PDA

View Full Version : Tableti za PC

Igor88
03.01.2009., 22:47
E ovako zanima me misljenje ljudi koji se kontaju u Tablete za PC.
Znaci,koja marka,kako funkcijoniraju,kvaliteta i sve korisno sto mozete navesti i sjetiti se,jer uskoro bi trbao uzeti jedan za posao,tocnije 3D modeliranje.
Gledao sam neki dan u jedno trgovini Geniusov,ali poznavajuci tu marku odmah sam ga otpiso,bio je nekih 300kn,a ja necu uzimat neki shit i kasnije zalit.

Kak mi je jedan profa rekao "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"...sto jest ,jest.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

POZDRAV

Jimmy23
03.01.2009., 22:51
E točno sma ja mislio napisat. Ista namjena + fotošop i pisanje tipa msn :D
Isto taj đinijusov gledao, ne daje osjećaj kvalitete. Još bi bilo dobro kad bi netko mogao bjasnit one točke pritiska.

taipan
03.01.2009., 23:00
OT: nisam nešto previše upućen u tablete i ne bih o postavljenom pitanju, ali me je začudilo ovo: " ali poznavajuci tu marku odmah sam ga otpiso " , što nisam baš shvatio... :D

naime, iako uvijek preporučujem logitechovu periferiju zbog izuzetne kvalitete i dugog jamstva, o geniusu mogu ispričati samo lijepe stvari koje su počele još prije dvadesetak godina i traju sve do danas... genius je jedan od prvih i izuzetno kvalitetnih brandova za periferiju čije tipkovnice, miševi, webcamovi, zvučnici, slušalice i ina druga periferija nije zaslužila takav komentar ...

i danas koristim luxemate bežični desktop, vrlo lijep, kvalitetan i pouzdan.... i što je najvažnije, dugovječan, što potvrđuje i 24 mjesečno jamstvo... za razliku od logitecha, genius je jeftiniji, dolazi s kraćim jamstvom, ali se usudim reći da je rame uz rame s logitechom (naravno, govorimo o otprilike usporednim modelima)...

edit (on topic):

a, btw, kako gledaš tablet od 300kn i očekuješ ekstra kvalitetu? jel znaš ti uopće koliko koštaju tableti, recimo: http://www.finder.hr/proizvodi.cfm?vrsta=kategorija&idvrste=8&id=2570 a to su još jeftini...

i opet je geniusov, recimo: http://www.adm.hr/product_info.php?manufacturers_id=23&products_id=6036 , jedan od jeftinijih za ono što pruža, uz vrlo dobru kvalitetu: http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/index.cfm?reviewid=2326

@ Jimmy23:

razinama ili levelima pritiska se može pridružiti neki atribut, najčešći ekvivalent jačini pritiska je debljina povučene linije, ali može bizi i nešto drugo...

Igor88
04.01.2009., 14:09
Oooo pozdrav Osijeku,to je prvo. A sad na onaj komentar...zasto to...pa bas zato jer nisam imao dobra iskustva s njima,tj. tom markom i zato je i izbjegavam. Moja je filozofija ako nemas skupi pa kupi skupo i KVALITETNO,te PROVJERENO,a LOGITECH je itekako provjeren,zato me nista drugo niti ne zanima od racunalne periferije.

No dobro kad su tableti u pitanju,ne znam zato sam i postavio ovu temu,jer me zanimaju druga misljenja,bas kao i tvoje. Znam da su tableti skup sport,ali Boze moj,tako ti je to,ako netko zeli napredovat mora malo i ulagat u sebe,zar ne?! :top:

TincH
04.01.2009., 14:16
Ja sam uzela Wacom Bamboo tablet, koristim za crtanje, i zadovoljna sam. 100$ u USA sam platila.

Igor88
04.01.2009., 18:42
Bilo bi lijepo kad bi dobio malo vise informacija...ako nije problem! :D

Jimmy23
05.01.2009., 00:33
@ Jimmy23:

razinama ili levelima pritiska se može pridružiti neki atribut, najčešći ekvivalent jačini pritiska je debljina povučene linije, ali može bizi i nešto drugo...

Aha...
To sam si i mislio. Sjećam se da sam jednom čitao da muljaju s označavanjem razine pritiska no nisam bio siguran da li je to to. Davno je to bilo, reko bolje da pitam. Hvala.