PDA

View Full Version : Kako fino jest', a mršavit'?

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73

irus
24.09.2009., 14:45
ja krenem dobro ujutro,a završim svakako.jučer ručala manistru s pomama i onda krenila s sladoledom,nekim kolačićima ma,neću ni spominjat!loše,loše...
danas hipp milk pap za marendu,ručak batak i pečeno povrće ...

giova
24.09.2009., 19:26
Večerica: posni (fini vindijin - najbolji!!) :cerek: tri rajčičice, par rotkvica, nekoliko kuhanih prokulica i čaša jogurta

mmmmmm :mig:

lady bella
24.09.2009., 19:36
Danas opet sve po planu :top: : D- zobene s mlijekom, kava M- grožđe R- pileća prsa s tikvicama, mahune na salatu M- mala šaka lješnjaka V- integralna tjestenina s umakom od paradajza Sat vremena sam odbrzohodala :D

tinkerbell
24.09.2009., 20:04
ja danas u ludnici i imala sma velike pauze(5h) i pregladnila sam na momente ali dobro moglo je biti i gore

z: malo grožđa (6:50)
d: zobene+jogurt+narezana kruška (11)
g:nije ga bilo ne pitajte
r: 5 dkg integralne tjestenine+tuna na crveno (17h)
v: biti će jogurt i neka voćka i malo badema unutra (20h)

that's me

atlantis
24.09.2009., 20:51
vidim oštre ste :)

Jučer

Kava, bademi
Faširanac, pire, cikla salata
Kava
Faširanac od ručka i šnita kruha tanka :)

tinkerbell
25.09.2009., 08:13
vidim oštre ste

jel?:p:p:P a baš sam bila fina...

joooj konačno petak....još samo da mi sve bude ok ovaj vikend i ja happy :)...

jutros sam onak bezveze stala na vagu i još 1 kg manje doduše tiejsno manje ali never mind još 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

btw onda zdrava krava mi je rekla da mi je optimum 6 kh manje nego kaj imam sada :eek::eek::eek:na što kaže moj kolega kaj bu onda proana reklama :p:p..uglavnom ne vježbanje me nije zaustavilo samo usporilo...sljedeći tjedan će biti bolje....

kissić :)

ksrena
25.09.2009., 08:24
jučer sam usrala motku
nisam imala nikakvog izbora nego sam se u pola 5 ipak počela trest i preznojavat i onda mi je kolega dofuro iz pekare pecivo sa hrenovkom:mad:
i študlu sa višnjama:mad: i to je bilo sve do naveče kad sam došla kući i pojela jogurt sa jabukom

možda i nije tako puno za cijeli dan al je loše za popizdit!!!
Od bijesa sam kupila mikrovalnu i dofurala na posao! I donijela ostatak zapečenog graha za stavit u mikrovalnu! Neće mene ..bat pekare!
Danas ću biti dobra, ali to što mi nije dobro ako 4 sata ne stavim ništ u sebe smatram odličnim znakom :mig::mig:

tinkerbell
25.09.2009., 08:27
jučer sam usrala motku
nisam imala nikakvog izbora nego sam se u pola 5 ipak počela trest i preznojavat i onda mi je kolega dofuro iz pekare pecivo sa hrenovkom:mad:
i študlu sa višnjama:mad: i to je bilo sve do naveče kad sam došla kući i pojela jogurt sa jabukom

možda i nije tako puno za cijeli dan al je loše za popizdit!!!
Od bijesa sam kupila mikrovalnu i dofurala na posao! I donijela ostatak zapečenog graha za stavit u mikrovalnu! Neće mene ..bat pekare!
Danas ću biti dobra, ali to što mi nije dobro ako 4 sata ne stavim ništ u sebe smatram odličnim znakom :mig::mig:

micek naj se zahebavat s šećerom:azdaja::azdaja::azdaja:...kolega do mene ga ima i znam kaj je to....kalorijski dnevno nije katastrofa...ali je kvalitativno...ali kaj sad buš preživila..koliko sam ja takvih dana imala uf...da to ej dobar znak jer znači da ti se tvoja zvijer od metabolizma ubrzala...zato nemoj je izazivati:mig:

p.s. kak radiš taj svoj zapečeni grah?klasično ili dijetno?
:kiss:

ira95
25.09.2009., 09:33
Pozdrav cure, evo razmetnoga sina natrag.
Dakle, nakon prOšlogodišnjeg skidanja 12 kg i opuštanja preko ljeta, ja vratila 3 kg:flop:
No, jučer, na svoj 31. rođendan, odlučila da je dosta zajebancije i krećem opet u borbu, nadam se, uz vašu podršku.
Uglavnom, jučer:
doručak- kriška crnog kruha s ajvarom (domaći-isključivo paprika i patlidžan s malo ulja i soli)
mo-kava s mlijekom i jabuka
ručak-pileći paprikaš i kriška crnog
mo-žlica grožđica
večera-komad bijelog mesa s ajvarom
NISAM ČAK NI PROBALA TORTU KOJU MI JE DRAGI SPREMIO:D:D

ksrena
25.09.2009., 09:35
micek naj se zahebavat s šećerom:azdaja::azdaja::azdaja:...kolega do mene ga ima i znam kaj je to....kalorijski dnevno nije katastrofa...ali je kvalitativno...ali kaj sad buš preživila..koliko sam ja takvih dana imala uf...da to ej dobar znak jer znači da ti se tvoja zvijer od metabolizma ubrzala...zato nemoj je izazivati:mig:

p.s. kak radiš taj svoj zapečeni grah?klasično ili dijetno?
:kiss:

ne znam šta je klasično, ovo mi se čini dijetno:
kuhala sam dragom grah u expres loncu, pa kad sam krenula sa zaprškom palo mi na pamet da krenem drugim smjerom: dakle izdinstala glavicu luka na malo ulja uz dolijevanje vode i jednu izribanu mrkvu s tim, pomiješala skuhani grah i sve zalila domaćim ketchupom (kuhana rajčica sa paprikom sve procijeđeno i uz dodatak mooore svježih začina tipa origana, majčine dušice i sl . njaaac!) To sam ubacila u rernu i to je to.... čini mi se dijetno :ne zna::ne zna:

ksrena
25.09.2009., 09:44
, nakon prOšlogodišnjeg skidanja 12 kg i opuštanja preko ljeta, ja vratila 3 kg:flop:
No, jučer, na svoj 31. rođendan, odlučila da je dosta zajebancije i krećem opet u borbu, nadam se, uz vašu podršku.
Uglavnom, jučer:
doručak- kriška crnog kruha s ajvarom (domaći-isključivo paprika i patlidžan s malo ulja i soli)
mo-kava s mlijekom i jabuka
ručak-pileći paprikaš i kriška crnog
mo-žlica grožđica
večera-komad bijelog mesa s ajvarom
NISAM ČAK NI PROBALA TORTU KOJU MI JE DRAGI SPREMIO:D:D[/QUOTE]

1,:tulum::tulum: sretan roćkas
2, :hebemu: torta što je dragi napravio se MOOORA probat!!!
3. nakon probanja torte kreneš skidat kile
4. dobro došla :mig::mig:

zelena*vatra
25.09.2009., 09:47
Ovu predobru temu pratim od 11.9.09. i laganini sam počela papati kao vi.
Od 11.9. sam skinula 1.5 kg. Važem cca 1x tjedno

evo mog menija od jučer:
5:20h zobene sa mlijekom, bademima i sjemenom lana
7:00h čaj bez šećera (1 litra laganini)
9:00h jabuka
11:00 riža s mrkvom, 2 svježe paprike, 5 maslina, 4 kiselih krastavčića
13:00 jabuka
17:00 juha, goveđa s rezancima, 1/2 pileća prsa + nezamašćeni mlinci
17:30 grožđe (10 bobica), 2 kocke čokolade za kuhanje (50% kakaa)

To je cca 1500 cal (po www.fitday.com)
Koliko vi kalorija dnevno unosite?

1) molim komentare
2) jel mi može proći ova čokolada?
3) meni je dosta bitno da ne jedem kasno (kao što se vidi rano se dižem, pa odmah jedem) - fakat se nadam da je ovakav neki meni ok!
4) izbjegavam peciva, eventualno si od doma uzmem kruh za gablec (kupljeni/spečen doma)- dobro je ako je 1 dan star, manje se pojede- ne miriši kao svježe bijelo pecivo!
5) dok sam prije mrknula masni burek, sada si gablec (11:00h) nosim od doma
6) s obzirom da doma dolazim u 17h, a odlazim u 5:30h "ručak" u 17:00 je u biti i večera. Zato se nadam da obilniji ručak/večera može proći.
7) Kaj vi mislite?!

8) Čestitam svima od srca na trudu i međusobnoj podršci, hvala Atlantis na začetku teme! :)

5rich
25.09.2009., 10:37
kolko sam ja naučila na ovoj temi:

1) bitno je jesti svaka 3 sata jer to potiče metabolizam
2) moraš unjeti manje nego kaj potrošiš,a kvalitetnim izborom prehrane uspiješ napraviti to i ne biti gladan..mislim da ti npr ova čokolada može proći(dok to ne prođe u svakodnevnu naviku),ali bih izbacila mlince za ručak,i nije dobro jesti prev iše grožda jer ima visoki gi:mig:
3) ugljikohidrati se jednu ujutro, znači za doručak ili najkasnije ručak,večera su proteini..tak da je kruh(ili pecivo,normalno integralno) "dozvoljen"

ja dnevno trentuno unosim oko 1600 kalorija(ne računam,to je odokativno),no u usporedbi,prije sam unosila 2000 i više(nu ja sam hiperaktivna:D),ali "loših" kalorija(lisnato,čips,pohano,prženo,junk food itd), sad unosim manje,ali jedem kvalitertniju hranu i dobro mi je :)

ira95
25.09.2009., 11:02
, D

1,:tulum::tulum: sretan roćkas
2, :hebemu: torta što je dragi napravio se MOOORA probat!!!
3. nakon probanja torte kreneš skidat kile
4. dobro došla :mig::mig:[/QUOTE]
Hvala:)

tinkerbell
25.09.2009., 11:11
5rich ne da si pogodila nego si pogodila...zelena budem ti pogledala malo kasniej menu pa ću ti reći jer sam sada malo u žurbi...

samo da najavim da će mi ovaj dan biti malo koma..naime kolegica slavi rd...i ajde uzela sam 1 malu mađaricu i još 1 jedan mali kolačić..ali ona je sada (bez mog znanja) naručila čevape:eek::eek::eek: koje nisam jela ne znam od kad...uglavnom druga kolegica će pojesti veći dio mojih a ja ću si komadić uzeti da ne ispadne da neću...:Di problem riejšen..ali nisam ovo planirala ne ne...

atlantis
25.09.2009., 11:11
dobro došla vatra :)

nekoliko je bitnih stvari tu kod nas

1. unositi manje kalorija nego potrošiš (računaj, ne u milikaloriju ali računaj i pokušaj se držati neke granice)
2. unositi pametne kalorije (s vremenom skužiš da te konzervica tunjevine zasiti bolje od dvije kocke čokolade, a kalorija isto :D)
3. ne vagati se svaki dan
4. birati manje zlo - recimo hrenovka u lisnatom je bolji izbor od štrudle od višanja (al ne kad štrudlu pojedeš nakon hrenovke :kiss: - ovo ide ovoj gore griješnici)
5. osvijestiti što sve unosiš (kava ima kalorije, čaj ako je sa šećerom isto, bombon, žlica kašice od malog...)
6. ako pogriješiš nastavi po starom kao da niri pogriješila
7. piši sve tu, tako imaš crno na bijelo sve
8. zabavljaj se s nama :tulum:

atlantis
25.09.2009., 11:13
ira sretan rođendan :)

jučer

D - pola šnite kruha, tri šnite čajne, kava
R - bolonjez od puretine
M - kava, activia
V - bolonjez

(i još ga imam danas za ručak :rofl: )

sad sam tek na kavi spremam se delat

tinkerbell
25.09.2009., 12:01
joooooooooooooooooooj...pojela cijele male čevape:eek::eek::eek:...što znači da danas nebum više niš do navečer mogla jest.....sve posudice nosim doma:mad::mad::mad:niš sutra je novi dan...:p

zelena*vatra
25.09.2009., 13:00
Znam da mi mlinci nisu trebali- al je samo to bilo skuhano!:D - to preskočim drugi put

Kaj se tiče voća, - e , to je moj problem- ja voće mlatim oduvijek! Bilo koje, neću niti spominjat kaj radim sa lubenicom :cerek:!!!

Ok, kužim ovo sa UH i proteinima- to stoji, tog ću se nastojat pridržavat.

Za zabavu sam uvijek! :top: i namjeravam se zabavljat sa hranom i vama!

Pozdrav svima, i samo veselo kročite u ovaj vikend! :mig:

zelena*vatra
25.09.2009., 13:05
joooooooooooooooooooj...pojela cijele male čevape:eek::eek::eek:...što znači da danas nebum više niš do navečer mogla jest.....sve posudice nosim doma:mad::mad::mad:niš sutra je novi dan...:p

Dobro je kaj su mali, a ne veliki! - to je uspjeh!!! :mig:
Ajd, od sutra ponovno, bez panike!

Mene od kolegice čeka kremšnita tu, 2 sobe dalje, al ću se probat izvući! Fakat mi se ne jede, tak da neću ni jest! :p (al ko zna kak još bude...... hahahaha)

ksrena
25.09.2009., 15:22
i moja kolegica danas ima roćkas al ne s ćevapima neg sa lignjama prženim :rofl: i pomfritom:o
lignje smazala sve pomfrita pola - ja njih nisam jela brat bratu par godina, al dobro bar će me atlantis sutra opet oprat :mljacko::mljacko:

** pola banane, pola jabuke, 2 žlicee zobenih, jogurt
** druga polovica banane
** gorenavedeni grijeh :bonk:
** biće druga polovica jabuke
** samo jogurt

atlantis
25.09.2009., 15:39
neću neću :D subotom niš ne perem :rofl:

sad sam napravila punjene paprike - 10 komada u škrinju i kuham ćufte za sutra :cerek:

irus
25.09.2009., 16:22
drage cure,vidim da se zaredalo rođendana ovih dana uf,uf,teško se tome oduprit kad sve zove...i svaka čast ako uspijete,a ako ne sutra je novi dan.
Ja danas popila kavu i 2 l vode za marendu,ručak riblja juha s malo riže umisto manistre i fažolet.Večera,neman pojma,sinoć tunu s malo pomica pa mejbi i danas to.
Sritno svima i navijam za svih nas
Tinker bravo na još kg

tinkerbell
25.09.2009., 18:11
jao dana užas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

z: pola jabuke i pola kruške
d: 1 mala mađarica i 1 mali kolačić
g: mali čevapi - pojela čevape i pola lepinje
r: 8 dkg integralne:mad: + tuna na crveno + 3 dcl radlera (home made)
v: ću preskočit vjerojatno

danas :mad::mad::mad: ali jbga..previše sam pojela (ručak) i nekvalitetno (d i gablec)...tjelovježbe - 30 min brzog hoda u visokim petama:D....

večeras idem u kino s babama....:)....

atlantis
25.09.2009., 18:18
ma kakvo kino :D

pamuk brat za kaznu :D

(kaj je to radler?)

5rich
25.09.2009., 18:25
Znam da mi mlinci nisu trebali- al je samo to bilo skuhano!:D - to preskočim drugi put

Kaj se tiče voća, - e , to je moj problem- ja voće mlatim oduvijek! Bilo koje, neću niti spominjat kaj radim sa lubenicom :cerek:!!!

Ok, kužim ovo sa UH i proteinima- to stoji, tog ću se nastojat pridržavat.

Za zabavu sam uvijek! :top: i namjeravam se zabavljat sa hranom i vama!

Pozdrav svima, i samo veselo kročite u ovaj vikend! :mig:

voće je super međuobrok...
ili za napravit domaći voćni jogurt...mljac...

nu,da nebudete jedine grešnice...
ja sam jučer zgriješila debelo...:brukica: :brukica: :brukica:
oko 11 sam pojela mc chicken + pomfri + pitu(nisam planirala,ali teta u mekiću je zaboravila za mene,pa mi donesla pitu u znak isprike)
a oko 8 navečer cijelu malu goričku pizzu(sa šunkom,kulenom,vrhnjem i jajima)-išla sam na večeru sa svojim curama,jer se sve ovaj vikend selimo (nas poar u zgb,jedna u osijek,jedna u rijeku,jedna u varaždin )

al danas nasavljam ko da se ništ nije dogodilo:)

tinkerbell
25.09.2009., 18:30
ma kakvo kino :D

pamuk brat za kaznu :D

(kaj je to radler?)

evo sutra idem na dupli aerobic a preksutra u vrganje/kestenje na Sljeme :p

Radler- pivo s manje alkohola koje ti ima okus limuna lagano...vani ga imaš za kupiti već gotovog ili ti ga zmješaju...tu si ga ja sama mješam...origigi se piva pomiješa sa jednom posebnom "mineralnom od limuna" -ima za kupiti u EU (kod nas ne znam)....a može se miješat s fantom ili sa Schweepsom.....ja sam 1,5 pive pomiješala sa 1 dcl Schweepsa :)..."lagano" mi je i osvježavajuće i ne lupi me ko piva....uglavnom volim ga popiti :)

lady bella
25.09.2009., 19:38
Vidim griješilo se danas sve u šesnaest! Meni je najteže za vikend kad sam na maminoj kuhinji- stalno neki kolači, pa roštilj, pa ovo, pa ono..... i eto mene na početku :( Sutra je novi dan- nastavite ko da ništa nije bilo :trio: Ja sam danas bila uzorna :bicedobro: (nadam se da u ponedjeljak neću ovdje stajat ovako :brukica: ) : D- zobene s mlijekom, kava M- jabuka R- rižoto od integralne riže s lisičkama, zelena salata M- kava V- oslić pečen u rolu, salata, malo lješnjaka Sad mi se opet nešto jede :bonk: najbolje bi mi bilo :zubeki: :kada: :zzz: ali šta ću kad ne mogu zaspati prije 1-2 nikako?!

ira95
25.09.2009., 19:55
ira sretan rođendan :)

jučer

D - pola šnite kruha, tri šnite čajne, kava
R - bolonjez od puretine
M - kava, activia
V - bolonjez

(i još ga imam danas za ručak :rofl: )

sad sam tek na kavi spremam se delat

Hvala draga. Jako me zanima koliko si do sad skinula jer nisam bila prisutna neko vrijeme pa nisam u tijeku.

Danas:
D:kava s mlijekom, kriška crnog s domaćim ajvarom

MO:žlica grožđica, jabuka

R:paprikaš pileći od jučer ( s četvrtinom bijelog mesa), kriška crnog i tona zelene salate:cerek:

MO:kava

V:jedna narodna kobasica bez kruha i priloga, mali grozd grožđa

I to je to....

atlantis
25.09.2009., 20:05
vratila sam jedno dvije-tri :/

imala nesreću pa sam morala ležat :(

al sam opet natrag barem jednu skinual (nadam se :D strah me vagat se :D)

irus
25.09.2009., 21:01
Danas ništa slatko nisam popapal,al the day is young:mig:!
Sad večerala zobeno mlijeko s amaranth pahuljicama(posjetila bio &bio-ja bi tamo sve popeškal da ni tako skupo,pa kupujem na refule:rofl:).
I super mi te pahuljice...ma ja bi mogla živit od pahuljica samo (tih i svakakvih).Meni je san ono ka Seinfielda,puna kredenca pahuljica:lol:!
Kisač

giova
25.09.2009., 21:38
uuuuuuu što volim kad se raspišete!!! :D

sretan rođendan slavljenici!!:grli::tulum: a atlantis daj malo vamo tog mljevenog mesa!! :mig: :cerek:

vaga je danas pokazala 68,6!!! što je skorz super i sve sam bliže!!! :D

a danas: D: 2 jabuke, activia, šalica kave

R: crvena juha, grah salata, pečena škarpina!!! uuubila sam se uuuubila...to je jedan od mojih najdražih ručkova/ručaka!! :D

večera: još grah salate!! :mig:

sve u svemu otvorit ću noćas sve prozore u spavaćoj sobi, a nadam se da susjede neće probudit buka i dimni oblaci!! :lol::headbang:

pozdraff

irus
25.09.2009., 22:23
naravno bespotrebno ali ipak ošlo:pita od maka iz bio&bio.

ah

irus
26.09.2009., 12:31
marenda kava i hipp milk pap
ručak riblja juha i salata i riba
večera vjerojatno amaranth žitarice s zobenim mlijekom-omililo mi se
mo:a vjerojatno neki slatki grijesi pošto idem na dječiji rođendan

5rich
26.09.2009., 12:41
moj meni danas:

D: integralni grisin + ness irish
Mo:5 badema
R:5 dkg integralne tjestenine+ šalša od paradajza i češnjaka :klopa:
U: tubrog limun ( tinkerbel me podsjetila na to:cerek::cerek:)
V: jogurt i jabuka

ira95
26.09.2009., 13:27
vratila sam jedno dvije-tri :/

imala nesreću pa sam morala ležat :(

al sam opet natrag barem jednu skinual (nadam se :D strah me vagat se :D)

Bah, koliko god bila zločesta, moram priznati da mi je lakše kad vidim da nisam jedina koja je koju vratila:kava: odmah mi je lakše. Iako, naravno, žao mi je što si morala ležati. Ja nisam, jednostavno sam bila predugo na godišnjem.:lol:

Al' već ćemo mi to srediti.:top:

ira95
26.09.2009., 13:28
moj meni danas:

Važeš li tjesteninu prije kuhanja ili kad ju skuhaš??

ira95
26.09.2009., 13:30
Danas:
D: opet kriška crnog s domaćim ajvarom
MO: pečena jabuka s žlicom grožđica
R: bistra pileća juha, bijelo meso i kelj na lešo
Dalje nemam pojma, idem u goste...

atlantis
26.09.2009., 14:12
Danas:
D: opet kriška crnog s domaćim ajvarom
MO: pečena jabuka s žlicom grožđica
R: bistra pileća juha, bijelo meso i kelj na lešo
Dalje nemam pojma, idem u goste...

meni je ovo super :D

dok su neki u pola dva već ručali :D ja sam tek na doručku :rofl:

jučer

Kava, activia
ostatak bolonjeza
kava activia
počastila sam se šnitom kruha s čajnom i sirom :9

5rich
26.09.2009., 14:30
Važeš li tjesteninu prije kuhanja ili kad ju skuhaš??

kad ju skuham..
ne važem,nego odoka,znam koja količlina je 10 dkg,pa pola toga:D:D

blizanka
26.09.2009., 14:54
opet se nisam stigla javiti... :(

e sad... moji meniji:

prekojučer:
d: fitnes pahuljice s mlijekom, kava s mlijekom
mo: tekući jogurt i par zrna grožđa
mo: kruška
r: svježi sir sa malo vrhnja
mo: kava s mlijekom
v: salata od svježeg naribanog kupusa, rajčice i tune, začinjeno limunom i maslinovim uljem

jučer:
d: pecivo sa suncokretom, petinjska šunka, kava s mlijekom
mo: rajčica + wasa kreker
mo: tekući jogurt
r: ražnjići + lepinja + piva :o
mo: sladoled :o
v: nema

danas:
d: 2 fete integralnog kruha sa delikates šunkom i malo marga, kava + mlijeko
r: juhica od govedine, bez rezanaca, kuhana govedina + pire + kuhana mrkvica

blizanka
26.09.2009., 14:55
nove cure dobrodošle... :lux:

ja se sutra važem...

giova
26.09.2009., 18:55
e pa danas:azdaja: :brukica: :tuctuc:

doručak: standard, 2 jabuke, activia, šalica kave

R1: medenjaci, domaći kvazi burek!!! :horor::zmaj:
R2: tjestenjina s domaćom salsom :mig: :horor:

e onda sam se smirila... :rolleyes: i za...večeru...
V: jogurt s jabukom, orasima i brusnicom :mig:

sad sam zašila usta...i idem radit nešto pametno!! :lol:

tinkerbell
26.09.2009., 19:45
ola...
danas
z: smokve
d: zobnene + 1/2 kruške + 1/2 jabuke + jogurt
trening- intervalni nice:D:D
1 h hoda po gradu
mo: srednja mjerica pečenih kestena
r: pečena piletina + salata o kupusa
mo: par šoko sjemenki od suncokreta (dobila na poklon od poslovnih partnera
polu jesensko spremanje danas - pranje prozora,kuhinje,2 mašine veša,teglenje stola i slaganje stvari po sobi...
v: 5 smokvica zalivenih jogurtom ;)
sutra idem pjehe na Sljeme :) malo u vrganje i kestenje :D

blizanka
26.09.2009., 19:49
evo ostatka mog dana:

mo: pola štrudle s višnjom
v: juha od ručka

5rich
26.09.2009., 22:03
ja mijenjam večeru...:D:D:D

išla sam s dragim u pizzeriu,i kak je nedavno bio onaj tjedan kretanja,
ta pizzerija ima cijeli mjesec u ponudi zdravu prehranu...
tak da sam papala salatu od tune,zrnatog sira i paradajza(i još nečega je bilo unutra),uglavnom,bila je prefina..i to sam dobila punu zdjelu(sigurno je bilo 200 g zrnatoga i 150 g tune,i puno paradajza) za 15 kn:):) nisam mogla ni pola salate pojesti,pa mi je dragi pripomogao
sigurno ćemo otići još jednom do kraja mjeseca,jer imaju zbilja privlačnih stvarčica na meniju :cerek::cerek:

jagodaherb
26.09.2009., 22:44
"ONO SMO ŠTO JEDEMO"-Hipokrat

irus
26.09.2009., 23:13
na rođiću 3 male baklave,po fete torte s višnjama-biskvit ne...aha i malo france i fetu sira i 4 pohana škampa,al ručak zato pijat riblj juhe,pa aj.
to je sve za danas:-)živile

blizanka
27.09.2009., 11:34
70.5 :lux: -1.5 kg

joj bilo me strah stati na vagu... Dosta sam brljala zadnjih 2 tjedna, previše stresa, previše posla, previše brzinskih i nepravilno raspoređenih obroka... imala sam osjećaj da su kile stale, ako ne i krenule gore.

sad sam happy! Jedva čekam da padnem ispod 70 :) sad sam ukupno na -4.5kg u cca mjesec dana...

atlantis
27.09.2009., 12:24
bravo blizanka :top:

jučer D

Kava, activija
Ćufta jedna, sa žlicom pirea i bez kruha
Šnita kruha iz tostera s posnim gore namazanim u debelom sloju :o

bila na placu konačno :D imam bresaka, kruška, jabuka, mandarina i svakojakog povrća :o

ira95
27.09.2009., 13:16
Danas:
dopodne jabuka i malo grožđa, ručak već u podne i to:
pileća juha, piletina s roštilja i svježa rajčica
dalje ne znam, nastojat ću što manje iako me puca pms

5rich
27.09.2009., 13:44
ja danas:

D: čaj od cimeta i meda, pola zrnatog peciva s jednom kriškom deluxe
MO: -
R: domaća juhica s rezancima,kuhana piletina(1 kom) i maaaalo pire krumpira i hren sosa
MO: domaće grožđe
V: malo kuhane piletine

blizanka
27.09.2009., 14:38
hvala atlantis! :)

danas:

r: juhica od govedine, bez rezanaca, kuhana govedina + pire

u planu:
mo:lubenica
v: tuna s limunom i rajčica

vrijeme je za povrće i dosta bi bilo krumpira! grrrr

ksrena
27.09.2009., 19:06
bravo blizanka:top:
jučer:
** jabuka, zobene, jogurt
** nešto već sam zaboravila
** riža s tikvicama
** 1 dom, kiflica sa 1 šnitom kulena (otvorenje nekog beauty centra:ne zna:)
** pet kestena pečenih

danas:
** mala kruška, pola banane, žlica zobenih i jogurt
** pečena paprika i posni sir
** pola pilećeg zabatka, i par kurmpira :zubo: (ispod peke)
** grozd

Ereshkigal
27.09.2009., 20:47
Danas:
D: feta i pol raženog kruha sa marmeladom bez šećera, kava s mlijekom
M1: jabuka
M2: mrkva
R: dinstane tikvice sa purećim mljevenim mesom
M: ništa
V: kava s mlijekom, 2 žličice marmelade bez šećera (znam večera mi ništa ne valja)

+ 3-4 sata hodanja po šumi

irus
27.09.2009., 21:36
Danas doručak nikaj,popila kavu.
Ručala juhu,lešo meso,salatu pome,paprike,kapula i par malih pečenih paprika ono grilane sa lukom i peršinom.
Mo:kuglica slaje.
Večera:feta pršuta i 3 pinura france,to mi nije pasalo pa nastavila sa pahuljicama amaranth s zobenim mlikom i to puno bolje silo.
Bravo blzanka:-),svaka čast

zelena*vatra
27.09.2009., 21:41
subota:
zobene s cimetom i jabukama
1/4 ananasa
krumpir+grah salata sa maslinovim i ljubičastim lukom
sladoled- šumsko voće, keksi
zrnati s rikolom i lososom, maslinovo
bambus

nedjelja:
zobene s 1/2 banane, 1/4 ananasa
bijela kava bez šećera
smeđa riža, svježa mrkva, 2 paprike
sladoled- snjeguljica
zrnati s rikolom, paprika, žganci
juha od piletine

raspušteno, znam hehe al sam plivala ovaj vikend, puno.... :)

ajd, sutra u nove pobjede!
živio ponedjeljak!!!

blizanka
27.09.2009., 23:03
evo ja se držala svog plana za ostatak dana. :)

jedino u večeru ubacila i jedan wasa kreker.

zelena*vatra
28.09.2009., 07:30
hvala atlantis! :)

danas:

r: juhica od govedine, bez rezanaca, kuhana govedina + pire

u planu:
mo:lubenica
v: tuna s limunom i rajčica

vrijeme je za povrće i dosta bi bilo krumpira! grrrr

Nego, reci ti meni kakva je bila ta lubenica? Jel šta valjala? Di si ju kupila? :D

tinkerbell
28.09.2009., 08:26
hej...

dobrodošlica novim/starim curama...čestitke blizanka :):):):)

ja jučer -bolej ne pričati...količinski možda nije bilo previše ali ono kvalitativno 0....ali ajde hodala sam po slejmenu i malo bila na zreaku..popodne opet čistila tako da ću zaboraviti jučer... :p

danas u nove radne pobjede...

5rich
28.09.2009., 10:06
mene jutros uhvatila veeelika želja za zrnatim sirom:D:D
morala sam joj udovoljiti :D

daklem:

D: 100 g zrnatog + 3 šnite deluxe unutra narezane,malo integralno pecivo,čaj od cimeta naravno bez šećera(previše,definitivno,ali tješim se da je doručak)
MO:-
R:povrće na lešo i malo kuhane riže
U: ananas

sretno svima danas

Ereshkigal
28.09.2009., 15:06
Nije prošlo ni pola dana i ja sve danas usr....
Dobro je počelo D: feta raženog sa marmeladom bez šećera i šalicom sojinog mlijeka,
a sad koma M: 5 kolačića (da, baš 5....istina jako, jako malih, kao ferrero, ali ipak 5!, šalica sojinog mlijeka
vraćam se na bolje R: dinstane tikvice sa purećim mljevenim mesom
M: vjerojatno ništa
V: moguće jogurt

atlantis
28.09.2009., 15:39
jutro ;o

jučer lud dan :D

D - kava, madarina jedna, velika
R - povrće s piletinom i krumpirom u pećnici i zelena salata
M - kava, breskva, activia
V - šnita kruha s polije i sirom (znam ujebala sam al trebalo mi je to jer sam legla u dva a ustala u 5)

doma sam došla nešto prije osam i nisam jela :D nego sam legla

zelena*vatra
28.09.2009., 20:11
dan mi je dugo trajao, umorna sam, pa sam zato papala svašta šta treba i ne treba:

zobene s 1/2 banane
čaj
naranča
špageti (od bijelog brašna, nažalost) sa zrnatim(2 velike žlice) i kozjim sirom (veličina palca :) ), sirova mrkva
jabuka
sladoled x 2 (došo mi frend iz Šibenika, i BAŠ je htio sladoled) - eto
juha
kuhani špinat- 2 tanjura- jel previše?!fakat je bio fin, malo domaćeg integralnog kruha

ja bum skoro u krpe, laku noć :mig:

zelena*vatra
28.09.2009., 20:14
jutro ;o

jučer lud dan :D

D - kava, madarina jedna, velika
R - povrće s piletinom i krumpirom u pećnici i zelena salata
M - kava, breskva, activia
V - šnita kruha s polije i sirom (znam ujebala sam al trebalo mi je to jer sam legla u dva a ustala u 5)

doma sam došla nešto prije osam i nisam jela :D nego sam legla

bravo! stvarno je bolje zaspat malo gladna, nego se prenatrpat

ira95
28.09.2009., 20:33
Pozdrav cure.

Danas:
D-kriška crnog s domaćim ajvarom
MO-grožđe
R-pirjana puretina i zelena salata
MO-grožđice
V-kava s mlijekom, jabuka

Glava me rastura cijeli dan, puca me PMS i klasično, čim počnem paziti na jelo, tlak mi pada na minimum pa mi se vrti i glava me boli i ostala sranja.:flop:

Uglavnom sam nadrkana cijeli dan, ali nisam zgriješila:rolleyes:

blizanka
28.09.2009., 21:52
Nego, reci ti meni kakva je bila ta lubenica? Jel šta valjala? Di si ju kupila? :D

Lubenica bila odlična! Izguštala sam se ko malo dijete! Ne moram ni govoriti da sam bila sva ljepljiva :o Ali zato buđenje po noći... :o Dakle, ne se najesti lubenice prije spavanja :D Kupljena na placu. Što se i ti spremaš u nabavku? :D

blizanka
28.09.2009., 21:57
hej...

dobrodošlica novim/starim curama...čestitke blizanka :):):):)

ja jučer -bolej ne pričati...količinski možda nije bilo previše ali ono kvalitativno 0....ali ajde hodala sam po slejmenu i malo bila na zreaku..popodne opet čistila tako da ću zaboraviti jučer... :p

danas u nove radne pobjede...

hvala :)

Nego, ja danas zaribala sa fast foodom... :tuzni:
Nisam puno pojela, ali bolje da ne spominjem... sami UH i mast... Da sam bar smazala jedan pošteni kebab...

ira95
29.09.2009., 06:44
:kava:

Dobro jutro.

Prijavljuem -1,7 kg.:cerek:

zelena*vatra
29.09.2009., 07:01
Lubenica bila odlična! Izguštala sam se ko malo dijete! Ne moram ni govoriti da sam bila sva ljepljiva :o Ali zato buđenje po noći... :o Dakle, ne se najesti lubenice prije spavanja :D Kupljena na placu. Što se i ti spremaš u nabavku? :D

Ja sam mislila da lubenice više ne valjaju (naletila sam na par extra mekanih u Konzumu, Kauflandu ...) tak da lubenicu nisam jela od 8. mjeseca!

Mogla bi i ja do placa, samo kaj mi nije baš usput. Bum vidjela!:p

Da, poznato mi je što se dešava kad se navečer jede ljubenica :D

zelena*vatra
29.09.2009., 07:03
@ira95 čestitam
:trio:

tinkerbell
29.09.2009., 08:17
ira super!!!!!!!
jučer:

z: pola kruške
d: pola kruške + jogurt + zpbene (cca 3 žlice)
g: 150 g pečene piletina + 2 srednja paradajza
mo: 1 ness classic i mala Bavaria
r/v: pečena piletina i malo domaćeg sirnog...i to je to...jela sam zadnje oko pola 8 pa onda više ništa nisam..zaspala oko pola 12...

danas će valjda bolje....

5rich
29.09.2009., 10:42
ira čestitam :cheer:

ja sam se noćas probudila u pola 4, i tako sam bila gladna,da nisam zaspala do pola 7,dok nisam pojela bananu:rolleyes::rolleyes:

a danas papam:

Z: banana(stavljam tu noćnu bananu ko zajutrak)
D: čaj od cimeta + integralno pecivo
R: vjerojatno opet kelj na lešo
Mo: bademi
V: zrnati sir+ malo pureće deluxe narezane unutra

atlantis
29.09.2009., 12:13
ira :lux:

jučer :D mislila sam si da ne pišem al neću se tako lako izvuči :D

D - kava
R - šnita kruha, poli i sira
M - kava, nektarina
V - šnita kruha, poli i sira

namirnice su koma, ali sam kalorijski dosta dobra :D

ira95
29.09.2009., 13:01
Hvala cure.
Danas:
D-kriška crnog i ajvar
R-2 jaja, 3 paprike, 1 luk i malo sira- sve spečeno zajedno
M-kava s mlijekom, grožđice
V:nemam pojma, najbolje ništa

TulipanJorgovan
29.09.2009., 13:31
Danas:
- 2 šnite agramera + 4 pureće +nesscafe
- malo domaćeg grožđa
- krafna s pekmezom :mad: ( nije bilo ničega u restoranu)
PLAN:
-ili piletina ili tuna

i vjerojatno malo sladoleda, jer ga već 5 dana gledam u frižideru i više ne mogu gledati, moram probati..:rofl:

bass
29.09.2009., 15:12
moj meni danas:

corona je puno finija ...:mig:

bass
29.09.2009., 15:16
ola...
danas
z: smokve
d: zobnene + 1/2 kruške + 1/2 jabuke + jogurt
trening- intervalni nice:D:D
1 h hoda po gradu
mo: srednja mjerica pečenih kestena
r: pečena piletina + salata o kupusa
mo: par šoko sjemenki od suncokreta (dobila na poklon od poslovnih partnera
polu jesensko spremanje danas - pranje prozora,kuhinje,2 mašine veša,teglenje stola i slaganje stvari po sobi...
v: 5 smokvica zalivenih jogurtom ;)
sutra idem pjehe na Sljeme :) malo u vrganje i kestenje :D

baš sam htjela pitati jer ih obožavam ...
u koju grupu nam spadaju kesteni ?
dozvoljeno, nije ? količine ?

uživaj na Sljemenu, i ja bi tako nešto ...

irus
29.09.2009., 15:54
Čestitam 5rich,bravo,bravo.

Ja sam kupila novu vagu digitalnu i razlika od analogne sad bivše je 2 kg+.Tako da imam 70 kg.O happy day...
A brate stvarno ni ne pazim.Vi ste cure super,svaka vam čast,al meni đava ne da mira.Sve čekam da me ono lupi u glavu al nikako.Trudit ću se,sve je to psihički.Zato i je teško.

Uglavnom danas jela zobene iz dm-a al one ka hrskave sa sojinim mlijekom i 2 bobe grožđa.Nadam se da će mi probava počet bolje radit.Ili čekam čudo .

Bit će bolje.

5rich
29.09.2009., 16:13

budem probala:D:D

Čestitam 5rich,bravo,bravo.

:misli: :misli:

ksrena
29.09.2009., 17:44
**zobene, kruška, jogurt
** nekakve njoke, al bez umaka 10-ak komada:confused:
** mali pileći batak pečen, sataraš, juha bez rezanaca
** jučer kupila corn flakes, nisam ga jela 3 stoljeća, za mo 30 gr + 1,5 dl 0,9 mlijeka idem baš vidjet koliko je to kalorija - sad ga koristim kao slatkiš...

još dva dana do vaganja, imam dobar filing....

blizanka
29.09.2009., 18:09
bravo ira!! :)

mene probava muči... :( sve mi cvrči u crijevima, a ono 0 bodova... nije ni čudo kad u zadnje vrijeme samo krumpire jedem... možda da pređem na sirovi :D

danas:

d: pecivo sa suncokretom, malo pršuta, kava s mlijekom
mo: ništa... dobro da sam stigla malo vode popiti :( u planu bio jogurt i rajčica...
r: krumpir i teletina pečeni u rerni i puno salate
mo: cedevita
mo: upravo kuham kavu
v: jao i pomagaj... imam zrnatog sira... možda njega i rajčicu

uglavnom, jako nezadovoljna... :tuzni:

zelena*vatra
29.09.2009., 19:38
bravo ira!! :)

mene probava muči... :( sve mi cvrči u crijevima, a ono 0 bodova... nije ni čudo kad u zadnje vrijeme samo krumpire jedem... možda da pređem na sirovi :D

danas:

d: pecivo sa suncokretom, malo pršuta, kava s mlijekom
mo: ništa... dobro da sam stigla malo vode popiti :( u planu bio jogurt i rajčica...
r: krumpir i teletina pečeni u rerni i puno salate
mo: cedevita
mo: upravo kuham kavu
v: jao i pomagaj... imam zrnatog sira... možda njega i rajčicu

uglavnom, jako nezadovoljna... :tuzni:

Nezadovoljna si što ne možeš na wc:)- umjesto navedenog doručka, probaj pojesti jabuku, popit vode, ili kruške ili šljive ili grožđe. Miješaj voće i vodu! Mene "protjeraju" također griz, a i žganci tj. palenta.:top:

moj meni danas:
zobene s mljevenim bademima i sjemenkama lana (i to je super za probavu)
nektarina
naranča
losos, zobeni sir, integralni domaći kruh, sirova mrkva- 2 komada
juha
pileća prsa 1/2, 4 masline, komad sira, i opet integralni kruh

- nadam se da nije puno! Kaj vi, žemske mislite? Uzmite u obzir da sam zadnje jela u 3 popodne, i ne namjeravam više jest.

giova
29.09.2009., 19:45
glavu gore blizanka!! :)

koma jučer...koma prekjučer...stres na vrhuncu pa nije niti čudo!! :tuzni:

danas malo bolje: 2 jabolke, activia, šalica kave
ručak: malo piletine, kuhani kupus, malo rajčice par ribica i malo jogurta hmm....miksetina i pol :D
spavala cijelo popodne...krepana sam :p
večera: posni sir, jogurt, 2 rajčice ,rotkvice, masline
daj bože da preživim večer..jer imam posla do sigurno 2-pol 3 ujutro... ne znam što da stavim u usta kad pregladnim oko 12... voćku?? malo posnog?? jogurt?? hmmm.... advice needed... :mig:

pozdraff

blizanka
29.09.2009., 19:56
cure hvala na savjetima i potpori. :)

Nažalost moj želudac ne može podnjeti voće za doručak.
Ali svaki dan popijem čašu vode prvo kad se probudim. Ma sve je to od ovog stresa i brzinske prehrane. podnjela bi mi probava i krumpire i tjesto i sendviče... Samo da pijem više vode i da stignem pošteno sjest i pojest nešto. barem jogurt...

Neće to još dugo... Važno mi je da se ne debljam i da ipak kontroliram barem večeru.

Evo, kavu na kraju nisam popila, i večerala sam prije nekih pola sata mali komadić teletine od ručka, žlicu zrnatog sira i rajčicu

blizanka
29.09.2009., 19:58
giova, imamo isti problem za večeras. Ja ću isto biti za kompom do tko zna kad...

zelena*vatra
29.09.2009., 20:12
blizanka,
onda bih ti savjetovala čaj. Jel ga možeš podnijeti?
Super je kopriva (evo, tajnici iz firme je potaknuta probava danas- ja joj dala čaj, sva je happy- ona inače ide svakih 4-5 dana na wc)
Super je i šipak (moj ga tata pije, a ima problema sa želucem) kupi šipak u rinfuzi, mislim da je 1 kg 50 kn, u Konzumu ga ima, i pij čaja. Pij samo pij, pogotovo topli da potakne malo, ne:mig:?
A lipa je dobra za tj. protiv stresa!
Pij čajeke, i ne budi opterečena s time, pa će doć.
Uf kak sam se raspisala :rolleyes:

vita-vita
29.09.2009., 20:19
haj curke.nije me duže vrijeme bilo i počela brljaviti drastično..

ajde molim kritike mog današnjeg menia:
d:jogurt, crno pecivo sa sjemenkama
mo:jabuka
r: pola piletine (bijelog mesa), malo tjestenine (onako na salatu) i šnita crnog kruha
mo:kava s mijekom
r2: 3 šnite raženog sa sjemenkama, 8 šnita delux šunke, 1 rajčica
v: pir

previše kruha, jel tako?

blizanka
29.09.2009., 20:28
blizanka,
onda bih ti savjetovala čaj. Jel ga možeš podnijeti?
Super je kopriva (evo, tajnici iz firme je potaknuta probava danas- ja joj dala čaj, sva je happy- ona inače ide svakih 4-5 dana na wc)
Super je i šipak (moj ga tata pije, a ima problema sa želucem) kupi šipak u rinfuzi, mislim da je 1 kg 50 kn, u Konzumu ga ima, i pij čaja. Pij samo pij, pogotovo topli da potakne malo, ne:mig:?
A lipa je dobra za tj. protiv stresa!
Pij čajeke, i ne budi opterečena s time, pa će doć.
Uf kak sam se raspisala :rolleyes:

mogla bi čaj piti... imaš pravo! Koprivu sam čak imala doma, ali mislim da je više nemam. Kavu volim za dobro jutro, ali ostalo bi mogla zeleni čaj... On kao pomaže metabolizmu. A imam baš neki fini. Nisam ga se sjetila jer mi je bilo prevruće ovih dana...

Što nije šipak kod probavnih smetnji druge vrste? :D Znam da ga se pije kod crijevnih viroza... on bi trebao zatvarati...

Tnx na savjetima. :)
Ma općenito premalo vode i tekućine pijem ovih dana

blizanka
29.09.2009., 20:32

r: pola piletine (bijelog mesa), malo tjestenine (onako na salatu) i šnita crnog kruha

previše kruha, jel tako?

vita, definitivno ti je ovo previše kruha i još u kombinaciji sa tjesteninom...
Ja ti nekako imam pravilo da ako jedem tjesteninu, kruh ili krumpir da uz to nikako ne jedem još i kruh. Nekako mi se čini tada nepotreban.

što ti je ovo pir za večeru? :confused:

atlantis
29.09.2009., 21:02

previše kruha, jel tako?

loše, loše :(

D - prolazi
R - bez kruha
V - eventualno jedna šnita kruha iako si UH jela već i za doručak i ručak i umjesto tjestenine za ručak trebalo je biti nekog povrća

5rich
29.09.2009., 21:30
moj meni danas:
zobene s mljevenim bademima i sjemenkama lana (i to je super za probavu)
nektarina
naranča
losos, zobeni sir, integralni domaći kruh, sirova mrkva- 2 komada
juha
pileća prsa 1/2, 4 masline, komad sira, i opet integralni kruh

- nadam se da nije puno! Kaj vi, žemske mislite? Uzmite u obzir da sam zadnje jela u 3 popodne, i ne namjeravam više jest.

hm...mene najviše muči ovo tvoje da si zadnji put jela u 3 popodne i ne planiraš više jesti...ja mislim da si u svakom slučaju trebala ubacviti obrok(proteine) oko 6,pola 7:ne zna::ne zna:

atlantis
29.09.2009., 21:44
hm...mene najviše muči ovo tvoje da si zadnji put jela u 3 popodne i ne planiraš više jesti...ja mislim da si u svakom slučaju trebala ubacviti obrok(proteine) oko 6,pola 7:ne zna::ne zna:

auuu

tek sad sam skužila da je zadnji obrok u tri

vatro

ako si od 8 ujutro do 3 pojela sve ovo onda je :eek: previše, puno previše
ako ne ideš u krevet u 6 onda je zadnji obrok u tri prerano - ubit će te glad pa ćeš u 11 pojest pola frižidera

blizanka
29.09.2009., 22:24
I ja tek sad skužila da piše u 3 popodne...

ajde napiši otprilike u koje vrijeme si jela koji obrok... Ne mogu zamisliti koji bi to bio raspored obroka ako je zadnji bio u 3. Po meni je ovo ok ako raspoređeno na cijeli dan. Da si bar ovo zadnje pojela kao ranu večeru oko 6...

Evo ja se sa mojim tempom rada i života trudim jesti ovako:

radni dan:
d: 7:30
mo1: 11h
mo2: 13h
r: negdje između 4 i 5
mo: to mi je uglavnom kava nakon ručka
v: 7-8h (trudim se ne jesti iza 8)

vikendi:
d:9h
mo: između 11 i 12 ako je ručak kasnije
r: nekada zna biti u 13h, a nekada u 15 ovisi o inspiraciji i bauljanju po gradu :D
mo: 16h ako je ručak bio ranije, a ako je bio kasnije uglavnom ne jedem do večere
v: 20h

eto, dosta vremena kod mene variraju, ali nekako se trudim korigirati sa međuobrocima...

ovo sam napisala da vidiš koliko u biti rastegnem te moje obroke. (e da, na radni dan budim se oko 6:30, a idem spavati u idealnim uvjetima između 22 i 23h, često i kasnije. Vikendima je to opet, jel, promjenjivo ovisno o trenutnoj inspiraciji i potrebama :D - opet u idealnim uvijetima se budim između 8 i 9, a idem spavat između 12-01)

hm, ok, idem spavati, vidim da mi je vrijeme :D

anguis
29.09.2009., 23:08
Pozdrav,
nova sam ovdje, evo danas mi je bio 8. dan da pokušavam prehranu organizirat po vašim savjetima.

Danas:

D: mala feta kukuruznog sa fetom pureće i fetom sira, čaša mlijeka
R: 2 jaja prelivena preko dinstanih tikvica, salata od paradajza i paprike
MO: frape od banane, malo mlijeka, grožđa, meda i cimeta
V: pola fruteka od breskve i maracuje, pola corny-a, šalica mlijeka

Molim vas da malo prokomentirate, svaki savjet je dobro došao!

P.S. Pazeći na prehranu u 8 dana sam 1,7 kg lakša. Imala sam 65, cilj mi je 58.

atlantis
30.09.2009., 00:01
anguis dobro došla :)

čestitam na skinutim kilama :)

imaš svega
proteina (jaja, mlijeko)
UH-a (kruh)
povrće (tikvice, paradajz, paprika)
voće (banana, grožđe)

fino :) samo pripazi na zbroj kalorija (kruh, sir, mlijeko, banana, med, corny, mlijeko) i to je to :)

Shtefitza
30.09.2009., 05:10
a ja bas volim voce.... :( sad ispada da bi ga se u idealnoj prehrani trebalo izbjegavat.
shtefiza koliko se sjecam bila si otvorila jedan put temu o novoj piramidi prehrane. u njoj je kolicina proteina, povrca i ugljikohidrata skoro pa jednaka.

nije mi jasno zasto se toliko forsiraju proteini, zar oni nebi trebali bit dio obroka, a ne vecina obroka?

bdw hvala na odgovorima :)

Nikako vecina obroka, nego bas kao sto kazes: dio obroka! :top:

Baci pogled ovdje:
http://www.mypyramid.gov/pyramid/printpages.html

Ako trazis gdje ima proteina, ima ih u ovim gurpama:

1. meso (vecinom protein, nesto masnoca, nesto vode) i grahorice (dosta proteina i dosta ugljikohidrata)
2. mljecne preradjevine (dosta ugljikohidrata, relativno dosta proteina i masnoce (ovisno koji proizvod odaberes)
3. integralne zitarice (vecinom ugljikohidrati, dosta nemasnih proteina)
4. Grupa ulja: orasasti plodovi (puno dobrih masnoca, nesto proteina)

Tako da u principu ne treba inzistirati na tome da se jede meso. Nego balansirati ravnomjerno iz svih grupa hrane, pa ce se na kraju zaokruziti balansirana prehrana...

Ovo je zgodna stranica gdje se moze kliknuti na razne komponente i vidjeti koji su prijedlozi hrane koja pripara u razne grupe. :top:
http://www.mypyramid.gov/pyramid/index.html

Shtefitza
30.09.2009., 05:18
Da vidimo sto je bilo danas:

Dorucak: kruska, malo zobene kase, deci niskomasnog jogurta
M: rolica rize zamotana u alge (one isto imaju proteine :D ) i u sredini ukiseljena sljiva :D
R: zelena salata, govedina (rostbif), grilano povrce
V: pileca salata, jabuka
M: pileca juha, rezanci od tofua

Shtefitza
30.09.2009., 05:25
Pozdrav,
nova sam ovdje, evo danas mi je bio 8. dan da pokušavam prehranu organizirat po vašim savjetima.

Danas:

Do ovud sam jako impresionirana!! :cool: Jako dobro balansirano! :top:

frape od banane, malo mlijeka, grozdja, meda = sam secer.

SManjila si mlijeko i time propustila priliku da dobijes vode (!!) i niskomasnog proteina (ako koristis niskomasno mlijeko.
Ovo sve ostalo je secer :( Skrob iz banana se odmah pretvori u secer. Grozdje je sam secer (glukoza), med je sam secer (fruktoza), ako izuzmem nesto antibakterijskih tvari i antioksidanta.

Mozda bi imala vise koristi od frapea od jagode ili jabuke. Ako bas zelis zasladiti, mozes ga zasladiti samo medom ili samo grozdjem. Medjutim bolje da to preskocis. Ako treba "zasladiti", mozes frape "zasladiti" mljevenim bademom :top: . time ces dodati odlicnih masnoca i nesto proteina.

Frutek!!!!????!!! Zasto? Imas preko jedne godine?
Zasto se nerviram? Te vocne kasice su zapravo sam (vocni) secer. I ako nemas sest mjeseci ili nisi na kemoterapiji, uzmi jabuku i socno zagrizi u nju! :top:
Corny: sam skrob i secer.
Salica mlijeka! :top: (niskomasnog?)

Bravo! Drzim fige da uspijes!!

zelena*vatra
30.09.2009., 07:52
auuu

tek sad sam skužila da je zadnji obrok u tri

vatro

ako si od 8 ujutro do 3 pojela sve ovo onda je :eek: previše, puno previše
ako ne ideš u krevet u 6 onda je zadnji obrok u tri prerano - ubit će te glad pa ćeš u 11 pojest pola frižidera

E, ovako
Ja se ustajem u 5 i 10.
Pojedem zobene s miljekom , voćkom ( ponekad s bademima) u 5 i 25.
Na poslu popijem čaj u 7.
Pa voćku oko 8-9.
Pa gablec oko 10-11.
Još jednu voćku oko 1, pa još koji čaj.
Doma dođem u 4 i 30. I sad ne znam jel mi je to ručak ili večera, ja to zovem ručak.
I onda oko 6-7 nastojim nešto večerati.

e, sad, jučer sam iznimno došla doma u 2, napravila navedeni ručak i pojela u 3.
Imala sam neke obveze.

Došla sam doma (kad sam pisala jučerašnji post) i nisam bila gladna. :ne zna:

Idem spavat između 9 i 10 preko tjedna.

Znači, meni je prvi obrok u 5 i 25 ujutro, a ne u 8. Full rano mi počne dan.
Ne, nisam se budila, i nisam bila gladna pred spavanje.

Vjerujte i meni je to čudno, al nisam bila gladna, a nije da sam se pretrpala za taj ručak.

Jučerašnji dan je bio iznimka, inače kasnije jedem još (oko 6 večeru).

Kažete da su obroci inače ok. Ne?

@blizanka
kaj se tiče čaja od šipka, ovak: moj tata je bio u bolnici/intenzivnoj 3 mjeseca (nakon 5 operacija u 2 tjedna) - zbog čireva na dvanaestercu i komplikacija.
Prije je stolicu imao svaka 4-5 dana. A u bolnici je u početku smio samo čaj od šipka piti, jer je kao fakat dobar taj čaj. Eto danas ima svaki dan stolicu, i dan danas ga pije. A prije je pio kave na litre, cigarete naravno- i nije mu ta kava baš pomagala, očito. Nakon operacije nije smio svježe voće, al je smio voćnu kašicu izmiksanu od svježeg voća, ili kompot - pa probaj tako.

tinkerbell
30.09.2009., 08:16
evo i mene..jučer je naravno popodne bila koma...kalorijski ok ali kvalitativno blajk..

z: 1/2 kruške i banana
d: pola kruške+jogurt+zobene
g: pečena piletine i 2 srednja paradajza
prevelika pauza od 6 sati u kojoj sam samo kavu popila i hrpu vode
r/v : 3 komada pizze :eek::eek:...seka nakon 100 godina došla pa smo podijelile pizzu...jbga....
cijeli dan je bila nemjerljiva količina živciranja i trčanja do skladišta dolje (2 kata stepenica) pa trčanje po gradu..sve u svemu danas je nadam se bolji dan...jedino kaj poslije posla idem na obranu doktorata pa će tu vrlo vjerojatno biti nešto "zabranjeno" :p

nove dobrodošle...

Shefitza je dobro to izanalizirala...definitivno "pametnije" iskombiniraj namirnice...same po sebi su dobre ali sve odjednom:flop:...

od cornya bježi glavom bez obzira - i to ti kaže ex corny freak :D:D

dianna
30.09.2009., 08:24
Tinker, koliko kalorija dnevno unosiš kada treniraš , a koliko kada ne treniraš??????

tinkerbell
30.09.2009., 09:54
Tinker, koliko kalorija dnevno unosiš kada treniraš , a koliko kada ne treniraš??????

prilikom intenzivnog mršavljenja i full treninga (svih 4-5 treninga u tjednu) :cca 1700-1800 i to je bilo pomno isplaniranih 1700-1800..svaka kcal je bila na mjestu s razlogom...nisam imala nikakvih problema s energijom/glađu/snagom...

..sada kada mi je ostalo samo par kg-a a i trenutno mi se baš zalomilo nekako samo 1-2 tjedno jer ne stižem gledam da unosim cca 1500-1600....sada mi se "dogode" i neke prazne kcal ali također max pokušavam planirati...
....uvijek ako sam osjetila da mi tijelo traži više dala sam mu više i tako...u principu slušam svoj organizam i pazim da unosim sve prehrambene skupine...

sada kada sam se raspisala zakaj te to zanima:p:D:p:D?

tinkerbell
30.09.2009., 10:36
malo ot ali nadam se da mi neće zamjeriti...

Radler je mix piva i "limunade" tj neka vrsta sode od limuna (po originalnog receptu)...aj ga znam miješati sa Schweepsom ili Fantom....u DE ga miješaju i sa Colom i onda se zove Spezi...zovu ga i Shandy ili Ginger ale itd....evonašla sma na Wikiju :)

Biermischgetränke

Biermischgetränke (“beer-based mixed drinks”) are popular in Germany. Sometimes a non-alcoholic beer is used, so that the drink has no significant alcohol content. Since a 1993 change in German tax law, Biermischgetränke are also sold pre-mixed in bottles.

A common ingredient in these drinks is German-style lemonade. The German language uses two terms for such drinks. Zitronenlimonade is lemon-lime soda. Brauselimonade is fizzy lemon-lime soda water

In Northern Germany, a half-and-half made of pilsner beer and lemonade is known as an Alster (short for “Alsterwasser”) while the rest of the country Radler and Alster exist simultaneously and differ only in the type of lemonade used. Mostly a lemon-based soft drink is used for both Alster and Radler. The use of an orange-based soft drink is very uncommon.

In Berlin and eastern Germany the Potsdamer, a 50%/50% mixture of light-coloured beer and flavoured soda, is a popular drink. The soda used in a Potsdamer is flavoured with a shot of raspberry syrup, giving it a red colour. (To follow custom and control the size of the head, one should fill a 0.5 L glass halfway with the soda first, and then pour the beer.)

The Berliner Weisse mit Schuss is made from a light Weißbier (white beer) mixed with a Schuss (“shot”) of sweet syrup instead of soda. It comes in three standard varieties: the Grün ("green") with Waldmeistersirup, a Woodruff flavoured syrup; the Gelb ("yellow") with a shot of Zitronensirup ("lemon syrup"); and the Rot ("red"), with a shot of Himbeersirup ("raspberry syrup").

In southern Germany, a mix of Weißbier and lemonade is called a Russ (“Russian”).

The Whizz Peach, made by the private Wilhelm Rummel Brewery in Darmstadt, is made with 50% Kristallweizen (filtered wheat beer) and 50% peach-flavored lemonade.

Radler

The Radler ("cyclist") is a Biermischgetränk with a long history in German-speaking regions. Consisting of a 50%/50% or 60%/40% mixture of various types of beer and German-style soda pop, the invention of the Radler has been widely attributed to the Munich gastronomer Franz Xaver Kugler in 1922. However the recipe for the Radler had been mentioned as early as 1912[3]. Nowadays the Radler is not just drunk only in Bavaria but across Germany and Austria. During the summer months, Radler is very popular there due to its reputation of being a thirst-quencher.

dumbo
30.09.2009., 10:49
imam jednu dilemu, a pošto znam da ovdje ma dosta ljudi koji se razumiju u sastojke hrane, možda mi možete dati savjet :)

inače ne koristim juhe iz vrećice, ali zaintrigirale su me knorr-ove sa 80% povrća. hladnije je pa mi paše pojesti juhu na poslu :ne zna:

imam ovdje jednu krem juhu od povrća, radi se sa 180 ml vode: 83 kcal, 13 g ugljikohidrata (4 šećer), 2 g masti (manje od 1 g nezasićenih, manje od 1 mg kolesterola), 3 g dijetalnih vlakana
sastav: mješavina povrća 80%, jodirana sol 9,5%, biljna mast, kvaščev ekstrakt 2,4%, šećer, laktoza, mliječna bjelančevina, začinsko bolje 0,4%, škrob, začini, antioksidans: asorbil palmitat, aroma.

je li, prema vašoj ocjeni, to totalni no-no ili je dopušteno s vremena na vrijeme :o

anguis
30.09.2009., 11:17
Cure, hvala puno na detaljnoj analizi i savjetima. Inače sam freak za slatko i teško mi je odreći se toga, pa se tješim da je zdravija žlica meda npr. nego čokolada. A što se tiče prijedloga da umjesto fruteka zagrizem jabuku, jabuke nemogu smislit. Znam da su jako zdrave ali.. Eventualno da ih počnem jesti naribane, pomiješane s ribanom mrkvom ili takvim nečim?
I znači od voća banane i grožđe definitivno otpadaju?

dianna
30.09.2009., 11:49
Tinker ma pitam samo , nemoj se ljutit odma ;)

ira95
30.09.2009., 12:19
Danas:
D: jabuka, žlica grožđica
R:kriška crnog s dva koluta pureće i jednom svježom rajčicom
V: bijelo pileće na naglo+salata od kuhanog kelja i češnjaka

(sinoć završila dan s čokoladom, ubio me drugi dan mjesečnice, pa danas nema međuobroka)

tinkerbell
30.09.2009., 12:26
Tinker ma pitam samo , nemoj se ljutit odma ;)

ma daj micek kaj bi se ljutila...he he he :D:D:D:D...sam ti pitaj...samo sam pitala zakaj... :D:D:D...kako tebi ide?nisam te dugo viđala :)

atlantis
30.09.2009., 12:34
zelena svaka ti čast ako od 3 do 10 nisi gladna

ja bih umrla jer gladna zaspat ne mogu

jučer
D- kava
R- pire s prokulicama, puretina na naglo, paradajz
M - kava, pola kruške, mandarina
V- corflakesi s mlijekom

dianna
30.09.2009., 14:02
ma daj micek kaj bi se ljutila...he he he :D:...sam ti pitaj...samo sam pitala zakaj... :D:...kako tebi ide?nisam te dugo viđala :)

ja ne skidam više kile :D

skinula sam i više neg sam trebala al neka..sad nek stoji ovako...ionako ću sad dobiti koju, jer sam startala sa teretanom ponovo, al sam ju promjenila idem u jednu drugu i suuper je :cerek::cerek:

ma ja nemam pojma kolko unesem, tj.gledam kao 1500-1600 al ne znam jel to dovoljno za mene :ne zna: nem pojma ....a i u zadnje vrijeme nešt stalno čopam po hrani, ručam pa onda za 15-tak min.opet čopnem komadić neki tu ,tamo i tak stalno , moram to srediti :zubo:

bass
30.09.2009., 15:06
dakle, naravno,sve što je fino ne smije se jesti puno

Kesten je namirnica visoke energetske vrijednosti; 100 grama pečenog kestena sadrži 245 kcal.
Iako je plod kestena vrlo hranjiv, dosta se teško probavlja. U 100 g sirovog kestena nalazi se: 2 g masti, 8,1 g dijetalnih vlakana, 2 g proteina i 45 g ugljikohidrata.

tinkerbell , ovo ginger "pivo" ima za kupiti u sparu,iako je u nazivu pivo okusom je slatkasto i nema alkohola...kao sokić
ja se počastim nedjeljom...

tinkerbell
30.09.2009., 15:54
nemam pojma ja Ginger ale nikada nisam pila...samo sam na netu našla da se tako još zove:ne zna::ne zna::ne zna:

ja sam probala samo za Radler :)

blizanka
30.09.2009., 16:56
Halo svima.

Danas još jedan u nizu loše organiziranih dana...

d: kava s mlijekom - loše sam spavala i nisam mogla smisliti hranu
mo: wasa kreker sa tankim slojem ABC namaz sira
r: polpete + rajčica + maslinovo ulje + tanka šnita neke pogače

u planu:
mo: idem sad popiti nes i mislim da ću jedan petit beurre smazati, baš mi se nekako jede
v: posni? kuhano jaje? jogurt?

išla sam se jutros vagati da vidim što se događa sa kg s obzirom na loše organiziranu prehranu. još -0.5kg manje od nedjelje. Izgleda da se ipak uspjevam držati manjeg unosa kalorija iako je bilo dosta UH i malo povrća. Definitivno osjećam da mi se želudac smanjio i relativno se brzo zasitim.
Išla sam si računati unos kalorija i negdje unosim oko 1500, a izračunala sam na nekoj stranici da bi kao za mene i moj način života bez da hoću smršaviti bilo oko 2200.

blizanka
30.09.2009., 17:01
Pozdrav,

Danas:

Dobro došla! :)

Ja bi malo pretumbala raspored toga što jedeš. Npr. Ovaj tvoj frape bi ubacila ili kao doručak ili kao međuobrok između doručka i ručka (ne znam kad doručkuješ odnosno ručaš). Corny bi izbacila. Možda ako ga baš voliš onda za doručak, nikako za večeru...

Moram priznat da mi se sviđa tvoj ručak :)

vita-vita
30.09.2009., 17:24
vita, definitivno ti je ovo previše kruha i još u kombinaciji sa tjesteninom...
Ja ti nekako imam pravilo da ako jedem tjesteninu, kruh ili krumpir da uz to nikako ne jedem još i kruh. Nekako mi se čini tada nepotreban.

što ti je ovo pir za večeru? :confused:

pir je vrsta prapšenice.dođe ti slično ko gris.fino:)

vita-vita
30.09.2009., 17:25
e da, curke jel vježbate?

ako da, što točno?

ja danas opet brljavila..sram me uopće napisati što sam jela..očito sam malo zapala u krizu jer sam dosad skinula oko 12, 13 kila..

izgubih motivacije..

zelena*vatra
30.09.2009., 17:39
danas:
zobene s kompotom od jabuka
šljive (6 malih)
grožđe (10 bobica)
leća kuhana s malo krumpira i mrkve, svježe zelje
jabuka
leća- dodana pasirana rajčica i češnjak (ovo sam pojela u 5 i 30 )
komadić domaćeg integralnog kruha (za pokupit rajčicu:) )

Nisam se vagala, al su mi ´lače nekako labavije ... bumo vidjeli za par dana :mig:

blizanka
30.09.2009., 17:45
pir je vrsta prapšenice.dođe ti slično ko gris.fino:)

a di toga ima za kupiti?

Ja ti za sad ne vježbam. Ne stignem. U planu mi je krenuti na pilates ili tako nešto. Volila sam step aerobik, ali ne usudim se više zbog koljena (jedno koljeno mi malo škljoca s vremena na vrijeme). Teretana mi je dosadna, a za klasičan aerobik sam totalni tudum. ko da imam 2 lijeve. Pilates bi htjela izbog držanja.

Ponekad vozim bicikl...

zelena*vatra
30.09.2009., 17:47

ako da, što točno?

ja danas opet brljavila..sram me uopće napisati što sam jela..očito sam malo zapala u krizu jer sam dosad skinula oko 12, 13 kila..

izgubih motivacije..

Ajde, ajde! Nemoj stati- kriza je sasvim ok, al gledaj da će kriza proći! :)
Ima smisla nastaviti. Nemoj se opterećivati, samo fino kuhaj i papaj, i dopisuj se s nama.

Ja sam jedan vikend bila na Sljemenu- pješice naravno, drugi sam bila na moru- plivanje 2 dana. Ovaj vikend idem nekam u prirodu oko Karlovca, hoću imat subotu aktivnu u prirodi. A preko tjedna nastojim brzo hodat po parku oko 45 minuta, ili šećem pesa. Evo, ići ću danas oko 7.
U teretani nisam, ni na aerobik ne idem jer imam masu ozljeda od step aerobika.
Kad mi pukne bum se doma istezala i vježbala (trbušnjake, noge, leđnjake- ma, znaš, klasika)

vita-vita
30.09.2009., 17:47
a di toga ima za kupiti?

Ja ti za sad ne vježbam. Ne stignem. U planu mi je krenuti na pilates ili tako nešto. Volila sam step aerobik, ali ne usudim se više zbog koljena (jedno koljeno mi malo škljoca s vremena na vrijeme). Teretana mi je dosadna, a za klasičan aerobik sam totalni tudum. ko da imam 2 lijeve. Pilates bi htjela izbog držanja.

Ponekad vozim bicikl...

ja kupujem u muller-u.oko 15-ak kuna dođe.brzo je gotovo, ne treba nikakav dodatak šećera.možeš kombinirati sa voćem...njami...cure mi sline:rofl:

kolko si smršavila i u kom vremenu?

zelena*vatra
30.09.2009., 17:50
Pir je i meni zanimljiv- to je neka stara žitarica slična pšenici.
Fakat, di ga ima za kupit?

vita-vita
30.09.2009., 17:54
Pir je i meni zanimljiv- to je neka stara žitarica slična pšenici.
Fakat, di ga ima za kupit?

ja kupujem u muller-u.odoh sad na rolanje-da malo potrošim sve ovo loše što sam danas jela...:rolleyes:

tipkamo se

Ereshkigal
30.09.2009., 17:59

ako da, što točno?

izgubih motivacije..

Evo još jedne u krizi....ja sam skinula 8 kila i još mi nedostaje samo jedna jedina do kilaže koju ja smatram idealnom za mene i sad počinjem brljaviti ....
Mislim ne jedem ništa ne dopušteno, ali pretjerujem s bademima, zobenima....i sl. Mislim da ću morat prestat kupovat bademe i slične stvari....
Čisto me strah pomisliti šta će tek bit kad dosegnem težinu koju želim....kako će mi ići od ruke održavanje....:ne zna:

Inače-vježbam. Skoro svaki dan imam neku tjelesnu aktivnost u planu....hodanje, planinarenje, trbušnjaci....uvijek nešto pa makar malo rastezanja, ako drugo ne stignem.

Danas:
Z: jabuka
D: zobene sa jogurtom
M: bademi i brusnice
R: polpetica od blitve i soje + pomidor
M: neće bit ništa (pretjerala sam u prošlom međuobroku)
V: možda jogurt ili čaša malomasnog mlijeka....

blizanka
30.09.2009., 18:32
ja kupujem u muller-u.oko 15-ak kuna dođe.brzo je gotovo, ne treba nikakav dodatak šećera.možeš kombinirati sa voćem...njami...cure mi sline:rofl:

kolko si smršavila i u kom vremenu?

Hm... onda moram to probati. a kako se to kuha?

Počela sam paziti na prehranu 23.8. i tada sam imala 75kg. Vidila sam da je vrag odnio šalu i da kile sao idu gore, a da ja sve više i više jedem gluposti. Jutros sam se vagala i imam 70kg. Znači, u malo više od mjesec dana 5kg manje :)

Ono najbitnije što sam promjenila je da izbjegavam jesti iza 8, razlomila sam obroke u više manjih i prestala sam jesti gluposti na poslu (lisnata, mini pizze). Pojela sam u ovom periodu i neke fine i zabranjene stvari i popila koju pivu, tako da nije da se skroz strogo držim pravila. Ali ovog što sam gore napisala se pridržavam 99% vremena. Pokušala sam izbaciti i još neke nezdrave navike (previše kave, sendviče za večeru, čokolade i kekse u međuobrocima - prije ih nisam jela nego sam počela u zadnjih godinu dana kada su i kile rapidno krenule gore...)

Ne opterećujem se s kalorijama jer ne želim da mi hrana postane opterećenje, već odokativno uzimam hranu i smanjila sam neke stvari čisto nekim razumom. Doduše jučer sam malo računala koliko otprilike dnevno pojedem i došla sam do nekih 1500 kalorija što mi se čini ok, a vidim da mi stvarno i odgovara.

uf što sam se raspisala

blizanka
30.09.2009., 18:36
Cure koje ste u krizi, držite se! samo se javljajte ovdje.
Bit će bolje. Ne moraju kile uvijek istim tempom dole. Važno je da ne idu gore :)

Ja u svom potpisu imam ticker i kad odem na tu stranicu, nakon upisivanja nove kilaže pokaže mi se graf koji pokazuje sve te unesene kile. To mi je zgodno imati. Ja sam vizualni tip i kad vidim da ta linija ide prema dole bez obzira što nije ravna, osjećam se bolje i optimističnije.

vita-vita
30.09.2009., 19:18
blizanka, priprema ti je slična ko griz.staviš mlijeko kuhati, prije nego zavri, dodaš pir i stalno miješaš dok ne zavri.možeš složiti gušće, rijeđe; ja nekad napravim tako rijetko da ga doslovce popijem:D

evo mene dojurih sa rolanja-50 minuta intenzivne jurnjave-kazna za brljanje:tuctuc:

što mislite o teretani kao mogućnost za aerobno vježbanje i mršavljenje?jel ide koja od vas?:ne zna:

e, da , blizanka čestitam za izgubljenih 5 kila!bravo!

atlantis
30.09.2009., 19:35

ako da, što točno?

izgubih motivacije..

imam
a) dva psa, oba lovačka s time da je ona gonič i adolescentica :D tako da sam barem dva puta dnevno u šetnji s njima pa trčkaram, naganjam se s njima i tak :D
b) dva posla (barem, nekad i tri ulete) pa između prvog i drugog hodam od gundulićeve do križanja slavonske/savske
c) pješice na 4 kat (povremeno)
d) orbi (povremeno)
e) biciklom na posao (povremeno)

što mislite o teretani kao mogućnost za aerobno vježbanje i mršavljenje?jel ide koja od vas?:ne zna:

krenula sam u teretanu s frendicom ali mi je to bila tlaka, plus onda si potrošim pola dana, pa zbog posla izgubim ritam... sad se brusim opet krenut :rolleyes:

blizanka
30.09.2009., 20:11
Na kraju od mojih najava za mo i v nista... :tuzni:

mislila sam da ću jesti, ali popila sam samo nes. Ovaj stres me ubija. Muka mi je od same pomisli na hranu... :(

sad možete drvlje i kamenje na mene... Danas ja nisam jela od 3... Najrađe bi grlila školjku :tuzni:

atlantis
30.09.2009., 20:15
meni je danas dan posne zeljanice :cerek:

ručala tri komada, sad gledam prema zdjeli da grabnem još tri a i doma me čekaju tri za večeru :rofl:

doručak, ručak i večera u 700-800 kcal mashala :cerek:

zelena*vatra
30.09.2009., 20:20
Na kraju od mojih najava za mo i v nista... :tuzni:

mislila sam da ću jesti, ali popila sam samo nes. Ovaj stres me ubija. Muka mi je od same pomisli na hranu... :(

sad možete drvlje i kamenje na mene... Danas ja nisam jela od 3... Najrađe bi grlila školjku :tuzni:

...od 3 kažeš! Kao ja jučer! :rolleyes:
Popi si neki čaj, i idi spavat, ajd, sutra bu bolje. :mig:

zelena*vatra
30.09.2009., 20:21

ručala tri komada, sad gledam prema zdjeli da grabnem još tri a i doma me čekaju tri za večeru :rofl:

Jao, obožavam zeljanicu! Mrkni jedan komad u moje ime! :D

atlantis
30.09.2009., 20:24
oukej :D 900 kcal :rofl: :D

tinkerbell
30.09.2009., 21:32
ja hoću taj recept za posnu zeljanicu:D

da vježbam...kada sam disciplinirana 4 puta tjedno - aerobic- 2 high i 2 medium to high tempo

možeš i teretanu...3 mjeseca sam išla uz ovo kao dodatak da bi mi kile brže išle...meni je cilj bio smanjenje masnog tkiva i imala sam ovakav trening(napravila mi ga je trenerica u teretani): dobro aerobnozagrijavanje...po mogućnoati 30 min na optimalnom srčanom ritmu (za sagorijevanje masti) pa istezanje, zatim anaerobni (manje težine više ponavljanja - težine koje odgovaraju tvojoj muskulaturi) i na kraju još jedan aerobni i istezanje....

moj menu danas opet popodne :flop::flop::flop:
z: 1/4 kruške + banana
d: 3/4 kruške+jogurt + zobene
g: cca 120 g posnog i pečena paprika
r i v: raznorazne salate na obrani(vrlo male količine) + malo pršuta + Radler:D:D:D

kalorijski sam unijela oko vrijednosti za održavanje(nadam se)...tako da opet moram reći sutra je novi dan i obavezno trening!!!!

giova
30.09.2009., 21:41
oukej :D 900 kcal :rofl: :D

:lol::lol:

danas: D: dvije jabuke, šalica kave
R: crvena juha, piletina, brokula
V: jogurt 500g s jabukom :mig:

basta za danas!!

atlantis
30.09.2009., 21:46
10 tankih kora (bude nešto više od pola kile na vagi) - 300 kcal
1 kg posnog sira - 780 kcal
1 malomasni jogurt - 100 kcal
1 stručak blitve - 100? kcal
1 jaje - 50? kcal
sol
malo ulja i mlijeka - 50-100? kcal

aj, neka je sve skupa 1600 :o

blitvu očistim, narežem i prokuham dvije-tri minute pa ju ocijedim, malo prohladim i u nju umješam sir, jogurt, sol - probam i ako je dobro tek onda jaje

malo ulja stavim u pleh i razmažem, malo stavim u šalicu i dodam mlijeka - s tim premazujem kore

dvije kore skupa, malo premažem, stavim smjesu, zarolam x 5, sve još debelo premažem mlijekom s uljem i

15 minuta na 150 plus 20 na 180 i, kad je gotovo, uz to jogurt :o :o

fino, lagano, zasitno, zdravo :)

blizanka
30.09.2009., 22:08
kalorijski sam unijela oko vrijednosti za održavanje(nadam se)...tako da opet moram reći sutra je novi dan i obavezno trening!!!!

koliko je tebi kalorija za održavanje a koliko za mršavljenje?

blizanka
30.09.2009., 22:17
Atlantis hvala na receptu :) Ja obožavam pitu zeljanicu, bućnicu, zgužvanicu i ostale -ice :D Još kad baka umjesi svoje domaće tijesto... divno nešto!

Nego, ja definitivno više danas nisam jela. Želudac mi je ko zrno graška. Malo sam se smirila (i isplakala)

Imam jedno pitanje za one koji si mjere dimenzije, je li, guze khm... Jel moguće da sam ja u 2 tjedna izgubila 6 cm u osegu dotičnog dijela tijela? mjerila sam i trbuh (-3) i bedro (-1). Možda ja nešto krivo radim... Žao mi je što se nisam izmjerila na početku (prije mjesec dana). Vidim na hlaćama da mi nešto labavije stoje i da mi je trbušak nešto manji, ali -6cm :eek: Mislim, super ako je, samo i dalje ne vjerujem.

I još sam u PMS-u tako da sam počela bubriti...

atlantis
30.09.2009., 22:53
ja se nisam mjerila do neki dan (slala mjere frendici smsom u španjolsku da mi hlače potraži :rofl: ) pa su me malo šokirale :(

tak da se ne mjerim više nikad :D

anguis
30.09.2009., 23:15
Ja danas:

D: banana, 2 dcl mlijeka
R: lešo puretina zalivena domaćom salsom, salata (zelena + paprika), 2 pečene paprike s maslinovim i češnjakom
V: 2 fete kruga sa tvrdim nekim sirom i pršutom, nescaffe frape (bila u gostima)

Zabrljavila večeru, znam :((

Shtefitza
01.10.2009., 05:08
imam jednu dilemu, a pošto znam da ovdje ma dosta ljudi koji se razumiju u sastojke hrane, možda mi možete dati savjet :)

inače ne koristim juhe iz vrećice, ali zaintrigirale su me knorr-ove sa 80% povrća. hladnije je pa mi paše pojesti juhu na poslu :ne zna:

imam ovdje jednu krem juhu od povrća, radi se sa 180 ml vode: 83 kcal, 13 g ugljikohidrata (4 šećer), 2 g masti (manje od 1 g nezasićenih, manje od 1 mg kolesterola), 3 g dijetalnih vlakana
sastav: mješavina povrća 80%, jodirana sol 9,5%, biljna mast, kvaščev ekstrakt 2,4%, šećer, laktoza, mliječna bjelančevina, začinsko bolje 0,4%, škrob, začini, antioksidans: asorbil palmitat, aroma.

je li, prema vašoj ocjeni, to totalni no-no ili je dopušteno s vremena na vrijeme :o

Da, da, bla, bla....

mala sarena vrecica puna kemikalija, SOLI i SECERa. I malo farbice da ti se cini da ima povrca.....

Sto je juha?
Uzmes malo povrca, uzmes komadic piletine, uzmes par zacina i napravis juhu. I poneses juhicu u maloj zdjelici na posao, zgrijes i imas krasan rucak koji te lijepo ugrije!! Bas sam pojela svoju pilecu juhicu od nekidan:

jedno pile
tri velike mrkve
dva velika korijena persina
jedna koraba
tri lista kupusa
pola zlice soli
pred kraj kuhanja, u "jaje za caj" dodala sam pola zlice zrna bibera, timijan, jedan lovor

Sve skupa se kuhalo oko sat vremena. I imala sam prekrasne pilece juhe za cijeli tjedan! :cerek: :top:

A od kuhane piletine (brrr to nitko ne voli :D ) sam drugi dan napravila odlicnu pilecu salatu!!! (pilece meso, kiseli krastavac, majoneza, senf, biber, sol)

Shtefitza
01.10.2009., 05:14
A što se tiče prijedloga da umjesto fruteka zagrizem jabuku, jabuke nemogu smislit. Znam da su jako zdrave ali..

Ali... sto? :)

Jabuka je bila primjer za voce.
Probaj drugo voce: kruska, dinja, mango, .... Nemoguce da ne postoji voce koje ti se nece svidjeti... :) :cool:

Eventualno da ih počnem jesti naribane, pomiješane s ribanom mrkvom ili takvim nečim?
I znači od voća banane i grožđe definitivno otpadaju?

Zasto naribane?
Imas zube?
Imas jednjak?
Imas zeludac?

Ok, ako imas... (pretpostavljam da da! :) :cool: ) onda ti nije neophodno pre-preraditi vocke (svako voce je ionako vec puno secera) da bi taj secer (nakon sto je vocka usitnjena) jos brze usao u tvoj organizam, podigao ti secer i visak secera ti se odmah spremi u jetru, masnocu, trigliceride, glikogen itd, itd... da bi za pol sata - sat bila opet gladna.... :(

Daj si samoj sebi malo samopouzdanja!! :top: Bit ce povrca i voca koje ce ti se svidjeti. Probaj jednu ili dvije vrste tjedno. Sigurno ces naci nesto!! :top: :top:

Shtefitza
01.10.2009., 05:17
D: zobena kasa, jogurt, jabuka
R: integralna riza, sos od graha i lece, sardine, dinja
M: jabuka
V: rizina tortilja, hummus, sir, prsut, paradjz sa maslinovim uljem

zelena*vatra
01.10.2009., 07:23
ja se nisam mjerila do neki dan (slala mjere frendici smsom u španjolsku da mi hlače potraži :rofl: ) pa su me malo šokirale :(

tak da se ne mjerim više nikad :D

Ma, ti španjolski brojevi i veličine neka te ne zamaraju! pih! :zvrko:

Ja se još nisam mjerila, nemam naviku, al me živo zanima koliko će vaga sutra pokazat!

tinkerbell
01.10.2009., 08:53
koliko je tebi kalorija za održavanje a koliko za mršavljenje?

ako vježbam 3 puta tjedno: za održavanje trenutne težine mi je malo više od 2000 kcal dnevno...za mršavljenje 1 kg tjedno cca 1600...

ako vježbam 4 puta tjedno : za održavanje trenutne težine cca 2300 kcal a za mršavljenje 1 kg tjedno 1800 kcal....

više se ne opterećujem s kcal kao na početku jer već okvirno znam koliko jedem...smanjio mi s eželudac i on sam već diktira količine..ja smao biram namirnice :)...izračunam si tu i tamo kada zabrljam s nečime

ksrena
01.10.2009., 09:05
**kruška, zobene, jogurt
** pečeno jaje zelena salata
** pečeni batak kuhani kupus
** kruška
** 150 gr posnog kruška

Ove doručak varijante su mi super, ali od ručka tipa piletina sa kuhanim povrćem ja sam gladna, to mi je nekako šuplje....
Molim neku varijantu za večeru, osim posnog sira....

I još jedno za shefitzu: ja sam isto tip koji mrzi jabuke, otkad sam na forumu pojela sam ih omanji šleper ali isključivo u naribanoj varijanti sa jogurtom, ako je popodnevni mo ili dodam još i zobene ako je doručak...
Mislim da je ipak manja šteta nego da jedem bananu - za nju imam jako dobre zube:rofl::rofl:

danas:
2 int. žemlje sa jaaako puno hrskavih bučinih sjemenki i cca 30 gr dukatele light (žemlje su po 50 gr i neću više jesti 2 odjednom...)

vita-vita
01.10.2009., 09:49

nikad prije nisam čula za zeljanicu, prepisala sam recept-zvuči super.:s

jedino me zanimaju ove kore-kupiš neke kupovne ko za lisnato ili?

vita-vita
01.10.2009., 09:53
ja hoću taj recept za posnu zeljanicu:D

da vježbam...kada sam disciplinirana 4 puta tjedno - aerobic- 2 high i 2 medium to high tempo

možeš i teretanu...3 mjeseca sam išla uz ovo kao dodatak da bi mi kile brže išle...meni je cilj bio smanjenje masnog tkiva i imala sam ovakav trening(napravila mi ga je trenerica u teretani): dobro aerobnozagrijavanje...po mogućnoati 30 min na optimalnom srčanom ritmu (za sagorijevanje masti) pa istezanje, zatim anaerobni (manje težine više ponavljanja - težine koje odgovaraju tvojoj muskulaturi) i na kraju još jedan aerobni i istezanje....

moj menu danas opet popodne :flop::flop::flop:
z: 1/4 kruške + banana
d: 3/4 kruške+jogurt + zobene
g: cca 120 g posnog i pečena paprika
r i v: raznorazne salate na obrani(vrlo male količine) + malo pršuta + Radler:D:D:D

koliko si smršavila i jel ti teretana pomogla u bržem skidanju kila i masnog tkiva?:s

zelena*vatra
01.10.2009., 10:05
nikad prije nisam čula za zeljanicu, prepisala sam recept-zvuči super.:s

jedino me zanimaju ove kore-kupiš neke kupovne ko za lisnato ili?

kupovne su, ali nije lisnato već tijesto za savijače ili tzv kore

Od Leda su grozne- pucaju, raspadaju se i previše su sljepljene, najbolje su u Kauflandu, stoje u hladnjaku tam gdje je sir, na najdoljnjoj polici , a proizvodi nekakva firma iz Siska- te su najnaj, odu jako brzo, pa ćeš možda par dana morat provjerit ako su ih dobili! :top:

tinkerbell
01.10.2009., 10:50
koliko si smršavila i jel ti teretana pomogla u bržem skidanju kila i masnog tkiva?:s

teško ti mogu reći točno..paralelno sam vježbala tako da sam dobila težinu u mišićima....ali po vagi cca 13-14 kg-a...u cm jaako puno...napisala sam u nekim postovima prije ne sjećam se...

u mršavljenju draga ti je 80% prehrana a 205 vježbanje...što i dokazuju ovdje cure koje ne vježbaju...

ja sam primarno išla/idem na aerobic 4 puta tjedno..htjela sam još 1 trening više pa sam si za promjenu uzela 1 terminu teretani....onda kada sam počela previše mrašviti sam si ukinula teretanu svaki tjedan i išla 1 u mjesec dana jer sam jbga platila....dakle ako si pametno isplaniraš treninge u teretani (po mogućnosti neka ti trener to napravi) vjerujem da će ti pomoći...meni je teretana malo dosada i ne leži mi..više mi leže high impact aerobic treninzi aerobnog tipa s definicijom i oni s 50/50 aerobno-anaerobno...ali u i tamo je ok....no to sam ja....pametno organiziran trening u teretani ti sigurno neće odmoći...."tajna" je naglasak na većinski aerobnom treningu ( puls na optimumu za sagorijevanje masti) s anaerobnim dijelovima (očuvanje postojeće ili stvaranje nove mišićne mase itd)...to je meni pomoglo...

anguis
01.10.2009., 13:54
[QUOTE=Shtefitza;22835067]Ali... sto? :)

Jabuka je bila primjer za voce.
Probaj drugo voce: kruska, dinja, mango, .... Nemoguce da ne postoji voce koje ti se nece svidjeti... :) :cool:

Ma ja obožavam voće, jedem sve osim jabuke. Student sam i živim s roditeljima tako da si ne mogu baš sad birat previše, trenutno je u kući najviše grožđa i banana, pa to jedem.

Zasto naribane?
Imas zube?
Imas jednjak?
Imas zeludac?

Imam sve navedeno, ali jedino na taj način mogu pojesti jabuku :ne zna:

anguis
01.10.2009., 13:57
Danas:

D: banana, jogurt 0,9% m.m.
R: 1 jaje pofrigano na maslinovom ulju, pola konzerve tune u vodi, salata od pomidora i paprike
V: posni i pomidor ili musli s mlijekom, neznam još

irus
01.10.2009., 14:09
Posljednjih 10-ak dana mala mi slabo spava noć tako da i ja slabo spavam,ap se kasno dignemo,pa nisam gladna pa jesam pa jeden bezveze,al baš.Neki me umor,lagana prehlada,iscrpljenost ma svšta me čapalo.Niš mi se ne da,samo bi leža,samo bi leža..Mislin da je i za zdravu prehrani i za mršavljenje idealno da se spava bar 6 h noću,ajde bar 5,al definitivno onih od 00-05h.Inače si nikakav!
D:kruška i šaka lješnjaka i kava
R:riblja juha s rižom i puno ribe unutra
V:mejbi domaća pašteta od lososa i krekeri od soje i sezama
MO:neman pojma

Ima par dana ni u wc bila,kontam da je za sve kriv taj loš i nikakav san,pa se sve pobrčka.I obroci i probava i sve ode u neku stvar.Slatkiše nisam jela ima 2-3 dana.To je čudo za mene.
Svaka čast blizanka i ostale cure.Baš vas je gušt "pročitat".

irus
01.10.2009., 14:09
Posljednjih 10-ak dana mala mi slabo spava noć tako da i ja slabo spavam,ap se kasno dignemo,pa nisam gladna pa jesam pa jeden bezveze,al baš.Neki me umor,lagana prehlada,iscrpljenost ma svšta me čapalo.Niš mi se ne da,samo bi leža,samo bi leža..Mislin da je i za zdravu prehrani i za mršavljenje idealno da se spava bar 6 h noću,ajde bar 5,al definitivno onih od 00-05h.Inače si nikakav!
D:kruška i šaka lješnjaka i kava
R:riblja juha s rižom i puno ribe unutra
V:mejbi domaća pašteta od lososa i krekeri od soje i sezama
MO:neman pojma

Ima par dana ni u wc bila,kontam da je za sve kriv taj loš i nikakav san,pa se sve pobrčka.I obroci i probava i sve ode u neku stvar.Slatkiše nisam jela ima 2-3 dana.To je čudo za mene.
Svaka čast blizanka i ostale cure.Baš vas je gušt "pročitat".

Balkanka
01.10.2009., 14:29
Danas:

D: banana, jogurt 0,9% m.m.
R: 1 jaje pofrigano na maslinovom ulju, pola konzerve tune u vodi, salata od pomidora i paprike
V: posni i pomidor ili musli s mlijekom, neznam još

tako malo? ja bi se srušila negdje od gladi

zelena*vatra
01.10.2009., 14:42

bome bi se i ja srušila, osim kad bi ovo jaje za ručak bilo nojevo :D

anguis
01.10.2009., 15:17

Ma sinoć sam se najela za večeru pa danas "postim" :) Ali ni ne traži me više. Inače više jedem.

vita-vita
01.10.2009., 15:21
još jedno pitanjce.danas namjeravam za poluručak/poluvečeru (obzirom da ću jesti tek oko 5) napraviti grah.obožavam onaj sa mlijekom i vrhnjem.:s

jel mi bolje raditi grah na luku, sa povrćem.pretpostavljam da je, al ovaj naprosot obožavam.jel netko zna koliko kalorija ima jedan tanjur graha, pripremljenosg znači sa vrhnjem i mijekom?

vita-vita
01.10.2009., 15:22
bome bi se i ja srušila, osim kad bi ovo jaje za ručak bilo nojevo :D

:rofl::rofl:potpisujem

tinkerbell
01.10.2009., 15:34
još jedno pitanjce.danas namjeravam za poluručak/poluvečeru (obzirom da ću jesti tek oko 5) napraviti grah.obožavam onaj sa mlijekom i vrhnjem.:s

jel mi bolje raditi grah na luku, sa povrćem.pretpostavljam da je, al ovaj naprosot obožavam.jel netko zna koliko kalorija ima jedan tanjur graha, pripremljenosg znači sa vrhnjem i mijekom?

nemam pojma...ali uzmi ikoristi manjemasno mlijeko a vrhnje zamijeni jogurtom....

atlantis
01.10.2009., 18:17
vrhnje i mlijeko?

nikad čula za takav grah - daj recept :D :D

Jučer

Kava, activia
Tri komada zeljanice i jogurt light
2 komada zeljanice
3 napolitanke (kad sam došla doma s posla nije mi se jela slana zeljanica nego nešto slatko pa sam dušu zasladila napolitankama :D)

tinkerbell
01.10.2009., 18:41
helou..
Atlantis zeljanica je mrak :).:s:s:s...napravila sam si je za ručak/večeru i ostalo mi je za sutra i za gablec i za ručak...a i dragome za večeru i ja mislim preksutra za doručak :p...

danas
z: 1/4 jabuke + banana
d: zobene+3/4 jabuke+jogurt
g: piletina na žaru + zelje salata
mo: 3 šnite de luxe i 1 keks -čekala da se zeljanica ispeče:D
r/v: 2 komada zeljanice, 172 dcl jogurta i pečena paprika (ne znam zakaj kiselo mi je pasalo)
pranje kupaone,i wc-a...doma ću odraditi mini trening tek toliko jer mi se ne da ić u centar...nekako me i dalje pere "lijenost"

zelena*vatra
01.10.2009., 18:44
vrhnje i mlijeko?

nikad čula za takav grah - daj recept :D :D

Jučer

Kava, activia
2 komada zeljanice
3 napolitanke (kad sam došla doma s posla nije mi se jela slana zeljanica nego nešto slatko pa sam dušu zasladila napolitankama :D)

čestitam kaj si pojela samo 3 komada! :)

danas:
zobene sa sojinim mlijekom, 1/4 banane
2 kruške
smeđa riža sa tikvicama i pasiranom rajčicom, čajna žlica parmezana
svježi kupus
naranča
juha
puretina+paprika+ljubičasti luk (2 komada čak), bučino ulje
šaka sušenog ananasa :mad: (eto, priznala sam taj grijeh :zubo: )

vita-vita
01.10.2009., 19:03
vrhnje i mlijeko?nikad čula za takav grah - daj recept :D :D

Jučer

Kava, activia
2 komada zeljanice

nije ništa komplicirano, a fino..normalno skuhaš grah, sa soli, malo začina, kad je kuhan, u njega umiješaš 2 vrhnja i malo mlijeka (bitno da tu smjesu pripremiš zasebno kako bi izbjegla grudice), čekaš da sve skupa zavri.kod posluživanja dvije tri kapi octa i to je to:)

atlantis
01.10.2009., 19:46
hvala, hvala :)

ostajem na svojem receptu :) manje je kaloričan :o

Shtefitza
02.10.2009., 05:24
D: zobena kasa, nemasni jogurt, grozdje
M: banana (jesam li ja to nekome prigovarala o grozdju i banananama :D :D )
R: smedja riza prelivena juhom od mrkve i graska, sardine
V: sendvic od integralnog kruha, sira, prsuta, paradajz

tinkerbell
02.10.2009., 09:32
e da samo sam htjela rećda sam ja recept od Atlantis napravila s malim modifikacijama...pekla sam na masnom papiru znači bez ulja..i kore sam namakala s mineralnom (tak radim kada radim sirnicu)...i upotrijebila sam još 1 jaje i to tako kaj sam ga razmutila i dodala mrvicu mlijeka i zalila s time štruce nakon što sam ih stavila u pleh :)...

eto...

irus
02.10.2009., 12:32
Sinoć umisto tune i krekera popapl dvi zdjelice hipp milk pap-a i kuglicu slaje.
Danas:
D:zdjelica milk pap-a i kava
mo:bajami
R:manistra s mlivenim(naravno integralna i malo:-))
mo:neman poma
V:vjerojatno zrnati i tuna

Baj d vej ide mi na živce šta nema više poma i lipog litnjeg povrća.Nema sad kupusina i čeraj.
AJ živile

atlantis
02.10.2009., 12:58
jutro :)

mene veseli što mi se sve manje jede :o

da bar hoće skorz prestat glad :D

jučer

Kava
Kajgana, kiseli krastavci, pola šnite kruha
Breskva
4 dvopeka i 2/3 zrnatog

zaspala :rofl: probudila se i strašno mi se jelo neš slatkog pa sam dragom pokupila 3 kockice čokolade s radnog stola i vratila se u krevet :D

anguis
02.10.2009., 15:08
Jučer sam opet navečer zabrljavila, ulovila me želja za slatkim pa sam maznula 4-5 keksića.

Dakle, jučer:

D: banana, jogurt
R: frigana jaja, pola tune iz konzerve u vodi, salata paprika + pomidor
MO: 5 badema
V: musli, mlijeko, par keksića

A danas:

D: tostirana feta raženog s ABC namazom, pola paprike, šalica mlijeka
R: srdele, mahune na salatu, salata od paprike i pomidora
MO: biti će napitak od zelenog čaja, šumskog voća i cimeta
V: ??

giova
02.10.2009., 16:32
pozdrav curke!!

ja bih ljeto nazad!!!! i ljetno povće i voće!! I SUNCE!!! :D :cerek:

danas: kasni doručak (imala sam napornu noć) jabuka,activia, šalica kave

ručak: crvena juha, salata od graha, kelj na lešo, ribice
Mo: ?? past će jedan kofein jer mi se opasno spava :p
večera: posni, šumka, obični jogurt, rotkvice koje moram potrošit i rajčice

mah mah :mig:

irus
02.10.2009., 17:11
U skladu s vrimenom stojim kući i nisam popapala za ručak mliveno,nego par krekera i paštete od lososa-domaće,pa posli "ručka" malo slaje.Ma super,nema šta.Meni se čini da sam ja odi najgora i nepopravljiva. Drž te se,stižu ružna vrimena:-(

zelena*vatra
02.10.2009., 18:14
i ja bi ljeto nazad, ništa mi se ne sviđa ovo zahlađenje :(

sad će se kiselit kupus, to će bit najprirodnije povrće do proljeća :rolleyes:

danas:

šnita integralnog kruha
bademi
losos, zrnati, paprika, svježe zelje, graham kruh
naranča, još malo grahama :(
2 šaruna u foliji, 1/4 krumpira iz iste folije, kelj na lešo
1/2 šake sušenog ananasa :(

5rich
02.10.2009., 19:16
sram me napisati kraj vaših menia da je moja prehrana zadnjih dana bila menza,.. i to jedan obrok,bez doručka,i eventualno večera :eek::eek::eek:
tješi me jedino to,kaj sam zbilja puuuuno hodala,i odoljela kestenima (vjerojatno mi je bilo zlo od silne maščobe iz menze,kakvu nisam pojela u 5 mjeseci skupa)

ali su mi kolegice s faksa koje nisam vidjela cijelo ljeto su mi rekle da sam smršavila :cerek::cerek: i jedan dragi kolega (sad mi je još draži) :cerek::cerek:

ksrena
02.10.2009., 20:06
**banana, 3 šljive
** 2 žlice salate od tune više tijesta nigdje tune...
** žlica pire krumpira, fish fingers al samo dva - 50 gr :mad:
** activia sa žitaricama + kruška:mad:
** 100 gr posnog, pola konzerver tune

Osjećam se jaaaaaaako loše nešto me stiže.....
al neznam zašto je nuspojava žderanje:confused:
Jel ima netko kaki virus da ne mogu ništ jest bar tjedan dana:ne zna::ne zna:

giova
02.10.2009., 20:27
i ja kažem....stižu nam dani bez sunca, puni kiše...a to znači bar za mene da sam više doma navečer..sve skupa...not a good combination!! :p

ispravak: Mo: mandarina, zeleni čaj
V: posni sir, pureća šunka, rotkvice, par maslina, rajčica, obični jogurt...

ufff.... a i nešto me hvala..nos mi curi..i stalno kišem... :) moramo se STICK together!! :D

tinkerbell
02.10.2009., 20:59
hej komadi moji ne dajte se!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja sam isto danas malo zbrljala...

z: banana i 1/4 kruške
d: 3 dcl jogurta + 3/4 kruške (zaliha zobenih na poslu je istekla tako da ništa od njih danas)
g: 1 i 1/2 komad zeljanice (komadi veličine pola štrudle od višanja u pekarni:p)
mo: 1 kugla sladoleda
r/v: 3 komada zeljanice malo luka i 3 dcl jogurta

eto to je to...Atlantis daj evaluaciju...pere me nerealnost...jel to too much cijeli dan (kcal gledano jer kvalitativno jbga nije baš wow) :)
Radler :)
e da zaboravih reč tjelovježbu: teglenje stvari iz Bille,pranje kupaone,wc-a,kuhinje, poda u hodniku,kuhinji i mojoj sobi :)

pusek svima

atlantis
02.10.2009., 22:05
okej je :)

ja sam doma, sama :/

trebala imati goscu pa nisam niš organizirala, gosca nije mogla doć i ja ostala sama

i sad bih nekaj jela :D

valjda mi je dosadno :rolajz sama na sebe:

zima mi je za ić van s pesima, zima mi je i jumpat po orbiju, a dosadno mi je ležat i buljit u tv

:mama:

ksrena
03.10.2009., 08:41
okej je :)

ja sam doma, sama :/

trebala imati goscu pa nisam niš organizirala, gosca nije mogla doć i ja ostala sama

i sad bih nekaj jela :D

valjda mi je dosadno :rolajz sama na sebe:

zima mi je za ić van s pesima, zima mi je i jumpat po orbiju, a dosadno mi je ležat i buljit u tv

:mama:

kako mi je poznat ovaj scenarij!!!!
mooooolim te reci kako je završila večer??
Ja se ne mogu natjerat vježbat, poslije go fitnes frendica mi je ozljedila pozadinu (pala je sa rola:( ) i nisam ni krenula, kad jednom krenem ja stvarno volim vježbat, ali treba krenut...
Ubi me ova promjena sezone, a glava me već treći dan neljudski boli (ja inače nisam sklona glavoboljama, a ova se seli u predio sinusa:mad:) jučer sam uz povraćanje (od bolova) cijelo popodne provela u krevetu....
danas nije ništ bolje..

** 2 int. žemje sa dukatela light
** voltaren??

5rich
03.10.2009., 09:43
ja ću se natjerati da odem u teretanu...imam studentske povlastice pa me dođe samo 100 kn mjesečno,jer otkako sam završila s tetom jillian teško se natjeram na nekaj drugo..osim na hodanje(neki dan sam prehodala pol gornjeg grada,i cijelu savsku:D:D)

a današnji meni:

d:integralni tost i domaći namaz
mo:kruška
r: ćufti s malo pire krumpira
mo: kesteni
v:možda pola breezera :ne zna::ne zna:

atlantis
03.10.2009., 11:34
kako mi je poznat ovaj scenarij!!!!
mooooolim te reci kako je završila večer??
Ja se ne mogu natjerat vježbat, poslije go fitnes frendica mi je ozljedila pozadinu (pala je sa rola:( ) i nisam ni krenula, kad jednom krenem ja stvarno volim vježbat, ali treba krenut...
Ubi me ova promjena sezone, a glava me već treći dan neljudski boli (ja inače nisam sklona glavoboljama, a ova se seli u predio sinusa:mad:) jučer sam uz povraćanje (od bolova) cijelo popodne provela u krevetu....
danas nije ništ bolje..

** 2 int. žemje sa dukatela light
** voltaren??

22:30 orbi :mirko:
pa nektarina i dalje po planu :mirko:

anguis
03.10.2009., 11:56
Cure, može savjet? Šta se tiče moje trenutne tjelovježbe, hodam jedno pol sata dnevno, radim vježbe za trbuh i idem pješke na 3.kat, ne koristim lift. Najveći problem mi je trbuh, nije niš strašno ali ima viška, ostatak je ok samo bi se trebala zategnut. I sad, da li mi preporučate teretanu ili aerobic (shaping)??

Inače, jučer:

D: tostirana feta raženog s ABC-om, pola paprike, šalica mlijeka
R: srdelice, mahune na salatu s kapulom, salata od paprika i pomidora
MO: napitak od šumskog voća, zelenog čaja i cimeta
V: čokolino (nije mi se niš drugo jelo)

ksrena
03.10.2009., 13:02
22:30 orbi :mirko:
pa nektarina i dalje po planu :mirko:

:s:s:s:s

atlantis
03.10.2009., 15:21
angius :) aerobic, navodno samo to skida salo jer mišići su ispod sala pa ti nabijanje istih ne koristi ako su prekriveni :D

al na meni je još toliko sala da ni ne pomišljam na mišiće :rofl:

ksrena, niš se nemoj klanjat :D da to napravim svaki put sigurno bih imala koju kilu manje :D

anguis
03.10.2009., 15:48
Danas:

D: frape (mlijeko, banana, jabuka, cimet, malo meda), 5 badema
R: 4 male lignje, salata od lignji i fažola (jako malo), slanutak na salatu (2 žlice),
miješana salata (zelena, paprika, pomidor), 2 kockice čokolade
MO: grožđe, 5 šljiva, napitak od badema, sezama, cimeta i vode
V: mislim da ništa, sve ovo danas mi se čini previše :ne zna:

giova
03.10.2009., 17:13
:lol:
suuunce!!!!! :cerek::D

ja sam jučer pukla skroz..pa sam u pol 1 išla šetat po novom zagrebu...sigurno sam odvalila 7-8 kilometara..
nisam nikako mogla zaspati.. :p

danas: D: jedan cijeli šipak mmmmm jabuka, activia,šalica kave
Mo: jabuka
R: kelj na lešo, konzerva tune s povrćem (kuruza, grašak. mrkva pokoja maslina)

za večericu ne znam što bih... :misli:

u svakom slučaju... javim!! :mig:

Melodie
04.10.2009., 06:00
Pozz cure još jednom , mogu reći da meni ide dosta dobro. Od prošle subote do ove skinula sam 3,5-4 kile. Nisam gladna a navečer napravim oko 5o trbušnjaka i amen. Danas nedjelja, smijem malo više pojesti (tako radim), a onda opet ovaj idući tjedan na dijetu. Ne jedem kruh već osam dana

anguis
04.10.2009., 12:23
angius :) aerobic, navodno samo to skida salo jer mišići su ispod sala pa ti nabijanje istih ne koristi ako su prekriveni :D

al na meni je još toliko sala da ni ne pomišljam na mišiće :rofl:

ksrena, niš se nemoj klanjat :D da to napravim svaki put sigurno bih imala koju kilu manje :D

Hvala puno na savjetu. Na Rekreaciji su mi preporučili teretanu, s tim da do 60min radim sa spravama i onda 40min aerobno, to mi isto zvuči logično. Tako da bi možda za početak probala tako, neka 3-4 mjeseca i onda iduće godine krenut na aerobic za održavanje. Ne znam ni sama, sva sam više luda od toga :)

Jučer preloš meni:

D: frape (banana, jabuka, mlijeko, cimet, malo meda), 5 badema
R: 4 lignje male, salata od lignji i graha, 2 žlice slanutka na salatu, miješana salata, 2 kockice čokolade
MO: grožđe, 5 šljiva, napitak (voda, mljeveni bademi, mljeveni sezam, cimet)
V: e tu sam briljirala, planirala sam niš a pojela svašta - 2 žlice posnog, kefir,
pol tune u vodi, pol pomidora, šaka kikirikija u ljusci i onda kao šećer na
kraju hot dog i čaša mladog vina u 2 ujutro (lokalna fešta)
Tješi me što sam nakon večere prohodala par kilometara uzbrdo i cijelu večer se gibala na neki način.

Danas je za marendu bio jogurt s muslijem i cimetom, ostatak dana voće i povrće. Napravila 70-ak trbušnih i leđnih.

zelena*vatra
04.10.2009., 15:06
MO: napitak od šumskog voća, zelenog čaja i cimeta

angius, ajde opiši kako se ovo radi :D

zelena*vatra
04.10.2009., 15:14
dobar dan!

subota:
2 kriške dinje
omlet od jaja i poriluka, domaći integralni - 1 kriška
suhi ananas (fala Bogu nema ga više)- pol šake
2 čufte sa sosom od paradajza, kriška integralnog
kokice
griz marcipana :rolleyes:
1 wafel čoksica :(

tinkerbell
04.10.2009., 15:16
oj...bravo svi :):):):)

kooooooooooooooooooooooooooooma...jučerašnji dan na berbi bolje je zaboraviti...ufffffffff...šta je sve kroz moja usta ušlo...bilo je tjelovježbe ali daleko premalo da bi sve to potrošila...danas pokušavam manje...dat ću sve od sebe....doručak i ručak su mi bili malo toob ig pa ću sve do ostatka dana smanjiti...

mah mah :):D

anguis
04.10.2009., 15:17
angius, ajde opiši kako se ovo radi :D

To je moj tata našao u nekoj knjizi kao najzdraviji obrok na svijetu, zove se Kraljevski frape, a radi se ovako:

1 šalica zelenog čaja
1 žlica mljevenog sjemena lana
1/2 šalice smrznutih malina, kupina ili jagoda
1 žlica mljevenih orašastih plodova

To se sve skupa smiješa u mikseru i to je to! Meni nije pretjerano ukusno ali mi je idealno kao međuobrok.

dianna
04.10.2009., 15:21
TInker a nije fora :zubo: napiši jelovnik i kad zabrljaš, dobro je da nekad vidimo šta , s čim i koliko brljamo koji dan, a ne samo kad nam dobro ide ;)

zelena*vatra
04.10.2009., 15:35
Aerobik:
step aerobik izbjegavajte, znači samo aerobik bez stepera je bolji- ne uništavalju se zglobovi, prvenstveno koljena- nema nabijanja.
dobar aerobic instruktor će imati na kraju i na početku vježbanja temeljito istezanje ( TO JE OD NAJVEĆE VAŽNOSTI)

moje iskustvo:
na aerobik, pa na step aerobik sam išla kroz srednju školu i fax kod istog trenera, on se prešalto na step, ono " napredovao" je.
Prvo vrijeme je fakat bio super, istezanje, super koreografije, dok je s vremenom, počeo forsirati, sve pod utezima, sa pijeskićma na nogama, ma, sve živo i neživo, dok se na kraju nismo ni istezali, niti zagrijavali- već, šipka sa utegom (6 kg sa svake strane, hop na ramena, pa ajmo u čučanj) - a kak se ja uvijek trudim da budem najbolja- ja uprla!
I kaj je bilo! - ruptura ramenog mišića.
druge ženske su imale strgana koljena (kaže frajer "pa kaj, to je samo hrskavica- inače i on ima uništena koljena, al se frajeriše sa svojom stručnošću) ,kičmu preforsiranu, vrat, ma sve.

Tad sam fakat puno vježbala, al sam bila debela, jer : toliko je to bilo iscrpljujuće i preforsirano, da nisam imala snage pomaknut se nakon treninga- pa sam jela!
TO NIJE DOBRO- TO JE ZNAK DA SE NE VJEŽBA DOBRO - TREBA BITI UMJEREN!

NITI SLUČAJNO SE NEMOJTE FORSIRATI!

Rađe se doma fino istezat i vježbat, onako kao u školi na tjelesnom!

Inače, fizijatar mi je rekao da užasno puno mladih žena ima takvih posljedica od aerobika

Izaberite rađe ples, jazz dance, ili hodanje ...

Slažem se sa nečijom izjavom ovdje da je 80% pravilno hranjenje, a 20% vježba. - Ja sam tada radila obrnuto

pamet u glavu s odabirom vježbi/instruktora/teretane, da ne završite s mojim posljedicama

pusa, odoh se sunčati!

anguis
04.10.2009., 22:46
Danas nisam baš bila od jela:

D: jogurt s muslijem i cimetom
R: salata (zelena, pola pomidora, slanutak, fažol, pola tune u vodi)
MO: jabuka, 2 badema
V: napitak (zeleni čaj, šumsko voće, cimet, bademi)

atlantis
05.10.2009., 00:08
Hvala puno na savjetu. Na Rekreaciji su mi preporučili teretanu, s tim da do 60min radim sa spravama i onda 40min aerobno, to mi isto zvuči logično. Tako da bi možda za početak probala tako, neka 3-4 mjeseca i onda iduće godine krenut na aerobic za održavanje. Ne znam ni sama, sva sam više luda od toga :)
.

gle ja sam dvadeset skinula a da sam u teretani bila ravno 4 ili 5 puta :D

i bogme se iskreno čudim tko ima tri puta tjedno vremena po tri sata za vježbanje :ne zna:

ako možeš i želiš :top: vjerujem da je više koristi nego štete :)

Shtefitza
05.10.2009., 05:56
D: integrlanih kruh, namaz od slanutka, sir, tanka snita prsuta, breskva
R: puretina, cikla, zucchini
V: integralnih kruh, ajvar, sir, tanka snita prsuta, vocni caj

ksrena
05.10.2009., 08:23
a jesam jučer imala bliski susret sa preko nekoliko kolača...:mad::mad:
nije za pričat

** cornflakes sa mlijekom
** banana
** 1/4 sendviča (ovo je bilo u stanci planinarenja:top:)
** 1/2 bijelog mesa, zelena salata i nekoliko krumpirića (sve je bilo u pećnici dok smo planinarili)
**:mad::mad::mad:

ako ništa drugo ovaj me bliski susret bar natjerao da se vratim dobrom starom vježbanju....nakon 2 mjeseca pauze..
10 min steper, noge, prsa, leđa s utezima pa 1oš 20 min orbi htjela sam i duže al ronda za popizdit a moj muž ne zna šta mu je...

zelena*vatra
05.10.2009., 11:04
kraljevski frape zvuči baš ok! Budem ga probala! :) fala anguis

nedjelja:

šnita integralnog domaćeg
zobena kaša kuhana na vodi s grožđicama
3 kocke čokolade za kuhanje
snjeguljica
juha
pileća prsa, mrkva, patliđan, buča - pečeni u rolu
sir -tvrdi, domaći
buhtla sa sirom

sve fino, al malo puno ... :o

zelena*vatra
05.10.2009., 11:28
a jesam jučer imala bliski susret sa preko nekoliko kolača...:mad::mad:
nije za pričat

..

ajde, barem si planinarila- nije to za bacit !:)

ksrena
05.10.2009., 11:40
** 2 kruške,
** 3 bobe grožđa
** omlet sa tikvicama, salata krastavci, +jogurt (biće u podne) (omlet je bez
brašna samo prelivena jaja preko tikvica) :klopa:

:misli:
čisto da riješim "jezičnu barijeru" vidim da neki vas peku "U rolu" jel to znači samo pečeno u pećnici ili ima neka shema koju ne znam???

zelena*vatra
05.10.2009., 12:33
meni u rolu znači isto kao u rerni i pečnici.

ovaj omlet zvuči super
Ajd reci jel tikvice ribaš ili izrežeš na kockice?
jel posoliš, pa procijediš ili direkt na tavu?

irus
05.10.2009., 12:56
Evala!
Vikend bio nadasve izdašan,još subota aj,aj,al jučer samo mumala.Krenili ovi rođendani,a i papala sam manistre za ručak pa mi to odma nije drago.Zastoj u probavi par dana,isto ajmee.Uglavnom prošli tjedan mogu proglasit katastrofom i već sam vas odi tila pozdravit,al navukla sam se i ne odustajem.Baj d vej danas je novi dan,idemo dalje reka bi dotični!
Jutro:2 čaše vode i donata i kava(probava uspješno potaknuta nakon duuugo,predugo-bar kg lakša,drobica izdušila)
-našla krasnu holle kašu od integralne zobi,radi se sa pola mlijekom ,pola vodom i okus joj je ok,stavila 3-4 lješnjaka i bajama čisto radi efekta(u bio i bio)
Ručak:juha,lešo meso i fažolet ilitiga mahune
Mo:nekaj,još ne znam
Večera:neke isto iz bio i bio žitarice s orašidima s zobenim mlijekom

Šta mislite o kokicama?Nešto mi se motaju po glavi u zadnje vrime,izbjegavam ih radi zadržavanja soli i probave,al baš da čujem vaše mišljenje.I koliko ofkors?

Ereshkigal
05.10.2009., 13:09
Ja već danima imam abnormalnu potrebu za slatkim i sve se suzdržavam, ali zato trpam malo badema, pa malo voća pa sve nešto pomalo i onda pretjeram. Tako da sam danas donijela odluku da danas smijem jesti što poželim i od sutra natrag na kolosijek. Od 7 mjeseca se suzdržavam pazim i kontroliram, valjda sam pukla i danas ću zadovoljiti potrebu....mislim da ću onda puno lakše nastaviti dalje...
Tako da danas imam grozan meni:
D: zobena kaša sa narom (to je još bilo dobro)
M: komad torte (slavlje na poslu)
R: nekoliko mini kolačića (još uvijek slavlje na poslu)
M: / (još ne znam)
V:/ (još ne znam)

i znam da je grozno, ali uopće nemam grižnju savjesti i ZNAM da ću sutra po starom puno, puno lakše....
Jednostavno mi je trebao ovakav dan.

ksrena
05.10.2009., 13:10
meni u rolu znači isto kao u rerni i pečnici.

ovaj omlet zvuči super
Ajd reci jel tikvice ribaš ili izrežeš na kockice?
jel posoliš, pa procijediš ili direkt na tavu?

omlet je stvarno mrak!!
ovak: izrežem tikvicu na jako tanke kolutiće, i poslažem ih da pokrijem cijelo dno tavice (skroz malo ulja) ostavim malo i onda ih okrenem da se i sa druge strane malo zapeku. Jaja razmutim i polako prelijem preko tikvica da ih prekrije. tikvice ne solim nego jaja razmućena. Dok se peku malo vilicom zadignem rub da tekući dio iscuri na dno tak da dobijem jednu prefinu "palačinku". Danas sam potrošila pola tikvice i 5 jaja, - ručak za nas tri na poslu!!!

zelena*vatra
05.10.2009., 13:19
omlet je stvarno mrak!!
ovak: izrežem tikvicu na jako tanke kolutiće, i poslažem ih da pokrijem cijelo dno tavice (skroz malo ulja) ostavim malo i onda ih okrenem da se i sa druge strane malo zapeku. Jaja razmutim i polako prelijem preko tikvica da ih prekrije. tikvice ne solim nego jaja razmućena. Dok se peku malo vilicom zadignem rub da tekući dio iscuri na dno tak da dobijem jednu prefinu "palačinku". Danas sam potrošila pola tikvice i 5 jaja, - ručak za nas tri na poslu!!!

Jako dobro zvuči, fala na detaljnom opisu :D
Zabilježavam si recept, definitivno.:top:

zelena*vatra
05.10.2009., 13:21
i znam da je grozno, ali uopće nemam grižnju savjesti i ZNAM da ću sutra po starom puno, puno lakše....
Jednostavno mi je trebao ovakav dan.

nemoj imati grižnju savjesti:D
danas izguštaj, od sutra budeš pjevajući nastavila :mig:

anguis
05.10.2009., 15:55
gle ja sam dvadeset skinula a da sam u teretani bila ravno 4 ili 5 puta :D

i bogme se iskreno čudim tko ima tri puta tjedno vremena po tri sata za vježbanje :ne zna:

ako možeš i želiš :top: vjerujem da je više koristi nego štete :)

Ma meni je bitnije učvrstit se, ovih 4-5kg mogu skinut i bez toga, a što se tiče vremena, ne namjeravam biti u teretani duže od 1,5h dvaput tjedno, nit mi se da, nit imam vremena.

atlantis
05.10.2009., 16:48
sat i pol ti je samo vježbanje

ja sam bila početnik pa sam imala zagrijavanje 20 minuta plus par vježbica (ramena, leđa, trbuh, leđa, bedra) i navuklo se preko sat vremena, plus dok se presvučeš, dođeš tamo, pa doma pa opet si sav mokar... ... ...

mogu si mislit koliko traju treninzi onima koji idu na sve sprave, pa još vježbe onih nekih čučnjeva s utezima, pa lopta, pa opet na bicikli ili tak nekaj :eek:

zelena*vatra
05.10.2009., 20:29
eto, vratih se iz šetnje/bržeg hodanja
a mogla bi se izudarat- ne znam kaj mi je- sve ok, a onda iza ručka/večere ja jednostavno moram požderat red čokolade za kuhanje a danas i 3 tzv. "tiber" keksa! :mad:
faking ovisnost - nikaj drugo:mad:

moj meni danas:
zobene s mlijekom, ananas
tuna sa povrćem (gadna bila)
šnita integralnog
naranča, kruška, pola jabuke
juha
1/2 pilećih prsa, 2 svježe paprike
navedena čokolada i keksi
grožđe

aj, barem nisam pojela cijelu čokoladu i sve kekse, pa još nekaj " malo" :bang:

kako ste vi cure? kaj radite kad ovako zeznete?
dajte mi recite ima li lijeka?! ja i moj karakter!!!! ufffffffff :ne zna:

tinkerbell
05.10.2009., 20:45
ja sam danas polu luda...doma sam otišla u 7:15 i došla u 20:15...e sada jelo..ne baš bajno...prevelike pauze...

z 7h: 1 kruška
mo: 2 kave bez šećera iz automata
d 12 :30h : 3 žlice zobenih+jogurt + 3/4 kruške
g 16:45: cca 100 g posnog sira + šaka i pol salate od graha,slanutka i luka
mo: kornet od čokolade

eto to je to za danas...za večeru će vjerojatno biti jogurt s grožđem (ima od berbe-znam da nije dobro ali predobro je)

dorica505
05.10.2009., 21:39
Imam jedno pitanjce ;)
Mozda je off-topic ali niigdje da nadjem ovu informaciju!
I ja se pokusavam zdravo hraniti,ali naprosto obozavam slatko. . .
Nasla sam si suuuper kekse,od Mavrovića neki bio,zovu se Irokezi ili Irokezići od čokolade,i prefini su.A na odjelu su za šećeraše i može ih se jedino kupiti u DM-a,pa me zanima ako itko zna koliko imaju kalorija i jesu li štetni?(znam da je ovo zadnje malo glupo pitanje,no referiram se u odnosu na čokoladu i tome slične namirnice)
Unaprijed hvala ;)

anguis
05.10.2009., 23:16
Ja danas:

Z: 1,5 dcl jogurta sa žitaricama i 2 šljive
D: integralni tost s fetom šunke i fetom sira
R: komad svinjetine u vinu (bilo prefino da odbijem), salata (paprika, pomidor)
V: 2 jaja kuhana "na meko" s maslinovim, pol paprike i 3-4 šljive

I maznula dečku iz zdjelice 2 žličice čokolina :D

anguis
05.10.2009., 23:18
omlet je stvarno mrak!!

Ovo je zakon, ja isto to radim, samo šta tikvice naribam, najbolji ručak :top:

ksrena
06.10.2009., 13:26
danas sam dobra:
** 3 male breskve
** 5-6 boba grožđa
** "pripravak": piletina na kockice i puuuuno povrća: mrkva, grašak, mahune, kukuruz namam pojma pola malog tanjura toga :klopa::klopa:

konačno sam se sjetila kod kuće skuhat unaprijed i doneti na posao...

atlantis
06.10.2009., 13:34
bravo :)

D - kava
R - grah varivo :)
M - activia
V - šnita kruha sa sirom namazom :o

ksrena
06.10.2009., 15:36
bravo :)

D - kava
R - grah varivo :)
M - activia
V - šnita kruha sa sirom namazom :o

Koliko je ovo kalorija????:confused::ne zna:
U mojih 1200 ima puno više tog za jest???

anguis
06.10.2009., 16:40
D: mlijeko 0,9% m.m, musli
MO: žlica posnog i 2 badema
R: komad piletine u "umaku" od paprika, 2 pečene paprike, salata (pomidor, paprika)
V: biti će napitak ili posni

Ereshkigal
06.10.2009., 17:05
Da li se meni čini ili vi ovdje jedete sve manje i manje?:confused:
Ovo zadnje od Atlantis???:eek:Ja bih umrla od gladi!!!
Danas:
D: zobena kaša s narom
M: kroasan za dijabetičare
M2: mandarina
R: 2 polpete od povrća, pomidor, zelena salata
i bit će još
V: moguće jogurt ili čaša mlijeka....

tinkerbell
06.10.2009., 17:55
z: banana i 1/4 kruške
d: 3 žlice muesla + 3/4 kruške + jogurt
g: cca 200g posnog + salata od graha,slanutka i luka
r: 1,5 komad zeljanika + cca 100 g puretine + 2 paradajza
idem na tai bo :)
v: biti će jogurt i grožđe

atlantis
06.10.2009., 18:11
Koliko je ovo kalorija????:confused::ne zna:
U mojih 1200 ima puno više tog za jest???

to je 'kazna' za vikend :D :D

malo sam si dala oduška :o

ali nije ni ovo malo... grah je tanjur jedan, kruh i namaz (debelo namazano) :)

atlantis
06.10.2009., 18:13
Da li se meni čini ili vi ovdje jedete sve manje i manje?:confused:
....

pala je oklada s dragim :zubo:

ako do božića dođem u 38 imam cijelu božićnicu (cca 300 ojra) za šoping u grazu :o

Ereshkigal
06.10.2009., 18:34
Aha, onda definitivno kužim!!!:) :mig:
I ja bih tako zbog takve oklade!Morat ću si smisliti neku jer mene obrnuto od tebe, hvata manija hranjenja....stalno sam gladna....:(
pa se tako ta večera koja je trebala biti jogurt ili mlijeko prtevorila u hm, hm, puding. (doma napravljen, bez šećera, ali ipak....):rolleyes:

atlantis
06.10.2009., 18:51
pa se tako ta večera koja je trebala biti jogurt ili mlijeko prtevorila u hm, hm, puding. (doma napravljen, bez šećera, ali ipak....):rolleyes:

mene lupa slatko jako ponekad ;)

pa sam prvo krenula s tri napolitanke pa kockica čokolade pa sam shvatila da moram prestat :D

i uzela si dva dana odmora i izguštala se u napolitankama, kremšnitama od susjede :fino: i maminom štrudlom od jabuka :cerek: i onda opet po starom :o

u 38 ulazim :D već sam s frendicom dogovorila da u siječnju idemo u graz s dečkima :raspa: a tamo će bit raspašoj s rasprodajama i trošenjem :o

zelena*vatra
06.10.2009., 19:13
wow atlantis- super oklada ! :mig: ajajajaaaaaj šta ćeš se nakupovat! :D

i ja isto kao i vi neke puno papam, al su mi ženske danas na poslu rekle: "vatro, jel može jedam kompliment?- smršavila si! baš se vidi, super zelenko!"
:) bila sam sretna ko mala beba !!!

danas:

zobene s mlijekom ( u autu dok vozim :rolleyes:)
kruška
kakao
kupus, paprika, tuna, zobeni, šnita kukuruznog, 4 masline
naranča
bolonjez

atlantis
06.10.2009., 19:28
wow atlantis- super oklada ! :mig: ajajajaaaaaj šta ćeš se nakupovat! :D

računam s tim :rofl:

majice po 10 ojra, hlače budu po 20 :o donje rublje po euro, dva, pet :o

tinkerbell
06.10.2009., 21:35
odlično atlantis :p

ti i ja smo tu negdje s konfekcijskim brojevima sada :top:...ja ću krajem 10 i/ili početkom 11 mj. pohoditi malo factory outlet u Ljubljani i ostale dučančeke...:D:D
btw aposlutno sve hlače su mi prevelike....tako da sam si rekla kupiti hozentregere i isfurat ih dok si ne obnovim kolekciju hlača :p...
...danas mi je kolegica na kavi rekla da neka ne mršavim više da će mi biti previše....isto mi je rekla i najbolja frendica...ali ja mislim da malo pretjeruju jer ja bi ovih par kila još stvarno htjela skinuti...imam još par kilica materijala na trbuščiću (da govorim u umanjenici:cerek:).....:D:D:D..

da ne budem too much OT poslije tai bo-a je za večeru bio jogurt i grožđe..

kissi kissi svima

anguis
06.10.2009., 23:48
D: mlijeko 0,9% m.m, musli
MO: žlica posnog i 2 badema
R: komad piletine u "umaku" od paprika, 2 pečene paprike, salata (pomidor, paprika)
V: biti će napitak ili posni

MO između ručka i večere bio napitak, a večera ipak tuna u povrću. I da se pohvalim, danas mi je 15. dan, krenula sam s 65kg, danas sam na 62! :)

zelena*vatra
07.10.2009., 07:44
MO između ručka i večere bio napitak, a večera ipak tuna u povrću. I da se pohvalim, danas mi je 15. dan, krenula sam s 65kg, danas sam na 62! :)

Bravo! Super brojke!
Meni bude 11.10 mjesec dana, pa ćemo vidjeti (al mislim da ne bude tako dobro:rolleyes:)
Ja još nisam probala tvoj tj. kraljevski napitak, bum, čim stignem, nešto iskombinirala!

tinker, hozentregere vrati opet u modu :klap: super kaj ti je sve labavo, bravo !!! :)

tinkerbell
07.10.2009., 08:04
tinker, hozentregere vrati opet u modu :klap: super kaj ti je sve labavo, bravo !!! :)

he he he :):)...i ja to kažem.....hozići su mi llai na pamet jer remen kada stisnem onoliko koliko mi treba zgužva gore rub hlača i to izgleda užas i još mi se onda višak materijala izvlači ispod remena...tako da ću probati s n hozićima u boji bar dok ne kupim barem 1 nove hlače...stare traperice koje su mi sada preširoke sam jednostavno izrezala i napravila malo dulje hot pansice i super :)...kratke i komotne :)...

atlantis
07.10.2009., 11:11
vidim ide vam :o neka, neka :ponosna ko ćaća na sina: :D :D

Kava
Sarmica jedna, mala, šnitica kruha
Kava
Šnita kruha s purećom malomasnom i malo sira :9

tinkerbell
07.10.2009., 12:12
e žene moje mene da nas pere glad za poludit..-užas..:eek::eek::eek:

z 6:50 : banana i malo grožđa
d 9:20 : 3 žlice muesla + jogurt + 3/4 male kruške
g 12:00 : 3 žlice ostatka salate od graha,slanutka i luka i mali komadičak krtog pečenog odojka (cca 70tak g) - ostao mi od berbe još...stvarno je bio miđi...
uglavnom to će me držati 2 h ziher ako ne i više ali glad me danas pere non stop...ja ne znam jel ovo malo pa me zato pere gladi ili?

..sva sreća da mi neće dolaziti gosti sutra već sao slučajni čestitarii..ali ipak ću tortu neku ili kolač morat raditi...to torta od sira :rofl::rofl:...

dianna
07.10.2009., 12:17
Tinker, me too ...stalno sam gladna danas, i samo bi UH jela :O

do sad:

z: jabuka velika
d: zobene 4 žlice s mrvu mlijeka i vode
u: 250g svježeg sira + 100g raženog kruha

i staaaaaaaaalnno sam gladna...ufff...

ksrena
07.10.2009., 12:39
e žene moje mene da nas pere glad za poludit..-užas..:eek::eek::eek:

z 6:50 : banana i malo grožđa
d 9:20 : 3 žlice muesla + jogurt + 3/4 male kruške
g 12:00 : 3 žlice ostatka salate od graha,slanutka i luka i mali komadičak krtog pečenog odojka (cca 70tak g) - ostao mi od berbe još...stvarno je bio miđi...
uglavnom to će me držati 2 h ziher ako ne i više ali glad me danas pere non stop...ja ne znam jel ovo malo pa me zato pere gladi ili?

..sva sreća da mi neće dolaziti gosti sutra već sao slučajni čestitarii..ali ipak ću tortu neku ili kolač morat raditi...to torta od sira :rofl::rofl:...

TINKER, jel to roćkas ili????
Ja sam nedavno imala problem stalne gladi koji je završio kad sam pojela konzervu tune sa kruhom. peglalo me danima i nije stalo dok se nisam pošteno najela. Daj si oduška, predugo si stroga prema sebi...

danas:
** jedna jabuka - točnije manje od pola jer stvarno ne volim jabuku ako nije naribana i uvaljana u cimet i jogurt :rofl::rofl:
nisam stigla ništa prppremit i onda skužila da je već 10 i da neće valjat...
** jaja s tikvicama, zelena salata, pola šnite kruha

tinkerbell
07.10.2009., 12:52
TINKER, jel to roćkas ili????
Ja sam nedavno imala problem stalne gladi koji je završio kad sam pojela konzervu tune sa kruhom. peglalo me danima i nije stalo dok se nisam pošteno najela. Daj si oduška, predugo si stroga prema sebi...

danas:
** jedna jabuka - točnije manje od pola jer stvarno ne volim jabuku ako nije naribana i uvaljana u cimet i jogurt :rofl::rofl:
nisam stigla ništa prppremit i onda skužila da je već 10 i da neće valjat...
** jaja s tikvicama, zelena salata, pola šnite kruha

je draga je..B day :D:D...1 godina više :p:p...

ma znam da samstroga ali baš bi htjela tih zadnjih par kila...i sve ću preživit :D:D:D:D

ksrena
07.10.2009., 13:12
:tulum::tulum::cheer:
Ak se ne varam još nije 30..???
Ja sam osobno popizdila nakon brojke 30 čini se da tijelo kreće u štrajk protiv vlasnice... ako ima netko preko 30 mislim da će se složit:rolleyes:
Više manje ništ ne stoji tam gdje je stajalo:lol::lol:

Uglavnom dobro je posložit liniju dok još ide poslije je lakše održavat!!!!

U svakom slučaju uživaj i nemoj pojest cijelu tortu od sira (samo pola:top:)

atlantis
07.10.2009., 13:36
aaa sretan rođendaaaan :cerek:

danas je dan za uživanje i opuštanje :o

anguis
07.10.2009., 13:59
Tinker, sretan rođendan, sve najbolje želim!!!! :tulum:

Danas:

D: feta raženog s tankim slojem marmelade s fruktozom (ona iz dm-a od Schnekoppe ili kako već), šalica mlijeka
R: Isto ko i jučer, ostao komad pilećih prsa u "umaku" od paprike i salata (pomidor, paprika)

Inače, ove marmelade i namazići iz dm-a su mi pravo otkriće, odlični su ujutro s fetom integralnog ili raženog, ujedno su mi i zamjena za slatko i drži me sitom do ručka. :top:

frlet
07.10.2009., 14:14
Fruktoza, iako ima nizak GI, nije dobra za mrsavljenje.
Fino jest a mrsavit mozes samo uz dosta para...

tinkerbell
07.10.2009., 14:56
...sutra mi je B day:cerek:...ali hvala curke:grli::Pivo::grli:...ne nije 30...ali nije ni daleko...:P...
ma ne vjerujem da ću i jest tortu možda malo....

btw pao je jedna kornet od čokolade kao mo :D:D:D ...danas popodne imam letanja svuda pa ću potrošiti sve :p....

Melodie
07.10.2009., 15:02
Pozz cure, evo i mene ovdje, prešla sam s Društva za mršavljenje i mogu se pohvaliti da sam u 12 dana izgubila 4 kg. Nisam gladna, samo sam izbacila kruh, I dalje jedem slatkiše i tjesteninu ali u malim dozama. :D

anguis
07.10.2009., 15:16
Fruktoza, iako ima nizak GI, nije dobra za mrsavljenje.
Fino jest a mrsavit mozes samo uz dosta para...

Ma meni je za marendu to odlično, stavim stvarno malo toga na kruh tako da nema brige. I mogu tu reć da svih ovih 15 dana fino jedem, a skinula sam 3kg...

atlantis
07.10.2009., 15:16
dobro došla i čestitam :)

giova
07.10.2009., 16:21
tinker:klap::tulum::cheer: onda sutra!!!

D: šipak, activia, šalica kave
Mo: tri mandarine
R: batak, zabatak, brokula,salata od kupusa

zasad...:mig:

Ereshkigal
07.10.2009., 17:05
tinker sretan rođendan i sve najbolje!!!:tulum::Pivo:

Ja samo milsim na hranu...u zadnjih par dana (da li zobog stresa???:ne zna:), stalno imam potrebu jesti....
Imate li kakav savjet cure- postoji li nešto što smanjuje apetit?Kakva namirnica, bilo što?
Jer već ludim....:flop:

Danas:
Z: kašica voćna za djecu
D: zobena kaša s narom
R: dijabetički kroasan sa zobenim mlijekom (loše, loše, ali nisma imala izbora)
V: posna pita zeljanica se peče
:D

zelena*vatra
07.10.2009., 19:56
Tinker, ak nebum sutra pri netu sada ti č-e-s-t-i-t-a-m ***Sretan rođendan*** :jumping: :tulum:

@Ereshkigal- Ja za smanjenje apetita nekad znam popit čaj bez šećera, što topliji, ali to samo da se ne prežderavam, a ne umjesto obroka.

danas:
zobene s milijekom, 1/4 banane
kakao bez šećera
integralna tjestenina s parmezanom, kupus, 4 masline, 2 kisela krastavčića
pečene papaline i krumpir
1/2 šake badema, kikirikija, grožđica, oraščića (studentski mix)
sada pijem vrući zeleni čaj s jasminom :mig:

anguis
07.10.2009., 22:49
Dakle, današnji potpuni meni:

D: feta raženog s marmeladom s fruktozom, čaša mlijeka
R: komad piletine u umaku od paprike, salata pomidor + paprika
MO: 3 badema, 5 bobica grožđa
V: tuna u povrću, kockica čokolade

zelena*vatra
08.10.2009., 08:14
sinoć:
7 rafaello kuglica
2 ferrero rocher kuglica

- i to sve u čast mame i seke; mama imala rođendan :tulum:, seka dala ispit!
:klap:
:afro::zubo:

Tinker, sretan rođendan !!! :Pivo:
uživaj danas, javi kakva je torta :klopa:

Odoh ja u prirodu i društvo !!!:cerek:
Uživajte!

zelena*vatra
08.10.2009., 08:14
e, da i još:
liker od čokolade :cerek:

Maiya
08.10.2009., 13:36
D - Zobena kaša s malo fruktoze i 2 kockice 70% čokolade
R - Piletina i zelena salata
MO - Pojest ću jabuku
V - Vjerojatno posni sir s malo piletine, ili čak samo posni?

To s međuobrocima meni slabo ide. Uvijek sam ih htjela ubaciti nekako ali čini mi se da najbolje funkcioniram s 3 obroka na dan. Ali danas mi treba jabuka jer sam rano ručala :D