View Full Version : Kako fino jest', a mršavit'?
ne smiješ jesti recimo meso i tijesto, ili meso i rižu...
znači meso + povrće, ili ugljikohidrat + povrće...
ma jednostavno je kad se uštimaš :)
i skinut ćeš 5 kg sigurno :)
a znam tu foru,to sam uštosila na un-ki
tad sam skinila 14 kg,ovih 5 nikako..
skinem 2,dobijem 3..i tako godina dana već se vrti u krugu..
sutra start
Zvjezdica86
21.01.2009., 22:09
pa to bi možda i prošlo... kuhana još kako tako... iako si mi se i ona malo zgadila od UN-ke :)
joj hvala bogu i ta un-ka mi se zgadila odavno vec...:rolleyes:
kruh i mi sami pečemo doma :)
a joooj ja još nisam pekač isprobala :lol::lol: to naravno mogu samo ja, kupit pekač i onda ga držat u kutiji neraspakiranog:rofl: al nadam se da ću uspjet ovaj mjesec i ispeć šta:rofl:
marinella
21.01.2009., 22:15
ja jednostavno ne mogu bez kruha!! za sad je bjeli al to su dvije šnite dnevno ubuduće ga mjenjam crnim s nekakvim žitaricama po sebi.ne razumim se ja u to baš..
a joooj ja još nisam pekač isprobala :lol::lol: to naravno mogu samo ja, kupit pekač i onda ga držat u kutiji neraspakiranog:rofl: al nadam se da ću uspjet ovaj mjesec i ispeć šta:rofl:
tako i ja držim mikrovalnu i čekam da se netko ženi ili udaje da je poklonim,a garancija joj ističe...
a nitko neće u bračne vode,osim vas forumašica
a ja mrzim mikrovalne,a ova je skupa.ona whirpool.
maderica
22.01.2009., 07:47
jutro cure......moj izvještaj
doručak-jogsi sa žitaricama
ručak-lešo kupus sa maslinovim uljem i frigane trlje.....skinuta kožica i iscijeđene na papiru pola sata..:cerek: nemogu ove moje dalmatince natirat da jedu iz pečnice.....a nisam imala vremena sama sebi spremat...došli gosti na utakmicu,pa im servirala platu sira i pršuta....i moram se pohvalit da mi nije niti palo napamet da probam...i to tek u 17 sati..tako da mi više ništa do kraja dana nije ni trebalo....
čitam vas i vidim da spominjete montija....mislim da smo se mi ovdje skupile da bi se zdravo hranile...dakle izbacile kruh, slatko, manistre, masnoće.....a ne bile opet na nekakvom režimu , djetama po ovome, onome
...i mislim da atlantis ima pravo da se ljuti....
Zvjezdica86
22.01.2009., 09:31
jučer sam kupila u kauflandu posni sir od dukata refužo za 16 kn kilo....
taj posni sir mi ne ide u glavu. cujem i citam uvijek o njemu, a nikad vidla ni probala :brukica:
maderica
22.01.2009., 09:32
taj posni sir mi ne ide u glavu. cujem i citam uvijek o njemu, a nikad vidla ni probala :brukica:
probaj........:top:
Francesca
22.01.2009., 09:33
i onaj gornji sloj od maminog jaffe kolača ( čokolada i naranče)
:lol:
:top:
za krepat
Francesca
22.01.2009., 09:34
mene prođe volja za životom kad to jedem :ne zna:
od svježeg sireva jedem jedino friški s placa ali hebi ga, to nije posno ;)
Zvjezdica86
22.01.2009., 10:02
mene prođe volja za životom kad to jedem :ne zna:
od svježeg sireva jedem jedino friški s placa ali hebi ga, to nije posno ;)
a kaj dobar ti je il nije taj posni??
i zakaj se zove opce posni??
pa i jbga, da si ocu kupiti, nemam pojma dal ima to kod nas...a mozda ima,al neznam kak bi se to zvalo onda na talijanski :misli:
marinella
22.01.2009., 10:42
meni je ručak bio u pola 11 no jest ću ubuduće malo kasnije da izbjegnem glad opet oko dva,i jedan dodatni obrok.ako uspijem izdržati a moram, danas sam frustrirana,samo jedne hlače mogu obući! :mad:
atlantis
22.01.2009., 10:55
ide samo prijavak što sam pojela i koliko sam skinula. ok?
dobro došla :)
Ja doruckujem musli u koji dodam trunku sjeckanih badema i jedan vocni dijetalni jogurt.
Muz mi dolazi tek u 4 i po sa posla pa mi tesko cekat do tad ,al mogu rec da me ovako napravljeni musli drze sitom do tad.
A pojedem ih oko podne.
Sad sam kavu sa mljekom,pa cu onda te musli pojest.
A sta cu danas za prilog kuhanoj piletini :ne zna:
Dajte mi prijedlog :moli:
atlantis
22.01.2009., 11:00
Ja doruckujem musli u koji dodam trunku sjeckanih badema i jedan vocni dijetalni jogurt.
Muz mi dolazi tek u 4 i po sa posla pa mi tesko cekat do tad ,al mogu rec da me ovako napravljeni musli drze sitom do tad.
A pojedem ih oko podne.
Sad sam kavu sa mljekom,pa cu onda te musli pojest.
A sta cu danas za prilog kuhanoj piletini :ne zna:
Dajte mi prijedlog :moli:
grah salata
salata od krumpira i matovilca
škaf zelene salate
karfiol preliven jogurtom i zgrijan u rolu
krumpir punjen povrćem u rolu
piletina narezana u salati s jajima, paprikom, paradajzom s jogurtom
:)
atlantis
22.01.2009., 11:02
sinoć nisam mogla opet mahune, umorna sam strašno i fali mi odmora stalno, pa sam ih spremila u posudicu za gablec za danas danas
tak da mijenjam
Večeru - šnita domaćeg kukuruznog s dimcekom i tilzitom
Danas nemam pojma kaj ću osim mahuna :ne zna:, dragi kuha
E mozda cu krompir i matovilac
to imam
Hvala A :kiss:
Tako mi je drago vidjet kak je ovdje na ovom topicu aktivno. :cerek:
Pise se,mjenjaju se recepti,ma divno.Za podrsku uvjek ima neko!
slonica
22.01.2009., 11:16
Evo pala je odluka i za moj današnji meni
Doručak je bio rano u6 i to 1 banana i 6 badema
Međuobrok 3 dvopeka sa sirnim namazom
Gablec dvopek sa purećom šunkom i onim ukiseljenim povrčem u teglici (mislim da je zelje paprika, krastavci i mrkvica)
Ručko večera - danas bude fest kasno tek oko 19:30 i to tanjur goveđe juhe sa rezancima (naravno ne previše) i kuhanom 1 mrkvom, pol korabe i 1 peršinom
Tak mi je došla volja na ovu kiselu salatu :klopa:, nadam se da je to OK za klopat.
alo curke :w
mene sinoć uhvatila tolika želja za slatkim pa sam pojela dvije napolitanke
nije stvar u napolitankama nego sam ljuta na sebe
zar je taj šećer toliko jači od mene?
:tuzni:
jelovnik za danas
doručak:bioaktiv i šnita raženog kruha
ručak:hobotnica s krumpirima(puno hobotnice,jako malo krumpira :D)
veleru nisam još isplanirala
Francesca
22.01.2009., 12:28
a kaj dobar ti je il nije taj posni??
i zakaj se zove opce posni??
pa i jbga, da si ocu kupiti, nemam pojma dal ima to kod nas...a mozda ima,al neznam kak bi se to zvalo onda na talijanski :misli:
meni je to ko neka smjesa - zaljepi mi se za usta i neće niz grlo...
dakle ne podnosim ga...
a zakaj se zove posni - nemam pojma... valjda ima manje masnoće...
atlantis
22.01.2009., 12:34
ja ga miješam sa začinima ili s jogurtom, narežem sitno dimceka u njega ili jedan mladi luk :zubo:
Hvala onoj koja je napisala receot za namaz od tune i posnog sira :s:s:s
Napravila danas i ne znam kad sam zadnji put tako nesto dobro jela. Jednostavno za napraviti, lagana hrana, a tako je dobro da ne mogu vjerovati.
S tim da sam ja to jos pomijesala sa spinatom :s
Za one koji vole vocne jogurte preporucam da si rade svoj domaci. Ne samo da je ukusniji vec je i pogodniji za mrsavljenje.
Nije velika mudrost, samo se vocka po izboru pomijesa sa AB kulturom (moze i bilo koji jogurt, light ili obicna varijanta). Po zelji se doda nekoliko suhih grozdjica ili brusnica ili tako nes. Za prste polizati i poslije vam se ovi kupovni vocni gade.
Francesca
22.01.2009., 12:46
ja ga miješam sa začinima ili s jogurtom, narežem sitno dimceka u njega ili jedan mladi luk :zubo:
E vidiš, to ti je pametno :) :top:
marinella
22.01.2009., 12:51
Za one koji vole vocne jogurte preporucam da si rade svoj domaci. Ne samo da je ukusniji vec je i pogodniji za mrsavljenje.
Nije velika mudrost, samo se vocka po izboru pomijesa sa AB kulturom (moze i bilo koji jogurt, light ili obicna varijanta). Po zelji se doda nekoliko suhih grozdjica ili brusnica ili tako nes. Za prste polizati i poslije vam se ovi kupovni vocni gade.
jesi probala jogobelin sa zapečenom jabukom i cimetom?ajme meni!savršenostvo okusa.i dalje ću uživati pa nije tu Bogzna kako puno kalorija.
ja ručala grah.večera nemam pojma.
maderica
22.01.2009., 15:31
cure...aj mi pomognite...kupila sam poriluk prvi put u životu...neznam ni dali to volim...kako ga skuhat a da nije sa jogurtom...to mi baš ne zvuči:ne zna:
atlantis
22.01.2009., 15:46
speć s jajima?
zapeć u pećnici?
varivo?
maderica
22.01.2009., 15:57
speć s jajima?
zapeć u pećnici?
varivo?
atlantis...........recepti....recepti... http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/k030.gif
atlantis
22.01.2009., 16:07
Poriluk s jajima
poriluk nasjeckati na malo ulja, začiniti, podliti, kad omekani na njega baciti umućena jaja
Zapečeni poriluk
poriluk prerezati uzdužno i narezati na velike komade, lagano prokushati, ocijediti, prebaciti u nauljenu protvu, preliti jogurtom (vrhnjem), posipati parmezanom (ili ne) :D zapeć
Varivo
luk, svježi paradajz nakockan, mrkvica, krumpir, crvena paprika, sol, papar... kad je skoro gotovo poriluk ubaciti i to je to :o
atlantis, ispraznit inbox :o
atlantis
22.01.2009., 16:21
kaj mi daš za to? :D
jedan peem :ne zna:
isuse, opet ćetam :brukica: jel se može čovjek od toga izliječiti ikako?
maderica
22.01.2009., 16:36
Poriluk s jajima
poriluk nasjeckati na malo ulja, začiniti, podliti, kad omekani na njega baciti umućena jaja
tenks..........ovo mi izgleda skroz prihvatljivo i brzo..........:top:
maderica
22.01.2009., 16:37
atlantis, ispraznit inbox :o
mogu i ja.....mogu i ja..........:cheer::cheer::cheer::cheer:
Zvjezdica86
22.01.2009., 17:18
rucak:sojin odrezak i jedna paprika
medjuobrok:jogurt od vanilije
vecera...ce biti..:misli::ne zna:grah salata??:D
frikuscha
22.01.2009., 17:19
Ručak:
Na sitno sam narezala 2 kisela krastavca, 2 kisela luka (ona ne baš mini niti velika), 3 komadića ukiseljene cvjetače i pomiješala sa tunom iz salamure. Malo sam posolila i nosila na posao.
Meni osobno je ova kombinacija / salata, mrak. :top:
(nakon desetak minuta vam povrće pusti svoje sokove tako da nije presuha vać dobije fini okus)
Francesca
22.01.2009., 17:47
juha od poriluka?
poriluk narežeš na komadiće onak 3-4 cm duge i skuhaš ga (cca 20 min)...
od kocke napraviš juhu (na 1 l juhe ti trebaju 2 poriluka s tim da ide i zeleno unutra)
onda ga smiksaš sa štapnim mikserom ili u blenderu sa malo juhe i to gusto umješaš sa ostatkom juhe, dodaš mrvicu vrhnja za kuhanje, malo soli i papra i to je to
nama doma je to mrak i novo otkriće i radim ju bar 2-3 puta tjedno :)
maderica
22.01.2009., 18:07
juha od poriluka?
poriluk narežeš na komadiće onak 3-4 cm duge i skuhaš ga (cca 20 min)...
od kocke napraviš juhu (na 1 l juhe ti trebaju 2 poriluka s tim da ide i zeleno unutra)
onda ga smiksaš sa štapnim mikserom ili u blenderu sa malo juhe i to gusto umješaš sa ostatkom juhe, dodaš mrvicu vrhnja za kuhanje, malo soli i papra i to je to
nama doma je to mrak i novo otkriće i radim ju bar 2-3 puta tjedno :)
je i to si mi bila rekla....imam i kavul-cvjetaću :top: mogu i to uvalit?
Francesca
22.01.2009., 18:13
da da daaaaaaaaaaaa :)
dapače... i brokule ak imaš... ili samo brokulu i cvjetaču... ma sve kombinacije su mi super...
e, da mi je netko prije 20 godina rekao da ću to sve jest - rekla bi mu da je lud :lol:
nana_22
22.01.2009., 18:18
dapače... i brokule ak imaš... ili samo brokulu i cvjetaču... ma sve kombinacije su mi super...
e, da mi je netko prije 20 godina rekao da ću to sve jest - rekla bi mu da je lud :lol:
Ovo ja radim sutra za ručak, čini se fino :top:
maderica
22.01.2009., 18:19
a moja mater meni nosila...a ja...sram me i reć ..bacala....a sad se ja i ćer tučemo ko će uzet..........:cerek:
maderica
22.01.2009., 18:20
Ovo ja radim sutra za ručak, čini se fino :top:
jel treba sve samlit ili ostavit malo krupnije....umisto manistre
Rudolfa
22.01.2009., 18:31
Nikada nisam jela kombinaciju sira i ribanih jabuka,onako kao desert, danas hoću.
Sutra planiram losos sa povrćrm.
Kada je rječ o poriluku,njega jedem samo sirovog narezanog u zelenoj salati.
Evo i mene.:five:
Ipak sam uspjela danas nešto i skuhati.
:s:s:s za onu curu koja je pisala o mljevenju povrća iz juhe i čuvanju u frižideru.
Učinih to prije dva dana pa iskoristila danas. Kuhala grah i izbjegla zapršku zahvaljujući tom povrću:top:. I svi klopali i muž i klinci. (imam i za sutra).:lol::lol:
Prijavljujem danas:
Doručak-salata od integralne riže s povrćem (mini porcija)
Ručak:grah bez zaprške.
Popodne čaša soka, klementina i sad jabuka.
I to je to za danas.:D
Francesca
22.01.2009., 18:41
jel treba sve samlit ili ostavit malo krupnije....umisto manistre
ja skroz sameljem pa bude onak gusto gusto... ali opet tekuće... prije sam uvijek u takve juhe stavljala one kuglice kao od kruha, ali kad realno pogledaš - uopće nam to ne treba...
ja sam uzela meksicku mjesavinu (grasak, kukuruz, paprika) i napravit cu salatu od rize. unutra cu jos ubacit sir (kackavalj) i hrenovke i sjeckane masline, mozda malo kiselih krastavcica da zakiseli. i prelit maslinovim uljem :ne zna:
ima li netko ideju kako iskoristiti meksicku mjesavinu i crveni grah?
atlantis
22.01.2009., 20:01
ja bi spavala :D
današniji meni :cerek:
Doručak - mahune od jučer bez kruha
Ručak - bolonjez (pol posudice) mi donio dragi :cerek: i povrće iz turšije
Međuobrok - sad sam kavu s dragim popila..nismo se vidjeli cijeli dan pa smo si falili malo :zubo:
Večera - il ću pol bolonjeza (natrpao mi puno) il ću neke cornflakese :ne zna:
i ušla sam u broj manje trapke :cerek:
maderica
23.01.2009., 07:13
:moli::moli:A recept?
evo ...napisala sam ti...nisam nikad do sad jela poriluk i neznam kako će ispast...:ne zna: sve mi je dobro u zadnje vrime....šta god skuhala....dodaj malo začina po želji...vegete , soli, papra, peršina,...
marinella
23.01.2009., 08:18
dobila,pa sam sva napuhnuta,tješi me da mi inače trbuh nije ovoliki :D
Francesca
23.01.2009., 08:32
ja pred spavanje izbjegavam piti vodu jer sam inače svaki čas na wc-u a to me nervira (iovako idem 1-2 puta tijekom noći) pa se ujutro probudim sva dehidrirana... ali ne stignem doma popit pa jedva čekam da dođem na posao i udri... i nakon vode jednu voćku i super sam sita bar do 10 :lol:
Francesca
23.01.2009., 08:50
e da i prijavljujem večeru sinoć - toliko mi se jela nakon što sam se tu raspisala o njoj da sam si morala napraviti juhu od brokule i cvjetače :lol:
kako će porast potrošnja cvjetače i brokule u Hrvatskoj...
iden popit kavu...vračam se
:lol::lol::lol: di si ovo mislila napisat:rofl:
zamisli ni jogsija nema kupit:eek:
uglavnom, danas je novi dan jel tako a ovaj tjedan zaboravljam
doručak: pogaćica od cjelovitih žitarica uz malo sira
za međuobrok će bit naranča
katica zlatica
23.01.2009., 09:31
Evo, i ja javljam da sam jučer popodne pojela onu salatu: zelena, ribana mrkva, zrnati sir, i uz to kuhana riba. Za desert ostatak zrnatog sira. Bilo je super i posli sam izdržala bez čokolade ostatak dana :)
ja problema s vodom nemam, naprotiv pijem je dosta a ni to nije dobro jer mi se zadržava u tijelu kako sad ništa ne treniram
Zvjezdica86
23.01.2009., 09:35
jutro...:mig:
vaga opet kaze manje ...:raspa:
joj neda mi se jos pisati sta cu jesti...mpram se razbuditi prvo:kava:
bravo bravo :cheer: moram se negdje i ja otić vagat napokon
puno je bolje kad nemaš vagu:rofl:
Zvjezdica86
23.01.2009., 09:46
bravo bravo :cheer: moram se negdje i ja otić vagat napokon
puno je bolje kad nemaš vagu:rofl:
pa je, je puno bolje.
ja se necu vagati vise :mirko:
nadam se:rolleyes:
barem da do ponedjeljka izdrzim :moli:
pa je, je puno bolje.
ja se necu vagati vise :mirko:
nadam se:rolleyes:
barem da do ponedjeljka izdrzim :moli:
:lol::lol: dobra si
nego što ćemo mi kad se izbrišu naši postovi odavde i ostanu samo recepti :tuzni:
pA kaj se vi svaki dan važete?
a vježbate li pritom ove regulacije?
moj menij :)
doručak - zobena s jabukom u blenderu pa malo mlijeka i sve se fino ugrije ( ispadne kao kašica za djecu)
šaka suhog voća i indijskoga
ručak - srdele s povrćem ( luk , češnjak , paprika , sve sitno narezano i dinstano na vodi , onda dodam ribe , začina i kuham još nekih 20 min. )
ispada kao malo gušća juha.
užina - grejp
večera - grillani oslić i salata/puterica
ja sam fishmanijak! :cerek:
imam osjećaj da puno jedem kraj vas :D
Papalina_
23.01.2009., 10:08
Pozdrav cure! :w Evo ja jučer cijeli dan na putu, imala sam nekog posla u Zagrebu, vratila se doma tek navečer. I naravno pretpostavit ćete da sam u cijelom tom gibanju jela sve i svašta. Na žalost, nisam imala vremena niti da normalno negdje sjednem na ručak. :( A što je tu je... Jutros sam opet u uobičajenom ritmu, pola sata vježbanja i dvije jabuke i tri dvopeka za doručak (nije mi se dalo spremat zobene pahuljice).
A u sutra idem kod mojih, na nekih desetak dana, na maminu spizu. Iskreno, strah me. Taman sam se nekako privikla na ovu prehranu, uhvatila neku rutinu koju doma jednostavno neću moći održavati... :( A s druge strane tako mi je drago što idem, 10 dana odmora,...treba mi!
Papalina_
23.01.2009., 10:14
Bravo, bravo!! :top:
Ja na svu sreću nemam vagu, mislila sam je sad kupiti, al izgleda da je neću tako uskoro kupovati... Vjerojatno bi se vagala nekoliko puta dnevno i to bi već sličilo na neko psihotično stanje :lol:
Ja sam ujutro juce jela musli i dodasla malko badema usitnjenih i vocni jogurt light.To me jedino moze drzat do 4 i po kad mi muz dolazi sa posla pa rucamo.
Rucala sam pileca prsa kuhana,kuhani krompir sa matovilcom.
Vecerala sam malo muslija ko i za dorucak al upola manje.
Danas imam ribu za rucak pecenu i pravicu spinat sa slanutkom.To mi je super nesto,obozavam to!A dijetalno je
Danas za dorucak cu opet musli -to sad jedem dok mi se nezgadi :zubo:
To mi se nekako najbolje pokazalo.Sve ostalo sta bi pojela glad me spopadne vrlo brzo.
atlantis
23.01.2009., 10:19
:lol::lol: dobra si
nego što ćemo mi kad se izbrišu naši postovi odavde i ostanu samo recepti :tuzni:
jutro :)
brišu se samo postovi stariji od tjedan dana tako da tema ostane aktualna za zajebanciju a na početku ostaju samo pročišćeni recepti ;)
idem rintat
:kava:
Pozdrav cure! :w Evo ja jučer cijeli dan na putu, imala sam nekog posla u Zagrebu, vratila se doma tek navečer. I naravno pretpostavit ćete da sam u cijelom tom gibanju jela sve i svašta. Na žalost, nisam imala vremena niti da normalno negdje sjednem na ručak. :( A što je tu je... Jutros sam opet u uobičajenom ritmu, pola sata vježbanja i dvije jabuke i tri dvopeka za doručak (nije mi se dalo spremat zobene pahuljice).
A u sutra idem kod mojih, na nekih desetak dana, na maminu spizu. Iskreno, strah me. Taman sam se nekako privikla na ovu prehranu, uhvatila neku rutinu koju doma jednostavno neću moći održavati... :( A s druge strane tako mi je drago što idem, 10 dana odmora,...treba mi!
hej da tako i ja imam problem kad sam cijeli dan u poslu i na terenu onda jedem što bilo al nema veze tješim se da je to saaamo jedan dan:rofl:
ma odmori se ti lako za ostalo, a samo pripazi malo:mig:
Danas za dorucak cu opet musli -to sad jedem dok mi se nezgadi :zubo:
To mi se nekako najbolje pokazalo.Sve ostalo sta bi pojela glad me spopadne vrlo brzo.
:lol::lol: tako se i ja uhvatim nečega dok mi ne dosadi a onda opet izmišljat:rolleyes:
jutro :)
brišu se samo postovi stariji od tjedan dana tako da tema ostane aktualna za zajebanciju a na početku ostaju samo pročišćeni recepti ;)
hej jutro:kava:
jeeeee odma mi je lakše :cheer:
Zvjezdica86
23.01.2009., 10:55
neko je pitao dal vjezbamo??
ja ne :no:
mislim vjezbati kad dodjem do cilja :no:
dorucak:jogurt od vanilije
maderica
23.01.2009., 11:14
ni ja .......:sramise:
3,5djeteta
23.01.2009., 12:12
Evo mene da vam se pridružim u nabrajanju zdrave hrane:D
Ujutro prvo šalica zelenog čaja
Doručak - kod mene standardni- već 2 god- 2 voćke(danas klementine) , jogurt sa zobenim pahuljicama i mljeveno laneno sjeme
Iza doručka(uvijek iza) 1 expreso sa natrenom
Gablec(ručak!?) pržene papaline i grah salata sa bućinim uljem, pola šnite integralnog kruha
Još jedan expreso(zadnji danas) - doma ne pijem kavu- samo čajeve
već sam popila skoro litru vode:top:
Danas kad dođem doma bit će riblja juha i kuhana škarpina(negdje oko 6-7)
Pošto idem kasno spavati - možda još malo posnog ili tunjevine oko 9h:rolleyes:
Uvijek me muči dio večeri od 8-...1:confused:2:confused:
Sinoć sam grickala par integralnih krekera:rofl:- borim se sa sobom u to doba dana:ne zna:
ja imam veliki problem sto sam se navukla na neskafe 3 u 1. zbog zdravstvenih razloga moram preci na zeleni caj i ne mogu vam objasnit koliko cu biti sretna kad se uspijem skinuti s ove nezdrave kave :s :s
3,5djeteta
23.01.2009., 12:14
Btw Zvjezdice znamo se s UN-ke:w- nije mi jasan tvoj datum i tekst- mi smo još 07 gledale tvoje slikice....:confused:
3,5djeteta
23.01.2009., 12:17
ja imam veliki problem sto sam se navukla na neskafe 3 u 1. zbog zdravstvenih razloga moram preci na zeleni caj i ne mogu vam objasnit koliko cu biti sretna kad se uspijem skinuti s ove nezdrave kave :s :s
Ja sam sebe definitivno skinula sa kave s mlijekom(makijato, kapučino...)- imam kronični gastritis i kava s mlijekom mi je počela jako škoditi:ne zna:-samo se u subotu kad idem na palc- više zbog druženja - častim nesicom:D
katica zlatica
23.01.2009., 12:23
I ja sam se skinula s kave (uzimala sam homeopatiju), i sad pijem zeleni čaj s jasminom u koji ulijem malo mlijeka, također pijem i bezkofeinsku kavu, ali ovaj zeleni čaj mi je bolji.
moj ručak je gotov :cerek:
Srdela spada u jednu od najjeftinijih namirnica, ali isto tako i u namirnicu bogatu hranjivim i dragocjenim tvarima.
Srdele su izrazito bogate omega-3 masnim kiselinama (1,5% ukupne težine ili 13% od ukupne masti). To su višestruko nezasićene masne kiseline koje se u organizmu ne mogu sintetizirati, a prijeko su mu potrebne za održavanje dobrog zdravlja:
* spuštaju razinu ukupnih masnoća u krvi reducirajući "sirovinsku" osnovu za stvaranje masnih plakova u krvnim žilicama;
* spuštaju razinu kolesterola u krvi, osobito LDL frakcije;
* kao izrazito bioaktivne tvari, produžuju vrijeme grušanja krvi;
* imaju pozitivnog utjecaja na upalne promjene (kod artritisa i drugih reumatskih bolesti) i staničnu obranu tkiva te zarastanje rana;
* imaju izrazito profilaktično djelovanje kod raznih degenerativnih bolesti i karcinoma;
* pozitivno djeluju na neke oblike depresije;
* važna su nutritivna komponenta za rast i razvoj djece (razvitak moždanih struktura i retine).
Kosti sardina dobar su izvor kalcija jer osiguravaju 10% dnevnih potreba tog minerala. On pomaže u izgradnji kostiju i održavanju normalnog krvnog tlaka te rada srca. Osim kalcija sadrže i D vitamin. Kalcij i vitamin D bitni su za jake zube i kosti.
Bogate su B-kompleksom, koji je neophodan za normalno funkcioniranje živčanog sustava. Nedostatak B-vitamina rezultira umorom, depresijom i slabljenjem imunološkog sustava.
Velika nutritivna vrijednost srdela jest upravo kombinacija kalcija i D vitamina, što je neophodno za rast i razvoj djece, za žene u klimakteriju i održavanje skeleta kod osoba u starijim godinama. To možemo postići rijetko kojom drugom namirnicom.
Ovu namirnicu treba konzumirati obavezno dva puta tjedno, i to se odnosi na sve dobne skupine, od djece do starijih osoba.
http://img186.imageshack.us/img186/8889/dsc00543xv6.jpg (http://img186.imageshack.us/my.php?image=dsc00543xv6.jpg)
http://img186.imageshack.us/img186/dsc00543xv6.jpg/1/w320.png (http://g.imageshack.us/img186/dsc00543xv6.jpg/1/)
3,5djeteta
23.01.2009., 12:41
I ja sam se skinula s kave (uzimala sam homeopatiju), i sad pijem zeleni čaj s jasminom u koji ulijem malo mlijeka, također pijem i bezkofeinsku kavu, ali ovaj zeleni čaj mi je bolji.
Ja zeleni čaj pijem već godinama prvo ujutro, samo sa malo limuna
3,5djeteta
23.01.2009., 12:43
moj ručak je gotov :cerek:
Srdela spada u jednu od najjeftinijih namirnica, ali isto tako i u namirnicu bogatu hranjivim i dragocjenim tvarima.
Srdele su izrazito bogate omega-3 masnim kiselinama (1,5% ukupne težine ili 13% od ukupne masti). To su višestruko nezasićene masne kiseline koje se u organizmu ne mogu sintetizirati, a prijeko su mu potrebne za održavanje dobrog zdravlja:
* spuštaju razinu ukupnih masnoća u krvi reducirajući "sirovinsku" osnovu za stvaranje masnih plakova u krvnim žilicama;
* spuštaju razinu kolesterola u krvi, osobito LDL frakcije;
* kao izrazito bioaktivne tvari, produžuju vrijeme grušanja krvi;
* imaju pozitivnog utjecaja na upalne promjene (kod artritisa i drugih reumatskih bolesti) i staničnu obranu tkiva te zarastanje rana;
* imaju izrazito profilaktično djelovanje kod raznih degenerativnih bolesti i karcinoma;
* pozitivno djeluju na neke oblike depresije;
* važna su nutritivna komponenta za rast i razvoj djece (razvitak moždanih struktura i retine).
Kosti sardina dobar su izvor kalcija jer osiguravaju 10% dnevnih potreba tog minerala. On pomaže u izgradnji kostiju i održavanju normalnog krvnog tlaka te rada srca. Osim kalcija sadrže i D vitamin. Kalcij i vitamin D bitni su za jake zube i kosti.
Bogate su B-kompleksom, koji je neophodan za normalno funkcioniranje živčanog sustava. Nedostatak B-vitamina rezultira umorom, depresijom i slabljenjem imunološkog sustava.
Velika nutritivna vrijednost srdela jest upravo kombinacija kalcija i D vitamina, što je neophodno za rast i razvoj djece, za žene u klimakteriju i održavanje skeleta kod osoba u starijim godinama. To možemo postići rijetko kojom drugom namirnicom.
Ovu namirnicu treba konzumirati obavezno dva puta tjedno, i to se odnosi na sve dobne skupine, od djece do starijih osoba.
http://img186.imageshack.us/img186/8889/dsc00543xv6.jpg (http://img186.imageshack.us/my.php?image=dsc00543xv6.jpg)
http://img186.imageshack.us/img186/dsc00543xv6.jpg/1/w320.png (http://g.imageshack.us/img186/dsc00543xv6.jpg/1/)
Super ti je ovaj opis za srdele- sigurno vrijedi i za papaline- ali ja sam kontinentalka, volim ribu, ali si nemogu zamisliti da tu sitnu plavu ribu kuham:ne zna::)
Papalina_
23.01.2009., 12:49
Ja isto obožavam ribu, i stvarno je turbo zdrav obrog, pogotovo plava riba, a o srdeli da ne ponavljam... Ipak, uvik imam osijećaj da je ne jedem dovoljno često. Ne stignem ujutro na peškariju ili sad zimi kad je ružno vrime ne bude friške ribe... I tako.
Zakaj ne?
i ja sam sjevernjača i uživam u kuhanoj ribi.
možda zbog toga jer ih obožavam :cerek:
3,5djeteta
23.01.2009., 13:07
Zakaj ne?
i ja sam sjevernjača i uživam u kuhanoj ribi.
možda zbog toga jer ih obožavam :cerek:
Ja jako volim kuhanu ribu i juhu- ali uglavnom kuham osliće i škarpine:klopa:
nisam nikad probala sitnu plavu ribu:ne zna:
Zvjezdica86
23.01.2009., 13:31
Btw Zvjezdice znamo se s UN-ke:w- nije mi jasan tvoj datum i tekst- mi smo još 07 gledale tvoje slikice....:confused:
:lol::lol:
a bilo je ono samo sudbeno vjencanje.
a ove godine pod tim datumom je crkveno:rofl:
mnogima nije jasno od kud mi sad taj datum jer znaju da sam vjencana vec. al niko ne racuna da je bilo ono samo sudbeno.:D
3,5djeteta
23.01.2009., 13:41
:lol::lol:
a bilo je ono samo sudbeno vjencanje.
a ove godine pod tim datumom je crkveno:rofl:
mnogima nije jasno od kud mi sad taj datum jer znaju da sam vjencana vec. al niko ne racuna da je bilo ono samo sudbeno.:D
:top::D- tak sam si nešto i mislila čim ti sad biraš vjenčanice:cerek:
btw- dobar ti je datum- i moj je tako sličan , sa puuno osmica:D- pa je zasad sretan(već 26g:eek::cerek:)
Zvjezdica86
23.01.2009., 13:52
:top::D- tak sam si nešto i mislila čim ti sad biraš vjenčanice:cerek:
btw- dobar ti je datum- i moj je tako sličan , sa puuno osmica:D- pa je zasad sretan(već 26g:eek::cerek:)
u jbt, 26 god.supeeeeer:cerek::cerek::cerek:
moram sama sebe pohvalit!
od jutros sam ipekla tortu sa puno čokoladne kreme i nisam je papala.
ne,ne!samo sam liznula kremu da vidim jel o.k.,pa kako ću znat?
jela sam leću za ručak,na dinstanom poriluku.
ali što za večeru:ne zna:
hvata me ogromna kriza za finim bijelim kruhom,
za toplim burekom,za svim tim bijelim pizdarijama iz pekare...
žne dam se
ne
ne ne...
Ja isto obožavam ribu, i stvarno je turbo zdrav obrog, pogotovo plava riba, a o srdeli da ne ponavljam... Ipak, uvik imam osijećaj da je ne jedem dovoljno često. Ne stignem ujutro na peškariju ili sad zimi kad je ružno vrime ne bude friške ribe... I tako.
pa to je poznato da mi sa mora jedemo najmanje ribe,
srdela mi je najveći domet....
ali je kraljica
slonica
23.01.2009., 19:35
Evo i mog današnjeg izvještaja.
6:30 - zobene s medom i cimetom
11:30 - crno pecivo
16:30 - pol tanjura goveđe juhe sa 1 mrkvom i malo rezanaca
17:30 - dinstano kiselo zelje i 1 krumpir kuhan u slanoj vodi
... još ću oko 8 i jabuku, a šta ću kad sam gladna :ne zna:
Šta ćete vi sutra za ručak, ja nemema nikakve ideje. Jela bi neke ribe al nema ništa u ribarnicama.
joj marinela koji uzas :grli:
ja sam si kupila na trznici salate, kupusa, mrkve, kelja i brokule.
i sad cu to kombinirati. jedan dan sampinjoni na brzo i salata od kupusa, drugi dan kelj na irski nacin s jajima, treci dan salata s krumpirom i povrcem u pecnici, cetvrti brokula na leso s ribom itd.
slonica
24.01.2009., 20:10
Pozdrav,
Prvo da pohvalim Francescu :s:s gledat kolače čitavu večer :s mislim da bi oni pojeli mene ak nebi ja njih.
Moj današnji meni:
Doručak-tost sendvič sa delux šunkom i pol šnite light sira
Ručak- srdele po receptu od donedi (one pečene u rolu) sa kuhanom blitvom i krompirom. Meni su takve srdele super al je moj muž jako grintao jer nisu pržene.
Večera- će uslijediti tek sad i to light jogurt sa višnjama i šumskim jagodama, malo zobenih i malo meda. To sam smrznula pa ć bit ko slatkać.
Prekršaj je bio nekoliko integralnih krekera, kockica čokse i griz Big Mek-a :no:
Cure držite se, neznam kako je vama ali za vikend mi je najgore.
Zvjezdica86
25.01.2009., 11:23
cestitiam curkama na kilicama :jumping:
mi smo jucer bili na veceri...:Pop:
jela sam salatu i kruh, i malo pomfri krumpira od dragog..
kansije sam mahnula desert...sladoled sa kremom od vanilije i svjezim malinama :klopa:
osjecala sam se puna ko brod..
vaga je ipak pala...trenutno sam na 63.8:jumping:
na pola cilja sam:D
rekla sam da se necu vagat,al eto morala sam:brukica:
ja svaki dan moram:o
a i pala je prva pohvala da sam smrsavila:raspa:
Francesca
25.01.2009., 11:45
bravo cure na skinutim kilama - pogotovo ira - da ja uspijem skinut 8 kg do lipnja bila bi prezadovoljna
na žalost moja vaga stoji na mjestu od prošlog vikenda, čak je 200 gr više... iako niti jednom nisam prekršila dijetu... pa sam malo tužna...
znam da ne mogu kile stalno ići dolje, ali bar da ono ode 100 gr svaki dan... za utjehu...
jučer smo rano ručali, oko 2, pa sam naravno bila gladna popodne pa sam pojela malo sira, domaći voćni jogurt sa smrznutim borovnicama koji je bio mljac mljac... i 2 naranče...
danas ćemo ovako:
- doručak - integralni kruh i pekmez
- ručak - krem juha od poriluka i cvjetače, brancini pečeni u roli i kuhana cvjetača
- nisam se još odlučila za radit desert - vidjet ću...
- za večeru će opet biti voće i sir...
možda bude ujutro koji gram manje :(
maderica
25.01.2009., 11:55
Prije mjesec i pol:cerek:
:top:
jučer smo rano ručali, oko 2, pa sam naravno bila gladna popodne pa sam pojela malo sira, domaći voćni jogurt sa smrznutim borovnicama koji je bio mljac mljac... i 2 naranče...
danas ćemo ovako:
- doručak - integralni kruh i pekmez
- ručak - krem juha od poriluka i cvjetače, brancini pečeni u roli i kuhana cvjetača
- nisam se još odlučila za radit desert - vidjet ću...
- za večeru će opet biti voće i sir...
možda bude ujutro koji gram manje :(
meni se cini da tebi tu fali malo sporta i kretanja. idealno bi bilo vikend iskoristiti za planinarenje ili duze hodanje ili biciklu ili rolanje (barem 10-20 km) i preko tjedna jos barem 2-3 treninga tipa aerobik ili pilates.
kad se pocnes baviti sportom, manje ces misliti na hranu :kiss:
inace ovaj meni ti je ok, samo navecer umjesto voca i sira stavi samo bjelancevine i brdo salate ili povrca.
Francesca
25.01.2009., 12:39
meni se cini da tebi tu fali malo sporta i kretanja. idealno bi bilo vikend iskoristiti za planinarenje ili duze hodanje ili biciklu ili rolanje (barem 10-20 km) i preko tjedna jos barem 2-3 treninga tipa aerobik ili pilates.
kad se pocnes baviti sportom, manje ces misliti na hranu :kiss:
inace ovaj meni ti je ok, samo navecer umjesto voca i sira stavi samo bjelancevine i brdo salate ili povrca.
je, znam :)
a kad sam ljena bikica :lol:
bila sam jučer na pilatesu... a i dalje ću ići bar svaki drugi dan na nešto jer bez toga očito ne ide...
hvala na savjetima svejedno :cerek:
marinella
25.01.2009., 12:52
evo ja mrcvarim ove pauljice i mlijeko za doručak-dobar znak ne muči me glad kao nekada
ručak:juhica i zelena salata
večera:ne znam samo znam da neće biti pita koja je u pećnici
ja vikendom jedem puno manje jer ujutro najviše sam gladna a kasno ustajem tako da..
3,5djeteta
25.01.2009., 13:17
Pozdrav:
Mrzim vikende i mrzim noćno jedenje:mad::mad::mig:
Ujutro se dižem rano-gotovo kao za posao:ne zna:, a navečer ne idem spavati prije jedan- pa ...ima puno vremena za griješiiti:rolleyes:
Jutros -doručak:zeleni čaj, lgg sa zobenim i mljevenim lanom i 1 naranča
užina -instant miso-juha(to mi nešto strašno paše zadnjih dana)
oko 12 nisam izdržala- 1 jaje:rofl:
za ručak će biti "kineska šalša":cerek: sa zelenim špagetama i povrtna juha
za većeru pokušat ću preživjeti sa posnim i dimcekom i lukom- i natakat ću se sa puuuno čaja- danas nema kave:top:
bravo cure na skinutim kilama - pogotovo ira - da ja uspijem skinut 8 kg do lipnja bila bi prezadovoljna
na žalost moja vaga stoji na mjestu od prošlog vikenda, čak je 200 gr više... iako niti jednom nisam prekršila dijetu... pa sam malo tužna...
:(
I meni je stajala po tjedan dana zato sam odustala od svakodnevnog vaganja.
Bit će bolje, samo budi uporna.:grli:
znam da ne mogu kile stalno ići dolje, ali bar da ono ode 100 gr svaki dan... za utjehu...
nemoj se vagat svaki dan, pa čak ni svaki tjedan :) To samo stres nosi.
Btw, atlantis, oddlična ti je tema, malo ću prekopati ovih dana pa naći valjda nekaj za sebe :top:
iako sam ja krenula po onom tvom omraženom principu - posni, piletina, jaja :D
No, svaka čast na ideji :top:
Francesca
25.01.2009., 14:59
a kad imam bolest kao i zvjezdica - bolest vaganja :rofl:
atlantis
25.01.2009., 15:51
hej koke :)
Doručak - kava, goste imali
Ručak - puretina s paprikom na naglo i 'dinstani' krumpir, matovilca tona cijela
Međuobrok - svježi sok od kruške, naramče i limuna
Međuobrok - ananas :cerek:
Večera - ricotta s dimcekom ili tunjevinom ili grahom ili matovilcem ili sama - prvi put je isprobavam :ne zna:
Tinch, hvala :)
ricotta navodno nije kalorična... na posudici nemam kalorijsku vrijednost samo veliki udio mm :(
zna li netko kalorijsku vrijednost?
Francesca
25.01.2009., 16:50
atlantis napiši ti nama jel ta ricotta fina :)
znaš da meni kalorije nisu bitne ;)
ricotta navodno nije kalorična... na posudici nemam kalorijsku vrijednost samo veliki udio mm :(
zna li netko kalorijsku vrijednost?
Nije više od 130 kcal/100 gr, ako je riječ o kravljem mlijeku.
Francesca
25.01.2009., 19:48
današnji menu sam već napisala, poslije ručka je bila zdjelica borovnica i višanja sa žlicom šlaga
međuobrok - jedna naranča
večera - krem juha od poriluka
zadovoljna sam danas svojim jelovnikom :)
slonica
25.01.2009., 19:55
Hello,
Francesca samo nemoj odustati i meni je bilo slično, prvih tjedan dana vaga je ili stajala ili čak pokazivala + 300 grama, ali eto sad nakon 12 dana napokon je krenula prema dolje. Drži se.
Ja popodne napravila one palačinke sa zobenim. Mislim da je recept napisala Sanja na početku ove teme. Ispale su super, hvala Sanja na izvrsnom djetnom desertu :top:
Jednu sam pojela sa malo pekmeza od jagode a drugu bez ičega. Čak mi je ova bez ičega bila bolja. Moj tata ih nije mogao prestati hvaliti veli da su mu bolje od onih običnih.
Jedina im je mana što sam poslije njih brzo gladna tako da sad još idem smaknut jednu jabuku :D
Francesca
25.01.2009., 20:02
slonica - hvala na podršci :)
ma znam ja da je to tak s kilama, ali znaš ono kad staneš na vagu i kad se osječaš mršavije a ono mućak...
palačinke bilo kakve trenutno mi tak dobro zvuče... mljac mljac
3,5djeteta
25.01.2009., 20:05
a kad imam bolest kao i zvjezdica - bolest vaganja :rofl:
Ima nas još zaraženih "bolešću vaganja":cerek:
Ja se važem svako jutro- nakon kupaone:)- nekad i navečer- i ne šokira me razlika- već sam naučila da mi kilaža varira 1-2 kg u toku dana - a i cm u struku:rolleyes:
Moram imati pod kontrolom vagu da ne zastranim previše- kad vidim vagu- trgnem se i pooštrim prehranu- ipak mislim da je garderoba najbolje mjerilo:top:
slonica
25.01.2009., 20:14
slonica - hvala na podršci :)
ma znam ja da je to tak s kilama, ali znaš ono kad staneš na vagu i kad se osječaš mršavije a ono mućak...
palačinke bilo kakve trenutno mi tak dobro zvuče... mljac mljac
Probaj ove Sanjine stvarno su OK, a mislim da jedna (to su ti one male debele kao Američke) ima oko 70 kal - to je moja procjena. Ak imaš volje možeš kao nadjev podinstat jabuke,mislim da bi to fino pasalo, ja nažalost to danas nisam stigla.
Francesca
25.01.2009., 21:05
Probaj ove Sanjine stvarno su OK, a mislim da jedna (to su ti one male debele kao Američke) ima oko 70 kal - to je moja procjena. Ak imaš volje možeš kao nadjev podinstat jabuke,mislim da bi to fino pasalo, ja nažalost to danas nisam stigla.
slonice rado bih, ali ne jedem ugljikohidrate osim za doručak int. kruh :(
frikuscha
25.01.2009., 21:35
Hej drage žene...
Čitam vas i jučer i danas i da vam budem iskrena glupo mi je pisati što sam pojela jerbo je sve jednolično i već viđeno.
Ali ajde; dok me ne poterate...
Petak: cijeli dan na jednom probiotiku (ludnica) i navečer - najveći ponos; usred Mede okružena sa svim živim, žvačem pureće bijelo meso i grah salatu (koja se svela na grah bez luka) i... Porok... :tuzni: Vino - puno vina. Ali! Kao obožavatelju piva u pivnici - ja mislim da je to napredak. :mirko: (moram li spomenuti da su dragi mi prijatelji oko mene žvakali pršut, sir i masline?!)
Jučer: Pa... Nije mi bilo dobro... Jako mi nije bilo dobro jer se ispostavilo da mi je zadnje vino bilo višak.:o Nakon vitaminske injekcije by Supradin, B vitamin i Aspirin C (jebiga, žao mi je jednom se samo slavi 27 godina :o) pojela sam nekih 200 grama voćne salate (i uspjela to zadržati).
Za ručak je dragi ispekao panirane ledo ribe i wok mješavinu - ja sam uzela tri ribice i ogulila onaj "panirani" dio : rolleyes: (iskreno, nije mi bilo baš najbolje...).
Večera: dijetni jogurt i jabuka + cimet (fala Atlantis - odlična kombinacija)
Danas, doručak: pola konzerve tune u salamuri sam "zgrijala" na tavi (bez ulja) i razbila jaje na to - prefina kombinacija... :mljac:
Ručak: piletina - točnije jedna boca i jedno krilo + cikla...
Ali...
Gosti, roditelji prijatelji... - pijem vino... :o
Za rođendan sam od dragog dobila sobni bicikl :lux: i sad čekam da ga dostave i da se bacim u vožnju. :mirko:
Sutra će opet biti dosadno... Ujutro probiotik i jabuka na poslu a za ručak (nakon posla) sam kod sestre umjesto rođendanskih kolača aručila omlet s gljivama....
Kako ste mi vi? Vidim savršeno napredujete. :top:
P.P.S. Baka je rekla sestri da izgledam "sušićavo"!:rolleyes:
Baka je stara i misli da su svi ispod 80 kg-a sušićavi.
Ali ja sam ipak sretna. :D
Zvjezdica86
25.01.2009., 22:06
nedjelja ko nedjelja....:rolleyes:..ko i uvijek pretjerivanj i stlna glad..za slatkim:rolleyes:
dorucak:keksolino
rucak: par tosteva i premazanih sa malo vrhnja
medjuobrok: domaci sladoled od kupine
vecera :tuna sa povrcem
izmedju se ubacilo dva reda cokolade..
i sad gledam...22 sata su, ja sam mislila da je osam:rolleyes:
pa nisam tolko ni pretjerala bas:lol:
današnji menu sam već napisala, poslije ručka je bila zdjelica borovnica i višanja sa žlicom šlaga
međuobrok - jedna naranča
večera - krem juha od poriluka
zadovoljna sam danas svojim jelovnikom :)
meni se najvise svidja ovo sumsko voce :D
ja danas nisam doruckovala jer sam se probudila taman za rucak (inace svaki dan zitarice s acidofilom). za rucak juha, puretina punjena prsutom sirom i tartufima s brdo kuhanog povrca iz juhe i salatom od kupusa i paprike, za veceru sampinjoni punjeni brie sirom i cesnjakom.
nedjelja ko nedjelja....:rolleyes:..ko i uvijek pretjerivanj i stlna glad..za slatkim:rolleyes:
dorucak:keksolino
rucak: par tosteva i premazanih sa malo vrhnja
medjuobrok: domaci sladoled od kupine
vecera :tuna sa povrcem
izmedju se ubacilo dva reda cokolade..
i sad gledam...22 sata su, ja sam mislila da je osam:rolleyes:
pa nisam tolko ni pretjerala bas:lol:
ovo mi ne izgleda bas kao dijetna hrana :ne zna:
kad je netko debel, debel je ili zato sto se ne krece ili zato sto jede previse ovakve hrane (keksolino, sladoled, tost s vrhnjem :rolleyes:), ili kombinacija.
fora je kod zdrave hrane u tome sto se vrlo lagano sprema i sto je ukusna: bistre juhe, puno zelenog povrca na sto jednostavnije nacine, puno crvenog i zutog voca i povrca, riba i bijelo meso na sto jednostavnije nacine, koje jaje i gljive na sto nacina. umjesto mesa eventualno mahunarke.
mozda bi bilo najlakse za pocetak se s kontinentalne prebaciti na mediteransku kuhinju i njene varijacije :ne zna:
Zvjezdica86
25.01.2009., 22:38
ja racunam kalorije i ovo sto sam ja danas pojela nije ni 100o kcl:mig:
i ova recenica, ak je neko debel, debel je zbog ove hrane...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
gluposti:mig:
mozda je, al ja definitivno mrsavim :)
ja racunam kalorije i ovo sto sam ja danas pojela nije ni 100o kcl:mig:
i ova recenica, ak je neko debel, debel je zbog ove hrane...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
gluposti:mig:
mozda je, al ja definitivno mrsavim :)
pa tako mozes pojesti dnevno jednu ogromnu cokoladu i to ti je opet toliko kalorija. nije bitna kvantiteta nego kvaliteta kalorija.
s druge strane, lose je ako ti se prehrana zasniva uglavnom na ugljikohidratima, jer ugljikohidrati zovu ugljikohidrate, odnosno izazivaju glad, pa ces onda prije ili kasnije uletit u krizu i pocet se prezderavat.
probaj nekoliko dana preci na hranu koja se temelji na bjelancevinama i povrcu, pa ces vidjeti sto te bolje zasiti.
frikuscha
25.01.2009., 22:50
ovo mi ne izgleda bas kao dijetna hrana :ne zna:
kad je netko debel, debel je ili zato sto se ne krece ili zato sto jede previse ovakve hrane (keksolino, sladoled, tost s vrhnjem :rolleyes:), ili kombinacija.
fora je kod zdrave hrane u tome sto se vrlo lagano sprema i sto je ukusna: bistre juhe, puno zelenog povrca na sto jednostavnije nacine, puno crvenog i zutog voca i povrca, riba i bijelo meso na sto jednostavnije nacine, koje jaje i gljive na sto nacina. umjesto mesa eventualno mahunarke.
mozda bi bilo najlakse za pocetak se s kontinentalne prebaciti na mediteransku kuhinju i njene varijacije :ne zna:
Nach briješ! :cerek:
Sjedeći, bez da trčiš / brzo hodaš - dnevno potrošiš oko cca 1800 kal. :mig:
Ovo što Zvjezdica jede je samo sa šećerima. :mig:
Kal. vrijednost ista ko' da je danas cijeli dan žvakala mrkvu bez prestanka.
Razlika je u tome da se zeru sporije tope kile - ali Zvijezda je psihički zdrava.
Kužiš? :)
Francesca
26.01.2009., 06:32
ma cure, pa svaka nek nađe svoj način na koji mršavi...
ja bi isto bila sretna da mogu ovako mršaviti kao Zvjezdica sa tom prehranom, ali na žalost, koja godina više i vjerovatno kojih 10-tak kila više od nje - i kod mene to ne pali...
zato i jesam na režimu na kojem jesam...
bitno je da svaka nađe formulu za sebe i da je zadovoljna postignutim :)
marinella
26.01.2009., 07:58
Zvijezdice draga mislim da Natch hoće reći da premalo jedeš a unosiš dosta kalorija,a za taj broja kalorija mogla bi zaista uživati u drugačijoj vrsti hrane,brdu ukusno pripremljenog voća,povrća,žitarica..kužiš ? :mig:
ja sam juče napravila si voćni jogurt po uzoru na omiljeni mi Jogobelin: obični jogurt,dodala malu žličicu meda, ispekla jabuku dodala malo šećera i cimeta..ajme divno! :cerek: a i zdraviji je sigurno.
maderica
26.01.2009., 08:00
atlantis napiši ti nama jel ta ricotta fina :)
znaš da meni kalorije nisu bitne ;)
šta je to???????:confused:
Francesca
26.01.2009., 08:32
šta je to???????:confused:
to je sir ali ga nisam nikad kupila...
ovaj tjedan mi dragog nema pa ću malo više eksperimentirat sa klopom :)
a danas sam već do jutra shebala sa nes vanilijom ali probudila sam se u 4,45 da njega vozim na aerodrom pa mi je trebala kaaaaaaaaavaaaaaaaa... jer mi je sad već vrijeme za doručak :lol:
katastrofa
maderica
26.01.2009., 08:39
to je sir ali ga nisam nikad kupila...
ovaj tjedan mi dragog nema pa ću malo više eksperimentirat sa klopom :)
a danas sam već do jutra shebala sa nes vanilijom ali probudila sam se u 4,45 da njega vozim na aerodrom pa mi je trebala kaaaaaaaaavaaaaaaaa... jer mi je sad već vrijeme za doručak :lol:
katastrofa
a zašto sa nessom... jel zato što ima šećera u njoj????
Francesca
26.01.2009., 08:44
a zašto sa nessom... jel zato što ima šećera u njoj????
daaaaaaaaaaaaa... a nisam šećer pojela tri tjedna i sad mi krivo :lol:
ma znam da nije to tak strašno ali znaš onaj psihički moment :)
isuse postala sam skroz opsjednuta s tim kilama otkad se družim s vama :lol:
maderica
26.01.2009., 08:48
ja jučer ručala juhu od ribe sa malo riže, 1 lešo ribu i ostalo kupusa dinstanog od dana ranije/da ne jedem krompir/ i popodne pala kava i jedna jabuka naribana sa cimetom i sjemenkama i to oko 4 i mislila se šta ću za večeru, kad počela utakmica ja i zaboravila da nisam ništa jela......a onda sam bila lina ustat i bilo je napeto u početku ,pa mi bilo žao propustit sekunde utakmice. A kad sam počela osiječat glad tamo negdi oko 11 ugasila sam tv i zaspala........eto...preživila....a ja mislila da ću umrit ako ne večeram:lol::lol::lol:
maderica
26.01.2009., 08:49
daaaaaaaaaaaaa... a nisam šećer pojela tri tjedna i sad mi krivo :lol:
ma znam da nije to tak strašno ali znaš onaj psihički moment :)
isuse postala sam skroz opsjednuta s tim kilama otkad se družim s vama :lol:
:lol::lol::lol: i ja nekidan popila ness, a to jedino pijem kad idem u kafić...ko bi onaj espreso popio :rigo:
Francesca
26.01.2009., 08:51
ja jučer ručala juhu od ribe sa malo riže, 1 lešo ribu i ostalo kupusa dinstanog od dana ranije/da ne jedem krompir/ i popodne pala kava i jedna jabuka naribana sa cimetom i sjemenkama i to oko 4 i mislila se šta ću za večeru, kad počela utakmica ja i zaboravila da nisam ništa jela......a onda sam bila lina ustat i bilo je napeto u početku ,pa mi bilo žao propustit sekunde utakmice. A kad sam počela osiječat glad tamo negdi oko 11 ugasila sam tv i zaspala........eto...preživila....a ja mislila da ću umrit ako ne večeram:lol::lol::lol:
sve je to u našim glavama...
bit će da smo emocionalne jedačice :)
maderica
26.01.2009., 09:09
sve je to u našim glavama...
bit će da smo emocionalne jedačice :)
sto posto se slažem....:kava:
a još cili vikend bila doma.......ni u dučan nisam izašla:cerek:
Simple Fille
26.01.2009., 09:19
ja sam juče napravila si voćni jogurt po uzoru na omiljeni mi Jogobelin: obični jogurt,dodala malu žličicu meda, ispekla jabuku dodala malo šećera i cimeta..ajme divno! :cerek: a i zdraviji je sigurno.
I ja sam kakti na zdravoj prehrani i isto eksperimentiram sa voćnim jogurtima domaće proizvodnje. :D
Ja ubacim bilo koje voće koje imam doma, žlicu meda i to sve izmiksam.
Meni je to super! :cerek:
Btw. dobro jutro curke! :mig:
Simple Fille
26.01.2009., 09:56
ništa :tuzni:
Uf...ovo mi je poznato. :D
Vec me iscrpljuje to sto danas vec moram misliti sta cu sutra jesti i onda stalno razmisljam imam li sve namirnice za sutra. :rolleyes:
Sinoć sam u krevetu smišljala današnji meni. :lol:
Ovako sam ga zamislila:
D: žitarice sa mlijekom ( pojedeno u pola osam )
U: naranče i jogurt
R: palenta sa nekim umakom ( mislim da ću napraviti neki siromašni brodet)
U: banane
V: kiseli kupus narezan na salatu preliven sa malo bućinog ulja
atlantis
26.01.2009., 11:49
bravo svima :)
jutro :kava:
sinoć sam ricottu namazala na šnitu kruha, posolila lagano i to večerala
mene okusom podsjeća na skutu - neutralan je pa ga se može kombinirati i sa slatkim i sa slanim...
da sam oduševljena, nisam
da je grozan, nije :ne zna:
vidim ga u primjeni s kruhom što izbjegavam pa ga neću često kupovati
probat ću ga iskorititi kao premaz za nešto što ide u rol pa vam javim kak se ponaša :)
nana_22
26.01.2009., 12:42
Pozdrav :w
Nije me bilo par dana, trudim se buljit u knjigu a ne u ekran (ili frižider)
današnji meni :
Doručak : posni sa lanenim sjemenkama i probiotik jedan
Međuobrok : dvije jabuke
Ručak : integralna riža sa umakom od graška (nadam se da će to ličit na nešto budući da prvi put radim)
Večera : najvjerojatnije jogurt
čestitam svima na izgubljenim kilicama :cerek:
Pješčani sat
26.01.2009., 13:06
samo da se i vama pohvalim..dobila sam posao :jumping:
nakon skoro dvije godine sjedenja kod kuce od kad sam dosla u svicu:)
presretna sam ..:s
cestitam od srca, znam kako ti je :D
dorucak: narezana jabuka s cimetom, + orasi, ispalo je da je tako zasitno da ne mogu cijelu jabuku pojesti
medjuobrok: naranca i dvije snite prsuta
rucak ce biti zdinstano povrce i zelena salata, jos moram do ducana
Francesca
26.01.2009., 18:52
napokon sam se najela... i sad mogu pisati :)
dakle današnji dan izgleda ovako:
- nescafe vanilija
- jabuka
- jogurt
- int. kruh s pekmezom
- jabuka
- jogurt
- ručak: predjelo (to mi je nova fora koju sam saznala) 4 mini rajčice, glavno jelo: grašak dinstan na luku, salata: matovilac
pošto je grašak dinstan na luku moje novo otkriće evo i recepta:
- luk se sitno nasjecka i poprži u poklopljenoj tavi (onoj dubokoj) dok ne postane staklast
- onda ga se podlije s vodom i stavi se grašak (smrznuti ili svježi, iz konzerve ne valja) koji mora biti taman potopljen u toj vodi
- ako s tim kuhate i piletinu ili neko slično mekano meso - narežite ga na sitne sitne kockice i stavite kuhati s graškom
- to sve pirjajte na tak malo vode dok se ne skuha
- kad je skoro gotovo dodajte paradajza iz tube, soli i malo vegete. paradajz u tubi ga onak malo zgusne i onda još ostavite taj umak da se onak fest reducira
- na kraju, već možete i isključiti plin, kapnete 4-5 kapi vrhnja za kuhanje...
ja sam danas radila bez mesa i bilo mi je odlično, okus je onako fino slatkast jer grašak otpusti sokove i baš je mljac mljac... :)
pošto sam kasno jela, mislim da za večeru neću više ništa... ionako idem u 8 kod zubara a poslije zubara nemrem doć k sebi pa mi jelo (na svu sreću) ne pada na pamet.
ovaj tjedan mi dragoga nema doma pa će biti samo povrćke :)
Francesca
26.01.2009., 23:10
radimo :(
za tebe sam si i mislila... ti pak stalno radiš :(
a kaj radiš ak se smije znati...?
ali ostale garant jedu :rofl:
Zvjezdica86
26.01.2009., 23:23
pa di ste djetašice?
jedete ha? :lol:
:no:
sutra je novi dan :raspa:
White in hart
26.01.2009., 23:47
Pozdrav svima.Vidim da je jako zanimljiva tema,za mnogo nas osijetljiva i problematična.Da ukratko ispričam svoje iskustvo s težinom,i kako sam ga se riješio u nadi da će nekome pomoć.Uvijek sam se borio s viškom kilograma,ali kad mi je vaga jedan dan pokazala da imam čak 115 kila šokirao sam se i odlučio sam se uhvatit s problemom u koštac.Za 6 mijeseci sam skinuo 35 kila,dobro ste pročitali 35.Računica je bila jasna:Obavezno vježbati bez toga nema ništa,ja sam krenuo u teretanu i kombinirao kardio vježbe sa spravama s utezima,manja kilaža više ponavljanja.Vježbao bi 4 puta tjedno u teretani,ostale dasne bi vježbao na steperu doma po pola sata do 45 minuta.Kontrolirao bi prehranu izbacio kruh,slatko,gazirano,grickalice.Sve ostalo bi normalno jeo,bez dijeta nekakvih,samo bi pazio da kasno navečer ne jedem.Jako je tu bitna psiha bila.Treba bit odlučan i počet kontinuirano vježbat i držat se reda,rezultati će se vrlo brzo vidjet,i nakon dva mjeseca nećete moći stat s vježbom,ponavljam treba se držat pravila i bit discipliniran i nakon par mijeseci si fit,i pun elana i energije novi čovjek.Pucaš od zadovoljstva i nemožeš stat vježbat.Tako je bilo moje iskustvo.Pozdrav i sretno!:top:
Vidim da neki jedu kruh ovdje. Ja ne jedem, ali dodajem začine u posni sir, i svaki put si mislim kako bi to bio dobar namaz za kruh.
Moje kombinacije su posni sir+sol+vlasac+češnjak
Ili sir+tuna u vodi+sol po potrebi+češnjak.
Ako je sir prezrnat, dodam koju žlicu jogurta da postane kremastiji.
Finije je od bilo kojeg kupovnog masnog sirnog namaza. I totalni je favorit kod mojih prijatelja koji mi dođu u goste :s
Može stajat par dana u poklopljenoj posudi u fridžu. Eto, dobar tek :)
:kava:Jutro žene.
Kako ste mi u ovo tmurno jutro?
Nisam se nešto naspavala, ali klinci me dižu već u pola sedam iako radim drugu.:(
Šta ćemo danas klopati?
Planiram eksperimentirati. Skuhat ću integralne špagete na pola, popariti kelj. Posebno izmutiti malo posnog sira, jogurta light tekućeg, pol vrhnja, jaje i začine i to sve složiti i zapeći u pećnici. Javim vam rezultat.:D
maderica
27.01.2009., 07:58
:kava:Jutro žene.
Kako ste mi u ovo tmurno jutro?
Nisam se nešto naspavala, ali klinci me dižu već u pola sedam iako radim drugu.:(
Šta ćemo danas klopati?
Planiram eksperimentirati. Skuhat ću integralne špagete na pola, popariti kelj. Posebno izmutiti malo posnog sira, jogurta light tekućeg, pol vrhnja, jaje i začine i to sve složiti i zapeći u pećnici. Javim vam rezultat.:D
jutro...aj probaj....baš se razmišljam šta bi mogla..........a ja sinoć nisam večerala.....i negdi oko 21 pojedem šakicu bučinih sjemenki.......ejda znaš kako mi je bilo u želucu...ko da sam popila litru ulja.......:rigo: ..... i tako zaspala.....jutros trč na wc........neće mi više past na pamet..........:lol::lol::lol:
Francesca
27.01.2009., 08:20
dobro jutro!
ja sam isto gladna :(
jučer sam ručala oko 6 i to samo grašak i slatu i poslije toga sam išla zubaru tak da od jela ništa nije bilo...
danas isto nemam pojma kaj ću... :(
držte se cureeeeeeeeeeeee... :)
maderica
27.01.2009., 08:26
dobro jutro!
ja sam isto gladna :(
jučer sam ručala oko 6 i to samo grašak i slatu i poslije toga sam išla zubaru tak da od jela ništa nije bilo...
danas isto nemam pojma kaj ću... :(
držte se cureeeeeeeeeeeee... :)
ja nisam gladna..........
a sad ću i marendat.......ja kupila sebi kvarat crnog kruha i ovi odi sve pojeli.odjednom i oni vole crni kruh........:(:(:( onda ću jogurt sa zobenim i suncokretom.......
marinella
27.01.2009., 09:34
ja uživam u smokiju i voćnom jogurtu.za doručak su bile pahuljice s mlijekom
odlučila sam ujutro jesti onako kako osjećam potrebu,poslijepodne svejedeno jedem više onako bez nekog posebnog razloga.izbacila jedan obrok poslijepodnevni znači onaj najkaloričniji.
sinoć kasno gladna al popila limunadu,pojela jabuku.ko bi reko da ona može biti tako slatka :cerek:
.ejda znaš kako mi je bilo u želucu...ko da sam popila litru ulja.......:rigo: ..... i tako zaspala.....jutros trč na wc........neće mi više past na pamet..........:lol::lol::lol:
:lol::lol::lol::rofl::rofl:
Evo kuham:cerek:
maderica
27.01.2009., 10:57
danas na meniju....mljeveno sa integralnom manistrom..nakupovala se tunjevine, tikvica, voća, salate, kukuruznih pahuljica bez šećera:cerek:,activije, gljive, kiseli kupus........i meso za juhu.to ću sutra...
atlantis
27.01.2009., 11:45
jutro :D
došla sa satanka - nisam čak niti kavu stigla popit :rolajz:
sad ide kava
Doručak - curnflakesi s mlijekom
Međuobrok - jogurt
Ručak - juha iz vrečice + jaja valjda, zelena salata
Večera - jogurt s dvopekom ili taknekaj :ne zna:
Evo prijavljujem vrlo zasitan i solidno zdrav obrok po receptu odozgo.
Samo sam se malo zeznula u količini pa nas četvero imamo dva dana šta klopati.
Može se na ovaj način spremiti bilo koje povrće i još sam dodala tunu i kuhanu rajčicu u sve gore navedeno.
atlantis
27.01.2009., 12:12
Evo prijavljujem vrlo zasitan i solidno zdrav obrok po receptu odozgo.
Samo sam se malo zeznula u količini pa nas četvero imamo dva dana šta klopati.
Može se na ovaj način spremiti bilo koje povrće i još sam dodala tunu i kuhanu rajčicu u sve gore navedeno.
to probam s porilukom :o
:plac u subotu:
marinella
27.01.2009., 12:28
ja razbila jaje stavila u to pola tune mexikane i dosta brokule-nisam mogla sve pojesti pa sam ostavila za kasnije,smanjuje se apetit juuuuupi!
frikuscha
27.01.2009., 13:18
Hej ženske. :)
Vidim, sve se držite. :top:
Jučer sam imala jajati dan. :rolleyes:
Za ručak gljive s jajetom, za večeru tunu u vodi sa jajetom. (pola je pas pojeo jerbo mi je to jaje bilo ono koje je viška)
Danas ujutro sam pojela 100 grama posnog sira (našla sam neki posni / probiotik sir - ovog mogu progutati nije mi onako odvratan kao onog kojeg sam jela prije :mirko:) i jedan paradajz (koji je nešto najodvratnije, najbezukusnije što sam ja jela. fuuuj... Hoću sezonu... :tuzni:)
Za posao sam si spremila salatu od tune sa kiselom cvjetačom, krastavcima i lukom...
Večera: :misli: moram potrošiti poriluk koji me čeka već dva dana...
Stigao mi je bic napokon i sad se ko malo dete veselim kraju radnog vremena. :cheer:
slonica
27.01.2009., 14:40
Pozdrav,
Kod mene danas :
Doručak 6:30 standard- zobene sa medom i pol babane i kava
Međuobrok 11:00 - jabuka
Gablec 12:30 - 2 fini mini juhe
Međuobrok oko 16:00 - ostaci smrznutog jogurta od nedjelje
Ručak oko 18:30 - leća sa povrčem
Zvjezdica86
27.01.2009., 16:52
rucak:malo salate
medjuobrok:jogurt i dva keksa
vecera:mislim da cu jaja sa povrcem :klopa:
Pješčani sat
27.01.2009., 17:21
danas ni doruckovat nisam stigla kako spada :(
dorucak:naranca, kava
rucak: salata od radica, riza, odrezak od puretine
vecera:banana, tekuci jogurat
ja uživam u smokiju i voćnom jogurtu.
a ja bih sad jela salatu od puretine s jabukama i celerom :cerek:
ili puretina s matovilcem, rukolom, nekim finim sirom i narancom (u balsamicu) :s :s
Francesca
27.01.2009., 20:03
danas sam ga zbrljala prilično...
sve do ručka je bilo kao i svaki dan - da sad sve ne pišem...
kako sam se dogovorila za vježbanje s frendicom u 5, nisam stigla ništa spremat pa sam pojela 10 dag vratine nemasne sa 5 dag sira - bez kruha...
vježbala sam 2 sata - 1 sat vježbe za kralježnicu (neka vas ovo na zavara - ruke su mi otpale) i 1 sat trbušnog plesa (nek vas ni to ne zavara - kukovi su mi se otkačili od zdjelice)...
sad ću gricnut malo sira i to je to za danas...
ali sutra kuham za sebe i moju kumicu pa ću imati što pisati ;)
Čini mi se da sam i ja danas pretjerala.
Neočekivano sam morala od kuće već u pola 12 pa sam jela-doručak-ručak, nemam pojma što.
Na poslu do sedam pojela dvije jabuke i došla kući gladna kao vuk.
Onda sam odvalila komad onog što sam pravila, zalila kečapom i pomlatila u sekundi.
Sad me napuhalo...
slonica
27.01.2009., 22:03
Ja sam kasno došla s posla pa nisam stigla pojest jogurt nego sam odjurila na aerobik :( Sad mi je kasno da ga idem jest, a nisam baš ni gladna. Neznam šta mi je došlo ali sam žedna tako da sam popila pa valjda 1,5 l vode i sad sam se napuhnula ko žaba :( Neznam kako ću sutra stat na vagu ak ta voda ne ode iz mene :(
Francesca
27.01.2009., 22:09
ma otići će ti voda prek noći... bar meni ode... kad pijem na večer onda sam pak cijelu noć na wc-u... pi pi pi pi pi :rofl:
maderica
28.01.2009., 08:06
jutro žene...otišlo još jedno cilo kilo.......:cerek: sada- 5 .....al ima 2 dana ne večeravam.....nisam gladna...neznam koliko je to pametno, jer neko reće da se onda gube mišići , a ne salo.........:eek::eek: šta naravno nebi volila......
Francesca
28.01.2009., 08:15
jutro žene...otišlo još jedno cilo kilo.......:cerek: sada- 5 .....al ima 2 dana ne večeravam.....nisam gladna...neznam koliko je to pametno, jer neko reće da se onda gube mišići , a ne salo.........:eek::eek: šta naravno nebi volila......
mrzim te :kava:
šalim se naravno, samo ti zavidim :rofl:
meni je napokon otišlo još pola kile, s tim da sam prešla magičnu granicu od 69 kg gdje mi je stajalo 10 dana... jutros 68,8 pa sam si sva happy...
maderica
28.01.2009., 08:28
mrzim te :kava:
šalim se naravno, samo ti zavidim :rofl:
:lol::lol::lol::lol::lol:.sad će i meni stajat...nebrini.........i ja ću se načekat
maderica
28.01.2009., 08:29
meni je napokon otišlo još pola kile, s tim da sam prešla magičnu granicu od 69 kg gdje mi je stajalo 10 dana... jutros 68,8 pa sam si sva happy...
e sad bi ja trebala tebi zavidit...ti si prešla tu stagnaciju, granicu ....a mene to tek čeka.........:mig::mig:
Čestitam:D
Francesca
28.01.2009., 08:50
..nisam gladna...neznam koliko je to pametno, jer neko reće da se onda gube mišići , a ne salo.........:eek::eek: šta naravno nebi volila......
ja nemam mišiće :ne zna:
jučer na trbušnom sam se sva talasala... ove iza mene su vjerovatno rikavale od smjeha :rofl:
slonica
28.01.2009., 09:21
Dobro jutro,
Blago vama kojima vaga ide na dolje, moja voda ipak nije otišla tako da je vaga opet malo u plusu ( 10 dkg) u odnosu na prošlo vaganje. Neznam šta mi je, ko spužva sam :eek:, a nekad ne pijem ni u pola toliko , a ne izlazim iz
WC-a. Jedva čekam da ja padnem ispod 70 kg-a blizu sam ali nikako da krenem sa šezdeset i nešto
Napravile ste mi apetit na grah salatu pa sam odlučila danas za ručak napravit ju sa porilukom (umjesto lukom) ali dajte savjet šta da jedem uz to.
Možda ništa :ne zna: hoće li mi samo ona biti dovoljna :ne zna:
frikuscha
28.01.2009., 09:49
Hej Slonči! :)
Nemoj brinuti; jednom kad ti krene - biti ćeš zapanjena kako kile padaju. :top:
Magistrirala sam salatu od graha :zubo: - mislim da sam službeno poludjela za istom. :D Ja sam je sinoć smazala uz jednu bocu od pileta. :top: Em mi je prefina, em me zasiti...
Zvjezdica86
28.01.2009., 10:35
cestitam na izgubljenim kilicama...:jumping:
ja sam pala ispod 64.
al necem se jos hvalit, ne?
:raspa:
rucak:nemam pojma:ne zna::ne zna:
Magistrirala sam salatu od graha :zubo: - mislim da sam službeno poludjela za istom. :D Ja sam je sinoć smazala uz jednu bocu od pileta. :top: Em mi je prefina, em me zasiti...
Kako je pripremaš?:)
frikuscha
28.01.2009., 10:55
Kako je pripremaš?:)
Nasjeckam glavicu luka, dodam malo bućinog ulja, soli i octa i to je to. :)
Možeš i sa porilukom pripremati (to još nisam probala jer dragi nije ljubitelj poriluka...)
Jednostavno, gotovo za tren oka a finooooo... :mljac:
atlantis
29.01.2009., 14:15
Pozdrav,
Atlantis daj please napiši recept za tu "posnu zeljanicu" (i to detaljno).
Joj kak bi ja to jela, a ak ju napravim koliko komada smije pojest :D
oukej :D
uzmeš kore za štrudlu, one tanke :) 8 komada
u šalici pomiješaš 1/3 ulja i 1/3 vode i 1/3 mlijeka (to ti je za podmazivanje kora)
kila posnog sira, 2 jajca, jedan jogurt 0,5, stručak blitve, sol
blitvu očistiš, narežeš na trakice i prukuhaš da omekani (dvije - tri minute mislim da ne treba duže), dobro ocijedi
u velikoj zdjeli pomiješaš blitvu, sir, jogurt, jaja, sol...
složiš dvije kore jednu na drugu tako da se poklapaju trećinom, premažeš smjesom ulja, vode, mlijeka, nabacaš četvrtinu smjese, zarolaš
ponoviš 3 puta :rofl:
dvije štruce zamotaš u foliju i staviš u škrinju :zubo:
dvije staviš u protvanj, zaliješ ostatkom mlijeka i zapećeš u rolu :o
jednu daš dragom odmah :zubo: a drugu podijeliš s njim :rofl:
recimo to ovako, ja ne pojedem cijelu tu štrucu u dva obroka ;)
Dobar tek :)
atlantis
29.01.2009., 20:42
Ja sam odustala od pisanja obroka prije nego dan završi :D
(zato kaj se obično predomislim do večere :zubo: )
Doručak - banana, kava
Ručak - dragi napravio jebaĆki ručak, morat ću mu zabranit da kuha :D grašak s kukuruzom i pura u paprici na naglo + zelena salata :o
(grašak i kukuruz dinsta na luku i maslinovom (pyzdek - uvalil mi je maslinovo :D), sol, peršin. puretina se uvalja u puno paprike i sol i baci na teflonku)
Međuobrok - ? :ne zna:
Večera - ? :ne zna:
Bok curke :cerek:
Da se pridruzim. Nemam puno kila viska,al htjela bi skinut jedno 5 :zubo:. I super mi je ova vasa prehrana, prakticiram ju nekuh tjedan-dva, i nemam pojma kolko sam skinula (ako uopce nesto jesam) jer nemam vagu, a i bojim je se:rofl:
Imam recept za pecene jabuke (speku se jabuke u pecnici, posole se, malo (da, posole, onak malo) i stavi se cimet i napravi pire. Ja u to stavim zobene pahuljice i :klopa:
Zdravi kruhcici: 200g raženog brasna, 200g mješavine kukuruznog, intregralnog, crnog brasna (ili bilo koje drugo), omjeri po zelji; 6-6,5 dl mineralne vode, 200g mešavine sjemenki (buca, suncokret, lan, sezam). To se sve umješa (na kraju vam je smjesa ko za muffine) i ostavi 20 minuta na sobnoj temperaturi.
Ja sam to pekla u kalupima za muffine, stavila sam one košarice, da izbjegnem masnocu. E sad, neposredno poslije pecenja, papir se uzasno teko skida, ali kad ih ostavite preko noci u PVC vrecici, "odpusti", i lakse se skida. Zato, mozete probat malo namastit i pobrasnit kalupice (jos nisam probala). :klopa:
Francesca
30.01.2009., 11:30
u principu nemam zatvor (koji glupi izraz) ako pojedem juhu svaki dan...
no kako nema dragog, nema ni juhe pa sam trenutno i ja malo khm zatvorena...
međutim ja ti pijem u tom slučaju čaj od firme Holyplant - Čaj za pomoć pri mršavljenju... ne pijem ga zbog mršavljenja nego zato što mi odgovara okus i pijem ga bez šečera... a od njega sam uredno na wc-u :)
a nije ni skup - nekih 30-tak kuna, ima ga po ljekarnama i čak i u Billi :)
slonica
30.01.2009., 11:34
Jutro žene.:kava:
Čestitam na dobivenim poslovima, skinutim kilama i čvrstim karakterima.
Ja jutros u plusu pola kile.:confused::ne zna:
Al dobro. Ništa strašno. Idemo dalje. U boj, u boj:top:
I ja + 40 dkg. Nadam se da je to posljedica kasne večere i ne odlaska na WC :rolleyes:
Ustvari ja imam najmanje kila popodne prije ručka, a najviše navečer i ujutro.
Jučer popodne čak 69,7, a jutros 70.4
Francesca
30.01.2009., 11:39
I ja + 40 dkg. Nadam se da je to posljedica kasne večere i ne odlaska na WC :rolleyes:
Ustvari ja imam najmanje kila popodne prije ručka, a najviše navečer i ujutro.
Jučer popodne čak 69,7, a jutros 70.4
još jedan freak za vaganje :rofl:
slonica
30.01.2009., 11:47
još jedan freak za vaganje :rofl:
Yes :D mogu napravit i statistiku : s robom i bez nje, jutro podne večer, još bi trebala uvest i nočno vaganje :D
marinella
30.01.2009., 12:01
Bok curke :cerek:
Imam recept za pecene jabuke (speku se jabuke u pecnici, posole se, malo (da, posole, onak malo) i stavi se cimet i napravi pire. Ja u to stavim zobene pahuljice i :klopa:
:klopa:
dobro nam došla! :)
ja ovakve jaubuke malo zašećerin i stavim u obični jogurt žličica meda i bacam se na posao ..
marinella
30.01.2009., 12:02
no kako nema dragog, nema ni juhe pa sam trenutno i ja malo khm zatvorena...
za zatvor najbolje su kuhane suhe šljive i popit onaj sok što ispuste s žlicom meda.
atlantis
30.01.2009., 12:18
izabrala sam ručak :D za danas
poriluk na provaslanski by polly s time da ću uz njega zapeć i malo piceka, a dragi će sebi skuhati pire il rižu :o
poslije stavim recept :)
3,5djeteta
30.01.2009., 12:27
Pišete o problemu sa zatvorom-
Ja sam to riješila doručkom od acedofila ili lgg sa 2-3 žlice zobenih pahuljica i 2 žlice mljevenog lana:top:
kao prvo pohvala za ovu temu....:top:
vidim ovde su udomaćene 2 moje poznate kokice:mig:
evo ovako ja sebi zacrtala da moram skinit 3-4 kila....e sad ko zna kako izgledam reć će da sam luda i da sebi umišljam da tribam skinit par kila, možda i jesam al šta ću....:cerek:
visoka sam 166 cm i trenutno imam 59 kg...po mome mišljenju meni najbolje stoji 55 kg i tada se nekako najbolje i osjećam...ova 4 kila sam nabacala najviše priko blagdana :bonk:
evo i ja se odlučila zdravije hranit pa evo mog dnevnog jelovnika (danas)
čim se dignem na tašte popijem 2dl mlakog donata jer mi je probava katastrofalna...iza toga dok se spremam za posal pojedem jednu sensiu...
oko 7.30 bijela kava sa malo više šećera(bonk) oko 8.30-9 jedna naramča šta kaže osnivačica ove teme :cerek: oko 10.30 sam marendala 2 fete crnog raženog kruha i posnog sira.... sad grickam mrkvu....
za ručak će biti riblja juha, riba lešo i blitva...a za večeru još ne znam...
moj najveći problem je što jedem puno kruha....i nakon ručka me uvati neko ludilo za slatkim i onda navalim na moto kekse ili čokoladu...
e sad pitanje s čime bi mi najbolje zamjenit ili utažit ovu želju za slatkim??
3,5djeteta
30.01.2009., 12:33
Btw - također pijem neki kineski čaj za mršvljenje- zatvara apetit:rolleyes: i regulira stolicu- počela sam ga intenzivno piti navečer da "zaboravim" hranu:rofl::mig:
danas - doručak :naranča i jogurt sa gore navedenom smjesom
- zeleni čaj, 2 expresa:rolleyes:
- za gablec(ručak) pržene lignje i zelena salata, i malo blitve na lešo(malo sam se opustila:D)
- doma će biti miso juha s povrćem(raznim - što nađem u friđu)
i puuno čaja
eh da još jedna stvar...vidim da gotovo sve jedete posni sir...
ja taj sir ne kupujem nego ga meni mama napravi..kako ona kaže "provari"
jako jednostavno je za napravit ga i stvarno je ukusan...pitat ću je recept pa vam napišem :mig:
slava jel to ono sa jogurtom kad ga ostaviš cijediti preko noći ili??? to mi dodje na isto , dok nakupujem toliko jogurta isto ko da sam kupila pol kile posnog... ja posni obožavam , nekad u danu znam 500g pojest ko od šale :cerek:
marinella
30.01.2009., 13:10
e sad pitanje s čime bi mi najbolje zamjenit ili utažit ovu želju za slatkim??
već sam pisala.banana,malo kakaa,meda,kokosa.to u početku dok se ne navikneš na ovakvu prehranu .poslije će biti dovoljan voćni jogurt,iz trgovine il ga možeš sama naoraviti-u obični dodaš bilo kog voća (pečene jabuke,naranče..) žličicu meda i to je to.jako je ukusno!!
ja sam imam 61 kg želim na 57,to će biti dovoljno.a visoka sam 1,65 tako da znam kako ti je!
slava jel to ono sa jogurtom kad ga ostaviš cijediti preko noći ili??? to mi dodje na isto , dok nakupujem toliko jogurta isto ko da sam kupila pol kile posnog... ja posni obožavam , nekad u danu znam 500g pojest ko od šale :cerek:
mislim da mliko staviš kuvat i kad prokuva staviš jedan jogurt i liminovog soka i onda pomalo sir isplivava na površinu...meni je takav sir puno ukusniji od bilo kojeg kupovnog :top:
već sam pisala.banana,malo kakaa,meda,kokosa.to u početku dok se ne navikneš na ovakvu prehranu .poslije će biti dovoljan voćni jogurt,iz trgovine il ga možeš sama naoraviti-u obični dodaš bilo kog voća (pečene jabuke,naranče..) žličicu meda i to je to.jako je ukusno!!
ja sam imam 61 kg želim na 57,to će biti dovoljno.a visoka sam 1,65 tako da znam kako ti je!
u istim smo problemima otprilike isto hoćemo :mig:
ništa pokušat ću sa tim ili sličnim receptom za slatko :top:
pa to ne bude sir..to je kajmak
pa to ne bude sir..to je kajmak
ne ne draga pravi sir...ko će dat kajmak danas iz ovih razrijeđenih mlika:mig:
Francesca
30.01.2009., 13:39
ne ne draga pravi sir...ko će dat kajmak danas iz ovih razrijeđenih mlika:mig:
dobro kažeš.
nekad mi se čini da to što pijemo nije ni bilo u kravi
dobro kažeš.
nekad mi se čini da to što pijemo nije ni bilo u kravi
:s :s :s
marinella
30.01.2009., 13:57
u istim smo problemima otprilike isto hoćemo :mig:
ništa pokušat ću sa tim ili sličnim receptom za slatko :top:
evo ja sad jedem bananu,al sam u nju stavila šaku pahuljica tak da me duže drži sitom.
meni kad ovako jedem uopće ne fali slatko a inače sam ovisna o njemu.no fali mi slano pizze i takve stvari.ludila sam dok sebi nisam dozvolila tu i tamo pojesti komad pizze.sad je sve ok.
ja sam bila na trznici, kupila sam karfiol, brokulu, mrkvu, celer, te zelenu i crvenu papriku. ima li netko ideju, neki fini recept?
mislila sam karfiol zapeci u pecnici na klasican nacin, celer napraviti na salatu s puretinom i jabukama, mrkva ide ribana na salatu, brokula na leso, samo ne znam kako da iskoristim najbolje zelenu i crvenu papriku. ima jedan recept s pastom (zdinsta se paprika narezana na kockice i doda vrhnje), al radije bih spremila papriku nekako na meksicki?
ja sam bila na trznici, kupila sam karfiol, brokulu, mrkvu, celer, te zelenu i crvenu papriku. ima li netko ideju, neki fini recept?
mislila sam karfiol zapeci u pecnici na klasican nacin, celer napraviti na salatu s puretinom i jabukama, mrkva ide ribana na salatu, brokula na leso, samo ne znam kako da iskoristim najbolje zelenu i crvenu papriku. ima jedan recept s pastom (zdinsta se paprika narezana na kockice i doda vrhnje), al radije bih spremila papriku nekako na meksicki?
karfiol i brokule uvik jedem lešo...kuhat ih samo par minuta da budu napola kuhane i samo po tome poliješ malo maslinovog ulja..meni su tako najbolji:top:
a zašto paprike ne ispečeš u pećnici i preliješ ih malo sa maslinovim uljem i češnjakom :ne zna:
Ja ručal crvenu juhu i oslić i grah salatu. Sve fino, kulturica.:D
I onda mi pred kraj obroka dođe susjeda s tanjurom sirnice i krumpirače. JBGa Morala sam probati od svake, nije pristojno odbiti dar:lol::lol:
Thanks za savjete za otvaranje.
Pozdrav novim curama. Dobro došle!:cerek:
Papalina_
30.01.2009., 14:41
Pozdrav svima, novima i "starima"!! Evo ja cila happy!! Već 6 miseci nisam radila, dala sam otkaz u osmom misecu i tražila drugi posao i sad mi je baš uletilo nešto super! Počinjem već slijedeći tjedan. Malo mi je sve na pressing, al nadam se da se isplati! Izgleda, prema ovom forumu da ti novi poslovi jednostavno dolaze sa novim načinom prehrane!! :jumping:
Danas:
4 krekera i kava bez secera
1 zrnin i pureca prsa
naranca i banana
Ručak: ricet
Vecera::ne zna:
Pozdrav svima, novima i "starima"!! Evo ja cila happy!! Već 6 miseci nisam radila, dala sam otkaz u osmom misecu i tražila drugi posao i sad mi je baš uletilo nešto super! Počinjem već slijedeći tjedan. Malo mi je sve na pressing, al nadam se da se isplati! Izgleda, prema ovom forumu da ti novi poslovi jednostavno dolaze sa novim načinom prehrane!! :jumping:
pa normalno, cim si mrsavija, zauzimas manje radnog prostora i konkurentnija si na trzistu.
Francesca
30.01.2009., 16:34
pa normalno, cim si mrsavija, zauzimas manje radnog prostora i konkurentnija si na trzistu.
:rofl:
Francesca
30.01.2009., 16:37
uf danas sam totalna koma s jelom :( ili bolje reći :)
nekak mi nije baš ni dobro ni u glavi ni u trbuhu pa ono...
ujutro sam popila onaj svoje gore spomenuti čaj za mršavljenje... pa naranču, pa kruh s pekmezom...
pa onda u roku 2 sata: jogurt, naranču, nes-vaniliju, aspirin-c... i onda se to prokuhalo...
i onda sam bila na wc-u :rofl: sorry na opisu...
i onda sad imam 68, 7 kg :rofl:
i sad sam jako jako happy...
i još mi dragi dolazi večeras s puta...
i još mi je kupio moj omiljeni parfem :rofl:
i tak to... happy sam...
slonica
30.01.2009., 18:10
Ni ja baš nisam nešto danas, malo mi je mučno isto i u glavi i u trbuhu pa neznam jel to od gladi, vremena ili stresa :( A još mi se i spava
Današnji meni:
Doručak 6:30 - tost sendvić sa 1 šnitom light sira i kava
na posu oko 8 još jedna kava
Ručak 12:30 - pečena pastrva, malo krumpira kuhanog u slanoj vodi i malo cikle na salatu
Međuobrok oko 16:30 - par žlica grah salate i sad još 2 žlice posnog sira (da ga i ja probam :D)
Večera - planiram slane štapiće uz tekmu :D
Sutra moram na posel, ali ipak za ručak planiram napraviti zeljanicu :D Jedino me muči kako da se zaustavim nakon jednog ili dva komada :p
atlantis
30.01.2009., 19:01
hallo komadi :o
Doručak - cornflakesi s mlijekom
Međuobrok - kava
Ručak - zapečeni poriluk s piletinom i rižom :o finooooo
(poriluk očistiti, narezati na srednje velike komade, baciti u posoljenu vodu na par minuta, ocijediti. pileća prsa narezati, posoliti i baciti na teflonku. paradajz prokuhati sa začinima (sol, papar, bosiljak, ružmarin). u vatrostalnu baciti poriluk, između njega meso, preliti s paradajzom, zapeći - 180 stopnjeva, 45 minuta)
Večera - ostalo nam malo poriluka :o pa ću vjerojatno to
ja sam za rucak pojela nekoliko sarmi :D
rekla bih da je sarma idealno dijetno jelo.
btw, ako nekom fali inspiracije:
http://www.vecernji.hr/lifestyle/zdravlje/3218551/showPhotoSerie.do
marinella
30.01.2009., 20:13
pitam mame šta je poriluk kaže prasa a ja mislila vi se častite :D
Atlantis predobar recept, pravim sutra!!
i ja brokule najvolim samo skuhati i pouljiti,no ja dodam dosta vegete i bjelog luka.to jedem s jogurtom mljac!!
kako sam ogladnila!
edit:sad sam stavila grašak da se odmrzava,moram nešto slasno pojesti!!! ima neko ideju?
današnji meni:
doručak:keksolino
ručak:pileća juha sa rižom i zelena salata
večera:kruh i malo pečenog krumpira (nisam mogla odoljeti) sada se probudila i tako mi se jede nešto slano,ali slasno!!
međuobroci:domaći voćni jogurt s narančom,jabuka,banana (nije odavno)
Francesca
30.01.2009., 20:40
i onda sad imam 68, 7 kg :rofl:
ispravak netočnog navoda :rofl:
- 68,3 kg upravo sad i to nakon sira, kockice čokolade za kuhanje i čaše vode koje sam u međuvremenu konzumirala a nisam išla više na taolet :lol:
baš me zanima kaj bu ujutro a i sutra kad se najedem :rofl:
Francesca
30.01.2009., 20:43
edit:sad sam stavila grašak da se odmrzava,moram nešto slasno pojesti!!! ima neko ideju?
luk popržiš na maslinovom ulju ali poklopljen da onak pusti malo sok i dinstaš ga dok ne bude staklast, onda dodaš grašak i preliješ ga vodom samo toliko da bude pokriven.
grašak ti ispusti onaj slatkasti šmek - mljac...
kad je pri kraju dodaš malo paradajza iz konzerve, sol, mrvu vegete i kad pustiš da ti se taj saftić skoro skroz pokuha, da bude gusto gusto i onda kapneš par kapi vrhnja za kuhanje...
meni je to genijalno jelo i samo, ali kao prilog mesu... :)
marinella
30.01.2009., 21:09
luk popržiš na maslinovom ulju ali poklopljen da onak pusti malo sok i dinstaš ga dok ne bude staklast, onda dodaš grašak i preliješ ga vodom samo toliko da bude pokriven.
grašak ti ispusti onaj slatkasti šmek - mljac...
kad je pri kraju dodaš malo paradajza iz konzerve, sol, mrvu vegete i kad pustiš da ti se taj saftić skoro skroz pokuha, da bude gusto gusto i onda kapneš par kapi vrhnja za kuhanje...
meni je to genijalno jelo i samo, ali kao prilog mesu... :)
ovo je predobro!!!
ostalo malo graška pa jedem sutra.
sad sam skuhala ga,na tavi mrvicu ulja,1 i po deci mlijeka,puno bibera,so,vegeta i na kraju bijeli luk koji obožavam!! predobro! ljudi davim se!i da uz to jedem crni kruh a nekakvim sjemenkama.
Francesca
30.01.2009., 21:15
ja obožavam grašak :)
a dok sam bila mala susjeda je sadila doma u vrtu i onda bi njena kćer i ja to sve pozobale onak iz vrta iz ljuske - mlade graškiće... kak je to fino :)
atlantis
30.01.2009., 21:22
pitam mame šta je poriluk kaže prasa a ja mislila vi se častite :D
Atlantis predobar recept, pravim sutra!!
i ja brokule najvolim samo skuhati i pouljiti,no ja dodam dosta vegete i bjelog luka.to jedem s jogurtom mljac!!
kako sam ogladnila!
današnji meni:
doručak:keksolino
ručak:pileća juha sa rižom i zelena salata
večera:kruh i malo pečenog krumpira (nisam mogla odoljeti) sada se probudila i tako mi se jede nešto slano,ali slasno!!
međuobroci:domaći voćni jogurt s narančom,jabuka,banana (nije odavno)
pa i častimo se :rofl:
mi ga obožavamo :cerek:
miss l on the road
31.01.2009., 21:32
...samo ne znam kako da iskoristim najbolje zelenu i crvenu papriku.
ja radim ovo: zdinstam luk na maslinovom, dodam jednu zelenu, jednu crvenu i jednu žutu papriku (da bude šareno :D), kineski kupus, sve zajedno dinstam dok povrće ne omekša i dodam puuuno curryja :Slin:
ovo je moja bezmesna varijanta, ko želi može dodati još piletinu na kockice da se dinsta zajedno s povrćem.
trudim se izbjagavati svakodnevno vaganje al mi ne ide..ni blizu.jutros sam ljuta jer pokazuje 61 i pol kg.mislim kako stvarno mi nije jasno,znaći pol kg se zdebljala. :ne zna: a nikad manje nisam unosila kalorija
danas doručak:pahuljice s mlijekom koje i sad mrcvaljim
ručak:malo pire krumpira i puno zelene salate
večera:franceskin grašak u sos paradajizu (jedva čekam!)
ak bude potrebe uveče pahuljice
međuobroci:domaći voćni jogurti (od naranče i zapečene jabuke ,sve s cimetom),smoki,jabuka
sa ovakvim menijem u kojem uopće nema proteina nećeš nikad zdravo mršaviti :flop:. a ako nastaviš unositi samo tih bijednih 1000 kcal na dan (od kojih ti valjda samo ovaj smoki ima 300) tijelo će ti stvorit obrambeni mehanizam protiv izgladnjivanja i umjesto sala počet će trošit mišiće.
atlantis
01.02.2009., 17:13
:lol::lol::lol: evo da se napokon i ja pohvalim
nakon mjesec dana napokon 1 kg manje :s:s:s
a sta cu kad imam spor metabolizam, kod nekoga kilo tjedno kod mene kilo mjesecno :lol:
ide pomalo, ali ide ;)
Današnji meni
Doručak - fitnes pahuljice s mlijekom
Međuobrok - čošak friškog kruha
Ručak - franciski krumpir s jogurtom i dimcekom i zdjela matovilca
Međuobrok - na poslu - naramča
Večera - ostalo mi je krumpira :o, al nemam više matovilca :tuzni:
atlantis
01.02.2009., 17:21
koliko mlijeka ujutro popiješ sa pahuljicama...i jeli to uopće bitno??????
cca dva decilitra onog najmanje masnog :)
sad, jel bitno ili ne.... meni je, jer si pomislim da mi je (primjerice) dodatna čaša mlijeka uz večeru 100 kcal, a to su mi skoro dvije naramče za međuobrok
dok sam prije mlijeko pila uz večeru, recimo ko i dragi, nesvjesna da velika šalica ima dodatnih 150 kalorija :rolleyes:
kao što sam na početku pisala, meni nije toliko bitno izbrojiti svaku kaloriju, koliko mi je bitnije bilo osvjestiti svaku :) pojedenu
maderica
01.02.2009., 17:29
cca dva decilitra onog najmanje masnog :)
kao što sam na početku pisala, meni nije toliko bitno izbrojiti svaku kaloriju, koliko mi je bitnije bilo osvjestiti svaku :) pojedenu
da u pravu si......nije dobro brojit svaku kaloriju, al je bitno pravilno ih rasporedit i odabrat hranu koja ti više paše ,a ima manje kalorija....:mig:
kako sam pametna...:rolleyes: a ja jutros popila veliku šalicu ....malo manje od pola litre i natrpala kukuruznim pahuljica...i za pola sata bila gladna....:eek::eek: danas sam u balonu.....nadam se da je to sve od mene za danas.....stavljam flaster na usta i pamet....iden ća...počinje utakmica....pusaaaaaa
atlantis
01.02.2009., 22:25
oprosti ali ja nisam jela rafaellooooooooooo... nisaaaaaaaam... :ne zna:
;)
zvjezdici onda
:o
sorry
tebi sam rekla za montija, jel?
bok svima.
bilo bi lijepo čitati više recepata. ;)
prijavljujem dvije salate, obje se danas pokazale kao divne:
1) na trakice narezan crveni radić, od ulja ocijeđena tuna, tvrdo kuhano jaje. sol, papar, ocat, maslinovo ulje. integralni prepečenac nakomadan i pobacan na vrh
2) tanko narezan koromač, tanko rezana rotkvica, tanko rezan mladi luk, nariban korijen celera (sve prvo potopiti u jako hladnu vodu, da se malo ubije prejaka aroma koromača/luka). sol, papar, ocat, maslinovo ulje.
također sam neki dan radila rižot s crvenim radićem (najbolje, kažu, s radićem tipa "treviso"). na maslacu/maslinovom ulju se pirja na trakice narezan radić treviso, kad pusti vodu i omekša doda se integralna riža i pirja. podliti s vinom i pustiti ga da ispari na jačoj vatri. soliti, papriti. dolijevati juhu/kockicu rastopljenu u vrućoj vodi. miješati, podlijevati. na kraju dodati parmezana i još malo miješati. ok možda i nije najnekaloričniji način pripremanja hrane, ali integralna riža s radićem čini se kao ok kombinacija i zapravo se taj gorkasti rižot poslužuje kao predjelo, a ne glavno jelo. što bi ovdje isto trebalo naići na odobravanje. :D
maderica
02.02.2009., 07:36
kaj su bržole? :ne zna:
kremenadle.....:mig:
ja sam u petak pravila rižot od tikvica i poriluka.....bio je za prste polizat...čak je i moja mlađa.../koja ne jede ništa šta je povrće/ 2 pijata pojela
Francesca
02.02.2009., 08:32
zvjezdici onda
sorry
yes yes :rofl:
monti je off the limit :lol:
maderica
02.02.2009., 08:37
yes yes :rofl:
monti je off the limit :lol:
:cerek: ja sam jučer bila on the limit..
Francesca
02.02.2009., 08:49
ja sam jučer totalno zabrljala sa onim šnelnoklama i tak mi je krivo ko pesu...
neću ni reć što mi je vaga pokazala jutros :(
sad opet idem na čaj za mršavljenje :rofl:
maderica
02.02.2009., 08:52
ja sam jučer totalno zabrljala sa onim šnelnoklama i tak mi je krivo ko pesu...
neću ni reć što mi je vaga pokazala jutros :(
sad opet idem na čaj za mršavljenje :rofl:
i ja se sramim:brukica:....a šnenokle jel to paradižot...ono sa jajima i keksima
Francesca
02.02.2009., 09:18
i ja se sramim:brukica:....a šnenokle jel to paradižot...ono sa jajima i keksima
nije s keksima, već jastučići od bjelanjaka u kremi od žutanjaka... i fino je...
al sam svejedno ljuta na sebe - kao da nisam mogla pojesti samo jednu zdjelicu :ne zna:
Pješčani sat
02.02.2009., 09:22
dobrojutro svima..nadam se da je vaga milostiva prema svima :)
puno više radim pa ne stižem kuhati kao dosad, pa je dorčak bila banana i kava s mlijekom, večera će biti salata..a ručak..vidićemo..neka riža i povrće nadam se
Papalina_
02.02.2009., 09:38
Dobro jutro! Evo ja jedem zobene i uživam u svojim poslijednjim danima prije početka na novom poslu. Sad cu skroz morati nekako drukcije organizirati obroke i vrijeme kad cu jesti... Al snači ću se nekako! Danas za ručak pileća prsa i bob.
Papalina_
02.02.2009., 09:41
kremenadle.....:mig:
Čitam postove od prije, i cilo vrime se ne mogu sjetiti kako se još zovu bržole... :rofl:
samo u Dalmaciji se radi sa keksima-paradižot,da mi je...mljac.al neznam napravit:ne zna:
ja sam u petak pravila rižot od tikvica i poriluka.....bio je za prste polizat...čak je i moja mlađa.../koja ne jede ništa šta je povrće/ 2 pijata pojela
daj maderice dolazim ja kod tebe na ručak, vidim lipoga kod tebe:rofl:
samo u Dalmaciji se radi sa keksima-paradižot,da mi je...mljac.al neznam napravit:ne zna:
Hmmm ja znam radit ali :nono: :cerek:
e hvala svima na čestitkama za 1 kg :lol:
moram napomenit da se nisam striktno držala svega, npr. kad smo išli u onaj fini kafić sa kolačima, za razliku od maderice ja sam pojela jedan (nažalost taj baš i nije bio fin, šteta :tuzni: ) al imam još 7 mjeseci do pira pa ako ovako nastavim taman:top:
Prijavak :zubo:
Bio je vikend, i pokusavala sam biti "pristojna". Odolila sam krafnam (pojela sam jednu) i domacoj pizzi (nisam pojela onoliko kolko inace znam:o).
Danas:
kava i krekeri (4 kom)
žganci i jogurt
ručak: pile u brodetu i žganci, zelena salata
vecera:ne zna:(najbolje nist)
u medjuvremenu pecene jabuke sa zobenim i narance:D
atlantis
02.02.2009., 12:41
Jutro :)
bok svima.
bilo bi lijepo čitati više recepata. ;)
slažem se :o
trebam pisat dijatalni francuski il ga znate?
-80 dag :o :o
Maderica i Manc, recepte na sunce :o
maderica
02.02.2009., 12:49
Jutro :)
slažem se :o
trebam pisat dijatalni francuski il ga znate?
-80 dag :o :o
Maderica i Manc, recepte na sunce :o
evo taman iden kući........kad dođem pišem.......:top::top:
Pile u brodetu:mig:
poprziti luk i cesnjak, na to dodati malo bijelog vina, persina (list), ruzmarina, lovor, kriska limuna, biber u zrnu. To sve zalti paradajzom (ili staviti pelate). U to ubaciti narezano pile koje prije treba posoliti i "povegetiti" i poskropiti s vinjakom i otaviti da kratko odstoji. Kuhati na lagnoj vatri.
Atlantis za 80dkg :jumping:
Zvjezdica86
02.02.2009., 12:59
zvjezdici onda
sorry
:azdaja:
nisi ni meni
Zvjezdica86
02.02.2009., 13:01
ehm..dobro jutro:D
dorucak je bio keksolino, a cijeli dan ce biti juha na meniju:D:lol:
atlantis
02.02.2009., 13:34
Pile u brodetu:mig:
poprziti luk i cesnjak, na to dodati malo bijelog vina, persina (list), ruzmarina, lovor, kriska limuna, biber u zrnu. To sve zalti paradajzom (ili staviti pelate). U to ubaciti narezano pile koje prije treba posoliti i "povegetiti" i poskropiti s vinjakom i otaviti da kratko odstoji. Kuhati na lagnoj vatri.
Atlantis za 80dkg :jumping:
idem k cilju, idem :o
jučer sam s dragim dogovorila jebaĆke cipele za kazaljku na 6 :o
za 7 ide kožnjak :o
Francesca
02.02.2009., 13:57
idem k cilju, idem :o
jučer sam s dragim dogovorila jebaĆke cipele za kazaljku na 6 :o
za 7 ide kožnjak :o
ja misla za 10 kg manje pa za još deset a ona žica ovo za kilu... c c c
;)
viš, to moram ja svog dragog isto opelješit :rofl:
atlantis
02.02.2009., 13:59
ja misla za 10 kg manje pa za još deset a ona žica ovo za kilu... c c c
;)
viš, to moram ja svog dragog isto opelješit :rofl:
pa je po desetki :)
ja sam skromna žemska :D :D :D
Idem blitvu čistit :D :D
Kupite knjigu od Montignaca!
nana_22
02.02.2009., 16:09
:confused: zašto zaboga?
doručak - hafenflocken :zubo:
međuobrok - dvije jabuke i kockica čokolade
I sad sam došla s ispita, i toliko sam ljuta sama na sebe da bi samo jela :bonk:
Francesca
02.02.2009., 16:57
ne smiješ tu Montija spominjat :rofl:
probala ih ja preobratit ali ne daju se... pa one jedu po svom a ja po Montiju ;)
evo mene malo :mig:
jučer prećerala sve mire i granice u jelu...al sve zbog nervoze zbog izgubljene utakmice :mama:
danas sam puno bolja:
doručak : feta crnog kruha i salama de luxe dimljena
međuobrok: bijela kava sa 2 žlice šećera ( :bonk: kad volim slatku kavu)
ručak: dva mala filetića od piletine i lešo tikvice i mali komadićak kruha
međuobrok: pola jabuke
večera: sendvič sa de luxe šunkom i mrkva...
cure po vašem jesam li pretjerala ili je to ok???
nana_22
02.02.2009., 17:40
Meni to izgleda ok.
Ja isto volim slatku kavu, al koristim smeđi šećer.
Tješim se da je bolji nego bijeli :D
I možda ti kruh nije najpametniji izbor za večeru. Iako je i meni teško smislit što jesti navečer, kad me sendvič najbolje zasiti... al trudim se.. malo ide malo ne ide :zubo:
Prijavljujem:
dopodne bananu i jabuku.
Ručak: pirjane pileće želuce, jaja, grah salatu.
Popodne jabuka i dvije kave s natrenom.:D
Ne znam šta će još biti:cerek:
Ništa od mog otvaranja. :ne zna::ne zna:
slonica
02.02.2009., 17:56
Bokić,
Atlantis :klap:
I ja jedva čekam da "obnovim garderobu" :cerek: Sad trenutno imam problem jer su mi strare hlače postale puno preširoke u struku tak da na poslu izgledam ko klošar jer mi se objese do pol guzice, a one iz "žgoljave ere" su mi još puno premale :rofl:
Današnja klopa:
Doručak 6:30 - Grizolino i kava
Međuobrok 11:00 - jabuka i kava
Gablec 12:30 - zrnati sir i jedan dvopek
Ručak 17:00 - kuhano povrče, bjelo meso na teflonki i kiselo zelje na salatu
Večera - svježi ananas
Meni to izgleda ok.
Ja isto volim slatku kavu, al koristim smeđi šećer.
Tješim se da je bolji nego bijeli :D
I možda ti kruh nije najpametniji izbor za večeru. Iako je i meni teško smislit što jesti navečer, kad me sendvič najbolje zasiti... al trudim se.. malo ide malo ne ide :zubo:
mene tješi to što je kruh skroz crni raženi sa tri vrste žitarica...onaj šta se kupuje u plastičnom pakiranju od par feta....čula sam da je taj kruh ok....??
Francesca
02.02.2009., 18:07
moj prijavak:
- doručak: standardan kao i uvijek, zajedno sa međuobrocima
- ručak: pojela u pol šest :( čušpajzić od mahuna i piletine...
- večera: vjerovatno samo voće
i ja imam problem sa otvaranjem. opet. morat ću opet smućkat ono sve od petka. možda upali. :rofl:
Francesca šta si to smućkala...moj vječiti problem je zatvor :mama:
nana_22
02.02.2009., 18:21
mene tješi to što je kruh skroz crni raženi sa tri vrste žitarica...onaj šta se kupuje u plastičnom pakiranju od par feta....čula sam da je taj kruh ok....??
Pa je ok, al svejedno, navečer bi ga trebalo izbjegavati.
A za otvaranje... vlakna :D
Francesca
02.02.2009., 18:21
hehehehe... već sam pisala iri ali kod nje nije upalilo a kod mene je - tako da...
dakle inače pijem ponekad čaj za mršavljenje od Holyplanta koji već sam po sebi regulira probavu, na to sam pojela jogurt, naranču i hrpu vode i cijelo popodne sam bila na toaletu :rofl: ali sam sutra ujutro imala kilu manje :rofl:
hehehehe... već sam pisala iri ali kod nje nije upalilo a kod mene je - tako da...
dakle inače pijem ponekad čaj za mršavljenje od Holyplanta koji već sam po sebi regulira probavu, na to sam pojela jogurt, naranču i hrpu vode i cijelo popodne sam bila na toaletu :rofl: ali sam sutra ujutro imala kilu manje :rofl:
nana 22 hvala...budem ga izbjegavala ubuduće :mig:
Francesca ...mogla bi se okladit da bi mene to još više zatvorilo :rofl:
kod mene ni donat ne pomaže...jedino tablete i ništa drugo...za poludit :mama:
blesa saruska
02.02.2009., 18:53
pridružujem se i ja!
doručak:jabuka
užina: jogurt bioaktiv
Ručak: dva jaja kuhana i malo posoljenog špinata te dva dvopeka
užina: 4 integralna keksića
večera: komadić pilećeg bjelog mesa veličine šake i zelena salata...
inače cilj mi je u dva mjeseca skinuti 10 kg nadam se da ću uspjeti...
maderica
03.02.2009., 07:26
jutro..evo obečani recept..........rižot od tikvica sa porilukom.....na malo maslinovog ulja izdinstala sam kapulu, dodala tikvice i poriluk isjeckani na kockice, luk, peršin , papar, crvene paprike, konšerve , soli,vegete, ružmarina, i nakon 10-tak minuta dodala integralnu rižu i podlijevala sa vodom dok riža nije gotova.....posula malo, malo parmezana....i :s:s:s
atlantis
03.02.2009., 13:16
kak su me sada naživcirali na poslu da to nije normalno!mislila sam da ću doživjet živčani! al eto začudo utjehu ne pronalazim u hrani kao nekada
danas je za doručak bio keksolino a za ručak planiram gljive i piletinu.ideja?
Dinstani na paradajzu?
Na luku uz rižu?
Na grill tavi?
Dinstane gljive pa meso punjeno njima?
Krumpir punjen gljivama i zapečen, meso uz to na naglo?
maderica
03.02.2009., 13:55
gladna sam :mama:
a ja sita....:belj:...
jutros jogurt sa zobenim
nakon 2 sata...feta crnog sa prozirnom fetom gaude
ručak....šnisle u toču sa malo pure...ostali jeli pire...:( i brdo zelene salate.....
popodne me čeka jedna aktivija sa žitaricama...i večeras jedna jabuka.....cili dan jedem , al mi se čini dobro...ha, šta kažete?????:cerek:
atlantis
03.02.2009., 16:21
maderica dobro zvuči :)
Doručak - kava
Ručak - rižoto s piletinom i porilukom, zelena salata
(ulje, piletina na kockice, poriluk, začini. kad je gotovo pomiješati s kuhanom rižom)
Međuobrok - kava, naramče
Večera - ?
atlantis
03.02.2009., 21:27
Pozdrav cure :cerek:
Ovak imam pitanje tj molbu za neki recept vezan uz cvjetaču (i sl.povrće).
Tj. kak je mogu spremit na najzdraviji način, a da nije samo kuhana, ne šmeka mi tak :ne zna:
Obično poham sve po redu (i cvjetaču i patlidžan, čak sam i brokulu pohala :D), a znam da je to skroz nezdrav način.
Nažalost isto imam dosta kila za skinut.
Vidim gore giova neki način spremanja, jaja, sir i zapečeno :)
Umute se jaja, ribani sir, stavi na cvjetaču i zapeče, jel dobro mislim :confused:
Ak ima koja dobra duša, a znam da ima, da naškraba koji savjet/receptić :s
razdvoji je na cvjetove i skuhaj u slanoj vodi
ocijedi i prebaci u vatrostalnu posudu (bez ulja)
prelij jednim jogurtom u koji si stavila malo soli i začina
zapeci
razdvoji je na cvjetove i skuhaj u slanoj vodi
u posudu stavi malo vode u kojoj se kuhala i stavi na vatru
cvjetaču ocijedi i stavi u blender zajedno s jogurtom, soli, peršinom, vlascem, dobro izmiksaj (da se napravi pjenica), prebaci u posudu u kojoj kuha voda, prokuhaj i odmah jedi dok je pjenasta :cerek:
zaboravite na sir :nono:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.