PDA

View Full Version : Davor Butković - Lik i djelo


stranice : [1] 2 3 4

Lali Puna
09.02.2008., 20:25
Jutarnji je u subotu objavio Butkovićev intervju (http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,8,,108004.jl) sa Sanaderom. U Dnevvniku je iste večeri Tončica Čeljuska pročitala priopćenje Vlade kako Sanader "posljednjih dana nije kontaktirao s Butkovićem pa tako mu nije ni dao taj instervju"...te tvrdi kako je isti intervju u potpunosti izmišljen.

Čekamo da se oglasi Butković.

Ja sam ostala :eek::eek::eek:

mirrorball
09.02.2008., 20:40
:eek: :lol:...l0000d tip totalno...Pa mislim, stvarno - je Butković totalno prolupal'? Ili je to jedan od onih njegovih famoznih ručkova sa premijerima, pak' je neformalni razgovor pretočio u intervju

kokakoka
09.02.2008., 20:50
jeba vas vrag, pa dado i ivek su skupa tolko put jeli i pili, kuhali, čepove vinčeka mirisali, vilice oblizivali, jedan drugoga ispravljali dok su uvježbavali lik gustava von aschenbacha za amatersku predstavu.... kaj vi mislite da dado treba ekčli razgovarati sa ivom? :eek::eek::eek::eek::eek:

jpm
09.02.2008., 22:17
Bitkovic je alkoholicar i narkoman, pa sto je tu cudno. Ne propusta priliku udariti po mesicu, a racana jos nije prezalio.

Constatinopol
09.02.2008., 22:52
Butkovic je napokon razotkriven. Amen to that. Dotični gospodin u novinama J.L. posjeduje ekskluzivni prostor za svoje baljezgarije koje nemaju nikakve racionalne i objektivne poglede,već gospodinove osobne iluzije i očekivanja.

kokakoka
09.02.2008., 23:00
evo odgovora (http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,9,,108150.jl):lol:

ZAGREB - Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske priopćio je u subotu da je intervju Ive Sanadera Jutarnjem listu "u cijelosti izmišljen".

"Intervju koji je s naslovom 'Srpski radikali razlog više da uđemo u NATO' objavljen u Jutarnjem listu br. 3468 od 9. veljače 2008. godine na 4. stranici u cijelosti je izmišljen", stoji u priopćenju. "Predsjednik Vlade Ivo Sanader nije dao intervju uredniku Jutarnjeg lista niti je posljednjih dana imao bilo kakvih kontakata s njim", dodaje se.

Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka tog intervjua.Iako u autentičnost objavljenoga intervjua nismo imali razloga posumnjati, ispričavamo se čitateljima i predsjedniku Vlade.

Uredništvo Jutarnjeg lista

*********

Istina o intervjuu

Do intervjua je došlo ovako:

U petak u 13,30 nazvao sam Ratka Mačeka, donedavnog glasnogovornika Vlade i HDZ-a. Nazvao sam Mačeka jer se Zlatko Mehun, sadašnji glasnogovornik Vlade, višekratno, u srijedu, četvrtak i petak, nije želio javiti na moje telefonske pozive.

Rekao sam Mačeku: "Molim Te, možeš li reći premijeru da će intervju koji smo radili izaći na prednjim stranicama, a ne u Magazinu, jer je poslao premalo teksta."

Maček je odgovorio: "Naravno, nema problema. Reći ću mu."

Stoga sam se šokirao kad sam čuo da Vlada demantira intervju objavljen u subotnjem broju Jutarnjeg lista.

Dakle, u srijedu ujutro poslao sam premijeru Sanaderu sms sa zamolbom za intervju. Nakon nekoliko sati, s drugog broja, dobio sam odgovor da će razmisliti o intervjuu. U četvrtak sam, nakon još nekoliko razmijenjenih poruka, dobio sms da mu pošaljem pitanja i da će odgovoriti mailom. Odgovori su stigli u četvrtak kasno uvečer.

U petak sam, dakle, još jednom pokušao dobiti Zlatka Mehuna i reći mu da je riječ o intervjuu s premijerom. Naposljetku sam dobio Ratka Mačeka, koji je, ponovimo, kazao da će obavijestiti premijera o tretmanu intervjua.

Davor Butković

http://www.nacional.hr/repository/images/_variations/7/7/7787277d973a4fd51489fe69a11d6ca1_large.jpg

zhabotinsky
10.02.2008., 00:28
Kak je grdi....

Peppa Pig
10.02.2008., 08:50
butkovic je glupo k'o kurac :lol: :lol:

kolki idiot moras biti da objavis intervju sa sanaderom s kojim si komunicirao samo preko mail adrese linija04@gmail.com :lol: :lol: (ako je uopce istina i ovo sto je objavljeno u vecernjaku :misli:)

klinac je super :), malo se zajebavao, nadam se samo da nece imati nikakvih problema

tabula_rasa
10.02.2008., 09:38
ne idiot, nego umišljena veličina koja ni trenutak nije pomislila da drivo ne razgovara s njim. ne treba njemu e-mail adresa da mu govori da je to drivo s druge strane, on to zna, jedino on može s njim komunicirati. pavić-kuljiš-butković, fantasticni trio diletanata i lopova koji tresu hrvatski medijski prostor, lažima i lopovlukom. jl se sve više dokazuje kao loše novine. sve što je dobro otišlo je iz njega, a ostale su 'zvijezde' i umišljene veličine pa im se to i dešava. butkoviću daj otkaz, tako ćeš jedino pomoći tim novinama i novinarstvu uopće!

Lali Puna
10.02.2008., 10:02
meni je, recimo, upalo u oko kako intervju nema uvoda
ni protkolorano 's premijerom sanaderom razgovarali smo o aktualnim pitanjima bla bla bla', a kamoli butkoviću uobičajenog uvoda u kojem opisuje kako su se izljubili kad su se vidjeli, što su jeli, što su pili i kakvo je bilom vino

ono, baš neobični ide odmah s pitanjem pa odgovorom...

btw, što piše u večernjem, ne otvara mi se njihov sajt (opet!)

kemik
10.02.2008., 10:21
mislim da je ovo vrijedno potpunog c/pa, ispričavam se moderatorima ako nisu istog mišljenja:
Ja sam napisao lažni intervju s premijerom Sanaderom. Nisam imao pojma da bi to moglo biti objavljeno. Cijelo sam vrijeme mislio da se netko šali sa mnom! – rekao nam je jučer 23-godišnji Zagrepčanin (podaci poznati redakciji) koji tvrdi da je nehotice pokrenuo najveći skandal u povijesti hrvatskog novinarstva.

Demanti Vlade
Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske priopćio je jučer da je intervju objavljen u Jutarnjem listu, što ga je potpisao Davor Butković, u cijelosti izmišljen.

“Intervju koji je s naslovom 'Srpski radikali razlog više da uđemo u NATO’ objavljen u Jutarnjem listu br. 3468 od 9. veljače 2008. godine na 4. stranici u cijelosti je izmišljen”, stoji u priopćenju.

“Predsjednik Vlade Ivo Sanader nije dao intervju uredniku Jutarnjeg lista Davoru Butkoviću niti je posljednjih dana imao bilo kakvih kontakata s njim”, dodaje se.

“Takvo izmišljanje intervjua krajnje je neprofesionalan, neetičan i nedobronamjeran čin koji može imati i posljedice na dostignutu razinu demokratskih odnosa u hrvatskom društvu”, ističe se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vijest o lažnom intervjuu s premijerom odjeknula je hrvatskim medijskim prostorom. Priopćenje Jutarnjeg lista objavljeno je tek kasno navečer.

“Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka intervjua s premijerom Ivom Sanaderom. Iako u autentičnost objavljenog intervjua nismo imali razloga posumnjati, ispričavamo se čitateljima i predsjedniku Vlade”, navedeno je u priopćenju.

Dok je uredima Vlade i Jutarnjeg lista vladala potpuna zbunjenost, mladić je ekskluzivno za Večernji list ispričao svoju stranu priče.

Novogodišnja šala
Kaže da je sve počelo kao novogodišnja šala. Poslao je SMS-čestitku Davoru Butkoviću, do čijeg je broja došao davno i slučajno. Nije se potpisao. Kratka zahvala zbunjenog novinara za N. N. je značila kraj šale.

Zato se nemalo iznenadio kada je u četvrtak dobio SMS s pozivom na intervju. Nesvjestan s kime ga je poznati novinar zamijenio, “pristao” je na razgovor i dao Butkoviću svoj e-mail.

Uskoro je na svoju adresu, linija04@gmail.com, dobio pitanja o NATO-u, odnosima sa Slovenijom, EU... Mail je bio naslovljen s “Dragi Ivo”. Tek je tada mladić shvatio da je možda zamijenjen s premijerom. Još uvijek u nevjerici, odgovorio je na pitanja misleći da ga netko želi nasamariti.

– Sve je bilo previše ludo. Jednostavno sam želio vidjeti dokle će ići. Nisam mislio da su me shvatili ozbiljno. Pa nisam se predstavio ni svojim imenom, a kamoli premijerovim! – čudio se. Kada je u petak navečer na kiosku ugledao naslovnicu Jutarnjeg lista, bio je šokiran.

Nazvao je troje najbližih prijatelja i novinarku Večernjaka. Kada je čuo da je Davor Butković za večernje “Vijesti” HTV-a izjavio da se dopisivao s premijerom, naglas se nasmijao. – Pa dopisivao se s anonimnim e-mailom... – rekao je.

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3009687/index.do

kemik
10.02.2008., 10:23
dakle, objaviti intervju koji je napravljen sa gmail adresom, i onda još NAKON što vas se otkrije u priopćenju kojim se posipate pepelom izjaviti da "niste imali razloga sumnjati u autentičnost"?!?!?!? A koji bi bio DOBAR razlog za posumnjat da zapravo ne pričate s premijerom, od email adrese linija04@gmail.com?? :rofl:

nego, recite, dragi forumaši, što bi se vama dogodilo (ne samo novinarima, naravno), da na poslu napravite ovakvu grešku? Javnu, skupu, vrijednu vjerodostojnosti vas osobno i firme u kojoj radite?

Scotsman
10.02.2008., 10:45
Katastrofa, taj Butković je stvarno puko'! I pazi još ta njegova opravdanja. :rofl: Mislim, stvarno sramota za čovjeka kojeg kao smatraju za jednog od "vodećih" novinara države...

Kemik, mislim da se odgovor na to pitanje zna što bi se nama dogodilo da napravimo neki veliki gaf na poslu koji bi narušio ugled firme. Ali Butkoviću se to neće dogoditi, osim što će ostati osramoćen. Ipak Jutarnji treba nekoga tko će i dalje obavljati sve te famozne ručkove i večere s premijerima, diplomatima...

Lali Puna
10.02.2008., 10:48
tnx, kemik

iako, ja ne vjerujem ni slovca u ovu večernjakovu priču
ni slovca!

kemik
10.02.2008., 10:52
tnx, kemik :)


iako, ja ne vjerujem ni slovca u ovu večernjakovu priču
ni slovca!
a, čuj, objavljeni su skrinšotovi (koji, naravno, mogu bit fotošopirani, to je činjenica), a i priča je TAMAN toliko besmislena da bi mogla biti istinita :D :D :D

e, kad se sjetim da sam prije jedno šest mjeseci na gastronomiji pričala o tome kako bi butkoviću trebalo zbog nečega bit neugodno :rofl: sad to više ne mislim, nakon ovog ni zbog čega mu ne treba bit neugodno :D :D :D

kokakoka
10.02.2008., 11:26
priča mi je super :s ali i nekako neuvjerljiva.
brijem da je jutarnji list tom navodnom 23-ogodišnjem zagrepčaninu platio masnu paru da na sebe preuzme "krivicu", e da bi skinuli ljagu sa butkovića koji je intervju jednostavno u 5 minuta, onako iz glave nadrljao. i ziher mu nije prvi put.
a za pravi intervju sa ivom sanaderom, pošaljite pitanja na kokakoka@gmail.com http://img.photobucket.com/albums/v337/kokakoka/bis.gif

miss l on the road
10.02.2008., 11:34
nego, recite, dragi forumaši, što bi se vama dogodilo (ne samo novinarima, naravno), da na poslu napravite ovakvu grešku? Javnu, skupu, vrijednu vjerodostojnosti vas osobno i firme u kojoj radite?

ja ne bi čekala da mi se išta dogodi, sama bi dala otkaz i gledala da se što prije pokupim iz novina kolko bi mi bilo neugodno :D

ono, šokirana sam, ni novinarski početnik se ne bi valjda dopisivao s ''premijerom'' putem sms-a i povjerovao mail adresi s gmaila.. :s
butković je inače najbolje plaćeni hrv. novinar :rolleyes:

EDIT: da, ovo što kokakoka kaže sam isto ja pomislila, da su odjednom izmislili nepostojećeg zagrepčanina (ne navode mu ni inicijale).. mislim, zašto bi netko uopće slao butkoviću sms čestitku, pa makar i iz šale :zubo:

kemik
10.02.2008., 11:36
al, čekajte, kako postojanje nepostojećeg zagrepčanina butkovića eskulpira?
koja je razlika?

zagrepčanin ne postoji: Butković je izmislio intervju
zagrepčanin postoji: Butković je nasjeo na najtemeljitiji idiotizam.


zašto je ovo drugo bolje od onog prvog? :confused:

miss l on the road
10.02.2008., 11:41
pa zato što je (novinarski etički gledano, jel :)) manji ''grijeh'' nasjesti na nečiju neslanu šalu (ono, ''svakom se može dogoditi'' i te fore), nego u potpunosti izmisliti intervju s premijerom i to neko ko ima 30 god novinarskog staža i zvučno je ime.. aj ges so

kokakoka
10.02.2008., 12:05
pa zato što je (novinarski etički gledano, jel :)) manji ''grijeh'' nasjesti na nečiji neslanu šalu (ono, ''svakom se može dogoditi'' i te fore), nego u potpunosti izmisliti intervju s premijerom i to neko ko ima 30 god novinarskog staža i zvučno je ime.. aj ges so

zna to kemik dobro, al zajebava :D

ja ne bi čekala da mi se išta dogodi, sama bi dala otkaz i gledala da se što prije pokupim iz novina kolko bi mi bilo neugodno :D

ono, šokirana sam, ni novinarski početnik se ne bi valjda dopisivao s ''premijerom'' putem sms-a i povjerovao mail adresi s gmaila.. :s

al novinarski početnik nije s ivom na ti, i nije žderao hranu prstima s njim u društvu :D

butković je inače najbolje plaćeni hrv. novinar :rolleyes:

a znaš koliko?
cifra koje sam čula je 20.000. konvertibilne valute :mig:

miss l on the road
10.02.2008., 12:10
al novinarski početnik nije s ivom na ti, i nije žderao hranu prstima s njim u društvu :D


pa baš zato, onda bi tek trebao znati ivinu privatnu mail adresu i brojeve telefona koje ovaj koristi :D

Constatinopol
10.02.2008., 12:11
pa zato što je (novinarski etički gledano, jel ) manji ''grijeh'' nasjesti na nečiji neslanu šalu (ono, ''svakom se može dogoditi'' i te fore), nego u potpunosti izmisliti intervju s premijerom i to neko ko ima 30 god novinarskog staža i zvučno je ime.. aj ges soEtički gledano-u pravu si,ali s profesionalnog gledišta-Butković je postupio kao retardiran čovjek,kao nekakav idiot naspram najlošijeg novinara nekog "Fokusa" ili "arene".

kokakoka
10.02.2008., 12:13
pa baš zato, onda bi tek trebao znati ivinu privatnu mail adresu i brojeve telefona koje ovaj koristi :D

isusati milog, još će ispast da dado nije tolika faca kolika je :zubo:

miss l on the road
10.02.2008., 12:14
fakat, malo mi je čudno da si nikad prije nisu čestitavali rođendane i nove godine putem sms-a :zubo:

kokakoka
10.02.2008., 12:15
Etički gledano-u pravu si,ali s profesionalnog gledišta-Butković je postupio kao retardiran čovjek,kao nekakav idiot naspram najlošijeg novinara nekog "Fokusa" ili "arene".

sa gledišta koje profesije? medicine? :ne zna:

inače, sad se sjetim i onog divnog čovjeka branimira barona brljevića (http://www.baron-brljevic.com/), koji je pod regularno izmišljao intervjue :s pače, napravio je karijeru na tome :s

Lali Puna
10.02.2008., 12:30
meni samo nije jasno kako je butković ikad mislio da će mu to proći
ok, izmislio intervju
al baš s premijerom!

Constatinopol
10.02.2008., 12:31
sa gledišta koje profesije? medicine?da. novinarske također.

kokakoka
10.02.2008., 12:34
meni samo nije jasno kako je butković ikad mislio da će mu to proći
ok, izmislio intervju
al baš s premijerom!

prvi put je najteže. poslije ide lako :D

Mrtva mrkva
10.02.2008., 12:35
meni samo nije jasno kako je butković ikad mislio da će mu to proći
ok, izmislio intervju
al baš s premijerom!
To se i ja pitam cijelo vrijeme. :lol:

Sta je mislio, da premijer nece otvorit novine sutra ujutro i past u nesvijest kad vidi intervju koji ne navodno dao? I to Jutarnjem listu, a ne nekom tamo lijevom lokalnom casopisu? :rofl:


Nego, recite sto hocete, ali meni je lazni Sanader u nekim djelovima intervjua sjajan, svi premijerovi izrazi su tu. :top:

Ivanicapeca
10.02.2008., 12:37
meni samo nije jasno kako je butković ikad mislio da će mu to proći
ok, izmislio intervju
al baš s premijerom!

Nije ga izmislio. U tome i je problem:lol:

sun.shine
10.02.2008., 12:39
ne znam što je smješnije, mail linija04@gmail.com, ili "Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka tog intervjua."


:lol:

miss l on the road
10.02.2008., 12:40
Sta je mislio, da premijer nece otvorit novine sutra ujutro i past u nesvijest kad vidi intervju koji ne navodno dao? I to Jutarnjem listu, a ne nekom tamo lijevom lokalnom casopisu? :rofl:


imaš pravo, onda možda ipak postoji taj zagrepčanin koji je glumio ivu :D
da vi'š sad kad malog zatrpaju ponudama za posao u novinama :zubo:

kemik
10.02.2008., 12:44
ma to vam i kažem, čak ni butković ne može biti toliko glup da misli da će mu proć izmišljeni intervju sa Sanaderom na naslovnici Jutarnjeg :ne zna:

možda bismo mogli zažicat moda da nam nakelji anketu, u kojoj bismo se izjašnjavali vjerujemo li u postojanje linije04@gmail.com

Ivanicapeca
10.02.2008., 12:49
ma to vam i kažem, čak ni butković ne može biti toliko glup da misli da će mu proć izmišljeni intervju sa Sanaderom na naslovnici Jutarnjeg :ne zna:

možda bismo mogli zažicat moda da nam nakelji anketu, u kojoj bismo se izjašnjavali vjerujemo li u postojanje linije04@gmail.com

Ne vjerujem baš u teoriju zavjere u ovom slučaju, iako je sve moguće. Čovjek se zaletio i zblamirao se. Imao je špurijus zbog nečeg, što mi ne znamo, da je stvar sigurna i hebiga, šit hepns :o

Ja bih čak ovaj topic premjestila u PDF Papanluk:D

Lali Puna
10.02.2008., 12:50
recite što hoćete, al mene nekak peru teorije zavjere
da je butković i svjesno, za nečiji račun, plasirao lažni intervju
očekujuć demantij, ali nekako bi to i njemu i *naručitelju* išlo na ruku
i večernji i priča s klincem je dio igre, naravno

kemik
10.02.2008., 12:52
recite što hoćete, al mene nekak peru teorije zavjere
ma, to ti je od hormona :odmahuje rukom: :D :D

proći će :D

kokakoka
10.02.2008., 12:58
kakav špurijus? pa butković je najpametniji i najbolje informiran glede politike, hrane, vina... kakav špurijus taj može imati? šta će njemu to? nemojte ga omalovažavati :zubo:

edit: sad će nam aco ugostiti pukija, to će biti još jedan od onih intervjua za pamćenje :rofl:

Ivanicapeca
10.02.2008., 13:00
kakav špurijus? pa butković je najpametniji i najbolje informiran glede politike, hrane, vina... kakav špurijus taj može imati? šta će njemu to? nemojte ga omalovažavati :zubo:

edit: sad će nam aco ugostiti pukija, to će biti još jedan od onih intervjua za pamćenje :rofl:

Gle:rolleyes:, bila je to iznimka koja samo dokazuje pravilo! :mig:

edit::kokice:

paučko
10.02.2008., 14:19
molim da se naslov topika promijeni u "davor b. - totalno ili idiot?" :s

mandragora
10.02.2008., 14:23
recite što hoćete, al mene nekak peru teorije zavjere
da je butković i svjesno, za nečiji račun, plasirao lažni intervju
očekujuć demantij, ali nekako bi to i njemu i *naručitelju* išlo na ruku
i večernji i priča s klincem je dio igre, naravno
tak nekak se i meni čini, da si ne znam kak pijan i lud ... nekak mi se ne čini vjerojatnim ovakav gaf. uostalom postoje i drugi ljudi u redakciji? ne?

bbsan
10.02.2008., 14:25
Nešto smrdi u cijeloj priči, ali je pitanje što...

Najzabavnije bi bilo da su ovi iz Večernjeg izmislili ovog 23-ogodišnjaka da se našale s Butkovićem, a on ne želi to negirat jer bi onda vjerojatno morao otkrit nešto znatno gluplje/gore.

Ajmo sad svi zvat Butkovića na teelefon i lažno se predstavljat, da vidimo koliko će još krivih intervjua objavit :D

paučko
10.02.2008., 14:39
čekam da se oglasi HND :kokice:

kad bi stvari funkcionirale kak treba d. b. nebi više nikad niš napiso i objavio, kakvi mejlovi esemesovi kaj ste vi normalni? kako se kaže zmija?

Kejt 8
10.02.2008., 14:47
http://http://www.index.hr/vijesti/clanak/javio-se-lazni-sanader-koji-je-dao-intervju-za-jutarnji-list/373917.aspx


Nisam mogla vjerovat kad sam pročitala! :rolleyes: :rofl:

Mojo_Racin
10.02.2008., 15:06
recite što hoćete, al mene nekak peru teorije zavjere
da je butković i svjesno, za nečiji račun, plasirao lažni intervju
očekujuć demantij, ali nekako bi to i njemu i *naručitelju* išlo na ruku
i večernji i priča s klincem je dio igre, naravno

podržavam ovu teoriju.
elem, priča s klincem (koja osim što ima predznak ekskluzive ima i tobožnji prednak "uvjerljivosti"), jer dolazi sa stranica večernjaka (percepcija ljute konkurencije). Dakle, za masu puno uvjerljivije, nego da se ista, ili bilo kakvo drugo "opravdanje" nađe na stranicama Jutarnjeg.
Sve je ovo igra..pitanje ostaje, za koga, s kakvim povodom i što je cilj?

morino
10.02.2008., 15:16
Bitkovic je alkoholicar i narkoman, pa sto je tu cudno. Ne propusta priliku udariti po mesicu, a racana jos nije prezalio.

lik je sumljiv vjerojatno strani obavještajac,a ovi ostali papci mesić i herr ivo ko ih jebe

Kejt 8
10.02.2008., 15:20
lik je sumljiv vjerojatno strani obavještajac,a ovi ostali papci mesić i herr ivo ko ih jebe

Mislim da nitko nije sumnjiv, nego da Butković naprosto previše cuga. :zivili:
Pa je (i) zbog toga malo izgubio kontakt s realnošću...

kokakoka
10.02.2008., 15:41
alo ljudi, butković pije samo najfinija vina, ona svakako ne mogu imati poguban utjecaj na njegov razum i moć prosuđivanja :ne zna:

courage
10.02.2008., 15:51
Teorija zavjere!?:rolleyes:
Dogodila se najveca sramota u hr. novinarstvu a vi se bavite teorijom zavjere. Jutarnji list je potvrdio laznost intervjua, cijeli dan nisu demantirali vecernjakov tekst. Koji dio vam nije jasan?

tabula_rasa
10.02.2008., 15:52
u priču o klincu koji glumi premijera vjerujem jednako kao i u autentičnost intervjua. ne zaboravimo, goran ogurlić je izdanak jl-a. dugo godina je bio zamjenik gl. urednika tamo prije nego što je došao na mjesto urednika vl-a. nije prvi puta da se tako spašava i zataškava novinare. žalosno je u svemu tome što se buletu neće dogoditi ništa. i još jedna stvar, ako je čak i kontaktirao putem emajla tzv. premijera kako ima obraza to nazvati intervjuom? mogao je barem dodati da je napravljen putem emajla, a ne prodavati nam to pod intervju.

Pustinjska lisica
10.02.2008., 15:54
recite što hoćete, al mene nekak peru teorije zavjere
da je butković i svjesno, za nečiji račun, plasirao lažni intervju
očekujuć demantij, ali nekako bi to i njemu i *naručitelju* išlo na ruku
i večernji i priča s klincem je dio igre, naravno

Eto ti hint za jednu teoriju zavjere - tko će pojesti najveće govno zbog ovog (osim Buleta, jasno, koji ionako izgleda kao da su mu govna davali još umjesto fruteka)? Netko, dakle, mora najbeat, a po zapovjednoj odgovornosti to je Wruss - ni kriv ni dužan, jer ružni alkoholičar i njegova fuksa ionako uređuju novinu nakon brifinga s 'dobro obavještenim izvorima'. Dakle, Wruss će popuštiti po zapovjednoj odgovornosti, pojest će vuk magarca.
Ili recimo..., ne zvuči li to ovo kao operacija - 'Sjebimo Z. Mehuna'. Mehun nije kooperativan kao što je bio Ratko pa ga treba maknuti...
Ili...
Zapravo, mislim da je riječ tek o Buletovom idiotizmu koji je napokon postao javnom činjenicom.

kokakoka
10.02.2008., 15:57
Eto ti hint za jednu teoriju zavjere - tko će pojesti najveće govno zbog ovog (osim Buleta, jasno, koji ionako izgleda kao da su mu govna davali još umjesto fruteka)? Netko, dakle, mora najbeat, a po zapovjednoj odgovornosti to je Wruss - ni kriv ni dužan, jer ružni alkoholičar i njegova fuksa ionako uređuju novinu nakon brifinga s 'dobro obavještenim izvorima'. Dakle, Wruss će popuštiti po zapovjednoj odgovornosti, pojest će vuk magarca.
Ili recimo..., ne zvuči li to ovo kao operacija - 'Sjebimo Z. Mehuna'. Mehun nije kooperativan kao što je bio Ratko pa ga treba maknuti...
Ili...
Zapravo, mislim da je riječ tek o Buletovom idiotizmu koji je napokon postao javnom činjenicom.

zanimljivo :D a tko je wrussova fuksa? znam da je malo oftopik, a možda i nije sasvim, al neupućena sam :D

i zapravo, zašto bi itko morao najebat i pojest govno? pa to je sve bahato i samoživo, pogotovo taj vrh, taj kremdelakrem EPH-a, i boli ih kitica za sve :ne zna:

kemik
10.02.2008., 15:59
zanimljivo :D a tko je wrussova fuksa? znam da je malo oftopik, a možda i nije sasvim, al neupućena sam :D

totalno si nekoncetrirana :rolleyes:

"ružni alkoholičar i njegova fuksa", uređuju jutarnji, dakle, butković i njegova fuksa. e, sad, tko je ona je JOŠ zanimljivije pitanje

:ne zna: :ceka: :kokice:

kokakoka
10.02.2008., 16:02
totalno si nekoncetrirana :rolleyes:

"ružni alkoholičar i njegova fuksa", uređuju jutarnji, dakle, butković i njegova fuksa. e, sad, tko je ona je JOŠ zanimljivije pitanje

:ne zna: :ceka: :kokice:

ček, a kad bi trebala birati kome ćeš dati nadimak "ružni alkoholičar" da li bi ga prije dala wrussu ili butkoviću? a nadimak "fuksa"? :rofl:

edit: i zašto "ona"?

Total40
10.02.2008., 16:09
Bez obzira kakvoj se teoriji priklanjali definitivno svjedočimo sumraku novinarstva u ovoj državi.
Mediji su nažalost več dugo bezoblični poltroni vladajuče kaste potpomognute velikim oglašivačima i krupnim manipulatorima.
Profesionalnost i stručnost su postali apstraktni pojmovi koji više nikoga ne zanimaju.
Sve u svemu teško rasulo kakvo je ova zemlja dembelija ipak zaslužila.

kemik
10.02.2008., 16:14
ček, a kad bi trebala birati kome ćeš dati nadimak "ružni alkoholičar" da li bi ga prije dala wrussu ili butkoviću?
pa butkoviću :misli:

mislim, wruss mi nije baš toliko ružan :ne zna:

mandragora
10.02.2008., 16:25
Teorija zavjere!?:rolleyes:
Dogodila se najveca sramota u hr. novinarstvu a vi se bavite teorijom zavjere. Jutarnji list je potvrdio laznost intervjua, cijeli dan nisu demantirali vecernjakov tekst. Koji dio vam nije jasan?
izdavanje novina je timski rad, nemoguće je da takav članak izađe a da nije prošao najmanje 3 čitanja. Ne izdaju se novine u Butkovićevom wc-u. I nemoguće je da baš nitko u redakciji nije bio upućen u to "dopisivanje". Valjda postoji nekakav protokol prilikom intervjuiranja visokopozicioniranih političara. Pa nije to intervju sa lokalnim vlasnikom birtije.

kokakoka
10.02.2008., 16:27
izdavanje novina je timski rad, nemoguće je da takav članak izađe a da nije prošao najmanje 3 čitanja. Ne izdaju se novine u Butkovićevom wc-u. I nemoguće je da baš nitko u redakciji nije bio upućen u to "dopisivanje". Valjda postoji nekakav protokol prilikom intervjuiranja visokopozicioniranih političara. Pa nije to intervju sa lokalnim vlasnikom birtije.

:rofl::rofl::rofl: da je tako, zar bi se dogodilo objavljivanje sretnog slijetanja rona browna i citiranje njegovih izjava? zar bi gallu "pobjegla" recenzija đibonijevog koncerta prije nego se dogodio? :rofl::rofl::rofl:

Mojo_Racin
10.02.2008., 16:29
A HND šuti.
Bit će da čekaju ponedjeljak ne bi li na miru uz kavu prelistali JL od subote.
U nekim drugim prilikama bili su nevjerojatno ažurni.
Pogasite gospodo tamo svjetla, okrenite ključ izvana i pođite mirno kućama.
Upravo je zabit posljednji čavao u lijes profesionalnog novinarstva

miss l on the road
10.02.2008., 16:49
zanimljivo :D a tko je wrussova fuksa? znam da je malo oftopik, a možda i nije sasvim, al neupućena sam :Dkak to ne znaš? :D dotična također ima navedeno svoje ime u impressumu JL, a svojevremeno su u nekom časopisu (ili je u pitanju ona knjiga ''sretni stanovi'' :misli:) ponosno predstavili svoj interijer. (hint: nemaju isto prezime :mig:)

kokakoka
10.02.2008., 16:58
kak to ne znaš? :D dotična također ima navedeno svoje ime u impressumu JL, a svojevremeno su u nekom časopisu (ili je u pitanju ona knjiga ''sretni stanovi'' :misli:) ponosno predstavili svoj interijer. (hint: nemaju isto prezime :mig:)

a kad ne znam :ne zna: nisam tak dobro informirana :cry:

miss l on the road
10.02.2008., 16:59
šefica marketinga EPH :mig:

despina
10.02.2008., 17:01
Ma sramota!!Otkaz po kratkom postupku :tuctuc:

kokakoka
10.02.2008., 17:02
šefica marketinga EPH :mig:

to je wrussova fuksa? ja sam mislila da je butković oženjen za šefcu marketinga eph? :ne zna:

miss l on the road
10.02.2008., 17:04
pa šta se pitanje nije odnosilo na butkovića? :misli:
za wrussa nemam pojma :ne zna:

EDIT: da, mislim da je pustinjska lisica mislio da butković i dotična ionako uređuju novinu...

kemik
10.02.2008., 17:05
pa šta se pitanje nije odnosilo na butkovića? :misli:
za wrussa nemam pojma :ne zna:

jesam ti rekla da misli na butkovića :mig:

miss l on the road
10.02.2008., 17:08
pa mislim da je koka krivo shvatila onaj post.. dakle ne radi se o wrussovoj fuksi uopće :)

kokakoka
10.02.2008., 17:13
ispričavam se.
ponijelo me valjda ono "ružni alkoholičar", pogotovo ako znamo da je wruss pijan skrivio prometnu nesreću (http://www.nacional.hr/articles/view/15677/8/) koju su onda pokušavali zataškati, pa se o njoj malo gdje pisalo. al kaj ja znam :ne zna:

Peppa Pig
10.02.2008., 17:26
:rofl::rofl::rofl: da je tako, zar bi se dogodilo objavljivanje sretnog slijetanja rona browna i citiranje njegovih izjava? zar bi gallu "pobjegla" recenzija đibonijevog koncerta prije nego se dogodio? :rofl::rofl::rofl:
ovo za rona browna je stvarno bilo objavljeno? :eek: :eek:
tog se ne sjecam...

znam da je butkovic razveden, al nemam pojma tko je nova fuksa (ta fakat ima dobar zeludac :rigo: ), pa ak moze netko napisati...

kokakoka
10.02.2008., 17:45
ovo za rona browna je stvarno bilo objavljeno? :eek: :eek:
tog se ne sjecam... kako ne, to je stara stvar :rofl: večernji list napisao kako je dotični sletio, kako su ga dočekali... i citirao browna kako "ova misija daje signal za sljedeću fazu američkih odnosa prema bosni i hrvatskoj: gospodarski i trgovinski razvoj".

Špranja
10.02.2008., 18:11
- koliko je vjerojatno da N.N., koji je kao slučajno (!?) došao do Butkovićevog broja moba, odluči iz čista mira čovjeku kojeg ne poznaje poslati novogodišnju čestitku (nepotpisanu)?
- koliko je vjerojatno da bi Butković na takvu čestitku ne samo odgovorio, nego i sačuvao broj moba (pod kojim imenom?) u svom adresaru više od mjesec dana?
- koliko je vjerojatno da bi Butković zabunom - umjesto na Sanaderov, upit o najavi intervjua poslao na NN-ov broj? Ili da je upit poslao na Sanaderov broj, ali se on nekim čudnim "putevima Božjim" pojavio na ekranu NN-ovog mobitela?
- koliko je vjerojatno da bi dečko od 23 god, kad je dobio upit za intervju i, kasnije, pitanja na mail, a navodno čitavo vrijeme misleći da se radi o šali, sjeo za stol, dao si (bogme popriličnog) truda i išao najozbiljnijim tonom, rječnikom i formulacijama odgovarati na sva ta silna pitanja? Zar ne bi bilo puno logičnije, kad je već o "šali" riječ, da se išao zekat i na sve odgovarao kratkim, zajebantskim stilom?
- koliko je vjerojatno da je Butković, eto, imao takav peh da naleti baš na tako "talentiranog" 23-godišnjaka koji ne samo da je tako ozbiljno shvatio šalu i toliko se potrudio, nego i da ima toliko političkog znanja i poznavanja specifičnog "govora političara", da je mogao napisati sasvim suvisle odgovore na postavljena pitanja, koje je bilo moguće bez ikakve sumnje prihvatiti kao premijerove?

Ukratko: neprekidan niz nevjerojatnih ili vrlo malo vjerojatnih događaja "na istom mjestu u isto vrijeme", a da bi bilo moguće!

U cijeloj priči "oštećen" je prvenstveno Butković, donekle "Jutarnji"...Netko ga je "čekao", i "dočekao". Tko, zašto...? Mislim da saznati nećemo...

loodi
10.02.2008., 18:18
nije tehnologija za režimske novinare (a puno tipaka na mobitelu, pa ti mejlovi, tko će ih sve popamtit....)

ili

peglanje stvari kako to rade političari i režimski ljudi, izmisli 23-godišnjaka, odnosno 'upao netko' u elektronsku komunikaciju (a zapisi GSM operatora, ISP logovi ....)
e-Hrvatska moja.... jašu te nepismeni...

huncut
10.02.2008., 18:23
to, Spranja, napokon prava pitanja
I dodatak: A sta kazete za premijera kojega moze tako savrseno odglumiti 23-godisnjak? Ajmo njega slat okolo, garant bolje izgleda, a vrlo je vjerojatno i da mu je engleski bolji

Ariston
10.02.2008., 18:49
to, Spranja, napokon prava pitanja
I dodatak: A sta kazete za premijera kojega moze tako savrseno odglumiti 23-godisnjak? Ajmo njega slat okolo, garant bolje izgleda, a vrlo je vjerojatno i da mu je engleski bolji

Mene upravo to u cijeloj ovoj priči mori.. Ako 23-godišnjak može "skinuti" Sanadera.. mislim, eto školskog primjera nultog govora..

Anton
10.02.2008., 18:54
Jesam ja jedini koji vidi sličnost?

http://www.nacional.hr/repository/images/_variations/7/7/7787277d973a4fd51489fe69a11d6ca1_large.jpg

http://img338.imageshack.us/img338/8078/jokernx7.jpg

http://img529.imageshack.us/img529/5181/pennywisegi1.jpg

Lali Puna
10.02.2008., 18:59
šefica marketinga EPH :mig:


pa ta mu je bivša odavno

walter
10.02.2008., 19:02
Mene upravo to u cijeloj ovoj priči mori.. Ako 23-godišnjak može "skinuti" Sanadera.. mislim, eto školskog primjera nultog govora..

Odličan komentar. Danas zaista svatko može biti premijer. Govori to dosta i o premijerstvu, a i o novinarstvu.

Lena Leh
10.02.2008., 19:11
Slažem se, Špranja! :top:

Meni je vjerojatnije da se Butković gadno zamjerio nekom svom 'kolegi' novinaru, pa se ovaj odlučio osvetiti, podvalio mu intervju i napravio od njega najveću budalu ikad. :rofl:

-mobyXXL-
10.02.2008., 19:14
Etički gledano-u pravu si,ali s profesionalnog gledišta-Butković je postupio kao retardiran čovjek,kao nekakav idiot naspram najlošijeg novinara nekog "Fokusa" ili "arene".


pa jutarnje_govno je na razini fekala a eto kome treba da si pokvari jutro a time i dan neka i dalje kupuje fekalni jutarnji. A ovog konja butkovića se ne isplati čitat. Njegove i kolumne onog idiota pavičića subotom su nešto najgluplje i najiritantnije što si možeš priuštiti

Lali Puna
10.02.2008., 19:15
meni je i dalje cijela ta priča prepuna rupa i nelogičnosti
zašto butković nije nazvao sanadera nijednom, ako su si toliko dobri da si čestitaju nove godine i oslovljava ga s 'dragi ivo', nego je cijelo vrijeme komunicirao s njim putem sms-a i maila?
i zašto cvili kak mu se mehun nije javljao tri dana pa je nazvao mačeka, ako si je već toliko dobar s ivom?

miss l on the road
10.02.2008., 19:20
pa kaže priča da je prob'o dva puta pa mu se ivo nije javljao (na broj od zg_23, jel :D) pa onda više nije htio smetat čovjeka za vrijeme ručka pa mu je poslao sms. i pritom mu ni najmanje nije bilo čudno što premijer odgovara malo s jednog malo s drugog broja (kad je zg_23 nestalo kredita na mobu, jel :D). ima ivo mobitela ko satova :mig:

Lali Puna
10.02.2008., 19:25
oh, nisam to ubrala...al jesam da je bule :D tražio intervju na broj za koji je mislio da je od dragogive, a da je dobio potvrdu s drugog broja

hahahah, ivo nije imao love na mobu :rofl: :rofl:

kokakoka
10.02.2008., 19:31
hahahah, ivo nije imao love na mobu :rofl: :rofl:

pa i on je samo čovjek :D

kokakoka
10.02.2008., 19:49
Kopirao sam stare Sanaderove izjave (http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3010010/index.do) :rofl:

Uz molbe za intervju (ovaj put u njegovo ime), svi ga pitaju kako je uspio tako dobro “skinuti” Sanadera.

- A što da im odgovorim? Pa većina tih odgovora prepisana je iz premijerovih starih intervjua. Jedan je doslovno kopiran sa stranice Jutarnjeg lista. Nije mi jasno kako je to netko mogao shvatiti ozbiljno - kaže.

miss l on the road
10.02.2008., 20:09
''a umjesto imena i prezimena na e-pošti preko koje su se dopisivali stoji “xy xy”.''

:rofl: :rofl:

ovo mi je najjače, znači da je pisalo jenna jameson, butković bi isto povjerovao da se dopisuje s premijerom :zubo:

zhabotinsky
10.02.2008., 20:15
a znaš koliko?
cifra koje sam čula je 20.000. konvertibilne valute :mig:

Ma to ti je zato sto je on radoholicar. Kao i Hloverka. U Hrvatskoj radoholicari imaju veeeel'ke place.

Inace, prica je puna rupa, no ne treba pretjerivati sa teorijama zavjere. Bule je preglup i prenepouzdan da bi bio iciji spijun, osim mozda spijun jedne od jednako uzaludnih i nekompetentnih ustanova poput SZUP-a, SIS-a, HIS-a ili UNS-a, ili sto vec od toga danas postoji.

kokakoka
10.02.2008., 20:20
''a umjesto imena i prezimena na e-pošti preko koje su se dopisivali stoji “xy xy”.''

:rofl: :rofl:

ovo mi je najjače, znači da je pisalo jenna jameson, butković bi isto povjerovao da se dopisuje s premijerom :zubo:

ako se dobro sjećam, u jednom zagrebačkom kazalištu (ZKM?) svojedobno je putne naloge potpisivao Pajo Patak himself. dakle, sve je moguće :rofl::rofl::rofl:

aryna
10.02.2008., 21:39
šefica marketinga EPH :mig:

ma to mu je ex-žena....

pa ta mu je bivša odavno

da, žena ga je ostavila prije cca godinu dana, možda nešto više, iako ne razumijem zašto ;)...

btw, meni je totalno glupo što će eph tužiti klinca umjesto da progutaju govno i rasprave malo s butkovićem njegove profesionalne kriterije.

zajebanata ima gdje hoćeš, je l'...uzmimo da ja nekom novinaru prek sms-a profuram foru da sam engleska kraljica, a on se onda sa mnom nastaviti dopisivat prek sms-a i šalje mi e-mailove na yahooo, hotmail ili gmail....otkud da ja znam ako mi se obraća s "vaše veličanstvo" da li je samo prihvatio zezanciju ili je popušio foru (ja bi mislila da se zajebava)...i onda on jednog dana objavi te "intervjue" s engleskom kraljicom.

jesam više kriva ja ili je on totalno lud?

eph ispada stvarno neozbiljan s ovakvim priopćenjem gdje se za butkovića kaže samo da "nije bio dovoljno pažljiv" i da je bio "malo naivan" (kako reče večeras u dnevniku stipe orešković)...ma ajde, nemoj zezat - "nedovoljno pažljiv i malo naivan"! ha ha!! presmiješno!!!

Vasilisa
10.02.2008., 22:26
Lik primi sms "Dado, sretna nova" i odma zna da ga se to premijer sitija :s :rofl: :rofl:

kokakoka
10.02.2008., 22:28
jebenti, moram i ja nabaviti dadekov broj :s :s :s :s :s ma moramo svi :s :s :s :s :s

miss l on the road
10.02.2008., 22:31
zajebanata ima gdje hoćeš, je l'...uzmimo da ja nekom novinaru prek sms-a profuram foru da sam engleska kraljica, a on se onda sa mnom nastaviti dopisivat prek sms-a i šalje mi e-mailove na yahooo, hotmail ili gmail....otkud da ja znam ako mi se obraća s "vaše veličanstvo" da li je samo prihvatio zezanciju ili je popušio foru (ja bi mislila da se zajebava)...i onda on jednog dana objavi te "intervjue" s engleskom kraljicom.


zakon :zubo:

joj, sad sam se sjetila onog nekog norveškog novinara (mislim da je norveški :misli:) koji je izmislio i objavio intervju s billom gatesom :D

Mrtva mrkva
10.02.2008., 22:32
btw, meni je totalno glupo što će eph tužiti klinca umjesto da progutaju govno i rasprave malo s butkovićem njegove profesionalne kriterije.
Tuzit ce klinca? :eek:

Vasilisa
10.02.2008., 22:32
Jel itko već prijavia liniju04 na bestiality pr0n il ću morat djelovat?

miss l on the road
10.02.2008., 22:36
dajte još malo detalja.. kaj su još rekli na dnevniku? nisam u hrv...

kokakoka
10.02.2008., 22:39
Jel itko već prijavia liniju04 na bestiality pr0n il ću morat djelovat?

:ne zna: zakaj? radije butkovića. mada mislim da on već je na tim listama.

Mojo_Racin
10.02.2008., 23:25
ma to mu je ex-žena....da, žena ga je ostavila prije cca godinu dana, možda nešto više, iako ne razumijem zašto ;)...

btw, meni je totalno glupo što će eph tužiti klinca umjesto da progutaju govno i rasprave malo s butkovićem njegove profesionalne kriterije.Umjesto tužbe, bolje da otvore šampanjac što s DB teško da će ikada više komunicirati sindikalni povjerenik tvornice čarapa, a kamoli političar koji drži do svog habitusa.
Baš me zanima ima li sljedeće subote Of The Record..:):)
Koje li ironije?

mirrorball
11.02.2008., 00:08
..ja si mislim da je butković malo previše gucnuo pak si je umislio da je premijer (http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/dobrahrana/clanak/art-2008,2,9,,108118.jl) i onda napravio intervju sam sa sobom...Mislim, pa nije čovjeku za zameriti..sa svim premijerima si je kak' prst i nokat i onda je sasvim moguće da se u određenim situacijama, jel' čovjek malo pogubi...

miss l on the road
11.02.2008., 00:12
butković kupuje u billi? :eek: :D

kokakoka
11.02.2008., 00:19
butković kupuje u billi? :eek: :D

ponekad ode vidjeti što plebs kupuje :D

mirrorball
11.02.2008., 00:19
butković kupuje u billi? :eek: :D

:lol:..ja mislim da je to još gore nego ovaj izmišljeni intervju...:)

walter
11.02.2008., 06:24
Tuzit ce klinca? :eek:

Ovo mi je fantastično. Za šta ga oni mogu tužiti? Za razmjenu smsova s Butkovićem? Strašno. :flop:

Drito Konj
11.02.2008., 07:22
Ja sam neki dan dobio mail od Grogea Clouneya i Mickela Keatonala i lijepo smo se dopisivali :s
Jedino ne razumijem zašto debilni gmail meće moje slavne prijatelje pod pod spam :(

loversica
11.02.2008., 07:29
prevariše ga (http://webimenik.tportal.hr/default.asp?Action=LINK_VIEW&IDlink=27119&IDcategory=)

Tiamat
11.02.2008., 07:56
Ako će zbilja tipa tužit zato što se zajebavao po Internetu, predlažem masovni bojkot jutarnjeg lista, kako papirnatog tako i elektronskog.

I onako su nam sve dnevne novine postale žuta štampa, kako je netko rekao, ovo je samo zadnji čavao u ljesu već davno umrlog ozbiljnog novinarstva.

Weiss
11.02.2008., 08:06
sad je ispalo da "klinac" i nije samo "klinac", da je intervju odradio na kompu u stanu novinarke "Večernjeg" ... sve to i nije bitno, bitna je samo vjerodostojnost gospona Butkovića i njemu sličnih

Screenclean
11.02.2008., 08:14
Zanimljivo, dvadestrogodišnji mladić koji je prevario Butkovića nije više anonimno nevinašce već Viktor Zahtila. A on je cimer od Milene Zajović novinarke Večernjaka koja je pratila cijelu priču. Zahtila je čak neko vrijeme pisao "estradu" za Pukanićev besplatni News. Butković je iz protivničkog tabora, kako god okreneš.

Ovo nije prvi put da Zajovićka (bivša urednica gay.hr portala) za Večernjak radi priče u kojima su glavni akteri njeni gay cimeri.

Ne branim Butkovića. Glup je kad ga je ova ekipa preveslala.

NoWa
11.02.2008., 08:34
Tuzit ce klinca? :eek:
da, jer klinac ocito to nije napravio iz zezancije iliti "slučajno". "Slučajno" je novinar i slučajno je vrlo dobar s novinarkom iz konkurencije koja je opet "slučajno" pisala članak o tom malom.

i najgluplja njegova izjava na primljeni sms "nije mi bilo jasno o kome je riječ. u međuvremenu sam otkrio, imao sam zapisane brojeve, da je to Butković"...aha, brojeve ne zapisuje u mobitelu, već u tekicu.kamon.da se radi o mojoj baki, a ne o 23-godišnjaku, još bih i povjerovala.

ne znam ja ko tu koga, al svi skupa smrde.

Lik primi sms "Dado, sretna nova" i odma zna da ga se to premijer sitija :s :rofl: :rofl:
:D

Tiamat
11.02.2008., 08:41
Tužit će ga zato što ... za što? :misli:
Zato što se nije predstavljao kao Sanader?

Mislim, ako nema nijednog dokaza da se on zbilja predstavio kao premijer, za što će ga tužit?
Čak i da ovo jest zavjera suparničkog tabora, krivica za ovakvu sramotu za Jutarnji ne leži na tipu koji je "prevario" Butkovića, već na Butkoviću koji je izrazito neozbiljno i šlampavo odradio svoj posao.

Hoyt
11.02.2008., 08:53
A tko je zapravo potegnuo Butkovića za nos? Sklon sam vjerovati da je 'intervju' odradila Zajović, novinarka VL-a, a da je uvijek željan pažnje Zahtila preuzeo odgovornost i 'slavu' :D

Mislim da ima realne osnove za tužbu, jer su znali da razgovaraju s kretenom Butkovićem i neizravno su ga naveli da ovaj povjeruje da razgovara sa Sanaderom.

plavva
11.02.2008., 09:06
A tko je zapravo potegnuo Butkovića za nos? Sklon sam vjerovati da je 'intervju' odradila Zajović, novinarka VL-a, a da je uvijek željan pažnje Zahtila preuzeo odgovornost i 'slavu' :D

Mislim da ima realne osnove za tužbu, jer su znali da razgovaraju s kretenom Butkovićem i neizravno su ga naveli da ovaj povjeruje da razgovara sa Sanaderom.

ako je to ona napravila, samoj sebi je sjebala karijeru. jer, to je prije bio MO ST-a i sličnih tiskovina.

Mr Smoogj
11.02.2008., 09:47
i najgluplja njegova izjava na primljeni sms "nije mi bilo jasno o kome je riječ. u međuvremenu sam otkrio, imao sam zapisane brojeve, da je to Butković"...aha, brojeve ne zapisuje u mobitelu, već u tekicu.
Brojeve se zapisuje u Excel, uz napomenu "Voli šnjofat čarape".

kokakoka
11.02.2008., 09:57
Brojeve se zapisuje u Excel, uz napomenu "Voli šnjofat čarape".

:rofl::rofl::rofl: aha, govoriš o onom gay imeniku u kojem je bilo takvih specifikacija o unesenima :rofl::rofl::rofl:

inače, meni je krvavo što se ova fotka http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2008/02/11/ped4.jpg u opremi teksta zove "ped4". za kaj je to "ped" kratica? za "pederi"? :ne zna::rofl:

cijeli članak: 'Intervju je poslan iz stana novinarke Večernjeg' (http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,11,,108245.jl)

kemik
11.02.2008., 09:59
al, objektivno, kad je zadnji put u hrvatskom javnom prostoru postojala priča koja je svaki božji dan bila sve zanimljivija? :D :D

ovo kak duže traje, tak je besmislenije i zabavnije :zubo: tko zna kako će to završit, s obzirom na spekulacije o premijerovim, khm, sklonostima i činjenicu da je mali aktivist iskoraka. jedva čekam :D

plavva
11.02.2008., 10:03
:rofl::rofl::rofl: aha, govoriš o onom gay imeniku u kojem je bilo takvih specifikacija o unesenima :rofl::rofl::rofl:

inače, meni je krvavo što se ova fotka http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2008/02/11/ped4.jpg u opremi teksta zove "ped4". za kaj je to "ped" kratica? za "pederi"?

:D
meni je cijela priča krvava.
al realno, moralo se takvo što prije ili kasnije desiti. jednostavno se M-O-R-A-L-O.
uostalom, što bi mi bili gori od jamerike di je onaj mali sve živo poizmišljavao i još postao faca:D

murtela
11.02.2008., 10:03
Možda mu je zapravo premijer poklonio svoj stari mob, čiji je broj Butki imao zapisan :D

Weiss
11.02.2008., 10:04
al, objektivno, kad je zadnji put u hrvatskom javnom prostoru postojala priča koja je svaki božji dan bila sve zanimljivija? :D :D

ovo kak duže traje, tak je besmislenije i zabavnije :zubo: tko zna kako će to završit, s obzirom na spekulacije o premijerovim, khm, sklonostima i činjenicu da je mali aktivist iskoraka. jedva čekam :D

hi, hi, taman razmišljam ovakva pritupava što su to točno patuljci htjeli postić ovom podvalom o kojoj će se govorit ravno dva dana, možda da je Butković ovakav il onakav, al to smo već znali ... kad ono, eto ti nove dimenzije cijelom slučaju :D

kokakoka
11.02.2008., 10:06
Možda mu je zapravo premijer poklonio svoj stari mob, čiji je broj Butki imao zapisan :D

misliš, dok su se vatali u globalu? :ne zna:

arecibogk
11.02.2008., 10:07
Brojeve se zapisuje u Excel, uz napomenu "Voli šnjofat čarape".

:lol::rofl:
Kakve su to insinuacije? ne misliš valjda da je bule.. ma nije valjda..
:grli: :K :Sex: sa N.N. (23)??:eek:
Ja mislim da se iz ove blamaže otvorila pandorina kutija sranja i prljavih tajni hrv. ''novinarstva''. Repovi će se povlačiti godinama, al po dobroj staroj tradiciji, nikog neće biti briga..
idemo dalje!:bonk:

edit:
AAAArgh ili još bolje:
Možda mu je zapravo premijer poklonio svoj stari mob, čiji je broj Butki imao zapisan :D
to mi nije palo na pamet

stoneisland
11.02.2008., 10:11
Brojeve se zapisuje u Excel, uz napomenu "Voli šnjofat čarape".

:lol::s

inace, jedva cekam nove nastavke ove fora pricice.
jedina zrtva bi mogla biti ova iz vecernjaka, dobila je 15 min slave, ali ucinila nesto sto joj i nije trebalo u zivotu.

Gugenheim
11.02.2008., 10:14
nego, recite, dragi forumaši, što bi se vama dogodilo (ne samo novinarima, naravno), da na poslu napravite ovakvu grešku? Javnu, skupu, vrijednu vjerodostojnosti vas osobno i firme u kojoj radite?

..pa, vjerojatno bi za kaznu bili poslani na neku diplomatsku funkciju.:mig: Pogotovo ako se, kao Butkovic, razumijemo u delikatesne ribe...:lol:

Vec dugo se nisam tako nasmijao, kao kad sam jucer slusao "Dnevnik" sa vijesti o novoj Butkovicevoj bravurozi.

kokakoka
11.02.2008., 10:17
..pa, vjerojatno bi za kaznu bili poslani na neku diplomatsku funkciju.:mig: Pogotovo ako se, kao Butkovic, razumijemo u delikatesne ribe...:lol:

misliš na dolphin fish (http://www.nacional.hr/articles/view/28909/) koji je odbio jesti jer je mislio da se radi o delfinu? :rofl::rofl::rofl:

reče dado onomad:

Budući da ne mogu jesti delfine (mislim da je jesti delfine jednako kanibalski kao jesti pse ili majmune), odlučno sam odbio odrezak od mahi-mahija.

ovođeka je vasceo članak (http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,10,28,washington_restorani,48273.jl):rofl:

miss l on the road
11.02.2008., 10:28
Zanimljivo, dvadestrogodišnji mladić koji je prevario Butkovića nije više anonimno nevinašce već Viktor Zahtila. A on je cimer od Milene Zajović novinarke Večernjaka koja je pratila cijelu priču. Zahtila je čak neko vrijeme pisao "estradu" za Pukanićev besplatni News. Butković je iz protivničkog tabora, kako god okreneš.


dajte neki link, di to pise? :klopa:

..pa, vjerojatno bi za kaznu bili poslani na neku diplomatsku funkciju.:mig: Pogotovo ako se, kao Butkovic, razumijemo u delikatesne ribe...:lol:


:zubo:

..a unda
11.02.2008., 10:30
al, objektivno, kad je zadnji put u hrvatskom javnom prostoru postojala priča koja je svaki božji dan bila sve zanimljivija? :D :D

ovo kak duže traje, tak je besmislenije i zabavnije :zubo: tko zna kako će to završit, s obzirom na spekulacije o premijerovim, khm, sklonostima i činjenicu da je mali aktivist iskoraka. jedva čekam :D

..e, bas sam se mislio jel slucajno da se sve ovo odvija oko dana bl. alojzija, a da ne govorim da je vrlo indikativno sto je 9.veljace u spc blagdan sv. ivana/jovana... zlatoustog. :misli:

:D

arecibogk
11.02.2008., 10:35
Jel još nekom osim meni sumnjiv ovaj telefonski intervju s tim zahtilom danas u jutarnjem?? Jako mi smrdi na rezanje rečenica..
A to što su stavili onu fotografiju pored intervjua sa očitom namjerom da ga diskreditiraju imam samo jednu poruku :rigo:

Gugenheim
11.02.2008., 10:35
Bez obzira kakvoj se teoriji priklanjali definitivno svjedočimo sumraku novinarstva u ovoj državi.
Mediji su nažalost več dugo bezoblični poltroni vladajuče kaste potpomognute velikim oglašivačima i krupnim manipulatorima.
Profesionalnost i stručnost su postali apstraktni pojmovi koji više nikoga ne zanimaju.
Sve u svemu teško rasulo kakvo je ova zemlja dembelija ipak zaslužila.

Meni je ovaj dogadjaj dobar povod za razmisljanje o profilu danasnjeg istaknutog hrvatskog novinara.

Za razliku od nekog idealnog modela intelektualno jakog, sarmantnog novinara sklonog ironiji (i autorironiji), umjesto kozera i "novinarskog vuka" tipa Tenzere ...

...danasnji model hrvatskog vodeceg novinara obavezno ukljucuje ove karakteristike:

1. komicnu infantilnost i djetinju tastinu
2. neku fizicku manu
3. podloznost ucjeni
4. podloznost kupnji (s obzirom na kompleks)


Cini se da su na povrisnu isplivali nesigurni (iskompleksirani) tipovi koji se silno zele nametnuti drustvu kao nekakvi "faktori", oni koji o vaznim stvarima sve znaju.. Oni koji su sa svi politicarima na "ti" (oslovljavaju se imenima) i koji premijerima, predsjednicima, diplomatima i ostalim vaznim ljudima dijele vazne savjete, a jedva da znaju sloziti recenicu... Nesigurnost ih tjera i na enormno bogacenje (svim sredstvima, najcesce politicko-medijskim reketom), buduci da im jedino ogromna kolicina novca daje mogucnost za zadovoljenjem svoje potrebe za "istaknutom pozicijom u drustvu". Groteskni hedonizam (neukusna i smijesna opsjednutost dobrim automobilima, dobrim vinima, dobrim restoranima i sl) je tek sekundarni produkt ogromne kolicine novca i zelje za "bivstvovanjem u svijetu odraslih"...

Mi se mozemo smijati i sprdati sa nasim najistaknutijim novinarima (kao sto se smiju i sprdaju i svi politicari koji s njima "vazno diskutiraju" i oslovljavaju se imenima), ali cinjenica da su takvi tipovi od naseg novinarstva stvorili ovakvu bljuvotinu kakvu danas imamo - nije smijesna.

miss l on the road
11.02.2008., 10:36
ovođeka je vasceo članak (http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,10,28,washington_restorani,48273.jl):rofl:

hehe, dado po lososu i kamenicama, a ivo carbonaru :D
jao kako mi se sere od ovog clanka :rigo:

Whatever
11.02.2008., 10:39
dolphin fish :rofl: :rofl:

murtela
11.02.2008., 10:44
Kokakoka hvala na linku za ovaj članak! Baš je zabavno podsjetiti se kakve sve gluposti Butki može nadrobiti u samo jednom kvazi-gastro članku.

Gugenheim
11.02.2008., 10:46
Da, radi se o covjeku, navodnom novinaru, koji istrazuje nevjerojatno znacajnu "washingtonsku restaurantsku scenu", a ne jede delfine...

Whatever
11.02.2008., 10:50
A Biškupić i Sanader... Dođu u Washington i onda naruče carbonaru i bolognese :rofl:

schmokljan
11.02.2008., 10:58
Sve u sklopu akcije: Pred Butkovićem skromno i jeftino

zamiel
11.02.2008., 11:12
Intervjuu je bio blago al dente s poprilično velikim after tejstom...

mandragora
11.02.2008., 11:12
ovođeka je vasceo članak (http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,10,28,washington_restorani,48273.jl):rofl: losos je masan baš kao da je kupljen na Dolcu:lol:majke ti koji groteskan tip.

Whatever
11.02.2008., 11:23
Intervjuu je bio blago al dente s poprilično velikim after tejstom...

ovaj intervju mu je bio nedopustivo raskuhan i sa zrnastom teksturom uz koju idu jaka crna vina :kava:

Weiss
11.02.2008., 11:24
ovaj intervju mu je bio nedopustivo raskuhan i sa zrnastom teksturom uz koju idu jaka crna vina :kava:

Tuga'z juga

bbsan
11.02.2008., 11:26
Mene više od Butkovićevih gastronomskih komentara oduševljavaju samo komentari čitatelja. SVi redom ga pljuju i hvataju se za glavu :)

Da je čovjek početnik, bilo bi mi jasno, jer se u početku rade određene greške, ali kad netko nakon toliko godina iskustva piše članke nakon kojih se svi redom hvataju za glavu, a to se tolerira, jasno je da tu postoje neke ucjene, posebne zasluge ili nešto slično.

Je li ona iznimno skupa moderna kuća na Pantovčaku Butkovićeva ili od njegove žene?

Santana
11.02.2008., 11:33
misliš na dolphin fish (http://www.nacional.hr/articles/view/28909/) koji je odbio jesti jer je mislio da se radi o delfinu? :rofl::rofl::rofl:

reče dado onomad:

Budući da ne mogu jesti delfine (mislim da je jesti delfine jednako kanibalski kao jesti pse ili majmune), odlučno sam odbio odrezak od mahi-mahija.

ovođeka je vasceo članak (http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,10,28,washington_restorani,48273.jl):rofl:

Pa i ja bi s gnušanjem odbio jesti ovakvog delfina!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/CoryphaenaHippurus.jpg/240px-CoryphaenaHippurus.jpg

I na prvi pogled se vidi da s tim delfinom nesto nije u redu. Naprosto zrači inteligencijom sisavaca. A kako su mu vec podvalili vakumiranu tunu i masnog lososa, čovjek je jednostavno bio oprezan.

I, mogu si predočiti konobara, koji je onakvoj kreaturi od Butkovića morao bez pucanja od smijeha preći preko činjenice da trabunja o delfinskom kanibalizmu :D Zajeban poso biti konobar, jebote!

aryna
11.02.2008., 11:46
Zanimljivo, dvadestrogodišnji mladić koji je prevario Butkovića nije više anonimno nevinašce već Viktor Zahtila. A on je cimer od Milene Zajović novinarke Večernjaka koja je pratila cijelu priču. Zahtila je čak neko vrijeme pisao "estradu" za Pukanićev besplatni News. Butković je iz protivničkog tabora, kako god okreneš.

Ovo nije prvi put da Zajovićka (bivša urednica gay.hr portala) za Večernjak radi priče u kojima su glavni akteri njeni gay cimeri.

Ne branim Butkovića. Glup je kad ga je ova ekipa preveslala.

e da...zajovićka je ipak upetljana u to sto posto, bez obzira što "mali" tvrdi da nije i da je slučajno bio u njenom stanu. kakvog li blata u tom našem jebenom novinarstvu! :flop:

sad je ispalo da "klinac" i nije samo "klinac", da je intervju odradio na kompu u stanu novinarke "Večernjeg" ... sve to i nije bitno, bitna je samo vjerodostojnost gospona Butkovića i njemu sličnih

ali što kažeš - sve to ima manju težinu od toga da je vjerodostojnost butkovića vjerojatno zauvijek (s pravom) temeljito narušena...jer, kako li će ubuduće započinjati neki svoj tekst s:" i tako sam ja ručao s premijerom...veleposlanikom...itd.", a da ljudi to ne dočekaju valjajući se od smijeha i sa zlobnim komentarima!

Patagonija
11.02.2008., 12:13
I, mogu si predočiti konobara, koji je onakvoj kreaturi od Butkovića morao bez pucanja od smijeha preći preko činjenice da trabunja o delfinskom kanibalizmu :D

:rofl:

Jedan od konobara uvjerio me da, ako se već gnušam delfina, obavezno moram probati... :rofl:

Đizus, koji kreten :lol:

trajekt
11.02.2008., 12:33
Momak je gey, za sanadera se šuška, butković nije daleko od toga, međusobno razmjenjuju poruke mobitelom, imaju privatne brojeve moba.......

Ariston
11.02.2008., 12:58
Momak je gey, za sanadera se šuška, butković nije daleko od toga, međusobno razmjenjuju poruke mobitelom, imaju privatne brojeve moba.......

Židovsko masonska gey urota! Nema druge! Iluminati mi također tu mirišu..

miss l on the road
11.02.2008., 13:12
...jer, kako li će ubuduće započinjati neki svoj tekst s:" i tako sam ja ručao s premijerom...veleposlanikom...itd.", a da ljudi to ne dočekaju valjajući se od smijeha i sa zlobnim komentarima!

:rofl:

a tek kad krenu stizat cestitke za novu godinu na dadin mob.. :D

Gugenheim
11.02.2008., 13:31
Ja bih Dadu rado pocastio ruckom u jednom dobrom restaurantu, ali ne znam u kojem.

paučko
11.02.2008., 13:32
može jutarnji i EPH tužit kog god žele, a lik će, ako je pametan, angažirat najskupljeg odvjetnika u galaksiji pa će s njim podijelit sudske troškove koje će mu tužilac morat platit. ne mogu mu ništa, ni po kaznenoj, ni prekršajnoj, ni građanskoj osnovi.

jebote, mogo se dado s mojom babom dopisivat tako... :rolleyes:

šta kaže HND, ajmo insajderi... :kokice:

plavva
11.02.2008., 13:36
može jutarnji i EPH tužit kog god žele, a lik će, ako je pametan, angažirat najskupljeg odvjetnika u galaksiji pa će s njim podijelit sudske troškove koje će mu tužilac morat platit. ne mogu mu ništa, ni po kaznenoj, ni prekršajnoj, ni građanskoj osnovi.

jebote, mogo se dado s mojom babom dopisivat tako... :rolleyes:

šta kaže HND, ajmo insajderi... :kokice:

koga briga za HND,to nije priča.

paučko
11.02.2008., 13:48
koga briga za HND,to nije priča.

a sad koga briga... mene briga valjda, zato pitam :mig:

zanima me misle li oni dat kakvo priopčenje i na čiju će stranu stat. jer po meni, butković ne bi nikad više niti u jednom mediju u hrvatskoj objavio ni recenziju ćevapa... :kava:

Gugenheim
11.02.2008., 13:50
..butković ne bi nikad više niti u jednom mediju u hrvatskoj objavio ni recenziju ćevapa... :kava:

eh, steta.. A bas bih volio procitat jednu njegovu recenziju koja se bavi cevapima...

plavva
11.02.2008., 13:54
a sad koga briga... mene briga valjda, zato pitam :mig:

zanima me misle li oni dat kakvo priopčenje i na čiju će stranu stat. jer po meni, butković ne bi nikad više niti u jednom mediju u hrvatskoj objavio ni recenziju ćevapa... :kava:

zašto?
ozbiljno, zanima me argumentirani razlog zašto bi to trebalo biti tako.

paučko
11.02.2008., 14:00
zašto?
ozbiljno, zanima me argumentirani razlog zašto bi to trebalo biti tako.

a kaj tebe točno zanima? moj interes prema eventualnoj izjavi HNDa ili stav prema butkoviću? :ne zna:

plavva
11.02.2008., 14:03
a kaj tebe točno zanima? moj interes prema eventualnoj izjavi HNDa ili stav prema butkoviću? :ne zna:

prema butkoviću.

Gugenheim
11.02.2008., 14:05
zašto?
ozbiljno, zanima me argumentirani razlog zašto bi to trebalo biti tako.

Pa evo jednog. Kako mozes znati da je Butkovic uopce bio u nekom rerstoranu u Washingtonu ?

Mr Smoogj
11.02.2008., 14:11
Prehistory Zahtilinog odnosa sa Sanaderom:

http://i66.photobucket.com/albums/h275/Mr_Smoogj/sanader_tekst.jpg

Ariston
11.02.2008., 14:12
Đizs, sad ćete to razvlačiti do meta razine.. Kako znamo je li Butković bio u restoranu? Kako znamo da je to uopće restoran? Kako znamo da mi znamo je li on zna da mi ne znamo je li bio u restoranu? Postoje li uopće novine, Butković? Možda je on fiktivni lik eph-a kojeg je stvorila intelektualna vrhuška da obmanjuje javnost? Mislim..

paučko
11.02.2008., 14:13
prema butkoviću.

kaj ti fakat moram objašnjavat? :rolleyes: pa jel moguć veći profesionalni gaf od ovog? jel ja njega trebam učit kak se pišu intervjui i kak se provjeravaju informacije prije nego ih se objavi u mediju? on je, molim te, dobio intervju preko anonimnog mejla... :rolleyes: pa mogo mu je moj sused tonči napisat intervju... katastrofa... ne zna, diže mi ova stvar tlak na sto načina, ne mogu sad sve argumentirat. i da se razumijemo, nije da mu je to prvi put... :kava:

Whatever
11.02.2008., 14:14
zašto?
ozbiljno, zanima me argumentirani razlog zašto bi to trebalo biti tako.

ozbiljno te zanima? :D

prvo i očito - objaviti intervju s premijerom (efektivno prvim čovjekom države) na osnovu sms porukica i dopisivanja na gmail adresama, a bez ikakve autorizacije ili barem razumne pretpostavke da je čovjek s kojim pričaš ekšli premijer :zvrko:

drugo - prihvatiti i objaviti intervju koji je velikim dijelom copy-paste prethodnih intervjua iz Jutarnjeg i da ti ništa nije sumnjivo ili barem poznato od prije (ako si već toliki stručnjak i pratiš to područje i samog Sanadera, valjda bi trebao znati što je prije govorio)

treće - dolphin fish :rofl:

aryna
11.02.2008., 14:15
Đizs, sad ćete to razvlačiti do meta razine.. Kako znamo je li Butković bio u restoranu? Kako znamo da je to uopće restoran? Kako znamo da mi znamo je li on zna da mi ne znamo je li bio u restoranu? Postoje li uopće novine, Butković? Možda je on fiktivni lik eph-a kojeg je stvorila intelektualna vrhuška da obmanjuje javnost? Mislim..

pa je...kad ga vidiš uživo, lik skoro pa da ne izgleda stvaran. :D :D

paučko
11.02.2008., 14:17
ozbiljno te zanima? :D

prvo i očito - objaviti intervju s premijerom (efektivno prvim čovjekom države) na osnovu sms porukica i dopisivanja na gmail adresama, a bez ikakve autorizacije ili barem razumne pretpostavke da je čovjek s kojim pričaš ekšli premijer :zvrko:

drugo - prihvatiti i objaviti intervju koji je velikim dijelom copy-paste prethodnih intervjua iz Jutarnjeg i da ti ništa nije sumnjivo ili barem poznato od prije (ako si već toliki stručnjak i pratiš to područje i samog Sanadera, valjda bi trebao znati što je prije govorio)

treće - dolphin fish :rofl:

upravo :kava:

Whatever
11.02.2008., 14:20
Đizs, sad ćete to razvlačiti do meta razine.. Kako znamo je li Butković bio u restoranu? Kako znamo da je to uopće restoran? Kako znamo da mi znamo je li on zna da mi ne znamo je li bio u restoranu? Postoje li uopće novine, Butković? Možda je on fiktivni lik eph-a kojeg je stvorila intelektualna vrhuška da obmanjuje javnost? Mislim..

Kakva sad meta-razina? Ako izmisli intervju s premijerom, tko nam garantira da je uopće bio u restoranu u Georgetownu? Ili da se otuširao, kao što kaže u tekstu? Možda se nije otuširao. :D

Jedino da nam EPH plati put u Washington pa da na licu mjesta provjerimo je li "...klasična juha od đumbira i mrkve sa slatkim vrhnjem i krutonima od kozjeg sira nešto je najslasnije što sam probao otkako sam se vratio iz Pariza, dok je jastog poslužen na “rižotu” od crne leće, s redukcijom crnog vina razbio i moje posljednje predrasude o navodnoj superiornosti jednostavnog pristupa velikim živim rakovima..."


A ne bi bilo loše ni utvrditi je li istina da su "Oceanaireom dominirali nabildani, zategnuti crnci u odijelima visokog stila, sa svojim crnim ili bijelim asistentima i asistenticama; budući da je Washington uvjerljivo većinski crnački grad, takva socijalna struktura sasvim je očekivana." i ima li to ikakve veze s preferencijama samog Davora ili Viktora :rofl: :rofl:

Patagonija
11.02.2008., 14:36
Kakva sad meta-razina? Ako izmisli intervju s premijerom, tko nam garantira da je uopće bio u restoranu u Georgetownu? Ili da se otuširao, kao što kaže u tekstu? Možda se nije otuširao. :D

Jedino da nam EPH plati put u Washington pa da na licu mjesta provjerimo je li "...klasična juha od đumbira i mrkve sa slatkim vrhnjem i krutonima od kozjeg sira nešto je najslasnije što sam probao otkako sam se vratio iz Pariza, dok je jastog poslužen na “rižotu” od crne leće, s redukcijom crnog vina razbio i moje posljednje predrasude o navodnoj superiornosti jednostavnog pristupa velikim živim rakovima..."


A ne bi bilo loše ni utvrditi je li istina da su "Oceanaireom dominirali nabildani, zategnuti crnci u odijelima visokog stila, sa svojim crnim ili bijelim asistentima i asistenticama; budući da je Washington uvjerljivo većinski crnački grad, takva socijalna struktura sasvim je očekivana." i ima li to ikakve veze s preferencijama samog Davora ili Viktora :rofl: :rofl:


Ahahaha, sjajno :rofl::rofl::rofl:

plavva
11.02.2008., 14:37
ozbiljno te zanima? :D

prvo i očito - objaviti intervju s premijerom (efektivno prvim čovjekom države) na osnovu sms porukica i dopisivanja na gmail adresama, a bez ikakve autorizacije ili barem razumne pretpostavke da je čovjek s kojim pričaš ekšli premijer :zvrko:

drugo - prihvatiti i objaviti intervju koji je velikim dijelom copy-paste prethodnih intervjua iz Jutarnjeg i da ti ništa nije sumnjivo ili barem poznato od prije (ako si već toliki stručnjak i pratiš to područje i samog Sanadera, valjda bi trebao znati što je prije govorio)

treće - dolphin fish :rofl:

ja sad polemiziram s ljudima koji nisu dana radili u novinarstvu.
1. većina novinara koji prate svoj sektor dio informacija dobije na sms.
2. većina javnih osoba ima yahoo, hotmail ili friškije, gmail adrese. neću ti sad napisati tko.
3. zašto bi bilo sumnjivo? jesi kad čitao političke intervjue zaboga? većina ih ponavlja jedno te isto.:D
4. delfin je gaf, oke:D

paučko
11.02.2008., 14:45
1. većina novinara koji prate svoj sektor dio informacija dobije na sms.

tako je. zabijmo još koji čavao u lijes ranjenog hrvatskog novinarstva :s

a ti novinari, većina njih, znaju li oni tko im šalje te informativne esemesove? provjeravaju li oni točnost tih svojih modernih izvora? jel može meni neko dat broj od uglednog novinara pa da mu ja pošaljem jednu ekskluzivu, ja sam, naime, bin laden. :)

plavva
11.02.2008., 14:48
tako je. zabijmo još koji čavao u lijes ranjenog hrvatskog novinarstva :s

a ti novinari, većina njih, znaju li oni tko im šalje te informativne esemesove? provjeravaju li oni točnost tih svojih modernih izvora? jel može meni neko dat broj od uglednog novinara pa da mu ja pošaljem jednu ekskluzivu, ja sam, naime, bin laden. :)

daju ti svoj broj. ti daš njima svoj. naravno, provjeriš tu informaciju.
mislim, suludo mi je objašnjavati - u tome nema ništa sporno. nećeš intervju napraviti smsom, ali ćeš ga raditi mailom, a smsom dogovoriti. to se, naravno, radi u slučaju krajnje nužde, kad do te osobe ne možeš doći. ili ti misliš da glasnogovornik vlade radi svoj posao pa se na telefon u švicarskoj ne javlja da uštedi na roamingu?:D budimo ozbiljni:D

Patagonija
11.02.2008., 14:54
ja sad polemiziram s ljudima koji nisu dana radili u novinarstvu.
1. većina novinara koji prate svoj sektor dio informacija dobije na sms.
2. većina javnih osoba ima yahoo, hotmail ili friškije, gmail adrese. neću ti sad napisati tko.
3. zašto bi bilo sumnjivo? jesi kad čitao političke intervjue zaboga? većina ih ponavlja jedno te isto.:D


Hoćeš reći da ako ja sad otvorim mail npr. ante.gotovina@gmail.com i pošaljem nešto Jutarnjem, Večernjem, Nacionalu, etc. - da je dobra šansa da će isti biti objavljen :D

Dobro, prije toga moram još i poslati sms: Alo, Ante je... posla san vam neki emajl...

:klap:

paučko
11.02.2008., 14:54
daju ti svoj broj. ti daš njima svoj. naravno, provjeriš tu informaciju.
mislim, suludo mi je objašnjavati - u tome nema ništa sporno. nećeš intervju napraviti smsom, ali ćeš ga raditi mailom, a smsom dogovoriti. to se, naravno, radi u slučaju krajnje nužde, kad do te osobe ne možeš doći. ili ti misliš da glasnogovornik vlade radi svoj posao pa se na telefon u švicarskoj ne javlja da uštedi na roamingu?:D budimo ozbiljni:D

dakle, da zaokružimo, tvoj stav je taj da je najnormalnije potpisati, te u renomiranom dnevnom glasilu objaviti intervju sa predsjednikom vlade jedne države za koji se ne može ustvrditi autentičnost, koji je poslan sa anonimnog maila, koji je dogovoren preko anonimnog esemesa i koji je prepisan iz već objavljenih tekstova? :) tako to rade hrvatski novinari, barem većina njih? :)

Ariston
11.02.2008., 14:56
Najveće sranje u ovoj priči je to što će se sad uvriježiti ova budalasta rečenica "Posljednji čavao u lijes hrvatskog novinarstva" i što će je danima svi ponavljati.. Hajdemo ne generalizirati i detaljno promotrimo sve detalje ove priče..

plavva
11.02.2008., 14:57
Hoćeš reći da ako ja sad otvorim mail npr. ante.gotovina@gmail.com i pošaljem nešto Jutarnjem, Večernjem, Nacionalu, etc. - da je dobra šansa da će isti biti objavljen :D

Dobro, prije toga moram još i poslati sms: Alo, Ante je... posla san vam neki emajl...

:klap:

daj za ime božje.
recimo da si ti xy s kojim sam ja dosad napravila 20 intervjua i ispila 100 kava (to je omjer otprilike). i da se poznajemo. i da smo na ti. i sad se ti meni javiš sms-om - to je BAŠ TOLIKO ČUDNO?
to kaj je mail na gmailu nije čudno, ali ni najmanje. da zaviriš u moj adresar, vidjela bi čudnije mailove javnih osoba.

walter
11.02.2008., 14:57
ja sad polemiziram s ljudima koji nisu dana radili u novinarstvu.

Jel bi to trebalo biti nešto loše? :D

Mislim da je tvoj glavni problem što se previše družiš s novinarima, pa ti je s vremenom pao prag tolerancije. Više ne razmišljaš trezveno.

plavva
11.02.2008., 14:58
dakle, da zaokružimo, tvoj stav je taj da je najnormalnije potpisati, te u renomiranom dnevnom glasilu objaviti intervju sa predsjednikom vlade jedne države za koji se ne može ustvrditi autentičnost, koji je poslan sa anonimnog maila, koji je dogovoren preko anonimnog esemesa i koji je prepisan iz već objavljenih tekstova? :) tako to rade hrvatski novinari, barem većina njih? :)

gle: čovjek je ZAJEBAO.
iz ovih ili onih razloga je ZAJEBAO. nije da mu nisu pomogli da zajebe, jel.
al to kak ja tebi objašnjavam način rada je isto ko da mi atomski fizičar objašnjava detalje cijepanja atoma jebote.

plavva
11.02.2008., 14:59
Jel bi to trebalo biti nešto loše? :D

Mislim da je tvoj glavni problem što se previše družiš s novinarima, pa ti je s vremenom pao prag tolerancije. Više ne razmišljaš trezveno.

ja samo znam da radim posao u kojem je mogućnost pogreške ogromna.

Ariston
11.02.2008., 15:01
Hoćeš reći da ako ja sad otvorim mail npr. ante.gotovina@gmail.com i pošaljem nešto Jutarnjem, Večernjem, Nacionalu, etc. - da je dobra šansa da će isti biti objavljen :D

Dobro, prije toga moram još i poslati sms: Alo, Ante je... posla san vam neki emajl...

:klap:

Ne vidim ništa loše u tome da se intervjui rade putem maila.. Mislim, u čemu je problem? Od državnika, napravih mail s Milanovićem putem maila.. fakat ne vidim problem u tome. Znaš prepoznati službene adrese, dogovoriš se čovjekom, odgovori ti na mail..

Inače, zanimljiva je opaska tzombixa kako se kontakti u mobitelu mogu pomješati, ako su zadnje četiri znamenke iste.. tko zna.

Ja bih da se novinarka večernjeg i njen cimer ovdje jave, ako imaju hrabrosti, pa da kažu istinu.. :) Ali nekako sumnjam..

paučko
11.02.2008., 15:05
Najveće sranje u ovoj priči je to što će se sad uvriježiti ova budalasta rečenica "Posljednji čavao u lijes hrvatskog novinarstva" i što će je danima svi ponavljati.. Hajdemo ne generalizirati i detaljno promotrimo sve detalje ove priče..

ajde, ajde, pa već dugo je javna tajna da nam novinarstvo ne funkcionira. pa ljudi koji se i bave u našoj zemlji tim poslom nisu adekvatno školovani. informacije koje dobar dio javnosti prima kao gotove činjenice plasiraju amateri i studenti. a ovaj slučaj pokazuje i da se struka srozala pod tim teretom. ma dajte, pa u tom jutanjem listu nema ni jenog pravog novinara. to sam moš čitat i plakat. :cry:

al da se razumijemo, niko sretniji od mene ako se stvari poprave, pa makar nam trebali i ovakvi crnu slučajevi :s

još samo da se osvrnem na boldani dio citata. slučajnost, zlonamjernost, tajne službe ili industrijska špijunaža... jedno je poznato. SVI akteri priče su "hrvatski novinari". pametnom dosta.

ne, fakat me zanima priopčenje HND-a, iskreno očekujem da stanu u obranu jutarnjeg lista i sve zataškaju. ipak sad moraju sami sebe branit :kava:

plavva
11.02.2008., 15:07
Ne vidim ništa loše u tome da se intervjui rade putem maila.. Mislim, u čemu je problem? Od državnika, napravih mail s Milanovićem putem maila.. fakat ne vidim problem u tome. Znaš prepoznati službene adrese, dogovoriš se čovjekom, odgovori ti na mail..

Inače, zanimljiva je opaska tzombixa kako se kontakti u mobitelu mogu pomješati, ako su zadnje četiri znamenke iste.. tko zna.

Ja bih da se novinarka večernjeg i njen cimer ovdje jave, ako imaju hrabrosti, pa da kažu istinu.. :) Ali nekako sumnjam..

ma to da ona nije znala mogu pričat sebi u čušpajz. jer ti treba najmanje pola sata - kad je sve gotovo! - da izmijeniš izdanje.

Silajn
11.02.2008., 15:07
daj za ime božje.
recimo da si ti xy s kojim sam ja dosad napravila 20 intervjua i ispila 100 kava (to je omjer otprilike). i da se poznajemo. i da smo na ti. i sad se ti meni javiš sms-om - to je BAŠ TOLIKO ČUDNO?
to kaj je mail na gmailu nije čudno, ali ni najmanje. da zaviriš u moj adresar, vidjela bi čudnije mailove javnih osoba.


Pa, meni, između ostalog, nije jasno kako intervju nije išao na autorizaciju. I ne mislim da je to Butkovićev posao, imaju valjda odvjetnici Jutarnjeg motiva za takvu proceduru :zubo:

Patagonija
11.02.2008., 15:08
da zaviriš u moj adresar, vidjela bi čudnije mailove javnih osoba.

Sad mi mašta radi svašta :rofl:


I dalje ne razumijem kako i zašto je Butković Viktorovu Novogodišnju čestitku sejvao pod premijer :confused: A Ivin broj je već imao u mobitelu :ne zna:

Kako je došlo do brkanja tih brojeva? :confused:

A s Ivom se kao čuje, kafenišu, večeraju delfine po svijetu :D

paučko
11.02.2008., 15:08
al to kak ja tebi objašnjavam način rada je isto ko da mi atomski fizičar objašnjava detalje cijepanja atoma jebote.

super ti je stav, ajde samo bez jebanja, molit ću :)

plavva
11.02.2008., 15:08
ajde, ajde, pa već dugo je javna tajna da nam novinarstvo ne funkcionira. pa ljudi koji se i bave u našoj zemlji tim poslom nisu adekvatno školovani. informacije koje dobar dio javnosti prima kao gotove činjenice plasiraju amateri i studenti. a ovaj slučaj pokazuje i da se struka srozala pod tim teretom. ma dajte, pa u tom jutanjem listu nema ni jenog pravog novinara. to sam moš čitat i plakat. :cry:

al da se razumijemo, niko sretniji od mene ako se stvari poprave, pa makar nam trebali i ovakvi crnu slučajevi :s

još samo da se osvrnem na boldani dio citata. slučajnost, zlonamjernost, tajne službe ili industrijska špijunaža... jedno je poznato. SVI akteri priče su "hrvatski novinari". pametnom dosta.

ne, fakat me zanima priopčenje HND-a, iskreno očekujem da stanu u obranu jutarnjeg lista i sve zataškaju. ipak sad moraju sami sebe branit :kava:

a ti to znaš zato što....?
ma ne da mi se u biti.

paučko
11.02.2008., 15:11
a ti to znaš zato što....?


... sam pun životne mudrosti i iskustva :rolleyes:

plavva
11.02.2008., 15:11
Sad mi mašta radi svašta :rofl:


I dalje ne razumijem kako i zašto je Butković Viktorovu Novogodišnju čestitku sejvao pod premijer :confused: A Ivin broj je već imao u mobitelu :ne zna:

Kako je došlo do brkanja tih brojeva? :confused:

A s Ivom se kao čuje, kafenišu, večeraju delfine po svijetu :D

premijer mijenja broj onog trena kad dobije poziv koji nije trebao dobit:D što ti je cca jednom mjesečno ili češće.
tak da nije čudno da je butković pomislio da je ovo novi broj, pogotovo ako je imao razloga pretpostaviti sličnost broja i povezati to s VPN-om vlade.

kemik
11.02.2008., 15:11
A s Ivom se kao čuje, kafenišu, večeraju delfine po svijetu :D

kad ja s nekim večeram delfine po svijetu, istetoviram si njegov broj moba, a ne ovak...

zapravo, Ivo bi trebao biti uvrijeđen što ga je Butković s nekim zamijenio :D :D :D

plavva
11.02.2008., 15:12
... sam pun životne mudrosti i iskustva :rolleyes:

vidim:rofl:

Patagonija
11.02.2008., 15:17
tak da nije čudno da je butković pomislio da je ovo novi broj, pogotovo ako je imao razloga pretpostaviti sličnost broja i povezati to s VPN-om vlade.

Znači, dobije s nepoznatog broja sms: ''Dado, sve najbolje'' i zaključi da je to sigurno Ivo promijenio broj :s:s:s

Hahaha, car :rofl:

paučko
11.02.2008., 15:20
idem gledat star trek, tamo se zna čija baba anonimne mejlove šalje :lux:

edit: više ne znam ko je ko. :cry:

Patagonija
11.02.2008., 15:25
kad ja s nekim večeram delfine po svijetu, istetoviram si njegov broj moba, a ne ovak...

zapravo, Ivo bi trebao biti uvrijeđen što ga je Butković s nekim zamijenio :D :D :D

Mislim da će naredne Butkovićeve molbe za intervju Ivo s gnušanjem odbijati, kao Dado šnicle delfina :ne zna:

..a unda
11.02.2008., 15:26
..nakon svega, molim da se naslov topika promijeni u..butkovic umislio intervju sa sanaderom.

..sa whateverom cu se obracunat naknadno. :kava:

:D

courage
11.02.2008., 15:27
Zalosno je sto se Bule sakrio u misju rupu i sto se ocitovanje JL ceka cijeli dan.
I postaje sve napetije pratiti teoriju zavjere protiv vecernjaka. Ali i citati izjave ovdje na forumu kako je najnormalnije to sto je Bule napravio. Jadno je nase novinarstvo ako se intervjui dogovoraju i rade sms>om a i mailom bez ijednog telefonskog poziva ili osobnog kontakta. :eek:

paučko
11.02.2008., 15:29
Jadno je nase novinarstvo ako se intervjui dogovoraju i rade sms>om a i mailom bez ijednog telefonskog poziva ili osobnog kontakta. :eek:

jesi ti novinar ili atomski fizičar? ili oboje??? :eek:

Patagonija
11.02.2008., 15:30
Zalosno je sto se Bule sakrio u misju rupu


Možda kuha Sanaderu carbonaru isprike :cerek:

ari peka nikkola
11.02.2008., 15:32
e da...zajovićka je ipak upetljana u to sto posto, bez obzira što "mali" tvrdi da nije i da je slučajno bio u njenom stanu.Da tu bi trebao ležati ključ misterije. Jer ševili se očigledno nisu. Elementary dear Watson :zubo:

Ariston
11.02.2008., 15:42
Da.. i super je što je Vlada demantirala to točno 24 sata kasnije, a postoji čak pet izdanja istih novina..

Paučko, u JL ima vrhunskih profesionalaca (uvijek mi prva na pamet padne Tanja Rudež) i nije fer od tebe što ih prozivaš..

..a unda
11.02.2008., 15:43
..nemam nikakvu namjeru branit butkovica, ali..meni je drago vidjet kolko nasem covjeku znaci i koliko ga vesele izleti poput ovog.
osim vas, jel, koji ste na ovaj ili onaj nacin vezani za medije, politicara i jos nekih trci-lazi i ko sam-ja sam insajdera i simpatizera hr i zg kulture, dakle uski krug ljudi koji sami sebi proizvode vijesti, mislim da osamnajst dvadesetjednina stanovnika hrvatske uopce niti zna za ovaj slucaj ili ga u najmanju ruku uopce ne zanima.
..pa otkad su se nepostojeci ratovi opisivali u novinama, a sad se odjednom inzistira na vjerodostojnosti..i to novinarskoj..:rolleyes: ..ma hajte, molim vas..:kava:

:trk:

Whatever
11.02.2008., 15:45
ja sad polemiziram s ljudima koji nisu dana radili u novinarstvu.
1. većina novinara koji prate svoj sektor dio informacija dobije na sms.
2. većina javnih osoba ima yahoo, hotmail ili friškije, gmail adrese. neću ti sad napisati tko.
3. zašto bi bilo sumnjivo? jesi kad čitao političke intervjue zaboga? većina ih ponavlja jedno te isto.:D
4. delfin je gaf, oke:D

Jao, srce :cerek: Samo da još dođe Vera nama laicima bez dana iskustva u novinarstvu reći da nemamo pojma o čemu pričamo :D

Nije problem sms. Debilni gmail jeste problem (čuj... linija 04@gmail.com) - zašto nema normalan mail ko zagrebački rabin Kotel DaDon gl.rabin@gmail.com ? :D Ne možeš me uvjerit da se službena komunikacija Vlade i premijera odvija preko gmaila :ne zna:

Najveći problem je autorizacija koje nije bilo. SMS s nepoznatog broja i gmail koji može biti svačiji. Meni, nestručnjaku, to traži provjeru ako radiš intervju s premijerom države. :ne zna:

Ponavljaju isto? Toliki stručnjak kao što je Bule bi primjerice morao znati da Sanader ne bi baš izjavio da su nam radikali razlog za ulazak u NATO. :ne zna:

Whatever
11.02.2008., 15:51
Možda kuha Sanaderu carbonaru isprike :cerek:

:lol: :lol: :lol: :lol: plačem... suze mi cure... :D

..a unda
11.02.2008., 15:55
...
Ponavljaju isto? Toliki stručnjak kao što je Bule bi primjerice morao znati da Sanader ne bi baš izjavio da su nam radikali razlog za ulazak u NATO. :ne zna:
..i ti vjerujes da to sanader ne bi i da nije nikada izjavio? :lol: ..pitanje je samo vremena kad bi on to izjavio. sanader je jedino ljut na butkovica sto mu je oduzeo smec izjavu u mogucem stani-pani setu za prijem u nato.

..sto se mene tice, sanader je to izjavio, ja sam ttu informaciju procitao u novinama i sad je potrebno objaviti barem trideset demantija da bi se koliko toliko ta slika u mojoj glavi promijenila..

mislim, mozete vi sad ovdje trkenjat sto zelite, ali cinjenica je, a dakle i istina je da je u novinama izaslo da je sanader izjavio da u nato moramo uc zbog radikala. on je to izjavio, pisalo je u novinama, to je istina i bog. amen. isus vaskrse.

:kava: :kava: :kava:

colbert
11.02.2008., 15:55
Jutarnji je u subotu objavio Butkovićev intervju (http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,8,,108004.jl) sa Sanaderom. U Dnevvniku je iste večeri Tončica Čeljuska pročitala priopćenje Vlade kako Sanader "posljednjih dana nije kontaktirao s Butkovićem pa tako mu nije ni dao taj instervju"...te tvrdi kako je isti intervju u potpunosti izmišljen.

Čekamo da se oglasi Butković.

Ja sam ostala :eek::eek::eek:

Ajme, tek sam sad otkrila ovu aferu! :rofl::rofl:

Joooj, idem sad procitat svih osam stranica, nemrem vjerovat kaj sam dosad procitala... :bonk:

fermina-daza
11.02.2008., 15:57
Toliki stručnjak kao što je Bule bi primjerice morao znati da Sanader ne bi baš izjavio da su nam radikali razlog za ulazak u NATO. :ne zna:

Slažem se. Ovaj naslov mi je upao u oči još dok uopće nisam/nismo znali za cijeli ovaj cirkus.

Istina, u JL-u često naslov govori ono čega u tekstu nema (dapače, nekada tekst tvrdi upravo suprotno), a kako tekst nisam čitala, samo sam pomislila kako ovakav naslov na prvoj stranici JL-a ne treba ni Sanaderu, ni JL-u... ni nikome razumnome...

fermina-daza
11.02.2008., 15:58
oprostite... server me zafrkava...

er45
11.02.2008., 15:59
koliko sam viido u sljedećem broju jutarnjeg je ekskluzivni razgovor s mesićem. da ne bi bilo greške, ovaj put izvor nije upitan - rađen je preko mesićevog profila na facebooku.

fermina-daza
11.02.2008., 16:00
... još uvijek zafrkava...

Patagonija
11.02.2008., 16:00
:lol: :lol: :lol: :lol: plačem... suze mi cure... :D

A pazi ovo:

Umjesto carbonare, Sanader i Biškupić naručili su bolognese, a konobari, koji su bili obaviješteni da se u restoranu nalazi jedan premijer, najviše su pozornosti posvećivali Boži Biškupiću, pretpostavljajući, tko zna zašto, da je najstariji čovjek u društvu ujedno i predsjednik vlade. :rofl: :rofl:


Zovem te za vopi ovaj tjedan :cerek:

fermina-daza
11.02.2008., 16:01
... nadam se da je ovo zadnje... :svima se ispričava:...

Mr Smoogj
11.02.2008., 16:03
Plavva, ti si najbizarnija braniteljica profesije, bilo koje profesije, na koju sam u svom mlađahnom životu nabasao. :s:s:s

Lali Puna
11.02.2008., 16:04
Ali i citati izjave ovdje na forumu kako je najnormalnije to sto je Bule napravio.

nitko ne tvrdi da je najnormalnije sve to što je bule napravio

ali da je normalno s ljudima s kojima surađuješ komunicirat sms-om i mailom - e, pa je!
sad se odjednom svi zgražavaju nad time da ljudi međusobno komuniciraju sms-om!:rolleyes:

vi nikad niste poslali nekom sms 'hoćeš na kavu?'..jer, naravno, nikad ne možeš biti siguran da je onaj tko ti je odgovorio 'može, za pol sata' stvarno tvoj frend iz kvarta!

dakle, butković jest zajebao i napravio je brdo kardinalnih grešaka i nije se pretrgnuo od provjeravanja.
al sad ispada da je smrtni grijeh i vrhunska neprofesionalnost ako nekog nazoveš, tražiš intervju, čovjek je, štajaznam, na putu pa ti kaže 'pošalji mi pitanja na taj i taj mail'..pošalješ, čovjek odgovori, tražiš pojašnjenje nekih odgovora ako treba...sms-om potvrdiš da si dobio odgovore i objaviš intervju.

da, neki se intervjui rade tako. ajmo se svi sad zgražat kak je to 'čavao na lijes hrvatskog novinarstva'!!!

Whatever
11.02.2008., 16:05
Zovem te za vopi ovaj tjedan :cerek:

Super, javi mi se na joaquin.phoenix@gmail.com

Naime, to sam stvarno ja, Joaquin... u međuvremenu sam savršeno naučio hrvatski i pišem po forumu.hr i evo tebi ću dati ekskluzivni intervju o snimanju mog novog filma :s:s:s

er45
11.02.2008., 16:07
nitko ne tvrdi da je najnormalnije sve to što je bule napravio

ali da je normalno s ljudima s kojima surađuješ komunicirat sms-om i mailom - e, pa je!
sad se odjednom svi zgražavaju nad time da ljudi međusobno komuniciraju sms-om!:rolleyes:

vi nikad niste poslali nekom sms 'hoćeš na kavu?'..jer, naravno, nikad ne možeš biti siguran da je onaj tko ti je odgovorio 'može, za pol sata' stvarno tvoj frend iz kvarta!

dakle, butković jest zajebao i napravio je brdo kardinalnih grešaka i nije se pretrgnuo od provjeravanja.
al sad ispada da je smrtni grijeh i vrhunska neprofesionalnost ako nekog nazoveš, tražiš intervju, čovjek je, štajaznam, na putu pa ti kaže 'pošalji mi pitanja na taj i taj mail'..pošalješ, čovjek odgovori, tražiš pojašnjenje nekih odgovora ako treba...sms-om potvrdiš da si dobio odgovore i objaviš intervju.

da, neki se intervjui rade tako. ajmo se svi sad zgražat kak je to 'čavao na lijes hrvatskog novinarstva'!!!


da, ali to obično radiš s ljudima čiji broj mobitela IMAŠ. i ako se dopisujete fino, a ti nazoveš i taj se ne javlja, e onda je nešto čudno.
a još je čudnije kada mijenja brojeve mobitela (to je obično prvi znak da nešto smrdi) i kada dobiješ neku suludu mail adresu...
premijer na linija04 mail adresi?
i ako t iništa od navedeneog nije čudno - pa kakav si to fakin novinar koji bi trebao sumnjati u stvari, a ne ih uzimati zdravo za gotovo...

Natch
11.02.2008., 16:09
dakle, da zaokružimo, tvoj stav je taj da je najnormalnije potpisati, te u renomiranom dnevnom glasilu objaviti intervju sa predsjednikom vlade jedne države za koji se ne može ustvrditi autentičnost, koji je poslan sa anonimnog maila, koji je dogovoren preko anonimnog esemesa i koji je prepisan iz već objavljenih tekstova? :) tako to rade hrvatski novinari, barem većina njih? :)

cuj, moglo je biti i puno gore. zamisli da je intervju pisao netko nedobronamjeran, pa da je premijeru stavio u usta stvari tipa: 'vazni su nam prijateljski odnosi sa srbijom i slovenijom, zajedno cemo graditi buducnost u regiji', ili 'ako je to cijena za eu, rijesit cemo se mangupa u svojim redovima i zaposlit profesionalce u drzavnoj upravi', ili 'demokracija nema cijene, idemo u referendum za nato' :D

to bi bila vijest, a ovo je zajebancija.
no naravno, bit ce jos intervjua.

Lali Puna
11.02.2008., 16:09
er45, nisam ja rekla da butković nije zglajzao i to poštenski.
štoviše, ponio se izuzetno glupo.
al, brate mili, ovdje se masovno zgraža nad činjenicom da je ijedan novinar ikad poslao nekom na mail pitanja za intervju i dobio odgovore mailom!

Patagonija
11.02.2008., 16:10
Super, javi mi se na joaquin.phoenix@gmail.comMisliš valjda na: Commodus@gmail.com :confused: :zvrko:

Whatever
11.02.2008., 16:13
Misliš valjda na: Commodus@gmail.com :confused: :zvrko:

neeee... to je mail od Hillary Clinton, opet si zaboravila :rolleyes::D

walter
11.02.2008., 16:14
vi nikad niste poslali nekom sms 'hoćeš na kavu?'..jer, naravno, nikad ne možeš biti siguran da je onaj tko ti je odgovorio 'može, za pol sata' stvarno tvoj frend iz kvarta!

Da, a ponekad, kad se jako pijan briješ, dogodi se da obriješ susjedinog psa. Stvarno, stvarno... Pričao mi Butković.

Ljudi moji, dragi novinari, pa mislim... Na kakvom ste vi dnu... Kako ovdje padaju psihodelični primjeri za nekakva objašnjenja...

Napraviti inerview preko maila, ne tražiti autorizaciju, uopće se ne čuti s predmetom intervjua, pa čak ni kad je to premijer neke banana države, pa objaviti nešto što se već otprije znalo, dakle, ništa novoga se nije reklo, samo su se ponovile, štoviše kopipejstale stvari iz prošlih izdanja...

I onda kreću argumenti: A kak kad netko naruči picu, a ustvari uopće nije taj, pa picerija dostavi picu nekom tko uopće nije naručio picu...

Dno dna. Svjecka sramota.

NoWa
11.02.2008., 16:18
bule podnio ostavku na svoje mjesto, a wruss dao mandat na raspolaganje. eto vam info

Natch
11.02.2008., 16:19
bule podnio ostavku na svoje mjesto, a wruss dao mandat na raspolaganje. eto vam info

e, da nam je i vlada tako profesionalna, kao novinari, odavno bismo imali puno kvalitetniju garnituru ministara :D
kad je ovoj zemlji ijedan ministar stavio mandat na raspolaganje?

Screenclean
11.02.2008., 16:22
ako je to ona napravila, samoj sebi je sjebala karijeru. jer, to je prije bio MO ST-a i sličnih tiskovina.

Ja mislim da je "novinarka" sebi sa ovim osigurala dobru karijeru u Večernjaku. Pročitaj samo ovaj dio njihovog priopćenja.

To što je mladić koji se dopisivao s urednikom Jutarnjeg lista poznanik naše novinarke i što je sporna elektronička poruka poslana iz stana u kojem ona živi s još dvoje novinara s Radija 101, svatko, a posebno kolege novinari, ne čitaju ni kao povod, a pogotovo ne kao dokaz za sudjelovanje u "zavjeri".

Zajović je najprije bila poznanica sa Zahtilom pa je sad ispalo da žive zajedno s još dva novinara 101. :mig::s

Javna je tajna da se kod Pukanića i u nekim redakcijama 101 zapošljavaju isključivo gayevi :rolleyes:

walter
11.02.2008., 16:22
bule podnio ostavku na svoje mjesto, a wruss dao mandat na raspolaganje. eto vam info

Ideš, pa to je pravo čudo. Mislio sam da im je koža deblja nego u političara.


Ipak, šteta... Jako sam volio čitati Butkovićeve recenzije washingtonskih restorana.

Whatever
11.02.2008., 16:23
da, neki se intervjui rade tako. ajmo se svi sad zgražat kak je to 'čavao na lijes hrvatskog novinarstva'!!!

Po pedeseti put... nije problem ni sms ni mail ako si siguran da dotični pripadaju baš osobi koju intervjuiraš :D A ako te sasvim nepoznati broj u imeniku i linija04@ gmail.com ne potaknu na provjeru podataka, onda kvragu sve.

A hrvatsko novinarstvo je odavno po mom mišljenju u lijesu. Isto kao i Ron Brown (bog da mu dušu prosti :Pop: ) kojeg su naši novinari dočekali živog i zdravog u Dubrovniku :s

courage
11.02.2008., 16:29
Lali Puna pise
al sad ispada da je smrtni grijeh i vrhunska neprofesionalnost ako nekog nazoveš, tražiš intervju, čovjek je, štajaznam, na putu pa ti kaže 'pošalji mi pitanja na taj i taj mail'..pošalješ, čovjek odgovori, tražiš pojašnjenje nekih odgovora ako treba...sms-om potvrdiš da si dobio odgovore i objaviš intervju.


Vidis nije problem u sms niti mailu vec u tome da Bule nije zvao, Sanadera. :flop:

Natch
11.02.2008., 16:30
sad bi hnd mogao raspisati interni natjecaj za 'naljepsi sanaderov intervju' :D
kazem, steta sto intervju nije pisao profesionalac jer tu ima TOLIKO prostora za mastu..
ako jednom imas priliku reci svijetu nesto pametno iz premijerovih usta, onda reci nesto vazno.

colbert
11.02.2008., 16:35
misliš na dolphin fish (http://www.nacional.hr/articles/view/28909/) koji je odbio jesti jer je mislio da se radi o delfinu? :rofl::rofl::rofl:

reče dado onomad:

Budući da ne mogu jesti delfine (mislim da je jesti delfine jednako kanibalski kao jesti pse ili majmune), odlučno sam odbio odrezak od mahi-mahija.

ovođeka je vasceo članak (http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,10,28,washington_restorani,48273.jl):rofl:

Pa ovo je u rangu najboljih pajtonovskih skeceva! Cijela ova prica, pa jos obogacena vasim linkovima i clancima... Taman probavim jednu pizdariju, vec stize nova! To je leskovacki voz, jebateled! :s

Lali Puna
11.02.2008., 16:47
Vidis nije problem u sms niti mailu vec u tome da Bule nije zvao, Sanadera. :flop:

ja nisam pisala o buletovom slučaju
ja sam odgovarala svima koji se sad zgražavaju nad tim da novinari, među ostalim oblicima komunikacije, sa svojim sugovornicima komuniciraju mailom i sms-om

Lali Puna
11.02.2008., 16:48
Po pedeseti put... nije problem ni sms ni mail ako si siguran da dotični pripadaju baš osobi koju intervjuiraš :D A ako te sasvim nepoznati broj u imeniku i linija04@ gmail.com ne potaknu na provjeru podataka, onda kvragu sve.

po pedesei put, ja ne pričam o OVOM slučaju

Whatever
11.02.2008., 16:53
po pedesei put, ja ne pričam o OVOM slučaju

a tema se zove " Butković izmislio intervju sa Sanaderom?!"

jel to ta novinarska fora - na temi o Butkoviću se u stvari ne priča o Butkoviću, intervju s premijerom u stvari nije s premijerom... :rofl:

ajde, jedno ću mu ipak priznati... Negdje u svijetu se ipak jedu delfini... (http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/02/11/japan.dolphins/index.html) :(

TincH
11.02.2008., 17:01
ja sad polemiziram s ljudima koji nisu dana radili u novinarstvu.
1. većina novinara koji prate svoj sektor dio informacija dobije na sms.
2. većina javnih osoba ima yahoo, hotmail ili friškije, gmail adrese. neću ti sad napisati tko.
3. zašto bi bilo sumnjivo? jesi kad čitao političke intervjue zaboga? većina ih ponavlja jedno te isto.:D
4. delfin je gaf, oke:DNa stranu sad činjenica da pol te priče javnost još uvijek ne zna (i da se radi o očitom pokušaju sabotaže iz redova večernjaka), ali...

Teško da će premijer ili bilo tko iz Vlade direktno komunicirat s ijednim novinarom, teško. To uvijek ide preko PR ureda, i to pogotovo uoči intervjua (ako netko slučajno pouzdano zna da nije tako neka me ispravi). Ja ne znam u kakvom je odnosu Butki sa Ivom, i ne znam je li ranije dobijao informacije na sličan način. Ali zvati Mačeka jer "Mehuna nisi mogao dobiti" je katastrofalan izgovor. Sumnjam da je Maček u potpunosti otišao iz politike no on jednostavno ne može biti upoznat s trenutnim Vladinim potezima i kontaktima s medijima na svakodnevnoj bazi.

Drugo, ja ne bih imala mira dok ne provjerim s kim pričam. Jebemu mater, ne bih imala mira. To je profesionalna deformacija i najlošijeg novinara.

Inače? Mislim da su i Butki i oni koji su mu to servirali ispali podjednako lejm. Tu ne mislim na ovog dečka (u slučaju da je to što tvrdi istina)

TincH
11.02.2008., 17:04
premijer mijenja broj onog trena kad dobije poziv koji nije trebao dobit:D što ti je cca jednom mjesečno ili češće.
tak da nije čudno da je butković pomislio da je ovo novi broj, pogotovo ako je imao razloga pretpostaviti sličnost broja i povezati to s VPN-om vlade.Gle, to ga ne opravdava. Nema tu pretpostavki. Provjeriš, jebemu.

paučko
11.02.2008., 17:05
Na stranu sad činjenica da pol te priče javnost još uvijek ne zna (i da se radi o očitom pokušaju sabotaže iz redova večernjaka)

ti znaš nešto što mi ne znamo? predlažem da se javiš odvjetništvu jutarnjeg, oni bi si za takve informacije jaja odgrizli... :kava:

TincH
11.02.2008., 17:05
bule podnio ostavku na svoje mjesto, a wruss dao mandat na raspolaganje. eto vam infoAjde de :top:

TincH
11.02.2008., 17:06
ti znaš nešto što mi ne znamo? predlažem da se javiš odvjetništvu jutarnjeg, oni bi si za takve informacije jaja odgrizli... :kava:To je samo moja pretpostavka. Trebala sam tako napisati.

Mr Smoogj
11.02.2008., 17:06
bule podnio ostavku na svoje mjesto, a wruss dao mandat na raspolaganje. eto vam info
Sad će morat Butković na Wrussovo mjesto i vice versa. :tuzni:

paučko
11.02.2008., 17:08
evo, dočekao sam i to:

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenko Duka lažni intervju ocijenio neopreznim i neprofesionalnim. "Davor Butković se pokazao neopreznim i nasjeo je na zamku. U tom slučaju, pokazao je neprofesionalnost, a neprofesionalnost se ne može odreći ni uredništvu koje je trebalo provjeriti tako ozbiljnu stvar kao što je intervju s premijerom", izjavio je Duka za Hinu. Dodao je i kako je moguće da su konkurentske novine postavile zamku Butkoviću, što je, kaže, još jedan element koji pokazuje naše novinarstvo u lošem svjetlu.

iskreno, očekivao sam da će ga branit, jel, na račun bratstva i jedinstva... :kava:

Natch
11.02.2008., 17:11
ovo je glupo.
koliko ja znam intervjui se rade tako da napises pitanja, posaljes, dobijes odgovor, sredis odgovore i VRATIS mail na autorizaciju.
ili ako covjek ne zna sam napisat odgovore, napises mu ih ti i posaljes na pregled iz kurtoazije da se divi onom sto je rekao.
i nakon toga se cujes s covjekom koji ti kaze, odlicno si to napravio, imas veceru i dobro vino.

vecina intervjua se dobro tempira, i objavljuje iz nekog razloga.
hocu reci, intervju treba onome tko ga daje, ne novini.
i bas zato se u intervjuu obicno kazu neke vazne, da ne kazem, krucijalne stvari, kojih ovdje nemamo.
puno je tu nedorecenosti.

sad bi vecernji trebao napravit foru i rec sanaderu: ajmo premijeru, dajte nama sad pravi intervju i recite nam prave stvari :top:
(il nek isto napravi jutarnji, nek se iskupi i pojede govno :D)
il ajmo napravit malo natjecanje, ko ce napisat bolji intervju :D

paučko
11.02.2008., 17:14
pa i da ga je "vratio" na autorizaciju, Dragi Ivo bi mu vjerojatno napiso da je sve ok, tako da opet ništa... :ne zna: (šbb kbb)

Natch
11.02.2008., 17:16
pa i da ga je "vratio" na autorizaciju, Dragi Ivo bi mu vjerojatno napiso da je sve ok, tako da opet ništa... :ne zna: (šbb kbb)

nema 'da ga je vratio', morao ga je vratiti, takva su pravila.

paučko
11.02.2008., 17:20
uglavnom, Bule se javio na jutarnji.hr. posipa se pepelom. :kava:

Natch
11.02.2008., 17:22
cuj, sto se mene tice on mirno moze u penziju. najeo se, napio, vidio svijeta, zaradio nesto crkavice za stare dane.
da je puno pametnih stvari napisao, nije.
mozda je vrijeme da ta garnitura prepusti mjesto mladjima i sposobnijima.

paučko
11.02.2008., 17:25
uvijek može napisati knjigu: "Fabriciranje članaka i izlov dupina u pacifičkom okeanu - Svjedočanstva sa praga stoljeća" plus multimedijalni cd prilog u uredništvu zlatka galla :zubo:

a meni jedna stvar sad nije jasna. javlja haerte, kaže, poznat autor izmišljenog intervjua sa ivom sanaderom. kaj nije autor onaj tko potpisuje intervju, dakle butković? :ne zna:

funkster
11.02.2008., 17:27
Eno na MojPosao traže urednika za Jutarnji :kava:

paučko
11.02.2008., 17:28
Eno na MojPosao traže urednika za Jutarnji :kava:

:rofl:

zhabotinsky
11.02.2008., 17:32
Sad će morat Butković na Wrussovo mjesto i vice versa. :tuzni:


Bas. Sad vise nece biti urednik Javnog sektora EPH (sto li to znaci?), nego samo 'vodeci hrvatski komentator i opinionmaker'. A mozda i placa padne sa 20000 konvertibilnih jedinica na 19500.

Natch
11.02.2008., 17:33
Bas. Sad vise nece biti urednik Javnog sektora EPH (sto li to znaci?), nego samo 'vodeci hrvatski komentator i opinionmaker'. A mozda i placa padne sa 20000 konvertibilnih jedinica na 19500.

ja predlazem da preuzme neku bezopasnu a perspektivnu zensku reviju.

zhabotinsky
11.02.2008., 17:35
...al to kak ja tebi objašnjavam način rada je isto ko da mi atomski fizičar objašnjava detalje cijepanja atoma jebote.

Jao...

ari peka nikkola
11.02.2008., 17:43
ja predlazem da preuzme neku bezopasnu a perspektivnu zensku reviju.

Te da se uslika u Calvin Klein boksericama na duplerici. Zahtila bi odmah kupio primjerak.

Mojo_Racin
11.02.2008., 17:44
uvijek može napisati knjigu: "Fabriciranje članaka i izlov dupina u pacifičkom okeanu - Svjedočanstva sa praga stoljeća" plus multimedijalni cd prilog u uredništvu zlatka galla :zubo:


to majstore :s

zhabotinsky
11.02.2008., 17:50
ja predlazem da preuzme neku bezopasnu a perspektivnu zensku reviju.

Ja predlazem da bude malo poduzetan (hmmmm...) i kupi licencu Decantera ili Wine Spectatora za Hrvatsku. Mozda ce dobivati boce na recenziju, iako sumnjam. Ipak nesto trebas moci pomirisati ili okusiti prije nego sto procitas taj isti Decanter ili Wine Spectator.

Inace netko je pitao o kuci na Pantovcaku/Zelengaju -- Puki je jednom pisao kako je dosao do zemlje.... bio je neki deal sa HNS-ovcima u Gradskoj skupstini ili tako nesto. A sto se tice cevapa i rostilja, kad bi netko mogao iskopati recenziju restaca NK Trnje iz jednog davnog Globusa.... "odlucio sam proslaviti jedan poslovni uspjeh (mozda ovo sa gradjevinskim terenom, op.a.) sa partnerom kojem se jeo rostilj...." Priceless! Glede drugih "cevapa"... glasine se brzo sire, a kad puknu tu je kraj.

walter
11.02.2008., 17:54
citat Butkovića:

Naime, kako sam u proteklih šest godina barem petnaestak puta intervjuirao Ivu Sanadera, kako sam s njim vrlo često kontaktirao, uživo, telefonom, sms-om, pa i mailom, uredništvo Jutarnjeg lista nije bilo uključeno u pripremu i proizvodnju "intervjua".


Okej, jednog Sanadera smo našli, a gdje je ostalih 14? Sad će se početi javljati Sanaderi ko Marleyeva djeca.

miss l on the road
11.02.2008., 17:58
citat Butkovića:

Naime, kako sam u proteklih šest godina barem petnaestak puta intervjuirao Ivu Sanadera, kako sam s njim vrlo često kontaktirao, uživo, telefonom, sms-om, pa i mailom, uredništvo Jutarnjeg lista nije bilo uključeno u pripremu i proizvodnju "intervjua".


nek ne sere, baš zato bi trebao znat prepoznat njegov pravi mail :kava:

nego, sad će sigurno preć u sutra.. mislim da tamo još nemaju gastrorubriku :D

Mojo_Racin
11.02.2008., 17:58
Ja predlazem da bude malo poduzetan (hmmmm...) i kupi licencu Decantera ili Wine Spectatora za Hrvatsku. Mozda ce dobivati boce na recenziju, iako sumnjam. Ipak nesto trebas moci pomirisati ili okusiti prije nego sto procitas taj isti Decanter ili Wine Spectator.tesko da bi hodalo...i pocetnicki podrumar trazio bi ga autorizaciju...i tako "preko njih nekoliko" trazilo bi isto...sumnjam da bi se poštovali deadlineovi... :)

Mr Smoogj
11.02.2008., 18:00
nego, sad će sigutno preć u sutra..
Ili u Hej!

"Ako imate 7 minuta vremena:

napravite intervju s Ivom Sanaderom."

Natch
11.02.2008., 18:01
Ili u Hej!

"Ako imate 7 minuta vremena:

napravite intervju s Ivom Sanaderom."

:lol:

walter
11.02.2008., 18:03
ja predlazem da preuzme neku bezopasnu a perspektivnu zensku reviju.

Nijedna ženska revija nije bezopasna. Možemo govoriti samo o više i manje opasnim ženskim revijama, ali o bezopasnima, jok!

ari peka nikkola
11.02.2008., 18:03
Ili u Hej!

"Ako imate 7 minuta vremena:

napravite intervju s Ivom Sanaderom."

Pošaljite intervju sa Sanaderom, najbolji intervju dana nagrađujemo sa 100 kuna. Konačni pobjednik dobiva Ipod i buteljku vina po izboru D.B.-a :zubo:

arecibogk
11.02.2008., 18:05
uvijek može napisati knjigu: "Fabriciranje članaka i izlov dupina u pacifičkom okeanu - Svjedočanstva sa praga stoljeća" plus multimedijalni cd prilog u uredništvu zlatka galla

:lol::lol: :s

zaboravio si predgovor od Ron Browna himself!! :s

Kaže da jutarnji nije niti malo odgovoran.. ne, odgovoran je google!

zhabotinsky
11.02.2008., 18:07
...sumnjam da bi se poštovali deadlineovi... :)

I to sto kazes.

Mr Smoogj
11.02.2008., 18:17
uglavnom, Bule se javio na jutarnji.hr. posipa se pepelom. :kava:
Fakat izgleda kao da mu je teško:

http://www.jutarnji.hr/ephresources/images/2008/02/11/but1.jpg

:zubo: :zubo: :zubo: