PDA

View Full Version : Distoržn pedale!

Simple Life
04.03.2004., 16:08
Namjeravam kupiti od marshalla jackhammera ili daneelectro fab-tone - imate kakva iskustva s njima,ili neke druge preporuke?

thnx

BTW cul sam da je bossov metal zone zakon,al neznam...:confused:

Drito Konj
04.03.2004., 19:25
meni je metal zone jebena pedala :top:

:::bouz:::
04.03.2004., 20:55
ja za tog bossa čuo da zvuči digitalno i preumjetno...e sad to preumjetno možda i nije pravi izraz al u get d point

Ed Hunter
04.03.2004., 21:03
moj je frend iz benda kupio polovni multiefekt za 1000 i neš kn... gaće para, a za metal zone imam filing ko da je samo ime isfurano...!

Superhrabar Dabar
04.03.2004., 22:19
Koliko para toliko muzike!

Mal ću pojasnit s kojima sam imao iskustva:

Mesa Boogie V-twin-Jaoooooooo...ak imaš para, nemoj čitat dalje!

Fulltone Drive-nešto najskupljei najljepše što sam čuo-PJEVA!

Rat- posjedujem jedan i 100% garantirano neuništiv, PJEVA, savršenstvo,prihvatljivija cijena

Jackhammer-pravi ZZtop, slash, overdrive sound ima dvije opcije,overdrive i distorzija(ništa drugi neg nabrijaniji overdrive), još prihvatljivija cijena

Blues Braker 2-isti racku sam što ima blues i boost opciju(pogodi!)
jošije prihvatljivija cijena

Boss Turbo Overdrive-PJEVA, super pedala, može se nabavit dosta jeftino

Guv'nor-između Blues brakera i Jacka, sve tri pedale skoro isti kurc, razlikuju se uglavnom po nabrijanosti

Metal Zone-metal zone...što reći...sintetika, prenabrijano, dosta para, .......za METAL!

ak se sjetim još javim.

wyrm
04.03.2004., 23:35
Drito Konj kaže:
meni je metal zone jebena pedala :top:
Imam MT2 i nije dobra ako nemas contour na pojacalu.
Inace, pedala je tako odlicna...
A multi...
Preporucam Boss GT6 :D :top:

Drito Konj
05.03.2004., 01:18
Superhrabar Dabar kaže:
Mesa Boogie V-twin-Jaoooooooo...ak imaš para, nemoj čitat dalje!

moj bivsi gitarist ima 2....snobizam :D

Superhrabar Dabar
05.03.2004., 10:28
Multi efekt-one and only LINE 6 POD!!!!!!!!!!

oktopod
05.03.2004., 13:19
RAT, RAT, RAT i samo RAT!!!

Superhrabar Dabar
05.03.2004., 16:22
oktopod kaže:
RAT, RAT, RAT i samo RAT!!!

Slažem se! Ja imam RATa al onog starog(nemaš ga više nigdje za kupit) i od mene ga je htio kupit Laban (Škorin gitarist) al ja mu ga nisam dao pa se morao zadovoljiti Turbo Ratom...RAT je zakon!

Ovo sigurno nitko nije znao:

Master of Pupets u studiju je odsviran na RATu!....naravno s nabrijanim gitarama...

Boby Black
05.03.2004., 16:47
oš Boss DS1 za 200 čuna ?
:D

nije šala

LeeBurn
07.03.2004., 10:56
Osobno sviram na Ibanez Tube Screamer - Janick Gersov i Stevie Ray Vaughan-ov overdrive of choice. Pedala je odlicna, ali je poprilicno blaga, pa nije za metal, nego onako vise blues/rock i sl. Svirao sam sa jos par distoržn pedala: DS-1, Turbo Overdrive, MetalZone itd., par njih od Danelectra, jos mi je najbolja DS-1. Mislim, nemojte vi mene slusat, slabo se ja u to kuzim, samo govorim kako sto meni zvuci, a BTW sa DS-1 svira Satriani...

Superhrabar Dabar
07.03.2004., 15:33
Ds-1 svira pun curac glazbenika uključujući Satriania, Vai i još milijun drugih, al je ta pedala krivo protumačena, ako ti budeš to prišteko budi siguran da nećeš dobit njihov sound, oni tu pedalu koriste samo kao booster, te drive maltene ni ne koriste...svirao sam ds-1 i onak...nije loša, al s njom ne dobivam što tražim, inače preferiram overdive, preije nego distorziju, al mi je najbolja kombinacija toga, u biti RAT, možeš svirat Vaughana, moš svirat Satriania....što te volja.

Sve je to relativno....ovisi o gitari, pojačalu....distorzije(overdrivei) se u biti najviše razlikuju po boji tona...

Simple Life
07.03.2004., 16:41
a kaj velite na fab tone od dane electra?

Grozotny
07.03.2004., 19:24
Superhrabar Dabar kaže:
Ds-1 svira pun curac glazbenika

Ako je DS1 dovoljno dobar za Slint, onda je dovoljno dobar za svakog. Glenn/Rhoda EP - najbolji zvuk gitare ikad!

Superhrabar Dabar
07.03.2004., 22:51
Simple Life kaže:
a kaj velite na fab tone od dane electra?

Imam u jednom Total Guitaru test i ocjene overdive pedala....

Najbolji je Guv'nor, pa blues braker, Line6 DM4, Carl Martin, Boss super overdrive, a fab tone su ocjenili...pa blago rečeno-bezveznim. Al nisam čuo pa neću pljuvat...

Boby Black
08.03.2004., 12:07
e, sad kad ste je nahvalili izvuko sam DS1 iz ormara nakon godinu i po i totalno mi rastura zvuk, mislim, nije još ono kaj oču ali nebum je prodaval, bar dok ne nabavim neš bolje,
sori SiLi, možda nabavim neš novo za koji tjedan pa ti javim

sad mi ide ovak
Ibanez AXG125>Maršal ED-1 kompresor>Maršal Jh-1 Distorzija (na srednjem overdrajvu)>Boss DS-1(isto manje nabrijan)>Maršal MG15cdr
za rok je čist ok al za metal je 0 pa sad skidam neke rok stvari jer mi dobro zvuče (baš sam skinul onaj hit od Darkness :D )

emodyne
09.03.2004., 09:50
Evo ja prodajem Jackhammera, pa ako netko hoće ? Dam ga za onolko para koliko ga i kupio prije dva dana - 300 kn ! Htio sam isprobat to jer sam čuo da je dobar, meni se osobno ne sviđa ! Moj Rocktron rastura !:top:

emodyne
09.03.2004., 09:53
Superhrabar Dabar kaže:
Slažem se! Ja imam RATa al onog starog(nemaš ga više nigdje za kupit) i od mene ga je htio kupit Laban (Škorin gitarist) al ja mu ga nisam dao pa se morao zadovoljiti Turbo Ratom...RAT je zakon!

Ovo sigurno nitko nije znao:

Master of Pupets u studiju je odsviran na RATu!....naravno s nabrijanim gitarama...
Odakle ti taj podatak ?
Hammet je svirao na Ibanezovoj pedali, onoj maloj zelenoj ! Ne znam model, ali sam siguran da ima oznaku 9 !
Uostalom, baš budem pogledal na ploči !:W

LeeBurn
11.03.2004., 07:59
Ako je mala i zelena i Ibanez i ima oznaku sa 9 onda je to TA-DA: Ibanez Tube Screamer TS-9. (tj. zadnja verzija pedale koja je izasla). The one and only:)

emodyne
12.03.2004., 12:40
:top: THAT`S THE ONE !

Superhrabar Dabar
12.03.2004., 16:08
emodyne kaže:
Odakle ti taj podatak ?
Hammet je svirao na Ibanezovoj pedali, onoj maloj zelenoj ! Ne znam model, ali sam siguran da ima oznaku 9 !
Uostalom, baš budem pogledal na ploči !:W

E...bilo je na nekoj stranici, dosta davno, mođda je dezinformacija, al ne vjerujem jer sam po tome i upamtio RATa (kad za njega nisam čuo), provjeri!:)

The-Trooper
15.03.2004., 21:09
Zna li tko za neku stranicu sa shemama pedala, pa da se proba nešto napraviti u kućnoj proizvodnji.

A i upustva ne bi bila na odmet :)

:::bouz:::
15.03.2004., 22:58
The-Trooper kaže:
Zna li tko za neku stranicu sa shemama pedala, pa da se proba nešto napraviti u kućnoj proizvodnji.

A i upustva ne bi bila na odmet :)

tonepad (http://www.tonepad.com)
general guitar gadgets (http://www.generalguitargadgets.com)
evo te dvije su mi najbolje...pa na njima imaš još hrpu linkova