View Full Version : Xenical tablete za mršavljenje
Ima li tko kakvo iskustvo s xenical tabletama za mršavljenje?
Dajte ljudi, plesae, neku informaciju.
imaš nekoliko topica na zadravlju i cijelom forumu, potraži
vidi (http://www.google.hr/search?hl=hr&rlz=1G1GGLQ_HRHR282&q=xenical+site%3Aforum.hr&btnG=Tra%C5%BEi&meta=)
adri_ri
16.01.2009., 20:58
Ja sam pila Xenical. Nisam ništa smršavila, a živa su kemija. Neki su i uspjeli, ali ti ja nebi to preporučila. Imaju grozne nus-pojave. Moraš cijelo vrijeme nositi uložak, jer ti doslovno cjedi narančasto ulje(mast) iz debelog crijeva. Malo ružno za opisati, ali je tako. Znam jednog barbu koji je morao baciti wc-školjku, jer mu je bila toliko masna, da se nije mogla oprati. Ne znam koliko imaš godina i koliko imaš viška kg, ali mislim da ti to nije dobro.
Francesca
24.01.2009., 15:53
ira - nemoj to uzimati - ovo sve što je adri napisala je istina - za to moraš doslovce biti doma i stalno na wc-u a nije baš zagarantirano da ćeš išta skinuti - radije ti kao i do sada s prehranom :)
Ja sam pila Xenical. Nisam ništa smršavila, a živa su kemija. Neki su i uspjeli, ali ti ja nebi to preporučila. Imaju grozne nus-pojave. Moraš cijelo vrijeme nositi uložak, jer ti doslovno cjedi narančasto ulje(mast) iz debelog crijeva. Malo ružno za opisati, ali je tako. Znam jednog barbu koji je morao baciti wc-školjku, jer mu je bila toliko masna, da se nije mogla oprati. Ne znam koliko imaš godina i koliko imaš viška kg, ali mislim da ti to nije dobro.
Koliko si ih dugo pila?
haj!
meni ih je danas preporučila liječnica, endokrinolog.
pa mislim da onda baš nisu bezveze :/.
napomenula je više puta da izbjegavam masnu hranu jer bi mi se moglo dogoditi ovo što adri piše.
ja ću probati, javim kako je!
Jumangi
10.03.2009., 12:36
od pamtivjeka postoji samo jedna formula za ostvarenje krajnjeg cilja (savršena tjelesna težina) a to je uravnotežena i raznovrsna prehrana i vježbanje. Čarobna formula je uvijek bila i biti će:
da bi smršavio smanji unos povećaj potrošnju
da bi dobio na kilaži smanji potrošnju, povećaj unos.:D
Dakle tjelovježba i uravnotežena prehrana....:kava:
sve ove kemije koje se mogu kupiti u obliku čarobnih pilula, flastera, čajeva i inih napitaka su nepouzdane i nezdrave....osim toga nakupljene masnoće u tijelu se mogu odstraniti isključivo pojačanom fizičkom aktivnošću...a svi ovi kemijski preparati i čarobne dijete djeluju po principu gubitka vode iz organizma...Zato i postoji tzv. jo-jo efekt, odnosno brzi povratak izgubljenih kilograma, pa čak i više nego je izgubljeno....
Zato navucite sportsku opremu i na friški zrak jer pola sata dnevno bilo kakve fizičke aktivnosti je sigurno djelotvornije i zdravije nego bilo kakva kemija ili izgladnjivanje:top:
Seamaiden
12.03.2009., 11:14
ja sam to pila neka tri tjedna prije par godina, ali sam prestala zbog uzasno neugodnih, gore opisanih nuspojava. I jos sam uz to pazila sto i koliko jedem! Nisam smrsala nista, ali sam se zbog nuspojava napatila uzasno. Pored konkretnih problema, pojave se i psiholoski i stalno si ko' zapeta puska i ne mozes prestat mislit sto ti se sve moze dogodit kad krenu neugodne nuspojave i sve mislis da SVI oko tebe to mogu primjetit. Uzas... ne bih vise nikad!
ursula1000
16.03.2009., 08:29
Jooj, nemoj to..Jedna žena koju poznam isto ih je pila (na preporuku liječnika), potrošila samo pare i izgubila svega nekoliko kila..
A sirota se grozno osjećala, imala gadne nuspojave, pazila kaj je jela, a svejedno je morala nosit neke "pelene" jer to kaj se događa zbilja je neugodno..Pogotovo ak radiš..Sve ti onda pati, navodno si psihički rastrojen uz sve to..Na nekom forumu sam isto čitala da pati i seksualni život, jer se doslovno možeš usrati svaki čas i nije ti nimalo zgodno :kava:
Mislim da je to eventualno za one koji su stvarno svašta isprobali, a imaju zbilja ozbiljnih zdrastvenih problema koje im kile stvaraju. Uzimanje takvih tableta, koje ti stvaraju x tegoba i masno ih plaćati još k tome nije nikakvo rješenje..
Zamisli, to kolko koštaju možeš nakupovat fine zdrave hrane, povrća, pilećih filea, svega, fino jesti i malo po malo mršaviti..Ma, uglavnom :flop:
Gepetto
11.08.2009., 10:37
Eto, ja sam ih počela piti prije mjesec dana i ništa! mislim, ništa od kg manje, a proobaavaa je uredna i više nego uredna :rofl:
I inače vele da to nije sredstvo za turbo mršavljenje - nekih kilu dvije u mjesec dana, no meni vaga pokazuje toliko i više :ne zna: (vaga nije baš najpouzdanija, ovisi na koji dio poda je staviš - neravni pod), al da je i isto nego prije - opet nisam ništa skinula.
Pročitah negdje da ako se ne skidaju kile da se onda i dalje previše jede pa da treba smanjiti količinu hrane.
Sad prestajem s tabletama jer idem na more, a onda neću moći svaki čas na wc :lol:
Balkanka
11.08.2009., 11:29
sad čitam ovo i nikad nisam čula za takvo nešto. nego, ako se od tih tableta mora stalno na wc, šta ne postoji opasnost od dehidracije organizma?
Ima li tko kakvo iskustvo s xenical tabletama za mršavljenje?
ja cula od jedne sto je pila da je stalno imala proljev i da ga nemozes zaustavit:flop:
Gepetto
11.08.2009., 22:21
Meni nije tak strašno... jedino kad te uz tu mekanu stolicu (da ne velim proljev) ne čope i vjetrovi - pa ti budi hrabar!!! .....haahhhahaa
little.owl
12.08.2009., 14:26
moja ga je sestra pila na preporuku liječnika. bila se poslije trudnoća jako zdebljala, hormonalni poremećaj još dobila, prijetio joj je šećer i visoki krvni tlak i išlo se valjda na agresivno skidanje kilaže.
uglavnom, nije se skidala s wc-a iako je regulirala ishranu. jedno dva mjeseca ga je pila i izgubila je nekih 15 kilograma. još je bila regulirala i ishranu (dobila je u bolnici dijabetičku dijetu do 1600kcal, ako se dobro sjećam). poslije toga joj je doktor rekao da ga i dalje može piti, ali ona je odustala. skinula je još 15 kilograma s dijabetičkom dijetom i vježbanjem u neka 3-4 mjeseca i vratila se na normalnu kilažu.
ono što je njoj kod xenicala bio najveći problem jest probava. iz nje se doslovno cijedilo ulje. nigdje nije mogla ići bez uložaka i to pravih, debelih uložaka, neka je smanjila unos masti u organizam.
a koliko sam skužila, xenical ne topi mast koju čovjek ima nego mast iz hrane odmah izdvaja iz procesa probave i tjera van.
ja sam se isto savjetovala sa svojom doktoricom oko xenicala i iako mi ga je preporučila, odlučila sam skidati kile "normalno" - dijeta i vježbanje. ne da mi se još nečim maltretirati organizam. dosta sam mu naštetila dosad, vrlo vjerojatno i dugoročno. :flop:
Dobro si skuzila, a kako takav drek izgleda :rolleyes: (je pila sam davnih dana par tableta i bacila ih), a kako wc nakon toga izgleda i kako si mozete zauvijek sjebati probavu.:rolleyes:
Obozavam Gastronomiju. Mio mi je i ovaj kutak Hrana i zdravlje. Svega cega korisnoga covjek nadje. Najdraze su mi teme gdje se medjusobno bodrite, ispovijedate, izmjenjujete recepte :)
Al ova tema koja se tice Xenical tableta je izazvala i dalje izaziva jezu u meni. Mislim da joj nikako nije mjesto na Gastronomiji/Hrana i zdravlje. Dovoljno je procitati par uvodnih postova...strasno! :( Ovo treba prebaciti (eventualno spojiti) na Zdravlje ili pod kljuc. Ovdje joj nije mjesto.
ja ga pijem
ima problema sa navedenim sranjima i nosim ulozak
ali na dijeti sa m i vide se brzi rezultati nego da ne pijem
Gutaperka
03.09.2009., 00:54
Američka agencija za hranu i lijekove (FDA, Food and drug Administration) primila je više od 30 izvještaja o pacijentima koji su imali ozbiljnih problema s jetrima nakon uzimanja lijeka xenicala
http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/09/02/0353006.html
Gepetto
03.09.2009., 22:35
Shit! ja imam oštećenu jetru od žutice :(
pila sam ih cca mjesec dana, smršavila nisam ništa no nisam bila na dijeti - jela sam normalno - vjerojatno zato nije bilo pomaka
ostalo mi je još pola kutije cca... sad si mislim da neću nastaviti s njima, hmm:kava:
Je, procitala taj clanak. Bas ste mi svi pali na pamet. Normalno da si sjebes jetru. Pozutis i umres, mrsav, s pelenama u dvadesetoj. Ajme.
Hippy generacija, pa i ona koka-aids osamdesetih je dostojanstvenije umirala. Ovo danas je bezveze.
Nego mene fasciniralo kaj vele da je osim u Hrvatskoj (ipak se trazi recept) taj, nazovimo ga "lijek, dostupan bez recepta pod imenom Alli" u velikom broju zemalja.
I onda ljudi pizde zbog gripe. I "smrtonosnog" cijepiva. Haha. Nije smijesno.
ja sam pila tablete i nisu nimalo zgodne,osim ako nisi stalno doma pa imaš priliku bit u wc školjki u svakom trenu.
A i moja farmaceutkinja mi je rekla da su to ciljane tablete za osobe koje jedu previše masnoga.
A takva vam je i stolica,ne možete pobrisati wc šolju,za sobom.jer ta masnoća što izlazi,prestrašno..
Meni je najbolji ovaj Paiyouji čaj,jedinoo od toga su mi kile kliznile dole.
ostalo sve je žali bože novaca,mogla sam se dobro provesti za te pare..
Meni isto te tablete nisu pomogle,one su dobre za osobe koje stvarno jedu puno masno,pretpostavljam više muški rod.Što se tiće te masnoće ako umjereno jedeš neće ti nekontrolirano izlaziti a s wc-školjke ju skidaš domestosom
Gutaperka
23.10.2009., 20:29
našao sam e-knjigu o Xenical tabletama,doduše ja je nisam pročitao pa ne znam šta tu piše ali ko je zainteresiran vjerujem da mu neće bit na odmet da ovo pročita.
Napomena,e-knjigu treba downloadirati na komp pa tek se onda može čitati
http://www.softpedia.com/get/Others/E-Book/Xenical.shtml
shiljo86
06.01.2010., 21:32
MA za mršavljenje je NAJBOLJI ADIPEX........
Probao sam ga i zakon je... Najveći problem je što ljudi imaju problem što nikad nisu siti i zato imaju problema sa kilažomm ove tablete su čuudoo... Ja sam skinio 10kg.. bez da sam se previše mučioo jednostavno nisi gladan...
Ove ostale teblete su živooo s.......... samo baciš paree i ništaa..
Na P.M ako nekog zanima nešto više o tomee..pozzz
jedina dva lijeka za mršavljenje koje službena medicina priznaje su Xenical s gore opisanim popratnim pojavama i REDUCTIL koji djeluje direktno na apetit. :top:ostalo su sve šuć-muć, hamzi-ga-drp:mig:
jedina dva lijeka za mršavljenje koje službena medicina priznaje su Xenical s gore opisanim popratnim pojavama i REDUCTIL koji djeluje direktno na apetit. :top:ostalo su sve šuć-muć, hamzi-ga-drp:mig:
Kladionica, sram te bilo! Navedeni "lijekovi" traze lijecnicku kontrolu, opasni su po zdravlje i ovdje se ne smije o tome raspravljati!!!
Btw, moderatori, ovoj temi ovdje nije mjesto!
Reductil sad povlače s tržišta i svi koji su ga uzimali moraju na pretrage.
Toliko o sigurnosti lijeka, učinkovit možda je ali što će ti to kad ti naruši zdravlje,
debelakis
27.01.2010., 08:11
ma dajte šta ste se uzbudili oko reductila? nije on toliko niti ne zdrav,koliko se tu umješala politika...,pa se povlači...smatram da nikakve pretrage ne trebaju onima koji su ga uzimali...!
ljudi bolje pokušajte skidati kilograme,pa s čim good probali...ne zdravije je biti debel!
i debeli i pretili bolje nek idu na pretrage,a ne ljudi koji su pili reductil!
Znam da je vjerojatno uzalud, ali pokušat ću:
1. Što mislite, zbog čega ste debeli? (samo nemojte reći da je to genetski jer a) ne mijenja na stvari i b) je totalni BS)
2. Što mislite što će se desiti (taman da i izgubite nekoliko kila zbog nekakvih tabletica) kada prestanete piti te tablete?
I koje je rješenje?
Bok društvo! Ja sam pila reductil, odustala sam jer i uz pažljivu prehranu nije bilo rezultata. Xenical mi je pomogao, ako nisam pazila što jedem javljli su se opisani problemi, ali rezultat je vidljiv. Vježbanje tj. tjelesna aktivnost, hmmm... Ako ste u gradu i kretanje se svodi na odlazak do auta, tramvaja ili sl., da treba ubaciti kretanje. No ako ste negdje u tzv.ruralnim sredinama, pa ako se još bavite npr. poljoprivredom ili morate gaziti snjeg do posla zimi, no ukratko... Ako kretanja nema, ubacite ga- radi zdravlja a ne mršavljenja jer posle vježbanja i kretanja apetit raste ko vučji- i to je činjenica.
Isto kao što je činjenica da tablete, čajevi sl. pomažu trenutno, ali dugoročno ako se ne promjene navike nema ništa i opet si na istom a najčešće i gorem. Zato prvenstveno treba odlučiti da li dijeta samo radi "crvene haljine koja je lijepa ali ne stanem u nju" ili zadravlja. Ništa pretjerano nije lijepo i zdravo, ni mršavo ni debelo. Isto tako nije svaka dijeta, tablete, čaj isl. za svakog. Kažu da za svakog postoji dijeta samo je treba naći:) I svakako treba paziti što se uzima jer posljedice mogu biti grozne i trajne.
Zato društvo moje, na vagu pa pred ogledalo a onda razgovor sa sobom: što i kako i radi čega i tek onda na dijetu.I svakako manje TV i gledanja zvijezdica i manekenki, to nije stvarni svijet. Sve češće se piše o pozadini tog svijeta. Pogledajte kroz prozor i vidjeti čete svoj svijet i ljude s kojima ste okruženi, koji vas vole. Začudo oni su često u pravu sa svojim savjetima. I mogu vam pomoć...
Poslušajte ovaj savjet ove bucmaste ali sretne osobe koja je probala doslovno sve (osim opracija) da bi postala savršeno mršava i došla do zaključka da te dve-tri kile nisu presudne za sreću...
Meni isto te tablete nisu pomogle,one su dobre za osobe koje stvarno jedu puno masno,pretpostavljam više muški rod.Što se tiće te masnoće ako umjereno jedeš neće ti nekontrolirano izlaziti a s wc-školjke ju skidaš domestosom
e društvo, evo ja malo čtam ove vaše ispovjesti i pošto pijem xenical nijemi jasno kako ja nevisim na vc-u. sad ih pijem nekih 10 dana i nemam još tih problema. skinula sam tek 2 kg ali valjda će krenuti. malo meplaši ovo kaj pišete ali još ću piti pa vam javim kako je prošlo. pozdrav svim.
missixty
19.07.2010., 14:53
Zna li netko...
Xenical mi je prepisan zbog mog visokog BMI (162 cm i 102kg). Sa pravilnom prehranom, manjim obrocima i Xenicalom kroz 2 tjedna izgubila sam 5 kg. Svjesna sam da to ima više veze sa prehranom nego Xenicalom. Uzimam i Tertensif SR za izlučivanje vode iz organizma jer jako otičem. Odmah u početku pojavila mi se ona najneugodnija nuspojava toga lijeka, masna i česta stolica. Ne želim biti neugodna, ali to zapravo niti nije stolica, nego samo ulje, intenzivno žute boje. Trajalo je čitava 2 tjedna.
Inače bolujem od PCOS-a i zbog neplodnosti i amenoreje u redovitoj sam ginekološkoj obradi. Kako sam trebala imati gin.pregled, 3 dana prije sam prestala uzimati lijek kako ne bih imala neugodnosti pri samom pregledu.
Tada mi je prepisan i Glucopgahge 850 mg x 2 iza obroka kako bi mi se možda kroz par mjeseci pojavila spontana menstruacija. Tada sam počela uzimati obje tablete u isto vrijeme, iza doručka i večere. Xenical uzimam još i iza ručka.
Sada ih već uzimam 2 tjedna ali više uopće nema te masne stolice. Niti jednom se nije pojavila. Da li taj metformin može poništiti učinak Xenicala? Nije mi jasno što se događa. Da li mogu nastaviti uzimati lijekove na isti način ili bih trebala korigirati nešto? Uopće više ne primjećujem izbacivanje masti, ono što je navodno jedini efekt Xenicala.
Unaprijed se zahvaljujem ako se netko kuži više od mene...
jelena0702
13.01.2011., 13:37
Vidim da nije ništa dugo pisano u temi.mene zanima dali je tko nedavno uzimao,i kolike su cijene,ne mogu naći,na netu točnu cijenu,a i zanima me prodaja(konkretnije u rijeci).Ajde malo odgovori.
norveska
13.01.2011., 14:05
Pozdrav,
Nemoj Xenical nikako, molim te. Ja imam jako negativna iskustva sa njim. To je ziva hemija koja nista ne pomaze a koja ima tako neprijatne nus pojave poput onih masnih stolica! Osim toga, nakon njegovog uzimanja , analize su pokazale jako izrazen nedostatak Na i Ka u organizmu.
norveska
13.01.2011., 14:07
Zaboravih da napisem da je cena kutije 80 eura. Racunaj da ces ih baciti, veruj mi.
patientia
13.01.2011., 16:35
Cek malo, pa ako uzrokuje masne stolice, onda ocito pomaze. Ta mast bi ti inace zavrsila na bokovima.
Cek malo, pa ako uzrokuje masne stolice, onda ocito pomaze. Ta mast bi ti inace zavrsila na bokovima.
problem je u tome što kontinuirano curi pa ljudi moraju nositi pelene i osvježivače, jelte, strateškog mjesta.
najvjerojatnije ga zabranjuju do kraja godine (imam neke insajderske informacije)
norveska
13.01.2011., 19:38
Ta mast curi, smrdi, ves se ne da oprati posle toga a rezultata nema, shvati. Bacis novac. A i oni koji su gubili 2-3 kg vratili su to cim su prestali sa upotrebom! Nastane haos u organizmu, gubitak Na i Ka i ostalih vitamina, zato i preporucuju sumece tablete sa njim! Postoje vitamini koji se samo rastvaraju u mastima, nakon Xenical-a belezi se i njihov deficit!! U Norveskoj ga npr. ne mozes kupiti za zivu glavu, moj se doktor ovde za glavu hvatao kada sam mu rekla da sam ga pila! medjutim na balkanu sve moze, i niko ne odgovara za to. Ne znam kako hoces ja ti samo prenosim iskustvo!
patientia
13.01.2011., 19:48
Ne tvrdim da ih treba uzimati, ili da su bez nuspojava, samo tvrdim da ocito pomazu. Naravno da se kile vrate kad ga se prestane uzimat ako se ne prestane jest vise kalorija nego sto ih se trosi.
Ne uzrokuje izbacivanje sve masti koja se pojede. Natrij i kalij nisu vitamini. Kemijski simbol za kalij je K. Ili si mislila na kalcij?
norveska
13.01.2011., 20:58
Niko ti nije napisao da su Na i kalijum vitamini, vec da sam ja nakon uzimanja leka imala manjak tih elektrolita i vitamina uopste. Gubitak i jednih i drugih je evidentan i zato se uz Xenical i preporucuje njihovo uzimanje u vidu sumecih tableta! Vidim da ti verujes u taj lek, pa onda ga uzimaj. Ne razmumem onda svrhu pitanja na forumu. u Norveskoj ga ne bi dobila da ti je BMI ne znam koliki, jednostavno takva vrsta lekova nije dobrodosla ovde! To sto kazes da se ne izbacuje sva uneta masnoca, tacno tamo pise tako, ali Xenical je napravljen tako da "lepi" masti za sebe i izbacuje ih iz organizma, to je cista hemija, ma sta oni pisali ne postoji tacan podatak koliko se to masti izbaci! I naravno za sobom izbacuje jos mnostvo toga! Ne znam radi sta ti je volja, meni jednostavno bude zlo od same pomisli na taj lek! Prenela sam ti iskustvo, a ti odluci! Ja sam svoju liniju regulisala na drugi nacin i nikada vise ne bih posegnula ni za cim od lekova vise.
patientia
13.01.2011., 21:04
gubitak Na i Ka i ostalih vitamina
Iz ovog sam zakljucila da mislis da su natij i kalij vitami.
Ne vidim zasto bih ja uzimala taj lijek. Isto tako znam da lijekovi protiv visokog tlaka pomazu protiv visokog tlaka, pa ih ne uzimam.
norveska
13.01.2011., 21:24
Iz ovog sam zakljucila da mislis da su natij i kalij vitami.
Ne vidim zasto bih ja uzimala taj lijek. Isto tako znam da lijekovi protiv visokog tlaka pomazu protiv visokog tlaka, pa ih ne uzimam.
Oooooo izvini, ja sam pobrkala nickove pa sam mislila da si ti postavila post:rolleyes:. Uh, prestala sam piti kafu vec dva dana pa apstinencija cini svoje:D. Ne zameri! Ja imam jako nizak pritisak, ni to ne valja, ali ja nikako ne koristim so u ishrani. Leci se prirodom, bolje je:).
patientia
13.01.2011., 21:25
ali ja nikako ne koristim so u ishrani
Mozda ti je zbog toga natrij bio nizak.
norveska
13.01.2011., 21:55
Mozda ti je zbog toga natrij bio nizak.
Nije zbog toga i ja sam mislila, ali smo onda ja i lekar uporedili ranije rezultate i tacno se vidi razlika pre i nakon uzimanja Xenicala! Imala sam ja neku transpaltaciju pa redovno radim analize. Cim sam prestala sa uzimanjem tog leka nakon 2 sedmoce rezultati su bili ok. Ja koristim kalijumovu so ponekad, to i tebi preporucujem ako bas ne mozes bez soli. Nemoj ni kiselu vodu slucajno, pretpostavljam da to znas.Melji semenke lana pa u jogurt!
patientia
13.01.2011., 22:00
Koristim program CRON-o-Meter (http://forum.hr/showthread.php?t=491810) kojim pratim unos nutrijenata. Ako ne jedem sol, ili nesto kupovno u cemu vec ima soli, nema sanse da dobijem RDA natrija. Kalij je jos teze dobiti. Koristim Sanusol koja je pola pola. Nema cistog kalij klorida za prehranu u hrvatskoj (navodno ima sumecih tableta, ali na recept).
Mineralne vode imaju razlicitu kolicinu natrija, ne pijem gazirane jer grebu grlo. Pijem uglavnom vodovodnu vodu, dvaput godisnje se pocastim Vittelom jer mi je jako fin.
Sjemenke lana jedem u kruhu, ali one nemaju bas nesto ni natrija ni kalija. Jogurte konzumiram samo biljne, ali ni oni ne sadrze znacajne kolicine natrija, ni kalija.
Uglavnom, svima preporucujem pracenje unosa nutrijenata, bilo CRON-o-Metrom bilo nekim od online alata (sparkpeople, nutritiondata).
norveska
13.01.2011., 22:26
Koristim program CRON-o-Meter (http://forum.hr/showthread.php?t=491810) kojim pratim unos nutrijenata. Ako ne jedem sol, ili nesto kupovno u cemu vec ima soli, nema sanse da dobijem RDA natrija. Kalij je jos teze dobiti. Koristim Sanusol koja je pola pola. Nema cistog kalij klorida za prehranu u hrvatskoj (navodno ima sumecih tableta, ali na recept).
Mineralne vode imaju razlicitu kolicinu natrija, ne pijem gazirane jer grebu grlo. Pijem uglavnom vodovodnu vodu, dvaput godisnje se pocastim Vittelom jer mi je jako fin.
Sjemenke lana jedem u kruhu, ali one nemaju bas nesto ni natrija ni kalija. Jogurte konzumiram samo biljne, ali ni oni ne sadrze znacajne kolicine natrija, ni kalija.
Uglavnom, svima preporucujem pracenje unosa nutrijenata, bilo CRON-o-Metrom bilo nekim od online alata (sparkpeople, nutritiondata).
Ovde u Norveskoj ima i neka so u kojoj je 30 odsto Na i 70 odsto K. meni je so bila zabranjena kao i secer i belo brasno!
bigmamma
20.01.2011., 09:35
kriva informacija, sa Reductila je liječnik skinuo kolegu jer je jako štetan i navodno od nedavno zabranjen...mislim da je isto i sa Xenicalom....:facepalm:
užas ...ne bi to trpala u sebe pa da je zadnji način za skinut kile...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.