PDA

View Full Version : Jasenovac na Sljemenu

Inkvizitor
03.03.2004., 11:12
Te 91-ve ratne godine na Sljemenu je ubijeno dvoje Srba. Jedna djevovcica i jedna zena. Obicno grabezno ubojstvo kakvih se u Hrvatskoj dogodi na desetke kroz godinu. Ali to ubojstvo su pocinili neki ljudi obuceni u uniforme hrvatske vojske. Tj tzv. uniforme jer je u to vrijeme svak ko je cijepao drva nosio neku uniformu. Ali cilj je postignut. Sljeme je postalo novi Jasenovac. Umjesto jasenovackog mita na djelu je mit zvani " Aleksandra Zec". Na stranu sto je ta djevojcica zlocinacki ubijena njena smrt sluzi nasim i njihovim jasenovicarima za novi mit. Mit o zlocinackim Hrvatima o zlocinackoj hrvatskoj vojsci. Da nema Aleksandre Zec oni bi je izmislili. O njenoj sudbini se snimaju i filmovi. I knjige pisu. I jos svasta. Ona je postala hipoteka na nasim nejakim plecima. Samo je potreban jos jedan korak za potpuno ozivotvorenje i logican nastavak jasenovackog mita ..sagradimo kameni cvijet na obroncima Sljemena. Tamo ce za koju godinu srpski patrijarh mahati kandilom i opojavati nevidjen broj mrtvih Srba koje su ustase zverski poklale. Ne sumnjam da ce kao i u Jasenovcu progresivnom metodom taj broj narasti na desetke tisuca a nasa ce se djeca opet sramiti i skidati hipoteke.

Izgradimo jasenovacki cvijet na obroncima Sljemena.

walter
03.03.2004., 11:16
Nakon što su krivci koji su priznali ubojstvo oslobođeni, običan zločin pretvorio se u mit. Taj se zločin mogao riješiti bez ikakvih problema. Kao i par ostalih. Ali nije. Sve je to jako jednostavno.
I sve dok se taj zločin ne riješi, Srbi će govoriti o tome. I ne samo Srbi, svi će govoriti o tome.
A u Jasenovcu je zaklano ipak malo više od dvoje ljudi. I nisu samo Srbi imali privilegiju da budu zaklani u Jasenovcu.
A ti Inkvy, suosjećaj sa zločincima, i prebacuj krivnju na cijelu hrvatsku vojsku.

Whatever
03.03.2004., 11:17
Tom mitu i ti pridonosisš konstantnim otvaranjem tema kojima se prekapa po stvarima koje smo odavno trebali staviti ad acta. ;)

Šta očekuješ od ove teme? Neku raspravu? Dovoljno si dugo tu da znaš već napamet ko će se javit na ovu temu i s kakvim stavovima. Čemu 300-ti put isto?

Bilo bi mi najdraže kad bi sam odlučio da se tema zatvori.

stonislav
03.03.2004., 11:18
Whatever kaže:
Tom mitu i ti pridonosisš konstantnim otvaranjem tema kojima se prekapa po stvarima koje smo odavno trebali staviti ad acta. ;)

Šta očekuješ od ove teme? Neku raspravu? Dovoljno si dugo tu da znaš već napamet ko će se javit na ovu temu i s kakvim stavovima. Čemu 300-ti put isto?

:top:

Inkvizitor
03.03.2004., 11:19
walter kaže:
Nakon što su krivci koji su priznali ubojstvo oslobođeni, običan zločin pretvorio se u mit. Taj se zločin mogao riješiti bez ikakvih problema. Kao i par ostalih. Ali nije. Sve je to jako jednostavno.
I sve dok se taj zločin ne riješi, Srbi će govoriti o tome. I ne samo Srbi, svi će govoriti o tome.
A u Jasenovcu je zaklano ipak malo više od dvoje ljudi. I nisu samo Srbi imali privilegiju da budu zaklani u Jasenovcu.
A ti Inkvy, suosjećaj sa zločincima, i prebacuj krivnju na cijelu hrvatsku vojsku.

Ja ne susosjecam sa zlocincima. Sto se mene tice mogu ih komotno osuditi na dozivotni zatvor. Ali to nekima u Hrvatskoj i na ovom Forumu ne bi pasalo. Izgubili bi svoj jedini argument.

walter
03.03.2004., 11:21
Inkvizitor2002 kaže:
Ja ne susosjecam sa zlocincima. Sto se mene tice mogu ih komotno osuditi na dozivotni zatvor. Ali to nekima u Hrvatskoj i na ovom Forumu ne bi pasalo. Izgubili bi svoj jedini argument.
A ti neki su, pretpostavljam, komunisti iz svemira. :D :D :W

Wall
03.03.2004., 11:25
Inkvizitor2002 kaže:
Te 91-ve ratne godine na Sljemenu je ubijeno dvoje Srba. Jedna djevovcica i jedna zena. Obicno grabezno ubojstvo kakvih se u Hrvatskoj dogodi na desetke kroz godinu. Ali to ubojstvo su pocinili neki ljudi obuceni u uniforme hrvatske vojske. Tj tzv. uniforme jer je u to vrijeme svak ko je cijepao drva nosio neku uniformu. Ali cilj je postignut. Sljeme je postalo novi Jasenovac. Umjesto jasenovackog mita na djelu je mit zvani " Aleksandra Zec". Na stranu sto je ta djevojcica zlocinacki ubijena njena smrt sluzi nasim i njihovim jasenovicarima za novi mit. Mit o zlocinackim Hrvatima o zlocinackoj hrvatskoj vojsci. Da nema Aleksandre Zec oni bi je izmislili. O njenoj sudbini se snimaju i filmovi. I knjige pisu. I jos svasta. Ona je postala hipoteka na nasim nejakim plecima. Samo je potreban jos jedan korak za potpuno ozivotvorenje i logican nastavak jasenovackog mita ..sagradimo kameni cvijet na obroncima Sljemena. Tamo ce za koju godinu srpski patrijarh mahati kandilom i opojavati nevidjen broj mrtvih Srba koje su ustase zverski poklale. Ne sumnjam da ce kao i u Jasenovcu progresivnom metodom taj broj narasti na desetke tisuca a nasa ce se djeca opet sramiti i skidati hipoteke.

Izgradimo jasenovacki cvijet na obroncima Sljemena.

Da je stvar tako jednostavna, bio bi u pravu, ali...........

1) ubojice je ODLIKOVALA HRVATSKA, tj. predsjenik
2) Ubojicama je PRAVNA država pomagala smicalicama, tehničkim
detaljima kako bi se omogućilo padanje presuda, oslobađanja
itd.
3) ubojice su odlično poslužile kao REPELLANT, RAID, sresdstvo za
plyašenje ostalih Srba i sprječavanje povratka Srba- dakle u
funkciji zastrašivanja.

Ima toga još, ali zar i ovo nije DOVOLJNO da pobije tvoju malu tezu???

Inkvizitor
03.03.2004., 11:33
Whatever kaže:

Ma nemoj da ja pridonosim. Ajmo se kladit Whatever da nema topica u kojem se nece spomenuti Aleksandra i Zec i hrvatska krivnja. Ajmo se kladit. Filmovi su snimljeni o tome, knjige su napisane. Novine su pune toga. Nema dana da nas moralisti poput Viktora Ivancica, Heni Erceg, Matije Babica Denisa Kuljisa, Davora Butkovica, Borisa Dezulovica (u cijoj se kolumni u Globusu Aleksandra Zec pojavila rekordnih 10 000 000 puta) i ostali da ih sad ne nabrajam ne podsjete na tu epizodu.

I sad ja pridonosim tom mitu. Kakav jeftin pokusaj prebacivanja loptice.

A ono da ja sam zatvorim temu. To je ono kao samoposipanje pepelom. Priznaj druze da si zastranio pa zatvori temu. Zatvori je ti ako ti je gust. Iako ne vidim razloga za to jer se nece prestati pricati o Aleksandri Zec posle toga. Jer ako je to razlog onda ces morati zatvoriti sve topice.

WeM
03.03.2004., 11:36
3) ubojice su odlično poslužile kao REPELLANT, RAID, sresdstvo za
plyašenje ostalih Srba i sprječavanje povratka Srba- dakle u
funkciji zastrašivanja.

gdje ? u zagreb ?

2) Ubojicama je PRAVNA država pomagala smicalicama, tehnickim

ovako ne sere ni nobilo. anto! ili ?

a sljeme! sljeme je fina lokacija!

kad ce izic dnevnik aleksandre zec ? je li vec u fazi ukoricenja ?

Vanjushka
03.03.2004., 11:42
Ma Inkvi je meni car :D sad ce on poceti o partizanima i Titu kao najvecem krvniku dvadesetog stoljeca, o Hrvatskoj vojsci kao nasljedniku slavne ustaske vojske, o o ooooo nema rajaaaaaaaa beeeeeeez rodnogaaaaaa krajaaaaaaaaaaa niiii milineeeeeee beeeeez Hercegovineeeeeeee *prst u uho* :D

walter
03.03.2004., 11:42
Očito je da taj neriješen slučaj paše i hrvatskom pravosuđu i Vladi i svim drugima. Jer da im ne paše, kaznili bi zločince, umjesto što su ih nagradili. To su činjenice.
A Inkvijeva logika je pajsadovo, da čak i da ga riješe, "izmislili" bi novi zločin.
A Inkvi je inače za kažnjavanje tih zločinaca. Zato otvara ove teme, u nadi da će pomoći da se ubojice Aleksandre Zec pronađu. Inkvi je vođen iskrenim namjerama. :cerek: :D :D

Whatever
03.03.2004., 11:43
Inkvizitor2002 kaže:
Ma nemoj da ja pridonosim. Ajmo se kladit Whatever da nema topica u kojem se nece spomenuti Aleksandra i Zec i hrvatska krivnja. Ajmo se kladit. Filmovi su snimljeni o tome, knjige su napisane. Novine su pune toga. Nema dana da nas moralisti poput Viktora Ivancica, Heni Erceg, Matije Babica Denisa Kuljisa, Davora Butkovica, Borisa Dezulovica (u cijoj se kolumni u Globusu Aleksandra Zec pojavila rekordnih 10 000 000 puta) i ostali da ih sad ne nabrajam ne podsjete na tu epizodu.

I sad ja pridonosim tom mitu. Kakav jeftin pokusaj prebacivanja loptice.

A ono da ja sam zatvorim temu. To je ono kao samoposipanje pepelom. Priznaj druze da si zastranio pa zatvori temu. Zatvori je ti ako ti je gust. Iako ne vidim razloga za to jer se nece prestati pricati o Aleksandri zec posle toga. Jer ako je to razlkog onda ces morati zatvoriti sve topice.

Ma čekaj malo... Činjenice: Jedna je obitelj ubijena na izuzetno okrutan način. Ubojice uhvaćene i priznali krivnju. Ubojice oslobođeni, pače, odlikovani.

Dalje, kakva hrvatska krivnja? To je krivnja točno određenih ljudi s imenom i prezimenom, a i krivnja ljudi koji su ih pustili da prođu nekažnjeno. Hint: jedan je danas predsjednik Sabora. Da su ubojice kažnjeni, danas ne bi bilo toliko govora o tom slučaju. Dakle, ako je itko kriv za stvaranje nekakvog "mita" onda su to oni koji su zataškali cijeli slučaj.

Zašto nisu kažnjeni je glavno pitanje. To mi ti reci, zašto nisu?

Temu neću zatvarat, nema razloga. Samo ti kažem da je ovo sto put prežvakano i da se ništa novo ovog puta neće reć.

Inkvizitor
03.03.2004., 11:44
walter kaže:
Očito je da taj neriješen slučaj paše i hrvatskom pravosuđu i Vladi i svim drugima. Jer da im ne paše, kaznili bi zločince, umjesto što su ih nagradili. To su činjenice.
A Inkvijeva logika je pajsadovo, da čak i da ga riješe, "izmislili" bi novi zločin.
A Inkvi je inače za kažnjavanje tih zločinaca. Zato otvara ove teme, u nadi da će pomoći da se ubojice Aleksandre Zec pronađu. Inkvi je vođen iskrenim namjerama. :cerek: :D :D

Naravno..jos bi ja plus izgradio kameni cviet na Sljemenu. Nek se zna. I ti bi walter mijesao malter za tu plemenitu namjeru jel'da da bi.

Vanjushka
03.03.2004., 11:47
Ma ne ne, Aleksandru su ubili partizani, Sljeme je sumovit kraj i onda :D a i uniforme su sve iste, jos promijenis znakovlje a zna se da su sumski banditi bili poznati po mijenjanju oznaka, i ubili su je da bi danas rusili Hrvatsku iznutra i imali alibi za to.

Bezobrazna banda ona jedna sumska :D

stonislav
03.03.2004., 11:48
Ajmo se kladit Whatever da nema topica u kojem se nece spomenuti Aleksandra i Zec i hrvatska krivnja. Ajmo se kladit. Filmovi su snimljeni o tome, knjige su napisane
ko ti brani da i ti stvrois "mit" o nekom hrvatskom "slucaju zec"? sigurno ima po tisuce jos gorih slucajeva gdje su ubijeni hrvatske obitelji. samo se niko s hrvatske strane nije brigao da "napuha" neki hrvatski "slucaj zec".
u njemackim skolama cesto se cita zivotopis anne franka. kad zrtvu vadis iz mase zrtva i dajes joj lik, tako da se ljudi mogu identificirati sa njom ondan to bolje ostaje u pamcenju nego tamo neka anonimna zrtva.

koko_dakalo
03.03.2004., 11:51
Inkvizitor2002 kaže:
Naravno..jos bi ja plus izgradio kameni cviet na Sljemenu. Nek se zna. I ti bi walter mijesao malter za tu plemenitu namjeru jel'da da bi.

pa i treba sagradit, dobro ne sad 20 metara visok spomenik ali na neki nacin treba obiljezit pogibiju nevinih ljudi.

cuj zlocinci su bili odlikovani od zlocinca, a sad jel cijeli narod kriv sto mu je zlocinac i podlac bio na celu ne znam, kaze se imas vlast kakvu zasluzujes

Inkvizitor
03.03.2004., 11:51
Whatever kaže:
Ma čekaj malo... Činjenice: Jedna je obitelj ubijena na izuzetno okrutan način. Ubojice uhvaćene i priznali krivnju. Ubojice oslobođeni, pače, odlikovani.

Dalje, kakva hrvatska krivnja? To je krivnja točno određenih ljudi s imenom i prezimenom, a i krivnja ljudi koji su ih pustili da prođu nekažnjeno. Hint: jedan je danas predsjednik Sabora. Da su ubojice kažnjeni, danas ne bi bilo toliko govora o tom slučaju. Dakle, ako je itko kriv za stvaranje nekakvog "mita" onda su to oni koji su zataškali cijeli slučaj.

Zašto nisu kažnjeni je glavno pitanje. To mi ti reci, zašto nisu?

Temu neću zatvarat, nema razloga. Samo ti kažem da je ovo sto put prežvakano i da se ništa novo ovog puta neće reć.

Hrvatska krivnja. Da da hrvatska krivnja. Jer nigdje se ne spominju imena ubojica u kontekstu zlocina individualnog, nego se govori o tome kako su hrvatski vojnici odvlacili zene i djecu u sumu i ubijali ih. To je kao bila praksa. Svijet nas malo -pomalo gleda kroz tu sliku.

A zasto nisu kaznjeni. Ne znam zasto. Ali znam da je nekima u Hrvatskoj i na ovom Forumu drago da je tako. . Doslo im je ko kec na desetku. Da je drugacije oni bi rekli..." OK zajebali smo stvar ali necemo sad cijelo stoljece o tome".. To je marginalni slucaj u odnosu na ono sto se dogadjalo u ratu. To moze biti individualna tragedija i je, jedne obitelji ali je u odnosu na rat i ratne strahote bila marginalna. Ali ne oni je izdizu na pijedestal kao da se u ratu nista nije dogodilo osim tog ubojstva.

Nema dana da nam neko ne poturi Aleksandru Zec pod nos. U tome je poanta cijele price moj Whateveru.

Vanjushka
03.03.2004., 11:52
WeM kaže:
gdje ? u zagreb ?

Jok bre, iz Belu Palanku, kod Nish.

Inkvizitor
03.03.2004., 11:57
stonislav kaže:
ko ti brani da i ti stvrois "mit" o nekom hrvatskom "slucaju zec"? sigurno ima po tisuce jos gorih slucajeva gdje su ubijeni hrvatske obitelji. samo se niko s hrvatske strane nije brigao da "napuha" neki hrvatski "slucaj zec".
u njemackim skolama cesto se cita zivotopis anne franka. kad zrtvu vadis iz mase zrtva i dajes joj lik, tako da se ljudi mogu identificirati sa njom ondan to bolje ostaje u pamcenju nego tamo neka anonimna zrtva.

Niko mi ne brani da stvorim mit. Jednostavno takav mit ne bi prosao. Jer nije medijski zanimljiv i ne bi ga niko prihvatio. Sta mislis da je Bresan snimio film o tome kako srpski vojnici masakriraju hrvatske civile. Ma ne bi mu dali da prismrdi Berlinskom festivalu. A u Hrvatskoj bi proso ko Sedlar. Ovako je dobio ipak nekih 5 000 Eura:D . Valjda da si kupi novi sako jer je uvijek u jednom te istom. A mozda su mu sad u Beogradu dali malo vise ko zna. Zasluzio je covjek

koko_dakalo
03.03.2004., 12:00
Inkvizitor2002 kaže:
Hrvatska krivnja. Da da hrvatska krivnja. Jer nigdje se ne spominju imena ubojica u kontekstu zlocina individualnog, nego se govori o tome kako su hrvatski vojnici odvlacili zene i djecu u sumu i ubijali ih. To je kao bila praksa. Svijet nas malo -pomalo gleda kroz tu sliku.

A zasto nisu kaznjeni. Ne znam zasto. Ali znam da je nekima u Hrvatskoj i na ovom Forumu drago da je tako. . Doslo im je ko kec na desetku. Da je drugacije oni bi rekli..." OK zajebali smo stvar ali necemo sad cijelo stoljece o tome".. To je marginalni slucaj u odnosu na ono sto se dogadjalo u ratu. To moze biti individualna tragedija i je, jedne obitelji ali je u odnosu na rat i ratne strahote bila marginalna. Ali ne oni je izdizu na pijedestal kao da se u ratu nista nije dogodilo osim tog ubojstva.

Nema dana da nam neko ne poturi Aleksandru Zec pod nos. U tome je poanta cijele price moj Whateveru.

ti il se pravis blesav il nista ne kuzis.

dobro recimo da su oni bili poubijani iz niskih pobuda ali je onda tu drzava sa svojim institucijama da takvo ponasanje sankcionira.
ako drzava takvo stanje ne sankcionira onda se i ona asocira sa takvim ponasanjem, da ne govorim da je drzava nagradila ubojice sa sjajnim odlikovanjima na junackim prsima. znaci drzava se zahvalila ubojicama za iznimna djela!

walter
03.03.2004., 12:02
Inkvi, gle, trebao bi i ti neke slikovnice kupiti pa ih malo proučiti.
Naime, pokušat ću ti objasniti jednostavnim riječima. Postoje neki ljudi koji ubijaju druge ljude iz koristoljublja. Te ljude zovemo zločincima. Oni se kažnjavaju, da bi se ostali ljudi osjećali sigurno.
Za kažnjavanje zločinaca zaduženo je sudstvo. Ponekad to sudstvo ne kazni zločince. Onda postoje mediji, koji pišu o tome, u nadi da će se zločinci ipak kazniti, da bi se ljudi ponovo osjećali sigurno.

Eto, u kratkim crtama.

Izvor stručne litarature: Ivo na sudu.

Whatever
03.03.2004., 12:04
Inkvizitor2002 kaže:

E bogme nije hrvatska krivnja. Imena se znaju: Munib Suljić, Slaven Rimac i još jedan ne sjećam se. Još jednom: da ih je sud osudio za ubojstvo s predumišljajem, danas ne bi bilo govora o tome. Poanta je upravo obrnuta. Da se zločin nije zataškavao i da je bio kažnjen, nitko ne bi imao zašto taj slučaj ikome turati pod nos.

Ja ne znam di ti to čitaš, ali uvijek kad netko spomene taj slučaj, spomene imena ili obarem kaže određeni hrvatski vojnici. Ja nisam nigdje vidio da netko piše da su hrvatski vojnici pod normalno vodili ljude u šume na egzekuciju.

stonislav
03.03.2004., 12:07
Inkvizitor2002 kaže:
Jednostavno takav mit ne bi prosao. Jer nije medijski zanimljiv i ne bi ga niko prihvatio. Sta mislis da je Bresan snimio film o tome kako srpski vojnici masakriraju hrvatske civile.
a zasto to nebi bilo medijski zanimljivo? zasto je ondan slucaj zec bio zanimljiv svima? ....retoricno pitanje. vidi se po temama na podforumu politike sto je ljudima zanimljivo. ali mozda ipak vecina ne misli tako, ali suti. poznato kao hrvatska sutnja...:flop:
ali zato su propagandisti druge strane sto aktivniji...onaj ris, povratak kralja i kakve nikcove vec ima, svojim destruktivnim topicama godinama vec zasipa ovaj podforum.

Inkvizitor
03.03.2004., 12:16
Whatever kaže:
E bogme nije hrvatska krivnja. Imena se znaju: Munib Suljić, Slaven Rimac i još jedan ne sjećam se. Još jednom: da ih je sud osudio za ubojstvo s predumišljajem, danas ne bi bilo govora o tome. Poanta je upravo obrnuta. Da se zločin nije zataškavao i da je bio kažnjen, nitko ne bi imao zašto taj slučaj ikome turati pod nos.

Ja ne znam di ti to čitaš, ali uvijek kad netko spomene taj slučaj, spomene imena ili obarem kaže određeni hrvatski vojnici. Ja nisam nigdje vidio da netko piše da su hrvatski vojnici pod normalno vodili ljude u šume na egzekuciju.

Dobro ako ti ne mislis da je to tako ali bome ih dosta misli da je to tako. A itekako pise. Ja ne znam di ti citas da se taj zlocin individualizira i da se ne spominje u kontekstu rata i ratnih zlocina . Volio bih vidjeti u kojim si ti to novinama procitao da je to individualni zlocin. On je individualni u smislu da ga je pocinio jedan ili dva covjeka ali se cijela vojska i cijeli rat gleda kroz prizmu tog zlocina. Normalno da nece Dezulovic napisati da su svi hrvatski vojnici vodili ljude u sumu i ubijali. On je pametan u svojoj zloci i pokvarenosti zna poso covjek. On samo kroz rat i ratnu situaciju provuce svaki put temu kako su u neko ratno vrijeme neki hrvatski vojnici odveli curicu u sumu i sprasili joj metak u potiljak.

I uvijek kad se dotice rata to provuce kroz tekst pa se ti misli.

koko_dakalo
03.03.2004., 12:20
eto vidis tebi je kriv Dezulovic, a ne oni koji su ubili i oni koji su to propustili sankcionirat ni oni koji su to odlikovali, nego ti smetaju oni koji o tome govore. e jado, jadni.

stonislav
03.03.2004., 12:21
Inkvizitor2002 kaže:
Dobro ako ti ne mislis da je to tako ali bome ih dosta misli da je to tako. A itekako pise. Ja ne znam di ti citas da se taj zlocin individualizira i da se ne spominje u kontekstu rata i ratnih zlocina . Volio bih vidjeti u kojim si ti to novinama procitao da je to individualni zlocin. On je individualni u smislu da ga je pocinio jedan ili dva covjeka ali se cijela vojska i cijeli rat gleda kroz prizmu tog zlocina. Normalno da nece Dezulovic napisati da su svi hrvatski vojnici vodili ljude u sumu i ubijali. On je pametan u svojoj zloci i pokvarenosti zna poso covjek. On samo kroz rat i ratnu situaciju provuce svaki put temu kako su u neko ratno vrijeme neki hrvatski vojnici odveli curicu u sumu i sprasili joj metak u potiljak.

I uvijek kad se dotice rata to provuce kroz tekst pa se ti misli.
hoces li vec jednom prestati stalno povezivati hrvatske vojnike sa takvim izrodima?

jesi ikad cuo za autosugestiju? kad stalno ponavljas, na kraju ces jos sam vjerovati u te gluposti.

Inkvizitor
03.03.2004., 12:21
stonislav kaže:
a zasto to nebi bilo medijski zanimljivo? zasto je ondan slucaj zec bio zanimljiv svima? ....retoricno pitanje. vidi se po temama na podforumu politike sto je ljudima zanimljivo. ali mozda ipak vecina ne misli tako, ali suti. poznato kao hrvatska sutnja...:flop:
ali zato su propagandisti druge strane sto aktivniji...onaj ris, povratak kralja i kakve nikcove vec ima, svojim destruktivnim topicama godinama vec zasipa ovaj podforum.

Evo npr. zasto se ne moze stvoriti mit o hrvatskim zrtvama. Ja sam neki dan otvorio temu na Forumu ponukan jednom televizijskom emisijom o jednoj starici s Banije Hrvatici koja je dobila dva metka u glavu i bozjim cudom prezivjela. Ubili su joj dvije unuke , unuka, sina , sve su joj pobili... cijelu obitelj za par sekundi. Usli cetnici ispalili svakom po par metaka u glavu i gotovo.. Ko zna imena tim dvjema unukama ko zna ime tom njenom sinu. I te dvije unuke su bile malo starije od Aleksandre Zec. A mozda i nisu. Jel im ko zna imena. Jel se dodijeljiva nagrada po njihovom imenu. Jel o njima ko snimio film.

Topic je umro i ..imao je pet odgovora. Nikoga ne zanimaju hrvatska stradanja i zrtve. Niko se nije javio od ljevicara i narikaca nad sudbinom Aleksandre Zec da se zgrozi nad tom tragedijom.

Inkvizitor
03.03.2004., 12:22
stonislav kaže:
hoces li vec jednom prestati stalno povezivati hrvatske vojnike sa takvim izrodima?

jesi ikad cuo za autosugestiju? kad stalno ponavljas, na kraju ces jos sam vjerovati u te gluposti.

Di ti zivis da mi je znat.

stonislav
03.03.2004., 12:29
zivim u svabskoj

navest cu ti jedan primjer: ovdje se u gotovo svim medijama vec godinama povezuju pojmovi islam, fundamentalizam, terorizam. tako da kad ljudi misle na muslimane to odma asociiraju sa negativnim stvarima, svijesno ili nesvijesno.

bojim se da ce slicno biti u hrvatskoj. ako vi tako nastavite sa pricama o hrvatskim vojnicima koji kolju neduzne obitelje i slicne bajke.

Whatever
03.03.2004., 12:32
Inkvizitor2002 kaže:
Evo npr. zasto se ne moze stvoriti mit o hrvatskim zrtvama. Ja sam neki dan otvorio temu na Forumu ponukan jednom televizijskom emisijom o jednoj starici s Banije Hrvatici koja je dobila dva metka u glavu i bozjim cudom prezivjela. Ubili su joj dvije unuke , unuka, sina , sve su joj pobili... cijelu obitelj za par sekundi. Usli cetnici ispalili svakom po par metaka u glavu i gotovo.. Ko zna imena tim dvjema unukama ko zna ime tom njenom sinu. I te dvije unuke su bile malo starije od Aleksandre Zec. A mozda i nisu. Jel im ko zna imena. Jel se dodijeljiva nagrada po njihovom imenu. Jel o njima ko snimio film.

Topic je umro i ..imao je pet odgovora. Nikoga ne zanimaju hrvatska stradanja i zrtve. Niko se nije javio od ljevicara i narikaca nad sudbinom Aleksandre Zec da se zgrozi nad tom tragedijom.

Gle, Inkvy, ti imaš dvi teze. S jednom se mogu i složit a ta je da Hrvati nisu dovoljno oglasili i izmarketirali svoje patnje iz rata (koliko god to bilo ružno reć). Bio je primjer Kate Šoljić kao jadne žene koja je izgubila tri sina u ratu, ali mi se zgadilo kad je HDZ vodio po svojim skupštinama kao nekakvu stvar za pokazivanje. Odvratno.
Di je muzej domovinskog rata? Di su dokumentarci, filmovi itd... Nemoj mi reć da nema nikog tko bi to napravio...

Druga stvar nema veze s prvom. Slučaj obitelji Zec je slučaj sramote hrvatskog pravosuđa i vlasti iz tog doba. To je trebalo riješit da danas nakon 10 godina se ne bi vukli repovi te grozote. I da nitko ne bi došao na pomisao da je Munib Suljić prototip hrvatskog vojnika.

stonislav
03.03.2004., 12:37
sramota je i da su ukidali posjet oltaru domovine kad nam dolazu sefovi drugih drzava na posjet. :flop:

koliko znam u izrealu n.pr. je uobicajno da svaki drzavnik koji dolazi u posjet ide i u jad vasem.

Inkvizitor
03.03.2004., 12:40
Whatever kaže:
Gle, Inkvy, ti imaš dvi teze. S jednom se mogu i složit a ta je da Hrvati nisu dovoljno oglasili i izmarketirali svoje patnje iz rata (koliko god to bilo ružno reć). Bio je primjer Kate Šoljić kao jadne žene koja je izgubila tri sina u ratu, ali mi se zgadilo kad je HDZ vodio po svojim skupštinama kao nekakvu stvar za pokazivanje. Odvratno.
Di je muzej domovinskog rata? Di su dokumentarci, filmovi itd... Nemoj mi reć da nema nikog tko bi to napravio...

Druga stvar nema veze s prvom. Slučaj obitelji Zec je slučaj sramote hrvatskog pravosuđa i vlasti iz tog doba. To je trebalo riješit da danas nakon 10 godina se ne bi vukli repovi te grozote. I da nitko ne bi došao na pomisao da je Munib Suljić prototip hrvatskog vojnika.

A dobro..a je li ti se zgadilo stalno pokazivanje Aleksandre Zec. Je li ti se zgadilo milijun i nesto clanak o njoj. Je li ti se zgadilo instrumentaliziranje smrti jedne djevojcice za sotoniziranje hrvatskog rata za novisnost.

stonislav
03.03.2004., 12:41
hrvatski rat za nezavisnost se ne moze sotonizirati jer je bio pravedan ;)

iwanchica
03.03.2004., 12:58
Inkvizitor2002 kaže:

Topic je umro i ..imao je pet odgovora. Nikoga ne zanimaju hrvatska stradanja i zrtve. Niko se nije javio od ljevicara i narikaca nad sudbinom Aleksandre Zec da se zgrozi nad tom tragedijom. ..kao prvo jedna od najgnusnijih stvari u ratu i politici jest korištenje djece kao oruđa, djeca nisu kriva ni što su živa, kamoli za nešto drugo..
ubijanje djece bilo koje nacionalnosti iz bilo kojih razloga naročito mi je degutantno i ljudi koji su takvo što skrivili zaslužuju najrigoroznije kazne..
likvidacija civila i ljudi zbog vjere, nacionalnosti,boje kože,spola neprihvatljiva je u svim vremenima i na svim područjima..
a što se rata u Hrvatskoj tiče, radilo se o samoobrani i svatko tko govori drugačije ne zaslužuje hodati ovim tlom..

Inkvizitor
03.03.2004., 13:05
stonislav kaže:
zivim u svabskoj

Vidi se. Jer da zivis ovdje onda bi znao ko te privlaci provlaci i zasto

stonislav kaže:
bojim se da ce slicno biti u hrvatskoj. ako vi tako nastavite sa pricama o hrvatskim vojnicima koji kolju neduzne obitelje i slicne bajke.

bojim se da si pobrkao loncice. Na krivu si se adresu obratio.

stonislav
03.03.2004., 13:08
nisam rekao da to radis namjerno. ali sa otvaranjem ovog topica ne/svijesno siris pricu obitelj zec.

Inkvizitor
03.03.2004., 13:10
iwanchica kaže:
..kao prvo jedna od najgnusnijih stvari u ratu i politici jest korištenje djece kao oruđa, djeca nisu kriva ni što su živa, kamoli za nešto drugo..
ubijanje djece bilo koje nacionalnosti iz bilo kojih razloga naročito mi je degutantno i ljudi koji su takvo što skrivili zaslužuju najrigoroznije kazne..
likvidacija civila i ljudi zbog vjere, nacionalnosti,boje kože,spola neprihvatljiva je u svim vremenima i na svim područjima..
a što se rata u Hrvatskoj tiče, radilo se o samoobrani i svatko tko govori drugačije ne zaslužuje hodati ovim tlom..

Uopce se ne radi o tome. Niko ovdje ne pravda ubojice ni taj cin. Prica se o drugoj stvari ako si shvatila a to je stigmatiziranje jedne vojske i jedne pravedne borbe kroz jedno ubojstvo.

Inkvizitor
03.03.2004., 13:11
stonislav kaže:
nisam rekao da to radis namjerno. ali sa otvaranjem ovog topica ne/svijesno siris pricu obitelj zec.

Ne brini. Za tu pricu znaju i pticice na grani. Neki su se potrudili davno prije mene.

Inkvizitor
03.03.2004., 19:31
stonislav kaže:
hrvatski rat za nezavisnost se ne moze sotonizirati jer je bio pravedan ;)

Ne moze. Priupitaj Feral i Nacional pa mi javi.

BootBoy
03.03.2004., 19:59
pa dobro, nije moguce da vjerujete da su oni odlikovani za ubojstvo djevojcice

WeM
03.03.2004., 20:09
BootBoy kaže:

autori zele da drugi povjeruju u to!

samo ces vidjeti kad na HTV netko izvali... to! nesto u stilu kao kad je pusicka sanaderu implicirala da je bio u komunistima!

no, to je tema o pogodnim mediumima!

gnom
03.03.2004., 21:11
Sto se tice ubojica obitelji zec Rimac je dobio odlikovanje za svoje zasluge u domovinskom ratu i zlonamjerni su oni koji te dvije stvari povezuju,a sto se tice Sulica on je i prije rata bio poznat kriminalac .Meni je sasvim ocekivano da je netko povukao ovu temu jer je aluzija "svjedoka" na ovo ubojstvo ocigledna e sad druga je stvar sto je netko pokusao sve ovo zataskat pa se dezurne seronje kojima je mrsko sve sto je hrvatsko imaju za sto lovit

SvogaTelaGospodar
03.03.2004., 21:22
BootBoy kaže:

zar se može odlikovati nekog za recimo zasluge u ratu, a pri tom zaboraviti što je taj isti napravio u slučaju zec? kakav je mentalni sklop osobe koja nakon zločina nad zecovima odluči kompromitirati sebe i orden tako da odlikuje zločinca?
stvarno, kakva pitanja postavljaš...:rolleyes:

gnom
03.03.2004., 21:32
SvogaTelaGospodar kaže:
zar se može odlikovati nekog za recimo zasluge u ratu, a pri tom zaboraviti što je taj isti napravio u slučaju zec? kakav je mentalni sklop osobe koja nakon zločina nad zecovima odluči kompromitirati sebe i orden tako da odlikuje zločinca?
stvarno, kakva pitanja postavljaš...:rolleyes:
ovaj zlocin je pocinjen 91 na samom pocetku rata ,orden je zasluzio kasnije(necu ulazit u to sto u medjuvremenu nije zatvoren)ponavljam ovo ubojstvo i njegovo odlikovanje su dvije razlicite stvari

SvogaTelaGospodar
03.03.2004., 21:47
gnom kaže:
ovaj zlocin je pocinjen 91 na samom pocetku rata ,orden je zasluzio kasnije(necu ulazit u to sto u medjuvremenu nije zatvoren)ponavljam ovo ubojstvo i njegovo odlikovanje su dvije razlicite stvari

možda bile, ali su postale jedno.

i tako potpuno obezvrijedile taj orden i ocrnile image hrvatskog vojnika.
tuđman je znao za zločin, kao i šušak. oni su ti koji su naredili da se zločinci ne procesuiraju i povrh sveg toga nagradili ubojice. cijela stvar je groteska.:flop:

revolution
03.03.2004., 21:54
SvogaTelaGospodar kaže:
cijela stvar je groteska.:flop:

i cijela stvar je vrlo jasna!

osim onima koji "ne zele" znati

gnom
03.03.2004., 22:02
SvogaTelaGospodar kaže:
možda bile, ali su postale jedno.

i tako potpuno obezvrijedile taj orden i ocrnile image hrvatskog vojnika.
:
ovo sto ti pises je upravo ono s cim se nikako ne mogu pomirit,tih godina je svaki dragovoljac bio dobrodosao u obrani domovine i nemozes govoriti o tome da je imidz hrvatskog vojnika pokvario jedan ubojica ,vec sam rekao da ne zelim ulazit u to zasto covjek nije zatvoren mislim da je sve sredio Mercep koji je tada to mogao sprijecit

SvogaTelaGospodar
03.03.2004., 22:08
gnom kaže:
ovo sto ti pises je upravo ono s cim se nikako ne mogu pomirit,tih godina je svaki dragovoljac bio dobrodosao u obrani domovine i nemozes govoriti o tome da je imidz hrvatskog vojnika pokvario jedan ubojica

ne kažem da je bilo i sigurno ima veterana koji su u rat otišli sa najplemenitijim namjerama i časno izvršili svoju dužnost, ali ono što ih zasjenjuje su upravo te ubojice. zašto? zato što je tadašnja vlast, upravo takve ubojice veličala, davala im ordenje,privilegije, novac, moć, položaje, stvorila od njih nedodirljive ljude što su i danas.
a iz one prve skupine ne postoji nitko tko je poznat i priznat. nema heroja. oni iz prve skupine su ili mrtvi ili zaboravljeni, skromni, samozatajni ljudi koji nisu tražili ništa.

vec sam rekao da ne zelim ulazit u to zasto covjek nije zatvoren mislim da je sve sredio Mercep koji je tada to mogao sprijecit

ne želiš ulaziti u nešto što je bit cijelog problema. ok, zakopaj glavu u pijesak.

Ahab
04.03.2004., 01:01
Kada se neka laž pojavi sto puta, postane istina...jel na to računate ? S Dežulovićem na čelu.

Odlikovani, odlikovani...ubili dijete, hrvatski vojnici, samo zato jer je imala kriva krvna zrnca, pa onda odlikovani, pa ih HDZ oslobodio...

Nisu odlikovani, već je odlikovan jedan od optuženih - Siniša Rimac, bojnik, pripadnik 1. HGZ-a. I to za hrabrost u borbi (koji znaju kako se tukao, znaju da je to odlikovanje malo). A ne za ubojstvo Aleksandre Zec.

To ubojstvo je odurna svinjarija. One koji su ga počinili trebalo je najstrože kazniti. Kada su ih odvjetnici, zbog proceduralnih propusta, izvukli, trebalo je kazniti one koji su te propuste napravili i iznaći načina da im se ponovo sudi.

Kada je ubojstvo počinjeno, ti ljudi nisu bili vojnici već pripadnici pričuvnog sastava MUP-a. Igor Mikola i Siniša Rimac bili su klinci (mislim da je Rimac imao 17), Vukovarci, za Mikolu ne znam, ali Rimcu su četnici u Vukovaru pobili cijelu obitelj. Otkud se stvorio Munib Suljić, ne znam. Sve to, naravno, nimalo ne opravdava to što su napravili. Ponavljam, trebalo im je suditi.

Ali Aleksandra Zec nije ubijena, kako to u beskraj neki vole ponavljati, zbog krvnih zrnaca. Ubijena je jer je bila riječ o prolupalim, naoružanim, idiotima. Koji su zapravo obračunavali s njenim ocem. Koji je s njima šurovao. I ne samo s njima. Za to, opet velim, mala nije kriva. Vjerojatno niti njena majka.
Ali fakat, stalno izvlačiti taj slučaj kao argument za nešto je svinjarija. Pedo-nekrofilija. Odurno je čitati kako Dežulović stalno masturbira nad tim stavljajući slučaj u svoja izdrkavanja prema potrebi. Al jebi ga...

btw, Mikola je u čorkiran u Zenici, Suljić se vuće po gradu, dila, kamatari, al izgleda da neće dugo. Što je s Rimcem, ne znam...možda je još u vojsci. On je, ujedno, jedini iz te grupe koji je bio pripadnik HV-a i to kasnije.

Whatever
04.03.2004., 01:52
Ahabe, ne seri. I neću ti ponavljat ovaj put. Capisci?

Whatever
04.03.2004., 01:57
Ahab kaže:
A kaj si ti tak kurčevit?

U ove rane sate mi pada tolerancija na glupilo. Ako ne moš pričat kao normalan narod, onda odi tamo di si navikao na takav rječnik.

Pallas
04.03.2004., 07:50
Drago drustvo,
Kao sto vidite, neki postovi nedostaju. Ostali su Whateverovi kao molba svima da u postovima ne psuju druge diskutante.
Molim vas, uljudite se!
Hvala,
P.

u prolazu
04.03.2004., 12:13
Iskreno rečeno....još mi nije jasno koji ***** taj slučaj dosada nije riješen???

Mislim....tu je sve više-manje jasno, i o tome se priča godinama, a država neradi ništa!!:confused:
Sumnjam da je problem u naci-fašističkom režimu u Hrvatskoj, ni za Račana taj slučaj nije rješen!...prije mi se čini da tu pravna država nemože učiniti ama baš ništa!

Zašto?...prije bi trebalo bi pitati nekog pravnika nego političara!