PDA

View Full Version : Bolje od Treka i Warsa?

Shxx
08.03.2004., 13:59
vjerojatno ce me popljuvat veliki fanovi (mada i ja ove star wars i star trek obozavam) ali pogledah seriju farscape i sad sam dosao s gledanjem do cetvrte (zadnje smrc) sezone i meni je ova serija za par nijansi bolja i od star warsa i treka (ako izuzmemo stovanje radi kultnosti)
ne znam da li je itko od vas vidio ikad tu seriju tako da bi bilo zgodno da me pljuju samo ljudi koji su je gledali, a ne slazu se sa mnom :D

Kierlan
08.03.2004., 22:23
NEMOJ BOGOHULITI!... rekao bi netko, ali ja neću. I ja sam načuo neke dobre stvari o toj seriji, ali još nisam dobio šansu da ju pogledam. Ima ju jedan moj frend koji je poznat po tome da mu treba otprilike tri godine da ti posudi nešto kad ga zamoliš. Ima li bilo kakvih naznaka da se HRT ili NOVA zainteresirala za to?
Nešto više podataka o toj seriji bi također dobro došlo.

cemo
08.03.2004., 23:38
ne ne..
novatv je za sve ljubitelje sf-a isfurala: bafi i einđl. dvije velike nove mega-zvijezde tvrdog sf-a!! :bljak: :bljak:

mirrorball
08.03.2004., 23:44
...da..i meni se čini da "pravo" na dobre SF serije u nas polaže HTV...a kad se oni nečeg dosjete - za to treba proč koja godinica...možda ova nova TV kad proradi....

Zmaj
09.03.2004., 00:22
Jedino sto je bolje od Warsa i Treka je Andromeda :lol: , a to svi znaju :D

Shxx
09.03.2004., 01:49
Kierlan kaže:
Ima li bilo kakvih naznaka da se HRT ili NOVA zainteresirala za to?
Nešto više podataka o toj seriji bi također dobro došlo.

koliko je meni poznato - nije mi poznato da li ce ista nase telke otkupljivat :D

http://www.farscape.com/
za pocetak

Shxx
09.03.2004., 01:51
Zmaj kaže:
Jedino sto je bolje od Warsa i Treka je Andromeda :lol: , a to svi znaju :D

sveeeta kravo :eek: :eek:

Tufir II
09.03.2004., 09:29
E je bi volio da repriziraju SF serije moje mladosti: Blekova sedmorka i Galaktika

Tufir II
09.03.2004., 09:31
I ofkors češke serije Princeza Arabela i Adam 84 i ona o onoj djevojčici iz Svemira

cemo
09.03.2004., 09:48
djevojcica iz buducnosti 4 life!!! ;)

Shxx
09.03.2004., 10:10
Tufir II kaže:
E je bi volio da repriziraju SF serije moje mladosti: Blekova sedmorka i Galaktika

mda ali farscape nije stara sf serija
to je dosta novo ali ipak ljudi nisu culi za to

Kierlan
09.03.2004., 10:54
Koja djevojčica iz budućnosti? Ona koja ima laser i nekakvu telekinetiku ugrađenu u vrpcu za kosu?

Karlo Valabinić
09.03.2004., 18:40
cemo kaže:
ne ne..
novatv je za sve ljubitelje sf-a isfurala: bafi i einđl. dvije velike nove mega-zvijezde tvrdog sf-a!! :bljak: :bljak: Buffy i Angel nisu SF.
Besides that, svi vi koji na TV tražite kvalitetan SF ste fulali medij.
Zar stvarno očekujete od scenarista (koji nisu baš vrhovi SF-a) da svaki tjedan izmišljaju nove i revolucionarne koncepte i ideje? Nitko od njih nije Ellison ili Dick ili Asimov.
Naviknite se na limunade s recikliranim temama i povremenim izletima u ljubavne vode.

cemo
09.03.2004., 19:04
Kierlan kaže:
Koja djevojčica iz budućnosti? Ona koja ima laser i nekakvu telekinetiku ugrađenu u vrpcu za kosu?

uvijek uvijek! :D

Glupinickname
09.03.2004., 19:09
cemo kaže:
ne ne..
novatv je za sve ljubitelje sf-a isfurala: bafi i einđl. dvije velike nove mega-zvijezde tvrdog sf-a!! :bljak: :bljak:

buffy tak i tak nije hard SF niti to zeli biti. Buffy je zayebancija al samo takva! Buffy rulz! :D :top:

Shxx
10.03.2004., 00:16
Karlo Valabinić kaže:
Buffy i Angel nisu SF.
Besides that, svi vi koji na TV tražite kvalitetan SF ste fulali medij.
Zar stvarno očekujete od scenarista (koji nisu baš vrhovi SF-a) da svaki tjedan izmišljaju nove i revolucionarne koncepte i ideje? Nitko od njih nije Ellison ili Dick ili Asimov.
Naviknite se na limunade s recikliranim temama i povremenim izletima u ljubavne vode.

a gle sad to postavlja pitanje sto je to tocno SF
jebiga koliko god mi koji smo navikli na neku kvalitetu SF je ipak Science Fictioon a to buffy & angel jesu
da su jadni to isto tako jesu
eto bash sto si ti napisao glede limunada bash zato je meni Farscape jebeno dobar
jer tamo nisu likovi samo crno/bijeli
zavolis te ljude dok gledas seriju a onda vidis neke stvari koje su totalno nemoralne (ne ne mislim na sex :) ) i onda se nakon toliko sf serija u kojem je crta dobri/zli tako jebeno nacrtana fluorescentnim lakom sokiras kako ti se to jebeno svidja da posotoji serija u kojoj nije tako

zoran k
10.03.2004., 04:15
Tufir II kaže:

E i ja bih to! Ove prve se uopće ne sjećam, samo znam da je išla i da sam je gledao. Mislio sam da se zvala Blejkova sedmorka...
A galaktike se čak i sjećam... u điru su bili neki... Cejlonci? Tako nešto? I imali su neki sport, nešto između košarke i ragbija? Je to bilo to?

zoran k
10.03.2004., 04:17
Tufir II kaže:
I ofkors češke serije Princeza Arabela i Adam 84 i ona o onoj djevojčici iz Svemira

Je to bilo ono "Adameee!!! Počkaj!!!" ?

GnothiSeauton
10.03.2004., 08:09
Ajde ukratko o čeme se tu radi i jer stvaro ok, sad sam prosurfao stranicom koja se tu nudila i izgleda mi nekak... cheesy. Podsjeća me styling (neš ti stylinga kaj se vidi na tim malim sličuljcima) na Crvenog Patuljka. A ona dva-tri nehumanoidna aliena izgledaju kao Kazalište Lutaka.

A vidim da je priča da se ima nekog 'glavnog zlikovca', Scorpiusa, tak neš? Mislim, please, priče sa 'zlikovcem' u svemiru... hello Barabarella! Ne, stvarno, vjerujem na riječ za sada da je riječ o dobroj seriji, ali daj nabacajte mesa na kostur... po čemu, kakva je radnja nasuprot recimo Staza, koje stvari po vama bolje doprinose suspense of disbelief itd.?

GaelGarciaBernal
10.03.2004., 11:03
vjerojatno ce me popljuvat veliki fanovi (mada i ja ove star wars i star trek obozavam) ali pogledah seriju farscape i sad sam dosao s gledanjem do cetvrte (zadnje smrc) sezone i meni je ova serija za par nijansi bolja i od star warsa i treka (ako izuzmemo stovanje radi kultnosti)

DAJTE LJUDI! Imao sam tu nesrecu gledati par epizoda Farscapea. Sto se budzeta, prica, rezije, glume, kostimografije i scenografije tice, to je 100 svjetlosnih godina iza takvih "velicina" kao sto su Andromeda, Herkules i Xena.

Farscape je najveci sund i nisko-buzdetno smece koje sam IKAD vidio. Ne pretjerujem, vjerujte.

GnothiSeauton
10.03.2004., 11:20
Hmm, ovo nije ohrabrujuće, pogotovo što, kao što rekoh, mi sličke sa sajta nisu baš izgledale kao LotR... mislim produkcijski (ajmo ne ponovo o 'kanoničnosti' i 'vjernosti' prenosa knjige na film) ? :misli: Tsktsk, a gdje je topic-poster da 'obrani čast'?

Glupinickname
10.03.2004., 11:27
GnothiSeauton kaže:

A vidim da je priča da se ima nekog 'glavnog zlikovca', Scorpiusa, tak neš? Mislim, please, priče sa 'zlikovcem' u svemiru... hello Barabarella!

Fuck that, doode! Negativac se zove *Scorpius*. Oh, vec vidim scenu:

"I AM *SCORPIUS* THE RULER OF CYMMERIA!!!! BOW IN FRONT OF ME CONAN, OR FACE THE WRATH OF MY MIGHTY MAGIC!!!! YOU PUNY BARBARIAN WILL BE SQUISEH LIEK A BUEG!!!!! BWHA HA HA HA HA HA!"

<zabacuje glavu unatrag dok se smije, nateknu mu volovske zile na bodi bilderskom vratu, zgnjeci casu vina koju ima u ruci a zatim prijeteci mase pesnicom. Tipu je - zar ste i sumnjali u to? - simbol skorpija, sto vidimo po tome jer je yebena stvar POSVUDA: simbol na divovskoj zastavi iznad zlatnog prijestolja je skorpija, na zlatnom prijestolju se ima lik zlatne skorpije, kacige vojnika su oblikovane poput skorpije, tip ima kavez sa divovskim skorpijama, te nosi majicu, prsluk, bros, kapu, stitnike za laktove, stitnike za koljena, breastplate, kopcu za remen, nakurnjak i vunene slapice made by Toyz ' R' Us sa likom skorpije>

Sorry, nisam mogao odoljeti. :D

Al svejedno bi volio pogledati tu seriju da se sam uvjerim o njenoj potencijalnoj (ne)kvaliteti. :) :W

GnothiSeauton
10.03.2004., 11:48
Hehehehe, all hail Scorpius, all hail Scorpius :s :s :s

Dobaaaar, glupinickname !!!

Shxx
10.03.2004., 12:18
GaelGarciaBernal kaže:
DAJTE LJUDI! Imao sam tu nesrecu gledati par epizoda Farscapea. Sto se budzeta, prica, rezije, glume, kostimografije i scenografije tice, to je 100 svjetlosnih godina iza takvih "velicina" kao sto su Andromeda, Herkules i Xena.

halo?

GaelGarciaBernal kaže:

Farscape je najveci sund i nisko-buzdetno smece koje sam IKAD vidio. Ne pretjerujem, vjerujte.

sund???
nisko-budzetno?! sad vec pocinjem mislit da si ti nesto sasvim drugo gledao. mislim da Farscape ima najveci set u Australiji (yup, australska serija koliko je meni poznato)

eto malo mesa na kosti (by popular demand):

Astronaut John Crichton's Farscape module is swallowed by a wormhole and spat out on the other side of the universe -- in the middle of a pitched space battle. Taken on board Moya -- a huge bio-mechanoid living ship desperately trying to escape Peacekeeper captivity -- Crichton is confronted by alien life forms: Ka D'Argo, the fierce Luxan warrior; Rygel XVI, the slug like Dominar of the Hynerian Empire; and Pa'u Zotoh Zhaan, the serene blue priestess from the Planet Delvia. After they 'StarBurst' to freedom, a bewildered Crichton is locked in a cell with Officer Aeryn Sun, an enemy Peacekeeper. To repair Moya's battle damage, Zhaan, D'Argo and Rygel are forced to put down on a Commerce Planet on the edge of the Uncharted Territories. Left alone, Crichton and Aeryn manage to escape and over Crichton's protests, she contacts her commander, the ruthless Captain Crais. Crais has launched a personal vendetta against Crichton whose module collided with a Peacekeeper Prowler and killed its pilot - Crais' brother. But Aeryn's actions in helping to recapture the fugitives don't win her honor, instead Aeryn is deemed irreversibly contaminated and condemned to death. Crichton tricks the prison guards so D'Argo and a reluctant Aeryn can escape back to Moya. Unable to go into Starburst again so soon, Crichton adapts his experimental Farscape theory to slingshot Moya out of the range of Crais' ship and off into the Uncharted Territories

to je opis prve epizode

eh sad meni je serija dobra jer je nepredvidljiva totalno. buduci da likovi nisu crno bijeli ne znas kako ce reagirat ne znas sto ce napravit a buduci da su oni odbjegli zatvorenici a ne uvjezbani crew nema tu nekog chain of comand. netko kaze nekom "e aj napravi ovo" a ovaj ga posalje u *****. ono ludnica.
dobro je i to sto se na pocetku i ne vole bash previse medjusobno nego odnos izmedju njih se polako razvija kako prolaze kroz razna sranja

glede scorpiusa ne kuzim foru sad zasto je on toliko nepojmljiv.
sta je sa mr. Carem u star wars-u ili sa waderom?
on je negativac premda se ne vrti radnja samo oko toga kako on njih lovi nego imas pun ***** epizoda koje se vrte oko sasvim drugih stvari. i ne nema nikakve veze ni simbole sa skorpionima (jel vam zao priznajte?). tip je jednostavno visoko rangiran u vojsci peacekeepera i vrlo neugodan tip.

Glupinickname
10.03.2004., 13:04
Shxx kaže:
glede scorpiusa ne kuzim foru sad zasto je on toliko nepojmljiv. sta je sa mr. Carem u star wars-u ili sa waderom?
Err.... oni su mi isto *smijesni*? Mislim, dobro, s obzirom na feeling Star Warsa oni se totalno tamo uklapaju ali let's face it: kada ga maknes iz konteksta filma di je kul i impresivan, stari smezurani chicha sa velkim crnim kloakom kaj sjedi u fotelji je fakat smijesno kliseiziran.
i ne nema nikakve veze ni simbole sa skorpionima (jel vam zao priznajte?).
Pa meni i je! Mislim, ja volim smijesne i kliseizirane negativce. Volio bi da ponovo prikazu Star Drek: TOS sam zato da se mogu opet mogu gustat u cistom cheezinesu tih epizoda. To ili pak stare James Bondove.
vrlo neugodan tip.
Pa s takvim imenom, kladim se da je. Onak, covjek ne hoda naokolo sa imenom SKORRRRRRRR - PIJUUUUUUS!!! i radi u djecjem vrticu.

Al ko sto rekoh: mogu se ja zezat kolko hocu no seriju bi svejedno htio vidjeti.

GnothiSeauton
10.03.2004., 14:29
Ja sam jedino opako skeptičan prema 'gumenjacima', pardon vanzemaljcima, ali neću niš popljuvat unaprijed. Linkići i vizualni dizajn onog linka su mi onako StarTrek-istično 'profesionalni'.

Blackadder
10.03.2004., 14:38
I ja bih dodao da bih seriju volio vidjeti iako imam vrlo malo informacija o njoj. A vise sam cuo rijeci pohvala nego pokuda.

Shxx
10.03.2004., 14:52
i tako izgleda da sam skoro jedini koji je gledao tu jebenodobru seriju
smrc
OBRAZUJTE SE LJUDI VISE!!!

Nephrite
10.03.2004., 17:07
Kriste ljudi baš te face.

Evo mog mišljenja...

Ja seriju nisam gledao. Štoviše dok se nisam spojio na internet i otkrio tzv. "forume" za seriju nisam ni čuo. Serija je smeće. Negativac se zove scorpius i to automatski znači da je serija šund. Vidio sam i neke slike. Nisam bio impresioniran. Štoviše moja razina dobre impresioniranosti nije narasla još od 1987. tijekom Van Goghove izložbe. Od tada ide samo nadolje. Too bad for Farscape, jelda? Jesam li spomenuo da je serija jadna? After all, moje mišljenje je jedino važno. A ono je negativno. Nadam se da će seriju ukinut.

Oh, yeah ukinuli su ju. Kao i Futuramu, Family Guy, FireFly i sve druge kvalitetne serije čiji naziv počinje sa "F"!!!

Primjećujete pattern? Da. Fox mrzi serije koje su super, a počinju sa "F".

Dakle, ako Fox ukine seriju, to može biti samo dobar znak. Pogledajte samo Family Guy. Bila je prema mnogima bolja od Simpsona. Naravno kao i za Farscape niko to neće priznat jer bi priznavanje kvalitete neke druge serije značilo da svoje čedo manje volite. Zato ja mrzim, Gilmorice, jer after all to bi značilo da onda China Beach nije više tako dobra serija kaom prije Gilmorica.

Scorpius BWAHAHAHA... Lets make fun of it now.

Kriste.

Grejp
10.03.2004., 17:14
ja imam majcu od familya guya
pise
yep velikim slovima
a dole real american

a di se moze nabaviti ta serija?

Nephrite
10.03.2004., 17:20
Grejp kaže: ja imam majcu od familya guya
pise
yep velikim slovima
a dole real american

a di se moze nabaviti ta serija? Jednom sam vidil da je objavljena na videu/DVDu.
Ja sam gledal par scena i fakat onaj mali (bebač) je L.E.G.E.N.D.A.

Cijelo vrijeme pokušava ubit cijelu obitelj i ima onu spiku "Fear me mortal fools. For I shall avenge this disgrace of my persona."

Hmmmm kao nekakav Scorpius. A svi znamo da je to jadno i vrijedno podsmjeha.

Grejp
10.03.2004., 17:29
:D

Daklem da ne bi sve ostalo na smjesku reci cu da taj farscape je piece of crap, dok ga ne vidim, a onda cu se odmah zaljubiti u tu seriju:*

*to se u mojoj kuci zove andromeda sindrom.

p.s. Neph pogledaj kaj sam predlozil za van helsinga na oazi.

Shxx
11.03.2004., 03:06
Nephrite kaže:
Kriste ljudi baš te face.
Evo mog mišljenja...
Ja seriju nisam gledao. Štoviše dok se nisam spojio na internet i otkrio tzv. "forume" za seriju nisam ni čuo. Serija je smeće. Negativac se zove scorpius i to automatski znači da je serija šund. Vidio sam i neke slike. Nisam bio impresioniran. Štoviše moja razina dobre impresioniranosti nije narasla još od 1987. tijekom Van Goghove izložbe. Od tada ide samo nadolje. Too bad for Farscape, jelda? Jesam li spomenuo da je serija jadna? After all, moje mišljenje je jedino važno. A ono je negativno. Nadam se da će seriju ukinut.
Oh, yeah ukinuli su ju. Kao i Futuramu, Family Guy, FireFly i sve druge kvalitetne serije čiji naziv počinje sa "F"!!!

Primjećujete pattern? Da. Fox mrzi serije koje su super, a počinju sa "F".
Dakle, ako Fox ukine seriju, to može biti samo dobar znak. Pogledajte samo Family Guy. Bila je prema mnogima bolja od Simpsona. Naravno kao i za Farscape niko to neće priznat jer bi priznavanje kvalitete neke druge serije značilo da svoje čedo manje volite. Zato ja mrzim, Gilmorice, jer after all to bi značilo da onda China Beach nije više tako dobra serija kaom prije Gilmorica.

Scorpius BWAHAHAHA... Lets make fun of it now.

Kriste.

legendo :)
samo farscape nije od foxa nego si fi chanel

Shxx
11.03.2004., 03:16
Grejp kaže:
ja imam majcu od familya guya
pise
yep velikim slovima
a dole real american

family guy je najbolja crtana serija ikad napravljena

gledao sam sve epizode bar po pet sest puta

Shxx
11.03.2004., 03:19
Nephrite kaže:
fakat onaj mali (bebač) je L.E.G.E.N.D.A.

stewie je legenda nad legendama

Nephrite kaže:

Cijelo vrijeme pokušava ubit cijelu obitelj i ima onu spiku "Fear me mortal fools. For I shall avenge this disgrace of my persona."

samo mamu pokusava ubit (premda bi ih sve zelio vidjet mrtve :) )