View Full Version : Kako fino jest', a mršavit'?
tihana22
11.11.2010., 20:13
- bijela kava
- kupus rastika + riba na leso + par pecenih maslina
- mandarina
- komad proje ( kukuruzno brasno + svjezi sir + jaja, peceno) + dec jogurta
- za veceru isto sto i za rucak ( leso riba + 2 zlice rastike + 3 masline) + jos jedan komad proje
danas sam jako slabo voca jela, bijeva kava ga je izgurala :(
** ricotta sa avokadom
** pola banane, kivi, mandarina
** omlet s tikvicama, šnita integralnog kruha sa sjemenkama
** zrnati sir, 10-ak badema
danas:
pola kukuruzne cabate, par snita paradajza, snita sira
pola vege pizze, zdjela salate
pola konzerve slanutka, pola case jogurta, sol, papar, 3 int dvopeka
usput: 2 kave s mlijekom, 2 čaja bez ičeg
kakav polovican dan.
Sagitta
11.11.2010., 22:40
danas:
d: zobene, jogurt, gorki kakao, agavin sirup
m: mandarina, bezkofeinska
r: popečki od soje domaće izrade, zelena salata
m: mandarina
v. mala konz. tunjevine, cca 5 dkg edamera, paradajz
moglo je i bez edamera, ali ja zadovoljna:D
Pure aj mi pliz daj onaj recept za muffine. I ako ima još tko kakav dobar (mogu i slatki i slani, one s recepata sam već sejvala, ugl. da su integralno brašno, bez šećera, margarina/maslaca - može masl. ulje :) itd..) Kupila sam napokon kalupe po 29 kn. Tko čeka dočeka :D
marty_19
11.11.2010., 23:11
nisam imala neta pa se nisam javljala... ugl, bila sam dobra i uzorna, nisam jela slatko 10 dana :D novi rekord :D
od sad idem na 15dana, ponovo od 0 :rolleyes:
danas: d: 2 šnite integralnog, par šnita sira i čajne
r: integralna pašta (neznam kolko točno, stavila sam da se kuha onoliko kolko sam izmjerila da stane u jednu manju šalicu za kavu, mislim da nije bilo više od 100g), tuna u umaku od rajčice, krastavci
mo: 2 mandarine
v: filet soma, malo palente, kupusa salata
mo: 3 reda čokolade s lješnjacima :D
pozitivna stvar: trbušnjaci :D
sutra sam opet dobra :)
BRAVO CURE!!!
Samo kratko javljanje...držim se plana...ide jako dobro....
- 3 kg :s
Sagitta
12.11.2010., 08:29
Pure aj mi pliz daj onaj recept za muffine. I ako ima još tko kakav dobar (mogu i slatki i slani, one s recepata sam već sejvala, ugl. da su integralno brašno, bez šećera, margarina/maslaca - može masl. ulje :) itd..) Kupila sam napokon kalupe po 29 kn. Tko čeka dočeka :D
ajd šapni gdje si kupila kalupe:moli:....ja ih kupujem već godinama i nikako da kupim jer su mi uvijek preskupi:(
Sagitta
12.11.2010., 08:29
BRAVO CURE!!!
Samo kratko javljanje...držim se plana...ide jako dobro....
- 3 kg :s
bravo za tebe! :top:
ajd šapni gdje si kupila kalupe:moli:....ja ih kupujem već godinama i nikako da kupim jer su mi uvijek preskupi:(
:traca: u Kauflandu su sad na akciji
Sagitta
12.11.2010., 17:29
pita, stavila sam recepte ZA MUFFINE na RECEPTE
imam još dosta tih "zdravih" verzija, ali sve su "slatke" pa ako te zanima javi:mig:
Hvala. Napravila sam one sa sirom, jajima, tikvicama i malo raženog brašna popodne pa ću to sad ić jest.
Zanima me, kako ne. Lako ja modificiram a dobro mi dođe za ideje.
Edit:
Ispali su fini. :D
Tako da danas:
- zobene kuhane u sojinom mlijeku, šalica jogurta, mljeveni lan
- kiselo dinstano zelje, pola neke soja kobasice*
- bademi
- muffini**, paradajz
- bit će bučine sjemenke*** i jabuka
* Kupila u Tofu shopu danas. Malo su preljute za moj okus, ali za neka jela tipa poriluk varivo ili kelj onak malo za okus stavit i popunit da nije baš prazno (jer radim bez zaprške i ičega) su sasvim ok.
** Radila sam od 1 tikvice, 2 jaja, 2 žlice posnog, 2 žlice raženog brašna i soli.
*** Neočišćene. Obično navečer gledam neke serije i naviknuta sam grickat a bademe kad krenem ne znam stati tako da je ovo idealno rješenje za mene. Moram se pomučit s čišćenjem a usput cijelo vrijeme grickam :D
marty_19
12.11.2010., 19:06
danas:
d: jogurt s žitaricama, mandarina
mo: mandarina
r: mljeveno meso, integralni špageti, hrpa zelene salate
v (18.30h): šnita pohanog sira, tj, pohan je na mrvici ulja i još sam ga dodatno zamotala u papirnati ručnik
danas sam konačno zadovoljna,nakon dugog vremena
D: integralni grisin (mama radila neki kao domaći,ali joj nije uspjelo),ness
MO: banana
R: tanjur zelenih rezanaca s gamberima
MO: jogurt i mandarina
V:svježi sir i jogurt
pojest ću još mandarinu oko 11,da ne pregladnim do 2 kad idem spavati
Sagitta
12.11.2010., 21:38
danas:
m: mandarina, bezkofeinska
r: popečki od soje, paradjz
v: mala konzerva tunjevine, "prst" edamera, paradajz
jučer:
** zobene, jabuka, aktivija
** pola pilećeg ražnjića, (nije da štedim to je neki ostatak), pola konzerve slanutka, malo grabancijaša, rajčica, i malo zelene = salata mix
** 2 mandarine
** kelj varivo pola tanjura
** "palačinka" od tikvica, jaja, malo sira i int. brašna - bolja mi je ona varijanta kad se to peče u mufin kalupu ovo je malo masno al dijete je htjelo palačinku od tikvice....:ne zna:
** pola nekog "posnog" iz lidla (odličan je - kremast) sa 5-6 kupina, na to sam stavila "pjenu" od mlijeka (dobila neku mućkalicu za cappucino) pa je baš bilo mrak za pojest. Inspiraciju sam dobila u trgovini jer je dijete htjelo onaj puding sa šlagom na vrhu. Moja verzija je finija!!!!!!!!!
Malo sam blagoglagoljiva jutros :rofl:, život bez boli je lijep!!!!!!!!!!!
Sagitta
13.11.2010., 20:08
opet nema nikoga:confused:
uglavnom...danas:
d: 2 šnite domaćeg integ. kruha, pekemez bez šećera, bezkofeinska
r: piletina sa povrćem na meksički
m: dvije mandarine
v: žlica posnoga, prst ementalera, mala konzerva tune, paradajz (pojačana večera jer sam bila jaaako gladna:rolleyes:)
opet nema nikoga:confused:
Neko čudno vrijeme. Izgleda da utječe na sve. Ili jedu previše, ili jedu loše, ili ne jedu :o
Jučer:
- zobene, probotik jogurt, mljeveni lan, cimet
- pire od cvjetače, komad pilećeg bijelog na naglo, zelena salata
- dvije šnite soja salame premazane posnim sirom
- bučine koštice, jabuka, bademi
Danas:
- zobene, probiotik jogurt, mljeveni lan, cimet
- dinstane prokulice, seitan sa sezamom, zelena salata
bit će:
- šaka badema ili kesteni (ako će mi se dat peć)
- komad piletine od jučer, paradajz
- bučine koštice, jabuka
marty_19
14.11.2010., 17:56
danas:
d: skuše i pola šnite kruha
r: tanjur juhe, pečeni zec, kuhani krumpir, puno kupus salate
mo: 2 palačinke
v: 17h: topli sendvić (tost i šnita sira)
mo: jabuka
petka se ne sjecam. otprilike ovako:
sendvic tikvice iz dubravice
varivo grasak, krumpir, mrkvica - šeflja, 1 kremenadlica na naglo
jabuka, 3 grancerale
lešo blitva, 1 kuhani batak pileći, par krumpira iz musake, zelena salata (večera kod sveki)
subota:
šaka kornfleksa žutog, žlica lanenog, jogurt
musaka, 3 žlice, zdjelica domaće cikla salate
šnita crnog kruha, par šnita de luxe, 1/4 paprike crvene
kocka kolača od kestena, par šaka kokica
danas:
jogurt, žlica lanenog, žlica kokosa
mandarina
mex: domaće tortilje 3 male, miniminimini, wok mix: grah, meso, paprika; oleslaw salata uz to
za večeru ricota i crvena paprika
Lilium051
14.11.2010., 20:25
Poz cure! Čitam ovu temu već neko vrijeme ali sad sam imala potrebu postaviti jedno pitanje.
Nakon koliko vremena ste primjetile ozbiljnije rezultate? Ja sam već 7 dana na prehrani praktički bez ugljikohidrata, i ako je nešto je minimalni unos ne kombiniran sa proteinima već sa povrćem.
Glavni sastojci koje sam jela ovaj tjedan su: blitva, posni sir, tuna, puretina, ultra male količine riže, sok od mrkve (iz sokovnika), lešo kuhana teletina, gljive, kapula (korištena za dinstanje), mandarine, bademi
Od loših stvari ovaj tjedan sam pojela: jednu kinder country čokoladicu (u vrijeme šopinga), oko pola male porcije kokica u kinu (sa jamnicom), 1 kava dnevno, jedna mala piroška punjena piletinom i gljivama.
Ne mogu jesti 5 puta dnevno jer se onda fizički osjećam kao kombajn pa jedem kad sam gladna...u pravilu je to neki voćni doručak, međuobrok najčešće mandarine, ručak, međuobrok mandarine, minimalna ili nikakva večera...
Ne vježbam (jer sam trenutno lijena), i u ovih tjedan dana sam primjetila 1,5 kg manje...e sad je li to realno za očekivati, puno ili premalo za tjedan dana?????
Sad sam svašta nadrobila ali eto morala sam pitati :D
Sagitta
14.11.2010., 20:36
današnji meni:
d: 2 šnite integral. kruha, pekmez bez šećera, bezkofenska
r: bistra juha, teleća šnicla, cvijetača, paradajz
m: jabuka pečena u ljusci punjena sa orasima zalađenim agavinim sirupom:klopa:
v: žlica posnoga, pola konz. tunjevine, paradajz
bit će još malo šipka ako nađem snage za očistiti ga
lili to ti je super rezultat, po nekim saznanjima čak i previše u tjedan dana
:misli:
** klasika
** 2 mandarine
**juha od brokule (skuhano, smiksano, žličica int. brašna) pečena janjetina, lešo blitva, mrkva s estragonom (nisam mogla odolit)
** tzv kolač višnje u običnom biskvitu (2 kom) :rolleyes:
** pola ricotte sa 1/4 avokada
@ lilium 051 to je normalno u početku, poslije će nažalost ići sporije:rolleyes:
marelica84
15.11.2010., 08:32
joj užasan vikend po pitanju prehrane ... ili nije?
uglavnom, sve je krenulo nizbrdo u petak kad sam za večeru napravila pizzu - doduše sastojci su bili čak i ok - tuna, tikvice, luk
subota, moram priznati da je bila kvalitetna, a jučer, friško pečena bučnica ??? :( koma, danas već vidim da imam barem kilu više :(
fuj me bilo
danas zato:
d: jedan jogurt 0,9% m.m. + jedan komad bučnice
mo: neko voće. možda jabuka
r: piletina pečena + domaća cikla salata
dalje ne znam, vidjet ću kako će dan ići svome kraju
teretanu još preskačem dok se u potpunosti ne izlječim.
valjda budem i to za koji dan ...
jučer
D: banana,mandarina, ness
R: šeflja povrtne juhe, 1 bijeli pileći file s roštilja, hrpa salate, žličica kajmaka,pola 1 bečke kocke(tek tolko da probam svoj omiljeni kolač, a pola te kocke je imalo cca 100 kalorija,pa nije veeelika šteta)
MO: tanka šnita one niskokalorične cheese cake
V: manji pileći file s roštilja, malo abc-a
vježba: chalene johnson learn and burn :mirko:
daklem:
** nektarina
** 2 male šnite dom. int. kruha sa džemom od kupina
** pola ricote sa avokadom
** 2 mandarine
** brokula juha, pečena janjetina sa blitvom lešo
** 2 pečena jaja sa mrvicom gorgonzole
kad ovako nabrojim čini mi se puuuno :ne zna:
idem odradit fitnes dosta je bilo fušanja........
- zobene, jogurt, mljeveni lan
- 1 i pol chapati*, umak od slanutka i graška, krastavci salata
- bademi
- žlica umaka od ručka, 2 šnite soja salame, 2 žlice posnog, paradajz
- bit će bućine sjemenke i jabuka
* riječ je o ovom (http://www.mrcookrecipes.com/images/chapati.jpg), radila sam od mješavine raženog i integralnog bražna i ispalo je dobro s obzirom da mi je prvi put :D
* riječ je o ovom (http://www.mrcookrecipes.com/images/chapati.jpg), radila sam od mješavine raženog i integralnog bražna i ispalo je dobro s obzirom da mi je prvi put :D
koja je razlika izmedju ovog i tortilja?
zapravo me zbunjuju sve te pite slicna izgleda i okusa a razlicita naziva: naan, pita bread, tortilla, chapati...
D: banana, mandarina,ness
R: 2 tortlje s puno povrća i piletinom
MO: cheescake(tanki komad)
V: posni i mandarina
MO: 2 mandarine
vježba: chanele johnson-learn and burn :cerek:
jogurt, neke integralne pahuljice s orašidima, žlica lanenog
chilli con carne, 2 kukuruzna roščića, zdjelica cikle
šnita raženog, 4 šnite de luxe, par kockica sira, 2 kisela krastavca
1 h plesa
mrtva.
koja je razlika izmedju ovog i tortilja?
zapravo me zbunjuju sve te pite slicna izgleda i okusa a razlicita naziva: naan, pita bread, tortilla, chapati...
Osim da potječu iz različitih krajeva svijet i nije neka prevelika razlika. Ak sam ja dobro upućena stvar je u sastojcima (nešto s brašnom - to nisam sigurna pa ne bi htjela blebnut bezveze, čini mi se da za naan i tortille ide 'obično' brašno a chapati punozrnato) ali za tortille se obično koristi neka masnoća u samoj smjesi i prašak za pecivo dok za chapatije ne, oboje se peće na tavi dok se naan peće u pećnici i u smjesu ide kvasac. Za pita bread nemam pojma.
Gargamelka
16.11.2010., 00:04
Pozdrav svima! Znaaam da ću ispasti gotovanka, ali stvarno mi treba pomoć oko hrane. Zbog gastritisa (i zdravlja) ne konzumiram brzu hranu, slatkiše, kavu, alkohol, mlijeko, pečene krumpire, masno, začinjeno, ljuto i sl. Za doručak pojedem 2-3 šnite kruha koje umačem u maslinovo ulje i popijem zeleni čaj. Za ručak - što mi skuhaju, dakle meso, najviše volim kuhano - s time što ne jedem kruh, i neki prilog, a ne znam što smijem večerati. Čitala sam da UH treba posve izbaciti iz prehrane, drugdje sam čitala da je krumpir osnovna namirnica? Zanima me što radim pogrešno i što vi večerate najčešće? :kava:
Pozdrav svima! Znaaam da ću ispasti gotovanka, ali stvarno mi treba pomoć oko hrane. Zbog gastritisa (i zdravlja) ne konzumiram brzu hranu, slatkiše, kavu, alkohol, mlijeko, pečene krumpire, masno, začinjeno, ljuto i sl. Za doručak pojedem 2-3 šnite kruha koje umačem u maslinovo ulje i popijem zeleni čaj. Za ručak - što mi skuhaju, dakle meso, najviše volim kuhano - s time što ne jedem kruh, i neki prilog, a ne znam što smijem večerati. Čitala sam da UH treba posve izbaciti iz prehrane, drugdje sam čitala da je krumpir osnovna namirnica? Zanima me što radim pogrešno i što vi večerate najčešće? :kava:
o bože,baš me zanima ko je bubnuo takvu glupost :bonk:
1.doručak ti ne kužim :ne zna: je maslinovo ulje zdravo,ali pobogu,zakaj umačeš kruh u njega..koji kruh jedeš? bijeli? znam da maslinovo ulje ublažava gastritis,ali ipak mislim da je too much umakati kruh u ulje :ne zna:
a za večeru..pa možeš jesti pureću deluxe šunku,ili bilokoju nemasnu pileću/pureću šunku,posni sir,jogurt,bijelu ribu...
**mandarina
**2 šnite integralnog kruha sa sjemenkama (ja pečem) + džem od kupine sa stevijom
** 125 gr ricote sa 1/4 avokada
** 2 mandarine
** juha od brokule, pečena janjetina, blitva lešo
** omlet 2 jaja sa mrvicom gorgonzole
odradila fitnes :lux::lux:
daklem:
** nektarina
** 2 male šnite dom. int. kruha sa džemom od kupina
** pola ricote sa avokadom
** 2 mandarine
** brokula juha, pečena janjetina sa blitvom lešo
** 2 pečena jaja sa mrvicom gorgonzole
**mandarina
**2 šnite integralnog kruha sa sjemenkama (ja pečem) + džem od kupine sa stevijom
** 125 gr ricote sa 1/4 avokada
** 2 mandarine
** juha od brokule, pečena janjetina, blitva lešo
** omlet 2 jaja sa mrvicom gorgonzole
nije ti dosadno? :ne zna:
nije ti dosadno? :ne zna:
uuups :rofl::rofl:
tak sam hepy kak se lepo jedem i vježbam da to idem prijavit svakih 10 min :rofl: Zaboravila sam da sam sinoć pisala menu!!!!!! SORY!
marelica84
16.11.2010., 09:13
ako je u pitanju gastritis, poprilično sam sigurna da ti je doktor rekao što smiješ ili ne smiješ i onda na to sve što smiješ malo kreativnosti ubaciš i imaš zanimljive obroke - sigurna sam.
ako ne smiješ pečene krumpire - probaj jesti kuhane? piletinu smiješ kuhanu sigurno, tunu, ribu bilo kakvu drugu? ... integralnu tjesteninu s povrćem i sl. ima toga :)
ja danas
d:domaći kravlji svježi sir + 3 šnite integralnog tosta
mo: banana, mandarina, kava bez mlijeka i šećera
r: riža s kozicama i tikvicama
dalje ne znam ...
Nigdje nikoga. Pa nije još Božić, kaj vam je? :o
Danas:
- losos, brokula pire, zelena salata
- pečeni kesteni
- soja hrenovka, posni, paradajz
- bučine koštice, jabuka
Scirocco
16.11.2010., 22:36
Nigdje nikoga. Pa nije još Božić, kaj vam je? :o
Danas:
- losos, brokula pire, zelena salata
- pečeni kesteni
- soja hrenovka, posni, paradajz
- bučine koštice, jabuka
Objasni! :D
Samo skuham brokulu u malo posoljenoj vodi, sa štapnim mikserom skroz usitnim, dodam žlicu - dvije vode u kojoj se kuhala i to je to. Tu i tam posipam gomashiem. Meni to prefino.
Oću se i ja družiti, mogu?
Čitam temu od početka, taman nekak kak sam i ja bila počela sa svojom zdravom prehranom, nisam došla još ni do polovice postova, ali evo, da se priključim.
Ja sam Cahla. Imam 25 godina, visoka sam 1,67m i imam 73 kile.
U srednjoj sam bila dogurala do 85 kila, užasan period mog života, a nikak nisam htjela prihvatit da trebam nešto drastično promjeniti, kako u prehrani, tako u svojoj glavi.
Zasad sam skinula 8 kila, u dva mjeseca, odkako idem na zumbu, ne jedem kruh i ne jedem poslije 19h.
Dakle, moj današnji meni:
D: Dvije male mandarine.Jabuka.
G: 2 integrl. krekera, 2 dcl jogurta
MO: 2 male mandarine
...na poslu sam još 10 minuta, kad dođem doma, to će biti oko 17h, planiram integralnu tjesteninu sa paradajz umakom, začinima, i žličica tune unutra.
V: Ne znam, vjerojatno ću se u krevet složit, navečer imam trening.
Nakon treninga uvijek pojedem dvije-tri žlice posnog.
Eto, toliko od mene.
marelica84
17.11.2010., 16:16
pretpostavljam da je ''G'' Gablec? i meni se to nekako čini premalo hrane od jutro do 17??? ja nebi izdržala.
jel ti problem nositi obrok na posao? jer npr. ja nosim svaki dan na posao kutijice s ručkom, ... jer nebi izdržala na krekerima i svemu tome do 17, ... ?
dobrodošla :)
Sagitta
17.11.2010., 21:19
evo mene nakon dva dana "pauze":
m: kockica tvrdog sira (ponestalo mi voća u kući)
r: popečci od soje
v: pola velike konz. tune, žlica posnoga, 3 krastavčića
pure evil
17.11.2010., 22:34
banana
malo makarona (nažalost ne integralnih ) i gulaša
3 mandarine
raženi kruh,preko njega ajvar namazan
mala konzerva tune, čvrsti jogurt
-VJEŽBA: 35min sobni bic, 5min trčanja jer više nisam mogla :zubo:
Nije odličan meni,ali barem nije pun junk fooda!
Ponosna sam kaj popijem 1 kavu ujutro ( bez ičega ) i kasnije samo drmam po čajevima, trenutačno sam na žutom,super je... :top:
ja:
-zobene, sojino mlijko, probiotik, mljeverni lan
zelje salata,komad pilečeg bijelog,dinstane prokulice
pečeni kesteni-
ostatci od ručka, dvije žlice posnog, paradajz
bučine sjemenke jabuka
pretpostavljam da je ''G'' Gablec? i meni se to nekako čini premalo hrane od jutro do 17??? ja nebi izdržala.
jel ti problem nositi obrok na posao? jer npr. ja nosim svaki dan na posao kutijice s ručkom, ... jer nebi izdržala na krekerima i svemu tome do 17, ... ?
Da, G je gablec :)
A ne znam, inače prije nisam doručkovala, jako dugo mi je trebalo da ujutro počnem jesti. Prije bi pila kavu, vodu, pušila cigarete... Tako da sada ovo ujutro kaj jedem voće, žitarice s mlijekom i slično, mislim da je veliki napredak :)
Pošto sada doručkujem, ne osjećam glad do ručka. A nije da gladujem; svakih sat i pol pojedem mandarinu, pola jabuke, ili pola kruške i tako to. Ne volim biti gladna, a i posao mi je takav, da mi je potrebna koncentracija, što mi ne bi bilo moguće postići da gladujem. :)
Danas ujutro:
D: Banana
Dalje ću vidjeti, imam jabuka, mandarina i šipak. Inače, šipak je super; pun je vitamina, topi masnoće u tijelu, niskokaloričan. Kad mi dođe želja da nešto grickam, otvorim si šipak i pukam one bobice van. Nakon 10 minuta mi se više ne da, i prestane želja za grickanjem :)
Pijem dva-tri zelena čaja (nezaslađena) na dan.
Za Ručak danas planiram... A ne znam ni sama, satrala me neka viroza, danas sam jedva bananu ugurala u sebe. Vjerojatno piletinu s posnim i ciklu, da dobijem proteina i željeza.
Eto.
Inače, nisam još došla do zadnjih stranica teme, jesu tu još uvijek atlantis i tinker i ta ekipa? Jel atlantis uspjela dostić svoju željenu težinu? :)
jučer:
** mandarina
** 2 šnite integralnog kruha sa džemom od kupine
** tuna u vodi, malo sira grabancijaša, zelena salata, rajčica, par kapara
sve smiksano kao salata
** kruška, jabuka, mandarina
** ricota sa kupinama
odradila fitnes :lux:
imam frendicu koja dolazi k meni na vježbanje pa je sad lakše :cerek:
Sagitta
18.11.2010., 08:59
jučer:
bravo za viježbanje!:s
nažalost, ja sam nakon cijelog dana s mojim desetomjesečnim klincem krepana i mislim da bih ubila nekoga da me tjera na vježbanje
ali veselim se danu kad ću ponovo početi raditi jer se nadam onda upisati taebo ili zumbu ( ne znam samo zašto mislim da ću onda biti manje umorna:rofl:)
Lilium051
18.11.2010., 09:10
Cure koje ne žele ići u teretanu i plaćati treninge, ja sam odlučila pratiti ovu simptičnu djevojku koja je inač osobni trener i radi vježbe koje isključivo iziskuju vlastito tijelo kao "spravu" za trening. Pa ako koga zanima www.bodyrock.tv
Mislim da svaki drugi dan stavlja novi trening
bravo za viježbanje!:s
nažalost, ja sam nakon cijelog dana s mojim desetomjesečnim klincem krepana i mislim da bih ubila nekoga da me tjera na vježbanje
ali veselim se danu kad ću ponovo početi raditi jer se nadam onda upisati taebo ili zumbu ( ne znam samo zašto mislim da ću onda biti manje umorna:rofl:)
Zumba je zakon! Ja sam se preporodila odkako ju plešem, a tek sam aktivna dva mjeseca, 3put tjedno. Uopće to ne doživljavam kao tjelovježbu (nije dosadno kao aerobik), nego kao čagicu. Osjećam se kao da plešem u nekom klubu, a gubim kile i nije naporno ;)
azucena
18.11.2010., 13:39
plan za danas - održavanje:
8 h - 3 žlice zrnatog, bio aktiv, šnita raženog, kava s mlijekom
12 h - 100 g tjestenine, bolognese (mljevena puretina na žlici ulja, mrkva + paradajz), domaći kiseli krastavci
16 h - kava s mlijekom, šaka badema
19 h - grah (varivo sa paprikom, mrkvom, paradajzom), pola šnite kruha
aktivnost - 2 sata hoda, trbušnjaci 50+50
pure evil
18.11.2010., 14:37
blago tebi, kod mene neće nitko :zubo:
ali bilo bi bolje da 3x tjedno mi dođe neka frendica,onda nebi bilo izlike da mi se neda vježbat...
atlantis je dosta zaposlena pa se rijetko kada javi,ako me pamćenje služi,skinula je ona dosta kila :top:
tinker je skinula višak i sad je na održavanju :mig:
Sagitta
18.11.2010., 20:47
danas:
d: zobene, mlijeko, gorki kakao, agavin sirup
r: musaka od kiselog kupusa i soje
m: 2 mandarine, bezkofeinska
v: pola konz. tunjevine, žlica posnoga, 3 krastavčića
- kruška
- zobene, mix sjemenki, jogurt
- int. pecivo sa džemom
- špageti sa šampinjonima, kupus salata, 3 kocke 81 % čokse
- mandarina
- sir sa 0% mm sa jagodama
- losos odrezak, cvjetača pire, zelena salata
- pečeni kesteni
- vege burger, paradajz, posni
- bučine koštice, jabuka
- sir sa 0% mm sa jagodama
ne vjerujem dok ne vidim :kava:
Ja sam ga jednom uzela u Lidlu, i poslije nikad više vidla. Reci, Ksrena, di's ga kup'la?
marelica84
19.11.2010., 08:33
moram priznati da sam donjela nekakvu glupu odluku, ali budemo vidjeli.
u glavi mi se opjavilo nekakvo opterećenje od teretane i moram ići, pa vježba ova ili ona ... pa šta jedem :eek: :eek: :eek:
kao da je došlo do zasićenja, pa nastavljam dalje ali bez teretane barem do nove godine, ali i dalje pazim šta jedem :)
pa tako danas:
d: banana + šalica čokoladnog mlijeka
mo: jabuka, mandarina, čaj
r: 'saft' od jetrica + žganci
mo: mandarine
v: dagnje na buzaru
ne vjerujem dok ne vidim :kava:
ispravak piše 0,03 gr masti na 100 gr :rofl:
Ja sam ga jednom uzela u Lidlu, i poslije nikad više vidla. Reci, Ksrena, di's ga kup'la?
pa od tebe sam saznala za to. U Lidlu sam kupila uz to je prilično jeftiniji od ostalih posnih dođe 9,99 kn 500 gr. Ja već neko vrijeme idem u Lidl samo po sirove. Prvo me blentava navukla na ricottu, a sad ti na ovo. Fino je kremast i dušu dao za ove moje miksove. Samog ga ionak ne volim, ako jedem sam sir onda jedem zrnati.
Taj sir što je ksrena rekla je iz Lidla , odličan je , ustvari to je skuta ja bi rekla , fin je , preeeeelagan, i kremast, ma svilenkast :cerek: zove se Milbona i svi su pophizdhilhi za njom :cerek:
A znači ima ga još uvijek. Kad sam gledala već 2 puta nije ga bilo. Baš ste grabežljivi, ostavite mi barem 1. Pretty please.
ok, viđala sam to, al ne vidjeh podatke o masti (nije da mi je vazno, al interesantno je kako moze ispast 0 masni sir?
dakle to nije pilos u onim posudama s poklopcom nego ono s folijom umjesto poklopca i posuda je okomiti kvadar?!
ok, viđala sam to, al ne vidjeh podatke o masti (nije da mi je vazno, al interesantno je kako moze ispast 0 masni sir?
dakle to nije pilos u onim posudama s poklopcom nego ono s folijom umjesto poklopca i posuda je okomiti kvadar?!
baš taj, ima 0,03g masti na 100g
mali buco
19.11.2010., 10:15
i ja imam tu milbonu s 0% masti :B
i opcenito sve kupujem od njih, slatko vrhnje, vrhnje za kavu, mlijeko, skutu, puter, sve živo, prekavalitetno i prejeftino :cerek:
evo da napišem meni nakon 100g, lijenost me popušta :D
jučer:
DJ kruh, 2 mandarine (doručak)
1 jaje+1 bjelanjak na poriluku, salata od rikole, cherry pomidorica i malo tune (brunch :zubo: )
mali punjeni patliđan, rikola (ručko večera)
2 šnitice gaude (malo me glad čopnula oko 9)
Dobar jutar.
A kaj, mene nitko neće pozdraviti? :p
Jučer jela kad sam došla doma, oko 16h: Komad pilećih prsa, dvije šake meksičke mješavine, salata od svježeg krastavca (pola krastavca pojela, nisam mogla više). Da, sve što pečem, pečem na malo maslinovog ulja. U salatu stavljam kap maslinovog i jabučni, ili aceto.
Navečer, oko 19h, pojela par žlica posnog i 3 rotkvice.
Zaspala ko klada u 21:30h
Eto.
Sad bi i ja probala taj. Jel kod vas i dalje ima posnog Pilosa u Lidlu? :misli:
Sad bi i ja probala taj. Jel kod vas i dalje ima posnog Pilosa u Lidlu? :misli:
ima. ja sam ga dugo kupovala, dojadilo mi. nakon sto sam probala ricotu i njihov zrnati, te naucila praviti paneer, svijet vise nije isti.
ima. ja sam ga dugo kupovala, dojadilo mi. nakon sto sam probala ricotu i njihov zrnati, te naucila praviti paneer, svijet vise nije isti.
Oćem da moj svijet više ne bude isti :cerek:
Šta je paneer i kak se pravi???
Oćem da moj svijet više ne bude isti :cerek:
Šta je paneer i kak se pravi???
domaća skuta. jednostavno rečeno. imaš moj recept za to na temi s receptima.
marty_19
19.11.2010., 18:08
danas:
(nemam neta preko tjedna pa se ne javljam :/ )
d: pola šnite kruha, šnita goude, activia jogurt
mo: jabuka
r: kiselo zelje, kuhani krumpir, komadić pečenog mesa
mo: banana
v: 2 naranče
azucena
19.11.2010., 18:13
održavanje - današnji meni (nije idealan, znam):
9 h - 2 pečena jaja na žlici ulja, paradajz, šnita raženog
13 h - iscijeđena naranča
16 h - tanjur graha, šnita raženog, 3 keksa, 2 listića pringelsa
planiram oko 19 h još jogurt sa 2 žlice zrnatog i 2 šnite deluxe
- mandarina
- int. kruh sa džemom
- 2 kivija i mandarina
- mufini od tikvica (ricota sir, jaje, tikvice, 1 chery rajčica po komadu - ispečeno u kalupu za mufine) zelena salata
- juuuhaaa od brokule i quinoe ovo je tako fino da sam pojela skoro 2 tanjura i samo 2 pečene morske ribice
- mandarina i maala kruška
možda još neki smiksani sir navečer, glaaadna sam...
Ksrena , gladna si zato što sve ovo što si jela je jaaaaaaako lagano, trebaš malo ili povećat na još obroka, ili pojest nešto jače
Sagitta
19.11.2010., 20:20
danas:
m: 2 mandarine
r: quinoa i malo musake (kupus-soja) od jučer
v: 2 žlice posnoga, 4 krastavčića (ne osjećam se sito:()
azucena
19.11.2010., 20:42
i ja sam gladna, manijakalno. :rospija:
- dinstane mahune, matovilac salata
- pečeni kesten
- muffini (tikvica, jajca, posni sir), paradajz
- bučine sjemenke, jabuka
Gledala sam večeras 'Jedi, moli, voli'. Preeeezamoran film, ubio me u pojam.
mali buco
20.11.2010., 12:06
Dobar jutar.
A kaj, mene nitko neće pozdraviti? :p
Eto.
:w
jučer:
jogurt, dj kruh, gauda
šnicl, mahune, salata, 1 lchf kokos kuglica
jogurt, jabuka, malo gaude
CH3-CH2-OH
:zubo:
azucena
20.11.2010., 12:25
hello! danas:
10 h - 3 žlice zrnatog, bioaktiv, šnita raženog, 2 keksa (toliko od disciplini)
14 h - 2 manja pileća odreska s dinstanim povrćem, zdjelica salate
navečer idem na rođendan tako da će biti svega, od konkretnog preko kolača i čipsa do tekućih gluposti i opet ću biti vrlo "disciplinirana".
sve u svemu, nastavljam u revijalnom tonu sa off-danom. :rospija:
ne znam zašto se uopće javljam, ali dobro. :kava:
:w
jučer:
jogurt, dj kruh, gauda
šnicl, mahune, salata, 1 lchf kokos kuglica
jogurt, jabuka, malo gaude
CH3-CH2-OH:zubo:
:confused: skoro upala kemiju - prevedi :ne zna:
Sagitta
20.11.2010., 16:34
valjda je žena mislila reči da je popila malo alkohola navečer:mig:
mali buco
20.11.2010., 16:55
:eek:
valjda je žena mislila reči da je popila malo alkohola navečer:mig:
:D
danas:
jogurt, kivi
2 omanje sarme (s divljom rižom), rasol :rofl: , dj kruh
par žličica ricotte, malo gaude i gavrilovićke
bit će još:
pileći zabatak, pečeno povrće (patliđan, tikvice...), salata (rikola)
mandarina
- kruh sa džemom
- 2 mandarina
- savršena juha od juče od brokule i quinoe, pečena piletina, bijelo meso, dinstani komorač, kupus salata
- mandarina
- monti palačinke 3-4 sa džemom sa stevijom
Sagitta
20.11.2010., 22:13
danas:
d: domaći integralni kruh, pekmez sa fruktozom
r: heljda i zelena salata
m: jabuka
v: pileća prsa, 4 krastavčića
i sad još 2 mandarine
mali buco
21.11.2010., 21:18
danas:
grejp, acidofilno mlijeko
2 pečene paprike punjene mljevenim i mozzarellom, salata od rikole
lchf kokos kuglica
dj kruh, pašteta od tune (najbolje dosad mi je ispala :cerek: )
Giocosa
22.11.2010., 07:26
Bok, društvo!
Ja bi opet k vama, nadam se da nije problem. U međuvremenu sam rješila što sam imala, ali i vratila izgubljene kg. Startam sa 72....opet!
mandarina
- omlet od dva jaja i malo gorgonzole
- mandarina
- juha od cvjetače, pečena janjetina, quinoa pire od cvjetače, kupus salata
- "kolač" sir 0% mm, jaja, jedna naranča , malo quinoe (u receptu je griz) i stevia umjesto šećera - jel sve ovo smije zajedno?? činilo se ok
- 2-3 mandarine
- varivo slanutak - grašak, zelena salata
- bademi
- vege burger, posni sir, paradajz
- bučine koštice, jabuka
pita meni su tvoji jelovnici savršeni :cerek:
sumnjam da imaš višak uz ovakvu clean prehranu,
kako samo uspijevaš se kontrolirati , svaka ti čast , ja bi se samo mogla pokrit preko glave pored tvog jelovnika :brukica:
Sagitta
22.11.2010., 09:33
jučer;
d: domaći integralni kruh, pekmez sa fruktozom, bezkofeinska
r: bistra juha, pileća prsa, cvijetača, zelena salata
m: komad čokoladne monti torte:D, bezkofeinska
v: grejp (još se "oporavljam" :rofl::rofl::rofl:od torte)
azucena
22.11.2010., 11:17
danas -
7 h - tanjur grisa bez šećera, žličica kakaa gore
11 h - 2 pečena jaja na žlici ulja, veeeelika zelena paprika (gmo 200% :D), šnita raženog
14 h - iscijeđena naranča
17 h - 3 žlice zrnatog, jogurt, 2 šnite dimceka
20 h - bioaktiv
danas -
7 h - tanjur grisa bez šećera, žličica kakaa gore
11 h - 2 pečena jaja na žlici ulja, veeeelika zelena paprika (gmo 200% :D), šnita raženog
14 h - iscijeđena naranča
17 h - 3 žlice zrnatog, jogurt, 2 šnite dimceka
20 h - bioaktiv
i ti si savršena :cerek: sigurno nemaš ni ti puno za skinut
sam ja brljavim :(:( sve mi hlače tijesne :(
azucena kolko kalorija unosiš, jesi računala?
aj da i ja nekad ostavim jelovnik, do sada sam naveliko brljala sram me iskreno :brukica:
gladna sam zapopizdit konstantno, danas doručkovala zobene i za sat vrem. koda ništ nisam jela, tako da sam opet morala jest
** zobene i cimet
** 260 g posnog i malo kikirikija
** oko 180g kuhane piletine + riža sa povrćem (iliti sataraš)
bit će dalje:
** opet malo piletine sa ?????????????? neznam
** posni sir navečer i prije spavanja
azucena
22.11.2010., 13:41
i ti si savršena :cerek: sigurno nemaš ni ti puno za skinut
sam ja brljavim :(:( sve mi hlače tijesne :(
azucena kolko kalorija unosiš, jesi računala?
daleko sam ja od savršenog i discipline! :D
ovo danas ima oko 1200-1300 kcal. s obzirom da sam zadnjih par dana jela k'o nesit, danas ću malo srezati. (inače sam na održavanju, iako mi ne gine skidanje ispočetka nastavim li u revijalnom tonu :rolleyes:)
aj da i ja nekad ostavim jelovnik, do sada sam naveliko brljala sram me iskreno :brukica:
gladna sam zapopizdit konstantno, danas doručkovala zobene i za sat vrem. koda ništ nisam jela, tako da sam opet morala jest
** zobene i cimet
** 260 g posnog i malo kikirikija
** oko 180g kuhane piletine + riža sa povrćem (iliti sataraš)
bit će dalje:
** opet malo piletine sa ?????????????? neznam
** posni sir navečer i prije spavanja
ajmo ovak:
1. koliko zobenih i kako - kuhane, pahuljice, sa mlijekom, jogurtom :ne zna:
2. posni i kikiriki?? kikiriki izbaci (ja sam upravo kupila zamrznuto bobičasto voće jagode, borovnice, maline, kupine 300 gr= 13,99 uzela neznam 1/4 toga i pomiješala sa sirom to ja jedem jer je fino. Sam posni sam jela samo jednom ... ne volem )
3. ili piletina sa salatom ili riža s povrčem i salata (osobno pod 1. duže drži)
Obogati si malo hranu: ja najviše obožavam pečene paprike na salatu - to mi je najčešće prilog uz meso pa uz to još jedem i zelenu - puno okusa :klopa: pa nemam osjećaj da mi baš fali riže i krumpira: Ne moraš jest to, nađi si nešto što ti voliš izbor povrća na razne načine je više manje beskrajan....
I ne pretjeruj s posnim jer će ti brzo dosadit, bar meni bi...:ne zna:
mali buco
22.11.2010., 17:04
daans:
D: dj kruh s namazom od tunjevine, kivi
R: salata (2 šake rikole, pol kuglice mozzarelle, naribani komadic celera, maslinovo, žlica namaza od tunjevine, jaje), 1 lchf kokos kuglia
MO: žlica ricotte, lchf kuglica
bit ce još:
V: 2 sarme (s divljon rižom)
Giocosa
22.11.2010., 18:06
Danas:
D - jogurt 0,5%mm i fitnes sa dodacima voća
MO - isto (nisam se dobro pripremila)
R - komadić pilećih šnicela na naglo (veličine dlana), jedan manji krastavac, komad kukuruznog kruha
V -2 manadarine, komadićak kruha i nekoliko šnita pureće šunke delux ...bzz :facepalm:
Sutra ću pokušati ubaciti još jedan obrok, npr.zajutrak i izbaciti kruh. Sasvim nepotreban.
pita meni su tvoji jelovnici savršeni :cerek:
sumnjam da imaš višak uz ovakvu clean prehranu,
kako samo uspijevaš se kontrolirati , svaka ti čast , ja bi se samo mogla pokrit preko glave pored tvog jelovnika :brukica:
Daleko su od savršenog, barem mog pojma :mig:.
Imam ja salca, ali to bez vježbe neće otić a meni se ne da vježbat. Inače, dosta toga pojedem, je sve zdravo ali nakupi se toga, ne gladujem :D i pokušavam da mi ručak bude raznolik kroz tjedan, volim isprobavat nove stvari i ubacivat svašta pa neke obične stvari ispadnu neobične. Ovih dana me jedino pms drma pa mi se konstantno jede ali ja sam i inače control freak pa mi to i ne predstavlja neki problem, zaposlim se s nečim, odem negdje i to je to.
Danas:
- pileće čufte u umaku od povrća s velikim komadima paprike, matovilac salata
- bademi
- posni, paradajz, pola šnite punozrnatog
- bit će jabuka i bučine sjemenke
Sagitta
22.11.2010., 20:28
danas:
m: mali komad monti torte:D
r: komad kuhane piletine, zelena salata
v: dvije žlice posnoga, 3 šnite pureće delux, 4 krastavčića
danas:
m: mali komad monti torte:D
r: komad kuhane piletine, zelena salata
v: dvije žlice posnoga, 3 šnite pureće delux, 4 krastavčića
sjedi 5! :top:
ja danas:
- integralni kruh sa džemom od šljive
- 2 mandarine 2 kivija
- komad janjetine i kuhana qoinoa sa kupus salatom
- malo sira 0% sas mixom bobičastog voća
- 2 kocke 81% čokse (zaglavila u lidlu tražećo 0 % sir - sve prodano!)
- komad sirnog "kolača od jučer"
pure evil
22.11.2010., 21:50
- 2 šnite agramer kruha sa abc sirom
-ručak: par manjih krumpira narezano na ploške, pola karfiola ( ručak sam podijelila na 2 dijela )
-1 mandarina
-tekući jogurt, ostatak od ručka
-banana, mandarina
-jabuka,bademi,čvrsti jogurt
nažalost niš od vježbanja...:o
kuc kuc?
me primate :cerek: ?
ja sam dublin, imam 31 godinu, 165/57
nije da imam puno previše kila, ali puno previše tj loše i nikako ne jedem...
evo današnji dan npr.
ujutro kava s mlijekom, turska,
pa jjoš jedna kava oko 10h...
sad planiram popit još jednu kavu! u međuvremenu sam popila valjda litru čaja od brusnice...doći ću doma oko 18h, i onda spremam klopu, s obzirom da jučer nisam stigla kuhati za danas bit će to divota od tortelina sa 4 vrsta sira i vrhnjem za kuhanje...i onda se otuširam i maltene idem spavati..
takav mi bio i jučerašnji dan, jedino što sam oko 12h pojela hot dog,a navečer se ubila u tortillama, pohanim palačinkama i nastavi niz na ročkasu..
i ovo ovako napisano, ne znam...katastrofa...evo sram me sama pred sobom!
kako tako dalje ne može, a ne da mi se biti na nekoj dijeti bilo kojoj, nakon čitanja i proučavanja vas, što kako i gdje...mislim tj znam da moram mijenjati navike ali iz temelja...
pa vas molim za savjete, ideje i pokude kad zaglibim...
priznaj, samo si se dosla pohvaliti tim brojkama? :kava:
dobrodosla ;)
priznaj, samo si se dosla pohvaliti tim brojkama? :kava:
dobrodosla.
ma nije tako, brojke dobro zvuče, ali situacija je kritična..
hvala :cerek:
samo da pitam, one fitness nestle i tako te pahuljice...to nije poželjno??
Plan za sutra (moram odnekud krenut, ne)
D: šnita graham ili tak nekog crnog kruha sa ABC sirnim namazom, kava s mlijekom
R: Pileći file, zelena salata
MO: mandarina
V: nisam još smislila kaj ću kuhati sutra... :misli:
D: šnita graham ili tak nekog crnog kruha sa ABC sirnim namazom, kava s mlijekom
Pa, nisu baš poželjni jer su puni šećera. Možeš si uzati zobene s malo cimeta, jabuke + još neko voće. Bude jako ukusno i zasitno.:)
azucena
23.11.2010., 14:55
hello!
danas: 8 h - šnita raženog, bio aktiv
11 h - šaka badema
14 h - 100 g tjestenine s umakom (češnjak na žličici ulja, tuna u vlastitom soku, paradajz svježi, malo passate), zdjelica salate
18 h - šnita raženog, 2-3 šnite dimceka, par kockica fete, jogurt
dublin dobrodošla :)
pure evil
23.11.2010., 15:54
Dublin,welcome! :top:
ti si skoro mojih mjera, ja sam 166, a vrtim se valjda za sad oko 57kg,nemam pojma, nisam se neko vrijeme vagala jer sam u zadnja 3 mjeseca jela ko mali slon :o
...tako da te točno kužim kad kažeš da nisu niti tolko kile u pitanju, kolko koma prehrana...vjeruj mi,može se bolje, samo treba stvorit neke nove navike :top: i od većeg zla , birat manje :top:
javi sutrašnji meni :five: plan ti je ok, samo me zanima s čime će završit navečer :zubo:
mali buco
23.11.2010., 16:29
kuc kuc?
pa vas molim za savjete, ideje i pokude kad zaglibim...
tebe znam još sa svekrva :rofl:
dok sam aktivno stalkala tu temu :o
boldano...baš i nije...
meni ti je ok, samo nemoj zaje.at večeru...pojedi normalan obrok, ne 2 zalogaja kruha il slični šit...
npr. ak ti ostane piletine, pojedi komad, salatica neka, eventualno neki kuhani prilog još...(lešo brokule npr...)
Dublin,welcome! :top:
ti si skoro mojih mjera, ja sam 166, a vrtim se valjda za sad oko 57kg
meni se činiš viša :confused:
ja danas:
malo čudan meni, jer sam imala dost posla po gradu, a i neke vijesti su me malo zbedirale pa se nisam začudo preveć orijentirala na žderanje :rolleyes:
D: 2 jaja na malo pancete i poriluku, akao*
MO: acidofilno mlijeko, komad dj kruha
MO: kava, lchf kuglica
i za večeru bu bilo:
V: file lososa, brokula na lešo, cherry paradajzići i rikola :cerek:
* žličica gorkog kakaa umućena u 1.5dcl vruće vode, trećina žličice kokosovog ulja, 3 žličice slatkog vrhnja (netučenog)
Little_Monster
23.11.2010., 17:18
mogu natrag?? :D
kod sam "s vama" papala izgubila sam 9 kg.... sad sam nekih 5 vratila opet :(
odmah pitanje:
doručak: jel bolje da ujutro kupim po putu nešto iz pekare (forneti ili slično) ili da ništ ne pojedem?
mali buco
23.11.2010., 17:49
odmah pitanje:
doručak: jel bolje da ujutro kupim po putu nešto iz pekare (forneti ili slično) ili da ništ ne pojedem?
ajoj, baš mi je žao! ma buš i h opet skinula :D
a za ovo drugo, ajme, ne znam šta je lošije :p
kaj ti pekara ne drži jogurte?
Little_Monster
23.11.2010., 17:54
ajoj, baš mi je žao! ma buš i h opet skinula :D
a za ovo drugo, ajme, ne znam šta je lošije :p
kaj ti pekara ne drži jogurte?
ne... samo čokoladno mlijeko... i mlijeko od litre :p
to je tak kad živiš u malo mjestu
mali buco, ne me cinkati..
večera...hmm..kuhana jaja i salata :misli:
bu prošlo?
bila u nabavci, zobene, jogurt light,
dimcek, graham, jabuke....
moram kombinirati jedan obrok dnevno ovaj tjedan je to večera, idući ručak, da i mm može klopati...nekak nisam vremenski da spremam dva različita jela, a prase samo ne želi jesti...
Da. :)
odmah pitanje:
I jedno i drugo je loše. Radije si složi večer prije zobene+jogurt (1 min i to čak možeš u bočici od jogurta napravit pa uzet sa sobom), ili ispeci vlastita peciva ili tzv. pure muffine (25 min) pa imaš za par dana, peciva i duže ako staviš u zamrzivač pa navečer samo izvadiš da se odmrznu do jutra. Ima još toga samo je potrebno malo mašte i planiranja.
Danas:
- patlidžan, tikvica, seitan dinstani, integralna riža, zelje salata
- jabuka
- pileće čufte od jučerašnjeg ručka, paradajz
- bit će bučine sjemenke i jabuka
večera...hmm..kuhana jaja i salata :misli:
bu prošlo?
bu!
ko želi nađe način. ko ne želi, nađe ispriku.
jep. po sebi sudim. ;)
@LM, poslušaj pitu. žena mudro zbori.
Little_Monster
23.11.2010., 20:14
I jedno i drugo je loše. Radije si složi večer prije zobene+jogurt (1 min i to čak možeš u bočici od jogurta napravit pa uzet sa sobom), ili ispeci vlastita peciva ili tzv. pure muffine (25 min) pa imaš za par dana, peciva i duže ako staviš u zamrzivač pa navečer samo izvadiš da se odmrznu do jutra. Ima još toga samo je potrebno malo mašte i planiranja.
Danas:
- patlidžan, tikvica, seitan dinstani, integralna riža, zelje salata
- jabuka
- pileće čufte od jučerašnjeg ručka, paradajz
saam spomenula da ne znam kuhati? mislim, skuham po potrebi ali nisam nešto vješta i ne uživam u tome ::brukica:
a jogurt bi bio ok? sam ili uz neko pecivo? budem si od doma uzela jogurt
mali buco
23.11.2010., 20:17
saam spomenula da ne znam kuhati? mislim, skuham po potrebi ali nisam nešto vješta i ne uživam u tome ::brukica:
a jogurt bi bio ok? sam ili uz neko pecivo? budem si od doma uzela jogurt
nauči :B
jogurt i integralno/crno pecivo ajde...može proć :D
Little_Monster
23.11.2010., 20:27
ma hoću :) muffine bi još nekak složila :)
Giocosa
23.11.2010., 21:28
Danas:
Z - wasa kreker, šnita delux i malo ABC namaza
D - malomasni jogurt i fitnes pahuljice
MO - šaka suhih šljiva
R - varivo s rižom...veći tanjur :)
V - 3 fete delux i žlica posnog sira
jezuš!!!!!!!!! malo se maknem i tema se digne iz mrtvih...
tak je to kad "stare curke" prihajajo (bilo vam je i vrijeme )
danas:
- kruh sa džemom
- 3 mandarine
- ostatak janjetine i qoinoe,kiseli kupus salata
- 2 mandarine, 3 kocke 81% čokse
- zrnati sir
Kombiniras ili...?
pure evil
23.11.2010., 22:26
meni se činiš viša :confused:
Nažalost nisam!
Kad sam se doma mjerila, izmjerila sam 165, kad sam se kod doktorice mjerila,ona je rekla da sam 167,pa uzimam 166 kao neku zlatnu sredinu :zubo:
Možda si me zamjenila sa blizankom?
bu!
ko želi nađe način. ko ne želi, nađe ispriku.
jep. po sebi sudim. ;)
@LM, poslušaj pitu. žena mudro zbori.
slažem se s curama...
ne moraš odma skroz radikalne promjene uvodit,
ali možeš polako počet si planirat obroke i slično :top:
nauči :B
jogurt i integralno/crno pecivo ajde...može proć :D
slažem se..
uzmi za doručak barem jogur i int.pecivo, ili u jogurt stavi zobene pa nosi sa sobom...
a kuhanje ti i nije neka prevelika mudrost...ja sam prije mislila da nikad neću naučit kuhat..a to je jednostavno pračenje recepta korak po korak...
nemaš kaj fulat,... ako ti ne uspije svako jelo odmah,uspjet će 5.put!
jezuš!!!!!!!!! malo se maknem i tema se digne iz mrtvih...
tak je to kad "stare curke" prihajajo (bilo vam je i vrijeme )
super je kad se je tema malo podigla!!
Moj današnji meni s kojim nisam skroz zadovoljna,al moglo je biti i gore:
-zobene,jogurt, pola jabuke narezane na kockice,cimet, malo suhog ananasa, mljeveni lan
-int.tjestenina (penne) sa tunom,češnjakom,kurkumom , zelena salata ( masl.ulje,aceto, dodam i provansalskog začinskog bilja - meni je to predobro!! ) ( to sve opet podijeljeno na pola )
-banana, mandarina
-ostatak od ručka
-banana,mandarina
-u bircu/pizzeriji: ono čajno pecivo koje se dobije uz čaj, korice od pizze umočene u neki umak (malo od vrhnja,malo sos)
-sendvič od 2 šnite agramer kruha, 1 tost sir, 1 šnita dimceka, namaz zdenka sir, krastavci , čvrsti jogurt
ajme kad vidim to sve napisano,pozli mi :eek:
Ksrena..vidim da tipkas tu i na Montiju,
Moze objašnjenje?
Kombiniras ili...?
može...
ak me pratiš vidiš da ni ovdje ni tamo nitko ne prigovara...
i monty je zapravo način prehrane a ne dijeta... recimo da je vrrrlo slično ovoj temi. Nema strogih pravila, nema zabranjenih stvari, bitno je pravilno kombinirat i ne obećava -200 kg u 20 minuta.
Tamo sam svratila da mi pomogne malo vratit se na pravi put, jer sam nakon ljeta jednostavno ispala iz ritma...
Integralne stvari, voće, povrće 5-6 obroka je već odavno za mene normalna stvar.
mali buco
23.11.2010., 23:32
Nažalost nisam!
Kad sam se doma mjerila, izmjerila sam 165, kad sam se kod doktorice mjerila,ona je rekla da sam 167,pa uzimam 166 kao neku zlatnu sredinu :zubo:
Možda si me zamjenila sa blizankom?
o isusa ti! ma nisam te zamijenila, kaj ti je :rofl:
al tak sam stekla dojam da nisi tak puno niža od mene, a ja sam 177...
ne znam, valjda mi je centar za percepciju poremećen :o
nego, cure, kaj sam skužila... broj 4...to je idealan broj obroka u danu...za mene, jel!
odlično mi je tak! sve manje i više od tog mi je tu mač!
pure evil
23.11.2010., 23:48
Neznam stvarno buco :zubo: nisam ja sad nešto ful niska, ali bilo bi super kad bi bila par cm viša... nu dobro, nikad ne paše nikome ništa, nit kad ima kovrčavu kosu - onda bi ravnu,i obrnuto :rofl: dakle ja sam 166, 167cm po mjerenju kod doktorice.. mogla bi se opet izmjerit,možda sam narasla :zubo:
Ja sam danas otkrila da čim duže žvačem hranu - duže sam sitna :D
oke,znam da ovo nije otkrivanje tople vode,i možda 90% vas tako radi, ali ja sam evo danas tjesteninu i tunu žvakala 30 puta pa tek onda progutala - baš sam htjela to "testirat"... nisam sve pojela za 5min, i stvarno sam duže ostala sita..još ću brojat par puta,a kasnije mislim da to postane stvar navike,tj dok osjetiš da je hrana dovoljno "kašasta" da se može progutat :zubo:
jutro :w
evo ja sam jutros doručkovala nakon ....ne znam ni sama koliko..
6.40h dvije kave s mlijekom
7.45h jogurt light z bregov, 1 jabuka
mali buco
24.11.2010., 13:16
@ dubli, oke je ovo, ak ti želudac može preživit 2 kafe natašte :eek:
ja danas:
dj kruh s trokuticem sira, kava s kokosovim uljem (trecina žličice) i 2 žličice vrhnja
kivi, acidofilno mlijeko (pola, tj 100ml)
salata (2 jaja, pol avokada, luk, maslinovo, surimi - 240g) ubila se u jelu, al nešto sam baš glađušna danas...
bit ce još:
kava (s malo kokosovog)
ostatak acidofilnog mlijeka, pomiješanog s 2 žlice ricotte i 2 žlice šumskog voca
Moj želudac ne zna kako je to započeti dan bez kave,
s tim da je to ona skuhana u džezvi, franck :cerek:
onak, kava je jednina ovisnost koje se ne odričem :nono:
nego, čaša npr crnog vina???
e da, i da li je ok za obrok ručak ili večeru, onak zdinstam luk, pa malo paprike, paradajza... i to kao prilog npr pilećem fileu???
i zna da sam dosadna, npr mahune? zdinstane na malo vode??
Little_Monster
24.11.2010., 13:38
D: jogurt :D:D:D:D
-paket smokica :brukica:
R: 2-3 žlice sira, 2 kuhana jaja, tost
M: jabuka i naranđa
V: kaj naprave moji.... vjerojatno neko meso i salata (neću uzeti prilog ni kruh)
jel dobro?
ah Little, ja sam friška u ovom poslu :cerek:
nego, meni se čini ko da ti je večera "jača" od ručka...al ja ionak slabo vidim :mig:
Little_Monster
24.11.2010., 13:50
ah Little, ja sam friška u ovom poslu :cerek:
nego, meni se čini ko da ti je večera "jača" od ručka...al ja ionak slabo vidim :mig:
kad sam samo navecer doma :D
a i to je vecera oko 18h
nego, čaša npr crnog vina???
e da, i da li je ok za obrok ručak ili večeru, onak zdinstam luk, pa malo paprike, paradajza... i to kao prilog npr pilećem fileu???
i zna da sam dosadna, npr mahune? zdinstane na malo vode??
vino je u redu. al ono, ne butelja :zubo:.
čaša vina nakon ručka, onako damski. radi ugleda i linije :top:
ovaj dinst-bućkuriš ko prilog je okej.
vino je u redu. al ono, ne butelja :zubo:.
čaša vina nakon ručka, onako damski. radi ugleda i linije :top:
ovaj dinst-bućkuriš ko prilog je okej.
butelja, pa ko spominjao butelju :misli:
napisala sam čašu :zivili:
baš dobila 12 butelja jednog finog
e super...onda bu lakše kuhati!
ja uz sve te bućkuriše moram još imati i šniclu, karmenatlu,
mesinu uglavnom...s tim da mm preferira svinjetinu, a ni meni nije mrska :rofl:
sad sam si isprintala prvu stranu, sve ono šta je atlantis pisala...lakše će mi bit slagati dnevne menie :cerek:
ja ko provalija i dalje :(
** zobene 40g na vodi + 2 kašikice kakaa, pa malo kasnije za sat ipo 200g posnog
** jogurt probiotik + 4 lista šunke za pizzu ( 120cal / 100g)
** 200g kuhane piletine + zelena salata sa žličicom ulja
** 3u1 kavurina + probiotik
dalje će bit posni 250g , a vjerojatno ću još nešt ubacit, pregladna sam ovih dana
butelja, pa ko spominjao butelju :misli:
napisala sam čašu :zivili:
baš dobila 12 butelja jednog finog
e super...onda bu lakše kuhati!
ja uz sve te bućkuriše moram još imati i šniclu, karmenatlu,
mesinu uglavnom...s tim da mm preferira svinjetinu, a ni meni nije mrska :rofl:
sad sam si isprintala prvu stranu, sve ono šta je atlantis pisala...lakše će mi bit slagati dnevne menie :cerek:
tak su meni rekli kad sam pitala - a kako alkohol ide uz dijetu? pa kolko pijes dnevno? :zubo: reko casu, dvije s vodom, 1 u 3 mjeseca :D.
takva sam ti i ja. u jelu mi uvijek fali nešto treće. meso + salata mi recimo nije dovoljno. mora bit bar neki umak. al sve je to stvar navike. :ne zna:
kad imam volje i motivacije, radim isto tako neki lagani čušpajzić ili u zadnje vrijeme grahorice (slanutak, grah, leća... ) pa šeflja toga fino upotpuni dojam.
takva sam ti i ja. u jelu mi uvijek fali nešto treće. meso + salata mi recimo nije dovoljno. mora bit bar neki umak. al sve je to stvar navike. :ne zna:
možda je tu moj problem :misli:
mi imamo jedan obrok zajednički, i to je većinom
ako čušpajz, onda je samo čušpajz!
ili juha, ali onda uz juhu i šnicla, i krumpir/tjestenina i salata
ali..ne stignem uvijek tako kuhati...onda se jede
pršut, pa sir, pa kruh
pa namaz ovaj, namaz onaj,
špek, topli sendvići...i tako to!
i onda ispadne da pojedem npr manje pršuta nego kruha sa sirnim namazom! i to sve oko 20h...samoubojstvo!
a čitav dan sam do tada npr. pojela pardon popila 5 kava...
možda je tu moj problem :misli:
tvoj problem su pohane tikvice :p
tvoj problem su pohane tikvice :p
ja volim pohane tikvice :mama:
i pohane patliđane :klopa:
edit: da znam, na teflonskoj tavi....mrvicu ili ništa ulja,
ne pohano :nono:
glede pohanog.
nekidan sam radila piletinu uvaljanu u jaja te umjesto mrvica bademi mljeveni i kokos. meso je prije bilo marinirano u sojasosu, đumbiru i limunu.
nije bilo masno, štoviše bilo je suho i hrskavo.
IZMJENA:
** zobene 40g na vodi + 2 kašikice kakaa, pa malo kasnije za sat ipo 200g posnog
** jogurt probiotik + 4 lista šunke za pizzu ( 120cal / 100g)
** 200g kuhane piletine + zelena salata sa žličicom ulja
** 3u1 kavurina
**120g miješanog mljevenog mesa + kupus salata + kašika posnog
** večera 200g posnog
Kris di ti tu vidiš pohane tikvice :zubo: :zubo:
ne jedem ih u zadnje vrijeme, ne pamtim kad sam ih zadnji put pripremala, znaš šta sad radim (ak smijem reć) :zubo:
uzmem bilo kojeg povrća ili špinat, ili karfiol, ili pomješam razno povrće npr. mrkvu, kupus.... to sve skuham , ocijedim, ohladim, sameljem iliti usitnim, dodam jaje, mrvica, sve izmješam rukom, i valjam u int. brašno , jaje i mrvice i onda to poham :zubo: da, da..opet poham, eto odrekla se tikvica a navukla na ovo :bonk: :bonk: dobro nije ni to često..
i ja čak znam da kuhana mrkva :nono:
i ja čak znam da kuhana mrkva :nono:
da znam, ali kažem BILO koje povrće, najčešće radim sa špinatom,blitvom ili karfiolom, al opet pohano,..znam da će me sad neke tuć ovdje zbog toga :brukica:
Kris di ti tu vidiš pohane tikvice :zubo: :zubo:
da znam, ali kažem BILO koje povrće, najčešće radim sa špinatom,blitvom ili karfiolom, al opet pohano,..znam da će me sad neke tuć ovdje zbog toga :brukica:
...samo sam se sjetila jednog svojeg posta upućenog prije svega tebi... nemoj da ga idem naći ;)
neće te nitko od nas tući. tući ćeš se sama nakon nekog vremena... trust me :zubo:
dakle....1 dan iza mene...
ujutro kava, dvije kave
pa jogurt i pola jabuke
kak nisam bila gladna onda sam oko 12 pojela drugu polovicu jabuke.
i drugu polovicu jogurta..imam onaj 0,5% od pol litre...znači 2.5 dcl po obroku!
sad sam došla doma i bila sam gladna, pa sam pojela 4 one male žličice posnog sira i 4 kriške dimceka..
oko 20h je večera....planiram jedno ili dva tvrdo kuhana jaja + zelena salata!
danas pila vode na litre, i pol šalice žutog čaja a onda sam pomislila da bum :rigo:
pa sam s ostatkom zalila cvijet :cerek:
ne pašu mi tu žuti, zeleni etc čajevi :ne zna: zakaj
i to je to za danas...
sutra ćemo pileći file...eno ga odmrzava se :D
pure evil
24.11.2010., 17:43
Moj želudac ne zna kako je to započeti dan bez kave,
s tim da je to ona skuhana u džezvi, franck : cerek:
onak, kava je jednina ovisnost koje se ne odričem :nono:
I ja sam ti veliki kavoljubac,al obične kave,ili turska bez šećera i mlijeka, ili jacobs night&day ili tak neka instantica...
i cugala sam ruku na srce pa barem 5 šalica dnevno...a to nisu bile one male šalice,nego prave šalice,jel :zubo:
i sad u zadnjih tjedan - dva, kak sam se navukla na žuti čaj, popijem ujutro jednu kavu , i kasnije mi uopće ne paše :eek: nemrem vjerovat :eek:
neznam dal je to prolazna faza,ili mi se fakat organizam želi malo očistit od kave,ali ja sam mogla bilo kad i bilo gdje popit kavu, a sad no way :confused::ne zna: nije da se žalim,bolje je pit čaj neg kavu,al ono,nije mi jasnooooo :rofl:
haha dianna, Kris se je sjetila tvoje slabosti...
bućkuriši od povrća su uvijek dobro došli :top:
sa alkoholom budite oprezne jer usporava mršavljenje,sadrži puno šećera,ali jedna čaša svako tolko vas neće ubit :mig:
sjetite se samo ljudi koji cugaju pivu i gemište,kolke trbušine imaju :D
:Pivo: al isto volim...
s vremena na vrijeme neće ubit! Za mene je doseg što sad danas nešto pojela do 12h.... :top:
57.8kg točno...sad se vagnula :cerek:
pure evil
24.11.2010., 17:56
zavolit ćeš neke stvari s vremenom,a neke ćeš totalno odbacit ili jako smanjit... :mig:
sve smo mi prošle tu fazu :zubo:
i to ne zato jer su ti cure na forumu rekle da to nešto ne valja, nego ti se jednostavno organizam navikne na manje šećera,pa su ti neke stvari preslatke itd itd i ne tamaniš više normalne čokse nego one sa 70% kakaa :cerek:
dianna,pohanje je tvoja slabost,prihvati to :zubo: neće te nitko ubit zbog toga!
ako to tolko voliš,dopusti si to npr 2x na tjedan ,a ne svaki dan.. pa postepeno smanjuj ako možeš :mig:
meni je i dalje junk food slabost,i jako se teško kontroliram..
ali i uz to,uspjevam smršavit i održavat kolku tolko liniju ;)
face the fear!!!
ja ne volim slatko...
uopće..tu i tam pojedem koji kolač u gostima da ne uvrijedim domaćicu...
kraj mene čoksa može istrunut..
ali bilo je tam s nekih 15 16...živjela sam od čokolade...
- krumpir iz pećnice, brokula, zelena salata
- posni sir, paradajz, cikla, 2 šnie soja salame
pure evil
24.11.2010., 21:55
Danas sam napokon zadovoljna! i za čudo ful sita!!
-1 šnita agramer kruha sa abc sirom ( više nisam mogla )
-pola jabuke
-salata od graha,tune i dinstanih šampinjona
-banana
-zrnati sir sa malo jogurta, 3 šnite dimceka premazane abc sirom i zarolane :zubo:
-2 mandarine
-vježba: 20 min steper!
Ova vježba me je ubila totalno... jaaako sam se opustila,i sad mi je koma kad vježbam, opet sam na početku :( riknula sam dok sam stepala..
al sad kad mi se prestane vrtit :zubo: i kad dođem k sebi, osjećat ću se super :D
Little_Monster
24.11.2010., 22:01
al sad kad mi se prestane vrtit :zubo: i kad dođem k sebi, osjećat ću se super :D
:lol::lol:
samo polako!
danas, naravno, nije bilo po planu
D (oko 7): jogurt
- (11h)smokici
R (13h): 2 kuhana jaja, 2 žlice sira sa malo jogurta, 2 kuhana jaja, tost
- prespavala :D
V(18h): grah sa komadicima piletine, salata
(22h)-jabuka, naranca
paziti na smajliće koi su na gastro zabranjeni :špot mode off:
- (11h)smokici
koji je uopce sastav toga? :ne zna:
zrak, E-ovi, kalorije?
pizdekalo
24.11.2010., 23:17
drage cure, moram vam se pohvaliti da sam smršavila 3 kg od kad sam se prvi put javila ovdje :cheer:
sram me pisati što jedem svaki dan iako je tema jesti fino i mršaviti ..
danas:
doručak ništa
ručak: varivo grah s tjesteninom (jedan tanjur), salata zelje
večera: pečena piletina, kiseli krastavci
još kilu do dvije dolje i ja sretna :cerek:
pure evil
25.11.2010., 00:21
l.monster, dobro sam,došla sam k sebi :zubo:
drage cure, moram vam se pohvaliti da sam smršavila 3 kg od kad sam se prvi put javila ovdje :cheer:
danas:
doručak ništa
bravo za minus!
ALI!!
Kaj ti nije to premalo klope tokom dana?? di su ti međuobroci ( voće!! ) ?
skinut ćeš ti još te 2 kile...ali onda slijedi ono najgore - održavanje :zubo:
pretpostavljam da ujutro popiješ kavu :zubo: pa si sita do ručka, za ručak se napucaš skroz da nemreš disat i onda si sita do večere?
al nemoj si to radit, obavezno doručkuj, i ubaci barem jedan međuobrok!
dianna,pohanje je tvoja slabost,prihvati to :zubo: neće te nitko ubit zbog toga!
ako to tolko voliš,dopusti si to npr 2x na tjedan ,a ne svaki dan.. pa postepeno smanjuj ako možeš :mig:
meni je i dalje junk food slabost,i jako se teško kontroliram..
ali i uz to,uspjevam smršavit i održavat kolku tolko liniju ;)
face the fear!!!
jeap :zubo: :lol:
ma nije šalim se , ali jednostavno volem :zubo: netko voli nešta , ja pohano povrće
i uopće ne jedem to često, ti kažeš 2xtjedno, ma kakvi,neznam kad sam zadnji put pravila to, u stvari jesam karfiol sam radila al prije 10-tak i više dana :p
jutro.... :kava:
dakle, doručak; 2 kave s mijekom oko pol 7, sendvić od dvije šnite agramer kruha,onak ko toast, premazane sa posnim sirom i 4 šnite dimceka, uz to 2.5 dcl jogurta...
za ručak planiram popiti ostatak jogurta, i jednu jabuku..
večera bude pileći file, salata i bistra juha!
mali buco
25.11.2010., 09:45
neko ima ambiciju bit teta moderator one day :rofl:
danas:
doručak ništa
bravo, čestitam!
al daj bar nekaj ubaci u kljun ujutro...teško ce ti bit održavat kilažu kad smršaviš, ak buš i dalje na 2 obroka dnevno :ne zna:
jeap :zubo: :lol:
ma nije šalim se , ali jednostavno volem :zubo: netko voli nešta , ja pohano povrće
i uopće ne jedem to često, ti kažeš 2xtjedno, ma kakvi,neznam kad sam zadnji put pravila to, u stvari jesam karfiol sam radila al prije 10-tak i više dana :p
aj, vidim da se prorijedila pohano :D
kod mene je isto: nemoj misliti na torticu /čitaj: pohane tikvice), nemoj misliti na...
i evo, nisah ih jela vec valjda pol godine...a ni pohanog piceka nisam vec jedno 2 mjeseca
jutro.... :kava:
dakle, doručak; 2 kave s mijekom oko pol 7, sendvić od dvije šnite agramer kruha,onak ko toast, premazane sa posnim sirom i 4 šnite dimceka, uz to 2.5 dcl jogurta...
za ručak planiram popiti ostatak jogurta, i jednu jabuku..
večera bude pileći file, salata i bistra juha!
ovak, dobro ti ide, ZASAD... što primjecujem kod tvojih jelovnika: piletina, posni, jabuka, jogurt... puknut ceš! ubaci malo raznolikije stvari slobodno, pa i ono što jako voliš a deblja, samo u mini količinama...bit ce ti lakše!
mali buco
25.11.2010., 11:17
zaboravih, danas:
dj kruh, malo gavrilovicke, kivi, kava s kokosovim uljem i malo vrhnja
bit ce još:
lchf brownie, acidofilno mlijeko
pola punjenog patliđana, rikola, čeri paradajzici
pola punjenog patliđana
pure evil
25.11.2010., 12:32
dublin,ovo je i dalje malo,ali pretpostavljam da se "popravljaš"
ajd živim za taj dan kad ćeš imat još i 2 međuobroka,npr voće :D i kad će ti ručak biti malo jači :zubo: :five:
dublin,ovo je i dalje malo,ali pretpostavljam da se "popravljaš"
ajd živim za taj dan kad ćeš imat još i 2 međuobroka,npr voće :D i kad će ti ručak biti malo jači :zubo: :five:
Nemaš pojma, organizam mi je u šoku zbog hrane ujutro :rofl:
ma znam da je jelovnik u banani, ali neka ludnica na poslu i dođem kasno doma, pa kombiniram nekaj na brzinu.
evo, tek sad idem ostatak jogurta maznut.
voće ne volem nikako, pa i pola jabuke je pothvat...
Little_Monster
25.11.2010., 14:40
koji su zabranjeni?
koji je uopce sastav toga? :ne zna:
zrak, E-ovi, kalorije?
neznam, ali mogu se kladit da nije dobro :)
l.monster, dobro sam,došla sam k sebi :zubo:
bravo, bravo. danas opet? ja ću danas vježbe za trbuh i leđa. odlučila sam i ja vježbati.
danas:
-kava, bio pecivo
-mali sendvic, 2 dl mlijeka
-jogurt
-kuhano kiselo zelje, komad mesa
-jabuka i/ili naranda
-??? može neka salata sa komadicima mesa/salame??
koji su zabranjeni?
onaj koji izbacuje sadržaj svog želudca. mislim da ga je dublin bila stavila.
ne znam jel još koji.
onaj koji izbacuje sadržaj svog želudca. mislim da ga je dublin bila stavila.
ne znam jel još koji.
PARDONIRAM SE :cerek:
nisam znala....još friška na ovom podforumu :mig:
azucena
25.11.2010., 15:57
hello!
danas:
12 h - banana i kava(o da, spavala sam do 12, prvi slobodan dan nakon 4 mjeseca :jumping:)
14 h - 100 g tjestenine sa paradajzom, češnjakom, passatom, zdjelica cikle
17 h - 2 kuhana jaja, paradajz, pola šnite raženog
20 h - jogurt, šaka badema
Giocosa
25.11.2010., 18:30
Danas:
D - fitnes s dodatkom voća i jogurt
MO - isto, mandarina
R - lešo blitva s jednim krumpirom, malo raženog kruha, piletina na naglo, red tamne čokolade
V - posni sir, bademi
pizdekalo
25.11.2010., 18:34
bravo za minus!
ALI!!
Kaj ti nije to premalo klope tokom dana?? di su ti međuobroci ( voće!! ) ?
skinut ćeš ti još te 2 kile...ali onda slijedi ono najgore - održavanje :zubo:
pretpostavljam da ujutro popiješ kavu :zubo: pa si sita do ručka, za ručak se napucaš skroz da nemreš disat i onda si sita do večere?
al nemoj si to radit, obavezno doručkuj, i ubaci barem jedan međuobrok!
nemam ja međuobroke, doručak u zadnje vrijeme rijetko jedem, osim ak sam baš gladna, običaj mi je popit šalicu čaja ujutro (sa šećerom naravno :) )
i ne natrpavam se za ručak i večeru, zbilja sam prepolovila obroke koliko sam prije jela...
voće dok se sjetim.
pizdekalo
25.11.2010., 18:40
bravo, čestitam!
al daj bar nekaj ubaci u kljun ujutro...teško ce ti bit održavat kilažu kad smršaviš, ak buš i dalje na 2 obroka dnevno :ne zna:
fala, potrudit ću se za doručak :)
danas: doručak ništa, odnosno šalica čaja od kamilice sa šećerom :D
ručak: meso na saft sa graškom (mini porcija), cikla
međuobrok?: sladoledna torta u mc'donaldsu :brukica:
i za večeru ću ili šalicu čaja ili mlijeka sa kraš expresom...
- kelj lešo, 2 soja faširanca, zelje salata
- 2 mandarine, par badema
- posni, šnita punozrnatog, paradajz
- bit će jabuka i bučine koštice
MissFelicity
25.11.2010., 20:42
Drage cure kod vas je vesela atmosfera i nadam se da me primate u svoje društvo :cerek:. Bilo bi poželjno da skinem ˝nekoliko˝ kilograma, a treba mi neki poticaj i neka rutina u svemu tome, a ovo vaše pisanje menija i međusobna podrška mi se čine kao dobar početak:). Imam 69 kg, a niska:o sam 166 cm. Kad bih nakon 3 mjeseca ugledala na vagi brojku 60 to bi bio san snova:cerek:, sa 60 sam bila prezadovoljna sama sa sobom, ali i 65 kg bi bilo dovoljno za početak. Nekako mi se čini da je to realan cilj, da nisam pretjerala sa željama, 9 kg podijeljeno na 3 mjeseca iznosi 3 kg mjesečno pa mi se to čini ok. Taman bih negdje do svog rođendana dostigla željenu kilažu :cerek:. Problem je što ne vježbam, sramim se zbog toga i znam da je to nužno, hodam dosta ali to očito nije dovoljno, ali nadam se da ću uskoro opet početi s pilatesom. Drugi mi je problem što ne jedem meso i često se uhvatim da jedem previše ugljikohidrata pa ću malo više proučiti pitine menije (uspjela sam poloviti da su tvoji meniji pretežno vegetarijanski). Ne mislim krenuti radikalno, smatram da me koja kockica čokolade ili kuglica mog omiljenog rafaela neće toliko ugroziti, ali definitivno moram poraditi na svom jelovniku, večeri prvenstveno. Isprike na dugom postu ali morala sam se ispucati. Plan za sutra još ne znam, javit ću ga dok smislim:).
Drage cure kod vas je vesela atmosfera i nadam se da me primate u svoje društvo :cerek:.
hoćeš napisati kako se trenutno hraniš? kako ti otprilike izgleda dan, obroci? npr što si danas sve pojela?
došla doma s posla prije pol sata..
ne kuha mi se nikaj pa ni pileći file..bude sutra :rofl:
mm je nešto pod 45 narezao,
ja sam pojela pol šalice zobenih sa jogurtom light
nije da su mi nekaj extra fine, al jbg....dobre su za probavu :misli:
kaj ne???
mm je nešto pod 45 narezao,
:lol::lol::lol:
mislim da volim 45 :zubo:
glede zobenih. osobno ih ne volim i ne čine mi dobro, kao ni bilo šta žitarično.
no, to moze biti dijelom zato jer ih ne znam pripremiti.
znam da ima neki razlog zasto se zobene i sve mora namakati ili skuhati? ali ne znam zasto? jel netko proucavao, primjenjivao?
MissFelicity
25.11.2010., 21:12
hoćeš napisati kako se trenutno hraniš? kako ti otprilike izgleda dan, obroci? npr što si danas sve pojela?
Ironija je u tome što znam kaj bi trebala jesti ali me dokrajče kolači, tome ne mogu odoljeti, i količine, ničega nije dobro previše. Većinom jedem zobene s grožđicama, sjemenkama i jogurtom za doručak ili neke druge žitarice, svježi sir, domaći integralni kruh s domaćim džemom, čaj pijem bez šećera, kavu ne pijem uopće, jedem stvarno sve moguće žitarice, mahunarke, povrće, seitan, soju ne baš često al ima i toga. Zapršku ne koristim jer mi smeta za želudac, koristim ponekad slatko il kiselo vrhnje u jelima al mislim da to nije toliki grijeh, to su neznatne količine. Kaj ja znam, nema mi smisla pisat kaj sam jela danas kad sam to zaribala s kolačima opet - orehnjača i makovnjača. Sreća pa znam da narednih dana nema kolača al nemam pojma kaj ću kad će ih opet biti, snaga volje pri susretu sa šećerom mi je nikakva. Plus je i što sam trenutno nezaposlena, nemam nekakvih prevelikih obaveza, znači mogu si kuhati svježe i svaki dan, al to radim oduvijek. Evo, jela sam zobene ujutro s jogurtom (meni su zobene fine i sva zdrava hrana mi je fina:) al fina mi je i nezdrava), između obroka mandarine i jabuku, za ručak grašak na gusto s noklicama i salatu, za večeru sam planirala svježi sir u nekom obliku al je u međuvremenu neplanirano uletilo nekoliko komada kolača pa za večeru nisam mogla više ništa.
aaatina
25.11.2010., 21:29
Ne znam gdje da pitam,a vas čitam,možda znate odgovor,koji je najbolji integralni kruh,a da je ukusan,ono "mokro" čudo iz DM mi nije fino,vidjela sam u Lidlu integralni tost,ne znam da li je to ok? Tražim neki kruh da je relativno ukusan,a da ga ima za kupiti u većim trgovačkim centrima,sorry na offu
mali buco
25.11.2010., 21:34
Ne znam gdje da pitam,a vas čitam,možda znate odgovor,koji je najbolji integralni kruh,a da je ukusan,ono "mokro" čudo iz DM mi nije fino,vidjela sam u Lidlu integralni tost,ne znam da li je to ok? Tražim neki kruh da je relativno ukusan,a da ga ima za kupiti u većim trgovačkim centrima,sorry na offu
meni je ovaj iz lidla predobar! i tostiran i netostiran...jedino, ne znam sad za sastav, mislim da unutra ima i nekih "ne tako zdravih" sastojaka, kao uostalom u svakom kupovnom kruhu....
mali buco
25.11.2010., 21:37
zaboravih, danas:
dj kruh, malo gavrilovicke, kivi, kava s kokosovim uljem i malo vrhnja
bit ce još:
lchf brownie, acidofilno mlijeko
pola punjenog patliđana, rikola, čeri paradajzici
pola punjenog patliđana
moram se kvotat, pojela sam još trećinu šipka i još mrvu dj kruha s par šnitica čajne :o
fak šit :D
al to je dragi kriv, ćopil mi je pol večere, pa sam ostala gladna :o
Ironija je u tome što znam kaj bi trebala jesti ali me dokrajče kolači, tome ne mogu odoljeti, i količine, ničega nije dobro previše. Većinom jedem zobene s grožđicama, sjemenkama i jogurtom za doručak ili neke druge žitarice, svježi sir, domaći integralni kruh s domaćim džemom, čaj pijem bez šećera, kavu ne pijem uopće, jedem stvarno sve moguće žitarice, mahunarke, povrće, seitan, soju ne baš često al ima i toga. Zapršku ne koristim jer mi smeta za želudac, koristim ponekad slatko il kiselo vrhnje u jelima al mislim da to nije toliki grijeh, to su neznatne količine. Kaj ja znam, nema mi smisla pisat kaj sam jela danas kad sam to zaribala s kolačima opet - orehnjača i makovnjača. Sreća pa znam da narednih dana nema kolača al nemam pojma kaj ću kad će ih opet biti, snaga volje pri susretu sa šećerom mi je nikakva. Plus je i što sam trenutno nezaposlena, nemam nekakvih prevelikih obaveza, znači mogu si kuhati svježe i svaki dan, al to radim oduvijek. Evo, jela sam zobene ujutro s jogurtom (meni su zobene fine i sva zdrava hrana mi je fina:) al fina mi je i nezdrava), između obroka mandarine i jabuku, za ručak grašak na gusto s noklicama i salatu, za večeru sam planirala svježi sir u nekom obliku al je u međuvremenu neplanirano uletilo nekoliko komada kolača pa za večeru nisam mogla više ništa.
welcome :D
kvotam ti cijeli post, jer ko da sam ga ja pisala ;)
MissFelicity
25.11.2010., 21:48
welcome :D
kvotam ti cijeli post, jer ko da sam ga ja pisala ;)
Hvala:).
Problem je u tome što mi na kraju nitko ne može pomoći osim da ojačam karakter, al vidjet ćemo možda bude sreće s ovim pisanjem menija, disciplina mi nije jača strana pa me možda baš to trgne da se napokon riješim tih kila:ne zna:.
Sutra će biti heljda s povrćem i dimljenim tofuom za ručak to mi se čini dovoljno dijetno, cijeli meni napišem sutra.
Da, imam 24 god., pa se nadam da će te kile otić, negdje mi je ostalo u sjećanju da je do 25. lakše, a kasnije sve teže pa da uhvatim ovu zadnju priliku:D.
mali buco
25.11.2010., 21:50
Da, imam 24 god., pa se nadam da će te kile otić, negdje mi je ostalo u sjećanju da je do 25. lakše, a kasnije sve teže pa da uhvatim ovu zadnju priliku:D.
:tuzni:
how very true... al to je ipak individualno, neki izdrže i do 35. :zubo:
ja najmrzim kad napravim jelo i ne ispadne dobro. bude mi gadno i onda pojedem nesto drugo. sendvic na primjer, jer sam tad vec smrtno gladna i ne mogu cekati dok se novo jelo spremi.
to mi se danas dogodilo s juhom od bundeve. ne znam koji joj je vrag bio, al bila je gadna.
a obozavam tu juhu inace. :mama:
a đe ksrena?
MissFelicity
25.11.2010., 22:02
to mi se danas dogodilo s juhom od bundeve. ne znam koji joj je vrag bio, al bila je gadna.
a obozavam tu juhu inace. :mama:
Bundeve su obično sve prefine al nekad znaju bit čudnog okusa, iz kojeg razloga nemam pojma:ne zna:, ali dogodilo mi se nekoliko puta iako sam radila sve kao i inače, a juha ispala baš nikakva.
a đe ksrena?
nu me :cerek:
durim se zbog okrutne sutrašnjice :( :zavidna:
menu:
- mandarina
-"monti" čokolino* (što volem kad otkrijem nešto novo): zobene, gorki kakao, jogurt, stevia - nije baš moj đir al zaboravila kruh za doručak pa :ne zna:
- omlet od 2,5 jaja :rofl: sa mrvicom gorgonzole, dinstani šampinjoni, kiseli kupus
- 2 mandarine, kruška
- pola ricotte, 1/5 avokada, 15 badema, malo jogurta
* ja inače obožavam čokoladu (u zadnje vrijeme onu 74%) ali ne volim ništ "čokoladno", ni "crne" biskvite za kolače, ni puding od čokolade, ni sladoled ni ništa takvo :ne zna:
U subotu slavimo pa ću sutra peći nekoliko "zdravih" kolača
Šta nije ovo oximoron :ne zna:
pure evil
25.11.2010., 23:24
danas not so good :o
-banana
-domaća juha s rezancima, piletina sa malo ajvara,krastavci
-mandarina
-malo čipsa ( recimo 3 šake ) :zubo:
-sendvič od 2 šnite agramera sa abc sirom i dimcekom i krastavcima
-još jedna šaka čipsa
-šetnja cca 1h
-ovo kaj sam klopala čips nije zato jer sam ujutro "slabo doručkovala", čips mi je veeelika slabost, a budući da je bilo na stolu,naravno da sam se ponudila :D
Lucija21
26.11.2010., 01:05
Dakle,reci cu iz osobnog iskustva.Imala sam par kila više (ne mnogo) al to me smetalo.
Isprobavala sam razne dijete od UN do izgladnjivanja.
I sto se iz svega nakraju zakljuci? Nije stvar kalorija,nije stvar da nesmijes jest neke stvari.
Stvar je u kolicini,ljudi cesto neosjete sitost nego iz cistog uzivanja u okusu jedu.Nakon prvog trena kada osjetis da vise nisi gladna,prestani jest.Osjecaj sitosti ce doc kroz kojih pola sata,ako i nedode pojedi neko voce.
Ja jedem apsolutno sve.Od junk food-a do brokula i riže.
Jos jedna bitna stvar je da koliko kalorija uneses,toliko bi trebala i potrosit.
Tempo nam to cesto nedozvoljava aliii umjesto da sjednem u auto i odvezem se do prvog ducana,ja odem pjesice.I eto kalorije se tope.
Uostalom stvatko ima barem 20 min u danu da napravi nešto korisno za sebe?Trbušnjaci,leđnjaci,čučnjevi.
Necu previse filozofirat,uopce nije stvar toga sto ces ti jest.Nego dali ces unjeto potrosit?
Ja sam smrsavila 7 kila,a da prehranu uopce nisam mjenjala.Eto jedino sto sam izbacila su sokovi jer sadrze sve one zloceste E brojeve.
Kreci se sto vise,i dakako treba izbjegavat slatko.Al boze moj ako ti se jede cokolada,zasto ju nebi pojela?
Stvar je psihe,a i metabolizma dakako.
Btw. preporucam da procitas knjigu moja tajna (ako vec nisi) ima puno toga o mrsavljenju,nije sve samo stvar dijete.
Sretno!
mali buco
26.11.2010., 10:06
plan za danas (doručak doduše obavljen)
D: malo dj kruha s 2 šnite čajne, 1 lchf kokos kuglica, kava s kokosovim uljem i malo vrhnja
R: punjena pečena tikvica, par cherry paradajzeka
MO: acidofilno mlijeko i jabuka
V: juha, lešo govedina, kiseli kupus
jucer:
šaka nestle fitness, acidofilno mlijeko, mljeveni lan
mandarina
6 tikvičjih popečaka (tikvica, jaje, slanutkovo brašno), 100 gr zelene salate. 2 kocke 75% čokse
2 žlice neuspjele juhe od buče, šnita crnog kruha, namaz sir, žlica ajvara, 5 kiselih krastavaca
@ksrena, motri me. i daj neki recept s kvinojom ili kako se vec pise.
Sagitta
26.11.2010., 12:43
jucer:
mandarina
6 tikvičjih popečaka (tikvica, jaje, slanutkovo brašno), 100 gr zelene salate. 2 kocke 75% čokse
2 žlice neuspjele juhe od buče, šnita crnog kruha, namaz sir, žlica ajvara, 5 kiselih krastavaca
nisam ksrena, ali sam svojevremeno stavila nekoliko recepata na recepte, pa ako te zanima...
nisam ksrena, ali sam svojevremeno stavila nekoliko recepata na recepte, pa ako te zanima...
ai, hvala. ks se nedavno javila da joj je to novootkriveno pa sam ocekivala neki hint.
jucer:
mandarina
e tak; volem kad konstruktivna kritika urodi plodom :cerek:
đe voće :zubo:
baci fitnes u smeće bolje pojedi žlicu šečera :zubo: misliš tak???
quinou sam tek probala, samo sam ju skuhala i jela umjesto riže. Meni isto fali nešto u obroku ako jedem samo meso i salatu pa mi je ovo odlična zamjena a po Montyiu je dozvoljeno tak da :ne zna:
I kuhala sam juhu od brokule, brokula malo quinoe, samo skuhano i smiksano to mi je bilo tak savršeno da sam pojela 2 tanjura za ručak i odustala od "glavnog jela".
đe voće :zubo:
baci fitnes u smeće bolje pojedi žlicu šečera :zubo: misliš tak???
tako nekako. ok, ove pahuljice su bile slamka spasa. s obzirom da je pecivo + jogurt, ili pekara (u kojoj ima muffina) druga solucija :D. kupial sam to samo kao podsjetnik da se moze i drugacije. šta misliš, zašto mi nema menija u zadnje vrijeme?
nije ni ovo reprezentativno, niti sam s njim ja doista ja, al eto prozvala si me, pa šta ću :)
dobro, suma sumarum, kad bi popisala sve sto sam pojela prosli tjedan, mislim da bi bilo i te kako jasno od cega dobih 3 kile. :rolleyes:
ako ste vi zakljucile da unatoc hormonima necete imati 150 kila, ja zakljucujem da unatoc sjebanom (bio)ritmu i se stizanju necu imati 151 kilu.
dakle, kris: mozes imati ne skuhan rucak, mozes imati i malo vremena i manjak energije i sve. ali ako su pekara s gotovim sendvicem i konzum jedno pored drugog, zasto ne odes u konzum i pojedes tunu + paradajz, a ne sendvic + muffin iz pekare?
ili ako je kasno navecer, a u frizderu (jer nisi stigla u ducan) ima jaja, posni, mlijeko, vino (:no:), đumbir, marmelada, ajvar ti ne speces 2 jaja bez iceg, nego pojedes 3 snite kruha (s ajvarom/marmeladom).
tako nekako. ok, ove pahuljice su bile slamka spasa. s obzirom da je pecivo + jogurt, ili pekara (u kojoj ima muffina) druga solucija :D. kupial sam to samo kao podsjetnik da se moze i drugacije. šta misliš, zašto mi nema menija u zadnje vrijeme?
nije ni ovo reprezentativno, niti sam s njim ja doista ja, al eto prozvala si me, pa šta ću :)
, suma sumarum, kad bi popisala sve sto sam pojela prosli tjedan, mislim da bi bilo i te kako jasno od cega dobih 3 kile. :rolleyes:ako ste vi zakljucile da unatoc hormonima necete imati 150 kila, ja zakljucujem da unatoc sjebanom (bio)ritmu i se stizanju necu imati 151 kilu.
dakle, kris: mozes imati ne skuhan rucak, mozes imati i malo vremena i manjak energije i sve. ali ako su pekara s gotovim sendvicem i konzum jedno pored drugog, zasto ne odes u konzum i pojedes tunu + paradajz, a ne sendvic + muffin iz pekare?
ili ako je kasno navecer, a u frizderu (jer nisi stigla u ducan) ima jaja, posni, mlijeko, vino (:no:), đumbir, marmelada, ajvar ti ne speces 2 jaja bez iceg, nego pojedes 3 snite kruha (s ajvarom/marmeladom).
my point exactly, volim kad ne trebam puno pričat :kava:
sve ja to znam i ti to znaš, ali meni je lakše kad pišem i x puta sam se zatekla u iskušenju šnite s ajvarom kako ću to napisat na forum??? i odustala...
dakle piši, pa ćemo se opet ushemit, ja sam na nekih 10-ak dana i već je ok. Samo ne znam kako će proći vikend s kolačima (makar bili monti.... )
[/B]
x puta sam se zatekla u iskušenju šnite s ajvarom kako ću to napisat na forum??? i odustala...
da, bas sam to pomislila: morat cu pisati da mi bude neugodno kad nesto pojedem mimo... sramota je brate :lol:
ošlo sve u kuki danas...
D: dve kave s mlijekom, sendvić od dve šnite agramera, posni sir, i par šnita dimceka...
i popila sma u međuvremenu litru čaja od brusnice...
i nisam sitgla otić na ručak..
tako da....
inače dan ko danas...još uvijek ne bih jela...
moram se disciplinirati malo s tim ručkom...
Lilium051
26.11.2010., 16:03
Imam pitanjce za one koji znaju: što je točno kus kus??? Jel to spada pod "bijele ugljikohidrate" ili one manje "štetne"???
Večera ko i jučer + časa crnjaka u 20.15h
Bila sam već full gladna:D
danas:
jabuka
šaka nestle fitnes, acidofilno mlijeko
mandarina
200 gr zelene salate, pileća šnicla u umaku od jogurta, vrhnja, čilija, 1 mavrović neko pecivo
red čokse, obične
ness vanilija, dobro društvo :cerek:
šnita crnog kruha, žličica ajvara, 4 šnite de luxe
pure evil
26.11.2010., 21:49
ovo su ti sve izazovi i "testiranja" :zubo:
nema racionalnog objašnjenja za ovo - osim da čim više možeš - zaobiđeš "loše dućane" i odeš u "dobre" :zubo:
Imam pitanjce za one koji znaju: što je točno kus kus??? Jel to spada pod "bijele ugljikohidrate" ili one manje "štetne"???
evo definicije:
Kus kus je parena i drobljena žitarica koju kupujemo već napola pripremljenu. Bogata je bjelančevinama, mineralima, vitaminima i kvalitetnim masnoćama.
Mislim da on ima visok GI pa se ne preporuča baš ( iz Montijeve knjige ) ali ja ga jedem jer sam ga nedavno otkrila i super mi je...
ja sam danas na sendvičima,al sam imala opravdan razlog za to :D :
-zobene,jogurt,mljeveni lan,suhi ananas
-sendvič od 2 šnite agramer kruha , abc sira i šnita dimceka
-2 mandarine
-još 2 ova sendviča
mislim da sam danas potrošila dosta kalorija fizičkim radom :top:
MissFelicity
26.11.2010., 21:59
danas:)
- žganci s mlijekom
- mandarine
- varivo od raznog povrća i dimljenog tofua, šnita kruha
- tofu, svježi sir, jogurt
u toku dana čaj sa stevijom nekoliko puta
Ja moram vise jesti...
Kod mene se vrlo vjerojatno dešava da organizam kak prima malo klope, malo i troši, a sav višak ( kad se natrpam) sprema za zalihe!
sadsadsad
26.11.2010., 22:16
ček malo kaj je cikla loša za mršavljenje? O.O ja je se nalupam ko budala XD
pure evil
26.11.2010., 23:07
ček malo kaj je cikla loša za mršavljenje? O.O ja je se nalupam ko budala XD
od kud sad vadiš to pitanje?
ko je reko da je loša?
- dinstane prokulice, bijelo pileće na naglo, zelena salata
- bademi
- posni, paradajz, šnita punozrnatog
- bučine koštice, jabuka
Cikla nije loša. Ima visoki GI kad je kuhana pa je vjerojatno negdje rečeno da nije dobra za mršavljenje. Cikla je jako zdrava i treba je jesti :)
sadsadsad
27.11.2010., 06:32
Ima visoki GI kad je kuhana pa je vjerojatno negdje rečeno da nije dobra za mršavljenje.
:) :D
danas:
jabuka
šaka nestle fitnes, acidofilno mlijeko
mandarina
200 gr zelene salate, pileća šnicla u umaku od jogurta, vrhnja, čilija, 1 mavrović neko pecivo
red čokse, obične
ness vanilija, dobro društvo :cerek:
šnita crnog kruha, žličica ajvara, 4 šnite de luxe
c.c.c imam novu misiju u životu, špotat ću te svaki dan dok ne budeš dobra
(nemoj prestat pisat :moli:)
fitnes ću ti oprostit dok ga ne pojedeš, al ne običnu čoksu (kupi finu!) i definitivno ne kruh za večeru c.c.c. :nono:
ja jučer:
- jabuka, zobene, cimet, jogurt :klopa:
- pola ricotte, bobičasto voće
- špageti s tunjevinom za obitelj za mene umak od tunjevine sa quinoom :klopa:
- 2 šačice badema i malo više nego je trebalo 81% čokse
pekla sam 3 vrste kolača pa sam čopala bademe i čoksu da ne poližem sve zdjele :rofl:
c.c.c imam novu misiju u životu, špotat ću te svaki dan dok ne budeš dobra
(nemoj prestat pisat :moli:)
to je u redu. treba mi netko objektivan.
to je u redu. treba mi netko objektivan.
ja bi ti predložila da napraviš integralni kruh.
Ne treba ti pekač, ja sam ga sinoć ispekla u rerni. Razlozi za:
- traje dulje od običnog kruha ne moraš peč svaki dan
- o zdravijoj varijanti ne moram...
- OSNOVNO: tek kad sama napraviš 100% integralni kruh bit će ti jasno da je 97 % onog što pekare prodaju pod integralno samo ofarbano obično brašno sa hrpom E-ova
- napraviš 2-3 komada, zamrzneš višak i mirna si prilično dugo
Ako si zainteresirana pošaljem ti recept na pp. Zaista nije problem.
ja bi ti predložila da napraviš integralni kruh.
Ako si zainteresirana pošaljem ti recept na pp. Zaista nije problem.
naravno da želim. šalji.
moja za sad najmanje zla zamjena je bio onaj mokri iz DM-a. ali... skup sport za loša vremena.
mali buco
27.11.2010., 11:31
Ima visoki GI kad je kuhana pa je vjerojatno negdje rečeno da nije dobra za mršavljenje.
:) :D
pa jesi li probala sirovu? možeš ju naribati u salatu, ali meni je recimo još finiji sok koji napraviš u sokovniku od jabuke, cikle i mrkve :D
topic je postao prevelik i prespor
vrijeme je da se zatvori i otvori novi (http://www.forum.hr/showthread.php?p=30212946#post30212946)
ugodan nastavak druženja :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.