View Full Version : nove optužnice: Tuđmanov zločinački pothvat
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 16:04
evo malo iz sadržaja novih optužnica:
-gotovina-optužuje se da je sa franjom, čermakom i markačem sudjelovao u zločinačkom pothvatu u kojem je odgovoran za ratne zločine (povrede ratnog prava tijekom i nakon oluje, zločine protiv čovječnosti
tijekom i nakon operacije oluja, gotovina je uz čermaka, markača i tuđmana sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem da se prisilno ukloni srpsko stanovništvo iz regije krajine
interesantno je da optužnica navodi da su obojica svojim djelima i propustima "davali poticaj drugima, uključujući i hrvatske civile da također počine djela koja su dovela do optužbi"
reakcija iz dežurne satelitske podružnice HDZ-a: osnivamo ekspertni tim na čelu sa slavenom leticom jer se radi o napadu na temelje hrvatske države!-izjavio je anto đapić
četvrtak je dan oproštaja. čermak i markač odlaze u haag, nadam se na 20 godina. :W
Vanjushka
09.03.2004., 16:06
Ponekad dok tebe citam cini mi se da je u tebe usao duh "pradedova" :D
Obzirom ti znaš da su krivi, hitno se javi Štrbcu u "Veritas", koji će odmah kontaktirati haške tužitelje, da se ne troši uzalud para hrvatskih obveznika na advokate i slične trice i kučine po Haagu....
Eeee, stvarno.... :flop: :flop: :flop:
revolution
09.03.2004., 16:07
SvogaTelaGospodar kaže:
osnivamo ekspertni tim na čelu sa slavenom leticom jer se radi o napadu na temelje hrvatske države
nadam se da ne budu bana sad okretali prema haagu. :rolleyes:
steta sto hrvati i srbi imaju slican jezik, pa tako i svakojake srpske uvrede smo prisiljeni slusat i nakon njihovog terora...
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 16:10
Vanjushka kaže:
Ponekad dok tebe citam cini mi se da je u tebe usao duh "pradedova" :D
bit će da je tako..vanja...tko zna čija krv kola u mojim venama....we'll never know...:rolleyes:
no drago mi je čuti da te više brinu moja krvna zrnca od činjenice da su izvršeni zločini na teritoriji RH, pod hrvatskom zastavom. za to netko mora odgovarati kako ne bi svi bili krivi, pošto nismo.
pogledaj si jučerašnji jutarnji, ako živiš u hrvatskoj..lijepa slika čermakovog dvorca....general-vodoinstalater....egzekutor...domoljub...:bljak:
SvogaTelaGospodar kaže:
bit će da je tako..vanja...tko zna čija krv kola u mojim venama....we'll never know...:rolleyes:
:D :D :D :D :D
ne, ne znamo koja krv kola tvojim venama...
SvogaTelaGospodar kaže:
no drago mi je čuti da te više brinu moja krvna zrnca od činjenice da su izvršeni zločini na teritoriji RH, pod hrvatskom zastavom. za to netko mora odgovarati kako ne bi svi bili krivi, pošto nismo.
pogledaj si jučerašnji jutarnji, ako živiš u hrvatskoj..lijepa slika čermakovog dvorca....general-vodoinstalater....egzekutor...domoljub...:bljak:
Aaaa, u tome je catch22 :rolleyes:. G Čermak ima para, a ti znaš da on, osim što je zločinac (jer koga god Haag optuži, kriv je), da je i lopov. Hmm, pero u ruku i nakon Save Štrbca, odmah Poreznoj upravi jedno pisamce.
Požuri, građanska Hrvatska bit' će ti vječito zahvalna....
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 16:18
crtica kaže:
Obzirom ti znaš da su krivi, hitno se javi Štrbcu u "Veritas", koji će odmah kontaktirati haške tužitelje, da se ne troši uzalud para hrvatskih obveznika na advokate i slične trice i kučine po Haagu....
Eeee, stvarno.... :flop: :flop: :flop:
dovoljno je pogledati arhivu HTV-a iz onog doba...dovoljno materijala i inkriminirajućih izvjava dotičnih....čermak se hvali pred reporterkom HTV-a kako su "četnici" eliminisani...sve je bilo dobro...dok se nije uspostavilo da su četnici krezubi starci i starice....preslabi i prestari da bi bježali pred razjarenom KKK vojskom generala čermaka...:bljak:
uostalom, svaki čin nosi odgovornost. biti general nije isto kao biti pljačkaš dragulja ili vodoinstalater ili vozač kamiona.
uostalom, optužnica lijepo kaže slijedeće:
"tijekom i nakon operacije oluja i čitavo vrijeme na koje se odnosi ova optužnica a to je od 4. kolovoza dp sredine studenog, ivan čermak i malden markač s drugima, uključujući i antu gotovinu i predsjednika franju tuđmana. sudjelovali su u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je zajednički cilj bio prisilno i trajno uklanjanje srpskog stanovništva iz regije krajine, između ostaloga pljačkanjem, oštećivanje i potpunim razaranjem imovine srpskog stanovništva kako bi se pripadnike tog stanovništva odvratilo ili sprječilo da se vrate i ponovo nastane u svojim domovima"
kada se zna za famoznu tukijevu izjavu: "ispod 3%" onda ovo gore fakat makes sense....:p
revolution
09.03.2004., 16:18
crtica kaže:
Hmm, pero u ruku i nakon Save Štrbca, odmah Poreznoj upravi jedno pisamce.
daj siroče kaj si čito nešt drugo u životu nego taj štrbac pa štrbac.
imaš sad materijala koliko hoćeš. moguće si i bespuća poviesne zbiljnosti prelistal, pa daaj ajd, možeš ti to:(
unesi svježinu u svoje nazovimoihtako ..hmm argumente
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 16:19
iva1 kaže:
:D :D :D :D :D
ne, ne znamo koja krv kola tvojim venama...
to bumo doznali istovremeno kad ćemo tebe testirati..dušice..:W
anytime, anywhere baby
Vanjushka
09.03.2004., 16:26
SvogaTelaGospodar kaže:
Nisi razumio, ja o tvom radovanju ;)
A to sto Cermak ima dvorac, a ni prvi na posljednji. Sve go lopov a svaki nas ubjedjuje da je postenjacina i dobricina.
revolution kaže:
imaš sad materijala koliko hoćeš. moguće si i bespuća poviesne zbiljnosti prelistal, pa daaj ajd, možeš ti to:(
Uvijek me poprilično začudi površnost pojedinih diskutanata na ovome forumu, kojima je preteško za skužiti u kojem licu drugi pišu. To zaista iziskuje popriličan napor od njih....jer treba čitati. :flop:
NakurnjakOdStridera
09.03.2004., 16:29
četvrtak je dan oproštaja. čermak i markač odlaze u haag, nadam se na 20 godina. :flop: :flop: :flop: :flop:
Off skroz
09.03.2004., 16:30
revolution kaže:
Pa ni tebi koja knjižica ne bi bila od viška. Recimo rječnik, pa onda slovo "a", pa onda argument.
Pa kad to svladaš, pređi na "i" kao ironija.
Uostalom crtica samo želi pomoć gospodinu s nickom SvogaTela gospodar da unovči to svoje bogato znanje, ovako je to sada samo mrtav kapital.
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 16:31
NakurnjakOdStridera kaže:
:flop: :flop: :flop: :flop:
što si htio reći nakurnjaku? imam dojam da uvijek nešto oćeš reći a ne usudiš se....:B
SvogaTelaGospodar kaže:
što si htio reći nakurnjaku? imam dojam da uvijek nešto oćeš reći a ne usudiš se....:B
Četiri ti flopija nisu jasna??!! :confused: Nije ni čudo da takve političke stavove donosiš gledajući TV, čitajući haške optužnice, ....
GaelGarciaBernal
09.03.2004., 16:39
Budimo sretni da gospoda generali sami odlaze u Hag te ih ne mora drzava formalno izrucivati sto bi u politickom smislu za vladu bilo daleko pogubnije.
Vanjushka kaže:
Nisi razumio, ja o tvom radovanju ;)
A to sto Cermak ima dvorac, a ni prvi na posljednji. Sve go lopov a svaki nas ubjedjuje da je postenjacina i dobricina.
cermak stoji iza crodux-a, za kog valjda samo cermak zna kako je dobijao lokacijske dozvole i kako su cisterne prelazile granice.
vanjuska - to ti je "bizmis" a-la zovko prije par godina (sad su i "jadnog" zovka poceli ujeravati u red, sram ig bilo moze usvercati svaku petu cisternu.. a ne bar pola kao ranije.. i tko bi normalan tako radio posao....)
e sad.. kome je, i kad je cermak uradio usluge, pa da se u poslu ponasa kao kauboj (itekako je bio zasticen).. nadam se da te "usluge" nemaju veze s ovim za sto ga se tereti - valjda tolika budala nije...
revolution
09.03.2004., 16:43
Off skroz kaže:
Pa ni tebi koja knjižica ne bi bila od viška. Recimo rječnik, pa onda slovo "a", pa onda argument.
Pa kad to svladaš, pređi na "i" kao ironija.
knjižica nikad viška! ni štednih ni radnih ni ostalih. :D
ti si nečiji advokat? ili jednostavno zabrinuto biće za sklad i razumijevanje čak i na ovakvim mjestima gdje se hipoteka nesretnog djetinjstva kompenzira lupanjem po tipkovnici itd?
daj gibaj
o svem bi pričali i svakojaka sranja izvlačili samo da se temica zabašuri.
e nemre!:nono:
A ti revolution nisi advokat pokretača topica? Samo braniš "dobru" temicu, ha?
Budi sretna da išta pišemo...
Off skroz
09.03.2004., 16:50
revolution kaže:
knjižica nikad viška! ni štednih ni radnih ni ostalih. :D
ti si nečiji advokat? ili jednostavno zabrinuto biće za sklad i razumijevanje čak i na ovakvim mjestima gdje se hipoteka nesretnog djetinjstva kompenzira lupanjem po tipkovnici itd?
daj gibaj
o svem bi pričali i svakojaka sranja izvlačili samo da se temica zabašuri.
e nemre!:nono:
Pa meni je istinski žao zbog tvog nesretnog djetinjstva i zaista se nadam se da ćeš unatoć tome naći unutarnje snage da dođeš u sklad sa sobom samom
O "zabašurivanju temice" nema ni govora. Zašto te tako smeta ako čovjek ima priliku da unovči svoje znanje koje je iskazao pišući o toj temici.
revolution
09.03.2004., 16:53
evo sretna sam!:) :D
i kaj je najgore, isto ovako je i na "državnoj", službenoj razini.
sve sve ali "temica" ne...ili kad baš mora...:rigo:
znaš, dost mi je tog. društvo nam je živo licemjerje.
a advokatura pokretaču topica? ma kaj ti je?
pa on je tela svoga gospodar :D
Sanherib
09.03.2004., 16:57
SvogaTelaGospodar kaže:
čermak i markač odlaze u haag, nadam se na 20 godina. :W Kada bih rekao da je SvogaTelaGospodar govno, to ne bi bila uvreda nego iskreno izražavanje mišljenja o dotičnom.
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 17:09
crtica kaže:
Četiri ti flopija nisu jasna??!! :confused: Nije ni čudo da takve političke stavove donosiš gledajući TV, čitajući haške optužnice, ....
ne znam zašto se vi desničari, inkvizitor, nakurnjak od stridera, crtica, phil lynott i ostali državotvorci ljutite na mene? pa ne izručujem generale ja, nego Vlada, jel tak? :p
brankica ne razumijem kako se mozes nasladjivati da Cermak dobije 20 godina. bilo kakva osuda je negativna za cijelu zemlju.
:flop:
SvogaTelaGospodar kaže:
četvrtak je dan oproštaja. čermak i markač odlaze u haag, nadam se na 20 godina. :W
nisam još ni jednom postao ovdje na politici, jer mi se nikad neda (mada pratim i volim politiku, i rasprave o politici), al sam pročitao samo ovo i nisam mogao ne reagirati. neka ovo i bude protiv pravila o pisanju ovdje al ja nemrem izdržat. Možda se ti ne slažeš sa sadašnjim vladajućim, možda ti je franjo trn u oku, možda ti je i račan pušioničar, možda ti je tito il' neznam ko sve ne tvoj bog, možda ne znam šta i sve je to meni OK jer je demokracija i svako može imat svoje mišljenje kakvo mu paše, al nakon ovog gore ti mogu samo reći KOJI SI TI KRETEN. :horor: :horor:
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 17:18
Roko kaže:
brankica ne razumijem kako se mozes nasladjivati da Cermak dobije 20 godina. bilo kakva osuda je negativna za cijelu zemlju.
brankica? kome se ti obraćaš?
a glede naslađivanja...da, drago mi je što debela generalska mješina mora prekinuti svoje unosne mafijaške poslove i odgovoriti na par pitanaj u haagu. da, smatram da pajdosi poput njega i gotovine zaslužuju dugogodišnje lišavanje slobode.
molim, nemojte moje mišljenje shvaćati mjerodavnim za bilo kakve prognoze...jer tko sam ja? tek obični, mali, beznačajni građanin...negativnije za zemlju je ljaga kojom smo blaćeni u inozemstvu zahvaljujući tuđmanu i upravo ovakvim "generalima", ljaga zbog koje ne možemo u EU zajedno sa npr. slovenijom koja slijedeći mjesec postaje punopravnom članicom, a mi ćemo čekati do 2011.
prema tome, poručujem dežurnim demagozima...surađujte sa haagom i pokrijte se po ušima :W
Spot Perdita
09.03.2004., 18:48
Voljela bih cuti misljenje ostalih forumasa sto se tice plana Z4.
QUESTION
09.03.2004., 23:05
Dakle to da je FT zajedno sa Gotovinom, Cermakom i Markacem planirao "etnicko ciscenje", moze samo reci jedna Carla del Ponte, jer da imalo zna odnose u to vrijeme, onda bi znala da Gotovina nije bas samo tako mogao doci do Tudjmana, a Makrac nije mogao uopce, pogotovo ne sami. Markac je Tudjmana izbliza vidio samo i iskljucivo na prijemima povodom razno-raznih proslava, naravno ako je bio pozvan ! Cermak je svojedobno odlaskom iz MO RH u privatni bussiness "ispao iz igre" i na sve moguce nacine se zelio vratiti u "elitu" i onda su radile veze i poznanstva na sve strane i tako se mali obrtnik Cermak vraca na scenu odlaskom za upravitelja u Knin, nakon kojeg vremena se opet vraca u privatluk, naravno sada sa izmjenjenim image-om, sto mu opet pomaze u bussinessu. Njih dvojica su tragice, ako ne i komicne figure jednog doba koje svakako ne trebaju zavrsiti u Haagu. Ako se vec mora onda su neki drugi zasluzniji da se tamo pojave, iako je moje osobno misljenje da ne bi trebao nitko otici u Haag, ali da je potrebno istraziti zlocine, to svakako i onda individualizirati krivnju i suditi na domacim sudovima.
Uostalom, ako se prate izjave Cermaka u zadnja dva-tri dana onda se vidi koliko je sam sebi kontradiktoran, malo je bio civilni upravitelj, malo logisticar, malo se brinuo za komunalije (ciscenje ulica i sl.), zatim civilna policija je bila odgovorna prema svom vlastitom ustroju itd itd. Onda samo pitanjce-dva: kome je bila odogovorna vojna policija; ako je C. bio civilni upravitelj kakve su mu ovlasti bile nad civilnom policijom; radi visokog cina je bio zapovjenik, ali samo formalno itd itd. Pa ako je sve to tako tko je onda "zapovjedno" odgovoran: ministri obrane i unutarnjih poslova ? Suska vise ne, no Jarnjak se uskoro izjasnjava pred haskim istraziteljima, sto ce on reci da nije imao veze s specijalnom policijom i tko ce mu to vjerovati ???
Previse otvorenih pitanja !
Ako cemo pravo onda veliki dio krivice za ovakvu formulaciju optuznice snose i Mesic i Pusicka, Kajin, Radin i jos neki... (Mesic - nekontroliranim davanjem transkripata, naravno ciljanim, vadjenim iz konteksta, svima i svakome; Pusicka tvrdnjama da je RH bila agresor.....itd. a sve to iz osobnih animoziteta prema FT, kojega po nicemu ne mogu dostici). Na koncu FT nisu nastetili, a da je kojim slucajem ziv sutili bi k'o p...e (sto i jesu), ali su zato RH u sirem kontekstu nanijeli ogromnu stetu !
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 23:20
QUESTION kaže:
Dakle to da je FT zajedno sa Gotovinom, Cermakom i Markacem planirao "etnicko ciscenje", moze samo reci jedna Carla del Ponte, jer da imalo zna odnose u to vrijeme, onda bi znala da Gotovina nije bas samo tako mogao doci do Tudjmana, a Makrac nije mogao uopce, pogotovo ne sami. Markac je Tudjmana izbliza vidio samo i iskljucivo na prijemima povodom razno-raznih proslava, naravno ako je bio pozvan !
to što su zajedno navedeni ne mora se shvatiti doslovno, u smislu da su se njih 4 našla za stolom i dogovorila stvar. možda je i dio političkog deala da se optužnica formulira kako je formulirana..no sad je kasno plakati se...sve ove godine se RH političari zajebavaju sa karlom. da sam na njenom mjestu bio bi mi pun kufer tih debila. ne vidim zašto od nje nakon svega očekivati obzir?
čermak i markač možda nisu "mozak operacije", ali su dovoljno glupi i pohlepni da su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu. now is time to pay.
čermak ili jedan od generala je zapravo u nekom nedavnom interview-u izjavio da im je sve to smjestio šušak...
SvogaTelaGospodar
09.03.2004., 23:21
QUESTION kaže:
Ako cemo pravo onda veliki dio krivice za ovakvu formulaciju optuznice snose i Mesic i Pusicka, Kajin, Radin i jos neki... (Mesic - nekontroliranim davanjem transkripata, naravno ciljanim, vadjenim iz konteksta, svima i svakome; Pusicka tvrdnjama da je RH bila agresor.....itd. a sve to iz osobnih animoziteta prema FT, kojega po nicemu ne mogu dostici). Na koncu FT nisu nastetili, a da je kojim slucajem ziv sutili bi k'o p...e (sto i jesu), ali su zato RH u sirem kontekstu nanijeli ogromnu stetu !
mda..bez veze.:rolleyes:
ubiješ nekog, optuže te, i onda su ti na sudu svi drugi krivi jer si ti ubojica.
gledaj, HDZ je sad na vlasti. neka promijene zakon o suradnji sa haagom. ne shvaćam zašto HDZ nakon svega izručuje generale?
to ne znaš ni ti.
Spot Perdita
09.03.2004., 23:39
Ali sto ostali forumasi misle o planu Z4?
revolution
09.03.2004., 23:44
pitaj sarinica
injegvu knjigu procitaj
:eek:
Spot Perdita
09.03.2004., 23:48
revolution kaže:
pitaj sarinica
i njegvu knjigu procitaj
:eek:
Na taj nacin si i replicirala na temi "Koliko Srba je ubijeno u Jasenovcu?"
revolution
09.03.2004., 23:51
maaa ima sarinic veze s tim?
:o :B
QUESTION
09.03.2004., 23:57
SvogaTelaGospodar kaže:
mda..bez veze.:rolleyes:
ubiješ nekog, optuže te, i onda su ti na sudu svi drugi krivi jer si ti ubojica.
gledaj, HDZ je sad na vlasti. neka promijene zakon o suradnji sa haagom. ne shvaćam zašto HDZ nakon svega izručuje generale?
to ne znaš ni ti.
Ok, ali molim Te procitaj ponovo moj post, pa ces vidjeti moj stav o ratnim zlocinima i zlocincima. I nisu svi drugi krivi nego pobrojane osobe koje su zalutale u politiku i neodmjereno lupajuci "svoje istine" u ime neke njihove demokracije nanijeli stetu cijeloj drzavi u kojoj, uostalom, i oni zive, a sve to radi njihove kratkovidne mrznje prema FT-u. Samo pitanje, gdje su oni svi skupa bili do 1995-96 ?
Ne radi se o promjeni Zakona o suradnji sa H.sudom, radi se o formulaciji zadnjih optuznica, koje gotovo sigurno ne bi bilo da nije bilo odavanja transkripata i laprdanja o agresiji i lupetanja o etnickom ciscenju iz "vlastitih redova" (mislim na gradjansku, a ne stranacku pripadnost).
Spot Perdita
10.03.2004., 00:01
revolution kaže:
maaa ima sarinic veze s tim?
:o :B
Jednostavno bih htjela znati misljenje ostalih forumasa o planu Z4. Sto ti smeta?
SvogaTelaGospodar
10.03.2004., 00:01
QUESTION kaže:
Ok, ali molim Te procitaj ponovo moj post, pa ces vidjeti moj stav o ratnim zlocinima i zlocincima. I nisu svi drugi krivi nego pobrojane osobe koje su zalutale u politiku i neodmjereno lupajuci "svoje istine" u ime neke njihove demokracije nanijeli stetu cijeloj drzavi u kojoj, uostalom, i oni zive, a sve to radi njihove kratkovidne mrznje prema FT-u. Samo pitanje, gdje su oni svi skupa bili do 1995-96 ?
da, teorijski se ograđuješ od zločina. na stranu tema o izdajicama transkripta i mrziteljima FT-a, nisu li se zločini stvarno dogodili? ja mislim da jesu. ako jesu, tko je kriv?
Spot Perdita
10.03.2004., 00:04
Pa dobro, valjda netko u ovom okviru moze i komentirati na Z4 :confused:
Spot Perdita kaže:
Pa dobro, valjda netko u ovom okviru moze i komentirati na Z4 :confused:
evo ja ću :D... meni osobno je strašno drago što ga Srbi nisu prihvatili
Spot Perdita
10.03.2004., 01:30
Spawn kaže:
evo ja ću :D... meni osobno je strašno drago što ga Srbi nisu prihvatili
A Spawn znade sta je to Z4!!! :five: :gitara:
Nece valjda ispasti da je Spawn jedini....:trk:
Jel' se to Z4 smatra etnickim ciscenjem :confused:
PowerLock
10.03.2004., 01:55
SvogaTelaGospodar kaže:
da, smatram da pajdosi poput njega i gotovine zaslužuju dugogodišnje lišavanje slobode.
molim, nemojte moje mišljenje shvaćati mjerodavnim za bilo kakve prognoze...jer tko sam ja? tek obični, mali, beznačajni građanin...negativnije za zemlju je ljaga kojom smo blaćeni u inozemstvu zahvaljujući tuđmanu i upravo ovakvim "generalima", ljaga zbog koje ne možemo u EU zajedno sa npr. slovenijom koja slijedeći mjesec postaje punopravnom članicom, a mi ćemo čekati do 2011.
prema tome, poručujem dežurnim demagozima...surađujte sa haagom i pokrijte se po ušima :W
Brankec bez kompasa:
1. Izrugivati se Carmakovom tjelesnom izgedu (debela mjesina) je bedasto.
2. Cermaku i Gotovini nije mjesto u Haagu.
3. Na Hrvatsku nikakva ljaga nije bacena niti ce biti bacena iako su ovako intonirane optuznice jesu jadan pokusaj u tom smjeru.
4. Clanstvo u Europskoj Uniji nije dovoljno dobar razlog za negiranje vlastite povjesti.
6. Zasto mislis da bi nam Slovenija u bilo cemu trebala biti primjerom?
7. Hrvatska tek pocinje suradjivati sa Haagom na nacin da ce na kraju procesa dokazati ono sto ti i tvoji istomisljenici niposto ne zelite: Da je Domovinski rat bio neupitno svijetla stranica Hrvatske povijesti, te da je Oluja bila herojska akcija koju su predvodili heroji i casni ljudi, a da je njen rezultat jedina sveta nedjeljiva i vjecna HRVATSKA!
PowerLock kaže:
Brankec bez kompasa:
3. Na Hrvatsku nikakva ljaga nije bacena niti ce biti bacena iako su ovako intonirane optuznice jesu jadan pokusaj u tom smjeru.
4. Clanstvo u Europskoj Uniji nije dovoljno dobar razlog za negiranje vlastite povjesti.
7. Hrvatska tek pocinje suradjivati sa Haagom na nacin da ce na kraju procesa dokazati ono sto ti i tvoji istomisljenici niposto ne zelite: Da je Domovinski rat bio neupitno svijetla stranica Hrvatske povijesti, te da je Oluja bila herojska akcija koju su predvodili heroji i casni ljudi, a da je njen rezultat jedina sveta nedjeljiva i vjecna HRVATSKA!
pametno, kratko i jasno :top:
Spot Perdita kaže:
A Spawn znade sta je to Z4!!! :five: :gitara:
Nece valjda ispasti da je Spawn jedini....:trk:
Jel' se to Z4 smatra etnickim ciscenjem :confused:
ne da sam jedini, nego sam i jedan jedini :frajer:.. a zašto su ti tako šarena slova? :D a što to ovaj gore punker svira? :D a zašto taj smajlić bježi :D
ozbiljno.. ako misliš o Z4 u kontekstu kao ponuđen im je plan kojim bi dobili kulturnu, a i političku autonomiju, a oni su ga odbili, pa smo bili prinuđeni poduzeti akciju kojom ćemo vratiti okupirana područja i zato se ne može govoriti o "zločinačkom pothvatu" sa ciljem protjerivanja Srba, onda si u pravu.. a ako sam krivo skužio tvoje pitanje, onda oprosti :)
SvogaTelaGospodar kaže:
za početak, kak ti, molim te, znaš jel on kog ubio il ne? :confused:
drugo, ti izgleda nisi čuo za temeljno načelo kaznenoga prava koje kaze da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja. po tebi su oni već krivi i želiš i znaš da će ostat 20 godina iz čega zaključujem da si siguran da su krivi što možeš znati jedino ak si bio zajedno s njima na sastanku kad su se dogovorili da da idu u zločinački pothvat zbog čega si ti suučesnik. vidiš kakve konstrukcije se daju izvuć bezveze, onda si samo zamisli kaj se može napravit kad to ideš ciljno radit. a da je to servirano iz haga takvi poput tebe bi rekli odmah da si kriv i zaželjeli ti sretnih 20 godina bukse.
SvogaTelaGospodar kaže:
revolution, kaj radiš ovaj četvrtak?
si slobodna? mislio sam da odemo na ispraćaj :W
zatim proslavimo sa :klopa: i onda malo :rock:
meni nije jasno dal ti provociraš namjerno ili si fakat malouman pa tak zbilja razmišljaš :confused: :confused: :confused:
i zadnje, zbog tebe idem mjenjat sig
Lucky Jim
10.03.2004., 10:32
SvogaTelaGospodar kaže:
negativnije za zemlju je ljaga kojom smo blaćeni u inozemstvu zahvaljujući tuđmanu i upravo ovakvim "generalima", ljaga zbog koje ne možemo u EU zajedno sa npr. slovenijom koja slijedeći mjesec postaje punopravnom članicom, a mi ćemo čekati do 2011.
Ja se stvarno pitam jel to u Hrvatskoj stvarno ima toliko naivaca koji iskreno ovako misle? (Ne mislim na Brankicu - ona samo primjenjuje onu žensku taktiku razjarivanja muškaraca ne bi li kako bila kažnjena :D ) Da Hrvatska ima problema sa EU zbog moralnih razloga? Zato što je u akciji oslobađanja zemlje sa preko 100 tisuća angažiranih vojnika bilo oko 100-ak stradalih civila????
UK, najjači kočničar ulaska Hrvatske u EU je samo prije par mjeseci NAPAO zemlju koja je par tisuća km daleko i u tom ratu na teritoriju te napadnute zemlje su njegove snage pobile više civila nego u akciji oslobađanja Hrvatske.
Je li UK zato postao nepodoban za EU????
Jesu li Blair ili engleski generali optuženi za udruženi zločinački i pljačkaški pothvat??
Jesu li sve druge članice EU-a, koje ne koče Hrvatskoj prijem u EU manje moralne od bLAIRa????
MOTIVI vojnih poduhvata su zločinački ili pravedni.
Civilne i nevine žrtve su neizbježne u svakom velikom vojnom poduhvatu. Počinitelji ogromne većine njih se nikad ne pronađu i ne procesuiraju.
Motiv hrvatske 'Oluje' jest pravedan.
Nakon 4 godine paralize čitave zemlje i pregovaranja sa ordinarnim zločincima, nakon što su iscrpljena sva pregovaračka sredstva i ponuđen čak i ponižavajući Z4, Hrvatska je IMALA PRAVO (a i obvezu, kao država) poduzeti akciju za uspostavu pravnog poretka, progon zločinaca i etničkih čistača koji su pokrenuli rat.
Broj civilnih žrtava u akciji i neposredno poslije nje, s obzirom na veličinu akcije i osobne motive vojnika jeste zapanjujuće malen.
Spot Perdita
10.03.2004., 11:12
Spawn kaže:
ne da sam jedini, nego sam i jedan jedini :frajer:.. a zašto su ti tako šarena slova? :D a što to ovaj gore punker svira? :D a zašto taj smajlić bježi :D
ozbiljno.. ako misliš o Z4 u kontekstu kao ponuđen im je plan kojim bi dobili kulturnu, a i političku autonomiju, a oni su ga odbili, pa smo bili prinuđeni poduzeti akciju kojom ćemo vratiti okupirana područja i zato se ne može govoriti o "zločinačkom pothvatu" sa ciljem protjerivanja Srba, onda si u pravu.. a ako sam krivo skužio tvoje pitanje, onda oprosti :)
Bjezi dok netko ne skoci na njega, ne zato sto mu se muzika punkera ne svira ;)
U optuznici se spominje djelovanje i propustanje koje je dovelo/pridonijelo do prisilnog otklanjanja srpskog stanovnistva. Nije mi jasno kako se u to sve uklapa Z4, sto si tocno protumacio.
Dalje se pitam spominje li se genocid u optuznici, koji termin je u medunarodnom pravu ukoliko znam jasno definiran.
Pod dojmom sam da vrlo malo ljudi uopce zna za Z4, na drugoj temi - na kojoj nisam komentirala - se takoder ne spominje. Ipak je informiranost uvjet da bi se vodila diskusija.
PowerLock kaže:
Čermaku nije mjesto u Haagu, slažem se. No, je li mu mjesto u hrvatskom zatvoru ako je preko svoje firme CroDux prodavao gorivo našim neprijateljima?
Maliveliki-
Javna opomena! Sljedeci onakav post, i morat ćeš napustit ovaj Forum.
P.
SvogaTelaGospodar
10.03.2004., 17:53
PowerLock kaže:
Brankec bez kompasa:
bedasto ili ne, moje je pravo izraziti mišljenje o njegovom liku i djelu.
tvoje mišljenje na koje imaš puno pravo. kao i ja na moje, da im je mjesto.
kada se ova sadašnja vlada u američkim i britanskim medijima, među dužnosnicima EU administracije itd... opisuje kao "nacionalistička" očigledno je da smo suočeni sa vrlo lošim imageom zemlje. kako će se stvar razvijati u budućnosti vidjeti ćemo.
ne vidim gdje se, čime i od koga negira hrvatska povijest? budi konkretniji. negiraju se možda neugodne činjenice koji bi neki htjeli zataškati. zločine ne možemo pometati pod tepih.
uostalom tko je mjerodavan za pisanje povijesti? ti? HDZ? generali? postoji li licenca za pisanje povijesti? ako postoji, tko je izdaje?
kao prvo zato jer je hračak udaljena od hrvatske i bila dio SFRJ jednaki broj godina kao i mi, ergo jednake startne pozicije u smislu tranzicije. drugo, jer njezini stanovnici imaju u prosjeku 5 puta veća prosjećna mjesečna primanja. ne misliš li da je to nešto čemu bi hrvatska trebala težiti? ili misliš da je hvalevrijedno stremljenje tome da ostatak stanovništva pase travu, dok će "elita" živjeti u dvorcima i plesati po bečkim balovima? :rock:
mene zanima jedna stvar koja tebe i tvoje istomišljenike kao ni tvoje možebiti američke sunarodnjake ne zanima toliko: povećanje standarda svih stanovnika hrvatske i to ne za 20 godina nego odmah. priznajem, ne zanimam se pretjerano za dignitetlijologiju jer od toga ja i većina građana hrvatske, za razliku od tebe i tvojih istomišljenika, nemamo nikakve materijalne koristi.
:w :p
Spot Perdita kaže:
Bjezi dok netko ne skoci na njega, ne zato sto mu se muzika punkera ne svira ;)
U optuznici se spominje djelovanje i propustanje koje je dovelo/pridonijelo do prisilnog otklanjanja srpskog stanovnistva. Nije mi jasno kako se u to sve uklapa Z4, sto si tocno protumacio.
Dalje se pitam spominje li se genocid u optuznici, koji termin je u medunarodnom pravu ukoliko znam jasno definiran.
Pod dojmom sam da vrlo malo ljudi uopce zna za Z4, na drugoj temi - na kojoj nisam komentirala - se takoder ne spominje. Ipak je informiranost uvjet da bi se vodila diskusija.
hehe, ovaj kako bih to rekao.. nisam baš najinformiraniji :D ne znam za genocid.. nisam čitao optužnicu, već samo ono što je bilo u novinama i tu se eksplicitno ne navodi optužba za genocid, ali sve ostale kvalifikacije su bliske njemu (etničko čišćenje, organizirana ubojstva od strane države).. ustvari to bi i bio genocid, zar ne? dakle, nešto što je potpuno neprihvatljivo za Hrvatsku.. ne samo zbog njezine percepcije u svijetu već ponajviše stoga jer je to apsolutna laž
baš danas čitam intervju sa Čermakom i čovjek kaže da je od tridesetak zločina na kninskom području rješeno njih 20.. znači, krivci su procesuirani, samo što nisu optuženi za ratni zločin nego vjerojatno za ubojstva iz koristoljublja ili kakvi već sve pravni termini za tako nešto postoje.. i to je izgleda najveća zamjerka međunarodne zajednice koja prigovara da nitko nije optužen za ratni zločin.. meni je to iznimno glupo (pogotovo što se većina ubojstava dogodila nakon završetka ratnih operacija), ali ima tu na forumu pravnika koji to mogu precizno razjasniti
a što se tiče Z4.. ma većina zna, ali im se neuklapa u njihovu viziju "velike slike" u kojoj bi trebali svi biti isti, pa onda radije uzimaju komadiće i sklapaju nekakvu nakaradnost
ali, vratimo se mi ozbiljnijim stvarima.. jesi li baš mislila reći "dok netko ne skoči na njega" ili si mislila "da netko ne skoči na njega" :D.. dakle, što mi tu imamo.. u prvom slučaju se osjeća pomalo fatalistički pristup problemu naskakanja, dok bi u drugom na površinu izronio borbeni duh - tj. nemirenje sa postavkama skoka i doskoka :D.. ma, nema veze.. tko god bi išao skakat morao bi skočiti preko mene, a tada riskira jedan vrlo kvalitetan ugriz za nogu :E :D
Sa osobama zadojenim mržnjom nikada ne raspravljam, jer je to razgovor gluhih i može me samo zaboljeti glava. Upitat ću samo Svogatelagospodara ( što očito nije!) je li gledao dnevnik, ili nešto tako, one njegove ljubljene republike srpske krajine, u kojem neki polupismeni novinar pita babu koliko je svojim mitraljezom pobila ustaša, a ona, ( jadna, krezuba starica) ponosno izjavljuje: ja ne napuštam položaj, ostajem do zadnjeg da branim našu decu!
e, vidiš to su ti jadni civili koji su mučki zaklani!
Nevine žrtve svakako treba dostojanstveno ožaliti, samo, bojim se da je malo nevinih.
SvogaTelaGospodar
10.03.2004., 18:22
Ruža kaže:
Sa osobama zadojenim mržnjom nikada ne raspravljam, jer je to razgovor gluhih i može me samo zaboljeti glava. Upitat ću samo Svogatelagospodara ( što očito nije!) je li gledao dnevnik, ili nešto tako, one njegove ljubljene republike srpske krajine, u kojem neki polupismeni novinar pita babu koliko je svojim mitraljezom pobila ustaša, a ona, ( jadna, krezuba starica) ponosno izjavljuje: ja ne napuštam položaj, ostajem do zadnjeg da branim našu decu!
Nevine žrtve svakako treba dostojanstveno ožaliti, samo, bojim se da je malo nevinih.
teta ruža, teta ruža..zadnji puta ste bili na politici 21-11-2003 u 16:45...i gle, sve do danas nije vas ništa vuklo do ovog popularnog foruma. kao prvo, drago mi je da vas je upravo ova tema uspjela povratiti.
a sad na stvar: optužnice nisam pisao ja, nego haag. zapovjednik na spornom području nisam bio ja, nego čermak. nazivati političke neistomišljenike nehrvatima je vrlo ružan običaj. :nono:
ne slažemo se, da, i? bože moj, vi imate svoj stav, ja svoj, haaški sud svoj. c'est la vie!
Nad ovakvim tekstovima se treba dobro zamisliti. To što je napisano može opravdati svaki zločin i jako dobro pokazuje kako se neki ljudi ne mogu opametiti i shvatiti da krezube babe ne pucaju iz mitraljeza i da sve ono što se pokaže na tV nije i ne može biti istina. Svi smo mi određeni vremenom i prostorom u kojem živimo, našli smo se tu jer ne možemo iz svoje kože, upravljaju nama i koriste nas a kada shvatimo gdje nas to vode prečesto postaje kasno. Šta zna baba o mitraljezu i minobacačima, lupeta jer joj je netko rekao da tako treba reći, neki manijak je izigravao velikog ratnog reportera koga nije bilo briga za posljedice gluposti koje će objaviti. Previše gledamo američke filmove i ne znamo razlikovaiti istinu od obmane i navijamo nekritički za svoje čak i kada dobro osjećamo da nisu u pravu.
bubiša kaže:
Nad ovakvim tekstovima se treba dobro zamisliti. To što je napisano može opravdati svaki zločin i jako dobro pokazuje kako se neki ljudi ne mogu opametiti i shvatiti da krezube babe ne pucaju iz mitraljeza i da sve ono što se pokaže na tV nije i ne može biti istina. Svi smo mi određeni vremenom i prostorom u kojem živimo, našli smo se tu jer ne možemo iz svoje kože, upravljaju nama i koriste nas a kada shvatimo gdje nas to vode prečesto postaje kasno. Šta zna baba o mitraljezu i minobacačima, lupeta jer joj je netko rekao da tako treba reći, neki manijak je izigravao velikog ratnog reportera koga nije bilo briga za posljedice gluposti koje će objaviti. Previše gledamo američke filmove i ne znamo razlikovaiti istinu od obmane i navijamo nekritički za svoje čak i kada dobro osjećamo da nisu u pravu.
TORDINCI, 10. ožujka – Na širem području »tordinačkog atara«, nadomak Nuštru, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u srijedu su počela probna iskapanja i geološka istraživanja zbog sumnji da je na tome mjestu zakopano od 205 do 208 posmrtnih ostataka žrtava, koje su 1996. godine premještene iz masovne grobnice u samom centru Tordinaca. O premještanju tijela doznalo se od svjedoka tog čina.
Podsjetivši na to da je u Tordincima već pronađeno pet tijela žrtava prošlog rata, koja su ekshumirana i identificirana, Grujić je potvrdio da se sa šireg područja Tordinaca traga za još sedamdesetak osoba. Po riječima ministrice Kosor, podaci o postojanju masovnih i pojedinačnih grobnica u Hrvatskoj, ekshumacijama i identifikaciji žrtava, govore da je to i dalje najveći humanitarni problem u državi koji mora biti prvo pitanje u svim razgovorima s predstavnicima Srbije i Crne Gore.
»Vjerujem da su pokazatelji točni i da ćemo pronaći 208 osoba za kojima se traga, a posao će biti nastavljen još oko mjesec dana«, dodala je ministrica, napomenuvši da će Ministarstvo branitelja predložiti postavljanje posebne zastave u Hrvatskom saboru, koja će podsjećati na tragediju zatočenih, ubijenih, pronađenih, ali i onih za kojima se još traga sve dok se ne otkrije sudbina i posljednjeg s popisa nestalih.
Grujić je podsjetio da je od početka agresije na Hrvatsku bilo evidentirano 18.000 nestalih, a sad ih je još 1214, od kojih 533 iz Vukovarsko-srijemske županije. Otkriveno je 137 masovnih grobnica u Hrvatskoj i više od 1000 pojedinačnih grobišta. Dosad je ekshumirano oko 4000 žrtava i 84 posto identificirano.
U razgovoru s novinarima, Kosor je kazala da će dokazi o postojanju masovne grobnice u Tordincima jamačno pomoći prigodom suđenja za ratne zločine, koja se vode u Beogradu i Haagu. »Ovo mjesto govori o tome da je na Hrvatsku izvedena krvava agresija, da su stradali nedužni civili i da su se događali užasi za vrijeme agresije, obrane i oslobađanja Hrvatske«, istaknula je Kosor, izrazivši uvjerenje da će biti poznate pojedinosti o počinjenim okrutnostima. U masovne grobnice pokapani su i ranjenici. te i obilježene osobe hrvatske nacionalnosti. Također je kazala da će sve prikupljene činjenice tijekom istraga, potraga i ekshumacija itekako poslužiti potrebi dokazivanja o tomu što se događalo u Hrvatskoj.
Kosor je naglasila da će Vlada posebno upozoravati na to da je pod okriljem Unprofora, na tada zaštićenim područjima, bilo preseljavanja leševa iz masovnih grobnica, a u to je vrijeme stradalo još 640 Hrvata. To će, pojasnila je, biti još jedan argument o kojem će obavijestiti Haaški sud. Grujić je najavio da će koncem ožujka vjerojatno biti moguće ekshumacije na području Srbije i BiH, ali to treba potvrditi u razgovorima s predstavnicima tih država.
Snježana Čanić Divić
Upravo zbog toga što ne volim razgovor gluhih telefona, nisam ni raspravljala na politici.
Ne znam po čemu si zaključio da sam te prozvala nehrvatom? Među ljubiteljima Republike Srpske krajine bilo je i Hrvata, to mi uopće nije bitno, već stav i odnos prema nečemu što je bilo zločinačko.
Ako već ne trebamo vjerovati tv reportažama, zašto onda vjerovati izvješćima Veritasa i Save Štrpca? Zašto uvijek vjerujemo samo onom što želimo vjerovati? Pa i Bobetko je bio starac, kako je onda mogao ratovati? Odakle znaš da krezuba baba nije umirovljena Anka Partizanka, pa se zna služiti mitraljezom? Sve u ovom životu je moguće.
Sada, adio, mijenjati nečije mišljenje je sipati vodu u rešeto, a za to nemam volje, a uostalom ni pravo. Sanjajte i dalje lijepe snove!
Spot Perdita
11.03.2004., 11:15
Spawn kaže:
hehe, ovaj kako bih to rekao.. nisam baš najinformiraniji :D ne znam za genocid.. nisam čitao optužnicu, već samo ono što je bilo u novinama i tu se eksplicitno ne navodi optužba za genocid, ali sve ostale kvalifikacije su bliske njemu (etničko čišćenje, organizirana ubojstva od strane države).. ustvari to bi i bio genocid, zar ne? dakle, nešto što je potpuno neprihvatljivo za Hrvatsku.. ne samo zbog njezine percepcije u svijetu već ponajviše stoga jer je to apsolutna laž
baš danas čitam intervju sa Čermakom i čovjek kaže da je od tridesetak zločina na kninskom području rješeno njih 20.. znači, krivci su procesuirani, samo što nisu optuženi za ratni zločin nego vjerojatno za ubojstva iz koristoljublja ili kakvi već sve pravni termini za tako nešto postoje.. i to je izgleda najveća zamjerka međunarodne zajednice koja prigovara da nitko nije optužen za ratni zločin.. meni je to iznimno glupo (pogotovo što se većina ubojstava dogodila nakon završetka ratnih operacija), ali ima tu na forumu pravnika koji to mogu precizno razjasniti
a što se tiče Z4.. ma većina zna, ali im se neuklapa u njihovu viziju "velike slike" u kojoj bi trebali svi biti isti, pa onda radije uzimaju komadiće i sklapaju nekakvu nakaradnost
ali, vratimo se mi ozbiljnijim stvarima.. jesi li baš mislila reći "dok netko ne skoči na njega" ili si mislila "da netko ne skoči na njega" :D.. dakle, što mi tu imamo.. u prvom slučaju se osjeća pomalo fatalistički pristup problemu naskakanja, dok bi u drugom na površinu izronio borbeni duh - tj. nemirenje sa postavkama skoka i doskoka :D.. ma, nema veze.. tko god bi išao skakat morao bi skočiti preko mene, a tada riskira jedan vrlo kvalitetan ugriz za nogu :E :D
Hocu reci.....do sada je jedan forumas spomenuo Z4, dakle nisi jedini :) Da je ispalo da jesi, moja izjava bi bila tocna a ponekada ljudi bas ne vole kada netko da tocnu izjavu :trk:
Po Z4 pobunjeni Srbi bi dobili autonomiju:
-pravo da se sluze vlastitom zastavom
- vlastiti novac
-vlastite putovnice
-vlastite zastupnike u saboru----> sto Srbi u Hrvatskoj i dan danas imaju,ali to sa strane.
Odbili su razgovor sa nasim zastupnicima, koji su nakon toga otisli u Beograd, gdje ih M. uopce nije primio.
Dalje se pitam: ako se spominje genocid, gdje su ti (na desetine tisuce) ubijeni ljudi? Jedan forumas je spomenuo da u Srbiji zivi 400.000 izbjeglica(otprilike, ne znam vise koja je brojka tocno spomenuta). Uz to nadodajem da je nakon Oluje u Srbiju stiglo 250.000 ljudi, hrvatskih i bosanskih Srba(to mi je rekao netko tko je docekivao izbjeglice u Vojvodini, dijelila se hrana).
Uncle Fucker
11.03.2004., 11:32
SvogaTelaGospodar kaže:
...-gotovina-optužuje se da je sa franjom, čermakom i markačem sudjelovao u zločinačkom pothvatu u kojem je odgovoran za ratne zločine (povrede ratnog prava tijekom i nakon oluje, zločine protiv čovječnosti
....reakcija iz dežurne satelitske podružnice HDZ-a: osnivamo ekspertni tim na čelu sa slavenom leticom jer se radi o napadu na temelje hrvatske države!-izjavio je anto đapić
Vi ste gospodine jedan ordinarni četnik. Nadam se da ako zaista živite u gradu kojim istinski vlada Bandić (:D) popijete batine barem jednom tjedno. Ukoliko ne, javite se na PM pa ćemo pospješiti učestalost! Fala.
Uncle Fucker kaže:
Vi ste gospodine jedan ordinarni četnik. Nadam se da ako zaista živite u gradu kojim istinski vlada Bandić (:D) popijete batine barem jednom tjedno. Ukoliko ne, javite se na PM pa ćemo pospješiti učestalost! Fala.
Uncle Fucker, javna opomena. Hvala.
Mirkovski
11.03.2004., 12:19
SvogaTelaGospodar kaže:
Nazalost, zbog ovakvih kao sto je STG, Hrvatska ne moze ici naprijed.
Novo pridosle haske optuznice samo su dokaz koliko nas Europa podcijenjuje i mrzi.
Hagu je vec odavno trebalo svom snagom zalupiti vrata pred nosom!
Mirkovski kaže:
Nazalost, zbog ovakvih kao sto je STG, Hrvatska ne moze ici naprijed.
Novo pridosle haske optuznice samo su dokaz koliko nas Europa podcijenjuje i mrzi.
Hagu je vec odavno trebalo svom snagom zalupiti vrata pred nosom!
AHA prvo trazimo da se osnuje pa potpisemo suradnju hocemo u Nato i EU pa lupamo vratima. Nemoj biti neozbiljan i naivan Mirkovski.
Ovako nam je finacijski tesko a da nam puknu radi haaga neku vrstu sankcija propali bi za par mjeseci i ovakvi kao ti koji trkeljaju o lupanju vrata bi prvi na ulicu da protestiraju jer nema benzina, struje turista i cega sveg ne.
najlakse je bit emotivan i ovako reagirati. I meni je krivo sto nasi gradjani moraju u Haag ali tako smo se dogovorili pa sad moramo to postivat ne??
Inkvizitor
11.03.2004., 12:39
Roko kaže:
AHA prvo trazimo da se osnuje pa potpisemo suradnju hocemo u Nato i EU pa lupamo vratima. Nemoj biti neozbiljan i naivan Mirkovski.
Ovako nam je finacijski tesko a da nam puknu radi haaga neku vrstu sankcija propali bi za par mjeseci i ovakvi kao ti koji trkeljaju o lupanju vrata bi prvi na ulicu da protestiraju jer nema benzina, struje turista i cega sveg ne.
najlakse je bit emotivan i ovako reagirati. I meni je krivo sto nasi gradjani moraju u Haag ali tako smo se dogovorili pa sad moramo to postivat ne??
Nismo se mi nista dogovorili. Potpisati suradnju ne znaci da ti mogu nametati takve kvalifikacije tipa.." zlocinacki poduhvat" za oslobadjanje vlastite zemlje.
Zalupiti vrata Carli del Ponte kad sljedeci put bude dolazila a one u Hagu poslati u picku materinu. To bi napravila svaka ozbiljna drzava. Posto je ovo sprdacina od drzave Carli ce i sljedeci put premijer poljubiti ruku i ponudit joj svedski stol na kojem ce biti preostali generali. Ona ce malo birati koji joj po ukusu pa ce onda reci..." ovaj mi je malko predebeo, ovaj nije los, ovoga cu uzeti odmah a ovu drugu dvojicu mi zamotajte za put, a ove ostale malo sredite za drugi put".:D
Mirkovski
11.03.2004., 12:59
Inkvizitor2002 kaže:
Zalupiti vrata Carli del Ponte kad sljedeci put bude dolazila a one u Hagu poslati u picku materinu. To bi napravila svaka ozbiljna drzava. Posto je ovo sprdacina od drzave Carli ce i sljedeci put premijer poljubiti ruku i ponudit joj svedski stol na kojem ce biti preostali generali.
Tako. Bas tako!
Carlu je trebalo hracnuti u lice odmah na Plesu kad se iskrcavala, a ne primati je na sastanke i domjenke kao neku princezu?? Taj stvor kako fizicki izgleda, najbolje odgovara identitetu HAGA!
Tribunalu je vec odavno trebalo napisati otpusno pismo i otvorenu potpisnicu za nesuradnju!
Nazalost, s ovakvim drzavnim vodstvom ne pise nam se svijetla buducnost
revolution
11.03.2004., 13:34
Mirkovski kaže:
Nazalost, s ovakvim drzavnim vodstvom ne pise nam se svijetla buducnost
a koje bi ti? djapica i Co?
heheheheheheheeeeeeeeee:blabla:
Uncle Fucker
11.03.2004., 15:40
desna ruka kaže:
Uncle Fucker, javna opomena. Hvala.
Ništa, ništa....
A ako se uopće smije pitati: jel zbog vokabulara?
Alister
11.03.2004., 15:58
Suradnja sa Haagom je stvar izbora svake drzave. Nema tu nista da se mora.
Hrvatska, kao i svaka druga drzava ne mora suradjivati sa Hagom ako to ne zeli, ili ako je uvjerna da su ti optuzenici neosnovano optuzeni ili ako smatra da joj to moze nanijeti negativne posljedice od kojih ce se tesko oporaviti. Kao posljedica odbijanja suradnje moze biti usporavanje (ili privremeno zaustavljenje) euro-atlantskih integracija i samoizolacija zemlje u najgorem slucaju. Za sankcije je jako mala sansa.
Dakle treba procijeniti sto ce donijeti vecu stetu. Isporucivanjem
generala i njihovom osudom, Hrvatska bi mogla biti postavljena u istu ravan kao i Srbija kada se budu razmatrali uzroci i povodi rata i vrlo lako joj se moze desiti da izgubi u procesu u kome pokusava dokazati da je agresija izvrsena iz Srbije (zahtjev za reparacijom ratne stete). S druge strane neisporucivanjem Hrvatska moze sebe samoizolirati, nanijeti stetu svom ugledu u svijetu i kratkorocno financijski oslabiti.
Dakle od naroda izabrna vlast ce odluciti sto je za narod najbolje, kao i uvijek do sada. ;)
Draga moja Ružo i Anka partizanka je izmišljen lik neke partizanske priče kao i Boško Buha.. Stvarno je pizdarija opravdavati ubojstva staraca na takav način. Može li itko zamisliti babu opasanu redenicima sa garonjom u rukama i bombama zataknutim za suknju. Previše se strašnih stvari dogodilo da bi se s mrtvima zajebavalo na takav način i branili manijaci koji nisu imali milosti prema nemoćnima. Čini mi se da smo užasno nezreli u svom opravdavanju zločina vlastitog naroda. U ovom ratu poginulo je više civila nego vojnika i psi rata, na svim stranama, kada nisu mogli ništa vojnicima rasturali su civile gdje god su stigli. Kakve su to budale i zločinci mogli ubijati civile u okupiranim krajevima i kakvi su to veliki ratnici oslobađali već oslobođene teritorije. Pokušajte vizualizirati taj užas ratne operacije i svu bijedu ubijanja nemoćnih na kućnom pragu i više nikada nećete pomisliti da krivce za nečiju smrt treba pustiti na miru. Janko Bobetko je bio general i u ovom slučaju iznimka koja potvrđuje pravilo da penzioneri i umirovljenici ne mogu biti ratnici.
SvogaTelaGospodar
12.03.2004., 18:06
bubiša kaže:
Pokušajte vizualizirati taj užas ratne operacije i svu bijedu ubijanja nemoćnih na kućnom pragu i više nikada nećete pomisliti da krivce za nečiju smrt treba pustiti na miru.
ne mogu ti oni vizualizirati jer su i sami posredno ili neposredno sudjelovali u tome. zato i brane ubojice iz petnih žila, jer time opravdavaju sebe i svoje postupke.
SvogaTelaGospodar
12.03.2004., 18:09
Mirkovski kaže:
Tako. Bas tako!
Carlu je trebalo hracnuti u lice odmah na Plesu kad se iskrcavala,
ma da, tooo!
pokaži joj pravo lice vlade i njezinih simpatizera i glasača, nek međunarodna zajednica odmah zna s kim ima posla, ukoliko su zaboravili tko je HDZ
uostalom, trenutno je tak i tak svejedno. sanader se može truditi koliko god hoće. mi u EU nećemo biti primljeni do 2011.
:nono:
Ma jebeš takve ubojice koje su tebe i tvoje preskočili....bolje od Haaga nisu ni zaslužili.....
GaelGarciaBernal
12.03.2004., 20:12
Izgleda sa su se neke kolege odavde odavno razisle sa zdravim razumom i naisle na Djapicevu varijantu istog. U svijetu postoji nesto sto se zove real-politik iliti realna politika. Konstelacija snaga i interesa u EU i svijetu je takva da su isporuke generala nuznost, slagao se neko sa tim ili ne. Kukajte koliko hocete, ali druge nema.
BTW, zalosno je koliko ljudi smatra da Hrvat nije sposoban pociniti zlocin. Valjda je genetski cijepljen protiv takvog balkanskog jugo-barbarizma.
GaelGarciaBernal
12.03.2004., 20:16
Ahab kaze:
Ma jebeš takve ubojice koje su tebe i tvoje preskočili....bolje od Haaga nisu ni zaslužili.....
Dobro ti pristaje nick - osvetoljubivi manijak, samo sto su tebi Srbi na tapeti umjesto Moby Dicka. Dok god takvi poput tebe udisu hrvatski zrak, lose nam se pise. Idi se klanjaj slici Ante Pavelica u uglu. Govoriti o klanju ljudi na takav nacin moze samo osoba koja
1. je sama ucestvovala u takvom ponasanju
2. je preglupa da bi shvatila sto govori
Koji si ti?
LjutiBronxBomber
12.03.2004., 20:19
GaelGarciaBernal kaže:
BTW, zalosno je koliko ljudi smatra da Hrvat nije sposoban pociniti zlocin. Valjda je genetski cijepljen protiv takvog balkanskog jugo-barbarizma.
Dosad smo bili "genocidne" naravi, sad smo "cijepljeni" od toga...
Ajde biraj vise sta pase tvojoj veliko-srpskoj ideologiji.
SvogaTelaGospodar kaže:
uostalom, optužnica lijepo kaže slijedeće:
"tijekom i nakon operacije oluja i čitavo vrijeme na koje se odnosi ova optužnica a to je od 4. kolovoza dp sredine studenog, ivan čermak i malden markač s drugima, uključujući i antu gotovinu i predsjednika franju tuđmana. sudjelovali su u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je zajednički cilj bio prisilno i trajno uklanjanje srpskog stanovništva iz regije krajine, između ostaloga pljačkanjem, oštećivanje i potpunim razaranjem imovine srpskog stanovništva kako bi se pripadnike tog stanovništva odvratilo ili sprječilo da se vrate i ponovo nastane u svojim domovima"
---------------------------
Dragi telogazda, da te nema trebalo bi te izmisliti. Na zapadu postoji nesto sto se zove "nogiranje prema gore". To ti je linija manjeg otpora. Radi se o funkcionercicima raznih javnih ustanova, ukljucujuci i tuziteljstva i sudstvo, kojih se zbog teske nesposobnosti, gluposti i raznih osobnih mana i problema, njihovi sefovi zele otarasiti. Da ne dodju usukob s njihovim VIP-om, daju im izvanredne preporuke i onda takvi jebivetri dodju u razna tijela medjunarodne zajednice u ovom slucaju sud i tuzilastvo u Haagu, te tu ne kradu Bogu dane nego za debelu lovu hebu koga stignu.
I da ne duljim. Ti ljudi nemaju pojma zasto su tamo a kamoli da bi nesto dobro i konstruktivno obavili. Nije nedavna zamjerka RH da ne izrucuje Karadzica bio nekakv lapsus. Varate se ako tako mislite. To je refleksija znanja i poznavanja materije s kojom se sud bavi. A to je samo jedna od stotine gluposti..
Cudi me samo to, sto RH nema nikakve strategije da se toj mizeriji suprotstavi. Ne onako kako netko predlaze: pljuni joj u lice.. Pa to oni od nas i ocekuju.
Njih treba staviti pred problem kojem nisu dorasli. Terorizam. Treba jednostavno dokazati svjetskoj javnosti i svim onima koji neznaju sto se je dogadjalo u Hrvatskoj 90-95, da su oslobadjanje Dubrovnika, Maslenica, Blesak i Oluja bili borba protiv srpskog terorizma i okoncanje istog. To barem nebi bilo tesko postaviti i dokazati?
revolution
12.03.2004., 21:46
mirkoP kaže:
[BTo barem nebi bilo tesko postaviti i dokazati? [/B]
al nekak je
:ziba:
SvogaTelaGospodar
13.03.2004., 00:03
GaelGarciaBernal kaže:
da u dr-u ne može biti počinjen zločin je nedavno izjavila (pred televizijskim kamerama u emisiji brisani prostor) poznata splitska odvjetnica, kao i članica DC-a, doris košta :rolleyes:
nažalost ljudi koji tako misle postoje
>>g. Savo Strbac iz srpske udruge Veritas.
On je nedavno u jednim beogradskim novinama, sto su prenijeli i
hrvatski mediji, doslovno rekao: "Optuznica protiv Ante Gotovine redefinise istoriju, ili, kako Racan voli da kaze "kriminalizira Domovinski rat".
U tacki 37 priznata je drzava RSK, vise ne kao takozvana, koja je imala svoju vojsku. A u tacki 39 potvrdeno je da je u pet napada na RSK, teritoriju zasticenu od Ujedinjenih narod, Hrvatska kao clanica UN-a izvrsila pet agresija na UN.
To otvara ogromne mogucnosti!
Jer, ako se u Haagu dokaze krivica komandanta najznacajnijih hrvatskih vojnih operacija, na cemu mi radimo, onda ce ti komandanti zvanicno sloviti za ratne zlocince, a akcije koje su vodili bit ce zvanicno zlocinacke akcije.
Rat koji cine zlocinacke akcije nije "domovinski" i obrambeni, vec zlocinacki i agresorski. Samim tim drzava koja je nastala na zlocinu ne moze nastaviti postojati, vec se njeno ustrojstvo mora redefinirati.<<
mirkoP kaže:
---------------------------
Cudi me samo to, sto RH nema nikakve strategije da se toj mizeriji suprotstavi. Ne onako kako netko predlaze: pljuni joj u lice.. Pa to oni od nas i ocekuju.
Njih treba staviti pred problem kojem nisu dorasli. Terorizam. Treba jednostavno dokazati svjetskoj javnosti i svim onima koji neznaju sto se je dogadjalo u Hrvatskoj 90-95, da su oslobadjanje Dubrovnika, Maslenica, Blesak i Oluja bili borba protiv srpskog terorizma i okoncanje istog. To barem nebi bilo tesko postaviti i dokazati?
Bravo .:top:
oslobadjanje Dubrovnika, Maslenica, Blesak i Oluja bili borba protiv srpskog terorizma i okoncanje istog. To barem nebi bilo tesko postaviti i dokazati?
pa obadvije jugoslavije su se i odrzavale na taj nacin! kako ces ti dokazati nekomu tko je imao interesa od te tvorevine, da je potpomagao terorizam ?
WeM kaže:
pa obadvije jugoslavije su se i odrzavale na taj nacin! kako ces ti dokazati nekomu tko je imao interesa od te tvorevine, da je potpomagao terorizam ?
Terorizma je hit tema cijelog svijeta .
Prodao ju je Bush svima .
Hrvatska ne treba ništa izmišljati samo pričati priču na isti način .
Danas je već svima očito da hrvatska politička javnost NIJE NIKAD zauzela stav i sastavila SVOJU priču o tom razdoblju povijesti .
To sada treba napraviti i staviti točku .
Zaslužili smo da nakon toga prestavši sa poviješću -
idemo naprijed .
Danas je vec svima ocito da hrvatska politicka javnost NIJE NIKAD zauzela stav i sastavila SVOJU pricu o tom razdoblju povijesti .
pa do 2000-te je bilo poprilicno jasno! sto se dogodilo u medjuvremenu ?
LjutiBronxBomber
13.03.2004., 11:14
Bajki1 kaže:
Danas je već svima očito da hrvatska politička javnost NIJE NIKAD zauzela stav i sastavila SVOJU priču o tom razdoblju povijesti .
Doci ce vrijeme, jer ima Boga, kada ce ponestajati -onih- koji si zauzmu za pravo pisati, pricati, govoriti, o povijesnim "razdobljima" hrvatskog naroda.
WeM kaže:
hrvatski mediji, doslovno rekao: "Optuznica protiv Ante Gotovine redefinise istoriju, ili, kako Racan voli da kaze "kriminalizira Domovinski rat".
U tacki 37 priznata je drzava RSK, vise ne kao takozvana, koja je imala svoju vojsku. A u tacki 39 potvrdeno je da je u pet napada na RSK, teritoriju zasticenu od Ujedinjenih narod, Hrvatska kao clanica UN-a izvrsila pet agresija na UN.
Jer, ako se u Haagu dokaze krivica komandanta najznacajnijih hrvatskih vojnih operacija, na cemu mi radimo, onda ce ti komandanti zvanicno sloviti za ratne zlocince, a akcije koje su vodili bit ce zvanicno zlocinacke akcije.
Rat koji cine zlocinacke akcije nije "domovinski" i obrambeni, vec zlocinacki i agresorski. Samim tim drzava koja je nastala na zlocinu ne moze nastaviti postojati, vec se njeno ustrojstvo mora redefinirati.<<
sto veliju nasi strucnjaci ustavnog prava ? kako i sto se poduzima kad je netko protiv "pravnog i ustavnog poretka" ?
2002.
USTAVNI SUD RH U UTORAK JE ODGOVORIO NA ZAHTJEV HRVATSKE VLADE
Oslobodilačke akcije HV-a bile su
u skladu s Ustavom
ZAGREB — Ustavni sud utvrdio je danas da su oslobodilačke akcije Hrvatske vojske u Domovinskom ratu bile u skladu s Ustavom, ali da nije nadležan utvrđivati događaje, radnje i postupanja prilikom pojedinih oslobodilačkih akcija. "Djelovanje oružanih snaga RH u razdoblju Domovinskog rata, poduzeto s ciljem oslobađanja dijelova okupiranog područja RH, bilo je u skladu s ustavnom obvezom oružanih snaga RH da zaštite suverenitet i neovisnost RH i obrane njezinu teritorijalnu cjelovitost", stoji u priopćenju Ustavnog suda. U tom se priopćenju sažima izvješće o pojedinim ustavnopravnim aspektima oslobodilačkih akcija Hrvatske vojske koje je Ustavni sud donio na traženje hrvatske Vlade.
Vlada je 10. listopada ove godine zatražila mišljenje Ustavnog suda o pojedinim ustavnopravnim aspektima oslobodilačkih akcija Domovinskog rata i s njima povezanim ovlastima i dužnostima oružanih snaga, a vezano uz haašku optužnicu i nalog za uhićenje umirovljenoga generala Janka Bobetka.
U izvješću od 50-ak stranica, koje su ustavni suci jednoglasno usvojili, navodi se da su hrvatske oružane snage djelovale u ime i po ovlaštenju suverene države s međunarodnopravnim subjektivitetom, te da su oslobađajući okupirana područja suzbijale oružanu pobunu i otklanjale posljedice "izvanjske oružane agresije".
Ustavni je sud utvrdio da je Hrvatska vojska na okupiranim područjima uvodila ustavnopravni, a time i međunarodnopravni poredak kao njegov dio, sa svim pravima, obvezama i odgovornostima koje su za njih proizlazile iz Ustava i zakona RH i iz međunarodnopravnih akata koje je Hrvatska prihvatila i ratificirala.
Sud se, međutim, proglasio nenadležnim utvrđivati događaje, radnje i postupanja u vrijeme provedbe pojedinih oslobodilačkih akcija jer su oni "individualne i činjenične naravi".
"... u pravnom poretku utemeljenom na načelu vladavine prava dokazivanje postojanja kaznenog djela, kao i dokazivanje krivnje eventualnog počinitelja tog djela, provodi se jedino i isključivo u sudskom postupku pred nadležnim sudom, pred kojim je podignuta optužnica, a okrivljena se osoba mora smatrati nedužnom i nitko je ne smije smatrati krivom sve dok joj se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja", stoji u priopćenju. Ustavni sud utvrdio je također da nije nadležan ocjenjivati ni suglasnost, ni suprotnost općih akata Ujedinjenih naroda i njegovih tijela s hrvatskim Ustavom, niti je u postupku zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda nadležan odlučivati protiv pojedinačnih odluka bilo kojeg tijela UN-a.
Izvješće je, kako se navodi, dostavljeno predsjedniku Hrvatskog sabora i na znanje predsjedniku države Stjepanu Mesiću i premijeru Ivici Račanu, a bit će objavljeno i u Narodnim novinama. Izvješće sadrži opsežan i podroban prikaz mjerodavnih hrvatskih pravnih akata, akata koje su donosila samoproglašena tijela neustavne tvorevine Republike Srpske Krajine, te njoj prethodećih "srpskih autonomnih oblasti" i "srpskih oblasti" ustrojenih na okupiranom hrvatskom području od 1990. do 1995., te međunarodnopravnih akata relevantnih u tom razdoblju.
WeM kaže:
2002.
USTAVNI SUD RH U UTORAK JE ODGOVORIO NA ZAHTJEV HRVATSKE VLADE
Oslobodilačke akcije HV-a bile su
u skladu s Ustavom
ZAGREB — Ustavni sud utvrdio je danas da su oslobodilačke akcije Hrvatske vojske u Domovinskom ratu bile u skladu s Ustavom, ali da nije nadležan utvrđivati događaje, radnje i postupanja prilikom pojedinih oslobodilačkih akcija. "Djelovanje oružanih snaga RH u razdoblju Domovinskog rata, poduzeto s ciljem oslobađanja dijelova okupiranog područja RH, bilo je u skladu s ustavnom obvezom oružanih snaga RH da zaštite suverenitet i neovisnost RH i obrane njezinu teritorijalnu cjelovitost", stoji u priopćenju Ustavnog suda. U tom se priopćenju sažima izvješće o pojedinim ustavnopravnim aspektima oslobodilačkih akcija Hrvatske vojske koje je Ustavni sud donio na traženje hrvatske Vlade.
Vlada je 10. listopada ove godine zatražila mišljenje Ustavnog suda o pojedinim ustavnopravnim aspektima oslobodilačkih akcija Domovinskog rata i s njima povezanim ovlastima i dužnostima oružanih snaga, a vezano uz haašku optužnicu i nalog za uhićenje umirovljenoga generala Janka Bobetka.
U izvješću od 50-ak stranica, koje su ustavni suci jednoglasno usvojili, navodi se da su hrvatske oružane snage djelovale u ime i po ovlaštenju suverene države s međunarodnopravnim subjektivitetom, te da su oslobađajući okupirana područja suzbijale oružanu pobunu i otklanjale posljedice "izvanjske oružane agresije".
Ustavni je sud utvrdio da je Hrvatska vojska na okupiranim područjima uvodila ustavnopravni, a time i međunarodnopravni poredak kao njegov dio, sa svim pravima, obvezama i odgovornostima koje su za njih proizlazile iz Ustava i zakona RH i iz međunarodnopravnih akata koje je Hrvatska prihvatila i ratificirala.
Sud se, međutim, proglasio nenadležnim utvrđivati događaje, radnje i postupanja u vrijeme provedbe pojedinih oslobodilačkih akcija jer su oni "individualne i činjenične naravi".
"... u pravnom poretku utemeljenom na načelu vladavine prava dokazivanje postojanja kaznenog djela, kao i dokazivanje krivnje eventualnog počinitelja tog djela, provodi se jedino i isključivo u sudskom postupku pred nadležnim sudom, pred kojim je podignuta optužnica, a okrivljena se osoba mora smatrati nedužnom i nitko je ne smije smatrati krivom sve dok joj se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja", stoji u priopćenju. Ustavni sud utvrdio je također da nije nadležan ocjenjivati ni suglasnost, ni suprotnost općih akata Ujedinjenih naroda i njegovih tijela s hrvatskim Ustavom, niti je u postupku zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda nadležan odlučivati protiv pojedinačnih odluka bilo kojeg tijela UN-a.
Izvješće je, kako se navodi, dostavljeno predsjedniku Hrvatskog sabora i na znanje predsjedniku države Stjepanu Mesiću i premijeru Ivici Račanu, a bit će objavljeno i u Narodnim novinama. Izvješće sadrži opsežan i podroban prikaz mjerodavnih hrvatskih pravnih akata, akata koje su donosila samoproglašena tijela neustavne tvorevine Republike Srpske Krajine, te njoj prethodećih "srpskih autonomnih oblasti" i "srpskih oblasti" ustrojenih na okupiranom hrvatskom području od 1990. do 1995., te međunarodnopravnih akata relevantnih u tom razdoblju.
-------------------------
Hvala na dokazima. Niti jednom nisu ti nasi "uceni" suci spomenuli terorizam. A sve ovo o ...pravednoj borbi.., oslobadjanje .. "ustavnopravni poredak.. sve je to da oprostis prditi u vodu. Gospoda u Haagu uopce ne kuze razliku nekakve srpske krajine od nekakve srbije. To je za njih druga strana mjeseca. Oni jednostavno smatraju da su si srbi u toj krajini mogli i sami uspostaviti ustavnopravni poredak i td. i sve ono o cemu govore, potpuno korektno, suci Ustavnog suda. Ali to ti je na krivom mjestu i krivim izborom rijeci. Trebali su naprosto pobrojati mjestom i minutom svaku granatu koja je u tom periodu pala na hrvatske gradove, svaku porusenu kucu, svaku zrtvu srpskog terorizma. Vec samo vibracije pojma terorizam i teroristi probude oprez i strah od pogreske kod pravokrata u Haagu. Pa ako nista potrudili bi se da na karti pogledaju gdje je ta Croatia a gdje Serbia i mozda pitati nekoga - sto se je to tamo zapravo dogadjalo?
revolution
13.03.2004., 15:47
mirkoP kaže:
Vec samo vibracije pojma terorizam i teroristi probude oprez i strah od pogreske kod pravokrata u Haagu.
tjah
stvar je u tome da su stvari poprilicno obrnute
minirana kuca a kojih je recimo 91 po cijeloj Hr (dakle c i j e l o j, ne nikakvoj "SAO" jao) bilo iznimno puno, dakle minirana kuca je jebiga formalno pravno privatna imovina tog i tog unistena teroristickim aktom. tocka. nepoznati pocinitelj.
"student prava" (koji nije zapalio zito:D ) ovo vam moze bolje objasniti..
ako navrati .onaj GalGB
Spot Perdita
13.03.2004., 19:01
revolution kaže:
tjah
stvar je u tome da su stvari poprilicno obrnute
minirana kuca a kojih je recimo 91 po cijeloj Hr (dakle c i j e l o j, ne nikakvoj "SAO" jao) bilo iznimno puno, dakle minirana kuca je jebiga formalno pravno privatna imovina tog i tog unistena teroristickim aktom. tocka. nepoznati pocinitelj.
(...)
Moze biti, moze biti. '91 stigao Srbin u Muc graditi kucu ( to je manje mjesto koje je blizu tada okupiranom teritoriju), valjda u okviru bratstva i jedinstva. Naime, covjek bio potjeran, pa bi se i za tu pola nadogradenu kucu moglo reci da je minirana. Pa i price o "stotina Srba" koji su "nestali" iz Siska.
Tako i sto se tice Oluje.Optuznicu nisam procitala, medutim termin "deportacija" mene podsjeca na vodenje ljudi na masovno ubijanje. Nakon toga bacanje mrtvaca u jame, ali je cinjenica da se danas po Hrvatskoj traze jame u kojima su Hrvati.
Za Srbe iz Hrvatske se zna gdje su. Vicu o tome kako je nad njima izvrsen genocid.
revolution
13.03.2004., 19:11
Spot Perdita kaže:
Pa i price o "stotina Srba" koji su "nestali" iz Siska.
nisu to price...u sisku su ljudi (civili ooo) doista "nestali"... generala pokojnega sin Ivan zbog toga zatrazio neke stotine tisuca kuna odstete..
a i morz zupan zna o tome...
moze pitanje , onako privatno i direktno S.perdita? kak mores tak cool pricat o mrtvim ljudima kao da su ne znam, figurice u sahu?
Spot Perdita
13.03.2004., 19:32
revolution kaže:
nisu to price...u sisku su ljudi (civili ooo) doista "nestali"... generala pokojnega sin Ivan zbog toga zatrazio neke stotine tisuca kuna odstete..
a i morz zupan zna o tome...
moze pitanje , onako privatno i direktno S.perdita? kak mores tak cool pricat o mrtvim ljudima kao da su ne znam, figurice u sahu?
To je i moja poanta. Govorim da je srpski rezim taj koji govori o mrtvim ljudima kao o pijunima. Da je mnogo Srba napustilo Hrvatsku tijekom '89 - '94 je cinjenica, da je dosta Srba otislo '95 nakon Oluje takoder.
Nakon Oluje...dobro, mislim da sam jasna.
Medutim, to sve skupa nije genocid, kao sto srpski rezim tvrdi. Moje je misljenje, i ostajem pri tome, da je Srbija ta koja je prodala svoje mrtve. Vec ovdje ulazim malo dublje u temu - jer je dosta komplicirana - ovo je opceniti odgovor.
revolution
13.03.2004., 19:41
ne
nije tema uopce komplicirana
kvragu pa tvoji prijasnji postovi ne govore nista od ovog sto sad izrices
:(
nitko ne spori grozomornu ulogu srpskog rezima i nekakvog ljudskog uzvika ma neka vam visi taj misloevic objesen za jaja na sred terazija kaj je napravil. i srbima i drugima. to niej sporno.
ali ako se na teritoriju NASE zemlje dogadjala smrt, palez. pljacka i bestijalnost, jebiga netko mora i za to odgovarat.
pogotovo sto eto kad se spominju sve ove optuznice, ovako ili onak zvuce.
ali rijec je o civilima. nema zbora tu i srpskoj vojsci
civili.
gradjani ove zemlje.
Drage dame,
Molim, nemojte zachatavati topic svojim prepucavanjem!
Hvala,
P.
Spot Perdita
13.03.2004., 20:41
revolution kaže:
ne
nije tema uopce komplicirana
kvragu pa tvoji prijasnji postovi ne govore nista od ovog sto sad izrices
:(
nitko ne spori grozomornu ulogu srpskog rezima i nekakvog ljudskog uzvika ma neka vam visi taj misloevic objesen za jaja na sred terazija kaj je napravil. i srbima i drugima. to niej sporno.
ali ako se na teritoriju NASE zemlje dogadjala smrt, palez. pljacka i bestijalnost, jebiga netko mora i za to odgovarat.
pogotovo sto eto kad se spominju sve ove optuznice, ovako ili onak zvuce.
ali rijec je o civilima. nema zbora tu i srpskoj vojsci
civili.
gradjani ove zemlje.
To je istina i to stoji. Ne vjerujem da se itko cudi optuznicama, niti itko smatra da je to "opravdano" ili "razumljivo"(naravno, ciljam na zlocine).
Ali se ne mogu otarasiti utiska da se formuliranjem optuznice - ukoliko znam nigdje nije spomenut genocid, ali u nekim krugovima se to tako prodaje - hoce zadovoljiti javno misljenje. Insinuacija je da je to sve bila masovna ( ne masonska :mig: ) zavjera protiv hrvatskih Srba sa ciljem da se njih kao narod istrijebi. Protivljenje je usmjereno prema toj - neistinitoj - insinuaciji, ne protiv cinjenice da se kaznjava zlocin.
go2slep
13.03.2004., 20:42
revolution kaže:
Nisu to radili nepoznati počinitelji, nego budaletine
a kriva je tadašnja naša vlada koja to nije ni osudila niti pokušala spriječiti i nadam se da će kad tad odgovarati za to
Ali briga njih, nit su kuće bile njihove, niti ovi novci za koje sad obnavljaju kuće, još imamo HEP i puno otoka i poluotoka za prodaju (osim Istre, već obavljeno), a ako nema trgovine, ništa ne može kapnuti u džep sastrane
A i kod obnove se može ubrati neka sića
>>g. Savo Strbac iz srpske udruge Veritas.>>g. Savo Strbac iz srpske udruge Veritas.
s ovim strbcom suradjuju mnogi HRVATI !
kratko i jasno : oni rade na tomu da HRVATSKA ne moze nastaviti postojanje !
kako se drzava, i svaki normalni organizam, ponasa kad ga netko zeli UNISTITI, ponistiti?
go2slep
14.03.2004., 08:41
WeM kaže:
kako se drzava, i svaki normalni organizam, ponasa kad ga netko zeli UNISTITI, ponistiti?
koga briga za nekog Savu osim tebe, baba što blebeće gluposti, ali u pravu si kad kažeš da se uništava država, i to prodajom nenadoknadivih bogatstava, ali to ne rade Save i Dušani, nego Ivice i Ivani, mislim da takvi i plaćaju novinarima da traže babe po Srbiji koji nešto govore protiv Hrvatske, samo da takvi kao ti ne gledaju što oni rade
mirkoP kaže:
Ali to ti je na krivom mjestu i krivim izborom rijeci. Trebali su naprosto pobrojati mjestom i minutom svaku granatu koja je u tom periodu pala na hrvatske gradove, svaku porusenu kucu, svaku zrtvu srpskog terorizma. Vec samo vibracije pojma terorizam i teroristi probude oprez i strah od pogreske...
pa te granate su dobrim dijelom padale pod zastitom UN-a ! okej, pucali su srbi, ali su bili pod zastitom UN-a!
Ja mislim da je odletjelo malo više kuća od 91.I to po Slavoniji, koja je cijelo vrijeme bila pod hrvatskom ingerencijom.Ali sad je kasno plakati za prolivenim mlijekom, trebalo je sankcionirati onda.Samo tko?A letjele su i kuće mješanih obitelji (bar ja znam konkretan primjer), koji su tu kuću stekli mukotrpnim gastarbajtovanjem i nisu ni "prismrdili" u neku poliitiku, samo su imali peh da je žena krive nacionalnosti.
A za Savu Štrpca dok ga nije WEM citirao nikad čula.Tko ga "šiša".
Ne može se očekivati da TAMO bilo tko drugačije misli od onog što misle.Pa cijelo vrijeme rata, a poprilično i prije i poslije bili su doslovno bombardirani informacijama iz Miloševićeve kuhinje.
Ne bi čovjek vjerovao, ali su i neki Hrvati, koji tamo žive vjerovali puno toga, onda, ali jesu, jer za drugo nisu ni čuli.
A za Savu Štrpca dok ga nije WEM citirao nikad cula.
najmanji je problem to sta TI nisi cula! ali nisu ni oni koje TI placas za zastitu drzave i ustavnog poretka!
kratko i jasno, mnoge udruge u hrvatskoj su suradjivale i suradju ju sa savom strbcom ( veritasom ), a cilj im je deklariran!
vidi gore!
frčlopir
14.03.2004., 09:44
Kojem dijelu Slavonije Baba??? JPM
Kod mene u Brodu je odletjelo par srpskih u zrak iz razloga što su im vlasnici trknuli u četnike...ili smo ih mi moža tjerali u četnike??:eek:
go2slep
14.03.2004., 10:38
frčlopir kaže:
Kojem dijelu Slavonije Baba??? JPM
Kod mene u Brodu je odletjelo par srpskih u zrak iz razloga što su im vlasnici trknuli u četnike...ili smo ih mi moža tjerali u četnike??:eek:
Da, i ti i svi koji ste podržavali to rušenje kuća, moji susjedi su spavali kod mene, jer su im svake noći telefonom prijetili da će im dići kuću u zrak, samo zato što su bili krive nacionalnosti.
tko bi rekao zašto su neki odlazili u četnike, samo smo im malo dizali kuće u zrak i vikali Srbe na vrbe, a oni se nisu htjeli priključiti općem veselju, nego kukavice pobjegli. Bar smo im pokazali kako smo mi Hrvati hrabri i plemeniti
A vidiš kako ste naudili pravim četnicima tim dizanjem kuća u zrak, sada bi natjerao one koji su to radili da rade na obnovi, a ne da cijela zemlja plaća za vaše budalaštine
frčlopir
14.03.2004., 10:44
s obzirom koliko si zaključaka izveo na temelju jedne rečenice svaša se može zaključiti i o tebi...idiote...
u mom naselju je lokalni HDZ postavio straže ispre kuća ljudi koji su pobjegli u četnike a mjesecima prije toga šarali nam po kućama CCC i hvalili se kao u bosni istovaraju oružje...prva kuća do mene Srbi, druha isto, treća isto i sin im je poginuo u HV..IDIOTE
oni rade na tome da hrvatske ne moze dalje postojati!
pise gore, frclopir !
javni tuzitelji, branitelji, suci ustavnog suda nista ne poduzimaju!
ovo sta rade "goutoslepovi" frclopiru, nije idiotizam!
SvogaTelaGospodar kaže:
evo malo iz sadržaja novih optužnica:
-gotovina-optužuje se da je sa franjom, čermakom i markačem sudjelovao u zločinačkom pothvatu u kojem je odgovoran za ratne zločine (povrede ratnog prava tijekom i nakon oluje, zločine protiv čovječnosti
interesantno je da optužnica navodi da su obojica svojim djelima i propustima "davali poticaj drugima, uključujući i hrvatske civile da također počine djela koja su dovela do optužbi"
reakcija iz dežurne satelitske podružnice HDZ-a: osnivamo ekspertni tim na čelu sa slavenom leticom jer se radi o napadu na temelje hrvatske države!-izjavio je anto đapić
Gospodo moderatori: Da li je dozvoljeno da se cijeli hrvatski narod kolektivno smatra genocidnim narodom, kao sto ovaj poster to besramno cini i u svome naslovu to jasno istice?
Cak niti njemackom narodu poslije drugog svjetskog rata, koji je vodio agresivni rat, nije se smjelo kolektivno davati etiketu genocidnosti.
A Domovinski rat je bio oslobodilacki, dakle obrambeni! Neovisno o tome, sto su pojedine psihopatoloske osobe pocenile individualne zlocine iz osvete ili drugih pobuda, misljenja sam, da se ne smije cijeli narod blatiti etiketom genocida. Ovaj pise o civilima koji su ubijali po naputama generala!
Zalosno je da se to ovdje moze ciniti uz vasu svesrdnu pomoc.
Zasto to dopustate? Zar vam Hrvatska i hrvatski narod vise nista ne znace? Zar vam ne smeta, ako netko neosnovano jedan cijeli narod etiketira "etiketom" genocidan narod?
E vidite to mene jako smeta!
T.
Gospodo moderatori: Da li je dozvoljeno da se cijeli hrvatski narod kolektivno smatra genocidnim narodom, kao sto ovaj poster to besramno cini i u svome naslovu to jasno istice?
meni to uopce ne smeta!
WeM kaže:
meni to uopce ne smeta!
Daj molim te, ne sramoti se!
Meni smeta ako me netko kleveta i laze, jer sam normalan covjek? A zasto to tebe ne smeta?
Da li bi mi mogao priopciti?:D
T.
frčlopir kaže go2slepu:
IDIOTE
doktore :top:
go2slep
14.03.2004., 11:22
frčlopir kaže:
s obzirom koliko si zaključaka izveo na temelju jedne rečenice svaša se može zaključiti i o tebi...idiote...
u mom naselju je lokalni HDZ postavio straže ispre kuća ljudi koji su pobjegli u četnike a mjesecima prije toga šarali nam po kućama CCC i hvalili se kao u bosni istovaraju oružje...prva kuća do mene Srbi, druha isto, treća isto i sin im je poginuo u HV..IDIOTE
mojem jednom susjedu su digli kuću u zrak, par minuta prije su mu javili telefonom da izvede djecu iz kuće, ja sam osobno pozvao policiju, da dođe, došli su tek nakon dvanaest sati
A istovaranja oružja je bilo u Bosni, i ja sam se pitao zašto Hrvatska prodaje oružje u Bosni, a na teveju viču kako nemaju oružja za obranu Vukovara
A zasto to tebe ne smeta?
Da li bi mi mogao priopciti?
stvar navike! navikao sam se, pa mi i ne smeta! a i teoreticari trube da je svaki narod genocidan!
go2slep
14.03.2004., 11:35
frčlopir kaže:
treća isto i sin im je poginuo u HV..IDIOTE
ali ipak vas veseli što ste udio Srba u Hrvatskoj smanjili ispod 3%, ne?
go2slep kaže:
ali ipak vas veseli što ste udio Srba u Hrvatskoj smanjili ispod 3%, ne?
Zasto se tebe ne banira, to mi je zagonetka?
Ako su Srbi pobjegli iz Hrvatske, onda ih nitko nije smanjio!
Izdajnicko muljalo!
T.
frčlopir
14.03.2004., 11:39
frčlopir kaže:
IDIOTE
:kava:
frčlopir
14.03.2004., 11:42
neću spominjati ni ime ni prezime, ni ime knjige... koga zanima i želi naučiti nešto o 1995 i Oluji naći će ju... ajde evo...autor je bio zapovjednik vojske tzv. srpske krajine
go2slep
14.03.2004., 11:43
Tadmor kaže:
Zalosno je da se to ovdje moze ciniti uz vasu svesrdnu pomoc.
Zasto to dopustate? Zar vam Hrvatska i hrvatski narod vise nista ne znace? Zar vam ne smeta, ako netko neosnovano jedan cijeli narod etiketira "etiketom" genocidan narod?
E vidite to mene jako smeta!
T.
Žalosno je samo to što te smeta kada se tako postupa sa hrvatskim narodom, a zajedno s ostalima serkaš o svim ostalim narodima, od muslimanskih, pa na dalje
go2slep kaže:
mojem jednom susjedu su digli kuću u zrak, par minuta prije su mu javili telefonom da izvede djecu iz kuće, ja sam osobno pozvao policiju, da dođe, došli su tek nakon dvanaest sati
A istovaranja oružja je bilo u Bosni, i ja sam se pitao zašto Hrvatska prodaje oružje u Bosni, a na teveju viču kako nemaju oružja za obranu Vukovara
Činjenica je da je vojska imala puno problema sa disciplinom odnosno da vojne discipline gotovo da i nije bilo .
Previše naoružanih ljudi sa svih strana išlo je i radilo štogod im se prohtjelo , a bez ikakvih direktnih posljedica po njih .
Navlačili su svakakve uniforme , nekakve paravojne grupe su nicale sa svih strana gotovo do granice da bi bilo koji huligan navukavši na sebe neku uniformu dobio legitimitet ispravnih akcija .
Ustanoviti da je jako puno kuća rušeno miniranjem uz one rušene granatiranjem vidljivo je prostim okom , a pogotovo je to bilo vidljivo haškim istražiteljima .
Sav taj nered koji je rezultirao ubojstvima nevinih - netko to sada mora platiti osudom .
Ja sam u svakom slučaju da za to konačno plate osudom neke osobe -imenom i prezimenom i stavimo konačno točku na to ,
a ne da se sve to razvlači i pretvara u opće političko pitanje pa na kraju plati cijela Hrvatska kao država !
frčlopir
14.03.2004., 11:51
Ustanoviti da je jako puno kuća rušeno miniranjem uz one rušene granatiranjem vidljivo je prostim okom , a pogotovo je to bilo vidljivo haškim istražiteljima
zašto nitko ne spominje da je teritorij tzv, srpske krajine bio etnički očišćen od nesrpskog življa..sjećate se ljudi sa bijelim najloskim vrečicama??? zanimljivo kako ispada je su srušene kuće apriori srpske... sad ne znam kada se netko od vas provezao kroz Knin ali taj grad nema znakova bombardiranja..UOPĆE
go2slep
14.03.2004., 11:53
Tadmor kaže:
Zasto se tebe ne banira, to mi je zagonetka?
Ako su Srbi pobjegli iz Hrvatske, onda ih nitko nije smanjio!
Izdajnicko muljalo!
T.
Rekao sam udio srpskog stanovništva ( ili našeg blaga, da ti bude jasnije). Udio nekog stanovništva na nekom području se najčešće mijenja doseljavanjima i iseljavanjima
A svaki pravi rodoljub ima snimku govora komadanta Vranje u "vlaku slobode", pa si pogledaj
frčlopir kaže:
sad ne znam kada se netko od vas provezao kroz Knin ali taj grad nema znakova bombardiranja..UOPĆE
Nema .
Prošla sam i vidjela od Krajine preko Bosne - Bihać pa do Slavonije .
Ono što me najviše zgrozilo su bile slike gdje bi bila kuća do kuće ; jedna srušena ,minirana i spaljena a druga cijela nedirnuta .........
red srušenih ,spaljenih kuća pa onda par kuća nedirnutih pa sa jedne strane ceste kuće nedirnute pa opet grupa kuća srušenih , miniranih ili zapaljenih........sve to što je ukazivalo da je bilo jako puno " susjedskih" obračuna - susjed susjedu .
Kad bih pitala - odgovori su uvijek bili isti , samo su etnički predznaci bili različiti :- ovdje su Srbi rušili hrvatske kuće .....a ovdje Hrvati srpske ......
divljaštva i primitivnost.......
frčlopir
14.03.2004., 12:00
drago dijete :kiss: drago mi je što neznaš što je rat...u zapadnoj slavoniji imaš stare kuće i kuće sa novim krovovima??? kažeš bila tamo?? zašto je to tamo tako??
frčlopir
14.03.2004., 12:01
(ono gore govorim sa izuzetno mirnim tonom kao kad se pojašnjava nešto nekome inteligencijom zakinutom)
go2slep
14.03.2004., 12:04
frčlopir kaže:
zašto nitko ne spominje da je teritorij tzv, srpske krajine bio etnički očišćen od nesrpskog življa..sjećate se ljudi sa bijelim najloskim vrečicama???
ja se pitam zašto naši sudovi to uopće nisu procesuirali, hrvatski građani srpske nacionalnosti terorizirali Hrvate, na području Hrvatske, čak u pomoć pozvali strance iz Srbije
A mi osuđujemo samo općenito, umjesto pojedinačno, od slučaja do slučaja
Vidjelo bi se tko bi došao tražiti obnovu kuće, ako bi ga čekalo jedno petnaestak godina zatvora, samo se treba potpisati da je on taj
Ne možemo Srbima pripisati nesposobnost i nezainteresiranost naših vlada i sudova da riješe taj problem
frčlopir
14.03.2004., 12:11
go2slep kaže:
ja se pitam zašto naši sudovi to uopće nisu procesuirali, hrvatski građani srpske nacionalnosti terorizirali Hrvate, na području Hrvatske, čak u pomoć pozvali strance iz Srbije
Vidjelo bi se tko bi došao tražiti obnovu kuće, ako bi ga čekalo jedno petnaestak godina zatvora, samo se treba potpisati da je on taj
Ne možemo Srbima pripisati nesposobnost i nezainteresiranost naših vlada i sudova da riješe taj problem
pa drago dijete....majku mu staru pokušali su ali su nas malo stisli s onim vazduhoplovima i tenkovima
Krenuo SUP na plitvice da smiri stanje... i u Knin, ali ih goloruka srpska nejač zatukla automatskim oružjem iz Kragujevca...
pa mislim ko' je tu lud:rolleyes:
SvogaTelaGospodar
14.03.2004., 12:11
frčlopir kaže:
u mom naselju je lokalni HDZ postavio straže ispre kuća ljudi koji su pobjegli u četnike
na osnovu čega ste vi, lokalni HDZ-ovci, zaključili da su ti ljudi pobjegli u "četnike"?
možda su pobjegli jer ste im prijetili?
a mjesecima prije toga šarali nam po kućama CCC i hvalili se kao u bosni istovaraju oružje...
a vi ste mjesecima prije sve to slušali i znali i niste prijavili policiji? malo čudno
prva kuća do mene Srbi, druha isto, treća isto i sin im je poginuo u HV..IDIOTE
što tebe i tebi slične ne sprječava da ih i dalje nazivate četnicima, žgadijom i sl......prestrašno :rolleyes:
jer iako su išli u HV oni su još uvijek branitelji drugog reda, zar ne? zato jer su "srpske krvi".
go2slep kaže:
amnestija. Srbi su dobili amnestiju kad ono 93 mislim. e sad kome dokazu ubojstvo taj se procesuira ali pripadanje vojski krajine tj oruzana pobuna protiv RH je amnestirano.
sad ionako svi ovi mladji sto se vracaju vele da su bili kuhari i bolnicari.
frčlopir kaže:
drago dijete :kiss: drago mi je što neznaš što je rat...u zapadnoj slavoniji imaš stare kuće i kuće sa novim krovovima??? kažeš bila tamo?? zašto je to tamo tako??
Slušat dijete "drago"
tebi je možda normalno da će netko susjedu dignut u zrak kuću jer ga jednom ulovio dok je brao voće sa njegove voćke prije par stoljeća pa se sad osjetio prozvanim da ga nazove četnikom ili ustašom i u to ime uništi njegovu privatnu imovinu
ponavljam - tebi je to očito normalno
Meni nije !
frčlopir
14.03.2004., 12:19
ono što oko tog povratka mene najviše boli je sljedeće..
Vreme; 25.10.1995 Srbin cca50 godina priča o tome kako si je sam zapalio kuću prije nego je sjeo u auto i otišao...i njemu sada obnavljaju istu tu kuću HALOOOO i još kaže da nije bio jedini :D :bljak:
frčlopir kaže:
Vreme; 25.10.1995 Srbin cca50 godina priča o tome kako si je sam zapalio kuću prije nego je sjeo u auto i otišao...i njemu sada obnavljaju istu tu kuću HALOOOO i još kaže da nije bio jedini :D :bljak:
Idi , nađi svjedoke i imaš policiju .
Prijavi ga da je sam zapalio kuću i neka pravna država radi svoj posao .
Gdje je problem ?
frčlopir kaže:
bilo je svega. i ovoga.
ja znam za slucaj kad su srbinu koji je zbrisao u Sloveniju dizali kucu u zrak 3 puta. prva 2 puta su konstantno stavljali premalo eksploziva pa se kuca samo malo stresla. zato su 3 put stavili previse pa su eksplozijom uspjeli ubiti klinca Hrvata od 7g koji je istjeran iz ondasnje krajine i spavao je u susjednoj kuci.
GaelGarciaBernal
14.03.2004., 12:28
go2slep kaze:
Vlasti upravo to i rade - silne ljude su strpali u optuznice bez ikakvih dokaza samo da bi obeshrabrili povratnike.
Opaska koja nije direktno vezana: nevidjeno je da su Talijani osudili pilota Sisica koji je srusio helikopter EU - covjek je dobio naredjenje od komande da ga srusi i postupao je po naredjenju (za koje nije mogao znati da je krivicno djelo) i ovi ga strpaju u zatvor.
Bajki1 kaže:
Gdje je problem ?
ma tko ce to dokazat? nema sanse.
prozvanim da ga nazove cetnikom ili ustašom i u to ime uništi njegovu privatnu imovinu
meni nije normalno da se u drzavi hrvatskoj jednako tretiraju ustase i cetnici !
ali nasi ustavni strucnjaci se bave izgleda vise tom problematikom nego onima kojima je politicka opcija prestajanje postojanja hrvatske!
a s njima su suradjivali i ivani cickovi zvonimiri i jos hrpa hrvata! a neki jos uvijek suradjuju!
WeM kaže:
meni nije normalno da se u drzavi hrvatskoj jednako tretiraju ustase i cetnici !
a meni nije normalno da u ovoj državi JOŠ UVIJEK raspredamo o ustašama i četnicima umjesto da svako svoje strpa u ludnice gdje im je i mjesto :D
a meni nije normalno da u ovoj državi JOŠ UVIJEK raspredamo o ustašama i cetnicima umjesto da svako svoje strpa u ludnice gdje im je i mjesto
tako je! okrenimo se buducnosti!
zasto partizani ne proglase zlocinackom organizacijom ove koji otvoreno rade na prestanku postojanja hrvatske drzave?
GaelGarciaBernal
14.03.2004., 12:36
Bajki1 kaze:se tko bi došao tražiti obnovu kuće, ako bi ga čekalo jedno petnaestak godina zatvora, samo se treba potpisati da je on taj
Upravo tako. Ustase-cetnici, ustase-cetnici, a pritom se takvi nazivi upotrebljavaju tako neselektivno da su postali besmisleni. Pa ne misli neko valjda da su svi Srbi cetnici, pa cak i oni koji su se 91-95 borili protiv Hrvatske? Vecina tih ljudi je samo mobilizirana i ne zna ni zasto se borila. Naravno, nekoj gospodi poput WeMa je potreban PREDMET mrznje koji ce biti lisen covjecnosti i prema kojem ce se moci odnositi kao prema psu (ili kao prema Zidovu jeli tako WeM?).
WeM kaže:
zasto partizani ne proglase zlocinackom organizacijom ove koji otvoreno rade na prestanku postojanja hrvatske drzave?
zaboravila sam na partizane .
i njih u ludnicu :D
tko god misli da još uvijek ima partizana ,četnika i ustaša - u ludnicu s njim !
i njih u ludnicu
tko god misli da još uvijek ima partizana ,četnika i ustaša - u ludnicu s njim !
sad sam zbunjen! nema ni tudjmana pa su ga stavili u optuznicu!
Naravno, nekoj gospodi poput WeMa je potreban PREDMET mrznje koji ce biti lisen covjecnosti i prema kojem ce se moci odnositi kao prema psu (ili kao prema Zidovu jeli tako WeM?).
rista ,
sto velis kao pravnik na ove sta se zalazu za prestanak postojanja hrvatske drzave ?
go2slep
14.03.2004., 12:48
Roko kaže:
amnestija. Srbi su dobili amnestiju kad ono 93 mislim. e sad kome dokazu ubojstvo taj se procesuira ali pripadanje vojski krajine tj oruzana pobuna protiv RH je amnestirano.
sad ionako svi ovi mladji sto se vracaju vele da su bili kuhari i bolnicari.
Amnestija kažeš 93, to znači da su dobili oni koji su radili pizdarije do 93, nije valjda da su 93 dobili amnestiju i za ono što će napraviti do kraja rata
Spot Perdita kaže:
Pa i price o "stotina Srba" koji su "nestali" iz Siska.
Ne samo Djuro Brodarac, vec i Vladimir Milankovic (otac Srbin iz Suhopolja), najvise znaju o nestancima Srba iz Siska i okolice..
Recimo gdje je nestao Dragan Sundach, pravnik u Medicinskom centru Sisa. Njegova supruga Vjera Sundac, rodjena Bobetko (necakinja pokojnog Janka) i dalje smatra da njen muz nije pobjegao u cetnike.
A Ivan Bobetko bavio se seksualnim podvizima "protiv" Jasminke Petter.
Nikola Kristo, najbolje zna kakvu je ulogu u svemu imao pokojni Jadranko Garbin, zapovjednik "Vukova" smjestenih u Jodnom, gdje je odvedena vecina "nestalih" Srba iz Siska.
ch'i,
ja mislim da ivica djikic je prvi izvjestavao o tome! a on je iz poznate novinarske obitelji!
go2slep
14.03.2004., 12:56
WeM kaže:
sto velis kao pravnik na ove sta se zalazu za prestanak postojanja hrvatske drzave ?
koji su to? možda bi ti želio proglasiti i one koji se zalažu za uspostavom pravne države protivnicima države
Ako bi mogao objasniti koji su to i na koji to način rade
Ovi neki to je dobro poznata optužnica iz komunjarskog doba, to su bili svi koji ne misle ono što i partija
frčlopir
14.03.2004., 12:58
Bajki1 kaže:
Slušat dijete "drago"
tebi je možda normalno da će netko susjedu dignut u zrak kuću jer ga jednom ulovio dok je brao voće sa njegove voćke prije par stoljeća pa se sad osjetio prozvanim da ga nazove četnikom ili ustašom i u to ime uništi njegovu privatnu imovinu
ponavljam - tebi je to očito normalno
Meni nije !
pa u biti pripadnici četničkog pokreta su ubijali svoje susjede Hrvate 1020tih i 30tih po slavoniji izvikujući između ostalim i "ovo vam je za 1916":D nisu im krali voće... da bi ih opet '45 klali gdje su stigli pa '91 opet... kako su ono govorili "ubit kao kera pokraj plota"
zanimljivo da ih mi opet ne mrzimo...možda ima veze podatak iz Austrougarskog popisa stanovništa..prema kojem je u Slavoniji 40% pismenih u dalmaciji 4% dakle u srbiju ih je možda bilo 1-2% pismenih na početku 20st. odatle vjerovatno to divljaštvo...
ti stvarno izgleda nemaš pojma s čime se ČOVJEK sreo 1991.:(
koji su to?
evo ih:
frčlopir
14.03.2004., 13:00
Bajki1 kaže:
Gdje je problem ?
zakon to ne regulira:D uništenje vlastite imovine
go2slep
14.03.2004., 13:00
SvogaTelaGospodar kaže:
na osnovu čega ste vi, lokalni HDZ-ovci, zaključili da su ti ljudi pobjegli u "četnike"?
A možda su pazili na njih da ne pobjegnu u četnike
frčlopir
14.03.2004., 13:01
Roko kaže:
bilo je svega. i ovoga.
ja znam za slucaj kad su srbinu koji je zbrisao u Sloveniju dizali kucu u zrak 3 puta. prva 2 puta su konstantno stavljali premalo eksploziva pa se kuca samo malo stresla. zato su 3 put stavili previse pa su eksplozijom uspjeli ubiti klinca Hrvata od 7g koji je istjeran iz ondasnje krajine i spavao je u susjednoj kuci.
da pogodim... Dalmacija??:rolleyes:
frčlopir
14.03.2004., 13:04
Bajki1 kaže:
i njih u ludnicu :D
tko god misli da još uvijek ima partizana ,četnika i ustaša - u ludnicu s njim ! ja ovdje nazivam četnicima samo ljude za koje znam du su se sami tako nazvali...u srbiji je "in" biti četnik a pogotovo vani...
frčlopir
14.03.2004., 13:05
go2slep kaže:
Amnestija kažeš 93, to znači da su dobili oni koji su radili pizdarije do 93, nije valjda da su 93 dobili amnestiju i za ono što će napraviti do kraja rata
jebate ti si stvarno slabijih kognitivnih sposobnost:eek:
go2slep
14.03.2004., 13:06
WeM kaže:
evo ih:
.....
Pa nemre se ni jedna država ukinuti na osnovu toga što neka pošeremećena baba laprda
Nit je bilo čemu opasan
Ako te samo to brine onda si stvarno sretan čovijek
go2slep
14.03.2004., 13:10
frčlopir kaže:
ja ovdje nazivam četnicima samo ljude za koje znam du su se sami tako nazvali...u srbiji je "in" biti četnik a pogotovo vani...
Vidiš ja ni ustašama ne nazivam one koji se tako sami nazivaju, i za postati četnik i ustaša treba malo više
frčlopir kaže:
da pogodim... Dalmacija??:rolleyes:
falija si frco
Pa nemre se ni jedna država ukinuti na osnovu toga što neka pošeremecena baba laprda
cuj, ja ne sumnjam da imamo za suce ustavnog suda kapacitete kao sta si ti!
ispade da bih se ja drzao zakona ko pijan plota! a ukoliko mi nije nesto jasno trebao sih se obratiti ivanu zvonimru cicku, recimo, ili HHO-u, recimo, djikicu ivici, recimo...
a moga bih i na kavu s predsjednikom mesicem!
frčlopir
14.03.2004., 13:15
SvogaTelaGospodar kaže:
na temelju toga što su ih susjedi srbi istjerali iz zajedničkog skloništa jer su ovi im pjevali četničke pjesme za vrijeme opće opasnosti i masa drugih stvari...mali Dejan Buzak crta susjedima CCCC na kuće po naselju..i hvali se kako mu tata ima tri puške... :D :D srbi tjerali druge srbe od sebe...tih ljudi mi je fakat blo žao tada..ali eto sad opet normalo žive sa susjedima hrvatima, mađarima i česima...otišle im komšije četnici :D :D
frčlopir
14.03.2004., 13:17
Roko kaže:
falija si frco
pa ok pogađao sam...obično većina takvih nakaradnih pruiča koje sam čuo su iz okolice Splita pa prema Zadru
Roko kaže:
bilo je svega. i ovoga.
a opis me podsjeća upravo na taj dogadjaj, tada ti moram reci da je Inspekcija ministarstva obrane na celu s Grbavcem samo dana dva nakon tog sastavila izvijesce u kom su pobrojani imenom i prezimenom tipovi koji su osim ove kuce srusili i druge poKarlovcu 1991./1992. To izvijesce i danas postoji u MORH-u, al se ceka da profunkcionira pravna drzava, pa ce krivci biti kaznjeni.
SvogaTelaGospodar
14.03.2004., 13:54
WeM kaže:
a čuj ovo..:rolleyes: da, u hrvatskoj se sa četnicima i ustašama jednako postupa - oni su počasni građani iako pripadaju jednom soju ljudi - kriminalnoj stoci
nije za badav ljubo česić rojs sredio svom bratu canetu rvacku putovnicu, nije se za badava iz hrvatskog zatvora pustio arkan, nisu za badava rvacki generali vodili zajednički rat u BiH sa srpskim protiv muslimanskog stanovništva, nisu za badava hrvatski političari usred rata prodavali srpskim naftu...:B
četnici i ustaše, isto sranje drugo pakiranje
go2slep
14.03.2004., 13:55
frčlopir kaže:
na temelju toga što su ih susjedi srbi istjerali iz zajedničkog skloništa jer su ovi im pjevali četničke pjesme za vrijeme opće opasnosti i masa drugih stvari...mali Dejan Buzak crta susjedima CCCC na kuće po naselju..i hvali se kako mu tata ima tri puške... :D :D srbi tjerali druge srbe od sebe...tih ljudi mi je fakat blo žao tada..ali eto sad opet normalo žive sa susjedima hrvatima, mađarima i česima...otišle im komšije četnici :D :D
Bilo je i kod nas tjeranja iz zajedničkih skloništa, ali obično su Hrvati tjerali Srbe
I oni sad opet normalno žive s onima koji su to radili, naročito su to Hrvati zaboravili
SvogaTelaGospodar
14.03.2004., 13:57
ch'i kaže:
Inspekcija ministarstva obrane na celu s Grbavcem samo dana dva nakon tog sastavila izvijesce u kom su pobrojani imenom i prezimenom tipovi koji su osim ove kuce srusili i druge poKarlovcu 1991./1992.
tko su ti ljudi?
go2slep
14.03.2004., 13:58
frčlopir kaže:
jebate ti si stvarno slabijih kognitivnih sposobnost:eek:
Može bit, ali s lakoćom se s tobom nosim
go2slep
14.03.2004., 14:31
frčlopir kaže:
jebiga, struka mi je pa znam kako da ti se obraćam...:W
Nisi kvotao, ali izgleda da to meni...
Misliš da si izmislio nešto novo, to je uobičajeno ovdje i na puno drugih mjesta, ako nemaš razumnog i uvjerljivog odgovora, onda kažeš nekom da je idiot, a u vrijeđanju si priznajem jači, meni kućni odgoj i familijska tradicija to ne dozvoljava
Molim Frclopira da malo pripazi.
Hvala,
P.
OrangeC i WeM-
Plz, daj postajte to o mom izgledu u topic na 'Ludoj kuci'. Moze?
Hvala,
P.
SportPrdita kaze: Pa i priče o stotinama Srba nestalih iz Siska...
BorisPavelic odgovara:?!
Petar Pajagić nestao je u petak, 20. rujna iste godine, u Sisku. Uglednoga šefa Odjela kontrole Rafinerije Sisak, svojedobnog dužnosnika Privredne komore Hrvatske, od tada više nitko nije vidio. Pajagićev nestanak prijavila je kći u ponedjeljak, 23. rujna. Datum otkaza u Rafineriji, međutim – 22. rujna, nedjelja! Kako su mogli znati da Pajagića više nema?! U ponedjeljak, 23. rujna, na dan kada je prijavljen nestanak, na njegovu radnom mjestu u Rafineriji već je sjedila druga osoba, Pajagiću donedavna podređena.
Hrvatska ljevica kaže:NIKOLA ARBUTINA, radnik "Graditelja": u ljeto 1991. pronađen mu je leš, pokopan je na sisačkom groblju. STANKO ARBUTINA, umirovljenik, ubijen u svom stanu u kolovozu 1991. godine, pokopan na sisačkom groblju.
DAMIR BEGIĆ, čuvar "Brodoremonta": ubi-jen u noći 6. rujna 1991. godine u čuvarskoj kućici vatrenim oružjem, upisan u matičnu knjigu umrlih u Sisku, pokopan na si-sačkom groblju.
DRAGAN BEKIĆ (1952), radnik "Segestice": ubijen vat-renim oružjem 22. kolovoza 1991. godine u selu Kinjačka, u tzv. noćnoj akciji, pokopan na groblju u Kinjačkoj.
MARKO BANJAC, umirovljeni potpukovnik JNA: odveden sa ulice 26. kolovoza 1991. godine na ORA, tamo ubijen, leš nije nađen, ubojstvo izvršila grupa za likvidacije u okviru 55. bojne.
DRAGAN BIŠKUPIĆ (1947), Bestrma: ubijen je 22. kolo-voza 1991. godine, u selu, u tzv. noćnoj akciji vatrenim oru-žjem, sahranjen na groblju u Bestrmi.
ŽELJKA BOINOVIĆ (1968), tekstilna rad-nica, Trnjani: ubi-jena 22. kolovoza 1991. godine, u selu, u tzv. noćnoj ak-ciji vatrenim oružjem, sahranjena na groblju u Bestrmi.
STEVO BOROJEVIĆ (1946), radnik: na pun-ktu anti-tero-rističke grupe Odra zaustavljen u vozilu 6. rujna 1991. i odveden na ORA. Sava je izbacila leš na obalu, a koji je bio u vodi sedam dana. Iz patološkog nalaza bolnice Sisak vidi se da je bio od 6. do 11. listopada 1991. godine podvrgnut strašnoj torturi. Sve kosti bile su polomljene, a vitalni organi uništeni. Živ je bačen u vodu, a tada je pogođen s nekoliko metaka. Supruga Jasenka išla je kod načelnika policijske uprave Đure Brodarca da se raspita za supruga. On je pre-gledao neke spiskove i rekao joj: "Nije ni na jednom spisku za likvidaciju." Vozilo su prisvojili pripadnici antitero-rističke grupe Odra. Upisan je u matičnu knjigu umrlih u Sisku i pokopan na sisačkom groblju.
Podnesena je kaznena prijava K-844/91., ali postupak nije pokrenut. U vrijeme Stevina ubojstva likvidacije je vršila 161. bojna vojne policije.
VLADIMIR BOŽIĆ, vozač "Slavijatransa" iz Petrinje: prili-kom redovne vožnje Petrinja-Zagreb 2. kolovoza 1991. iz-vu-čen je iz auto-busa na punktu u Odri i na smrt pretučen od pripadnika antiterorističke grupe Odra. Umro u bolnici Sisak. Smrtonosne udarce navodno su mu zadali Stjepan i Mato Braj-ković iz Odre.
Podnesena kaznena prijava 538/91. Pos-tupak nije pok-renut.
MILOŠ BRKIĆ (1925): u ljetu 1991. odvezen u Duševnu bolnicu Popovača. Tamo nije ni-kada stigao; negdje je likvi-diran; leš nije nađen.
BRANKO CETINSKI, Tišina Desna: u kolo-vozu 1991. do-ve-den u MUP kao navodni snajperist. Likvidiran. Leš nije nađen. Orga-nizatori smaknuća navodno su Stanislav i Bo-židar Gavron iz grupe pri MUP-u.
PERO CRLJENICA (1941), elektrotehničar, Kinjačka: ubi-jen 22. kolovoza 1991. u tzv. noćnoj akciji, sahranjen na groblju u Kinjačkoj.
JOVO CRNOBRNJA (1936), umirovljenik: ubijen 27. ko-lo-voza 1991. Pred kuću mu je došlo devet osoba u mas-kir-nim odorama s automatima. Jovo im nije htio otvoriti vrata. Otvorena je paljba po kući, i u nju su ubačene dvije bombe; među napadačima svjedoci su navodno prepoznali Stjepana Brajkovića, Ni-nu Hodaka, Željka Bjelića i Željka Posavca; upisan je u knjigu umrlih u Sisku i pokopan na sisačkom groblju.
MILAN CVETOJEVIĆ, radnik "Elektre" Sisak, iz Moš-će-nice: u ljeto 1991. Sava izbacila njegov leš na teritoriju SR Jugoslavije; sahranjen je na groblju u Dvoru.
NEDELJKO-NEĐO ČAJIĆ (1947), radnik, Bestrma: ubijen 22. kolovoza 1991. u tzv. noćnoj akciji; kuća mu je zapaljena; pokopan na groblju u Bestrmi.
MILAN ČAKALO (1928), Kinjačka: ubijen u ljeto 1991. u selu.
MILOŠ ČALIĆ (1942), radnik: odveden iz bolnice u Zag-rebu, gdje je bio na liječenju. Ubijen 9. listopada 1991. u šumi Bre-zo-vi-ca. Patološki nalaz: prostrijelna rana u predjelu srca i teške povrede tijela od prethodne tor-ture. Prije od-laska na liječenje kuća mu je minirana, a supruga Rada u njoj ranjena. Pokopan na sisačkom groblju. Navodno su ga ubili pripadnici antiterorističke grupe Novo Selo.
VELJKO ČOSIĆ, radnik Željezare Sisak: u kolovozu 1991. obješen u svom stanu, a što je navodno izvršila anti-tero-ristička grupa Novo Selo, pokopan na sisačkom groblju.
STOJAN ČORIĆ, radnik Željezare, Capraška Poljana: ubijen u naselju u ljeto 1991. od ljudi u crnim odorama i s crnim maskama.
LJUBAN ČENIĆ, Tišina Lijeva: odveden iz sela navodno u organizaciji Stanislava i Boži-dara Gavrona iz grupe pri MUP-u pod izgo-vorom da je snajperist; leš nije pronađen.
BRANKO DABIĆ (1953), čuvar u Rafineriji Sisak: 15. ruj-na pošao je u treću smjenu, na autobusnoj stanici na Trgu slobode u vozilo su ga pozvale tri osobe; više se nije vratio; sinu Goranu Robert Ahmetagić navodno je rekao da mu je ubio oca; proglašen je umrlim.
NENAD DENIĆ, pripadnik sudske straže u Remetincu: policija ga je 17. kolovoza 1996. odvela s plaže na Kupi; Sava izbacila leš kod naselja Crnac; upisan u knjigu umrlih Mati-čnog ureda Sisak; pokopan na sisačkom groblju; navodno odgovoran Vladimir Milan-ković.
JOVO DIDULICA, umirovljenik: u ljeto 1991. odveden od kuće i negdje likvidiran, vjerojatno od strane antite-ro-ris-tič-ke grupe Odra.
MIKA DRAIĆ Kinjačka: početkom kolovoza 1991. odve-den iz sela i negdje likvidiran.
NIKOLA DROBNJAK (1933), Moščenica: u ljeto 1991. Sava mu je izbacila leš u selu Gušće; upisan u knjigu umrlih Matičnog ureda Gušće; pokopan na sisačkom groblju.
DAMIR DUKIĆ (1964): ubijen u Sisku 6. siječnja 1994. revolverskim metkom; ubojica poznat, ali postupak nije pokrenut.
MILJENKO ĐAPA (1951), radnik Rafinerije Sisak: 22. kolovoza 1991. u stan njegove majke Dese oko 21 sat i 30 minuta došli su Dubravko Antolić i jedan policajac, a pred kućom je bio veći broj ljudi u odorama; odvezli su ga i više se nije vratio. Majka je pitala za sina, ali joj je u MUP-u reče-no da je on špijun, a ako bude za njega pitala da će ju zatvoriti. Javili su joj da je ubijen. Patološki nalaz: prostrijelna rana abdomena, nad njim je vršena tortura, upisan u knjigu umr-lih Matičnog ureda Sisak, poko-pan na sisačkom groblju. Stan i stvari u njemu prisvojio jedan hrvatski branitelj.
RATKO ĐEKIĆ (1918), Blinska Greda: ubijen 22. kolovoza 1991. u selu u tzv. noćnoj akciji; sahranjen na groblju u Bestrmi.
LJUBAN ERAK, autoprijevoznik: odveden ispred ben-zinske pumpe kod "Autoprometa" i navodno likvidiran od pripadnika antite-rorističke grupe Odra; kamion su mu pri-svojili.
MILOŠ GRUBIĆ, umirovljenik iz Blinskog Kuta: u ljeto 1991. leš nađen blizu sela Koma-revo; pokopan na sisačkom groblju.
NIKOLA GRUBIĆ Blinski Kut: ubijen u kolovozu 1991. u selu; upisan u matičnu knjigu umrlih u Sisku; pokopan na sisačkom groblju.
VASO JELIĆ (1931), umirovljenik: 15. rujna 1991. oko 22 sata u kuću je došlo pet osoba u maskirnim uniformama. Vasu su grubo izvu-kli iz kuće i odvukli ga u vozilo, u kojem je bio šesti čovjek i Boško Subotić, koji je također bio pri-veden; odvezli su ga i više se nije vratio; tražen je svuda ali nitko ništa nije znao. 11. veljače 1992. supruga Anu su izvje-stili da je leš pronađen. "Pozvana sam u mrtvačnicu zbog identifikacije. Leš meni nije ni pokazan, ali sam morala potpisati da je to on." - izjavila je Ana. Patolog: strijelna rana glave i grudiju. Sahranjen je na sisačkom groblju i upisan u matičnu knjigu umrlih u Sisku. Podnesena kaznena prijava K-422/92, ali postupak nije proveden.
PETAR KIČIĆ, umirovljenik iz Galdova: sre-dinom ko-lovoza 1991. pred njegovu kuću je došlo vozilo s četiri uniformirane osobe, bio je policijski sat; ubijen je vatrenim oružjem, poliven benzinom i zapaljen - sektor 55. boj-ne; upisan u matičnu knjigu umrlih u Sisku i pokopan na sisa-čkom groblju.
DRAGICA KIČIĆ, supruga Petrova, ubijena na isti način.
MILAN KLADAR (1940), vozač: ubijen 22. kolovoza 1991. u selu Blinska Greda, u tzv. noćnoj akciji; sahranjen na gro-blju u Bestrmi.
DUŠAN KOMOSAR (1927), radnik Željezare Sisak: u kolo-vozu 1991. u njegov stan su ušli Siniša Mažuran, Vlado Bu-zuk i Jure Josić, svi iz Capraške Poljane. Bilo je to za vrijeme policijskog sata. Siniša je rekao "Trebam ovog idiota." Od-veo je Dušana u sobu i stravično ga prebio. Supruzi Milji je zaprijetio da mora šutjeti. Dušana su odveli i više se nikada nije vratio; njegov leš nije nađen.
STANKO KONČAR, umirovljenik: u noći 2/3. kolovoz 1991. došli su mu u stan pripadnici antiterorističke grupe Odra u maskirnim odorama, odvezli su ga žutim kombijem, uzeli su mu novac i lovačku pušku; odveden je i negdje likvidiran; supruga Ljuba živi u Prigre-vici u Vojvodini.
KUZMAN KOVAČEVIĆ, čuvar vodotornja: ubijen vat-renim oružjem na radnom mjestu, u srpnju 1991.
RADOVAN KRAGULJ (1955): ubijen 22. ko-lo-voza 1991. u Blinskom Kutu, u tzv. noćnoj akciji; pokopan na groblju u Bestrmi.
NEDELJKO KUŠIĆ (1929), umirovljenik: ubijen je 5. ve-ljače 1992. hicem iz vatrenog oružja u Žirčici, a prije toga masakriran; pokopan je na obali pokraj Save.
PETAR KUŠIĆ, radnik Rafinerije: stradao na isti način kao i Nedeljko Kušić.
LJUBAN TATIŠIĆ (1932): ubijen 22. kolovoza 1991. u selu Mađari, u tzv. noćnoj akciji; pokopan na groblju u Starom Selu.
NIKOLA TRIVKANOVIĆ (1942), radnik Poduzeća za ces-te Sisak: 25. kolovoza 1995. pred njegovom kućom stao je bijeli kombi, u kojem se dovezlo devet uniformiranih osoba, čija su imena poznata. Odveden je na ORA, gdje je pod-vrg-nut torturi. Prema nalazu patologa, ubijen je 26. kolovoza 1991. i bačen u Savu. Sava izbacila leš kod sela Gušća. Izjava svje-doka: "Polomljena mu je noga, na više mjesta je izboden nožem." Na njegovom tijelu bilo je dvadesetak prostrijelnih rana. Upisan je u matičnu knjigu umrlih u Sisku i pokopan na sisačkom groblju.
ZORAN TRIVKANOVIĆ: stradao na isti na-čin kao i otac Nikola; proglašen umrlim.
BERISLAV TRIVKANOVIĆ: stradao na isti način kao i otac mu Nikola i brat Zoran; leš nije nađen.
MILORAD VASILJEVIĆ, čuvar u sisačkom pristaništu: u kolovozu 1991. ubili su ga na radnom mjestu pripadnici antiterorističke grupe Odra.
NEDELJKO VEJNOVIĆ: odveden iz baraka "V. Gortana" i likvidiran na obali Save kod sela Žirčice.
VATROSLAV VERGAŠ (1959), čuvar "Bro-do-komerca": 29. rujna 1991. oko 22 sata na radno mjesto došla su tri policajca i odveli ga. Svjedoci su čuli njegove povike: "Što sam vam ja kriv?" Ubijen sa tri metka. Sava je 1. pro-sinca 1991. izbacila leš na obalu kod sela Gušće. Za sinovu smrt majka saznala od susjeda. Upisan je u matičnu knjigu umrlih u Sisku i pokopan na sisačkom groblju.
MARKO VILA (1928), piljar: ubijen 25. kolo-voza 1991. na obali Kupe ispred zgrade MUP-a, hicem u glavu, a potom bačen u rijeku; pokopan na obali Kupe, a kasnije prenesen na sisačko groblje; sva imovina opljačkana mu je; pri-vo-đenje i likvidaciju navodno izvršili pri-pad-nici "Vukova" i anti-tero-ristička grupa Odra.
EVICA VILA (1933): odvedena sa suprugom Markom i ubijena.
ŽELJKO VILA (1963), sin Marka i Evice, trgovac: na livadi nedaleko od kuće usmrćen je s četiri uboda nožem istog dana kada su mu ubijeni roditelji, a potom mu je glava smrs-kana tvrdim predmetom; pokopan je na sisačkom groblju.
MLADEN VILA (1951), sin Marka i Evice i brat Željkov: ubijen nekoliko dana kasnije na ORA hicem; pokopan na sisačkom groblju i upisan u matičnu knjigu umrlih.
DUŠAN VILA (1959), piljar: nakon strašne torture ubijen je 28. kolovoza 1991. sa dva metka iz pištolja na ORA. Leš bačen u Savu. Ubojica poznat.
LJUBAN VUJNOVIĆ: odveden od kuće i likvidiran na ORA.
ĐURO VUJNOVIĆ: ubijen na isti način kao i otac mu Lju-ban.
IVAN VOJNOVIĆ: u ko-lo-vozu 1991. na ulici u Novom Selu navodno ga je ubio Dušan Dobri-jević, navodno po na-re-đenju Ice Mirića; sahra-njen na sisačkom groblju.
MLADEN VRANEŠEVIĆ: ubijen 22. kolovoza 1991. u selu Kinjačka, u tzv. noćnoj akciji; pokopan na groblju u Ki-njačkoj.
ZORAN VRANEŠEVIĆ (1965), policajac: zaustavljen na rampi u Odri; ubijen hicem u šumi Stari Grad 1. kolovoza 1991; sahranjen u Kinjačkoj.
MILAN-MIŠO VUČINIĆ: ubijen 22. kolovoza 1991. u selu Blinska Greda, u tzv. noćnoj akciji; pokopan na groblju u Bestrmi.
DRAGAN I DRAGA VUJAČIĆ: ubijeni u akciji uništenja sela Klobučak.
BOGDAN VUKOTIĆ (1950): koncem siječnja 1992. otišao obići njivu u Brđanima. Nije se vratio. Nakon mjesec i po dana nađen ubijen u blizini Donje Kinjačke. Lubanja mu je bila smrskana tupim predmetom.
SIMO ZLOKAPA: ubijen u ljeto 1991. i bačen u Savu; po-ko-pan na groblju u Crkvenom Boku; novac od prodanog automobila op-ljačkan.
DAMJAN ŽILIĆ, inženjer u Rafineriji: 23. rujna 1991. ubili su ga pripadnici grupe za likvidacije pri 55. bojni: Ah-metagić, Šarić, Kovačević i Kostrić. Bacili ga u Savu kod Jakuševca. Ubojice su pomilovani.
STANA ŽIVKOVIĆ: Sava joj je izbacila leš kod Županje; pokopana na sisačkom groblju.
SLAVKO IVANJEK (1948): ubijen u Sisku 7. rujna oštrim predmetom.
IVICA ĐUKIĆ (1957), valjač metala: ubijen 11. listopada 1991. u Sisku hicem iz vatrenog oružja.
ĐORĐE LETIĆ, inženjer u Rafineriji: odveden od kuće i negdje likvidiran u sektoru 55. bojne.
DRAGAN RAPAJIĆ, oficir JNA: u ljeto 1991. ubijen u stacionaru Jodno polijevanjem kipu-ćom vodom, navodno ga je ubio Zlatko Meši-nović.
VUKAŠIN ZDJELAR, radnik Željezare: u ljetu 1991. zatu-kao ga je kod dječjeg vrtića u nase-lju Željezar jedan Mus-liman, koji stanuje u ulici A. Hebranga 36.
VLADO SVETIĆ, umirovljenik: ubijen u ljeto 1991. u bli-zini nastambe Samačke Željezare.
dopuna:
Stanko Majstorović - Ćane, radnik "Željezare Sisak" iz Novog sela, odve-den je bijelim kombijem, a njegov je leš isplivao iz Save kod Jasenovca. Nalo-godavac je poznat.
Dara Oroz (rođena 1929) iz Siska, A. Hebranga 2, obješena je u stanu u rujnu 1991. godine, a muž joj je bio odveden u "Jodno" i pušten, zbog inter-vencije.
Tomislav Cavrić, koji se deklarirao kao Jugoslaven, je još u svibnju 1991. godine ubijen u svom stanu, smrskana mu je glava.
Pallas kaže:
OrangeC i WeM-
Plz, daj postajte to o mom izgledu u topic na 'Ludoj kuci'. Moze?
Hvala,
P.
pallasino,
a da krenem i ja s kopiranjem imena kao i ovaj ch'i ?
WeM kaže:
pallasino,
a da krenem i ja s kopiranjem imena kao i ovaj ch'i ?
ta imena su argumentacija za temu topica. ispričavam se još sam izostavio još desetak slučajeva, jer naprosto nisu stali u ova dva prethodna posta, a ne da mi se i treći post posvetit "samo" imenima i opsima egzekucije.
a tko WeM od tebe više citira. tvoj svaki drugi post je copy paste, a svaki prvi je posvećen nijekanju zločina i omalovažavanju žrtava iz tvojih usta.:bljak:
ch'i kaže:
a tko WeM od tebe više citira.
tvoj svaki drugi post je copy paste, a svaki prvi je posvećen nijekanju zločina i omalovažavanju žrtava iz tvojih usta.:bljak:
prvo: ne citiram telefonski imenik !
drugo: ovdje je postalo jasno jasno da se radi o teznji da se ponisti hrvatska drzava !
kako jedna drzava treba da reagira, ostavljam tebi na razmisljanje!
revolution
14.03.2004., 16:16
WeM kaže:
degutantan post. iznimno.
sramotan. i glup.
WeM kaže:
drugo: ovdje je postalo jasno jasno da se radi o teznji da se ponisti hrvatska drzava !
kako jedna drzava treba da reagira, ostavljam tebi na razmisljanje!
onaj tko je ubojicama davao informacije iz telefonskog imena Siska tko je sve Srbin, pa ga zato treba ubit.
A Hrvatska drzava će ojačati kada taj tvoj ljubitelj takvog čitanja telefonskog imenika bude u lepoglavi pravio košare od pruća. da napokon bude od koristi hrvatskoj državi.
revolution kaže:
degutantan post. iznimno.
sramotan. i glup.
mah... koliko ih setalo nakon sta su proglaseni mrtvima!
u svakom slucaju, pred koji tjedan je izislo u ljevicarskoj italiji da je gotovina zaklao 200 000 srba!
da, dvi stotin ijada! da, srba!
imamo ove revolusn koji se zalazu za ukidanje hrvatske drzave !
kako drzava treba reagirati ?
kako bi reagirala obicna stanica kad osjeti de je nesto i konkretno netko zeli unistiti ?
WeM kaže:
[B]
u svakom slucaju, pred koji tjedan je izislo u ljevicarskoj italiji da je gotovina zaklao 200 000 srba!
da, dvi stotin ijada! da, srba!
Silvio Berlusconi ljevičar? Prvi glas.
A jel objavljen i popis tih 200.000 koje je "zaklao" Gotovina?
Ovo ti je popis ubijenih i nestalih Srba u Sisku 1991./1992, s unijetim ispravkom jer se za troje odvedenih i nestalčih utvrdilo da su zivi, a za jednog ubijenog da se drukcije zove i da je ubijen u drukcijim okolnostima. Pitaj Petra Pulišelića u Državnom odvjetništvu zaduženog za ratne zločine. Jesi li ti Boris Koketi?
ch'i kaže:
Silvio Berlusconi ljevičar? Prvi glas.
otkud ti sad berluskoni? to je izvalila ljevicarska novina ilrepublika! bio je topik na ovom forumu a ocitovala se i nasa diplomacija! nisi cuo ?
A jel objavljen i popis tih 200.000 koje je "zaklao" Gotovina?
nije, ali svaka bi zrtva trebala imati ime! valjalo bi poraditi na tomu !
Pitaj Petra Pulišelića u Državnom odvjetništvu zaduženog za ratne zločine.
neka! pogledao sam koji put latinicu!
14.03.2004., 16:48
ch'i kaže:
LJUBAN TATIŠIĆ (1932): ubijen 22. kolovoza 1991. u selu Mađari, u tzv. noćnoj akciji;
kakve noćne akcije? tko je učestvovao u noćnim akcijama?
Stanko Majstorović - Ćane, radnik "Željezare Sisak" iz Novog sela, odve-den je bijelim kombijem, a njegov je leš isplivao iz Save kod Jasenovca. Nalo-godavac je poznat.
tko je nalogodavac?
Dara Oroz (rođena 1929) iz Siska, A. Hebranga 2, obješena je u stanu u rujnu 1991. godine,
ma ta dara oroz...sve mi se čini da je imala mitraljez i htjela pucati po rvatima-domoljubima...zato su je valjda objesili :rolleyes:
go2slep
14.03.2004., 17:01
WeM kaže:
na koji način bi ovo moglo štetiti hrvatskoj državi, nećeš valjda reći da su oni koji je hrvatski narod izabrao da ih vodi znali za ovo ili čak to i odobravali.
Ako jesu pod hitno ih moramo proglasiti zločincima, jer sve drugo može stvarno štetiti hrvatskoj državi
go2slep,
budes me jos jednom natjerao da kopiram jedan te isti tekst na ovom topiku....
biti cu ti zahvalan !
da se razmemo... nije rijec o NDH vec o partizanskoj hrvatskoj!
revolution
14.03.2004., 17:32
oopps ne zna WEMac tko je boris koketi
on samo savu strbca u tancine proucava
:driver:
OrangeC
14.03.2004., 17:35
Glede a u svezi tih 200.000 Srba koji su spomenuti u talijanskim novinama (La republica?)...
A nije vam palo na pamet da to Talijani namjerno bacaju kost da se Srbi i Hrvati gloze oko nje?
on samo savu strbca u tancine proucava
savo je zakon! iznad hrvatskog ustava! na zalost nisam imao mnogo vremena ... ali ovaj citat je OK!
sta vele ovi iz HHO o veritasu ?
OrangeC kaže:
A nije vam palo na pamet da to Talijani namjerno bacaju kost da se Srbi i Hrvati gloze oko nje?
nije prica o talijanima ( mir na njih :zubo: ), vec o LJEVICARIMA!
go2slep
14.03.2004., 17:39
WeM kaže:
go2slep,
budes me jos jednom natjerao da kopiram jedan te isti tekst na ovom topiku....
biti cu ti zahvalan !
.....taj tekst.............
da se razmemo... nije rijec o NDH vec o partizanskoj hrvatskoj!
Sad pa niš ne kužim, bilo je hrvatskih partizana koji su se borili za hrvatsku državu, ali ...
Mi smo najviše i najebali poslje 1990 zato što je svijet trom, i ne voli promjene, ne vidim uopće opasnosti za hrvatsku državu čak i da se dokažu stostruko gori zločini od ovih nekoliko stotina mrtvih,
možda samo da izgubimo simpatije cijelog kulturnog svijeta kao što će izgubiti i ovi koji su napravili sranje u Španjolskoj), ali da netko na papiru ili pričom ukine bilo koju državu izgleda mi nemoguće. I država nije ugrožena, ako bi mogao pojasniti čime i kako...
revolution
14.03.2004., 17:44
go2slep kaže:
I država nije ugrožena, ako bi mogao pojasniti čime i kako...
ova nasa lijepa mala drzavica je ugrozena enormnim primitivizmom ponkeih njezinih gradjana/gradjanki koji su k tome jo, ah zle srece, poprilicno glasni a i tipkovnice su im u stanju svasta otrpit
inace, vojno ugrozeni nismo, ekonomski - nista manje ili vise od ostalih na meniju, demografski - okej nije bajna slika ali sva sreca da ni desno krilo nije bas erektivno, kulturoloski - to vidi po section1,
mislim koja ugrozba?
govana ima bilo ih je i bit ce ih uvijek
:w
ova nasa lijepa mala drzavica
aha.. nisi ni znala osnovne stvari oko drzavljanstva!
daj mi kazi... koliko od iloka do dubrovnika trebas putovati po toj maloj drzavici ?
revolution
14.03.2004., 17:53
hehe....jesi siguran da nisam? i jesi siguran da BAS ZELIM upustat se u raspravu s tobom?
misli kaj hoces al nemoj mi kenjat. ok?
od iloka do dubrovnika je blize prek doline rijeke bosne pa ti sad vidi
samo bez prosipanja zuci jer se to vise ne da gledat...
WeM kazˇe:
Rat koji cine zlocinacke akcije nije "domovinski" i obrambeni, vec zlocinacki i agresorski. Samim tim drzava koja je nastala na zlocinu ne moze nastaviti postojati, vec se njeno ustrojstvo mora redefinirati.
Vec se redefiniralo ustrojstvo SRJ, al taj je proces zapoceo prije nego su Milosevic i Milutinovic prebaceni u Haag.
Savo Srbac, bivsi sudac iz Zadra, a potom funkcioner marionetske paradrzavice "SRK" ima politicke ciljeve. Medjutim, te njegove ciljeve nitko ne pusi u MZ. No, Savo Srbac je prikupio i velik broj autenticnih svjedocenja zrtava koje MZ tu i tamo koristi. Kolege iz HHO-a Prodanovic i Puhovski javno su se ogradili od Save Strbca. Savo Strbac danas je miljenik raznih pasalica, sakri ozboltovih i WeM-ova koji njime masu ne bi li prikrili zlocine i nekaznili krivce. :bljak:
ch'i kaže:
Vec se redefiniralo ustrojstvo SRJ, al taj je proces zapoceo prije nego su Milosevic i Milutinovic prebaceni u Haag.
primjetit ces da savo :D prica o RH hrvatskoj!
No, Savo Srbac je prikupio i velik broj autenticnih svjedocenja zrtava koje MZ tu i tamo koristi. Kolege iz HHO-a Prodanovic i Puhovski javno su se ogradili od Save Strbca.
koje godine :D su se ogradilie kolege iz HaHaOa od gospodina strbca ili strpca?
Savo Strbac danas je miljenik raznih pasalica, sakri ozboltovih i WeM-ova koji njime masu ne bi li prikrili zlocine i nekaznili krivce.
ma jebote to! sta veli ustavni sud RH ? je li njima savo zakon ?
za koga ti navijas dok krvaris za pravnu drzavu ?
WeM kazˇe:
primjetit ces da savo :D prica o RH hrvatskoj!
No, Savo Srbac je prikupio i velik broj autenticnih svjedocenja zrtava koje MZ tu i tamo koristi. Kolege iz HHO-a Prodanovic i Puhovski javno su se ogradili od Save Strbca.
koje godine :D su se ogradilie kolege iz HaHaOa od gospodina strbca ili strpca?
ma jebote to! sta veli ustavni sud RH ? je li njima savo zakon ?
za koga ti navijas dok krvaris za pravnu drzavu ?
Strbac, Srpca... svaka ti dala korektore:W
a njih dva su Savine kolege. ne moje. znam da su i 1999. izrazavali javnu ogradu spram njega. uostalom pitaj Prodanovica, on brani Cermaka.
naravno da savo prica o Hrvatskoj jer su njemu zrtve hrvatskih Srba sredstvo da ostvari politicki cilj - krajinsku drzavnost gdje bi on bio vlast, i ta izjava koju ti prepricavash puno je starija nego sto hoces prikazati. najmanje pet godina je stara, nije izrecena jucer.
a ako su ti jedini argumenti lektorsko/korektorske primjedbe u mentalnom si rangu Vojislava Seselja, koji nije razumeo optuznicu jer su mu je citali na hrvatskom jeziku.
i ne zaboravi da je 18. 03. sud povodom tuzbe Vesne Levar protiv RH.
volio bih da sto duze budes sposoban biti na forumu da ti svakom sudski potvrdjenom cinjenicom, koju si prethodno omalovazavao, mogu uznemirvati san.:bljak:
QUESTION
14.03.2004., 22:04
ne zaboravi da je 18. 03. sud povodom tuzbe Vesne Levar protiv RH.
...a tko kaze da je Levar uopce ubijen...nikada se s verzijom da je sam "prckao" sa bombom nije izaslo u javnost, jer tada to SDP-u nije odgovaralo !? Poznato je da je tijekom rata Levar izradjivao i postavljao razno razne eksplozivne naprave po ratistu !
WeM kaže:
pa te granate su dobrim dijelom padale pod zastitom UN-a ! okej, pucali su srbi, ali su bili pod zastitom UN-a!
14.03.2004., 23:34
ch'i kaže:
Ch'i je postavio listu ubijenih ljudi tijekom prve polovice devedesetih,
Krivo si me shvatio/la. Ukazujem na to da ako netko bez previse problema moze postaviti listu na internet - u kojoj ima dosta informacije - izjave sa srpske strane o hrvatskom tajenju ispadaju upravo kao ono sto jesu - lazi.
SvogaTelaGospodar
14.03.2004., 23:48
Spot Perdita kaže:
Krivo si me shvatio/la. Ukazujem na to da ako netko bez previse problema moze postaviti listu na internet - u kojoj ima dosta informacije - izjave sa srpske strane o hrvatskom tajenju ispadaju upravo kao ono sto jesu - lazi.
spot perdita, ti si se izgleda odlučila za ulogu apologete zločinaca?
btw...dobar ti je pokušaj braniti thompsona na nizozemskom forumu..na tvoju žalost nizozemci nisu popušili...vidiš, dobro dođe kad čovjek zna dutch :p
spot perdita brani thompsona (http://www.at5.nl/forum/discussie/berichten.asp?topic=51&msg=16242)
Spot Perdita
14.03.2004., 23:54
SvogaTelaGospodar kaže:
spot perdita, ti si se izgleda odlučila za ulogu apologete zločinaca?
btw...dobar ti je pokušaj braniti thompsona na nizozemskom forumu..na tvoju žalost nizozemci nisu popušili...vidiš, dobro dođe kad čovjek zna dutch :p
spot perdita brani thompsona (http://www.at5.nl/forum/discussie/berichten.asp?topic=51&msg=16242)
Sto Thompson ima ovom temom ja ne znam.
Ne shvacam sto je poanta ovoga izvodenja, pogotovu ako osoba pise istim nickom.
Molim te, mozes li mi objasniti sto nesto banalno kao koncert ili neki pjevac ima sa temom, ,koja je sve osim banalna? Izgleda da su tebi neke stvari za ruganje, a meni je ova tema ozbiljna.
Provociraj ti ljude - nije ti bas prvi put, jer to toliko cesto radis da bi se moglo pomisliti da upravo zbog toga i dolazis na forum - ali time samo pokazujes kakav si sam.
On topic:
Ja sam napisala komentar glede stava srpske strane , misljenje koje sam vec i prije (globalno)izjasnila.
SvogaTelaGospodar kaže:
:ziba: :rolleyes:
Spot Perdita kazˇe:
na kojem ti jeziku mislish?
tvoj hrvatski koji pokushavash pisati ne razumijem.:confused:
Spot Perdita
15.03.2004., 00:53
ch'i kaže:
na kojem ti jeziku mislish?
tvoj hrvatski koji pokushavash pisati ne razumijem.:confused:
Ch'i , ako nesto ne razumijes ne znaci automatski da je za to netko drugi kriv ;)
Kazem ovo: srpski rezim tvrdi kako je sve to bila velika zavjera da se istrijebi hrvatske Srbe kao narod. Uz to se zlocini koji su pocinjeni tijekom '91 - '95 taje( barem po njihovome).
Da je to istina, ti ne bi ni znao/la te zlocine, kamoli da bi mogao postaviti spisak na internet.
Koriste se termini kao sto su "deportacija" ( u optuznici), u nekim medijima se spominje "genocid". Mislim da je jasno sto ti termini impliciraju.
revolution
15.03.2004., 00:55
kriju!
ne taje kvragu...KRIJU
Spot Perdita
15.03.2004., 00:57
revolution kaže:
kriju!
ne taje kvragu...KRIJU
Pa dobro, otkud Ch'i -ju onda onaj detaljni spisak?
SvogaTelaGospodar
15.03.2004., 00:58
Spot Perdita kaže:
Sto Thompson ima ovom temom ja ne znam.
onaj tko brani neonacističke postupke neke osobe (thompson) i sam zastupa iste ili vrlo slične svjetonazore. tebi je pak stalno nešto čudno, srčeko. stalno nam se nešto isčuđavaš, i jako čudno odgovaraš, kao da nisi s ovog svijeta.
sama činjenica da započinješ apologetsku temu o nećemu što normalni ljudi preziru ili se klone, je vrlo indikativna.
Ne shvacam sto je poanta ovoga izvodenja, pogotovu ako osoba pise istim nickom.
Molim te, mozes li mi objasniti sto nesto banalno kao koncert ili neki pjevac ima sa temom, ,koja je sve osim banalna? Izgleda da su tebi neke stvari za ruganje, a meni je ova tema ozbiljna.
sve što pišeš na ovom forumu je nekakvo autistično ponavljanje svoje mantre...srbi,srbi,srbi.. ukoliko ne možeš smisleno sudjelovati u razgovoru, postavljati i odgovarati na pitanja, debatirati, nema smisla uključivati se u teme. pogledaj na što liče upisi nicka WeM. ti si vrlo, vrlo blizu.
Provociraj ti ljude - nije ti bas prvi put, jer to toliko cesto radis da bi se moglo pomisliti da upravo zbog toga i dolazis na forum - ali time samo pokazujes kakav si sam.
On topic:
Ja sam napisala komentar glede stava srpske strane , misljenje koje sam vec i prije (globalno)izjasnila.
ako netko provocira onda si to ti. evo ti gore tvoja mantra - srbi.
ukoliko nisi do sada skužila ovaj topik govori o zločinima hrvata u hrvatskoj. ne srba. ne srba. ne srba. ne srba. ne srba. ne u srbiji. ne u srbiji. ne u srbiji. ne u srbiji. u hrvatskoj. u hrvatskoj. u hrvatskoj.
jel jasnije, stroju jedan? :bonk: :zvrko:
revolution
15.03.2004., 01:01
:confused:
e nemam pojma otkud chi'ju spisak samo ti hocu rec da si u svom postu (ovom zadnjem) napisao/la TAJE a ja na to popizdim jer ne podnosim te istocnizme ipak tome nije mjesto na jednom hr forumu i previse tog gutamo ovdje
te stoga poentirah da se umjesto TAJE fino veli KRIJU
a moze i skrivaju, sakrivaju....
:top:
SvogaTelaGospodar
15.03.2004., 01:02
Spot Perdita kaže:
Pa dobro, otkud Ch'i -ju onda onaj detaljni spisak?
od HHO-a. a otkud njima? nazovi i pitaj.
problem je u tome što se za dio zločina zna, zna se i kako su organizirani, tko ih je izveo, zna se tko su žrtve i unatoč tome nikom ništa.
reci, je li to u redu?
revolution
15.03.2004., 01:10
"spisak"postiran na ovom topicu je izvorno iz casopisa Hrvatska ljevica, doticni broj je izasao 1998, zbog tog teksta (objavljenog u "pismima citatelja") Ivan Bobetko je naplatio dusevne boli u iznosu od 100 000 kuna.
podaci su skupljeni na temelju evidencija nevladinih organizacija (unhcr, osce i sl) na podrcju siska.
rijec je o civilima. srbima.
Spot Perdita kazˇe:
Ch'i , ako nesto ne razumijes ne znaci automatski da je za to netko drugi kriv ;)
Kazem ovo: srpski rezim tvrdi kako je sve to bila velika zavjera da se istrijebi hrvatske Srbe kao narod. Uz to se zlocini koji su pocinjeni tijekom '91 - '95 taje( barem po njihovome).
Da je to istina, ti ne bi ni znao/la te zlocine, kamoli da bi mogao postaviti spisak na internet.
Koriste se termini kao sto su "deportacija" ( u optuznici), u nekim medijima se spominje "genocid". Mislim da je jasno sto ti termini impliciraju.
shto mislish na nekom drugom jeziku.
ovako, boli mene k.... sto srpski rezim misli i tvrdi o Hrvatskoj, dok nam ne zveckaju oruzjem.
popis je iz Hrvatske dva broja Hrvatske ljevice koje je netko postavio na net. Ima i link. najbolje ukucaj u google "Zlocini Sisak" pa ces nach.
Sa strane "srpskog rezima" pocinjeno je najvise zlocina na prostoru bivse YU i kod njih je proces "tajenja" zlochina bio kompleksniji nego kod nas. tamo su se i mediji rijedje o tome oglasavali nego u nas. tek nedavno je pocelo sudjenje za zlocin u Vukovaru. Mi smo ipak Gospic odradili, itd... A ovaj popis nestalih/ubijenih u Sisku za sada je nesluzben. Nastao je prikupljanjem informacija iz razlicitih izvora, uglavnom od obitelji zrtava, susjeda, svjedoka koji se josh uvijek javno boje progovoriti. Obzirom na sustavnost i razmjer zlocina, po meni, najtez ratni zlocin nad ne Hrvatima u RH, tek sad je dosao na dnevni red. I mediji su isli logikom od lakseg ka tezem, od pojedinacnog ka opcem... didakticki postupak sa senzibilnim ucenicima...
izuzetak od ovog pravila je slucaj Gospic, zbog specificnosti glavnih aktera izvrsenja zlocina, i zbog posebnosti svjedoka koji su o njemu progovorili. :w
SvogaTelaGospodar
15.03.2004., 01:17
revolution kaže:
rijec je o civilima. srbima.
a ne, ne...nisu to civili
svaki od njih je imao bar po jedan šmajser i par bombi kod sebe...zapravo radilo se o teroristima-samoubojicama omotanim dinamitom.
da ih se nije likvidiralo, pobili bi sve i danas nas ne bi bilo. ni nas ni rvacke.
i zato vječna fala braniteljima.
molim minutu šutnje za sve braniteljima koji su likvidirali teroriste sa "spiska" :Prd:
Spot Perdita
15.03.2004., 01:18
SvogaTelaGospodar kaže:
(...)
ako netko provocira onda si to ti. evo ti gore tvoja mantra - srbi.
ukoliko nisi do sada skužila ovaj topik govori o zločinima hrvata u hrvatskoj. ne srba. ne srba. ne srba. ne srba. ne srba. ne u srbiji. ne u srbiji. ne u srbiji. ne u srbiji. u hrvatskoj. u hrvatskoj. u hrvatskoj.
jel jasnije, stroju jedan? :bonk: :zvrko:
Vidis, ja sam mislila da je ova tema o ubijanju civila tijekom rata. Tvoja opsjednutost nacionalnostima mi bas nije jasna.
Na Ch'i -ovoj spisku se spominje covjeka komu su kosti polomljene, pa je ubijen metkom.
Drugome su maskirani upali u kucu i ubili ga. Smijesno, zar ne? :mad: :mad:
Ti racunao pridonijeti diskusiji uvlaceci nekog Thompsona(i vrijedanjem, vidi gore). Pogledaj se u ogledalo. Ti si taj koji omalovazava mrtve.
Ili jos bolje, napokon procitaj spisak koji je Ch'i postavio.
Spot Perdita kazˇe:
Vidis, ja sam mislila da je ova tema o ubijanju civila tijekom rata. Tvoja opsjednutost nacionalnostima mi bas nije jasna.
Na Ch'i -ovoj spisku se spominje covjeka komu su kosti polomljene, pa je ubijen metkom.
Drugome su maskirani upali u kucu i ubili ga. Smijesno, zar ne? :mad: :mad:
Ti racunao pridonijeti diskusiji uvlaceci nekog Thompsona(i vrijedanjem, vidi gore). Pogledaj se u ogledalo. Ti si taj koji omalovazava mrtve.
Ili jos bolje, napokon procitaj spisak koji je Ch'i postavio.
ti civili ubijeni su 1991./1992. tada je bio rat, zar ne? ubijeni su na dijelu teritorija RH koji su cijelo vrijeme kontrolirali HV i MU.
za zrtve koje su pronadjene, pa i josh u relativno "ocuvanom" stanju patolog sisacke bolnice ustanovio je kakve su ozljede pretrpjele, i tocno od kojih su usmrcene. "premlacen, pa dokrajcen metkom". Maskirani su upadali u kuce i ubijali. Sto je tu cudno. Pa na koji su nacin odvodili civile iz Gospica i Karlobaga. uglavnom maskirani. Al se ipak znalo tko je bio maskiran. neke su po glasu, gestama, prepoznali svjedoci/zrtve/prezivjeli, a neke su odali njihovi sudruzi, kao u slucaju Lipove Glavice, gdje su Ivan Dasovic i Mirko Kasumovic tvrdili da su samo pucali u zemlju, a da je Mirko Norac vikao: Pucaj! Tko nije pucao?!
Po svemu sudeci, za kasnije saznavanje svih okolnosti ratnog zlocina (sto dogadjaji u Sisku jesu jer je za vrijeme rata, u nekoliko mjeseci na jednom manjem podrucju ubijeno vise osoba "neprijateljske" nacionalnosti), "kriva" je i cnjenica da je u kolovozu 1992. smrtno stradao pod do kraja nerazjasnjenim okolnostima Jadranko Garbin zapovjednik jedinice specijalne policije "Vukovi" koja je odradila vecinu odvodjenja. Vidim da te zivo zanima ova tema pa nastavi pitati sto ti nije jasno.
Spot Perdita
15.03.2004., 01:37
revolution kaže:
:confused:
e nemam pojma otkud chi'ju spisak samo ti hocu rec da si u svom postu (ovom zadnjem) napisao/la TAJE a ja na to popizdim jer ne podnosim te istocnizme ipak tome nije mjesto na jednom hr forumu i previse tog gutamo ovdje
te stoga poentirah da se umjesto TAJE fino veli KRIJU
a moze i skrivaju, sakrivaju....
Onda smo se mimoisle :)
SvogaTelaGospodar
15.03.2004., 01:42
ch'i kaže:
Po svemu sudeci, za kasnije saznavanje svih okolnosti ratnog zlocina (sto dogadjaji u Sisku jesu jer je za vrijeme rata, u nekoliko mjeseci na jednom manjem podrucju ubijeno vise osoba "neprijateljske" nacionalnosti), "kriva" je i cnjenica da je u kolovozu 1992. smrtno stradao pod do kraja nerazjasnjenim okolnostima Jadranko Garbin zapovjednik jedinice specijalne policije "Vukovi" koja je odradila vecinu odvodjenja. Vidim da te zivo zanima ova tema pa nastavi pitati sto ti nije jasno.
hm vukovi...specijalna policija...:bljak:
meni ovo više sliči na KKK..neprijateljska nacionalnost ili kriva boja kože, same difference
SvogaTelaGospodar kazˇe:
hm vukovi...specijalna policija...:bljak:
meni ovo visˇe slicˇi na KKK..neprijateljska nacionalnost ili kriva boja kozˇe, same difference
Bivsi milicijski inspektor Jadranko Garbin, kojem su u socijalizmu sudili zbog povezanosti s albanskom zlatarskom (kasnije narko) mafijom okupio je nekadasnje novozagrebacke delikvente, neki su imali i medjunarodne kaznene prijave, i zaposlio ih na "antiteroristickom" poslu odvodjenja nepozeljnih civila u Sisku. Kad se "Garbin" otgnuo konroli, N.K. u udbi znan kao "Bokser" dobio je zadatak ubiti ga, sto je uspjesno i ucinio na zagorskoj magistrali 1992. "Bokser" je inace u socijalzmu radio u miliciji i bio je svjedok tuzilastva u procesu protiv Garbina u socijalizmu. Svjedok u istom procesu bio je i nedavnoo ubijeni mafijaski brat Marko Slisko. Tako komplicirano, a tako jjednostavno. :cool:
SvogaTelaGospodar
15.03.2004., 02:03
ch'i kaže:
Tako komplicirano, a tako jjednostavno. :cool:
što je bio glavna motivacija ubojicama, što su dobili kao nagradu?
go2slep
15.03.2004., 07:09
SvogaTelaGospodar kaže:
što je bio glavna motivacija ubojicama, što su dobili kao nagradu?
Z4
Frclopir i Revolution,
Lijepo Vas molim da ne zachatavate topic.
Hvala,
P.
pallasino,
daj prosudi imaju li ch'i postovi veze s povodom ovog topika ?
frčlopir
15.03.2004., 08:57
postrojbe specijalne policije nikada nisu imale vlastite nazive izuzev alfi, a ni to nije bilo ime već ustrojstveni odjeljak, Vukovi su gardijska brigada...mislim sada već-bili su- :rolleyes: šta se desi kad su čovjeku glavni izvor informacija Nacional i Globus:rolleyes:
go2slep
15.03.2004., 09:18
WeM kaže:
pallasino,
daj prosudi imaju li ch'i postovi veze s povodom ovog topika ?
Ja mislio da se govori o zločinima koji su Hrvati radili nad Srbima otkako je Tuđman postao predsjednik
i običnim kriminalnim zločinima gdje su popljačkali sve što je stvoreno dotad u Hrvatskoj i da se radi samo o tome da raspravimo koliko je i on odgovoran za to
Spot Perdita
15.03.2004., 13:00
go2slep kaže:
Z4
Ne zna ti on sto je to.
Spot Perdita
17.03.2004., 17:46
ch'i kaže:
shto mislish na nekom drugom jeziku.
ovako, boli mene k.... sto srpski rezim misli i tvrdi o Hrvatskoj, dok nam ne zveckaju oruzjem.
popis je iz Hrvatske dva broja Hrvatske ljevice koje je netko postavio na net. Ima i link. najbolje ukucaj u google "Zlocini Sisak" pa ces nach.
Sa strane "srpskog rezima" pocinjeno je najvise zlocina na prostoru bivse YU i kod njih je proces "tajenja" zlochina bio kompleksniji nego kod nas. tamo su se i mediji rijedje o tome oglasavali nego u nas. tek nedavno je pocelo sudjenje za zlocin u Vukovaru. Mi smo ipak Gospic odradili, itd... A ovaj popis nestalih/ubijenih u Sisku za sada je nesluzben. Nastao je prikupljanjem informacija iz razlicitih izvora, uglavnom od obitelji zrtava, susjeda, svjedoka koji se josh uvijek javno boje progovoriti. Obzirom na sustavnost i razmjer zlocina, po meni, najtez ratni zlocin nad ne Hrvatima u RH, tek sad je dosao na dnevni red. I mediji su isli logikom od lakseg ka tezem, od pojedinacnog ka opcem... didakticki postupak sa senzibilnim ucenicima...
izuzetak od ovog pravila je slucaj Gospic, zbog specificnosti glavnih aktera izvrsenja zlocina, i zbog posebnosti svjedoka koji su o njemu progovorili. :w
Nisi ni ti kriv sto se u hrvatskom jeziku ne pise "sh" :)
Vidis, ne trebam ti ja probati misliti na hrvatskom: ako nesto ne shvacas, uvijek me mozes pitati za pojasnjenje :)
On topic:
Evo informacije koju sam uspjela sakupiti.
Zna se za Pakracku Poljanu, za Sisak, za Gospic, za dogadaje nakon Oluje.
Hrvatska to procesuira, pise se o tome itd.(barem sam tako informirana).
Stvar je u tome da se po medijima jos uvijek pise isto kao '91. Pa i u srpskim medijima. Kao sto si rekao, dok ne zvecku oruzjem.....Medutim, cinjenica da mediji pisu isto kao trinaest godina unazad, da u Srbiji - ukoliko znam - zlocini pocinjeni na teritoriju Hrvatske nisu procesuirani (mislim da je srpski sud jedino procesuirao neke zlocine pocinjene nad Albancima na Kosovu), ukazuje na to da ce se vrlo tesko uspostaviti neki mir na ovim podrucjima.
Bilo bi i izravno naivno pomisliti da mozemo utjecati na stvari koje po svojoj prirodi spadaju van "nase sfere".
revolution
17.03.2004., 17:58
[/B][/QUOTE] Stvar je u tome da se po medijima jos uvijek pise isto kao '91.
:D
ok, imam pitanje- u kom smislu? ako mislis na Hr medije, vjerojatno impliciras na "nedavno osamostaljenje Hrvatske"(tvoja recenica od neki dan)?
ili?
da u Srbiji - ukoliko znam - zlocini pocinjeni na teritoriju Hrvatske nisu procesuirani (mislim da je srpski sud jedino procesuirao neke zlocine pocinjene nad Albancima na Kosovu),
ma nisu JEDINO (:confused: ) nad albancima, prorostaj jos malo po guglu...(a drugi par postola je kaj bu bilo s tim sudjenjima)
dakle, da, sude za ovcaru. to ne mogu izbjeci kad je djej en ej bila involved. ostalo, tesko, zbog neproglasenja ratnog stanja(pa ce daklem, ici na nepriznavanje bilo kakve veze s raznim marticima, belim orlovima i slicnim "formacijama" kao njihovim ili -bliskim)
no i opet moram ukljucit svoje gramaticke senzore
nije "van" nego izvan
nije "po svojoj prirodi"nego naravi
zparavo, cak mozemo reci "po prirodi stvari" ali "po svojoj naravi" ipak je hrvatski zvucnije
;)
Spot Perdita
21.03.2004., 00:39
revolution kaže:
no i opet moram ukljucit svoje gramaticke senzore
nije "van" nego izvan
nije "po svojoj prirodi"nego naravi
zparavo, cak mozemo reci "po prirodi stvari" ali "po svojoj naravi" ipak je hrvatski zvucnije
Da se malo uvazavam. Pise se "Capitol (city) of the West Balkans" :)
Revolution kaze:
:D
ok, imam pitanje- u kom smislu? ako mislis na Hr medije, vjerojatno impliciras na "nedavno osamostaljenje Hrvatske"(tvoja recenica od neki dan)?
ili?
Ljudi jos uvijek misle da je to Jugoslavija. Na podforumu "dijaspora" ti ima tema "balkan", gdje se specificno o ovome govori, cak se i spominje da ljudi u Hrvatskoj nisu svjesni toga i da to ponekad i ne povjeruju kad im se kaze da je tako.
A mediji kada spominju, jos uvijek pisu iste price, zanemarajuci vremensku razliku od vise nego deset godina. Ali ovo zadnje se ni ne moze bas predbacivati stranim medijima ;)
Revolution kaze:
ma nisu JEDINO (:confused: ) nad albancima, prorostaj jos malo po guglu...(a drugi par postola je kaj bu bilo s tim sudjenjima)
dakle, da, sude za ovcaru. to ne mogu izbjeci kad je djej en ej bila involved. ostalo, tesko, zbog neproglasenja ratnog stanja(pa ce daklem, ici na nepriznavanje bilo kakve veze s raznim marticima, belim orlovima i slicnim "formacijama" kao njihovim ili -bliskim)
To sto govoris moze biti, zato sam u prijasnjem upisu i pisala "ukoliko znam".
Nije stvar ni sudenje koliko znak da se sprema bilo kakvo sudenje. Sa time hocu reci da nisam primjetila bilo kakvu promjenu. Vec sam napisala "dok ne zvekcu oruzjem....ali nema potrebe biti naivan".
jackson
21.03.2004., 01:41
trebo ga je neko optuziti za totalno devastiranje gornjeg vakufa
Molim vas da obrišete avatar ovog jadnika (Nick SvogaTelaGospodar) koji u ruci drži svoj penis.
http://www.forum.hr/avatar.php?userid=6743&dateline=1079646582
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.