View Full Version : Laptop i bezicni net
Gemini22
14.12.2008., 21:23
Evo ovako...napokon sam kupila laptop Toshiba A300-1MT...i sada htjela bi si i na njega prikopcat internet. Mislila sam uzeti onaj Wlan pa da mogu lijepo imat prikljucen i komp i laptop no posto mi ugovor istice tek u 3 mj morala bi cekati do tada a to mi bas neodgovara pa mi je receno da mogu kupiti neki dio (nemam pojma koji)...za nekih 200 kn kao ima...vjerojatno je ta zenska iz t-coma mislila na USB stick ako se ne varam? E sad sto kupiti? Nisam bas shvatila taj dio posto nisam ja obavila tel. razgovor...
Kako to uopce funkcionira? Sta trebam napravit itd...
tucorat
14.12.2008., 22:42
Najvjerojatnije ti žele uvaliti mobilni internet što je po meni definitivno najskuplja i najneisplativija investicija. Zašto se ne strpiš ta tri mjeseca i pređeš na drugog operatera? Svi su jeftiniji od t-coma!
Gemini22
14.12.2008., 22:50
Pa to sam i planirala...ali zar se nemoze kupiti neki dodatak da kroz ta ri mjeseca mogu ici i preko laptopa na net? Vidjela sam da ima za kupiti neki usb mrežni adapter...zar to nije to? Koliko sam ja skontala netrebam ja nista nadoplacivati niti produziti ugovor vec kupiti taj neki dio s cime bi mogla na net i s laptopom...
Ako mi netko moze to malo bolje objasnit...mozda sam nesto krivo skontala?
tucorat
14.12.2008., 22:51
Evo ti link da vidiš sve cijene mobilnog interneta u Hrvatskoj pa odluči sama!
http://www.usporedi-tarife.com/izracun-hsdpa.php
I evo ti link od t-mobilea. Sve ti piše.
http://www.t-mobile.hr/2/20-10-08-30-00.asp
Gemini22
14.12.2008., 22:53
Ok. Hvala!
Uzmi MaxTV na probni rok i dobiti ćeš WLAN modem. Kasnije vratiš MaxTV i WLAN modem ti ostaje.
Gemini22
15.12.2008., 09:55
eh...to sam vec imala...ali moji su vratili taj wlan? nitko nam nije rekao da to mozemo zadrzati...e gadovi! ma nista izgleda da cu morat kupit taj wlan ali ima jos jedan problem stolno racunalo mi nema ugrađen bežićni adapter...znaci morat cu kupiti i usb za stolno...laptop mi na svu srecu ima ugrađen adapter. Pitanje je koliko će me sve to doci!
Gemini22, odi na ovu stranicu: http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/postojeci_pogodnosti.asp , upiši tamo svoj broj telefona i idi na prijavu za produljenje ugovora, a kao poklon biraj wlan router thomson za 1kn..... pa ćeš vidjeti što kaže... ja mislim da je tri mjeseca već razdoblje u kojem je moguće produljiti ugovor, i to ti je najjeftinija varijanta.... nikakve usb stickove za mobilni internet ne uzimaj, tu ćeš se bezveze izrikati love, a pristup netu već imaš od kuće...
Gemini22
15.12.2008., 20:52
hvala! zvala sam ih ali taj wlan mogu dobiti tek kad mi istekne ugovor...u tome i je problem :(
baš su bezobrazni...
a onda kupiš bežični router, možeš i taj thomson, ima ih novih na tržnici hw već za 200, 250kn...
hvala! zvala sam ih ali taj wlan mogu dobiti tek kad mi istekne ugovor...u tome i je problem :(
I ja sam ih zvao prije 10-ak dana, pa mi rekli isto - da ne može :mad:
Produžio sam pretplatu u siječnju ove godine i uzeo tada na poklon za 1 kunu bežičnu tipkovnicu, miš i kameru, pa mi kažu da sad ne mogu opet dobit wlan za 1 kunu sve do siječnja 2010, ali da ga mogu kupit po redovnoj cijeni od 800 kuna :rolleyes:
Eh, i onda sam isti dan poslao mail korisničkoj službi da sam ja njihov korisnik adsl-a već pet godina i da hoću zamijeniti svoj stari žičani adsl s wlanom besplatno. A ako oni ne žele, nek mi kažu koliko me košta otkaz ugovora :mljacko:
Nisu mi ništa odgovorili na e-mail ali za dva dana stigo mi doma paket s wlanom besplatno :rofl:
Nema popratnog dopisa, pa ni ne znam na koju sam ga foru dobio :ne zna:
Ali evo već ga koristim punom parom :s
tucorat
15.12.2008., 23:10
ali ima jos jedan problem stolno racunalo mi nema ugrađen bežićni adapter...znaci morat cu kupiti i usb za stolno...laptop mi na svu srecu ima ugrađen adapter.
Zašto router ne staviš kraj kompa i spojiš ga sa ethernet ili usb kabelom? Po meni je to bolje rješenje nego da trošiš novce ako ne trebaš!
ma ja bih napravio kao Jazon.... nazovi i traži šefa.... ili pošalji mail.... svi oni veliki imaju odjele za zadržavanje korisnika samo ih kriju ko zmija noge i upotrebljavaju ih samo kad zagusti... kaži nek se hebu i da ode ti na bnet.... ili već šta... samo ne spominji iskon jer to je isto njihovo :D
Gemini22
16.12.2008., 09:30
Pa očito ću morat prijetit odlasko...:D Hvala svima na pomoći i savjetima!
_Mystical_
20.12.2008., 16:26
samo se nemoj prijetit službi za korisnije, njih boli kurac(iz prve ruke znam:D:D). tamo rade studenti.
ali ako nešto hočeš saznati a da te nesjebu onda nemoj ić na prodajno mjesto, jer će ti tamo uvaliti sve kaj ti netreba(samo da potpišeš ugovor i ona ili on dobe proviziju). nazovi szk i traži savjet. dobit češ odgovor onakav kakav te zanima.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.