PDA

View Full Version : Kuda?

Indi
29.02.2004., 20:11
Rapidno se priblizava vrijeme kad moram pocet intenzivno mislit o tome gdje da idem na holiday jer imam tolko godisnjeg za koristit tako da mislim jedno 2x po neka 2 tjedna ove godine nekam zapalit, a mozda cak i 3 tjenda. Sad ovako, jedna od opcija je Juzna Afrika gdje mogu ubit vise ptica sa jednim kamenom, dakle moze safari, moze ronjenje sa great whites :s moze neki ludi kamping po obliznjoj Namibiji, itd. Ja bi negdje gdje se moze i odmorit i ljencarit i radit neke ludjacke stvari (najvisi bungee jumping na svijetu je u SA :D). I' m open to all options. Jedino mi molim vas nemojte preporucivat Indiju - tam nejdem, bar ne dok jos nisam vidla sve drugo :p
Moze i nesto u juznoj Americi gdje se moze ic i ronit i plandrat po rainforrests... HELP!:moli:

Tihana
29.02.2004., 20:56
Možeš u Keniju, bila frendica, kaže da je mraaaaaaaaaak! sad su ti najtopliji mjeseci pa ipak ne preporučam ovo vrijeme, probaj lipanj ili srpanj..... a kaže da je i u Zanzibaru bilo savršeno

Kiki
29.02.2004., 21:26
Idi u SA.
Roni s Jaws i onda nam napisi.
BTW, moj frend se upravo vratio iz SA i kaze da je bilo prekrasno i prejeftino!!! :top:

Roko
01.03.2004., 11:15
citam u nekom dive casopisu o ronjenju u Sudanu u crvenom moru.Kazu da je super jer je neiskvareno i nema turista kao u Egiptu

si bila u Indoneziji.Vele da je tamo ludilo ronjenje.

Sri Lanka??

Indi
01.03.2004., 11:22
Indonezija i Sudan me trenutno isto ne privlace (security reasons). Bila u Egiptu. Bila i u Sri Lanci na kratko. Nadam se da necu opet zavrsit na Maldivima.

Holiday nemora bit iskljucivo ronilacki - moze bit bilo kaj. Nekako me SA najvise privlaci.

Kiki, sta to znaci prejeftino za SA? Ak imas kakvih detalja - please javi.

:)

Kiki
01.03.2004., 14:15
Rand je u ku.cu, a nase valute nisu...dakle, idi tamo.
Ovi moji sto su bili su se nakupovali svega i svacega.

matematicar
01.03.2004., 16:37
Kiki kaže:
Rand je u ku.cu, a nase valute nisu...dakle, idi tamo.
Ovi moji sto su bili su se nakupovali svega i svacega.

Super, na kraju se svodi na taj je**** shoping.

El Tomo
02.03.2004., 04:42
A zašto ne Indonezija? Pa ne ideš na Bali.... Shvatio bi da te recimo Haiti ne privlače, ali Indonezija? Tamo je navodno jedno od nabjoljih mjesta za ronjenje.

Od dviju Amerika, po meni najljepše more i ronjenje ima Belize, plus predivne plaže. Unajmiš gliser ili još bolje jedrilicu, i ideš... a u blizini su tropske šume, u Belizeu, Gvatemali i Hondurasu. Super je s jedrilicom od Belizea pa do Hondurasa. A tu su i ostaci Maya, Tikal ili Copan recimo. Toplo preporučam riku majmuna, štekanje papagaja, tropsku sparinu.... :)

TJ

El Tomo
02.03.2004., 04:44
A što se tiče SA, bila jedna moja frendica prije dvije godine. Kaže da slobodno možeš sa sobom povesti i tjelohranitelja, te arsenal oružja različitog kalibra. Jer da gradovi baš i nisu sigurna mjesta.

TJ

Kiki
02.03.2004., 05:53
Erm...Cape Town te okolo njega je Ok....isto tako Kruger National Park te Garden Route s onim silnim vinogradima i slicno. Sve je safe. Ako pak ides u Johannesburg...e, onda je prica vec malo drugacija.

Roko
02.03.2004., 13:32
a philliphinnes? navodno da ima neki bay tamo gdje se u velikom broju skupljaju whale sharks. kazu da je lijepo tamo.

Indi
02.03.2004., 14:37
Za tropska podrucja moram pazit da idem kad nije kisna sezona - za to jos imam cca 2 mjeseca fore. Za SA bi vjerojatno bilo dobro od 10 ili 11 mjeseca pa na dalje.

Za Belize - vidjela sam nes na TV o tome i izgleda privlacno.

Oh muke moje muke :( :)

sweetina
03.03.2004., 15:11
Indi kaže:
Nadam se da necu opet zavrsit na Maldivima.

:)

Ne mogu vjerovat da ima ljudi kojima se ne bi dalo otic ponovo na Maldive.

Ja bih se svacega odrekla da mogu opet otic tamo.

:s :s :s

El Tomo
03.03.2004., 23:34
Indi kaže:
Za tropska podrucja moram pazit da idem kad nije kisna sezona - za to jos imam cca 2 mjeseca fore. Za SA bi vjerojatno bilo dobro od 10 ili 11 mjeseca pa na dalje.

Za Belize - vidjela sam nes na TV o tome i izgleda privlacno.

Oh muke moje muke :( :)

Na Belizeu sam bio na Caye Caulker i Caye Ambergris, oni su ok kao ishodišta za jednodnevne i višednevne izlete i ronjenja, plaže nisu ništa naročito, ali ljudi su super.

Od onoga od čega ti doista zaostaje dah, treba ubrojiti nacionalne parkove:
- otok Half Moon Key (otok kao iz Robinson Crusoe filmova, divne pješčane plaže, najbistrije more koje sam u životu vidio, najbolje ronjenje)
- Blue hole - urušena podvodna spilja koja izgleda poput crne rupe usred mora, predivno ronjenje sa sigama i stalktitima oko tebe
Turneffe islands - predivan atol
Glovers reef - najveći koraljni greben u Belizeu sa atolima, predivno ronjenje
Baboon sanctuary - nacionalni park sa tropskom šumom i tropskim životinjama

TJ

Indi
04.03.2004., 08:58
sweetina kaže:
Ne mogu vjerovat da ima ljudi kojima se ne bi dalo otic ponovo na Maldive.

Ja bih se svacega odrekla da mogu opet otic tamo.

:s :s :s

Pa pusti, bila 3 puta u vremenu od godine i pol :cool: Ima tolko drugih mjesta na svijetu za vidjet...

Indi
04.03.2004., 08:59
El Tomo kaže:
Na Belizeu sam bio na Caye Caulker i Caye Ambergris, oni su ok kao ishodišta za jednodnevne i višednevne izlete i ronjenja, plaže nisu ništa naročito, ali ljudi su super.

Od onoga od čega ti doista zaostaje dah, treba ubrojiti nacionalne parkove:
- otok Half Moon Key (otok kao iz Robinson Crusoe filmova, divne pješčane plaže, najbistrije more koje sam u životu vidio, najbolje ronjenje)
- Blue hole - urušena podvodna spilja koja izgleda poput crne rupe usred mora, predivno ronjenje sa sigama i stalktitima oko tebe
Turneffe islands - predivan atol
Glovers reef - najveći koraljni greben u Belizeu sa atolima, predivno ronjenje
Baboon sanctuary - nacionalni park sa tropskom šumom i tropskim životinjama

TJ

MLJAC!!!