View Full Version : Izvještaj Amnesty Internationala-svaka treća žena u svijetu zlostavljana
iwanchica
06.03.2004., 19:36
Od borbenih polja do ulica ili spavaćih soba, žene diljem svijeta izložene su zabrinjavajućoj razini zlostavljanja, upozorava Amnesty international.U posebnom izvješću posvećenom ovoj temi, Amnesty tvrdi da je preko milijardu žena – dakle svaka treća žena na svijetu - pretučena, prisiljena na seks ili zlostavljana na neki drugi način, često od strane prijatelja ili člana obitelji. Svake godine dva milijuna djevojčica u dobi od pet do 15 godina bude prisiljeno na prostituciju ili bude žrtvama trgovine ljudima čija je godišnja zarada do sedam milijardi dolara, kaže se u izvješću.U SAD-u ženu pretuče suprug ili partner u prosjeku svakih 15 sekundi, a svakih 90 sekundi jedna je žena silovana, dok je u Francuskoj godišnje silovano 25.000 žena. Glavni uzrok nasilja, kako smatra Amnesty, leži u diskriminaciji koja sprečava jednakost žena s muškarcima u svim životnim područjima.
LjutiBronxBomber
06.03.2004., 19:43
Jel to s Nobilovom zenom ili bez? :D
Secundus
06.03.2004., 19:52
iwanchica kaže:
Od borbenih polja do ulica ili spavaćih soba, žene diljem svijeta izložene su zabrinjavajućoj razini zlostavljanja, upozorava Amnesty international.U posebnom izvješću posvećenom ovoj temi, Amnesty tvrdi da je preko milijardu žena – dakle svaka treća žena na svijetu - pretučena, prisiljena na seks ili zlostavljana na neki drugi način, često od strane prijatelja ili člana obitelji. Svake godine dva milijuna djevojčica u dobi od pet do 15 godina bude prisiljeno na prostituciju ili bude žrtvama trgovine ljudima čija je godišnja zarada do sedam milijardi dolara, kaže se u izvješću.U SAD-u ženu pretuče suprug ili partner u prosjeku svakih 15 sekundi, a svakih 90 sekundi jedna je žena silovana, dok je u Francuskoj godišnje silovano 25.000 žena. Glavni uzrok nasilja, kako smatra Amnesty, leži u diskriminaciji koja sprečava jednakost žena s muškarcima u svim životnim područjima.
Koja si ti luzerka sa tvojom AI-, da nisi spomenula ama bas niti jednu zenu iz sarijatskog islamskog svijeta! Kakva je to AI- i o kakvom izvjecu se tu radi? A USA- je paradni krivac za sve.
Ma gdje smo mi ljudi moji?
Koja je to pokvarenost. Zasto ne napadnete islam, gdje se vise od milijardu zena legalno tlaci, deklitorizira, siluje ili ubija?
Aha, zato nemate hrabrosti, jer vas dzihaderi zbombaju na vrijeme, pa se kasnije ne mozete potuzti na to.
Kojeg li jada!
Uz odredjeni respekt prema casnim zenama i inim damama, ovo je previse!
S.:flop:
iwanchica
06.03.2004., 20:08
Secundus kaže:
Koja si ti luzerka sa tvojom AI-, da nisi spomenula ama bas niti jednu zenu iz sarijatskog islamskog svijeta! Kakva je to AI- i o kakvom izvjecu se tu radi? A USA- je paradni krivac za sve.
Koja je to pokvarenost. Zasto ne napadnete islam, gdje se vise od milijardu zena legalno tlaci, deklitorizira, siluje ili ubija?
Aha, zato nemate hrabrosti, jer vas dzihaderi zbombaju na vrijeme, pa se kasnije ne mozete potuzti na to.
Kojeg li jada!
S.:flop: ..ako mene pitaš, bilo kakav oblik nasilja, iživljavanja i poniženja spram ljudskog bića(naročito prema ženama kao slabijem spolu)bez obzira na vjeru, nacionalnost i boju kože, osobno mi je neprihvatljiva i degutantna..ovdje se osvrćem na izvještaj AI jer preciznih podataka za žene islamskog svijeta nemam...i nikako im ne odričem daleko teži položaj nego kod žena zapadnog svijeta..bilo bi pametnije da si izložio svoja saznanja o tome i tako konstruktivno pridonio topicu, nego što se, ničim izazvan i bezveze pjeniš:rolleyes:
iwanchica kaže:
..naročito prema ženama kao slabijem spolu
Pusti Secundusa :D On ti nije baš pri sebi .
Ali.........ajde mi reci .....prihvaćaš li tezu da su žene slabiji spol ?:confused: I zašto tako misliš ?
Ne misliš li da ih tako , stavljajući žene u poziciju "slabijeg spola" , stavljaš u neku poziciju , gdje će ih automatski netko tko je
" jači " tlačiti ?
Trlababalan
06.03.2004., 20:18
Bez obzira shto smatram da je zlostavljanje zena /a bogami i mushkaraca/ ozbiljan problem u svijetu sa svakim izvjeshtajem AI bi samo obrisao guzu jer sam se jednom uvjerio koliko je ta organizacija "od kokota". Chista idiotska ispolitizirana i politichki korektna druzina kojima je vlastita guza /odnosno ciljevi onih koji ih plachaju/ jedini zakon.
Mog prijatelja pisca u Africi diktator strpo u bajbuk bez sudjenja i "na neogranicheno" radi kazalishne predstave koju je napisao i rezirao a oni iz AI nas koji smo kod njih ishli intervenirati pitali "kojoj stranci taj pripada" i kad su doznali da ne pripada ni jednoj a da je protiv "dragog diktatora" koji lize guzu zapadu pokazali nam vrata u stilu "hebo vas pisac koji nije u nijednoj stranci, nek chami dok ne nadjemo kako iz njega izvuch korist ili se ne promjeni rezim". Nije ga zatvorio ni Gadafi ni Castro pa da mu mi pomazemo.
LjutiBronxBomber
06.03.2004., 20:21
iwanchica kaže:
Glavni uzrok nasilja, kako smatra Amnesty, leži u diskriminaciji koja sprečava jednakost žena s muškarcima u svim životnim područjima.
Ovo jednostavno nije istina. Bar ne u Americi, gdje ima vise zena na koledzima i sveucilistima, i gdje su zene stigle muskarce sto se tice place, ako ne i presle.
Trlababalan kaže:
AI bi samo obrisao guzu jer sam se jednom uvjerio koliko je ta organizacija "od kokota". Chista idiotska ispolitizirana i politichki korektna druzina kojima je vlastita guza /odnosno ciljevi onih koji ih plachaju/ jedini zakon.
ok. slažem se da u ovome što si rekao ima dosta istine , ali i AI poput svake druge velike organizacije postepeno postane samom sebi svrha .
Birokracija rules i dok se oni pokrenu , ode život .
Ja sam se jednom zainatila i baš onako entuzijastički zapela da preko Caritas-a u Rimu izvučem neku majku sa malim bolesnim djetetom iz Sarajeva .
Isto sam tako naletila na total nerazumijevanje i nesuradnju .
Prišla sam im sa tezom batalite kampanje i kamione pomoći ajde se trgnite i riješite JEDAN LJUDSKI problem - pomognite problemu koji ima ime i prezime !
Ali ,niš od toga :(
Secundus kaže:
Kojeg li jada!
Pa iz islamskog svijeta vjerojatno baš i nije lako dobiti neke suvisle informacije o tome.Ali eto Sekunduse ja ti preporučam knjigu Pustinjski cvijet.Napisala ju je žena, koja je bila teško zlostavljana prema svojim plemenskim običajima, uspjela se izvući i uz sve prijetnje smrću priča o tome. Upravo da obrani tisuće svojih sunarodnjakinja, o kojima se baš, bez njihove priče, i nemože puno saznati.-
baka kaže:
Pa iz islamskog svijeta vjerojatno baš i nije lako dobiti neke suvisle informacije o tome.
:) Amnesty International ima svoje ljude i tamo i pokrenuo je jako puno akcijskih kampanja o senzibiliziranju svijeta na zlostavljanja žena i u islamskom svijetu .
Sad mi se ne traži link , ali znam - sto posto da je to tako .
Secundus
06.03.2004., 20:45
baka kaže:
Pa iz islamskog svijeta vjerojatno baš i nije lako dobiti neke suvisle informacije o tome.Ali eto Sekunduse ja ti preporučam knjigu Pustinjski cvijet.Napisala ju je žena, koja je bila teško zlostavljana prema svojim plemenskim običajima, uspjela se izvući i uz sve prijetnje smrću priča o tome. Upravo da obrani tisuće svojih sunarodnjakinja, o kojima se baš, bez njihove priče, i nemože puno saznati.-
A zasto se ne moze saznati?
Svi znamo vrlo dobro!
Dzihaderi bombase i tu onda nema sale!
A na Zapadu, gdje hvala Bogu znamo, da zenama ne ide lose, izuzmeli se mali procenat zlostavljanja koji je uvjetovan psihopatologijom pojedinca, vi i vasa AI- tjera mak na konac.
Naravno da sam ja protiv tih ekscesivnih postupaka u drustvu, ali iskorijenuti ih ne mozemo.
Medjurim, u islamskom svijetu imire svake godine oko 12 miliona mladih djevojcica i zena pri deklitorizaciji nesterilnim kautelama.
Oko 150 miliona deklitoriziranih zena pati i psihicke i fizicke muke jer svaki koitus i porodjaj su nesnosljivi od bola. Uzasne infekcije i fistulacije u analno-genitalnom podrucju su uzroci svakidasnjih bolova. Ne higijenski zivot i torture kojima su izlozene su takodjer neopisivi.
U islamu se zenama skoro nista ne dozvoljava. Moze ih se po potrebi tuci i zlostavljati. Odpustati ih ili ubijati po serijatskom zakonu. Kad zena napravi preljub, onda se u nekim islamskim zemljama osudjuje na smrt kamenovanjem. To isto vrijedi i za napustanje islamske zajednice.
Muskarca se ne ubija poslije preljuba, on je slobodan ciniti sto ga volja.
U islamu zena ne smije biti u jednoj sobi sama s jednim muskarcom, ako taj nije pripadnik obitelji, jer je to preljub, pa se odmah ili moraju vjencati ili ako ne, zena mora umrijeti.
Zena na ulici mora nositi maramu i duge haljine i mora ici deset metara iza svoga muza. Oni nesmiju ici zajedno, ruku pod-ruku nikako! I da ne nabrajam vise.
Islam tlaci zene i nitko se ne usudi niste protiv toga, ali su zato Zapad i krscanska drustva na meti AI-.
Kojeg li paradoksa!
A zasto sve to moze biti tako? Pa jer bombasi bace par bombi na ustanove AI- i onda vise nitko ne pita zasto je u islamu nesto moguce, a nesto ne!
S. :bljak:
magdalena1999
06.03.2004., 22:16
iwanchica kaže:
Ja mislim da su ovi podaci najblaze receno uzasavajuci.
Meni osobno strasna je pomisao da trgovina zenskim robljem cvate upravo zato jer postoji potraznja.
Zelim reci, te stvari ne dogadjaju se tamo negdje u Bangladesu ili na drugoj planeti, vec upravo ovdje, u ovom gradu u kojem ja zivim, u ovom trenutku, u nekom mracnom lokalu neke se zene dovedene iz tko zna kakve sirotinje zlostavljaju, tuku, siluju i ponizavaju.
Na stranu trgovina zenama, dovoljno o svemu govori nas zakon, prema kojem je za silovanje predvidjena kazna od nekoliko godina, s tim da se to obicno skrati zbog "dobrog vladanja", kako to vec obicno biva. Ako doticni uopce zavrsi iza resetaka.
Danas sam nesto citala o ovom slucaju u Belgiji pa kaze kako su u svemu sudjelovali mnogi nazovi-ugledni gradjani, suci, politicari, biznismeni itd itd, sto ce reci da je zlocin ukorijenjen u svim slojevima drustva a ne samo u tamo nekakvom polusvjetu u kojem inace caruju mafijasi, okorjeli narkomani i kojekakvi kriminalci.
Tako da uopce nisam optimisticna i mislim da ce po tom pitanju biti sve gore i gore.
magdalena1999
06.03.2004., 22:50
Secundus kaže:
Kojeg li jada!
Je, grozan je taj islam, uzasan, ali ipak u nasoj okolini caruje kriminal ovakve vrste, kao i diskriminacija zena, u tolikim razmjerima da se imamo cime baviti jos dosta dugo.
Mislim da trebamo krenuti od samih sebe, jer sve je drugo licemjerje. Sto mi vrijedi da kritiziram obrezivanje u Africi kad par kvartova dalje kriminalci drze zene u seksualnom ropstvu?
Javnost je kod nas potpuno nesenzibilizirana po ovom pitanju, tako da svaku ovakvu akciju smatram nuzno potrebnom, pa makar bila organizirana od strane mrskog AI.
svastikuti
06.03.2004., 22:55
izvjesce , tuto completo (http://web.amnesty.org/library/index/ENGACT770362004) iz kojega se vidi da je napadnut :rolleyes: i islam a i onaj mali:eek: broj psihopatoloskih:bonk: pojedinaca na Zapadu .
Nadam se da su sada svi zadovoljni .
Oli ?
iwanchica
06.03.2004., 23:03
Bajki1 kaže:
Pusti Secundusa :D On ti nije baš pri sebi .
Ali.........ajde mi reci .....prihvaćaš li tezu da su žene slabiji spol ?:confused: I zašto tako misliš ?
Ne misliš li da ih tako , stavljajući žene u poziciju "slabijeg spola" , stavljaš u neku poziciju , gdje će ih automatski netko tko je
" jači " tlačiti ? ..naravno da ne, barem ne nužno, međutim tjelesne predispozicije i fizička snaga dobar su temelj za tlačenje..nažalost:rolleyes:
iwanchica
06.03.2004., 23:11
svastikuti kaže:
izvjesce , tuto completo (http://web.amnesty.org/library/index/ENGACT770362004) iz kojega se vidi da je napadnut :rolleyes: i islam a i onaj mali:eek: broj psihopatoloskih:bonk: pojedinaca na Zapadu .
Nadam se da su sada svi zadovoljni .
Oli ? ..hvala Svastikuti..btw jel vidite da i Secundus može biti dobar;) ..Secunduse, trebao si odmah reći što znaš..fakat je bed to što rade islamskim ženama:( :(
svastikuti
06.03.2004., 23:29
ne zna za nekoga sveca , zastitnika klitoritisa , ali mi imamo vrlo , vrlo kvalitetnog kandidata za to .:s
Zar ne ?
SvogaTelaGospodar
07.03.2004., 00:25
iwanchica kaže:
Od borbenih polja do ulica ili spavaćih soba, žene diljem svijeta izložene su zabrinjavajućoj razini zlostavljanja, upozorava Amnesty international..
ok, shvaćam ti si protiv nasilja nad ženama. ono što ne shvaćam je da si istovremeno protiv izručivanja bilo kojeg hrvatskog generala jer, oni valjda a priori, ne mogu biti krivi samim tim što su naši. objasni kontradiktornost u svojem svjetonazoru? :rolleyes:
SvogaTelaGospodar kaže:
ok, shvaćam ti si protiv nasilja nad ženama. ono što ne shvaćam je da si istovremeno protiv izručivanja bilo kojeg hrvatskog generala jer, oni valjda a priori, ne mogu biti krivi samim tim što su naši. objasni kontradiktornost u svojem svjetonazoru? :rolleyes:
Čekam Iwanchicin odgovor sa nestrpljenjem . Pogotov ako će bit u korelaciji sa onim njenim od prije stavom da su SVE žene slabija bića pa ....:rolleyes: što bi trebalo dovesti do toga da su SVI muškarci jaki ....:rolleyes: pogotovo kad su još i generali ......
Uglavnom čekam ...:D
Ne podnosiš ironiju,ha?
A oni su samo ukazali na dvoličnost i licemjerje.
Ua, protiv nasilja,da, ali selektivno!
Inače ne znam zašto naglašavaš Ć u glupaČi,koja se piše sa Č.Ima li to možda neko skriveno znaČenje?
Kaj te nisu u školi naučili da neeema meko i tvrdo.Ima dva slova Ć i Č.
A AI se brine o ženama cijelog svijeta, ali ipak iz onog islamskog teže cure informacije, s obzirom na zatvorenost i običaje i tisućgodišnje utuvljivanje ženama u glavu, da su niža bića..Time mislim upravo na svijet iz kojeg je potekla Pustinjski cvijet.Svijet pustinje i deva.O čemu ona sada (pri UN) vodi bitku.I bude se.
I.L kaže:
Arapi ispravno postupaju sa ženama. Oni su žeenma spjevali najljepše stihove, a ipak ih profaju na tržnici kao i deve!:)
Znači zalažeš se da i u Hrvatskoj žene, djevojke i djevojčice budu roba na tržnici?
ŠTO MUŠKARAC MORA ZNATI O NEPRIJATELJU-ŽENI?
Proglašavati jedan spol neprijateljskim je suludo. Propagirati jedan spol neprijateljskim je zločinački. :flop:
Mišljenja sam da stavljanjem linkova na tvoju web strancu predstavlja kršenje zakona. Molim moderatore da ocijene ozbiljnost prekršaja.
Bajki1 kaže:
Što se tiče klitorisa rezali bi ga i katolički popovi ne samo islamski - samo da smiju :D
I po katoličkoj doktrini koja nije puno odmakla od islamske , seks ugode radi , je grijeh :D pa
prema tome što će ženama klitoris ?:rolleyes: :cool: :D
Neka šute ,trpe i rađaju djecu . Barem troje . Hrvata !
Jel, tako Secunduse ? :rolleyes: Khm, Khm... promasaj :D. U islamu, seks nije grijeh ako je u braku i u njemu treba uzivati (sad, pitanje je da li svi islamski ucenjaci prihvacaju kao cinjenicu da i zena u tome treba uzivati). U katolicanstvu, seks nije grijeh ako je u braku (kad vec niste dooljno produhovljeni da ostanete u celibatu), i u njemu nije grijeh uzivati ako vodi do pravljenja potomstva... u zadnje vrijeme i ovo se ucenje u RKC promijenio pa se sada seks u braku zove bracno darivanje i moze voditi ugodi i bez djece kao ploda, ako se koriste orirodne metode kontacepcije :).
Pouka: gresaka je manje, ako se nije zlonamjeran :)
Barbie kaže:
Proglašavati jedan spol neprijateljskim je suludo. Propagirati jedan spol neprijateljskim je zločinački. :flop:
Mišljenja sam da stavljanjem linkova na tvoju web strancu predstavlja kršenje zakona. Molim moderatore da ocijene ozbiljnost prekršaja. Samo ti cekaj. Ovdje za neke vrijede jedni, a za druge pak drugi zakoni...
Barbie kaže:
Znači zalažeš se da i u Hrvatskoj žene, djevojke i djevojčice budu roba na tržnici?
U nas nema te tradicije... mi smo "uljuđeni" papisti... "zapadni civilizacijski krug..." i sve tako redom...:D
Mišljenja sam da stavljanjem linkova na tvoju web strancu predstavlja kršenje zakona. Molim moderatore da ocijene ozbiljnost prekršaja.
Svaki čovjek na ovom planetu ima pravo na svoj STAV! Ili si ti tek sad stigla na plavi planet?
Moguće, jer si - barbika...:p
Oho, kako vas boli neka moja stranica... ma boli vas istina!:B
Inače moderatori su dužni ocijeniti tvoje upise koji vrijeđaju diskutante - Hravte po nacionalnosti! I zato ću sad i službeno - glede toga prosvjedovati kod moderatora i admina.
I.L kaže:
U nas nema te tradicije... mi smo "uljuđeni" papisti... "zapadni civilizacijski krug..." i sve tako redom..
Nisi odgovorio na pitanje pa ga ponovo postavljam. Odgovori sa da ili ne. Zalažeš li se da i u Hrvatskoj žene, djevojke i djevojčice budu roba na tržnici?
Svaki čovjek na ovom planetu ima pravo na svoj STAV! Ili si ti tek sad stigla na plavi planet?
Imaš pravo na stav ali nemaš pravo na poticanje na mržnju. Uostalom, postoji čak i zakon kojim je to izričito zabranjeno.
Moguće, jer si - barbika...:p
Oho, kako vas boli neka moja stranica... ma boli vas istina!:B
Inače moderatori su dužni ocijeniti tvoje upise koji vrijeđaju diskutante - Hravte po nacionalnosti! I zato ću sad i službeno - glede toga prosvjedovati kod moderatora i admina.
Tvoj link sadrži materijal koji potiče na vjersku, rodnu, nacionalnu mržnju. Možeš izražavati svoj stav, ali ti propagiraš mržnju, ovog puta konkretno među spolovima, negiraš osnovna ljudska prava ženama i takve teme, a pogotovo linkovi na web stranice očito ne bi smjele biti tolerirane. :flop: :(
baka kaže:
A AI se brine o ženama cijelog svijeta, ali ipak iz onog islamskog teže cure informacije, s obzirom na zatvorenost i običaje i tisućgodišnje utuvljivanje ženama u glavu, da su niža bića..Time mislim upravo na svijet iz kojeg je potekla Pustinjski cvijet.Svijet pustinje i deva.O čemu ona sada (pri UN) vodi bitku.I bude se.
utuvljivanje ženama u glavu, da su niža bića..
A one su ineča "viša bića"?:confused: :bljak:
Za Kazare da... za normalne narode - ne!
Znaš li zašto u cijelom SZ svuda piše da MUŠKARAC RAĐA?
Hajde, objasni mi!
Kakav UN? Ono masonsko smetlište? Kakvu to "bitku"? da nesposbni unište svijet kojeg su sposobni tisućljećima stvarali?
Vidimo, već... prve učinke...
Tko se to "budi"? Zlo? Zloba... Mržnja... ili neki drugi demoni obmane?
Barbie kaže:
Nisi odgovorio na pitanje pa ga ponovo postavljam. Odgovori sa da ili ne. Zalažeš li se da i u Hrvatskoj žene, djevojke i djevojčice budu roba na tržnici?
Ma tko si ti da meni postavljaš pitanje???:mad:
kako bi u Bosni rekli:
SIKTER !!
Barbie kaže:
Imaš pravo na stav ali nemaš pravo na poticanje na mržnju. Uostalom, postoji čak i zakon kojim je to izričito zabranjeno.
I Hitler je ima "članke"? Mislite da VI možete donositi zakone...? I da će netko sve drhtati od vaših "članaka"'
Opet:
SIKTER !!
I.L kaže:
Ma tko si ti da meni postavljaš pitanje???:mad:
kako bi u Bosni rekli:
SIKTER !! A ti si upravo jedan od produkata globalizacije i to otpadaka iste kao sto su razni "Reaity TV"; samo zahvaljujuci kolicini smeca koja nam se svkodnevno servira kroz takve emisije, nas se kriterij pomakao prko "crvene linije" pa se tebi ovdje dozvoljava sirenje mrznje - spolne, rasne, vjerske... a nama to izgleda kao sala. Nazalost nije sala i nadam se da ce se netko, tko je odgovoran, u dogledno vrijeme probuditi.
Barbie kaže:
Tvoj link sadrži materijal koji potiče na vjersku, rodnu, nacionalnu mržnju. Možeš izražavati svoj stav, ali ti propagiraš mržnju, ovog puta konkretno među spolovima, negiraš osnovna ljudska prava ženama i takve teme, a pogotovo linkovi na web stranice očito ne bi smjele biti tolerirane. :flop: :(
Ajoj, sad si otkrila "toplu vodu"! :B
Po mojoj vjeri - kršćanskoj vjeri - žena nije ravnopravna muškarcu NI U ČEMU! Priče o vašoj "ravnopravnosti" su ANTIKRŠĆANSKE basne međunarodne masonerije!
Biblija ne poznaje termin "ženska ravnopravnost"! Ako ti takav nađeš, izvoli ga ovdje postirati.
Točno, ja propagiram, već dugo: Da se radi čuvanja reda u društvu ženama oduzmu mnoga prava koja one ZLORABE protiv muškarca kao glave obitelji
Inače će stanje u društvu postajati sve gore i gore. Kao što se već vidi... danas...
Ženama negiram pravo da se stavljaju na mjesto koje im ne pripada! Ili ja jedini na zemlji nemam pravo na svoju vjeru.
Eto, zašto podržavam islam - glede odnosa prema ženama. Jer Kazari misle da su uspjeli izludjeti sve ljude na zapadu... a kršćanska vjera uči odnos prema ženi, slićno kao i - islam. Ali odavno je svjetovno kršćanstvo palo pred noga bezbožnika...
Pa se prilagođava nauk...
Oho... "ne bi smjele biti tolerirane...? Ma tko si ti da to kažeš?:bljak:
Dakle, krmci bi smjeli širiti OTVORENE laži (o tzv. "ravnopravnosti") a kršćani ne bi smjeli širiti svoju vjeru...?
I.L kaže:
Ma tko si ti da meni postavljaš pitanje???
Dolaziš na forum u namjeri da diskutiraš. Zar ne?
Nije valjda da si mislio kako ćeš samo pisati bez obveze da obrazložiš svoje stavove i tvrdnje? Još uvijek nisi odgovorio na pitanje: Zalažeš li se da i u Hrvatskoj žene, djevojke i djevojčice budu roba na tržnici?
:mad: kako bi u Bosni rekli:SIKTER !!
Nismo u Bosni. Probudi se! :B
rambi kaže:
A ti si upravo jedan od produkata globalizacije i to otpadaka iste kao sto su razni "Reaity TV"; samo zahvaljujuci kolicini smeca koja nam se svkodnevno servira kroz takve emisije, nas se kriterij pomakao prko "crvene linije" pa se tebi ovdje dozvoljava sirenje mrznje - spolne, rasne, vjerske... a nama to izgleda kao sala. Nazalost nije sala i nadam se da ce se netko, tko je odgovoran, u dogledno vrijeme probuditi.
Što vi drski Kazari hoćete? Da se svaka misao koja VAMA ne paše - cenzurira?
Ne, neće ići gospodo. Što god više proganajte ljude, što god više donosite rasističke zakone kroz 'institucije sustava' to će biti i veći i strašniji otpor... a vi ćete biti krivi...
Dakle, po vama: Demokracija ej samo ako netko govori i piše U SKLADU s majmunskim pričicama darwinizma ili feminizma, uglavnom: s pričicama tzv. "sviejta" i svjetovnosti.
Međutim: Kršćanima je ZABRANJENO pričati svjetovne basne. jer je Isus pozvao svoje sljedbenike da govore Istinu i SAMO Istinu!
Dakle, ti želiš ZABRANITI Istinu?:eek: :confused:
Barbie kaže:
?
Nismo u Bosni. Probudi se! :B
Ti se probudi... jer sam ja odavno BUDAN...
što ćeš... ONO i DSZ... "Budi budan druže"!
A volim bosanske izreke... tako su cool...
Nisu priglupe kao zapdnjačke...:B
Ili kao plastika barbika...:B
Jedini koji ovdje zeli zabraniti Istinu si ti. A nivo ti je iz posta u post sve nizi sto opet govori vise o tebi, nego o meni.
Ja, kad diskutiram s tobom, nastojim pdrzati odredjenu dozu ironije jer mi se, onda, cini da si manje stvaran. Ne zbog tebe (jer takvih slucajeva kao ti bilo je kroz povijest jako mnogo i ja se takvih ne bojim), vec zbog toga sto je takav nivo u samom drustvu postao prihvatljiv. A to je porazno, a i budi razloge za strah.
Barbie kaže:
Dolaziš na forum u namjeri da diskutiraš. Zar ne?
Nije valjda da si mislio kako ćeš samo pisati bez obveze da obrazložiš svoje stavove i tvrdnje? Još uvijek nisi odgovorio na pitanje: Zalažeš li se da i u Hrvatskoj žene, djevojke i djevojčice budu roba na tržnici?
Već sam ti odgovorio. Si slijepa? Ili nisi sama? sa... sobom...:eek:
Napisao sam: U našim krajevima to nije nikad bio običaj. Čak niti u vrijeme osmanske vlasti.
Ali sam za to da se vrate izvorna prava - muškarcu, kao glavi obitelji. A da se žene zakonski kažnjava zbog mentalnog i verbalnog nasilja nad mužem.
U Arapskom svijetu postoje druga pravila. Onaj tko ženi ne priznaje da je "ravnopravna" ( fujjjj, masonska bljuvotina!) ne znači da ne voli žene i ne piše im stihove... jer žena je "muškarca radi"!
A Istina će ići na sve veće i odgovornije visine...
rambi kaže:
Jedini koji ovdje zeli zabraniti Istinu si ti. A nivo ti je iz posta u post sve nizi sto opet govori vise o tebi, nego o meni.
Ja, kad diskutiram s tobom, nastojim pdrzati odredjenu dozu ironije jer mi se, onda, cini da si manje stvaran. Ne zbog tebe (jer takvih slucajeva kao ti bilo je kroz povijest jako mnogo i ja se takvih ne bojim), vec zbog toga sto je takav nivo u samom drustvu postao prihvatljiv. A to je porazno, a i budi razloge za strah.
Ovako, pametnjakoviću: "Strah" kod Kazara budi svaka spoznaju da su RAZOTKRIVENI! ta to se zna već stoljećima... među onima koje crkva nije izdala... kao na II vatikanskom...
Učeći ih da su ovcama - vukovi "prijatelji" i da treba o vukovima - zašutjeti...
tako da pastiri i vukovi ZAJEDNO jedu stado...
Ali Bog ima VJERNE pse čuvare...
I meni se ponekad čini da si ti nestvaran... toliko arogancije i podmuklosti je puno... čak i za tebe i tvoje...
A je li ti strahove budi OVO (http://forum.sijelo.com/viewtopic.php?t=684)
A sada, nastavimo u revijalnom tonu :s
[Moderatori, slobodno prebacite ove nase (Barbie - IL - rambi) offtopic rasprave negdje drugdje :)]
rambi kaže:
A sada, nastavimo u revijalnom tonu :s
[Moderatori, slobodno prebacite ove nase (Barbie - IL - rambi) offtopic rasprave negdje drugdje :)]
Od kad je to ova rasprava - offtopic?
Ili to kad tebi ne paše?:confused:
I.L kaže:
Ajoj, sad si otkrila "toplu vodu"! :B
Po mojoj vjeri - kršćanskoj vjeri - žena nije ravnopravna muškarcu NI U ČEMU! Priče o vašoj "ravnopravnosti" su ANTIKRŠĆANSKE basne međunarodne masonerije!
Ako tvrdiš da 50% društva nije ravnopravno spadaš u ljude koji su protiv samog koncepta demokracije. U svojoj drugoj rečenici izravno povezuješ kršćanstvo sa neravnopravnošću i nedemokratskim društvom. Ako je tvoj stav neravnopravnost imaš puno pravo zastupati ga, no kako bi ostvarenje tvojih stavova dovelo u pitanje slobodu i ravnopravnost 50% društva, propagiranje tvojih stavova spada u Kazneni zakon.
Biblija ne poznaje termin "ženska ravnopravnost"! Ako ti takav nađeš, izvoli ga ovdje postirati.
Znaš, svijet ne živi prema Bibliji, zakoni i Ustav naše zemlje nije pisan prema Bibliji. Bilo bi interesanto za vidjeti što Bozanić ima za reći o tvojem tumačenju Biblije i "ženske ravnopravnosti"? Pitam se bi li porekao to što ti s toliko upornosti tvrdiš?
Ženama negiram pravo da se stavljaju na mjesto koje im ne pripada! Ili ja jedini na zemlji nemam pravo na svoju vjeru.
Eto, zašto podržavam islam - glede odnosa prema ženama. Jer Kazari misle da su uspjeli izludjeti sve ljude na zapadu... a kršćanska vjera uči odnos prema ženi, slićno kao i - islam. Ali odavno je svjetovno kršćanstvo palo pred noga bezbožnika...
Imaš pravo na svoju vjeru samo do one točke kada ona ne ugrožava druge ljude.
Dakle, krmci bi smjeli širiti OTVORENE laži (o tzv. "ravnopravnosti") a kršćani ne bi smjeli širiti svoju vjeru...?
Drskost je uspoređivati kršćanstvo sa tvojom vjerom. I tko su to "krmci"?
OrangeC
07.03.2004., 13:35
I.L kaže:
Od kad je to ova rasprava - offtopic?
Ili to kad tebi ne paše?:confused:
Di si ILe, hrvatska internet legendo, bolesna papigo! :D :D
Pa kako je, jesil otkiro jos koju zidovsko masonsku zavjeru, a? Il je to sve jedna ista, vEEEElika :klap: :klap: :klap:
OrangeC
07.03.2004., 13:38
Barbie kaže:
Ako tvrdiš da 50% društva nije ravnopravno spadaš u ljude koji su protiv samog koncepta demokracije. U svojoj drugoj rečenici izravno povezuješ kršćanstvo sa neravnopravnošću i nedemokratskim društvom. Ako je tvoj stav neravnopravnost imaš puno pravo zastupati ga, no kako bi ostvarenje tvojih stavova dovelo u pitanje slobodu i ravnopravnost 50% društva, propagiranje tvojih stavova spada u Kazneni zakon.
A da nije nasa bolesna papigica Ile zapravo samo americki provokator, zaduzen da uvjeri javnost kako u Hrvatskoj buja anti semitizam?
Neeeeee...kaze cika Pierre Richard Prosper :D :D :D
Barbie kaže:
Obrnuto: Nametanje religije bilo kome - spada u Kazneni zakon. a VI i masončine pokušavate NAMETATI vašu primitivnu feminističku religiju - kršćanima. To spodaa pod Kazneni zakon. jer mi nikad nismo prihvatili za 2000 godina, niti će mo prihvatiti - drevno poganstvo i obožavanje žena. Jer u Tori stoji da je prklet tko to čini! Tko god se odriče jedinog pravog Boga - Jehove, da bi služio idolima. Makar ti idoli bile - žene, gurane od strane Sila mraka... u društvenoj areni i ... društvenom cirkusu...
Ja ću i dalje pisati knjige, spise, traktate... promicati nauk Tore i cijele Biblije - da žena nije i NE MOŽE (zbog bioloških) razloga biti ravnopravna muškarcu... taj je nauk - (o tzv. "ravnopravnosti")stvoren - tek prije 100-tanjak godina i to u okultnim krugovima europske dekadencije.
Dakle, ti si već na ivici proganjanja ljudi na religijskoj osnovi - što spada u Kazneni zakon.
Glede toga sam već prijavio moderatoru.
OrangeC
07.03.2004., 13:53
Jes cula Barbie, lutko masonska! Dobro ti je ILe smjestija!! :D :D :D
OrangeC
07.03.2004., 13:55
Ajde, sic, nemojte mi nadrazivat ILeta, ope ce mi papigica dobit proliv!
Pa jeste li vi normalni, prosli mi je put svu kucu izasra letajuci naokoli i krijesteci sav uzbudjen!! :klap: :klap: :klap:
OrangeC kaže:
Jes cula Barbie, lutko masonska! Dobro ti je ILe smjestija!! :D :D :D
I.L. je prijavljen moderatorima, ali i nekim drugim institucijama. Zašto da se ja s tim bavim kad postoje profesionalci. ;)
Barbie kaže:
Znaš, svijet ne živi prema Bibliji, zakoni i Ustav naše zemlje nije pisan prema Bibliji. Bilo bi interesanto za vidjeti što Bozanić ima za reći o tvojem tumačenju Biblije i "ženske ravnopravnosti"? Pitam se bi li porekao to što ti s toliko upornosti tvrdiš?
E znaš, ja ne živim prema svijetu!
Znaš li zašto je u vrijeme progona u Rimskom carstvu ubijeno 4. milijuna kršćana?
zato što nisu željeli živjeti - po svijetu!
Niti cezara priznati za "boga"?
Jesi li ti pijana? Ili ti je samo "služba" mamurna...?:confused:
I kakve veze ima Bozanić... mislim, s kršćanstvom? On manje vezen ima s BIBLIJSKOM VJEROM, nego bilo koji drugi obični tzv- "mali čovjek"!
Bozanić je čovjek - političar i skrbi se o interesima svoje političke organizacije i - posla. Lova... nekretnine... efektive... itd.
Što bi Bozanić rekao... pa daj neka nas naša "sinagoga duha" s Prisavlja pozove... na javni razgovor... da teološki 'operem' tog tvog Bozanića... i da javnost vidi što jest istina, a što jest - demagogija.
I još da pozovu moju "najomiljeniju" političarku da nju politički 'operem'! :D
I da pozovu... nekog od Kazara... da raspravimo ... povijest...
Vi nemate pojma u kakvom mraku živiti i... matrixu... ali hvala Bogu, dobivam povratne informacije da se ljudi - bude... čitajući svete stranice Moje Svetosti!
A još kad uskoro krenu i knjige... i još svašta-nešto...:)
OrangeC
07.03.2004., 13:59
Barbie kaže:
I.L. je prijavljen moderatorima, ali i nekim drugim institucijama. Zašto da se ja s tim bavim kad postoje profesionalci. ;)
Ajde ILe pusti ti zloceste Barbie i Rambie, evo tebi fina papica da se smiris malo:
http://www.naturespet.com/pics/drhcockatielsmall.gif
I evo ti malo drustva za razgovor:
http://www.allbirdtoys.com/images/groupbirds.jpg
:klap: :klap:
Jelde Narancica dobro pazi na tebe, a? ;)
OrangeC kaže:
Pa kako je, jesil otkiro jos koju zidovsko masonsku zavjeru, a? Il je to sve jedna ista, vEEEElika :klap: :klap: :klap:
Ejjjj što su te ranije pustili s Vrapča?
Zar ti 'stričeki' doktori nisu odredili - desetodnevni 'celibat' od foruma... da ne onaniraš baljezgarije...:D :p
OrangeC kaže:
Neeeeee...kaze cika Pierre Richard Prosper :D :D :D
Neka se on prvo pobrine o AMERIČKIM ZLOČINCIMA i zločinima... pa nek onda drži 'prodike' drugima...
OrangeC
07.03.2004., 14:02
I.L kaže:
Ejjjj što su te ranije pustili s Vrapča?
Zar ti 'stričeki' doktori nisu odredili - desetodnevni 'celibat' od foruma... da ne onaniraš baljezgarije...:D :p
ma ILe, tvoji lijekovi kod mene ne pale, znas vec to....ja ti uzmem ladnu pivu i to je to...ne treba meni naramak tabletica i zrnja ka tebi :D :D :
Pazi ILe, eno ti neko gviri preko ramena! Ne daj se!
:D :D :D
Evo ko ti viri:
http://www.worldparrottrust.org/wpt12/tbparrotimages/tbpfeeding.jpg
Barbie kaže:
Imaš pravo na svoju vjeru samo do one točke kada ona ne ugrožava druge ljude.
Obrnuto 'plastična'! kršćanima nitko neće (ni po cijenu života) određivati što kršćani smiju vjerovati a što ne. SVE ONO što Biblija nalaže kao vjeru - kršćani će vjerovati i promicati.
Baš zbog toga je najavljeno, da će - doći do strašne borbe... kako se primičemo kraju... a kraj je kad se drska masonska država proglasi - božanstvom... tražeći da se NJENI ZAKONI IMAJU SLUŠATI KAO ZAKONI BOŽJI!
To neće proći...
A kako će završiti... možeš pročitati u našoj svetoj knjizi - Bibliji!
P.S.
Inače, ako si ti tako za zakon... od kuda pravo majmunodarwinistima našoj djeci NAMETATI nekršćansku religiju - evolucionizma... pače, sektu C. Darwina?:confused:
Ako su sve religije ejdnake pred zakonom, onda zašto se DJECI ili roditeljima ne prepusti odluka koju rleigiju žele slušati? Darwinističku (bezbožničku, masonsku) ili kršćansku (svetu i kreacionističku?)
Barbie
Nisi mi odgovorila. Nije valjda da ti ponestalo "argumenata"?:rolleyes:
iwanchica kaže:
Kad će se konačno progovoriti o mentalnom i verbalnom nasilju žena nad muškarcima?
I od kud AI ideja da se postavlja kao sudac petljajući se u stvari o kojima nema pojma...?
Što u stvari feministice žele... muškarca kao plišanog medvjedića...č igračku - na daljinski...?
Je li to "kršenje" kakvih ljudskih prava muškaraca?:rolleyes:
baka kaže:
Ne podnosiš ironiju,ha?
A oni su samo ukazali na dvoličnost i licemjerje.
Ua, protiv nasilja,da, ali selektivno!
a čuj, nitko ne podnosi glupave ironije pa tako ni ja.. ma to se ni ne može nazvati ironija, nego je to samo glupost u njezinu najčišćem obliku
dakle, što tebi nije jasno? da netko može istovremeno biti i protiv nasilja nad ženama i izručivanja generala? jel' ti radiš razliku između napadača i napadnutog ili su ti svi oni nasilnici? ma da ovaj topic opet ne preplavimo sa postovima o ratu, a zatim i o ustašama i partizanima, reći ću ti samo da kad žene, a koje su direktno bile zahvačene ratnim zbivanjima (kao što je jedna Vukovarka koja je izgubila sina, a i sama bila ranjena), u većini kažu da generale treba poslati u Haag onda ću i ja početi razmišljati da je tu nešto trulo.. a da netko dijeli moralne packe iz svoje fotelje i pri tome trkelja nešto o kako su mu svi ljudi isti - neće ići jer to jednostavno nije točno... to bi bilo u vezi brankecovog posta
a u vezi Bajki1.. što je glupo?.. reći da su žene fizički slabije od muškaraca i samo zbog te činjenice su i u ogromnoj većini žrtve nasilja ili napadati nekog zbog tog fakta i time indirektno govoriti da su žene glupe jer trpe to nasilje.. ili i ti misliš da ako se kaže za žene da su slabiji spol da se to misli na intelektualne i kakve god druge kapacitete
baka kaže:
Inače ne znam zašto naglašavaš Ć u glupaČi,koja se piše sa Č.Ima li to možda neko skriveno znaČenje?
Kaj te nisu u školi naučili da neeema meko i tvrdo.Ima dva slova Ć i Č.
bako, bako :D
I.L kaže:
E znaš, ja ne živim prema svijetu!
Znaš li zašto je u vrijeme progona u Rimskom carstvu ubijeno 4. milijuna kršćana?
U kojem razdoblju? Slučajno sam dobro informirana o povijesti Rimskog carstva pa bi me zaista zanimalo čuti o kojem vremenskom razdoblju raspravljamo?
zato što nisu željeli živjeti - po svijetu!
Znaš li za brojku ubijenih nevjernika tijekom duge i mučne vladavine kršćanskog mraka? 100 milijuna? 500 milijuna? 1 milijarda? :)
I kakve veze ima Bozanić... mislim, s kršćanstvom?
Nije li on najviši po rangu sluga Božji u Hrvatskoj? Izgleda da tvrdiš kako Bozanić ne prenosi riječ Božju kako spada? :w
Spawn kaže:
a u vezi Bajki1.. što je glupo?.. reći da su žene fizički slabije od muškaraca i samo zbog te činjenice su i u ogromnoj većini žrtve nasilja ili .............
Koristiti argument da su žene žrtve nasilja prvenstveno zato jer su fizički slabije prepovršno je .
Naime ima više vrsta nasilja .
Fizičko nasilje uključuje prevagu snage nad fzički slabijim protivnikom ali to ne pokriva automatski samo žene , već bilo koga tko je bio izložen fizičkom nasilju ( popio patos ) od fizički jače osobe .
Problem je u nasilju itself .
Jedan od set-up-a patrijarhalnog načina odgoja je zadržavati žene u uvjerenju da su slabije i samim time nesposobnije .
U tom se ( pogrešnom) stereotipu krije i dosta razloga za sadašnju diskrimanacijsku poziciju žena u nekim od razina vlasti - poput ekonomije i politike .
Uostalom , ako nisi primjetio , ima toliko načina da se fizička slabost -snaga prevaziđe ,pa i plativši nekoga tko je jači ili tko zna nešto napraviti što to fizički ne možeš - da je koristiti te kvaziargumente u najmanju ruku prevaziđeno.
Uostalom , ima i nekih žena koje su fizički jače od nekih muškaraca .
A ne znam kako bi u današnje moderno vrijeme , fizička snaga sama po sebi trebala značiti neki plus i muškarcima .:D
Kao da im to uopće u životu više i treba ?
Ono , svaki je muškarac snage Tarzan-a pa čak i kalifornijski guverner :D
I.L kaže:
Obrnuto 'plastična'! kršćanima nitko neće (ni po cijenu života) određivati što kršćani smiju vjerovati a što ne. SVE ONO što Biblija nalaže kao vjeru - kršćani će vjerovati i promicati.
Naravno da neće. Sloboda vjere je zagarantirana. Ali i sloboda da se ne vjeruje. ;) Kršćani i drugi vjernici mogu promicati vjeru toliko dugo dok promicanje nije nasilje ili poticanje na nasilje i mržnju.
Baš zbog toga je najavljeno, da će - doći do strašne borbe... kako se primičemo kraju... a kraj je kad se drska masonska država proglasi - božanstvom... tražeći da se NJENI ZAKONI IMAJU SLUŠATI KAO ZAKONI BOŽJI!
Moram priznati da mi nije poznata lokacija Masonske države.
Inače, ako si ti tako za zakon... od kuda pravo majmunodarwinistima našoj djeci NAMETATI nekršćansku religiju - evolucionizma... pače, sektu C. Darwina?:confused:
Vjerski fanatici su oduvijek u znanosti vidjeli glavnog neprijatelja svojoj nehumanoj doktrini, vjerskoj dogmi. Na sreću u prošlo stoljeću došlo je do ekspanzije svih vrsta znanosti, polučeni su fantastični rezultati i u tom smjeru ćemo nastaviti na sveopću korist čovječanstva. :W
Barbie kaže:
Nije li on najviši po rangu sluga Božji u Hrvatskoj? Izgleda da tvrdiš kako Bozanić ne prenosi riječ Božju kako spada? :w
Nisi odgovorio... na pitanja koja sam postavio?:rolleyes:
Bozanić, po vjeri, nas kršćana, uopće nema veze s kršćanstvom: Posljednji put: NE PETLJAJ NAS KRŠĆANE s Onima koji su izdali svoje stadio na II. vatikanskom...
I Bozanić nema veze o Bibliji. on je jednostavno dužnosnik DRŽAVE Vatikana.
Ako gospodin Bozanić misli da poznaje Bibliju, evo, glede svih ovih pitanja: ja ga pozivam na javnu raspravu!
I neka povede - tucet svojih fratara...:D
I naravno, moju "najdražu" političarku...:B
I nekog od Kazara...
Koji čak "uređuju" nama Hrvatima RJEČNIK STRANIH RIJEČI????
Sramotno... za nas... :bang:
Barbie kaže:
Vjerski fanatici su oduvijek u znanosti vidjeli glavnog neprijatelja svojoj nehumanoj doktrini, vjerskoj dogmi. Na sreću u prošlo stoljeću došlo je do ekspanzije svih vrsta znanosti, polučeni su fantastični rezultati i u tom smjeru ćemo nastaviti na sveopću korist čovječanstva. :W
O toj "ekspanziji" i kako ste razvaljeni... više ovdje: www.kreacionizam.com
SvogaTelaGospodar
07.03.2004., 15:41
vidim teta iwančica se nije pojavila...tja...valjda :hekla:
I.L kaže:
Bozanić, po vjeri, nas kršćana, uopće nema veze s kršćanstvom: Posljednji put: NE PETLJAJ NAS KRŠĆANE s Onima koji su izdali svoje stadio na II. vatikanskom
I Bozanić nema veze o Bibliji. on je jednostavno dužnosnik DRŽAVE Vatikana.
Ako gospodin Bozanić misli da poznaje Bibliju, evo, glede svih ovih pitanja: ja ga pozivam na javnu raspravu!
Ako sam ispravno shvatila postoje pravi i lažni kršćani. Prema tvojem objašnjenju ti spadaš među prave, a Bozanić među lažne kršćane, izdajnike? Istovremeno ga izvazivaš na televizijski dvoboj?
iwanchica
07.03.2004., 23:13
SvogaTelaGospodar kaže:
ok, shvaćam ti si protiv nasilja nad ženama. ono što ne shvaćam je da si istovremeno protiv izručivanja bilo kojeg hrvatskog generala jer, oni valjda a priori, ne mogu biti krivi samim tim što su naši. objasni kontradiktornost u svojem svjetonazoru? :rolleyes: ..ok, izgleda su se ovdje neki najeli ludih gljiva, pa mi trpaju u usta ono što ni pomislila nisam, a kamoli rekla...kao drugo, ne,ne:hekla: ,imam prečeg posla od tog da visim 24 h dnevno na netu..:D
sad kad smo to riješili,
1.hrvatski generali ne mogu a priori biti krivi time što su se na tlu vlastite zemlje, u nepravedno nametnutom ratu borili protiv agresora, i istrebljenja svega što je Hrvatsko..zahvaljujući tim ljudima danas ne živimo u Velikoj Srbiji i uopće živimo..i zato im, ako ništa drugo dugujemo poštovanje, i zaštitu..naravno da je bilo slučajeva kršenja ljudskih prava i ratne konvencije, ali te bi slučajeve trebalo ispitati i procesuirati individualno, a ne praviti žrtvene janjce od ljudi koji su gotovo goloruki branili upravo nas, koji ovdje o njima pišemo , po nekakvoj zapovjednoj odgovornosti!
2.i sama sam žensko pa mi ne pada na pamet diskreditirati žene pridavajući im epitet "slabijeg spola" na način na koji mi se to imputira(nisam rekla da su nesposobnije, jer to nema veze sa zdravim razumom!)..pri tome mislim isključivo na tjelesne predispozicije, koje su na žalost najvećim uzrokom i krivcem, čak povodom za omalovažavanje i zlostavljanje od strane muškaraca...to nam je nažalost! dano evolucijski, a da nije teško bi bilo kakvo ispiranje mozga i odgajanje, spriječilo mnoge žene da se pobune i otmu iz pakla ponižavanja i ropstva..možemo sad mi emancipirane žene zapada nijekati taj fizički aspekt i mudrovati do sutra, ali taj biološki moment krhkije fizičke građe zapisan nam je u genima...SPAWN, imaš pivo:) ;)
iwanchica kaže:
..ok, mislim isključivo na tjelesne predispozicije, koje su na žalost najvećim uzrokom i krivcem, čak povodom za omalovažavanje i zlostavljanje od strane muškaraca...to nam je nažalost! dano evolucijski, a da nije teško bi bilo kakvo ispiranje mozga i odgajanje, spriječilo mnoge žene da se pobune i otmu iz pakla ponižavanja i ropstva..
:rolleyes:
Jedno jednostavno pitanje ?
Jesu li SVI muškarci jači , a sve žene slabije ?
iwanchica
07.03.2004., 23:44
Bajki1 kaže:
:rolleyes:
Jedno jednostavno pitanje ?
Jesu li SVI muškarci jači , a sve žene slabije ? ..iznimaka uvijek ima, a iznimke samo potvrđuju pravilo.. i da su žene fizički nadmoćnije sigurno nebi toliko bile podložne zlostavljanju..to su činjenice...a sad, filozofirati možemo još jako dugo
iwanchica kaže:
..iznimaka uvijek ima, a iznimke samo potvrđuju pravilo.. i da su žene fizički nadmoćnije sigurno nebi toliko bile podložne zlostavljanju..to su činjenice...a sad, filozofirati možemo još jako dugo
na žalost i žene kad su u poziciji da "smiju" mučiti pokazuju iste sklonosti nasilju kao i muškarci npr.
( pogledaj suvremen rat u Ruandi kad su upravo žene predvodile u zločinima, sakaćenju pripadnika/ca drugog plemena)
......zato ti ono da žene ne bi zlostavljale da su fizički snažnije , nisu nikakve činjenice !
........naravno to je tema o kojoj bi trebalo "filozofiratI" jer su razlozi nasilja ( i nasilja nad ženama ) puno dublji od onih koje se ti zadovoljavaš spoznati i na tome stati .
mislila sam , nadala sam se pokrenuti na neku kvalitetniju diskusiju po tom pitanju , ali ok. nema veze - drugi puta :)
Za početak je dovoljno i to- citirati AI .
iwanchica
07.03.2004., 23:52
Bajki1 kaže:
na žalost i žene kad su u poziciji da "smiju" mučiti pokazuju iste sklonosti nasilju kao i muškarci npr.
( pogledaj suvremen rat u Ruandi kad su upravo žene predvodile u zločinima, sakaćenju pripadnika/ca drugog plemena)
......zato ti ono da žene ne bi zlostavljale da su fizički snažnije , nisu nikakve činjenice !
........naravno to je tema o kojoj bi trebalo "filozofiratI" jer su razlozi nasilja ( i nasilja nad ženama ) puno dublji od onih koje se ti zadovoljavaš spoznati i na tome stati .
mislila sam , nadala sam se pokrenuti na neku kvalitetniju diskusiju po tom pitanju , ali ok. nema veze - drugi puta :)
Za početak je dovoljno i to- citirati AI . ..ajde, budi pametnija pa pokreni diskusiju...:)
iwanchica kaže:
..ajde, budi pametnija pa pokreni diskusiju...:)
...Vidiš problem je već u dobroj namjeri :) skrenuti pažnju da su žene diskriminirane jer - fizički slabije !
Time automatksi postavljaš žene u poziciju slabijih , potkrepljujući na taj način jedan stari sterotip da su žene po prirodi slabije pa predodređene na to da traže zaštitu , znači oduzimaš im
( u najboljoj namjeri ) poziciju ravnopravne odrasle osobe .
Zato sam je toliko inzistirala i navodila temu oko te izjave da su žene fizički slabije .
U samoj se toj izjavi već krije prvi razlog diskriminacije .
Fizička jakost u doba kad više nema potrebe za fizičkom snagom da bi se produžila vrsta nije PRIORITET održavanja vrste ni muške ni ženske .
Bajki1 kaže:
Koristiti argument da su žene žrtve nasilja prvenstveno zato jer su fizički slabije prepovršno je .
Naime ima više vrsta nasilja .
Fizičko nasilje uključuje prevagu snage nad fzički slabijim protivnikom ali to ne pokriva automatski samo žene , već bilo koga tko je bio izložen fizičkom nasilju ( popio patos ) od fizički jače osobe .
Problem je u nasilju itself .
Jedan od set-up-a patrijarhalnog načina odgoja je zadržavati žene u uvjerenju da su slabije i samim time nesposobnije .
U tom se ( pogrešnom) stereotipu krije i dosta razloga za sadašnju diskrimanacijsku poziciju žena u nekim od razina vlasti - poput ekonomije i politike .
Uostalom , ako nisi primjetio , ima toliko načina da se fizička slabost -snaga prevaziđe ,pa i plativši nekoga tko je jači ili tko zna nešto napraviti što to fizički ne možeš - da je koristiti te kvaziargumente u najmanju ruku prevaziđeno.
Uostalom , ima i nekih žena koje su fizički jače od nekih muškaraca .
A ne znam kako bi u današnje moderno vrijeme , fizička snaga sama po sebi trebala značiti neki plus i muškarcima .:D
Kao da im to uopće u životu više i treba ?
Ono , svaki je muškarac snage Tarzan-a pa čak i kalifornijski guverner :D
ne, fizička snaga uopće nije površan faktor u nasilju nad ženama nego je i najveći.. upravo iz saznanja da fizički nije ugrožen nasilnik to koristi za verbalno ili fizičko nasilje.. proveo sam dovoljno vremena među "problematičnima" pa sa sigurnošču mogu reći da će "nasilnik" podviti rep samo kad vidi da je mogučnost njegovog krvavog nosa poprilično velika, a ne zbog toga što je netko verbalno ili intelektualno superiorniji od njega
a to što misliš da će zbog izbacivanja upotrebe kovanice "slabiji spol" doći i do smanjivanja nasilja, tu se varaš... nasilnik će uvijek osjetiti što si može dozvoliti a što ne.. uostalom, najviše je nasilja između samih muškaraca.. a kad bi se govorilo i o psihičkom nasilju među spolovima, tada bi u popriličnoj mjeri među žrtvama trebali biti zavedeni i muškarci
što se tiče patrijahalnog odgoja, nije to tako jednostavno.. imaš, recimo, primjer Nizozemske koje je vjerojatno najliberalnija zemlja na svijetu, a koja zajedno sa Pakistanom dijeli zadnje mjesto kad se govori o udjelu žena u upravnim odborima tvrtki.. dakle, nije sve u odgoju nego i osobnim afinitetima, kao i o nečijoj snazi, volji i agresivnosti u želji da uspije
placebo
08.03.2004., 00:52
smiri se, Bajki.. kud si se zalaufala :D
žena je rekla da ne bi bile toliko podložne nasilju u smislu da ih se ne bi moglo tako lako tući i silovati :D
znam za jedan pokušaj silovanja kad je tjelesno snažnija žena isprebijala "silovatelja", pa je ovaj brzo pobjegao.. :D e sad, s obzirom da ne živimo u društvu u kojem bi ta žena zbog odbijanja seksualnog odnosa s muškarcem mogla završiti u zatvoru :D nego je stvar obrnuta, očito je da je problem seksualnog nasilja nad ženama u razvijenim zemljama u velikoj mjeri povezan s građom tijela, odnosno manjkom mišićne mase... u suprotnome bismo mogli doći do zaključka da se žene daju silovati jer nemaju dovoljno samosvijesti.. :D
placebo kaže:
očito je da je problem seksualnog nasilja nad ženama u razvijenim zemljama u velikoj mjeri povezan s građom tijela, odnosno manjkom mišićne mase... u suprotnome bismo mogli doći do zaključka da se žene daju silovati jer nemaju dovoljno samosvijesti.. :D
ma nemoj :D
i stare babe su slabije fizičke građe pa ih se ne siluje masovno i ne tuče jer kao nasilnik zna da su slabije od njega pa mu neće ništa :D
postavljanjem argumenata da su žene žrtve nasilja jer su fizički slabije je apsolutno pogrešno
placebo
08.03.2004., 01:07
Spawn kaže:
ne, fizička snaga uopće nije površan faktor u nasilju nad ženama nego je i najveći.. upravo iz saznanja da fizički nije ugrožen nasilnik to koristi za verbalno ili fizičko nasilje.. proveo sam dovoljno vremena među "problematičnima" pa sa sigurnošču mogu reći da će "nasilnik" podviti rep samo kad vidi da je mogučnost njegovog krvavog nosa poprilično velika, a ne zbog toga što je netko verbalno ili intelektualno superiorniji od njega
:top:
na onoga tko bi bio u stanju silovati ženu, definitivno ne bi utjecale suptilne metode razuvjeravanja niti priče o ravnopravnosti spolova... nitko se od njih neće jednog jutra probuditi i reći: hebote, fakat.. te žene su stvarno ravnopravne.. ajde, neću ih više silovati i tući :D do te će odluke doći samo ako čuje da je pajdo silovatelj dobio 10 godina zatvora, npr... i da ga je već nakon tjedan dana u zatvoru silovao snažniji kolega... takve stvari pale, hebeš traktate o jednakosti..
a što se ravnopravnosti žena tiče, sad sam se nečega sjetila... zašto nema žena među moderatorima politike?!! devetnaest muškaraca, a ni jedna žena! :D oću rambi za moderatoricu!!
placebo
08.03.2004., 01:13
Bajki1 kaže:
ma nemoj :D
i stare babe su slabije fizičke građe pa ih se ne siluje masovno i ne tuče jer kao nasilnik zna da su slabije od njega pa mu neće ništa :D
postavljanjem argumenata da su žene žrtve nasilja jer su fizički slabije je apsolutno pogrešno
stare babe? pa kćerce božja.. ne siluje se da bi uživale žene,
nego onaj tko siluje :D :D :D postotak onih koji s bakicama opće na dragovoljnoj bazi razmjeran je broju takvih i u silovateljskoj populaciji.. pojma nemam što si time htjela reći..
nego, zašto ti misliš da su žene žrtve nasilja?
Dobio sam prituzbu na ovu temu. Nakon sto sam ju pazljivo pregledao, pobrisao sam barem tucet postova zbog zachatavanja. Jedan post je sadrzavao link na stranicu s neprimjerenim sadrzajem. Molim tog forumasa (mislim da ce se prepoznati) da to vise ne radi, jer cu inace morati posegnuti za jos nekim moderatorskim ovlastima.
Hvala svima,
P.
placebo kaže:
.. pojma nemam što si time htjela reći..
nego, zašto ti misliš da su žene žrtve nasilja?
:D A vidim da smo si na drugim valnim dužinama .
Postavka jedan : ja se PROTIVIM tezi da su žene žrtve nasilja radi fizičke snage odn. nedostatka iste ! ( zato ti je i išao argument da su stare babe fizički još slabije pa ih se ne tuče masovno , štono bi se po tvojoj tezi i tez Iwanchice dalo zaključiti) :D
Postavka dva: ne držim da su žene žrtve nasilja zato što su žene ( spolne razlike ) nego zato što si žene ( rodne razlike) , a to već ima veze sa set-upom komletnog društva od pamtivijeka do danas.
Naime ,mnogi promicatelji prava žena zagovaraju jednakost što je potpuno krivo .
Ne traži se jednakost već ravnopravnost .
Nasilje je i to da manje od 0,1 % žena u posjedu privatnog vlasništva ,još uvijek vrijedi nepisani patrijarhalni Zakon oca na sina
Nasilje je i to da ima jako malo žena na pozicijama moći
( ekonomije i politike ) .
Sve to polazi od arhetipskih stereotipa da su žene slabije pa joj je set up da živi unutar kuće dok je muškarac jači pa mu je set-up da živi život van kuće što su žene kroz povijest usvojile pa i danas sklone da tu kulturnu uvjetovanost prisvoje kao prirodnu uvjetovanost pa žrtvuju sebe na račun zajednice .
Radi se o rodnoj neravnopravnosti( društveno naučenoj) , a ne spolnoj ( prirodnoj ) ravnopravnosti .
Anyway Sretan vam 8 . Mart :D
placebo kaže:
a što se ravnopravnosti žena tiče, sad sam se nečega sjetila... zašto nema žena među moderatorima politike?!! devetnaest muškaraca, a ni jedna žena! :D oću rambi za moderatoricu!!
:D :top: :top: :top:
placebo
08.03.2004., 10:31
Bajki1 kaže:
:D A vidim da smo si na drugim valnim dužinama .
Postavka jedan : ja se PROTIVIM tezi da su žene žrtve nasilja radi fizičke snage odn. nedostatka iste ! ( zato ti je i išao argument da su stare babe fizički još slabije pa ih se ne tuče masovno , štono bi se po tvojoj tezi i tez Iwanchice dalo zaključiti) :D
Postavka dva: ne držim da su žene žrtve nasilja zato što su žene ( spolne razlike ) nego zato što si žene ( rodne razlike) , a to već ima veze sa set-upom komletnog društva od pamtivijeka do danas.
Naime ,mnogi promicatelji prava žena zagovaraju jednakost što je potpuno krivo .
Ne traži se jednakost već ravnopravnost .
Nasilje je i to da manje od 0,1 % žena u posjedu privatnog vlasništva ,još uvijek vrijedi nepisani patrijarhalni Zakon oca na sina
Nasilje je i to da ima jako malo žena na pozicijama moći
( ekonomije i politike ) .
Sve to polazi od arhetipskih stereotipa da su žene slabije pa joj je set up da živi unutar kuće dok je muškarac jači pa mu je set-up da živi život van kuće što su žene kroz povijest usvojile pa i danas sklone da tu kulturnu uvjetovanost prisvoje kao prirodnu uvjetovanost pa žrtvuju sebe na račun zajednice .
Radi se o rodnoj neravnopravnosti( društveno naučenoj) , a ne spolnoj ( prirodnoj ) ravnopravnosti .
Anyway Sretan vam 8 . Mart :D
teško je s tobom, jer ti jednostavno ne čitaš ono što osoba napiše ..ili to iz nekog razloga ne razumiješ.. :D
pokušat ću još samo jednom, ali vrlo kratko jer ovo stvarno nema smisla:
-žene nisu tjelesno slabiji spol
istina, postoje neke žene koje su snažnije od nekih muškaraca, ali kladim se da je najsnažnija žena na svijetu sigurno slabija od najsnažnijeg muškarca na svijetu.. slažeš li se, bajki?
- žene nisu žrtve silovanja i ostalih oblika nasilja jer su tjelesno slabiji spol
naravno da nisu žrtve isključivo zbog toga.. ali ako zanemariš razloge zbog kojih bi netko HTIO silovati ženu, ostaje činjenica da je to moguće napraviti iz dva vrlo jednostavna razloga: žene su tjelesno slabije i ne mogu se snagom mišića efikasno oduprijeti prisili, i drugi - ženski spolni organ uvijek je u stanju podobnom za seksualni čin, dok se muškarac mora seksualno uzbuditi da bi isti obavio, u suprotnome bi izostala erekcija koja je nužan uvjet da bi došlo do penetracije... pratiš li me, bajki? evo, još ću pojednostaviti: može li prosječno snažna žena silovati prosječno snažnog muškarca, odnosno prisiliti ga na seksualni odnos mimo njegove volje?
- dokaz za tvrdnju da tjelesna snaga nema veze sa silovanjem i drugim oblicima nasilja jesu male nejake starice koje se ne siluju u istom broju kao i mlade, seksualno privlačne žene
ne, ne mogu uopće smisliti pametan komentar na ovo.. nema ga :D
-Sve to polazi od arhetipskih stereotipa
a kako su nastali "arhetipski stereotipi"?... podaci iz uvodnog posta odnose se na cjelokupnu populaciju na ovom planetu.. u zemlji u kojoj živiš hvala Bogu ne umire se od gladi, ali vjerovala ili ne, najveći dio ukupne populacije živi u nama nezamislivim uvjetima i na način na koji se u razvijenim zemljama živjelo prije 1000 ili 2000 godina... dakle, ako već govoriš o tome da patrijahalno društveno uređenje ima svoje korijenje u jednom drugačijem, "izumrlom" načinu života, onda te moram upozoriti da je takav "izumrli" način života itekako živ... na ovom planetu skoro 3 milijarde ljudi živi s prihodima od manje od dva dolara na dan, a dvadesetak tisuća ljudi dnevno umire od gladi... misliš da oni imaju razvijena gospodarstva koja se ne temelje na fizičkom radu i u kojima se brišu "arhetipski" različite uloge muškaraca i žena ?
ja se slažem da ostaci takvog načina života postoje i u razvijenim društvima, ali budi malo opreznija sa zaključcima kad pričamo o ljudskoj vrsti u cjelini... uostalom, do prije samo stotinjak godina i u Hrvatskoj je preživljenje najvećeg broja obitelji ovisilo o tjelesnoj snazi hranitelja obitelji, pa mislim da se ne treba iščuđavati što mnogi i danas, kad i muškarac i žena rade izvan kuće, kućne poslove još uvijek dijele na "muške" i "ženske"... tisuće i tisuće godina vs. stotinjak... ponekad mislim da žene stvarno previše očekuju :D
subc0mandante m0ris
08.03.2004., 10:47
ženski spolni organ uvijek je u stanju podobnom za seksualni čin
???
Imaš sreće što nisi muško pa ne znaš koji je osjećas stavit ga nasuho.
Divota!
placebo kaže:
teško je s tobom, jer ti jednostavno ne čitaš ono što osoba napiše ..ili to iz nekog razloga ne razumiješ.. :D
pokušat ću još samo jednom,ALI VRLO KRATKO jer ovo stvarno nema smisla:
-žene nisu tjelesno slabiji spol
istina, postoje neke žene koje su snažnije od nekih muškaraca, ali kladim se da je najsnažnija žena na svijetu sigurno slabija od najsnažnijeg muškarca na svijetu.. slažeš li se, bajki?
- žene nisu žrtve silovanja i ostalih oblika nasilja jer su tjelesno slabiji spol
naravno da nisu žrtve isključivo zbog toga.. ali ako zanemariš razloge zbog kojih bi netko HTIO silovati ženu, ostaje činjenica da je to moguće napraviti iz dva vrlo jednostavna razloga: žene su tjelesno slabije i ne mogu se snagom mišića efikasno oduprijeti prisili, i drugi - ženski spolni organ uvijek je u stanju podobnom za seksualni čin, dok se muškarac mora seksualno uzbuditi da bi isti obavio, u suprotnome bi izostala erekcija koja je nužan uvjet da bi došlo do penetracije... pratiš li me, bajki? evo, još ću pojednostaviti: može li prosječno snažna žena silovati prosječno snažnog muškarca, odnosno prisiliti ga na seksualni odnos mimo njegove volje?
- dokaz za tvrdnju da tjelesna snaga nema veze sa silovanjem i drugim oblicima nasilja jesu male nejake starice koje se ne siluju u istom broju kao i mlade, seksualno privlačne žene
ne, ne mogu uopće smisliti pametan komentar na ovo.. nema ga :D
-Sve to polazi od arhetipskih stereotipa
a kako su nastali "arhetipski stereotipi"?... podaci iz uvodnog posta odnose se na cjelokupnu populaciju na ovom planetu.. u zemlji u kojoj živiš hvala Bogu ne umire se od gladi, ali vjerovala ili ne, najveći dio ukupne populacije živi u nama nezamislivim uvjetima i na način na koji se u razvijenim zemljama živjelo prije 1000 ili 2000 godina... dakle, ako već govoriš o tome da patrijahalno društveno uređenje ima svoje korijenje u jednom drugačijem, "izumrlom" načinu života, onda te moram upozoriti da je takav "izumrli" način života itekako živ... na ovom planetu skoro 3 milijarde ljudi živi s prihodima od manje od dva dolara na dan, a dvadesetak tisuća ljudi dnevno umire od gladi... misliš da oni imaju razvijena gospodarstva koja se ne temelje na fizičkom radu i u kojima se brišu "arhetipski" različite uloge muškaraca i žena ?
ja se slažem da ostaci takvog načina života postoje i u razvijenim društvima, ali budi malo opreznija sa zaključcima kad pričamo o ljudskoj vrsti u cjelini... uostalom, do prije samo stotinjak godina i u Hrvatskoj je preživljenje najvećeg broja obitelji ovisilo o tjelesnoj snazi hranitelja obitelji, pa mislim da se ne treba iščuđavati što mnogi i danas, kad i muškarac i žena rade izvan kuće, kućne poslove još uvijek dijele na "muške" i "ženske"... tisuće i tisuće godina vs. stotinjak... ponekad mislim da žene stvarno previše očekuju :D
Ali vrlo kratko?:rolleyes:
Ti jednostavno ne želiš pročitati ono što ja kažem , a pri tome mene nastojiš ubijediti u ono što ti kažeš :D
Obzirom da je međusobno uvjeravanje - nepotrebna i ujedno nemoguća misija izvukla bi zaključak naših osnovnih razlika po tom pitanju :;
1. Tvoja vizija nasilja nad ženama polazi od premise da su žene maltretirane JER FIZIČKI ( prirodno ) slabije..................................
2. A moja premisa polazi od premise da su češće maltretirane ako su PSIHIČKI ( kulturno uvjetovano) slabije -odnosno ako ih je netko naučio da su slabije , pa automatski predodređene da budu žrtve- nasilja .
iwanchica kaže:
..ok, izgleda su se ovdje neki najeli ludih gljiva, pa mi trpaju u usta ..........,
1.hrvatski generali ne mogu a priori biti krivi time ............
..i zato im, ako ništa drugo dugujemo poštovanje, i zaštitu..)
Jači i slabiji spol...pih ..........i zaštita !!!
Tražila sam ove tvoje riječi :D ...znala sam da si negdje stala na stranu jačih :D u ovom slučaju generala.
Naime nije nasilje produkt "evolucijske "greške :rolleyes: što zagovarate i ti i Placebo .
NASILJE je problem !
Problem je u nasilju !
Žene su samo jedna od nusžrtava nasilja !
Upravo se na ovom primjeru gdje a priori braniš generale , čak i one koji su pod optužbom da su odobrili nasilje
( zločine) ....ukazuje pukotina u tvom shvaćanju problema nasilja .
Cinizam :
"... savršeno ti odgovara stara arhetipska zamka o urođenoj slabosti žena ....jer one su slabe...pa bože moj trebaju ih zaštititi generali , a ako im se tu i tamo omakne neki zločin ...a bože moj...pa muškarci su , oprostiti ćemo im :rolleyes: "
placebo
08.03.2004., 15:21
Bajki1 kaže:
1. Tvoja vizija nasilja nad ženama polazi od premise da su žene maltretirane JER FIZIČKI ( prirodno ) slabije..................................
2. A moja premisa polazi od premise da su češće maltretirane ako su PSIHIČKI ( kulturno uvjetovano) slabije -odnosno ako ih je netko naučio da su slabije , pa automatski predodređene da budu žrtve- nasilja .
pa dobro, bajki.. da tebe presretne neki mrga i pokuša te silovati.. koliko bi njega bolio kua jesi li ti samosvjesna ili predodređena za žrtvu nasilja? i koliko bi to utjecalo na ishod?
čak i u Hrvatskoj postoji ogroman broj žena koje pate zbog nasilja, pa ipak ostaju u tim odnosima ne zbog toga što su glupa bića koja ne znaju za bolje, nego zbog toga što je nezaposlenoj ženi teško osigurati egzistenciju sebi i svojoj djeci.. a sad zamisli kako je tek u nerazvijenim područjima svijeta... mislim da feministice sličnim tvrdnjama duboko vrijeđaju te žene, kojima je itekako jasno da nisu seksualna pomagala na kojima klitorisi samo smetaju i vreće za boks, nego ljudska bića.. ali u današnjem svijetu od gladi umiru milijuni djece, misliš li da je to zbog toga što nitko nije došao do spoznaje da im treba dati jesti?
ako još uvijek misliš da je tjelesna snaga u čitavoj priči zanemariv faktor... jesi li se zapitala zašto se položaj žena mijenja tek s tehnološkim napretkom koji tjelesnu snagu kao uvjet opstanka stavlja u drugi plan?
btw. onaj moj odgovor bio je kratak, jer bi se o ovoj temi moglo satima pisati... stvarno nema potrebe da mijenjaš bilo što u mojim postovima prilikom citiranja, to je minimum uvjeta pod kojim pristajem na bilo kakvu raspravu na forumu.. :rolleyes:
Nemruth Dagi
08.03.2004., 15:21
OrangeC kaže:
:top:
placebo kaže:
pa dobro, bajki.. da tebe presretne neki mrga i pokuša te silovati.. koliko bi njega bolio kua jesi li ti samosvjesna ili predodređena za žrtvu nasilja? i koliko bi to utjecalo na ishod?
ako još uvijek misliš da je tjelesna snaga u čitavoj priči zanemariv faktor... jesi li se zapitala zašto se položaj žena mijenja tek s tehnološkim napretkom koji tjelesnu snagu kao uvjet opstanka stavlja u drugi plan?
Da mene presretne neki mrga i pokuša me silovati ili bi bila silovana ili bi se izvukla bez silovanja .
Nema druge opcije .
Međutim ne bi svoju ženskost koristila kao argument što sam bila silovana .
Bila bi silovana ISKLJUČIVO ZATO jer je on nasilnik !
Zato kažem da društvo u cjelini PREMALO radi na prevenciji nasilja i uzdizanju samosvijesti pojedinaca / pojedinki - koje bi trebale odrasti ( svaka po uvjetima odgovarajućim kulturi u kojoj odrastaju ) u čvrstom uvjerenju da je NASILJE zlo
i da svako živo bića zaslužuje život bez nasilja .
Pri tom kad kažem nasilje - mislim da nasilje institucija ( država ) nad pojedincima uvelike premašuje brojke nasilja pojedinaca nad pojednicima - pa nikom ništa .
Društvo je neosjetljivo na različite forme nasilja .
Ja naravno podržavam AI u njihovim nastojanjima ali naglašavam to nije sve .
Što se tiče tjelesne snage .......i društvenih odnosa ....mada živim u Hrvatskoj u kojoj sve veći broj "snagatora" prazne glave dolazi
nasilnim putem do bogatstva preko noći :rolleyes:
TVRDIM da ću se uvijek u borbi dvije inteligentne forme života kad kod jedne prevladava snaga a kod druge pamet -kladiti da će pobijediti pamet !
Ovo je ipak moderno doba . Nije mi potrebna snaga mišića da promjenim moj život . Potrebna mi je snaga uma .
cestitam 8. mart svim zenama palestine i cecenije ... onim...
klari zetkin i rozi luksemburg... i mariji kiri! bivsoj ministrici obrane republike hrvatske...
cestitam svim zenama koje polaze od premise da premisa polazi od premise da su češće maltretirane ako su PSIHIČKI ( kulturno uvjetovano) slabije -odnosno ako ih je netko naučio da su slabije , pa automatski predodređene da budu žrtve- nasilja .
Da mene presretne neki mrga i pokuša me silovati ili bi bila silovana ili bi se izvukla bez silovanja .
a sto bas MRGA?
eto cestitam ti 8. mart ! i prvo pogledaj dobro hoces li se izvlaciti !
WeM kaže:
a sto bas MRGA?
eto cestitam ti 8. mart ! i prvo pogledaj dobro hoces li se izvlaciti !
Ma mrga jer ga Placebo navela kao primjer , a ja odgovarala na taj primjer.
I hvala ti na čestitci za 8 . Mart :)
Uglavnom , bila sam na nekoj predstavi sad koju je AI organizirao u mom gradu povodom :D.......nasilje nad ženama bla bla bla
Neki oblik angažirane psihodrame za osmoškolce sa uključivanjem publike koja odglumi neka od rješenja problema
Dvije situacije : Seksualno zlostavljanje na poslu
Nasilje u domu
Reakcije publike ispod svake razine . Glupe i površne . Stereotipne i sterilne ...bla bla bla truć truć truć
Podsjećalo me na
soc- socijalističku predstavu u nekom zabitom selu :rolleyes:
Opet se osjećam kao marsovac
:(
Nemruth Dagi
09.03.2004., 12:36
I.L kaže:
Ja sam rođen na jedan poseban dan... u poseban sat... u posebnoj konstelaciji planeta...
Neće ići!
Isuviše su primitivni... sirovi...
A usput... kako da su te doktori u zutoj kuci danas ranije pustili na kompić?:rolleyes:
Konstelacije su bile teške ......toliko bolesti i ludosti na jednom mjestu to majke teško rađaju.......i vole....
marš vraže di te traže na svojem đavoljem sijelu
zloguko crna ptico..... s mržnjom na djelu LOL
nego kako to da ti je remisija kratko trajala?, il si bio opet na "skijanju"?
Bez obzira pozdravi Neo, Submarina, Znanca, Došljaka, Jedrenjaka, Malenog..... joj koliko ih ima i to sve u jednom jedinom porodu...te tvoje podijeljene ličnosti u tebi...što ih jedina majka možda voli, sirota majka neuka...barem je cvjetić očekivala od vas za jedan obični masonski praznik.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.