View Full Version : Slobodan Praljak - hrvatski general i istinski čovjek
Sanherib
05.03.2004., 12:17
Jučer sam gledao intervju s Generalom Praljkom u emisiju "Drugo lice" na NOVA TV-u.
Moram reći da sam uvijek bio oduševljen kad god sam gledao njegove intervjue.
Čovjek je takav kalibar, toliko odskače od gotovo svega onoga što se nalazi na Hrvatskoj javnoj sceni da je to gotovo nevjerojatno.
Rijetko kada čovjek čuje nekog sa toliko zdravog razuma, toliko inteligencije i toliko moralnog integriteta.
Meni je posebno zanimljiv njegov stav o smislu zapovjedne odgovornosi u uvjetima nedavnog rata, koji se podudara s mojom analizom Gotovinine optužnice (na mojoj web stranici)
Praljak je u emisiji spominjao i onu NOVU KNJIGU (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=37035) jednog Američkog Potpukovnika, koja na Zapadu baca novo svjetlo na rat u Bosni. Ako nije prevedena, trebalo bi je hitno prevesti.
Spominjala se i eventualna Haška optužnica protiv Praljka.
Ideja o mogućoj optužnici protiv takvog čovjeka, u meni više ne bi izazivala čak ni osjećaj nepravde, već samo potpuno gađenje prema onima koji bi mogli podignuti takvu optužnicu, kao i prema "međunarodnoj zajednici" koja bi stajala iza toga.
Može li mi netko dodatno pojasniti Praljkovo objašnjenje rušenja mostarskog mosta, koje je glasilo otprilike ovako: Nitko normalan ne bi gađao mostarski most cijeli dan, sa 78 granata, nego bi to napravio sa maksimalno tri granate, pretpostavljam noću.
Da, to je bio hrvatski tenk, i u njemu je bila hrvatska posada (dva Hrvata i 1 Musliman), ali to nije hrvatski zločin.
Ja sam toga dana bio na primopredaji dužnosti sa generalom Rosom.
Mene zanima, kakva je to onda kurčeva vojska i kurčeva organiziranost bila, kad je jedna posada iz hrvatskog tenka cijeli dan gađala most, a nitko ju nije spriječio u tome?
Ja sam naime mislio da u vojsci kao i svugdje drugdje postoji nekakva hijerarhija, pa ako nema glavnog, onda zapovijeda zamjenik.
Sad vidim i da Sanherib spominje nekakvo drugačije poimanje zapovjedne odgovornosti kod Praljka. Da li ta nova definicija zapovjedne odgovornosti podrazumijeva da kad ode glavni, ljudi rade što im se sprdne u tom trenutku, a nitko nije kriv za to, jer nema tog glavnog?
To je stvarno nova definicija zapovjedne odgovornosti. Samo sumnjam da će bi porota povjerovala.
walter kaže:
To je stvarno nova definicija zapovjedne odgovornosti. Samo sumnjam da će bi porota povjerovala.
Bi, ona u kojoj je predsjednik vijeća Lozina:D ;)
valjda je vec poodavno jasno da praljak nije srusio most!
valjda je svima jasno da su prije toga mosta bili poruseni i drugi mostovi!
a glede porote:
ona je dobro odradila u "slucaju blaskic" !
WeM kaže:
valjda je svima jasno da su prije toga mosta bili poruseni i drugi mostovi!
a glede porote:
ona je dobro odradila u "slucaju blaskic" !
Vau, ako netko iz Vlade ovo čita, nek zaposli WeM-a kao eventualnog Praljkovog odvjetnika, jer čovjek odista zna znanje. :D :D :D
WeM kaže:
:) :) :) :) :) :) da nisi ti :) :) :) kad znas da nije praljak
...onda, 'aj budi manga i bajaš pa spasi generala
a od koga ste vi culi da je praljak srusio most ?
jesu li oni bili tamo ?
jesu li oni postavljali kamere da se ovjekoveci taj momenat ?
koliko se zaradilo na toj storiji ?
WeM kaže:
jesu li oni bili tamo ?
sto su opet englesko-francusko-masonski itd etc neprijatelji to podmetnuli da smjeste praljku. hmmm, ili si zbilja ti, samo si se usutio :) :)
WeM kaže:
jesu li oni bili tamo ?
Ja sam to sinoć čuo od generala Praljka. Zato sam i postavio pitanje koje sam postavio, jer ne želim vjerovati da je Praljak to napravio. Samo što njegov iskaz ne govori njemu u prilog.
ne znam...tamo blizo je pao i makedonski predsjednik!
05.03.2004., 12:55
ja sam mislila da poslije one sinoćnje blamaže njegovu priču može progutati samo petogodišnje dijete.
kad ono...sanherib piše junački ep
:confused:
WeM kaže:
ja sam cuo od ogorecenih mostaraca ( muslimana) da praljak nema bas veze sa srusenim mostom!
pa tko je srusio most, sto su rekli ti "mostarski muslimani"
(nisu te valjda molili da spasis generala ;) :) )
Ma kakva zapovjedna hijerarhija. Činjenično znam da još 1998. godine u jednoj HV profesionalnoj postrojbi još nisu odlučili trebaju li podređeni vojnički pozdravljati nadređene. Pa pozdrav i stav pozor su prve stvari koje se nauče u vojsci. Dakle, disciplina nikakva.
Visoko rangirani zapovjednik u privatnom razgovoru o paljenju kuća u Oluji slegne ramenima i kaže mi "mladost-ludost, on je odlučio zapalit kuću, di ću ja njemu ić govorit da ne pali..." Izgleda da u HV u to vrijeme nije bilo nikoga tko je mogao spriječiti vojnike koji su namjeravali činiti zlodjela. Ovo je čisto zapovjedno pitanje i ide od vrha. Da su postojale sankcije i da je postojala stega puno toga se ne bi dogodilo.
A oni se pitaju hoće li se vojnički pozdravljati ili ne... :rolleyes:
Herostrat
05.03.2004., 13:18
čitajući gospara WeM-a mene zaista interesira jel' ovdje riječ o salonskoj raspravi ili što? Naime, koliko si ti momak bio involviran u ratna zbivanja?!? Mislim, nije to literatura jebote....
Slusajući Čučića nedavno u Latinici ne čini li vam se isto tako da je čovjek jako uvjerljiv kad slusate samo njegovu priču?
"Vazniji je prst jednog mog vojnika nego bilo koji most"?? - ne reče li to Praljak? Jel' mislite da mu je stvarno stalo do bilo kojeg njegovog vojnika a ne prsta? Ma dajte..dajte...
svastikuti
05.03.2004., 13:21
je bilo ko zadnjih tjedana na Haitiju .
Nije se znalo ko pije a tko placa , mada se znalo tko kupi lovu a ko se slika za Slikom na sliku .
svastikuti kaže:
je bilo ko zadnjih tjedana na Haitiju .
Nije se znalo ko pije a tko placa , mada se znalo tko kupi lovu a ko se slika za Slikom na sliku .
u kom mostaru...
tko je uzimao lovu, a tko se slikao za tv..(ok, znamo da je smiljko sagoljao, ali s kim...)
"Vazniji je prst jednog mog vojnika nego bilo koji most"??
to je nesalonski, i to je ok!
povjesnicar umjetnosti ima druge prioritete mada vise ljudi moze poginutu u gradjenju mosta ili piramide!
Sanherib
05.03.2004., 14:08
.
Što se tiče mosta, zaboli me za most - toliko o kamenju
walter kaže:
Sad vidim i da Sanherib spominje nekakvo drugačije poimanje zapovjedne odgovornosti kod Praljka. Da li ta nova definicija zapovjedne odgovornosti podrazumijeva da kad ode glavni, ljudi rade što im se sprdne u tom trenutku, a nitko nije kriv za to, jer nema tog glavnog?
To je stvarno nova definicija zapovjedne odgovornosti. Samo sumnjam da će bi porota povjerovala. Ja sam na ovakva razmišljanja odgovorio na svojoj web stranici pod "my writings" o optužnici o Gotovini.
A ako moderatori nisu izbrisali, topic na tu temu bi se još trebao negdje nalaziti na IMF-u (ali se ne bi pouzdao u funkciju "traži" da ga nađe, jer je ta funkcija u kurcu)
Sanherib kaže:
Što se tiče mosta, zaboli me za most - toliko o kamenju
Toliko o tvojoj kulturi.
Inkvizitor
05.03.2004., 14:11
_\|/_ kaže:
:) :) :) :) :) :) da nisi ti :) :) :) kad znas da nije praljak
...onda, 'aj budi manga i bajaš pa spasi generala
A otkad je to majmune itko odgovarao za sruseni most. Otkad je ratni zlocin srusit most. Boze kakvih sve budala ima ovom svijetu...
Sanheribe, ajde zamisli si da ti netko kaže: Ma jebe se meni za dubrovačku jezgru, kamen ko kamen.
Samo je izuzetna seljačina sposobna napisati tako nešto, zar se ne bi složio s tom konstatacijom?
Inkvizitor2002 kaže:
A otkad je to majmune itko odgovarao za sruseni most.
:) :) :) sto je bilo pocela ici pjena na usta, pa si dajes oduska.. ma internet svasta trpi (parafraza) :) :)
Inkvizitor2002 kaže:
Otkad je ratni zlocin srusit most. Boze kakvih sve budala ima ovom svijetu...
a tko je rekao da je to ratni zlocin (ili ti se zbog pjene pricinilo...). mozda je samo zlocin, a mozda je i krivicno djelo (kao da ti sad srusis jedan od mostova na savi, lijepo te skupi murja i to je to.. nema politike i genocida.. zisku)
a pitanje je tu, ako nije praljak - tko je odgovoran, a da je srusen, tj, da nije sam pao to smo svi vidjeli na tv-u
Inkvizitor
05.03.2004., 14:25
_\|/_ kaže:
:) :) :) sto je bilo pocela ici pjena na usta, pa si dajes oduska.. ma internet svasta trpi (parafraza) :) :)
a tko je rekao da je to ratni zlocin (ili ti se zbog pjene pricinilo...). mozda je samo zlocin, a mozda je i krivicno djelo (kao da ti sad srusis jedan od mostova na savi, lijepo te skupi murja i to je to.. nema politike i genocida.. zisku)
a pitanje je tu, ako nije praljak - tko je odgovoran, a da je srusen, tj, da nije sam pao to smo svi vidjeli na tv-u
Nit je zlocin nit je krivicno djelo. Kad ne bi bio takva budala kakva jesi onda bi znao da se u ratu ruse objekti koji koriste neprijatelju. Zar nije Tito srusio jedna most u blizini Mostara kod Jablanice i po tome ispo jos genijalni strateg:D Prvo sto se u ratu ruse to su mostovi jer je daleko teze forsirati rijeku nego se jednostavno popeti preko mosta. HV je srusio toliko vlastitih mostova valjda iz obijesti.
ta tvoja usporedba s mostom na Savi je razine tvoje pameti zisku. Toliko o tome.
I nije mi jasno sto se Praljak brani da nije srusio most. Pa niko mu za to ne moze nista. Umjesto da ih podjebaje i kaze. Je srokao sam ga s gustom. Rokao sam ga dan noc i jos uzivao. I opet bih ga srokao. Mogu mu napuvati jaja kroz kuratz za to. Ne mogu mu nishta. Nishta. To se samo vi budaletine palite na te blesarije.
Sanherib
05.03.2004., 14:27
walter kaže:
Sanheribe, ajde zamisli si da ti netko kaže: Ma jebe se meni za dubrovačku jezgru, kamen ko kamen.
Samo je izuzetna seljačina sposobna napisati tako nešto, zar se ne bi složio s tom konstatacijom? Ne bih se složio.
Da sam ja Crnogorac, a da su Hrvati napadali Crnogorce, te da je jedini način (po mojoj procjeni - točnoj ili netočnoj) za Crnogorce da se obrane od Hrvatskih napada bio da se granatira Dubrovačka jezgra, da sam Crnogorac, ja bih bez oklijevanja granatirao Dubrovačku jezgru.
S time naravno ne kažem da je Praljak uništio most, ali kada bi ga i bio uništio, sigurno bi imao izvrstan razlog.
Inkvizitor2002 kaže:
A otkad je to majmune itko odgovarao za sruseni most. Otkad je ratni zlocin srusit most. Boze kakvih sve budala ima ovom svijetu...
Uništavanje kulturnih dobara i objekata u kojima se nalaze kulturna dobra
Članak 167.
(1) Tko kršeći pravila međunarodnoga prava za vrijeme rata ili oružanoga sukoba uništava kulturna dobra ili objekte namijenjene znanosti, umjetnosti, odgoju ili humanitarnim svrhama,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje jednu godinu.
(2) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka uništen jasno prepoznatljiv objekt koji je kao kulturna i duhovna baština naroda pod posebnom zaštitom međunarodnoga prava,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina.
Ma gle Sanheribe, meni je drago da je ovaj topic posjećen od strane izaslanstva ministarstva kulture desnog krila IMF-a.
Sve je to kamen na kamenu, rođo, jebo ti to... :D :D
Inkvizitor2002 kaže:
Nit je zlocin nit je krivicno djelo. Kad ne bi bio takva budala kakva jesi onda bi znao da se u ratu ruse objekti koji koriste neprijatelju.
tvoje tvrdnje impliciraju da su srbi s pravom rokali dubrovnik, jer je "sluzio neprijatelju" (koliko se sjecam izvjestaja s mosta se nije pucalo kao ni iz starog grada, ai dobio je i jedan i drugi). na srecu ima i razboritih, koji kazu bobu bob a popu pop.
a sto se tebe tice, zao mi te. zbilja.. frustracije, bijes, razina komunikacije, iako se da i zabavljati citajuci tvoj post - koliko ni sam ne kuzis kad pljujes po sebi :) :)
Inkvizitor
05.03.2004., 14:32
walter kaže:
Samo je izuzetna seljačina sposobna napisati tako nešto, zar se ne bi složio s tom konstatacijom?
jebiga kad je rat onda muze sute. Koga se jebe za kulturne spomenike. Koji ste vi kreteni. Zamisli da su Britanci i Ameri rekli.." E necemo mi potaracat njemacke gradove .oni imaju veliku kulturnu vrijednost...necemo spalit Dresden jer njega zovu Njemacka Firenza. Bolio ih kuratz. U ratu se UNESCO ne jebe ni 5 %.
Ja ne pravdam granatiranje Dubrovnika ni u ludilu..jer je to bio agresorski napad i zato bi Crnogorcima jebao mater a ne se rukovao i lizao s njima ko onaj komedijas s Pantovcaka. Ali ako su htjeli osvojit grad morali su ga granatirat. Sta su trebali doc pred zidine i zamolit Dubrovcane da im otvore gradska vrata.
Sanherib
05.03.2004., 14:32
walter kaže:
Ma gle Sanheribe, meni je drago da je ovaj topic posjećen od strane izaslanstva ministarstva kulture desnog krila IMF-a.
Sve je to kamen na kamenu, rođo, jebo ti to... :D :D Rođo, to ti i nije neki odgovor na moj prethodni post.
Inkvizitor2002 kaže:
U ratu se UNESCO ne jebe ni 5 %.
Čekaj, na kraju će još ispast da u ratu ginu ljudi? Svašta.
Ali bez obzira na sve, rušenje mostarskog mosta primjer je hrvatske kulture, Praljkov jučerašnji izgovor primjer je smatranja ljudi idiotima, a granatiranje dubrovačke jezgre primjer je crnogorske kulture.
Sanheribe, kamene na kamenu, nemam se ja šta raspravljat s tobom o motivima rušenja mostarskog mosta i neophodnosti tog čina. Most je srušen iz hrvatskog tenka. Isto kao što je Dubrovnik granatiran iz crnogorskih topova. I reći za mostarski most da je kamen na kamenu, govori jako puno o onom tko to kaže.
Inkvizitor
05.03.2004., 14:39
_\|/_ kaže:
tvoje tvrdnje impliciraju da su srbi s pravom rokali dubrovnik, jer je "sluzio neprijatelju" (koliko se sjecam izvjestaja s mosta se nije pucalo kao ni iz starog grada, ai dobio je i jedan i drugi). na srecu ima i razboritih, koji kazu bobu bob a popu pop.
Preko starog mosta su mundzosi prebacivali ljude i opremu na desnu stranu jer je jedan dio zapadnog Mostara bio pod njihovom kontrolom. Dovoljan razlog prema svim ratnim pravilima da ga se sroka bez pardona.
Shta nije se pucalo iz starog grada. Ko ti je otkrio. E jado jadni.
_\|/_ kaže:
a sto se tebe tice, zao mi te. zbilja.. frustracije, bijes, razina komunikacije, iako se da i zabavljati citajuci tvoj post - koliko ni sam ne kuzis kad pljujes po sebi :) :)
Zali ti sebe. Imas razloga.
Herostrat
05.03.2004., 14:40
walter kaže:
Znas sto, ti Walteru, nemoj ti meni o Dubrovniku jer činjenica jest da smo mi bolji, stariji i veći Grad napravili.
A tebi, momčiću cije ime niti izgovoriti ne zelim a koji si predmet ovog posta....mogu reci samo onu poznatu, intelektualističku...koju je i Krleza cesto rabio: "Nabijem te na krasni milokliz"...sa tim tvojim debilnim tezama od kojih mi se zivot ogadio. toliko. Placet!!!
jebi ga, i nama su srbi srusili most 91. par godina kasnije je ponovo sagraden i nije se toliko dramatiziralo.a onaj prvi nam je bio jedini i jako vazan.
bas tu u okolici a bogami i u gradu pobise i poklase mnogo jadnih neduznih ljudi. i brat mi je u invalidskim kolicima ostao...
sto sam ja u stvari htjela reci
:confused:
pa da: JEBO VAS MOST.
Inkvizitor
05.03.2004., 14:42
walter kaže:
Čekaj, na kraju će još ispast da u ratu ginu ljudi? Svašta.
Ali bez obzira na sve, rušenje mostarskog mosta primjer je hrvatske kulture, Praljkov jučerašnji izgovor primjer je smatranja ljudi idiotima, a granatiranje dubrovačke jezgre primjer je crnogorske kulture.
Rusenje starog mosta je samo dokaz da je zapovjednik koji je naredio njegovo rusenje razmisljao vojnicki. Ili je trebalo da pusti da neprijatelj preko njega opskrbljuje svoje strane na drugoj strani a on da gleda na jebeni UNESC-o. To mogu samo kreteni poput tebe waltere.
Sanherib
05.03.2004., 14:43
walter kaže:
Sanheribe, kamene na kamenu, nemam se ja šta raspravljat s tobom o motivima rušenja mostarskog mosta i neophodnosti tog čina. Most je srušen iz hrvatskog tenka. Rođo, dali ćeš se ti raspravljati sa mnom, nije važno, ali Motivi rušenja jesu bitni, najbitniji.
walter kaže:
Isto kao što je Dubrovnik granatiran iz crnogorskih topova. I tu su motivi bitni, najbitniji (objašnjenje za šupke: jer su bili kriminalni).
walter kaže:
I reći za mostarski most da je kamen na kamenu, govori jako puno o onom tko to kaže. Nisam to točno tako rekao, ali ako su motivi opravdani, onda je to zaista samo kamen na kamenu.
Inkvizitor2002
....
a-la vojvoda vucurevic.
Inkvizitor2002 kaže:
Rusenje starog mosta je samo dokaz da je zapovjednik koji je naredio njegovo rusenje razmisljao vojnicki.
U jeeeeeebote, to je dokaz da je razmišljao voooooojnički, pa da, kako se samo toga nisam dosjetio?!?!?!
Izvrstan vojskovođa taj Praljak, skužio je da ako sruši most, nitko ne može prijeći rijeku. Pametan neki bata, jamačno si se divio njegovoj pameti. Jel da Inkvy, kad bi barem i ti bio ingeniozan poput Praljka. :B :B :D :D :D :D
Herostrat
05.03.2004., 14:46
Sanherib kaže:
Nisam to točno tako rekao, ali ako su motivi opravdani, onda je to zaista samo kamen na kamenu.
A čuj, kad se već o kamenjima zbori ja nekako iskreno mislim da bi najbolje bilo da je tvoja majka (postovanje gospođo) rodila kamen. Imala bi gdje sjesti, odmoriti.
Sanherib
05.03.2004., 14:47
Herostrat kaže:
A čuj, kad se već o kamenjima zbori ja nekako iskreno mislim da bi najbolje bilo da je tvoja majka (postovanje gospođo) rodila kamen. Imala bi gdje sjesti, odmoriti. Blago tvojoj majci.
Inkvizitor
05.03.2004., 14:52
walter kaže:
U jeeeeeebote, to je dokaz da je razmišljao voooooojnički, pa da, kako se samo toga nisam dosjetio?!?!?!
Izvrstan vojskovođa taj Praljak, skužio je da ako sruši most, nitko ne može prijeći rijeku. Pametan neki bata, jamačno si se divio njegovoj pameti. Jel da Inkvy, kad bi barem i ti bio ingeniozan poput Praljka. :B :B :D :D :D :D
Vrlo jednostavno zar ne walter. Vidis kako i tebi sine u glavu najjednostavnija stvar za koju mislis da je ingeniozna. Znao je Praljak da ce mundzosi prelazit i posle rusenja mosta na drugu stranu al malko teze. Morace malo umocit svoju guzicu u hladnu Neretvu ali posto oni uzimaju abdest svaku vecer to im nece tesko pasti.
Rusiti most. hehehe
galjego
05.03.2004., 14:55
walter kaže:
Sve je to kamen na kamenu, rođo, jebo ti to... :D :D
Da si ti na kamenu rodjen i da si kamen sis'o i ti bi ga mrzio citavog zivota.
Sanherib
05.03.2004., 15:01
galjego kaže:
Da si ti na kamenu rodjen i da si kamen sis'o i ti bi ga mrzio citavog zivota. Nemoj mrzit kamen Galjego, nije ti kamen ništa kriv.
Inkvizitor2002 kaže:
jebiga kad je rat onda muze sute. Koga se jebe za kulturne spomenike. Koji ste vi kreteni. Zamisli da su Britanci i Ameri rekli.." E necemo mi potaracat njemacke gradove .oni imaju veliku kulturnu vrijednost...necemo spalit Dresden jer njega zovu Njemacka Firenza. Bolio ih kuratz. U ratu se UNESCO ne jebe ni 5 %.
Čak je i Hitler svojevremeno naredio da se tijeom bombardiranja Firenze poštedi povijesni spomenik most - Ponte Vecchio .
Ali "naravno" Praljak je veći Hitler od Hitlera !:rolleyes:
/ veći Papa od Pape /
galjego
05.03.2004., 15:05
Sanherib kaže:
Nemoj mrzit kamen Galjego, nije ti kamen ništa kriv.
Kako ne bih mrzio, ne mozes pobjec' od njega. Jos su se ovi dosjetili i napravili kameni most, ko to ne bi srusio?
Inkvizitor
05.03.2004., 15:06
Bajki1 kaže:
Čak je i Hitler svojevremeno naredio da se tijeom bombardiranja Firenze poštedi povijesni spomenik most - Ponte Vecchio .
Ali "naravno" Praljak je veći Hitler od Hitlera !:rolleyes:
/ veći Papa od Pape /
je li..hahaha..a jes vidila kako su saveznici postedili staru zadarsku jezgru. I Koeln. I Frankfurt sa svojim predivnim mostovima A pogotovo Dresden.. Dresden su zbog njegove ljepote saveznicki bombarderi zaobilazili u sirokom luku. A Rusi..kako su tek Rusi bili obzirni prema ljepotama starog Berlina.
Sanherib
05.03.2004., 15:07
galjego kaže:
Kako ne bih mrzio, ne mozes pobjec' od njega. Jos su se ovi dosjetili i napravili kameni most, ko to ne bi srusio? Ma da nisi ti Galjego taj koji je srušio most?
Inkvizitor2002 kaže:
je li..hahaha..a jes vidila kako su saveznici postedili staru zadarsku jezgru. I Koeln. I Frankfurt sa svojim predivnim mostovima A pogotovo Dresden.. Dresden su zbog njegove ljepote saveznicki bombarderi zaobilazili u sirokom luku. A Rusi..kako su tek Rusi bili obzirni prema ljepotama starog Berlina.
I što sad , logičaru ?
Trebala bi reći kako je to sve super . Cool. Ajmo sve razoriti !
Ej ostala vam je još Arena u Puli . AJTE JE SRUŠIT !
Eifelov toranj! Ajmo ga srušit !
Kipovi Budha u Afganistanu !
Ajmo ih srušit !!!
Ah ,da njih su već porušili :rolleyes:
I stari Mostarski most :rolleyes:
Inkvizitor
05.03.2004., 15:16
Bajki1 kaže:
I što sad , logičaru ?
Trebala bi reći kako je to sve super . Cool. Ajmo sve razoriti !
Ej ostala vam je još Arena u Puli . AJTE JE SRUŠIT !
Eifelov toranj! Ajmo ga srušit !
Kipovi Budha u Afganistanu !
Ajmo ih srušit !!!
Ah ,da njih su već porušili :rolleyes:
I stari Mostarski most :rolleyes:
Nista sad. Nisam ja rekao da je to super ali jebiga to je tako. U ratu se ruse kulturni objekti i sta se tu moze. Moze se jedino ne zapocinjati rat. Jer rat ima svoju logiku koja je okrutna i tu se nista ne moze. To je samo odgovor onim ..(ne znam kako bi ih nazvao da me Whatever ne banira) koji smatraju da je zlocin sto je srusen stari most. Nije niti ce ikada bit. Imam argumente na svojoj strani a vi imate samo jeftinu patetiku.
neshto poput novoga tvoga gore napisanog.
galjego
05.03.2004., 15:17
Sanherib kaže:
Ma da nisi ti Galjego taj koji je srušio most?
Ma jok, to su uradili Englezi.
LjutiBronxBomber
05.03.2004., 15:20
galjego kaže:
Ma jok, to su uradili Englezi.
Ja ipak mislim da su to uradili oni rodjeni na asfaltu. :D
Inkvizitor2002 kaže:
Imam argumente na svojoj strani a vi imate samo jeftinu patetiku.
neshto poput novoga tvoga gore napisanog.
Nemaš ti nikakve argumente na svojoj svojoj strani ,zagovarajući da je ok. rušit i uništavat ---jer bože moj--sve drugo je jeftina patetika .
"TREBA" rušit,ubijat,mrzit ............
Ipak dugoročno .............ti si gola snaga , a ja pamet :D
Ti slušaj komande pa ruši ( kad si budala ) , a ja ću te kasnije
sankcionirat po zapovjednoj i strpat u zatvor .
Pa ćemo vidjet kako ti se TAKVI argumenti dopadaju.
Sanherib
05.03.2004., 15:23
galjego kaže:
Ma jok, to su uradili Englezi. A možda su to uradili Srpski provokatori?
Ma jok!
(Pitali Srbina: "Jel' govoriš Turski?"
A on odgovori: "Jok!")
Inkvizitor
05.03.2004., 15:24
Bajki1 kaže:
Nemaš ti nikakve argumente na svojoj svojoj strani ,zagovarajući da je ok. rušit i uništavat ---jer bože moj--sve drugo je jeftina patetika .
"TREBA" rušit,ubijat,mrzit ............
Ipak dugoročno .............ti si gola snaga , a ja pamet :D
Ti slušaj komande pa ruši ( kad si budala ) , a ja ću te kasnije
sankcionirat po zapovjednoj i strpat u zatvor .
Pa ćemo vidjet kako ti se TAKVI argumenti dopadaju.
Ti imas problema s kopcanjem nekih stvari tako da me uopce nije strah tebe. Dok ti shvatis sta sam ja srusio ..proso voz..hehe.
Sanherib kaže:
A možda su to uradili Srpski provokatori?
Ma jok!
Sanheribe, a kako ti odgovaraš na Praljkove tlapnje o tome da je most cijeli dan granatiran iz hrvatskog tenka sa hrvatskom posadom, a nitko to nije mogao spriječiti, jer je Praljak predavao dužnost Rosi tog dana?
Da li je to onda uopće bila vojska? I kakav je on general ako ne zapovjeda svojom vojskom? Koliki je njegov autoritet, kakve su njegove sposobnosti, kakav je on vođa uostalom? I kakva je to kurčeva vojska na kraju krajeva? :confused:
Osnovna stvar u vojsci je stega, to svaki razvodnik zna, to čak i ćato zna, a naš general to izgleda ne zna. Pazi, general!!!!
galjego
05.03.2004., 15:28
Sanherib kaže:
A možda su to uradili Srpski provokatori?
Ma jok!
(Pitali Srbina: "Jel' govoriš Turski?"
A on odgovori: "Jok!")
Sve je moguce, nego, da ne zacatavamo vise ovako lijep topik, uglavnom ZNA SE ko nije.:W
walter, je li bilo prikazano mjesto s kojeg je pucao taj tenk ?
stonislav
05.03.2004., 15:32
i ja sam ga vise puta vidio na intervjuima i svaki put sam bio odusevljen. ;)
a sta se tice onih koji stalno i neprestano kukaju za starim mostom: stari most nije bio covjek niti zivo bice. svaki covjek koji je umirao u ratu je zasluzio vise zaljenje nego taj kosntrukt iz mrtvog kamena.
nedavno sam vidio jednu mostarkinju na njemackoj TV kako je rekla da je vise bolilo kad se most srusio negoli kad su neki njezini prijatelji umirali...zakljucke izvucite sami :rolleyes:
Sanherib
05.03.2004., 15:33
walter kaže:
Sanheribe, a kako ti odgovaraš na Praljkove tlapnje o tome da je most cijeli dan granatiran iz hrvatskog tenka sa hrvatskom posadom, a nitko to nije mogao spriječiti, jer je Praljak predavao dužnost Rosi tog dana?
Da li je to onda uopće bila vojska? I kakav je on general ako ne zapovjeda svojom vojskom? Koliki je njegov autoritet, kakve su njegove sposobnosti, kakav je on vođa uostalom? I kakva je to kurčeva vojska na kraju krajeva? :confused:
Osnovna stvar u vojsci je stega, to svaki razvodnik zna, to čak i ćato zna, a naš general to izgleda ne zna. Pazi, general!!!! Pa jebote, već sam ti rekao da je to pokriveno na mojoj web stranici, a na IMF-u se topic mislim zvao "asimetričnost zapovjedne odgovornosti" ili tako nešto.
Objašnjava ti kako branitelj ima pravo da se brani čak i ako ne uspije izgraditi savršenu, pa čak ni dobru vojsku, te da mu se ta nesavršenost objektivno ne može staviti na savjest , dok za napadača to ne vrijedi.
Iz ovoga proizlazi da je zapovjedna odgovornost u stvarnosti asimetrična (bez obzira što Hag toga nije svijestan)
Potrudi se pa potraži i pročitaj.
Sanherib
05.03.2004., 15:36
galjego kaže:
Sve je moguce, nego, da ne zacatavamo vise ovako lijep topik, uglavnom ZNA SE ko nije.:W Ma jok!
Sanherib kaže:
Pa jebote, već sam ti rekao da je to pokriveno na mojoj web stranici, a na IMF-u se topic mislim zvao "asimetričnost zapovjedne odgovornosti" ili tako nešto.
Objašnjava ti kako branitelj ima pravo da se brani čak i ako ne uspije izgraditi savršenu, pa čak ni dobru vojsku, te da mu se ta nesavršenost objektivno ne može staviti na savjest , dok za napadača to ne vrijedi.
Iz ovoga proizlazi da je zapovjedna odgovornost u stvarnosti asimetrična (bez obzira što Hag toga nije svijestan)
Potrudi se pa potraži i pročitaj.
Daklem, general nema pojma šta mu radi vojska i to je okej? Dobro. Dobra vojska. :top: :D :D
stonislav
05.03.2004., 15:42
a tito je uvijek znao sta svaki pojedini partizancic radi...dobra vojska, nema sta
ajmo jos malo kukati i klanjati se mrtvom kamenu :(
Herostrat
05.03.2004., 15:43
walter kaže:
Daklem, general nema pojma šta mu radi vojska i to je okej? Dobro. Dobra vojska. :top: :D :D
DA se ti razumijes u vojsku koliko u pičiće...bio bi guru ovog Foruma. Ovako, i ti si ranjiv :))
Sanherib
05.03.2004., 15:45
walter kaže:
Dobra vojska. :top: :D :D Takva je bila kakva se mogla ustrojiti pod datim okolnostima.
Tvoje primjedbe o kvaliteti te vojske su krajnje neinteligentne, posebno ako se ima u vidu da i vojskama koje imaju stoljetnu tradiciju često dosta toga izmakne kontroli, a ovdje govorimo o "vojsci" (da, pod navodnicima) koja je nastala iz ničega u neposrednoj opasnosti od genocida.
Prije si me nazvao seljačinom i pitao me dali se slažem.
Ja bih te sada onako dobronamjerno nazvao kretenom. Dali se slažeš?
Jedan tenk cijeli dan bombardira spomenik kulture a direktor nema pojma o tome, jer predaje šefu smjene promet. Kreten je onaj tko će u to povjerovati, što se mene tiče. A za krađe para iz kase odgovoran je šef, i on će onom iznad sebe morati vratiti svoj dug.
Jebena stvar, ta hijerarhija.
stonislav
05.03.2004., 15:51
dali je iko gledao snimke americkih vojnika kako pucaju na ranjenike. a niko im ne smije nista.
ali naravno...srusitelji mrtvog kamena zvanog mosta su ipak najveci otpad :D
Inkvizitor
05.03.2004., 15:53
walter kaže:
Jedan tenk cijeli dan bombardira spomenik kulture a direktor nema pojma o tome, jer predaje šefu smjene promet. Kreten je onaj tko će u to povjerovati, što se mene tiče. A za krađe para iz kase odgovoran je šef, i on će onom iznad sebe morati vratiti svoj dug.
Jebena stvar, ta hijerarhija.
Onako hipotetski waltere...da si ti zapovjednik vojske i vidis da most prelaze neprijateljske formacije.. a ako predju preko mosta tvoja vojska bi mogla najebat..bi li naredio da se roka po tom most pa da je stariji od Biblije. Ili bi rekao ..ko jebe nas i nasu vojsku i nas grad..moramo sacuvati most.
bez onih tvojih bjezanja od odgovora i priglupih posalica ..molim jasan odgovor
Sanherib
05.03.2004., 15:53
walter kaže:
Jebena stvar, ta hijerarhija. Jebena stvar, taj manjak inteligencije.
Inkvizitor2002 kaže:
Onako hipotetski waltere...da si ti zapovjednik vojske i vidis da most prelaze neprijateljske formacije.. a ako predju preko mosta tvoja vojska bi mogla najebat..bi li naredio da se roka po tom most pa da je stariji od Biblije. Ili bi rekao ..ko jebe nas i nasu vojsku i nas grad..moramo sacuvati most.
bez onih tvojih bjezanja od odgovora i priglupih posalica ..molim jasan odgovor
Inkvy, ti i ja se za divno čudo slažemo, Praljak nije trebao lagati. Rekao sam već da ne ulazim u opravdanost njegovog čina.
Sanherib
05.03.2004., 16:01
walter kaže:
Inkvy, ti i ja se za divno čudo slažemo, Praljak nije trebao lagati. Rekao sam već da ne ulazim u opravdanost njegovog čina. I ti si baš taj koji će nam reći dali je Praljak lagao ili ne?
Ti?! :D :D :D
walter kaže:
Jedan tenk cijeli dan bombardira spomenik kulture a direktor nema pojma o tome,
da a ovi dolje snimaju i snimaju...
Kreten je onaj tko će u to povjerovati, što se mene tiče.
a na mostu je vec bilo eksploziva! ( za ekskluzivu ? )
stonislav kaže:
a tito je uvijek znao sta svaki pojedini partizancic radi...dobra vojska, nema sta
Možda si ti za nekažnjavanje partizanskih zločina, ali ja nisam. Čak štoviše, smatram da bi se mnoga sranja izbjegla da su se kaznili partizani kaznili.
Sanherib kaže:
I ti si baš taj koji će nam reći dali je Praljak lagao ili ne?
Ti?! :D :D :D
Ne ja, nego Inkvy. ;)
stonislav
05.03.2004., 16:05
ako praljak u lazi vidi mogucnost kako zastiti interes hrvatskog naroda, zasto nebi lagao?
najmocniji politicari su uglavnmom i najbolji lazjivci.
uglavnom da laze u interesu drzave i naroda.
:B
Inkvizitor
05.03.2004., 16:05
walter kaže:
Inkvy, ti i ja se za divno čudo slažemo, Praljak nije trebao lagati. Rekao sam već da ne ulazim u opravdanost njegovog čina.
Znaci i ti bi sroko most ..ehehehe.. prevarantu stari..zna sam ja da u tebi cuci jedan pravi Titov inzinjerac.
Inkvizitor2002 kaže:
Znaci i ti bi sroko most ..ehehehe.. prevarantu stari..zna sam ja da u tebi cuci jedan pravi Titov inzinjerac.
Ja ne bi ni išao u rat, a kamoli rušio mostove, čovječe...
Inkvizitor
05.03.2004., 16:09
walter kaže:
Eh..to je sve hipotetski moj walteru. Bilo ih je mnogo koji nisu htjeli ni zeljeli ici u rat pa su otisli. Nekad se nema izbora. Il ce te ubit ladno il ces se branit pa sta bog da. Instiktivni samoobrambeni nagon postoji u svakom covjeku.
stonislav
05.03.2004., 16:10
walter kaže:
Možda si ti za nekažnjavanje partizanskih zločina, ali ja nisam. Čak štoviše, smatram da bi se mnoga sranja izbjegla da su se kaznili partizani kaznili.
jasam isto za kaznivanje partizanskih zlocina...ali gdje je lista optuzenika, sta imate cekati?
laz i politicare:
ariel sharon isto uvijek KAZE da je za mir i da ce ukloniti neka zidovska sela iz palestinskih podrucja. ali on to samo KAZE kako bi zadovoljio glupu svijestku javnost, ali ta svoja obecanja nikad ne provede u djelo.
walter kaže:
pa nije PRALJAK srusio most a isao je u rat!
Inkvizitor2002 kaže:
Instiktivni samoobrambeni nagon postoji u svakom covjeku.
Ali Inkvy, ja sam nadčovjek. Nemoj me vrijeđati smatrajući me čovjekom. :D :D
WeM kaže:
pa nije PRALJAK srusio most a isao je u rat!
Pa svi znamo da su granate srušile taj most, nije to sporno. Praljak bi ga mogao srušiti jednio da je imao neku jebačku polugu, kužiš?
Off skroz
05.03.2004., 16:26
walter kaže:
Pa svi znamo da su granate srušile taj most, nije to sporno. Praljak bi ga mogao srušiti jednio da je imao neku jebačku polugu, kužiš?
A nešto prije toga:
"Ja ne bi ni išao u rat, a kamoli rušio mostove, čovječe..."
I eto nadčovjeka s polugom, koji bi mogao al' neće
Meni je jedna slika s Praljkom promijenila predodžbu o njemu.¸A to je slika na kojoj su uslikani on, Gobac i Davor Slamnig. I tu sliku mi je Gobac pokazao kad sam slučajno bio kod njega (nismo si mi neki frendovi, da sad netko ne bi mislio da se preseravam ili nešto) , jer smo pričali o Davoru Slamnigu. Reko je da su brijali zajedno njih trojica.
Druga stvar je priča o radijatorima, koju sam spomenuo na drugom topicu.
Treća stvar je što je Praljak rekao da bi otišao u Haag, i odslužio zatvorsku kaznu čiste savjesti.
Da li će biti u prilici ispuniti to obećanje ili ne, ne znam. Bez cinizma u rečenici.
Ali što se rata u BiH tiče, ja smatram da je rang krivaca sljedeći:
Srbi
Hrvati
Muslimani
Dakle, mi smo osvojili srebro. I to u žestokoj konkurenciji. A mostarski most nam je prilično u tome pomogao.
NakurnjakOdStridera
05.03.2004., 16:33
a sta se tice onih koji stalno i neprestano kukaju za starim mostom: stari most nije bio covjek niti zivo bice. svaki covjek koji je umirao u ratu je zasluzio vise zaljenje nego taj kosntrukt iz mrtvog kamena.
Ljudi zive 70-ak godina ako imaju srece, a nakon 2-3 generacije utonu potpuno u zaborav...kao da ih nikad nije ni bilo...
No postoje rijetki ljudi koji se nekim svojim djelom, kao sto su npr. simfonije, skulpture, gradjevine, mostovi, zaduze cijelom covjecanstvu zbog ljepote ili neke druge vrijednosti, te ostave to u nasljedju cjelog covjecanstva, a onda se narastaji koji ce zivjeti za 1000-2000 godina mogu ogledati u tim djelima svojih predaka i vidjeti tko su, sto su i zasto su....No svako malo se narode divljaci, kojima ne upravlja mozak, nego pohlepa, agresija, uglavnom negativni osjecaji kojima nista osim trenutnog zadovoljavanja tih losih osjecaja nije vazno.
Zbog takvih ljudi nikad necemo znati prave istine o svojoj povijesti jer ih oni ili uniste ili preinace kako bi sluzili njima u njihovim plitkim potrebama, a u isto vrijeme zavedu druge ljude koji imaju problema sa vlastitim stavom i procesom razmisljanja i lagano ih pridobe za svoje plitke planove i povedu ih u medjusobno ubijanje i unistavanje tudje kreativnosti.
Lagano je rusiti, to moze svatko i to ga ne cini velikim, velikim covjeka cini njegova kreativnost i njegov trag sto ga ostavi buducim pokoljenjima...druga je stvar sto vecina ljudske populacije zivi ne mareci za buducnost ... pogotovo kad vide vodje naroda koje ne brine mjesto na kojem ce zivjeti njihova djeca...
-------------------------------------------------------------
ali naravno, nasom bolesnom logikom ce takav nacin razmisljanja biti patetican, dok je vojska ono pravo, za prave muskarce...to je zivot, a tko nije za vojsku nije ni za zenit....mislim si, sto bi vas Rimokatolicki Isus rekao na to...a sto tek onaj pravi, iskonski.
walter kaže:
kuzim! a sto je s eksplozivom koji je bio na mostu ?
WeM kaže:
kuzim! a sto je s eksplozivom koji je bio na mostu ?
Jesi ti postavljao neki eksploziv na taj most ili šta?
Meni je jedna slika s Praljkom promijenila predodžbu o njemu
a meni vidis, njegova djecacka slika pod tim istim mostom!
walter kaže:
Jesi ti postavljao neki eksploziv na taj most ili šta?
ma ne, a nisam postavljao ni kamere !
stonislav
05.03.2004., 16:46
ajte sad ljudi. zar vam na cas pane napamet neki spomenik kulture u hrvatskoj koji je srusen od srba a da "igra u istoj ligi" ko mostarski most? ili neki spomenik u BiH kojeg su srbi ili muslimani a ne hrvati srusili?`:rolleyes:
stonislav kaže:
ajte sad ljudi. zar vam na cas pane napamet neki spomenik kulture u hrvatskoj koji je srusen od srba a da "igra u istoj ligi" ko mostarski most? ili neki spomenik u BiH kojeg su srbi ili muslimani a ne hrvati srusili?`:rolleyes:
"mi" ne saltamo teme ko imfovi ljevicari!
galjego
06.03.2004., 02:06
ako praljak u lazi vidi mogucnost kako zastiti interes hrvatskog naroda, zasto nebi lagao?
Uskoro ce sve svjetske agencije prenijeti vijest o otvaranju obnovljenog mosta. Umjesto da objave da je most 1993. srusio taj i taj, objavice da su ga srusili Hrvati. I tako ce i ostati zapisano u istoriji.
Ti i Praljak stitite interese Hrvata.
nece ostati zapisano u istoriji, ali je bitno da je jedno vrijeme poslizilo svrsi!
galjego, no frks za hrvate... neki dan je u italiji pisalo kako je gotovina pobio 200 000 srba!
Sanherib
10.03.2004., 09:21
Znakovito je da je most jedino što su dežurni branitelji svega što nije Hrvatsko uspjeli napisati protiv Praljka.
Dominion
10.03.2004., 11:38
Evo ja ću, evo ja ću...
Sumnjam da će Praljak, ako bude optužen u Haagu, biti optužen zbog Starog mosta ali što kažete na:
-sudjelovanje u agresiji na međunarodno priznatu državu
-zapovjedanje "vojnicima" HVO-a u vrijeme dok je isti počinio ogroman broj zločina koji su sasvim sigurno dobro dokumentirani u Haagu
-sudjelovanje u zločinačkom pothvatu sa F.T., G.Š. i drugima s ciljem nasilnog pripajanja dijela druge suverene države Hrvatskoj
I, nažalost, nešto za što ga sasvim sigurno neće osuditi a što bi nakon izbora 2000 svaka normalna vlast inkriminirala i strogo kažnjavala: članstvo u zločinačkoj interesnoj organizaciji osnovanoj s ciljem materijalnog i moralnog opustošenja Hrvatske i ostvarivanje osobne dobiti kroz obnašanje vlasti (hmmm...veleizdaja?), tj. H D Z-u :bljak: :bljak: :bljak:
Stvarno, od činjenice što HDZ nije zabranjen nakon 2000-e je samo smješnija/tužnija činjenica što su u Srbiji SPS i SRS još uvijek legitimne političke organizacije....pravo nam/im budi :w
Sanherib
10.03.2004., 11:59
Da, baš sam se pitao kako to da Hrvatomrsci nisu aktivniji i maštovitiji na ovom topicu. I eto, javio se jedan. I sad ti budi tolerantan s takvima.
Sanherib kaže:
Da, baš sam se pitao kako to da Hrvatomrsci nisu aktivniji i maštovitiji na ovom topicu. I eto, javio se jedan. I sad ti budi tolerantan s takvima.
Meni je tata Franjo Tuđman rekao da u demokraciji svakog tko se ne slaže sa tobom proglasiš hrvatomrscem, a njega je to naučio djed Josip Broz Tito - Tile, koji je svakog tko se nije slagao s njim proglašavao jugoslavenomrscem. Mogu li se prijaviti da nosim štafetu i kasnije da me učlanite u SKOJ i da postanem komesar ili barem UDBAŠ, molim vas....
Sanherib
10.03.2004., 12:09
walter kaže:
Mogu li se prijaviti da nosim štafetu i kasnije da me učlanite u SKOJ i da postanem komesar ili barem UDBAŠ, molim vas.... Jel' ti to za ozbiljno tvrdiš da sve to nisi bio?
Sanherib kaže:
Jel' ti to za ozbiljno tvrdiš da sve to nisi bio?
Teško ti je replicirati na pitanje na koje drugovi Franjo i Tito nisu znali odgovor, jel tako da je to malo teže? ;)
Odi u Desno krilo po konzultacije, oh ti samostalna individuo....
Sanherib
10.03.2004., 12:18
walter kaže:
Odi u Desno krilo po konzultacije Ti znaš kamo treba da odeš...
Sanheribe, ti si jedna obična paranoična kokoš. Ustvari, papagaj, ajde, bit ću široke ruke. Aj živio. :w
Sanherib
10.03.2004., 12:22
walter kaže:
Sanheribe, ti si jedna obična paranoična kokoš. Ustvari, papagaj, ajde, bit ću široke ruke. Reče dudlavac tobolčar.
Vanjushka
10.03.2004., 12:38
Inkvizitor2002 kaže:
Vrlo jednostavno zar ne walter. Vidis kako i tebi sine u glavu najjednostavnija stvar za koju mislis da je ingeniozna. Znao je Praljak da ce mundzosi prelazit i posle rusenja mosta na drugu stranu al malko teze. Morace malo umocit svoju guzicu u hladnu Neretvu ali posto oni uzimaju abdest svaku vecer to im nece tesko pasti.
Rusiti most. hehehe
Zanimljiva terminologija :D pretjerujes.
Sto toliko kenjate oko tog mosta, eno uskoro ce ga opet otvoriti ljepseg i starijeg. Digo se stari :D
Interesantno je kako niko ne spominje Sjeverni logor i "legendarnog" Hujku. I pokolj hrvatskih vojnika na spavanju, akciju koju je predvodio Hujka. Samo su se rijetki spasili bijegom preko Neretve.
Taj Hujka je za Bosnjake heroj, uglavnom zbog akcije u Sjevernom logoru.
Hrabro nema sta.
Da ne spominjem muslimanski verbalni rat protiv biskupa Perica. Dobro, necu braniti Perica jer i nije neko nevinasce, ali interesantno je kako niko od "istinoljubivih" ne reaguje na fasisticke izjave mostarskog efendije koji je nedavno izjavio da u Jerusalemu nikad nece biti mira dok god njime upravljaju Zidovi koje je pocastio sa par poganih epiteta koje ne bih navodio i usput je povukao paralelu izmedju Jerusalema i Mostara pa je napomenuo da je u Jerusalemu u vrijeme krscanske vladavine (krstaski ratovi) tekla krv do koljena i kako jedino muslimani mogu i umiju vladati tim svetim gradom i na kraju je zakljucio da je isti recept jedini primjenjiv u Mostaru. Kao, dok god muslimani ne budu vladali Mostarom u tom gradu nece biti mira, krscani su po ovom muftiji obicne zvijeri koje treba potlaciti.
O tome niko ni rijeci. Kad se neko ipak usudi spomenuti to dobije prijetnje smrcu.
Vanjuska, bravo!
nitko od ovih pametnjakovića se nije zapitao zašto Muslimani koji usput govoreći, toliko plaču za mostom, nisu taj most konzervirali i čamcima prelazili Neretvu, a ne koristili ga za prijevoz oružja i vojske. Time je on automatski prestao biti spomenik kulture.
Poznavajući situaciju u ratno vrijeme u Mostaru ( radila na psihološkoj podršci vojsci i civilima), sukob između Hrvata i Muslimana su započeli Muslimani.
Evo jedan od primjera: Dom zdravlja, na kasnijoj liniji razdvajanja, zajedno dežuraju hrvatski i muslimanski liječnici i prateće osoblje. Noć između 8. i 9. svibnja, točno u ponoć, muslimanske kolege ( neki i intimniji prijatelji), uperili oružje u svoje dojučerašnje kolege i objavljuju im da su zarobljeni. Hrvati se smiju, jer ne vjeruju, tako da je jedan stomatolog pretučen, vežu ih i odvode u ist. Mostar kao zarobljenike. U isto vrijeme u sj. logoru isti scenarij, od Hrvata se spašava samo onaj koji je uspio preplivati Neretvu.
Sve ovo iznosim na osnovu svjedočenja osoba koje su to preživjele i koje su zbog trauma trebale psihološku pomoć.
I zato mi nemojte više nikad, nikad se usuditi pričati o stvarima koje ste čuli, iskonstruirali ili zlonamjerno izmislili.
priču o starom mostu ste popušili kao debili, kako i zašto mislite da je snimano njegovo rušenje?
Srušio ga je onaj kojem je dobro plaćeno za snimanje predstave, ne znam je li to bio Hrvat ili Musliman ( u jedinicama HVO-a je bilo puno Muslimana i baš oni su bili najokrutniji prema svojim sunarodnjacima. To uopće nije bitno, uvijek će se naći osoba koja će za novac sve uraditi.
Što se tiče samog mosta, boli me briga za njega, žao mi je samo što su se budale prodale za novac i tako napravile uslugu onome koji je vukao konce rata kako bi mogao optužiti Hrvate.
Sve što se i danas dešava u BiH ukazuje na to da se trebaju stvoriti dva nacionalna entiteta, jer treći smeta. Hrvata je najmanje i najlakše se s njima obračunati.
Jeste li sigurni da međunarodna zajednica ne stoji iza toga?
Ruža kaže:
Jeste li sigurni da međunarodna zajednica ne stoji iza toga?
:rolleyes:
aha
međunarodna komunjarska svemirska zajednica :rolleyes:
garant su oni iza toga
c-c-c-c-c
da im pi*da materina oni bi na Praljka našeg svalili krivicu ?:rolleyes:
InsideEnemy
11.03.2004., 09:07
Ruža kaže:
Poznavajući situaciju u ratno vrijeme u Mostaru ( radila na psihološkoj podršci vojsci i civilima), sukob između Hrvata i Muslimana su započeli Muslimani
Ima jos ljudi koji poznaju situaciju u Mostaru, ali ne iz prica traumatiziranih i ranjenih vojnika koji za svoju nesreću okrivljuju "onu drugu stranu".
Vec sam se jednom javljao na slične teme koje nisu izazvale neke posebne reakcije forumaša, vjerovatno zbog opće tendencije stvaranja ( i vjerovanja ) u novokomponovanu povijest, tipa : naši su se hrabro branili i u toj obrani dozvoljena su svaka sredstva (uključujući i rasprodaju zatvorenika u Dretelju i prosljedjivanje u neke druge zemlje za određenu svoticu)
Ne tvrdim da su Muslimani u Mostaru bili nevinašca, ali Hrvatima nisu bile potrebne nevojničke institucije logora, politički štetni i kršćanski nekršćanski poduhvati tipa -
protjerivanje staraca iz njihovih stanova, da bi im se plijenili video, TV, i namjestaj, a stanovi davali (uz svoticu od 3 do 5000 DM) drugim ljudima, ubijanje radi kolekcije slika i slična herojska djela koja kada se ne sancioniraju, prešutno se odobravaju.
Rušenje mosta nije naredio Praljak. On svojim izjavama nastoji da prikrije stvarnu zapovjednu hijerarhiju i cilj rata u Mostaru , a time nekoga i stiti ( čik, pogodi koga). Svi vojnici HVO-a su znali da ce most biti srušen 15 dana prije rušenja. Kasnije je ogođeno rušenje za koji dan. Srušen je previdjenog dana sa nekoliko tenkovskih granata s mjesta Stotina u Rodoču. Video snimku rušenja i leševa po istocnoj strani Mostara gledao je pred mojim ocima tajnik biskupa Perića, pri čemu mu se na licu ocrtavao vrhunac seksualnog uzbudjenja i postkoitalne ushićenost. Bilo ga ja žalosno gledati.
Most nije imao prevelikog vojničkog značaja, jes su Muslimani imali nekoliko žičanih mostova.
Rušenje mosta imalo je za cilj ubiti simbol duh grada grada I OSVETITI SE Mostaru, za koga se neopravdano smatralo da da je bio uzrok komunističke torture stanovništva u zapanohercegovačkim, brsko-planinskim i ruralnim krajevima.
Patološku mrznju urbanom načinu života najbolje oslikava izjava fuzbalera iz Š. Brijega u jučerašnjim (10.3.04) Jutarnjim novinama povodom pobjede nad Zrinjskim
UVIJEK SAM ZABIJAO MOSTARCIMA
Za međunarodnu zajednicu nije bitno političko opredjeljenje, oni djeluju samo iz interesnih razloga.
Da nije tako onda ne bi vršili agresiju na Irak ( bez obzira na moje mišljenje o Sadamu ne slažem se s načinom djelovanja), uz to lažući toliko da nemaju moralno pravo nikome ništa prigovarati.
Ne bi podržavali bezrezervno Izrael, jer njihove metode rješavanja problema nisu ni malo drukčije od onih koje su bile ( i sada se primjenjuju) protiv Židova.
Židovi sada zauzimaju tuđe (zar im nije država umjetno stvorena?), vrše etničko čišćenje, nasilno mijenjaju nacionalnu sliku stanovništva.
Palestinci mi isto nisu pri srcu, ali ovim želim samo reći da je međunarodna zajednica kurva i sve što radi , radi samo iz svojih sebičnih interesa.
U BiH su poslali šljam od ljudi koji su upetljani u sve vrste kriminala (trgovina ljudima, naročito ženama, drogu, pedofiliju), a da ne govorim o tome da smatraju da im je sve dopušteno i prema lokalnom stanovništvu se ponašaju kao da su svi debili ili kriminalci.
Samo si uzmi međunarodnu zajednicu, od nje ne ćeš dočekati ništa dobro (sjeti se debelog DeMichelisa, koji nam je ovdje krojio sudbinu, a poslije se ispostavilo da je mafijaš!).
Nažalost, i ja osobno sam bila među tim zarobljenim te noći i sve sam iskusila na svojim leđima. Nisam traumatizirana, niti krivim bilo koga za svoju nesreću, jer sam kao pripadnica međunarodnog Crvenog križa odmah puštena.
Ne znam kako opravdavaš činjenicu da je u među Hrvatima bilo traumatiziranih?
Ako ćeš već pričati o istjeranim i opljačkanim, onda progovori o Podvelešcima, Nevesinjcima i ostalim Muslimanima iz ist. Hercegovine, koji su poharali Mostar i istjerali Srbe iz njihovih stanova u koje su se uselili čak zajedno sa ovcama. Nakon sukoba između Muslimana i Hrvata oni su prešli na ist. stranu.
Da se razumijemo u ratu u Mostaru nije bilo nevinih, pa me zato najviše smeta stalno nastojanje da se Muslimani proglase nevinim žrtvama, što nikako nisu bili. Sjeti se muslimanskog logora u IV osnovnoj školi, u zgradi SDK, u Muzeju u Jablanici i da ne nabrajam dalje, ti to svakako znaš, ali se praviš lud.
Kada pričaš o žičanim mostovima, jesi li ikada u mirno doba prelazio preko njih? Da jesi ne bi pričao budalaštine da se preko njih mogla prebacivati vojska.
Kako znaš kako izgleda muško lice nakon postkoitalnog uzbuđenja? Jesi li gledao sebe u ogledalo ili svog partnera?Nemam predrasuda prema homoseksualcima, samo me zanima.
ruzo (je to nick po mostarskom hotelu :) koji je bio kod/iza linije razdvajanja), "pripadnice medjunarodnog crvenog kriza" kazi nam sto je bilo na heliodromu, u dretelju, ... kako su ljudi tamo odvedeni i zasto su odvedeni, sto im se tamo dogadjalo... kazi nam malo o kolicini bombi koje su pale na istocni mostar (po cetvornom metru, po glavi stanovnika) i to komparativno uporedi s ostalim mjestima (a mozes i par stotima metara zapadno), kazi nam malo i o "smiljkovom istinama" o koristenju civila za kojekakve "javne radove" na liniji razdvajanja.. a kad spominjes nevesinjce, i ine, nesto si zaboravna pa si zaboravila spomenzti i capljince (hmm, tamo je odjednom "samo trava zelena"... zar ne), pa
konjicane (koje su potjerali muslimani)
ako vec hoces reci istinu - reci je do kraja
Rekla sam da nije bilo nevinih i kada bih išla sve nabrajati ovaj Forum bi samo za to služio.
Isto tako nisam za sotoniziranje samo jedne strane, jer tisuću puta izgovorena laž postaje istina, upravo kao što se dogodilo kada se govori o početku sukoba između Muslimana i Hrvata u Mostaru.
Iznjela sam ono što sam osobno doživjela, netraumatizirana, pri punoj svijesti i k tome još uvijek dobrog pamćenja. O drugom ne želim raspravljati.
Nick mi nije po hotelu, nisam ni znala da je postojao. Šta je sada s njim?
Vanjushka
11.03.2004., 14:23
Jebiga Ruzo, ako nisi cula za hotel Ruza (kratko u :D) onda nisi prava mostarka ;)
A drugo sto si rekla je manje vise istina. _\|/_ prijatelju, niko ne negira da su Hrvati u Mostaru cuda radili ali mene licno smeta to sto niko ne govori o muslimanskim zlocinima dole. U Sjevernom logoru su pocinili zlocin nad vojnicima jer su ih poklali na spavanju, rijetki su se spasili preplivavsi Neretvu. Da ne spominjem one vojnike HVO-a na Velezu koji su cuvali liniju pa su im Bosnjaci prisli sa ledja i neke pobili a neke zarobili. Dalje, Bijelo polje, necu sada ni spominjati srusene katolicke crkve tamo (iako o tome niko ne ni rijeci ne govori a je jedna od njih uz sami put Sarejvo-Mostar i svako je moze vidjeti) spomenucu samo ubijanje zarobljenih Hrvata. Par desetina civila i vojnika je pobijeno u cijelom Bijelom polju, za neke od ubijenih su odgovarali pojedini vojnici Armije BiH ali to je samo par izoliranih slucajeva.
Dalje, malo sjevernije je Grabovica. Ne moram spominjati da su tamo pobijani Hrvati ali do dana danasnjeg niko nije za to odgovarao. Pa jes malo sjevernije je Jablanica i logor u Muzeju ali opet svi govore o Tuti i Doljanima a niko ne spominje taj logor i ubojstva koja su se u njemu dogadjala. Pa jos malo sjevernije Uzdol, pa Neretvica, pa Konjic, pa Tarcin i Silos i tako dalje i tako dalje. Mogao bih do sutra nabrajati, ali niko ni rijeci. Samo se stari most spominje, mada SVI mostarci znaju da je preko njega cijelo vrijeme sukoba Armije i HVO-a prebacivano naoruzanje i ljudstvo od strane Armije BiH. Ja necu reci da je onaj ko ga je srusio nevinasce ali isto tako onaj sto ga je koristio za prebacivanje ljudstva i tehnike nije nevin.
A mogli bi malo o Jusufu Prazini Juki. Covjek koji je u vrijeme sukoba Armije i HVO-a bio u uniformi HVO-a i znam neke decke koji su kao njegovi vojnici bili dole, sad to kriju ko zmija noge jer nije bas pozeljno da se to zna. Njega su u Belgiji ubili poslusnici Alije Izetbegovica tacnije indirektno Senad Sahinpasic, Alijin dezurni kriminalac a prijeratni piljar iz Foce. Jer Juka je znao puno, jako puno, o svim mutnim igrama klike oko Izetbegovica, znao je dobro zasto se Sarajevo nikada nije deblokiralo i sta je Dajdza radio na Igmanu, ko je od Dajdze uzimao oruzje i gdje je to oruzje nestajalo, koji su bili putevi sverca od Hercegovine do opkoljenog Sarajeva i ko je zaradio milione na tom prljavom poslu. Sve je on to dobro znao, na kraju su ga Alijini poslusnici napali na Bjelasnici i tada je zloglasni Zulfikar Alispago Zuka pucao u glavu Jukinom prvom zamjeniku. Da se i to zna, mnogo prije nego je Juka otisao u Mostar i prikljucio se HVO-u na Bjelasnici su se ispred kasnije spaljenog hotela Famos koji je bio Jukina baza gore nalazili tenkovi sa hrvatskim zastavama. Postoje i video zapisi, da neko ne kaze da je to laz. To je ono kao argument da su Hrvati krivi sto Sarajevo nikada nije bilo deblokirano.
Poslije tog napada, Juka se prikljucuje HVO-u u Mostaru i tada se desava Vranica i uglavnom postoje ljudi koji bi sve to mogli objasniti, ulogu Safeta Orucevica i ostalih glavesina, samo kad bi neko htio cuti istinu. A istina bi mogla biti jako bolna, za pojedine.
Najlakse je reci Hrvati su krivi za sve.
Nisam ni rekla da sam Mostarka, samo sam boravila poslom u vrijeme kada se sve dešavalo. Čuo si za liječnike, psihologe, med. sestre koji su išli s Crvenim križem.
Inkvizitor2002 kaže:
Eh..to je sve hipotetski moj walteru. Bilo ih je mnogo koji nisu htjeli ni zeljeli ici u rat pa su otisli. Nekad se nema izbora. Il ce te ubit ladno il ces se branit pa sta bog da. Instiktivni samoobrambeni nagon postoji u svakom covjeku.
Jes' Inkvizitoru vidi se da si ti bio u ratu. Iz tebe govori netko tko je u svemu tome sudjelovao.
Ali kuratz si se ti tukao sa naoruzanim neprijateljem. Takvi kao ti su se iz pritaje ponasali kao zadnji kokosari i hijene. Potpaljivali i minirali tudje kuce, obracunavali se sa starcima i nemocnima, pljackali sto je ostalo nakon izbjeglih. A njihovi "djenerali" (gdje li stekose vojno obrazovanje?) kao sto se vidi iz Praljkova slucaja, rusili za sobom gore no Milosevic!
Nisi ti majmune vidio neprijatelja zeljnog da te skrati za glavu! Nisi ti majmune vidio pravog rata no si cuvao svoju guzicu!
Kokosaru bijedni.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
walter kaže:
Mogu li se prijaviti da nosim štafetu i kasnije da me učlanite u SKOJ i da postanem komesar ili barem UDBAŠ, molim vas....
--------------------------------------------------------------------------------
Sanherib kaže:
Jel' ti to za ozbiljno tvrdiš da sve to nisi bio?
======================================
Ne diraj mi u otvorene rane!
Dok sam staso' - SKOJ ukinut.
Za stafetu - bio premalen i premlad.
Za komesara okasnio, rat - onaj pravi, oslobodilacki i jos s Revolucijom, ne ko ovi seljacki devedesetih - odavno zavrsio. Bez sanse da budem drug Komesar.
UDBAS - javih se da budem 'suradnik', rekli drugovi - bjež mali proć, ti nas zaiebavaš.
"U ime svih nas iz ............" - kak ono ide taj domoljubni stih ?
Kak se ono veli - Tito sa nama i Tito u nama. Forever.
Vanjushka kaže:
Jebiga Ruzo, ako nisi cula za hotel Ruza (kratko u :D) onda nisi prava mostarka ;)
A drugo sto si rekla je manje vise istina. _\|/_ prijatelju, niko ne negira da su Hrvati u Mostaru cuda radili ali mene licno smeta to sto niko ne govori o muslimanskim zlocinima dole.
znas kako mostarci kazu (za mostarce koji ne znaju za hotel ruza): "šljego" :) :) :)
u pravu si ti vanjuska, 100%, ja sam samo reagirao na ružin "ekvilibrizam" plus "neutralnost": ako je takva, neka piše sve po redu. mene smeta i jedna i druga strana "objektinosti", jer objektivnost nema strana - ona je jedna.
btw: daiža na igmanu - mozeš li o tom koju više napisati (tamo mi je poginuo frend, koji je bio s daižom)
InsideEnemy
12.03.2004., 08:48
Ruza mostarska voli primjere:
Ako ćeš već pričati o istjeranim i opljačkanim, onda progovori o Podvelešcima, Nevesinjcima i ostalim Muslimanima iz ist. Hercegovine, koji su poharali Mostar i istjerali Srbe iz njihovih stanova u koje su se uselili čak zajedno sa ovcama. Nakon sukoba između Muslimana i Hrvata oni su prešli na ist. stranu
Hrvati nisu protjerivali ni Srbe ni Muslimane: to nije u duhu 1000 godišnje kršćanske tradicije, čuvene hrvatske uljudbe i običaja ratovanje kome su Hrvati tako skloni.
ako želiš primjere namješetenih i unaprijed dogovorenih bitaka u kojoj jedna strana mora izgubiti po partijskoj direktivi (ne spomiji mi proročicu Pitiju iz Delfa), onda ti je Mostar više nego dovoljan da steknes sliku događaja u BH:
*)Bijelo polje: pitaj zapovjednika M. Andrića uzasto je morao ustupiti mjesto M.Radiću? (score: 18 mrtvih na čistini gdje se s 2 mitraljeza mogao braniti prostor mjesecima)
*)Gnojnice: Pitaj J. Lovrića zašto je pozvan u Zagreb, da bi sutradan pala jugoistočna strana Mostara?
*)podveležje: vojska nije htjela da se povuče. pa su ih Srbi malo naprašili kasetnim bombama.
Dogovor je dogovor, a leš je najjači politički argument
*) Poznat ti je zvjezdani uspon firme "Circle" iz Međugorja i njena uloga u snabdjevanju gorivom naše pravoslavne braće pred slavnu Oluju
*)Uloga Crkve i njenih pastira( Ševo, Perić, ...) u promoviranju određene politike i njenih metoda je tema za sebe.
*)Balava derlad koji nisu u zivotu vidjeli golo žensko s činovima generala
*)"lapsus" s linijom razdvajanje- razgranjčrnja koju "slučano napravi P.Zelenika
Svrati u Eru na kavicu pa cu ti "natenane" ispričati i krvavije i žalosnije detalje
Ružo mostarska: treba počistiti ispred svojih vrata, da bi se smjelo uprijeti prstom u tuđe dvorište.
schmokljan
12.03.2004., 11:46
walter kaže:
Meni je jedna slika s Praljkom promijenila predodžbu o njemu.¸A to je slika na kojoj su uslikani on, Gobac i Davor Slamnig. I tu sliku mi je Gobac pokazao kad sam slučajno bio kod njega (nismo si mi neki frendovi, da sad netko ne bi mislio da se preseravam ili nešto) , jer smo pričali o Davoru Slamnigu. Reko je da su brijali zajedno njih trojica.
Druga stvar je priča o radijatorima, koju sam spomenuo na drugom topicu.
Treća stvar je što je Praljak rekao da bi otišao u Haag, i odslužio zatvorsku kaznu čiste savjesti.
Da li će biti u prilici ispuniti to obećanje ili ne, ne znam. Bez cinizma u rečenici.
Ali što se rata u BiH tiče, ja smatram da je rang krivaca sljedeći:
Srbi
Hrvati
Muslimani
Dakle, mi smo osvojili srebro. I to u žestokoj konkurenciji. A mostarski most nam je prilično u tome pomogao.
Srebro smo osvojili, ali rušenje mostarskog mosta je bio samo potez za publiku na kraju prvog poluvremena. Nešto poput provlačenja lopte kroz noge, bez ikakve potrebe, na centru igrališta.
Mislim - zgražati se nad rušenjem mosta je stvarno licemjerno. Pa novi most se može sagraditi, ali ljudski životi ne. Mene je sramota zbog logora, zbog ubijanja, zbog pokušaja podijele Bosne. Ovo rušenje mosta je tu najmanji problem.
OrangeC
12.03.2004., 14:27
Vanjsuka
Dalje, malo sjevernije je Grabovica. Ne moram spominjati da su tamo pobijani Hrvati ali do dana danasnjeg niko nije za to odgovarao.
Mislim da je nedavno bilo sudjenje pred bosanskim sudovima.
Pa jes malo sjevernije je Jablanica i logor u Muzeju ali opet svi govore o Tuti i Doljanima a niko ne spominje taj logor i ubojstva koja su se u njemu dogadjala. Pa jos malo sjevernije Uzdol, pa Neretvica, pa Konjic, pa Tarcin i Silos i tako dalje i tako dalje. Mogao bih do sutra nabrajati, ali niko ni rijeci. Samo se stari most spominje
Upravo ovo pokazuje koliko je rusenje mosta bilo budalasto i kontraproduktivno.
Pola rata cini propaganda. Ruseci most, HVO je sebi zabio najgori moguci autogol. Dobit od rusenja je bila minimalna, jer po svemu sudeci Muslimani nisu mogli izvesti ozbiljniji prodor na zapadnoj strani, s mostom ili bez njega. No, gubitak od rusenja je bio enorman! Odjednom, kao sto Vanjuska rece, kao rukom odnesene nestaju i Grabovica i Jablanica i svi ostali pobijeni, i samo se o mostu prica, jerbo most je vazan, jebo ljude, ljudi su su voda....
I onda dodje sumanuti Praljak pa jos pojaca efekt! Pa je li on normalan! Ima li on uopce smisla za javni nastup, za imidz...da je imao soli u glavi, on bi za usi doveo one blesave tenkiste pred kameru i natjerao ih da kazu da su pogrijesili, i onda ih pospremio u zatvor za nareednih pet godina! TAKAV nastup bi pomogao, a ne njegov "prst od vojnika". To sa prstima neka ostavi za interne govorancije pred vojnicima, a JAVNI NASTUP je ono sto moglo HVOu sacuvati obraz, barem po pitanju mosta. Al cini se da je imidz, pocevsi od Tudjmana nanize, jednostavno stvar koju neki ljudi ne mogu pojmiti. Pogledajte americke presice za vrijeme najgorih napada! Sta mislite zasto oni angaziraju profesionalne Public Relations agente? Pokolju 10.000 ljudi i onda ovaj smrtno ozbiljan kaze: "Doslo je do kolaterlane greske. Izrazavamo sucut obiteljima tragicno preminulih" Sta mislite da njih boli ona stvar za svih 10.000 i njihove obitelji,a kamoli za prste!? Ali je razlika izmedju americkog vojnog PR.a i Slobodana Praljka sto to oni NE KAZU.
I zato ste ispusili zbog mosta vise nego zbog Dretelja.
Inkvizitor
12.03.2004., 17:40
To ste se vi buadeletine zapalile za most. Da nije bilo mosta bilo bi nešto drugo. Ko se u ratu opravdava za neki most.
SvogaTelaGospodar
12.03.2004., 17:47
OrangeC kaže:
Pokolju 10.000 ljudi i onda ovaj smrtno ozbiljan kaze: "Doslo je do kolaterlane greske. .
gdje su to amerikanci poklali 10.000 ljudi?
SvogaTelaGospodar
12.03.2004., 17:52
Dominion kaže:
Evo ja ću, evo ja ću...
Sumnjam da će Praljak, ako bude optužen u Haagu, biti optužen zbog Starog mosta ali što kažete na:
-sudjelovanje u agresiji na međunarodno priznatu državu
-zapovjedanje "vojnicima" HVO-a u vrijeme dok je isti počinio ogroman broj zločina koji su sasvim sigurno dobro dokumentirani u Haagu
-sudjelovanje u zločinačkom pothvatu sa F.T., G.Š. i drugima s ciljem nasilnog pripajanja dijela druge suverene države Hrvatskoj
I, nažalost, nešto za što ga sasvim sigurno neće osuditi a što bi nakon izbora 2000 svaka normalna vlast inkriminirala i strogo kažnjavala: članstvo u zločinačkoj interesnoj organizaciji osnovanoj s ciljem materijalnog i moralnog opustošenja Hrvatske i ostvarivanje osobne dobiti kroz obnašanje vlasti (hmmm...veleizdaja?), tj. H D Z-u :bljak: :bljak: :bljak:
Stvarno, od činjenice što HDZ nije zabranjen nakon 2000-e je samo smješnija/tužnija činjenica što su u Srbiji SPS i SRS još uvijek legitimne političke organizacije....pravo nam/im budi :w
potpisujem tvoj upis u cijelosti! :top: :top: :top:
OrangeC
13.03.2004., 11:23
SvogaTelaGospodar kaže:
gdje su to amerikanci poklali 10.000 ljudi?
gdje nisu?
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 11:27
OrangeC kaže:
gdje nisu?
ponavljam pitanje, valjda možeš potkrijepiti svoju tvrdnju:
gdje su (u kojem sukobu, vojnom incidentu itd..) amerikanci poklali 10.000 ljudi?
hvala na odgovoru
Inkvizitor
13.03.2004., 11:31
SvogaTelaGospodar kaže:
gdje su (u kojem sukobu, vojnom incidentu itd..) amerikanci poklali 10.000 ljudi?
hvala na odgovoru
U Vijetnamu. 10 000 x deset.
OrangeC
13.03.2004., 11:32
SvogaTelaGospodar kaže:
hvala na odgovoru
Cek jebote sad si me ufatijo na klizavom...hmm..hmmmm..jeben ti ne mogu se sjetit.....
Cek, kad se vec ne mogu sjetit, ajmo mi drukcije. Koji je bio zadnji vojni sukob u koji su bili upleteni Ameri? :asshole:
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 11:42
OrangeC kaže:
Cek jebote sad si me ufatijo na klizavom...hmm..hmmmm..jeben ti ne mogu se sjetit.....
Cek, kad se vec ne mogu sjetit, ajmo mi drukcije. Koji je bio zadnji vojni sukob u koji su bili upleteni Ameri? :asshole:
ja tebe ne vrijeđam orange
no, valjda ne možeš drukčije
nisi u stanju konkretno odgovoriti na jednostavno pitanje :flop:
toliko o tvojoj argumentiranosti
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 11:43
Inkvizitor2002 kaže:
U Vijetnamu. 10 000 x deset.
civila?
OrangeC
13.03.2004., 11:46
SvogaTelaGospodar kaže:
ja tebe ne vrijeđam orange
no, valjda ne možeš drukčije
nisi u stanju konkretno odgovoriti na jednostavno pitanje :flop:
toliko o tvojoj argumentiranosti
Sta je Brankec, kad ti se ocesem o Amere splasne ti smisao za humer? :klap: :klap:
A na pitanje sam ti odgovorio. 30.000 poginulih u napadu na Irak, od toga pola civili.
Ocemo sad brojati one svadbe po Afganistanu? :klap: :trio:
OrangeC
13.03.2004., 11:47
SvogaTelaGospodar kaže:
civila?
Dva miljona poginulih u Vijetnamu, od toga 90% civila.
Vanjushka
13.03.2004., 11:49
OrangeC kaže:
Mislim da je nedavno bilo sudjenje pred bosanskim sudovima.
Jako im sudjenje, glavni odgovorni za taj pokolj je uz pomoc bosnjackih kadrova u policiji sigurno zbrisao u Tursku. Navrati on ponekad, tek da smakne nekog protivnika. Pa se opet vrati u Anadoliju. Sve regularno.
Bosanski sudovi su inace jako ucinkoviti, toliko da je sudija koji se usudio izreci kaznu jednom kriminalcu zbog ubojstva od tog dana, a ima od tada vec par godina, pod stalnom policijskom pratnjom. I vidi vraga, tom krimosu je "uspjelo" obnoviti postupak i svi su izgledi da ce biti oslobodjen. A onda, bye bye sudija, neka ti je laka zemlja.
Sto se tice Praljka, tip je vec odavno sam sebe kompromitovao jer je javno nekoliko puta iznosio razne teorije o rusenju mosta. Pa je jednom most bio vojni cilj, pa drugi put on nema pojma o tome, pa treci put to jeste uradio HVO ali posadu tenka su sacinjavali Bosnjaci, pa onda to nije uradio HVO vec vanzemaljci, a sve te teorije je govorio razlicitim medijima. Ono, ako razgovara sa nekim hrvatskim novinarom on kaze da se ponosi sa tim, a nedavno ga gledam na jednoj njemackoj televiziji gdje baljezga potpuno drugu pricu. Glupo mu je to, tako samo daje materijal ovima sto zele od rusenja mosta napraviti veci zlocin od Srebrenice.
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:00
SvogaTelaGospodar kaže:
hvala na odgovoru
Cujes ti, Brankec... okani se mojih Amerikanaca, jesi razumio?
Boli te ***** gdje su oni vojevali i koga su oni poubijali!! Nemas pravo o tome raspravljati!!! A pogotovo ne kad zelis Hrvate vidit u Haagu, gade licemjerni!
OrangeC
13.03.2004., 12:05
Vanjushka kaže:
Jako im sudjenje, glavni odgovorni za taj pokolj je uz pomoc bosnjackih kadrova u policiji sigurno zbrisao u Tursku. Navrati on ponekad, tek da smakne nekog protivnika. Pa se opet vrati u Anadoliju. Sve regularno.
Sranje.
Bosanski sudovi su inace jako ucinkoviti, toliko da je sudija koji se usudio izreci kaznu jednom kriminalcu zbog ubojstva od tog dana, a ima od tada vec par godina, pod stalnom policijskom pratnjom. I vidi vraga, tom krimosu je "uspjelo" obnoviti postupak i svi su izgledi da ce biti oslobodjen. A onda, bye bye sudija, neka ti je laka zemlja.
Zvuci poznato.
Sto se tice Praljka, tip je vec odavno sam sebe kompromitovao jer je javno nekoliko puta iznosio razne teorije o rusenju mosta. Pa je jednom most bio vojni cilj, pa drugi put on nema pojma o tome, pa treci put to jeste uradio HVO ali posadu tenka su sacinjavali Bosnjaci, pa onda to nije uradio HVO vec vanzemaljci, a sve te teorije je govorio razlicitim medijima. Ono, ako razgovara sa nekim hrvatskim novinarom on kaze da se ponosi sa tim, a nedavno ga gledam na jednoj njemackoj televiziji gdje baljezga potpuno drugu pricu. Glupo mu je to, tako samo daje materijal ovima sto zele od rusenja mosta napraviti veci zlocin od Srebrenice.
Praljka bi trebalo reaktivirati u HVu, dati mu kancelariju, i narediti mu da mu je jedini posao da suti. Pa bi onda i on konacno napravio nesto korisno.
OrangeC
13.03.2004., 12:07
LjutiBronxBomber kaže:
Boli te ***** gdje su oni vojevali i koga su oni poubijali!! Nemas pravo o tome raspravljati!!! A pogotovo ne kad zelis Hrvate vidit u Haagu, gade licemjerni!
Tako je Bomberu!
Hm.
Cek jebote, kolko ja vidim, Brankcec ti brani Amere. Oli im i ti nesto zamjeras? Nedovoljno masnoce u hamburgerima mozda? :klap::klap::klap:
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:14
OrangeC kaže:
Tako je Bomberu!
Hm.
Cek jebote, kolko ja vidim, Brankcec ti brani Amere. Oli im i ti nesto zamjeras? Nedovoljno masnoce u hamburgerima mozda? :klap::klap::klap:
Juice, ja samo zelim istaknuti ovim licemjerima koji spocitavaju Hrvatima u emigraciji sto komentiraju dogadje vezane za Domovinu. A vidis, juice, nonstop se pise o svijetskim dogadjajima, i nikom nista...
Juice, nismo u ludoj kuci pa ti da ja mogu objasnit koga to "brani" Brankec... Mozda drugrom prilikom ti objasnim. Ali cu ti reci. Jadan ti je onaj koji brani -interese- tudjinaca, a mrzi svoje. Shvatit ces.
OrangeC
13.03.2004., 12:18
LjutiBronxBomber kaže:
Juice, ja samo zelim istaknuti ovim licemjerima koji spocitavaju Hrvatima u emigraciji sto komentiraju dogadje vezane za Domovinu. A vidis, juice, nonstop se pise o svijetskim dogadjajima, i nikom nista...
Juice, nismo u ludoj kuci pa ti da ja mogu objasnit koga to "brani" Brankec... Mozda drugrom prilikom ti objasnim. Ali cu ti reci. Jadan ti je onaj koji brani -interese- tudjinaca, a mrzi svoje. Shvatit ces.
E sasmo usli u dublju spiku. Eto, Brankce je pizda sta brani americke interese (valjda). Umjesto da ka pravi couk, Rvat i bijeli katolik brani interese Miroslava Kutle! E pa jes taj brankec pokvarit, boze sacuvaj....:trio:
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:21
OrangeC kaže:
E sasmo usli u dublju spiku. Eto, Brankce je pizda sta brani americke interese (valjda). Umjesto da ka pravi couk, Rvat i bijeli katolik brani interese Miroslava Kutle! E pa jes taj brankec pokvarit, boze sacuvaj....:trio:
Meni je drazi Kutle od Aleksa Rankovica!
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 12:23
OrangeC kaže:
Tako je Bomberu!
Hm.
da, zamjera im što ga nisu pustili iz san quentina :lol:
OrangeC
13.03.2004., 12:24
LjutiBronxBomber kaže:
Meni je drazi Kutle od Aleksa Rankovica!
Pa to i kazem! Jerbo Aleksa, pokoj mu nemirnoj i znatizeljnoj spijunskoj dusi i laka mu crna zemlja, svih pedeset metara iznad njega, nije bijo Rvat ni katolik! A nesta nije bas bijo ni previse bijel.
:trio: :trio: :trio:
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:26
SvogaTelaGospodar kaže:
Vidi vraga, tek sam primjetio tvoj novi signature. Opet si se prepoznao u Secundosivim rijecima, pa ih na taj nacin ti uvazio. :D
OrangeC
13.03.2004., 12:27
SvogaTelaGospodar kaže:
E pa jes i Taj Bomber pokvarit! Sta fali americkim zatvorima! Pa da im nesto fali ne bi svake godine deset miljona ljudi naglavce hrlilo u njih!
Eno onih par Rusa u Guantanamu odbijaju da se vrate kuci! Kazu da im je bolje u americkom zatvoru nego doma u Rusiji!
:klap: :cheer::cheer::cheer:
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:27
OrangeC kaže:
Pa to i kazem! Jerbo Aleksa, pokoj mu nemirnoj i znatizeljnoj spijunskoj dusi i laka mu crna zemlja, svih pedeset metara, nije bijo Rvat ni katolik! A nesta nije bas bijo ni previse bijel.
:trio: :trio: :trio:
Nit je bio Rvat ni katolik, i bas zbog toga si ga iznimno volio i cijenio.
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:29
OrangeC kaže:
E pa jes i Taj Bomber pokvarit! Sta fali americkim zatvorima! Pa da im nesto fali ne bi svake godine deset miljona ljudi naglavce hrlilo u njih!
Eno onih par Rusa u Guantanamu odbijaju da se vrate kuci! Kazu da im je bolje u americkom zatvoru nego doma u Rusiji!
:klap: :cheer::cheer::cheer:
Pitaj branku sta im fali. Ona bi sve u americki zatvor samo da se docepa americkog -identiteta-.
A ovo za Ruse, pa, mogu ti reci, i meni se cini da je bolje u Guantanamu nego u Rusiji. :D
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 12:33
LjutiBronxBomber kaže:
na koju foru je hrvatska tvoja domovina?
pa i sam si priznao da nisi nikad tu živio..:p
OrangeC
13.03.2004., 12:34
LjutiBronxBomber kaže:
Nit je bio Rvat ni katolik, i bas zbog toga si ga iznimno volio i cijenio.
Naravno!! Gdje necu voliti, cijeniti i postovati generalnog sekretara jedine i najslavnije partije koja je tokom rata drzala u sahu trijes najjacih njemacki divizija i pronijela slavu partizanskog oruzja sirom svemira, covjeka koji je sjebo napad na Pljevlja pa je poginulo iljadu parizana u 24 sata, cekaj nesta sam sjebo, covjeka koji je genijalno organiziro i manirom pravog profesionalca vodio UDBu koaj se hrbaro borila protiv svih neprijatelja nasih naroda i narodnosti, i koji je imao prislusni uredjaj u svoim spavacim sobama zato da provjerava da neko nesta krivo ne radi u ovoj zemlji, jerbo bi onda drugarice mogle bit nezadoljne, a dis zivit u zemlji di su ti drugarice stalno nesta nezadovoljne ko ce stalno slusat kvocanje i zvocanje, i na koncu di necu volit cijenit postovat i nadasve obozavat covjeka kojemu je sluzbena duznost da cita sve sta napisem!!
Jes cujo Bomberu, vise njanci jednu necu njanci da cujem protivu nasoga Alekse!!
:klap::trio:
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:35
SvogaTelaGospodar kaže:
na koju foru je hrvatska tvoja domovina?
pa i sam si priznao da nisi nikad tu živio..:p
:visi:
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 12:35
LjutiBronxBomber kaže:
ehehe..nije ti nikad palo na pamet da sam ja amerikanac...koji perfektno govori hrvatski....:B
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:40
SvogaTelaGospodar kaže:
ehehe..nije ti nikad palo na pamet da sam ja amerikanac...koji perfektno govori hrvatski....:B
Hahaaaaaaa :s
Pomalo, Brankice. Nemoras bas svima otkriti tko sam ja i sto sam ja. Eto, ne govorim ja, niti pisem -perfektno- hrvatski. Ali ima tu nesto, dakako.
Food for thought.
OrangeC
13.03.2004., 12:47
LjutiBronxBomber kaže:
Pomalo, Brankice. Nemoras bas svima otkriti tko sam ja i sto sam ja. Eto, ne govorim ja, niti pisem -perfektno- hrvatski. Ali ima tu nesto, dakako.
Food for thought.
jebate irud, ispade da ja vodje najgore govorin rvacki. u picku maternu, nikad tajnog agenta od mene. ILe ce popizdit.
Inkvizitor
13.03.2004., 12:49
Brankica je nesto zamucala kad se Vijetnam spomeno. Ne trazi vise primjere. A da mu je josh Hirosimu spomenut.
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:52
Inkvizitor2002 kaže:
Brankica je nesto zamucala kad se Vijetnam spomeno. Ne trazi vise primjere. A da mu je josh Hirosimu spomenut.
Opali ga Hiroshimom Dikembe svaki put kad Knicks izgube. :D
OrangeC
13.03.2004., 12:54
Inkvizitor2002 kaže:
Nemoj sad ti mucit Brankicu sa kosturima iz ormara, mogla bi past u fras. I stasmo onda, ostadosmo bez Amerikanca na forumu. Nece Bush znat sta razmisljaju na Balkanu. I more onda napravit pogresni korak u pravom smjeru koji vodi u krug, po obicaju. A to ne bi bilo dobro, mogla bi lipsat americka ekonomija. Ako lipse americka ekonomija, ko ce onda radit filmove i teve serije. Ako ne budu radili filmove, jebenti, onda necemo imat sta gledat na televizorima. Uzas! Mozda cemo ope morati ici vanka svaku vece i trazit cure da se zabavimo! Uzas! I zato ne diraj Brankeca, jesi cujo!
:D :D :D :D
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 12:55
Inkvizitor2002 kaže:
pa možemo se vratiti na seljačku bunu..ak uopće znaš kae to..
pa onda križarski ratovi..šteta da ostane nespomenuto..:rolleyes:
genocid nad južnoameričkim indijancima, genocid europe nad afrikom..etc..itd...al ne želim začatavat topik..osim toga moram ići prat svoju mazdicu 6..nešto mi se zaprljala...
ali inače, otvoriti ću topik o vijetnamu pa onda možemo razgovarat. oprat ću i tebe i orangea ko' mlade majmune...:B
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 12:57
LjutiBronxBomber kaže:
Food for thought.
zamislio si se, a?
i ti i orUSOFILange...heh..:p
Inkvizitor
13.03.2004., 12:58
OrangeC kaže:
Nemoj sad ti mucit Brankicu sa kosturima iz ormara, mogla bi past u fras. I stasmo onda, ostadosmo bez Amerikanca na forumu. Nece Bush znat sta razmisljaju na Balkanu. I more onda napravit pogresni korak u pravom smjeru koji vodi u krug, po obicaju. A to ne bi bilo dobro, mogla bi lipsat americka ekonomija. Ako lipse americka ekonomija, ko ce onda radit filmove i teve serije. Ako ne budu radili filmove, jebenti, onda necemo imat sta gledat na televizorima. Uzas! Mozda cemo ope morati ici vanka svaku vece i trazit cure da se zabavimo! Uzas! I zato ne diraj Brankeca, jesi cujo!
:D :D :D :D
Bez brige. Kad Brankica nesto tvrdi onda si ziher da ce bit obrnuto. Jedino kad tvrdi da Dikembe ima tvrdi onda mu vjerujem.:lol:
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 12:59
SvogaTelaGospodar kaže:
..osim toga moram ići prat svoju mazdicu 6..nešto mi se zaprljala...
:driver: :visi: :rofl:
Inkvizitor
13.03.2004., 12:59
SvogaTelaGospodar kaže:
pa možemo se vratiti na seljačku bunu..ak uopće znaš kae to..
genocid nad južnoameričkim indijancima, genocid europe nad afrikom..etc..itd...al ne želim začatavat topik..osim toga moram ići prat svoju mazdicu 6..nešto mi se zaprljala...
ali inače, otvoriti ću topik o vijetnamu pa onda možemo razgovarat. oprat ću i tebe i orangea ko' mlade majmune...:B
Pametnije ti je da peres mazdu.
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:00
OrangeC kaže:
Nece Bush znat sta razmisljaju na Balkanu. I more onda napravit pogresni korak u pravom smjeru koji vodi u krug, po obicaju.
yes, yez, jes, jes bolan..:B
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:01
Inkvizitor2002 kaže:
Pametnije ti je da peres mazdu.
ja mazdu, ti mazgu..:D
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 13:01
SvogaTelaGospodar kaže:
zamislio si se, a?
i ti i orUSOFILange...heh..:p
Morat cu svome prijatelju Spike Lee-u javit da upita Dikembe kako to da ti nije kupio Cadillac-a, nego tu pisljivu mazdicu... :D
Inkvizitor
13.03.2004., 13:02
SvogaTelaGospodar kaže:
ja mazdu, ti mazgu..:D
tako ti zoves novi BMW serija 5. hehehehe.
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:03
Inkvizitor2002 kaže:
Jedino kad tvrdi da Dikembe ima tvrdi onda mu vjerujem.:lol:
tebi se dikembe dosta često mota po glavi, hmm?
psiholozi bi tu imali za reć svoje...:rolleyes:
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 13:04
Inkvizitor2002 kaže:
tako ti zoves novi BMW serija 5. hehehehe.
Za gazdu (gospodara) mazdu! :D
Inkvizitor
13.03.2004., 13:04
Ocemo bacit jednu utrku Brankice. Ti sa svojom mazdom ja sa svojom mazgom. Jos ti dam fore kolko oces.
Ko zadnji stigne dobije tretman kod Dikembea.
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 13:05
SvogaTelaGospodar kaže:
tebi se dikembe dosta često mota po glavi, hmm?
psiholozi bi tu imali za reć svoje...:rolleyes:
A bome, i psiholozi bi imali posla s tobom. Ti, koji se kurcis mazdom, a zivis u zemlji najvise Mercedesa i BMW-a -- van Njemacke.
:bang:
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:06
LjutiBronxBomber kaže:
Morat cu svome prijatelju Spike Lee-u javit da upita Dikembe kako to da ti nije kupio Cadillac-a, nego tu pisljivu mazdicu... :D
ak baš oćeš znat kupili su mi je roditelji, jer ja kao student ne zarađujem
a iako za tebe mazda 6 nije dobar auto, tu u hrvatskoj je iznad prosjeka dobar i ne može si ga svatko priuštiti jer većina ljudi jako slabo zarađuje.
može te biti sram što se izruguješ sa standardom hrvata, za koji si ti i stranka koju podržavaš (HDZ)direktno odgovorni :flop: :bljak:
Inkvizitor
13.03.2004., 13:07
SvogaTelaGospodar kaže:
a iako za tebe mazda 6 nije dobar auto, tu u hrvatskoj je iznad prosjeka dobar i ne može si ga svatko priuštiti jer većina ljudi jako slabo zarađuje.
može te biti sram što se izruguješ sa standardom hrvata, za koji si ti i stranka koju podržavaš (HDZ)direktno odgovorni :flop: :bljak:
Onda ti spadas u bogatije Hrvate. Sram te bilo a mnogi nemaju za kruh.
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:08
Inkvizitor2002 kaže:
Ocemo bacit jednu utrku Brankice. Ti sa svojom mazdom ja sa svojom mazgom. Jos ti dam fore kolko oces.
Ko zadnji stigne dobije tretman kod Dikembea.
ak to nije namještaljka u tvoju korist...onda ne znam.:rolleyes:
ti baš oćeš da te dikembe penetrira?...ok, svakom po osobnim željama :D
Inkvizitor
13.03.2004., 13:11
SvogaTelaGospodar kaže:
ak to nije namještaljka u tvoju korist...onda ne znam.:rolleyes:
ti baš oćeš da te dikembe penetrira?...ok, svakom po osobnim željama :D
Ja znam ionako da bi ti mene pustio cak i da si brzi samo da dobijes kod Dikembea tretman. Tako da sam bezbrizan
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:11
Inkvizitor2002 kaže:
Onda ti spadas u bogatije Hrvate. Sram te bilo a mnogi nemaju za kruh.
ne, ja spadam zahvaljujući svojim roditeljima među skoro odumrli srednji sloj.
a bolje se može živjeti samo ako pljačkaš ili kradeš, i.e. ak se useliš u tuđu kuću, a svoju u BiH prodaš za masne novce, ak dobiješ na poklon tvornicu čarapa, ak državne novce prebaciš na svoje tajne bankovne račune u inozemstvu, ako švercaš potpuno nesmetano godinama sa cigaretama, oružjem, ljudima, naftom...
OrangeC
13.03.2004., 13:12
SvogaTelaGospodar kaže:
[B]pa možemo se vratiti na seljačku bunu..ak uopće znaš kae to..
genocid nad južnoameričkim indijancima, genocid europe nad afrikom..etc..itd...al ne želim začatavat topik
Eto ti ga na, Inkvizitore! sta si spominja Hirosimu, odma je Brankec probrljao...jao stasmo sad, ostasmo bez tajnog americkog agenta na forumu....:D
..osim toga moram ići prat svoju mazdicu 6..nešto mi se zaprljala...
ali inače, otvoriti ću topik o vijetnamu pa onda možemo razgovarat. oprat ću i tebe i orangea ko' mlade majmune...
A tebe je nesta ufatilo sa pranjem u zadnje vrijeme, a? Moga bi tu i nas forumaski psiholog rec koju, samo nesta Dr.Gruden u zadnje vrijeme nije pri sebi, cujem da je sam sebe izanalizirao. :D
Samo nemoj rec Brankec, da peres ruke od svega, jer da se ne moze zajebavat sa ludjima od sebe :zvrko: :zvrko: :zvrko:
Inkvizitor
13.03.2004., 13:13
SvogaTelaGospodar kaže:
ne, ja spadam zahvaljujući svojim roditeljima među skoro odumrli srednji sloj.
a bolje se može živjeti samo ako pljačkaš ili kradeš, i.e. ak se useliš u tuđu kuću, a svoju u BiH prodaš za masne novce, ak dobiješ na poklon tvornicu čarapa, ak državne novce prebaciš na svoje tajne bankovne račune u inozemstvu, ako švercaš potpuno nesmetano godinama sa cigaretama, oružjem, ljudima, naftom...
nemoj tak o Radimiru Cacicu.
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:13
LjutiBronxBomber kaže:
Ti, koji se kurcis mazdom, a zivis u zemlji najvise Mercedesa i BMW-a -- van Njemacke.
ne živim u hercegovini, nego u hrvatskoj ;)
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 13:14
SvogaTelaGospodar kaže:
oooo, sad si me rastuzio :(... necu te vise. Kupili ti ga roditelji. :)
Otkad se ti to vodis pod Hrvatom?:confused: Kakav HDZ? HDZ je mila majka prema onim gazdama sto bi ja tebi i slicnima poslao da vas dobro izjase... deco, komunjarska. :D
I pripazi na tog mazdu kad ja budem u Zagrebu. Ne bih mi bilo za' -pokupit- ga svojim Range Rover-om. Baci oko ponekad. NY tablice.
;)
OrangeC
13.03.2004., 13:22
LjutiBronxBomber kaže:
I pripazi na tog mazdu kad ja budem u Zagrebu. Ne bih mi bilo za' -pokupit- ga svojim Range Rover-om. Baci oko ponekad. NY tablice.
;)
Fala sta si mi reka, rodjo, prosli put sam prikuca Rovera od neke zajebate mange, pa sam mu mora prikucavat brojke nazad da me ne skalpira nasuvo.
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:22
LjutiBronxBomber kaže:
Za gazdu (gospodara) mazdu! :D
if ljuti's and dikembe's car is rockin' don't come knockin'
:Sex:
:D
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:27
LjutiBronxBomber kaže:
oooo, sad si me rastuzio :(... necu te vise. Kupili ti ga roditelji. :)
Otkad se ti to vodis pod Hrvatom?:confused: Kakav HDZ? HDZ je mila majka prema onim gazdama sto bi ja tebi i slicnima poslao da vas dobro izjase... deco, komunjarska. :D
;)
range rover....ahahhaha :D
svatko tko se kuži u SUV zna da je RR skup al da ne vrijedi jer se stalno kvari..poser jeep :flop:
popušio si foru za šminkere..pravi ameri ne furaju RR, ak si već zapeo za SUV ili pick-up, kupit ćeš si ford, dodge, toyotu...
ali ne, ti si pljunuo lovu za RR...mark my words..pokvariti će ti se uskoro
OrangeC
13.03.2004., 13:29
SvogaTelaGospodar kaže:
range rover....ahahhaha :D
svatko tko se kuži u SUV zna da je RR skup al da ne vrijedi jer se stalno kvari..poser jeep :flop:
popušio si foru za šminkere..pravi ameri ne furaju RR, ak si već zapeo za SUV ili pick-up, kupit ćeš si ford, dodge, toyotu...
ali ne, ti si pljunuo lovu za RR...mark my words..pokvariti će ti se uskoro
I sta onda, da prikucavam ili ne? dajte ne jebajite, ja ovdi cubim, a posa propada!!
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 13:31
OrangeC kaže:
I sta onda, da prikucavam ili ne? dajte ne jebajite, ja ovdi cubim, a posa propada!!
pusti ga nek uživa misli da je boga uhvatio za bradu sa tim svojim RR
i još ga ide furat preko bare..ma netko će mu ga drmnut u zgb-u..i vratit jer će se pokvariti :D
OrangeC
13.03.2004., 13:35
SvogaTelaGospodar kaže:
pusti ga nek uživa misli da je boga uhvatio za bradu sa tim svojim RR
i još ga ide furat preko bare..ma netko će mu ga drmnut u zgb-u..i vratit jer će se pokvariti :D
Kurac me briga sta ce se pokvarit, sta ti mislis da mi vode dajemo garanciju na tehnicku robu?
Inkvizitor
13.03.2004., 13:35
OrangeC kaže:
Prikucavaj. Odma ukucaj svoj JMBG da te ljudi puno ne traze.:rofl:
OrangeC
13.03.2004., 13:41
Inkvizitor2002 kaže:
Prikucavaj. Odma ukucaj svoj JMBG da te ljudi puno ne traze.:rofl:
Kako cu kad mi vise ne pise na osobnoj! Sta ti mislis da ja sad idjem policiji davat stotku kuna za JMBG samo zato da bi moga kvalitetno prikuca rovera! Pa jebemu di mi je tu zarada onda!
OrangeC kaže:
I zato ste ispusili zbog mosta vise nego zbog Dretelja. [/B]
Bio sam u Saboru kad je došla vijest o rušenju Starog mosta.
Vlado Gotovac je predvodio Hrvate koji su tim činom bili zgranuti, preneraženi, osramoćeni.
Milan Kovač, hrvatski ministar za privatizaciju (HDZ) i njegova barbarska ekipa koja nije smatrala da Hrvati imaju dvije Domovine, doslovno su javno govorili: Srušili smo most. Hrvati su ga gradili - Hrvati su ga srušili. Tko nam što može!:bljak:
SvogaTelaGospodar
15.03.2004., 13:01
ch'i kaže:
Milan Kovač, hrvatski ministar za privatizaciju (HDZ) i njegova barbarska ekipa koja nije smatrala da Hrvati imaju dvije Domovine, doslovno su javno govorili: Srušili smo most. Hrvati su ga gradili - Hrvati su ga srušili. Tko nam što može!
možda se i njega pozove sa praljkom u haag...kao svjedoka obrane..:rolleyes:
SvogaTelaGospodar kaže:
možda se i njega pozove sa praljkom u haag...kao svjedoka obrane..:rolleyes:
taj kreten je već išao u Haag s Praljkom i Pašalićem. Bili su svjedoci obrane Tuti Naletiliću.:bljak:
most !
kritika na majkrosoftovu enkartu 96. :
"Pisac komentara uz navedenu sliku koja ilustruje "sakralnu geografiju" Bosne, odmah nas obavestava da je most "1566. sagradio turski arhitekta Mimar Hajredin". To sto se most pokazuje kao da postoji, iako su ga srusili Hrvati 1993, amnestira Hrvate od anti- civilizacijskog ponasanja. Istini za volju, u komentaru uz sliku Mostarskog mosta kaze se da su snage HVO-a porusile most"
lubardski, bogoslovski fakultet beograd
U medijskim napisima o optužnici jedini događaj koji se spominje jest rušenje Staroga mosta.
- U to čisto sumnjam, i to iz nekoliko razloga. Prvo, nemam veze sa Starim mostom i siguran sam da to znaju svi relevantni ljudi, i ovdje, i u Haagu, i u Sarajevu, i Bošnjaci, i Hrvati... Činjenica da se to meni pripisuje ima sasvim drugu prirodu; ona nije u cilju istraživanja istine, nego, zapravo, pokušaj pripisivanja većeg broja zločina. Most je i srušen iz razloga da se to pripiše organiziranoj hrvatskoj vojsci u BiH, pa su zato naveli Praljka koji u to doba nije bio dolje, koji u to vrijeme nije zapovijedao HVO-om.
Ali mi imamo novinare i druge koji to papagajski ponavljaju, a da nikada nitko nije sa mnom došao o tome ozbiljno razgovarati, da nitko nije radio rekonstrukciju toga događaja.
Jesu li haaški istražitelji do sada pokušali s Vama razgovarati na tu temu?
- Nikada. Mi nikada nismo razgovarali ni na jednu temu. Gore sam bio pet dana i otprilike 25 sati je trajala ta cijela priča, ali ni jednom riječju nisu spomenuli Stari most.
Slobodan Praljak, slobodna dalmacija 18.03.2004.
Sanherib
19.03.2004., 17:01
Nevjerojatno! Ne pratim više ovaj topic, ali vidim da se i dalje sve vrti oko mosta! :D
Pa dobro je onda, jer rušenje mosta nije ratni zločin.
ivy-ivy
19.03.2004., 17:29
ja ne.
citam kritike na gibsonovu 'pasiju'. netko je rekao da je film tezak ali umjetnicki jak i zivotan... na zalost
jer razapinjanje nekoga na kriz - i masa koja telecim pogledom taj cin gleda, ili slijeze ramenima, ili okrece glavu, ili hracka... to nisu samo umjetnicke slike i fikcije
zar ne?
Sanherib
25.03.2004., 16:50
Praljak je jučer u emisiji "Brisani prostor dao kratak ali izvrstan intervju.
Most me ne zanima kao takav, ali analiza prikazanih snimaka rušenja mosta je zaista jasno pokazala da se bar jedna eksplozija dogodila na suprotnoj strani mosta od one na kojoj su se nalazili Hrvatski položaji.
Zanimljivo je da je Praljak iznio da je od raznih instanci, a posebno od unprofora, tražio istragu o mostu, ali da to nikoga nije zanimalo.
Iznio je svoju teoriju (koja se slaže s tim manjkom interesa), po kojoj se radi o rušenju koje je nekome bilo potrebno (Britanskim službama) da bi se Hrvati u svijetu prikazali jednako loši kao Srbi (otud tri kamere itd...) pa su neki i na Bošnjačkoj i na Hrvatskoj strani vrbovani da unište most.
Za izvođenje tog plana je iskorištena situacija u kojoj je on predavao odgovornost za to područje generalu Rosi.
Jasno je predočio što je zapravo značilo imati zapovjedništvo nad "vojskom" u Bosni i ilustrirao to time da je u bar tridesetak slučajeva bio primoran repetirati na nekoga da bi ga spriječio da učini neki zločin.
To se potpuno slaže sa mojim tezama o osimetričnosti zapovjedne odgovornosti koje sam iznio u jednom topicu na IMF-u, kao i sa tekstom o optužnici protiv Gotovine, koji se nalazi na mojoj web stranici.
frčlopir
25.03.2004., 19:28
bio je odličan intervju sa generalom na OTV :top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.