PDA

View Full Version : Kako fino jest', a mršavit'?

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73

iva85
24.08.2010., 20:22
-zobene,mlijeko,grožđice,rogač
-nektarina
-varivo mahune od jučer,dodala malo jogurta
-salata-rajčice,šnita dimceka,komadić feta sira,jogurt,senf,kopar
-smrznute višnje
-bit će još bademi

-popila magnezij i kalcij

-sat vremena hodanja po gradu,još ću sad malo vježbat

coffeebreak
24.08.2010., 20:52
Ja danas:

- kava s mlijekom bez šećera
- breskva
- bečki, đuveđ, zelena salata
- dvije čokoladne praline
- čaša soka od višnje
- tri pure muffina :zubo:, pomidor

coffeebreak
24.08.2010., 20:53
kiša? kod mene nema kiše...

malo kopam po coolinarici pa sam naletila na ovo:

pašteta od patliđana (http://www.coolinarika.com/recept/743207)

Ova pašteta se čini super!

Baš razmišljam kako maštovito spremiti patliđan. Super!

Purple_elf
24.08.2010., 20:55
ja se ne mogu sloziti s ovim.
visak proteina se takodjer moze pretvoriti u mast i skladistiti.

na zalost ne razumijem metabolizam dovoljno dobro da ovo strucno objasnim, samo prenosim sto su meni rekli.

ne znam koliki taj skok mora biti da bi se tijelo zavaralo, ali znam da ne smije biti toliko velik da tijelo to prepozna ko zalihu. dakle trebalo bi znati tu granicu.

cini se zayebano :D necem eksperimentirati :o

je je istina, medicina mi buduća struka pa mogu potvrditi. proteini isto kao i UH kad ih je previše skladište se, dakle idu u mast ALI znamo da organizmu treba 2-3grama čistih proteina po kilogramu. dakle ako imaš 70 kg to je - 140+ proteina dnevno (čistih, a npr 100gr posnog ima mislim 18gr čistih proteina). dakle, teško je u biti skupiti toliko proteina koliko bi i inače trebali unositi a ako smo na low carb dijeti slobodno ih unismo i više jer nam energije treba a proteini sadrže manje energije od UH, dakle trebamo ih pojesti više. oke, ovo zadnje sam spetljala, al valjda me kužite
pa ak niš drugo, tj. ak nećeš više proteina, na dan punjenja pojedeš hrpetinu povrća i više voća nego inače. to neće otići u mast, sigurna sam :D

Purple_elf
24.08.2010., 20:56
Ja danas:

- breskva
- čaša soka od višnje

coffee, kaj nije ovo a)premalo hrane
b) nemaš doručak :D

5rich
24.08.2010., 21:23
Ja danas:

- breskva
- čaša soka od višnje

premalo hrane,ali puno kalorija
bečki :rospija:
čokoladne praline :rospija:

šalim se,nisam rospija,ali čak i ja smatram da neke stvari treba izbjegavati :D
npr.ak ti se jedu praline,pojedi jednu(ne ko 5rich cijeli paket :rofl:)

coffeebreak
24.08.2010., 21:44

premalo hrane,ali puno kalorija
bečki :rospija:
čokoladne praline :rospija:

šalim se,nisam rospija,ali čak i ja smatram da neke stvari treba izbjegavati :D
npr.ak ti se jedu praline,pojedi jednu(ne ko 5rich cijeli paket :rofl:)

:brukica:

Breskva je bila doručak. :zubo:

Za ručak mi se više ne da kuhati pa nositi pa onda pojedem što se nudi u kantini na poslu.

Čokoladne praline... što da kažem. Kolegica ponudila... Karaktere, gdje si?

Slažem se u svemu s vama, jedino mislim da nije bilo premalo hrane. Recimo, sad uopće nisam gladna. Možda pojedem još jedan pure muffin ;)

Purple_elf
24.08.2010., 21:53
kad je bečki imao trans masti za 5 dana :usama:

ko i moj kebab od prošlog tjedna :mama:

2 praline po meni fkt nisu problem, dokle god nisu svaki dan i tipa u 2 ujutro :D

Fanhp
24.08.2010., 22:03
Kod nas isto nema kiše. Naprotiv, vrućina.

- kukuruzne pahuljice s mlijekom, bijela kava
- breskva
- 2 jabuke
- pileća juha, lešo na naglo (1), puno variva:cerek:
- 2 jabuke sa 2 čaše jogurta
- 2 kocke č 81%
- bit će bademi

šetnja 20 min

Dodajem.

pure evil
24.08.2010., 22:20
Moj meni danas:

-jabuka
-1 punjena paprika i žlica pirea
-jabuka
-2 int tosta sa abc sirom i šnitom dimceka, tuna i šnita int tosta, masline
-suhe šljive (neznam kolko komada,bit će veselo noćas na wc-u :zubo: )

-Vježba: teta Jillian 30 days shread - 30min, pranje i usisavanje auta, šetnja pol sata

Znam da mi ručak baš nije najsretnije rješenje,ali mi se danas nije dalo kuhat pa sam pojela kaj je danas bilo skuhano... trudila sam se da ne uzmem više od 1 punj.paprike i 1 žlice pirea,eto :zubo: A i znala sam da će to otić do kraja danas uz Jillian :cerek:

i vidim da je ovo malo previše kruha za večeru al baš mi je pasalo,a nesmijem se kajat jer će mi to direkt sjest na salo! :rofl:

E da,kaj se tiče ove vježbe sa Jillian - da mi Elektra nije rekla da će vježbat s njom pa makar crkla, neznam kaj bi me danas natjeralo da to odradim :zubo: Od jučer me bole mišići u nogama i dođe mi da plačem kad se moram penjat po stepenicama! I eto, krenula ja sad vježbat, i moram priznat da je puuunooo lakše nego jučer!! Nadam se da će sutra biti još lakše!!!
Inače,ovaj prvi level mi je dosta sličan ko i yourself!fitness :mig: a to sam počela izbjegavat jer mi svako malo zašteka :mad:

Još jedan savjet : ako nemate bučice, uzmite flašu od fante od 1litre i napunite ju sa pijeskom ili sa vodom... ja sam ju napunila sa pijeskom tj onim sitnim kamenčićima koji se stavljaju u akvarij :top: i to mi služi kao bučice :D moram baš izvagat kolko jedna ima kg :p

azucena
24.08.2010., 22:33
pozdrav svima! konačno sam gotova za danas! blizanka, hvala ti na savjetu, pripazit ću ostatak tjedna!
plan za sutra -
6 h - banana
8 h - šalica zobenih pahuljica s jogurtom
11 h - integralno pecivo sa deluxe šunkom, 2 svježe mrkve
14 h - grah + paprika + paradajz + mrkva (veličina 1 tanjura, nešto između salate i gušćeg variva da ne riskiram prolijevanje iz zdjelice :D )
18 h - 2 pileća odreska, zelena salata (manja zdjelica)
20 h - jogurt + šaka badema

Elektra
24.08.2010., 22:55
odi na http://www.sparkpeople.com/ tamo možeš računati kalorije. Ima i neka opcija da uneseš točan recept pa ti on izbaci kalorije

Moje je mišljenje da ne moraš u potpunosti izbjegavati vrhnje, ali ipak bi bilo dobro da ga maksimalno smanjiš. Ma ne radi se tu sad baš o vrhnju nego dodaš malo vrhnja tu, pa malo ulja tamo, pa komadić špeka, pa malo sira, pa samo malo šećera i tako.... skupi se... Pogledaj si malo na ovom linku koji sam ti dala koliko što ima kalorija. Probaj si unjeti jedan dnevni meni pa vidi koliko će ti izbaciti. Ne brojati kalorije svaki dan, niti vagati svaku sitnicu, ali bitno je steći dojam koliko je koja hrana kalorična i u kakvim obrocima ti se gomilaju višci kalorija, a da nisi ni svjesna. :mig:

Hvala na linku, budem ga malo proučila. :)

Ma neću ga izbjegavati, ali budem ga manje stavljala u jela u koja ga inače stavljam. :) I bez brige, ne brojim kalorije (jer ne znam), a i ne važem (jer nemam vagu), lol.

Ovo mi zvuči jako fino!
E sad, ne znam recept, ali npr. smanji ulje na minimum i zdravije bi bilo uzeti integralnu rižu od obične bijele te da je đuveđ bogatiji povrćem nego rižom. Ovo ti samo pokušavam skrenuti pažnju na to di se može nagomilati ili smanjiti kaloričnost nekog jela.

Vidiš, nisam se sjetila integralne riže, ali budem drugi put. Ali ima zaista užasno puno povrća, mislim da bi mi ovo bilo za 7 dana kada bih sama jela, ali srećom pa imam i dragog da ždere :D

Mi doma radimo juhu od karfijola malo drugačije. Ne znam skroz točan recept, ali ne ide vrhnje nego mlijeko i crvena paprika... hm. moram provjeriti s mamom pa ti mogu napisati ako te zanima. To ustvari nije krem juha, ali je meni jako, jako fina i od kako se sjećam moji su je doma radili na taj način. Uglavnom ju kuhamo kad ostane malo karfiola u onoj vodi u kojoj se kuhao od ručka dan ranije.

Ajd pliz pitaj mamu, baš me zanima. Jako volim karfiol i htjela bih neki dobar recept. :)

Purple_elf
24.08.2010., 23:00
cure, koju crnu čoksu preporučate a da nije baš Lindt (moj studentski džep to ne može podnijeti:kava:)?

trenutno doma imam 72% mikado s narančom :cerek: ima negdje možda s još više kakaa a da nije baš 100grama 40kn? :rolleyes:

Elektra
24.08.2010., 23:02
E da,kaj se tiče ove vježbe sa Jillian - da mi Elektra nije rekla da će vježbat s njom pa makar crkla, neznam kaj bi me danas natjeralo da to odradim :zubo: Od jučer me bole mišići u nogama i dođe mi da plačem kad se moram penjat po stepenicama! I eto, krenula ja sad vježbat, i moram priznat da je puuunooo lakše nego jučer!! Nadam se da će sutra biti još lakše!!!
Inače,ovaj prvi level mi je dosta sličan ko i yourself!fitness :mig: a to sam počela izbjegavat jer mi svako malo zašteka :mad:

Još jedan savjet : ako nemate bučice, uzmite flašu od fante od 1litre i napunite ju sa pijeskom ili sa vodom... ja sam ju napunila sa pijeskom tj onim sitnim kamenčićima koji se stavljaju u akvarij :top: i to mi služi kao bučice :D moram baš izvagat kolko jedna ima kg :p

Jeee! http://www.pic4ever.com/images/Banane21.gif :D
Ja sam se jutros razgibavala i preskakivala vijaču, lol, tako da nisam vježbala s Jillian, ali to ću sutra ujutro, drž fige da ne umrem, trebat će mi. :D

Ja imam od dragog drške od njegovih utega i te drške imaju po kilu i pol svaka i UBIJAJU ME!!!!

Elektra
24.08.2010., 23:04
cure, koju crnu čoksu preporučate a da nije baš Lindt (moj studentski džem po ne može podnijeti:kava:)?

trenutno doma imam 72% mikado s narančom :cerek: ima negdje možda s još više kakaa a da nije baš 100grama 40kn? :rolleyes:

Mislim da Lidl ima dobre čokolade, a nisu skupe. Probaj i tamo vidjeti. :)

azucena
24.08.2010., 23:18
cure, koju crnu čoksu preporučate a da nije baš Lindt (moj studentski džep to ne može podnijeti:kava:)?

koliko znam i kraš ima crnu čokoladu, najbolje odi u bonbonniere kraš dućan ako ti je blizu, sigurno ćeš tamo naći.:)

Purple_elf
24.08.2010., 23:34
baš gledam, ove kraševe 13,99 :D jeiiij :) falja cure

a u Lidl sam ušla jednom i nekak mi se gadi :brukica: :ne zna: trešast mi je strašno

pure evil
24.08.2010., 23:38

Imaš u mulleru sa 72% kakaa i sa komadićima naranče, 9kn košta :cerek: meni je odlična! i u lidlu su oko 10 kn :mig: imaš 30%,60% i 80% ako se ne varam!
u kauflandu je isto neka jeftina,nisam probala nju još...

5rich
24.08.2010., 23:39
baš gledam, ove kraševe 13,99 :D jeiiij :) falja cure

a u Lidl sam ušla jednom i nekak mi se gadi :brukica: :ne zna: trešast mi je strašno

Muller, mislim da ima 72% kakaa,s narančom, dođe 8 kn i jedna kockica ti je dosta za 2 dana :mig:

blizanka
24.08.2010., 23:56
evo moj izvještaj:

8: 2 agramera + 60g pureće delikates šunke (vratila sam se na agramer jer mi se onaj bavarski punozrnati u 2 dana upljesnivio i to toliko da je i t plijesan dobila svoju plijesan :confuzed: ), ness sa mlijekom
11: 100g dukat sir i vrhnje začinjen sa čilijem + 1 rajčica + 3 masline
14: breskva
17: 150g pileće jetrice na luku sa crvenom paprikom i podliveno s malo vina na malo maslinovog ulja; pola tikvice, 1 rajčica i pola paprike pečeni u rerni (samo narezala, posolila i popaprila i bilo je božanstveno)
20: bijanka sa 1dl zobenog i onaj jedan zdravi slatki muffin sa breskvom i marelicom koji sam radila prije 2 dana

baš sam se navukla na bijanku, ali zobeno mlijeko mi je nekako preslatko :tuzni:

Tetu Jillian danas ipak nisam upoznala. Nadam se sutra krenuti s vježbanjem...

pure evil
25.08.2010., 00:08
E ako sam ja mogla krenut nakon mjesec i više dana ne-vježbanja, onda može svatko!!! :zubo: S time da sam danas jedva se uspjela natjerat na Jillian i baš mi je drago da jesam :s:s

Ajde,mrdnite guzice kako sam i ja to učinila još jučer :p:cerek::D

mija.ran
25.08.2010., 00:45
CORBA OD KARFIOLA

Skuvati jedan karfiol pa ispasirati ne mora bas kasa da bude nek ostanu komadici
obariti sitno seckanu sargarepu pa dodati karfiolu
umutiti jedno jaje sa malo bezglutenskog gustina tj skroba i jednim jogurtom
u karfiol dodati vodu u kojoj se kuvao ( onoliko koliko zelite da bude gusto ) i pustite da pocne da vri. polako i mesajuci dodajte smesu od jogurta i jaja i jos malo da provri. zacinite po zelji.

mala cHrna
25.08.2010., 07:43
al ste se raspisale, mislila sam kvotat pa sam odustala, preveć je toga :D Elektra dobrodošlaaaaaaaaa :cheer: baš mi je drago da si ovdje :) i imaš super stav, predviđam ti svijetlu budućnost što se tiče prehrane :) i teta Jillian rulz!!

dakle, ja jučer
- 2 integralna tosta s abc sirom
- 3 šljive, probiotik 3 dcl
- pileći batak pečen u rerni, puno zapečene paprike (na maslinovom, s češnjakom), 1 paradajz
- trokutić Zdenka sira light :D, 2 šljive
- 2 žlice posnog, pola konzerve tunjevine, svježa paprika

Jillian Banish fat, boost met. pol sata, nisam više izdržala.

mala cHrna
25.08.2010., 07:48
Breskva je bila doručak. :zubo:

Za ručak mi se više ne da kuhati pa nositi pa onda pojedem što se nudi u kantini na poslu.

Čokoladne praline... što da kažem. Kolegica ponudila... Karaktere, gdje si?

Slažem se u svemu s vama, jedino mislim da nije bilo premalo hrane. Recimo, sad uopće nisam gladna. Možda pojedem još jedan pure muffin ;)

ja isto mislim da nije premalo hrane. jest da je mogao bit bolji izbor, al na održavanju si pa mislim da nije niš strašno, ak tak ne bude svaki dan :)

Lidl bogme je mnogo trešast :D i ja prije nisam htjela kupovat u njemu, i zbog onog kaj se priča o odnosu prema radnicima i tak. ALI imaju mozzarellu za 5 kn, te prejeftine čokolade i tak neke stvari zbog kojih se isplati probat :) ja bi još dodala da jeftinu tamnu čoksu imaš i u dm-u, ima jedna za 10 kn.

azucena
25.08.2010., 07:59
jutro cure! posudice su spremne! :D

Elektra
25.08.2010., 08:48
E ako sam ja mogla krenut nakon mjesec i više dana ne-vježbanja, onda može svatko!!! :zubo: S time da sam danas jedva se uspjela natjerat na Jillian i baš mi je drago da jesam :s

Ajde,mrdnite guzice kako sam i ja to učinila još jučer :p:cerek::-D

Tako je! Mene SVE živo boli! Ali danas nastavljam sa Jillian, pa tko živ, tko mrtav :-D :o

al ste se raspisale, mislila sam kvotat pa sam odustala, preveć je toga :-D Elektra dobrodošlaaaaaaaaa :cheer: baš mi je drago da si ovdje :-) i imaš super stav, predviđam ti svijetlu budućnost što se tiče prehrane :-) i teta Jillian rulz!!

Hvala :cheer: Lijepo vas našla :D

Za danas sva sreća imam već skuhano od jučer, đuveđa sam toliko napravila da ću ga imati za par dana :rofl:
Evo izvještaja od jučer, mislim da ga nisam stavila:

D: frape od banane
MO: sirovo povrće - pomidor, paprika
R: krem juha od cvjetače i vege đuveđ
MO/V: posni sa pomidorom

Pokušavam nekako to rasporediti da ispadne da jedem svako malo, ali nije lako. No, ako niš drugo natjerala sam se da jedem čim se ustanem, inače je znalo proć i po 3 sata a da niš ne jedem nakon što se dignem :brukica:

dianna
25.08.2010., 08:55
uff elektra, premalo ti je to što si jela jučer, podebljat moraš i to dosta :)

Kris79
25.08.2010., 09:07

lidl 81%. trenutno ubija želju za slatkim. 13 kn.

nemoj. ima hrpa jeftinih stvari. samo treba birati i pronaci.
meni je njihov svjezi i zrnati najbolji. zrnati je casica 7 kn. jdgross cokolada otkako sam probala, ne pristajem na manje. mlijeko imaju na snizenjima uvijek neko pa se na cijeli paket isplati. pilos jogurti oko 1,75 kn.
ne obaziri se na izgled, to su perdrasude.

Muller, mislim da ima 72% kakaa,s narančom, dođe 8 kn i jedna kockica ti je dosta za 2 dana :mig:

ma kome to?! :D :lol:

ButterflyStar
25.08.2010., 09:17
Hellooo cure
Ja sam nikakav karakter. Cijelu sedmicu sam neodgovorna:mad: Neuroticno se ponasam pred ispite (ali ne ucim). Sinoc sam imala napad pa sam pojela tonu slatkisa, onda mi se u 12 jeo hot dog. . . Zadnjih 10ak dana imam nekih problema sta god pojedem povraca mi se a jela bih stalno. . .Meni ce trebati dosta vremena da se promjenim.

Jedino sam odgovorna s Jillian imam jos 2 dana prvog dijela. Mada juce nisam radila jer sam dan prije ruzno stala i malo nogu zeznula pa nisam htjela da rizikujem. Umori ona mene, budem skroz mokra.
Imam i Tracy Anderson ali mi je ona teska.
btw ako neko hoce imam tonu programa mogu vam poslati

Vidim spominjete caj od dumbira :top: obozavam ga, i zeleni isto. Djumbir sam izbjegavala da pijem navece ali cu copy Kris79 pa cu ga piti da me drzi budnom jer valja uciti cijelu noc
Ovaj caj mi je odlican http://www.coolinarika.com/recept/yoga-caj-za-prehladu-i-jacanje-imuniteta-ciscenje-od-toksina-i-bistri-um

Sorry sto sam unistila vase lijepe menije sa svojim ocajnickim postom :ne zna:

Elektra
25.08.2010., 09:27
uff elektra, premalo ti je to što si jela jučer, podebljat moraš i to dosta :)

To i je podebljano za mene :D Inače sam prije samo doručkovala i ručala, doslovce tako. :bonk:

Al znam da moram još to podebljat, budem s vremenom, tek se uhodavam :zubo: a ne mogu se sad silit da jedem ako mi se ne jede :ne zna:

dianna
25.08.2010., 09:35
To i je podebljano za mene :D Inače sam prije samo doručkovala i ručala, doslovce tako. :bonk:

Al znam da moram još to podebljat, budem s vremenom, tek se uhodavam :zubo: a ne mogu se sad silit da jedem ako mi se ne jede :ne zna:

ne ,ne ...sve ok, samo kažem :mig::mig:

pítā
25.08.2010., 10:09
kiša? kod mene nema kiše...

Padala je popodne nekih sat vremena, iako nije bilo baš oblačno. Samo od nekud se stvorila. I danas ujutro. Predivno jutro uz kišu :)

I meni je koma u Lidlu jer sam ja dosta, ono, volim da je sve tip top poslagano a kad vidim ono unutra, kao da je bomba upala. Sad odem samo nećaku po sladoled, čini mi se da je tamo najjeftiniji i to samo ako sam usput u blizini, ciljano u Lidl ne idem :D

Vidim da dosta vas kreše Jillian. I ja sam jedno vrijeme i to nakon što sam prestala s aerobicom pa mi nije bilo baš pretjerano teško, poslije sam jednom opet probala i umrla sam :D. Dobra je.

Elektra
25.08.2010., 10:15
ne ,ne ...sve ok, samo kažem :mig::mig:

Znam, znam, al' slobodno ti nabaci što i kako bih trebala podebljati tj. gdje griješim. :)

Kažem, meni je hrana nužno zlo tako da se stvarno u to ne razumijem. Nikad nisam gledala da jedem ono što volim i da uživam u tome već sam eto, jela jer sam morala. :o Tako da, savjete itekako prihvaćam. :)

d-a-m-a
25.08.2010., 10:40
Helou evribadi!
A jeste pisale puno (neka, neka, lijepo za vidit) pa sad ja moram puno multi kvoc/tat! krećem:

plan za mene danas:

D: banana,jogurt,ness s malo mlijeka
MO: grožđe (10 ak bobica)
R: 1 tanjur poriluk variva na lešo (bez zaprške,s minimalno vrhnja za kuhanje,1 žlicom) (ili možda čak dva :mi sli: )
MO: manji klip kuhanog kukuruza, ness s malo mlijeka
V: 100 grama posnog + 1 dcl jogurta, ness s malo mlijeka

30 day shread, 500 trbušnjaka ( ujutro 250,navečer 250), 20 min orbitreka
(a jbg,jedan sat mogu odvojit za vježbanje, propustit ću onu glupu meksičku sapunicu na rtl-u koju gledam s j.om...prepričat će mi kaj se dogodilo :ro fl: )

propuštanje mex sapunice podržavam! Bolje iskoristiš vrijeme vježbajuć!

u planu ti fali meso! Namjerno ili ide u onaj poriluk?

meni od jučer
7.00: kava s mlijekom, pol žličice smeđeg šećera (u ned nisam mogla zaspat pa sam se jučer jedva probudila)
10: kava s mlijekom, smeđi š. i jogurt lgg
14: 150gr posnog, cherry paradajzi, pola male tune, čili i sol
20: (katastrofa, fali mi MO, ali to je bilo uhodavanje u posel, danas nosim hranu : D) 2 krastavca svježa, 2 kocke čokse 72% kakao
22.30: 150gr posnog, paprika, ostatak tune

spavanje oko 2

danas:
10: 2 žlice zobenih, malo jogurta i pol zrnatog sira (nemam doma punozrnatog kruha pa sam pojela ovo)
12: kocka crne čokse (pms :mad:)
u 14.30 će biti opet posni i tuna i paradajz (danas idem u nabavku, prazan mi friđ pa stalno isto jedem)
na posel nosim svježe krastavce
i navečer opet posni i ili tuna ili deluxica i povrće

joooj meniiji mi se uopće ne sviđaju tako dosadno, kako reče jedna mudra žena Mireille Guiliano : "Gastronomska dosada pravi je put prema nezdravoj prehrani"
zato danas pametnije!!!

sad ću ja opet : D kako kuhaš krem juhu od cvjetače? :zub o:
...

prvo bold: :ee k: :tr k: u 6 ujutro?!?

drugo bold: patliđani + riža :klopa: vidiš, mogla bi ja nešto u ovom stilu napraviti jedan dan

treće bold: ah čuj, to je dosta žestoko. Zato si i bila žedna...

četvrto bold: :l ol:
prvobold: Znam da nisi pitala mene, ali ovakvu je ja obožavam (a nema ni mlijeka ni vrhnja):http://www.coolinarika.com/recept/krem-juha-od-cvjetace-i-jabuka

drugobold: da... kažem ti namam kad neg u 6 ujutro (a kad se inače dižem u 5)!!!
treće bold:je znam... je. bila sam žedna cijeli dan - pretjerah definitivno!

E ako sam ja mogla krenut nakon mjesec i više dana ne-vježbanja, onda može svatko!!! :zu bo: S time da sam danas jedva se uspjela natjerat na Jillian i baš mi je drago da jesam :s:s

Ajde,mrdnite guzice kako sam i ja to učinila još jučer : p:ce rek::D

Tako jeeee!!! Svi: Hura za pjurku!!! Pjur-ka! Pjur-ka! :rofl:

uff elektra, premalo ti je to što si jela jučer, podebljat moraš i to dosta :) Slažem se. Nabavi vagu i malo si prokalkuliraj ipak! I ja sam bila veeeliki protivnik brojanja kalorija, ali mi je atlantis savjetovala da bar tjedan-dva probam brojat da osjetim koliko otprilike kcal ima što. Sad to radim od oka, lako procijenim porciju... Ne zagovaram manično popisivanje svakog lista salate i računanje svake i jedne kalorije, ali otprilike bi ti bilo dobro...

Hellooo cure
Ja sam nikakav karakter. Cijelu sedmicu sam neodgovorna:ma d: Neuroticno se ponasam pred ispite (ali ne ucim). Sinoc sam imala napad pa sam pojela tonu slatkisa, onda mi se u 12 jeo hot dog. . . Zadnjih 10ak dana imam nekih problema sta god pojedem povraca mi se a jela bih stalno. . .Meni ce trebati dosta vremena da se promjenim.

Jedino sam odgovorna s Jillian imam jos 2 dana prvog dijela. Mada juce nisam radila jer sam dan prije ruzno stala i malo nogu zeznula pa nisam htjela da rizikujem. Umori ona mene, budem skroz mokra.
Imam i Tracy Anderson ali mi je ona teska.
btw ako neko hoce imam tonu programa mogu vam poslati

...

1. ne se sekirati, ajde barem si vježbala to pohvaljujem, a to koliko će ti trebati vremena vrlo zavisi od osobe do osobe - daj si vremena, ali nemoj odustati! Da bi čovjek stvorio naviku potrebno 21 dan... pa tko mijenja navike mora ovo uzeti u obzir!
2. programi? Ja bi, ja bi, jaaaa!!!! :D

Elektra
25.08.2010., 10:54
Slažem se. Nabavi vagu i malo si prokalkuliraj ipak! I ja sam bila veeeliki protivnik brojanja kalorija, ali mi je atlantis savjetovala da bar tjedan-dva probam brojat da osjetim koliko otprilike kcal ima što. Sad to radim od oka, lako procijenim porciju... Ne zagovaram manično popisivanje svakog lista salate i računanje svake i jedne kalorije, ali otprilike bi ti bilo dobro...

Koju vagu si ti uzela? :)

d-a-m-a
25.08.2010., 11:00
Koju vagu si ti uzela? :)

hm... nemam pojma neki anonimus za 60 kn u metrou, baš mi je lijepo izgledala a imala je dobru podjelu (lijepo se vidi skala) može primit do tri kg i dobar gumbić za uravnotežavanje (ono kad staviš neku svoju posudu, pa prvo izmjeriš posudu, staviš na nulu skalu, pa važeš namirnice)... a jesam ga zakomplicirala - ugl. niš posebno, analogna obična s posudom gore.

Elektra
25.08.2010., 11:04
hm... nemam pojma neki anonimus za 60 kn u metrou, baš mi je lijepo izgledala a imala je dobru podjelu (lijepo se vidi skala) može primit do tri kg i dobar gumbić za uravnotežavanje (ono kad staviš neku svoju posudu, pa prvo izmjeriš posudu, staviš na nulu skalu, pa važeš namirnice)... a jesam ga zakomplicirala - ugl. niš posebno, analogna obična s posudom gore.

Aha, ma mislila sam da su to neke skupe vage. Ovo je baš ok. :) Budem se zaputila za vikend do Meotroa po tu vagu :) To bi mi sigurno puno olakšalo, jer ja nemam blage o kalorijama. :zvrko:

5rich
25.08.2010., 11:28
Aha, ma mislila sam da su to neke skupe vage. Ovo je baš ok. :) Budem se zaputila za vikend do Meotroa po tu vagu :) To bi mi sigurno puno olakšalo, jer ja nemam blage o kalorijama. :zvrko:

naučit ćeš, ne sekiraj se ;) ako imaš kakvo pitanje,tu smo :)

propuštanje mex sapunice podržavam! Bolje iskoristiš vrijeme vježbajuć!

u planu ti fali meso! Namjerno ili ide u onaj poriluk?

nema mesa u poriluku (čemu "uništit" fino varivo mesom :D,iako mama koji put stavi pileća prsa) i nije nešto posebno namjerno :ne zna: ja nisam neki mesožder,mogla bi danima ne jest meso i ne bi mi falilo...mislim da ga niti danas neću jest jer mama radi svinjetinu,a ja nisam neki fan svinjetnine :ne zna:

d-a-m-a
25.08.2010., 11:31
naučit ćeš, ne sekiraj se ;) ako imaš kakvo pitanje,tu smo :)

nema mesa u poriluku (čemu "uništit" fino varivo mesom :D,iako mama koji put stavi pileća prsa) i nije nešto posebno namjerno :ne zna: ja nisam neki mesožder,mogla bi danima ne jest meso i ne bi mi falilo...mislim da ga niti danas neću jest jer mama radi svinjetinu,a ja nisam neki fan svinjetnine :ne zna:

onda ti fali proteina u meniju... zar ne? Probaj to negdje nadoknaditi! :mig:
I ja volim poriluk varivo bez mesa! :klopa:

Fanhp
25.08.2010., 11:41
Hjoj, što puno pišete!:D
Nego, imam Jillianku( tnx to pure), ali mi još fale te bučice, pa tražim flaše.

Netko je pitao za dobru čokoladu (mislim p. elf)-ja ti jedem onu iz lidla 81% i dobra je, 2 kockice da ubije želju za slatkim.

5rich
25.08.2010., 11:49
onda ti fali proteina u meniju... zar ne? Probaj to negdje nadoknaditi! :mig:
I ja volim poriluk varivo bez mesa! :klopa:

imaš kakav savjet kako?
jerbo sam kakti na redukciji mliječnih proizvoda,a riba mi se trenutno ne jede apsolutno,prošli tjedan je bilo dovoljno :D

Elektra
25.08.2010., 11:56
Ja trenutno imam takvu upalu mišića da stvarno ne znam kako ću danas odradit Jillian :visi: :D

ButterflyStar
25.08.2010., 12:06
Ja trenutno imam takvu upalu mišića da stvarno ne znam kako ću danas odradit Jillian :visi: :D

Popij aspirin :) Kada sam se ja natjerala moze svako !
Odlicna ti je boja kose :)

d-a-m-a kuci kada dodjem poslacu ti spisak programa koje imam da vidis

d-a-m-a
25.08.2010., 12:14
imaš kakav savjet kako?
jerbo sam kakti na redukciji mliječnih proizvoda,a riba mi se trenutno ne jede apsolutno,prošli tjedan je bilo dovoljno :D

hm... možda sojino mlijeko popiti? ili sojine pahuljice u sir navečer staviti? MOžda nešto u tom smislu? ILi grah salatu?

I čini mi se 10 bobica grožda premalo voća u danu, ali dobro, to isto zavisi od čovjeka, do čovjeka... meni recimo to nije dost.:ne zna:

:)
Popij si magnezij! I istegni mišiće nakon vježbanja!!! Obavezno!!!:)

d-a-m-a kuci kada dodjem poslacu ti spisak programa koje imam da vidis
može, ali šalji na pp da ne začetavamo temu... :mig:

tinkerbell
25.08.2010., 12:29
imaš kakav savjet kako?

a kaj je s mesom?!meso nisu mliječni proizvodi...mliječne zamijeni sa sojom i grahoricama npr....a meso bemti puretina i piletina...premalo mesa jedeš...

apropo proteina u prehrani mislim da tijelo po obroku može probaviti max 36 ili 38g proteina...više od toga je kontraproduktivno...

iza svakog treninga popiti MG i Ca i istegnuti mišiće...umanjiti će muskulfiber...

pítā
25.08.2010., 12:32
imaš kakav savjet kako?

Seitan, jajca, tofu i ostalo od soje, orašasti plodovi i sjemenke, gljive... Osim ribe i jako rijetko piletine ne volim nikakvo drugo meso ni prerađevine.

pure evil
25.08.2010., 12:43
lidl

nemoj. ima hrpa jeftinih stvari. samo treba birati i pronaci.
meni je njihov svjezi i zrnati najbolji. zrnati je casica 7 kn. jdgross cokolada otkako sam probala, ne pristajem na manje. mlijeko imaju na snizenjima uvijek neko pa se na cijeli paket isplati. pilos jogurti oko 1,75 kn.
ne obaziri se na izgled, to su perdrasude.

Slažem se da su to predrasude! Meni je to jedan od boljih dućana, stvarno se može puno uštedit ako kupuješ onak špeceraj za tjedan - dva - mjesec dana... :top: I meni se sviđa kaj lidl nije prevelik ko recimo metro...ne treba mi 2 kilometra da dođem od začina do povrća...

Nego, imam Jillianku( tnx to pure), ali mi još fale te bučice, pa tražim flaše.

Kupi si danas 2 flaše fante od 1 litre... daj nekome da popije fantu,a ti si fino unutra natoči ili vode ili kupi pijesak za akvarij... :top:

Tak ti je i meni bilo jučer..al jednostavno sam se digla i otišla to odvježbat... :top: inače,na kraju vježbanja Jillianka se rasteže pa i ti moraš skupa s njom :zubo: i baš mi se sviđa raspored vježbi..i sve ti fino objašnjava :top:

5rich
25.08.2010., 12:46
hm... možda sojino mlijeko popiti? ili sojine pahuljice u sir navečer staviti? MOžda nešto u tom smislu? ILi grah salatu?

I čini mi se 10 bobica grožda premalo voća u danu, ali dobro, to isto zavisi od čovjeka, do čovjeka... meni recimo to nije dost.:ne zna:

sojino,rižino,zobeno,itd mlijeko je strože zabranjeno od kravljeg :ne zna:
eventualno kozje,ali sam na njega alergična

a kaj je s mesom?!meso nisu mliječni proizvodi...mliječne zamijeni sa sojom i grahoricama npr....a meso bemti puretina i piletina...premalo mesa jedeš...

od mesa i jedem samo puretinu i piletinu :D ali mi se polako i one gade,jer ih stalno jedem....svinjetinu samo dok moram(dok me baka natjera) jer mi smrdi,divljač,teletinu i junetinu i govedinu ni za dragog Boga...janjetinu jedem,ali mora bit mlada :izbirljivo dijete: soju ne jedem odkad sam završila na ispumpavanju želuca u studenom prošle godine zbog soje :zubo: ostaje mi samo riba,koja mi se opet trenutno ne jede,jer sam prošli tjedan jela ribu/školjke za 3 obroka dnevno
ali zanimljivo je to da mi npr pršut, kulen,kulenova seka i ini proizvodi od svinjenite, čak i divljači ne smrde :rofl:

Seitan, jajca, tofu i ostalo od soje, orašasti plodovi i sjemenke, gljive... Osim ribe i jako rijetko piletine ne volim nikakvo drugo meso ni prerađevine.

e,orašasti plodovi i gljive dolaze u obzir..i jaja...
mislim da ću danas ručati omlet s vrganjima :klopa:

pure evil
25.08.2010., 12:52
Elektra,moram priznat da si posebna i zanimljiva na ovoj temi..
Zašto?
-jer tu obično dolaze cure koje trpaju u sebe svašta,ali tokom cijelog dana :zubo:
Dok si ti baš obrnut slučaj,samo 2 puta jedeš i muka ti je kad moraš nešto pojest.... ne sjećam se da je na ovoj temi bilo ovakvog slučaja.... :zubo:

Mislim da bi ti prvo trebala zavoljet kuhanje,pa ćeš samim time i hranu...više ćeš cijenit hranu kad si ju sama spremiš... Sjećam se dana kad si nisam znala ništa skuhat osim valjda hrenovki i špageta :facepalm:
Jednostavno me to nije interesiralo niti me je to privlačilo...

I nakon nekog vremena već mi je fakat bilo bed da si ništa neznam skuhat :zubo:
I malo po malo,ja se primila kuhače...

Moram priznat da stvarno uživam u kuhanju, i 98 % toga mi je fino kaj si sama skuham... (ovih 2% su metode pokušaja i pogreška )

Ja sam si na početku svoje kulinarske karijere :rofl: kupila wok i vatrostalnu posudu.. to su mi bile nove igračke koje sam željela isprobat... skinula si tonu recepata sa coolinarike... skupljala recepte iz kuharica i časopisa.. i eto,kreneš, i nemreš vjerovat kak je to sve zapravo lagano.... a fino i ukusno...

kreneš sa laganijim jelima, a kasnije nek ti svako jelo bude veći izazov ;)

Još jedino me je malo trta kuhat za više ljudi... Tad imam osjećaj da ću nešto krivo napravit i svi će ostat gladni :zubo:

Elektra
25.08.2010., 13:15
Huh, upravo odradila 40 minuta sa Jillian, blagoslovljena bila :s :D
I bez brige cure, rastežem se ja, ali svejedno imam upalu. Tako je to kad sam otromboljila sva, lol. E da, jedino sam magnezij zaboravila, ali sad ću ha popiti.

I morala sam preskočiti 2 zadnja seta vježbi, naprosto moje srce to ne bi podnijelo, čini mi se, ali sam se svakako rastezala na kraju. Uglavnom, nevjerojatno, sva sam znojna, mišići se tresu, a ja se baš fenomenalno osjećam! :mirko:

I da, znoj mi je crven, taman sam se jučer farbala :rofl:

Elektra
25.08.2010., 13:22
Elektra,moram priznat da si posebna i zanimljiva na ovoj temi..
Zašto?
-jer tu obično dolaze cure koje trpaju u sebe svašta,ali tokom cijelog dana :zubo:
Dok si ti baš obrnut slučaj,samo 2 puta jedeš i muka ti je kad moraš nešto pojest.... ne sjećam se da je na ovoj temi bilo ovakvog slučaja.... :zubo:

Ae, da bar ja izgledam kao da 2x dnevno jedem, nego ja fakat izgledam kao da jedem sve i sva i to 10x dnevno, a stvarno nije tako. Buraz mi uvijek veli da bih trebala izgledat kao čačkalica i da ne kuži odakle meni te kile. Ni ja bogme. :rofl:

Nego, mislim da je netko na forumu pisao da kad čovjek malo jede, onda organizam hranu taloži jer kao, tko zna kad će opet dobit hranu i to mi u biti ima smisla. Ne znam šta bi drugo moglo bit + spor metabolizam. :ne zna:

Mislim da bi ti prvo trebala zavoljet kuhanje,pa ćeš samim time i hranu...više ćeš cijenit hranu kad si ju sama spremiš... Sjećam se dana kad si nisam znala ništa skuhat osim valjda hrenovki i špageta :facepalm:
Jednostavno me to nije interesiralo niti me je to privlačilo...

I nakon nekog vremena već mi je fakat bilo bed da si ništa neznam skuhat :zubo:
I malo po malo,ja se primila kuhače...

Moram priznat da stvarno uživam u kuhanju, i 98 % toga mi je fino kaj si sama skuham... (ovih 2% su metode pokušaja i pogreška )

Ja sam si na početku svoje kulinarske karijere :rofl: kupila wok i vatrostalnu posudu.. to su mi bile nove igračke koje sam željela isprobat... skinula si tonu recepata sa coolinarike... skupljala recepte iz kuharica i časopisa.. i eto,kreneš, i nemreš vjerovat kak je to sve zapravo lagano.... a fino i ukusno...

kreneš sa laganijim jelima, a kasnije nek ti svako jelo bude veći izazov ;-)

Još jedino me je malo trta kuhat za više ljudi... Tad imam osjećaj da ću nešto krivo napravit i svi će ostat gladni :zubo/

Sad sam opet krenula s kuhanjem (koje btw inače mrzim) i ovih dana što sam jela to sam sama spremala - krem juhe od tikvice i cvjetače, rižoto sa piletinom i pelatima, vege đuveđ i baš sam ponosna na sebe :raspa: I stvarno je sve ukusno ispalo i sad sam totalno nabrijana na daljnje kuhanje i stalno kopam po netu u potrazi za zanimljivim, ali jednostavnim receptima (a prije bih primjerice samo kozmetiku gledala, lol.) :-D

I uglavnom, baš sam zadovoljna i stvarno uživam, a to nikad nisam kad je kuhanje u pitanju. Mislim, ja sam tip osobe koja kupi gotovo tijesto za pizzu u pekari i ne zna ga razvuć, pa onda znaš koliko je sati. :D A moja stara sama radi pite i razvlači tijesto, a ja za to imam 2 lijeve noge (ne ruke, nego noge jer sam toliko grozna).

I moram priznati kako mi je drago što sam napokon počela tu pisati, jer prije bih samo lurkala ali baš se ugodno osjećam ovdje sa vama. :cerek:

pure evil
25.08.2010., 13:40
Ae, da bar ja izgledam kao da 2x dnevno jedem, nego ja fakat izgledam kao da jedem sve i sva i to 10x dnevno, a stvarno nije tako. Buraz mi uvijek veli da bih trebala izgledat kao čačkalica i da ne kuži odakle meni te kile. Ni ja bogme. :rofl:

Nego, mislim da je netko na forumu pisao da kad čovjek malo jede, onda organizam hranu taloži jer kao, tko zna kad će opet dobit hranu i to mi u biti ima smisla. Ne znam šta bi drugo moglo bit + spor metabolizam. :ne zna:

Sad sam opet krenula s kuhanjem .....

I uglavnom, baš sam zadovoljna i stvarno uživam, a to nikad nisam kad je kuhanje u pitanju.

I moram priznati kako mi je drago što sam napokon počela tu pisati, jer prije bih samo lurkala ali baš se ugodno osjećam ovdje sa vama. :cerek:

Eto ti dokaza da i kad malo jedeš,da se debljaš.
Točno to,organizam nezna kad će dobit opet hranu i sprema si zalihe. A ti se debljaš i ne kužiš od čega,pa ono,ipak jedeš samo 2x dnevno :zubo:
Zato me i živciraju ljudi koji misle da ako si stave flaster na usta,da će odma smršavit.. i budu,ali kad počnu normalno klopat,sve će im se vratit sa kamatama :mig:

Baš mi je drago da si počela uživat u kuhanju! :cerek:
Vjeruj mi,kad se malo spraksaš, neće ti bit jasno kak si mogla prije ne - kuhat :zubo:

I oni koju samo zavire na ovu temu, pokušavaju se pridržavat,ali im možda i nejde...a tu kad počneš pisat, ona se i pokušavaš hranit pravilno i zdravo... jer znaš da to navečer moraš javno napisat na forum :zubo: Zato je ovo pisanje menija jako dobro - jer ti je ponekad bed pojest kilu napolitanki jer to "moraš" kasnije napisat... To je super u prvih mjesec,dva.... kasnije se jednostavno navikneš, i znaš kaj znači ako pojedeš kilu napolitanki :zubo:

Elektra
25.08.2010., 14:20
Eto ti dokaza da i kad malo jedeš,da se debljaš.
Točno to,organizam nezna kad će dobit opet hranu i sprema si zalihe. A ti se debljaš i ne kužiš od čega,pa ono,ipak jedeš samo 2x dnevno :zubo:
Zato me i živciraju ljudi koji misle da ako si stave flaster na usta,da će odma smršavit.. i budu,ali kad počnu normalno klopat,sve će im se vratit sa kamatama :mig:

Baš mi je drago da si počela uživat u kuhanju! :cerek:
Vjeruj mi,kad se malo spraksaš, neće ti bit jasno kak si mogla prije ne - kuhat :zubo:

I oni koju samo zavire na ovu temu, pokušavaju se pridržavat,ali im možda i nejde...a tu kad počneš pisat, ona se i pokušavaš hranit pravilno i zdravo... jer znaš da to navečer moraš javno napisat na forum :zubo: Zato je ovo pisanje menija jako dobro - jer ti je ponekad bed pojest kilu napolitanki jer to "moraš" kasnije napisat... To je super u prvih mjesec,dva.... kasnije se jednostavno navikneš, i znaš kaj znači ako pojedeš kilu napolitanki :zubo:

Ja onda da bih smršavila, po toj logici nekih, onda ne bih smjela uopće stavljat hranu u usta :rofl:

Nego, ak ti imaš kakve fora početničke recepte - šibni na PM. :-)

Sad sam si napravila voćni jogurt i već sam mislila kako će bit odvratno :D ali je u biti običan voćni jogurt, no bez dodatnog šećera. Baš su mi fora ta moja nova saznanja. :o I da, ja stvarno nikad nisam pojela kilu napolitanki ili npr. cijelu čokoladu. To nije moj đir tako da mi to nije problem. Bar nešto. :zubo:

mali buco
25.08.2010., 14:35
jbt, al se tu počelo trkeljat lejtli :rofl:

nego, prijavljujem danas (od 8 do 2) nekih 15000 koraka na pediću :eek:

prehodala sam pol grada, a dosta sam i uzbrdica/štengi prešla :kava:

napisat ću menu za danas, jer brijem da ću navečer bit prestrgana (mind you, sve dok ne obavim komletne pretrage, nisam na nikakvnom posebnom režimu, normalno jedem, al pazim da baš ne pretjerujem preveč :o )

acid. mlijeko lajt, 2 žlice brusnica
2 žl. brusnica, jabuka
mcflurry

bit će još:
pašta s tikvicama/bosiljkom/grabancijašem (mljac)
"kruh" od orašida sa paštetom od tunjevuine i srdela :cerek:

Kris79
25.08.2010., 19:08

to je ONAJ kruh? po LCHF receptu?

blizanka
25.08.2010., 19:09
pašta s tikvicama/bosiljkom/grabancijašem (mljac)

molim recepte na sunce :o

mali buco
25.08.2010., 19:58
to je ONAJ kruh? po LCHF receptu?

jašta!
si probala?
ja ga već 3,4 put radila :cerek:

molim recepte na sunce :o

he, he, znala sam da ćeš se ti upecat :mig:

to ti je s onog bloga, misliom da sam ga tebi linkala!

ovo ti je taj "kruh" http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/05/dobar-kruh-za-dobar-pocetak-dana.html
(komotno moš smanjit puter za trećinu)

a ovo ti je pašteta
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/06/pasteta-od-tunjevine.html

(ja dodala još 2 domaća kisela krastavčića, da mi ne propadnu, jerbo su bez konzervansa stajali...)

a za tijestooo!
na maslinovom zdninstaš tikvice narezane na što tanje polukolutiće :cerek:, kad ful omekšaju, namrviš grabancijaša i friški bosiljak, malo promiješaš da se to sve poveže i ubaciš već skuhano tijesto (meni je to odlično i sa divljom rižom)
količine su odokativne! recimo, po osobi: 1 manja tikvica, 6-7 dag sira, bosiljka kolko ti srce želi!

bon apetitlih! :zubo:

iva85
25.08.2010., 20:23
-zobene,mlijeko,rogač,grožđice
-2pileće šnicle sa senfom pečene na teflonki,kuhana cvjetača-prelila sa jogurtom u koji sam dodala chilli i sjemenke sezama koje sam malo popržila
-nektarina
-ostatak ručka+rajčica
-stilla
-smrznute višnje

pítā
25.08.2010., 21:54
- zobene i ražene (po žlica), sojino mlijeko, suhe šljive i grožđice, jabuka, rogač, lan
- dinstane tikvice, dvije žlice integralne riže, prepečena vege hrenovka, zelena salata
- marelice
- feta sir, paradajz, dva griza punozrnatog (imam glupu naviku da si ga uvijek moram uzet a na kraju mi služi samo za 'pobrisat' tanjur)
- šaka badema, jabuka

Purple_elf
25.08.2010., 22:15
ovaj kruh :klopa: već mi sline cure :D
a današnji dan...hrane ko za vrapce. opće mi se ne jede, valjda normalno nakon jučerašnjih pms napada

do: zobene u jogurtu
mo: kava s mlijekom, pol žličice smeđeg
r: 200gr piletine na naglo i salata mahune s lukom
MO2: opet kava :flop:
v: par lješnjaka i šaka badema

niš mi se ne jede :flop:

pure evil
25.08.2010., 22:55
Moj meni danas:
-jabuka,banana
-malo zrnatog s jogurtom, 2 šnite dimceka namazane sa abc sirom , malo paradajza i paprike
-1 manji grozd, par šljiva
-pohani komadi soje ( 3 kom ) , pohane tikvice
-kruška
-sad ću si još pojest krastavce s jogurtom na salatu i 1 kom soje (jer nejdem spavat prije 1 ziher,ako ne i duže )

Vježba: teta Jillians 30 days shread, level 1 - 3.dan uspješno preživljen :cerek:

Iva,meni se sviđaju tvoji meniji, i odavno mi se čini da se slično hranimo :zubo:

Za sve one koji tu i tamo pogledaju ovu temu imam super savjet : pokrenite se i nećete požalit!!

Vespers
25.08.2010., 22:56
Ispričavam se što vam ulijećem na temu, samo kratki osvrt. Meni su jako pomogle vježbe Jillian Michaels (hvala, Elektra, mislim da si ti prva počela s tim). Počela sam 19.04. s 30day shred, od čega nisam završila level 3 nego sam se prebacila na BFBM, i tek onda na NMTZ. U početku je bilo naporno, sad mi je uživancija.

Statistika: skinula 4,5kg, 4cm u bedrima, 3 u guici. Sve lače i suknje mi padaju, stanem u talijanski 38 :cerek: (164cm/53,5kg). Počinjem dobivat mišićnu masu pa očekujem ponovni rast na vagi, ali obujam se smanjio, masno tkivo isto i značajno sam se utegnula.

Prije mjesec dana sam ubacila biciklizam (prosjek je 4x tjedno po 30km, brdovito, ne po ravnom). Jedem skroro isključivo "zdravu" hranu. Ne prerađene UH ni ništa "industrijsko".

Moj tipičan jelovnik je sljedeći:
D: zobene s mlijekom ili shake (zobene, svježi sir, pol banane, jogurta malo, lanene sjemenke i malo mlijeka, sve smiksat blenderom i popit), komadić tvrdog sira
MO: jogurt (nikad voćni) ili svježi sir i pomidor, breskva
R: meso + povrće ili leća + jaj ili sir, riba + povrće, i tako to
MO: komad voća i sir ili jaje
V: nakon vježbanja; tuna i posni ili posni i jaje, jako malo UH (možda pol jabuke ili manja breskva)

Sretno curke, isplati se pokušat! :w

blizanka
25.08.2010., 23:52
he, he, znala sam da ćeš se ti upecat :mig:

zar sam tako prozirna? :D

tnx. Ovaj kruh definitivno mislim probat napraviti. Tunu radim slično samo bez majoneze i ulja, ali stavim više sira, a tvoj recept za tjesteninu definitivno mislim probat! Radila sam već rižota sa tikvicama i bosiljkom, ali nisam još probala sa sirom. Moram definitivno probat jer zvuči odlično! Samo mi kaži kakav je grabancijaš po okusu? mislim da ga nisam nikad jela... :misli: uvijek ga zamišljam ko neku našu vrstu feta sira.

-2pileće šnicle sa senfom pečene na teflonki,kuhana cvjetača-prelila sa jogurtom u koji sam dodala chilli i sjemenke sezama koje sam malo popržila
-nektarina
-ostatak ručka+rajčica
-stilla
-smrznute višnje

ovo mi je super kombinacija! to i ja znam pomješati samo dodam u salatu. Znam dodati i popržene suncokretove sjemenke i lanene...
Nisam probala sa karfijolom. Inače ga volim u kombinaciji s kiselim vrhnjem pa bi mogla probati i ovo.

Vespers hvala što si podjelila s nama svoj primjer :) Jako poticajno! Definitivno moram početi s Jillian

pure evil
25.08.2010., 23:56
Tenks Vespers, drago mi je da ti je Jillian pomogla,ima nadeee,imaaaa :zubo:
Ovi tvoji rezultati su baš dobri :s

Makar iskreno - pomoglo bi bilo kaj,samo ovisi u kojem roku... :mig:
Možda je Jillianka tu u prednosti - imam osjećaj da se uz nju i brže mršavi i dobiva na mišićnoj masi :p

blizanka
26.08.2010., 00:01
Meni: (na poslu je bilo koma tako da nije baš reprezentativno, ali jako sam se trudila i moglo je ispat 100x gore)

8: 2 šnite agramer kruha+ namaz sir, crni čaj
10: pola mini slanca
16: druga polovica mini slanca
18:30: pečeno povrće iz rerne koje je ostalo jučer od ručka (tikvica, paprika, rajčica), 2 jaja pečena na malo ulja, 1 svjža rajčica samo narezana
20: pečeni kukuruz i pićence

5rich
26.08.2010., 00:11
D:banana + sok od svježe iscjeđene naranče+ ness
R: omlet od 3 jaja s vrganjima
MO: manji klip kuhanog kukuruza + ness
V: konzerva tunjevine u povrću

mija.ran
26.08.2010., 01:40
D palenta
R dzigerica sa rostilja + salata
MO dijet sladoled
V jogurt + dva tanka parceta hleba sa pastetom

F.A 4 h hodanja noge mi otpadose

mija.ran
26.08.2010., 01:42
Sta raditi kad nemas apetit. Cinimi se da svakog dana sve manje jedem ali nisam gladna a ne mogu na siliu jesti. Probala pre neki dan i sve povratila. I da nikako mi ne uspeva da uvedem pet obroka jer se prejedem ko prase. Imate li neki savt stada radi da ne bi jlaisuvise malo kalorija.

Ko moze da mi da link za tetu Jilian da se malko razmrdam :)

azucena
26.08.2010., 10:30
zar sam tako prozirna? :D

tnx. Ovaj kruh definitivno mislim probat napraviti. Tunu radim slično samo bez majoneze i ulja, ali stavim više sira, a tvoj recept za tjesteninu definitivno mislim probat! Radila sam već rižota sa tikvicama i bosiljkom, ali nisam još probala sa sirom. Moram definitivno probat jer zvuči odlično! Samo mi kaži kakav je grabancijaš po okusu? mislim da ga nisam nikad jela... :misli: uvijek ga zamišljam ko neku našu vrstu feta sira.

Vespers hvala što si podjelila s nama svoj primjer :) Jako poticajno! Definitivno moram početi s Jillian

hey, ja nekada u billi uzmem grabancijaš, ima na odjelu baš sa salamama njihova pakiranja za uzeti (vidjela sam neki u kantici, ali pošto trenutno nemam velik frižider nemam ga baš kamo staviti). sir je dosta slan, meni je odlično narezati ga na par sitnih kockica i staviti u paradajz ili kuhane mahune, razmrvi se kad pomiješaš pa ne trebaš ni soliti salatu.

azucena
26.08.2010., 10:38
Sta raditi kad nemas apetit. Cinimi se da svakog dana sve manje jedem ali nisam gladna a ne mogu na siliu jesti. Probala pre neki dan i sve povratila. I da nikako mi ne uspeva da uvedem pet obroka jer se prejedem ko prase. Imate li neki savt stada radi da ne bi jlaisuvise malo kalorija.

probaj s bademima i jogurtom, meni baš djeluju dobro kao međuobrok, podignu mi energiju, a za par sati mogu jesti bez problema još nešto. ili smiksaj voće (bananu isto da pojačaš), dodaj malo meda i cimeta ako voliš i popij. meni se nekada javi taj osjećaj, ali hvala Bogu ne traje dugo. :rofl:
za jillian ti se pridružujem! :D

d-a-m-a
26.08.2010., 10:56
hello.. eto mene danas... :D

inače jučer ostadoh dužna za prekjučer... eto:

uto:
6,00 ness
6,15 yoga 30':cool:
7,00 omlet od jaja i blitve, jedna šnita raženog kruha, paradajz manji
11,30 integralna riža s patašonima i mrkvom, slata ribano zelje s paprikom
15,00 jabuka
18,30 komad svinj. kremenadla s blitvom na lešio i manjim krumpirom
20,00 2 reda čokolade 72% kakaa (hoće li me ovo koštati mojih lactobacillusa - ne znam... falilo mi slatko... uh...)
20,30 šaka badema, jogurt LGG

sri:
7,00 ness
10,00 breskva
12,00 slani kolač od tikvica i blitve (povrće 150g, raženo brašno 4 žlice, 1 jaje, 1,5 žlice posnog, 80 g jogurta LGG, 1/2 male žlice praška, sol, papar, đumbir, muškatni, kim), slata ribamo zelje, paprika, paradajz
16,00 jabuka
18,00 pečeni patlidžani (recept: http://www.coolinarika.com/recept/708345), komadić (cca 50 g) jučerašnjeg kremenadla (što mi jučer ostalo) kuhani manji krumpir i mrkva, paradajz za salatu
20,00 ravna v.ž. posnog, pola banane, jogurt lgg (smiksala u "sladoled" - kaaako mi se jako jelo slatko - a ovo je baš zadovoljilo moju želju!!!); šaka badema,uz tv...
21,30 vježbanje :cerek:

azucena
26.08.2010., 11:24
danas:
doručak - integralni gris sa žličicom meda
ručak - tanjur krpica sa zeljem + domaća cikla
mo - jogurt, bademi
večera - piletina 2 odreska sa mrkvom i graškom + zdjelica matovilca

vježbanje - 50 + 50 trbušnjaka, radim cijeli dan pa uračunavam usputno hodanje nekih 2 sata. jedva čekam vikend da malo dulje prošećem!

Vespers
26.08.2010., 11:37
Zašto pijete Ness? Aditivska bomba! :horor:

iva85
26.08.2010., 11:55
Iva,meni se sviđaju tvoji meniji, i odavno mi se čini da se slično hranimo :zubo:

je da,slično se hranimo al i zeznemo slično...ono često s društvom pa ne možeš reći ne i tak to :mig:

BLIZANKA ja sam prije karfiol i tikvice obavezno jela sa vrhnjem,trpala sam ga u sva variva al sad bez problema mogu i s jogurtom,skužila da je fino i tako

ja taj ručak gledam samo da je što jednostavnije,skuhaj ovo, poprži na teflonki ono,malo s nečim zalij i to je to... trenutno sam sama u stanu a i ispiti mi kucaju na vrata tak da nemam volje a ni živaca za neka nakuhavanja samoj sebi

5rich
26.08.2010., 12:20

jer ne volim miris i okus crne turske kave (osim kad sam u Bosni,onda mi paše :lol:) a treba mi kofeina :rofl: probleme s zelenim i crnim čajem opisah par stranica ispred :rofl: dam sve,ali ness ne dam :D

ok,ja mislim da sam ja i službeno najrazmaženija i najizbirljivija na ovoj temi :brukica:

Vespers
26.08.2010., 12:25
5rich, ako je tako, onda je opravdano :D Vidim da je puno emocija u igri :D

5rich
26.08.2010., 12:50
previše kofeina,premalo spavanja zadnjih dana pa sam sva hiperaktivna, maloprije sam ponavljala neki zakon i skakala po balkonu...:brukica:

nego,današnji meni...

D1: jabuka+ sok od svježe iscjeđene naranče + ness
D2: 2 jušne žlice zobenih,naribana jabuka,cimet, par grožđica,par sušenih brusnica,2 suhe šljive, jogurt (1 dcl)
R: tanjur mađarskog gulaša ali s piletinom(ne s govedinom ko u org.receptu)
MO: naribana jabuka s cimetom,ness
V: 1/2 konzerve tune u salamuri,1/2 paradajza, par kockica feta sira

probudih se gladna..jako gladna,pa sam napravila 2 doručka... :D
vježnbat ću ko i svaki dan- 500 trbušnjaka, 20 min orbija + teta jillian...
a moguće da i skačem po sobi i ponavljam :brukica:

Vespers
26.08.2010., 13:02
5rich, a malo proteina ubacit u doručak? Čisto zbog ravnoteže.

mali buco
26.08.2010., 16:47
zar sam tako prozirna? : D

tnx. Ovaj kruh definitivno mislim probat napraviti. Tunu radim slično samo bez majoneze i ulja, ali stavim više sira, a tvoj recept za tjesteninu definitivno mislim probat! Radila sam već rižota sa tikvicama i bosiljkom, ali nisam još probala sa sirom. Moram definitivno probat jer zvuči odlično! Samo mi kaži kakav je grabancijaš po okusu? mislim da ga nisam nikad jela... : misli: uvijek ga zamišljam ko neku našu vrstu feta sira.

e, pa upravo je takav! meni osobno puno bolji od fete!

D palenta
R dzigerica sa rostilja + salata
MO dijet sladoled
V jogurt + dva tanka parceta hleba sa pastetom

F.A 4 h hodanja noge mi otpadose

je to onaj slatkač po dukanu? jednom ga radih, al nisam nešto oduševljena :ne zna:

hey, ja nekada u billi uzmem grabancijaš, ima na odjelu baš sa salamama njihova pakiranja za uzeti (vidjela sam neki u kantici, ali pošto trenutno nemam velik frižider nemam ga baš kamo staviti). sir je dosta slan, meni je odlično narezati ga na par sitnih kockica i staviti u paradajz ili kuhane mahune, razmrvi se kad pomiješaš pa ne trebaš ni soliti salatu.

e sad, ja bolja iskustva imam s grabancijašem koji se uzme na određenu gramažu (dakle, kad ti ga izvade iz vode, pa odrežu). ovi već pakirani su na suho, nije mi to to onda!

hello.. eto mene danas... :D

20,00 2 reda čokolade 72% kakaa (hoće li me ovo koštati mojih lactobacillusa - ne znam... falilo mi slatko... uh...)
20,30 šaka badema, jogurt LGG

često spominješ te lactobacilluse, promaklo mi kaj zapravo ti radiš? dižeš imunitet? :znatiželjko:

propaganda :kava: :cerek:
ja sam dok studirah pila 2 dnevno :facepalm:
sad možda jedan mjesečno, odvikla sam se srećom!

nego, jel netko zna zašto je beskofeinska instantica navodno puno gora od obične instant kave :confused:

Purple_elf
26.08.2010., 16:52
5rich, preveć je 500trbušnjaka, radije radi par serija (s kratkim pauzama) po max 25. u biti ak ti se da/možeš radije orbi poduplaj jer tak i tak lipoliza kreće tek nekih 30min nakon početka aerobnog vježbanja (aerobno je orbi)

ja zakazala s teretanom ovaj tj, jer radim :mad: ali sutra ću i za vikend.

danas
9 i 30: 2 žlice zobenih u jogurtu + kava
13: opet kava i 3x3cm kolača od čokolade (donijela kolegica s posla, nisam imala izbora i teško mi palo naravno:rofl:)
16: pol tanjura omleta šampinjoni, luk, jaje; zelena salata i ona jedna duga i tanka šnita onog raženog iz dm-a
navečer se sprema neko kino pa još ne znam kaj ću

Sta raditi kad nemas apetit. Cinimi se da svakog dana sve manje jedem ali nisam gladna a ne mogu na siliu jesti.

mene muči što ja zapravo rijetko osjećam baš glad :eek: ili jedem čisto psihološki iz nekih nalete želje za hranom (to kad sam npr doma i okružena hranom) ili po čitav dan ni ne pomislim na hranu.
da možda nemam nekih problema s kortizolom/inzulinom? :confused: jer stvarno je čudno, jako rijetko imam fizičku glad, uvijek u biti mozak odluči jel bi jeo ili ne

pítā
26.08.2010., 17:06
Jela sam par puta Grabancijaš u nedostatku Fete, odličan mi je. Zna li netko koliko kalorija ima na 100g?

5rich
26.08.2010., 17:18
5rich, a malo proteina ubacit u doručak? Čisto zbog ravnoteže.
opisan je i problem proteina na stranici prije :brukica:

5rich, preveć je 500trbušnjaka, radije radi par serija (s kratkim pauzama) po max 25. u biti ak ti se da/možeš radije orbi poduplaj jer tak i tak lipoliza kreće tek nekih 30min nakon početka aerobnog vježbanja (aerobno je orbi)

radim 250 ujutro,250 navečer,u serijama po 50, a orbitrek vozim samo za zagrijavanje za tetu jillian :mig:

Elektra
26.08.2010., 17:47
Jel' normalno da mi se, otkad sam počela jesti češće i u razmacima otvorio apetit? Primijetila sam kako zaista relativno brzo postanem gladna, a to mi se prije nije zbivalo obzirom da sam jela samo 2x dnevno :zubo:

Danas za mene ništa od Jillian, nju svaki drugi dan odradim, ali zato imam u planu razgibavanje malo kasnije :cheer:

piromankaaa
26.08.2010., 18:39
:w
Mogu se pridružit? Mogu :raspa:

DO: zblendano oko 60-70 g zobenih(kuhanih, ispranih, ohlađenih), sa bananom, 2 šljive i kruškom + 2 dcl. vode (to sam pila/jela do podneva :rofl:)
R: bijelo pileče meso 'na naglo' sa kotanyijem za buffalo wings (samo ja nemam krilca :tuzni: ali i ovako je :klopa:) + paradajz
V: 2 šećerca
MO: osim 4 lješnjaka međuobroka danas nemam :eek::ne zna: nisam imala potrebu jest....
Imam još dinju za papat, neku čudnu :misli:, nadam se da će biti fina...

Jel si pišete kaj ste popile? :misli:

odradila sam i 30 minuta orbitreka na tašte i možda ću još 15 min leg međik vježbica...

Edit: dodajem još pola te čudne žute dinje :raspa:... To bi bilo negdje oko 500 g..

5rich
26.08.2010., 18:46
Jel' normalno da mi se, otkad sam počela jesti češće i u razmacima otvorio apetit? Primijetila sam kako zaista relativno brzo postanem gladna, a to mi se prije nije zbivalo obzirom da sam jela samo 2x dnevno :zubo:

je :mig:

odradila sam i 30 minuta orbitreka na tašte i možda ću još 15 min leg međik vježbica :misli:

sokove,zaslađene čajeve i kavu s mlijekom /šećerom da :mig:

blizanka
26.08.2010., 19:51
Haj drage! Pa da krenem...

meni osobno POP pilates... :D

što je to? di tog ima?

Hm, probaj hranu koju si si odredila za jedan obrok podijeliti u 2 (jedan malo veći i jedan manji) i sporije jedi da nemaš želju pojesti i ovaj ostatak koji si odvojila, a onda ovaj manji pojedi za 2 sata. Možda tako uspiješ ne prejesti se za jedan obrok i naviknut se na još jedan dodatni.

za jillian ti se pridružujem! :D

je li vam poslao netko link?

BLIZANKA ja sam prije karfiol i tikvice obavezno jela sa vrhnjem,trpala sam ga u sva variva al sad bez problema mogu i s jogurtom,skužila da je fino i tako

ma ja ustvari jako rijetko jedem stvari s vrhnjem. Karfijol sa kiselim vrhnjem mi je jako fin, ali puno češće ga jedem sa malo maslinovog i narezanim češnjakom ili čak bez ičega...

R: tanjur mađarskog gulaša ali s piletinom(ne s govedinom ko u org.receptu)

kako se to kuha? (opet ja žicam recepte :D )

nego, jel netko zna zašto je beskofeinska instantica navodno puno gora od obične instant kave :confused:

sjećam se da smo na poslu o tome pričali, ali iskreno zaboravila sam... kako ne pijem ness bez kofeina nekako mi je samo isparilo iz glave.
Čini mi se da su spominjali neko istraživanje koje ga povezuje sa "izlučivanjem" kalcija iz kostiju pa da kao pospješuje osteoporozu. Sad sam možda izvalila potpunu glupost, ali čini mi se da je bilo tako nešto u pitanju.

vjerojatno bi se prije prejela od 2 velika obroka, a sad jedeš manje obroke. :ne zna:

blizanka
26.08.2010., 19:55
: w
Mogu se pridružit? Mogu : raspa:

DO: zblendano oko 60-70 g zobenih(kuhanih, ispranih, ohlađenih), sa bananom, 2 šljive i kruškom + 2 dcl. vode (to sam pila/jela do podneva :rofl:)
R: bijelo pileče meso 'na naglo' sa kotanyijem za buffalo wings (samo ja nemam krilca : tuzni: ali i ovako je : klopa:) + paradajz
MO: osim 4 lješnjaka međuobroka danas nemam :eek::ne zna: nisam imala potrebu jest....
Imam još dinju za papat, neku čudnu : misli:, nadam se da će biti fina...

odradila sam i 30 minuta orbitreka na tašte i možda ću još 15 min leg međik vježbica...

Edit: dodajem još pola te čudne žute dinje :raspa:... To bi bilo negdje oko 500 g..

Hej! :)
Dobro došla!
Ajde nam napiši nešto o sebi i svojim kilama :) Kile, visina, neki općeniti cilj koji želiš postići, što radiš u životu, kuhaš sama, kakvu vrstu hrane voliš i što misliš zašto si se udebljala tj. koje su tvoje nezdrave navike koje želiš promjeniti?

Ne moraš pisati vodu i nezaslađene čajeve, ali sve ostalo bi bilo dobro da napišeš.

iva85
26.08.2010., 20:28
danas:
-stilla
-nektarina
-papriku dinstala na pasiranoj rajčici,dodala tikvicu i kuhanu cvjetaču,sol papar majčina dušica...uz to tunjevinu i kockicu feta sira
-2 kocke tamne
-ostatak ručka
-bademi

-popila magnezij i kalcij

-sat vremena vježbanja

blizanka
26.08.2010., 21:09
meni (održavanje): :facepalm: osim večere koja mi je bila :klopa:

8: 2 šnite agramer kruha s namaz sirom, crni čaj
10: zeleni čaj
14:30: bućnica iz pan-peka :facepalm: 2 kockice čokolade :facepalm:
17: 2 kockice čokolade
19:30: puni tanjur gulaša od teletine sa mrkvicom, lukom, malo celerovog korjena, graškom, bobom, crvenom paprikom u prahu i ječmom; zdjelica rikule začinjene samo sa soli i vinskim octom

edit:
21:30: pol šnite raženog sa tankim slojem masla i gore marmeladom od marelica, bijanka sa 1dl zobenog mlijeka
(ko da je vrag ušao u mene-:PMS mode on: )

mala cHrna
26.08.2010., 21:30
...
jel možeš molim te bacit oko na moje menije? pa me ispravit ako nešto krivo radim. jer imam isti problem kao ti, a vidim da si ti iskusnija :D znam da ova pizza danas ne valja, al za ubuduće.

Jel' normalno da mi se, otkad sam počela jesti češće i u razmacima otvorio apetit? Primijetila sam kako zaista relativno brzo postanem gladna, a to mi se prije nije zbivalo obzirom da sam jela samo 2x dnevno : :

oooo da, to se i mom dragom dogodilo kad sam ga natjerala da češće jede, jer je isto prije jeo samo 2 obroka dnevno :)

: w
Mogu se pridružit? Mogu :raspa :

DO: zblendano oko 60-70 g zobenih(kuhanih, ispranih, ohlađenih), sa bananom, 2 šljive i kruškom + 2 dcl. vode (to sam pila/jela do podneva : rofl:)
R: bijelo pileče meso 'na naglo' sa kotanyijem za buffalo wings (samo ja nemam krilca : tuzni: ali i ovako je : klopa:) + paradajz
MO: osim 4 lješnjaka međuobroka danas nemam : eek:: ne zna: nisam imala potrebu jest....
Imam još dinju za papat, neku čudnu :misli :, nadam se da će biti fina...

welcome :lux: ljeto je pred kraj, a nas sve više, super! ja sam mislila da će se sa dolaskom hladnijih dana i "praktičnije" odjeće svi zapustit. bravo cure :top:

meni: : facepalm: osim večere koja mi je beila :klopa :

14:30: bućnica iz pan-peka : facepalm: 2 kockice čokolade : facepalm:
19:30: puni tanjur gulaša od teletine sa mrkvicom, lukom, malo celerovog korjena, graškom, bobom, crvenom paprikom u prahu i ječmom; zdjelica rikule začinjene samo sa soli i vinskim octom

oprosti, znam da se već pisalo o tome, al nisam u stanju popamtit tko je sve na održavanju. ti jesi, jel tak?

ja danas
poludila za šljivama, imamo šljivu pored vikse i tamanim ih ko blesava :D
- kava s mlijekom (navikla se pit bez šećera i čak mi je finija :misli:)
- 2 šnite integralnog s posnim, 1 manja paprika
- 3 šljive, par badema
- pizza veličine tanjura (domaća, crno brašno) s pol kuglice mozzarelle, pol paradajza, 1 paprikom i malom glavicom luka
- 7-8 šljiva (učim pa stalno grickam)
- bioaktiv

od tjelovježbe duga šetnja zahvaljujući nesposobnosti ZET-a i jutarnji kardio u vidu henki penkija :cerek:

Elektra
26.08.2010., 21:39
Hvala na odgovorima cure! :cerek:
Evo mene danas:

D - voćni jogurt u kućnoj radinosti, ness
MO - posni, pomidor, nektarina, McSundae s čokoladnim preljevom
R - bečka juha iz vrećice, đuveđ
MO - nektarina ili neka salata
V - :ne zna:

Još prije spavanja bih trebala nabacit neko razgibavanje :o

blizanka
26.08.2010., 21:42
welcome :lux: ljeto je pred kraj, a nas sve više, super! ja sam mislila da će se sa dolaskom hladnijih dana i "praktičnije" odjeće svi zapustit. bravo cure :top:

oprosti, znam da se već pisalo o tome, al nisam u stanju popamtit tko je sve na održavanju. ti jesi, jel tak?

ja danas
poludila za šljivama, imamo šljivu pored vikse i tamanim ih ko blesava :D
- kava s mlijekom (navikla se pit bez šećera i čak mi je finija :misli:)
- 3 šljive, par badema
- pizza veličine tanjura (domaća, crno brašno) s pol kuglice mozzarelle, pol paradajza, 1 paprikom i malom glavicom luka
- bioaktiv

od tjelovježbe duga šetnja zahvaljujući nesposobnosti ZET-a i jutarnji kardio u vidu henki penkija :cerek:

prvo bold: istina! to pokazuje da su cure stvarno odlučile! :top:

drugo bold: jesam. evo editirala sam i u svom postu, No to ne mjenja činjenicu da sam ipak pretjerala s čokoladom. Mislim nije mi trebala i čokolada i bućnica, a i sad sam upravo smazala i pol tanke šnite raženog sa malo marmeladom od marelice-idem i to još editirati (PMS u kombinaciji sa živcima...) Nadam se da sam se ispucala i da ću sutra pametno. Ko da je vrag ušao u mene! :eek:

Što se tiče tvog menija, pa nije tako strašan. Doduše ne znam koliki ti je tanjur, ali ovo je ipak zdravija varijanta pizze. Doduše fali ti malo proteina u cijelom danu. samo šljive vidim :rofl: ali ako inače imaš bolji unos proteina, onda je ovaj dan sasvim ok. Samo pazi da se ne pretvoriš u šljivu. :zubo:

coffeebreak
26.08.2010., 21:45
Danas konačno mogu napisati meni nakon dva dana brljanja:

- zobene, sjeckano suho voće (marelice, šljive, kruške, brusnice), lanene, mlijeko - ovo mi je nova klasika :)
- šnita kuhane junetine, malo pirea, sos od pomidora, salata od pomidora i krastavaca
- tanka šnita nekakve lagane parfe torte
- tri pure mauffina, šalica jogurta
- grožđe

Buco, napravila sam onaj tvoj kruh. Hladi se i jedva čekam da ga probam. Cijela mi kuća miriši po njemu!

piromankaaa
26.08.2010., 21:49
Kaj je deset šljiva puno? :misli: :ne zna:?:brukica:
Meni se pizza čini ok, ako nije onaj pravi tanjur za pizzu :zubo:

Nego..
Da... 159/64 (od jutros :lux:, nadam se da će sutra biti potvrđenih 64 :raspa:)
želim doći na 54-55kg.. Pokušat ću to do prvog mjeseca :mirko:...cilj je što više smanjiti masne naslage, utegnuti se i tak...Imam i plan što se vježbanja tiče, za početak sam sada samo na orbitreku natašte (30 ili 40 minuta)i leg međiku (par puta tjedno), kasnije imam namjeru mijenjati/pojačavati..
Uz to mi je cilj ubrzati metabolizam, ubaciti malo više vlakana za svoju pospanu probavu...i pokušavam ubaciti nešto više proteina nego što sam inače jela... I naravno ne vratiti se na stari odnos sa hranom...
Studiram, kuham i sama, a kuha i majka :zubo:, nemam nikakvu naviku jedenja smeća dok sam vani na faxu... Hmm... izbačen je kruh, sokovi, flipsevi, smokiji, čipsevi, čokolade, prženo...
Pazim na kalorije i...Sam zaboravila kaj? (nadam se da sam razumljivo nadrobila sve :brukica:)

blizanka
26.08.2010., 21:51
Hvala na odgovorima cure! :cerek:
Evo mene danas:

D - voćni jogurt u kućnoj radinosti, ness
MO - posni, pomidor, nektarina, McSundae s čokoladnim preljevom
MO - nektarina ili neka salata
V - :ne zna:

Još prije spavanja bih trebala nabacit neko razgibavanje :o

ovo crveno ipak probaj izbjegavati. Stvarno nije najsretnije rješenje. Nemoj se ljutiti što komentiram samo bi te htjela upozoriti na ono što sam ti pisala prije. 2 dana za redom vrhnje za kuhanje pa sad ovaj sladoled sa čokoladom... To ti je sitnica tu pa tamo pa danas pa sutra pa onda se sve to zbroji i ne bude baš dobro.
Također bi bilo bolje da je juha domaća, a ne iz vrećice. Možda ona nema puno kalorija, ali ipak je zdravije svježe povrće ili meso pa juha od toga nego ova kemija koja svega što je zdravo nema ni u tragovima.

Slobodno i ti mene sad izviči, zaslužila sam :o

Molim neku dobru dušu da mi pobolda sve loše u današnjem meniju i da mi održi bukvicu i motivacijski govor (opet danas nisam počela vježbati...)

edit: elektra bilo bi dobro za večeru nešto što ima proteina

P.S. joj osjećam se sad ko aždaja...

piromankaaa
26.08.2010., 22:00
blizanka, ja bi rekla da je bučnica iz pan peka jedina loša (ima pan pek i boljeg izbora :mig:), mislim, nisu ti trebale ni 4 kockice čokolade ali to kalorijski nije previše:misli:..

edit: još stigneš vježbati :azdaja:

blizanka
26.08.2010., 22:01
Piromanka: ma nije to sad baš taaaaako puno šljiva... Više sam je zafrkavala malo.
Doduše voće je ipak puno šećera pa nekad malo treba pripaziti. Nije dobro premalo, a nije dobro ni pretjerati. Također imaš voća koje je više kalorično i ono koje je manje kalorično. Stranicu-dvije ranije sam stavila jedan kratak popis voća i kalorijskih vrijednosti pa ako ti se da potraži taj post.

Imaš dobar plan :top:

Nove cure: ne znam jel znate pa da vas obavijestim, mi na ovoj temi imamo običaj vagati se 1. u mjesecu i radi se tablica sa početnom kilažom, izvaganom kilažom 1. u mjesecu i željom za sljedeći 1. u mjesecu.
Ovo je usput i podsjetnik svim curama koje brljaju da je D-day blizu, a podsjećam i sebe da je današnji dan bio, prošao i da se sutra ne smije ponoviti :D

mali buco
26.08.2010., 22:10
Mogu se pridružit? Mogu :raspa:

ti se tak ljepo šminkaš :cerek:

sjećam se da smo na poslu o tome pričali, ali iskreno zaboravila sam... kako ne pijem ness bez kofeina nekako mi je samo isparilo iz glave.
Čini mi se da su spominjali neko istraživanje koje ga povezuje sa "izlučivanjem" kalcija iz kostiju pa da kao pospješuje osteoporozu. Sad sam možda izvalila potpunu glupost, ali čini mi se da je bilo tako nešto u pitanju.

aha... tnx!

Buco, napravila sam onaj tvoj kruh. Hladi se i jedva čekam da ga probam. Cijela mi kuća miriši po njemu!

joj, nadam se da ćeš bit oduševljena ko i ja!

blizanka
26.08.2010., 22:10
blizanka, ja bi rekla da je bučnica iz pan peka jedina loša (ima pan pek i boljeg izbora :mig:), mislim, nisu ti trebale ni 4 kockice čokolade ali to kalorijski nije previše:misli:..

ali je tako fiiiinaaaaaaa... mamicu im njihovu :mad: #@%#*!!!

Iskreno, što se tiče kalorija mislim da sam na nekoj granici, a možda sam ju i malo prešla. Samo mi je cijeli meni bio nezdravi. Osim ovog gulaša i rikule sve ostalo ustvari nije za pohvalu (ajde dobro i čaj je tu...) Previše UH, previše masti, previše šećera, a voće nula bodova. Same 4 kocke čokolade nisu tako strašne, ali u kombinaciji sa bućnicom i ovom kasnom večerom kad sam potamanila kruh, putar i pekmez i još zobeno mlijeko, a uopće više nisam bila gladna i nije mi nimalo trebalo... Puno sitnica i onda sve skupa :flop: Ajde ovakav meni može proći danas, ali ako je bio takav jučer i bude sutra pa u nedjelju onda to nije dobro iako se radi o naizgled samo 4 kockice čokolade i 1 bućnici.

mala cHrna
26.08.2010., 22:14
prvo bold: istina! to pokazuje da su cure stvarno odlučile! :top :

drugo bold: jesam. evo editirala sam i u svom postu, No to ne mjenja činjenicu da sam ipak pretjerala s čokoladom. Mislim nije mi trebala i čokolada i bućnica, a i sad sam upravo smazala i pol tanke šnite raženog sa malo marmeladom od marelice-idem i to još editirati (PMS u kombinaciji sa živcima...) Nadam se da sam se ispucala i da ću sutra pametno. Ko da je vrag ušao u mene! : eek:

Što se tiče tvog menija, pa nije tako strašan. Doduše ne znam koliki ti je tanjur, ali ovo je ipak zdravija varijanta pizze. Doduše fali ti malo proteina u cijelom danu. samo šljive vidim : rofl: ali ako inače imaš bolji unos proteina, onda je ovaj dan sasvim ok. Samo pazi da se ne pretvoriš u šljivu. : zubo:

bilo bi bolje da si tamnu čokoladu, a te stvari iz pekare su katastrofa. definitivno ti nije trebalo oboje. ali ja jednostavno ne znam čitat bukvicu pa ni neću :D još si kontam ak si na održavanju, može ti proć :zubo: al ne svaki dan, to i sama znaš. i PMS :eek: pa kak da vičem na tebe????
slažem se da mi fali proteina. inače ih više jedem, za večeru su bili u planu tuna i posni, al sam se prežderala šljiva pa sam odustala. napuhana sam ko trudnica :facepalm: hvala na komentarima svakako :)

Kaj je deset šljiva puno? : misli: :ne zna :?:brukica :
Meni se pizza čini ok, ako nije onaj pravi tanjur za pizzu : zubo:

Nego..
Da... 159/64 (od jutros :lux :, nadam se da će sutra biti potvrđenih 64 : raspa:)
želim doći na 54-55kg.. Pokušat ću to do prvog mjeseca : mirko:...cilj je što više smanjiti masne naslage, utegnuti se i tak...Imam i plan što se vježbanja tiče, za početak sam sada samo na orbitreku natašte (30 ili 40 minuta)i leg međiku (par puta tjedno), kasnije imam namjeru mijenjati/pojačavati..
Uz to mi je cilj ubrzati metabolizam, ubaciti malo više vlakana za svoju pospanu probavu...i pokušavam ubaciti nešto više proteina nego što sam inače jela... I naravno ne vratiti se na stari odnos sa hranom...
Studiram, kuham i sama, a kuha i majka :zubo :, nemam nikakvu naviku jedenja smeća dok sam vani na faxu... Hmm... izbačen je kruh, sokovi, flipsevi, smokiji, čipsevi, čokolade, prženo...
Pazim na kalorije i...Sam zaboravila kaj? (nadam se da sam razumljivo nadrobila sve :brukica :)

s kolko kila si krenula? i samo da znaš, ak buš se s nama družila, neće bit pospane probave, a-a :zubo: super kaj vježbaš, mislim da si dobro krenula :top:

10 šljiva možda nije puno, al jaoooo kako sam napuhana, imam osjećaj ko da sam 3 kile pojela :o

pítā
26.08.2010., 22:16
Danas (održavanje):
- po žlica zobenih i raženih, sojino mlijeko, suhe šljive, grožđice, jabuka, rogač, lan
- rolana pureća prsa punjena blitvom, prokulice,* paradajz i paprika
- dvije naranče
- feta sir, paradajz
- bademi, jabuka

*Prsa sam malo 'istukla' i posolila, blitvu sam prokuhala pa sam ju naslagala na prsa i zarolala, pričvrstila čačkalicom. Rolana prsa sam posložila s blanširanim prokulicama u vatrostalnu posudu koju sam premazala maslinovim uljem i tako pekla u pećnici. Ispalo je odlično.

Radila bih varivo od svježih krastavaca međutim I have no idea na koji način da ih zgusnem. Davno prije sam to radila brašnom umučenim s malo vode ili vrhnjem ali to ne dolazi u obzir pa ukoliko netko ima kakav savjet slušam :)

Elektra
26.08.2010., 22:21
ovo crveno ipak probaj izbjegavati. Stvarno nije najsretnije rješenje. Nemoj se ljutiti što komentiram samo bi te htjela upozoriti na ono što sam ti pisala prije. 2 dana za redom vrhnje za kuhanje pa sad ovaj sladoled sa čokoladom... To ti je sitnica tu pa tamo pa danas pa sutra pa onda se sve to zbroji i ne bude baš dobro.
Također bi bilo bolje da je juha domaća, a ne iz vrećice. Možda ona nema puno kalorija, ali ipak je zdravije svježe povrće ili meso pa juha od toga nego ova kemija koja svega što je zdravo nema ni u tragovima.

Slobodno i ti mene sad izviči, zaslužila sam :o

Molim neku dobru dušu da mi pobolda sve loše u današnjem meniju i da mi održi bukvicu i motivacijski govor (opet danas nisam počela vježbati...)

edit: elektra bilo bi dobro za večeru nešto što ima proteina

P.S. joj osjećam se sad ko aždaja...

Nisam jela vrhnje već 3 dana, a i onda kada sam jela bilo ga je u krem juhi od tikvice (ned/pon). :)

Juhu domaću (ovu rijetku) ne znam raditi tako da mi paše i ta iz vrećice, jbg, ne mogu baš sve odjednom početi kuhati :D Imam onaj ekspres lonac ili kako se već zove, ali nisam ga još isprobala (kuham na struju pa mi je to i nezgodno jer užasno puno vremena to sve skupa traje).

A osim tog sladoleda danas, sve što sam jela je zdravo, da se tako izrazim, tako da sam si dala oduška. :mig: Mislim, ne želim postati rob nekakvih "zdravih" prehrambenih navika, sve je to okej, ali ipak si želim priuštiti i sladoled a da ne trepnem zbog toga. A i ne znam dal' sam pisala ovdje, ali ja stvarno jako rijetko jedem slatko, niti me ono privlači no sladoled je moja strast i to moram jesti pa makar crkla. :o Naravno, neću pojesti kutiju sladoleda, ali 2 kuglice s vremena na vrijeme me ne ubiju. :)

I da, što se vrhnja tiče, osim te juhe s tikvicama nisam niš kuhala a da bi i njega trebalo koristiti, a i gledam nekako da radim jela di prevladava povrće i piletina/puretina. :)

Sutra opet idem u nabavku i danas ću bacit pogled na neke recepte da vidim šta sutra spremiti... imate li kakvih prijedloga? Nešto jednostavno i lako za spremiti, a opet ukusno? :)

piromankaaa
26.08.2010., 22:22
s kolko kila si krenula? i samo da znaš, ak buš se s nama družila, neće bit pospane probave, a-a :zubo: super kaj vježbaš, mislim da si dobro krenula :top:

10 šljiva možda nije puno, al jaoooo kako sam napuhana, imam osjećaj ko da sam 3 kile pojela :o

Krenula sam sa 68 :brukica:

Ja sam pojela pola kile žute dinje... Nije mi trebalo toliko odjednom jer u životu nisam jela dinju... Sad mi je malo muka :facepalm:

blizanka
26.08.2010., 22:22
na mene nitko ne želi vikati! :mama:

Prsa sam malo 'istukla' i poslila, blitvu sam prokuhala pa sam ju naslagala na prsa i zarolala, pričvrstila čačkalicom. Rolana prsa sam posložila s blanširanim prokulicama u vatrostalnu posudu koju sam premazala maslinovim uljem i tako pekla u pećnici. Ispalo je odlično.

Radila bih varivo od svježih krastavaca međutim I have no idea na koji način da ih zgusnem. Davno prije sam to radila brašnom umučenim s malo vode ili vrhnjem ali to ne dolazi u obzir pa ukoliko netko ima kakav savjet slušam :)
uf ovo taaaaaako fiiino zvuči! kopipejstam si da ne zaboravim :)
Baš razmišljam kako, ali ne pada mi napamet... Ja nisam nikad radila, a mama uglavnom te "jušne" tikvice i krastavce stavi malo kiselog vrhnja. Znam da to nije odgovor koji tražiš... ajde napiši što sve ide u to varivo pa mi možda padne nešto napamet (tipa kad radiš pašticadu pa se smiksa ono svo povrće i na taj naćin zgusne umak)

Elektra
26.08.2010., 22:23
Nove cure: ne znam jel znate pa da vas obavijestim, mi na ovoj temi imamo običaj vagati se 1. u mjesecu i radi se tablica sa početnom kilažom, izvaganom kilažom 1. u mjesecu i željom za sljedeći 1. u mjesecu.
Ovo je usput i podsjetnik svim curama koje brljaju da je D-day blizu, a podsjećam i sebe da je današnji dan bio, prošao i da se sutra ne smije ponoviti :D

Ajd, baš ću se sutra izvagati, dugo nisam, iako sumnjam da ću do 1. ikoju kilu izgubiti. :zubo:

piromankaaa
26.08.2010., 22:26
Elektra imaš na chatu neke ideje.. :mig:

Mislim da za zgušnjavanje ide gustin :misli:

mali buco
26.08.2010., 22:29
enivej, čudan stresan dan danas, stresniji no obično :falaqnaxanaksiću:

čašica bioaktiva
jabuka
dinstani grašak, komad pil. prsa
lchf kruh sa sirom
2 kockice tamne čokse (anidor, i ta je fina i jeftina, iako nije bolja od j.d.grossa - iz tog cijenovnog ranga)

5rich
26.08.2010., 22:34

edit:
21:30: pol šnite raženog sa tankim slojem masla i gore marmeladom od marelica, bijanka sa 1dl zobenog mlijeka

smatram da ti boldano nije trebalo :D:D

a za gulaš budem pitala mamu,pa pošaljem recept:mig:

blizanka
26.08.2010., 22:38
Nisam jela vrhnje već 3 dana, a i onda kada sam jela bilo ga je u krem juhi od tikvice (ned/pon). : )

Juhu domaću (ovu rijetku) ne znam raditi tako da mi paše i ta iz vrećice, jbg, ne mogu baš sve odjednom početi kuhati : D Imam onaj ekspres lonac ili kako se već zove, ali nisam ga još isprobala (kuham na struju pa mi je to i nezgodno jer užasno puno vremena to sve skupa traje).

A osim tog sladoleda danas, sve što sam jela je zdravo, da se tako izrazim, tako da sam si dala oduška. : mig: Mislim, ne želim postati rob nekakvih "zdravih" prehrambenih navika, sve je to okej, ali ipak si želim priuštiti i sladoled a da ne trepnem zbog toga. A i ne znam dal' sam pisala ovdje, ali ja stvarno jako rijetko jedem slatko, niti me ono privlači no sladoled je moja strast i to moram jesti pa makar crkla. : o Naravno, neću pojesti kutiju sladoleda, ali 2 kuglice s vremena na vrijeme me ne ubiju. : )

I da, što se vrhnja tiče, osim te juhe s tikvicama nisam niš kuhala a da bi i njega trebalo koristiti, a i gledam nekako da radim jela di prevladava povrće i piletina/puretina. : )

Sutra opet idem u nabavku i danas ću bacit pogled na neke recepte da vidim šta sutra spremiti... imate li kakvih prijedloga? Nešto jednostavno i lako za spremiti, a opet ukusno? : )

prvo bold: sori, meni ostalo u sjećanju da je to bilo jučer i prekjučer :o osjećaj za vrijeme mi je pošo kvragu :o

drugo bold: izgovori, izgovori :zubo: i ja imam štedjak na struju pa je expres lonac isto u upotrebi :D Ma uredu je, s vremenom ćeš ti nas učiti kuhati :mig:

treće bold: ma ne želim ni ja i u potpunosti te kužim. ako si već unjela neke promjene u svoju prehranu onda i oni će donjeti neke rezultate. Plus što vježbaš redovito. Samo, morala sam upozoriti. Ne poznam te još dovoljno prehrambeno pa npr. ne znam da inače nisi od slatkog i da je ovo iznimka.

Što se tiče prijedloga za ručak, nisam pametna... Trenutno sam u fazi da mi se jedu variva, gulaši i ostala čudesa na žlicu. :o A već danima sanjam običan kuhani slanutak i 2 pečena jaja uz to :o a svaki put zaboravim staviti namočiti slanutak dan ranije :bonk: mislim da će to dočekati mamu. :D

Kao zdravo a jednostavno možeš možda napraviti sljedeće:
tikvicu narežeš na par većih komada, rajčicu prepoloviš, luk prepoloviš, patliđan ako je manji prepoloviš, a ako je veći razrežeš ga na par večih komada (možeš i jedan krumpir razrezati na komade, ali po meni stvarno nije potrebno). Svo to povrće posoliš, možeš dodati kap maslinovog ulja i popapriti i staviš u rernu da se peče :klopa: ja to obožavam! Uz to možeš ili neko meso na naglo na tavi ili manje komade mesa staviti da se peku sa povrćem u rerni

blizanka
26.08.2010., 22:41
smatram da ti boldano nije trebalo :D:D

je, ako ćete me tako špotati sutra odmah idem po dvije bućnice i sladoled :zubo:

Elektra
26.08.2010., 22:53
....

Ma ok je :mig: Samo ti primijećuj :o
I da, inače stvarno nisam od slatkog, čak si ni ne sjećam kad sam zadnji put jela kolač, a čokoladu sam valjda zadnji put pojela na moru prije jedno 2 tjedna, čak i više. :misli:

Ne znam kakav ti imaš štednjak na struju ali moj je onaj vulgaris i koma mi je kuhat na njemu jer za sve treba 100 godina :rolleyes: A nažalost, pećnica mi trenutno ne radi tako da nju uopće ne mogu koristiti pa eto, ako imaš neki prijedlog za jednostavno varivo - dobro bi došlo :moli:

blizanka
26.08.2010., 23:13
ako imaš neki prijedlog za jednostavno varivo - dobro bi došlo :moli:

jesi probala potražiti na coolinarici? ja često tražim tamo ideje. Mi ti inače variva baš ne kuhamo/jedemo. Uglavnom lešo kuhano povrće, tako da ja smišljam što ću i kako dok kuham. Nažalost nemam savjet... Mogu ti napisati kako sam danas napravila ovaj gulaš pa možeš napraviti neku varijaciju na temu. Doduše u njega je išao smrznuti grašak i bob :o
Iskreno, dok još ima ovog finog raznolikog povrća možda ti je napametnije samo kupiti npr. blitvu ili tikvice ili mahune ili nešto treće i skuhat na lešo. A uz to možeš ili jaja ili meso na naglo. Meso uvijek možeš malo pikantnije začiniti s obzirom da je lešo povrće lagano i blagog okusa.

5rich
26.08.2010., 23:22
Ne znam kakav ti imaš štednjak na struju ali moj je onaj vulgaris i koma mi je kuhat na njemu jer za sve treba 100 godina :rolleyes: A nažalost, pećnica mi trenutno ne radi tako da nju uopće ne mogu koristiti pa eto, ako imaš neki prijedlog za jednostavno varivo - dobro bi došlo :moli:

mogu ja...ako voliš grašak, meni je odlično varivo od graška i mrkve...mogu se dodat i pileća prsa,pa bude ko angejmahtec...ja to obožavam

nasjeckaš luk, na to staviš mrkvu i to tak dunstaš dok mrkvica ne omekša, zalijevajući povrtnim temeljcem,ili temeljcem od juhe u kockidodaš na to grašak (svjež ili smrznut),posoliš,popapriš,povegetiš ili kaj već, i prekriješ sastojke tim temeljcem,i pustiš da zavrije(treba vrijeti nekih 5 min,i gotovo) :mig: ako radiš s piletinom,prije mrkve staviš nasjeckanu piletinu da se produnsta,i onda možeš dolijevati vodom :mig:
na 500 grama graška ide 1 glavica luka,150 g mrkve,,pola litre temeljca..
možeš napravit i noklice od brašna i jaja,pa ukuhat:mig:

je, ako ćete me tako špotati sutra odmah idem po dvije bućnice i sladoled :zubo:

blizanka, nemoj se kajat zbog toga,da ti ne sjedne u salo, ali to ti definitnvo nije trebalo, i kad idući put to pojdeš sjest će ti u salo,kajala se ti ili ne :rospija:

zadovoljna? :zubeki:

Elektra
26.08.2010., 23:46
Hvala 5rich, mogla bih to napraviti da, samo mi daj pliz pošalji malo detaljniji recept na PM, ne kužim ti ja to tak nabrzinu napisano :brukica: Meni trebaju točne informacije - šta, kad i koliko dodati :D

Nego, sad gledam recepte i baš mi se rade punjenje paprike sutra :D Kako se vama iskusnima u kuhanju :zubo: čini ovaj (http://www.coolinarika.com/recept/744605) recept? :)

p.s. u biti 5rich, ne treba, samo reci koliko grašku treba da bude gotov? :)

coffeebreak
26.08.2010., 23:46
joj, nadam se da ćeš bit oduševljena ko i ja!

Oduševljena sam! :cerek:

Iskreno, kad sam tu gnjecavu masu oblikovala u oblik kruha i uvalila u pećnicu, nisam bila previše entuzijastična. Onda je prilikom pečenja iz kruha izlazilo dosta tekućine pa me i to obeshrabrilo. Ali kad sam ga nakon 40 min izvadila, bio je S-A-V-R-Š-E-N!

I imaš pravo za maslac. Stavila sam onoliko koliko piše u receptu i definitivno je previše. Drugi put ću staviti manje. Ali ideja je pregenijalna!

azucena
27.08.2010., 00:01
@blizanka, dobila sam jillian, puno hvala još jednom! :)

elektra, i moj štednjak je na struju i stvarno nekada zna biti ubitačno čekati da se skuha, pogotovo ako si gladan, ali nekako sam se navikla. dinstam jedno, dodam drugo, sjeckam treće i brže mi prođe vrijeme kad stalno nešto radim. :D obično kada radim meso kao glavno jelo, odvojim jedan dio pa ga skuham za juhu (možeš i veću količinu pa u frižider), a drugi za glavno jelo. moje mišljenje je da je bolje ne pojesti juhu nego skuhati onu iz vrećice. ako baš nemaš vremena skuhati domaću juhu, pojedi više salate uz obrok.

Elektra
27.08.2010., 00:06
elektra, i moj štednjak je na struju i stvarno nekada zna biti ubitačno čekati da se skuha, pogotovo ako si gladan, ali nekako sam se navikla. dinstam jedno, dodam drugo, sjeckam treće i brže mi prođe vrijeme kad stalno nešto radim. :D obično kada radim meso kao glavno jelo, odvojim jedan dio pa ga skuham za juhu (možeš i veću količinu pa u frižider), a drugi za glavno jelo. moje mišljenje je da je bolje ne pojesti juhu nego skuhati onu iz vrećice. ako baš nemaš vremena skuhati domaću juhu, pojedi više salate uz obrok.

Je, a ja sam još gora jer ja radim prvo jedno, pa onda drugo jelo pa mi na to ode valjda 2 sata minimalno :brukica: Ali uvježbavam se, bit će bolje :mirko:

A šta je loše u tim juhama iz vrećica? Mislim, znam da nisu kao mamina juha :D ali šta je toliko loše? :)

A ako bih sutra radila te punjene paprike, jel' mi možete reć koliko mi je toga količinski potrebno za 2 osobe? Sve recepte koje nalazim su napisani za 4 osobe minimalno, a nas je dvoje i evo, đuveđa još uvijek imam, ali ga sigurno ne mislim jesti 4. dan :D

mali buco
27.08.2010., 00:07
Oduševljena sam! :cerek:

Iskreno, kad sam tu gnjecavu masu oblikovala u oblik kruha i uvalila u pećnicu, nisam bila previše entuzijastična. Onda je prilikom pečenja iz kruha izlazilo dosta tekućine pa me i to obeshrabrilo. Ali kad sam ga nakon 40 min izvadila, bio je S-A-V-R-Š-E-N!

I imaš pravo za maslac. Stavila sam onoliko koliko piše u receptu i definitivno je previše. Drugi put ću staviti manje. Ali ideja je pregenijalna!

http://www.pic4ever.com/images/2gwb921.gif
http://www.pic4ever.com/images/cheerleader3.gif

baš mi je drago!

onda će ti se ziher svidit i recept za kokosove kuglice (al ne oriđiđi, neg moj, dorađen) :uobražena:

aj curke, noćica!
idem danas malo ranije u krpe, iscrpljena sam totalka, a opet sutra ultra rano dizanje http://www.pic4ever.com/images/129fs916747.gif
i 100 obaveza http://www.pic4ever.com/images/funny.gif

coffeebreak
27.08.2010., 00:12
Daj, daj! :zubo:

tinkerbell
27.08.2010., 07:42
što je to? di tog ima?

jubito :rofl: ......http://www.youtube.com/results?search_query=POP+pilates&aq=f

edit:

boldano si mogla izbjeć...ima i boljih opcija def...a kockice čokolade nisu sada takva panika....možda da nisi u 2 navrata već u 1....

a ono za kaj ću se derati je: DIŽI TO SVOJE DUPENCE I VJEŽBAJ!!!!BILO S TETKOM JILLIAN BILO NA OORBIJU ILI ČEMU VEĆ!!!!!!!VJEŽBAJ SUNČEKO TI PREMILO!!!!!!!!

Eto my work has been done ;) :grli:

azucena
27.08.2010., 07:46
Je, a ja sam još gora jer ja radim prvo jedno, pa onda drugo jelo pa mi na to ode valjda 2 sata minimalno :brukica: Ali uvježbavam se, bit će bolje :mirko:

A šta je loše u tim juhama iz vrećica? Mislim, znam da nisu kao mamina juha :D ali šta je toliko loše? :)

A ako bih sutra radila te punjene paprike, jel' mi možete reć koliko mi je toga količinski potrebno za 2 osobe? Sve recepte koje nalazim su napisani za 4 osobe minimalno, a nas je dvoje i evo, đuveđa još uvijek imam, ali ga sigurno ne mislim jesti 4. dan :D

imaju hrpu soli, masti, aditiva i da ne nabrajam dalje! :D
nažalost malo toga danas nije umjetno pa se nekad znam baš zbedirati kad počnem razmišljati što sve jedem. kupim raženi kruh, a šanse su možda 1:100 da je stvarno raženi, smeđi šećer također, meso s prekucanim datumom, špricano povrće i voće.. :rolleyes:
ali za ovo sam ipak sigurna da je čista kemija pa izbjegavam.
cure koje jedu pileće hrenovke, pogledajte sastav, na nekima piše da je svinjsko meso ili svinjska mast u sastavu. :confused:

za papriku točan recept nemam, ali bih probala prepoloviti sastojke. :)

moj plan za danas -
8 h - 3 žlice zrnatog sira, 2 šnite pureće deluxe, mavrovićevo pecivo, paradajz, jogurt
11 h - 2 šljive
14 h - grah na salatu (ne'š ti salate bez luka, al radim pa ću ga zamijeniti paprikom :D ), teleći odrezak
17 h - šaka badema
20 h - teleći odrezak s mrkvom i zelena salata

azucena
27.08.2010., 07:49
jubito :rofl: ......http://www.youtube.com/results?search_query=POP+pilates&aq=f

boldano si mogla izbjeć...ima i boljih opcija def...a kockice čokolade nisu sada takva panika....možda da nisi u 2 navrata već u 1....

a ono za kaj ću se derati je: DIŽI TO SVOJE DUPENCE I VJEŽBAJ!!!!BILO S TETKOM JILLIAN BILO NA OORBIJU ILI ČEMU VEĆ!!!!!!!VJEŽBAJ SUNČEKO TI PREMILO!!!!!!!!

ovo sam ja htjela reći, ali nisam htjela ispasti pregruba!! :lol::lol:

free land
27.08.2010., 08:03
Jutro cure!
Evo me po tko zna koji put ovdje kod vas! S obzirom na ljeto i sve radosti koje ono donosi bilo je i jako mnogo hranjivih radosti, ali opet ne pretjerano ipak sam dogurala do 68 !! ;)
Startam s vama nanovo i ozbiljno. Imam još skinut tih 8 kila otprilike. Ali ovaj put se hvatam i tjelovježbe ...ono najozbiljnije.

blizanka
27.08.2010., 08:48
Jutro! :)

blizanka, nemoj se kajat zbog toga,da ti ne sjedne u salo, ali to ti definitnvo nije trebalo, i kad idući put to pojdeš sjest će ti u salo,kajala se ti ili ne :rospija:

zadovoljna? :zubeki:

Ovo je već bolje. :o :trk:

ovo sam ja htjela reći, ali nisam htjela ispasti pregruba!! :lol::lol:

Samo ti viči, znam se ja i braniti :D

Nadam se da danas krećem s vježbanjem. Dosta bi bilo. Tinker, hvala na linku. Pogledam doma, sad sam na poslu pa mi je malo bed ići na youtube.
Vikend je tu i pravo vrijeme za pokret. Možda da ulovim neku žrtvu pa da krenemo pjehe na sljeme? Ima tko zainteresiran?

Elektra
27.08.2010., 09:27
imaju hrpu soli, masti, aditiva i da ne nabrajam dalje! :D
nažalost malo toga danas nije umjetno pa se nekad znam baš zbedirati kad počnem razmišljati što sve jedem. kupim raženi kruh, a šanse su možda 1:100 da je stvarno raženi, smeđi šećer također, meso s prekucanim datumom, špricano povrće i voće.. :rolleyes:
ali za ovo sam ipak sigurna da je čista kemija pa izbjegavam.
cure koje jedu pileće hrenovke, pogledajte sastav, na nekima piše da je svinjsko meso ili svinjska mast u sastavu. :confused:

za papriku točan recept nemam, ali bih probala prepoloviti sastojke. :)

Kužim. :)

a prepolovim ja recept, al svejedno toga ispadne preveć :rofl:

Nego, cure koje kupujete integralni - di i koji kupujete? :)

d-a-m-a
27.08.2010., 10:51
eto mene :) da vidom što mogu prokomentirati...

često spominješ te lactobacilluse, promaklo mi kaj zapravo ti radiš? dižeš imunitet? :znati željko:
Već sam na veliko o tome pisala pa neću opet, zato ti ostavljam linkove, evo znatiželjko :mig: da ne ponavljam, vidi :
http://www.forum.hr/showpost.php?p=28230282&postcount=15751
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_anticand.asp

radim 250 ujutro,250 navečer,u serijama po 50, a orbitrek vozim samo za zagrijavanje za tetu jillian : mig :
ajed mi pliz reci koliko ti trbušnjaci otprilike oduzme vremena? Sa zagrijavanjem i istezanjem…

Mogu se pridružit? Mogu : raspa :

DO: zblendano oko 60-70 g zobenih(kuhanih, ispranih, ohlađenih), sa bananom, 2 šljive i kruškom + 2 dcl. vode (to sam pila/jela do podneva :ro fl: )
R: bijelo pileče meso 'na naglo' sa kotanyijem za buffalo wings (samo ja nemam krilca :tuz ni: ali i ovako je :klop a: ) + paradajz
MO: osim 4 lješnjaka međuobroka danas nemam :e ek::ne zna : nisam imala potrebu jest....
Imam još dinju za papat, neku čudnu :mis li:, nadam se da će biti fina...

Jel si pišete kaj ste popile? :mis li:

Pa očito se možeš pridružit, a vidim i sam si shvatila, pa dobrodošla… ;)
Prvo upozoravam, kritiziram menije, na tebi je da prihvatiš ili ne. Dakle, malo mi je čudan tvoj meni… doručak, zašto ispireš zobene, ispereš ono dobro iz njih… za ručak samo meso i paradajz? Ja bih ubacila nešto povrća na lešo, sad barem ima tikvica ili paprika na bacanje… za večeru dva šećerca, ili dvije polovice? Šećerac=riječ dolazi od „šećer“ s razlogom, po meni previše šećera za večeru… bilo bi bilje da si kakvo voće pojela prije ručka i nakon ručka, a za večeru recimo pola šećerca, već ako je bio na meniju. Zapravo šećerac bi zbog količine šećera u sebi trebalo jesti dopodne…

Ja ne bilježim kaj pijem, ti ako tek počinješ možeš, da imaš kontrolu, ugl. to je zato jer mi sve ne pijemo sokove (ako je sok, bilo iscijeđeno voće bilo kupovni , ovaj kupovni nikako ne preporučam, onda to navodimo u menijima), kave tipa turska ili ness bez ičega isto se ugl ne pišu, ali ja pišem radi samokontrole, btw. Jeste primijetile da sam smanjila na 1-2 dnevno?! Kapućina i ostalo tipa ness vanillia obavezno pišemo, to je kao 0,5-1 obrok (MO). Vode nastojim piti 2,5l na dan, ali ja dojim pa je zato tih 0,5l više. Kad je vruće i više. Ugl ti morala bi popiti 2 l za sve procese u tijelu, a pogotovo za probavu!

Jel' normalno da mi se, otkad sam počela jesti češće i u razmacima otvorio apetit? Primijetila sam kako zaista relativno brzo postanem gladna, a to mi se prije nije zbivalo obzirom da sam jela samo 2x dnevno : zu bo :

Danas za mene ništa od Jillian, nju svaki drugi dan odradim, ali zato imam u planu razgibavanje malo kasnije : ch eer :moguće, moguće… Sad samo pazi da se ne zaletiš u količini i ne zaboravi, užiiivaaaj u svakom zalogaju….
jel možeš molim te bacit oko na moje menije? pa me ispravit ako nešto krivo radim. Jer imam isti problem kao ti, a vidim da si ti iskusnija : D znam da ova pizza danas ne valja, al za ubuduće.
...
poludila za šljivama, imamo šljivu pored vikse i tamanim ih ko blesava : D
- kava s mlijekom (navikla se pit bez šećera i čak mi je finija : misli : )
- 3 šljive, par badema
- bioaktiv

od tjelovježbe duga šetnja zahvaljujući nesposobnosti ZET-a i jutarnji kardio u vidu henki penkija :cere k:
prvobold: pa zar i ti sine brute ;) prvo si pogledaj onaj link kaj sam maloj buci nalijepila, dalje pogledaj si ovaj (e tako bi bilo najpametnije odradit, onda bi sve sjelo u normalu, ali ja dojim pa ne mogu): http://www.thecandidadiet.com/ (da, cijeli site ima o tom problemu)

dalje, sad kritiziram, mlijeko, sve sireve tvrđeg tipa izbaciti, ostale (tipa posni, mladi, svježi) konzumirati u manjim količinama. Čak i kavu bi trebalo izbacit, ali ja ne mogu… Već ako ju piješ nek bude bez šećera naravno (vidim to si već apsolvirala). Voće bi trebala u prvo vrijeme skroz izbaciti, ako ne možeš (a ja ne mogu) onda barem smanjiti na ono s manje šećera, dakle može jabuke, kupine, šljive, a ne lubenicu, krušku, dinju, grožđe – dakle to si relativno dobro izabrala, ipak nemoj pretjerivati s voćem. Mozzarella kod nas nije domaća, a sve konzervirano i tvornički obrađeno treba izbjegavati. Opet, tu i tamo može, ali ne pretjerivati (evo ja već duže vrijeme nisam ništa, pa sam jutos pojela jedne sardine u konzervi jer nisam imala niš drugo doma, dakle može ponekad, nemoj da bude pravilo). Bioaktiv LGG je o.k. treba ga piti, ali i snjim u početku oprezno, za kojih dva tjedna povećaj dozu.

E da, i inače pizza je stroooogoooo zabranjena! Opravdabva te što je bila domaća, ipak i to je jedno veliko ne (ne za svo brašno svo osim raženog i eventualno graham; kvasac - ne; šunka - ne (dobro ti je nisi ni imala), sir - ne, kečap ima šećera - ne (vidim ti si koristila paradajz, ako je umak pazi da li ima šećera ili bilokojeg zaslađivača))

Nadam se da sam ti barem malo pomogla. Najiscrpnije s informacije na onom site-u pa si dobro prouči…

Sad kad si razmislim – jesam ja off topic? Mislim i dalje savjetujem ukusno i zdravo jelo iako malo usmjereno .. :misli:
meni (održavanje): : facepalm: osim večere koja mi je bila :klo pa:

14:30: bućnica iz pan-peka :face palm: 2 kockice čokolade :face palm:

edit:
Ovako, iako želiš da se na tebe viče, mislim da ti je vidljivo da nemamo baš puno što vikati jer si i sama svjesna što nisi trebala i da ćeš drugi put pametnije. Jedino što mogu te pošpotat jer tvojim inzistiranjem na kritikama i facepalmovima odaješ ono što ne smiješ:kajanje! A što smo rekli, ajmo cijeli razred da i blizanka nauči: Ono oko čega se kajemo sjeda na salo!!!! (ovo si definitivno moram staviti u potpis!!! :lol: ) Dakle, izvoliš se sabrati, uživala jesi- neka si sad digni dupe i idi trčati, šetati, vježbati, kretati se kako bi ublažila sve efekte PMS-a i makla se od frižidera! Ajmo!

Edit: sad vidim da ti je skoro isto rekla i 5rich! (Bravo 5rich je naučila lekciju. Sjedni 5! :mig: )

Krenula sam sa 68 : brukica:
Ja sam pojela pola kile žute dinje... Nije mi trebalo toliko odjednom jer u životu nisam jela dinju... Sad mi je malo muka : facepalm:
:D tako se meni zgadila dinja, jela je prvi put i pretjerala, onda sve ostavila u žbunju i nikad više primirisala dinji! :rofl:

d-a-m-a
27.08.2010., 11:24
i onda ja sebe da napiše pa da vi mene možete špotat :mig:

6,00 ness
6,30 yoga
7,00 namaz od patlidžana ovaj: http://www.coolinarika.com/recept/743207 finiji je onaj moose od patlidžana koji sam ranije pejstala, dvije tanje šnite 100% raženog kruha
12,00 pečeni patlidžani (ostalo od dana prije puno*), komad kolača od tikvice i blitve (ostalo od dana prije*)
*tako ostane kad kuham i za mužev gablec, a on ga zaboravi, onda je i za sutradan gablec riješen.. :kava:
16,00 jabuka
18,00 piletina s povrćem
recept: pečena piletina na tavi bez masnoće, podlijevala vodom, kad je bilo gotov izvadila dodala patašon, patlidžan i paradajz, malo senfa, začine (peršin, m. dušica, ružmarin, celer, češnjak)
+crvena riža s mrkvom (svega 3 v.žl.) , začinjeno s đumbirom i chilliem
20,00 bila gladna pa ponovila večeru :rolleyes: a bolje i to nego da sam zabrazdila u ne dozvoljeno... (btw. ponestalo mi posnog/svježeg i sad sam ko izgubljena :rofl:)

i već kad sam kod sira - ona krava koju ja i moje dijete sveki vikend gledamo kako pase travu od koje teta susjeda radi onaj fini svježi sir je stelna! :mama: lutrija će biti sad nabaviti opet tako dobar svježi (ne presoljen) sir... :cry:

piromankaaa
27.08.2010., 11:47
Pa očito se možeš pridružit, a vidim i sam si shvatila, pa dobrodošla… ; )
Prvo upozoravam, kritiziram menije, na tebi je da prihvatiš ili ne. Dakle, malo mi je čudan tvoj meni… doručak, zašto ispireš zobene, ispereš ono dobro iz njih… za ručak samo meso i paradajz? Ja bih ubacila nešto povrća na lešo, sad barem ima tikvica ili paprika na bacanje… za večeru dva šećerca, ili dvije polovice? Šećerac=riječ dolazi od „šećer“ s razlogom, po meni previše šećera za večeru… bilo bi bilje da si kakvo voće pojela prije ručka i nakon ručka, a za večeru recimo pola šećerca, već ako je bio na meniju. Zapravo šećerac bi zbog količine šećera u sebi trebalo jesti dopodne…
: D tako se meni zgadila dinja, jela je prvi put i pretjerala, onda sve ostavila u žbunju i nikad više primirisala dinji! :rofl :

Prihvačam sve kritike :lux:
Ispirem ih jer ih sa onim ljigavim što puste dok se kuhaju nemrem progutat :brukica: čak ni zblendane sa bananom...Razmišljam da drugi put kupim instantice...
Ručak je jadnički : ( jer nisam imala ideja a nisam bila ni gladna... Al volim sirovo povrće, :zubo: pa je zato paradajz sirov :zubo:. Nebudem nikako prožvakala tu papriku na lešo...
Večera su 2 kukuruza :horor: jel?.. Da, fini su, zdravi i volim ih... skupa imaju oko 160 kcal (vagala sam neki dan kukuruz prije i poslije, da vidim koliko je teško zrnje i koliko njima unesem kalorija) što nije puno za obrok, znam da imaju dosta UH, ali imaju i vlakana i proteina :zubo:...

A pojela sam voće i prije ručka, u doručku bananu, šljive, krušku...

Dobro, za dinju nisam dobila po prstima iako je bila navečer :raspa:, ali i to nije bilo više od 120 kcal...

d-a-m-a
27.08.2010., 12:45
Prihvačam sve kritike :lux:
Ispirem ih jer ih sa onim ljigavim što puste dok se kuhaju nemrem progutat :brukica: čak ni zblendane sa bananom...Razmišljam da drugi put kupim instantice...
Ručak je jadnički : ( jer nisam imala ideja a nisam bila ni gladna... Al volim sirovo povrće, :zubo: pa je zato paradajz sirov :zubo:. Nebudem nikako prožvakala tu papriku na lešo...
Večera su 2 kukuruza :horor: jel?.. Da, fini su, zdravi i volim ih... skupa imaju oko 160 kcal (vagala sam neki dan kukuruz prije i poslije, da vidim koliko je teško zrnje i koliko njima unesem kalorija) što nije puno za obrok, znam da imaju dosta UH, ali imaju i vlakana i proteina :zubo:...

A pojela sam voće i prije ručka, u doručku bananu, šljive, krušku...

Dobro, za dinju nisam dobila po prstima iako je bila navečer :raspa:, ali i to nije bilo više od 120 kcal...

nismo se razumjele u vezi ručka: o.k. da si pojela sirove paradajze, to je super dapače obavezno, ali još bih ja uz to pojela neko povrće bilo samo na tavi (tikvice, paprike) bilo na lešo(kelj ili blitva)

o.k. ak si za doručak u doručku pojela toliko voće, ali bi bilo bolje da si sio ostavila za MO. To ti je trebalo biti dva obroka, a ne jedan, a dinja je trebala biti iza ručka, a ne večere, i to ne toliko da ti bude slabo (eto, dobila si za nju po prstima :D)

kukuruz šećerac je zdrav, ali s njim osobe koje bi rado skinule koju kilu trebaju operzno. Nema puno kalorija ali pomaže da se masti vežu u tijelo, pa tu je njegova "težina" a ne u kalorijama, u samom broju (zato i ne treba samo slijepo pratiti broj kalorija već dobro razmišljati o hranu koju jedemo) - zato se svinje hrane kukuruzom, da navuku masu jer u tome je štos s kukuruzom. Zato se ne preporučuju kokice kao grickalice ljudima koji bi htjeli skinuti kile. I ima on svega u sebi i zdravoga, ali niti u čemu ne treba pretjerivati, to je bio moj komentar... :D (pa i ja sam jela redovito dva puta tjedno za doručak kukuruzni kruh od 100% kukuruznog brašna, jer je zdrav, gust, ukusan i nema glutena; sad igrom slučaja ne smijem, ali dakle, opravdavam, ali umjereno ... i ne navečer već dopodne)

d-a-m-a
27.08.2010., 12:59
.

eh, ovo sam zaboravila komentirat - ja ih uglavnom ne kuham nego samo namočim u jogurtu i pustim tako sat ili više... otpuste i super su!!!:top: I nema sluzi!

Elektra
27.08.2010., 15:04
Danas sam mislila radit punjene paprike ali ću to ipak za vikend, nemam živaca toliko vremena trošiti na "samo" punjene paprike :zubo: tako da sam danas kupila nekakvu šarenu tjesteninu i budem si ju skombinirala sa tunjevinom + puno salate uz to. Naprosto danas nemam inspiracije za kuhanje. :tuzni:

E da, vagala sam se i imam ravno 68kg. :zubo:

Purple_elf
27.08.2010., 15:18
danas:
do: šnita raženog, posni namazan na njega i posoljen i 2 šnite deluxice i pol paprike - nisam mogla pojesti cijeli pa sam podijelila pola u 10, pola u 13 :D
mo: ostatak sendviča
mo2 (15h): grickam šaku lješnjaka
r (oko 5): pastrva iz folije i povrće koje se s njom kuhalo i pire od boba
navečer idem s frendicom na cugu pa još ne znam kaj bu od hrane. ovisno dal ću išta s njom konzumirati vani :D

ciganche
27.08.2010., 15:25
d - jogurt Acidosalus 2 dl (pijem zbog gljivica i bakterija)
2 integr. krekera s trokutićem Zdenke

r - musaka :D (mm pravio pa sam morala, al stvarno mala kocka)
m - imam breskvu :D
v - idem vani, ali birat ću samo proteine :top:

Vespers
27.08.2010., 15:33
Alo Jillianke, jedno pitanje i tu; jel vas bole koljena, osobito od BFBM? Mene nekad da. :( To će bit kad sjebem čučanj.

Elektra
27.08.2010., 15:54
Alo Jillianke, jedno pitanje i tu; jel vas bole koljena, osobito od BFBM? Mene nekad da. :( To će bit kad sjebem čučanj.

Ja preskočim ona 2 zadnja seta vježbi, su tamo čučnjevi? Prenaporni su mi pa idem odmah na istezanje, ali kad se budem uhodala budem i to radila. :mirko:

piromankaaa
27.08.2010., 16:21
Ja sam se zezala sa koljenima dok sam vježbala Jill, jednom me je opako bolilo 2-3 dana... Baš su čučnjevi bili u pitanju i oni neki 'iskoraci', sve je bilo ok kad sam baš jako pazila da mi koljeno ne prelazi prste al čim bi otišla malo predaleko :horor:

piromankaaa
27.08.2010., 17:35
Danas:
D:50g zobenih, kuhanih, opranih, banana i dinja (u količini banane)
R: 3 jaja, pečena bez ulja, 2 velike zelene paprike
V: 2 kuhana kukuruza :mirko:
MO: 2 šnite dinje, 10 bobica grožđa (ko 5rich sam :rofl: al grozd jadni nije imao više), 2 vafla sa tamnom čokoladom (zaboravila sam kako se zovu, ali izgledaju ko jedan red napolitanke -vafel, čoksa, vafel, samo su dugački.. u biti, zamislite 2 napolitanke sa tamnom čokoladom u nutra :brukica::bonk:)..

Čini mi se da mi fali kalorija...:misli: a ja ni zinut više ne mogu :facepalm:...:ne zna:
Nisam vježbala jutros, prespavala sam :bonk:

Purple_elf
27.08.2010., 17:48
ja ne mislim da ti fali kalorija :top:

50g zobenih (ako misliš na još suhe zobene) je dosta i jako zasitno, banana isto, 3 jaja je isto dosta, u biti mislim da imaš preveć šećera, hmmm
banana, pa dinja koja je dosta slatka, pa šećerac... :ne zna:
radije proteine ubaciiiii :cerek:

edit mog:
r: pastrva + mahune salata
mo2: kava

blizanka
27.08.2010., 17:54
Danas:
D:50g zobenih, kuhanih, opranih, banana i dinja (u količini banane)
R: 3 jaja, pečena bez ulja, 2 velike zelene paprike
V: 2 kuhana kukuruza :mirko:
MO: 2 šnite dinje, 10 bobica grožđa (ko 5rich sam :rofl: al grozd jadni nije imao više), 2 vafla sa tamnom čokoladom (zaboravila sam kako se zovu, ali izgledaju ko jedan red napolitanke -vafel, čoksa, vafel, samo su dugački.. u biti, zamislite 2 napolitanke sa tamnom čokoladom u nutra :brukica::bonk:)..

Čini mi se da mi fali kalorija...:misli: a ja ni zinut više ne mogu :facepalm:...:ne zna:
Nisam vježbala jutros, prespavala sam :bonk:

Nisam sigurna da ti fali kalorija. Čuj nemoj se ljutiti, ali obroci su ti čisti UH i šećeri + vitamini iz voća. Obojala sam ti meni da vizualno vidiš to što ti želim reći. zeleno je OK, a zobene i koja voćka tijekom dana su uredu, ali u kombinaciji sa svim ovim ostalim i činjenicom da si ustvari jela samo voće... Ma ništa od ovoga nije zabranjeno ako je pametno iskombinirano. Čak ni ovi vafli s čokoladom, ako ih nećeš jesti previše i svaki dan i ako će ti ostatak dana biti uravnotežen.
Voće je zdravo, ali ne treba pretjerivati s njim jer osim vitamina je i prepuno šećera.
Odi na ovu stranicu: sparkpeople (http://www.sparkpeople.com/) i tu si izračunaj kalorije, a izbacit će ti i nutritivne vrijednosti.

Ne znam jesam li dobro skontala da imaš problema s candidom? Ako je tako onda pogotovo svi ovi UH i šećeri su veliki :nono:

Nemoj se ljutiti što sam te malo pošpotala, niti što sam malo boje unjela u tvoj post. Samo bi te htjela upozoriti da ovo nije način za zdravo smršaviti. Zdravo podrazumjeva uravnoteženu prehranu. A tebi definitivno fali povrća i proteina.
S prehranom baziranom na visokom postotku UH možeš skinuti kile tako da smanjiš kalorijski unos, ali svi tri viškovi UH i šećera ne samo da se talože u masnim naslagama već mogu i narušiti zdravlje. Znači uravnoteženo i ne pretjerivati u ničemu :mig:

Prouči si malo i prve stranice teme. Ima puno zgodnih ideja i savjeta.

piromankaaa
27.08.2010., 19:14
računala sam na cron-o- metru... ne fali mi puno proteina, računavši po onom 0,8g x kg (dodajem V2 tak da neće faliti uopće :misli:)... sa UH sam na 102% :confused:...

Kalorija fali, ispada mi 900tinjak :ne zna:

Ne kužim što dobivam povrćem a da ne dobivam voćem? (dobro, voćem dobivam i uh(jel postoje dobri i loši uh ?:lol:))
kaj je četvrt dinje, banana i grožđe ozbiljno preveč voća?

Nah....:tuzni: A ja sam već smanjila voće :brukica:...

Idem pojest večeru2.. ova je ionak bila u 5 a ručak u podne..
Dodajem sir, još paprike i luk :raspa:..

mali buco
27.08.2010., 19:20
Daj, daj! :zubo:

eto:
KOKOSOVE KUGLICE

70g kokosovog brašna
30g rogača
60g putra
2 žlice kakaa
35 g badema
1 žlica maslinovog ulja
par žlica ohlađene instant kave

sve pomiješaš, i mokrim rukama oblikuješ kuglice (možeš ih još u malo kokosa zavaljat!
držiš u frižideru ili frizeru

inđoj!

mali buco
27.08.2010., 19:23
računala sam na cron-o- metru... ne fali mi puno proteina, računavši po onom 0,8g x kg (dodajem V2 tak da neće faliti uopće :misli:)... sa UH sam na 102% :confused:...

Kalorija fali, ispada mi 900tinjak :ne zna:

Ne kužim što dobivam povrćem a da ne dobivam voćem? (dobro, voćem dobivam i uh(jel postoje dobri i loši uh ?:lol:))
kaj je četvrt dinje, banana i grožđe ozbiljno preveč voća?

Nah....:tuzni: A ja sam već smanjila voće :brukica:...

Idem pojest večeru2.. ova je ionak bila u 5 a ručak u podne..
Dodajem sir, još paprike i luk :raspa:..

mislim da se proteini računaju bar 1g po kg...
a iz voća dobiješ puno šećera! slobodno ga jedi, al dosta ti je 1 jabuka dnevno/zdjelica bobičastog/2 kriške dinje/sok od grejpa....
nemoj baš sve to sasut u sebe u jednom danu!

a banana i grožđe su ti čisti šećer, jebiga :o

iva85
27.08.2010., 19:45
eto:
KOKOSOVE KUGLICE

kak mi ovo izgleda fino,mislim da ću ih pravit ovaj vikend http://www.pic4ever.com/images/91.gif

ja danas:
-mlijeko,zobene,rogač,grožđice
-jabuka
-u vrećicu za pečenje stavila luk,mrkvu,krumpir,tikvicu,paprike i lignje+ salata rajčica,šaka kukuruza i kockica feta sira
-posni sir+rogač
-ostatak ručka
-bademi

-stigla vještica tak da ništ od vježbanja al nadam se da ću napokon imat manju potrebu za slatkim

blizanka
27.08.2010., 19:59
piromanka, buco ti je fino napisala. Dobro, možeš pojesti više od jedne jabuke dnevno :D naravno da možeš, ali pazi da uz vlakna i vitamine voće ima i puno šećera.
Idem baš probat utipkati tvoj meni u sparkle da vidim što će izbaciti. Jedino ne znam za ove vafle kako je to rađeno...

piromankaaa
27.08.2010., 20:04
Vafli su kupovani...računaj pod 2 napolitanke
banana oguljena ima oko 100 g... četvrt dinje 250 g (imala je kilu), grožđe je malo crno, ne znam gramažu al nemre imat više od 100 g, jaje računam po prosječnoj gramaži... papriku sam stavila odokativno + mrvu više...
kukuruz ima u prosjeku oko 80 grama zrnja (vagala sam nekoliko prije i poslije jedenja)

Večeru2 još nisam pojela, ne mogu :ne zna: mislim da ni neću...

blizanka
27.08.2010., 20:14
Vafli su kupovani...računaj pod 2 napolitanke
banana oguljena ima oko 100 g... četvrt dinje 250 g (imala je kilu), grožđe je malo crno, ne znam gramažu al nemre imat više od 100 g, jaje računam po prosječnoj gramaži... papriku sam stavila odokativno + mrvu više...
kukuruz ima u prosjeku oko 80 grama zrnja (vagala sam nekoliko prije i poslije jedenja)

Večeru2 još nisam pojela, ne mogu :ne zna: mislim da ni neću...

kad kažeš dinja jel misliš na ovu?http://www.plodovizemlje.hr/gallery/9/dinja_800_550.jpg

piromankaaa
27.08.2010., 20:21
Mislim na ovo
http://lh6.ggpht.com/_hTt7ulSkLpI/R5sU9ZTdj4I/AAAAAAAAEzE/5531aonL3dA/s800/cucumis_melo_1.jpg

bez kore i koštica, naravno...

Vespers
27.08.2010., 20:25
Ja preskočim ona 2 zadnja seta vježbi, su tamo čučnjevi? Prenaporni su mi pa idem odmah na istezanje, ali kad se budem uhodala budem i to radila. :mirko:

Mislim da ne, čučnjeva ima i odmah na početku (squat with kick) ali i kombinirano. A ima i onih "surrendersa" u NMTZ kad se ide na koljena, to ja obavezno preskačem i radim mrtvo umjesto jer me poslije patele ubijaju.

Ali kad se uhodaš odvježbat ćeš set bez beda; i super je šta si uvijek možeš još pojačat intenzitet bez obzira na kondiciju.

blizanka
27.08.2010., 20:44
Mislim na ovo
http://lh6.ggpht.com/_hTt7ulSkLpI/R5sU9ZTdj4I/AAAAAAAAEzE/5531aonL3dA/s800/cucumis_melo_1.jpg

bez kore i koštica, naravno...

hm, evo izračunala sam otprilike, ali bez napolitanki jer stvarno ne znam koliko 2 napolitanke imaju grama :ne zna:
I grožđa sam stavila pol šalice. ispada manje od 100g pa mislim da je to onda to. Jaja i kukuruz odabrala srednje. Definitivno ispada premalo kalorija. Mene su bili zbunili ti vafli jer sam mislila da misliš na one velike kao domaće. Moja greška.

I na kraju dobijem ove grafiće:
Fats 21.5% Carbohydrates 62.4% Proteins 16.1%
Breakfast 45.4% Lunch 31.6% Dinner 19.6% Snack 3.7%

i za sve gramaže kaže: masti 21g; UH 135g; proteini 35g i da je sve to premalo...

edit: ovo su preporučeni omjeri:http://63.84.200.46:2005/?@_CPRYV_5nUM_ITYj

edit2: izbrisala ona dva grafa jer je javljalo neki error

piromankaaa
27.08.2010., 20:53
Aaa... idem ponovno postavljat cronometer... imam manjak proteina, da, ali sam ga postavila da je i ovo normalno... :facepalm:

Koliko po ovom brojaču ispada kalorija? I jel jednostavan za korištenje? (Inače sam bila tak lijena da sam si na zdravoj kravi računala, iako svi vele da je loša, cronometer me zbunjivao :brukica:)

5rich
27.08.2010., 21:00
D: 2 žlice zobenih, suhe šljive, ribana jabuka,cimet,2 dcl jogurta + sok od naranče+ ness
R: 2 manja komada lososa na naglo, salata od parazdajza i malo feta sira
MO: 5-6 kupina + jogurt
V: manji komad lososa,malo zrnatog sira
vježba-klasika

blizanka
27.08.2010., 21:02
Aaa... idem ponovno postavljat cronometer... imam manjak proteina, da, ali sam ga postavila da je i ovo normalno... :facepalm:

Koliko po ovom brojaču ispada kalorija? I jel jednostavan za korištenje? (Inače sam bila tak lijena da sam si na zdravoj kravi računala, iako svi vele da je loša, cronometer me zbunjivao :brukica:)

javlja 789kcal - bez napolitanki. Pa nije baš ludo jednostavan, ali možeš si upisati i svoje namirnice i spremati njihove u favorites pa ti nakon nekog vremena baza bude jednostavnija za pretraživanje.
Možeš si odrediti neki cilj u mršavljenju on ti on javlja koliko si iznad ili ispod plana.
Možeš također unositi i vježbanje. Imaš svega. (taj dio se meni ne da) možeš i kilometre prehodane pomoću google mapsa.
I pratiti si kile i centimetre pa ti on izbacuje razne zgodne grafiće
Možeš upisivati i recepte pa ti on opet računa svašta.

slično imaš i na fitday stranici (http://www.fitday.com/)

pogledaj si i jednu i drugu pa vidi koja ti je zgodnija. Ja sam prvo koristila fitday pa sam prešla na ovaj sparkpeople

blizanka
27.08.2010., 21:10
moj meni - održavanje (da ne kritiziram samo ja druge :o ) - ispričavam se svima ako sam previše biči. opako me pere PMS pa sam laka na okidaču.

8: 2 šnite agramer kruha, namaz sir, ness sa 1dl mlijeka
12:30: tuna fileti iz ulja - dobro ocjeđeni, bioaktiv, 3 masline
17: tanjur onog gulaša od jučer
19: 1 breskva narezana i posipana sa 2 žličice mljevenih oraha,malo cimeta i "prošarano" sa nepunom žličicom meda od kadulje (tu sam zeznula jer bi ovo bilo bolje pojesti ranije, ali eto. Užasno mi se jelo slatko i ovo mi se činilo kao neka zdrava varijanta)

coffeebreak
27.08.2010., 21:26
eto:
KOKOSOVE KUGLICE

70g kokosovog brašna
30g rogača
60g putra
2 žlice kakaa
35 g badema
1 žlica maslinovog ulja
par žlica ohlađene instant kave

sve pomiješaš, i mokrim rukama oblikuješ kuglice (možeš ih još u malo kokosa zavaljat!
držiš u frižideru ili frizeru

inđoj!

Jeeeeeeeeej! :lux:

Ovaj kruh je toliko fantastičan da ja to još uvijek ne mogu vjerovati. Totalno sam pretjerala s njim (kao što ćete vidjeti u nastavku):

- dvije breskve i šljiva
- kotlet u umaku od povrća, riža, mahune na salatu, komadić baklave
- 3 (tri!) šnite kruha Malog buce; dvije uz šalicu jogurta, kocku feta sira i pomidor, jedna premazana s malo marmelade od naranče. Želim pojesti i četvrtu.

Kako da prestanem jesti ovaj kruh? Kako? :misli: Mali buco, pomagaj. :zubo:

blizanka
27.08.2010., 21:42
coffee sad ću ga i ja morati probat napraviti :facepalm:

piromankaaa
27.08.2010., 22:03
Nemoj, to je kalorijska bomba... i pun je masnoća...
Možeš ga raditi ako misliš pojesti samo 1 šnitu na dan...

blizanka
27.08.2010., 22:08
znam :no: doduše ni ne jedem više previše kruha. samo za doručak, a rijetko kad iza. Mislim da je to slično onom punozrnatom bavarskom kojeg ima za kupiti u npr. Dioni. Ti kruhovi jesu kalorični, ali su i jako zasitni. Od jedne "tost" šnite se najedeš ko od 3 tost šnite normalnog kruha.

coffeebreak
27.08.2010., 22:13
Slažem se da je kruh kaloričan, ali je i zdrav. Sve su to dobre masnoće (ok, osim maslaca). Sad kad sam na održavanju, mogu si to priuštiti.

coffeebreak
27.08.2010., 22:15
D: 2 žlice zobenih, suhe šljive, ribana jabuka,cimet,2 dcl jogurta + sok od naranče+ ness
R: 2 manja komada lososa na naglo, salata od parazdajza i malo feta sira
MO: 5-6 kupina + jogurt
V: manji komad lososa,malo zrnatog sira
vježba-klasika

Savršen meni. :cerek:

blizanka
27.08.2010., 22:16
jedino mi se baš ne sviđa ovo kokosovo brašno i cimet u kruhu (po okusu mi nekako nije privlačno :o ) pa bi ja to bez njega

blizanka
27.08.2010., 22:18
ja ne znam, u zadnje vrijeme mi se čini da dosta vas sve manje i manje jede povrće :ne zna:

Elektra
27.08.2010., 22:19
Mislim da ne, čučnjeva ima i odmah na početku (squat with kick) ali i kombinirano. A ima i onih "surrendersa" u NMTZ kad se ide na koljena, to ja obavezno preskačem i radim mrtvo umjesto jer me poslije patele ubijaju.

Ali kad se uhodaš odvježbat ćeš set bez beda; i super je šta si uvijek možeš još pojačat intenzitet bez obzira na kondiciju.

A dobro, ja to ne trpam pod čučnjeve nego kad se ono čučneš skroz do poda :rofl: Ja zaista nemam nikakvih problema, ali se ne forsiram jako jer ne želim pretjerivati odmah u startu :)

coffeebreak
27.08.2010., 22:20
Cimet ti se uopće ne kuži, a kokos mi je najbolji dio. Ako te strah da će zbog kokosa biti slatko, ne boj se. Kruh uopće nije sladak. Ustvari to i nije klasičan kruh. Ne znam čime bi se kokosovo brašno moglo zamijeniti. Ne pada mi ništa na pamet. A mislim da se ne može samo izbaciti jer će faliti nešto da kruh drži na okupu. Eventualno da pojačaš posije. :misli:

Elektra
27.08.2010., 22:32
@5rich - kas spomeneš zobene - na koje točno zobene misliš? :confused: Danas sam tražila to nešto zobeno ali niš nisam našla :rofl:

Elektra
27.08.2010., 22:38
Evo mene danas:
D - voćni jogurt spravljen doma, sa nektarinom, posni + pomidor
MO - 2 fete integralnog kruha s malo svježeg sira kao namaz
R - tjestenina s tunjevinom, salata: pomidor, paprika
MO i V - nemam pojma, vjerojatno ću nektarinu zgrabiti

Danas mi i nije neki dan, baš mi je sav neki blje, ne znam kako drugačije da ga opišem. Nisam imala inspiracije za kuhanje, pretoplo mi je bilo i tako, nakupilo se toga pa mi s*ebalo koncepciju :zubo: Sutra će biti bolje! :mirko:

Još samo Jillian moram odraditi za danas!

blizanka
27.08.2010., 22:38
elektra ja kupim uglavnom ove: http://www.koelln.com/eng/pics/marken/koelln/haferflocken/flocken.jpg ali imaš stvarno raznih proizvođača zobenih i ostalih pahuljica. To nisu cornfleksi i slično nego baš ovako izgledaju: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:4RSEQgZseiIYGM:http://www.helsinginmylly.fi/pix/isokaura0002-SYV.jpg&t=1

Elektra
27.08.2010., 22:42
Okej, budem si to zabilježila pa da ja to probam. Danas sam tražila i nisam našla niš a da piše zobeno na kutiji :ne zna:

piromankaaa
27.08.2010., 22:45
Imaš u konzumu među bio stvarčicama zobene koje nisu instantice, kuhaju se 4-5 minuta... :mig:

mali buco
27.08.2010., 22:49
Jeeeeeeeeej! :lux:

Ovaj kruh je toliko fantastičan da ja to još uvijek ne mogu vjerovati. Totalno sam pretjerala s njim (kao što ćete vidjeti u nastavku):

- dvije breskve i šljiva
- kotlet u umaku od povrća, riža, mahune na salatu, komadić baklave
- 3 (tri!) šnite kruha Malog buce; dvije uz šalicu jogurta, kocku feta sira i pomidor, jedna premazana s malo marmelade od naranče. Želim pojesti i četvrtu.

Kako da prestanem jesti ovaj kruh? Kako? :misli: Mali buco, pomagaj. :zubo:

hm...pa ne znam, meni je isto super fin, al ne mogu ga puno pojest. meni traje 9 dana :eek:

coffee sad ću ga i ja morati probat napraviti :facepalm :

http://www.pic4ever.com/images/pillowfight.gif

pa sad...
sigurno je kaloričniji od običnog kruha, al je 10 puta zdraviji. pa i maslac spada u zdrave masnoće, cure drage, nemojte ga miješat s margarinom :o

uostalom, u dane kad ga jedem, ne jedem zasebno nikakve orašide, tak da :ne zna:

ne znam, mislim da je puno više mkoristi neg štete od njega!
a tek blagodati probave :o
3 put dnevno :facepalm:

pítā
27.08.2010., 22:51
- po žlica zobenih i raženih, sojino mlijeko, jabuka, kupine, dvije suhe šljive, par grožđica, lan
- dinstane mahune, komadić rolanih pilećih prsa (ostalo od jučer), cikla
- marelice
- tost sendvić (integralni tost, šnita manje masnog edamera), paradajz
- šaka badema, jabuka

Mislim da malo pretjerujete s ovim ograničenjima koja se tiču voća; ok za cure koje imaju problema pa ga trebaju izbjegavati ali inače...možda jedino pripaziti na unos onog koje ima više šećera tipa banane, grožđe, lubenica, ne znam koje još. Pogotovo sad dok mu je sezona i lako se može nabaviti pravo domaće.

blizanka
27.08.2010., 22:52
imaš i u DM-u raznih tih "pahuljica" pa si pogledaj malo. Sigurno ima i u bio&bio. Ja ove svoje kupim u dioni/konzumu. Samo pazi da ti nemaju već umješano neko suho voće ili slično jer takve često imaju i još dodanog šećera. Rađe si doma uzmi neku veću staklenku pa u nju isipaj te zobene i dodaj oraha/lješnjaka/mljevenih lanenih sjemenki/koju grožđicu/suhu marelicu/suhu smokvu/brusnicu... Tako ne moraš sve to mješati ujutro. Ili ako hoćeš svaki dan si napraviš neku drugu kombinaciju. ili sa svježim voćem.

Ja ih osobno volim jesti same ili u bijeloj kavi (ovdje mislim i na klasičnu kavu s puno mlijeka i na ječmenu ili bijanku s mlijekom - ovisi što mi se u tom trenu pije, a do toga je došlo kad jedan dan nisam imala dovoljno mlijeka i za zobene i za kavu :D sa jogurtom ih ne volim :o )

nekad ih znam pomješati i sa malo onih nestle fitness pahuljicama, ali rijetko. (to uglavnom kad mi se baš jede slatko) Te nestle, iako piše da su ludo zdrave ipak nisu taaaaaako idealne jer ipak imaju dosta šećera. Nekako si ih opraštam jer stvaaarno ne koristim šećer niti med niti nikakva sladila u pićima.

blizanka
27.08.2010., 22:58
pita, možda sam malo pretjerala, ali i dalje mislim da nije dobro da ti se večina obroka zasniva na voću, a da pri tom nemaš povrća. Stojim pri tome da je povrće bolja opcija.
Ja sam stvarno možda subjektivna jer mi voće teško pada na želudac pa ga ni ne mogu pojesti puno (baš me zanima kako će mi ova moja večera sjesti na želudac :misli: još se držim). Ostalim curama ne komentiram jer mi se čine ok količine voća. Ali ovo kod piromanke mi je stvarno bilo previše. I na kraju ju je dovelo do toga da je pojela samo 800kcal i da ne može više, a 800kcal je stvaaaaarno premalo.

5rich
27.08.2010., 23:01
@5rich - kas spomeneš zobene - na koje točno zobene misliš? :confused: Danas sam tražila to nešto zobeno ali niš nisam našla :rofl:
zobene pahuljice iz lidla...pola kile dođe 5 kn,i super su..
to su ove brijem:

http://specials.lidl.com/flash/wellness/hr/pics/2868.jpg

blizanka
27.08.2010., 23:03
Imaš u konzumu među bio stvarčicama zobene koje nisu instantice, kuhaju se 4-5 minuta... :mig:

hm, moje se ne kuhaju. Samo ih stavim u mlijeko. i to još hladno. Kako znam koje se kuhaju? Skužila sam da postoje neke sitnije (te su moje) i neke grublje. Jesu te grublje one koje se moraju kuhati?

Elektra
27.08.2010., 23:06
zobene pahuljice iz lidla...pola kile dođe 5 kn,i super su..
to su ove brijem:

http://specials.lidl.com/flash/wellness/hr/pics/2868.jpg

Hvala! :)

coffeebreak
27.08.2010., 23:08
hm...pa ne znam, meni je isto super fin, al ne mogu ga puno pojest. meni traje 9 dana :eek:
pa sad...
sigurno je kaloričniji od običnog kruha, al je 10 puta zdraviji. pa i maslac spada u zdrave masnoće, cure drage, nemojte ga miješat s margarinom :o

uostalom, u dane kad ga jedem, ne jedem zasebno nikakve orašide, tak da :ne zna:

a tek blagodati probave :o
3 put dnevno :facepalm:

Jel ga čuvaš u frižideru kad ti tako dugo traje? Dragi i ja smo od sinoć do sad pojeli četvrtinu. Mislim da mi je ovo što se tiče količine početničko ludilo i da će me proći. :)

Za ostalo samo mogu reći - potpisujem! I inače mislim da je maslac dobra namirnica i da se u malim količinama može nesmetano konzumirati. Za razliku od margarina koji je otrov. Ali, neću više o tome na ovoj temi. :no:

Kris79
27.08.2010., 23:13
lajavice jedne!

nego, jel netko zna zašto je beskofeinska instantica navodno puno gora od obične instant kave

ne znam.
čula sam da je zlo, al sve je to rekla kazala.
ja ju pijem prema savjetu nutričke koja me akupunkturirala.
navodno manje dize inzulin, a to sam i sama osjetila.

Jel' normalno da mi se, otkad sam počela jesti češće i u razmacima otvorio apetit? Primijetila sam kako zaista relativno brzo postanem gladna, a to mi se prije nije zbivalo obzirom da sam jela samo 2x dnevno

cure su rekle suprotno od onog sto ja mislim.
a ja mislim da je to zbog krivog odabira namirnica i da ne bi trebala biti gladnija.

a'e nemoj. pliz.
citam da nisi vjesta s kuhanjem... ali ovaj prah zvati juhom je grijeh.

budes s vremenom naucila svoje juhice praviti ;)

na mene nitko ne želi vikati!

nije me bilo :D.
al to sto nisam vikala kad je trebalo ne znaci da te volim manje nego pjurku :D

Mislim da za zgušnjavanje ide gustin

ovo se na nesto nadovezivalo, a izgubila sam nit.
bez obzira na to gustin je čisti škrob. ja to ne bi jela.

ako imaš neki prijedlog za jednostavno varivo - dobro bi došlo

rizi bizi? :)
tikvica s paradajzom?
:ne zna:

hm...pa ne znam, meni je isto super fin, al ne mogu ga puno pojest. meni traje 9 dana

pa sad...
sigurno je kaloričniji od običnog kruha, al je 10 puta zdraviji. pa i maslac spada u zdrave masnoće, cure drage, nemojte ga miješat s margarinom

uostalom, u dane kad ga jedem, ne jedem zasebno nikakve orašide

a tek blagodati probave
3 put dnevno

buco, unijela si pomutnju s ovim LCHF receptima.
pazi... ovdje ima komada koji normalno jedu UH... i naravno da im ovaj kruh izgleda ko bomba.

treba najprije shvatiti LCHF principe pa onda pricati o tome jel nesto bomba ili nije.

ali ovo nije mjesto za tu temu, ja predlazem obustavu. pazi... nemos uvesti toliko masnoce koliko LCHF predlaze pod izlikom da je to zdrava masnoca, a ostati pri istoj prehrani sto se ostalog tice. (ne ti osobno buco, nego opcenito).

daklem vratila se ja s mora. sretna sam, dosta mi je. falio mi moj stan, zivotni prostor, zagreb. iako... svjesna sam da nebo nad zagrebom nikad nije onako lijepo kao nad morem. zagreb ne pozna tu nijansu plave.

2 stvar (nakon piskenja) bila je vaga. majko mila. :brukica:
ok PMSična sam, napuhana, puna vode... ima sve svoje objasnjenje.
ali cinjenica je da sam se na moru uljenila, da nisam vjezbala koliko sam planirala i da ni hranjenje nije bilo kako je planirano. to moje plivanje i morske aktivnosti... nisu bas puno mogle ponistiti kolicinu kruha koju bi pojela kad mi se ne bi dalo kuhati :(. i opcenito nisam bas imala uvjete za neke svoje rezime...

ajde, tjesim se, do 1-og ima jos koji dan. ako postim, mozda osvjetlam obraz i do vaganja ostanem na istom :D, kad vec nista od minusa.

nista. sutra je novi dan. novi pocetak. princip znam, rezanje UH i to drasticno. pa cemo da vidimo ko ce dulje izdrzati: ja bez njih ili oni bez mene :rofl:

idem sad pisati popis za shopping pa u krpe :kiss:

blizanka
27.08.2010., 23:14
coffee mene baš zanima tvoje mišljenje. Ne vidim zašto ne bi mogla napisati još nešto o tome.

blizanka
27.08.2010., 23:26
lajavice jedne!

:cerek:

cure su rekle suprotno od onog sto ja mislim.
a ja mislim da je to zbog krivog odabira namirnica i da ne bi trebala biti gladnija.

ja sam shvatila da je sad brže gladna nego li je bila prije kad bi jela ta dva obroka, a to se meni čini u redu. ipak je cilj jesti više obroka dnevno. I ja ogladnim do sljedećeg obroka, a to ne znači da sam cijeli dan gladna :ne zna: možda sam ja krivo shvatila. Elektra daj nam pojasni što si mislila.

nije me bilo : D.
al to sto nisam vikala kad je trebalo ne znaci da te volim manje nego pjurku : D

izgovori i opravdanja :p
:cerek:

daklem vratila se ja s mora. sretna sam, dosta mi je. falio mi moj stan, zivotni prostor, zagreb. iako... svjesna sam da nebo nad zagrebom nikad nije onako lijepo kao nad morem. zagreb ne pozna tu nijansu plave.

2 stvar (nakon piskenja) bila je vaga. majko mila. : brukica :
ok PMSična sam, napuhana, puna vode... ima sve svoje objasnjenje.
ali cinjenica je da sam se na moru uljenila, da nisam vjezbala koliko sam planirala i da ni hranjenje nije bilo kako je planirano. to moje plivanje i morske aktivnosti... nisu bas puno mogle ponistiti kolicinu kruha koju bi pojela kad mi se ne bi dalo kuhati : (. i opcenito nisam bas imala uvjete za neke svoje rezime...

ajde, tjesim se, do 1-og ima jos koji dan. ako postim, mozda osvjetlam obraz i do vaganja ostanem na istom : D, kad vec nista od minusa.

nista. sutra je novi dan. novi pocetak. princip znam, rezanje UH i to drasticno. pa cemo da vidimo ko ce dulje izdrzati: ja bez njih ili oni bez mene : rofl:

idem sad pisati popis za shopping pa u krpe : kiss:

ma nikome godišnji nije prošao baš u potpunosti u planu. Evo ja sam se stvarno trudila ne izgubiti kompas i stvarno mislim da ga i nisam izgubila, ali opet nisam mogla sve kontrolirati + što mi je bio totalno jedan drugi ritam života koji mi se ustvari nije uklapao u moja vremena kad jedem. I vratila se s pol kile više. Nije puno, ali nadala sam se da će biti ipak isto ili možda malo manje...

Nego, što je tu je. Sad opet kreni svojim ritmom i još kad procuriš sve će doći na svoje mjesto. :top:

coffeebreak
27.08.2010., 23:43
Ma nisam htjela unositi pomutnju jer je ovo prvenstveno tema o mršavljenju, a kod mršavljenja je maslac veliko no - no.

Međutim, maslac ne smatram velikim zlom isto kao što ne volim i izbjegavam light mliječne proizvode jer mi jednostavno nije "to to". Cijelo ovo vrijeme intenzivnijeg mršavljenja jela sam kad mi se jelo ujutro integralni dvopek, maslac i marmeladu (imala sam fazu od mjesec dana kad sam ujutro jela samo to) i nije me ni na koji način omelo u postizanju željene težine. Cijelo vrijeme pijem samo normalan jogurt i mlijeko s 2,8 ili čak 3,2 % mliječne masti. Isto tako ne pazim ni na masnoću sira.

Jednostavno, ove masnoće su mi u istoj kategoriji kao i masnoće od orašida. Dakle, ne pretjerivati u fazi mršavljenja, a poslije trošiti po želji i potrebi.

Naravno, svi smo različiti i mislim da nas ne debljaju iste stvari. Mene recimo strašno debljaju ugljikohidrati u bilo kojem obliku. Bjelančevine, pa tako i ovdje navedene masnoće mi, u normalnoj količini, ne smetaju.

Moguće da sam promašila ceo fudbal jer nisam nutricionist niti išta blizu, ali kako je ova tema, osim o mršavljenju, i o finom jelu, mislim da si svatko može dozvoliti povremene "izlete" u hranu koja mu paše.

Margarin koliko sam upoznata nema ništa vrijedno u sebi pa mislim da ga je uvijek bolje zamijeniti kaloričnijim maslacem.

Što se konkretno ovog kruha tiče, mene oduševio prvenstveno u kulinarskom smislu jer mi je ovo zanimljiv recept do kojeg sama ne bih došla ni za sto godina, a zatim i time što mi nekako paše i uz slatke i uz slane namirnice.

Naravno, sa svime treba umjereno. ;)

mala cHrna
28.08.2010., 07:58
prvobold: pa zar i ti sine brute ; ) prvo si pogledaj onaj link kaj sam maloj buci nalijepila, dalje pogledaj si ovaj (e tako bi bilo najpametnije odradit, onda bi sve sjelo u normalu, ali ja dojim pa ne mogu): http://www.thecandidadiet.com/ (da, cijeli site ima o tom problemu)

dalje, sad kritiziram, mlijeko, sve sireve tvrđeg tipa izbaciti, ostale (tipa posni, mladi, svježi) konzumirati u manjim količinama. Čak i kavu bi trebalo izbacit, ali ja ne mogu… Već ako ju piješ nek bude bez šećera naravno (vidim to si već apsolvirala). Voće bi trebala u prvo vrijeme skroz izbaciti, ako ne možeš (a ja ne mogu) onda barem smanjiti na ono s manje šećera, dakle može jabuke, kupine, šljive, a ne lubenicu, krušku, dinju, grožđe – dakle to si relativno dobro izabrala, ipak nemoj pretjerivati s voćem. Mozzarella kod nas nije domaća, a sve konzervirano i tvornički obrađeno treba izbjegavati. Opet, tu i tamo može, ali ne pretjerivati (evo ja već duže vrijeme nisam ništa, pa sam jutos pojela jedne sardine u konzervi jer nisam imala niš drugo doma, dakle može ponekad, nemoj da bude pravilo). Bioaktiv LGG je o.k. treba ga piti, ali i snjim u početku oprezno, za kojih dva tjedna povećaj dozu.

E da, i inače pizza je stroooogoooo zabranjena! Opravdabva te što je bila domaća, ipak i to je jedno veliko ne (ne za svo brašno svo osim raženog i eventualno graham; kvasac - ne; šunka - ne (dobro ti je nisi ni imala), sir - ne, kečap ima šećera - ne (vidim ti si koristila paradajz, ako je umak pazi da li ima šećera ili bilokojeg zaslađivača))

Nadam se da sam ti barem malo pomogla. Najiscrpnije s informacije na onom site-u pa si dobro prouči…

Sad kad si razmislim – jesam ja off topic? Mislim i dalje savjetujem ukusno i zdravo jelo iako malo usmjereno .. :misli :

hvala ti puno! ti mliječni proizvodi me malo zbunjuju. na nekim mjestima sam čitala da smijem mozzarelu, posni i ono mlijeko "lagano jutro" jer svi imaju smanjeni udio laktoze. svakako ću se trudit ne pretjerivat. i ljubim te zbog linka, odličan je, idem ga proučavat :)

moj meni - održavanje (da ne kritiziram samo ja druge : o ) - ispričavam se svima ako sam previše biči. opako me pere PMS pa sam laka na okidaču.

8: 2 šnite agramer kruha, namaz sir, ness sa 1dl mlijeka
12:30: tuna fileti iz ulja - dobro ocjeđeni, bioaktiv, 3 masline
17: tanjur onog gulaša od jučer
19: 1 breskva narezana i posipana sa 2 žličice mljevenih oraha,malo cimeta i "prošarano" sa nepunom žličicom meda od kadulje (tu sam zeznula jer bi ovo bilo bolje pojesti ranije, ali eto. Užasno mi se jelo slatko i ovo mi se činilo kao neka zdrava varijanta)

neki dan čoksa, sad med, mislim stvaaaarno :kava:
(to sad ja kao tebe kritiziram :D) nisi uopće biči, već danima čitam tvoje postove i mislim si kak je super to što detaljno komentiraš skoro svaki meni.

imaš puno vrsta tih zobenih, na nekima velikim slovima piše "Hafer Flocken" pa ih po tome možeš prepoznat. samo nemoj kupovat one instant jer su grozne :D

also, ja jučer
- kava s mlijekom
- 2 šnite integralnog sa malo posnog
- 2 šljive
- 2 pečene paprike s češnjakom, 2 jaja na kajganu s glavicom luka, svježi paradajz
- još 2 šljive i bioaktiv
- žlica posnog i pol tanjura lešo mahuna s maslinovim

stravnično sam napuhana zadnja 3 dana, nemam pojma zbog čega :ne zna: ne trebam dobit mengu tak da nije zbog toga. ide mi to na živce, ne znam zbog čeg je. vidim da se strukić topi, al škemba je svejedno ko da sam trudna :(

iva85
28.08.2010., 09:19
jer mi jednostavno nije "to to".
ajme odmah sam se sjetila one reklame u kojoj baba govori o nekom masažeru.....prije me muž znao namasirat al nije "to to" :rofl:

potpuno se slažem s tobom...svi smo mi različiti i svatko treba otkriti što mu paše..ja isto ne pijem mlijeko i jogurt s najmanje masnoće i skinila sam 10 kila a da sam svaki dan jela slatko..al zato sam skoro potpuno izbacila kruh(kupim onaj iz dm i iskreno uopće mi nije fin pa kad me i uhvati želja za kruhom sjetim se kakvog je okusa i prođe me volja :mig: ) tjesteninu uopće ne jedem jer sam brzo gladna od nje,rižu baš ne volim....
isto tako se nisam odrekla svinjetine nego ju samo jedem u manjim količinama...ne pada mi na pamet odreći se šunkice i kulena samo sad to više ne jedem za večeru kak sam prije znala i tak...

moje je mišljenje da se sve može jest, samo treba bit u granicama normale,treba dobro kombinirat namirnice i pripazit kad se šta jede....

piromankaaa
28.08.2010., 09:41
pita, možda sam malo pretjerala, ali i dalje mislim da nije dobro da ti se večina obroka zasniva na voću, a da pri tom nemaš povrća. Stojim pri tome da je povrće bolja opcija.
Ja sam stvarno možda subjektivna jer mi voće teško pada na želudac pa ga ni ne mogu pojesti puno (baš me zanima kako će mi ova moja večera sjesti na želudac :misli : još se držim). Ostalim curama ne komentiram jer mi se čine ok količine voća. Ali ovo kod piromanke mi je stvarno bilo previše. I na kraju ju je dovelo do toga da je pojela samo 800kcal i da ne može više, a 800kcal je stvaaaaarno premalo.

:bonk:
Nego... na kraju nisam pretjerala sa količinom UH potrebnom tijelu :raspa:... Čak nisam bila ni blizu dnevnog maximuma...(dobro nisam bila s ničim osim kaj su mi vitamini bili preko plafona :rofl:...)

hm, moje se ne kuhaju. Samo ih stavim u mlijeko. i to još hladno. Kako znam koje se kuhaju? Skužila sam da postoje neke sitnije (te su moje) i neke grublje. Jesu te grublje one koje se moraju kuhati?

na mojima piše, kuhati 4-5 min :zubo:

Jutros nisam ispirala zobene :mirko:... Nisu TAKO grozne... valjda sam se navikla na okus :mirko:
Z: šnita dinje
DO: 50g :misli: zobenih, skuhanih, 1 banana, žličica lanenih... Sve zblendano.. Sad doručak 'papam' do 11 :rofl:

Za ostatak dana nemam ideja :zubo:

I imam 2 problema.. Fali mi proteina i previše solim ostale stvari... Kaaj da radim:ne zna:

Elektra
28.08.2010., 09:55
ja sam shvatila da je sad brže gladna nego li je bila prije kad bi jela ta dva obroka, a to se meni čini u redu. ipak je cilj jesti više obroka dnevno. I ja ogladnim do sljedećeg obroka, a to ne znači da sam cijeli dan gladna :ne zna: možda sam ja krivo shvatila. Elektra daj nam pojasni što si mislila.

Dobro si shvatila, to sam mislila :) Nisam ja cijeli dan gladna, nego se valjda organizam navikao na češće obroke pa i sam traži hranu što mi je super jer se onda ne moram tjerati :top:

Kris79
28.08.2010., 10:04
Dobro si shvatila, to sam mislila :) Nisam ja cijeli dan gladna, nego se valjda organizam navikao na češće obroke pa i sam traži hranu što mi je super jer se onda ne moram tjerati :top:

to je onda dobro.
meni kad uhvatim ritam se glad javlja u tocno odredjeno vrijeme: onda kad je navikao dobiti hranu.

Elektra
28.08.2010., 10:30
I moram priznati kako osjećam da je dobro :)

Elektra
28.08.2010., 10:33
Cure, da vas pitam - na koje sve načine pripremate meso i koje meso najčešće jedete? Ja moram priznati kako nisam osoba koja voli meso iako povremeno jedem piletinu, puretinu i ribu i ja komotno mogu da tjednima ne jedem meso, ali dragi ipak ne može i ne mogu mu stalno servirat povrće :zubo: Ja ću preživit, ali jbg, on ipak ima malo više kila od mene i povrće mu nije dovoljno. :o

Pa, ako bih već spremala neku piletinu/puretinu zanima me kako vi to spremate? Zadnje sam za vikend bila radila rižoto sa piletinom i pelatima i to je super ispalo, ali mi trebaju neki savjeti za nekakvo konkretno pečenje, ako me kužite :):misli:

blizanka
28.08.2010., 11:03
Jutro! :) Di je nestalo sunce? :mama: Mislila sam otići do grada malo se prošetati, a sad nemam volje kad izgleda ko da će svaki čas kiša. Ma isto ću otići.

Ma nisam htjela unositi pomutnju jer je ovo prvenstveno tema o mršavljenju, a kod mršavljenja je maslac veliko no - no.

Međutim, maslac ne smatram velikim zlom isto kao što ne volim i izbjegavam light mliječne proizvode jer mi jednostavno nije "to to". Cijelo ovo vrijeme intenzivnijeg mršavljenja jela sam kad mi se jelo ujutro integralni dvopek, maslac i marmeladu (imala sam fazu od mjesec dana kad sam ujutro jela samo to) i nije me ni na koji način omelo u postizanju željene težine. Cijelo vrijeme pijem samo normalan jogurt i mlijeko s 2,8 ili čak 3,2 % mliječne masti. Isto tako ne pazim ni na masnoću sira.

Ovo je tema o mršavljenju, ali je i tema o zdravoj prehrani. Nije da svi u potpunosti izbjegavamo i kap masti. Ja prva ne. Samo pokušavam koristiti minimum koji mi je potreban za pripremu hrane. Tu sad nastaje problem da sve što netko drugi skuha mi je postalo premasno! :D
Također ne jedem light proizvode niti jedem posni umjesto običnog svježeg kravljeg sira. I cijelo vrijeme pijem mlijeko sa 2,8%m.m. Ali pokušavam ne pretjerivati u ničemu. Jela sam i punomasne sireve, ali ono komadić a ne 10dag po obroku.
Meni je bilo najbitnije smanjiti masnoću koju koristim, izbaciti šećer iz svega di mi stvano nije potreban (kava, čaj, shake, smoothie - ok, shakeove ni ne pijem) i smanjiti kruh, tjesteninu i sl... I naravno uvesti neke zdrave namirnice u prehranu na koje sam zaboravila.

neki dan čoksa, sad med, mislim stvaaaarno :kava:
(to sad ja kao tebe kritiziram : D) nisi uopće biči, već danima čitam tvoje postove i mislim si kak je super to što detaljno komentiraš skoro svaki meni.

also, ja jučer
- kava s mlijekom
- 2 šnite integralnog sa malo posnog
- 2 šljive
- 2 pečene paprike s češnjakom, 2 jaja na kajganu s glavicom luka, svježi paradajz
- još 2 šljive i bioaktiv
- žlica posnog i pol tanjura lešo mahuna s maslinovim

stravnično sam napuhana zadnja 3 dana, nemam pojma zbog čega :ne zna: ne trebam dobit mengu tak da nije zbog toga. ide mi to na živce, ne znam zbog čeg je. vidim da se strukić topi, al škemba je svejedno ko da sam trudna : (

vidiš ja imam osjećaj da stalno nekome nešto zvocam :ne zna:

Ovako poboldala sam ti namirnice koje te mogu napuhivati. To ne znači da ih ne smiješ jesti, ali probaj npr. nešto od toga dnevno zamjeniti s nečim što manje napuhuje.
Npr, ako si jela i šljive i papriku onda umjesto mahuna pojedi lešo blitvu. Ili ako baš hoćeš mahune onda npr. šljive zamjeni sa breskvom, ili paprike sa zelenom salatom. Ili ispeci paprike u rerni pa im oguli onu kožu (uglavnom ljude ta koža smeta).
Može biti i da ako si imala par nezdravijih obroka da ti je malo probava zapela pa sad s unosom ovih stvari koje napuhuju plinovi ne mogu normalno izlaziti i osjećaš se napuhnuto. To bi trebalo proći kad ti se malo unormali probava (ako je u tome stvar)
Ja sam bila isto uuuuužasno napuhnuta zadnjih par dana godišnjeg. Nekako mi se smrdala probava i onda u kombinaciji sa hranom koja napuhuje to je bilo katastrofa dok mi se probava nije opet unormalila. Probaj malo donata ujutro na tašte. Ja nisam probala,ali kažu da pomogne.

:bonk:
Nego... na kraju nisam pretjerala sa količinom UH potrebnom tijelu :raspa:... Čak nisam bila ni blizu dnevnog maximuma...(dobro nisam bila s ničim osim kaj su mi vitamini bili preko plafona :rofl:...)

....

I imam 2 problema.. Fali mi proteina i previše solim ostale stvari... Kaaj da radim:ne zna:

Što se tiče UH, da si pojela još 600kcal ovako kako si i jela imala bi UH previše. Ove vrijednosti u gramima su ti niske zato jer je i ukupna gramaža i kaloričnost tvog menija preniska. Također ne znam jesi si spremila one grafiće di ti kaže da je tvoj omjer UH:P:M=62.4%:21.5%:16.1% To je preveliki omjer u korist UH. Preporučeni omjeri se razlikuju ovisno o tome što želiš i kakav ti je dnevni raspored, ali ako želiš skinuti koju kilu tada je bolje ne pretjerivati s UH.
Ma naravno da nisu svima nama omjeri uvijek idealni. Daleko od toga, ali sav višak UH koje ne stigneš potrošiti tijekom dana skuplja se u masnim naslagama. Zato se i izbjegavaju UH za večeru i cilj je jesti ih u prvom dijelu dana. Ako ih jedeš u prvom dijelu dana, svojim aktivnostima ćeš ih potrošiti tijekom dana.

Što se tiče ovog da ti fali proteina, da si uspjela pojesti neku ribu ili komad mesa sa nekim povrćem, a ne kukuruz to bi onda bila druga priča. Ili ako si baš htjela kukuruz, onda da je on bio za ručak i to mislim da bi ti bio dosta jedan klip uz neko meseko i salatu.. Iskreno mislim da ti je ručak trebao biti jači, a večera npr 2 jaja i paprika.

Jooooj možda te sad zbunjujem sa svime ovime. Ni ja ne znam sve. Stvarno ne znam.

Ma budeš se uštosila. Bitno je da si neke promjene već unjela u svoj život i da si prvi korak napravila. Dalje sve korak po korak.

Kris79
28.08.2010., 11:04
ali mi trebaju neki savjeti za nekakvo konkretno pečenje, ako me kužite :):misli:

to je ko da si pitala koji auto da kupis.
ja ti meso ne znam kupiti (nikad usla u mesnicu) i ne razlikujem koji dio koje zivotinje je za kakvo jelo. kupujem u celofanu u konzumu (pokazalo se kao najsvježije) sve sto mi treba ili u specjaliziranim vindijinim ducanima perad ili mljeveno purece/pilece.

napisat cu ti sto radim s mesom koje najcesce kupujem

A) prsa (bijelo pilece/purece meso) na svasta:

1) na naglo
2) rižoto (ne s pelatima nego kurkumkom i safranom)
3) kao dio variva
4) u woku pa s raznim povrcem i kombinacijom zacina
5) rostilj
6) s gljivama u bijelom umaku
7) ...

B) ostalo pilece meso

1) peci u pecnici: nauljis meso i pospes zacinima, stavis u tepsiju i ubacis jos povrca kojekakvog (luk, paprika, paradajz). pokrijes folijom i peces oko 45 min na cca 170, 180. onda otklopis, izlijes vodu koja se stvori jer se meso vise kuha nego pece, izvadis povrce i pustis da meso uhvati koricu. o vode i povrca napravis umak i posluzis uz meso. to ti je bazni recept. varijacije na temu ovisno o zeljama...
2) variva tipa mahune s pilecim batkom, 'gulas' s gljivama, nekakav curry i sl
3) rostilj
4) batak leso uz blitvu

C) kremenadle

1) rostilj
2) dinstane s lukom i paprikom

skromno :D

D) ćevapi

1) roštilj
2) na naglo u tavicu

E) junetina (kupujem isto vec isjeckano, pakirano) jako jako rijetko

1) neki gulas

F) mljeveno ili cista piletina/puretina

1) bolonjez
2) ćufte
3) polpete na naglo ili u saftu od pomidora
4) kao punjenje za tikvice
5) jos trazim nacine i ideje za lazanje bez tijesta i sl...

kako vidis, ja klasicna pecenja nit radim nit znam nit vidim potrebu za napekavanjem kojecega, nit imam vremena nit imam volje.
moj muzjak je takodjer mesojed, protiv ovih napisanih stvari se nikad nije bunio da mu je malo.

blizanka
28.08.2010., 11:18
Btw, ja se vagnula jutros jer trebam dobiti sutra :misli: (pretpostavljam) pa me zanima kako će to biti "prije i poslje". Uglavnom, ugodno se iznenadila sa 67.8kg. To znači da ne samo da sam izgubila ono malo što sam nakupila po ljeti (pretpostavljam voda zbog viška alkohola i UH) nego i izgubila još pola kile.

E da piromanka znam što sam ti još htjela reći. Pitala si za sol. Hm, to je i moj ooooooogrooooooman problem. Sve solim i mislim da u tome pretjerujem. Probaj umjesto soli pojačati malo druge začine (tu mislim na začinsko bilje, a ne na vegetu i druge umjetne začine)

mali buco
28.08.2010., 11:28
mislim da ću malo otpauzirat od teme :kava:

samo da odgovorim kofi: je, čuvam ga u frižideru...

Kris79
28.08.2010., 11:33
E da piromanka znam što sam ti još htjela reći. Pitala si za sol. Hm, to je i moj ooooooogrooooooman problem. Sve solim i mislim da u tome pretjerujem. Probaj umjesto soli pojačati malo druge začine (tu mislim na začinsko bilje, a ne na vegetu i druge umjetne začine)

mozete napraviti gomashio i na taj nacin smanjiti unos soli.

http://www.coolinarika.com/namirnica/sezam

http://www.coolinarika.com/recept/719680

blizanka
28.08.2010., 11:55

buco što je bilo? Nadam se da ćeš se javljati barem na off temu.

Edit: Kris dobro si me podsjetila na to! tnx :)

coffeebreak
28.08.2010., 12:16

Hvala ;)

ciganche
28.08.2010., 12:24
helou cure :)

dajte mi neki receptić s mahunama za ručak?
dosadilo mi je samo da ih skuham s jajima :rolleyes:

blizanka
28.08.2010., 12:28
Skuhaj mahune i začini ih na salatu sa octom i češnjakom i malo maslinovog ulja. Ispeci neko meso na naglo uz to. Ili ribu. Možeš I varivo napraviti.

Kreni raditi meso kao na gulaš sa mrkvicom, celerom, lukom i crvenom paprikom pa dodaj u njega mahune i neka se sve to zajedno kuha i krćka. :mig:

ciganche
28.08.2010., 12:32
a nemam mesa, imam teletine i piletine, ali u škrinji :rolleyes: odledit će se tek večeras...

pročitala sam na netu da im mogu skuhat pa stavit u vatrostalnu, prelit mješavinom vrhnja i jednog jajeta pa zapeći, ne zvuči loše....

mala cHrna
28.08.2010., 13:19
Cure, da vas pitam - na koje sve načine pripremate meso i koje meso najčešće jedete? Ja moram priznati kako nisam osoba koja voli meso iako povremeno jedem piletinu, puretinu i ribu i ja komotno mogu da tjednima ne jedem meso, ali dragi ipak ne može i ne mogu mu stalno servirat povrće : zubo: Ja ću preživit, ali jbg, on ipak ima malo više kila od mene i povrće mu nije dovoljno. : o

Pa, ako bih već spremala neku piletinu/puretinu zanima me kako vi to spremate? Zadnje sam za vikend bila radila rižoto sa piletinom i pelatima i to je super ispalo, ali mi trebaju neki savjeti za nekakvo konkretno pečenje, ako me kužite : ): misli:

ja ti nisam baš neka od kužine :D al jako je fino piletinu natrljat bosiljkom i peršinom i samo je malo popečeš na ulju ili na teflonki ako imaš. ja je nekad prije pečenja par sati napacam (nakon što je natrljam začinima) u bijelom vinu i maslinovom, pa onda na teflonku. dragi i ja se davimo u tome. ili meso natrljaš vegetom i popečeš na ulju, a pred kraj pečenja dodaš sok od limuna :klopa: i vidjeh jednom na večeri za 5 da je curka pekla bijelo meseko sa mozzarellom i cherry rajčicama u pećnici, to je izgledalo fino :) zapravo ti niš konkretno nisam dala, al eto, to ti je sve nabrzaka :) ja sam ista ko ti, mogla bi bez mesa skroz. crveno meso mi baš ne odgovara, jedino piletina, puretina i riba.

vidiš ja imam osjećaj da stalno nekome nešto zvocam :ne zna:

Ovako poboldala sam ti namirnice koje te mogu napuhivati. To ne znači da ih ne smiješ jesti, ali probaj npr. nešto od toga dnevno zamjeniti s nečim što manje napuhuje.
Npr, ako si jela i šljive i papriku onda umjesto mahuna pojedi lešo blitvu. Ili ako baš hoćeš mahune onda npr. šljive zamjeni sa breskvom, ili paprike sa zelenom salatom. Ili ispeci paprike u rerni pa im oguli onu kožu (uglavnom ljude ta koža smeta).
Može biti i da ako si imala par nezdravijih obroka da ti je malo probava zapela pa sad s unosom ovih stvari koje napuhuju plinovi ne mogu normalno izlaziti i osjećaš se napuhnuto. To bi trebalo proći kad ti se malo unormali probava (ako je u tome stvar)
Ja sam bila isto uuuuužasno napuhnuta zadnjih par dana godišnjeg. Nekako mi se smrdala probava i onda u kombinaciji sa hranom koja napuhuje to je bilo katastrofa dok mi se probava nije opet unormalila. Probaj malo donata ujutro na tašte. Ja nisam probala,ali kažu da pomogne.

hvala na savjetima :) recimo, uopće nisam znala da me paprike mogu napuhat. danas ću definitivno pripazit. već oko 2 tjedna nisam nimalo brljavila tako da mora bit od kombinacije namirnica.

helou cure :)

dajte mi neki receptić s mahunama za ručak?
dosadilo mi je samo da ih skuham s jajima :rolleyes:

skuhaj krumpir i pomiješaj sa kuhanim mahunama i lukom, meni to jako fino :)

ciganche
28.08.2010., 13:23
skuhaj krumpir i pomiješaj sa kuhanim mahunama i lukom, meni to jako fino :)

jest, ali to su sami ugljikohidrati.... ja najbolje mršavim ako povećam unos proteina, zato ih imam u svakom obroku, ali ne nužno u doručku, tu si priuštim više ugljikohidrata, npr jutros sam jela pecivo s marmeladom, za mo jogurt, r mahune s jajima npr i večera tuna, posni...

Elektra
28.08.2010., 16:27
ja ti nisam baš neka od kužine :D al jako je fino piletinu natrljat bosiljkom i peršinom i samo je malo popečeš na ulju ili na teflonki ako imaš. ja je nekad prije pečenja par sati napacam (nakon što je natrljam začinima) u bijelom vinu i maslinovom, pa onda na teflonku. dragi i ja se davimo u tome. ili meso natrljaš vegetom i popečeš na ulju, a pred kraj pečenja dodaš sok od limuna :klopa: i vidjeh jednom na večeri za 5 da je curka pekla bijelo meseko sa mozzarellom i cherry rajčicama u pećnici, to je izgledalo fino :) zapravo ti niš konkretno nisam dala, al eto, to ti je sve nabrzaka :) ja sam ista ko ti, mogla bi bez mesa skroz. crveno meso mi baš ne odgovara, jedino piletina, puretina i riba.

Koji ti je omjer vina i maslinovog? To bih voljela probat. :) Vegetu u principu ne koristim jer ju ne volim, radije začine koristim pa makar bilo neslano na kraju ili štoliveć, ali samo da nema vegete :zubo:

Da, ni ja nisam nikako za crveno meso, preteško mi je i ne sviđa mi se miris. :ne zna:

Danas sam bila na zeljanici u goosphrabi u CC1, prefina im je ta zeljanica! :klop: Tako da, danas nema kuhanja. :o

Kris79
28.08.2010., 18:57
par ideja za kuhanje:

1) nesto drugaciji karfiol

http://www.coolinarika.com/recept/zacinjeni-karfiol-by-gordon-ramsay

2) za sve koji ne znaju sto bi s mahunama

http://www.coolinarika.com/recept/ideja-za-mahune

3) integralni kruh s narancom

http://www.coolinarika.com/recept/integralni-kruh-s-narancom

4) jos jedan zanimljivi kruh, integralno s ljesnjacima

http://www.coolinarika.com/recept/crni-fitness-kruh-s-ljesnjacima

5) domaci sir za sve prigode (kad vam dosadi posni :) )

http://www.coolinarika.com/recept/paneer-indijski-sir

6) fini djumbirasti napitak

http://www.coolinarika.com/recept/napitak-od-agruma-i-klincica

recepti su egzoticni, bas kako volim pa u odabiru ima puno subjektivnog.
za sve koji vole duh istoka i nesto novo, preporucam pogledati sve njene recepte...

iva85
28.08.2010., 19:38
-pola jabuke
-piletina batak i zabatak(jako mali), salata rajčica, kukuruz, jogurt i kopar
-2 kokos kuglice by mali buco
-ostatak salate od ručka,još dodala šnitu dimceka,kuhano jaje
- još ću drugu polovica jabuke+bademi

-bit će malo pilatesa

pítā
28.08.2010., 19:48
- po žlica zobenih i raženih, sojino mlijeko, dvije suhe šljive, par grožđica, jabuka, lan
- veći odrezak lososa, dinstani patlidžan, paradajz
- šljive
- manji odrezak lososa, feta sir, pola šnite integralnog, paradajz, cikla
- bit će jabuka i bademi

blizanka
28.08.2010., 21:58
Kris super su recepti! Baš nešto drugačije! Jedino što u onaj sok mislim da nije potrebno dodavati meda, doduše ja i limunadu pijem skroz nezašećerenu :D

a onaj sir mi se čini mrak iako je od punomasnog mlijeka. Mislim da se može i sa nekim manje masnim raditi. Podsjeća me na ono što sam spominjala da moja baka iscjedi limun u mlijeko i tako si napravi "jogurt". Ona to radi od mlijeka sa 2.8% m.m ili 1.5%m.m. Ta dva mlijeka samo kupuje tako da sigurno ne koristi punomasno.

blizanka
28.08.2010., 22:09
Moj današnji dan je na kraju malo zastranio... Imala sam u planu lososa i puno salate za večeru, a završila na piletini s roštilja i 1/4 lepinje.

meni-održavanje
9: 1 tanka šnita raženog kruha sa šnitom pršuta. ness sa mlijekom
11:30: breskva
13:30: pol tanjura onog gulaša (napokon ga pojela, ali bio je taaaaaaaaaaako fin pa mi nije žao što se protegao na 3 dana :D )
15:palačinka zapečena u rerni sa svježim sirom i malo neke šunke (ne znam točno koje, ali podsjeća me na onu delux)
19: piletina s roštilja manje od 1/4 lepinje i luk

moji prigovori su: fali neka salata ili još neko povrće. bio mi je čudan neki dan pa ni obroci nisu najbolje raspoređeni. Znam ja to i pametnije obavit

Kris79
28.08.2010., 22:10
Kris super su recepti! Baš nešto drugačije! Jedino što u onaj sok mislim da nije potrebno dodavati meda, doduše ja i limunadu pijem skroz nezašećerenu :D

a onaj sir mi se čini mrak iako je od punomasnog mlijeka. Mislim da se može i sa nekim manje masnim raditi. Podsjeća me na ono što sam spominjala da moja baka iscjedi limun u mlijeko i tako si napravi "jogurt". Ona to radi od mlijeka sa 2.8% m.m ili 1.5%m.m. Ta dva mlijeka samo kupuje tako da sigurno ne koristi punomasno.

ja sam to danas iskopala. sklona sam eksperimentirati s hranom...
ako se netko odvazi testirati nek se javi :klopa:

blizanka
28.08.2010., 22:20
hvala na savjetima :) recimo, uopće nisam znala da me paprike mogu napuhat. danas ću definitivno pripazit. već oko 2 tjedna nisam nimalo brljavila tako da mora bit od kombinacije namirnica.

ah čuj netko je osjetljiviji na povrće koje napuhuje, a netko nije.
Neke namirnice koje mogu napuhati su:
razni kupusi, grahorice, paprika, brokula, karfijol, koraba, sve tikve, svježi krastavac... (mislim da su i patliđani u ovoj kategoriji)
šljive, smokve, lubenica..

Ima toga još, ali ne mogu se sjetiti.

E da, i školjke nekog mogu napuhati :)

Tu postoje sad oni trikovi kuhanja u više voda, dodavanje kima, cijeđenje npr krastavaca i kupusa nakon što se posoli i odstoji malo
Češto ako se maknu koštice iz lubenice, tikvica, krastavaca... smanji se napuhavanje.
Isto tako "koža" kod paprike.

Koliko znam i ona "koža" na sjemenki graha je krivac za napuhavanje.

mali buco
29.08.2010., 13:22

kvotam samu sebe, pauza gotova :rašpa:

daklem, jučer:

jogurt+posni
jabuka ("netko" bu ponosan :p
komad jenjetine, pol pečene tikvice, pol paprike, jedan pohani kolut patliđana
pol manga (ajme meni, mila majko, čiiiiistttiiii šećer :eek:
kokos kuglica, jogurt

par bitter votki :tulumara:

ahoj!

blizanka
29.08.2010., 13:34
heeeeeeej! :) znači radilo se samo o day off? ja se prepala da nam opet odlaziš!

ljubomorna sam na janjetinu :o Zna li netko di u Zagrebu ima za kupiti dobre janjetine?

vidiš,meni mango nije presladak. Trebalo bi potražiti koliko ima šećera u usporedbi s grožđem ili lubenicom ili bananom ili smokvom... meni je jedino onako masnjikav. Ma nije masan nego osjećaš da je bogat tim svojim masnoćama, ali to su zdrave masnoće pa tu i tamo malo manga u nekoj voćnoj salati ili smoothie-ju je sasvim ok. Bitno ga je samo jaaaaaako dobro ohladiti prije nego se jede tada se taj uljasti prizvuk kojeg ima izgubi i dođe do izražaja onaj njegov super egzotični okus :top:

evo ja stavila ručak u rernu. Mami spremam iznenađenje pa držite fige da dobro prođe. :) moram još juhicu skuhati, ali to ću kasnije. :klopa:

mala cHrna
29.08.2010., 14:03
Koji ti je omjer vina i maslinovog? To bih voljela probat. : ) Vegetu u principu ne koristim jer ju ne volim, radije začine koristim pa makar bilo neslano na kraju ili štoliveć, ali samo da nema vegete : zubo:

ja vegetu obožavam i mogu je samu jest :facepalm: naravno da to ne radim, al tu i tamo je liznem :D kaj se tiče omjera vina i maslinovog, to ti uvijek ide odokativno - tek tolko da pokrije meso.

...

super recepti! kruhiće bum probala jer onaj vlažni iz dm-a više nemrem jest, speć ću si nekaj ovak fino i smrznut.

ah čuj netko je osjetljiviji na povrće koje napuhuje, a netko nije.
Neke namirnice koje mogu napuhati su:
razni kupusi, grahorice, paprika, brokula, karfijol, koraba, sve tikve, svježi krastavac... (mislim da su i patliđani u ovoj kategoriji)
šljive, smokve, lubenica..

Ima toga još, ali ne mogu se sjetiti.

E da, i školjke nekog mogu napuhati : )

Tu postoje sad oni trikovi kuhanja u više voda, dodavanje kima, cijeđenje npr krastavaca i kupusa nakon što se posoli i odstoji malo
Češto ako se maknu koštice iz lubenice, tikvica, krastavaca... smanji se napuhavanje.
Isto tako "koža" kod paprike.

Koliko znam i ona "koža" na sjemenki graha je krivac za napuhavanje.

grah ne jedem pa to nije probljem :D svakako ću probat s guljenjem paprike jer ih jako puno jedem. i evo već drugi dan jedem znatno manje šljiva i bolje se osjećam tako da vjerujem da su one dežurni krivac :zubo:

ovo je prvo vaganje kojem se veselim :cheer: i baš me zanimaju rezultati, jučer mi je dragi rekao "vau, pa osjetim ti rebra!" :D curke ja imam rebra :cerek:

jučer
kava s mlijekom
2 šnite integralnog s posnim
2 jaja s pol glavice luka i mali paradajz
pileći batak i komadić bijelog mesa (zapečeno na teflonki bez ulja),salata od mahuna i luka (pol tanjura), paradajz
2 šljive, acidofil

mali buco
29.08.2010., 14:06
ljubomorna sam na janjetinu :o Zna li netko di u Zagrebu ima za kupiti dobre janjetine?

vidiš,meni mango nije presladak. Trebalo bi potražiti koliko ima šećera u usporedbi s grožđem ili lubenicom ili bananom ili smokvom... meni je jedino onako masnjikav. Ma nije masan nego osjećaš da je bogat tim svojim masnoćama, ali to su zdrave masnoće pa tu i tamo malo manga u nekoj voćnoj salati ili smoothie-ju je sasvim ok. Bitno ga je samo jaaaaaako dobro ohladiti prije nego se jede tada se taj uljasti prizvuk kojeg ima izgubi i dođe do izražaja onaj njegov super egzotični okus :top:

ja ne znam za janjetinu...to nam šalje familija iz dalmejše :cerek:

nego...jes ti možda pomiješala mango s avokadom? mislim da u mangu nema niš masnjikavo, samo u avokadu :confused:

blizanka
29.08.2010., 14:17
super recepti! kruhiće bum probala jer onaj vlažni iz dm-a više nemrem jest, speć ću si nekaj ovak fino i smrznut.

joj ovo si ja stalno govrim da ću napraviti. Ispeći ko male žemljice i zamrznuti da imam. I tako ne jedem previše kruha pa su mi krušćići veličine žemljica taman. Isto bi napravila i neke integrlne njoke pa zamrznula. Ah... puna sam planova, a nikako da ih sprovedem u djelo.

grah ne jedem pa to nije probljem :D svakako ću probat s guljenjem paprike jer ih jako puno jedem. i evo već drugi dan jedem znatno manje šljiva i bolje se osjećam tako da vjerujem da su one dežurni krivac :zubo:

Super da ti je bolje! Papriku ti je najbolje normalno peći/kuhati po receptu samo prije nego ju kreneš jesti skineš tu kožu.

ovo je prvo vaganje kojem se veselim :cheer: i baš me zanimaju rezultati, jučer mi je dragi rekao "vau, pa osjetim ti rebra!" :D curke ja imam rebra :cerek:

jeeeeeeej! :cerek: još malo do 1.9. I ja se veselim!

piromankaaa
29.08.2010., 14:19
:w.. Jučer je bilo 'žali bože' što se hrane tiče...
Z: šnita dinje
D1: je bilo 50g zobenih, žlica lanenih i banana.. Nisam isprala zobene i nisam pojela ni pol tog doručka, tako da sam oko pol 12 imala D2 (jel moguće da sam osjetila zblendane lanene? djelovalo mi je nekako masnjikavo)
D2: 2 jaja, pečena bez ulja sa 3 šnite dimceka narezanog na kockice u nutra i jedna mala paprika...
R: mala konzerva tune i taaanka šnita kruha :bonk:...
MO: 2 grozda grožđa i 10 badema

večere nisam imala.. ovaj močni ručak je bio kasno i otišla sam relativno rano leč...

Danas :facepalm:
Doručak je bio 5 badema (zbudila sam se sat vremena prije ručka pa sam pojela samo to)
R: juha, mljevena puretina, 1 manji komad, sa roštilja i 3 šnite patliđana sa roštilja, grozd za desert :zubo:
Popila sam 2 soka od borovnice (one što se slažu s vodom) :mad:

blizanka
29.08.2010., 14:26
ja ne znam za janjetinu...to nam šalje familija iz dalmejše :cerek:

nego...jes ti možda pomiješala mango s avokadom? mislim da u mangu nema niš masnjikavo, samo u avokadu :confused:

nisam. :mig:

Sadrži obilje vitamina A, E i C, vitamine B skupine (pogotovo B6 vitamin) i, zanimljivo, vitamin K koji sudjeluje u procesima zgrušavanja krvi. Od minerala, bogat je kalijem i bakrom. No, ono što ga čini pogotovo zanimljivim je sadržaj sve popularnijih spojeva, polifenola i karotenoida, koji dodatno pridonose njegovoj ljekovitosti. Kora ploda manga izrazito je bogata prehrambenim vlaknima koji stimuliraju probavu i održavaju zdravlje crijeva. Kao i avokado, plod sadrži i masnoće bogate esencijalnim masnim kiselinama poput linolne kiseline.
ovo kopirala s ove (http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1537/) stranice, ali ima još o njemu i na drugim stranicama. E sad po okusu i teksturi i meni se čini da je avokado "masniji" i vjerojatno i je, ali i mango ima tih zdravih masnoća u sebi.

5rich
29.08.2010., 14:31
jučer :

D: malo integralno pecivo, nes s malo mlijeka bez šećera,čaša soka od naranče(svježe iscjeđenog)
MO: jabuka
R: dinstana pileća jetrica (5 kom) + 2 jušne žlice hajdine kaše :klopa: + cikla (ispričavam se ako se nekome ovo gadi, ali pileća jetrica obožavam)
MO: grožđe,ness s malo mlijeka bez šećera
V: pola konzerve tune u vodi
MO: planirala sam jest čips dok gledam bridget jones,ali sam ipak narezala jabuku i to grickala :mirko: i nes s malo mlijeka bez šećera

danas:

D: prespavala
MO: jabuka,nes s malo mlijeka bez šećera, sok od naranče
R: juhica, moji su imali pašticadu s njokima,a ja kuhanu piletinu iz juhe i salatu..
MO: kupine i jogurt
V: kuhana piletina i salata

Kris79
29.08.2010., 14:39
samo podsjetnik: VAGANJE JE U SRIJEDU.

tko nije u tablici, a zeli biti, meni podatke na PP da vas stignem uvrstiti.

merci.

blizanka
29.08.2010., 14:44
piromanka jesi možda izbrojala kalorije? Opet mi se čini da imaš premalo kalorija. :misli: I definitivno ti fali povrća bilo u obliku salate bilo kuhano/pečeno u rerni. Možeš ga ubaciti ili uz ovo što si napisala D2 i/ili uz R. Mislim da ti je danas meni uravnoteženiji jedino da pojačaš povrće. Bilo bi dobro da umjesto D, R, V, MO pišeš vremena. (možeš i jedno i drugo) Samo da steknemo dojam kako imaš vremenski raspoređene obroke.

Zašto se za R lupaš po glavi? Zbog kruha ili tune ili cijelog tog obroka? Mislim da si mogla pojesti cijelu tunu i uz to neku salatu (salata uvijek pomogne zasititi, a bogata je vitaminima i vlaknima) i malo kruha ti neće škoditi. Bitno je da ga ne jedeš uz svaki obrok i da ukupno cijeli dan ne pretjeraš sa UH. I probaj ga ne jesti uz tjesteninu/rižu/krumpir jer to su već UH i mislim da je kruh tada samo višak. Koji kruh jedeš? Bilo bi dobro da bijeli izbjegavaš.
Još jedan dobronamjerni savjet vezan uz tunu. Ovdje dosta cura jede onu tunu u salamuri (bez ulja). Meni je osobno puno finija iz ulja. Ako jedeš ovu iz ulja probaj kupovati onu u filetima, a ne u komadićima i dobro ju ocjediti. Puno se lakše ocijedi ako je pakirana kao file. Ova u komadićima upije puno više ulja :mig:

blizanka
29.08.2010., 14:49
samo podsjetnik: VAGANJE JE U SRIJEDU.

tko nije u tablici, a zeli biti, meni podatke na PP da vas stignem uvrstiti.

merci.

jeeeeeeeeeeeeeeeej! :) Zaboravila si napisati novim curama koje sve podatke skupljamo. :mig:

pošaljite kris sljedeće podatke:

visina
težina s kojom ste krenule
težina na dan vaganja (u ovom slučaju 1.9.)
cilj za sljedeće vaganje (u ovom slučaju 1.10.)

iva85
29.08.2010., 14:50
MO: planirala sam jest čips dok gledam bridget jones,ali sam ipak narezala jabuku i to grickala :mirko: i nes s malo mlijeka bez šećera

bravo za ovo.. :top:
to je onaj klik u glavi koji se treba dogoditi..tak ja danas idem s mise i razmišljam da bi mogla zać u trgovinu i kupit nešt slatko,kalorično pa da mi danas bude day off i onda promislim još jednom ma reko neću,imam kuglice by mali buco, pojest ću te dvije i dobro...sad sam baš ponosna na sebe :D

ciganche
29.08.2010., 15:06
sinoć sam se napila i onda pojela nekoliko onih malih sendviča od sira, kulena i pršuta :facepalm:
ali očekivala sam to (djevojačka večer) pa sam cijeli dan pazila i danas nastavljam po planu i programu :D

blizanka
29.08.2010., 15:31
cure bravo za ove "mogla sam, a nisam" situacije! :)

joj ciganche, nemoj se sad oko toga bedirati. Bila si na djevojačkoj, nisi pojela cijeli tanjur pun tih sendviča! Osim toga, kao što si napisala, pazila si ostatak dana baš zato što si znala da ideš tamo i da će biti raznog ića i pića :top:

piromankaaa
29.08.2010., 15:33
piromanka jesi možda izbrojala kalorije? Opet mi se čini da imaš premalo kalorija. :misli: I definitivno ti fali povrća bilo u obliku salate bilo kuhano/pečeno u rerni. Možeš ga ubaciti ili uz ovo što si napisala D2 i/ili uz R. Mislim da ti je danas meni uravnoteženiji jedino da pojačaš povrće. Bilo bi dobro da umjesto D, R, V, MO pišeš vremena. (možeš i jedno i drugo) Samo da steknemo dojam kako imaš vremenski raspoređene obroke.

Zašto se za R lupaš po glavi? Zbog kruha ili tune ili cijelog tog obroka? Mislim da si mogla pojesti cijelu tunu i uz to neku salatu (salata uvijek pomogne zasititi, a bogata je vitaminima i vlaknima) i malo kruha ti neće škoditi. Bitno je da ga ne jedeš uz svaki obrok i da ukupno cijeli dan ne pretjeraš sa UH. I probaj ga ne jesti uz tjesteninu/rižu/krumpir jer to su već UH i mislim da je kruh tada samo višak. Koji kruh jedeš? Bilo bi dobro da bijeli izbjegavaš.
Još jedan dobronamjerni savjet vezan uz tunu. Ovdje dosta cura jede onu tunu u salamuri (bez ulja). Meni je osobno puno finija iz ulja. Ako jedeš ovu iz ulja probaj kupovati onu u filetima, a ne u komadićima i dobro ju ocjediti. Puno se lakše ocijedi ako je pakirana kao file. Ova u komadićima upije puno više ulja :mig:

Je.. :mad: :mad: zbrkan dan i rano spavanje...I uopče nisam gladna kroz dan :ne zna::confused:
Sutra kupujem cvjetaču :mirko:...
:misli: samo mi je doručak otprilike u isto vrijeme, sve ostalo jedem kad sam gladna/ili ako nisam i čini mi se da je prošlo dugo od prethodnog obroka(recimo jučerašnji R)...
Za R se lupam po glavi jer je bio jadnički... mislim, mala tuna i šnita kruha... :mirko: Kupujem komade i cijedim ih.. onu iz salamure ne mogu prožvakat... Povremeno kupujem i odreske :klopa:

Kris79 To ti šaljem sad da me ubaciš ili šaljem skupa sa težinom u srijedu?

blizanka
29.08.2010., 16:19
Je.. :mad: :mad: zbrkan dan i rano spavanje...I uopče nisam gladna kroz dan :ne zna::confused:
Sutra kupujem cvjetaču :mirko:...
:misli: samo mi je doručak otprilike u isto vrijeme, sve ostalo jedem kad sam gladna/ili ako nisam i čini mi se da je prošlo dugo od prethodnog obroka(recimo jučerašnji R)...
Za R se lupam po glavi jer je bio jadnički... mislim, mala tuna i šnita kruha... :mirko: Kupujem komade i cijedim ih.. onu iz salamure ne mogu prožvakat... Povremeno kupujem i odreske :klopa:

Hm, ako nisi navikla na više obroka dnevno, moguće je da ti treba malo vremena da se navikneš. Ma svatko od nas ima nekad zbrkane dane bilo zbog prekasnog buđenja, bilo zbog premorenosti, bilo iz nekog drugog razloga...

Rijetko tko jede svaki dan uvijek točno u isto vrijeme. Meni nikad nije svaki dan isti pa tako i vremena malo variraju. Samo je bitno da se otprilike držiš toga da imaš 5 obroka dnevno i da pokušaš da ti bude razmak 2-3 sata između. Nekad će ih biti više, nekad manje i nekad će ti razmaci biti veći, a nekad manji, ali probaj se toga držati. I probaj da ti se ne nagomilaju svi obroci u kratkom periodu. Ako treba stavi si neki podsjetnik kad ti prođu 2 sata. Daj si vremena da ti se organizam prilagodi. Malo osluškuj organizam pa kombiniraj različite rasporede većih i manjih obroka. Ne mora to uvijek biti D, Mo, R, Mo, V. Kod mene je često D, Mo, Mo, R, V.

Sad sam opet gledala ovaj tvoj meni. Imala si 5 obroka. Sad je samo pitanje vremenskog rasporeda. Koliko sati nakon ovog obroka s tunom si išla spavati? To je u biti OK obrok za večeru iako bi bilo bolje da je umjesto kruha bila neka salata/povrće. Ili da si pojela pola te šnite kruha i još npr. rajčicu.

Ajde svakako sljedeći put napiši vrijeme kada što pojedeš. I kad si išla spavati. Lakše će biti proučiti tvoje menije i dati ti neki savjet. Ovako je previše nagađanja. :)

edit: super što povremeno kupiš odrezak od tune! To je još nabolja varijanta. Samo je nemoj peči na puno ulja. Najbolje bi bilo izbjeći ulje ako možeš.

ciganche
29.08.2010., 16:41
cure bravo za ove "mogla sam, a nisam" situacije! :)

joj ciganche, nemoj se sad oko toga bedirati. Bila si na djevojačkoj, nisi pojela cijeli tanjur pun tih sendviča! Osim toga, kao što si napisala, pazila si ostatak dana baš zato što si znala da ideš tamo i da će biti raznog ića i pića :top:

da, da, pojela sam samo integralni s dijet marmeladom, kuhane mahune s jajima, breskvu i malo sladoleda :top:

jutros za doručak isto, za ručak ne znam što ću, nemam ništa u frižideru, samo vrhnja i posnog pa ću to pomiješati... valjda će imati neki okus :rolleyes:

zapravo, imam tune!!!! Da, to ću!

azucena
29.08.2010., 16:47
pozdrav cure! jučer mi je bio day off, bio je rođendan pa smo roštiljali.
danas nastavljam u revijalnom tonu -

doručak - 2 žlice zrnatog, paradajz, deluxe 3 šnite, jogurt, šnita raženog
ručak - kelj varivo (na žlici ulja dinstan luk, glavica kelja, paprika, 4 mrkve, paradajz = za negdje 4-5 porcija), pojela jednu + 1 faširano od purećeg mesa na malo ulja
mo - voćna salata (pola naranče, pola nektarine, pola banane)
večera - 1 faširano, zdjela zelene salate

kupila sam jučer neki džem od malina, piše na 100 g da ima 169 kcal, nije malo, ali nije ni prestrašno. to sam mislila imati za krizne trenutke kad me ulovi želja za slatkim. mislim od tankog sloja na kruhu mi neće biti nešto ako to zaračunam kao obrok. a maline obožavam! :cerek:
opskrbila sam se povrćem i voćem, piletinom, tunom, jogurtima, sirom i bademima za cijeli tjedan! baš sam bila sretna jučer u dućanu, samo sam nezainteresirano prošetala kraj čipsa i čokolade, uopće nikakva želja. :jumping:
(ok, na stranu jučerašnja večera :D )

šaljem vam svima veliki pozdrav, idem šetati, a kasnije ću probati sa jillian! :mig:

ciganche
29.08.2010., 16:55
sad sam napravila ful ukusnu salaticu, baš je papam, to mi je ručak (kasni)

konzerva tune, luk, komadići sira, žlica kiselog vrhnja, papar, origano :klopa:

(sol više u ništa ne stavljam jer mi otiču noge)

mala cHrna
29.08.2010., 20:31
jučer :

D: malo integralno pecivo, nes s malo mlijeka bez šećera,čaša soka od naranče(svježe iscjeđenog)
MO: jabuka
R: dinstana pileća jetrica (5 kom) + 2 jušne žlice hajdine kaše : klopa: + cikla (ispričavam se ako se nekome ovo gadi, ali pileća jetrica obožavam)
MO: grožđe,ness s malo mlijeka bez šećera
V: pola konzerve tune u vodi

danas:

D: prespavala
MO: jabuka,nes s malo mlijeka bez šećera, sok od naranče
R: juhica, moji su imali pašticadu s njokima,a ja kuhanu piletinu iz juhe i salatu..
MO: kupine i jogurt
V: kuhana piletina i salata

prvobold - mene bogme dok gledam Bridget prođe volja za jelom, kolko se ona jadna muči s tim kilama, baš me podsjeća na mene :rofl:
drugobold - jao odoljela si pašticadi s njokima, skidam kapu :s
i kaj te briga ak se nekom gade jetrica, ti si ih jela, nisi ih nikom gurala u usta :zubo:

bravo za ovo.. : top:
to je onaj klik u glavi koji se treba dogoditi..tak ja danas idem s mise i razmišljam da bi mogla zać u trgovinu i kupit nešt slatko,kalorično pa da mi danas bude day off i onda promislim još jednom ma reko neću,imam kuglice by mali buco, pojest ću te dvije i dobro...sad sam baš ponosna na sebe : D

ovo je super :) ja više uopće ne doživljavam te slatkiše iz dućana, jednostavno ne postoje. jako mi se svidjelo u Njemačkoj kaj imaju maaale čokoladice sa 70% i više kakaa, i to za nekih 5 kn. meni žao kaj tog kod nas nema. zapravo ima al košta 19 kuna :rolleyes:

sinoć sam se napila i onda pojela nekoliko onih malih sendviča od sira, kulena i pršuta :facepalm:
ali očekivala sam to (djevojačka večer) pa sam cijeli dan pazila i danas nastavljam po planu i programu :D

jao i mene za tjedan dana čeka djevojačka, sve se bojim kaj će tamo bit! zapravo znam kaj će bit - debeli day off :D

ja danas
- šnita integralnog, 2 jaja na teflonki, mali paradajz
- opet šnita integralnog i trokutić zdenka sira lajt
- 2 šljive, par badema i lješnjaka
- krmenadla i mali komad pilećih prsa sa roštilja, 1 veeeeliki paradajz, mala glavica luka
- bioaktiv s 2 žličice sezama

blizanka
29.08.2010., 20:34
Uglavnom:
11: 1 tanka šnita raženog podjeljena na pola. Jedna polovica pojedena sa šnitom farmer šunke, a druga sa pekmezom od marelice. Ness sa 1.5dl mlijeka
13: pola tanke šnite raženog sa 2 slana inćuna.
15: bioaktiv 1.5dl
18:30: bistra juha od povrća (luk, mrkva, celer, peršin, bob, grašak i noklice- pojela 3 noklice); pileća prsa s povrćem pečeno u rerni (pojela 150g piletine, 1 veću tikvicu, 1 rajčicu, 1/2 paprike, 1/2 malog patliđana i 1/2 malog mladog krumpira - sve je pečeno samo sa malo maslinovog ulja); zdjelica salate od rikule (samo sol i vinski ocat)
20:30: bijanka sa 1dl mlijeka i kockica čokolade 85% kakaa (fakat se nadam da ću sutra procuriti! Pun mi je kuki ove želje za slatkim! pa ja inače slatko jedva da pogledam!)

iva85
29.08.2010., 21:12
jao i mene za tjedan dana čeka djevojačka, sve se bojim kaj će tamo bit! zapravo znam kaj će bit - debeli day off :D

i ja isto idući tj imam djevojačku al kod mene će bit cijeli tj između djev i svatova off....štaš, mi slavonci ne znamo umjereno...nama svatovi bez tjedan dana polaganog jedenja i pijenja nisu svatovi.... :D

ja danas:
-patliđan na malo ulja i piletina batak i zabatak(jaaako mali), rajčica
-2 kokos kuglice by mali buco
-smrznute višnje
-salata-ostatak patliđana,rajčica,šnita dimceka,feta sir
-jabuka

bass
29.08.2010., 21:34
10: ness sa sojinim x 2 , 2 šljive
2h vožnje biciklom
14: malo jogurta i bademi, bistra juha
16-18 : paintball
20: jogurt,sataraš,bademi,šljive

bass
29.08.2010., 21:40
5rich radije orbi poduplaj jer tak i tak lipoliza kreće tek nekih 30min nakon početka aerobnog vježbanja (aerobno je orbi)

onda mojih svakodnevno ujutro 20-25 min na orbiju prije posla ne znači niš ? :eek:

azucena
29.08.2010., 21:42
10: ness sa sojinim x 2 , 2 šljive
2h vožnje biciklom
14: malo jogurta i bademi, bistra juha
16-18 : paintball
20: jogurt,sataraš,bademi,šljive

nemoj se naljutiti, ali meni se ovo čini premalo. :ne zna:
ne znam koliko si količinski pojela badema i šljiva, ali svejedno. doručak i ručak mi se čine jako slabima, pogotovo uz tjelesnu aktivnost. planiraš smršaviti ili si na održavanju?

blizanka
29.08.2010., 21:53
ja se slažem sa azucenom. Drago mi je da nisam ja prva komentirala. već se osjećam ko aždaja.

Bass ovo ti je jako premalo. Loše raspoređeni obroci, a jako buno vježbanja. Kad toliko vježbaš trebala bi imati veći unos nego kad ne vježbaš, a tvoj mi se čini premali i da samo ležiš u krevetu. Mislim da ti fali proteina. Naravno, ne znam kakav je bio sataraš niti koliko si ga pojela. Ne znam ni za bademe i šljive koliko si ih pojela... Kako god bilo ovo se ne čini kao dobar meni.

ljekovite
29.08.2010., 22:23
Prvo ovdje koliko vidim neko bi nešto da dokaže suprotno ili da se malo svađa dosadno mu,ni pisanjem čovjek ne može lijepo da se druži i dopisuje,dobro,niko nije savršen,stalno se ponavlja jedno te isto pa ljudi opet pitaju što i kako?Također su tu i novi koji nisu čitali ono staro...U novinama se moglo pročitati ovih dana da je pijenje vode prije i za vrijeme obroka učinkovito za skidanje kilograma,nije ovo iz moje glave.A ovi obroci "mora ići replika",najededeš se i budeš sit, one palaćinke su naj hrana,a ne tjestenine,moja sestra smršala 8 kg za dva mjeseca.

pítā
29.08.2010., 22:36
Što se tiče ovog s vodom, ili bilo kojom drugom tekućinom, u potpunosti se slažem s blizankom, štoviše negdje sam pročitala (ne sjećam se više gdje i što je točno pisalo ali mi je zvučalo toliko logično da sam to odlučila primjenjivati) da je najbolje uopće ne piti malo prije jela, za vrijeme jela i nakon što pojedemo; potrebno je pričekati neko vrijeme. Osobno nakon jela pričekam oko 15 min pa popijem čaj. Na tom istom mjestu je također pisalo kako hranu treba dobro prožvakati i jesti polako, tako do mozga prije dođe informacija da smo siti pa se manje pojede ali to već svi znamo :)

Danas (održavanje):
- po žlica zobenih i raženih, sojino mlijeko, dvije suhe šljive, par grožđica, jabuka, lan
- dinstani grašak, 3 LaVida soja role, zelena salata
- šljive
- 2 LaVida soja role, feta sir, paradajz
- jabuka, bademi

blizanka
29.08.2010., 22:53
Prvo ovdje koliko vidim neko bi nešto da dokaže suprotno ili da se malo svađa dosadno mu,ni pisanjem čovjek ne može lijepo da se druži i dopisuje,dobro,niko nije savršen,stalno se ponavlja jedno te isto pa ljudi opet pitaju što i kako?Također su tu i novi koji nisu čitali ono staro...U novinama se moglo pročitati ovih dana da je pijenje vode prije i za vrijeme obroka učinkovito za skidanje kilograma,nije ovo iz moje glave.A ovi obroci "mora ići replika",najededeš se i budeš sit, one palaćinke su naj hrana,a ne tjestenine,moja sestra smršala 8 kg za dva mjeseca.

Samo se ti lijepo druži s nama i dopisuj. Ako hoćeš slobodno se pridruži temi. "palačinke" s tikvicama nisu nikakva novost, a i ovo o povrću, tjelesnoj aktivnosti i nejedenju slatkog i tjestenina također se povlači kroz cijelu temu.
OK, možda sam malo preživčano odreagirala, samo stalno se ljudima objašnjavaju nanovo stvari koje pišu na prvoj strani ove teme. Logično bi bilo kad se netko upusti u pisanje na nekoj temi tipa ove da pogleda bar prvi post teme i da pročita zadnjih par postova/stranica također. Poanta toga bi bila da stekne ideju o čemu se u toj temi priča.
Sori ako sam te napala i ako je zvučalo neprijateljski. Nije mi bila namjera.
Dobro došla i ako hoćeš slobodno se pridruži.

E sad što se tiče ovog o vodi. Prvo ću citirati pitin post:

Što se tiče ovog s vodom, ili bilo kojom drugom tekućinom, u potpunosti se slažem s blizankom, štoviše negdje sam pročitala (ne sjećam se više gdje i što je točno pisalo ali mi je zvučalo toliko logično da sam to odlučila primjenjivati) da je najbolje uopće ne piti malo prije jela, za vrijeme jela i nakon što pojedemo; potrebno je pričekati neko vrijeme. Osobno nakon jela pričekam oko 15 min pa popijem čaj. Na tom istom mjestu je također pisalo kako hranu treba dobro prožvakati i jesti polako, tako do mozga prije dođe informacija da smo siti pa se manje pojede ali to već svi znamo :)

Ovo što sam boldala se preporuča iz razloga što s prevelikom količinom vode koju unosimo neposredno prije, tijekom i iza obroka, razrjeđujemo "probavne sokove" i time smanjujemo kvalitetnu razgradnju hrane, a time i dobru apsorpciju nutrijenata. Zato izjava "napi se puno vode prije jela" ne drži vodu.
Istina da ćeš tako možda smanjiti osjećaj gladi, ali hranu jedemo i iz razloga da iz nje izvučemo potrebne nutrijente, a ne zato jer nam je dosadno u životu.
Piti puno tekućine tijekom dana je skroz druga priča. Na taj način sprječavamo dehidraciju organizma i dajemo mu potrebnu tekućinu da kvalitetno može obavljati druge fiziološke procese. Također pomažemo izlučivanju toksina iz organizma.

edit: na ovoj temi nismo s ciljem da smršavimo 8kg u 2 mjeseca :mig:

Fanhp
29.08.2010., 23:28
9 -kukuruzne pahuljice s mlijekom, bijela kava
12 -2 breskve
15 -komad teleće jetrice, varivo
18 -mix jogurt i 2 breskve
20 -4 kocke č 81% (2 mi zapravo nisu bile ni potrebne, al sam se zanijela dok sam gledala film)

coffeebreak
30.08.2010., 00:03
Jučer bio day off totalni.

Danas:
- ness s mlijekom i malo smeđeg šećera
- smokve :cerek:
- mala šnitica tosta s maslacem i tatarskim biftekom
- tanjur variva od mladog graha, kobasica, šnita integralnog kruha
- šnita kriha malog buce (pola s paštetom od dimljenog lososa, pola s komadićem bira)
- smokve :cerek:
- grožđe

Uf, koliko natuknica :eek:

ciganche
30.08.2010., 07:55
prijavak za jučer

d - integralni, dijet. marmelada
r - salata tuna, luk, sir, vrhnje
m - šalica posnog s vrhnjem
v - zapečena rajčica punjena špinatom i sirom, komad ribe, tortica od smokava
(pojela je pola) - bila vani navečeri, naravno nisam sve ovo sama nakuhala :mig:

za danas me za ručak čeka musaka koju je napravio moj ponosni m, pa ću morati to jesti, ne mogu sad izvoditi s posnim i tunom jer će me zadaviti :rofl:
al pojest ću malu kocku :)

azucena
30.08.2010., 09:25
jutro cure! plan za danas:
8 h - iscijeđena naranča
10 h - šnita integralnog, 2 kuhana bjelanjka prerezana na pola, punjena s malo deluxe šunke, jednim žutanjkom i malo domaćih kiselih krastavaca, paprika
13 h - 2-3 pureće rolice (pureća prsa punjena svježim sirom, češnjakom i crvenom paprikom nasjeckanom na sitno), 2 žlice riže, zelena salata
16 h - miksana banana i par kupina
19 h - kelj varivo tanjur (bez krumpira)

planiram opet hodati 2-3 sata navečer, nadam se da me neće uloviti kiša. jillian nisam dobro spržila :brukica: tako da će pričekati dok ne ulovim malo više vremena!

piromankaaa
30.08.2010., 19:26
:w..
Kaj je ovo, nigdje nikoga...
(ili možda postite zbog prvog :rofl::zubo:)

Moj današnji meni i nije vrijedan spominjanja... Al bio je najbolje što sam mogla izvuć iz ničeg(moram u dučan al ne da mi se :o)...
Popravila sam jučer ekran na orbiju :mirko::raspa: tak da sad imam namjeru ić verglat na njemu i čak se veselim :lux:

free land
30.08.2010., 19:26
Evo da napokon startam s pisanjem jelovnika.
Danas:
*nes
*banana
*pola kroasana
*juha od mahuna
*feta kruha sa maslom i marmeladom
*komadić kruške
*juha od mahuna

Vježbe definicije 20 min.
Voda - 2l

pítā
30.08.2010., 19:39
- varivo od ječmene kaše i seitana*, kiseli krastavci
- naranča, šljive
- vege hrenovka, feta sir, paradajz, pol šnite punozrnatog, senf
- bit će jabuka i bademi

*na malo maslinovog sam prepržila luk, papriku i seitan, dodala svježeg paradajza, prelila s vodom, dodala kašu i ostavila da se krčka, kad je kaša bila kuhana stavila sam začine i pasiranog paradajza ostavila da se još malo prokuha i uživala u okusu :D

blizanka
30.08.2010., 19:42
Piromanka, super za orbi i želju za vježbanje! :top:

Evo ja izgleda napokon krećem na aerobik! :) znam da se samo moram pokrenuti!

Azucna ova jaja zvuče super! Obožavam punjena jaja! :klopa:

Ja skuhala čaj i pokušavam se ugrijati. Trbuh me rastura, a ne pije mi se ništa protiv bolova... :tuzni:

Danas: -održavanje (iskreno, moglo je i bolje. opet sam maznula slatko - opsjedaju me keksima na poslu. Uf! Nadam se da sam od sutra opet svoja.)

8: 2 šnite agramera sa dukatelom, ness sa 1.5 dl mlijeka
11:30: 2 keksa i 2 breskve (prvo sam maznula ova 2 keksa i onda shvatila da će sve loše završiti i šmugnula brže bolje po breskve)
14:00: bioaktiv 1.5dl
17:00: tanjur slanutka (onako jušno skuhan sa lukom i mrkvicom i suhim mesom) i komadić suhog mesa; 1 rajčica i malo rikule na salatu
18:30: kockica čokolade 85%

sad pijem čaj i mislim da neću više ništa jesti

piromankaaa
30.08.2010., 19:43
free
1. meni se ovo čini premalo...Jesi li brojila kalorije?
2. kroasan ti i nije neki izbor.. bolje da si pojela drugi komadić one kruške :zubo:
3. što je to maslo? maslac? margarin? :ne zna: :brukica:

vita-vita
30.08.2010., 19:53
hej.
dugo nisam pisala, al evo da vam se opet pridružim.
skinula sam dosta kilica i ostalo mi još 7-10 kg.prešla sam od samog početka na zdravu prehranu i vježbanje, al mi malo kilice stagniraju pa da ponovimo gradivo..

jel može korekcija menia za danas i sutra?

danas:
- 2 tanke šnitice kruha sa 2 šnite sira, rajčica, pola paprike
- jogurt (kombinacija pola voćni, pola 0.9%mm), kruška
- puretina sa povrćem pečenim u rerni (jela sam i krumpir-nisam trebala, ali..)
- jogurt sa pahuljicama
- isto ko crtica 2

plan za sutra:
- pir
- kruška
- palačinke od zobenih pahuljica, punjene tunjevinom i svježim posnim sirom, rajčica
- kruška
- ako ostane od ručka, a ako ne posni, 2 kuhana jaja i rajčica.

sad slobodno pucajte.
od aktivnosti skoro pa svaki dan barem 30-40 min orbija ili vožnje biciklom.

mala cHrna
30.08.2010., 19:53
nemoj se naljutiti, ali meni se ovo čini premalo. : ne zna:
ne znam koliko si količinski pojela badema i šljiva, ali svejedno. doručak i ručak mi se čine jako slabima, pogotovo uz tjelesnu aktivnost. planiraš smršaviti ili si na održavanju?

i ja se slažem. ak se dobro sjećam, bass je na održavanju i uvijek ima takve menije. tak da ja više nećem kvocat, prije jesam :D

prijavak za jučer

d - integralni, dijet. marmelada
r - salata tuna, luk, sir, vrhnje
m - šalica posnog s vrhnjem
v - zapečena rajčica punjena špinatom i sirom, komad ribe, tortica od smokava
(pojela je pola) - bila vani navečeri, naravno nisam sve ovo sama nakuhala : mig:

za danas me za ručak čeka musaka koju je napravio moj ponosni m, pa ću morati to jesti, ne mogu sad izvoditi s posnim i tunom jer će me zadaviti : rofl:
al pojest ću malu kocku : )

joooj to mi je poznata situacija :D samo meni moj uvijek nešto spoha ili doda vrhnje za kuhanje i onda ja proglašavam day off :zubo:
ovo boldano - pretpostavljam da je svježi sir i špinat? jao moram to probat!! :klopa:

jutro cure! plan za danas:
8 h - iscijeđena naranča
10 h - šnita integralnog, 2 kuhana bjelanjka prerezana na pola, punjena s malo deluxe šunke, jednim žutanjkom i malo domaćih kiselih krastavaca, paprika
13 h - 2-3 pureće rolice (pureća prsa punjena svježim sirom, češnjakom i crvenom paprikom nasjeckanom na sitno), 2 žlice riže, zelena salata
16 h - miksana banana i par kupina
19 h - kelj varivo tanjur (bez krumpira)

ovo mi se isto sviđa! ću da probam! inače, sviđa mi se meni :)

- varivo od ječmene kaše i seitana*, kiseli krastavci
- naranča, šljive
- vege hrenovka, feta sir, paradajz, pol šnite punozrnatog, senf
- bit će jabuka i bademi

sigurno si već pisala, al di kupiš te vege hrenovke? pretpostavljam bio&bio?

ja danas
- kava s mlijekom
- 2 male šnite raženog s trokutićem zdenka sira
- 4 šljive, 10ak badema i lješnjaka
- žlica i pol posnog, pol konzerve tune
- 2 šeflje gulaša s junećim mesom i krumpirom (nisam htjela jest krumpir al stvarno mi se nije dalo samoj nakuhavat), puno rajčice i griz raženog kruha
- 1 pečena paprika (bez kore :D)

fali povrća. al sve skupa sam zadovoljna.

blizanka
30.08.2010., 20:15
free land, piromanka ima pravo i mislim da ti je previše UH, a premalo proteina. Zašto samo juha od mahuna? i čemu ovaj kruh, maslo i marmelada? Svaka ova stavka pojedinačno nije tako loša, ali kao kombinacija je moglo biti i bolje. :mig:

i ja se slažem. ak se dobro sjećam, bass je na održavanju i uvijek ima takve menije. tak da ja više nećem kvocat, prije jesam :D

joooj to mi je poznata situacija :D samo meni moj uvijek nešto spoha ili doda vrhnje za kuhanje i onda ja proglašavam day off :zubo:
ovo boldano - pretpostavljam da je svježi sir i špinat? jao moram to probat!! :klopa:

prvo bold: bilo održavanje ili ne, premalo kalorije nije nikad dobro isto kao ni previše :mig:

drugo bold: kako mi je promaklo ovo? rajčica punjena kravljim sirom i špinatom! Uf! Jako dobra ideja! :top:

hej.
dugo nisam pisala, al evo da vam se opet pridružim.
skinula sam dosta kilica i ostalo mi još 7-10 kg.prešla sam od samog početka na zdravu prehranu i vježbanje, al mi malo kilice stagniraju pa da ponovimo gradivo..

jel može korekcija menia za danas i sutra?

danas:
- 2 tanke šnitice kruha sa 2 šnite sira, rajčica, pola paprike
- jogurt (kombinacija pola voćni, pola 0.9%mm), kruška
- puretina sa povrćem pečenim u rerni (jela sam i krumpir-nisam trebala, ali..)
- jogurt sa pahuljicama
- isto ko crtica 2

plan za sutra:
- pir
- kruška
- palačinke od zobenih pahuljica, punjene tunjevinom i svježim posnim sirom, rajčica
- kruška
- ako ostane od ručka, a ako ne posni, 2 kuhana jaja i rajčica.

sad slobodno pucajte.
od aktivnosti skoro pa svaki dan barem 30-40 min orbija ili vožnje biciklom.

hej vita! :)
S obzirom da ti je malo zapelo... ovakoc:
1. kad meni zapne ili krene u neželjenom smjeru idem si pobrojati kalorije otprilike za zadnjih par dana.
2. što se tiče prvog menija zacrvenila sam ti ono što možda ne valja. Mislim čemu kupovni voćni jogurt? Zašto nisi narezala krušku ili dvije i zalila ju s običnim tekućim jogurtom?
I onda si to ponovila za večeru? Možda tvom organizmu i samo voće ne paše za večeru. :ne zna: kod nekih ljudi je tako...
I zašto pahuljice popodne? Nije baš najbolji izbor, a pogotovo ako nakon toga opet jedeš voće i voćni jogurt (znači UH i šećer)
Gle, meni ko meni nije loš. Jedino može biti problem ako ovo što sam ti zacrvenila radiš svaki dan. I provjeri si kalorije.
Plan za sutra kao meni mi se puno više sviđa. Samo probaj palačinku peči bez ulja ili na minimum ulja. Pogotovo ako ju misliš jesti i za večeru.
Opet si provjeri kalorije. Znaš i sama da ako ih je premalo isto nije dobro :mig: S obzirom da svaki dan voziš orbi možda unosiš premalo kalorija.

pítā
30.08.2010., 20:16
sigurno si već pisala, al di kupiš te vege hrenovke? pretpostavljam bio&bio?

Ima i tamo ali ih kupujem u Mercatoru ili Ipercoopu. Imaju dvije vrste, tofu hrenovke (ne mogu se sad sjetiti proizvođača) i od LaVide.

vita-vita
30.08.2010., 20:27
blizanka
hvala ti na brzom odgovoru.
jes, zeznim sa ovim jogurtom, nije da je neki izgovor-u PMS-u sam pa si mislim da mi je to manje zlo nego neki kolačić. u planu za sutra nebude bilo voćni jogurt, rađe obični.
veliš, bolje žitarice i jogurt u prvom dijelu dana?

krećem u nove pobjede.
hvala ti još jednom:top: