PDA

View Full Version : Cijena stroja za pakiranje ugostiteljskog secera?

Corpus
08.03.2004., 22:14
Jel imate neka saznanja iz prve, druge, ili trece ruke o nekome tko pakira ugostiteljski secer? Kako ide posao?

I kolika bi mogla biti cijena takvih strojeva?

sokre
08.03.2004., 23:33
pridruzujem se pitanju :top:

Corpus
09.03.2004., 10:12
sokre kaže:
pridruzujem se pitanju :top:

Daj nemoj mi sad krast trziste! :D ;)

Tuco-il brutto
09.03.2004., 10:16
E evo jedna originalna ideje i to besplatno:
Imaš pojedinačna pakiranja šećera a imaš i one dozere za šećer.
A sad Natren tabletice i sl.- Svi ih drže u dozama od 100/200 komada. Nešto fali!

Juraj
10.03.2004., 10:18
Tuco-il brutto kaže:
E evo jedna originalna ideje i to besplatno:
Imaš pojedinačna pakiranja šećera a imaš i one dozere za šećer.
A sad Natren tabletice i sl.- Svi ih drže u dozama od 100/200 komada. Nešto fali!

Imas i tabletice pojedinacno pakirane za ugostitelje :D

PS Inace, to je vise manje mrtvo trziste jer je popunjeno. Svaki novi igrac mora izgurati nekog starog a to nije bas tako lako :)

PPS Rupa je jos uvijek u ugostiteljskom pakiranju majoneze i ketchupa u male vrecice za jednokratnu upotrebu, kao sto je ketchup u McDonaldsu. Fale i dresinzi za salate.

Tuco-il brutto
10.03.2004., 10:38
Kakve higijenske uvjete treba isuniti za pakiranje hrane općenito?

Corpus
10.03.2004., 11:33
Juraj kaže:
Imas i tabletice pojedinacno pakirane za ugostitelje :D

PS Inace, to je vise manje mrtvo trziste jer je popunjeno. Svaki novi igrac mora izgurati nekog starog a to nije bas tako lako :)

PPS Rupa je jos uvijek u ugostiteljskom pakiranju majoneze i ketchupa u male vrecice za jednokratnu upotrebu, kao sto je ketchup u McDonaldsu. Fale i dresinzi za salate.

Ima tabletice, da. :)

Ovisi o podrucju. Uglavnom se secer nabavlja iz ZG-a, a ako ima neka podruznica blize tom gradu, sigurno ce uzeti secer upravo tamo. A moze se konkurirati i cijenom. Isto tako, dosta se otvara novih ugostiteljskih objekata, pa bi trebalo odmah uletit. A i poznanstva i preporuke cuda cine! :D

Nemam pojma postoji li uopce stroj za pakiranje manjih doza majoneze i ketchupa za manje pakirnice i poduzetnike. Ukoliko se pojavi potreba za time, garant ce Zvijezda uvest liniju za pakiranje, bit najjeftinija i pojest trziste. A i nisam siguran da su takva pakiranja previse potrebna i prakticna. Malo je glupo da ti u nekom elitnom restoranu uvali malu sarenu vrecicu sa ko zna kakvim natpisom i reklamom gore. A i sve prste si ukenjas s takvim malim pakiranjima, dok ju iscijedis skroz :D ;)

Tuco-il brutto
10.03.2004., 12:26
Pa mislim da je to krivo razmišljanje. To da će Zvijezda i co. uletit i preuzet tržište. Puno restorančića i fast food ugost. objekata bi to mogli besple nuditi svojim gostima. A to je nešto što zahtjeva osobni kontakt i dobar odnos sa kupcima. Zvijezda i co. bi morali za svaki grad angažirati trg. putnike i sl. a to je malo vjerovatno. Mali pogon koji će to dobro odraditi na lokalnoj razini-dobra poduzetnička ideja.

Meho Puzic
10.03.2004., 21:48
Nesto oko 60.000 DEM bilo prije par godina u Ljubljani na sajmu, ako nadjem posaljem linkove...... radi se o poluprofesionalnom stroju, a ne o nekom prirucnom alatu.

Meho

Corpus
11.03.2004., 17:11
Meho Puzic kaže:
Nesto oko 60.000 DEM bilo prije par godina u Ljubljani na sajmu, ako nadjem posaljem linkove...... radi se o poluprofesionalnom stroju, a ne o nekom prirucnom alatu.

Meho

Ma kakvi!! Poluautomatski stroj kosta 1100 eura. A automatski max 15000DEM...

Tuco-il brutto
12.03.2004., 10:55
a ti se time baviš ili znaš onako bez veze:)
Kako ide?

Corpus
12.03.2004., 14:22
Tuco-il brutto kaže:
a ti se time baviš ili znaš onako bez veze:)
Kako ide?

Ide odlicno! :D Al ne bavim se time! :D ;)

Zato sam i pokrenuo temu. Ali naisao sam na neke izvore u medjuvremenu. Tih poluautomatskih ima u Srbiji za kupit. A za ove druge sam nesto cuo za jednog tipa koji je ulozio cca 15000dem, pokrenuo biznis i ide mu super. Ali tip je u Bosni i za vrijeme pokretanja (nisam siguran kad je to bilo) biznisa, nije imao konkurencije. Al kaze da sa strojem nemas uopce problema, on sve sam pakira, jedino je problem transporta. Tu trebas biti aktivan ili ti ili tvojih par radnika koji ce razvazat okolo... Ma ipak u HR izgleda da ima dosta tih pakirnica, Franck ima secer za 36kn/1000kom, u Metrou su 100kn, a u pakirnicama 60-70kn sa besplatnim tiskanjem logoa na vrecice... I tako...:) :D

loptica02
13.05.2009., 13:36
Moj savjet vam je da radije uložite novac i vrijeme na neki unosniji posao. Treba puno i previše vremena i novaca, a raznolikost asortimana da i ne spominjem, ako želite nešto sitno zaradit. Razlika u cijeni od pakiranja do prodajne je smješno mala. Ima podosta onih koji pakiraju, pa se cijena stalno spušta.

marioart
13.05.2009., 18:29
loptice... pa prošlo je 5 (pet) godina od zadnjeg posta ;)

loptica02
14.05.2009., 13:08
hvala mario, nisan gledala datum, ali očito još netko gleda taj forum kao i ti kada si mi odgovorio.
Onda hvala lijepa i doviđenja...

mala30
15.05.2009., 00:26
Moj savjet vam je da radije uložite novac i vrijeme na neki unosniji posao. Treba puno i previše vremena i novaca, a raznolikost asortimana da i ne spominjem, ako želite nešto sitno zaradit. Razlika u cijeni od pakiranja do prodajne je smješno mala. Ima podosta onih koji pakiraju, pa se cijena stalno spušta.

možeš li malo pojasniti cijeli proces?
početno ulaganje?, opis posla na tom automatskom i poluatomatskom stroju?(Npr. koliko se može toga napraviti u 1 sat).
koliko šečera potroši prosječni ugostiteljski lokaal na mjesečnoj bazi?
isplativost, likvidnost?zamke posla?

loptica02
15.05.2009., 12:06
Koliko moraš uložiti ovisi o obimu posla. Dali imaš vlastiti prostor ili plaćaš najam. Prvo trebaš srediti prostor i zadovoljit taj neki higijenski minimum. Poseban dio pakirnica, poseban skladište, garderoba za radnika/e, wc. Pakirnica treba biti u pločicama, pod i zid. Ostalo premazano bojom koja nije štetna, jer ipak je to prehrambeni artikal.
E sad. Imaš strojeve koji pakiraju po 2,4,6 vrećica odjednom. Na svakom stroju imaš korekciju brzine, tako da o tome ovisi količinu koju možeš spakirati u sat vremena, ali da se lijepa količina spakirati.
Obavezno ti treba dostavno vozilo, koje jednostavno mora biti čisto, ništa posebno.
Ako kreneš s ponudom, obavezno trebaš imat bijeli i smeđi šećer i ristoru.
Svaki kupac želi svoj logo na vrećici tako da trebaš imat nekoga koji ti radi pripremu za film, pa nekog ko ti to štampa na role. Izrada filma je tvoj trošak, a cijena po filmu ti je cca 100€, ovisno o broju boja.
Cijena stroja je relativna jer ovisi dali je polovni ili novi i ča ti tražiš.
Potrošnja? Teško pitanje. Što kupac ima veću ugostiteljsku ponudu, troši više šećera, tipa restorani i hotel. Ti manji bircevi neki troše 2 kutije na mjesec, neki i po 10 kutija. To je relativno i nema pravog i točnog odgovora.
Zamka: sve više je na tržištu onih koji pakiraju pa se cijena spušta. Zarada nije ko zna kakva, osim ako imaš poprilično proširenu ponudu različitih proizvoda slične šećeru. Ako netko od ugostitelja zatvori objekt, ostaju ti zalihe koje nemaš kome uvalit, osim nekom malom kupcu kojemu nije bitno što je na kesici.
Si zainteresiran/a za krenut u taj biznis? Nadam se da sam ti uspjela bar donekle odgovorit na ono što te zanima.

mala30
15.05.2009., 16:34
....

Si zainteresiran/a za krenut u taj biznis? Nadam se da sam ti uspjela bar donekle odgovorit na ono što te zanima.

hvala ti.
bavim se granom nespecifične trgovinei dobro poslujem.
dugo sam u tom poslu, napravila maksimum...
bed je kaj me psihički to počelo umarati i zapravo tražim nešto drugo ...novi izazov..
pomalo skupljam informacije o svemu i svačemu, dobro poznajem zamke trgovine, ali o bilo kakvoj proizvodnji nemam pojma..

loptica02
16.05.2009., 15:15
hvala ti.
bavim se granom nespecifične trgovine i dobro poslujem.
..

??? Imaš trgovinu na veliko ili malo? Što prodaješ? Ako smijem pitat. Ne moraš odgovorit ako ne želiš.
Ja radim već 11 godina i uživam u svome poslu. Veseli me ujutro na posao. Nisam luda, ali radim ono što volim. Svaki dan nešto novo.

porez
01.02.2011., 22:56
pozdrav,

zanima me pakiranje šećera, znam da je tema stara ali tko pita ne skita. :mig:

Naime imam vlastiti neiskorišten prostor (doduše treba ga malčice doradit) i želim krenuti u pakiranje šećera, strojevi nisu problem, primjetio sam da ih ima svakakvih na tržištu, naravno u početku se mislim borit sa manjom maržom kako bi se probio na tržište.

Zanima me od filma koji košta cca 100€ (kako je navela loptica) koliko se može napravit standardnih 5g kesica šećera?

Također ako netko zna veleprodajnu cijenu šećera?

Te investicija u automatske ili poluauto. strojeve?

Hvala svima.
:) :kava:

brzi_vlp
10.10.2011., 00:37
e bokkk evo i ja malo zaluto na forumm i nasoo ovu temu...:D ja imam stroj za pakirat secer i radimo to nekih cc7 godina otp i jako jako je tesko imam olu automacki stroj pakira 3 vrste secera po 5 grama naravno ne odjednom cjena stroja je oko 20.000kn rucni rad je stroj na trziste se jako tesko probit cjena jednog secera od 5 grama je god nas 6 lipa tako da ko krece u ovaj poso drzim figee i sretno...:DDD

Melron
16.11.2011., 21:17
neke forumase zanima dostupnost takvih pakiranja u maloprodaji:ne zna:

neno1966
03.05.2012., 15:29
Kako ide sa reklamom na vrećicama? Dali ugostitelje zanima jeftiniji šečer ali sa tuđom reklamom gore?