View Full Version : Kako fino jest', a mršavit'?
atlantis
07.01.2009., 14:56
Bok, ja sam atlantis i debela sam :D
Zakaj ovaj topic?
Zato što sam odlučila smršaviti pametnim hranjenjem, a ne čudotvornim dijetama i izgladnjivanjem.
Krenula sam tako na razne topice o zdravom životu i pravilnoj prehrani i ostala gladna, jadna, zbunjena i zgranuta.
Ispalo je da se (uz klasiku - izbacit majonezu, gazirano, junk i slatkiše - koje btw ni prije nisam jela) ne smiju jest:
tjestenina, riža, krumpir - hm (tjestenina okej jer joj je kalorijska vrijednost visoka, ali riža?)
cornflakesi, čokolina i slični pripravci iako u svom zbroju nemaju puno kalorija - hm, hm
cikla, kuhana mrkva - :confused::confused: jer imaju visoki GI
Kad sam pitala što jest dobivala sam odgovore - zobene, bijelo meso, riba, posni sir, zeleno povrće....
Ali - ja ne mogu živjeti na zobenima za svaki doručak, puretini za ručak i posnom za večeru.
Ne mogu i, kao gurman, NE ŽELIM tako skinut hrpu kila, pa u jednom trenutku posustat i vratit se na stare (loše) navike.
U sveopćem kaosu u mojoj glavi (i na topicima vezanim uz prehranu) uskočila je jedna draga forumašica i pomogla mi hrpom savjeta o namirnicama koje mogu uključiti u prehranu, a da mi ista ne bude dosadna, nekvalitetna i neukusna :)
Ovaj će topic bit baziran na njenim savjetima i mojim receptima (koji su dio naše svakodnevne prehrane i ne iziskuju dodatne namirnice, načine pripreme ili posebna nakuhavanja za obitelj), služit će prvenstveno meni ali i svima koji žele mojim putem, a to je do sada skinutih 14 kila :)
UPOZORENJE ADMINISTRATORA: Budući da smo u nekoliko različitih prilika svjedočili tome da se savjeti, recepti, iskustva i kolektivno znanje s ovog topika kopiraju i neautorizirano koriste na drugim mjestima, upozoravamo sve koji će nešto slično pokušati da to nije dozvoljeno ukoliko se ne stavi link koji pokazuje na ovu temu, na kojoj se ti tekstovi originalno nalaze. Hvala unaprijed.
atlantis
07.01.2009., 15:08
Idem dalje :D
Par sitnica
Kalorije su bitne, ali ne i najvažnije u cijeloj priči zato prestanite sa zbrajanjem svake kalorije (tipa - 27 grama zelene salate=17,243 kalorija) ali se pokušajte okvirno držati unutar kalorijskih granica koje si zadate pazeći na namirnice s visokim postotkom kalorija - primjerice ako jedete tjesteninu koja je izuzetno visoko u broju kalorija pojedite je jako malo.
Isto je tako važno koliko će vas koja namirnica držati 'sitima' pa će i vaše tijelo samo shvatiti da ste nakon špageta brže gladni nego nakon šnicle i hrpe salate. :)
Treća stvar je doručak koji je obavezan zato da ne pregladnimo i da tijelo dobije energiju.
Nadalje, ugljikohidrate jedite za doručak, eventualno ručak, a nakon toga su :nono:
I na kraju, ako vam tijelo osjeća potrebu za slatkim ili vam se baš nešto jede - pojedite ali oprezno i u količinama da kalorijski ostanete ispod granice koju ste si zadali.
Sljede c/p poruka forumašice koja mi je puno pomogla savjetima (hvala :kiss: :)) (nema smisla da prepisujem i podvaljujem pod svoje)
atlantis
07.01.2009., 15:15
1) mix pahuljica (ima u mercatoru ili u bio& bio dućanima) koji sadrži po 25 % zobenih, ječmenih, pšeničnih i… još nešto četvrto (proso? ).
naravno, ne jedem ih same već u njih dodam (kako koji dan, nekad sve, a nekad dio):
- sjemenke lana koje prethodno sameljem u blenderu (lan je super zbog omega 3, a vrlo je važno da se samelju neposredno prije obroka jer ako stoje onda odmah oksidiraju pa izgube svojstva. možeš ih ostaviti i u zrnu, ali onda će ti u istom obliku izaći van, no to je okej ukoliko imaš problema sa probavom jer ti potaknu crijeva
- grožđice/brusnice/suhe smokve/datulju… (što već voliš od tih sušenih stvarčica)
- netko stavlja orahe/lješnjake/bademe… možeš i to (umjereno) jer su ti orašasti plodovi također puni omega 3 i odlična hrana za mozak. ja nasjeckam još brazilske oraščiće budući da već 3-4 takva dnevno sadrže potrebnu količinu selena!!!
- možeš dodati i jabuku/breskvu/krušku/bananu ili bilo kakvo drugo voće koje voliš
- mlijeko i jogurt (ne obaziri se na decilitre – to zaista nije važno, nek ti mjera bude jedna zdjelica ili iz čega već jedeš)
2) možeš pojesti i kukuruzne pahuljice (ima u mercatoru i DM-u cornflakes bez šećera) u koji ja recimo dodam bananu i grožđice i njih jedem isključivo s mlijekom
3) naribaš jabuku (kiselu), dodaš cimeta, grožđice i preliješ jogurtom. fino je slatko i meni je mljac
4) po ljeti kad ima borovnica, kupim onu jednu mjericu i pomiješam je s jogurtom i to mi onda bude ko voćni jogurt (kupovne voćne jogurte izbjegavaj jer su samo šećer i nisu vidjeli voća)
4) slobodno za doručak pojedeš i komad kruha – ja recimo najviše volim one sa sjemenkama i kukuruzni – na koje primjerice namažem abc sir i stavim papriku – što je super kombinacija zbog vitamina C. nekad stavim i šnitu tvrdog sira. ti možeš namazati i posni, ali vjeruj mi, šnita tvrdog sira te neće ubiti (naravno, nećeš uzeti baš najkaloričniji tipa camembert nego nešto a la tilsit). umjesto paprike možeš gore i paradajz. dobar kruh je i raženi, samo da nije bijeli!
5) možeš si skuhati i 2 kuhana jaja ujutro i pojesti ih sa malo posnog sira, paradajza, čega već. ja ti ne jedem suhomesnate i to, ali bilderi kažu da su pureća prsa i dimcek ok jer imaju samo 1 % masnoće. dakle ovaj obrok (bez kruha) ti je super proteinski!
6) ponekad si možeš i izmikasti neko voće ujutro i onda umjesto doručka pojesti nešto kao gusti frape, a fino je i dan započeti iscijeđenim sokom od naranče (naranče i mandarine ne miksam nego samo cijedim jer se inače zmiksaju i one bijele kožice pa bude gorko). moj favorit od tih miks sokova je kiwi
atlantis
07.01.2009., 15:17
- međuobrok ti može biti voće (bilo kakvo, nemoj baš bananu)
recimo da je bolje da izbjegavaš smokve, datulje i avokado jer su oni dosta kalorični, ali ostalo – samo naprijed. i nemoj samo kupovati sušene marelice, čips od jabuka i takve stvari jer to ima dosta šećera.
jedino pravilo kojeg bi se trebala držati kod voća jest da ga ne jedeš neposredno iza obroka jer ono fermentira (usporava) probavu i na taj način onemogućuje drugoj hrani da se probavi. voće treba jesti barem 2-3 sata nakon obroka.
- dalje, možeš kao međuobrok opet neki od ovih sokova iz miksera ili pak šaku lješnjaka/badema/bučinih koštica/kikirikija (ali ne prženi već onaj u ljusci!) ili tako nečega.
- možeš i sirovo povrće grickati – mrkve, korabice, celer…
atlantis
07.01.2009., 15:20
e sad, osnovno pravilo je da se ne miješaju proteini i UH. to znači da se uz meso ili ribu ne jedu riža i tjestenina, već povrća ili salate.
- dakle od mesa su ti poželjni piletina i puretina, a ribu slobodno jedi bilo koju (ne mora nužno biti tuna) jer su sve zdrave.
- kao prilog jedeš dakle salatu (i to slobodno možeš i zdjelu salate mrknuti) ili pak povrće.
od salata ja radim:
- grah salatu s bučinim uljem
- grah salatu s lignjama
- salatu od jedne korabice, 1 kisele jabuke i 2-3 mrkve (sve sirovo) i jako je fino
- celer
- mješavina raznih zelenih salata – dakle endivija, radič, hrastova kora…
- cikla salatu običnu
- ciklu koju pomiješam s jednom (isto kiselijom) jabukom i dodam žličicu senfa
- krumpir salatu s matovilcem (i to staviš doslovce 2 krumpira, tek tolko da otpuste škrob jer to jako fino paše s matovilcem)
- tunu sa 2 kuhana jaja, kiselim krastavcima i pola čašice jogurta
- ili tunu sa lukom i paradajzom
- grčku salatu sa paradajzom, paprikom, krastavcima i fetom (ti možeš izbaciti fetu ili pak staviti svega par kockica budući da je dosta masna)
- caprese salata (mozzarella + paradajz + bosiljak) – ne prečesto jer mozzarella isto nije baš dijetna, ali još uvijek je bolje pojesti to nego neko sranje od čipsa, tako da nemaš brige
- često skuham i brokulu i one male prokulice koje mogu stajati u frižideru i 2 dana, pa onda kombiniram salate – recimo prokulice, mrkvica, zelena… ono, volim imati puno okusa istovremeno
- svježe rotkvice i mladi luk nasjeckani u zelenoj kristal salati (to po ljeti recimo)
- zatim, ima za kupiti u DM-u one klice od mladih rotkvica ili od mladog graha – isto možeš umiješati
- pa onda zelje (obično i crveno)
- mahune na salatu s češnjakom
- pa samo salata od mrkve (s tim da nju obavezno začiniš i sa uljem jer je vitamin A topiv jedino u mastima i jedino se tako može apsorbirati u organizmu)
- naravno, ponekad možeš jesti i svima tako omraženi krumpir koji je btw. prepun kalija
salate inače začinjavam s maslinovim uljem, ako ga ne voliš probaj bučino, samo nemoj sa suncokretovim. ocat možeš bilo kakav, jabučni je bolji od vinskog jer (navodno) ubrzava metabolizam.
povrće
s povrćem kao prilogom imaš hrpu varijacija, evo nekih:
- grilane tikvice i patlidžani (to si, vidim, već isprakticirala )
- ratatouille: dakle izdinstaš na luku paprike i patlidžane pa onda još dodaš tikvice i paradajz i ružmarin i eto ti odličnog jela!
- možeš dinstati samo paprike i paradajz (varijanta sataraš) u koji ja još dodam i dva jaja koja ga fino zgusnu pa može biti i zaseban obrok. bez jaja je super i kao prilog za tjesteninu.
- tikvice, brokulu, karfiol i blitvu kuham na lešo, začinjavam maslinovim i česnjakom. u blitvu možeš umješati i dva-tri krumpira, čisto poradi efekta
- karfiol se može zapeći u pećnici sa malo mrvica i vrhnjem – ali to rađe spremi dragom (da ne gunđa ) a ti jedi na lešo
- odlično povrće je dalmatinska raštika koja bi se trebala kuhati zapravo zajedno sa nekim suhim svinjskim mesom tipa buncek da poprimi miris – dakle dragi jede buncek, ti jedeš raštiku
- sad je recimo sezona mladog špinata pa to treba iskoristiti – klasično jelo iz djetinjstva: pire krumpir, mladi špinat i 2 jaja na oko preko – ovo je više kao samostalan obrok, a ne prilog uz meso
- pa onda recimo čušpajz varijante (bez zaprške): buča, tikvice, poriluk, mahune… bilo šta od toga samo prodinstaš na maslinovom ulju, dodaš grincajg i puno peršina i imaš prilog
- povrće poput graha/graška/slanutka i leće jedi radije na salatu (grah) ili na lešo (mladi grašak) jer one varijante s noklicama i masnom zaprškom nisu baš dijetalne.
- kelj - kad ga skuhaš onako u listovima, skroz ga na sitno iskosaj (baš sitno sitno, a možeš ga i zmiksati) i dodaj mlijeka da bude onako blijedozeleno – vjeruj mi, ima skroz drugačiji okus, čak ga i moja nećakinja tako jede
- kiselo zelje je super zimsko jelo, prepuno vitamina C i to isto samo izdinstaš i dodaš crvene paprike (više ili manje, kako već voliš)
- slatko zelje možeš isto napraviti na čušpajz, sa paradajzom i koprom
- možeš ispeći i one rog paprike i onda začiniti s češnjakom ili ih jesti s feta sirom (ne puno fete)
atlantis
07.01.2009., 15:23
- što se pripreme mesa tiče, najbolje ti je sve peći ne teflonu, a ako radiš u pećnici onda u foliji. i veće ribe (orade, brancini…) se isto tako super daju ispeći u foliji.
dakle ribe su ti zdrave bilo kakve (plave sadrže omega 3, a sve riblje košćice su prepune vitamina D što je posebno važno za nas žene).
preporučam ti da tunu ne jedeš iz konzerve već da probaš sa svježom – kupiš par šnita, izgrilaš ih(doslovce po 1 min sa svake strane), dio pojedete taj dan, a dio spremiš u upotrijebiš sutra za umak za tjesteninu (to ću ti kasnije napisati)
- srdele i inćune recimo možeš ispeći na teflonu, a zatim marinirati i takvi ti mogu stajati u frižideru i tjedan dana – to ti je recimo super za one dane kad radiš ono nešto između pa kad dođeš doma imaš već gotovu ribu, a salatu napraviš za 10 min.
- osim ribe, slobodno jedi i morske plodove i hobotnice (ako voliš, naravno). lignje naravno ne pržene, ali super su i na salatu (sa grahom ili sa lukom i kuhanim jajima), a isto tako na salatu možeš napraviti i one male sipice (ne znam na kojem placu kupuješ, ali na dolcu ih često bude ako dođeš dovoljno rano). jedino kaj su zajebate za čistiti
isto tako na dolcu, na onom međukatu, ima jedna dalmatinka svoju škrinju sa tim morskim plodovima i ona prodaje već blanširane i vakumirane hobotnice koje su super. ja kupujem kod nje godinama i uvijek ima sve friško. uzmem tu hobotnicu (koja je dakle već blanširana) i samo ju puknem u pećnicu s ružmarinom i za pol sata već imaš ručak. ili ju možeš napravit na salatu, s lukom, češnjakom, peršinom, paprom… meni je puno bolje kupovat kod nje, negoli one svježe hobotnice u ribarnici jer kod hobotnice nažalost nikad ne znaš je li svježa dok je ne skuhaš a ona počne smrditi
- bijelu ribu možeš jesti svu, možeš naravno i riječnu ako voliš. ja sam neki dan naletila na cvergle na placu (one male somiće) i spekla ih u foliji i pećnici i bili su odlični.
- često kupim i onu mješavinu riba za brudet i onda si to doma napravim, dakle luk, češnjak, maslinovo, lovorov list i paradajz, podlijem vinom i dodam ribu, polijem vode tek tolko da prekrije ribu i krčka se lagano pola sata i imaš izvrstan ručak (dragom možeš još palentu poslužiti, ti nemoj)
atlantis
07.01.2009., 15:29
- fora je u tome da to ne jedeš navečer (kolko god zvučalo lagano) i da ne pojedeš 3 tanjura nego zaista samo jedan i da radiš umake na bazi povrća, a ne mesa ili vrhnja.
- dakle tjesteninu možeš jesti sa klasičnim paradajz umakom (samo nemoj one gotove koristiti, rađe sama ispasiraj paradajz ili uzmi pelate) u koje po želji možeš dodati recimo i patlidžane il išto već voliš
- odličan recept je umak od tune – dakle paradajz, tuna i kapari (koje ja recimo ne volim, ali ih obavezno stavim jer daju jednu onako suepr kiselkastu aromu)
- ja jako volim i umak od paradajza i ricotte – to je talijanski sir, nije kaloričan jer se radi iz sirutke, ima ga za kupiti u mercatoru (onako u zdjelicama) i kad jedeš taj umak sa tjesteninom uopće nemaš potrebu stavljati parmezan gore
- prilično forsiram paradajz, ali to je zato što se likopen (koji je najbolji antioksidativni sastojak) apsorbira isključivo iz kuhanog paradajza pa ga je dobro uzimati što češće
- naravno, gledaj da riža i tjestenina budu integralne (integralnu rižu isto namoči preko noći da se lakše skuha)
- ima raznih varijanta rižota – od plodova mora, do kozica i gljiva. nekad kad mi dođu gosti skuham i bijelu rižu u koju dodam šafran pa se onako fino zažuti i bude jako efektno.
- ako voliš sejtan možeš i njega jesti, on se radi od onog zadnjeg sloja brašna i stvarno je fin, pogotovo dimljeni (ima u bio & bio dućanima)
- super su mi recimo i kineski i meksički recepti za brzi ručak:
kineski: u wok nabacaš naribanu mrkvicu (malo), kineski kupus i po jednu žutu, zelenu i crvenu papriku, zdinstaš, dodaš piletinu narezanu na štapiće, začiniš curryjem i/ili soja sauceom
meksički: na teflonu popržiš luk, zelenu papriku, crveni grah (onaj u vodi, iz konzerve), dodaš isto piletinu te pri kraju posnog sira i chili umaka (ako hoćeš ljuto). dragom to zamotaj u tortillu, a ti jedi bez.
atlantis
07.01.2009., 15:38
A sad meniji :)
Danas
Doručak - cornflakesi s jogurtom
Međuobrok - šaka badema
Ručak -bolonjez
žlica ulja, dosta luka, naribane mrkve, meso (trenutno doma imam junetine pa je od junetine, može od bilo kojeg mesa), puno paradajza i začini - s puno mrkve i paradajza ne treba vam zgušnjavanje s brašnom
5 dag integralne tjestenine (ne više od toga, samo meso ne mogu jest, a tjestenina je ionako za dragog prilog pa da meni ne kuha poseban obrok)
umak - šeflja velika umaka + ja u svoju porciju natrpam dodatno paradajza jer ga volim pa bude jako saftno
ukiseljeno povrće (mrkva, cvjetaća, paprika, luk, feferoni...)
Međuobrok - naramče, dvije
Večera - zrnati sir + pureća prsa 2 šnitice
atlantis
07.01.2009., 18:57
Ja sam, u vrijeme skidanja ovih prvih 14 kila, uredno odlazila na večere sa svojim curama samo sam
jela puretinu na zaru ili meso u umaku od povrća
a desert sam uzela najlaganiji (jabuke s orasima, recimo) i pojela ga pola :)
isto tako sam si priuštila čokolino za večeru ako mi se jelo slatko ili mi se nisu jeli sir i tunjevina, čak i topli sendvić u vrijeme PMS-a
poanta je da se čokolino NE jede svaku večer, da se deserti NE jedu stalno, da je topli sendvić JEDAN i to vrlo rijetko
ovaj je topic tu samo zato da i ja, ali i vi, vidite da se može jest zdravije, niskokalorično i fino, a da se uz to mršavi i ne opterečuju se kuharica ili obitelj :)
Ako smijem primijetiti ... tjestenina i riža su dobre namirnice koje ne debljaju ako se ne jedu tako da plivaju u umacima i naravno, govorimo o količinskim porcijama koje su max 80 g po osobi.
Ne vjerujem u nikakve dijete, ali pazim što jedem, da nije tako za čas posla bih dogurala do stotke, ja sam mediteranski tip, kruškolike građe.
Za izgubiti težinu najvažnije je ujutro doručkovati, ja nikako to sjemenje i sjeckanje suhog voća ne bih mogla ... meni je to već godinama kava s mlijekom (meni paše bez šećera od djetinjstva) i tostirani jučerašnji kruh (oko 60 g) s maslacem i đemom. U međuobrocima jedem voće. Ne pijem sokove niti gazirano piće. Isključivo vodu pijem.
Ručak je uvijek obilan, obzirom da sam u Italiji to je tjestenina plus nekakvo povrće ili ako je meso ili riba opet uz povrće ili neku salatu.
Svako popodne obavezno oko pet jedem kolač (!) uz kavicu ili čaj. Nema smisla ukidati slatko, postaješ fiksiran na to, ali je važno odrediti kada tokom dana se jede to slatko.
Večere su uvijek lagane, npr. guste juhe od povrća zimi, dinja i pršut ljeti. Oko 8 navečer pojedem zadnju jabuku i 3 sata prije spavanja više ne jedem.
Kruh uglavnom jedem samo za doručak, tokom drugih obroka rijetko ili malo, juhe kao uvodno jelo uopće ne jedem, ne vidim nikakvu korist od njih ako nisi bolestan, druga priča su guste juhe od povrća koje obožavam.
Vrlo lagano začinjavam, s vrlo malo maslinovog ulja, malo maslaca ako radim rižote, kuhati s malo masnoće je stvar navike.
Ne vjerujem da itko može smršaviti radikalnim mijenjanjem prehrane, do promjena mora doći postepeno, jelovnik se mora poklopiti s trenutačnom ponudom na tržnici ...
Nije rečeno da se meso može jesti samo grilano, u pećnici se mogu prirediti krasne pečenke, umaci također ne moraju biti teški ... gulaš se može napraviti i uz malo masnoće.
I ono što je najvažnije ne kupuj gluposti koje ne smiješ jesti, ja već godinama zaobilazim neke police, nema čipsa, keksa, čokolada (ako nije ona s velik postotkom kakaa i komadić uvijek pojedem poslije ručka), grickalica, kikirikija i sl.
atlantis
08.01.2009., 14:19
Doručak - tanka šnita domaćeg kukuruznog kruha premazana debelim slojem posnog sira začinjenog slatkom paprikom, solju, vlascem i peršinom
Međuobrok - zaboravila sam uzet nešto na posao pa će bit kava s mlijekom
Ručak - puretina s porilukom
malo ulja, poriluk narezan na sitno, puretina, sol, papar, crvena paprika, podliveno i kad omekša preliveno jogurtom koji je odlična zamjena za vrhnje
pire krumpir za dragog, krumpir skuhan u vodi i izavađen prije pasiranja za mene
Međuobrok - naramča i par badema
Večera - grah s mozzarelom
mala konzerva bijelog graha pomješana s nasjeckanom mozzarelom i začinjena (kap ulja, sol, ocat)
Pješčani sat
08.01.2009., 19:02
e da Atlantis, u kojem vremenskom razdoblju si skinula 14 kg? btw. cestitam ma tome :)
inace, ja doruckujem one zobene = dodaci (med, banane, lan , ili brusnica, jabuka, lan...ili slicno) i sita sam po 4-5 sati
tesko je jesti zdravo i redovito ako zivis kako si napisala. kad sam radila u smjenama spremala sam si hranu za slijedeci dan pa grijala na poslu u mikrovalki.
najgora stvar su svi oni brojevi dostavljaca, jer jedes i sjedis i jedes puno peciva i mesa i umaka.
a da vikendom ili kad ne radis slozis hranu za par dana unaprijed?
atlantis
09.01.2009., 11:48
Doručak - jabuka, bademi
Međuobrok - activia sa žitaricama
Ručak - poriluk s jajima (brzo jelo a nije dostava ili pekara ili polusmrznuto, a jednostavno je za napravit)
na malo ulja nasjeckat poriluk, posolit, popaprit, podlit i lagano propirjat. kad voda skroz ispari zalit umućenim jajima
cikla salata
šnita kruha ili dva dvopeka (to ak bum jako gladna)
Međuobrok - hm :ne zna: naramča ili ako stignem u dućan nešto s popisa s početka topica :)
Večera - zrnati + tunjevina
Edit - uz ručak idu svježi krastavci s jogurtom na salatu umjesto cikle, sad sam se sjetila da sam ih izvadila iz škrinje :cerek:
evo da napišem današnji jelovnik
D: palačinke od sojinog mlijeka i integralnog brašna sa namazom od marmelade bez šečera
MO: voće mandarine i kruška
R: pureći odrezak sa brokulama i zelenom salatom
V: omlet sa sirom niske mm
atlantis još jednom pohvale za temu:top::top::top:
atlantis
10.01.2009., 12:42
ne kakaj :D
dobro je dok strse :mig:
je, iz pupka :D :D
izvještavam :)
sad smo s placa došli
Doručak - sok mandarine, kivi, kruška izmiksano sve u blenderu uz kavu
Ručak - varivo od krastavaca s puretinom
svježi krastavci (ali ljetni, smrznuti... a kako moji starci smrzavaju velike porcije jedan ih dan imamo na salatu, drugi napravim varivo). luka, mrkva na malo ulja, komadić puretine na kockice, jedan krumpir srednji na kockice, začini, kad omekani dodati krastavce i jedan jogurt
Međuobrok - kava, komadić kruha sa sirom namazom
Večera - varivo od ručka :cerek:
atlantis
10.01.2009., 20:57
joj odlična tema :cerek:
ja bi trebala skinut oko 10 kg
vidim da preporučate ne mješati ugljikohidrate sa bjelančevinama
e,to je meni najteži dio :(
obožavam meso i prilog
jedem samo piletinu,puretinu i ribu,ali obaveznu uz to ide krumpir salata,riža ili integralna tjestenina
evo danas sam napravila piletinu za ručak
malo maslaca,pileći file izrezan na sitno i polila mlijekom
uz to sam zamijesila njoke i napravila zelenu salatu sa maslinovim uljem
kruh ne jedem
jel to valja?
gle, ja cijelo ovo vrijeme jedem i UH uz meso... ALI
5 njoka
4 dag riže
5 dag tjestenine
- ne više od toga
druga stvar - deci mlijeka ima 45-70? kalorija ti u umak staviš dva, pa malo brašna, pa ulje, pa njoki, pa meso, pa salata i eto ti 700 kcal
s vremenom ćeš shvatiti da ti je isplativije pojest još jednu šniclu umjesto tih 5 njoka ;) s vremenom ćeš vidjeti da kiselo vrhnje ima skoro 400 kalorija a ista ta količina jogura 120 a da ti je razlika jedan fini međuobrok ;)
rekoh, ne brojati svaku kaloriju, ali globalno pripraziti na njih ;)
piletina na naglo, zajebi umake osim ako nisu na bazi povrća, zelena salata, krumpir iz njoka (bolja opcija od njoka jer u njih stavljaš i brašno ;)) kuhan i posoljen
Pješčani sat
11.01.2009., 02:44
Atlantis, znam da je ovo u principu tvoja tema :D ali evo sto ucinih za rucak:
snicla upacana, stavljena u pecnicu, i povrh izrezano luka i mrkve i malo cesnjaka i puno zacina....i zelena kristal salata pride!
kako je to fino ispalo! mm njami
super mi je kad zapecem povrce, kad pusti svoj fini sok...
3,5djeteta
11.01.2009., 10:56
Pozdrav svima:w - pozdravljam novi topic i želim vam se pridružiti sa mojim iskustvom- i ja sam promjenom načina prehrane počela skidati kile , pa sam poslije nastavila s UN-kom , ali osnovno princip prehrane koi je Atlantis navela je izvrstan put za trajno skidanje kila - ne nago nego postepeno ali sigurno dolje
Moj doručak je već dugo voće, jogurt sa zobenim i mljevenim lanom- ta kombinacija mi je stalno i više ne jedem ništa drugo ujutro(obično oko 7,20 na poslu)-također ne miješam proteine i ugljikoidrate za ručak-kruh ne jedem za rućak , čak ni sa varivom.-večere su malo problematične kod mene - znam sve što trebam ali ne uspijevam se uvijek držati-volim meso i volim sir(čak i posni:cerek:)- problem je u jako kasnom lijeganju(oko 1h) pa mi se zasad zalomi nešto dodatno oko 10h- inače sam prije više jela sve od popodneva do noći , a preskakala jutarnju hranu- puno kuham kinesku hranu - u njoj ima puno povrća(bez krumpira) s malo mesa, osnovno sam izbacila suhomesnato(uglavnom) i volim puno razne juhe(koje mi budu i obroci, kad su gušće-toloko od mene za početak- čujemo se ponovno-btw promjenom prehrane ukupno sam skinula dosad 26-28 kg u par godina(od toga UN-kom 12)
atlantis
11.01.2009., 11:33
Kakav kruh, koji jogurt?
I koje jogurte NE?
kruh integralni, sa sjemenkama, čak i kukuruzni (sve je bolje od bijelog) + obični jogurt ili neki probiotik (sve samo ne one voćne prepune šećera)
jogurt, lgg, ab kultura, kefir, acidofil....
atlantis
11.01.2009., 11:40
Ja mogu cjeli dan da nista nejedem,al jel dodje vece ja moram nesto pojest.
Pogotovo nisam navikla doruckovat a nije mi ni potrebno.
Ja cu od sutra krenut na dijetu po Atlantisovim uputama :mig:
Mogul i drugi pisat ovdje sta pojedu?
e sad... svi, ali svi govore da se doručkovat MORA...
ja isto nisam osoba od doručka (kao što vidiš po mojim postovima) ali se trudim ne bit praznog želuca do ručka pa je mix voća u svojevrstan sok kao dodatak kavi koju uvijek pijem ujutro izvrasna varijanta :)
dakle, kava, pa čaša soka svakako je bolja opcija od one da ne jedeš ništa ujutro :)
i da, naravno da možeš pisati što jedeš samo svakako napiši detaljan recept da mi drugi možemo te recepte iskoristiti i za sebe :)
3.5 djeteta - dobro nam došla :)
atlantis posto sam ja relativno pocetnik slobodno ja napisem jelovnik pa me ti ispravi moze?
D: casa soka od svjeze narance, nakon pola sata razeni kruh sa marmeladom bez secera
R: juha bez tjestenine i teletina sa kupus salatom
V: vjerovatno omlet s jajima i spinatom
kao meduobrok bi vjerovatno mogao jogurt sa 0.1 % masnoce
sto se tice dorukca, ja sam prije jedno dvije godine prakticirala prvi obrok negdje oko 3,4 popodne ali uvijek bi morala nakon toga navecer oko 10 nesto pojest a odkada sam uvela dorucak tipa jaja ili zobene pahuljice puno manje gladnim navecer ali kod nekoga to ne mora bit slucaj:mig: moj organizam se brzo navikao nadorucak i sad sam trazi cim se probudim. doduse na to je sigurno i utjecalo prestanak pusenja pa vise nisam doruckovala cigarete:rofl:
atlantis
11.01.2009., 16:39
atlantis posto sam ja relativno pocetnik slobodno ja napisem jelovnik pa me ti ispravi moze?
D: casa soka od svjeze narance, nakon pola sata razeni kruh sa marmeladom bez secera
R: juha bez tjestenine i teletina sa kupus salatom
V: vjerovatno omlet s jajima i spinatom
kao meduobrok bi vjerovatno mogao jogurt sa 0.1 % masnoce
sto se tice dorukca, ja sam prije jedno dvije godine prakticirala prvi obrok negdje oko 3,4 popodne ali uvijek bi morala nakon toga navecer oko 10 nesto pojest a odkada sam uvela dorucak tipa jaja ili zobene pahuljice puno manje gladnim navecer ali kod nekoga to ne mora bit slucaj:mig: moj organizam se brzo navikao nadorucak i sad sam trazi cim se probudim. doduse na to je sigurno i utjecalo prestanak pusenja pa vise nisam doruckovala cigarete:rofl:
super :) napiši recept s teletinom i recept za omlet (samo, koliko ja znam, omlet je s brašnom i mlijekom, zašto ne samo posoljena jaja na špinat? :))
štos je da popriličan broj nas ne jede u ogromnim količinama nego jedemo kaloričnu hranu a da toga nismo svjesni ;)
primjerice
- umaci na bazi vrhnja - hoplac dodatnih 400-500 kalorija, a da ih nismo niti svjesni
- pecivo iz pekare - malo, ali prazne čiste kalorije i ubrzo ste gladni
- kruh i malo putra - putar je čista masnoća a kad k tome dodate kruh koji sam po sebi nema neku vrijednost :eek:
- tjestenina s malo umaka od paradajza - malo tjestenine s puno umaka od paradajza ;)
atlantis
11.01.2009., 16:48
danas kuhala dečkova mama
Doručak (rani ručak zapravo ali :D)
- juha od povrća - mala šeflja
- žlica pirea, 2 žlice špinata, 1 mali faširanac
(dakle, kao što ste shvatile, ne mogu utjecati na obroke koje nam sprema netko drugi pa se onda prilagodim njima ali u malim količinama. tako dečkovu mamu ne opteretim brigom o tome što jedem a ne ugrožavam svoju prehranu)
Međuobrok - naramče
Ručak - fitnes žitarice s mlijekom
Međuobrok - bademi
Večera - mozzarella (otvorena neki dan, moram ju danas potrošit) s grahom (ima recept gore)
Ujutro se važem pa da vidim koliko sam u minusu od srijede :cerek:
Zvjezdica86
11.01.2009., 16:57
jedva cekam da vidim koliko si u minusu:D
moj prvi dan
DORUCAK: keksolino(4 zlice)i malomasno mlijeko
RUCAK: dvije-tri zlice graha zacinjene sa bucinim uljem (bas mi je drago sto se smije jesti to ulje, njega jedino i prakticiram u salatama)
pola odreska soje$(vise nije islo)
MEDJUOBROK: oko dva dcl pjene od stracatelle , napravljene od malomasnog mlijeka(nesto slatko :klopa:)
VECERA: ce biti...tj, u planu je, tuna u sos paradajzu ili jaja:D
I ponosna sam :D
danas nisam voce jela, al stignem ga ubaciti jos ;)
nego, ja prije rucka i vecere popijem dva dcl vode u koju razmutim zlicu jabucnog octa
radim ovo vec par dana , pa cu i nastavit dalje sa time, mozda pomogne :)
evo recepti
teletina je bila ispod peke :klopa: dakle nista od recepta ali kumpiri su taaaako slatko izgledali ali nisam ih jela :nono:
omlet s jajima,
uglavnom, spinat se stavi u prokuhanu slanu vodu dvije minute, iskecka a druge strane jaja istucemo posolimo i dodamo ako hocemo komadice gorgonzole (ja je nemam u kuci pa je necu stavit) i isjeckani spinat i ispecemo omlet. Meni su najukusnija jaja na maslu ali u pocetku cu ga izbjegavat pa stavim samo malo maslinovog ulja i to je to:cerek: brasno i mlijeko nikad nisam stavljala u omlet a
inace sam bijelo brasno izbacila a mlijeko bas i ne volim tako da stavim samo kap u kavu.
jooooj super mi je ovaj topic :zubo:
Zvjezdice :five:
atlantis
11.01.2009., 18:56
Merder, evo upravo si nam dala novi, a fini i dijetalni recept
Jaja na špinatu - merder
spinat se stavi u prokuhanu slanu vodu dvije minute, nasjecka se, jaja istucemo, posolimo i dodamo ako hocemo komadice gorgonzole... na isjeckani spinat dodamo jaja i ispecemo omlet
mozda je zato dobra tema jer u uvodnom postu nema NE SMIJE SE...KRUH, SLATKO...tralalala....i onda kad saberes,smijes samo mrkvu i salatu..al ni toga previse
a ja sam tip, da cim vidim da pise ne smije ovo, ono....odma idem dalje, niti se ne zadrzavam na tom.mrzim zabrane:mad::mad:
ljepse je procitati..."smijes pojest kruh, al nemoj bas bijeli..."
kaj nije ljepse??:D
iako ga nisam jela danas:mig:
u tome i je stvar :)
ovaj topic je tu da nas nauči kako guštati u hrani a ne debljati se
ne ovo, ne ono, ne sim, ne tam i na kraju (ja barem) popizdiš i najedeš se onog što ti se tad jede a to bude (naravno) nešto kalorično i 'glupo'...
druga je stvar što svi mi imamo obitlji koja mora/želi jest normalno - a kuhanje dva (jedan njima, jedan nama) obroka svaki dan nije praktično niti vremenski niti financijski
nadalje s obzirom na tempo života i radno vrijeme te uvjete na poslu velik dio nas nije kod kuće po cijele dane i nema restoran s ogromnim izborom (zdrave) hrane
zato ove kombinacije hrane koja je ukusna, koja je lako dostupna čak i kad smo na poslu cijeli dan, raznovrsna je, a uz nju se (uz dosta opreza, naravno) može i smršaviti
Pozdrav cure. Evo klinci u krevetu pa da se i ja javim. Meni je isto osnovno pravilo ne miješati uh s mesom ako baš ne moram. Uz meso često pripremam hladne salate koje su brzo gotove, a i mogu ih ponijeti na posao.
Npr. na pari skuham cvjetaču, ohladim i dodam malo omegol ulja i jabučnog octa, soli, neizostavno bosiljka i , s obzirom da volim češnjak, stavim i njega ( ako znam da poslije obroka ne idem nikuda, inače bi ljudi umrli pored mene). Ovako pripremam i kelj pupčar i brokulu i mahune. Osim toga, često zdinstam povrće za prilog.
Npr. na malo ulja popržim sitno nasjeckani crveni luk i mrkvu, podlijem s malo vode i onda dodam kupus ili kelj ili poriluk. Začine možete staviti po želji, ali je bitno da se pirja na malo vode, tako da to bude pravi gusti prilog. Volim jesti povrće, a ne vodurinu. Na kraju ako mi se ne raskuha povrće, ja ga malo zgnječim onim čudom za pravljenje pirea.
Zbilja bude fino. Sutra pravim oslića i salatu od pupčara. mljac Jedva čekam:cheer::cheer:
atlantis
11.01.2009., 20:35
ma ne ljutim se, ali morate shvatiti da nisu sve žene superžene koje imaju snage, volje kuhati u 6 ujutro ili koje uopće imaju vremena za kavu s frendicama koju bi mogle maknuti da se prime kuhanja
postoje i žene koje u ponoć padnu umorne u krevet, koje rade i studiraju pa nemaju što odgoditi za kuhanje te žene koje imaju obitelj koja ne voli dio namirnica koje se preporučaju i, da, zato ovaj topic
merder -
ispeci više puretine na naglo
- za večeru si uz to uzmi salatu
- drugi dan komad puretine u zdjelicu nareži uz posni sir i imaš zdrav obrok na polsu
riža s graškom, kukuruzom, mrkvicom je drugi dan sasvim fin hladan obrok iz zdjelice
riža s povrćem na kineski također drugi dan može bit obrok
ako imaš mikrovalnu gusta juha od povrća
ja si skuham rižu, pomješam s tunjevinom iz konzerve, začinim i uzmem u zdjelicu sa sobom na posao drugo jutro
salata od graha i mozarele
ljeti šopska salata :cerek:
niš se ne pokvari do drugog dana :)
edit: evo ira radi hladne salate za posao :)
margarita03
12.01.2009., 12:03
vecer:cerek:
evo ja nemam vremena kuhat tj. moze se nac vremena al ne i vrijeme za pojest skuhano :lol::lol: moj najveci problem je sto radim do 4 i nakon toga imam predavanja do 8 navecer, znaci meni treba nesto sto mogu skuhat navecer ili ujutro pa da mogu ponijet na posao, ima li tko kakav prijedlog:mig:
Salate od riže ili tjestenine ja vrlo često nosim na posao. Npr. riža (ja uzmem integralnu ili postoji za kupiti kombinacija riža,zob,ječam ili tako nešto sl. - skupo, ali meni jako fino) pa u to dodam što nađem u frižideru - paradajz, krastavac, slanutak/leću/grah/kukuruz/grašak iz konzerve, sir, šunka, ostaci mesa, tofu, seitan, uglavnom bilo što što se zatekne u kuhinji. Začinim sa malo soli i aceto balsamico + češnjak koji obožavam. Iste te kombinacije mogu i sa tjesteninom proći, ali u nju još obično dodam i npr. vrhnje (da bude malo sočnije).
atlantis
12.01.2009., 13:50
:ceka:
trebala si se ujutro ...:D
pa meni to je ujutro :zubo:
čekam da sušilica završi i da mi zgrije kupaonu :zubo:
ja sam tek na kavi :cerek:
i
sad sam tek doručkovala :zubo:
Doručak - sok naramča, kivi, jabuke (dobila sam sokovnik na poklon :cerek: obožavam ga)
Ručak - sekeli
Kiselo zelje dinstam na začinima (papar, crvena paprika, lovor, ružmarin) u to dodajem nakockanu teletinu lagano pirjam dok ne omekani
- krumpir kuhan u ljusci - jedan (dragi dobije restani :zubo: )
Međuobrok - naramče, kava
Večera - cornflakesi s jogurtom
atlantis
12.01.2009., 14:22
Evo da se i ja javim :D
Doručak : posni sir sa žlicom mljevenih sjemenki lana
Međuobrok : dvije jabuke
Ručak : nije još, ali će biti brokula. samo još ne znam kako i s čim :confused:
I prije doručka kava sa žličicom šećera (inače su dvije i pol)
Dobar početak? :cerek:
odličan :top:
s piletinom na naglo?
kuhanim jajima?
komadom teletine u začinima pečen u foliji u rolu? ;)
merder, ako skidaš sve je bolje od marmelade pune šećera (makar to bio i voćni šećer ;))
klaunina
12.01.2009., 17:23
Atlantis pohvala za ovu temu!!:top:
Ovaj način prehrane je zdrav i provjeren, iz vlastitog iskustva!! Na taj način (kombiniranjem hrane) sam izgubila 20kg a uvijek sam fiino papala!! Ničeg se nisam odrekla samo sam si posložila po danima. Znači, bila je tu i pizza i slatko, puuno voća, puuno povrća, meseka..:)
A krvna slika mi je bolja nego ikada.. Jednostavno, takav način prehrane (najerno ne govorim dijeta, jer ona to nije) ti s vremenom uđe u naviku i počinješ guštat u svakom obroku ( za razliku od nekada kad sam trpala u sebe samo da natrpam pa mi nikada nije bilo dovoljno i slično).
Ja sam totalno navikla odvajati UH i proteine i dobila odlične rezultate, kg mi se nisu vratili, mada mi sad moji najbliži govore da sam otišla malo predaleko tj. da sam premršava.
Ali ja se osjećam super i to je najvažnije!:cerek:
Sretno svima i samo naprijed, MALIM koracima do VELIKOG cilja! Pusa!
atlantis
12.01.2009., 20:29
klaunina mozes li mi molim te precizirat sto si tocno od slatkoga jela e i pizza je moja slabost, kakvu si tocno jela ako mozes napisat :mig:
dugujem veceru: zelena salata sa malo gaude
nisam klaunina ali :)
pizza s povrćem bez sira i šunke je :cerek: pogotovo ljeti :)
ali s taaaaaaaaaankim tijestom i max pola male pizze i ostatak dana srezat sve 'debele' UH :)
Pješčani sat
12.01.2009., 21:54
Čuj, sve 5, ali povrće također spada u UH;)
šta sad ovo znači, da ni povrće nije dobro jest? pa ja živim na povrću!!!
e da, nevjerovatno koliko kilaža oscilira, kad jedem meso i vagam se i dan kasnije bude razlika do 1,5 kg, valjda sve ispiškim :)
varivo, varivo, varivo..tako guram kroz zimu...poriluk, kelj, kupus, mrkva...sad razmišljam da kupim batate, slušala danas da su jako zdravi.
zar je stvarno loše jest toliko povrća?
Zvjezdica86
13.01.2009., 07:32
@pjescani sat- ja mislim da smijes jesti mrkvicu, ali sirovu , jer ona kuhanjem promijeni sastav, tj.postaje skrob, tak da mislim da je sirova mrkvica izmedju obroka sa sasvim ok
a zasto si tuzna zbig krumpira sad??pa smijes jesti krumpir, al ne bas svaki dan i za sva tri boroka...eventualno za rucak..mislim da je jasno napisano da se smije SVE, ali u umjerenim kolicinama, i ako bas ne moras onda NEMOJ:)
medju prvih par postova je navedeno da se smije jesti malinovo ulje, cak je i pozeljno u svakoj dijeti, pa tako u u ovakvom nacinu prehrane, smije se i bucno ulje, ali suncokretovo treba izbjegavati...
mislim da ti nebi naskodilo da jos pra puta procitas prvih par postova od atlantis..
ja planiram isprintati da uvijek imam na vidu i ne moramo uvijek raspravljati ovdje o istim stvarima, tipa, dal se smije ovo, dal se smije ono...:mig:
od povrca smijes kolko je navedeno , sve salate, cak se spominje i grah salata, prednost se daje paradajzu, mozes kiseli i svjezi kupus, paprike, brokule...ja jedem sve ono sto mislim da je ok i ne opterecuje zeludac..nekako mislim da bi mi krumpir opteretio teludac pa cu ga zato izbjegavati.iako danas pravim punjene paprike sa krumpirom pa neznam dali cu moci odoljeti...jasno je da mi jedna paprika sa 20 grama krumpira nece naskoditi:mig:
ja sam jucer za veceru pojela tunu sos paradajzu i kasnije smo isli u posjetu i pojela sam mkomad torte..bez griznje savjeti , naravno..:)
vaga je ipak danas pokazala 200 g manje za razliku od jucer(da, opet sam se vagala:mad:)
Jednostavo!
napraviti popis stvari koje obožavate , vidjeti što je to u njima negativno, korigirati i prilagoditi meniju.
važna stavka je ta da treba redovito jesti i naučiti se na taj režim.
jesti postepeno (i postepene frizure su najbolje :D je l. o navodnjavanju biljaka (kap per kap - ne bih :D )
i sami si spremajte obroke - kuhajte!
(divno je kuhati sam za sebe) *egocentrik
ja sam trenutno u fazi vrućeg maka i jabuka :cerek: uz cimet.
dakle , nema smisla u odricanju osim ako je stvar neke velike redukcije.
/e/
zaboravih :)
vježbajte! ne zbog toga jer će vam se tijelo dizat i oblikovat već zbog vašeg narušenog raspoloženja.
akcija uvijek stvara reakciju i ima nešto u pokretu što u moždanim hemisferama diže one dobre hormone.
Zvjezdica86
13.01.2009., 11:36
recept molim :)
ja uzmeme tunu iz konzerve onu bez ulja.
isttresem na tanjur cijelu konzervu.
na maslinovom ulju poprzim malo luka,paradajz i papriku, dodam na to pelate i zacine po zelji...kad pocne kljucati skinem sa vatre i polijem po tuni.
ja stavim na 20 min u frizider jer vise volim kad je hladno, a nekako je i bolji okus.
treba probati obje varijate, mozda se nekome svidi toplo
naravno,kolicinu povrca i pelata odredujem po tome kolko tune mislim pojesti:D
inace, za dorucak sam pojela samo jogurt
dosta kasno sam se probudila pa nisam htjela trpat nesto zasitno u sebe.. ionako je uskoro rucak :klopa:
klaunina
13.01.2009., 11:49
klaunina mozes li mi molim te precizirat sto si tocno od slatkoga jela e i pizza je moja slabost, kakvu si tocno jela ako mozes napisat :mig:
dugujem veceru: zelena salata sa malo gaude
Slatko sam si dozvolila 1 tjedno i onda sam se naguštala u njemu.. Napunila bi si palačinku sa čokoladom, šalicu vruće čokolade, puding, po 2 kocke najdražeg kolača (obično su to bile kremšnite:cerek:). Nešto od toga.Treba si dopustiti ali onda imati granicu.. Da si nisam dopustila ništa slatkog, pukla bi i sve poslala k vragu :D
Slatko mora biti obrok a ne desert.
A što se tiče pizze, isto jednom tjedno, vegetariana bez sira.. Znači otišla bi s dragim u pizzeriu, naručila pizzu sa povrćem i napomenula da mi ne stave sir nego taj moj sir premjeste na pizzu od dragog. Zadovoljni i on i ja!:o
ja ne volim kelj :D al daj recept napiši za cure :)
thx :)
kila tjedno je odlično :)
Hvala, samo se nadam da će tako biti i dalje.
A sad recept:
piletinu (batak, zabatak, bijelo- svejedno) natrljam vegetom, slatkom crvenom paprikom, bosiljkom i celerom i bacim na teflon na minimum ulja.
Kad se zapeče s obje strane, dolijem malo vode i pirjam dok ne omekša, a na kraju opet zapečem.
Piletinu izvadim i na istu tu masnoću dodam na rezance nasječen kelj, malo vegete i lovorov list, dobro promiješam i poklopim da se kuha u vlastitom soku dok ne omekša.
Ako je kelj žilaviji pa se treba duže pirjati, podlijem sokom od rajčice.
I to je to. Bitno je da masnoće zbilja bude malo- žlica-dvije maximalno.
Zvjezdica86
13.01.2009., 14:14
suzanna cestitam ti na izgubljenim kilicama, savjeti i recepti su svakako dobrodosli:D
rucak
jedna paprika punjena krumpirom u sosu od paradajza
jedna kinder delice cokica:D
evo, sluzbeno obecajem da se vise ne vazem, jer sam u pms-u, ovih dana trebam i dobiti, a brojka na vagi bi mi mogla samo sve pokvariti.
zato, vaga sto dalje barem do kraja drugog tjedna.
neznam kako cu izdrzati al moram i mogu :mirko:
atlantis
13.01.2009., 15:04
Bok komadi, buduće manekenke :cerek:
hvala svima :)
idemo dalje :zubo:
Doručak - šnita kruha sa sirom namazom i dvije tanke šnitice purećih prsa
Ručak - jaja na špinatu (hvala nekome na topicu na receptu :cerek: ) sa svježim sirom (dragi ima sekeli od jučer)
Međuobrok - naramče, kava
Večera - zrnati sir
Zvjezdica86
13.01.2009., 16:27
medjuobrok:grak sa lukom na salatu. sa bucinim uljem.
mozda nisam dobro izabrala ali sam osjecala uzasnu rupu u trbuhu jos od rucka, a nisam se htjela pretrpati..pa sam zato sad malo jace pojela:D
Pješčani sat
13.01.2009., 16:28
mrkvu sam pretvorila u međuobrok :)
a ručak: piletina na naglo ( s puno začna: papar, curry, crvena paprika, češnjak, bosiljak) na malo maslinova ulja , dodala luka da se zapeče. zelena salata + ačeto balzamiko+ malsinovo ulje.
za večeru će biti 2 komada domaće štrudle s jabukama ( moja štrudla, domaće jabuke, mrvicu smeđeg šećera i cimet) i vindijin tekući jogurat
Sanja :o)
13.01.2009., 18:13
Zemske, evo vam jedan recept za ''zdravo'' slatko kad se zaželite. Recept je s coolinarike, isproban i ocijenjen s odlican (čak i od strane dragog):
Monti palačinke: 1 šalica zobenih pahuljica, malo vode, 1 bjelanjak i mljeveni cimet.
Izmiksati zobene u mlincu za kavu i pomiješati ih s vodom i cimetom i pustiti da malo omekšaju. Bjelanjke umutiti u snijeg i dodati lagano u mješavinu s pahuljicama. Peći male, deblje palačinke (kao američke) na teflonki bez ulja.
Filati: rastopljenom tamnom čokoladom, prodinstanim jabukama koje zasladite cimetom (po želji dodati i mljevene bademe, lješnjake...), džemom bez šećera... Slagati jednu na drugu i klopati!
Dobar tek! :)
škartoc
13.01.2009., 19:34
Evo da prijavim da sam ocistila frizider i napunila ga namirnicama navedenima u zadnjih 7 stranica. :D
Imam par pitanjaca za iskusne: spominje se sirni namaz, jel to moze bit abc namaz? Ja recimo nikako ne mogu jesti taj posni, zrnati, volim sve vrste sireva, al taj mi je zbilja nemoguce pojest. Znam da treba izbacit sve ove druge sireve sta cu napravit bez problema, ali kupila sam par abc sireva, pa ako se to smije, izvrsno. :cerek:
Drugo pitanjce se odnosi na kupus-salatu; nisam bas nigdje primjetila da je spomenuta, jel moze i ona kao prilog mesu? Naribani kupus, zacinjen kao obicna zelena salata (kod mene je to domace maslinovo ulje i aceto balsamico)?
Moji obroci danas:
Dorucak: jabuka i ness bez secera i mlijeka (nisam imala nikakvih pahuljica doma, sad sam kupila)
Međuobrok: jogurt
Rucak: integralna tjestenina (ženski šakohvat :p), umak od rajcice i zelena salata
Međuobrok: jogurt (zapravo mi se nista nije jelo) i 2 kockice crne cokolade Fantasy sa 72% kakaa (moram napomenut da ja inace ne volim kolace ni torte ali cokoladu moram imat, ova mi je super ukusna i 2 kockice me zakuse kako prije red-dva cokoladne table)
Vecera ce biti tuna (iz konzerve i to bas fileti od Sardine Postira, cula sam da se svasta samlije u onim komadicima, tako da uvijek uzimam iskljucivo ovu) i umak od rajcice od rucka sa dodatkom kapara.
Umak od rajcica ja napravim za par dana pa ga po potrebi trosim. Nije da je neka filozofija ili recept, al isto cu napisati: kupim sjeckanu rajcicu u tetrapaku, na malo maslinovog ulja zazutim par kriski bijelog luka kojeg ne usitnjavam i onda u to ulijem cijeli tetrapak. Dodam otprilike pola cajne zlicice soli i 2 zlicice secera, kazem otprilike jer probam pa dodam jos mrvicu po potrebi. Kuham na najmanjem plamenu i dodam na kraju origana. Pustim da se skroz ohladi, ulijem u stakleku sa poklopcem i obavezno ulijem na vrh malo maslinovog ulja tako da ostane duze svjeza i iskoristiva.
edit: zaboravila sam napisati i nezasecereni zeleni caj koji pijuckam cijeli dan. :)
Evo recept za hrskave krumpire sa sirom i povrćem:
U vruću pećnicu stavim peći nekoliko velikih krumpira s ljuskom.
Kad su gotovi, prepolovim ih i žlicom izvadim "meso" koje onda izgnječim, posolim i pomiješam s malo svježeg posnog sira, malo kuhanog graha i isto toliko graška.
Dodam još začina po želji i s tim napunim košarice koje su ostale od krumpira, gore naribam malo sira i vratim u pećnicu da se dobro zagrije.
Uz to papam zelenu salatu.:klopa:
da ja u isti obrok stavim sir, grah i grašak, napuhala bih se ko balonček :)
nema šanse u mom slučaju, boli me trbuh od grahorica
Možeš umjesto toga staviti kuhanu mrkvu i malo pršuta ili već povrće koje voliš.:)
13.01.2009., 21:20
e da, a koliko je to "malo vode" ??
Oko šalica vode će ti trebati. Smjesa mora biti gusta da možeš peći male i debele palačinke. :)
13.01.2009., 21:23
Ja si obožavam napraviti namaz od tune, ali bez vrhnja, majoneze i sličnog. Nije neka nauka: tuna, posni sir se dobro izmiješaju (ako želite izmiksajte) i dodaju se nasjeckani kiseli krastavci. I uz to raženi kruh! Mljac! :)
Pješčani sat
13.01.2009., 23:18
inače, mnogo puta za večeru imam salatu:
zelena kristal, zrnati sir, ribana mrkva, luk, ponekad tuna,ponekad rajcica, masl. ulje, bals. ocat, sol, papar, persin, promijesati i pojesti.
bez kruha, + vino pride :D
prefino, jako zdravo. imam odličnu krvnu sliku
možda čudno izgleda takva salata, ali kad se naviknete..prefino
atlantis
14.01.2009., 00:13
Evo da prijavim da sam ocistila frizider i napunila ga namirnicama navedenima u zadnjih 7 stranica. :D
:)
sirni namaz ja jedem onaj od dukata, mislim da je abc masniji (pogledaj pa usporedi kalorijsku vrijednost, ako nije drastična, uživaj :))
zelje salata da :) svakako :) i svježa i od kiselog zelja :)
dobrodošla i uživaj :)
ira, dobar recept, punjeni krumpir (u jednini molim ako smo na dijeti ;))
pa može i s povrćem, recimo :)
mafri drž' se :)
Zvjezdica86
14.01.2009., 09:58
jutro:)
dorucak: obican jogurt
rucak ce biti:rizoto sa tikvicma :klopa:
bog,cure!
meni je na vrh glave djeta kojih se držim tri dana pa se najedem,zato sam odlučila pisat ovdje sve pojedeno..
nadam se da ćete me trpiti-nisam naporna i ne jedem puno,imam nekih 3-4-5 kila viška
dakle:
doručak:jogurt probiotik,1 babana
ručak:dinstano povrće(poriluk,prokuliace,mrkva,pelati)
međuobrok:će biti 1 jabuka
a večera:će biti to malo povrća od ručka
moj najveći porok su ugljikohidrati,naime-volim kruh,tjesteninu,rižu,toliko da sam skužila da sam ovisnik o tim bijelim stvarima,pa sad se odričem..
ali mislim jednom tjedno da pojedem integralnu rižu sa povrćem.
i da..bomboni,tvrdi-mentol i sl. to nema više.
već godinu dana bezuspješno skidam 3 kila,a sad ih je 5..posli praznika.
Pohvale -atlantis- na odličnoj temi...
Sličnu prehranu prakticiramo obitelj i ja već skoro dvije godine.
Mnogo dobroga nam je donjela - od smanjenih kilaža do općenito dobrog zdravlja (kucam o drvo...).
Nemam nikakvih prigovora na dosad napisano osim što mi se čini da je riba vrlo malo zastupljena u vašim prijedlozima za zdravu prehranu.
Iako volim tunjevinu ne prakticiram baš prečesto spremati jela s konzervama.
Osim bijelog mesa, riba je za mene vrlo važna namirnica u zdravoj prehrani. Muči me jedino što više volimo pečenu ili pirjanu (a za to trebam malkoc više masnoće nego inače...naročito za srdele koje obožavamo) a manje kuhanu. Brodet je također nezamjenjiv u smislu da ga jedemo 2 dana zaredom uz salate.
Riba (ne konzerve) se kod nas jede najmanje 3 dana u tjednu, uglavnom za večeru (oko 18 h).
Kako biste vi organizirale svoje riblje menie????
atlantis
14.01.2009., 14:22
hvala :)
moj dragi ribu ne voli, povremeno prihvati samo paniranog oslića pa tako njega spremamo rijetko...
ja želju utažim tunjevinom i sad imam hobotnicu u škrinji koja čeka da frendicu i mene :rofl:
danas:
Doručak - sok od naramče, bademi
Ručak - juha s teletinom i noklicama
Grincajg u vodu na komadiće tako da se sve pojede, teletina na komadiće, sol, papar u zrnu. Kad je gotovo grašak, malo pradajza i žličnjaci od brašna i jaja u to :cerek:
Međuobrok - kava, jogurt neki
Večera - zrnati s tunjevinom
slonica
14.01.2009., 19:22
Znam da banana nije baš poželjna ali mislim da mi pola banane dnevno koju pojedem ujutro u 6:30 neće štetit :ne zna: Inače zobene pahuljice su mi pravo otkriće :top: navukla sam se na njih i super su mi. Prije sam godinama (od kad znam za sebe) za doručak jela Čokolino i sad sam napokon odrasla :D sad sam na zobenim pahuljicama.
Evo rekapitulacije današnjeg dana:
D - zobene, sa jabukom, cimetom i medom i kava
G (gablec) - 2 fini mini juhe i kava
R- šaka njoka i umak d šampinjona i paradajza.Uvjek sam mislila da ti njoki imaju puno veću kalorijsku vrijednost, ali sam se danas ugodno iznenadila, 10 dkg=143 kal. Umak sam napravila tako da sam podinstala luk, češnjak i šampinjone na malo maslinovog ulja i u to stavila pol tetrapaka sjeckanih rajčica i malo celera i bilo mi je super.
Prekršaj je bio što sam pojela par integralnih krekera sa sezamom (onih od Alnature u vrečici što se kupe u DM-u). Za danas je za mene klopa gotova. Jučer sam se prvi puta izvagala nakon dugo vremena i vagat ću se svaka 3 dana tako da je slijedeće u petak.
Osim bijelog mesa, riba je za mene vrlo važna namirnica u zdravoj prehrani. Muči me jedino što više volimo pečenu ili pirjanu (a za to trebam malkoc više masnoće nego inače...naročito za srdele koje obožavamo) a manje kuhanu. Brodet je također nezamjenjiv u smislu da ga jedemo 2 dana zaredom uz salate.
Riba (ne konzerve) se kod nas jede najmanje 3 dana u tjednu, uglavnom za večeru (oko 18 h).
Kako biste vi organizirale svoje riblje menie????
očišćene srdele složiš u tepsiju na alu foliju,jedna do druge,posoliš i poliješ sa 2-3 žlice maslinova ulja,može i malo papra i češnjaka.peći u zagrijanoj pećnici na 200,oko 15-20 min.
ovo je za mene jako zdrav način pripreme srdela,pokupljen iz "jelovnika izgubljenog vremena"
stvarno je super.
atlantis
14.01.2009., 21:35
ne trebaš..ja sam prošle godine u ovo vrijeme skinila 13-14,sa un-om.
sad me više vrag ne bi natjerao na to,opet,
pokušala dvaput-izdržala 3 dana,do voćnog i nemogu dalje.
od tada skidam ovih 5 i teže mi je to nego onih 14.
pa sad budi pametan???
nego,danas sam bila na voću i povrću,a pojela sam popodne šaku musli ,nije nešto to kalorično?onako grickala..
i,da...volim kokice,a nitko mi dosad nije znao objasnit di to spada i kolko kalorija?
mene je voćni ubio svaki put :rolleyes:
kokice imaju oko 400 kcal one samo posoljene (ako se dobro sjećam tablice)
ali su bolje od čipsa ili kolača...
ja ih jedem kad kartam s curama i dok one tamane ostalo ja cijelu večer grickam kokicu po kokicu pa nekad čak niti jednu porciju ne pojedem :)
maderica
15.01.2009., 08:37
evo, ja baš tamanim jogurt (onaj međuobrok) ali nije bilo one activie koju sam htjela pa mi je dragi kupio dukatov sa suhim šljivama i smokvama... nije baš nešto al bolje i to nego niš :D
večeru mijenjam :D ostalo mi je variva od ručka pa ću to večerat :)
dobro jutro cure...evo i mene moj glas savjesti....čitajte Merder, uputio na ovaj topik i mogu vam reći da ste super, ako ništa jedna velika podrška što mi najviše i treba....
i ja imam jedan super jednostavan recept sa kupusom ili zeljem..
na maslinovom ulju se izdinsta na kockice izrezan kupus i dodamo ćešnjaka, soli, vegete i crvene paprike, kad smo izdinstali u to dodamo krpice i podlijevamo lagano vodom dok ne omekšaju.....i to je to ...gotovo za pola sata
još mi samo reci Atlantis....kad si ti sinoć večerala kad si u 22 sata jela međuobrok?
e da....ja moram skinuti 2o kg:eek::eek: i nikako da počnem.......od danas......rekla bi ja skoro svaki ponedjeljak......:lol::lol: al evo danas je četvrtak pa možda bude sreće...malo ja, malo me gurnete vi i eto ga...:mig:...najgore je počet....
pohvala za temu......:top:
atlantis
15.01.2009., 13:11
hello ljudii :)
eo mene 1. put na ovoj temi.. :top:
nisam cijelu temu procitala al budeem..
eto da vas pitam.. koliko je kaloricna ona juha domaca s rajcicom pasiranom?? ovo:
preprzi se brasno na malo ulja, pa se rajcica doda i neka tjestenina :D a dobro.. mogu prezivjet bez tjestenine :rolleyes: i tak nekak.. ne znam tocno.. :D
dobrodošla :)
ja sam i prije juhu od paradajza radila bez zaprške - zaprška je veliko zlo
probaj danas za probu napraviti juhu bez zaprške i, umjesto tjestenine ukuhaj par zrna riže :) moj dragi takvu juhu obožava :cerek:
idem radit tortu od kokosa :cerek:
atlantis
15.01.2009., 14:06
Jal ima ko kakav prijedlog za neki dijetni a fini desert sa višnjama i šumskim jagodama. Imam ih u škrinji i odkada sam ih neki dan ugledala neidu mi iz glave :rolleyes:
mikasj ih s jogurtom ;) možeš u njih ubaciti i pokoju zobenu :)
škartoc
15.01.2009., 14:11
Dorucak: kava i jabuka (da mi je neko rekao da ce mi to bit super kombinacija, rekla bih mu :rigo:) nakon setnje do trgovine i 40 min na orbitreku.
Međuobroka nije bilo jer sam jako kasno doruckovala pa sam za rucak pojela pilece prsi zacinjene vegetom, kuhane na malo maslinovog ulja sa crvenim lukom, vodom i kapljicom vina. :D Prilog bio ribani kupus. Kruh mi uopce vise ne pada na pamet, cak ni crni illi integralni. Toliko se dobro osjecam sta sam jako sita nakon malog obroka, jeeeej!
Skuham odmah ujutro dosta zelenog caja tako da ga pijuckam cijeli dan, kasnije cu pojest jogurt i malo badema i onda izlazim van na 4-5 sati i zbilja ne znam sta jesti onda. :ne zna: Imam neka predavanja pa izlazak, ima li koja dobra dusica kakav prijedlog?
I mislim da cu bacit staru vagu, totalno je nepouzdana, jutros sam stala na nju i pokazuje kilo i po manje od nedjelje. Sad me ozbiljno ponukala da odem kupit neku sa digitalnim brojcicama a ne kazaljkom koja je uvijek na 2. mjestu. :lol:
Pa da provjerim jesam li zbilja na dobrom putu prema mojoj staroj tezini. :cerek:
atlantis
15.01.2009., 14:15
Imam neka predavanja pa izlazak, ima li koja dobra dusica kakav prijedlog?
imaš između predavanja 10 minuta vremena za sjest i jest?
zrnati sir kao i sir i vrhnje pakirani u one male posudice imaju i žlice u poklopcu pa su odlični za jest usput...
dvije tanke šnite kruha sa sirom namazom i par listova zelene salate ili krastavcima je bolje od pekare ili mc donaldsa ;)
Odradila ručak: škarpina na foliji i grah salata. Fiiiinoooo...
Popodne jabuka i
Navečer jogurt
ta riba je stvarno super na foliji,oli još bolje-u foliji.
ako vam treba recept za ribu-samo pitajte,ja dalmatinka:rolleyes:
atlantis
15.01.2009., 15:17
Mislim da cu si ponijeti jabuku za predavanje, a jel mogu prije koncerta, kad svi navale na junk food, uzet jednu snitu vegetariane? Tamo gdje sam prije kupovala rade samo sa pelatijem i povrcem bez sira i dosta je tanko tijesto.
Eh, tek pocela, a vec trazim rupe u zakonu... :p
vegetariana odlično :) al jedan komad samo ;)
i bolje da tražiš rupe nego da šutiš i pojedeš hamburger ;)
kao što sam napisala, poanta je da između zla, i odličnoga postoji sredina koja nije dobra stalno ali je svakako bolja od zla ako nemaš izbora :)
atlantis
15.01.2009., 15:42
NEEEE, što mi to radiš?
Zašto me podsjećaš na kokos- obožavam ga - a nisam ga jela već više od godinu dana? Evo upisujem ga na slijedću lisu za nabavku...
jabuke naribaj, dodaj cimeta i koks u to :) probaj ;)
lagano a fino :)
Čitaš mi misli... stavit ću i malo zobenih i pokoju brusnicu i grožđicu... onako malo gušće pa probati zarolati , dobro ohladiti pa probat narezati kolutove.
aeariel
15.01.2009., 15:52
dukatov zrnati je meni fini.
moj danasnji meni:
dorucak(ranojutarnje ucenje od 5 do pol 7): zobena s visnjama i topli sendvic
medjuobrok: strukla, acidofil i grejp
rucak: piletina sa gljivama i paradajzom, uz malo integralne tjestenine
medjuobrok: jos ne znam, nekaj sitno vjerojatno
vecera(nakon treninga): kajgana s malo dimceka
jel puno? :(
maderica
15.01.2009., 16:39
Hvala na savjetima cure :)
Nisam mogla ne stati na vagu danas. Imam pola kile manje :lux: Ok, sad nema vage narednih tjedan dana :zubo:
http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c011.gif
bravo
Nanidia
15.01.2009., 19:15
Hvala :kiss:
Današnji meni (imam malo okrenuti bioritam)
Doručak: sensia (ona najmanja) i 3 kiwia
Međuobrok: fantasia (jogurt sa čokoladnim pahuljicama ima 160 kalorija)
Ručak(će tek sad biti): pileći file i patliđan sa paradajzom (spečem kriške patliđana na njih stavim maslinovo ulje, češnjak i origano te na kraju paradajz)
Međuobrok (u planu): kiwi ili neko voće
Večera: još ne znam :)
nana_22
15.01.2009., 19:28
I moram priznat da mi je sa vama puno zabavnije i lakše. Vidim da nisam sama i kad vidim kako vama ide dobro i kak se dobro držite odmah i ja dobijem još bolju volju za nastavit dalje :cerek:
I meni je isto super, čim pročitam vaše postove odmah imam volje za nastavak :D
Danas doručak jogurt sa sezamom i lanom. Ručka baš i nije bilo, bila sam na predavanju od 9 do 5, sa 15 minuta pauze. :rolleyes: obožavam takve dane. Pa sam si fino ponjela na faks u kutijici malo posnog sira i to sam pojela u tih 15 minuta, i jabuku.
A za večeru će obet biti posni, makar sam u iskušenju da si napravim neki topli sendvič, ali ne dam se. :D
slonica
15.01.2009., 20:32
med svakako :) ili smeđi šećer
Mmmmm jedva čekam :D To će biti vikend desert prije odlaska na Prljavce.
Danas me pere "šečerna kriza". Mislim da bi se mogla prodati za keks ali ne popuštam pred izazovom.
Sutra ujutro je vaganje, uf samo da se ne razočaram :rolleyes: Nemogu se sjetit koliko je zadnji puta trebalo vremena prije nego što su se brojevi na vagi počeli smanjivati, ali čini mi se nekih 10-tak dana :ne zna:
atlantis
15.01.2009., 20:39
a dobro, taj jedan topli sendvic s dukatelom light i dimcekom me nebu zatukel :D
nadam se da je to sve mentali napor skurio.
meni ne pase bas tuna s posnim sirom, nekak mi postane zlo od te kombinacije.
al recimo pileca prsa su mi super kombinacija s tim, lagano i fino :top:
nije tebe išlo :) sorry :)
nanidia čestitke :)
nana pazi da ti ne dojadi posni pa da ne posustaneš :)
curke pozdrav!!! čitam postove od početka..i evo da podijelim svoje iskustvo!!
ja sam uz zdravu prehranu sa 82 došla na 67 i to u hmmm...pa sigurno 4-5 mjeseci...rekla sam samoj sebi...polako, ali sigurno!! naravno da sam putem griješila..ali bilo mi je bitno ne gristi se zbog "izleta u frižić" i sutradan krenuti kao da se ništa nije dogodilo.. :)
sada sam u fazi učvršćivanja...vježbam doma...nabijem si glazbu i čagam...soundtrack iz flashdancea, footloose ili prljavi ples i naravno michael jackson.. znam da zvuči bedasto..ali ne stignem niti trčati, niti se učlanjivat u kakvu teretanu...a ovak je i jeftinije...
još uvijek pazim kaj jedem..da ne bi bilo...pa je recimo moj današnji meni izgledao ovako : doručak - jabuka, naranča, 2 kiwija, activia sa žitaricama i šalica mlijeka
ručak - nažalost menza, kotlet sa žara i salata o svježeg kupusa
međuobrok - naranča (jako ih volim :) )
večera - posni sir (u mom slučaju zbregovov jer mi je dukatov bljak)
pureća deluxe šunkica, kiseli krastavčići
i voćni jogurt (naime tako sam uspjela zavarati i glavu u želudac da mi ne trebaju čokolade, keksi, sladoledi da si zašečerim dan... :D
sve u svemu, hrabro napriijed možemo mi to!!!:mig:
Drage moje i mene puca šećerna kriza.
Smazala sam jabuku i klementinu i kao da nisam.
Nisam uopće gladna, nego mi se onako svašta fino mota po glavi.:no::no::no:
Nikoga nema:cry::cry::cry:
By the way, ujutro se važem. Čini mi se da ću se razočarati. Do sad je bilo tjedno manje kilogram, al sad sam došla do onih kilograma koje čuvam na sebi još od prve trudnoće, dakle skoro pet godina. Te će ići malo teže:hebemu::hebemu::bang:
nana_22
15.01.2009., 21:23
Ima :D
joj i meni se svašta vrti po glavi, sva sreća da mi je frižider prazan!
Ja uopće nemam vagu, iako sam razmišljala kupit si neku, al brijem da bi se i ja stalno vagala...
Ode u krevet da ne bih napala frižider. Bolje da se mazim s mužem nego da klopam.:K:K
Nana, pa,pa. I nemoj kupiti vagu.:D
3,5djeteta
15.01.2009., 21:31
Htjela bi zahvaliti na super ideji s ribanim jabukama:s- jutros sam si izribala 2 jabuke , dodala cimeta i malo sjeckanih oraha i odnijela na posao za ručak:top:- stvarno nisam dugo bila gladna - inače me jabuke izlude koliko mi otvore apetit- bravo za recept:top:(treba se samo sjetiti:mig::cerek:)
atlantis
15.01.2009., 22:04
nisam ja :) miss je :)
al nema problema :cerek:
jel moze za dorucak kiselo vrhnje?? ponestalo jogurta, a bas bi mi jedan prijao..
edit:
i molim jedan recept za gljive (sampinjone) sad sam vidjela da im je do danas rok trajanja :D
Vrhnje je dosta masno pa bi ga trebalo izbjegavati. Ipak, ako mu ne možeš odoljeti, pojedi pola.:p
Ja obožavam šampinjone i spremam ih ovako (svježe). Cijele gljive ili polovice(ako su jako velike) stavim na teflon na malo vrućeg ulja.
Dodam vegete i poklopim.
Gljive imaju dosta vode tako da ne treba podlijevati ni sa čim, nego pustiti da se pirjaju na vlastitom soku. Kad sva tekućina ukuha, pustim da se malo zapeku i na samom kraju dodam nsjeckani češnjak ( obožavam ga).:D
I to je to.
Ja se danas ipak nisam vagala, odgodila za sutra.
Danas doručak- jabuka i naranča.
Ručak će biti kuhano kiselo zelje i suho rebro(jednina):)
Kasnije ću vidjeti.
slonica
16.01.2009., 13:35
Kako spremate cvjetaču? Dajte recept please.
Skuham pa ju pospem mrvicama poprženim na malo margarina ili skuham pa ju pospem češnjakom i sa malo maslinovog ulja ili (ali ovo nije niskokalorična varijanta :D) skuhaš staviš u vatrostalnu zaliješ sa bešamelom pospeš sirom i zapečeš u rerni.
Postoje i fine krem juke od brokula ili karfiola, one me dobro zasite pa mogu poslužiti kao ručak ili večera. Skuhaš karfiol sačuvaš vode u kojoj se kuhao i odvojiš par cvjetića a ostatak smiksaš sa štapnim mikserom. Na malo margarina popržiš malo(pol žlice brašna) dodaš smiksani karfiol, malo vode u kojoj se kuhao i malo mlijeka te na kraju ubaciš cvijetiće koje si ostavila za ukras. Eto ove juhe su stvarno fine i guste ali čini mi se da baš i nisu "light" možda bi bile dobre i bez one zaprškice, neznam nisam probala :ne zna:
aeariel
16.01.2009., 14:21
bas radim za rucak varivo s graskom, mrkvicom i malo karfiole i brokule. i nokleci unutra :cerek:
e da, koliko bi zlo bilo malo maka skuhanog u mlijeku? bez secera?
odrekoh se slatkog, pa me zanima dal i to spada pod slatko :D
atlantis
16.01.2009., 16:04
Postoje i fine krem juke od brokula ili karfiola, one me dobro zasite pa mogu poslužiti kao ručak ili večera. Skuhaš karfiol sačuvaš vode u kojoj se kuhao i odvojiš par cvjetića a ostatak smiksaš sa štapnim mikserom. Na malo margarina popržiš malo(pol žlice brašna) dodaš smiksani karfiol, malo vode u kojoj se kuhao i malo mlijeka te na kraju ubaciš cvijetiće koje si ostavila za ukras. Eto ove juhe su stvarno fine i guste ali čini mi se da baš i nisu "light" možda bi bile dobre i bez one zaprškice, neznam nisam probala :ne zna:
bez zaprška i s jogurtom miksanim s karfiolom ;) je isto izvrsna juha...
naučite se okanit vrhnja, zaprški, brašna
e da, koliko bi zlo bilo malo maka skuhanog u mlijeku? bez secera?
odrekoh se slatkog, pa me zanima dal i to spada pod slatko :D
nemam pojma :confused:
mak na mlijeku? bez šećera?
Manny Calavera
16.01.2009., 16:27
bok curke, da se pridružim...
prvo i prvo, atlantis, bravo, točno tema kakva se traži!!! svaka čast!! i čestitam na -15 i podrškujem za ostalih 14estak!
super motivirajuća tema, pridružujem se!
ja imam kojih 10-tak viška (ček da vidim, visoka 165 imam, a ziher 70 kg, dakle da, 10-12 kg više)! jeb.m ti što su brojke neumoljive kad ih vidiš ovak napisane.
dragi i ja smo si dali oduška ko nikad sad za blagdane i rekoh, idem poslije nove odmah na paženje što jedem i ajrobik, al me dragi odgovorio-prvo moram sama malo skinut jer imam loše koljeno i sam mi fali da ovak ogromna po njemu skačem-siroče.
inaće, prošitah cijeeeelu temu ( i pritom sam ubijala vrečicu napolitanki s čokoladom-primjereno nema šta).
ja sam jutarnji tip i odkad znam zase, ne mogu bez doručka-to mi je najdraži obrok i najviše volim pojest ujutro. ma, i navečer, al je to više šiza nego zadovoljstvo-ujutro je čisti užitak dobro doručkovati. užasna sam ovisnica o slatkom i sendvičima-sa kuruznim kruhom od kojeg mi i nije dobro (gluten mi smeta), al se ne lecam previše.
enivej, prije par mjeseci sam u roku par tjedana smršavila sigurno 3-4 kg samo s time da sam izbacila kruh (osim za doručak) i slatko-svo! i nisam jela poslije 7, a i to bi bio jogurt ili posni sir, tako nešto lagano. pa sam se nagradila jedenjem... i tak. da ne duljim, ovo je par mojih recepata za laganu kuhanu klopu i općenito papanje u "pazim se" razdoblju.
-jedem samo čisti raženi od mlinara kruh (nema kvasca, što je jako bitno) i to samo za doručak
-ne jedem sirne namaze jer ako pogledate sastav, nema uopće sira (dukatov-vrhnje, e-ovi i začini), abc ima sira ali je jako masan-klopam posni od vindije sa probiotikom ili đurđevački-oni su mi baš fini
-međuobroci-kao što i same znate, preferiram voće, ali ih često zaboravim
-nikako sušeno voće-prava je napast, a imaju šećera za poluditi-radje orašasto ili obično voće
-jogurti-po mogućnosti s probiotikom, jer sam probavno usporena, jel
-kave i čajevi bez šečera (inaće tak pijem)
-integralna tjestenina i riža-dobro pogledati sastav!!! negdje je u pitanju samo udio, a negdje boja (barila-da, misura-ne, zara-da)
-ne stavljam zapršku u variva-zagustim sa žlicom-dvije domaćeg ajvara (čini se puno, ali ja uvijek kuham duplu količinu ručka za dragog i sebe-nikak da se s mjerama skoncentriram)
-kiselo zelje na sve načine je mrak, lagano, zasitno, probava cvjeta
-leća-na varivo (sa brdo drugog povrća što vam stoji po frižideru-normalno, bez zaprške), super jednostavno jelo, sa mogućnošću bezbrojnih varijacija
-u varivo (bilo koje) je mrak dodati nakockani patlidžan-da posebni okus, kao da je neko fino meseko kuhano u varivu, a nije
-nosim klopu na posao i podgrijavam
-za većeru lagano, što manje
-ako sam gladna prije spavanja, čuda radi čaša mlakog-toplog mlijeka
evo, za sad je to to, a priključin se u ponedjeljak sa menijima i nekim svojim receptima za lagane ručkove!!
miss l on the road
16.01.2009., 23:11
za rucaksam pojela malo paste sa povrcemi do sad cak 4 kuglice ferrero rocher..:brukica:
ne mogu si pomoci, uzasno mi fali neki vrag stalno..najbolje bi bilo da odem na spavanje:rolleyes:
e vidiš, pogreška broj 1 - da si pojela količinski normalan obrok za ručak ne bi više bila gladna i lakše bi odoljela ferreru. u svakom slučaju, puuuno je bolje pojesti normalan obrok (pa čak i ako je, kao u tvom slučaju, tjestenina i povrće) nego se izgladnjivati i onda to obilato nadoknaditi čokoladom ;)
ja sam samo večeru izbacila.zapravo ne jedem iza pola pet.i smršavila sam 11 kg u par godina. znači postepeno. i sada to održavam isto tako. ne jedem iza 16, 17 sati a prije toga jedem baš sve. nikad bila na dijeti.
ovo je definitivno jedna od najvećih zabluda i nemojte to nipošto prakticirati.
recimo da si zadnji obrok pojela u 16 h, spavati ideš u, recimo, ponoć, ustaješ u 7 i u 8 imaš doručak - to znači da si organizam ostavila bez hrane punih 16 h. u tih 16 h naše tijelo, koje je jako pametan organizam, prepoznaje to kao ''napad na sebe'' i one masne naslage koje bi, u normalnim uvjetima potrošilo, sprema kao zalihe za crne dane (jer osjeća da ga izgladnjujete), a umjesto masti troši šta? mišiće!
dobro dosla Manny Calavera!! :)
jel jedete kikiriki, bademe i takto? al naravno sirove.. tj kikiriki u ljusci i tak..? to volim papat navecer..
da! svi orašasti plodovi su odlični izvori omega 3 i omega 6 nezasićenih masnih kiselina, a posebno ih je dobro jesti prije spavanja (šaku, ne treba više) jer preko noći obnavljaju zglobove i hrskavice.
@ atlantis: jel ti namjerno pišeš svaki put naramča ili kaj? :D
Evo jedan moj recept za bijelo meso. Meni su šnicli ovak spremljeni jako fini. Čak h tako spremljene jede i moj muž koji inače neće ni blizu bijelog mesa.
Dakle, bijelu šniclu istucite (probajte ju ne probušit) i posolite. Napunite ju sa jednom šnitom pureće šunke i četvrtinom šnite sira u listićima (ja koristim Podravec light) presavinite i zakopčajte čačkalicama. Na teflonskoj tavi koju samo prmažite margarinom da se meso ne zalijepi na naglo popržite meso sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnu boju i tada ga podlijte sa malo bjelog vina i vode (omjer vino voda 40:60)i kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Uz ovo inače jedem povrće na pari i zelenu salatu.
Možda nekom dam ideju
:s:s:s:s:s:s:s Thanks!:cerek:
frikuscha
17.01.2009., 12:56
Atlantis pa ja ću se zatelabati u tebe. :s:s
Svaka čast na temi - sve ono što nisma znala ili sam imala polu informacije - sad mi je tu. :)
Tek sam na 6 strani s čitanjem :eek: - ali sam malo šokirana. :(
Ovako; izbacila sam kruh, tijesto, krumpir - not, nema više.
Praktički živim na mesu i salati. :(
Hvala bogu da sam veliki mesojed jerbo bi popizdila. - pardon.
Netko je ovdje rekao da se nesmije jesti kuhana mrkva.
Nemojte mi to raditi... :ridanj:
Zapravo ono što ja jedem je jedva neka mala / srednja mrkva narezana sa gomilom cvjetače i brokule - ona carska mješavina iz konzuma. (dragi i ja podijelimo tu vrećicu za ručak / večeru)
Pa kaj niti tu mrkvicu ne smijem? :cry:
I da; sinoć - sinoć je bila strava. :eek:
Toliko mi se jelo nešto slatko (što ne uključuje jabuke i naranče jer mi iste na uši izlaze van :visi:) da sam mislila da ću svisnuti.
Nakon sve te želje sam postala divno depresivna prije spavanja.
Žene što vi radite kad vam se tako nešto dogodi?
I da...
Pitanjce...
Nisam neki ljubitelj ali volim onu tunu mex mix...
Sad više ni nju ne jedem jer u njoj ima par zrna kukuruza i par zrna graha. :rolleyes: - Jel se smije ona jesti?
P.S. Osobno mislim da moram / želim skinuti do 10 kg-a.
atlantis
17.01.2009., 13:10
Atlantis pa ja ću se zatelabati u tebe. :s:s
:misli: ti znaš da sam ja napola gej? :D
još uvijek isto misliš? :zubo:
kuhana mrkva ima visok GI pa se ne preporuča u velikim količinama, cikla također, kukuruz isto, krumpir takaj....
ali ;) umak od luka i mrkve, mrkva u juhi, mixevi povrća s mrkvom ili kukuruzom, cikla kao salata povremeno ili krumpir kuhani ili pećen u foliji imaju i hrpu pozitivnih karakteristika tako da je 'glupo' totalno ih izbaciti iz prehrane ali ih, također, nemoj niti forsirati svaki dan :)
ja jedem sve to :) pa opet skidam kile, zdravija sam nego prije, a krv mi je super :)
Prijavljujem ručak- eksperimentirala-kupus s jajima.
Pola glavice slatkog kupusa pirjati dok ne omekša i ne ukuha sva tekućina (dodati začine po želji- ja stavila vegetu, slatku papriku, celer, lovor i bosiljak)
Kad je gotovo, isključiti i pustiti da malo prohladi.
Zaliti s nekoliko umućenih jaja (stavila 4) izmiješati i zapeći u pećnici.
Uz to sam klopala ajvar i muž i ja nismo pojeli sve za ručak, imamo i za večeru. Fiiiinnnoooo...:top:
atlantis
17.01.2009., 13:25
Prijavljujem ručak- eksperimentirala-kupus s jajima.
Pola glavice slatkog kupusa pirjati dok ne omekša i ne ukuha sva tekućina (dodati začine po želji- ja stavila vegetu, slatku papriku, celer, lovor i bosiljak)
Kad je gotovo, isključiti i pustiti da malo prohladi.
Zaliti s nekoliko umućenih jaja (stavila 4) izmiješati i zapeći u pećnici.
Uz to sam klopala ajvar i muž i ja nismo pojeli sve za ručak, imamo i za večeru. Fiiiinnnoooo...:top:
najs :) probat ću :)
hint - oprezno s ajvarom, je povrće ali u dosta ulja :) i ja sam prije brijala da je povrće, al sam zaboravila kako se spram :zubo:
evo i mene
nakon dosadnog doručka-voćno jogurtnog
za ručak sam jako guštala:srdele i pečene paprike(one duguljaste,zelene)sa peršinom i mrva maslinovog...ludilooooo
a za večeru ćemo opet jabuke:(
vaga na 65,5.
dajte savjet..
mislim večeras smotat sarmu,pa da li ja smijem jest samo kupus?
ono-djeca jedu meso,ja kupus.:confused:
atlantis
17.01.2009., 13:45
dajte savjet..
mislim večeras smotat sarmu,pa da li ja smijem jest samo kupus?
ono-djeca jedu meso,ja kupus.:confused:
smiješ i pol male sarme :)
kiselo zelje je puno vitamina i zdravo je, dakle :top:
smiješ i pol male sarme :)
kiselo zelje je puno vitamina i zdravo je, dakle :top:
da,znam,ali mi je to ipak masno,jedino da list po list kupusa osušim fenom
:lol:
večeras ću ispeći jabuke+malo meda+malo oraha+malo ljubavi:cerek:
slonica
17.01.2009., 17:37
Evo da prijavim današnju klopu pa se odoh spremat za koncert
Doručak- tost sendvić sa jednom šnitom pureće šunke, pol šnite sira i krastavcem, kava, i dva griza banane
Ručak- 3 male trilje sa blitvom
Međuobrok- 2 mandarine i kava
... i evo sad dok ovo pišem guštam u svom "ledenom desertu" od jogurta meda malo zobenih te smrznutih višanja i šumskih jagoda. To sam smiksala još ujutro i stavila u škrinju i stvarno je super :cerek: Pojest ću pola sad a pola ostavljam za sutra.
Nadam se da sam sa ovim gotova sa klopom za danas. Vidjet ću kad se vratim ak budem gladna onda još jedna mandarina prije spavanja
frikuscha
17.01.2009., 18:51
Evo me u toplini doma svoga pa da vam dam par recepta.
Salata od svega i svačega :D
Skuhati pileća prsa, pustiti da se ohlade narezati na kockice.
Zelena salata na sitno. Jedan paradajz. Jedan sviježi krastavac. Pola konzerve mahuna (one zelene, već kuhane Podravka), Masline na sitno, tvrdo kuhana jaja po želji...
Od začina: mažuran, vlasac i bosiljak. (sol naravno)
U to sam dodala aceto balsamico. :)
Maslinovo ulje vam nije potrebno jer vam masline puste svoj specifičan okus.
Što se tiče maslina ja sam ih uzela par. (nisam brojala koštice ali ajmo reći da ih je bilo do 10 komada :zubo:)
Promješajte i dobar tek. :)
Ova količina je za nas dvoje trajala dva dana. :s
Recepti koje ćemo nazovati: zajebavanje s mljevenim mesom.
Mljeveno meso (puretina, piletina, junetina ili teletina - u pravilu treba izbjegavati gice) preprženo na luku (može i bez).
Ja ne stavljam nikakvo ulje ali ja pretjerujem tako da mene nemojte slušati. :rofl:
E sad kombinirajte...
... umutite s jajima, napravite si lavor zelene salate i dobar tek.
... napravite paradajz umak; prepržite luk, dodajte paprike na kockice, sviježe krastavce etc. i prelijte meso s tim (sol, vegeta, peršin, začini po volji...) dobar tek.
... ili jednostavno prepržite i narežite si paradajz.
Recepti s tunom
... Tuna u rasolu + zelena salata. Ništa me ne zasiti kao to a i fino mi je.
... Narežem si kisele krastavce na sitne kockice i pomiješam s tunom u rasolu. Dodam kap maslinovog ulja i to je to. (možete pojesti mrvicu posnog sira uz to - dragom je ta tuna katastrofa pa bez sira neće niti primirisati stolu.)
...
Današnji meni.
Doručak mi je uvijek isti - s tim da je meni doručak ono što pojedem do ručka tj. do negdje 17h kad dođem doma.
A do tada pojedem jabuku i naranču.
Ručak: pileća prsa + miješana salata - iz koje sam izbirala mrkvu :cry: dakle svela se na kisele krastavce i ribano zelje...
Količina?
Malo mesa puno više salate - ali kad si to usporedim s kvazi normalnim obrokom par žica salate je čist okej.
e cure super ste!!!
frichusha!! hahahahaha baš zvučiš šašavo i prpošno!! :D :D
stvarno kjarcu ako ne bismo trebali jesti mrkvu..ja ju jako volim, a i baš taj mix povrća i ja kupujem brokula/cvjetača/mrkvice :P
ja sam danas doručkovala u biti kao i svaki dan VOĆE!! ovaj put to su bile 2 mandarine, jabuka naranča i 3 kiwija (poslije je trči na wc ali bože moj, to je dobro došlo)
ja pojedem i activiu ujutro...OBOOOOŽAVAM JU... baš ovu s žitaricama...mljac mljac
i naravno kavica s mlijekom..
za ručak sam eksperimentirala...naime ostalo je škarpine koje opasno konkurira piletini, a piletina je moj broj jedan, koju sam očistila, narezala na komadiće ..
skuhala sam cvjetaču, mrkvice i šiknula to na maslinovo ulje u teflonku... malo povegetila, dodala narezani kiseli kupus i to se malo dinstalo.pred kraj još i škarpina..malo sam si odrezala sira, goudu...koju sitno sitno narežem i nabacam na povrće čisto da dobijem kompaktnu cjelinu..sir se otopio..još sam dodala origana...i voila to je to!!! bilo je baš fino..malo bacalo na chinese/tajland/štogod!! :D falio mi desert ali nisam pokleknula!!
večerala sam brokulu, s hrenovkama...koje naprosto OOOBOŽAVAM!!! ZNAM da su shitne...ali...ne mogu si pomoći.. :) posni sir u koji ubacim kečap...baš je nekako fini okus...i i to je to...
ehh...da...međuobroci su danas bili naranče...kombiniram...ilii voće ili neki jogurtić!! :D
frikuscha
17.01.2009., 22:12
Prijavljujem današnju večeru od prije nekog vremena. :D
Šaka kokica i jedna naranča.
Kokice; ovako ja to gledam i radim. :zubo:
100 grama kokica je cca 400 kalorija.
Ja sam si izvagala i prije pečenja i poslije (koji manijak :lol:) nekih 70 grama.
S tim da nisam mogla to pojesti - maksimalno pola.
Obožavam ih a i zasite me i kompenziraju mi slatko.
I stavljam točno jednu malu žlićicu ulja.
Ergo; pojela sam nekih cca 250 kalorija + nekih 40 koliko već ima naranča.
A danas sam stvarno slabo jela i ovo mi je bilo taman.
A sad nešto o vagama. :D
Nemam je u stanu, ne želim je imati i svatko tko će mi je možda kupiti i pokloniti će s istom dobiti po glavi i nek si je nosi doma. :cerek:
Stvar je u tome da ću onda vječno stajati na njoj i biti još frustriranija i jadnija.
A budimo realni; nekako i ne možeš gubiti onoliko kila koliko si ti to želiš svaki dan.
Efekt iznenađenja mi je puno draži.
Za novu godinu sam stala kod frendice na vagu 68kg.
Što me iznenadilo jer sam se osjećala kao slonica. (možda ima veze s tim što mi je bio prvi dan menge...)
Ali sam zato danas išla na posao u svojim predivnim crnim hlačama br 38. :h:h
Nije mi se trbuh vidio, guza mi je bila taman, na bokovima malo opušteno, ma ne mogu vam opisati kako sam si sretna zbog toga cijeli dan.
Inače imam 1,62...
atlantis
17.01.2009., 22:17
ja odem van, one naprave raspašoj po topicu... cccc :D :D vidim da vam dobro čini ova lagana prehrana :zubo:
curkama koje jedu šnitu kruha s dvije šnite salame i tako to, malen savjet - kruh su prazne kalorije od njih tijelo ne dobiva energiju, dvije šnite salame su isto ništa... dakle pojele ste kalorijski malo ali i nutritivno loše pa malo bacit oko i na to :)
iako su 2 šnite salame - 3 dag, bolje je pojest 10 ili 15 dag posnog sira ili povrća nekog :)
sad moj današnji meni :)
Doručak - cornflakesi s jogurtom
Međuobrok - dva griza kruha i čošak čajne (da se narezao ispale bi tri šnite)
Ručak/večera - (restoran)
Juha od karfiola
Piletina u umaku od limuna (limun se osjetio, umaka nije bilo :ne zna:), prokulice, krumpir na žaru u ljusci
Tiramisu
(plus što smo sve tri isprobavale po griz jela od druge dvije :D - malo su nam se čudili u restoranu, al ko ih jebe :D :D)
i to je to... ak baš ogladnim kad dođem s posla uzet ću naramču ili bademe ili jogurt
disklejmer onim uvijek pravima i ispravnima koji nikad ne griješe i uvijek su u pravu - ma što mislili o nama koji ovdje pišemo i o našim previranjima, pokojem ispadu u slatko ili junk, ja ću radije napisat istinu što sam i koliko pojela (i sebi i curama na topicu) nego lagat i muljat samo zato da ne pljujete po nama. zato nas ili prihvatite, podržite i savjetujte ili nas jednostavno ignorirajte
miss l on the road
17.01.2009., 23:05
Današnji meni.
Doručak mi je uvijek isti - s tim da je meni doručak ono što pojedem do ručka tj. do negdje 17h kad dođem doma.
A do tada pojedem jabuku i naranču.
Ručak: pileća prsa + miješana salata - iz koje sam izbirala mrkvu :cry: dakle svela se na kisele krastavce i ribano zelje...
Količina?
Malo mesa puno više salate - ali kad si to usporedim s kvazi normalnim obrokom par žica salate je čist okej.
sorry, ali ovo ti je katastrofa prehrana :flop:
do 17 h jesti samo jabuku i naranču je suludo. rađe razmišljaj o tome nego da izbaciš mrkvu iz prehrane (što je apsolutno nepotrebno :))
curkama koje jedu šnitu kruha s dvije šnite salame i tako to, malen savjet - kruh su prazne kalorije od njih tijelo ne dobiva energiju, dvije šnite salame su isto ništa... dakle pojele ste kalorijski malo ali i nutritivno loše pa malo bacit oko i na to :)
netočno. raženi ili kruh od cjelovitih žitarica je itekako nutritivno vrijedan i daje energiju ;)
izbjegavati treba isključivo bijeli kruh i sva ona sranja iz pekare.
Papalina_
18.01.2009., 11:12
ajmo recept za lecu.. :moli:
Što se leće tiče,ništa posebno...,al ja je baš volim. Ono stavim je obavezno večer prije kuhanja namočit, stavim je kuhati u dosta vode dok ne provri i onda tu vodu prolijem i malo isperem leću pa je opet stavim kuhati al sa nasjeckanom jednom mrkvom i jednim krumpirom (vidim neki ne odobravaju mrkvu i krumpir, al oni kuhani nisu niti puno kalorični niti nezdravi, jedino imaju visok GI). Nekad narežem unutra i par komadića pancete, čisto za malo mirisa, al ovaj put nisam, dobro je i bez. Začinim: sol, papar, vegeta, na kraju malo maslinovog ulja i to je to!
Žene, žene. Da je meni 68 kila.
To sam imala zadnji put kao srednjoškolka, dakle prije nekih14-15 godina.
Sad se borim da ugledam brojku 85, što isto nisam vidjela već 4 godine. Stalno sam na 86,5 ili 86,2.
Al, dobro. Ja sam danas totalno izgubila red.
Bila na ručku kod svekrve pa nisam mogla birati.
Doručak: dvije kriške tvrdog sira-nemam pojma kakvog.
Ručak-pileća juha, pohano pileće krilce i žlica pirea te salata od kupusa.
Znam da ne valja, al nije da sam mogla birati.:ne zna:
Zato sam popodne uzela samo kavu s natrenom i naranču i ništa više.
Dajte pliz recept za te vaše pečene jabuke.:D
Francesca
18.01.2009., 21:04
dragi i ja smo već 2 tjedna na Montignacu koji je vrlo sličan onome što je Atlantis napisala na početku...
nismo imali živaca za prolazit prvu fazu, pa smo odmah prešli na drugu - dakle širi je izbor namirnica...
komplicirano mi je do bola zbog posla ali evo kako izgleda moj dan:
- ujutro odmah 2 čaše vode
- za pol sata voće, obično jabuka jer mi najviše paše
- onda oko 10- 10,30 šnita integralnog kruha koji sama pečem u aparatu (pa znam što je unutra) sa pekmezom bez šećera (onim za dijabetičare). taj pekmez me ostatak dana spasi od slatkog
- kad ogladnim, za cca 2 sata, jogurt
- pa kad opet ogladnim, za cca 2 sata, voće.
- onda idem doma pa kuham ili imam skuhano od jučer - pa ručam ali to je obično oko 5-6 sati
- nakon toga ide samo voće ili eventualno jogurt
što jedem za ručak?
u tjednu kuham ili mahune sa piletinom pa za dva dana, ili slanutak s lećom, ili zelje s mesom, ili integralnu rižu sa graškom pa salata, i tako - shvatili ste...
vikendom je lakše jer sam doma pa ide ono pravo: juha od poriluka ili brokule, neko meso sa prilogom od povrća i tu si priuštimo i desert - za sad smo svaki put jeli gore spoemenutu toplu čokoladnu tortu...
u dva tjedna sam skinula 3 kilograma i jako sam zadovoljna
ovaj način prehrane mi je super jer kad odem nekome u goste uvijek mogu pojesti nešto, makar meso i salatu, ili neki narezak, što na drugim dijetama nije bilo moguće, pogotovo na UN... i uvijek sam se osjećala kao da sam vanzemaljac...
što se tiče slatkog naravno da mi je to najdraže...
sama sebi sam rekla: kad će biti neka proslava, nekakav rođendan ili nešto - naravno da ću uzeti kolač ili dva...
ali sve one prilike da uzmem slatko koje ću imati u međuvremu - ću propustiti...
sama sebi sam rekla neki dan na ponuđenu makovnjaču: nisam gladna i taj kolač mi ne treba... ne isplati se zbog njega upropastiti sve što sam do sada postigla...
ja sam vrlo vrlo zadovoljna...
Francesca
18.01.2009., 21:08
Žene, žene. Da je meni 68 kila.
To sam imala zadnji put kao srednjoškolka, dakle prije nekih14-15 godina.
Sad se borim da ugledam brojku 85, što isto nisam vidjela već 4 godine. Stalno sam na 86,5 ili 86,2.
Al, dobro. Ja sam danas totalno izgubila red.
Bila na ručku kod svekrve pa nisam mogla birati.
Doručak: dvije kriške tvrdog sira-nemam pojma kakvog.
Ručak-pileća juha, pohano pileće krilce i žlica pirea te salata od kupusa.
Znam da ne valja, al nije da sam mogla birati.:ne zna:
Zato sam popodne uzela samo kavu s natrenom i naranču i ništa više.
Dajte pliz recept za te vaše pečene jabuke.:D
ira pa kakva ti je to svekrva? :lol:
meni je moja jučer skuhala špinat na lešo i puretinu pečenu u pretis loncu bez masti... ha? kaj veliš? baš je zlatna...
za ostatak familije je pohala puretinu i normalan špinat :)
:nono::nono:I opet vi meni ne date recept za pečene jabuke, nego samo ogovarate svekrve.:vidiga::jumping:
male jabučice središ ovako:ako imaš onaj posebni nožić da im izvadiš sredinu-izvadi.ako nemaš idi ga kupit ili jedi košpice.
dalje:složiš ih u tepsijicu ovisi koliko vas ima na djeti
uliješ malo vode i staviš na 200,20 min.
a to su ti bez kalorija.
ako oćeš sa kalorijama,u tu rupu koju si izbušila posebnim nožićem,natrpaš svega i svačega finoga šta deblja:oraha,šećera,grožđica....
pa isto ispečeš.
ja sebi radim ovu prvu varijantu,dragom i djeci polijem odozgo meda i mislim kako ću peći drugu varijantu kad smršavim.
i,da..ja se od 2-3 takve jabuke prejedem.a od sirove ogladnim.:ne zna:
neznam,valjda se jabuci nešto desi ..kemijski..
i da ne zaboravim-nemam svekrvu,nisam je stigla upoznat ,kad čujem priče vaše i od prijateljica-horor..a šta ćeš.
tko zna kakva će ja bit svekrva.
ima moja frendica kemik odličan recept, idem je dovuć na topic :)
helou. ja sam frendica kemik. da, ona atrofirana :zubo:
zamoljena sam da vam napišem svoj recepat za lignje, koje nisu pržene, pa evo ih:
postoje dvije varijante, sa svježim paradajzom i sa paradajzom iz konzerve.
svježi ogulite i stavite dinstati na maslinovo ulje na na kojem ste zažutili malo češnjaka (ukoliko radite obrok za atlantis, onda koristite obično ulje :p ). dinstate dost dugo, dok se skroz raspadne.
za to vrijeme očistite pažljivo lignje, u paradajz dodate bosiljak, peršin, posolite, popaprite, stavite lignje i zajedno dinstate. nakon nekog vremena podlijete bijelim vinom i to tako zajedno krčka dok lignje nisu gotove (15-20 minuta, valjda). može se u tajsaft od paradajza staviti i krušne mrvice, ali meni se čini da to nema smisla, radije ga jače ukuham pa bude gusto.
ako radite sa paradajzom iz konzerve, faza "dinstanje paradajza" kraće traje, ali rezultat je isti, jako fini :o
može se na kraju dodati još bosiljka ako volite taj okus ili peršina ili nešto.
meni paše to jest sa njokima, može sa krumpirom. kao salata IZVRSNO paše matovilac, a i dobro je kad se po tome nariba grana padano ili parmezan (okej, to već ne spada na ovaj topik, sorry :o )
Špranja
19.01.2009., 00:55
Bok....
....služit će prvenstveno meni ali i svima koji žele mojim putem, a to je do sada skinutih 14 kila :)
Bok, atlantis!
Nisam dosad vidjela ovaj topic, baš je dobar! (Znam tvoj komentar, al to ne znači da mi se topic ne može sviđati, jel tako?...)
Smršavila si 14 kg, i još ideš dalje?:eek: Iskreno, meni se uopće nije činilo da imaš toliko viška...hm... Al, dobro, valjda ti znaš bolje...
Držim fige tebi i svima koji se trude smršaviti što zdravije. :):top:
Još mali prilog za obožavatelje krumpira (možda je to već bilo, al ne mogu sad cijelu temu čitat...): kuhani krumpir (pogotovo na pari), kao i pečene police u pećnici (naknadno eventualno premazane tanko - kistom - s malo maslinjaka i natrljano češnjakom, tko voli) sasvim su prihvatljiv način pripreme za one koji paze na kalorije. A krumpir je inače vrlo zdrava namirnica. Ono što najviše deblja nije sam krumpir, nego količina masnoće s kojom se priprema.
Francesca
19.01.2009., 08:45
Francesca tortu jos nisam stigla radit tako da ne znam da li treba krema ili biskvit ispast, mozda se bjelanjak vise treba onako suziti da bi ispao biskvit:ne zna: govorim napamet, a jel fino bilo? e da i kako radis integralni kruh, kupila pekac napokon i zao mi al nisam ga jos stigla isprobat:( nadam se da cu ovaj tjedan
vidim vecina onih koje se udaju ove godine:lol::lol: neka neka
prijavljujem
rucak meso i brokulice sa salatom od kupusa
vecera 2 narance
fino je finooooooooo...
čak je i moj dragi, koji inače ne voli ni kolače ni niš slatko, poludio za tim... mislim da je njega naranča u tome oduševila :)
a kaj se može i prijavit kaj smo jele?
evo moje od jučer:
- krem juha od brokule i cvjetače
- brancin pečen u foliji u pećnici
- prilog: kuhana cvjetača i salata od rikule
- desert: krema od čokolade sa narančom i šlag
takav ručak si priuštim samo vikendom na žalost... prek tjedna nije tak fensi :(
Manny Calavera
19.01.2009., 10:00
ajmo recept za lecu.. :moli:
evo, interveniram čim sam ugledala (možda je pisala koja poslije-nisam do kraja pročitala), al još jedan neće biti naodmet.
vako, leću prokuham prvo samu i bacim vodu da nebi bilo, jelte, tektonskih poremećaja, if ju nou vot aj min. istina da je puno finije kad se ne baci voda, ali...
prokuham ju samo u vodi BEZ SOLI, kažu da tak treba. odokativno 20 min od vrenja.
kad odlijem vodu, dodam nove, soli, vegete, narezani luk i češnjak (ništ ne dinstam, samo hitim), malo mrkvice narezane, pasirani (ili friški ljeti) paradajz, ajvara domaćeg i tu i tam ubacim mali komadić hamburgera da zamiriši, ali u zadnje vrijeme niti to. to se kuha dok se luk više ne vidi i dok mrkvica ne omekša-kad se sve prožme. napravite koliko gusto/rijetko volite. i tek kad je kuhano i kad zagasim dodam malo maslinovog ili čak prije jela neposredno u tanjur. eto! to je osnovni recept i dragi i ja se u tom davimo.
varijacije su da unutra uz mrkvicu dodate bilo koje drugo povrće (ja znam staviti poriluk-jako fino, patlidžan, paprike,... bilo kaj), onda je malo lakše, jer leća dosta zasiti. kažu da je fino imati u fridžu malo kuhane leće, pa ju bacit u salatu sa tunom i povrćem i tak, al nikako da i to probam.
inaće, ja od pola vrećice leće (250 g) sa povrćem raznim, dobijem pun najveći lonac variva-dakle dragom i meni za dva dana ručak i još jedna porcija za frizer!
i još nešto što sam jela sad u subotu za ručak!!
ostalo mi je dinstanog zelja (obično napravim dvije vrećice pa imam tako ili ostatak bacim u grah ili sekeli napravim, pa ne moram svaki dan kuhati, nego svaki drugi) i kupila sam ona pileća prsa u komadu sa kostima dolje i kožicom (bitna je kožica! al ju nisam jela bez brige). piletinu sam sa brdo grincajga bacila u vodu za juhu (2 kom prsa) i jedna prsica izvadila nakon cca 20 min kuhanja i stavila na protvan u koji sam rasporedila već dinstano zelje, malo povegetila i poslatkopapričila i u pečnicu. cca 20-25 min na 200 stupnjeva. kak je to bilo fino!! e sad, zašto je kožica bila bitna-da se ne osuši picek u pečnici-ipak su to suha prsa, a i da malkoc pusti u juhicu.
još mi je, dakle, ostalo za drugi dan juhe i meseka i povrća iz juhe za ručak!
e, da. još jedna fora koju radim umjesto zaprške (makar mi ne smetaju rijetki čušpajzi)-ono povrće iz juhe-peršin, poriluk i luk, celer, kelj i kompaniju, često zmiksam i vratim u dio juhe pa dobijem gustu juho ud povrća. e, sad, pošto to dragom i nije najmilije, zblendam to povrće i zamrznem u plastične čaše, pa ubacim u varivo kad hoću zagustiti! nemorate ni zamrznut ako u par dana radite varivo-toliko može stajati u fridžu.
isuse kak sam se raspisala..
inaće, za vikend se nisam ubijala u zabranjenom, al nisam ni bila kak treba-uvertira za ovaj tjedan.
danas:
doručak-čisti raženi kruh bez kavsca sa malo maslaca i čaj bez šečera-znam maslac je ne-ne, al mi dragi namazao, pa reko, ajde za doručak je. e i svježe iscjeđene 2 naranče prije toga (to mi je mrak ujutro natašte-osvježi i razbudi, a i potakne probavu kod sporovoznih)
međuobrok-idem do konzuma po jabuku iz ovih stopa
ručak-juha domaća pileća ( da ova odgore, imam ju ta tri dana) sa smiksanim grincajgom sa pilećim prsima, za neka dobra dva tanjura da me ipak drži, ne
međuobrok-aktiviju ću kupit uz ovu jabuku, al običnu
većera-e, ne znam, malo posnog sira ili jogurt-dva, vidjet ću još.
i tankiram se vodicom od jutra, a i zeleni čajek bum popila.
atlantis, još jednom, super tema!
doručak-jogurt
ručak-salata sa skušom iz konzerve+masline
večera će nešto malo,voćno
maštam o kokicama
alooo,atlantis,jel 100g kokica -400kcl-prije ili posli pečenja?
časna pionirska-stavit ću samo žličicu ulja...:rolleyes:
Rudolfa
19.01.2009., 15:01
Ja sam počela danas i to kao s nekom prelaznom fazom,do sada kava,jabuka ,ručak.puretna sa kiselim zeljem i tri zalogaja kruha.
Meni su dragi oni stiropori iz dm-a,smije li se to
jesti?
Gdje bih skinula listu sa kalorijama?
frikuscha
19.01.2009., 15:11
Ja sam počela danas i to kao s nekom prelaznom fazom,do sada kava,jabuka ,ručak.puretna sa kiselim zeljem i tri zalogaja kruha.
Meni su dragi oni stiropori iz dm-a,smije li se to
jesti?
Gdje bih skinula listu sa kalorijama?
Ja sam si ovu zaklejila u kuhinju: http://www.covermagazin.com/tablica-kalorija.htm
Ima sličke pa si ne moram naprezati mozak (:lol:) što s čim kombinirati.
A onaj stiropor; zakaj ne?! :ne zna:
Dehidrirana riža - može ti biti super međuobrok.
[QUOTE=Pješčani sat;18265799]dobardan svima :)
evo citam kako netko pise kako je popila malo vina a na dijeti je, ma molim vas..ja svaki dan casu bevande popijem..da se ne bi jos i tog odrekla- dobro, niskotlakasica sam i lijecnica savjetovala..mislim da je casa vina najmanji problem, na kraju, to i jest car mediteranske prehrane. zaista ne mislim da ucinak prehrane pada u vodi zbog te case.
Volim vino, dobro vino. I priušim si koji decilitar, ne baš svakodnevno ali mogu reči često. Nisam primjetila da mi to šteti zdravlju ili utječe na kilažu.
Pozdrav drage moje.
Prijavljujem
Doručak-jabuka (bila ludnica na poslu i nisam niš drugo stigla iako sam ponijela)
Ručak-lignje i krumpir kuhan u ljusci i kiseli krastavci
Popodne će biti kava s natrenom i mlijekom i voće.
Pusa svima vama jer mi je uz vas sve ovo puuunoooo lakše.:kiss:
Eh, da primijetila sam da mi organizam reagira na mjesečeve mijene. Kad prođu, osjećam se puno bolje jer kao da sam puno lakša. Vjerojatno mi pomažu u izbacivanju viška vode. :rigo:
Ako se ne varam iduća je u pon. tako da se ne važem do utorka. Kunem se:top:
Papalina_
19.01.2009., 15:29
Baš ste se raspisale, dok sam samo sve pročitala od jutros... Al neka, samo tako! :top:
Evo ja umirem od gladi... Spremam ručak, koji se upravo peče, i sve miriše pa sam skoknula nešto napisati, čisto da se ne motam po kuhinji ovako gladna. Za ručak je pečeno meso i povrće (tikvice, paprike, gljive, brokula i mrkva), ispod folije sa sasvim malo ulja. Za međuobrok sam jednu naranču i 5 mendula. Sad jedva čekam da dragi dođe sa posla pa da ručamo :klopa:
Zvjezdica86
19.01.2009., 16:55
jutarnji medjuobrok:obican jogurt
rucak:snicla od soje punjena spinatom, jedan paradajz
medjuobrok:pijem cedevitu i zderem tablete(stigla je vjestica):mama:
vecera:kokice jer mi se nikaj drugo ni ne jede
Francesca
19.01.2009., 17:48
zajutrak: dvije čaše vode i jabuka
doručak: šnita integralnog kruha sa pekmezom bez šećera
međuobrok I: jabuka
međuobrok II: jogurt
ručak: krem juha od poriluka i cvjetače, pileće bijelo meso u saftiću sa graškom i rikola na salatu
večera: ako uopće budem gladna jer tek sad ručam - jabuka...
eto tako to kod mene izgleda tijekom tjedna - ručak je kasno pa zato dva međuobroka... ali ideja je da se svaka 2-3 sata nešto pojede...
i tijekom tjedna nema deserta - možda samo voće sa šlagom...
Rudolfa
19.01.2009., 17:57
Frikuscha,srce si ,evo već sam isprintala i ide ispod magnetića,dobro da su oni iz interijera daleko.
Idem u nabavku,vagat ću se za par dana i to ću uzeti kao početak,voljela bih da bude ispod 90,bože me sacuvaj,a rodila sam sa 83 kg.
atlantis
19.01.2009., 18:15
dobar dan :D
važem kilu manje :cerek:
prijavljujem
Doručak - zrnati sir (na prvom poslu)
Međuobrok - kava (na prvom poslu)
Ručak - sad će mi dragi sarmu donest :cerek: (na drugom poslu)
Međuobrok - naramča mi je u torbi (na drugom)
Večera - ne znam još :ne zna: daleko je to (nakon kaj završim treći posel :D)
Zvjezdica86
19.01.2009., 19:21
prijavljujem
Doručak - zrnati sir (na prvom poslu)
Međuobrok - kava (na prvom poslu)
Ručak - sad će mi dragi sarmu donest :cerek: (na drugom poslu)
Međuobrok - naramča mi je u torbi (na drugom)
Večera - ne znam još :ne zna: daleko je to (nakon kaj završim treći posel :D)
bravo za kilicu:top:
frikuscha
19.01.2009., 19:55
Evo da kompletiram dan.
Doručak: jabuka, naranča, kava...
Ručak: zamirisala mi je salata od graha jer ju jedna forumašica gore spominjala :mljac: pa sam sebi napravila tu salatu s bućinim uljem. (cca 250 grama) Ivozu sam radila blitvu s jajima i začinima koja me toliko mamila da sam mu malo ukrala s tanjura :o (ali je pizdek stavio tabasca po tome tako da sam skoro izgorila :mad:)
Večera: 40 grama kokica
I sad sam toliko sita da mi je sve muka... :(
atlantis
19.01.2009., 20:05
ja kokice čuvam za petak :)
priuštim si ih vrlo rijetko (to i vama preporučam :))- kad kartam s curama ili imam goste
Zvjezdica fala :)
Špranja :) meni se kile lijepo rasporede pa ne izgleda tak strašno kak zapravo je :D
:D)
:klap::klap::klap::klap:
BRAVOOOO!
marinella
19.01.2009., 20:47
ovo će biti slično uvodonom postu,ali da i ja opišem svoja iskustva:
moja priča ide ovako:na antidepresivima sam godinu dana i od tada dobih 15 kg.na 1.65 sam imala 52 kg i bila zadovoljna.u ovih god.dana jelo se svašta a ponajviše čokolada,kava,sendvići,hrpa pizza,ćevapi..ma kužite.
e onda sam sama shvatila da pretjerujem i odlučila nešto promijeniti.
kao tinejdžerica sam bila na rubu anoreksije,a onda sam par godina bila opsjednuta zdravom prehranom,mislim da i taj poremećaj ima stručni naziv.
no sada ne želim reprizu ta dva scenarija pa sam odlučila umjereno u svemu.
izbacujem prženo,kalorično,nezdravo,ma znate već.
ubacujm:mlijeko,jogurt,piletinu,ribu, voće povrće,žitarice.
obično je to ovako:
doručak banana, pahuljice s mlijekom.
Međuobrok:voćni jogurt
Ručak: obično kuhano povrće,riža,ponekad jaje,riba,piletina,jogurt
međuobrok:voćni jogurt,jabuka,banana,naranča
Večeraisto što i ručak
Obrok prije spavanja (ne znam kak se zove ) pahuljice s mlijekom
Najvažnije:nikadfa ali baš nikada ne biti gladna,fokusirati se na zdravo a ne na zbrajanje kalorija,jesti najmanje tri obroka dnevno plus dva međuobroka.
do sada sam s ovakvim režimom živila godinama,najprije smanjila pa održavala težinu.
znači zdravo-mjenjanje životnih navika.
odo gledat recepte jedan veliki BRAVO za njih!!
vidim da smo poludile za kokicama ovih dana
i ja sam sinoć malo prekoračila dopuštenu dozu :bonk:
danas
doručak: tunjevina i šalica mlijeka
ručak: kuhana blitva i krumpir preliveni bučinim uljem
večera: mali vindijin puding od vanilije
:ne zna:
frikuscha
19.01.2009., 21:08
Fala Zvijezdici i Aeariel. :D
Ja sam u pms-u (nije da se branim :zubo:) i ubije me želja za slatkim.
Ne ubije, nego u-b-i-j-e.
A obožavam kokice... :cerek:
Zasite me do ludila a i probava mi je s njima superiška. :o
I zato važem (manijak) 40 grama. I prije i poslije. I stavljam jednu žlicu ulja.
Frendica mi je preporučila jedan super site: http://www.fitday.com/.
Otvorila sam si besplatni account i onda svaki dan upisuješ food log. Elem što si pojeo i količina. Pametna stranica ti na kraju dana, ili kad stisneš save changes, izračune kalorije i po hrani rasporedi koliko UH-a, koliko proteina, koliko čega već ne...
Na početku dodajete, dob, visinu i težinu, te koliko se krečete tj. kakvim se poslom bavite da li ste aktivni ili baš ne...
Tako vam iz svih podataka izvlači cca koliko vam je kalorija potrebno dnevno a iz food loga - koliko ste ih unjeli.
Ja sam se malo zbedirala jer ovakvu glad kao danas popodne fakat nisam osjetila neko vrijeme.:eek:
Zato sam opet danas večerala kokice...
No, kad sam sve unjela u foo log i kave i čajeve - ispalo je da sam unjela oko 750 kal a da sam ih sagorila 1 975.
Što me malo vratilo iz depresije. :cerek:
P.S. Bravo Atlantis i sve curke! :top:
marinella
19.01.2009., 21:14
kuzim te totalno...mene je prosao pms, sad imam mms:D
ja u tom slučaju izgnječim bananu,kakao,kokos.prođe želja,grčevi,depra sve što ide uz pms.(ako mi fali energije ubacim i kašikicu meda)
inače, kaj se mrkve tiče, ona je bogata vitaminom A (odnosno, beta karotenom), to znate. e, sad, taj beta-karoten je topljiv samo u mastima, ne u vodi. stoga, kad uzmete oguljenu mrkvu i pojedete ju, vaš organizam nema baš nikakav način iz nje izvući beta karoten, nažalost.
zato se preporuča mrkvu naribati i nakapati s malo ulja, pa ju ostaviti parminuta i tek onda pojesti. mislim, ak vam je stalo do vitamina A. ak nije, budite :bugsbunny:, ja najčešće jesam :zubo:
atlantis
19.01.2009., 21:41
:bicedobro:
ja ko ja bi vec odavno odustala..
al to sam samo ja, ti se nedaj:mig:
uz tebe smo :mirko:
hop hop NE!!!!!
meni je vaga stajala skoro mjesec dana iako nisam griješila :mad:
bila sam luda ko tri kubure :eek: , vaga je skoro završila u letu kroz prozor :mad: čak sam se i opila od muke :(
kemik može svjedočit
pa su onda kile krenule dalje bez problema...
ne se vagati svaki dan i NE ODUSTAJATI ako vaga stoji
aeariel
19.01.2009., 22:10
evo, atlantis, "receptic" za ono moje kvazi jelo :D
stavila sam blitvu u vodu, jedan cesanj cesnjaka ubacila i narezala butternut tikvu na komadice. malo unutra zacina, i onda kad je gotovo, procjedis i malo zdrobis/zmiksas.
uz to, grah iz konzerve, ispran u vodi, zacinjen s aceto balsamico i soja umakom. na to komadici fete. jako jako jednostavno i velika improvizacija :D
al fino je.
opet se moram buniti oko GI banana :( a ne mogu ih se odreci par put tjedno uz zobenu, ne kad nema nekog drugog svjezeg voca kao alternative. nadam se da ta zobena smanjuje taj losi ucinak banane :(
danas sam jos papala zobenu s visnjama i posnim sirom, narancu i grejp, tostic s dimcekom i namazom iii.... a, da, salatu od zelja i povrce na pari( mrkvica,jaaaako malo krumpira, grasak i kukuruz; menza nije imala drugo)
Francesca
19.01.2009., 22:58
vidim ja da se tu mješaju razne djete i razne kombinacije...
sve ovo gdje spominjete GI to vam je Montignac.
znate što je kod njega najgora namirnica sa najvišim GI indexom?
krumpir, a pogotovo krumpir pečen u pećnici (koji smo dragi i ja jeli punu tepsiju bar jednom tjedno :rofl:)
onda slijedi pivo, onda još nešto a onda kuhama mrkva.
netko je netom prije objasio što je GI pa neću objašnjavati.
iskreno, ovo je prva prehrana koje sam se ozbiljno prihvatila.
prije sam bila na kojekavim djetama, a najviše na UN ali uvijek ono: danas sam na riži a slavi se nečiji ročkas, pa zgriješim i tak to... poznato?
e pa za božić sam dobila od dragog knjigu od Montignaca prilagođenu Hrvatima i našim prehrambenim navikama, a pošto me to zainteresiralo, dočepala sam se i njegove knjige: Jedem dakle mršavim u kojima objašnjava zašto se nakon završetka kalorijske dijete, a i kad smo dugo na njoj - počnemo debljati, kako naše tijelo reagira na neke namirnice tipa šećer, bijeli škrob i tak to sve fino kaj volimo, i onda kad to sve pročitaš i svhatiš - lakše ti je u glavi posložiti neke stvari...
tako da nije bitno samo malo jesti, bitno je i što jesti...
šta da vam kažem da ja pojedem dva tanjura juhe, 2 šnicle, hrpu povrća i još desert i da ujutro imam manje na vagi - da li bi mi vjerovale?
ili da kad imam čušpajz isto pojedem dva tanjura?
ako vas zanimaju neki detalji, pitajte, pa ću prepisati dijelove iz knjige...
ja sam sad na tome šesnaesti dan i izgubila sam 3 kilograma :) a nisam ni gladna ni frustrirana jer gdje god dođem u goste - uvijek mogu pojesti bar nešto a ne moram reći glupu rečenicu: ja to danas ne mogu jesti...
Francesca
20.01.2009., 09:03
dobro jutro........Francesca možeš li mi objasnit kako se kuha ova juha
of course:
za 1 litru juhe treba otprilike 2 poriluka a ako imate možete dodati brokule ili cvjetače, a ako ne - fino je i samo sa porilukom...
dakle poriluke se nareže na komadiće duge 5 cm, pa onda još po pol da se razdvoje listići jer se brže skuha...
od pileće kocke napravite juhu, dakle litra vode i dvije kocke
u blenderu ili sa štapnim mikserom smiksate kuhani poriluk sa malo te juhe, to sve smiksano vratite u juhu, posolite, popaprite i kapnete par kapi vrhnja za kuhanje i - gotovo :)
neki dan sam isto to radila sa brokulom i cvjetačom i isto je ispalo prefino :)
Pješčani sat
20.01.2009., 11:34
inače, kaj se mrkve tiče, ona je bogata vitaminom A (odnosno, beta karotenom), to znate. e, sad, taj beta-karoten je topljiv samo u mastima, ne u vodi. stoga, kad uzmete oguljenu mrkvu i pojedete ju, vaš organizam nema baš nikakav način iz nje izvući beta karoten, nažalost.
zato se preporuča mrkvu naribati i nakapati s malo ulja, pa ju ostaviti parminuta i tek onda pojesti. mislim, ak vam je stalo do vitamina A. ak nije, budite :bugsbunny:, ja najčešće jesam :zubo:
aaaa.pa nisam imala pojma :D super, fala Kemik za ovo.
daklem, danas:
kava, banana za dorucak
rucak: trenutno se palim na kristal salatu, pa: kristal salata, naribana jedna mrkva, malo tvrdog domaceg sira, malo tune, masl. ulje i b. ocat, snita kukuruznog kruva
mislim da cu za veceru meko kuhana jaja jer nisam vec tjednima a stoje u hladnjaku pa da ne dobijem pilice uskoro :D
frikuscha
20.01.2009., 11:44
Edit:
sad sam malo guglala o muslima jer me to već neko vrijeme kopka i naletila na neke fitnes stranice enivej...
Vele ljudi da je musle bolje izbaciti zbog toga što su one čisti ugljikohidrati i imaju u sebi puno šećera. Kao umjesto njih uvesti zobene pahuljice. :ne zna:
I onda se naravno dalje u raspravi kolju :zubo: ali na kraju dolaze do zaključka da su musli okej ujutro i da treba prilikom kupovine obratiti pozornost na sastav; na količinu šećera i naravno preporuka je sa puno sušenog voća...
Jesam dobra u guglanju... :mirko:
zelje ti je najbolji izbor-dobro regulira probavu,ne deblja,jeftino,praktično..ja ga isto jedem tako"živo",nikad ga ne kuham..osim onog iz sarme.
samo naprijed,možeš ti to.
maderica
20.01.2009., 14:37
zelje ti je najbolji izbor-dobro regulira probavu,ne deblja,jeftino,praktično..ja ga isto jedem tako"živo",nikad ga ne kuham..osim onog iz sarme.
samo naprijed,možeš ti to.
i puno vitamina C , dakle u ovo vrijeme gripe i viroza...:top:
Manny Calavera
20.01.2009., 16:26
bok curke.
prvo i prvo, čestitam svim curkama koje su skinule i onima koje održavaju-to nije ništa manje bitno.
da prijavim danas:
-doručak-naranča i mandarina sviježe stisnute u sokić, 20 min poslije musli (integralni) sa suhim voćem i mlijekom, bijela kava bez šećera
-međuobrok-zaboravila, ups
-ručak-pečeni picek-batak i nadbatak (i kožicu sam pojela-srami se) i grah salata lagano začinjena
-međuobrok-0,3 lavova-jer mi je ručak teško sjeo-isuse kak mi se vrti, a na poslu sam
-večera-dva jogurta
danas supersonična vaga ide u pogon pa sutra prijavim postotak voda (otpadnih i normalnih) i masti u organizmu kako i kilažu.
sutra idem pješke na posao! možda i doma, al neću pretjerivat!
ne znam koja od vas je preporučila onu fitday stranicu, ali svaka čast! odma sam se prijavila i ukucala šta sam danas izjela + planiranu večeru od dva punomasna jogurta-čvrsta, i ispade da sam danas unijela 1800 kalorija (ako uz ona dva jogurta za večeru ubijem i bananu, inaće 1700) pa nije ni loše! još ću sutra proštudirat gdi se broji koliko sam izgubila.
super stranica!!
Francesca
20.01.2009., 16:51
prijavak današnji:
- 9,00 - jabuka
- 10,00 - šnita integralnog kruha sa pekmezom bez šećera
- 12,00 - naranča
- 14,00 - jogurt 0,9% masnoće
- i sad u 17,00 - tanjur integralne tjestenine sa pesto umakom posipano naribanim gran padanom
- večera - voće, ili u najgorem slučaju jogurt
ovaj tjedan se ne važem jer imam menstruaciju a onda sam sva napuhana, ali režim držim i dalje pa se veselim ponedjeljku i brojkama na vagi :)
Francesca
20.01.2009., 17:33
dakle Glikemični indeksi
110 Pivo
100 Glukoza
95 Krumpir pečen u pečnici
95 Posve bijeli kruh
90 Pire od krumpira, med
85 Kuhana mrkva, Kornflakes, kokice
80 Bob
75 Buča, tikva, Lubenica
70 Šečer, Bijeli kruh, Zaslađene rafinirane žitarice, Slastice sa čokoladom, Kuhani oguljei krumpir, Keksi, Hibridn kukuruz, Bijela riža
65 Suho voće, Polubijeli kruh, Neoguljeni kuhani krumpir
60 Banane, Dinje, Pekmezi
55 Bijela tjestenina
tu je kao granica, sve što je 50 ili manje od 50 je dobro :)
50 Cjeloviti kruh ili kruh s mekinjama, cjelovita riža, grašak, nezašećerene cjelovite žitarice
40 Zobene pahuljice, grah, nezaslađeni voćni sok, cjelovita tjestenina, kruh od cjelovite raži
35 kuh od 100% cjelovita brašna, suhi grašak, mliječni proizvodi, voćni sladolet (sorbet)
30 suhi grah, leća, slanutak, cjelovita tjestenina, svježe voće, voćna marmelada bez šećera
22 crna čokolada - minimu 70% kakaa
15 soja, zeleno povrće, rajčica, limun i šampinjoni...
eto to je ugrubo :)
nana_22
20.01.2009., 20:47
Pozdrav :w
Doručak - dvije jabuke
Ručak - leća :D i salata od cikle
Večera - još ništa, vjerojatno posni s tunjevinom.
I popila sam jedno pivo. :brukica:
maderica
21.01.2009., 08:21
64,7 :raspa::jumping:
cestitam i ostalim curkama:top::top:
nemoj stavljati kile nego koliko si izgubila.....i bravo.....:jumping:
frikuscha
21.01.2009., 08:27
Jutro žene.
Baš mi je lijepo vidjeti vas ovako prpošne i sa manje kila. :tulum:
Ja sam odlučila das ću si vagu kupiti 01.02. :rolleyes: - do tada ustrajem na ne vaganju uz silnu nadu da ću s kupnjom iste raditi tulum po stanu. :cerek:
koliko u prosjeku unosite kalorija dnevno?
između 700 i 850.
Jučer mi je bilo oko 820 zbog proklete dvije žlice svježeg sira od kojeg mi je bilo muka. :mad:
Kaj danas finoga mislite papati?
Ja sam za ručak mislila kockice junetine sa kiselim zeljem, onaj recept kojeg je Atlantis spominjala negdje na početku...
Francesca
21.01.2009., 08:29
jutreko!
prijavak: glaaaaaaaaaaadna saaaaaaaaaaaaaaaam :(
i nemojte brojati kalorije - samo pazite kaj mješate u obroku i jedite koliko vam paše...
Zvjezdica86
21.01.2009., 08:31
nemoj stavljati kile nego koliko si izgubila.....i bravo.....:jumping:
kila i pol:D
frikuscha
21.01.2009., 08:31
jutreko!
prijavak: glaaaaaaaaaaadna saaaaaaaaaaaaaaaam :(
i nemojte brojati kalorije - samo pazite kaj mješate u obroku i jedite koliko vam paše...
Bok teta.
A znam.. :tuzni:
Ne mogu si pomoći.
Imam osjećaj da bi tako bilo i s vagom da je posjedujem; stajala bih na njoj od 0 - 24 pokušavajući mentalno pomaknuti kazaljke. :zubeki::zubo:
Ali ultra pazim kako kombinirati namirnice i puno ti hvala na onome iz Montignaca što si stavila ovdje.. :)
Francesca
21.01.2009., 08:36
frik - nema na čemu... ako vam još kako mogu pomoći - tu sam :)
ja sam jučer pojela pun tanjur integralne tjestenine sa pestom i naribanim sirom i nemam grižnju savjest...
a da sam zbrojala kalorije - bilo bi tup tup po glavi ;)
maderica
21.01.2009., 08:37
prijavak. nisaaaaaaaaaaam gladna...... dapače one po litre jogurta sa sjemenkama i pšenicom od sinoć me zasitilo......još me drži....... i ne brojim kalorije.......to me nepotrebno zamara......
maderica
21.01.2009., 08:39
stajala bih na njoj od 0 - 24 pokušavajući mentalno pomaknuti kazaljke. :zubeki::zubo:
:lol::lol::lol: to se meni dogodi..........
maderica
21.01.2009., 08:40
šta ćete danas kuhati za ručak..............:ne zna:
Francesca
21.01.2009., 08:42
danas kuham leću sa slanutkom i suhim mesom mljam mljac :)
Zvjezdica86
21.01.2009., 08:44
ja kuham pasta fagioli:D
al meni se to bas ne jede....al vidjet cu..:mig:
između 700 i 850.
Ti znas da je svaka dijeta u kojoj unosis manje od 1200kcal dnevno - nezdrava dijeta?
Ne da ti zelim soliti pamet, velika si ti cura (ne mislim na volumen :zubo: ), samo govorim iz iskustva.
Plus, svaka dijeta u kojoj se gubi 3, 4 kg u tjedan dana nije dobra dijeta. Jer gubite misice, a ne salo. A misice NE zelite gubiti, vec dobivati.
Sad gibam sa topica prije nego me horda izgladnjelih zena ne iznapada. :D
(cist da se zna, i ja bih rado izgubila 10kg u tjedan dana, ali nazalost - to nije moguce :( )
slonica
21.01.2009., 08:53
Ma blago vama na izgubljenim kg-ima :top: Ja upravo razmišljam da kupim novu vagu ili još bolje da ovu šiknem kroz prozor. Upravo me lovi depra jer nije mi jasno kako sam od jučer popodne dobila pol kile a pojela sam u međuvremenu samo pol tanjura leće i jednu mikro mandarinu :(
... i znam da sam si obečala da se neču vagati svaki dan ali eto ne odolijevam napasti.
Dnevno (po onoj stranici )pojedem oko 1500 kal, a potrošim oko 2500 kal, jel to OK ??
maderica
21.01.2009., 08:58
:( )
:grli:.....ma neće tebe niko iznapadat.......tu smo svi skupa da ustrajemo u našem cilju...i ovakvi savjeti su dobrodošli...dapaće....:top:
maderica
21.01.2009., 09:00
Dnevno (po onoj stranici )pojedem oko 1500 kal, a potrošim oko 2500 kal, jel to OK ??
a kako ti po onoj stranici nalaziš naša jela......ja tila upisat leću i jogurt sa pšenicom i neide.......:ne zna:
frikuscha
21.01.2009., 09:03
...
Ma sve 5 draga.
Pazim da pojedem svega; i nešto mliječno, povrća gomilu, meso, jaja... - osim kruha, tijesta i krumpira. I male porcije.
I nisam nešto prestrašno gladna dapače. :ne zna:
Ovo mi je mijenjanje cijele prehrane i percepcije hrane.
A brojanje je obvidno moj OKP. :mad:
A riješiti ću ga se, kros maj hart. :tuzni:
Pa naravno da je.
Dajte žene požaliti ću što sam vam dala link..
Sad sam vas sve zarazila... :tuzni:
Molim oprost... :tuzni:
P.S.
a kako ti po onoj stranici nalaziš naša jela......ja tila upisat leću i jogurt sa pšenicom i neide.......:ne zna:
Unosiš na engleskom..
Ako neke izraze ne znaš prevesti, možda ti ovo pomogne http://www.design-ers.net/eh-rjecnik.asp
Zvjezdica86
21.01.2009., 09:04
ako ne motes naci neke namirnice, mozes ih sama dodati i upisati sto sve sadrze od vitamni, bla bla...kalorije...:mig:
ja sam jucer isporbavala malo i uspjela sam ..nije tesko:)
maderica
21.01.2009., 09:12
ako ne motes naci neke namirnice, mozes ih sama dodati i upisati sto sve sadrze od vitamni, bla bla...kalorije...:mig:
ja sam jucer isporbavala malo i uspjela sam ..nije tesko:)
jel na hrvatski ili engleski.......
Manny Calavera
21.01.2009., 09:19
jutro!
e, a koliko kalorija je normalno unositi dnevno? pitam čist jer se netka čudila mojim 1800, a ja u biti ne znam. kao da sam negdje, nekad davno pročitala da je normalno za žensko 2200, pa sve manje od tog (normalno, ne mislim na 100 dnevno) je kao mršavljenje. zato se meni činilo malo ovo što sam pojela. al, normalno da nisam za večeru pojela ono šta sam napisala-umjesto banane i dva jogurta, pojela sam jedan i malu vrećicu štapića-bolio me želudac, a mrzim dvopek, pa sam zabrijala da je to dobra zamjena. ha-ha!
danas je počelo zlo i naopako-zaspala sam ujutro pa nisam stigla doručkovat kak treba: popila 2 cijeđene naranče i bananu, pa na poslu krafnu i štrukal sa bijelom kavom-bez šečera! sad moram bit jako dobra do kraja dana da to malo popravim...
atlantis, čestitam rođendan i za hlače!! i meni su trapke manji broj najbolja nagrada...
Pješčani sat
21.01.2009., 09:38
jutro komadi.
kila manje, a nisam ocekivala :)
mislim, meni je samo trbuh problem, sta god da pojedem licim na djecu iz Bijafre, i vise sam tu da nadjem nove recepte za zdravu prehranu.
i stvarno je trbuh splasnuo..i evo , od subote do danas..
inace: dorucak: narezana jabuka posipana cimetom = saka oraha
Zvjezdica86
jutro!
e, a koliko kalorija je normalno unositi dnevno? pitam čist jer se netka čudila mojim 1800, a ja u biti ne znam. kao da sam negdje, nekad davno pročitala da je normalno za žensko 2200, pa sve manje od tog (normalno, ne mislim na 100 dnevno) je kao mršavljenje. zato se meni činilo malo ovo što sam pojela. al, normalno da nisam za večeru pojela ono šta sam napisala-umjesto banane i dva jogurta, pojela sam jedan i malu vrećicu štapića-bolio me želudac, a mrzim dvopek, pa sam zabrijala da je to dobra zamjena. ha-ha!
danas je počelo zlo i naopako-zaspala sam ujutro pa nisam stigla doručkovat kak treba: popila 2 cijeđene naranče i bananu, pa na poslu krafnu i štrukal sa bijelom kavom-bez šečera! sad moram bit jako dobra do kraja dana da to malo popravim...
atlantis, čestitam rođendan i za hlače!! i meni su trapke manji broj najbolja nagrada...
pa broj kalorija izracinas prema tablici koje su napravljene za to. ukucas tezinu, visinu, tjelesne aktivnosti i ispada ti koliko dnevno kalorija trebas uzimati.
da bi napravila deficit, tj.potaknula mrsavljenje , trebas unositi oko 500 kalorija manje od kalorija koje su ti potrebne kroz dan.
znaci, moj ibm je 1900 kcl, da bi potaknula mrsavljenje trebam uzimati max 1400 kcl.
Zvjezdica86
jel na hrvatski ili engleski.......
engleski:)
al ja sam na hrvatski upisala keksolino:rofl:
noir_bleu
21.01.2009., 09:47
Dobro jutro!
Evo, citam vas od sinoc - jako dobar topic - i pridruzujem se sa boljom polovicom :) Zajedno trebamo izgubiti 9 kg :).
Vidjela sam da kuhate lecu - bi li mi netko mogao napisati kako?
Ja nemam menu za danas, ali smo se dragi i ja dogovorili da izbacujemo kruh i kolace, osim vikendom za dorucak i po jedan kolac.
I danas idem na bazen, a do bazena biciklom :)
maderica
21.01.2009., 09:55
engleski:)
al ja sam na hrvatski upisala keksolino:rofl:
ma odustajem....to je previše za moje informatičko znanje.......:lol::lol:
maderica
21.01.2009., 09:56
Dobro jutro!
Evo, citam vas od sinoc - jako dobar topic - i pridruzujem se sa boljom polovicom :) Zajedno trebamo izgubiti 9 kg :).
Vidjela sam da kuhate lecu - bi li mi netko mogao napisati kako?
Ja nemam menu za danas, ali smo se dragi i ja dogovorili da izbacujemo kruh i kolace, osim vikendom za dorucak i po jedan kolac.
I danas idem na bazen, a do bazena biciklom :)
dobrodošla..........idem na pauzu pa ti se javim za po ure...a dotle moš i potražit ovdje...neko je bio napisa:mig::mig:
slonica
21.01.2009., 10:02
Svaki artikl posebno. Dakle leća i količina, jogurt (kakav i koliko) i pšenica. Pomažem se riječnikom :rofl: I problem su mi njihove mjere
noir_bleu
21.01.2009., 10:08
dobrodošla..........idem na pauzu pa ti se javim za po ure...a dotle moš i potražit ovdje...neko je bio napisa:mig::mig:
Hvala na dobrodoslici :cerek: Sacekat cu ja tebe, jer sam to vidjela sinoc, a ne sjecam se na kojoj stranici :(
Zasad sam popila Nes s polumasnim mlijekom i pola litre caja od kamilice - sve bez secera. I jos uvijek nemam dorucak, ali evo, za rucak leca :)
Zvjezdica86
21.01.2009., 10:09
ma odustajem....to je previše za moje informatičko znanje.......:lol::lol:
:rofl::rofl::mig:
ma daj, trebas probati
Hvala na dobrodoslici :cerek: Sacekat cu ja tebe, jer sam to vidjela sinoc, a ne sjecam se na kojoj stranici :(
Zasad sam popila Nes s polumasnim mlijekom i pola litre caja od kamilice - sve bez secera. I jos uvijek nemam dorucak, ali evo, za rucak leca :)
Neznam kako leću radi maderica ali moja je ovakva...
Na žlici maslinovog ulja malo prodinstam sitno sjeckani crveni i bijeli luk.
Dodam malo mrkve (tako omrznute ovdje), celera, paprike ( svježe crvene dok imam, sad koristim zaleđenu iz škrinje, a kad nemam nikakve onda slatku u prahu), malo paradajza. Sve se kratko prodinsta dok ne ispari sva voda. Dodam leću, pojačam vatru da se kratko istostira, samo par minuta uz stalno miješanje. Dodam vodu ili još bolje bistru juhicu, ali to rijetko imam, začinim vegetom ili solju, dodam papar i ostavim da se kuha na laganoj vatrici dok ne omekša. Ne volim raskuhanu leću, pa stvarno pazim da lagano kuha.
Ponekad stavim i malo piletine unutra...
Ako ne želiš varivo, samo doljevaš vode malo po malo, pa onda jedeš vilicom...
maderica
21.01.2009., 10:47
Dodam malo mrkve (tako omrznute ovdje), celera, paprike ( svježe crvene dok imam, sad koristim zaleđenu iz škrinje, a kad nemam nikakve onda slatku u prahu), malo paradajza. Sve se kratko prodinsta dok ne ispari sva voda. Dodam leću, pojačam vatru da se kratko istostira, samo par minuta uz stalno miješanje. Dodam vodu ili još bolje bistru juhicu, ali to rijetko imam, začinim vegetom ili solju, dodam papar i ostavim da se kuha na laganoj vatrici dok ne omekša. Ne volim raskuhanu leću, pa stvarno pazim da lagano kuha.
mmmmmmmmmmmmmm...ovo mi izgleda finije od moje........
ja ovako....stavim kuhati u vodu leću, češnjak, peršin, lovor, sol, vegeta, papar i malo pancete......i na kraju dodam malo manistre....i zaprške...al sad to ne dok sam na dijeti....
Manny Calavera
21.01.2009., 10:48
noir-bleu, imaš moj poduži recept za leću na cca 16 stranici, mislim. kak se "ove" raspišu, teško je reć.. dok tražiš, stavi leću u vodu da ti bubri, da ti se kraće kuha.
marinella
21.01.2009., 11:59
ja sam početnica u kuhinji al ovo definitvno danas kuham.pošto ne volim baš variva napravit ću na suho.jedva čekam
evo mog za danas :
Doručak: pahuljice s mlijekom
ručak: (ručam okopola 11,najviše sam gladna ujutro)čorba od mahuna
večera će biti leće i
uveče: pahuljice s mlijekom
4 obroka i u međuvremenu voćni jogurti,jabuke i banana.ja moram izračunat koliko je to kalorija.
na onoj stranici ne znam napisati koliko sam visoka u cm 1,65.pomaži ko zna.
maderica
21.01.2009., 12:02
:lol::lol::lol::lol: ja
marinella
21.01.2009., 12:04
:lol::lol::lol::lol: ja
:p :cerek:
frikuscha
21.01.2009., 12:21
Valjda misliš 1 65 u inčima?:confused: Ne kužim...
Google, google je tvoj dobar prijatelj. :cerek:
http://www.google.hr/search?hl=hr&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=165+cm+in+inches&spell=1
Uz onu tablicu ja sam jednostavno počela vagati namirnice. :ne zna:
A cijelu vrijednost na kraju dana koju izbaci, uzimam onako cca...
Recept za heljdu.
Neki je svrstavaju u žitaricu no zapravo je povrće.
Ja i moji je obožavamo, no čula sam i mnoge da im ne odgovara njen okus.
Probajte svakako jer je jako zdrava, odlična je kao toplo i hladno jelo, samostalno ili kao prilog...
Dobro je operem (isto kao rižu) i stavim kuhati na laganoj vatri uz dodatak češnjaka, povrća i začina koje najviše volite.
Gotovo je za 15-tak minuta. U vruće ulijem maslinovog ili bučinog ulja.
Odlična je i ohlađena uz dodatak neke kuhane mesine, ili sira, kuhanog jajeta...
Recep za proso.
Pola vode, pola mlijeka (malomasnog kravljeg, sojinog, rižinog...), dodati sol i šećer (u vrlo malim količinama), kuhati dok ne omekša.
Pripaziti samo da se ne raskuha...
Možete dodati vanilije, cimeta... slatka varijanta, ili malo jače posoliti za slanu varijantu.
recept?
:ceka:
hvala :)
joj oprosti skroz sam zaboravila :D
:D
dakle
umijesi se prhko tijesto
200 g brašna
70 g margarina
2 žumanjaka
1/2 kg špinata treba oprat,odvojiti listove od stabljike
zatim listove špinata sitno nasjeckati ili miksati štapnim mikserom
ja režem,puno bolje izgleda :)
dinstati luk na jaaako malo maslinovog ulja i dodati špinat
pustiti da se dinsta par minuta
dodati papar,sol i peršin
kad se špinat ohladi u njega dodati 200g svježeg sira i pomiješati
tijesto razvaljati,staviti u okrugli kalup i na njega istresti smjesu od špinata i sira
zajedno peći 40 minuta na 190 stupnjeva
tijesto je zbilja tanko i mislim da ne smeta previše ako se ne pretjera u količini :D
ako mislite da je tijesto ovdje nepotrebno možete samo u vatrostalnu zdjelu staviti špinat i svježi sir
kad se zapeče može se jesti i tako uz neki prilog koji vam više odgovara :)
evo i slike poslije ručka :rofl:
http://i41.tinypic.com/28rnout.jpg
joooj ovo je jaaako malo... i da ležiš cijeli dan i ništa ne radiš..premalo je
ma to je danas
inače ne jedem tako malo
:D
marinella
21.01.2009., 14:18
evo mog jelovnika za danas
doručak:jabuka
ručak:špinat sa svježim sirom zapečen u pećnici
večera:nadam se da će biti samo neki jogurt
drage moje ne igrati se sa zdravljem!! :usama: :nono:
evo moga iskustva:
to je bila moja druga djeta,prva je bila samo banana uveče al srećom nisam dugo izdržala.
znači unosila sam oko 700,800 kalorija dnevno,nekada manje.znači obično malo kruha rajčice,tunjevine,kuhano jaje.
nakon mjesec dva,bila sam u društvu i svi me čudno gledaju..ja pokušavam pričati ali sam toliko slaba da se moj glas uopće ne čuje.ljudi moji pa ja nisam imala snage ni za izgovorit prostu rečenicu.
nije to tek tako došlo,tomu je prethodilo sivilo lica,veliki tamni podočnjaci,slabost,vrtoglavice...grozno.
tada sam shvatila da je vrag odnio šalu i počela normalno jest.bila sam na 47 kg a 1,65 visine.
poslije sam bila opet ne na dijeti nego na ovom režimu prehrane kao i sada.bez problema sam skinula 5 kg,bila uvjek sita,psihofizički odlično,koža blistala,kosa,zubi...
ali nikada ne idem ispod 1000 kalorija dnevno,nikada!!!!
naravno da tu nema slatkiša,pizza ni ostalih gluposti,zdravo,samo zdravo!
nemojte prekoračiti granicu i dovesti se u stanje u kom sam ja bila,ne daj Bože još i teže.
marinella
21.01.2009., 14:21
al sam se danas najela..ljudi moji i ne trebam brinut brigu.
razbila jaje na malo ulja,u to stavila pola konzerve tune mexikana,tonu kečapa,origana,malo poli salame..
bilo je nešto kao pizza,tako divno i zasitno.čak nisam mogla sve pojest,pola sam ostavila za kasnije.
I da,računala sam na onoj stranici svoj jelovnik,ravno 1000 kalorija.kažem ne brojim ih,ali želim okvirno imat osjećaj da nije manje niti puno više.
frikuscha
21.01.2009., 18:38
Ručak:
kiselo zelje dinstano na vodi
luk prepržen na malo maslinovog ulja, podlijevan dok ne pobijeli i skroz ne omekani, dodane kockice junetine, začinjeno sa mažuranom, vegetom, peršinom, paprom i crvenom paprikom. Kad je zelje omekanilo dodala sam gotovo meso. Ispalo je prefino.
Kako smo tek sad stigli jesti :mad: ne vjerujem da ću večerati ali ako me stisne glad našla sam neki dijetni voćni jogurt pa ću smazati njega.
takve lude kombinacije sam ja jela dok sam bila na UN-ki... i stalno mi je bilo muka od svakog zalogaja jer mi to sve nije fino... i svako malo sam zgriješila... i bila sam sva isfrustrirana :(
a sad si fino kuham i fino papam :cerek:
pa meni je salata s jajima dobra, zato ju jedem :ne zna:
mozda su jedino bolje od toga jaja sa spinatom.
btw, ja sam se i udebljala zato sto fino kuham i fino papam.
a to ne potrosim :D
viska mi je zapravo samo taj vecernji obrok.
nedavno sam jela nesto jako fino: zubaca u foliji s povrcem. jako fino, a jednostavno, samo se ribica nakapa limunom, zamota u alu-foliju s korjenastim povrcem i ispece. i jos k tome blitve i krumpira i festa :s :s
bas osjecam da mi tijelo trazi laganu i zdravu hranu.
i bitno je tijelo polako naviknut na lagane obroke, nije jednostavno preci s 3000 kalorija dnevno na 1500, pogotovo ako si se dosad krcao secerima i nezdravom hranom.
ajde,ajde nije to baš tako strašno :bicedobro: pa med je zdrav,malo kakaa neće nikoga ubiti,ovo može samo vratiti energiju i dati poticaj na nove pobjede.tako ja to gledam.to mi je puno važnije nego 50 manje unešenih kalorija!!
a kad uhvati želja za slatkim mislim da je to puno pametnije rješit na ovakav zdrav način nego se suzdržavat pa potamanit pola ili cjelu čokoladu!!
ja sam kad sam skinula 8 kg,zdravom prehranom,manje unosila u obrocima,al sam zato jela suho voće i med ko luda,čak i banane.i opet su kile išle dolje.naravno, to pogotovo vazi za ljude koji su naviknuti na slatko. ne mozes se preko noci rijesiti takve ovisnosti.
suho voce je ok, pogotovo zimi, gricnuti kao medjuobrok. fino je grickati i bademe ili ljesnjake, meni su fine i bucine kostice (koje su i jako zdrave).
zimi mi najvise pase jesti jabuke, kruske i narance. bas sam kupila ODLICNE narance na trznici i uzivam u njima.
banane su mi ok, al to mi je nekako vise ljetno voce. obozavam ih u frapeu, pogotovo s jagodama i malo mente :cerek:
frikuscha
21.01.2009., 19:22
ajde,ajde nije to baš tako strašno :bicedobro: pa med je zdrav,malo kakaa neće nikoga ubiti,ovo može samo vratiti energiju i dati poticaj na nove pobjede.tako ja to gledam.to mi je puno važnije nego 50 manje unešenih kalorija!!
a kad uhvati želja za slatkim mislim da je to puno pametnije rješit na ovakav zdrav način nego se suzdržavat pa potamanit pola ili cjelu čokoladu!!
ja sam kad sam skinula 8 kg,zdravom prehranom,manje unosila u obrocima,al sam zato jela suho voće i med ko luda,čak i banane.i opet su kile išle dolje.
Gle, ako tebi tako paše super... :)
Nisam rekla da moraš brojati svaku kaloriju kaj ja znam; išla sam po onim glikemičkim indeksima, sastavu i tak.. :ne zna:
Fakat kažem; ako je tebi okej - super. :)
frikuscha
21.01.2009., 19:24
naravno, to pogotovo vazi za ljude koji su naviknuti na slatko. ne mozes se preko noci rijesiti takve ovisnosti.
suho voce je ok, pogotovo zimi, gricnuti kao medjuobrok. fino je grickati i bademe ili ljesnjake, meni su fine i bucine kostice (koje su i jako zdrave).
zimi mi najvise pase jesti jabuke, kruske i narance. bas sam kupila ODLICNE narance na trznici i uzivam u njima.
banane su mi ok, al to mi je nekako vise ljetno voce. obozavam ih u frapeu, pogotovo s jagodama i malo mente :cerek:
Ja sam jedno vrijeme grickala grožđice kao međuobrok. :cerek:
Onda sma otkrila sušenu brusnicu koja je mi je bila prefina - dok se nisam drugo jutro probudila sva osipana i s takvom alergijskom reakcijom da sam išla na injekcije 7 dana. :mad::mad:
Ovaj frape mi djeluje mljac.
Jedva čekam ljeto i sezonsko voće... :tuzni:
Ja sam jedno vrijeme grickala grožđice kao međuobrok. :cerek:
Onda sma otkrila sušenu brusnicu koja je mi je bila prefina - dok se nisam drugo jutro probudila sva osipana i s takvom alergijskom reakcijom da sam išla na injekcije 7 dana. :mad::mad:
ja brusnicu pijem u caju s medom i to mi je isto odlicno :cerek:
marinella
21.01.2009., 19:30
naravno, to pogotovo vazi za ljude koji su naviknuti na slatko. ne mozes se preko noci rijesiti takve ovisnosti.
pa na nas ovisnike i mislim.ima ljudi koji bi mogli provesti cio život a da u usta ne stave ništa slatko.banane,med i kakao predlažem na samom početku dok se ne naviknemo na ovakvu hranu.meni je u početku bilo sve bljutavo i bljak.a sad su mi dosta voćni jogurti za desert.al ih dobro tamanim :D
šta mislite o dječijim kašicama?ja sam ih na početku jela uz malo muslija
marinella
21.01.2009., 19:35
Gle, ako tebi tako paše super... :)
Nisam rekla da moraš brojati svaku kaloriju kaj ja znam; išla sam po onim glikemičkim indeksima, sastavu i tak.. :ne zna:
Fakat kažem; ako je tebi okej - super. :)
:):five:
ja se više ne vagam,feder mi se pokvario na vagi tak da u jednom danu pokazuje dva kg manje,dva više.no uvjek sam više voljela uživati u mršavljenju vraćajući se na staru odjeću nego vagajući se.
izračunala sam da mi je dnevno potrebno oko 1500 kalorija,(čini mi se ) ja ih unosim 500 manje,dovoljno?
Zvjezdica86
21.01.2009., 19:43
:):five:
ja se više ne vagam,feder mi se pokvario na vagi tak da u jednom danu pokazuje dva kg manje,dva više.no uvjek sam više voljela uživati u mršavljenju vraćajući se na staru odjeću nego vagajući se.
izračunala sam da mi je dnevno potrebno oko 1500 kalorija,(čini mi se ) ja ih unosim 500 manje,dovoljno?
:top:, 500 je dovoljno da organizam dovedes u deficit:D
marinella
21.01.2009., 19:48
Zvjezdice čitam da se udaješ i ja sam! djelomice zato i djeta.ma ne sam zato al..ma to mi je krinka da isto spomenem :D
sad sam čitala da ne jedem kupovne voćne jogurte al ja ne mogu bez njih a ni cornflakesa bogme :mama:
i musli ja zabranjem :mama:
Zvjezdice čitam da se udaješ i ja sam! djelomice zato i djeta.ma ne sam zato al..ma to mi je krinka da isto spomenem :D
sad sam čitala da ne jedem kupovne voćne jogurte al ja ne mogu bez njih a ni cornflakesa bogme :mama:
i musli ja zabranjem :mama:
da, puni su secera. opet, kad skuzis kako je fin okus obicnog jogurta (meni recimo najvise pase okus acidofila, i to tekuceg), nekom vise pase kefir, nekom nesto trece...bit ce ti zao mijesat ga sa slatkim.
bolje ti je onda napravit frape s jogurtom i bananom ili necim.
ako ti je muesli zabranjen a ti jedi zobene pahuljice s medom, mozes naribati i malo jabuke i staviti grozdjica.
Zvjezdica86
21.01.2009., 19:59
da, i ja se udajem pa zbog toga dijeta...potraga za vjencanicom mi je sve blize:)
ja sam si danas kupila predobar obicni jogurt sa extraktom vanilije...mnjami..koje osvjezenje nakon onih obicnih jogurta.vec su mi se pomalo poceli gaditi.
marinella
21.01.2009., 20:03
da,al meni voćni jogurt služi za desert,kužite?ja sam ovisnik o desertima!! :ziba:
ipak ne odričem ih se,pa kud puklo da puklo!
Zvjezdica86
21.01.2009., 20:04
da,al meni voćni jogurt služi za deser,kužite?ja sam ovisnik o desertima!! :ziba:
ja sam se sama sa sobom dogovorila da se niceg ne odricem..i bas zbog toga mi se nist ekstra ne jede:ne zna:
Francesca
21.01.2009., 20:05
nedavno sam jela nesto jako fino: zubaca u foliji s povrcem. jako fino, a jednostavno, samo se ribica nakapa limunom, zamota u alu-foliju s korjenastim povrcem i ispece. i jos k tome blitve i krumpira i festa :s :s
bas osjecam da mi tijelo trazi laganu i zdravu hranu.
to ja stalno radim :top:
može i neka druga riba:pastrva, brancin...
prije sam narvno uz to stavila i krumpir i mrkvicu ali sad ne... samo ribu stavim i mrvu ulja, posolim i bude super... baš smo to imali u nedjelju i za prilog je bio karfiol samo kuhani :rofl:
dragi se nabubal ko da sam pečenku spekla :mig:
Francesca
21.01.2009., 20:06
da,al meni voćni jogurt služi za desert,kužite?ja sam ovisnik o desertima!! :ziba:
pa radije si ga onda napravi doma - jogurt od 0,9% masti, neko voće i ak to još fali šećera staviš fruktoze malo i to ti je to... a bar znaš što ti je unutra i da ti je zdravo
marinella
21.01.2009., 20:07
ja sam se sama sa sobom dogovorila da se niceg ne odricem..i bas zbog toga mi se nist ekstra ne jede:ne zna:
pa da, tako i ja,pa ću se i dalje držati toga.dva puta sam uspjela i sad ću.
al mi se sad jede ipak voćni jogurt :D
računala sam sebi bmi 24.2 :eek:
ne mogu vjerovat bio je 19.1!
tu težinu od 52 kg (kojom sam jedinom u životu bila zadovoljna)održavala sam 2 god. hraneći se zdravo,bez gladovanja,ne braneći sebi ništa.
Zvjezdica86
21.01.2009., 20:09
pa da, tako i ja,pa ću se i dalje držati toga.dva puta sam uspjela i sad ću.
al mi se sad jede ipak voćno jogurt :D
računala sam sebi bmi 24.2 :eek:
ne mogu vjerovat bio je 19.1!
kad ti je bio tolki??
meni je sad 24 i nekaj sitno ak se ne varam..ili 22,4 :misli:
neznam, toliko mi je ostalo u mom malom mozgu od jutra, od silnih brojkica i skala na onoj mojoj vagi:cerek:
noir_bleu
21.01.2009., 20:11
dorucak - kava s mlijekom bez cukara, pol litre caja
rucak - leca, hvala na receptima :cerek:
caj, caj, caj... (moram :uh: )
vecera - odrezak i salata od mrkve
desert - nisam jos, ali cu: jabuku i bananu
glavno da je uspjelo: bez kruha; bez kruha!!!
sutra idem na put i nadam se da me to nece sje*** :zubo:
Francesca
21.01.2009., 20:14
noir - drži se...
reci kruhu - NE ;)
marinella
pa preklani prije nego sam navukla ovih dodatnih 15 kg!tad sam počela piti antidepresive i debljati se,upoznala dragog,svaku veče pizze,ćavapi,hamburgeri.u tri života ne bi pojela mesa koliko sam u prošloj god.uopće ga nisam jela tu i tamo,poli salamu. on je kriv,on je kriv!! :D
Zvjezdica86
jbt ja kruh nisam jela par dana vec..i zaboravila sam na njega :jumping:
marinella
21.01.2009., 20:17
meni su problem antidepresivi.imam soc.fobiju i moram ih piti al oni jako utječu na apetit povećavajući ga,no izborit ću se ja s njim! držte fige!
frikuscha
21.01.2009., 20:19
jbt ja kruh nisam jela par dana vec..i zaboravila sam na njega :jumping:
Bravo komad. :top:
Meni je u početku strašno falio. Kao i krumpir i tijesto...
Sad brojim 12 dana kako ništa od navedenog nisam okusila, totalno sam se navikla - ne fali mi a niti najmanje. :raspa:
Francesca
21.01.2009., 20:19
marinella - držim fige!
ma sigurno ćeš uspjeti
noir_bleu
21.01.2009., 20:20
noir - drži se...
reci kruhu - NE ;)
hvala! :grli: zapravo kad razmisljam, ne znam kad sam pocela jesti toliko kruha i to bijelog! katastrofa :( najbitnije mi je da se ponovo navucem na stari rezim :)
odrezak ne bi pojela za veceru da mi darling nije rekao kako vec 4tj. meso nisam jela.i preplivala sam kilometar i sitju pa ajd valjda nije grijeh toliki taj odrezak.
sam da ovih 5-6 dana sto me nece bit ne odem u pekaru :horor:
Francesca
21.01.2009., 20:21
noir - odrezak sa povrćem ti nije nikakav grijeh - dapače :) a pogotovo nakon toliko isplivanog... svaka čast
noir_bleu
21.01.2009., 20:22
ovaj spinat odlicno izgleda:klopa:
samo bi moj dragi umro da mu to serviram:lol:
ovo jelo se zove quiche i postoji u drugim varijantama izuzev spinata :)
mozda bi mu se nesto drugo svidjelo ;)
@francesca - to ti ja plivam onako penzionerski, ali preplivam 2-3 puta tjedno i to mi je navika stara mjesec i sitno i zao mi je da sam prije bila toliko lijena i sto sam dugo zivjela u gradu bez bazena
Francesca
21.01.2009., 20:26
ja se spremam raditi neki quiche ali nikako da ulovim priliku... probat ću za vikend...
samo kaj kod Montignaca ne ide brašno u to već samo jaja :(
meni se cini da dobrih i zdravih jela (puno povrca, zacini, lagana tjestenina) ima u kineskoj i meksickoj kuhinji. kako vam se to svidja?
meni su ok i talijanske salate (riza ili pasta i u njoj sve zivo), to mi je fiino i lagano.
Zvjezdica86
21.01.2009., 20:29
ja sam si danas kupila neke sojine odrezke..
punjeni su sa necim , al se ne sjecam sa cim :misli:
posto su dva komada unutra, dva dana sam bez brige za rucak :raspa:skaf salate uz to:klopa:
Zvjezdica86
21.01.2009., 20:30
ja se spremam raditi neki quiche ali nikako da ulovim priliku... probat ću za vikend...
a kaj si ti na montignacu??
noir_bleu
21.01.2009., 20:35
pa kako onda dobijes tijesto ako ne ide brasno?
mozes li staviti recept kad uhvatis vremena?
ja tek sad cujem za tog gospona montignaca... :bonk:
marinella
21.01.2009., 20:45
ja tek sad cujem za tog gospona montignaca... :bonk:
ja sam za njeg nedavno čula i pomislila kako nisam ni znala za taj režim prehrane a već se hranim po njemu..
Francesca
21.01.2009., 21:08
dakle quiche po Montinacu za 4-5 osoba:
600 gr poriluka
150 gr slanine
1 veliki nasjecnaki luk
maslinovo ulje
5 jaja
200 g naribane goude
3 dl manje masnog vrhnja
sol, papar, muškatni oraščić
Slaninu narežemo na sitno i popržimo na umjerenoj vatri da se iscijedi što više masnoće.
U tavi na dvije žlice maslinovog ulja popržimo nasjeckani luk i poriluk narezan na komadiće cca 2 cm.
Poklopimo i pirjamo 20 minuta uz povremeno miješanje. Posolimo i popaprimo.
Kad je gotovo ocijedimo masnoću.
U zdjeli istučemo jaja i vrhnje, lagano posolimo i popaprimo i dodamo muškatni oraščić.
Dodamo sir, pa izmješamo, pa dodamo slaninu pa izmješamo, pa dodamo pirjani luk pa sve dobro izmješamo.
Sve skupa ulijemo u nauljeni lim za pečenje i pečemo 40 min na 160 C.
Kak vam se čini?
atlantis
21.01.2009., 21:15
alo žene :o
današnji meni :cerek:
Doručak - svježe cijeđen sok od naramči i limuna, kava
Ručak - lagano varivo od mahuna s krumpirom i domaćom kobasicom
(luk, paradajz svježi iz škrinje, krumpir, jedna domaća kobasica, mahune, začini svakojaki)
bila frendica na ručku, svoju porciju kobasice sam uvalila njoj, njen dio krumpira podijelila dragom i sebi :o - reklo bi se da sam pojela jedan manji krumpir
šnita domaćeg kukuruznog kruha tek izvađenog iz aparata :cerek:
Međuobrok - kava
Večera - varivo ak mi ga dragi ne pojede :zubo:
traperice neću kupovat - ušla sam u jedne broj manje koje sam dobila na poklon od gorespomenute žene :D
al sam si zato ubola dvoje jebaĆke cipele iz engleske :cerek: (ona mi ih je kupila, ja ću joj samo dat pare :zubo: )
Francesca
21.01.2009., 21:28
ok idem probat skrati priču o mastima:
slučaj 1.
pojedete recimo krišku bijelog kruha namazanog maslacom što ima izuzetno visok GI i u organizmu se događa slijedeće:
- velika količina glukoze je stigla u krv, što potiče snažnu hiperinzulinemiju
- inzulin "tjera" glukozu iz krvi, ali je glukoze toliko previše da nastaje hiperinzulinemija te se uz glukozu uskladištuje i znatan dio masnih kiselina
- glukoza se uskladištuje u obliku glikogena a masne kiseline se u uskladištene u zalihama masnoće, a to je debljanje
slučaj 2.
pojedete krišku integralnog kruha namazanog maslacem i u organizmu se događa slijedeće:
- zbog male količine glukoze izlučuje se vrlo malo inzulina
- slabo izlučivanje inzulina omogućava odlazak glukoze u krv, ali inzulina nema dovoljno da bi se uz glukozu uskladištile i masne kiseline
- glukoza se uskladištava u obliku glikogena, a masne kiseline se nisu uskladištile u obliku zaliha masnoće pa nema debljanja
"Tako smo pokazali da debljanje zapravo ne ovisi o energetskoj vrijednosti namirnice (gotovo je ista za obje vrste kruha s maslacem), već jedino o sastavu pojedinih namirnica, tj. njihovu prehrambenom sadržaju, ovisi hoće li se ili neće povećati tjelesna težina."
Nadam se da je sad jasnija priča sa Montignacom...
Francesca
21.01.2009., 21:44
donedi - imaš! to sam i ja mislila ali kad malo bolje razmisliš ima toliko stvari koje se mogu jesti po Montignacu...
Ak ti bilo kako mogu pomoći - tu sam - pitaj...
Nisam ja tu baš neki teški stručnjak ali već se 17 dana tak hranim i zadovoljna sam
Francesca
21.01.2009., 21:44
ja sam isla stati na vagu :no:
navečer vaganje! c c c :ne zna:
pa znaš ti kak to djeluje na samopouzdanje?
:flop:
ja se ne važem ni navečer ni kad imam mengu :)
Zvjezdica86
21.01.2009., 21:45
iiiiiiiii???????
jesmo još na 65?
ne, nego cu sutra biti na 64, ja mislim:no:
uh
ja sam danas skroz zabrljala,sve super i završim dan sa keksom i par feta salame,ali sve je to od živaca,
polagala vozački-pala i upala u začarani krug.
sutra je novi dan..isplakala se i najela .
počinjem primjenjivat onog Mont....ali neznam kako.
čitam,tražim i shvath da nemam puno izbora u namirnicama.
o da shvačam te potpuno:mig:
nego kako nemaš baš izbora, znači izbacit ono povrće kuhana m.kva i kum.ir, izbacit šečer i bijelo brašno, znači integralno možeš ali kroz jutro. Ne miješati uljikohidrate i proteine i jesti namirnice sa niskim GI, ima negdi tablica na netu a i francesca je stavila kraću verziju
Zvjezdica86
21.01.2009., 21:45
navečer vaganje! c c c :ne zna:
pa znaš ti kak to djeluje na samopouzdanje?
:flop:
ja se ne važem ni navečer ni kad imam mengu :)
meni je diglo samopouzdanje..:D
ne, nego cu sutra biti na 64, ja mislim:no:
baci vagu kroz prozor :azdaja:
ja ju nemam doma
vagnem se jednom mjesečno u ljekarni
i još se onda tješim da im je sigurno vaga malo pokvarena :D
inače super mi je ono što kažu, 4 bijele smrti: šečer, brašno, sol i mast
Zvjezdica86
21.01.2009., 21:47
ja ju nemam doma
ma ja sam sretna sad:D
Francesca
21.01.2009., 21:48
meni je diglo samopouzdanje..:D
opa! znači brojkice su dobre!
Bravo i zavidim ti :)
nana_22
jel ima vas pušačica?ja ksoro nikako ne pušim od kad se ovako hranim,jednu,dvije dnevno.ne pašu mi uz ovu hranu;hvala Bogu.
Ja pušim. Pogotovo sad kad su mi rokovi, neću ni reći koliko popušim dnevno. :rolleyes:
Francesca
e da, to vas stalno hoću pitati: u koliko sati je vama obično ručak?
vidim da ste do ručka sve uglavnom na voću ili kavi... a ja nemrem bez nečeg konkretnog jer mi je ručak tek oko 5-6
ja ju nemam doma
Potvrđujem sve gore navedeno, kod mene isti slučaj :lol:
inače super mi je ono što kažu, 4 bijele smrti: šečer, brašno, sol i mast
:horor:
onda ja umirem bome
ma ja sam sretna sad:D
pa što ne kažeš,ja mislila da stanje nije dobro
:five:
Zvjezdica86
21.01.2009., 21:49
opa! znači brojkice su dobre!
Bravo i zavidim ti :)
nemas mi na cem zavidit..sta ce jednom i meni:rolleyes:
Zvjezdica86
21.01.2009., 21:50
:horor:
onda ja umirem bome
pa što ne kažeš,ja mislila da stanje nije dobro
:five:
:lol::lol::lol:
ma super je stanje...:lol:
donedi - imaš! to sam i ja mislila ali kad malo bolje razmisliš ima toliko stvari koje se mogu jesti po Montignacu...
Ak ti bilo kako mogu pomoći - tu sam - pitaj...
Nisam ja tu baš neki teški stručnjak ali već se 17 dana tak hranim i zadovoljna sam
evo izvukla sam odnegdje ove namirnice ispo 35.pa mogu kombinirat nešto,ali nisam ja za proteine svaki dan,mislim,mogu li bar 2-3 dana u tjednu integralno?
sad su patliđani,rajčice,krastavci umjetni i skupi pa mi ostaje kupus,blitvabrokula i nešto malo..ali veselim se maslinama.
i koliko dugo moram biti u prvoj fazi?
koliko si skinila u tih 17 dana?
a koliko još trebaš?
i,da..hvala. ne rade mi smajlići???
Zvjezdica86
21.01.2009., 21:51
vidim da ste do ručka sve uglavnom na voću ili kavi... a ja nemrem bez nečeg konkretnog jer mi je ručak tek oko 5-6
ja svaki dan rucak u pola jedan.
tda muz dolazi s posla i tak mi je tajming vec postelan:D
ak kasni 10 -15 min ja ne mogu izdrzati, nego moram jest tocno u 12.30:lol:
tebi ručak može bit skoro kao i večera
Meni je također ručak problem pogotovo ako me nema cijeli dan, onda šta ponesem sa sobom to jedem a ako zaboravim ili ne stignem dogodi se ono što i danas, da jedem šta bilo:rolleyes:
Francesca
21.01.2009., 21:55
ja ti isto ne volim meso...
i ne moraš jesti samo one namirnice koje su ispod 35... baziraj se na onima koje su 50 i ispod...
ja sam preskočila prvu fazu - jednom tjedno ipak pojedem tjesteninu integralnu, ili rižu integralnu i tak još neke stvari ima kojih se ne mogu pridržavati...
evo ti još par ideja za jelo:
- mahune s mesom na čušpajz
- zelje, svježe ili kiselo s mesom na čušpajz
- slanutak, leća, grah
- karfiol i brokula nisu tak jako skupi
- poriluk - a od njega ti je super krem juha...
ma ima dosta toga kaj se može jesti...
ja za doručak uglavnom jedem integralni kruh sa pekmezom bez šećera, ali možeš jesti i integralni kruh sa nekim mliječnim laganim namazom... ili zobene pahuljice sa jogurtom...
za 17 dana sam skinula 3 kg
Zvjezdica86
21.01.2009., 21:57
ja ti isto ne volim meso...
za 17 dana sam skinula 3 kg
idealno:top:
Francesca
21.01.2009., 21:57
tebi ručak može bit skoro kao i večera
Meni je također ručak problem pogotovo ako me nema cijeli dan, onda šta ponesem sa sobom to jedem a ako zaboravim ili ne stignem dogodi se ono što i danas, da jedem šta bilo:rolleyes:
pa na žalost, meni ručak i je večera...
jedno vrijeme sam si nosila na posao ali onda jedan dan ponesem pa drugi ne (jer ne mogu baš sve nositi na posao) pa sam onda zaključila da je ipak bolje da svaki dan jedem otprilike u isto vrijeme a ne da variram...
ja za doručak uglavnom jedem integralni kruh sa pekmezom bez šećera, ali možeš jesti i integralni kruh sa nekim mliječnim laganim namazom... ili zobene pahuljice sa jogurtom...
također i ja pojedem ovo gore navedeno a nekad i omlet ujutro napravim sa posnim sirom zavisi koliko imam vremena
Francesca
21.01.2009., 22:00
blago tebi merder, ja nemrem jaja jesti bez kruha :(
pa ih onda ni ne jedem
o.k.
pridružujem ti se
a šta to znači da se ne smiju mješat bjelančevine i uh?
šta je to,ne kužim?
ja bi skinula još 5,misliš da to ode sa ovim?
kruh ću peći sama od int.brašna,jer ne vjerujem previše pekarima..
ma ne smeta mi toliko što je to povrće skupo,nego je van sezone,pa je umjetno..ali ima sad kupusa,brokoli,cvjetača.
Zvjezdica86
21.01.2009., 22:03
pa ih onda ni ne jedem
ja volim jaja al samo uz puno povrca i puno kruha da ne osjetim onaj okus jaja..
zgadila su mi se na atkinsu:rolleyes::(
pa ih onda ni ne jedem
Uuu ja ih mogu bilo kako, a jesi probala tvrdo kuhana jaja pa možda pomiješat sa npr. paprikom, tunom i još možda s nečim pa na salatu:mig:
ja volim jaja al samo uz puno povrca i puno kruha da ne osjetim onaj okus jaja..
zgadila su mi se na atkinsu:rolleyes::(
ja pojedem više kruha nego jaja
znači-atkins nije upalio?
Francesca
21.01.2009., 22:06
o.k.
pridružujem ti se
a šta to znači da se ne smiju mješat bjelančevine i uh?
šta je to,ne kužim?
ja bi skinula još 5,misliš da to ode sa ovim?
kruh ću peći sama od int.brašna,jer ne vjerujem previše pekarima..
ma ne smeta mi toliko što je to povrće skupo,nego je van sezone,pa je umjetno..ali ima sad kupusa,brokoli,cvjetača.
ne smiješ jesti recimo meso i tijesto, ili meso i rižu...
znači meso + povrće, ili ugljikohidrat + povrće...
ma jednostavno je kad se uštimaš :)
i skinut ćeš 5 kg sigurno :)
Francesca
21.01.2009., 22:06
kruh i mi sami pečemo doma :)
Francesca
21.01.2009., 22:07
Uuu ja ih mogu bilo kako, a jesi probala tvrdo kuhana jaja pa možda pomiješat sa npr. paprikom, tunom i još možda s nečim pa na salatu:mig:
pa to bi možda i prošlo... kuhana još kako tako... iako si mi se i ona malo zgadila od UN-ke :)
Zvjezdica86
21.01.2009., 22:08
a dobro..kolko tolko..sa njim sam dogurala do 63 kile,i sve vartila za jednu vecer u svadbi:rolleyes:
a uopce nisam puno jela. bas sam se trudila da malo jedem da mogu nastaviti sljedeci dan...ah...
ali od kada sam izbacila kruh (dobro ne računajući onaj prošvercani sendvič od popodne) puno manje sam napuhana bar mi se tako čini. Jer uz ručak bi uvijek jela kruh i baš bi se ono prejedeno osjećala a sad bez kruha baš onako dovoljno
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.