PDA

View Full Version : Kako fino jest', a mršavit'?

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73

ciganche
25.03.2010., 08:06
aaaaaaaaaahahahahhahahaaaaaaaaaa :rofl:

to je zbog kafe :)

ah, svaki moj obrok ima svoju anegdotu :rofl: jučer sam ponijela previše riže i mesa pa su kolegice čopale iz moje zdjelice :rofl: tako da sam pojela malo na kraju :top:

glede kave i atlantis - i mene zasiti kava i ponekad mi je međuobrok mada ne pišem to jer svaki dan popijem bar tri šalice (crna s malo šećera, ne mogu bez njega jer je gorka jako, sladila mi ne pašu u kavi)
al u zadnje vrijeme sam primjetila da sam se počela tresti :eek: i da me želudac steže :flop: pa je muž kupio onu instant Bianku koja se miješa s mlijekom, tako da mi je baš fino ponekad njom zamijeniti ovu tursku crnu kavurinu :top:

ksrena
25.03.2010., 08:36
mrzim svoje želudac

šnita kruha s ajvarom
kava
tanjur mahuna (mahune, pola krumpira, 1/4 pilećih prsa)
kava (mala iz aparata)
imam tu jabuke al me strah uopće pomislit da jednu pojedem a gladna sam ko pas
bit će cornflakesi s jogurtom

(dakle, koji mi kurac vrijedi doručak kad sam nakon nega jebeno gladna cijeli dan :mad: )

Meni je baš to tajna uspjeha jer razbudi metabolizam, i u zoru počne trošit. Ja zato MORAM jesti svaka 2-3 sata. TINKER će ti temeljito objasnit, jelda Tinker :grli: ?? U početku mi je to strašno išlo na živce jer moram stalno bit spremna, ali sad već imam zalihu MO-ova na poslu i jedem svaka 3 sata i danas sam uz nove traperice obukla staru košulju (u koju ne stanem zadnje dvije godine) počinjem imati sasvim novu pojavu u svom životu - STRUKIĆ.
A neman ispod mojih :cice: sve više gubi status nemani i približava se nazivu "trbušćić"!!!:cerek::cerek:

ciganche
25.03.2010., 09:01
počinjem imati sasvim novu pojavu u svom životu - STRUKIĆ.

:cerek::cerek::cerek:

ja sam svoj prije nazivala - kulenove seke :rofl: sad se nazire lijep strukić, maaaalko zaobljen trbuščić, muž kaže da je presladak i non stop me čopa za njega :rofl:
ak sam dobra sebi i svom mužu, šta me briga za ostale komentare :cerek:

tejka.
25.03.2010., 09:07
ajde neka :top: i mene ima sve manje, ne stignem svaki dan pisati :visi: osim ovako ujutro uz kavu ili navečer kad dođem s posla...ako i dođem doma

hvala :cerek: a tufahije....dakle, zašto sam pojela pola - zato što mi je druga polovica skliznula s tanjura i pala na pod :rofl: netko gore nije htio da pojedem cijelu tufahiju :rofl:

:lol::lol:

free land
25.03.2010., 09:10
ah, svaki moj obrok ima svoju anegdotu :rofl: jučer sam ponijela previše riže i mesa pa su kolegice čopale iz moje zdjelice :rofl: tako da sam pojela malo na kraju :top:

glede kave i atlantis - i mene zasiti kava i ponekad mi je međuobrok mada ne pišem to jer svaki dan popijem bar tri šalice (crna s malo šećera, ne mogu bez njega jer je gorka jako, sladila mi ne pašu u kavi)
al u zadnje vrijeme sam primjetila da sam se počela tresti :eek: i da me želudac steže :flop: pa je muž kupio onu instant Bianku koja se miješa s mlijekom, tako da mi je baš fino ponekad njom zamijeniti ovu tursku crnu kavurinu :top:

joj ja bi završila u bolnici....:confused:

tejka.
25.03.2010., 09:15

joj ja isto kavu stavim cesto u međuobrok..ali onda je to ona iz aparata sa malo čokolae i secerom...nemrem bez secera piti kavu a tipično horoskopski za mene (blizanac) zaborvim doma natren..i kaj sad :D uglavnom....nije dobro....

tinkerbell
25.03.2010., 09:16
Meni je baš to tajna uspjeha jer razbudi metabolizam, i u zoru počne trošit. Ja zato MORAM jesti svaka 2-3 sata. TINKER će ti temeljito objasnit, jelda Tinker :grli: ?? U početku mi je to strašno išlo na živce jer moram stalno bit spremna, ali sad već imam zalihu MO-ova na poslu i jedem svaka 3 sata i danas sam uz nove traperice obukla staru košulju (u koju ne stanem zadnje dvije godine) počinjem imati sasvim novu pojavu u svom životu - STRUKIĆ.
A neman ispod mojih :cice: sve više gubi status nemani i približava se nazivu "trbušćić"!!!:cerek::cerek:

ljubek....:grli:

da ja sam ista ko i atlantis...meni je jest ujutro koma..oduvijek ali samo ako "moram" jest odmah nakon kaj se dignem..ako imam pola sata/sat pauze od buđenja do doručka no frks..pojedem vola :).......e kada radim je sranje jer idem kroz 20 min od doma..zato jedem taj voćni mix ili voćnu salatu ujutro..to je tek par žličica samo da nekaj pojedem i da mi se metabolizam pokrene..+ detoksikacija koju voće radi u želucu....
ja čim dođem na posao si smiksam instant kavu od mercatora bez šećera i kako kad kap mlijeka 0,9...i to me zasiti i onda kada ogladnim doručkujem müsle s jabukom i jogurt..i onda dalje svaka 3 h jedem po rasporedu...

bit je da si takvim "čestim" obrocima ubrzaš metabolizam...ja se na momente osjećam ko malo dijete jer jebote svaka 3h se meni želudac javlja..i to nije problem osim kada nemam u blizini niš za jest :rofl:

vikendom ne jedem tako često jer jače doručkujem...pogotovo kada sam kod dragoga jer smo vječito vani..ili u gradu ili kod frendova ili posvuda..uglavnom doma dolazimo na ručak...dobro tamo se i kasnije dižem...ako se slučajno zbudim ranije onda najčešće pojedem voće i pričekam da se on digne jer skupa doručkujemo :)...

tako da pona6ta ove moje litanije je da taj zajutrak od voća meni rješava taj brejk do doručka...nije prazan želudac a opet nisam se nakrcala...

tinkerbell
25.03.2010., 09:21
:cerek::cerek::cerek:
ak sam dobra sebi i svom mužu, šta me briga za ostale komentare :cerek:

hehe...moj je meni rekao kada sam krenula : "ja sam tvoje gabarite vidio prvi dan i da mi smetaju ne bi bio s tobom toliko...dakle to radiš radi sebe i samo radi sebe...meni se sviđaš ovakva kakva jesi..."..mislim da sam taj tren zapravo shvatila koliko ga volim :cerek: :cerek:...uglavnom daleko da mu ne paše sada kada sam omršavila...vidim mu po očima... i ponašanju...

samo je bitno OVO RADITE RADI SEBE I SVOG ZDRAVLJA(PSIHIČKOG I FIZIČKOG) I SVOG SAMOPOUZDANJA (KOJE NEMINOVNO DOLAZI PO RJEŠENJU "PROBLEMA") I SVOJEG ZADOVOLJSTVA....JER KADA STE VI ZADOVOLJNE SAME SOBOM TA POIZITIVA ZRAČI I PRELAZI NA DRUGE LJUDE..I ONI AUTOMATSKI IMAJU POTREBU BITI U VAŠEM DRUŠTVU JER STE TAKO POZITIVNI I SRETNI....SRETNI I ZADOVOLJNI LJUDI SU DALEKO PRIVLAČNIJI NEGO DEPRESIVNI I NEGATIVNI...i ovo je 100%

irtomena
25.03.2010., 09:28
:kava:
Hvala na dobrodošlici i savjetima.
Dakle, jučer:
1.dvije jabuke+kava s mlijekom
2. kuhano jaje
3. pileća mesna štruca + prženo kiselo zelje na maslinovom ulju
4. čaj od šipka bez šećera
5. komadić štruce (mali) i žlica kiselog zelja

Znam da bi doručak trebao biti obilniji, no ne ide:ne zna:
Nisam nikad bila od jela ujutro....

Molim komentare.:rolleyes:

pure evil
25.03.2010., 09:42
pure evil, please, link o tom izračunu potrebnih i nepotrebnih kalorija koje je netko naveo ima nekoliko postova.....

http://www.tlbc.ca/blog/index.php/bmr-calculator/

potpisujem tinker skroz na skroz,da sad ne kvotam cijeli tekst...
ja ovo kak se hranim,hranim se samo zbog sebe i zbog nikog drugog...
ne zanima me kaj će mi reć dečko,mama,tata,baka,stric,strina,deda,baka,suseda bara i mara....

kak sam i rekla, nemam puno kila viška,zapravo vjerojatno sam i došla do idealne težine,ali želim se ovak nastavit hranit ZDRAVO i vježbat..želim da sa 85god si mogu sama zavezat tensice!! :zubo:

i da,ako ste nezadovoljne same sa sobom, sve će vam smetat kod drugih, i od tu kreću svi problemi... dakle ,prvo "sredite stvari u vlastitom dvorištu" :top::mig:

tejka.
25.03.2010., 10:04
kak sam i rekla, nemam puno kila viška,zapravo vjerojatno sam i došla do idealne težine,ali želim se ovak nastavit hranit ZDRAVO i vježbat..želim da sa 85god si mogu sama zavezat tensice!! :zubo:

:s:s potpis

krinka
25.03.2010., 10:19

:D:top::D
bravo!!!
jucerasnji meni
D-nes,jogurt 0,9%mm sa lanenim sjemenkama
MO-nista,jer sam kuhala rucak,pa sam bila sita
R-piletina pecena na boci od pive,ali je u boci umjesto pive bilo bijelo vino,a ispod tona sarolikog povrca,kristalka sa limunom,maslinovim,cesnjakom i soli...
MO-jabuka
V-piletina i povrce od rucka
steper 700x
setnja do maksimira,po maksimiru i nazad 3,5h :)
that's it

marty_19
25.03.2010., 10:29
slažem se s pure i tinker :D :D

i ksrena: bravo na 37 danu :D hoćeš li tako i nakon korizme nastavit?

evo moj meni od jučer... došla sam oko 12 navećer doma, užasno umorna i nisam stigla napisat :/

d: šnitica integralnog+ tanki pramaz abc sira + 2 šnitice pik šunke
mo: jagdode (5 srednjih)
r: konzerva tune i šnitica i pol integralnog + 1 rajčica
mo: jagode
mo: banana
v: jogurt s žitaricama (oko 18,30)...

4l vode/zelenog

i nakon toga sam pojela u kinu malu šaku kokica, ogladnila sam, mislim da nije tako strašno :ne zna: ispravite me ako griješim...

pola sata yourself fitness, pola sata hodanja i pola sata hodanja po dućanima :)

ksrena
25.03.2010., 13:23
ofkors :cerek:

bass
25.03.2010., 16:09
link za izračun kalorija:
http://www.tlbc.ca/blog/index.php/bmr-calculator/

jučer:
7: ness sa sojinim, pšenična magma
do 16: kruška, jabukax2, kava
16: salata sa svježim povrćem , 4 kockice piletine, malo tofua
19: 2,5 žlice kravljeg i zrnatog, 2 rajčice,malo tvrdog sira, žlica salate od ručka
previše za večeru, danas bu bolje...

vježba ujutro leg magic wout pola sata ...

-VjeV-
25.03.2010., 19:14
otkrila sam sto je proljetni umor :mad:

jucer:
d-zobene+kakao, ness
m- pola vrecice slanih stapica
r- mix (brokula, karfijol, mrkva, celer,krumpir) 2 rizina krekera sa purecom
m- 3 krekera s purecom sunkom, sirom,maaalo majoneze i zelenom salatom, red cokolade :facepalm:
v- ness

vjezbala 45min na orbiju, 30 na biciklu...

mala cHrna
25.03.2010., 19:28
alo žene, di ste??? nešto je pusto danas :ne zna:

- 2 šnite integralnog s abc sirom, tekući jogurt, kava
- bio aktiv, šaka brusnica
- 2 kocke tamne čokse - prelazi mi u naviku, niiiije dobro!!!
- sendvič od dvije tanke šnite raženog, 2 šnite deluxe, malo svježeg sira namazanog i puno rikole
- jabuka
- 7 prženih srdelica, jaaako malih, brdo cvjetače na lešo (pol tanjura) :klopa:

nisam vježbala. ne vježbam dok imam mengu. imam grčeve i jednostavno mi se ne da. sreća pa traje samo 4 dana :zubo:

blizanka
25.03.2010., 20:11
evo i mene (cca 1200kcal):

8:30: 2 šnite agramer kruha, namaz sir, bijela kava
11:30: žlica njoka od jučer, 1 šnita agramer kruha + ajvar
16:00: juha od brokule; kuhana tikvica, brokula, karfiol, mrkva - pol tanjura te mješavine + tuna
17:00: ness + mlijeko
19:30: žlica zobenih, žlica rižinih, žlica fitness + 150ml mlijeka

irtomena
25.03.2010., 20:21
danas:
2 naranče, kuhano jaje
pureća pljeskavica+ pirjani grašak s mrkvom+ zelena s maslinovim i jabučnim
naranča, kava s mlijekom, čaj
opet isto kao za ručak, manja porcija

mali buco
25.03.2010., 20:37
D: nes, 100g tekućeg jogurta 0.9% i 2 šnitice integralca s dijetal. pekmezom
MO: jabuka, Mg
R: šnita štruce (nije punjena) i zdjelica homemade meksičke
MO: komadičak pite od višanja i sok od grejpa
MO: kava
MO: jabuka, Ca
V: pečeni pileći batak (na vodi) i 4 žlice dinstanog graška /četvrtina tanjura...)

5rich
25.03.2010., 20:41
:w

tudej:

D: 25 g nekih fitness s voćem(samo to mi ostalo :rolleyes:) + 1 dcl mlijeka,ness s malo mlijeka bez šećera
MO: kuglica home made sladoleda od kruške i jogurta
R: lignje na žaru(1 veeelika žlica tih lignji) + 2 jušne žlice kelja na lešo, zelje za salatu
MO: neka proteinska pločica iz dm-a -45 g-160 kalorija
V: 2 žlice posnog + 1 dcl jogurta + 2 šnite dimceka

pure evil
25.03.2010., 20:53
moj meni danas:

-2 crna tost kruha,abc sir,malo jogurta
-kalcij
-integralna riža i povrće od jučer, 4 šnite šunke,masline, 1 kocka tamne čokse
-jabuka, magnezij
-1 corny
-žlica i pol zamrznutog šumskog voća sa žličicom fruktoze ( da i nju probam,baš je fino ovo)
-2 šnite domaćeg integralnog kruha,na njemu posni sir pomješan sa mrvicom jogurta i sa začinima

-med+cimet

-vježba:15min sobni bic,10min steper,20min pilates

rezime: moglo je i bolje, al danas sam baš fino klopala i baš mi je pasalo..
zadnji obrok je bil oko 18h i još uvjek sam sita pa neću sad večerat jogurt..
ovaj domaći kruh -> to je moj prvi kruh da sam si ga sama omjesila :cerek:
stavila sam pola kile crnog brašna,podravka tip 1100 ak se ne varam, malo maslinovog ulja, malo soli, malo mlake vode, pola vrećice kvasca,sjemenke lana,suncokreta i sezama. meni je baš fino,mama isto kaže da je dobar :zubo:
od sad si sama mjesim kruh :cerek:

pítā
25.03.2010., 21:08
- žlica i pol zobenih, jogurt 0,05 m.m., jabuka, par grožđica, dvije suhe šljive, žlica mljevenog rogača
- dinstani grašak, dimljeni seitan, zelena salata
- stilla natura pločica 60% orašida
- isto kao ručak, ali manje i žlica posnog sira
- tri jagode, dvije šljive, par badema

+ šumeći cink i magnezij

Pol sata sobnog bica, par vježbica na podu i sat vremena natjeravanja nećaka po parku (klackanje, ljuljanje i jurcanje); valjda se i to računa ko neka aktivnost :D

Pure evil svaka čast za kruh, i ja sam ga jedno vrijeme pekla doma ali raženi s lanenim sjemenkama al sam odustala jer stvarno malo kruha jedem pa mi nema smisla. Nekad prođu dani da ne jedem kruha a nekad jedem dva dana za redom a to se nikad ne zna.

tejka.
25.03.2010., 21:11
Danas:

Zajutrak: kava i jabuka
Doručak: posni sir
Ručak: tikvice sa mljevenim mesom
Užina: jabuka
Večera: sendvič od tune

pure evil
25.03.2010., 21:24
Pure evil svaka čast za kruh, i ja sam ga jedno vrijeme pekla doma ali raženi s lanenim sjemenkama al sam odustala jer stvarno malo kruha jedem pa mi nema smisla. Nekad prođu dani da ne jedem kruha a nekad jedem dva dana za redom a to se nikad ne zna.

kod mene doma se jede dosta kruha, tak da se ne bojim da će ga ostat hehe :) a i ako ostane 2-3 dana,to je meni oke,ne moram jest svaki dan friški kruh :mig:

curke bravo za vježbanje :headbang::lux:

marelica84
25.03.2010., 21:25
ajmo da vidimo kako je današnji dan prošao :)
D: banana, kroasan s pekmezom, mala kava s još manje mlijeka + natreen
MO: banana, aktivia sa žitaricama
R: fini mini juha s povrćem + tortelini od gljiva s malo vrhnja za kuhanje
MO: mineralna voda
V: komadić pečenog oslića (priprema za sutrašnji ručak) + 2 šnite integralnog tosta s malo paštete od tune

laku noć :)

danas bez vježbanja... ali sutra teretana intenzivno :)

ciganche
25.03.2010., 21:39
:brukica:

amo sutra pričati o hrani,može? Danas nisam kompetentna :facepalm:

čitaj - dobro sam zahebala :facepalm:

tejka.
25.03.2010., 21:48
:brukica:

amo sutra pričati o hrani,može? Danas nisam kompetentna :facepalm:

čitaj - dobro sam zahebala :facepalm:

uf...bas mi je zao...nema veze..jebes jedan dan....sutra nastavi onako kako ti samo znas :Placebo:

tinkerbell
25.03.2010., 22:11
vočni mix
jogurt+zobrne+jabuka
piletina na naglo + grah salata
1 pogačica s posipom
piletina na naglo + dinsatni grašak,mrkva,celer + zelje salata
1 kockica crne čokolade
šumeći Ca i Mg

letanje cijeli dan.....3500 tisuće koraka i 200 potrošenih kcal odprilike...nisam non stop imala pedometar...

5rich
25.03.2010., 22:15
V: komadić pečenog oslića (priprema za sutrašnji ručak) + 2 šnite integralnog tosta s malo paštete od tune

ovo boldano ti nije baš najsretniji izbor,ali ovo vrnje za kuhanje je veliki NO :nono: isto tak i kroasan(u rangu s lisnatim),pašteta od tune prolazi(ako je homemade i ako znaš kaj si stavila u nju)...
a i malo manje banana papaj :mig: i ja imam faze kad ih mogu pojesti 3 kile dnevno,ali ipak,nisu najsretniji izbor..bolje banana nego čips,ali svejedno:mig:

tejka.
25.03.2010., 22:19
ovo boldano ti nije baš najsretniji izbor,ali ovo vrnje za kuhanje je veliki NO :nono: isto tak i kroasan(u rangu s lisnatim),pašteta od tune prolazi(ako je homemade i ako znaš kaj si stavila u nju)...
a i malo manje banana papaj :mig: i ja imam faze kad ih mogu pojesti 3 kile dnevno,ali ipak,nisu najsretniji izbor..bolje banana nego čips,ali svejedno:mig:

slažem se upotpunosti :s

mali buco
25.03.2010., 22:25

malo sam napi.đena danas pa moram malo srat :zubo:
kroasan s pekmezom - loše, al ajd, jutro je, potrošila si to. al to ti je brz dotok šećera u krv, sigurno si bila jako gladna brzo nakon...
2 banane u jednom danu - nepotrebno :ne zna:
fini mini juhe općenito izbacit, to je kemija, nikom ne treba...
tortelini - ja ih obožavam, al u kombi s današnjom hranom, takvi UH ti ne trebaju :o
vrhnje - ko sam ja da ti suuuuudiiiim
MINERALNA VODA - ne kužim, ne može ti to bit MO :rofl:
2 tosta za večeru? to bi ti bilo bolje za doručak, mislim :)

e sad, ekskuze mua, morala sam te malo skritizirat...zapravo se nadam da će netko i mene, niko me ne šljivi pol posto :rolleyes: :D

mali buco
25.03.2010., 22:29
:w

tudej:

D: 25 g nekih fitness s voćem(samo to mi ostalo :rolleyes:) + 1 dcl mlijeka,ness s malo mlijeka bez šećera
MO: kuglica home made sladoleda od kruške i jogurta
R: lignje na žaru(1 veeelika žlica tih lignji) + 2 jušne žlice kelja na lešo, zelje za salatu
MO: neka proteinska pločica iz dm-a -45 g-160 kalorija
V: 2 žlice posnog + 1 dcl jogurta + 2 šnite dimceka

daj malo pobliže iksplejnaj taj slatkač :eek: :cerek:

a ova proteinska pločica, je to ona s plavim omotom? kao bananko ima okus? to je po meni ok za MO, al ja sam se lani opasno bila navukla na to :facepalm:

5rich
25.03.2010., 22:34
D: nes, 100g tekućeg jogurta 0.9% i 2 šnitice integralca s dijetal. pekmezom
MO: jabuka, Mg
R: šnita štruce (nije punjena) i zdjelica homemade meksičke
MO: komadičak pite od višanja i sok od grejpa
MO: kava
MO: jabuka, Ca
V: pečeni pileći batak (na vodi) i 4 žlice dinstanog graška /četvrtina tanjura...)

ja ću te :p

kakva je to štruca?mesna?
pita ti isto ne treba...a sok,pogotovo onaj iz tetrapaka,ti apsolutno ne treba...
ka bi izbacila taj mo pitu i sok,ali sve ostalo mi je korektno:mig:

mali buco
25.03.2010., 22:36
ja ću te :p

kakva je to štruca?mesna?
pita ti isto ne treba...a sok,pogotovo onaj iz tetrapaka,ti apsolutno ne treba...
ka bi izbacila taj mo pitu i sok,ali sve ostalo mi je korektno:mig:

zakaj bi izbacila mesnu štrucu? mljevena junetina? homemade...onak ,relativno posna :D
pita, afkors, suvišno u cijeloj priči...
grejp??? ženo božja, grehota bi bila pit kupovni...ja to cijedim, veliki sam štovatelj grejpa :cerek:

atlantis
25.03.2010., 22:37
hvala tinker, ksena i ostale

al mislim da meni NIJE pametno probudit metabolizam jer sam s ovak usporenim danas bila gladna stalno

coffeebreak
25.03.2010., 22:39
Bok curke :)

Danas:

09:00 - kava s mlijekom i medom
10:00 - banana
13:00 - 5 sushija, omanji komad filea lososa, šaka rikule, žličica mascarponea, dvije njoke
16:00 - kava s mlijekom i medom
17:00 - trećina jabuke (nisam poremećena, podijelila sam jabuku s kolegicama:))
19:30 - šnita kukuruznog kruha, trokut sira za mazanje, dvije šnitice tvrdog sira, 4 cherrya
20:00 - par šnitica ananasa i manga

Puno nekako toga na kraju ispalo :misli:

mali buco
25.03.2010., 22:43

Danas:

13:00 - 5 sushija, omanji komad filea lososa, šaka rikule, žličica mascarponea, dvije njoke
19:30 - šnita kukuruznog kruha, trokut sira za mazanje, dvije šnitice tvrdog sira, 4 cherrya

nije :mig:
jedino mi se čini duga pauza između ručka i večere...ta kava i griz jabuke su mi onak, ko kap u oceanu :D

5rich
25.03.2010., 22:44
daj malo pobliže iksplejnaj taj slatkač :eek: :cerek:

a ova proteinska pločica, je to ona s plavim omotom? kao bananko ima okus? to je po meni ok za MO, al ja sam se lani opasno bila navukla na to :facepalm:

ma obični jogurt 0.9 mm smiksan s kruškom(na 0.33 jogurta 2-3 kruške) i zamrznuto...i to 0.33 mi bude za 3 puta...super osvježavajuće....
to je inačica ksreninog sladoleda s avokadom,al ja ne volim avokado pretjerano,ali volim čudne spojeve okusa...a kruška i joogurt su mi to definitvno..

da,da,to je ta pločica..i meni ima okus ko bananko(dragome ne)...meni je to super dok direktno iz NSB-a idem vježbati...nije mi teško u želucu nakon nje(a obično dok jedem prije vježbanja ko velebit sam nepokretna)...
jest ću samo u ekstremnim letećim situacijama....

5rich
25.03.2010., 22:48
zakaj bi izbacila mesnu štrucu? mljevena junetina? homemade...onak ,relativno posna :D
pita, afkors, suvišno u cijeloj priči...
grejp??? ženo božja, grehota bi bila pit kupovni...ja to cijedim, veliki sam štovatelj grejpa :cerek:

nisam mislila da je štruca mesna štruca :facepalm:
nije bitno..:rofl:
a i grejp je u tom slučaju prihvatljiv:mig:

pure evil
25.03.2010., 22:54
coffe, čini se puno al nije, po meni ti je meni baš dobar :mig:
slažem se sa 5rich-inim komentarom za bucin meni :zubo:

5rich,te pločice su isto valjda shit ko i corny,neki dan su tu curke to napisale.
dakle,moramo se ugledat na pitu i kupit te stillnatura u kauflandu,ili radit doma corny (moram to probat,moraaam,otvoren mi je taj recept već 2 dana :zubo: )

coffeebreak
25.03.2010., 23:05
nije :mig:
jedino mi se čini duga pauza između ručka i večere...ta kava i griz jabuke su mi onak, ko kap u oceanu :D

I bila je. Nisam imala ništa na poslu osim te jadne jabučice, a dok sam došla doma i izvela psa, oprala joj blatnjave nogice, dala joj jesti (da, da, ona jede prije :rolleyes:) već je bilo 19:30 i eto ti što se dogodi - kruh za večeru:o

krinka
25.03.2010., 23:06

Danas:

kava s medom? WTF? ne mogu ni zamislit taj okus. u biti ne pijem kavu (osim ness...rijetko)
ovo boldano ti nije bas bilo potrebno. mascarpone je mastan ko sam vrag,dvije njoke mogu proci,ali...znas i sama,a ovi masni sirevi:bonk:
ali ananas je nesto kalorija sagorio,pa:cerek:
ustvari se osjecam strasno glupo kad nekome ''prigovaram''. nisam ja taj lik.
moj meni
D-jabuka,caj od kamilice
MO-sendvic iz dubravice (int.pecivo,pureca sunkla,sir,jaja,majoneza,zelena salata,krastavci)----nisam napravila rucak za na posal,pa sam improvizirala. nije sjajno,ali...
R-salata od rotkvica i pomadora,amslinovo,ocat i sol
MO-banana,3 gutljaja Coca Cole,caj od mente
V-dva mala pureca filea przena bez mascoba i salata (kristalka,rotkvice i rikula)

steper 577x
cijeli dan sam u zbrci.
s posla sam ravno vodila pesonju na EKG i maloprije sam stigla doma,tako da mi nije bilo do vjezbanja,ali ipak sam nesto odradila sto je bolje nego nista.
jel'da?
evo,komentirajte!
znam za sendvic...:kava:

coffeebreak
25.03.2010., 23:10
coffe, čini se puno al nije, po meni ti je meni baš dobar :mig:
slažem se sa 5rich-inim komentarom za bucin meni :zubo:

5rich,te pločice su isto valjda shit ko i corny,neki dan su tu curke to napisale.
dakle,moramo se ugledat na pitu i kupit te stillnatura u kauflandu,ili radit doma corny (moram to probat,moraaam,otvoren mi je taj recept već 2 dana :zubo: )

Hvala :)

I ja jedva čekam da kupim sve sastojke i napravim taj corny! Hvala Tinker :s

I meni ta pločica (ja je od milja zovem čokoladica) ima okus kao bananko i baš mi dobro uleti nekad.

I još da dodam rubriku "mogla sam, a nisam i mogu još uvijek, a neću" - domaćice. Dragi otvorio kutiju, pojeo dvije i ostavio je na stoliću kraj kauča.

Pa tko još otvara kutiju domaćica da bi pojeo dvije?!?!? Tko?!?! :rospija:

mali buco
25.03.2010., 23:11
ustvari se osjecam strasno glupo kad nekome ''prigovaram''. nisam ja taj lik.
moj meni
D-jabuka,caj od kamilice
MO-sendvic iz dubravice (int.pecivo,pureca sunkla,sir,jaja,majoneza,zelena salata,krastavci)----nisam napravila rucak za na posal,pa sam improvizirala. nije sjajno,ali...
R-salata od rotkvica i pomadora,amslinovo,ocat i sol
MO-banana,3 gutljaja Coca Cole,caj od mente
V-dva mala pureca filea przena bez mascoba i salata (kristalka,rotkvice i rikula)

steper 577x
cijeli dan sam u zbrci.
s posla sam ravno vodila pesonju na EKG i maloprije sam stigla doma,tako da mi nije bilo do vjezbanja,ali ipak sam nesto odradila sto je bolje nego nista.
jel'da?
evo,komentirajte!
znam za sendvic...:kava:

sve super osim majoneze i cole, al to znaš i sama :)

joj, poznato mi to s pesima i macama ( u mom slučaju) : derište uvijek dobi jest prije mene :o
20 kn dnevno mi ode njemu na hranu :eek:
al rađe ću sebi otkidat od usta neg da mi mačak jede neki šrot jeftini :cerek:
jesam ja normalna :o
jel ovo za KFJAM ili ZIPUMS :confused: :cerek:

mali buco
25.03.2010., 23:13
Hvala :)

I ja jedva čekam da kupim sve sastojke i napravim taj corny! Hvala Tinker :s

I meni ta pločica (ja je od milja zovem čokoladica) ima okus kao bananko i baš mi dobro uleti nekad.

I još da dodam rubriku "mogla sam, a nisam i mogu još uvijek, a neću" - domaćice. Dragi otvorio kutiju, pojeo dvije i ostavio je na stoliću kraj kauča.

Pa tko još otvara kutiju domaćica da bi pojeo dvije?!?!? Tko?!?! :rospija:

amater :kava: :D

5rich
25.03.2010., 23:19
NEMA CHATA TU :azdaja:

free land
26.03.2010., 06:40
Jutrač!

Jučer

banana, p.sir, jogurt, grožđice, sj.lana
jabuka, žličica mlj.orahagrožđice, p.sir, kap jogurta
piletina+mješavina kukuruza, mrkve i biža
piletina+posni

joj i ja ću morati nabaviti taj pedometar...dosta pješačim s bebom....
orbitrekirala sitno, ali tokom cijelog dana vježbala sa utezima

Ako netko može pomoći, Tinker,...vrijedi li uopće takvo vježbanje, recimo napravim seriju vježbi za noge i onda nakon 20 minuti drugu seriju i tako...to se protegne na stvarno dosta vremena, nije da sad ležim između, imam suuuuuuper živog sedmomjesečnjaka tako da jednostavno ne stignem od njega.
Mislim, znam da je bolje bilo što nego ništa, ali sve mi se to čini nekakao neredno.
Thank you!

zelena*vatra
26.03.2010., 07:34
jutar!

zobene, mlijeko, grožđice, cimet- 6.00
jabuka-8.00
zelena salata, smeđa riža-10.30
ness -12.00
jabuka -14.00
slani štapići -15.00
smeđa riža, šnita čistog kukuruznog kruha, malo maslinovog ulja -17.00
zelena salata, grah, ljubičasti luk -19.00

napisala sam vrijeme kad sam šta pojela.
kaj kažete? :misli:
previše?? prečesto?:confused:

EDIT: 2 sata šetnje/brzog hoda

tinkerbell
26.03.2010., 07:42
jutar!

zobene, mlijeko, grožđice, cimet- 6.00
jabuka-8.00
zelena salata, smeđa riža-10.30
ness -12.00
jabuka -14.00
slani štapići -15.00
smeđa riža, šnita čistog kukuruznog kruha, malo maslinovog ulja -17.00
zelena salata, grah, ljubičasti luk -19.00

napisala sam vrijeme kad sam šta pojela.
kaj kažete? :misli:
previše?? prečesto?:confused:

hmm po meni se čini ok izbor namirnica osim za večeru...nedostaje ti proteina....
jbga ne znam koje su to količine....inekako mi je mali razmak između obroka...:ne zna::ne zna:
štapići ko štapići su isto malo off jbga zbog mašćobe i soli..ja sam ih nekada gledala kao "djetni" obrok s jogurtom i kada sam počela čitati po vrećicama sastav bilo je :eek: :eek:tako da si njih komotno mogla preskočiti..a za večeru ubaciti proteine...

tinkerbell
26.03.2010., 07:46
Ako netko može pomoći, Tinker,...vrijedi li uopće takvo vježbanje, recimo napravim seriju vježbi za noge i onda nakon 20 minuti drugu seriju i tako...to se protegne na stvarno dosta vremena, nije da sad ležim između, imam suuuuuuper živog sedmomjesečnjaka tako da jednostavno ne stignem od njega.
Mislim, znam da je bolje bilo što nego ništa, ali sve mi se to čini nekakao neredno.
Thank you!

ovak...nije ti pametno raditi tolike pauze u vježbanju..iz razloga što tijelo treba neko vrijeme da se zalaufa na radnu temperaturu kada počinje sagorijevati masti...i taman kada dođe do nje ti napraviš pauzu i on se hladi...i onda opet...dakle ti stalno zagrijavaš organizama li ne nastaviš na radnoj temperaturi agoriejvati ono što želiš...e sada i to je bolje nego ništa...ali nemoj raditi tako velike pauze između serije...1min do 2 su sasvim ok...ne zam o kakvim se vježbama radi...ali 1-2 minje optimum odmaranja...jer niej fora da se mišići skorz odmore...već samoda se spuste iz preopterećenosti u opterećenost :)....joj ne znam jesam li dobro objasnila...:confused::confused:.

free land
26.03.2010., 08:03
uglavnom...skužila sam i hvala! :top:

tinkerbell
26.03.2010., 08:23
atlantis...ljubek najpametnije da ti sebi izorganizriaš onako kako tebi funkcionira i odgovara...

zelena*vatra
26.03.2010., 08:45
jutar!

zobene, mlijeko, grožđice, cimet- 6.00 -3 žlice zobenih, 1,5 dcl mlijeka, cca8 grožđica
jabuka-8.00 mala
zelena salata, smeđa riža-10.30 salata pun tanjur, šeflja riže
ness -12.00
jabuka -14.00 mala
slani štapići -15.00 vrećica-mala
smeđa riža, šnita čistog kukuruznog kruha, malo maslinovog ulja -17.00 šeflja riže
zelena salata, grah, ljubičasti luk -19.00 tanjur zelene, pola male konzerve graha, 1/4 luka, 5 kapi maslinovog

evo količina
kad mi je ovako napisano stvarno mi izgleda puno
proteina nisam imala doma, pa je bio taj grah

hmm po meni se čini ok izbor namirnica osim za večeru...nedostaje ti proteina....
jbga ne znam koje su to količine....inekako mi je mali razmak između obroka...:ne zna::ne zna:
štapići ko štapići su isto malo off jbga zbog mašćobe i soli..ja sam ih nekada gledala kao "djetni" obrok s jogurtom i kada sam počela čitati po vrećicama sastav bilo je :eek: :eek:tako da si njih komotno mogla preskočiti..a za večeru ubaciti proteine...

đizus, pojma nisam imala za štapiće!!! :eek:
sranje kroz gusto granje !!!

tinkerbell
26.03.2010., 08:48
evo količina
kad mi je ovako napisano stvarno mi izgleda puno
proteina nisam imala doma, pa je bio taj grah

đizus, pojma nisam imala za štapiće!!! :eek:
sranje kroz gusto granje !!!

sve u svemu okej...dobila si nekaj proteina iz graha da..ali bilo bi dobro da je bilo malo više...jedino to..ovo sve ostalo kak sam napisala u postu...

stavrno pogledaj na vrećici kaj piše....

zelena*vatra
26.03.2010., 08:52
sve us vemu okej...dobila si nekaj proteina iz graha da..ali bilo bi dobro da je bilo malo više...jedino to..ovo sve ostalo kak sam napisala u postu...

stavrno pogledaj na vrećici kaj piše....

budem pročitala ...
mislim da ću i ness izbacit- vraćam se na čaj!

P.S. da, i ja sam mislila da su štapići dijetni :rolleyes:

marelica84
26.03.2010., 08:57
malo sam napi.đena danas pa moram malo srat :zubo:
kroasan s pekmezom - loše, al ajd, jutro je, potrošila si to. al to ti je brz dotok šećera u krv, sigurno si bila jako gladna brzo nakon...
2 banane u jednom danu - nepotrebno
fini mini juhe općenito izbacit, to je kemija, nikom ne treba...
tortelini - ja ih obožavam, al u kombi s današnjom hranom, takvi UH ti ne trebaju
vrhnje - ko sam ja da ti suuuuudiiiim
MINERALNA VODA - ne kužim, ne može ti to bit MO
2 tosta za večeru? to bi ti bilo bolje za doručak, mislim

e sad, ekskuze mua, morala sam te malo skritizirat...zapravo se nadam da će netko i mene, niko me ne šljivi pol posto :rolleyes: :D

HAHAHA ok, ajde idem malo pravdati, onak reda radi :)

znam da tortelini nisu neki izbor, al jednostavno nisam imala doma boljeg izbora, a i jednom tjedno tako nešto me neće ubiti

Mineralna voda je bila MO jer kako je napokon lijepo vrijeme nisam bila u prilici ništa jesti dok sam sjedila na kavi, pa sam popila mineralnu umjesto kave i radije nisam ništa jela nego da odem u pekaru i kupimneku glupost.

mislim da dvije banane u prijepodnevnom terminu nisu problem, ali ako vi mislite da jesu :top:

znam da nije idealan dan, al obzirom na neke druge dane i vježbanje :) ja se osjećam super :) ... i cm idu dolje :) a onda valjda i kile. nemam puno kila za skinuti pa mi je tim teže, ali ustrajna sam u svojoj namjeri :)

tinkerbell
26.03.2010., 09:07
znam da tortelini nisu neki izbor, al jednostavno nisam imala doma boljeg izbora, a i jednom tjedno tako nešto me neće ubiti

mislim da dvije banane u prijepodnevnom terminu nisu problem, ali ako vi mislite da jesu :top:

ova prva rečenica je IZGOVOR!!!!!!!!!!!!!!!To ne pali...to nije bed kada si na održavanju ili kada mršaviš vrlo male kilaže tipa 1-2 kga....ali ako radiš na "normalizaciji" i "prešaltavanju" organizma još (prvih nekoliko tjedana do mjesec a katkada i više) na norlanu prehranu onda niej ok...zajebeš sve onokaj do tada napraviš...organizmu treba do cca 1 mj optimalno (bez d aikaj zasereš) da se prešalta i prihavti "novi režim" prehrane...to naravno vrijedi i za metabolizam...ovi izleti ti zajebu sve kaj si rpehranom do tada napravila...

ponavljam po 100 put (ovo ne ide tebe više :rofl: već ide sve koji tak malo malo zajebu pa kao sutra je novi dan)..ja (osobno Tinkerbell) kada sam intenzivno mršavila (dakle kada sam skidala tih 15 kga) nisam imala niti day off niti sam zajebala s bijelim kruhom,krumpirom,majonezom,šlagom,nutelom i kaj ti ja znam čime sve ne....mislim da sam 1 puta imala "izlet" nakon 6 mj.....kada mi je debelo metabolizam bio već u ritmu kao i organizam....i onda nije bed...sve do toga je bed i ne valja...:azdaja:

ovo nije ljutnja ili bilo šta ...samo vam pokušavam dati do znanja da ova fraza "sutra je novi dan" je KURAC (pardn maj frenč)...prestanite se "tješiti" jer nije....svako malo kada se tako azjebe (ovisi s čim i kolko naravno) se vratiš na početak doslovce ili na 1 korak sa 5....

nadam se da se ne ljuti koja...ovo je dobronamjeran savjet...

što se banane tiče....nije naj idealniji izbor...na 1 brzo zasiti ali je puna škroba i jbga....rađe jednu nego 2....

pítā
26.03.2010., 09:30
kava s medom? WTF? ne mogu ni zamislit taj okus.

Ni ja. Ali ja ne mogu uopće smislit kavu, nikakvu. Meni je od nje loše :ne zna:. Zadnju sam popila prije 3 godine na moru u nadi da ću doć k sebi, tri sata mi je bilo zlo. Nikad više. Pa sam se lijepo prešaltala na zeleni čaj i to mi je prvo ujutro kaj popijem :)

Jedino ne znam kaj da pijem na cugama; do sad je prolazio čaj (bez ičega); ali kaj dalje? Mineralnu? Ne znam zakaj al mi je bedasto pit mineralnu na cugi :rofl:. Oni sokići puni šećera ne dolaze u obzir, kaj mi drugo preostaje?

blentava
26.03.2010., 09:57
ajm bek i kvotam do besvijesti!!!!
: activia sa žitaricama ima jednako kalorija i više šećera od milk schnitee. Stvarno sam se šokirala jer acrivia mi je bila pojam zdravog obroka, a milk schnite slatkiša :con fused::confus ed:
ma, znala sam ja da je aktivija sa zitaricama predobra a da bi bila savrsena... :tuzni:
ja danas....

...eto...bila kod šnajderice...poludila jer je morala full uziti kostim kojibmi sada šije..a uzela je mjere prije 2 tjedna....uglavnom malo veće od tih je uzela ali kaže da ne toliko...tako da izgelda da mi cmi idu....rekla mi je javiti smsom točne razlike u mjerama od prije 2 godine pa do danas...
ja hocem te broje i fotke otkad si bila bebeljuca. jer sad si cista frustracija za nesavrsene...kozo jedna:cerek:. i jos tamo neke kave dogovarate brez mene

-
+ šumeče cink i magnezij

Ujutro pol sata sobni bic i par vježbica na podu.

Pedometar pokazuje 4251 korak i 199 kcal potrošenih na to (al nisam ga imala dok sam vozila bic). Ugl., ne znam jel to puno koraka ili nije al ovih 200 kcal su taman njoki koje sam jela danas : D
ja cu riknut. svi srchu shumeche:rofl:, ma pedometar bi mogao bit i bolji sad kad se vrijeme popravilo. al jelda ta stvarchica motivira?:mig:

rekla je blentava da ona ne nosi pedometar kad vježba, nego samo ovak kad hoda :ja kd procitam ovo 'blentava je rekla' :lol: nakon3 nanosekunde skuzim da sam to ja!!! vidi se da me nije bilo dugo na forumu....

1,5 banana+jogurt+p.sir+grožđice+sj.lana
3 wsw+ namaz
kuhano povrće+1mesna okruglica
3 wasa+namaz
4 wasa+namaz, čaša jogurta

krasan jelovnik....:bon k:
netko woli wasu? i ja isto. dragi se grozi. kaze da jedem piljevinu :kukuc:

.dakle, zašto sam pojela pola - zato što mi je druga polovica skliznula s tanjura i pala na pod :rofl : netko gore nije htio da pojedem cijelu tufahiju :rofl :to ti je bila tinker, tinker sve vidi, tinker sve zna :mudri:

Meni je baš to tajna uspjeha jer razbudi metabolizam, i u zoru počne trošit. Ja zato MORAM jesti svaka 2-3 sata. TINKER će ti temeljito objasnit, jelda Tinker :...) počinjem imati sasvim novu pojavu u svom životu - STRUKIĆ.
:eto vidis, o tome ti ja govorim.
strukic? kad je bog dijelio struk, ja bijah u redu za sise. svatko ima svoje prioriteta.:kava:cestitke sa zadrskom radi zenske ljubomore.:)

ak sam dobra sebi i svom mužu, šta me briga za ostale komentare

vish, zato sam se ja i zadrzala u gorespomenutom redu za sise....
moze bit da i imam struk :misli:
chek nek podignem sisu da vidim sta ima ispod....
to be continued....

mala cHrna
26.03.2010., 10:10
Tinker, potpis velik ko kuća :s :s :s al stvarno smo pune izgovora svaki dan :rofl:

nego, da vas pitam žemske, kaj mislite o Alpro sojinom vrhnju za kuhanje? fali mi nešto kad miješam integralnu tjesteninu s pestom - prije sam to radila s onim običnim dukatovim vrhnjem za kuhanje, al to sad naravno ne dolazi u obzir. jel ovo isto sranje, drugo pakovanje il je manje zlo?

blentava
26.03.2010., 10:16
d sikvel...
hehe...moj je meni rekao kada sam krenula : "ja sam tvoje gabarite vidio prvi dan i da mi smetaju ne bi bio s tobom toliko...dakle to radiš radi sebe i samo radi sebe...meni se sviđaš ovakva kakva jesi..."..mislim da sam taj tren zapravo shvatila koliko ga volim :...
samo je bitno OVO RADITE RADI SEBE I SVOG ZDRAVLJA(PSIHIČKOG I FIZIČKOG) I SVOG SAMOPOUZDANJA (KOJE NEMINOVNO DOLAZI PO RJEŠENJU "PROBLEMA") I SVOJEG ZADOVOLJSTVA....JER KADA STE VI ZADOVOLJNE SAME SOBOM TA POIZITIVA ZRAČI I PRELAZI NA DRUGE LJUDE..I ONI AUTOMATSKI IMAJU POTREBU BITI U VAŠEM DRUŠTVU JER STE TAKO POZITIVNI I SRETNI....SRETNI I ZADOVOLJNI LJUDI SU DALEKO PRIVLAČNIJI NEGO DEPRESIVNI I NEGATIVNI...i ovo je 100%
slusaj. nemoj se sad alarmirat. ja mislim da smo mi s istim tipom. al ne da znam koliko ja njega volim, nego znam koliko on mene voli. zbog pravih razloga. ah...:cerek:

i nakon toga sam pojela u kinu malu šaku kokica, ogladnila sam, mislim da nije tako strašno :ne zn a: ispravite me ako griješim...
)
mislim da strasno nije, ovisno kolka ti je saka, al kokice su u pravilu pune maschoba...

otkrila sam sto je proljetni umor :m ad:
...preporucam sumece:o

to je moj prvi kruh da sam si ga sama omjesila :cerek:
stavila sam pola kile crnog brašna,podravka tip 1100 ak se ne varam, malo maslinovog ulja, malo soli, malo mlake vode, pola vrećice kvasca,sjemenke lana,suncokreta i sezama. meni je baš fino,mama isto kaže da je dobar :zu bo:
od sad si sama mjesim kruh :ce rek:[/I][/FONT][/SIZE]
neka cijeli ooovaj svijeeeeeet jos sjaaaaaaaaaa u suuuuuuuuuuuncuuuuuuuuuu. ti ces jednog dana bit divna supruga i majka :mikrocerek:

vočni mix
jogurt+zobrne+jabuka
piletina na naglo + grah salata
1 pogačica s posipom
piletina na naglo + dinsatni grašak,mrkva,celer + zelje salata
1 kockica crne čokolade
šumeći Ca i Mg

letanje cijeli dan.....3500 tisuće koraka i 200 potrošenih kcal odprilike...nisam non stop imala pedometar...zar i ti sine brute...

zakaj bi izbacila mesnu štrucu? mljevena junetina? ...ja to cijedim, veliki sam štovatelj grejpa :cerek:
mesna struca sa papiru za pecenje je totalno prava stvar :top: ja nekad prokriumcarim i dva cijela kuhana jaja unutra. grejp? i moj tatek ga tamani. men to fuj.
hvala tinker, ksena i ostale

al mislim da meni NIJE pametno probudit metabolizam jer sam s ovak usporenim danas bila gladna stalno:lol:

Pa tko još otvara kutiju domaćica da bi pojeo dvije?!?!? Tko?!?! :rospija: tko smo mi u beskonacnosti svemira? tek malo beznacajno zrnce prashine. rzumijem te sister, maj hart goz aut tu ju. :grli:

Mineralnu? Ne znam zakaj al mi je bedasto pit mineralnu na cugi :r ofl:. Oni sokići puni šećera ne dolaze u obzir, kaj mi drugo preostaje?ja mineralnu pijem. meti unutra jos i krisku limuna, fino osvjezavajuce.... sta te briga sta selo kaze:ne zna:

atlantis
26.03.2010., 10:20
jutro :kava:

jučer
10 pola kave
(veterinar s malom beštijom)
12:30 druga polovica kave
13:30 šaka badema
14:30 tri dvopeka (75 kcal :D)
16:30 tanjur mahuna (vidi mjere od dana prije :D)
19 kava
21 jabuka
22 banana
00:45 zrnati (podijelila s beštijom) s 14 dag dimceka i tek sam tad bila sita

blentava
26.03.2010., 10:25
lec tok biznis.
prvih par dana kuci proteklo super. onda mi ginicka dala dabroston, od njega bila gladna ko pas. dan poslije mi umrla baka. gooomila ljudi po kuci. pojela sam bogme za cetvero, al sam se i fizicki iscprila. bas jesam. na kraju se jedva cekala vratiti kuci dragome. i otad je sve super u svakom pogledu.
psihofizicki sam super, nakon puna dva mjeseca menstruiram, a tablete moram uzimat tek kad mi kasni par dana, ne ono pola ciklusa...ma mozda ne bi bila toliko ni jela, bez obzira na tablete, da situacija nije bila takva kakva jest.
no dobro, sta je tu je. u rubriku mogla sam a nisam odmah stavljam nonsalantno setanje pored djui fri shopa bez kupovine ooogromnog tobleronea s bijelom choksom.
evo jucerasnji meni, nije idealan, al eto. danas, i svaki naredni dan bit ce bolje. stiglo nam promaljece:)
d-kruh od soje sa umakom od rajcice bez maschobe (neimadoh moje kelogse i jogurt), cappuccino, nema meda, a necu ga kupovat
mo-nista, rintala-bila fizicki radnik cijelo jutro, tako da to brojim pod tjelovjezbu
r-2/3 pizze
mo-1/3 pizze i cappuccino
v-2 jabuke
pizzu smlatih bas iz obijesti. danas cu bit dobra, aj promis.
pusa svimaaaaaaaaaa!!!:cerek:

pure evil
26.03.2010., 11:03
blentava nam se vratila :zubo:
čitam ju ko da piše putopise a ne da kvota naše tekstove :cerek: :grli:

pita, ako ti paše mineralna,pa pij to :mig:
fućkaš kaj će netko reć...dabog da je ljudima najveći problem u životu kaj ti ne piješ kavu nego mineralnu :zubo:

i cure,ako još jedna tu spomene DA ĆE SUTRA BITI BOLJE:Snajper::usama::rospija: ,nebu dobro...

neće biti SUTRA bolje,bit će bolje kad prestanete jest smeće!!:p

marelica84
26.03.2010., 11:37
ova prva rečenica je IZGOVOR!!!!!!!!!!!!!!!To ne pali...to nije bed kada si na održavanju ili kada mršaviš vrlo male kilaže tipa 1-2 kga....ali ako radiš na "normalizaciji" i "prešaltavanju" organizma još (prvih nekoliko tjedana do mjesec a katkada i više) na norlanu prehranu onda niej ok...zajebeš sve onokaj do tada napraviš...organizmu treba do cca 1 mj optimalno (bez d aikaj zasereš) da se prešalta i prihavti "novi režim" prehrane...to naravno vrijedi i za metabolizam...ovi izleti ti zajebu sve kaj si rpehranom do tada napravila...

ponavljam po 100 put (ovo ne ide tebe više :rofl: već ide sve koji tak malo malo zajebu pa kao sutra je novi dan)..ja (osobno Tinkerbell) kada sam intenzivno mršavila (dakle kada sam skidala tih 15 kga) nisam imala niti day off niti sam zajebala s bijelim kruhom,krumpirom,majonezom,šlagom,nutelom i kaj ti ja znam čime sve ne....mislim da sam 1 puta imala "izlet" nakon 6 mj.....kada mi je debelo metabolizam bio već u ritmu kao i organizam....i onda nije bed...sve do toga je bed i ne valja...:azdaja:

ovo nije ljutnja ili bilo šta ...samo vam pokušavam dati do znanja da ova fraza "sutra je novi dan" je KURAC (pardn maj frenč)...prestanite se "tješiti" jer nije....svako malo kada se tako azjebe (ovisi s čim i kolko naravno) se vratiš na početak doslovce ili na 1 korak sa 5....

nadam se da se ne ljuti koja...ovo je dobronamjeran savjet...

što se banane tiče....nije naj idealniji izbor...na 1 brzo zasiti ali je puna škroba i jbga....rađe jednu nego 2....

ajme... :confused: plakat ću se HEHEHE :)
moj organizam je ODAVNO naviknut na ovu prehranu tako da nije problem... nije stvar u navikavanju
ne mršavim 15 kila nego max 5 ... tako da ... mislim da si smijem priuštiti DVIJE banane i torteline s vrhnjem :) pogotovo ako vježbam po sat - sat i pol u teretanu cca 3-4 puta tjedno :) ...
bitno mi je da se dobro osjećam i vidim napredak u cm, a tek onda u kilama što je logično ... ako idu cm idu i kile.

isto tako, nisam pojela 30dkg tortelina nego 12 dkg, a to je normalna hrana, nisam pojela pol odojka pečenog s masnim krumpirom? hehe tako da ..
hvala na savjetu svima, slažem se da ne treba tražiti izgovore i treba iti ustrajan, ali treba i živjeti ...

tinkerbell
26.03.2010., 11:52
ajme... :confused: plakat ću se HEHEHE :)
moj organizam je ODAVNO naviknut na ovu prehranu tako da nije problem... nije stvar u navikavanju
ne mršavim 15 kila nego max 5 ... tako da ... mislim da si smijem priuštiti DVIJE banane i torteline s vrhnjem :) pogotovo ako vježbam po sat - sat i pol u teretanu cca 3-4 puta tjedno :) ...
bitno mi je da se dobro osjećam i vidim napredak u cm, a tek onda u kilama što je logično ... ako idu cm idu i kile.

isto tako, nisam pojela 30dkg tortelina nego 12 dkg, a to je normalna hrana, nisam pojela pol odojka pečenog s masnim krumpirom? hehe tako da ..
hvala na savjetu svima, slažem se da ne treba tražiti izgovore i treba iti ustrajan, ali treba i živjeti ...

micek ja živim punim plućima...aposlutno i jedem sve kaj mi se hoće...ja život i živjeti život ne povezujem sa hranom...ja uživam u hrani da...ali hrana nije bit moga života..ona mi daje energiju da uživam u životu...naravno da volim fino i dobro pojesti i kada mi se nešto jede ja pojedem..ali ako želim omršaviti onda neću jesti npr. toreteline s vrhnjem..sorkač...

gle uostalom ti jedi kako tebi paše...moj post se samo u 1 segmentu odnosio na tebe ostatak na ostale cure....

I rest my case

ksrena
26.03.2010., 11:55
Jučer je bio 38. dan ostatka mog života:

** klasika
** naranča
** piletina sa mix povrća od dan ranije, zelena salata i pečena papirka salata
** 1 banana
neopisiva glavobolja u kombinaciji sa povraćanjem

** napravila sam si posni sa kruškom jer sam mislila da mi je loše od gladi, ali ... pojela sam samo jednu žlicu i 2 lupoceta :ne zna::ne zna:

Danas je 39. dan ostatka mog života i morala sam ići kupit kaiš za hlače jer mi doslovce klize niz guzu (to su iste one koje sam prije mjesec dana kupila i nisam mogla zakopčat....)
Obzirom da me savjest probudila jutros u 6. onda sam i jutros kao i jučer ujutro u zoru odradila pola sata stepera, time je 5 dana stepanja u ovom tjednu obavljeno...

Tinker, htjela sam te pitat za ovaj tvoj vočni mix ujutro...
Ja inače u 7.00 kod kuće popijem ness i onda u 8.00 na poslu jedem naribanu jabuku, sa zobenim i jogurtom... Međutim ako ujutro vježbam gladna sam kao tri konja i ne mogu dočekat da dođem do posla... jutros sam u autu pojela trećinu banane...
Da li to imaš pripremljeno u frižideru ili si rezuckaš svako jutro, malo sam kratka s vremenom????????

leyla26
26.03.2010., 11:55
jutro :kava:

jučer
10 pola kave
(veterinar s malom beštijom)
12:30 druga polovica kave
13:30 šaka badema
14:30 tri dvopeka (75 kcal :D)
16:30 tanjur mahuna (vidi mjere od dana prije :D)
19 kava
21 jabuka
22 banana
00:45 zrnati (podijelila s beštijom) s 14 dag dimceka i tek sam tad bila sita

ako smijem malo da se ukljucim :rolleyes:
atlantis , ne znam da li mrsas,odrzavas kilazu ili povecavas nism u toku al sta god da je od ovo troje ovaj jelovnik je jako los..

cure morate povecati unos proteina, sta god radite mrsate debljate se odrzavate kilazu protein je glavni faktor..ostalo su finese s mastim i uh o ovisnosti kako ko zeli

-s kafom nikad ne pocinjati dan tu mora biit dorucak skrob protein neke zitarice najbolje zob plus neki protein bjelanca i sl..
-drugi obrok opet kafa..zar je to obok ?
-saka badema moze da bude medjuobork
-3 dvopeka?? solo..jabuka banana u 22h
-jedino je zadnji obrok ok i ispravan dakle ovo je jako malo jako malo hrane, vec sam ranije rekla treba minimum 3 obroka 2 medjuobroka,nije bitno koliko jedes kolko je bitni STA jedes dakle mora biti pravi izbor namirnica i tu nema polemike nemojte se bojat debljanja jer to necete lako postici ako jedete pravu hranu bogatu proteinima i kroz pravilan rapored u toku dana..nesmijete biti gladne znaci metabolizam je usporen
ovde ne kritikujem nikoga samo zelim da pomognem jer vidim puno losi jelovnika a svi zele da smrsaju a u biti ako jedete manje mislite da ste postigle nesto dobro , duboko ste gladne a da ne govorim da manjom pogresnom kolicinom hrane cinite vecu stetu i pojedete vise kalorija..
dakle evo moja skromna pomoc mnogima je pomogla samo morate biti uporne i pridzavati se a ne ici jedan korak ispred pet nazad,,upornost istrajnost i jaka volja i nema dileme
jelovnik pokusaj vako..dorucak mo rucak mo vecera
-zobene zitarice bjelanca
-jabuka (voce sve sem banana ako mrsas ,inace voce najkasnije od 15h uvece nikako ne )
-bilo koje meso piletina teletina junetina(kuhano peceno na teflonu ili s malo masl ulja) uz to povrce salata ili neki skrob riza krompir i sl
-moze saka badema s malo posnog sira ili opet ostatak mesa s salatom samo
-ostavi taj zrnati sir za veceru,mozes sa njim i tunjeivnu pomijesat neku salatu

to bi bilo to pokusaj ovako sigurna sam da ces imati rezultate plus ako vjezbas efekat je veci ,misicna masa ce da ostane jer te proteini odrzavaju (zato ih moras vise unosit) a ono sto ne valja (salo i visak) ce da se topi.

toliko od mene pozz cure:mig:

marelica84
26.03.2010., 11:56
micek ja živim punim plućima...aposlutno i jedem sve kaj mi se hoće...ja život i živjeti život ne povezujem sa hranom...ja uživam u hrani da...ali hrana nije bit moga života..ona mi daje energiju da uživam u životu...naravno da volim fino i dobro pojesti i kada mi se nešto jede ja pojedem..ali ako želim omršaviti onda neću jesti npr. toreteline s vrhnjem..sorkač...

gle uostalom ti jedi kako tebi paše...moj post se samo u 1 segmentu odnosio na tebe ostatak na ostale cure....

I rest my case

pa nećemo se sad svađati, ja sam sebe samu špotala za torteline, ali smatram da je to manji grijeh od nekih koje jedu čokoladice i kaj ja znam ...

i rest my case too :)

tejka.
26.03.2010., 12:04
BILA SAM NA VAGANJU DANAS...u skoro dva mjeseca skinula sam 7 kilaaaaaaa :rofl::rofl::rofl: (jos mi zenska veli da imam i vise od 7 ako mi skine od cifre vodu koja mi se nakupila jer mi je menga jucer dosla)

ksrena
26.03.2010., 12:04
ja vooooleeeeem kad netko dođe ovdje ATLANTIS objasnit par stvari o skidanju kila, meni je to apsolutno suuuuper :cerek:

leyla26
26.03.2010., 12:09
ja vooooleeeeem kad netko dođe ovdje ATLANTIS objasnit par stvari o skidanju kila, meni je to apsolutno suuuuper :cerek:

jesam rekla nesto pogresno ?
ne zelim nikoga da uvijedim niti kritikujem samo da sugerisem i pomognem koliko mogu

tinkerbell
26.03.2010., 12:09
BILA SAM NA VAGANJU DANAS...u skoro dva mjeseca skinula sam 7 kilaaaaaaa :rofl::rofl::rofl: (jos mi zenska veli da imam i vise od 7 ako mi skine od cifre vodu koja mi se nakupila jer mi je menga jucer dosla)

wohoooo :jumping: jesmo ti rekle da se bezveze brineš...ODLIČNO

tinkerbell
26.03.2010., 12:10

jesam rekla nesto pogresno ?
ne zelim nikoga da uvijedim niti kritikujem samo da sugerisem i pomognem koliko mogu

tek sada sam snimila post... hvala na savjetima..ali to je sve kaj mi već znamo..tj kaj je milion puta napisano na ovoj temi...samo se nikome ne da ponavljati..hvala ti kaj si podsjetila curke koje su možda zaboravile...leyla odi na prvih par stranica..vidi kaj je kako počela tema pa ćeš vidjeti zašto je ksrena tako reagirala :top:

pure evil
26.03.2010., 12:12
plus,atlantis ti šljaka od jutra do mraka, i po mraku,tak da se zapravo i još dobro hrani kolko ima i posla i stresa :zubo: ako smijem to dodat tu :mig:

blentava
26.03.2010., 12:12
BILA SAM NA VAGANJU DANAS...u skoro dva mjeseca skinula sam 7 kilaaaaaaa :rof l::r ofl::ro fl: (jos mi zenska veli da imam i vise od 7 ako mi skine od cifre vodu koja mi se nakupila jer mi je menga jucer dosla)
:cheer: :headbang: :lux: :s

ja vooooleeeeem kad netko dođe ovdje ATLANTIS objasnit par stvari o skidanju kila, meni je to apsolutno suuuuper :ce rek:

kad treba-treba. a mene nitko nikad ne lupa po guzici, valjda zato sto su zemske unaprijed skuzile da mi na jedno udje, a na drugo izidje :ne zna:

ksrena
26.03.2010., 12:13
tinker pliiiz odgovori mi na pitanje par postova dolje.

tinkerbell
26.03.2010., 12:16
ma ne lijepo je od curke što želi pomoći...nije rekla ništa što ne stoji ali niti ništa što par nas nije ponovilo 1000 puta....samo iskreno meni se ne da ponavljati to sve skupa osim ako me netko direktno za nešto pita..mislim da ako već želiš promijeniti način života...kreni od početka teme..da velika je tema..ali sve smo to radile....dakle curka nije ništa loše mislila samo je nekim novopridošlima skratila čitanje možda za par stranica...a da je išla od starta bis kontala THE WHO is atlantis i to je to

tinkerbell
26.03.2010., 12:18
Tinker, htjela sam te pitat za ovaj tvoj vočni mix ujutro...
Ja inače u 7.00 kod kuće popijem ness i onda u 8.00 na poslu jedem naribanu jabuku, sa zobenim i jogurtom... Međutim ako ujutro vježbam gladna sam kao tri konja i ne mogu dočekat da dođem do posla... jutros sam u autu pojela trećinu banane...
Da li to imaš pripremljeno u frižideru ili si rezuckaš svako jutro, malo sam kratka s vremenom????????

tek sada sam skontala da si me pitala...sve ovisi....kada je mama budna ujutro onda ona nasjecka meni i sebi ujutro...kada spava ili ih nema ja si sama navečer to nasjeckam i polijem s limunom i održi se u frižideru ili is ujutro nasjeckam malo...vremenski mi to puno ne oduzme....

leyla26
26.03.2010., 12:20
ok znaci zna se da nisam nista lose mislila..nemogu da se vracam unatrag pa te molim da mi objasnis zasto da se vracam @ksrena se mozda trudila ukazati na pravi put pricom vise puta :rolleyes:

ok svi sve znaju to je jasno koliko toliko, al u puno stranica moze se vidjeti par jelovnika koji se moze reci da su ok..bolje onda sugerirati i ukazati na prave stvari forum je zato tu da se podrzimo a ne da brljavimo s hranom mislim da svako ima svoj cilj, individualno je koliko je ko uporan.
ako si tu znaci da zelis da ostvaris svoj cilj a ne ljutiti se sto se ukazuje na prave stvari ,mislim da puno djevojaka zeli da cuje prave rijeci i da sazna gdje grijesi , zato je bitno pisat jelovinike pridzavat se i korigirat ..tako ce se znati ko gdje grijesi , podrska je jako bitna , al nemoze bit podrska ako se stalno brljavi iz dana u dan, bas kad je tesko tad treba svako svakog da gura naprijed da istraje u svom cilju i rezultat ce doci :mig:

blentava
26.03.2010., 12:24
lejlach, ma cisto je stvar u tome da je atlantis i pokretacica topika i vrlo dobro zna sto se smije, a sto ne smije. samo sto je u zadnje vrijeme ko u blenderu, nema vremena za na vece otic. otud komentari drugih curkica.
sve si ti to super napisala, i bez obzira sto je to sve vec 1000 puta receno, nije se lose s vremena na vrijeme podsjetiti.....
:trio: mir mir mir dooooooooooooooooo nebaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, brachiiiiiiiiiiiiiiii i seeeeeeeeeeeeeeeestramaaaaaaaaaaa

5rich
26.03.2010., 12:25
pa nećemo se sad svađati, ja sam sebe samu špotala za torteline, ali smatram da je to manji grijeh od nekih koje jedu čokoladice i kaj ja znam ...

i rest my case too :)
100 g čokolade sa 70% kaka ima otprilike 450- 500 kalorija
100 g tortelina sa špinatom ima oko 300 kalorija + vrhnje za kuhanje-oko 500 kalorija..

100 g čokolade sa 70% kakaa ne pojedeš u jednom obroku..
tak da,ne,nije manji grijeh...
zbilja ne želim se svađati,ali tortelini s vrhnjem za kuhanje ne spadaju u zdravu prehranu mršavili mi ili ne... :ne zna:

i ja :rofl:

tejka.
26.03.2010., 12:25
wohoooo :jumping: jesmo ti rekle da se bezveze brineš...ODLIČNO

jesi. sjećam se. a ja bila van sebe.
ali uspjele ste me smiriti...još jučer....tenk ju :love:

leyla26
26.03.2010., 12:28
ok soryyy atlantiss..pusaaaa:)

tinkerbell
26.03.2010., 12:28
ok znaci zna se da nisam nista lose mislila..nemogu da se vracam unatrag pa te molim da mi objasnis zasto da se vracam @ksrena se mozda trudila ukazati na pravi put pricom vise puta :rolleyes:

ok svi sve znaju to je jasno koliko toliko, al u puno stranica moze se vidjeti par jelovnika koji se moze reci da su ok..bolje onda sugerirati i ukazati na prave stvari forum je zato tu da se podrzimo a ne da brljavimo s hranom mislim da svako ima svoj cilj, individualno je koliko je ko uporan.
ako si tu znaci da zelis da ostvaris svoj cilj a ne ljutiti se sto se ukazuje na prave stvari ,mislim da puno djevojaka zeli da cuje prave rijeci i da sazna gdje grijesi , zato je bitno pisat jelovinike pridzavat se i korigirat ..tako ce se znati ko gdje grijesi , podrska je jako bitna , al nemoze bit podrska ako se stalno brljavi iz dana u dan, bas kad je tesko tad treba svako svakog da gura naprijed da istraje u svom cilju i rezultat ce doci :mig:

sve što si napisala stoji..i mi to radimo...ali ne mislim nekome biti aždaja i mama i 555 puta mu reći kaj mu ne valaj u jelovniku...ukažeš nekoliko puta ako taj dotični/a niej prihvatio jbga...kaj ću mu ja..."prave stvari" vrlo vrlo općeniti pojam...postoje neke osnovne smjernice u zdravoj prehrani za koje je pametno ih se pridržavati..i to je ok a dalje od toga svatko sebi i svojim obavezama i mogućnostima prilagođaav tu prehranu kako on može funkcionirati.....ali ovdje nitko ne zagovara spartanski način prehrane niti života....moraš razlučiti razliku između ove teme i slične teme na rekreaciji....da ima različitih menija...i curama je nekoliko puta rečeno ka jim ne valja... i jbga tko čuje i promijeni super tko ne šta ću mu ja?!?!?!...svak kroji svoju sudbinu i prehranu...

a što se atlantis tiče ona je začetnica ove teme i skinula je preko 20 i x kila...i toej uspjela pridržavajući se osnovnih smjernica koje je prilagodial sebi...trenutno je vrlo vrlo vrlo busy vrmeenu i jako teško se uspjeva pridržavati onoga čega želi...dakle sa te strane ti je ksrena htjela ukaati da njoj i ne treabju baš "savjeti" jer je ona i više nego svjesna toga kaj radi...samo to...

tejka.
26.03.2010., 12:29

griješi se i griješiti će se :D

ksrena
26.03.2010., 13:41
sory, leyla 26 vidim da imaš dobre namjere, već su ti objasnili šta sam htjela reć, pročitaj samo prvi post na str. broj 1 pa će ti biti jasno.
Imamo puno padobranaca koji povremeno slete posoliti nam pamet ...
Slažem se s tobom da se dosta brljavi, ja sam dugo ovdje bila i pitala se zašto kile ne idu dolje a činjenica je da sam stalno imala nekih "grijehova" zato nije loše ponavljati osnove. Ja sam se pitala kako drugi mršave a ja nikako....
a onda je došao prvi dan ostatka mog života :rofl::rofl::rofl:

leyla26
26.03.2010., 14:03
@ksrena

ok je vidjela procitala skontala izvinula se i cestitam :)

pusa atlantis i cure samo naprijed :mig:

atlantis
26.03.2010., 14:06
ako smijem malo da se ukljucim :rolleyes:
atlantis , ne znam da li mrsas,odrzavas kilazu ili povecavas nism u toku al sta god da je od ovo troje ovaj jelovnik je jako los..

cure morate povecati unos proteina, sta god radite mrsate debljate se odrzavate kilazu protein je glavni faktor..ostalo su finese s mastim i uh o ovisnosti kako ko zeli

-s kafom nikad ne pocinjati dan tu mora biit dorucak skrob protein neke zitarice najbolje zob plus neki protein bjelanca i sl..

a-a, ne doručkujem, barem ne u pravom smislu
a) bude mi muka
b) onda sam neizdrživo gladna cijeli dan

-drugi obrok opet kafa..zar je to obok ?

ne, to je ostatak kave koju nisam stigla popiti prije odlaska k veterinaru

-saka badema moze da bude medjuobork

ili doručak ako je prvi obrok :zubo:

-3 dvopeka?? solo..jabuka banana u 22h

je, jeli su mi se UH
banana i jabuka su MO na poslu

-jedino je zadnji obrok ok i ispravan

nije, i ručak je ispravan
mahune varivo na luku, mrkvi, rajčici s piletinom i krumpirom - bez zaprške

dakle ovo je jako malo jako malo hrane, vec sam ranije rekla treba minimum 3 obroka 2 medjuobroka,

nije malo hrane, bila su tri obroka samo što sam ih rascjepkala

.....

jelovnik pokusaj vako..dorucak mo rucak mo vecera
-zobene zitarice bjelanca

da si čitala vidjela bi da zobene ne podnosim

-jabuka (voce sve sem banana ako mrsas ,inace voce najkasnije od 15h uvece nikako ne )

od jabuke sam gladna, od banane nisam a i voće mi je najjednostavnije za MO kad sam na poslu

oliko od mene pozz cure:mig:

micica, filozofija ti je za sto :D zobene, posni, puretina :D :D
a) to ovdje izbjegavamo
b) sve skupa skidamo kile iako jedemo malo drugačiju/raznovrsniju hranu od ove koju si navela

a što se atlantis tiče ona je začetnica ove teme i skinula je preko 20 i x kila...i toej uspjela pridržavajući se osnovnih smjernica koje je prilagodial sebi...trenutno je vrlo vrlo vrlo busy vrmeenu i jako teško se uspjeva pridržavati onoga čega želi...dakle sa te strane ti je ksrena htjela ukaati da njoj i ne treabju baš "savjeti" jer je ona i više nego svjesna toga kaj radi...samo to...

aaaaa :grli: proljećeeeeeee svi ste nekak dragi i cerekić :o

i tak ste simpa kad me branite :o

ciganche
26.03.2010., 14:37
ja sam danas dobila m :visi:
i cijela sam :visi:
i kolegici je bio rođendan
i pojela sam komad torte :visi:

:visi: :visi: :visi: ........ (nastavi niz ) :zubo:

mala cHrna
26.03.2010., 15:07
nego, da vas pitam žemske, kaj mislite o Alpro sojinom vrhnju za kuhanje? fali mi nešto kad miješam integralnu tjesteninu s pestom - prije sam to radila s onim običnim dukatovim vrhnjem za kuhanje, al to sad naravno ne dolazi u obzir. jel ovo isto sranje, drugo pakovanje il je manje zlo?
anybody????

tinkerbell
26.03.2010., 15:09
anybody????

sorry sojino vrhnje za kuhanje uopće ne koristim tako da ti ne mogu pomoći...

ksrena
26.03.2010., 15:58
ja sam danas dobila m :visi:
i cijela sam :visi:
i kolegici je bio rođendan
i pojela sam komad torte :visi:

:visi: :visi: :visi: ........ (nastavi niz ) :zubo:

:visi::visi: još torte ??? :confused:??

anybody????

Sory ja isto ništa ne znam o sojinim proizvodima.... Možda pita??

Nora21
26.03.2010., 17:00
evo i mene.. :mig:
Imam 21 godinu i 178cm visine..
Prije 5 dana sam imala 71,6 kg i odlučila nešto poduzeti jer više ne stanem u svoju veličinu 36 a i 38 je popunjen :rolleyes:
inače, prije jedno mjesec dana sam krenula u teretanu 4 puta tjedno po sat i pol vremenena trake, orbitreka i trbušnjaka al pošto sam se i dalje prežderavala nije bilo gotovo nikakvih rezultata :mad:

U nedjelju sam krenula na dijetu i evo danas je peti dan i bilježim točno 3.5 kg manje a uopće nisam gladovala :)) baš me zanima koliko ću izdržati jer svaki put kad vidim letak od pizzerie dođe mi da naručim jednu veliku i ubijem se u njoj :D:D

evo jelovnik od danas, najela sam se budalaština..
D:4 male cekin hrenovke, malo majoneze i šnita bijelog kruha :mad:
M: cappucino
R: 2 tanjura pileće juhe iz vrećice

to je za sada to, navečer ću vjerojatno neku voćku..
inače, zadnjih par dana sam jela fitness žitarice, yogsi i takve stvari i mogu reći da odlično djeluju...
pozz svima i čestitam na skinutim kilama :cerek:

marelica84
26.03.2010., 17:06
100 g čokolade sa 70% kaka ima otprilike 450- 500 kalorija
100 g tortelina sa špinatom ima oko 300 kalorija + vrhnje za kuhanje-oko 500 kalorija..

100 g čokolade sa 70% kakaa ne pojedeš u jednom obroku..
tak da,ne,nije manji grijeh...
zbilja ne želim se svađati,ali tortelini s vrhnjem za kuhanje ne spadaju u zdravu prehranu mršavili mi ili ne... :ne zna:

i ja :rofl:

HAHAHAHAHAH odmah na križ zbog par kapi vrhnja ajmeeeeeeee ... :confused:

5rich
26.03.2010., 17:11
evo i mene.. :mig:
Imam 21 godinu i 178cm visine..
Prije 5 dana sam imala 71,6 kg i odlučila nešto poduzeti jer više ne stanem u svoju veličinu 36 a i 38 je popunjen :rolleyes:

draga moja, kao prvo, mislim da ti nisi debela,ali ako ti želiš poboljšati svoju prehranu :top:
ali nije baš zdravo u 5 dana skinut 3,5 kg..ne znam kaj si jela ili kaj nisi jela,ali najoptimalnije je u mjesec danas skinut 3 kg...
ne želim te plašit,ali ovo ti je otišla voda,a ne "salo,mast,štogod"...
ako se želiš zdravo hranit- hrenovke, majoneza i bijeli kruh,križaj odmah :mig:

HAHAHAHAHAH odmah na križ zbog par kapi vrhnja ajmeeeeeeee ... :confused:
nitko te ne stavlja na križ i slično...
samo velimo da to nije zdrava prehrana..

Nora21
26.03.2010., 17:18
Nisam debela al mi se tijelo promijenilo dosta i to mi se ne sviđa.. Prije faksa sam se jako puno bavila sportom i imala super tijelo a sad se nagomilale sarmice na bokovima, stomak, noge...

A što se tiče ove 3.5 kg, otišle su vjerojatno jer sam počela piti više vode i jesti manje (inače sam znala da dnevno popijem manje od pola litre vode) a i treninzi u teretani su učinili svoje..

Ovaj tjedan mi je jelovnik izgledao otprilike ovako..
D: zdjelica fitness pahuljica s mlijekom
M: kava ili cappucino i šaka lješnjaka
R: piletina na žaru s povrćem
M: cedevita i voće
V: yogsi

mislim da je to ok i dosta zdravo, pila sam uz to i 2 litre vode dnevno i kile idu same od sebe a nisam gladovala ni najmanje.. danas sam eto prekršila malo al ok, nije mi previše žao :))

5rich
26.03.2010., 17:23
dobar meni moram priznati :mig:

bass
26.03.2010., 17:29
wouw tejka. bravo !!! nemoj se sada počastiti nečim nedozvoljenim nego nastavi tako dalje... :mig:
pozdrav svim ostalim curkama ... uvjerena sam da tu nitko ne misli ništa zlonamjerno, mi smo jedna vesela dobronamjerna ekipa ... :cerek:

jučer:
7: klasika ness
do 15: kruška, 2 jabuke
15: zelena salata sa kuhanim grahom
19: juha krem od brokule, dimljeni seitan , pola žlice posnog
22: 2 mrkve ( išla kasno spavati , oko 1)

ujutro par vježbica,trbuh i utezi, čisto onak,za razbudit se...

bass
26.03.2010., 17:31
anybody????

sojino vrhnje za kuhanje smiješ jer sadrži samo biljne masnoće ... to su one dobre, a i nema ih puno...

bass
26.03.2010., 17:36
Jedino ne znam kaj da pijem na cugama; do sad je prolazio čaj (bez ičega); ali kaj dalje? Mineralnu? Ne znam zakaj al mi je bedasto pit mineralnu na cugi :rofl:. Oni sokići puni šećera ne dolaze u obzir, kaj mi drugo preostaje?

Studena od limuna maybe? meni je to nekako najbolji izbor pored svih sokova koji se nude ...mislim na aromatiziranu vodu , ne na ledeni čaj...ili možda limunadu ako ju drže... ...

marelica84
26.03.2010., 18:02
nitko te ne stavlja na križ i slično...
samo velimo da to nije zdrava prehrana..

fascinantno mi je to kako nitko nije prigovorio neki dan kad sam pojela dva hamburgera i McDonaldsa, ali vrhnje za kuhanje je ubojica :s

marelica84
26.03.2010., 18:03
Studena od limuna maybe? meni je to nekako najbolji izbor pored svih sokova koji se nude ...mislim na aromatiziranu vodu , ne na ledeni čaj...ili možda limunadu ako ju drže... ...

mislim da ove aromatizirane vode imaju više šećera od sokova, tako da ili obićnu mineralnu, ili recimo cedevitu ili pravu limunadu - moje mišljenje

Fanhp
26.03.2010., 18:04
Jučer:

D-confleks+mlijeko
MO-intergralni kreker i 0,25 dL soka multivitamina
R-juha od povrća
MO-jabuka
V-feta kruha sa čajnom

+2L vode
+40 min hodanja

marty_19
26.03.2010., 18:17
moj meni danas :
(malo sam sj***) s keksićima :rolleyes:

d: jabuka
mo: par nekih čajnih keksića (možda 5 njih :( )
r: šnitica crnog kruha i tanki namaz pekmeza od šljiva
mo/v: jabuka

pola sata hodanja, 10 min trčanja i 300 trbušnjaka...
3 lite vode/ zelenog

5rich
26.03.2010., 18:20
fascinantno mi je to kako nitko nije prigovorio neki dan kad sam pojela dva hamburgera i McDonaldsa, ali vrhnje za kuhanje je ubojica :s

možda još tad nisam bila dežurna aždaja :misli:
ili nisam primjetila (to nam je tak kad chatamo tu previše)..

al kad već želiš

McDonalds- :nono:
http://www.24sata.hr/news/pokus-hamburger-se-nije-raspao-nakon-godinu-dana/164723/

marelica84
26.03.2010., 18:21

al kad već želiš

McDonalds- :nono:
http://www.24sata.hr/news/pokus-hamburger-se-nije-raspao-nakon-godinu-dana/164723/

HAHAHAH sve znam, al to je jače od mene :)

ksrena
26.03.2010., 18:27
day 39.
** klasika
** naranča, kruška
** tuna, 2 kuhana jaja, brdo matovilca, sa malo aceta balsamica :klopa:
** ovo gore je bilo 2 obroka :mig:
** fitnes pafuljice sa 0,9 mlijekom
** mala kruška smiksana sa posnim

Ovo zadnje će biti kad dođem kući... pola sata stepera jutros u zoru (hm da i dva griza banane u autu do posla, crkla sam od gladi poslije stepera)....

Daklem, pola sata stepera i nakon toga 200 trbušnjaka radim 5-6 dana u tjednu, ako zaboravim napisat to se sad već podrazumijeva:cerek:

blizanka
26.03.2010., 18:37
kava s medom? WTF? ne mogu ni zamislit taj okus. u biti ne pijem kavu (osim ness...rijetko)

i ja sam se u početku čudila i zgražala, a onda sam probala i stvarno je jaaaako fino. Samo malo meda i nekako obogati okus kave.

ja to ne pijem jer trenutno pijem kavu bez šećera, ali ako se netko ne može odreći slatke kave, ovo je definitivno zdravija varijanta.

tinkerbell
26.03.2010., 18:51

HAHAHAH sve znam, al to je jače od mene :)

iz gore navedenog razloga ja nisam komentirala...jer u suprotnom bi....

a 2 boldano -NE!!!!!!!!!!!!!!!!! hrana tobom ne gospodari TI gospodariš hranom...

pure evil
26.03.2010., 18:57
marelica,chill out :mig:
ako ti se tu nešto prigovori, to je zato jer ti se želi pomoć..
nitko nije reko da će te tortelini i vrhnje ubit,al to se ne preporuča... zato je i nastala sva ta rasprava..
da nebi bilo da neke cure koje nas čitaju da misle "vau,super,ove podržavaju vrhnje za kuhanje" :zubo: kužiš? :mig:
ja sam primjetila mcdonalds,al ti nisam niš rekla jer sam pretpostavila da ti je to day off. mislim,kakav god da ti je dan,čim ti je mcdonalds na meniju - mora biti day off hoćeš ili nećeš :zubo:

mislim da ove aromatizirane vode imaju više šećera od sokova, tako da ili obićnu mineralnu, ili recimo cedevitu ili pravu limunadu - moje mišljenje
ja isto to mislim,a nikak da nađem na netu kolko kalorija ima ta studena s limunom..

Daklem, pola sata stepera i nakon toga 200 trbušnjaka radim 5-6 dana u tjednu, ako zaboravim napisat to se sad već podrazumijeva:cerek:

odaj mi tajnu kak ih uspjevaš napravit???
jel ih radiš na nekoj spravi ili ovak normalno?
ja ih napravim 100 na toj spravi,al to je fakat ništa,to je realnih valjda 10 trbušnjaka :rolleyes:

Nora21
26.03.2010., 19:08
ja sam prvi dan u teretani na onoj visećoj klupi napravila jedva 20 trbušnjaka, a 3 tjedna poslije sam radila 400 u dvije serije po 200 :D
poslije sam otkrila da je puno učinkovitije napravit 50 trbušnjaka tako da se ne podižeš skroz nego da su ti trbušnjaci cijelo vrijeme u grču nego 400 normalnih s punim podizanjem.. :)

5rich
26.03.2010., 19:15
daklem..mi tudej:

D: banana + 2dcl probiotik jogurta (putovala sam,i zaboravila jesti prije nego sam krenula-ekšli,zaspala sam,pa sam odjurila i prvi konzum,i uzela to,jer mi se činilo da ću samo s tim izdržat dok ne dođem doma)
MO: domaći integralni kruh(1 šnita) + tanki namaz dukatele
R: 3/4 srednje velike pastrve,pečene u roli,bez ulja + 3 žlice grah salate s lukom i malo bućinog ulja
MO: 10 jagoda (tek sam sad skužila kak jagode imaju odličan okus bez šećera:cerek:)
V: ostatak pastrve + 1dcl jogurta

pošto danas nejdem u teretanu, bilo je 30 min orbitreka + 300 trbušnjaka...

inače, za mene se podrazumijeva da ponedjeljkom,srijedom,i petkom provedem 1-1,5 h u teretani,a utorkom i četvrtkom aerobic,tak da neću to pisati...prelijena sam za to:D pisat ću samo dok neću ići na to...

poslije sam otkrila da je puno učinkovitije napravit 50 trbušnjaka tako da se ne podižeš skroz nego da su ti trbušnjaci cijelo vrijeme u grču nego 400 normalnih s punim podizanjem.. :)

to je nama jučer trenerica na aerobiku rekla...

tejka.
26.03.2010., 19:17

oboje je ubojica

pure evil
26.03.2010., 19:27
e da nora,dobro došla :five:
pročitaj si prve 2 str ove teme,piši svaki dan meni na kraju dana,ili idući dan za prethodni :mig: (ko papiga sam hehe)

i fala za ovo za trbušnjake,pokušat ću tak :mig:

Nora21
26.03.2010., 19:43
e da nora,dobro došla :five:
pročitaj si prve 2 str ove teme,piši svaki dan meni na kraju dana,ili idući dan za prethodni :mig: (ko papiga sam hehe)

i fala za ovo za trbušnjake,pokušat ću tak :mig:

Hvala :D:mig:
pokušaj, ja sam bezveze gubila 20 min na trbušnjake dok mi trener nije rekao da je ovako sto puta brže i učinkovitije, i stvarno djeluje! :D

napišem sutra meni :D

5rich
26.03.2010., 20:01
moj meni danas :

3 lite vode/ zelenog
: popovanje mode on:
reći ću samo da je vaganje za 5 (slovima pet) dana :raspa:

: popovanje mode off:

mala cHrna
26.03.2010., 20:32
sojino vrhnje za kuhanje smiješ jer sadrži samo biljne masnoće ... to su one dobre, a i nema ih puno...

super, hvala na info :) i hvala svim ostalim curama koje su me doživjele :D

moj meni danas :

3 lite vode/ zelenog

mislim da su keksići najmanji problem :kava: :D ručak ti je šnitica crnog kruha s pekmezom??? sorry, al to nije ručak :azdaja: pojedi nešto, pobogu! pa kolko si danas unijela, 700 kalorija?

ja isto to mislim,a nikak da nađem na netu kolko kalorija ima ta studena s limunom..

100 ml ima oko 10 kcal :)

moj današnji menu, baš sam zadovoljna :)

- zobene 3 žlice s pol banane i dcl mlijeka, kava s malo mlijeka
- kajgana 1 jaje+pol male glavice luka na maslinovom, šnita raženog
- šaka badema - u gostima, uz sve keksiće, napolitanke, čokoladne rolade i ostalo, ja sam klopala bademe :mirko:
- pečena škarpina (u pećnici, na maslinovom), lešo zelje i zelena salata
- bioaktiv i šnita deluxe
- salata: rikola+pola tune+žlica posnog+vlasac

tinkerbell
26.03.2010., 20:39
moj meni danas :

3 lite vode/ zelenog

draga ukratko jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako loše.....puno puno puno puno premalo hrane...ispod svih minimuma....nemoj to raditi...stvarno...

tinkerbell
26.03.2010., 20:41
ja tudej

voćni mix
zobene+jabuka+jogurt
4dkg integrlane + tuna na crveno:rofl::rofl::rofl: mljac
srdelice + salata + kockica crne čokse
saldoled: smrznuto šumsko voće+smrznuti avokado+jogurt -smiksani mmmm

eto to je to

Shtefitza
26.03.2010., 20:50
anybody????

Pesto je samo krasno (i masno) od pinjula.
Sto ce ti u njemu vrhnje!!!!???? (obicno ili sojino)

...al... to nije bilo pitanje... :rofl:

Shtefitza
26.03.2010., 20:54
sorry sojino vrhnje za kuhanje uopće ne koristim tako da ti ne mogu pomoći...

Nekad sam pila sojino mlijeko. Ali sam prestala! :cheer:

Sojini jogurti, vrhnja i ine smicalice mi ne padaju na pamet. :cool:

Od sojinih proizvoda jedem samo edamame (sama soja, kuhana, jede se iz ljuske) i tofu. Druge kerefeke su neprobavljijve, prepune secera, umjetnih okusa (da bi nalicile mesu, mlijeku, brasnu...) i drugih kemikalija koje se ne usudjujem dotaknuti stapom, a kamoli jesti.

Ako se odlucim ne jesti neku namirnicu, nadjem namirnicu koja mi odgovara.

Ali jesti "nesto" sto "glumi nesto drugo" ... to mi je pravo preseravanje...

Sori na mom intenzivnom uvjerenju na temu "supstitucionih" prehrambenih proizvoda.

marelica84
26.03.2010., 20:55
ok ok
molim za oprost grijeha:

2,5 L vode
D: 1/3 sviježeg ananasa
MO: aktivia sa žitaricama
R: pečeni oslić + 7dkg basmati riže bez ičega
MO: kava s natreenom i malo mlijeka, 1/3 ananasa
V: jetrica pileća s malo žganaca

TERETANA: 45min. brzog hodanja na traci sprave + 10 min. bicikla + sprave

Shtefitza
26.03.2010., 20:56

Pa nitko te ne mora ubiti sto se tice hamburgera.... ubij se sama... :rofl: (sala mala)

(mislim... nakon sto pogledas dokumentarac "Supersize me")

Shtefitza
26.03.2010., 21:00
ok ok
molim za oprost grijeha:

2,5 L vode
D: 1/3 sviježeg ananasa
MO: aktivia sa žitaricama
R: pečeni oslić + 7dkg basmati riže bez ičega
MO: kava s natreenom i malo mlijeka, 1/3 ananasa
V: jetrica pileća s malo žganaca

TERETANA: 45min. brzog hodanja na traci sprave + 10 min. bicikla + sprave

:top:

A, ne!! Nista od oprosta!! :rofl: :E

Dorucak: fali ti proteina i integralnih zitarica.

MO: fali ti povrce ili voce.
Aktivia???!! Procitaj moj gornji post o kemikalijama... Ne mozes negdje nac obicni jogurt? :confused:

R: krasan rucak, ali faaaliiii pooovrrcaaa!!! :( :cry:

MO: Opet taj ananas. (znas da je prepun secera), a nista od proteina... ok, ... malo mlijeka u kavi...

V: Pooovrrrrceeeee!!!??? :D

Teretana!!? Bravo curka!! :kiss:

pure evil
26.03.2010., 21:21
marelica je danas fakat na tapeti da mi ju je već malo žao :zubo:
pustite curu na miru da jede i vježba :cheer:

dokumentarac "Supersize me"

pogledala sam ga... al mislim da bi ti tak bilo od bilo koje hrane da ju jedeš mjesec dana,dakle svo ono bljuvanje i slabost... :zubo:

moj meni danas:
-3 male šnitice domaćeg integr.kruha, abc sir
-Ca
-malo krumpira(pečen u pećnici u ljusci, ogulila sam ga naravno), kuhano zamrznuto povrće, začini i malo masl.ulja, matovilac , 2 kocke tamne čokse
-Mg
-3 male šnitice dom.integr.kruha, posni sir sa lukom i začinima (neznam kolko, vjerojatno malo manje od 200gr)
-kruti jogurt

-med+cimet

-vježba: 20min sobni bic,10min steper,10 traka za trčanje,100 trbušnjaka na spravi
-3 h pospremanja :zubo: (nek bude 1h intenzivnog,i to se računa :raspa: )

rezime: fali mi voća u meniju danas!
al tak je ispalo,najela sam se za ručak,krenula s pospremanjem,kad sam bila gotova već je bilo vrijeme za večeru...
-ove "3 šnitice" -> to bi bila šnita i pol od normalne veličine kruha...

pítā
26.03.2010., 21:48
inace voce najkasnije od 15h uvece nikako ne

Zašto? Ja obožavam voće i nema šanse da ga ne jedem poslije 15h, pa umrla bi valjda.

Sory ja isto ništa ne znam o sojinim proizvodima.... Možda pita??

Jako rijetko koristim vrhnje za kuhanje, a kad koristim onda je to alpro soja, manje masnoće i bez kolesterola tako da ako baš moraš koristiti vrhnje koristi to :)

:)

Od sojinih proizvoda jedem samo edamame (sama soja, kuhana, jede se iz ljuske) i tofu. Druge kerefeke su neprobavljijve, prepune secera, umjetnih okusa (da bi nalicile mesu, mlijeku, brasnu...) i drugih kemikalija koje se ne usudjujem dotaknuti stapom, a kamoli jesti.

Ako se odlucim ne jesti neku namirnicu, nadjem namirnicu koja mi odgovara.

Ali jesti "nesto" sto "glumi nesto drugo" ... to mi je pravo preseravanje...

Gdje ti vidiš te proizvode od soje? Neki dan sam uzela popečke kojima su u sastavu tofu, soja i soya sos i ništa više.
I zašto misliš da sojini proizvodi glume nešto drugo? Možda su tebi, i možda većini vegetarijanaca ali ima nas kojima to nije zamjena za išta. Ne treba generalizirati.

Danas:
- žlica i pol zobenih, jogurt 0,05 m.m., jabuka, par grožđica, dvije suhe šljive, žlica mljevenog rogača
- orada, dinstane mahune, zelena salata
- dva integralna tosta ispečena u tosteru, posni sir, paprika i paradajz
- dvije šljive, 3 jagode, bademi

+ šumeči cink i magnezij

Pol sata sobnog bica.

atlantis
26.03.2010., 21:51
dakle danas sam tri puta promjenila planove za ručak :rofl:

kava
četiri dvopekića + jogurt
ne znam kak se to zove - na malo ulja bacila pileća prsa nasjeckana na kockice, smrznuti graša, dva krumpira na kockice, sol, papar, peršin i podlila s malo vode :D uz to 1.5 paradajz samo posoljen (piletina s graškom i krumpirom smo dragi i ja podijelili i još je ostalo malo za večeru - uz to ću jogurt, paradajz ili tak nekaj)
irish :o
sad ću jabuku ili jabuku i bananu
i doma ostatak ručka

:D

pure evil
26.03.2010., 22:04
ja sam isto čula da se voće nebi trebalo navečer klopat, al mi isto nije jasno zašto..

marelica84
26.03.2010., 22:45
ja sam isto čula da se voće nebi trebalo navečer klopat, al mi isto nije jasno zašto..

zato jer je voće šećer, ... ako pojedeš voće za večeru to ti je kao da si pojela čokoladu? voće nisu proteini koji se preporučuju zbog svoji hranjivih i razgradivih sastojaka jesti navečer odnosno poslijepodne...

atlantis
26.03.2010., 22:53
marelica
tebi bi možda bolje odgovarao podforum rekreacija
na njemu je prehrana definirana vrlo strogo i ograničena mahom na proteine

marelica84
26.03.2010., 23:00
marelica
tebi bi možda bolje odgovarao podforum rekreacija
na njemu je prehrana definirana vrlo strogo i ograničena mahom na proteine

ja sam samo odgovorila na pitanje zašto ne voće za večeru, i nisam izmislila ovaj podatak nego sam kao informaciju dobila od trenera ??? .. ne razumijem u čemu je problem. smetam?

atlantis
26.03.2010., 23:05
oprosti :)
ne smetaš
ali zbog zabrana poput voće ne popodne, uh ne popodne, zobene, posni, puretina zakon - sam i pobjegla od podforuma rekreacija

ne mogu ja živjeti na posnom i zobenima i ne volim kad me se ograničava na milion strana :(
a to se u zadnje vrijeme tu događa

pítā
26.03.2010., 23:08
ne smetaš
ali zbog zabrana poput voće ne popodne, uh ne popodne, zobene, posni, puretina zakon - sam i pobjegla od podforuma rekreacija

ne mogu ja živjeti na posnom i zobenima i ne volim kad me se ograničava na milion strana :(

Je, slažem se.

Ja ne bih baš usporedila voće i čokoladu; to su dvije različite vrste šećera s tim da voće sadrži vitamine i minerale i jednostavno mi je besmisleno se ograničiti s voćem samo do 15h. Kako npr., jabuka navečer može biti loša? Bezveze :D

Isto kao i kad je netko napisao da su dva integralna tosta preveč za večeru; mda, pa to ne dođe ni kao normalna šnita kruha kad se pogleda, i još kad se malo prepeče da škrob otpusti...:ne zna:

Ali oukej :D

marelica84
26.03.2010., 23:10
ne smetaš

ma ja nisam nikome rekla nikakvu zabranu, da pače, mene proganjaju već danima zbog vrhnja za kuhanje :)

da pače, ok je pojesti voće bilo kada, ja jedva čekam ljetno voće da se ubijam u lubenici, marelicama, breskvama i sl.
bilo je pitanje zašto se ne preporučuje voće navečer, ja sam dala odgovor koji sam i ja dobila od manje-više stručne osobe ...

marelica84
26.03.2010., 23:11
Je, slažem se.

Ja ne bih baš usporedila voće i čokoladu; to su dvije različite vrste šećera s tim da voće sadrži vitamine i minerale i jednostavno mi je besmisleno se ograničiti s voćem samo do 15h. Kako npr., jabuka navečer može biti loša? Bezveze :D

Isto kao i kad je netko napisao da su dva integralna tosta preveč za večeru; mda, pa to ne dođe ni kao normalna šnita kruha kad se pogleda, i još kad se malo prepeče da škrob otpusti...:ne zna:

Ali oukej :D

SLAŽEM SE :)

atlantis
26.03.2010., 23:12
uz to ja ne znam što bih jela na poslu
ručam u 5
s posla dolazim 01-02

moram pojesti nešto u međuvremenu

voće mi je jednostavno za potrpat u torbu
ne moram ga zagrijavat/hladit
zdravije je od čokoladnih pločica i voćnih jogurta (iako znam i yogsi popiti ili nabrzinu iz frižidera pokupiti activiu)

:ne znam:

meni funkcionira i ja tih 7-8 sati preživim uz kavu i voće

pure evil
26.03.2010., 23:19
molim vas prestanite mi marelicu napadat :zubo:

možda je za body bulidere zabranjeno voće navečer..al za nas nije...
mi fino JEDEMO i MRŠAVIMO :five:

Fanhp
26.03.2010., 23:25
Danas:

D-cornflakes( jeli to drukčije od nessa :misli:)+ mlijeko, kava
MO-Intergralni kreker i sok od naranče 0,25 dL
R-3 žlice pirea i komadići mesa
MO-jogurt s kruškom
V-dvije fete kruha s mliječnim namazom

+3L vode
+40 min hodanja

coffeebreak
26.03.2010., 23:54
kava s medom? WTF? ne mogu ni zamislit taj okus.

Probaj, savršen je. Ja to radim samo s espresso kavom pa ne znam kako je s drugim vrstama ali ovdje je savršen. Kava bude gušća i kremastija i još ima finu aromu po medu :cerek:

i ja sam se u početku čudila i zgražala, a onda sam probala i stvarno je jaaaako fino. Samo malo meda i nekako obogati okus kave.

Tako je :top:

Zašto? Ja obožavam voće i nema šanse da ga ne jedem poslije 15h, pa umrla bi valjda.
Slažem se. Bolje voće nego sendvič ili nedajbože neki slatkiši (događalo se ranije) za večeru.

Ne znam ni ja. Meni trenutno voće najviše paše za večeru.

Danas:

11:00 - zobene s mlijekom
13:00 - par pečenih krumpira, zelena salata
17:00 - dvije male pogačice sa sjemenkama
17:30 - svježi sok od grejpa
19:00 - pola ananasa
malo kasnije još čaša vina

Nora21
27.03.2010., 00:46
I ja mislim da neki ljudi ovdje malo pretjeruju..
Ok zdrava prehrana i sve to, ali čemu život ako si ne mogu tu i tamo priuštiti čokoladicu ili sladoled? Većina ljudi ovdje nema 150 kg i ne treba im rigorozna dijeta u kojoj je isključeno ama baš sve što sadrži imalo masti ili nezdravih ugljikohidrata.. :rolleyes:
Isto tako mislim da je bolje držati duže dijetu pa makar ponekad i zgriješiš nego 2 tjedna gladovati i onda odustati i početi se prežderavati..
Uostalom organizam za normalno funkcioniranje treba unositi masti, pa čak i kolesterol. Znam da će me većina vas popljuvati zbog ovog zadnjeg, ali ako niste znali, normalno ljudsko tijelo (zdravo) regulira količinu kolesterola, tj.uvijek ga drži na određenoj razini. Čak i ako ga ne unosimo, tijelo ga samo sintetizira, a ako ga ponekad unesemo malo više, tijelo će smanjiti produkciju i tako će sve opet biti na normalnoj razini. Naravno ovo ne vrijedi za srčane i druge bolesnike..
Dakle ljudi, nemojte odmah odustajati ako pojedete tu i tamo jedan žumanjak ili nešto slično "masno i nezdravo". Važno je promijeniti prehrambene navike i ne hraniti se zdravo samo prije ljeta kad poželite skinuti koju kilicu..
Stoga Marelice, nemoj dopustiti da te malo vrhnja obeshrabri! :D

btw moram se pohvaliti, bila sam večeras s dečkom u kinu i umjesto uobičajenih kokica i coca-cole, kupila sam samo cedevitu :) :cerek:

Shtefitza
27.03.2010., 03:27
Gdje ti vidiš te proizvode od soje? Neki dan sam uzela popečke kojima su u sastavu tofu, soja i soya sos i ništa više.
I zašto misliš da sojini proizvodi glume nešto drugo? Možda su tebi, i možda većini vegetarijanaca ali ima nas kojima to nije zamjena za išta. Ne treba generalizirati.

Sto si me zapravo pitala? :confused:

Gore sam pokusavala reci da ne volim koristiti sojino "mlijeko". (mlijeko je mlijeko. Sojino "mlijeko" je tekucina koja sadrzava soju u previse preradjenom stanju i jos stotinu kemikalija, da bi nalicilo kravljem mlijeku).

Izbjegavam sojin "jogurt". Sojin jogurt je nekakva previse preradjena namirnica sa tragovima soje i sto drugih kemikalija, boja i zgusnjavaca...)

Izbjegavam "sojine popecke", sojino "mljeveno meso", sojine "hamburgere" i slicne kerefeke. :) :cool:

I nisam vegetarijanka. Dapace, strasno volim meso. Ali ga jedem rijetko. Strasno volim povrce i ne bih mogla zivjet da moram jesti samo meso. Ali bi mi bilo tesko zivjet da jedem samo povrce....

Da li te stvarno zanima toliko detalja o mome zivotu? :D :rofl:

Samo sam htjela napomenuti da ti "nadomjesci" imaju previse kemikalija po mom ukusu. I da ih ja izbjegavam. :) :cool:

Shtefitza
27.03.2010., 03:30
ma ja nisam nikome rekla nikakvu zabranu, da pače, mene proganjaju već danima zbog vrhnja za kuhanje :)

Ja te ne bih proganjala zbog vrhnja za kuhanje.

Pogledaj francuze. Svi do jednog (ok, zadnjih godina bas i ne...) su strasno vitki!!! :top:

A vrhnje za kuhanje im je neprestano u frizideru.
Ali, koriste ga shparno!!! :) :cool:

irtomena
27.03.2010., 07:38
:kava:
Jutro cure.
Jučer:
dvije naranče+kava s mlijekom
pol porcije kuhanoga graška s mrkvom
pola kriške kruha+dva riblja štapića
pečena pastrva s lukom i paprikom propreženom na ulju

+ sat vremena intenzivnog step aerobica

ksrena
27.03.2010., 08:58
marelica,chill out :mig:
odaj mi tajnu kak ih uspjevaš napravit???
jel ih radiš na nekoj spravi ili ovak normalno?
ja ih napravim 100 na toj spravi,al to je fakat ništa,to je realnih valjda 10 trbušnjaka :r olleyes:

ja za razliku od tebe imam cijelu fitnes sobu onaj multigym sa utezima, klupicu za trbušnjake, bench sa šipkom za utege i tak...:rofl::rofl: I ta soba je već mjesec dana pod ključem:confused: zbog problema sa leđima. Trbušnjake radim "kontrakcije" dakle: Uzmem stolicu iz trpezarije, legnem na pod, pete stavim na stolicu (da koljena budu pod pravim kutem) i onda istovremeno dižem gornji dio trupa (ramena od poda - ruke ispod glave) i guzu!!!! Probaj pa ćemo na drugoj temi pročavrljat o efikasnosti... 4 serije po 50!!!:rofl:

zato jer je voće šećer, ... ako pojedeš voće za večeru to ti je kao da si pojela čokoladu? voće nisu proteini koji se preporučuju zbog svoji hranjivih i razgradivih sastojaka jesti navečer odnosno poslijepodne...

Joooj, ja navečer smiksam krušku sa posnim sirom i imam i proteina (koji mi inače ne pašu u solo izvedbi) i šećera :klopa: a nisam pojela čokoladu. J.be
mi se živo hlače mi padaju... Olabavi malo!!!

I ja mislim da neki ljudi ovdje malo pretjeruju..
Ok zdrava prehrana i sve to, ali čemu život ako si ne mogu tu i tamo priuštiti čokoladicu ili sladoled? Većina ljudi ovdje nema 150 kg i ne treba im rigorozna dijeta u kojoj je isključeno ama baš sve što sadrži imalo masti ili nezdravih ugljikohidrata.. :rolleyes:
Isto tako mislim da je bolje držati duže dijetu pa makar ponekad i zgriješiš nego 2 tjedna gladovati i onda odustati i početi se prežderavati..
Uostalom organizam za normalno funkcioniranje treba unositi masti, pa čak i kolesterol. Znam da će me većina vas popljuvati zbog ovog zadnjeg, ali ako niste znali, normalno ljudsko tijelo (zdravo) regulira količinu kolesterola, tj.uvijek ga drži na određenoj razini. Čak i ako ga ne unosimo, tijelo ga samo sintetizira, a ako ga ponekad unesemo malo više, tijelo će smanjiti produkciju i tako će sve opet biti na normalnoj razini. Naravno ovo ne vrijedi za srčane i druge bolesnike..
Dakle ljudi, nemojte odmah odustajati ako pojedete tu i tamo jedan žumanjak ili nešto slično "masno i nezdravo". Važno je promijeniti prehrambene navike i ne hraniti se zdravo samo prije ljeta kad poželite skinuti koju kilicu..
Stoga Marelice, nemoj dopustiti da te malo vrhnja obeshrabri! :D

btw moram se pohvaliti, bila sam večeras s dečkom u kinu i umjesto uobičajenih kokica i coca-cole, kupila sam samo cedevitu :) :cerek:

Ma nije pretjerivanje, sve ali baš sve se svodi na ovu tvoju zadnju rečenicu...
Marelica je sama inzistirala da joj komentiramo menije, i kako nitko nije skužio da je dan prije pojela dva hamburgera a svi skočili na vrhnje za kuhanje. Ja ne želim komentirat meni koji danas sadrži dva hamburgera a sutra vrhnje za kuhanje jer ne svraćam zato na ovaj forum. Svraćam zbog ovakvih izjava kao što je tvoja zadnja rečenica.... treba samo uključit mozak i zaključit šta ti stvarno ne treba u životu....
Ma mislim da većina zna na šta mislim.

pítā
27.03.2010., 09:14
Sto si me zapravo pitala? :confused:

Pitala sam gdje ti vidiš te popečke itd. prepune kemikalija. No nema veze. Skužila sam da ne živiš u Hrv pa nije bitno. Meni su super popečki i jasno piše na njima što sve sadrže, nema ni jedne kemikalije kao ni umjetnog bojila i slično. Uvijek čitam deklaracije proizvoda i pazim na to. Po tome isto i meso ima kemikalija i tko zna kakvih sve pizdarija s obzirom na to što sve daju živinama, pa i dalje jedemo to (osim onih dome fino pravo domaće meso, dobivala i ja prije dok je baka imala doma ali sad što je tu je). Pa šta sad?
Mislim napisala si tako nabrušen post o toj soji i njenim prađevinama kao da je riječ o samom otrovu.

Dobro jutro svima i dosta cjepidlačenja, idemo zdravo jest a tko želi te striktno držat protein navečer načina nek ode na rekreaciju :D (malo šale ne škodi).

Nora21
27.03.2010., 09:14
Znam, kužim što želiš reći.. I meni je puno lakše kad vidim da nas ima još i da nisam jedina koja se odriče stvari koje inače obožava.. :D

Ali hoću reći da neki ljudi ovdje stvarno pretjeruju u dijeti što zapravo može imati totalni kontraefekt i usporiti metabolizam te narušiti zdravlje. Ne može se živjeti na 2 voćke i pola šnice integralnog kruha dnevno. Zdrava dijeta uključuje proteine, ugljikohidrate i masti.. Neće vam ništa biti ako popijete dnevno čašu mlijeka s 0,9% mm koje je niskokalorično.. Isto tako, nemojte panično izostavljati ulje u svemu, samo se potrudite da to budu nezasićene masne kiseline (kao u maslinovom ulju)..

A što se tiče voća.. Normalno da sadržava šećere ali one dobre (monosaharide kao što su fruktoza i glukoza) koje organizam lakše troši i razgrađuje. Govori se da navečer ne treba jesti voće, ali to vrijedi samo ako se navečer zavalite pred tv i pojedete 4 naranče.. Ako ste aktivni, poželjno je pojesti jednu prije teretane da dobijete UH potrebne za aktivnost. Ujutro je dobro pojesti voće jer daje energiju potrebnu za rad, a navečer ako se ne potroši taloži se u organizmu.. Ali ako ste gladne, svakako bolje pojedite voće nego neke grickalice i slične stvari :)

Nadam se da ne mislite da pametujem.. Inače studiram na PBF-u pa učim dosta o prehrani i namirnicama, a netko je postavio pitanje o voću pa sam pokušala što razumljivije odgovoriti..

Pozdrav cure i sretno u novom danu! Držite se podalje od kalorija :mig:

pítā
27.03.2010., 09:20
Nora21:top: i samo mala prepravka

Držite se podalje od loših kalorija :mig:

Nora21
27.03.2010., 09:27
Nora21:top: i samo mala prepravka

I agree :D

marty_19
27.03.2010., 09:27
5rich: znam da je vaganje za 5 dana... zato baš nakon keksića nisam htjela previše jest :S

(opširno sam objasnila na zipums, da ne pišem bzv sad i tu?)

danas ću bit dobra :D obećajem sebi i vama :mig:

blentava
27.03.2010., 10:50
haj babe:kava:

Znam, kužim što želiš reći.. I meni je puno lakše kad vidim da nas ima još i da nisam jedina koja se odriče stvari koje inače obožava.. :D

Ali hoću reći da neki ljudi ovdje stvarno pretjeruju u dijeti što zapravo može imati totalni kontraefekt i usporiti metabolizam te narušiti zdravlje. Ne može se živjeti na 2 voćke i pola šnice integralnog kruha dnevno. Zdrava dijeta uključuje proteine, ugljikohidrate i masti.. Neće vam ništa biti ako popijete dnevno čašu mlijeka s 0,9% mm koje je niskokalorično.. Isto tako, nemojte panično izostavljati ulje u svemu, samo se potrudite da to budu nezasićene masne kiseline (kao u maslinovom ulju)..

A što se tiče voća.. Normalno da sadržava šećere ali one dobre (monosaharide kao što su fruktoza i glukoza) koje organizam lakše troši i razgrađuje. Govori se da navečer ne treba jesti voće, ali to vrijedi samo ako se navečer zavalite pred tv i pojedete 4 naranče.. Ako ste aktivni, poželjno je pojesti jednu prije teretane da dobijete UH potrebne za aktivnost. Ujutro je dobro pojesti voće jer daje energiju potrebnu za rad, a navečer ako se ne potroši taloži se u organizmu.. Ali ako ste gladne, svakako bolje pojedite voće nego neke grickalice i slične stvari :)

Nadam se da ne mislite da pametujem.. Inače studiram na PBF-u pa učim dosta o prehrani i namirnicama, a netko je postavio pitanje o voću pa sam pokušala što razumljivije odgovoriti..

Pozdrav cure i sretno u novom danu! Držite se podalje od kalorija :mig:

nora draga, samo ti nama daj informacija.:D neke je stvari dobro znati. sad, tko moze ili ne moze, njegova stvar. nitko ovdje ne zeli robovati hrani ni biti na djeti. ja redovito navecer klopam jabuke. i sta sad? prije 6 godina sam imala puno kila vise jer sam navecer klopala jaffa kekse.
nemam puno vrene za kvotanje pa evo samo kratko moj meni od jucer:
d-kelogsi (all bran, to ja za nove face) i dec nemasnog jogurta, malo cimeta za dusu i srce, cappuccino sa nemasnim mlijekom, bez secera
mo-isto
r-2 kuhana jaja i spinat
mo-feta sojinog kruha sa umakom od pome (izmiksani pelati sa malo origana, nista drugo), jabuka
v-3 jabuke i 2 gutljaja crnog vina
aktivnosti: sat i pol stepera, ribanje kuce nakon desetodnevnog odsutstva iz iste (u medjuvremenu je u njoj boravio muzjak, to za dodatne bodove):D

blizanka
27.03.2010., 10:54
haj-hoj!

moj meni od jučer (cca 1500kcal):

8:30: 2 šnite agramer tost kruha + abc namaz sir; bijela kava
11:00: banana - zadnjih dana ne mogu jesti voće (čudno mi padne na želudac pa sam probala s bananom koja je manje kisela)
13:00: 2 šnite agramera + tanko namazani ajvar
16:00: domaći "burek" od sira (jako malo kora, minimum ulja, uglavnom svježi sir pomješan s jednim jajem), špinat na mlijeku
19:00: mali komadić "bureka"

Fanhp
27.03.2010., 10:56
I meni je puno lakše kad vidim da nas ima još i da nisam jedina koja se odriče stvari koje inače obožava.. :D

Kod mene je suprotno. Npr. prije sam pila kolu stalno, a sada nakon dva mj. nepijenja, okus mi je presladak i ne sviđa mi se. Slično sa slatkišima i čokoladom.:)

5rich
27.03.2010., 11:55

gle,1555 put,nitko te ne proganja, ali to je nešto kaj ne spada baš u zdravu prehranu...stvar je u tome da ima novih curka,ljudi koji samo čitaju menije,ne pišu...i sad taj xyz vidi vrhnje za kuhanje i protumači aha vrhnje za kuhanje smijem jesti u fazi dok mršavim,i jede vrhnje za kuhanje, i čudi se zakaj efekta nema...
tinker je 1055 puta naglasila da su prvih mjesec dana dok se tijelo "prešaltava" na režim najvažniji, i da tad nema "brljavljenja",čak i duže od prvih mjesec dana,a naše "tješenje" iz dana u dan tipa sutra je novi dan i slično, nema efekta...
nemoj se uvrijediti,ništ osobno nemam protiv tebe,dapače, ali ako vidim neku toliku "grešku" u meniju,u prirodi aždaje mi je upozoriti na nju..napravila ju ti, ja, blentava,ili tko već... :grli:

coffeebreak
27.03.2010., 13:22
Cure, čini mi se da sam u nečijem meniju ovdje pročitala griz od pira pa me zanima kako se to kuha. Kao i običan griz na mlijeku? Ili kao palenta na vodi?
Koliko je to kalorično?

Inače znam da je pir super zdrav pa mi se ovo čini kao dobra opcija za večeru ili nekad kad ne znam što bi jela.

free land
27.03.2010., 14:06
pa evo ovako

klasika
blitva+krumpir lešo+komad piletine pečene
p.sir+kukuruz+piletina
wasa

Netko je komentirao ....ja blago rečeno obožavan Wasa krekere!
...i još nešto....ovo kad netko kaže da jede dvije voćke, meni fakat nije jasno. Voćka je stablo, a ono što jedete je voće

Cure...poljubac iz sunčanih Kaštela!

Nora21
27.03.2010., 15:15
Eh da, u cijelom onom opisu sam zaboravila napomenuti kako sam ja sa 178 cm i 59 kila u 3 mjeseca skočila na 70 i nešt sitno :lol:
ugl počela sam pit kontracepcijske tablete i odjednom se počela strašno debljati iako sam jela i kretala se kao i prije.. Ginekolog mi je rekao da mi je to zapravo dobro došlo i da konačno više nisam mršava ko kosturko, a nemam nikakvih drugih nuspojava i kilaža mi stagnira već godinu dana tako da nemam namjeru prestati piti tablete (imam dečka već godinu i pol pa ono :D)
Nije mi se nikad dalo krenuti na dijetu jer sam mislila da je sve to stvar hormona i da ne mogu tih par kila viška skinuti ni da hoću al evo ide sve kako treba i jako sam zadovoljna.. Da skinem još tri kile samo, nitko sretniji od mene :rofl: :D

pusa svim gladnim curkama :p

Nora21
27.03.2010., 15:22
Kod mene je suprotno. Npr. prije sam pila kolu stalno, a sada nakon dva mj. nepijenja, okus mi je presladak i ne sviđa mi se. Slično sa slatkišima i čokoladom.:)

aaaaa blago tebi :cheer: šta bih ja dala da se riješim tog zla :(( inače sam totalni ovisnik o čokoladi, u osnovnoj i prva dva srednje sam znala pojesti cijelu onu veliku milku s lješnjacima odjednom u par minuta.. :eek: strava
prije sam pila i jako puno coca-cole a zadnje dvije godine pijem možda pola litre u tri tjedna i to kad budem s nekim na cugi tak da smatram da nije nemoguće odreći se toga, ali jednostavno si ne mogu pomoći :ne zna:
ponosno izjavljujem da već 2 tjedna nisam ni komadić čokoladice ili nečeg slatkog stavila u usta i iskreno mogu reći da se ne sjećam kad se zadnji put to dogodilo (vjerojatno nikad)! :rofl:

tinkerbell
27.03.2010., 15:40
ova tema tj curke koje su tu duže vrijeme (znaju one koje su) NIKADA i u NIKOJEM trenutku nisu rekle..ne smiješ piti mlijeko ili jogurt ili izbaciti maslinovo ulje i slično...daklem ajmo objasniti neke stvari..ova tema je zdravo jesti i mršaviti...ovo nije DIJETA....ovo je način prehrane...koji ima 2 faze : reduktivnu i fazu održavanja...

reduktivna faza=mršavljenje=matematicki je to jako jednostavno. Moras potrositi vise kalorije nego što ih unosiš u tijelo...Deficit kalorija :)...dakle moraš dati tijelu sve što treba i pritom smanjiti ono što mu nije neophodno tj ono što ono može dobiti iz naslaga sala i masti koje ti imaš....energiju.......u reduktivnoj fazi se smanjuje max unos masti (to se misli kroz ulja i slične dodatke) to ne znači uopće ne unositi masti jer su one potrene i masti se dobivaju i iz namirnica..dakle mlijeko,meso, jogrut,sir itd itd itd.....to je što se masti tiče.....nadalje unos proteina mora ostati jednak jer zbog pojačane fizičke aktivnosti (koja se preporuča) tijelo ima tendenciju ići linijom lakšeg otpora i umjesto katabolizma masti (koji zahtjeva više truda) vršiti katabolizam mišića kako bi dobio energiju...zato je kontinuirani i stalni dnevni unos proteina bitan (proteini su hrana mišićima i akda mišići imaju hranu oni ostaju isti i/ili rastu)....što se UH tiče...njihov unos je pametno smanjiti (NE POTPUNO UKINUTI) zašto? iz razloga što su oni organizmu energija...i ako ih se unosi jednako ili previše onda će tijelo kada će trebati energiju trošiti istu iz tih UH a ne iz naslaga masti...zašto?isto zato jer mu je katabolizam UH "lakši" od katabolizma masti...dakle ono što mi želimo postići je katabolizam masti...tj razgradnju masti...omjer unosa UH se smanjuje kako dan ide (jer tijelo treba najviše energije ujutro) a proporcionalno tome se povećava nos proteina....što se voća za večeru tiče...zašto ne...ali pametnije je da se kombinria s proteinima....pogotovo nakon vježbanja(metabolizam UH je brži od onog proteina..pa će brži uh metabolizam za sobom povesti i proteine i tijelo će ih ugrađivati u mišiće)....ukratko u ovoj fazi se dakle izbjegava vrhnje za kuhanje, čokolade svaki dan, mcdonaldsi, nutelle,hrenovke (koje su i inače za kuki),bijeli rafinirani UH itd itd....

u fazi održavanja: se unose sve 3 grupe nutrijenata u normalnim omjeru odprilike 1:2:3=M:B:OH ajmo reć 17% masnoce,33% beljancevine,50% ugljikohidrata...dakle postoci nisu da ih se točno računa već da se skuže odprilike omjeri...u ovoj fazi je ok unositi svu hranu koju voliš i sve što ti srce želi u normalnim količinama....dakle kcal koliko tvoje tijelo treba - to je circa 2000 kcal..to je jako puno kalorija koje se teško unose pametnim izborom namirnica....

zašto tvoje tijelo neće gomilati opet kile:

1. jer ćeš ubrzati metabolizam čestim i balansiranim obrocima + vježbanjem naravno...dakle tvoje tijelo će biti naviknuto na stalan i uravnotežen izvor nutrijenata i energije i neće imati potrebu taložiti (jer zna da će stalno dobiti klopu)..naravno ako ćeš unositi opet previše tipa 3000 -4000 kcal jbga udebljat ćeš se...dakle govorimo o normalnom unosu...

2. zato jer si ovakvim načinom prehrane u reduktvnoj fazi naučio koliko količinski hrane tvoje tijelo treba....raspoznavati namirnice i čitati deklaracije i prepoznaješ kaj je dobro kaj nije dobro i nećeš pušiti marketinše trikove SUPER TURBO NOVO I REVOLUCIONARNO...milion puta sam rekla da nije sve light dobro..PROČITAJTE DEKLARACIJU!!!!!!!!!!!!!!naučiš kombinirati obroke..odvikneš se od prežderavanja kruha...prebacio si se na integralne namirnice (kruh tijesto)...to ne znači da nećeš nikada više pojesti komad bijelog kruha ili čevap...ali bogme nećeš svaki dan jest čevape s lepinjom i bijeli kruh s masti i soli...nećeš se hraniti po pekarama i inim takvim lokalima već ćeš imati naviku piti jogurt ili pojesti voćku....stekao si zdrave prehrambene navike...simple as that....

DAKLE OVO NIJE DIJETA OVO JE NAČIN PREHRANE KOJI SE DIJELI NA 2 FAZE...TKO NEMA POTREBE ZA 1 FAZOM IDE NA DRUGU...AKO JE TKO OD NOVIH/STARIH CURA OVO VIDIO I SHVATIO KAO NEŠTO DRUGO U KRIVU STE!!!!!!!!!!

ja se ispričavam na "deranju" i podužem postu ali u PM prestanite se prepucavati i pametovati i vratimo se na temu....na nikoga nisam direktno ciljala...na nikoga se nisam naljutila ili slično.....:grli:

:D:D:D

Nora21
27.03.2010., 15:46
To s mlijekom i maslinovim uljem sam navela samo kao primjer :)
Ne mislim ovdje na 90 % cura koje unose sasvim ok namirnice, al čitajući malo više stranica ove teme, skužila sam da nekim curama jelovnik izgleda otprilike ovako: jabuka, kava, naranča, 2 krekera... Želim samo reći da je to nepotrebno i nezdravo i da time neće ništa postići dugoročno nego si samo sj***ti organizam.. Radije mijenjajte polako prehrambene navike i neka vam zdrave namirnice budu dio svakodnevne prehrane a ne dio dijete..

tinkerbell
27.03.2010., 15:54
Ne mislim ovdje na 90 % cura koje unose sasvim ok namirnice, al čitajući malo više stranica ove teme, skužila sam da nekim curama jelovnik izgleda otprilike ovako: jabuka, kava, naranča, 2 krekera... Želim samo reći da je to nepotrebno i nezdravo i da time neće ništa postići dugoročno nego si samo sj***ti organizam.. Radije mijenjajte polako prehrambene navike i neka vam zdrave namirnice budu dio svakodnevne prehrane a ne dio dijete..

da nekim curama je...ja nisam nikome mama niti ću ikoga kontrolirati ili "učiti" savjetovati ako on to neće....JA (osobno Tinkerbell) ći 1 ili 2 puta reći jedeš premalo i to ti niej dobro i reći zašto to nije dobro...ako netko to ne posluša...iskrneo JEBE MI SE...ja joj/mu neću sjediti za vratom da to napravi...svatko je gospodar svog tijela i svoje prehrane....

ako si pročitala stranice ove teme onda si mogla pročitati a o ovome boldanome MI CIJELO VRIJEME PRIČAMO!!!!!!!!!!!!!!!(curke koje su tu dulje vrijeme i nove koje su kraće pa su skontale da ovo nije dijeta)...OVO NIJE DIJETA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Svaka cura na osnovnim postulatima zdrave prehrane kreira sebi prehranu koja za nju i njen način života funkcionira...i tako se nastavlja hraniti od sada na dalje...ja sam se nastavila hraniti jednako samo sam povečala unos kalorija...ali jedem hranu a ne jede hrana mene...ne vrti mi se život oko hrane..hrana nije moje zadovoljstvo...život je moje zadovoljstvo a hrana mi daje energiju da živim....

joj jebemu ovo mi je postalo prenaporno majke mi....Nora ovo nije direknto na tebe...već stalno se netko ubacuje i otkriva stvari koje su tu davno otkrivene..samo kaj se neki ne pridržavaju ili ih ne doživlajvaju....onaj tko je dosljedan i odlučan se pridržava onaj ...ko ne ne...i tako je to uvijek u životu.......daklem nadan se da je sve rečeno....nadam se da je sve jasno i ajmo sada dalje na temu...

atlantis
27.03.2010., 16:59
sunac vam vaš :D

ajde svi van na pivu i seks

sutra ću napisati sve kaj mislim sad sam na poslu

dakle

kava
tri dvopeka s posnim i domcekom
bit će pureći batak u rolu s mladim krumpirom

i noć pokera s ekipom tak da ću piti sok s malo kalorija i eventualno koju kokicu zamezit

to je to
o&o od mene do sutra :D

pure evil
27.03.2010., 17:21
slažem se sa tinkerbell!
da sad ne kvotam sve te njezine dugačke postove,u kojima ona PONOVNO VAS UČI svemu kaj piše na prve dve strane, i kaj piše svaki dan...
OVO NIJE DIJETA i dajte same shvatite u kojoj ste fazi,dal želite mršavit ili održavat samo kile,dal se želite PAMETNO i ZDRAVO hranit :azdaja: :zubo:

tu su se stvorile po meni neke nepotrebne rasprave..

slažem se. pričala sam vam kak sam prije 2 tjedna probala milku i jednostavno mi je preslatka i ne valja mi. MENI :zubo:, koja sam obožavala i slatko i slano.

gle,1555 put,nitko te ne proganja, ali to je nešto kaj ne spada baš u zdravu prehranu...stvar je u tome da ima novih curka,ljudi koji samo čitaju menije,ne pišu...i sad taj xyz vidi vrhnje za kuhanje i protumači aha vrhnje za kuhanje smijem jesti u fazi dok mršavim,i jede vrhnje za kuhanje, i čudi se zakaj efekta nema...
tinker je 1055 puta naglasila da su prvih mjesec dana dok se tijelo "prešaltava" na režim najvažniji, i da tad nema "brljavljenja",čak i duže od prvih mjesec dana,a naše "tješenje" iz dana u dan tipa sutra je novi dan i slično, nema efekta...
nemoj se uvrijediti,ništ osobno nemam protiv tebe,dapače, ali ako vidim neku toliku "grešku" u meniju,u prirodi aždaje mi je upozoriti na nju..napravila ju ti, ja, blentava,ili tko već... :grli:

ovo je malo manji post pa njega kvotam i slažem se u potpunosti..

onima kojima tak izgleda jelovnik,na to su i upozorene...nekad 2 puta,nekad i više...
ako nije dosta nekom kad mu se kaže 3 puta,pa ne mislimo to ponavljat do besvijesti. savjet je dan, na toj osobi je dal će ga usvojit ili ne.

ma cureeee pa kaj se brinete,tak ionak će SUTRA biti bolje :rofl::rofl::lol::lol:

ksrena
27.03.2010., 17:22
tak vam i treba .... c,c,c,...
raspizdile ste tinker :rofl::rofl:
Što se tražile to ste dobile. :s:s:s

pure evil
27.03.2010., 17:26
ja bi da se ovaj post od tinker stavi odma na početak teme,dakle ovaj di je pisala o 2 faze i da ovo nije dijeta, i da kad neka nova dođe tu,da joj samo kažemo da to pročita.
i da se tu komentiraju meniji i daju savjeti.
ovo sve je već postalo prenaporno :zubo:

ksrena,tenks za info kak radit trbušnjake, probat ću ili sa stolcem ili sa pilates loptom :cerek: :five:

Nora21
27.03.2010., 17:32
Evo današnji jelovnik.. Bila sam u shoppingu od 10-14 h pa nisam stigla neki međuobrok pojesti između doručka i ručka..

9h: zdjelica fitness pahuljica s mlijekom 0,9 %mm
14h: tuna u maslinovom ulju rio mare 52g, jednu malu kukuruznu pogačicu i jednu crnu sa sjemenkama lana
15.30h: 7 jagoda s malo meda
18h: kruška i cedevita

eto to je to, neću više ništa.. :)

Fanhp
27.03.2010., 17:51
aaaaa blago tebi :cheer: šta bih ja dala da se riješim tog zla :(( inače sam totalni ovisnik o čokoladi, u osnovnoj i prva dva srednje sam znala pojesti cijelu onu veliku milku s lješnjacima odjednom u par minuta.. :eek: strava
prije sam pila i jako puno coca-cole a zadnje dvije godine pijem možda pola litre u tri tjedna i to kad budem s nekim na cugi tak da smatram da nije nemoguće odreći se toga, ali jednostavno si ne mogu pomoći :ne zna:
ponosno izjavljujem da već 2 tjedna nisam ni komadić čokoladice ili nečeg slatkog stavila u usta i iskreno mogu reći da se ne sjećam kad se zadnji put to dogodilo (vjerojatno nikad)! :rofl:

Tako sam i ja mogla pojesti cijelu čokoladu, a sada u zadnjih 6 mj. mislim da sam pojela 5 kockica (jedna mala jel) čokolade. A kola mi se zgadila koliko sam je pila. To sam sve zamijenila voćem (naranča, jabuka, kiwi, ananas itd.)

Evo današnji jelovnik.. Bila sam u shoppingu od 10-14 h pa nisam stigla neki međuobrok pojesti između doručka i ručka..

9h: zdjelica fitness pahuljica s mlijekom 0,9 %mm
14h: tuna u maslinovom ulju rio mare 52g, jednu malu kukuruznu pogačicu i jednu crnu sa sjemenkama lana
15.30h: 7 jagoda s malo meda
18h: kruška i cedevita

eto to je to, neću više ništa.. :)

Još nije šest.:p

Inače, jel ima netko iskustva s mliječnim namazom Linessa?

Nora21
27.03.2010., 18:31
Znam, samo sam unaprijed isplanirala šta ću za večeru pa sam odmah napisala :D evo upravo se sladim kruškicom..

5rich
27.03.2010., 18:41
tinker:s:cerek:
evo mog menija danas:

D: 30 g fitness + 1 dcl mlijeka, ness s malo mlijeka,bez šećera
MO: 2 dcl probiotik jogurta
R: 1 šeflja domaće juhice s rezancima, 2 male pureće rolice punjene1 šnitom kulena i 1/4 kuhanog jaja(zbilja su bile ful male, svaka je sadržavala 1/2 purećeg filea), puuuno zelene salate pomiješane s crvenim radičom, začinjenje bućinim uljem i češnjakom(e sad tu nisam mogla previše birat kaj ću jest,jer sam bila kod krsne kume na ručku i nudilo se: pureće rolice punjene kulenom,jajem,i ajvarom, umak od gljiva, špecli, pečena patka s mlincima,kuhana teletina s hren sosom- izabrah puretinu,jer je to jedino meso koje jedem)
MO: preskočila jer sam bila kod kume, nudili se svakakvi fini kolači,čak i jedan dijetalni s rižinim brašnom i čokoladom sa 70% kakaa,bez šećera,ali mi se zbilja nisu jeli
V: 2 naranče

i 3 l vode, 300 trbušnjaka, i 30 min orbija

ksrena
27.03.2010., 18:59
day 40. (jubilarac!!!)
hm. letimični pogled na kalendar u pokušaju da ustanovim day. kaže da je danas subota, pogled kroz prozor da je subota navečer, a ostale činjenice ukazuju na to da sam još na poslu :misli::misli: :ne zna:

dakle:
** klasika
** banana
** fitnes s mlijekom i pola banane (brižna majka zvala da dođem kod nje na ručak, pitam šta se nudi - pohana piletina i restani krumpir, ona ne poznaje riječi nemasno restani krumpir doslovno pliva u svinjskoj masti:eek:) odlučila se za pahuljice s mlijekom i nabavila kasniji ručak
** piletina na kockice 200 gr i povrtni mix 400 gr (ukupna šteta oko 450 kcal pojela na dva puta) sa matovilcem

Kad stignem kući posni sa kruškom, danas nema stepera a sutra spavam cijeli dan. Čini se da sam puno pojela ali pretjerano mozganje zaista troši puno kalorija.

sparky kaže 1650 jbg. nije 3000

marty_19
27.03.2010., 20:47
moj meni danas : (bila sam dobra;))

d:šnitica crnog kruha s pekmezom
mo: kruška
r: cvjetača zapečena sa sirom i par kockica šunke
mo: kruška
v: (oko 17,30 h)kajgana (1 i pol jaja) i malo šunkice na kockice
oko 19: pola petit keksa

4 l vode/ zelenog, 100 trbušnjaka, 10 min trčanja :D

pítā
27.03.2010., 21:12
- žlica i pol zobenih, jogurt 0,05 m.m, jabuka, par grožđica, dvije suhe šljive, žlica mljevenog rogača
- grejp
- komadić pečenog bijelog pilećeg mesa, dinstane mahune (ostalo malo od jučer), mješana salata (paprika, paradajz, krastavac)
- stilla natura pločica 80% orašida
- jabuka
- komadić piletine od ručka, žličica posnog
- vitaktiv probiotik 1,9 m.m., ribane kruška i šljiva, 10 badema sve pomiješano

+ šumeći cink i magnezij

Prava Macka
27.03.2010., 21:13
većer cure. kako ste mi? evo i mene malo da vam se javim. dugo me nije bilo pa dok sam citala ovih par zadnjih stranica vidim da je bilo jako burno.
štose tiće mene same mislim da sam solidna jedini problem mi je što jedem dosta jabuka pogotovo navečer. nisam jela slatko mada me na stolu cijeli dan privlaće nekakve napolitanke pa onda umjesto njih jedem jabuke. danas nisam vježbala a bome nisam ni jučer ali zato dok sam malo posadila krumpira preznojila sam se kao na mom orbiju.
pozdrav svim novim curama, za informaciju ja sam jedna od onih koja mora puno smršaviti i kad vi sa 5 kg. viška prićate kako morate smršaviti ja bi se smijala ali sigurna sam da vama tih 5 smeta kao meni mojih 25.
uglavnom nadam se da čemo uspjeti naravno ako ja ne budem opet trudna a čini mi se da jesam. POLUDIT ČU

zelena*vatra
28.03.2010., 07:58
većer cure. kako ste mi? evo i mene malo da vam se javim. dugo me nije bilo pa dok sam citala ovih par zadnjih stranica vidim da je bilo jako burno.
štose tiće mene same mislim da sam solidna jedini problem mi je što jedem dosta jabuka pogotovo navečer. nisam jela slatko mada me na stolu cijeli dan privlaće nekakve napolitanke pa onda umjesto njih jedem jabuke. danas nisam vježbala a bome nisam ni jučer ali zato dok sam malo posadila krumpira preznojila sam se kao na mom orbiju.
pozdrav svim novim curama, za informaciju ja sam jedna od onih koja mora puno smršaviti i kad vi sa 5 kg. viška prićate kako morate smršaviti ja bi se smijala ali sigurna sam da vama tih 5 smeta kao meni mojih 25.
uglavnom nadam se da čemo uspjeti naravno ako ja ne budem opet trudna a čini mi se da jesam. POLUDIT ČU

a mišice naša mala- tj. mačkice! :cerek:
tako si nam draga (sigurna sam da govorim u ime svih) i drago mi je da si se javila.
jabuke-:top:
krumpir-znojenje- :top:
trudnoća?- nemoj ludit zbog toga, molim te. :kiss:

zelena*vatra
28.03.2010., 08:07
ahoj!

petak:
zobene, mlijeko, grožđice
jabuka
šnita kukuruznog, šnita kulena, šnita neke salame, šnita sira, macho sladoled
jabuka
jabuka
oslići na paradajzu
mala piva

subota:
zobene, mlijeko grožđice
sok od grejpa i naranče
naranča
šnita kukuruznog, 2 šnite kobase
3 suha keksa
šnita raženog, dimcek, sir
juha od povrća raznog i piletine- tanjur
piva velika

hodanje po cijele dane, teren u subotu .... kurije oko mi se aktiviralo od landranja :zubo:

P.S. jel može piva proć pod proteine?!?! :D:D:D:lol:

odoh u park, ajd bok! :)

blentava
28.03.2010., 10:41
helou tetke! :kava:
kvotam samo dva miceka:
:cheer: micek :cerek:
ako znas ili ne znas, napravi chim prije testich, jer ne znam kakav utjecaj ima fizicki napor.... ugl, pusa! falila si mi
day 40. (jubilarac!!!)
hm. letimični pogled na kalendar u pokušaju da ustanovim day. kaže da je danas subota, pogled kroz prozor da je subota navečer, a ostale činjenice ukazuju na to da sam još na poslu :mis li::m isli: :ne z na:

dakle:
** klasika
** banana
** fitnes s mlijekom i pola banane (brižna majka zvala da dođem kod nje na ručak, pitam šta se nudi - pohana piletina i restani krumpir, ona ne poznaje riječi nemasno restani krumpir doslovno pliva u svinjskoj masti:eek:) odlučila se za pahuljice s mlijekom i nabavila kasniji ručak
** piletina na kockice 200 gr i povrtni mix 400 gr (ukupna šteta oko 450 kcal pojela na dva puta) sa matovilcem

Kad stignem kući posni sa kruškom, danas nema stepera a sutra spavam cijeli dan. Čini se da sam puno pojela ali pretjerano mozganje zaista troši puno kalorija.

sparky kaže 1650 jbg. nije 3000
bit ce para, bit ce para :lux:
stvrno, kolko mozganje trosi kcalova? :misli:
moze bit da ja zato ne mrsavim :ne zna:
ugl:d-kelogsi s dec jogurta, cappuccino
mo-isto
r-100g tortellina sa svjezim sirom, umak pesto (bez vrhnja, ja to nikad nisam niti kombinirala s vrhnjem, meni je i ovako prefino). prije nego sto kokosi skoce, da izvjestim da su tortellini integralni, da je svjezi sir manje masan, a ima kalcija i proteina, a sveukupna kcal vrijednost je 240kcal/100g. pesto je s maslinovim uljem.
mo-pola fete sojinog kruha i casa nemasnog mlijeka
v-dec crnog vina,par malih rajcica, kisele paprike (domache), 1 jabuka
aktivnosti:henki penki,l 2 sata stepera (vec je poceo zapomagat, pa ga je dragi namastio, sad radi ko urica), 4000 na pedometru (pocela kisa pa smo se vratili kuci, a mislili setat...:tuzni:)
uglavnom, dragi isto stepao jucer, milina jedna :cerek: i ustanovio da ne bi bilo lose buduci da u teretanu vise ne stignemo da ushopiramo par buchica i doma bildamo. ja sam za... (nechu boce vode, ochu roze buchice za nju i plave za njga :raspa:)
danas sam na rucku kod sveki, predvidjam katastrofu, ali cu cijelu vecer stepat dok na televiziji bude e.t. i poslije king kong....
baaaaaaaaaaj!!!
ic a vonderful deeeeeeeeeeeej!!!

Prava Macka
28.03.2010., 11:53
a mišice naša mala- tj. mačkice! :cerek:
tako si nam draga (sigurna sam da govorim u ime svih) i drago mi je da si se javila.
jabuke-:top:
krumpir-znojenje- :top:
trudnoća?- nemoj ludit zbog toga, molim te. :kiss:

cure moje drage
da vam saopćim najsretniju vijest : došla tetka jutros a kasnila 10 dana.mislim ako u ovih 10 dana mužu nisam popila živce neču nikad. meni ako inače kasni 2 dana ja znam to je to ali imam i neku upalu pa je možda to bio razlog ali ja se bojim opet trudnoće tako da šizim i kad ne treba.
uglavnom drago mi je pa mogu nastaviti s vama. samo moram češče da se javljam pa da me možete i grditi kad za to dođe vrijeme.
pozdrav cure moje i uživajte u ovom ljepom danu

-VjeV-
28.03.2010., 12:15
dosla i meni moja tetka...al ipak mislim da si se ti, macko, svojoj puno vise razveselila :D
meni je samo drago da je dosla prije vaganja da mi ne padne mrak na oci :)

ne bih bas pisala sta sam jela, da nebi na kraju stajalo 'ali sutra je novi dan' :D
danas idem na jedan rockas, ali necu dat da me navedu na zlo :mirko:

nego, zelena? jesi saznala kud spada pivica? :D

bass
28.03.2010., 12:37
macho sladoled

uljez...mljac mljac uljez....ja biii

jučer:
7: ness sa sojinim
do 15: 2 kruške, 2 grejpa
15: 2 mrkve, 2 sojina faširanca i dinstani šampinjoni sa deci sojinog vrhnja za kuhanje
19: 4 šnite delux, pola zrnatog,tvrdi sir, krem juha od cvjetače, malo kupus salate
23-02: gemišt, 3 mineralne (đizs ni alkohol mi više ne paše)
03: mala kruška

vježba : ujutro leg magic workout
popodne 25 km na biciklu

:cerek:

Fanhp
28.03.2010., 13:02
uljez...mljac mljac uljez....ja biii

jučer:
7: ness sa sojinim
do 15: 2 kruške, 2 grejpa
15: 2 mrkve, 2 sojina faširanca i dinstani šampinjoni sa deci sojinog vrhnja za kuhanje
19: 4 šnite delux, pola zrnatog,tvrdi sir, krem juha od cvjetače, malo kupus salate
23-02: gemišt, 3 mineralne (đizs ni alkohol mi više ne paše)
03: mala kruška

vježba : ujutro leg magic workout
popodne 25 km na biciklu

:cerek:

:s Kako možeš toliko dugo?

Jučer:
D(10h)-cornflakes s mlijekom 2,5 dL
MO(12h)-feta kruha s čajnom
R(15h)-juha s malom paštom, 3 žlice pirea i komadićima mesa (junetina)
MO(18h)-jogurt s ananasom
V-tost s mliječnim namazom

+3L vode
+32 min na orbitracku=300 kcal

tejka.
28.03.2010., 13:43

vidim da ipak nisi trudna
i da te veseli vijest jer mozes dalje za svojim ciljem
iako ja sam bas se nadala...to je tako lijepa vijest...inače :) :cerek:

pure evil
28.03.2010., 14:03
mačka nam se je javila :cheer:
drago mi je da nisi trudna jer znam da ti to nije u planu :mig:

jučer je bil moj day off, bili smo na ročkasu kod tete od dragog,dobro da smo jučer išli a ne danas :zubo:

mene isto zanima kak bass može napravit 25km na bicu?? :eek:pa to je fakat dosta...
jel zna koja kolko se kalorija potroši kad se trči 10min,na nekoj brzoj brzini :zubo: (ne trčim na max al sam blizu toga)?

blentava
28.03.2010., 18:20
@pjur http://www.runtheplanet.com/resources/tools/calculators/caloriecounter.asp :zubo:

Nora21
28.03.2010., 20:41
Evo moj menu za danas.. Nadam se da će sutra biti bolje :D

D: fitness pahuljice s mlijekom
R: integralno pecivo sa sjemenkama lana,sezama i suncokreta, tuna rio mare u maslinovom ulju (52g)
M: kruška, naranča, 2 dcl cedevite
2.M: 3 deblja krekera od cjelovitih žitarica, listić gaude, 2 listića deluxe pureće šunke, malo abc svježeg sira
V: slično kao i prethodno: 2 deblja krekera od cjelovitih žitarica, capuccino, 2 listića deluxe, malo abc svježeg sira

možda sam malo pretjerala danas, nadam se da je to to i da neću više ništa stavit u usta.. Ne znam šta mi je danas al gladna sam cijeli dan što se prethodnih dana nije baš događalo.. :( možda jer sam spavala kod dečka pa sam potrošila sve kalorijice od sinoć :confused: :D

btw vaga bilježi 67.5 (naravno bez odjeće).. samo da tako ostane.. I jako se brinem jer u petak idem kući (nisam bila mjesec dana) a moja mama kuha preprefino i još je uskrs a ja obožavam šunkicu i kuhana jaja.. :( :flop: vec vidim da ću se prežderati pa očekujute jelovnik pun kalorija.. :mad: Al obećajem si da nakon uskrsa idem natrag na dijetu i produžujem članstvo u teretani! pusa svima

krinka
28.03.2010., 20:42
evo me na brzaka.nisam imala vremena ova tri dana se javit,a ne znam jeli itko uopce primjetio da me nema:ne zna:
ne sjecama se svega,ali evo...
petak
D-jgurt sa lanenim,ness vanilla
MO-jabuka
R-rizoto od plodova mora
MO-nista
V-tofu i riza
steper 700x

subota
D-jabuka
MO-nista
R-krekeri sa posnim i salata ood kupusa
MO-nista
V-pileca juha i dva kuhana mala batka
steper 2800x (da,da),48min.345 kcal

nedjjelja
d-sok od dva grejpa
MO-ness,sladoled maximo (pola)
R-dva raznjica s rostilja marinirani bez ulja,3 sampinjona (isto ko meso),
1 feta patlidzana (isto k'o ostalo)
MO-nista
V-1 raznjic,salata od krastavaca
4 h setnje od salate,preko trga,Dubravkin put,Cmrok i nazad
that's it

pítā
28.03.2010., 20:56
subota
D-jabuka
MO-nista
R-krekeri sa posnim i salata ood kupusa
MO-nista
V-pileca juha i dva kuhana mala batka

Ovo je poprilično malo, ne misliš? :)

Danas:
- žlica i pol zobenih, jogurt 0,05 m.m, jabuka, par grožđica, dvije suhe šljive, žlica mljevenog rogača
- grejp
- 4 pečena šampinjona (samo klobuk) s jako malo light mozzarelle, dinstane prokulice, zelena salata
- jabuka
- ostatak prokulica od ručka, žlica posnog, malo fitness kruha pečenog u tosteru (da se posuši, nije mi onak mokar fin)

Još ću bademe i neko voće.

+ šumeće cink i magnezij

Mogla sam a nisam - čokoladni kolač koji su moji imali danas :D

blentava
28.03.2010., 20:59
evo i mene odmah sa danasnjim:
d klasika
mo-cappuccino
r-maaalo njoka sa mesnim umakom, pecena puretina, maaali komadic kolaca
mo-dec mlijeka
v-malo kiselih paprika, 2 jabuke
rubrika mogla sam a nisam: rucak je bio prefin, njoka sam mogla barem duplo, uz meso su kao prilog bili peceni krumpiri-nisam, kolac je bio predobar, a samo sam malchice
rubrika tjelesna aktivnost-350kcal stepera (jos planiram 200njak otuch prije spavanja) i henki penki
krinka, puno nas je, a ti nisi u rizicnoj skupini (vecinom ne grijesis) :ne znam:
a di su ti medjuobroci od juceras???? :o
nora, uh, imam i ja mamu takvu, sta mislis zasto vjezim od vage do 1.4. :horor: i mahnito vjezbam?????
:cerek: puse svima!!!

pure evil
28.03.2010., 21:27
ja sam nezadovoljna s današnjim menijom al tak je kak je:

-šnita i pol crnog kruha, 3 šnite mortadele (miks svinjskog i purećeg mesa)
-malo kuhanog krumpira, piletina u nekom saftu sa gljivama, krastavci s vrhnjem na salatu
-grah,tuna,luk na salatu
-Ca
-jabuka
-Mg
-kruti jogurt

-med+cimet

-vježba:50 trbušnjaka

za doručak i ručak nisam bila doma pa zato je tak ispalo, ovih 50 trbušnjaka sam jedva napravila (ksrenin recept) i nemam pojma dal sam ih dobro i napravila :zubo: :rofl:

5rich
28.03.2010., 21:31
ja danas:

D: malo integralno pecivo, tanki namaz ABC-a i 1 šnita deluxe
MO:-
R: 1 komad piletine s rošitlja(veličine šake) i 1,5 zdjelica salate od matovilca,paradajza,mladog luka i češnjaka...
MO: 1,5 kuglica sladoleda od limuna, 1 vrećica cedevite u 4 dcl vode
V: 1/2 komada piletine s roštilja, 1 zdjelica salate od ručka :klopa:

3 h šetnje:cerek:

pure evil
28.03.2010., 21:34
Nadam se da će sutra biti bolje :D

2.M: 3 deblja krekera od cjelovitih žitarica

pa naravno da će SUTRA biti bolje :rofl::rofl::rofl:
moja mama već 20 godina OD SUTRA ide na dijetu/pazi kaj će jest/počet će vježbat :zubo:
neznam dal da se smijem ili plačem :confused:

kakvi su to krekeri,kak se zovu?

pita,kakav je to fitness kruh?

da,uskoro je Uskrs,al mene to tolko ne zabrinjava, više me zabrinjavaju te 2 svadbe na koje idem i jedna krizma.. :o

Nora21
28.03.2010., 21:53
pa naravno da će SUTRA biti bolje :rofl::rofl::rofl:
moja mama već 20 godina OD SUTRA ide na dijetu/pazi kaj će jest/počet će vježbat :zubo:
neznam dal da se smijem ili plačem :confused:

kakvi su to krekeri,kak se zovu?

da,uskoro je Uskrs,al mene to tolko ne zabrinjava, više me zabrinjavaju te 2 svadbe na koje idem i jedna krizma.. :o

wholegrain crisprolls se zove... Švedski proizvod.. nisu to čak ni krekeri nego kao neki hrskavi okrajci kruha, ne znam kako da objasnim.. nije loše za jest :mig:
A i moja mama svaki dan viče da ide na dijetu..hha i što je najjače i ode svakih mjesec dana otprilike ali izdrži najduže tjedan dana uz brljanje :rofl: Sad kužim odakle mi slab karakter!

A što se tiče današnjeg menija, nisam brljavila puno (osim jednog listića gaude) al sam dosta pojela pa nisam baš prezadovoljna.. Al ok, dok nije chocolate included, zadovoljna sam :rofl::cerek:

ksrena
28.03.2010., 21:58
Day 41. - prvi od kad brojim koji je prilično katastrofalan.
Ne toliko količinski koliko kvalitetno, ali danas je dan kad sam odlučila (nakon 6 radnih dana po 12-13 sati) uživat s obitelji pa je jelovnik bio lovački - šta se ulovi!!!

** kajgana sa mladim lukom(ovo je naš tradicionalni obiteljski nedjeljni doručak, ali sam ga ovaj put jela bez kruha) cca 1,5 jaje možda 2??
** irish - sad mi je jasno zašto se ovo stavlja kao MO
** svekrva ponudila ručak pa smo zaključili da nećemo kuhat nego idemo u planinarenje: šeflja domaće juhe sa kuhanim karfiolom, žlica pire krumpira (samo krumprir zgnječen bez maslaca i sl..) i 1 pureći odrezak POHANI, zelena salata
** stila natura pločica 60 % orašida :cerek: (na vrh brda)
** nes kava i šačica kikirikija (bez ovo je moglo, ali alternativa su bili kolači..)
** kockica 74% čokse i 10 badema

Dan je bio apsolutno savršen, pa sad ulazimo u "bilo je previše lijepo da bi dugo trajalo" mode. Dijete ima temperaturu, i upalu uha, a ja sutra moram na sud koji mi određuje ostatak života...........
dakle nemam pojma šta ću sutra jesti, skuhala sam integralnu rižu sa mrkvom, graškom i kukuruzom, valjda ću stići do nje:ne zna:

pítā
28.03.2010., 21:59
pita,kakav je to fitness kruh?

Ovaj (https://shop.gea.com.hr/p-1041-fitness-kruh-500g.aspx). Mnogima taj ne valja, meni je ok, posebno kad se malo prepeče u tosteru.

Prava Macka
28.03.2010., 22:09
evo i mene da nakon puno vremena nešto i napišem. večeras sam sjela prije muža hehehe.
-kava sa šećerom
-2 jabuke
-4 žlice zobenih s malo kefira i mljeka
-pileća juha s malo rezanaca, kuhano pileće meso, kuhano povrče+zelena
-kapućino od čokolade na vodi
-jabuka
-kao i ručak ali bez povrča i deci kefira
-bilo je još svježeg ananasa i jabuka. to je bilo prije pola sata
-tjelesna aktivnost 1i pol hoda a prvi dan menge
ja prezadovoljna samo ovo voče navečer nikako da promjenim da prekinem s tom navikom. inače po zdravoj kravi moj oblik tjela je kruška. ima me svugdje ali mislim da su mi noge i bokovi (naravno i guzica) katastrofa.
sisa naprotiv nigdje nema

ksrena
28.03.2010., 22:23
evo i mene da nakon puno vremena nešto i napišem. večeras sam sjela prije muža hehehe.
-kava sa šećerom
-2 jabuke
-4 žlice zobenih s malo kefira i mljeka
-pileća juha s malo rezanaca, kuhano pileće meso, kuhano povrče+zelena
-kapućino od čokolade na vodi
-jabuka
-kao i ručak ali bez povrča i deci kefira
-bilo je još svježeg ananasa i jabuka. to je bilo prije pola sata
-tjelesna aktivnost 1i pol hoda a prvi dan menge
ja prezadovoljna samo ovo voče navečer nikako da promjenim da prekinem s tom navikom. inače po zdravoj kravi moj oblik tjela je kruška. ima me svugdje ali mislim da su mi noge i bokovi (naravno i guzica) katastrofa.
sisa naprotiv nigdje nema

Bravo mačko.
I meni je drago da nisi odustala, nadam se da si primjetila da svi pitamo za tebe. Drago mi je da se zbog posla rjeđe javljaš i da si još na pravom putu.
Što se tiče voća navečer, ja sam se navikla da slađu vočku (sad imam kruške vilijams) smiksam sa posnim sirom, tako da dobijem proteina navečer. Čak nekad dodam malo stevie unutra, pa to bude pravi slatkiš.
btw, kupila sam dvije sadnice stevie :cheer::cheer:

krinka
28.03.2010., 22:23
ponavljam,jer se nesto sje.alo:mad:
ne sjecam se svega,ali otprilike:D

petak
D-jogurt 0,9% s lanenim,ness
MO-jabuka
R-rizoto od plodova mora
V-tofu i riza
steper 700x

Subota
D-ne sjecam se,a maloprije sam znala:confused: :idiot:
mislim a je bila jabuka
R-sojini krekeri sa sezamom,posni i salata od kupusa
V-pileca juha i dva mala pileca batka (kuhana)

steper 2800x (dvijetisuceosamsto puta) ili 48 min i 345 kcal:angel:

danas
D-sok od grejpa
MO-ness isladoled maximo (pola)
MO2-jabuka (podjelila sa psom:cerek:)
R-dva raznjica od lungica(rostilj) marinirano bez ulja i nije premazivano sa uljem:top:
isto tako sampinjoni i patlidzani
MO-nista
V-raznjic od rucka i 1 krastavac na salatu
MO-kockica cokolade,casa kole:rofl:

setnja 4h sa Salate,do trga,preko Gornjeg grada do Dubravkinog puta i tim putem do Cmroka. i nazad-naravno

pucajte

Prava Macka
28.03.2010., 22:36
Bravo mačko.
I meni je drago da nisi odustala, nadam se da si primjetila da svi pitamo za tebe. Drago mi je da se zbog posla rjeđe javljaš i da si još na pravom putu.
Što se tiče voća navečer, ja sam se navikla da slađu vočku (sad imam kruške vilijams) smiksam sa posnim sirom, tako da dobijem proteina navečer. Čak nekad dodam malo stevie unutra, pa to bude pravi slatkiš.
btw, kupila sam dvije sadnice stevie :cheer::cheer:

da da primjetila sam zato sam i izdržala. sva sam sretna i ponosna. imam ja toga još puno odraditi tek sam na početku. vi ste mi velika podrška i kad pročitam da pitate za mene budem jako sretna. to me vrati na pravi put odnosno da mi volje za dalje:top:

pure evil
28.03.2010., 22:48
Ovaj (https://shop.gea.com.hr/p-1041-fitness-kruh-500g.aspx). Mnogima taj ne valja, meni je ok, posebno kad se malo prepeče u tosteru.

mislim da je taj ko i onaj iz dm-a od alnature,a to mi ne valja :zubo:
svejedno fala na linku :mig:

mačka,bravo i sretno dalje!! naravno da pitamo za tebe kad si i ti nama poticaj :five:

coffeebreak
28.03.2010., 23:23
Koji preeeeedivaaaan dan danas! :cheer: :cheer: :cheer:

Za razliku od jučer kad smo se probudili po suncu, odlučili otići s psom do grada, spremili se i sretni i razdragani iskoračili iz haustora gdje nas je tuča umlatila na licu mjesta, ali ni to nije sve jer se nismo mogli taj čas okrenuti i vratiti u stan jer psu, koji je bio presretan što se ide van i kojeg tuča ne tangira ni 3%, taj plan nije bio opcija, pa smo je morali izvesti bar na livadicu ispred kuće nakon čega smo se pokunjeni i pokisli (ja u bijelim starkama, molim lijepo) vratili kući kuhati kavu i piz.iti. :kava:

No dobro. Jučer je sve bilo dobro do rođendanskog tuluma gdje sam samo s medicom unijela kalorija za cijeli dan a nisam samo nju pila :rolleyes: Nije mi žao, pa neću ni pisati jučerašnji meni jer sam očito imala day off.

Danas:
- otvorili oči u 11:30 i skužili da zapravo nije toliko sati nego 12:30, iskočili iz kreveta, zgrabili psa i krenuli van
- 13:00 - hrenovka u tijestu (mamurluk progovorio iz mene), kava s mlijekom
- šetali s psom po nasipu, pas ničim izazvan skočio u Savu se okupati nesvjestan vodene struje kao prirodne pojave, jedva je izvadili van, teža drama
- 14:30 - opet sjeli na kavu s mlijekom
- bili na sajmu sela u Boćarskom, nudili nam opet rakije da pijemo, mi pili, što ćemo
- 17:00 - čaša soka od jabuke bez šećera kupljenog na gore spomenutom sajmu
- 17:30 - pire od brokule i karfiola (zgnječila brokulu i karfiol i dodala jednu malu žličicu kiselog vrhnja na količinu za nas dvoje) + piletina i puretina pečeni na gril tavi bez ulja
- 20:30 - 3dl pive

Sve u svemu danas palo jedno 4h šetnje jer sam odlučila voditi psa svugdje samnom (pa i na pivu), a budući da s njom ne volim ići tramvajem jer nisam konfliktna osoba, fino smo se nas dvije našetale. Pas spava pod kaučem, ne može sebi doći od tolike šetnje. Amater:kava:

Shtefitza
29.03.2010., 07:12
D: kruh, sir
M: banana
R: cikla, mahune, svjezi sir
M: przeni krumpirici
V: kelj, suho meso, banana
Biljni caj...

tinkerbell
29.03.2010., 08:21
oj....ne baš bajan vikend..jest daje bio offf.ali oept not too happy

subota:
3 krekera+domaći sirni namaz+de luxe+mlijeko
2 kave s mlijekom bez šećera + 1 maraschino+2 kuglice sladoleda...frendica ija nakon 100 godina pile kavu i ona objavila neke happy vijesti pa smo nazdravile :)
integrana tjestenia 5 dkg + tuna na crveno
1 kreker s namazom i de luxe

e sada od 18h do 22 h : 3 dcl pive+ nešto slanih štapića+ nešto suncokretovih sjemenki...bili kod frendice doma i zajebavale se i gledale telku....boldano mi niej trebalo

mogla sam a nisam: domaćice- cijela kutija je bila na stolu a ja ignorirala

nedjelja: unaprijed 2 rođendana od kojih je 1 bio roštilj a drugi doma
krekeri + namaz+de luxe+ mlijeko
1 lepinja+ komad piletine + par čevapa + ajvar + 2 pive (od 12 do 17h)
komad torte od čokolade (posebna torta moje sestrične bez imalo putra) i to je bilo to...jučer je bilo prekatastrofično (boldano je bilo ono nakon 100 godina sam jela to i mislim da preskačem do daljnjega jer mi je želudac bio kao da sam asfalt unutra stavila)....PMS me šora i to na emocije..trebam dobiti u srijedu...ovaj +1 h me ubio tako da sam danas totalno ali totalno samljevena i jedva funkcioniram....

ali bude to bilo ok sve...:top::top:

MAČKO ODLIČNO!!!!drž se :mig::mig:

marelica84
29.03.2010., 08:34
sretan početak tjedna svima ...
vikend ne baš sjajan, koristila se i ''zabranjena'' namirnica :)
alu puno šetnje i landranja.

imam pitanja za curke i ekipu, jel netko koristio od ENCIANA ''Slimming''? Ima to kakvog efekta?

thnx

ksrena
29.03.2010., 08:59
dakle...
dođem na forum i napadne me oglas za "konačno otkrivenu tajnu mršavljenja" - 4 kg za 11 dana :confused: WTF???

Nora21
29.03.2010., 09:33
dakle...
dođem na forum i napadne me oglas za "konačno otkrivenu tajnu mršavljenja" - 4 kg za 11 dana :confused: WTF???

isto se dogodilo i meni..:confused: ugasila sam prozorčić..

free land
29.03.2010., 09:42
dame....
subota
**klasika
**nes
**mješavina povrća
**pizzeta

Nedjelja
**klasika
**nes
**žlica pirea + jedna mesna okruglica, salata od kupusa
**kugla sladoleda

Znam da nisu namirnice dobre, ali kažem, nismo bili kući, pa ne možeš birati!
vježba je bila pješaćenje do beskonačnosti...

free land
29.03.2010., 09:43

...i ja

blentava
29.03.2010., 09:45
haj babe:kava:
pa naravno da će SUTRA biti bolje :rof l::rof l::ro fl:
moja mama v eć 20 godina OD SUTRA ide na dijetu/pazi kaj će jest/počet će vježbat :zu bo:
neznam dal da se smijem ili plačem :conf used:
i moja isto...a na svim strateskim mjestima u kuhinji i dnevnom otvorena pakovanja cokolade, napolitanki i inih sranja...pojede par tih gluposti, preskoci zdravu veceru i uporno tvrdi da ne vecerava... rekoh joj da proba zapisivat sto i kad pojede. dobro me nije kroz prozor izbacila....:rolleyes: neke je bitke najbolje vec u startu predati i amen.

a da dignes dupe i zapleses, te 2 svadbe uopce ne bi bile nikakav problem... ostaje ti krizma koju vec nekako mozes regulirat...:top:
Day 41. - prvi od kad brojim koji je prilično katastrofalan.
Ne toliko količinski koliko kvalitetno, ali danas je dan kad sam odlučila (nakon 6 radnih dana po 12-13 sati) uživat s obitelji pa je jelovnik bio lovački - šta se ulovi!!!

** kajgana sa mladim lukom(ovo je naš tradicionalni obiteljski nedjeljni doručak, ali sam ga ovaj put jela bez kruha) cca 1,5 jaje možda 2??
** irish - sad mi je jasno zašto se ovo stavlja kao MO
** svekrva ponudila ručak pa smo zaključili da nećemo kuhat nego idemo u planinarenje: šeflja domaće juhe sa kuhanim karfiolom, žlica pire krumpira (samo krumprir zgnječen bez maslaca i sl..) i 1 pureći odrezak POHANI, zelena salata
** stila natura pločica 60 % orašida :cer ek: (na vrh brda)
** nes kava i šačica kikirikija (bez ovo je moglo, ali alternativa su bili kolači..)
** kockica 74% čokse i 10 badema

Dan je bio apsolutno savršen, pa sad ulazimo u "bilo je previše lijepo da bi dugo trajalo" mode. Dijete ima temperaturu, i upalu uha, a ja sutra moram na sud koji mi određuje ostatak života...........
dakle nemam pojma šta ću sutra jesti, skuhala sam integralnu rižu sa mrkvom, graškom i kukuruzom, valjda ću stići do nje:ne zna:
drzim ti fige draga! javi kako je proslo!

Koji preeeeedivaaaan dan danas! :ch eer: :che er: :ch eer:

Za razliku od jučer kad smo se probudili po suncu, odlučili otići s psom do grada, spremili se i sretni i razdragani iskoračili iz haustora gdje nas je tuča umlatila na licu mjesta, ali ni to nije sve jer se nismo mogli taj čas okrenuti i vratiti u stan jer psu, koji je bio presretan što se ide van i kojeg tuča ne tangira ni 3%, taj plan nije bio opcija, pa smo je morali izvesti bar na livadicu ispred kuće nakon čega smo se pokunjeni i pokisli (ja u bijelim starkama, molim lijepo) vratili kući kuhati kavu i piz.iti. :ka va:

No dobro. Jučer je sve bilo dobro do rođendanskog tuluma gdje sam samo s medicom unijela kalorija za cijeli dan a nisam samo nju pila :rolle yes: Nije mi žao, pa neću ni pisati jučerašnji meni jer sam očito imala day off.

Danas:
- otvorili oči u 11:30 i skužili da zapravo nije toliko sati nego 12:30, iskočili iz kreveta, zgrabili psa i krenuli van
- 13:00 - hrenovka u tijestu (mamurluk progovorio iz mene), kava s mlijekom
- šetali s psom po nasipu, pas ničim izazvan skočio u Savu se okupati nesvjestan vodene struje kao prirodne pojave, jedva je izvadili van, teža drama
- 14:30 - opet sjeli na kavu s mlijekom
- bili na sajmu sela u Boćarskom, nudili nam opet rakije da pijemo, mi pili, što ćemo- 17:00 - čaša soka od jabuke bez šećera kupljenog na gore spomenutom sajmu
- 17:30 - pire od brokule i karfiola (zgnječila brokulu i karfiol i dodala jednu malu žličicu kiselog vrhnja na količinu za nas dvoje) + piletina i puretina pečeni na gril tavi bez ulja
- 20:30 - 3dl pive

Sve u svemu danas palo jedno 4h šetnje jer sam odlučila voditi psa svugdje samnom (pa i na pivu), a budući da s njom ne volim ići tramvajem jer nisam konfliktna osoba, fino smo se nas dvije našetale. Pas spava pod kaučem, ne može sebi doći od tolike šetnje. Amater:kava:
roflam na cijeli post, a za sve boldano :s moj duboki naklon
sretan početak tjedna svima ...
vikend ne baš sjajan, koristila se i ''zabranjena'' namirnica :)
alu puno šetnje i landranja.

imam pitanja za curke i ekipu, jel netko koristio od ENCIANA ''Slimming''? Ima to kakvog efekta?

thnx
nevolem nikakve brdaidoline-obecavajuce tablete, kakvi su negativni ucinci na tjeleso? sto kad ih prestanes pit? mislim, neces valjda cijeli zivot? kolika im je cijena. vocko jedna, sad poslije kise, puna si kapi pa ih njises...mislim da bi tvoje dupence bilo sretnije da pola sata dnevno skakuces po svjezem zraku, nego da ga krkash otrovima :mig:

dakle...
dođem na forum i napadne me oglas za "konačno otkrivenu tajnu mršavljenja" - 4 kg za 11 dana :confus ed: WTF???
mda:kava:
ponosno objavljujem da sam sinoc odradila joj 200kcalova stepera, u konacnici to je 550. pedometar nisam palila jer mi je popodne otislo u instaliravanju windowsa na svekrov komp. a vani sunce.... a sto cu kad volem svekovitog svog!:ne zna:
baaaaaaaj!!!

marty_19
29.03.2010., 09:54
helou :D

evo moj meni jučer:
d: čokolino
r: malo lovačkog gulaša i 2 žlice palente, 3 popečka od blitve
v: (oko 17h): roštiljali smo pa sam pojela 2 mala čevapa i malo malo kruha (1/3šnitice)
mo: jabuka

i provela sam cijelo popodne vani u prirodi :D

i da, šta je to izgubite 4 kile u 11 dana, jel koja kliknula??

mala cHrna
29.03.2010., 10:00
dakle...

...i ja

i ja :D posebno me nasmijala "zabluda brojenja kalorija" :rofl:

ovo je prvi vikend da nisam brljala. doduše, bila sam kod dragog pa nisam baš mogla birati kaj ću jesti, ali stvarno sam odlučila ne brljavit jer je za tjedan dana Uskrs, a nema šanse da na Uskrs papam posni i deluxe :zubo: :o

jučer
- kava s mlijekom
- 2 šnite kukuruznog kruha s tankim slojem abc sira, kuhano jaje, acidofil
- jabuka
- tanjur čušpajza mahuna(2 šeflje), šnita nekakvog miješanog kruha :ne zna:
- 4 suhe šljive
- banana

hodanje po Sljemenu 2,5 h :mirko:

kupila anticelulitne tajice i sad se pacam u njima :raspa:

macka, drago mi je da si se javila i još draže što si uporna :top:

pure evil
29.03.2010., 10:12

ma to su reklame tu na forum.hr, zanemarite :mig:

marelica84
29.03.2010., 10:26

nevolem nikakve brdaidoline-obecavajuce tablete, kakvi su negativni ucinci na tjeleso? sto kad ih prestanes pit? mislim, neces valjda cijeli zivot? kolika im je cijena. vocko jedna, sad poslije kise, puna si kapi pa ih njises...mislim da bi tvoje dupence bilo sretnije da pola sata dnevno skakuces po svjezem zraku, nego da ga krkash otrovima :mig:

1. i osnovno, skakućem ja i po svižeme zraku i po teretani ... HVALA
2. slimming nisu tablete nego sirup koji se pije za pomoć u metabolizmu na BILJNOJ je bazi i pomaže u detoksikaicji i sl., popije se jedna kura za čišćenje organizma i tako CCA 2xgodišnje recimo - ne pijem tablete jer mi to nije potrebno ...

hvala :top:

marelica84
29.03.2010., 10:52
http://www.encian.hr/proizvod/70

konkretno radi se o ovome

blentava
29.03.2010., 10:55

1. i osnovno, skakućem ja i po svižeme zraku i po teretani ... HVALA
2. slimming nisu tablete nego sirup koji se pije za pomoć u metabolizmu na BILJNOJ je bazi i pomaže u detoksikaicji i sl., popije se jedna kura za čišćenje organizma i tako CCA 2xgodišnje recimo - ne pijem tablete jer mi to nije potrebno ...

hvala :top:

nu nje! sta pitash kaci vec odlucila:ne zna:
supach za gibanje, al ja stvarno ne vidim koja je razlika izmedju sirupa i tablete:ne zna:
eto, hvala tebi.

marelica84
29.03.2010., 10:58
nu nje! sta pitash kaci vec odlucila:ne zna:
supach za gibanje, al ja stvarno ne vidim koja je razlika izmedju sirupa i tablete:ne zna:
eto, hvala tebi.

a kaj si ti ustala na ljevu nogu jutros? ... ja sam pitala dal' je netko to koristio? nisam ništa odlučila.
ako nisi pila, hvala na komentaru, a sada molim ako je netko to koristio da kaže iskustva.

hvala lijepo

blentava
29.03.2010., 11:07
jesam mishu, na lijelu nogu, s te mi strane krevet :tuzni: :zubo:
al ja sam ti cisti sangvinik mitotvorac pa tako mosh primjetit da se na nikoga ne derem, al ne volem da se ni na mene deru (velka slova u postovima su deranje).
buduci da imam u obitelji osobu koja radi na visokom polozaju u jednoj farmaceutskoj firmi, na temelju toga pokusala sam ti ukazat na eventualna pitanja koja si mozda nisi postavila. eto.
over and out. :mig:

zelena*vatra
29.03.2010., 11:55
nego, zelena? jesi saznala kud spada pivica? :D
khm-khm znam ja di pivica spada, al sam išla probat prodat muda pod bubrege! :D - samo ne znam kome!!!!!!!!! :lol: možda sebi?! :mig:
[QUOTE=pure evil;25806406]pa naravno da će SUTRA biti bolje
QUOTE]

aaaaaaaaaahahhahaha:lol:

tak je - SUTRA BU BOLJE !!! :p

Ja jučer:

2 šnite raženog, 2 šnite dimceka, kiseli krastavac, puuuno rikole
naranča
2 kugle sladoleda
sarma, šnita kruha
3 septolete
kivi
jogurt, 2 kivija

ova slaja je baš bila gadna i bezukusna, i neka je bila- tak mi treba!

3 šetnje po sat vremena - fakat je bio dobar dan! :cerek:

...a danas je ponedjeljak..:(

...al sutra bu boljeeeeeeeeeeeee, neeeeeeeeeeeeeeeeeeee???!??!?!?!
:rofl::D

marelica84
29.03.2010., 12:21
2 kugle sladoleda
3 septolete

mislim da je čak i sasvim bezazleno pojesti sladoled ukoliko je voćni, ... problem je s onim kremastim čokoladnim i sl.

a 3 septolete, pa ne ubraja se to valjda u prehranu? jesu bile sa ili bez šećera?

zelena*vatra
29.03.2010., 13:55
mislim da je čak i sasvim bezazleno pojesti sladoled ukoliko je voćni, ... problem je s onim kremastim čokoladnim i sl.

a 3 septolete, pa ne ubraja se to valjda u prehranu? jesu bile sa ili bez šećera?

ma svaki sladoled je nedobar

ne znam koliko septoleta ima šećera, al to je bombon, tak da sam ih napisala.
ma nije greda ak tak nekaj ne napišeš :mig:

ksrena
29.03.2010., 14:56
ma svaki sladoled je nedobar

ne znam koliko septoleta ima šećera, al to je bombon, tak da sam ih napisala.
ma nije greda ak tak nekaj ne napišeš :mig:

NIJE ISTINA: :azdaja::azdaja:
Moj sladolad je dobar, šta nisi čula za "ksrenin sladoled":mig:
Odmah iza "ksrenini trbušnjaci":rofl::rofl:

Nora21
29.03.2010., 17:18
Evo jelovnik od danas, oko 18.30 idem u shopping pa ću imati ranu večeru.. :D

-zdjelica fitness žitarica s mlijekom
-pureća šnicla na žaru i mali multivitamin sok iz menze (za prilog je bila cvjetača al je bila tako odvratna da je nisam ni taknula)
-cappucino
-mala kukuruzna kiflica i mala bio kiflica od integralnog brašna+malo abc svježeg sira+2 listića deluxe šunke
-kruška

to je to za danas.. :p
btw moram vam se pohvaliti.. u subotu sam bila u shoppingu i naišla na super Nike trenirku veličina M.. Probala sam ju i padala mi je s bokova! :D uspjela sam se čak uvući u XS samo mi je bila malo uska u struku.. danas idem u potragu za S veličinom.. držite mi fige! pusa

blizanka
29.03.2010., 18:26
http://www.encian.hr/proizvod/70

konkretno radi se o ovome

ja sam to koristila, ali ne s idejom da ću mršaviti ko luda :D ma nije to nikakav "čudotvorni" napitak. Služi da malo poboljša probavu. Mislim da to ne spada u "tablete" koje čovjek pije da bi mršavio.

pítā
29.03.2010., 18:31
- grejp
- dva komada domaće pizze (tijesto od raženog brašna, pasirana rajčica, light mozzarella, malo šampinjona, origano)
- za večeru ću posni sir s kruškama i bademima

Cijelo popodne sam provela uređujući okućnicu (sadnja cvjetića, kopanje, pljevljenje...). Obožavam proljeće i radove na vrtu i okućnici, bolje nego bilo koja teretana + svjež zrak. Neprocjenjivo.

+ šumeće cink i magnezij

blizanka
29.03.2010., 18:32
ja danas:

8:30: 1 šnita agramer tost kruha + sirni namaz, bijela kava
11:00: ness s mlijekom
13:00: štapići
16:30: malo integralnih špageta + dinstano povrće (bob, grašak, mrkvica, luk) na kap maslinovog ulja i s vodom, salata od rikule i rajčice
17:30: bijela kava
19:30: planiram pojesti komadić mesa od jučer (šnicla na naglo, ostalo nekih 50g) s malo ovog dinstanog povrća od ručka

bass
29.03.2010., 19:02
:s Kako možeš toliko dugo?

ah..slušalice,ekipa i ajmo...meni to gušt...relax... jučer 35km...stim da sam ja najsporija u grupi,pogotovo uzbrdo, guram... :( ... ali dobro,tek smo počeli..

a meni jučer:
11: buđenje
do 14: 2 male kruške
14:30 bistra juha, zalogaj kuhane piletine i 2 žlice miješanje salate ( onda se najmlađem članu obitelji desila nezgoda gdje su se svi uspaničarili i ručak je prekinut...)
16-19: vožnja bicikla, 35km
19: miješana salata(2 rajčice, 2krastavca,1 zelena paprika,bez ulja), zrnati,posni, 4 šnite delux
21: još malo zrnatog-žlica , tofu dimljeni - 3 fete
spavanje u 22
kasna večera , i know ...

mah mah svima

bass
29.03.2010., 19:03
Cijelo popodne sam provela uređujući okućnicu (sadnja cvjetića, kopanje, pljevljenje...). Obožavam proljeće i radove na vrtu i okućnici, bolje nego bilo koja teretana + svjež zrak. Neprocjenjivo.

i ja ovo lajkam :top:

bass
29.03.2010., 19:05
btw moram vam se pohvaliti.. u subotu sam bila u shoppingu i naišla na super Nike trenirku veličina M.. Probala sam ju i padala mi je s bokova! ...

fantastičan osjećaj, daje ti motivaciju za dalje kajne ...bravo bravo !!! :mig:

atlantis
29.03.2010., 19:42
tu sam

kava
komadić pohanog, krumpir, salata
pita od jabuka, domaća, kockica mala
kokice od večeri prije :rofl:

krinka
29.03.2010., 19:51
ah..slušalice,ekipa i ajmo...meni to gušt...relax... jučer 35km...stim da sam ja najsporija u grupi,pogotovo uzbrdo, guram... :( ... ali dobro,tek smo počeli..

a meni jučer:
11: buđenje
do 14: 2 male kruške
14:30 bistra juha, zalogaj kuhane piletine i 2 žlice miješanje salate ( onda se najmlađem članu obitelji desila nezgoda gdje su se svi uspaničarili i ručak je prekinut...)
16-19: vožnja bicikla, 35km
19: miješana salata(2 rajčice, 2krastavca,1 zelena paprika,bez ulja), zrnati,posni, 4 šnite delux
21: još malo zrnatog-žlica , tofu dimljeni - 3 fete
spavanje u 22
kasna večera , i know ...

mah mah svima

lajkam:D

krinka
29.03.2010., 20:37
D-banana
MO-nista
R-pileca juha,2 kuhana jako mala pileca batka,salata od rotkvica i slanutak
MO-sok od grejpa
V-slanutak

vjezbanje slijedi kasnije kad dodem doma,pa sutra javim:D

ida1985
29.03.2010., 20:42
cure moje drage
da vam saopćim najsretniju vijest : došla tetka jutros a kasnila 10 dana.mislim ako u ovih 10 dana mužu nisam popila živce neču nikad. meni ako inače kasni 2 dana ja znam to je to ali imam i neku upalu pa je možda to bio razlog ali ja se bojim opet trudnoće tako da šizim i kad ne treba.

Mačko... ja baš nisam prava osoba da komentiram... ali jel ti nebi bilo lakše i manje stresno uz neku vrst kontracepcije a da nije apstinencija :cerek::cerek:

I ja sam ugasila prozorčić, a sada me baš zanima šta nam pokušavaju uvaljat.. osim naravno da dodju do naših mailova pa nas poslje spam-aju..

I tako evo i mene nazad na temi nakon odrađene tone službenih prežderavanja po Poreču i Splitu.. u svakom slučaju ne znam dali je od crijevne viroze koju sam pokupila usput i koja mi je doslovno iscijedila želudac ili od mediteranske prehrane (ribe, školjke, vino etc.) ali vaga je išla dolje tako sam happy..
Obećajem da ću sljedeći mjesec idržat bez vaganja ali ovo su stvarno bile posebne okolnosti... :rofl:
Evo i mog današnjeg menu-a
kava s mlijekom 2 x
2 dvopeka + zrnati sir 100g i paprika
mala konzerva ananasa
2 tost kruha sa pjenicom od bakalara (koju sam dofurala iz istre ) :mljac:

Btw. Ovaj zrnati sir je za mene totalno otkriće.. ne znam kako ga ranije nisam probala uvijek sam kupovala svježi koji mi je naspram ovog odvratan....

free land
29.03.2010., 21:25
Pozdrav!

banana, posni, grožđice
nes
kukuruz, posni, tunjevina
posni, 3 dvopeka, 2 wasa

pijem, pijem ....i pješačim, zapravo guram kolica, imam upalu svih mišića na nogama, hodam kao da sam u oklopu, ali nedam se ja!

mali buco
29.03.2010., 21:36
jučer:
čudan dan, kasno ustajanje, slab doručak (ručak bio cca sat i po kasnije...)

D: pol šnite integralnog s pekmezom, nes, Mg
R: 2 šeflje maneštre
MO: jabuka
MO: neki fini jogurtić iz bille s inulinom (2.8% m.m), nes (zaboravila zasladit!!!), Ca
V: 2 jaja na oko s malo slanine (mislim da je to po Montiju...), 2 kockice čokse
MO: jabuka, pol naranče

danas:
D: šnitica integr. tosta s pekmezom, nes, Mg
R: 7 dag integralnih tortelina sa ricottom i blitvom, mrkva
MO: pol konzervice tunjevine, 3 žlice quinoe, Mg (ovo je bila greška)
MO: naranča
MO: tekući jogurt,Ca
V: frtalj pizze, šaka suhog voća

pedometar nula bodova...

evo, samo to javljam, nemam menije za petak i subotu, jer sam misla da bum se stigla logirat, a nisam, i u međuvremenu pozabila kaj sam jela :facepalm:
al bilo je oke...
ne stignem čitat zaostatke, nadam se da su svi ok! :)

Prava Macka
29.03.2010., 21:42
[QUOTE=pítā;25821051]-i bademima

i ja isto tako. moje dvorište je stvarno veliko. ne mogu vjerovati da su mi 3 ruže penjaćice smrzle...

Prava Macka
29.03.2010., 21:50
[QUOTE=ida1985;25823210]Mačko... ja baš nisam prava osoba da komentiram... ali jel ti nebi bilo lakše i manje stresno uz neku vrst kontracepcije a da nije apstinencija :cerek::cerek:

ma kod mene ti je to malo zamršeno. pilule sam pila 4 mjeseca ali sam prekinula jer imam vene a sad su još gore. pod spiralom sam ti več jednom bila ostala trudna tak da joj baš i ne vjerujem. i tak... to ti je uglavnom to pa sad strahujem hahaha...

uglavnom moj meni za danas:
kava sa šečerom
jabuka
4 žlice zobenih i kefir
kajgana od 5 jaja, jedno 8 šampinjona i jedan mladi luk (ova količina je bila i za ručak i za večeru)+zelena (puno zelene)
2 jabuke
kapučino na vodi
ručak kao večera ali bez zelena. umjesto nje jogurt
2 jabuke
šaka grožđica
vježbanja nije bilo ali cijeli dan sam sadila, štijala, obrezivala i zaljevala rasadu a da ne govorim još o brigi za troje djece

pure evil
29.03.2010., 22:14
moj meni danas:
-2 šnite crnog tost kruha, abc sir,malo tekućeg jogurta
-Ca
-integralni špageti sa kineskim miksom i začinima, 1 corny
-1 jabuka
-šnita i pol domaćeg integralnog kruha i tuna(ovo je bilo oko 18h i ful me je zasitilo tak da si nisam pojela svoj standardni jogurt u 9 navečer :zubo: )
-Mg

-med+cimet

-vježba: yourself fitness 15min,10min trčanja,20min sobni bic, 7min steper,50 trbušnjaka na pilates lopti(ovo je foraaaaa,al ne radim ko jučer kak mi je ksrena rekla,nego si legnem na loptu samo s leđima, i podižem glavu i ramena s rukama :top:)

Pozdrav!

banana, posni, grožđice
nes
posni, 3 dvopeka, 2 wasa

pijem, pijem ....i pješačim, zapravo guram kolica, imam upalu svih mišića na nogama, hodam kao da sam u oklopu, ali nedam se ja!

mislim da ti je ovo fakat premalo :confused::ne zna:

inače,ovaj yourself fitness je fakat supač,samo moram si nabavit neku podlogu za vježbanje :D

ako kome treba link,stavim vam tu :cerek:

pure evil
29.03.2010., 22:17
Mačka,supač da nam se sad svakodnevno javljaš,da te imamo na oku :zubo: :mig:
vidim da i dalje tamaniš jabuke,al opet stvarno bolje i to nego navalit na kolače :D
ja ti savjetujem da ovaj šećer koji stavljaš u kavu zamjeniš sa fruktozom,imaš toga za kupit u dm-u :mig:
ovak ti izgleda kutija:
http://www.dasgesundeplus.de/webEdition/_bilder/aktivsein/produkte_gross/5_3_3_fruchtzucker.jpg

Nora21
29.03.2010., 22:42
Mačko, bome si plodna! :D neka, lijepo je to.. vidiš koliko žena ne može zatrudniti.. Ako ne želiš više uopće rađati, možda da razmisliš o podvezivanju jajnika jer bi se time riješila svih muka i ne bi morala čekati svaki mjesec s knedlom u grlu :)

Joj cure moje.. ja sam provela 4.5h u shoppingu danas, bome sam se nahodala.. a na trgu u onim drvenim kućicama sve puno fritula, pršuta, šunke.. jedva sam se suzdržala! Još poslije moj pametni dečko kupio kolu i dvije kuglice sladoleda u vinceku a ja jadna gledam u to ko u milijun dolara.. :( al ostala sam dobra.. :top:

zelena*vatra
30.03.2010., 07:37
jutar!

jučer:
zobene, mlijeko
čaj
kukuruz, tunjevina
2 male jabuke
juha od raznog povrća, šnita kruha, 1 zdenka sir, šnita šunke, puno rikole
4 kocke crne čokse
jogurt
jogurt

brza šetnja cca 1h

aj bok!

zelena*vatra
30.03.2010., 07:40
-vježba: yourself fitness 15min,10min trčanja,20min sobni bic, 7min steper,50 trbušnjaka na pilates lopti(ovo je foraaaaa,al ne radim ko jučer kak mi je ksrena rekla,nego si legnem na loptu samo s leđima, i podižem glavu i ramena s rukama :top:)
FONT="Comic Sans MS"]inače,ovaj yourself fitness je fakat supač,samo moram si nabavit neku podlogu za vježbanje :D[/FONT]

ako kome treba link,stavim vam tu :cerek:

stavi link :mig:

tinkerbell
30.03.2010., 08:05
oj....daklem nisam vam rekla ali ja sam ne i pon imala dupli rd u familiji,....mamam 65 a teta 70...i teta nas je jučer vodila ukineski restoran na večeru tako da jbga...do predvečer sam se max kontrolirala i unosila smao nužno jer sma znala da me večera čeka kako god okrenem...
daklem:

par žlica voćnog mixa
jogurt+jabuka (zobene zabroavila doma)
malo pečene teletine (ostala od ručka u nedjelju koji ja nisam jela jer sam bila na roštilju :rofl:) i par žlica grah salate (jučer sam se jako loše osjećala pa više od par žlica i par griza teletine nisam ni mogla-baš mi je bilo loše)

i onda ništa do 19 i nešto sitno kada smao išliu kineski...uglavnomsvatko ej nekaj naručio pa smo dijelili :):):):)....nije bilo ništa strašno samo su količine naravno bile velike...daaaaaaaaaaaaleko veliko nego sma bialnavikla....makar meni sestrična kaže da su mi male porcije...a kaj ću ja kad nermem više....nekako se tiješim time da sam brzo sita pa možda nisam ipak baš toliko pojela :o:o

ali dobro teta 1 ima 70 godina....i nije mi žao...danas počinjem sa bicikliranjem kod sestrične....

pusa svima....Yourself fitness ja nikakod a krenem..napravila sam 1 estimate ali nikako dalje...budem :p

uglavnom što se vaganja tiče ne znam da li ću se 1.4. vagati ili možda koji dan iza jer trebam dobiti sutra pa sam sva nikakva i napuhana....tako da možda odgodim malo vaganje dok se ne normaliziram...

blentava
30.03.2010., 08:24
jutro babe! :kava:
ah..slušalice,ekipa i ajmo...meni to gušt...relax... jučer 35km......mah mah svima
:eek: svaka cast, ja bih ostavila dushu moju gresnu na 10 kilometru odokativno....

tu sam

kava
komadić pohanog, krumpir, salata
pita od jabuka, domaća, kockica mala
kokice od večeri prije :ro fl:
doruckuj. eniteng.

Mačko... ja baš nisam prava osoba da komentiram... ali jel ti nebi bilo lakše i manje stresno uz neku vrst kontracepcije a da nije apstinencija :cer ek::cere k:

....

Btw. Ovaj zrnati sir je za mene totalno otkriće.. ne znam kako ga ranije nisam probala uvijek sam kupovala svježi koji mi je naspram ovog odvratan....
ajoooj, ja sam probala sa dvije vrste pilula, ne zna se koje su bile veca katastrofa, radije cu grickat nokte kad zakasni koji put, nego si to opet radit....ionako sam dovoljno shebana na donjem katu :zubo: tako da, kuzim miceka. i saljem mu pusu uz poruku:strumf gumice su zakon!!!!:cerek:
Pozdrav!

banana, posni, grožđice
nes
posni, 3 dvopeka, 2 wasa

pijem, pijem ....i pješačim, zapravo guram kolica, imam upalu svih mišića na nogama, hodam kao da sam u oklopu, ali nedam se ja!johnwaynirash?:rofl: i ja. malo mi jedes. fale kolicine pa izgleda malo, stajaznam....

jučer:
čudan dan, kasno ustajanje, slab doručak (ručak bio cca sat i po kasnije...)
:lux: necu niti komentirat menije, meni glavno da si se vratila. a ja mislila da te nema :mama:

stavi link :mi g:da, i ja zelim seksi trbusnjake za samo pet minuta dnevno!!!!:p
ja jucer: d.klasika
mo-casa mlijeka nemasnoga 0,3 (uvijek pijem to kad napisem da pijem mlijeko)
r-pun tanjur kuhanog graha na salatu, 50g tune iz vode
mo-250g cherry rajcica s malo sojinog kruha, cappuccino
v-100g graha u izmiksanim pelatima uz dodatak chili papricice, papra i origana.
pedometar bijednih 3500, a sta cu, ne stigoh vise strumfat... zasto tebi buco pedich nula bodova???
ministeper-dva puta po pola sata i pola litre znoja za skoro 500kcalova.
ja hepi.
baaaaaaaaaaj!!!:cerek:

Storm78
30.03.2010., 08:27
Cjela familija pokupila neku crijevnu virozu, tak da sam jučer živjela na štapićima.
A koliko vidim to je i današnji menu.

tinkerbell
30.03.2010., 08:30
Pozdrav!

banana, posni, grožđice
nes
posni, 3 dvopeka, 2 wasa

free punopremalo jedeš...bez zezancije...radiš dreku pljusku..kompletni kontra efekt..usporavaš si metabolizam a ti želiš sasvim suprotno...povećaj količine....

tinkerbell
30.03.2010., 08:32

ovako i ja...ja nikada ispod 20 km...to mi je bio minimum...kako kod sestrične bicikliram ona i nećakinje mi se zgražavaju jer one ne mogu dulje od 10 min..a ja pred tv i lupim biciklirat i s njima se razgovaram i bok...nakon par min se zaboravim i udri:rofl:....to je cca 1h,1,5 h bicikliranja...poslije odradim razgibavanje pa trbušnjake i guzu i to je to :)..ja happy..danas idem :jumping:

mala cHrna
30.03.2010., 08:59
Mačka,supač da nam se sad svakodnevno javljaš,da te imamo na oku :zubo: :mig:
vidim da i dalje tamaniš jabuke,al opet stvarno bolje i to nego navalit na kolače :D
ja ti savjetujem da ovaj šećer koji stavljaš u kavu zamjeniš sa fruktozom,imaš toga za kupit u dm-u :mig:
ovak ti izgleda kutija:
http://www.dasgesundeplus.de/webEdition/_bilder/aktivsein/produkte_gross/5_3_3_fruchtzucker.jpg

tu ja imam, super, je, a stvarno je jeftina - 13 kn, a ona od Schneekopea je 26 :eek:

i meni :top: volim i svježi, al u posnom baš uživam, mogu ga samog tamanit i niš mi ne fali.

jučer
- kava mlijeko, 2 šnite integralnog s abc-om, acidofil
- 2 žlice zobenih + žlica rogača + par grožđica i malo mlijeka
- nekoliko badema, 2 suhe šljive, Bianka s 2dcl mlijeka
- 2 šeflje mahuna, šnita raženog, hrpa zelene salata
- jabuka
- zelena salata+posni 1 žlica+pola tunjevine

pola sata sobnog bica

danas me dragi vodi na ručak, sve se bojim kaj će bit :facepalm:

mala cHrna
30.03.2010., 09:04
kava s mlijekom 2 x
mala konzerva ananasa

Pozdrav!

banana, posni, grožđice
nes
posni, 3 dvopeka, 2 wasa

mislim da je oboje puno premalo, pojačajte to malo cure :)

tinkerbell
30.03.2010., 09:26
M
kava s mlijekom 2 x
mala konzerva ananasa

draga ovo je malo...a ova konzerva ananasa je jedan od lošijih izbora...ima hrpu šećera unutra a o konzervansima da ne pričam....

krinka
30.03.2010., 10:24
da, i ja zelim seksi trbusnjake za samo pet minuta dnevno!!!!:p
ja jucer: d.klasika
mo-casa mlijeka nemasnoga 0,3 (uvijek pijem to kad napisem da pijem mlijeko)
r-pun tanjur kuhanog graha na salatu, 50g tune iz vode
mo-250g cherry rajcica s malo sojinog kruha, cappuccino
v-100g graha u izmiksanim pelatima uz dodatak chili papricice, papra i origana.
pedometar bijednih 3500, a sta cu, ne stigoh vise strumfat... zasto tebi buco pedich nula bodova???
ministeper-dva puta po pola sata i pola litre znoja za skoro 500kcalova.
ja hepi.
baaaaaaaaaaj!!!:cerek:

koje je to mlijeko:confused: samo 0,3 % mm:eek:
btw,svida mi se tvoj meni,a i fino si stepala:D

krinka
30.03.2010., 10:27
jutar!

jučer:
zobene, mlijeko
čaj
kukuruz, tunjevina
2 male jabuke