Kestrel visio o boku
"Smrt! I to bi dragi moj sunarodnjače i trebao znati.. ili barem se raspitati prije nego kreneš prema naseljenim mjestima!"
Kestrel dok je izgovarala bila smrtno ozbiljna
ali već idući trenutak, osmjeh joj je osvanuo na licu
"Ali mene to sada ne zanima, jednostavno ću previdjeti tvoju pogrešku ovaj put. Što me zanima je to što držiš u ruci."
čim je spustila pogled prema papiru i kimnula glavom, vilenjak je čvršće stegnuo ruku i papir koji je držao.
očito mu je značio više nego onom malo debeljku koji je, primjetila je, predvodio družinu šepureći se ispred svih
šuma je polako umirala, što od ljudi što od nekog groznog prokletstva.. i nekako joj se činilo da ova skupina nije samo još jedna u nizu koje stalno prolaze ovim putevima
instinkt joj je govorio da tu ima još nešto više, a pogotovo u ovom visokom vilenjaku
opet ga je pogledala i lagano se osmjehnula
mislila je da ovdije neće baš puno pomoći svom domu ako ostane a očito, ova skupina je imala neki cilj
razmišljala je, možda ne bi bilo loše da im se pridružim
kad je još jednom pogledala dark elfa, i on se osmjehivao
Galaxia
17.04.2004., 13:17
"Kada već samo ja pričam mogla bi se i predstaviti; Kestrel Sel'ven. Čuvarica šume."
"Nighthawk."
kratko je rekao vilenjak ali nije više imao onaj ozbiljan stav
"Primjetio sam te Kestrel... bolje reći osjetio sam te jer nisam bio siguran da li umišljam ili je zbilja bio netko iza mene"
"A ni tebe nije bilo lako pratiti"
koliko god sada bio pristupačan ipak je nešto krio
i to ju je jako zanimalo, što?
pogledala je prema kolibi, polako su več svi izliječeni šetali se ispred pogledavajući prema šumi u smjeru kojem je Nighthawk nestao
"Mislim da bi bilo dobro da krenemo prema tvojim prijateljima, izgledaju zabrinuto"
Nighthawk
17.04.2004., 16:34
Nighthawk nije ništa odgovorio, već se okrenuo i krenuo prema Kierlanu koji je teturao šumom.
Kad su on i Kestrel došli do plemića ovaj ih je začuđeno gledao.
"Moj elfovski prijatelju..." započeo je, istovremeno polako posegnuvši za oružjem i prstom suptilno pokazavši na Kestrel.
Nighthawk ga samo pogleda u oči. Neko vrijeme su se tako gledali, sve dok plemić nije slegnuo ramenima.
"U redu,"konačno reče. "Ako ti tako veliš."
Dark Elf mu lagano kimne te družina nastavi put.
Kierlan
18.04.2004., 15:35
Nighthawk je još uvijek stiskao u ruci onaj tri puta prokleti komad papira kojeg je pronašao u lovočovarevoj kolibi. Kierlan je imao gut feeling da ga još nije pročitao, jer bi vjerojatno želio otkinuti Kierlanove udove i objesiti ih sa najviše grane najstarijeg hrasta u šumi kao dokaz što se zbiva sa pokvarenim tehnolozima. Kierlan je, stoga, zgrabio priliku i zajedno s njom i papir iz Nighthawkove ruke, nakon čega je on misteriozno završio u jednom od plemićevih džepova.
"Ne želim te opterećivati s tim.", nabacio je Kierlan lažno smiješeće lice. "Da potražimo ostale?"
Što je bilo na tom papiru? Zašto je važno da ga Nighthawk, kao i novopridošla wood elfica ne vide? Zašto je Kierlan toliko misteriozan? Zašto postavlja glupa retorička pitanja na kraju svojeg posta?
Odgovor saznajte u slijedećem nastavku... Santa... ovaj... Oblivion Towna.
MioMaoCeTung
22.04.2004., 10:40
Jel mogu i ja doć kod vas?
Ajd s obzirom da je ovo drugi svijet, suzdržat ću se u bljuvanju napalma i rezanja laserom.
Al moram imati neku fantasy osobinu, npr. da se točno u ponoć pretvorim u ogromnog tigra i Galaxinoj panteri kick ass!!! :D
I tigar budem sve do zore (da gledo sam Lady Hawk :D ).
Samo najveći problem je što najčešće prespavam tu svoju pretvorbu u tigra. :rolleyes:
Evo, ja ću biti Rogue zvana Nass. :) Vrlo spretna s lukom i strijelom, okretna i živahna mala cute brineta. :D
Glupinickname
26.04.2004., 19:56
GnothiSeauton kaže:
Neloša ideja... jerbo evo ja sam od početka u priči a više nemam pojma kaj se dešava...
Pa, onak... to me bas i ne cudi s obzirom da, ako pogledas chaterski topik na koji sam prebacio off - topic postove, ces vidjeti da je dosta do njih tvoje. Al dobro, nisu ni drugi imuni, boze moj.
Uglavnom, imate sad chaterski topik na kojem se fino mozete dogovarat i pisati off - topic komentare dok na ovom mozete fino role-playat. Nastojte tu izbjegavat off topik postove jer mi se ne da moderirat jer sam lijena mrcina od pseta. Zbog toga ce brbljavac osjetit GNJEV BOZJI KOJI CE GA KADA UMRE STROVALIT RAVNO NA DNO DEVETOG PAKLA BAATORA!!!!!!1111111one
<tisina>
<veseli smjesak>
Well, I hope we achieved mutual understanding! Hope that helps! Have a nice day! ^_^
<nestaje u oblaku sumpora na forum Tevelizija>
Blackadder
28.04.2004., 13:01
glupinickname kaže:
GNJEV BOZJI KOJI CE GA KADA UMRE STROVALIT RAVNO NA DNO DEVETOG PAKLA BAATORA!!!!!!1111111one Gnn, izgleda da si pretjerao. Vidiš da se sad nitko ne usuđuje al baš ništa napisati. :D
Glupinickname
28.04.2004., 13:43
Blackadder kaže:
Gnn, izgleda da si pretjerao. Vidiš da se sad nitko ne usuđuje al baš ništa napisati. :D
Uvijek zaboravim kolko je Moderatorska Sila jaka u meni. Oh well!
Kierlan
28.04.2004., 15:11
Pa nek netko predloži reaktivaciju. Uostalom, možemo likove draftati iz početka i uzeti si novi universe za igru (malo me vuće Call of Cthulhu :D ).
Nighthawk
28.04.2004., 15:21
Onda sam ja Yog Sothtoh.
FEAR AND TREMBLE, MORTALS!
A sad ozbiljno - nastavimo! Mislim da su svi zaokupljeni STFC-om i Murofom pa im ne pada ništa pametnoga na pamet.
-Almighty_Watashi-
29.04.2004., 02:39
pa sad nas cheka combat, a to nebi smjelo dugo trajat... Sneakanje u halflinshko skloniste, malo diverzija medju halflinzima, koshenje halflinshke straze, opci fight sa hrpom halflinskih stanara sklonista, oslobadjanje sisatih elfica iz halflinshkih lanaca, degustiranje halflinshkog ruchka (ipak su poznati po svojoj kuhinji), jos malo mlacenja halflinga i na kraju se pojavi ogromni divovski halfling sa 5 ruku i 7 nogu koj puca druge halflinge iz guzice i ima +8d6 damage na sneakattack because he's just that good. Nakon toga pobijemo i te halflinge i vratimo se u birtiju zapocet iducu kampanju i pricat lokalnim barfliesima o mlacenju halflinga.
End of chapter 1 and please, noone say "halfling" again :p
Nabijem džeferdar u halflinško dupe i raspalim <giggle> i komadi halflinga se raspu po halflinškom selu. jel ti dosta halflinga?
Oh, da, ako nismo izašli iz kolibe, Khan čisti pušku pod prozorom :D
Glupinickname
28.05.2004., 12:47
Vidim da su tu stvari stale. Ima li nekog zainteresiranog za nastavak? Ili pak mozda nekog zainteresiranog za ganz - novu avanturu sa novim likovima?
-Almighty_Watashi-
28.05.2004., 18:45
Da :p
Blackadder
28.05.2004., 21:41
Aha. :D
Otkopčaj ovo, stavi novi uvodni post i zakopčaj ga. :D
Glupinickname
28.05.2004., 23:35
Blackadder kaže:
Aha. :D
Otkopčaj ovo, stavi novi uvodni post i zakopčaj ga. :D
Kaj mislis: da odvojim ovih zadnjih tri postova i napravim novu temu sa njima ili kaj? :confused:
Blackadder
29.05.2004., 22:28
glupinickname kaže:
Kaj mislis: da odvojim ovih zadnjih tri postova i napravim novu temu sa njima ili kaj? :confused: Ne. prijedlog je da skineš ovaj topik s top teme (kao, avantura je gotova ili umrla), napraviš novi topik sličnog imena ili ne znam kaj i u početnom postu napišeš što bi tu trebalo biti.
Alternativno, netko treba nešto započeti ovdje. (Nešto slično scenarijima na STFCu.)
Glupinickname
29.05.2004., 23:29
Ajmo ovak: ja bum maknul onda "top tema" oznaku sa ove avanture (iako, obicno ljudi uopce ne citaju te top teme jer su im previse on the top drugih topika, al kaj bus :zubo: ).Otvoril bum novi novcati topik za novu nofcatu avanturu pa nek se zainteresirani jave. Bumo tamo raspravili pa cemo vidjeti sta dalje.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.