PDA

View Full Version : Toyota Auris Luna 2.0D-4D

oyilla
29.12.2008., 17:10
Molim iskustva sa gore navedenom modelu....zanima me u prvom redu ovaj 2.0 motor, ima 126 KS...jel to vuce kako...opcenito dojmovi ako je ntko vozio i kakav je auto unutra s ovim luna paketom opreme. Hvala pozdrav:top:

CDRW
29.12.2008., 17:17
Od pa probaj. To će ti biti najbolji test.

MLADJO
30.12.2008., 07:43
Vuče, vuče...i to vrlo dobro. Motor je tih i uglađen. Prtljaznik vrlo velik. Ako je dobra cijena sada u akciji nemaš šta razmišljati. Paket Luna ima sve što ti treba. U svakom slučaju idi u salon i obavezno isprobaj prije kupnje. Obavezno trazi baš taj dizel koji misliš kupiti za probnu voznju.

oyilla
30.12.2008., 09:05
e jbg..otiso bi ja rado al nema toyotinih salona u blizini, mozda mi ga stari prek firme uzme jer je na akciji trenutno ...sa 157.000 na 139.000 snizen. Cini mi se to dosta para al valjda ih vrijedi. Mislio sam da ima mozda netko sto je vozio, na koncu i nema Aurisa bas previse vidjeti po cesti uglavnom su sve corolle. Ima li u interijeruz znatne razlike izmedju aurisa i corolle ili je to sve slicno

gecmali
30.12.2008., 09:38
Ima li u interijeru znatne razlike izmedju aurisa i corolle ili je to sve slicno

Znatna je razlika,itekako,Auris ima onaj središnji greben koji bi ti mogao ići na živce,obavezno sjesti i isprobati.
Ja sam bio na probnoj vožnji i nije mi smetao ali mogao bi ti ići na živce a i izgleda preplastično sa onom ručnom koja izgleda ko' igračka.
Inače mi je taj interijer bio prilično razočarenje,komfor zadovoljavajući ali recimo nemaš gdje odložiti mobitel,jedan otvoreni pretinac ispod grebena koji je teško dohvatljiv ali zato imaš sa strane držače za čaše(jako korisno ako si alkoholičar).
Plastika inače nedovoljno kvalitetna za tu lovu,pogotovo pretinci(za rukavice),optitron pokazivači OK, sve u svemu po meni neloš ali precijenjen auto...

Supervizor
30.12.2008., 09:39
e jbg..otiso bi ja rado al nema toyotinih salona u blizini, mozda mi ga stari prek firme uzme jer je na akciji trenutno ...sa 157.000 na 139.000 snizen. Cini mi se to dosta para al valjda ih vrijedi. Mislio sam da ima mozda netko sto je vozio, na koncu i nema Aurisa bas previse vidjeti po cesti uglavnom su sve corolle. Ima li u interijeruz znatne razlike izmedju aurisa i corolle ili je to sve slicno

Auto je meni osobno jako dobar ali trenutno nije pravo vrijeme za kupovinu japanaca bar što se tečaja jena tiče koji je u zadnje vrijeme ojačao, IMHO.:mig:

pozz

MLADJO
30.12.2008., 09:41
Ja vozim Avensisa sa tim motorom i zato ti i kazem da je motor super. Ako je dovoljno jak za Avensisa (a je) mora biti dovoljno jak i za Aurisa.
Istina je da je to dosta novaca ali s obzirom da je na akciji tih novaca vrijedi jer je to auto sa kompletnom opremom i jakom 2,0L dizel motorom. Uostalom, vidi koliko sa 2,0L dizelom košta Peugeot 308 ili Golf (sigurno više).
Unutrašnjost je puno modernija nego kod Corole i meni se sviđa, mada nekima i ne ali to je već stvar ukusa.
S obzirom na cijenu i kvalitetu Toyote (a je kvalitetne su i dalje bez obzira što neki kazu da nisu više što su nekad bili), ja ti preporučam kupovinu.

Babo
30.12.2008., 11:40
Imam Auris s tim motorom, motor jako dobro vuče, a na autocesti ubacis u 6 i ides 140 na oko 2 tisuce okretaja, imas osjecaj da motor puca od snage.

Ali po mom ukusu motor nije tih cak je dosta bucan, ali ja govorim iz perspektive bivesg benzinca tako da mozda grijesim.
Troši 6 litara u prosjeku.

54321012345
30.12.2008., 14:47
Pozdrav, evo par informacija.. Moj stari je kupio Aurisa 2,0 D-4 D ali oprema SOL, prije 3 mjeseca i prošao je 5 tisa km..Fin je to auto za vozit se... Ja vozim i30 tako da mogu povući par usporedbi.. Bitno je napomenut da je moj i30 1,4 benzinac + plin i prešao sam 40 tisa km..i da isto ima finu oprmu ali nešto manje nego Auris ali je zato jeftiniji punih 30 tisa kuna.. i da oba auta se kotrljaju na istim kotačima..

Dakle, Autis je mrvicu udobniji - mekši ovjes, ali zato i30 malo bolje leži na cesti.. Buka ovjese je podjednaka s tim da je na i30 ovjes kad je imao tako malo km ostavljeo bolji dojam od Aurisa..

Unutrašnjost je meni ljepša a i kvalitetnije djeluje u i30 nago u Auris.. I30 nakon punih 40 tisa km nema šuškavaca, a za tojotu je još prerano prosuđivat ali u najmanju ruku sve je solidno sklopljno... U toyoti se sjedi malo povišeno u odnosu na hyundai ali i na ostale kompakte..pa ako nekome to nešto znači...

Motore ne mogu usporedit, ali ovaj u Aurisau je odličan.. jako tih, snage više nego dovoljno i malo troši, netko je već spomenuo 6 litara, a ja mogu samo potvrdit tu informaciju... Mjenjač isto jako dobar, bolji nego na i30.. kočnice su na oba auta jako dobre... Sveukupno dobar je to auto, meni se najviše sviđa ono što ima samo u oprmi Sol, a to je kartica umjesto ključa koju ne treba uopće vaditi iz džepa..

Problma i kavrova za sad nema u Aurisu ništa i ako tako ostane svi će bit zadovoljni...

pazdrkan
30.12.2008., 16:25
imamo u firmi 1.4 i skroz sam zadovoljan....mislim da je taj 2.0 taman za težinu jer se s ovim 1.4 ponekad osjeti manjak snage

UxMall
30.12.2008., 20:01
Molim iskustva sa gore navedenom modelu....zanima me u prvom redu ovaj 2.0 motor, ima 126 KS...jel to vuce kako...opcenito dojmovi ako je ntko vozio i kakav je auto unutra s ovim luna paketom opreme. Hvala pozdrav:top:

uglavnom vozim Auris s tim motorom ali SOL oprema......
motor je predobar, taman koliko mu treba, vuce i vise nego dobro, cak bi rekao da cupa....kak je rekao BABO ides 140, 2000 okretaja, 6 brzina milina:top:
objektivno gledajuci plastika je uzas, milslim da Toyota ko brand si nebi smio dopustiti takav manjak kvalitete plastike, sto rec kad od staroga Octavia iz 99 danas ima puno bolju plastiku unutrtasnjosti neg ja:D
sto se tice opreme stvarno dobijes sve sto ti treba danas, u SOL opremi dobis jos ESP, tepomat, smart key i jos neke sitnice......
savjet: odi na probnu voznju, uzmi motor koji te zanima i vozi, onda ces znati na cemu si
sretno:top:

oyilla
30.12.2008., 20:11
uzeli 2.0 luna, prvi dojam kao da se vozim vec godinama, naviknes se na 5 minuta i na povisen mjenjac i na rucnu kocnicu. auto je finjak mislim da je ovo jedan od onih slucajeva kad ti nesto na prvi pogled izgleda dosadno,neinventivno i pomalo dosadno pa onda s vremenom se postepeno razotkriva i prerasta u ljubav