View Full Version : Regionalna liga
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
prof. Ivanković
15.01.2012., 13:58
Evo ga,točno sam znao....WSG crno na bijelo sve na piše
:lol:
jel to misliš na ovo? :rofl::rofl::rofl:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=37581502&postcount=2915
:rofl::rofl:
Crno na bijelo piše da bi godišnji troškovi jednog kluba u regionalnom smeću iznosili 3 milje kuna, a do te računice je došao tak da je trećina iznosa "ostali troškovi" :lol:
Nisam ja svoje vrijeme našel na cesti micek, ova njegova "računica" se da razjebat na toliko nivoa da bi mi za post trebalo dva sata, a kao što rekoh svoje vrijeme jako cijenim i nemam baš nikakvu namjeru natezat se s dječurlijom koja se igra "regionalne lige" po veličini grada i kojoj trećina proračuna jednog kluba nosi naziv "ostalo" :rofl:
I nije "na piše", nego napiše
Nije u kunama nego u eurima!
Ja nisam nikakva dječurlija jer imam 37 godina i ekonomist sam po struci!
Nema smisla raspravljati s likovima koji samo podjebavaju i pametuju na forumu, a neznaju ništa sami konstruktivno napisati.
To je nažalost tako da na većini foruma su glavnu riječ preuzele budale!
Ja sam svoje napisao tko je pametan shvatiti će, a tko nije ja mu tu ne mogu pomoći :)
Sad odoh se spremati za odlazak na hokej :) bar imamo u tome neku zanimljvu ligu i moderni uređeni klub jer u nogometu su nažalost uglavnom glupani i kriminalci u klubovima i savezima pa ne mogu napraviti slično natjecanje!
Dragon3
15.01.2012., 14:37
Čitaš podatke iz almanaha yu fudbal 89-90 :) evo imam ga pred sobom
Pa Osijek je bio slab te sezone završio je ligu na 15. mjestu pa je to bio jedan od razloga pada posjeta, ali evo protiv velike četvorke
10.9.1989. Dinamo 12468
5.11.1989. kad je već malo i hladno Hajduk 6351
3.4.1990. Crvena Zvezda 6852
29.4. pred kraj sezone Partizan 1516
Vidi podatke za Dinamo
30.7.1989. Spartak 10279
13.8.1989. Vojvodina 12287
27.8.1989. Želejzničar 8026
17.9.1989. Hajduk 40341
1.10.1989. Radnički NIš 11308
15.10.1989. Rijeka 8123
5.11.1989. Sarajevo 6179
19.11.1989. Olimpija 8303
3.12.1989 znači zima Velež Mostar 9513
17.12.1989. Sloboda Tuzla 9513
25.2.1990. Vardar 16189
11.3.1990. Osijek 13437
25.3.1990. Partizan 27215
8.4.1990. Borac Banja Luka 9749
22.4.1990. Budućnost Podgorica(onda Titograd :) )12276
29.4.1990. Rad (Beograd) 8438
13.5.1990. Crvena Zvezda nema podataka utakmica službeno izgubljena zbog nereda koji su izazvali oni četnici, onda su nažalost već pomalo dolazili vjetrovi rata :(
Bez utakmice sa Zvezdom s kojom se Dinamo borio za prvaka prosjek je bio 13198 gledatelja!
Ja u kope ti u špade :503:
Ti si spominjao Osijek i ja sam ti stavio Osijek. Ti mi izvučeš Dinamo kad se borio za prvaka. Velika četvorka je uvijek bila priča za sebe a ova posjeta jedino dokazuje da se pred 20-godina na stadion dolazilo gledat dinamo a ne protivnika.
daj onda podatke izbaci podatke za Rijeku. ;)
Možda bi bilo dobro organizirat nekakav balkanski turnir u proljetnom djelu sezone kad ionako svi ispadnemo iz
eu kupova
Bankina
15.01.2012., 14:56
Ja nisam nikakva dječurlija jer imam 37 godina i ekonomist sam po struci!!
Zali boze struke i te tvoje diplome, samo jos jedan dokaz da diplome k ne vrijede u ovoj drzavi...
Mislim mene bi bilo sram da sam ekonomist po struci (jos gore ako sam dipl. ekonomist) i da uopce idem razmisljat o projektu regionalna liga, sa trzistima koja su brat bratu sirotinjska, mislim svakome imalo normalnom liku je jasno da bi ta citava ideja nakon pocetne euforije propala neslavno u roku od par godina :kava:
Vi ljudi pricate o svemu koda mi imamo rjesenu infrastrukturu, koda imamo top struku, top igrace i top menadere po klubovima pa ono jedino je liga stvarno problem zasto nema gledatelja :504:
Osim toga nije mi jasno koji bi to biznismen, koje poduzece koje je teskim i postenim radom steklo svoje novce ulozili neku cifru u to natjecanje (naravno pricamo o ciframa koje su postene a ne o simbolicnim pizdarijama tipa dok ste u lp nosite nasu reklamu a mi cemo dat mil kn za to, inace nas netrebate reklamirati :504:)
prvo i osnovno sve te države trebaju sredit svoje ekonomije i korupciju jer u ovakvom stanju u kakvom su sve države ex yu
sport je besmislen . Imamo regionalnu ligu u košarci pa dje su rezultati u europi, u vaterpolu, i na kraju rukomet
Ja u kope ti u špade :503:
Ti si spominjao Osijek i ja sam ti stavio Osijek. Ti mi izvučeš Dinamo kad se borio za prvaka. Velika četvorka je uvijek bila priča za sebe a ova posjeta jedino dokazuje da se pred 20-godina na stadion dolazilo gledat dinamo a ne protivnika.
daj onda podatke izbaci podatke za Rijeku. ;)
Onda se dinamo borio za prvaka,i imao je publike koliko je imao,dok je danas dinamo prvak zadnjih 7 godina,i u tih 7 godina ne moze skupit publike koliko je mogao onda u jednu polusezonu. Dakle,kad znas cinjenice,kako ne znas sto je ljudima bilo draze?
Ja trolam? Pa veća trolarija od moje je spominjanje uključivanja naših klubova u regionalne lige s austrijskim i švicarskim klubovima.
Odi na neku austrijski ili švicarski nogometni forum i upitaj ih bi li ikada stupili u regionalnu ligu s balkanskim klubovima. Odi i upitaj ih bi li uopće krenuli i u kakvu regionalnu nogometnu ligu. Ismijali bi te na način da se više ne bi vratio na internet, kamoli na taj forum.
Ustvari, cijela ova tema je takav troll thread da je odmah treba zatvoriti.
da, pokazao si zavidnu razinu poznavanja problematike, zakona, ljudskih prava :rofl: ali ja sam ciljao na ovo:
da mi se da našo bi ti još desetak takvih primjera u na zadnjih nekoliko stranica. No nisi vrijedan tog vremena :kava:
Jesam,pokazao sam u 2 min pisanja posta,na koji se nacin rjesava problem huliganizma.
Da imas argumente me demantirat,onda bi me demantirao ili argumentirao,a nisi. Jer ne mozes.
Proud to be
15.01.2012., 16:34
Onda se dinamo borio za prvaka,i imao je publike koliko je imao,dok je danas dinamo prvak zadnjih 7 godina,i u tih 7 godina ne moze skupit publike koliko je mogao onda u jednu polusezonu. Dakle,kad znas cinjenice,kako ne znas sto je ljudima bilo draze?
Ja ti garantiram da ovaj mamićev Dinamo sutra krene igrati regionalnu ligu ne bi imao jednog posjetitelja više u prosjeku. Baš naprotiv.
WOODOO CHILE
15.01.2012., 16:39
Nema smisla raspravljati s likovima koji samo podjebavaju i pametuju na forumu, a neznaju ništa sami konstruktivno napisati.
To je nažalost tako da na većini foruma su glavnu riječ preuzele budale!
Ja sam svoje napisao tko je pametan shvatiti će, a tko nije ja mu tu ne mogu pomoći :)
Sad odoh se spremati za odlazak na hokej :) bar imamo u tome neku zanimljvu ligu i moderni uređeni klub jer u nogometu su nažalost uglavnom glupani i kriminalci u klubovima i savezima pa ne mogu napraviti slično natjecanje!
I ja sam ekonomist po struci,pa znam iz prve ruke da ti to nije nikakav argument.
Sa ovim zadnjim si ionako dovoljno rekao.Zalutao si sinko.
Ja ti garantiram da ovaj mamićev Dinamo sutra krene igrati regionalnu ligu ne bi imao jednog posjetitelja više u prosjeku. Baš naprotiv.
To se tehnicki niti nebi moglo ostvarit.
Moze se ic u realizacuju RL tek kad maminjo&co. bude iza resetaka.
I jos nesto. Dinamo nije imao publiku ni od '95-2000 godine,tako da...maminjo i nema bas puno veze s tim.
Proud to be
15.01.2012., 16:51
To se tehnicki niti nebi moglo ostvarit.
Moze se ic u realizacuju RL tek kad maminjo&co. bude iza resetaka.
I jos nesto. Dinamo nije imao publiku ni od '95-2000 godine,tako da...maminjo i nema bas puno veze s tim.
Je, kad se rješimo svojih kriminalaca onda idemo u saveze sa inozemnim kriminalcima. Što bi imali čist i nekorumpiran nogomet.
Maminjo ti inače, i jedini javno gura ideju za yugo ligu. Makar on javno govori i da zna sve pesme zvezde i partizana i da smo svi jugoslaveni među koje je netko stavio granice, pa mi to i mogu shvatiti za razliku od nekih na ovom topicu.
Dinamo nije bio Dinamo od '95-2000 godine, tako da... "maminjo" i te kako ima veze s time. Samo kaj se nije zvao maminjo nego nekak drugačije.
Mislis zatvorit temu kao sto bi trebalo zatvorit hnl? Ako je tako,slazem se. Gasi temu,gasi hnl. Tko to ionako gleda?
HNL je nešto realno, nešto što postoji.
RL je nešto irealno, nešto što ne postoji.
Jesam,pokazao sam u 2 min pisanja posta,na koji se nacin rjesava problem huliganizma.
Da imas argumente me demantirat,onda bi me demantirao ili argumentirao,a nisi. Jer ne mozes.
tvoja ideja je protuustavna i krši ljudska prava te je samim time neozbiljna i glupa.
jedna rečenica :kava:
Je, kad se rješimo svojih kriminalaca onda idemo u saveze sa inozemnim kriminalcima. Što bi imali čist i nekorumpiran nogomet.
Maminjo ti inače, i jedini javno gura ideju za yugo ligu. Makar on javno govori i da zna sve pesme zvezde i partizana i da smo svi jugoslaveni među koje je netko stavio granice, pa mi to i mogu shvatiti za razliku od nekih na ovom topicu.
Dinamo nije bio Dinamo od '95-2000 godine, tako da... "maminjo" i te kako ima veze s time. Samo kaj se nije zvao maminjo nego nekak drugačije.
Znam za te maminjove ideje,iako sam i ja za RL,ne mora to nuzno bit jugoliga.
Nije se zvao dinamo,ali po svim pravnim aktima,to je jedan te isti klub,nisam bas primjetio da je ovaj danasnji krenio iz zadnje lige,a ti?
tvoja ideja je protuustavna i krši ljudska prava te je samim time neozbiljna i glupa.
jedna rečenica :kava:
U cemu krsi ljudska prava?
Proud to be
15.01.2012., 17:06
Znam za te maminjove ideje,iako sam i ja za RL,ne mora to nuzno bit jugoliga.
Nije se zvao dinamo,ali po svim pravnim aktima,to je jedan te isti klub,nisam bas primjetio da je ovaj danasnji krenio iz zadnje lige,a ti?
Nisam govorio o pravnim aktima nego da bi ta "sitnica" mogla zasmetati navijačima, kad si se već pozvao na to razdoblje u kojem je kao sve bilo normalno :rolleyes: pa publike i dalje nije bilo.
U cemu krsi ljudska prava?
u tome da svi imaju jednako pravo pred zakonom. u tvojoj ideji nemaju :kava:
Nisam govorio o pravnim aktima nego da bi ta "sitnica" mogla zasmetati navijačima, kad si se već pozvao na to razdoblje u kojem je kao sve bilo normalno :rolleyes: pa publike i dalje nije bilo.
Ti si indirektno priznao da je dinamo jedino bio normalan u jugoligi.
u tome da svi imaju jednako pravo pred zakonom. u tvojoj ideji nemaju :kava:
Kako nemaju?
Proud to be
15.01.2012., 17:18
Ti si indirektno priznao da je dinamo jedino bio normalan u jugoligi.
I, da pogodim, samo je jugoliga način da opet postane normalan?:s
Ulaskom u jugoligu Mamić će automatski u zatvor, a Dinamo će se vratit navijačima?
Valjda ju zato i zagovara toliko :s
Kako nemaju?
priča o tučnjavi u vatrogasnom domu i na stadionu.
ne da mi se ponavljat iste rasprave ponovno. Ionako imaš selektivno pamćenje i da ti i idem nešto objašnjavat prekosutra ćeš se opet pravit glup.
priča o tučnjavi u vatrogasnom domu i na stadionu.
ne da mi se ponavljat iste rasprave ponovno. Ionako imaš selektivno pamćenje i da ti i idem nešto objašnjavat prekosutra ćeš se opet pravit glup.
Da si pratio temu na kvalitetan nacin,onda bi znao da sam mikijev zakon prosirio i na vatrogasce i na sve ostale. Tako da nema diskriminacije i nije protuustavna.
Proud to be
15.01.2012., 17:42
Da si pratio temu na kvalitetan nacin,onda bi znao da sam mikijev zakon prosirio i na vatrogasce i na sve ostale. Tako da nema diskriminacije i nije protuustavna.
To je onaj di će svaki sudionik bilo koje tučnjave biti osuđen na 12 godina zatvora zbog pokušaja ubojstve? :s
:D
To je onaj di će svaki sudionik bilo koje tučnjave biti osuđen na 12 godina zatvora zbog pokušaja ubojstve? :s
Samo ako ce se ukljucit vise od 10 ljudi.
Ako sam dobro shvatio (po prethodnim postovima) ti bi svaku tučnjavu okarakterizirao kao pokušaj ubojstva s kaznom od minimalno 10 godina robije?
Nisam se već dugo ovako od srca nasmijao kao zadnjih dana čitajući tvoje ingeniozne ideje i konstrukcije na ovom podforumu, ali ovo je fakat vrh vrhova. Hvala frende. :top:
edit: da 10 ljudi :rofl::s
WOODOO CHILE
15.01.2012., 17:50
Miki,zar nije dosta?
Pretjeruješ čovječe..ovo je ozbiljan forum gdje zaljubljenici u nogomet pokušavaju i žele komentirati NOGOMET.
Zašto to radiš,čemu,kome???
Mikijev zakon gdje ljude šalješ na višegodišnju robiju zbog tučnjave?
I očekuješ nakon toga normalnu raspravu?
Proud to be
15.01.2012., 17:52
Samo ako ce se ukljucit vise od 10 ljudi.
Pardon :D
prof. Ivanković
15.01.2012., 18:43
Jesi zaposlen u ministarstvu financija? Mislim to bi onda objasnilo onu tvoju razradu prihoda i rashoda :rofl:
Ono je na razini šmrkavca od 14 godina koji razmišlja upisat ekonomsku
Dragon3
15.01.2012., 18:56
Pardon :D
Već vidim legendarne tučnjave 9 vs 9 sa izmjenama cjele navale kao na hokeju :lol:
nerazzurri
15.01.2012., 18:58
Već vidim legendarne tučnjave 9 vs 9 sa izmjenama cjele navale kao na hokeju :lol:
Nije, 4 vs 4 bi tribalo bit :D
i još jednog devetog ubacit kao jokera, on se tuče za one kojima lošije ide
Štrumfastičan
16.01.2012., 02:11
Pomlate se klinci sa Donje i Gornje Dubrave, ili recimo Selska vs. Faust.
I decki iz 3c su uhvaceni i osudeni na 12g zatvora, jer zakon mora biti prema svima isti.
Ako sam dobro shvatio (po prethodnim postovima) ti bi svaku tučnjavu okarakterizirao kao pokušaj ubojstva s kaznom od minimalno 10 godina robije?
Nisam se već dugo ovako od srca nasmijao kao zadnjih dana čitajući tvoje ingeniozne ideje i konstrukcije na ovom podforumu, ali ovo je fakat vrh vrhova. Hvala frende. :top:
edit: da 10 ljudi :rofl::s
:top:
Miki,zar nije dosta?
Pretjeruješ čovječe..ovo je ozbiljan forum gdje zaljubljenici u nogomet pokušavaju i žele komentirati NOGOMET.
Zašto to radiš,čemu,kome???
Mikijev zakon gdje ljude šalješ na višegodišnju robiju zbog tučnjave?
I očekuješ nakon toga normalnu raspravu?
Razmisljao sam cijelu noc,i stvarno sam dosao do zakljucka da sam mozda malo naporan,ALI ponovnim citanjem tvog posta,procitah da se ovdi komentira NOGOMET,e pa zasto ga ne komentirate?
Ja zagovaram nogomet na teritoriju ovog dijela europe,a vi govorite o politici,nasilju,prigovarate onom momku sta iznosi ekonomsku racunicu (a sami ne dajete nikakav protuargument),ama bas o svemu samo ne o balunu.
Nije, 4 vs 4 bi tribalo bit :D
i još jednog devetog ubacit kao jokera, on se tuče za one kojima lošije ide
Ne zaboravi da moze jedan od njih izgubit glavu,u tom slucaju bi opet svi odgovarali za smrt.
I sto je najgore od svega,vi meni prigovarate o mom radikalnom prijedlogu kazne,a nitko ne govori kako rijesit problem huliganizma. Konacno,dajte prijedlog.
pa zasto bi uopce stvarali problem huliganizma?
bez regionalne lige nece bit potrebe za rjesavanje tog problema, jel budimo realni ovi nasi "huligani" su nista prema onom sto bi nas dočekalo u toj regionalnoj ligi.
evo, ja sam rjesio problem huliganizma :lux:
pa zasto bi uopce stvarali problem huliganizma?
bez regionalne lige nece bit potrebe za rjesavanje tog problema, jel budimo realni ovi nasi "huligani" su nista prema onom sto bi nas dočekalo u toj regionalnoj ligi.
evo, ja sam rjesio problem huliganizma :lux:
Rjesnje je glupo,jer nisi rjesio kvalitetu nogometne igre.
WOODOO CHILE
16.01.2012., 14:13
I sto je najgore od svega,vi meni prigovarate o mom radikalnom prijedlogu kazne,a nitko ne govori kako rijesit problem huliganizma. Konacno,dajte prijedlog.Huliganizam kao nekakav problem u Hrvatskoj ne postoji.Samo djelomičnim osvrtom na europske lige i najveći panj shvaća da to jednostavno ne postoji.
Sporadični incidenti,u većini slučajeva izvan stadiona,su minorni i beznačajni.
I ne spominji mi policajca i oko,jer je tada navijač ranjen i ostavljen satima bez pomoći,što se protivi svim mogućim konvencijama ovog svijeta.Da li je netko od vas dušebrižnika pozvao nekog na odgovornost?
Huliganizam kao nekakav problem u Hrvatskoj ne postoji.Samo djelomičnim osvrtom na europske lige i najveći panj shvaća da to jednostavno ne postoji.
Sporadični incidenti,u većini slučajeva izvan stadiona,su minorni i beznačajni.
I ne spominji mi policajca i oko,jer je tada navijač ranjen i ostavljen satima bez pomoći,što se protivi svim mogućim konvencijama ovog svijeta.Da li je netko od vas dušebrižnika pozvao nekog na odgovornost?
Eto vidis,i ti se slazes da nema prepreka RL.
nisi ni ti :ne zna:
Kako nisam!?
Udruzivanjem u RL s novim i jakim sponzorima imas kvalitetan klub i kvalitetnu ligu.
Kako nisam!?
Udruzivanjem u RL s novim i jakim sponzorima imas kvalitetan klub i kvalitetnu ligu.
imaš ti, u svom šizosvijetu :ne zna:
dodavanjem dva hajduka u ovu našu ligu se sigurno neće popravit kvaliteta same lige. ostali klubovi iz "regiona" se uglavnom ionako ne mogu nositi ni sa Slaven Belupom, kamoli s nekim ozbiljnijim.
al dobro je vama u životu s tim mozgom, ono opušteno i to. Ideje sjevaju, spajanjem jedne loše lige (HNL) i još nekoliko lošijih (Jelen, slovenska, bosanska) će se se stvorit jedna jaka. Mogli bi to na naše gospodarstvo primjenit, spojimo par firmi koje su u stečaju i u ogromnim dugovima u jednu i eto nam jake tvrtke i spas za tisuće nezaposlenih. Evo, sad ne samo da si riješio problem huliganizma, već i gospodarstva :s
svaka čast :five:
imaš ti, u svom šizosvijetu :ne zna:
dodavanjem dva hajduka u ovu našu ligu se sigurno neće popravit kvaliteta same lige. ostali klubovi iz "regiona" se uglavnom ionako ne mogu nositi ni sa Slaven Belupom, kamoli s nekim ozbiljnijim.
al dobro je vama u životu s tim mozgom, ono opušteno i to. Ideje sjevaju, spajanjem jedne loše lige (HNL) i još nekoliko lošijih (Jelen, slovenska, bosanska) će se se stvorit jedna jaka. Mogli bi to na naše gospodarstvo primjenit, spojimo par firmi koje su u stečaju i u ogromnim dugovima u jednu i eto nam jake tvrtke i spas za tisuće nezaposlenih. Evo, sad ne samo da si riješio problem huliganizma, već i gospodarstva :s
svaka čast :five:
Ako cemo govorit o tvornicama,neces vjerovat,ali si u pravu! U proizvodnji jedno radno mjesto kosta cca. 50 000€,jeli sad vidis koliki je potencijal u tim tvornicama koji lezi kao mrtvi kapital? Udruzivanjem tih firmi,dolazis do brojke od nekoliko stotina tisuca radnika koji ne primaju (ili primaju mala i neadekvatne place),svi na Markov trg,po ukidanje trosarine i PDV za njihov proizvod,i rijesen problem. Po tom scenariju rijesavas RL.
Ako cemo govorit o tvornicama,neces vjerovat,ali si u pravu! U proizvodnji jedno radno mjesto kosta cca. 50 000€,jeli sad vidis koliki je potencijal u tim tvornicama koji lezi kao mrtvi kapital? Udruzivanjem tih firmi,dolazis do brojke od nekoliko stotina tisuca radnika koji ne primaju (ili primaju mala i neadekvatne place),svi na Markov trg,po ukidanje trosarine i PDV za njihov proizvod,i rijesen problem. Po tom scenariju rijesavas RL.
pa šta ne bi vjerovo, sve je jasno :ne zna:
a onda se možda među tim uskrsnulim tvrtkama pronađe i netko ko je toliko glup da svoje pare uloži u tu regionalnu ligu i voilà :kava:
pa šta ne bi vjerovo, sve je jasno :ne zna:
a onda se možda među tim uskrsnulim tvrtkama pronađe i netko ko je toliko glup da svoje pare uloži u tu regionalnu ligu i voilà :kava:
Znam i bez zadnje tvoje recenice da si neozbiljan za buducu komunikaciju.
Znam i bez zadnje tvoje recenice da si neozbiljan za buducu komunikaciju.
kakav nonsens. Ja sam riješio problem financiranja regionalne lige, ti si sredio huligane, sad to stavimo na papir, pošaljemo nogometnim savezima u regionu i voilà :ne zna:
kakav nonsens. Ja sam riješio problem financiranja regionalne lige, ti si sredio huligane, sad to stavimo na papir, pošaljemo nogometnim savezima u regionu i voilà :ne zna:
Ako je tako,nema problema:top:
klokanovac
16.01.2012., 22:33
Tko još ozbiljno shvaća ovu temu? :rofl:
Treba se okrenuti jačanju domaćeg natjecanja. Ono što najviše sputava naš nogomet su kriminalci koji sjede u savezima i klubovima. Nema drugog objašnjenja za to. Situaciju gdje pojedini suci unaprijed znaju tko mora biti na vrhu a tko na dnu ne treba ni komentirati. Nogomet nam je još i dobar u odnosu na to tko nam ga vodi. Trebaju mu dubinske reforme počevši od promjena zakona o apsurdu zvanom dopušteni broj stranaca u HNL-u, do zakona pretvorbe i upravljanja klubovima i sustavu natjecanja.
I same činjenice govore da smo još za vrijeme rata igrali jako dobar nogomet. Igrali smo ligu prvaka, kup uefa, i intertoto kup. Sjetimo se Hajduka u LP 94., pa Segeste u finalu Intertoto kupa 96., Varteksa u četvrtfinalu KPK 98. i Dinama u LP 98. i 99. godine. Pa ono razdoblje od 2000./2003. gdje smo stalno bili sudionici kupa uefa i intertoto kupa gdje su igrali klubovi poput H. Dragovoljca, Slaven Belupa, Hajduka, Osijeka, Rijeke, Varteksa, Dinama i Kamen Ingrada, također svjedoče činjenici da možemo i sami.
Čak je i Arsenal iz Engleske zadivljen našim talentima toliko da će ovdje izgraditi svoju nogometnu školu. Englezi nas toliko hvale da čak mislim da malo pretjeruju.
Kao što rekoh, našem nogometu samo trebaju dubinske reforme da bi se konačno riješili gomila apsurda poput onoga u zakonu gdje se naši nogometaši tretiraju kao obrtnici. Ma svaka čast idiotu koji se toga sjetio. Naši nogometaši su gospodarstvenici. Stvarno moraš biti krajni debil da bi došao na ovu ideju.:504:
Tko još ozbiljno shvaća ovu temu? :rofl:
Čak je i Arsenal iz Engleske zadivljen našim talentima toliko da će ovdje izgraditi svoju nogometnu školu.
:confused:
klokanovac
17.01.2012., 11:14
:confused:
Ako nisi pratio vijesti do sada, evo ti jedan zanimljiv članak. Arsenal u Virovitici otvorio svoju nogometnu školu-tek drugu u Europi. (http://www.jutarnji.hr/arsenal-u-virovitici-otvorio-svoju-skolu-nogometa---tek-drugu-u-europi-/989619/)
Bar netko će to znati okrenuti u svoju korist kad mi nećemo. :kava:
Ako nisi pratio vijesti do sada, evo ti jedan zanimljiv članak. Arsenal u Virovitici otvorio svoju nogometnu školu-tek drugu u Europi. (http://www.jutarnji.hr/arsenal-u-virovitici-otvorio-svoju-skolu-nogometa---tek-drugu-u-europi-/989619/)
Bar netko će to znati okrenuti u svoju korist kad mi nećemo. :kava:
Ja na to gledam kao rasprodajom obiteljskog srebra. Umjesto da sami organiziramo proizvodnju nogometnih skola,zadovoljavamo se odlijevom talentiranih nogometasa vanka!?
I zato ne RL?
A jakog li argumenta,nema sto...
WOODOO CHILE
17.01.2012., 13:56
Ajmo probati ozbiljno...
Miky...
Nemoj me jebat da zaista misliš da će nekakva smiješna liga,sa velikanima poput Vojvodine ili Borca iz Banjaluke,riješiti sve naše probleme?
Neće čovječe,nakon početne euforije,koja kod prosječnog hrvata traje mjesec dana,sve se vraća na staro.
Imamo lijep primjer košarke,želim točno znati,konkretno,što je naša košarka dobila sa tim eksperimentoN?
Ajmo probati ozbiljno...
Miky...
čuj njega :rofl::rofl:
ko da si od jučer tu :rofl:
Ajmo probati ozbiljno...
Miky...
Nemoj me jebat da zaista misliš da će nekakva smiješna liga,sa velikanima poput Vojvodine ili Borca iz Banjaluke,riješiti sve naše probleme?
Neće čovječe,nakon početne euforije,koja kod prosječnog hrvata traje mjesec dana,sve se vraća na staro.
Imamo lijep primjer košarke,želim točno znati,konkretno,što je naša košarka dobila sa tim eksperimentoN?
Naravno da ce povecat kvalitetu,pa privuc ce jace sponzore,koji ce ulozit u klub(ove),dakle sve suprotno od onog sto imamo danas.
A sto se tice kosarke,otprilike,nemamo dovoljan interes (Hrvati) za taj sport u ovom trenutku,bosanski,a pogotovo srpski klubovi su nadmasili sve ostale u toj ligi.
čuj njega :rofl::rofl:
ko da si od jučer tu :rofl:
Ja sam najozbiljniji od svih vas ovdi. Moje analize mi daju za pravo.
Od ovoga i ja uvik polazim. Maknimo sad sa strane šta se radi o Srbima i gledajmo samo sportski segment i uzmimo neke primjere iz drugih sportova. Na kraju se sve svodi na to da ako nemaš organiziran klub nećeš imat nikakav rezultat igra Europsku ligu, Hnl, regionalnu ligu sa Srbima ili Austrijancima, nebitno. Osim toga takva vrsta lige bi još više unazadila one klubove koji se ne bi mogli nać u njoj i bili bi osuđeni igrat neki kvazi hnl i pali bi na rang Primorca ili Dugopolja. Sponzori kojih je ionako malo bi zaboravili na te klubove, igračima ne bi bilo zanimljivo igrat takvu ligu jer se iz nje ne bi mogli probit dalje ni na Istok kamoli nešto više, još više njih bi odustajalo od nogometa i izabralo fakultete ili zanate i sam prosperitet našeg nogometa bi dugoročno upa u još veću rupu i sve to samo da bi se bogatilo par individualnih moćnika iz jednog do dva kluba. Nije regionalna liga samo Hajduk, Dinamo, Rijeka nego triba vidit šta bi to donilo jednom Osijeku, Šibeniku, Zagrebu ili Zadru, a mislin da bi to bia kraj tih klubova jer i u ovakvome sistemu jedva funkcioniraju.
WOODOO CHILE
17.01.2012., 15:24
Naravno da ce povecat kvalitetu,pa privuc ce jace sponzore,koji ce ulozit u klub(ove),dakle sve suprotno od onog sto imamo danas.
A sto se tice kosarke,otprilike,nemamo dovoljan interes (Hrvati) za taj sport u ovom trenutku,bosanski,a pogotovo srpski klubovi su nadmasili sve ostale u toj ligi.Ma tko ti je to rekao?Kako ti znaš da će to privući bilo koga???Pa koju normalnu firmu zanima reklamiranje u Novom pazaru?
Nakon početne euforije,stvari bi bile još gore.Zašto uvijek izlaz iz problema tražimo negdje drugdje???
Mi možemo imati lijepu,zanimljivu i organiziranu ligu,sa dobrim posjetom,jer hrvati obožavaju nogomet.Čovječe,jučer je na Hajduk-Primorac,na temperaturi oko nule,bilo gotovo 2 soma ljudi,ok?
Proud to be
17.01.2012., 15:39
Ja na to gledam kao rasprodajom obiteljskog srebra. Umjesto da sami organiziramo proizvodnju nogometnih skola,zadovoljavamo se odlijevom talentiranih nogometasa vanka!?
Kaže čovjek koji bi de facto ugasio sve klubove u državi, osim njih četiri, tak da svakog tjedna može gledati proizvode srpskih, bosanskih i makedonskih škola na Poljudu.
klokanovac
17.01.2012., 18:19
I zato ne RL?
A jakog li argumenta,nema sto...
Pa sigurno ih nećemo zadržati niti ako osnujemo RL. Igračima treba povećati plaće a to sigurno nećemo postići igranjem RL-a.
Igrači bi mogli i sada čak imati velike plaće ali oni ih nemaju. Problem je u tome što se novac koje klub dobiva od sponzora ne usmjerava isključivo na plaće igrača kao što bi i trebao, nego se koristi na razno razne druge stvari. Zbog toga igrači imaju prilično male plaće. Uzmi u obzir još i banke koje ih deru ko lude jer ih se smatra obrtnicima pa se nađu u dugovima...sasvim normalno. Svaki igrač koji ima malo mozga će pobjeći odavde jer ovo je ravno zlostavljanju. Nogometaši su žrtve nesposobnih uprava i loših zakona u našem nogometu.
Izračunaj si koliko bi svaki igrač mogao zarađivati u jednom Interu iz Zaprešića, Osijeka ili Šibeniku da se novac od sponzora usmjeri na njihove plaće. Klub bi trebao živjeti od svojih prihoda a ne sponzora. Sponzore bi trebali koristiti isključivo za plaće. A te plaće bi bile veće od 30 tisuća kn mjesečno.
Zvuči nevjerojatno jel da? Nije. Našim klubovima nedostaje reda oko plaćanja troškova i oko plaćanja igrača i zato imamo ovu situaciju oko nelikvidnosti.
Pa sigurno ih nećemo zadržati niti ako osnujemo RL. Igračima treba povećati plaće a to sigurno nećemo postići igranjem RL-a.
Igrači bi mogli i sada čak imati velike plaće ali oni ih nemaju. Problem je u tome što se novac koje klub dobiva od sponzora ne usmjerava isključivo na plaće igrača kao što bi i trebao, nego se koristi na razno razne druge stvari. Zbog toga igrači imaju prilično male plaće. Uzmi u obzir još i banke koje ih deru ko lude jer ih se smatra obrtnicima pa se nađu u dugovima...sasvim normalno. Svaki igrač koji ima malo mozga će pobjeći odavde jer ovo je ravno zlostavljanju. Nogometaši su žrtve nesposobnih uprava i loših zakona u našem nogometu.
Izračunaj si koliko bi svaki igrač mogao zarađivati u jednom Interu iz Zaprešića, Osijeka ili Šibeniku da se novac od sponzora usmjeri na njihove plaće. Klub bi trebao živjeti od svojih prihoda a ne sponzora. Sponzore bi trebali koristiti isključivo za plaće. A te plaće bi bile veće od 30 tisuća kn mjesečno.
Zvuči nevjerojatno jel da? Nije. Našim klubovima nedostaje reda oko plaćanja troškova i oko plaćanja igrača i zato imamo ovu situaciju oko nelikvidnosti.
Ti znas sto je problem,ali ne znas kako ga rijesit.
Ako priznajes da su im mali sponzori,a znamo u praksi da ih gotovo i nema,onda dolazis do zakljucka da je tim sponzorima trziste od 4,5 milijuna stanovnika premalo. Sto treba napravit? Povecat trziste. A ako i to ne da rezultat,nazalost,ugasit profesionalni nogomet.
Kaže čovjek koji bi de facto ugasio sve klubove u državi, osim njih četiri, tak da svakog tjedna može gledati proizvode srpskih, bosanskih i makedonskih škola na Poljudu.
A zasto bi ti klubovi bili na teret drzave? Ako ne mogu samostalno funkcionirat,ugasi svijetlo. Okrutno,ali istinito.
klokanovac
18.01.2012., 12:19
Ti znas sto je problem,ali ne znas kako ga rijesit.
Ako priznajes da su im mali sponzori,a znamo u praksi da ih gotovo i nema,onda dolazis do zakljucka da je tim sponzorima trziste od 4,5 milijuna stanovnika premalo. Sto treba napravit? Povecat trziste. A ako i to ne da rezultat,nazalost,ugasit profesionalni nogomet.
Znam i kako ga riješiti, odnosno kako ga svesti na održivu razinu. Ne treba nam nikakvo proširenje tržišta. Novac od sponzora treba usmjeriti samo na temeljne plaće igrača i trenera. To bi se moralo zakonski uvesti da spriječimo nelikvidnost.
Ovo što kažeš za sponzore, da, to jesu mali iznosi, ali vjerovao ili ne, dovoljno su veliki da zadovolje prosječnog nogometaša i trenera.
Za funkcioniranje nekog profesionalnog kluba kod nas treba imati minimalno 4,5 milijuna kn od sponzora i max. 18 igrača. Gomilanje kadrova nije dobro jer plaće bi onda bile male. Trebalo bi uvesti nekakvu granicu koja bi bila ovisna o godišnjim primanjima kluba od sponzora.
Klubovi koji imaju za plaće od 4,5-11 milijuna kn ne bi smjeli imati više od 18 igrača.
Klubovi koji imaju primanja od 12-30 milijuna kn, ne bi smjeli imati više od 26 igrača.
Klubovi koji imaju primanja veća od 30 milijuna kn poput Hajduka i Dinama, mogu imati max. 40 igrača.
Dakle što bi ovim novim pravilnikom dobili? Igrači bi dobivali velike mjesečne plaće od sponzora uklj. i doprinose koji bi se financirali iz prihoda kluba ako je klub dovoljno financijski sposoban. Ako nije onda bi im ostale samo plaće od sponzora što je ako mene pitaš uvrh glave i dovoljan razlog za ostanak u klubu.
Povećala bi se konkurentnost HNL-a. Igrači bi ostajali dulje u klubovima, igrali bi europska natjecanja uz mogućnost prezimljavanja. Privukli bi publiku na stadione, više bi zaradili od prihoda i privukli čak nove sponzore i ulagače a to bi nas gurnulo ravno na vrh Europe.
Ne trebaju nama ekstra veliki iznosi da bi riječi pretvorili u djela. Problem je taj što u klubovima i savezu vlada nered. Igračima se nanosi nepravda mizernim plaćicama od 3 tisuće do 11 tisuća kn za koje ne znaš niti od kud se financiraju. Gdje sve odlazi novac od sponzora također ne znamo. Ne znamo čak ni tko pije ni tko plaća. Ispada da klubovi nemaju novac za plaće. Lažu. Novaca ima dovoljno, ali netko uzima sebi u džep ili taj netko ne zna baratati s novcem.
I NK Varaždin je pokraden. I Marsonija na gotovo isti način. Pare otišle na skupe jahte i vikendice. Klubu nije ostalo ni za plaće.
Slušao danas predavanje Damira Vrbanovića na pravnom fakultetu. Kao gosta, naravno, vezano uz sportsko pravo u užem i širem smislu.
Govorio je i na temu regionalne lige i pohvalio se kako je bio dio tima koji je prošao sve zemlje u okruženju u nastojanju da se dogovori ta famozna regionalna liga.
I ovo su zaključci:
1. UEFA podupire takvu ligu, ali samo u slučaju da se nađu slobodni termini u proljeće(minimalno 13 termina) koji neće kolidirati s utakmicama nacionalnih prvenstava, Kupova i euro nastupa+nastupa reprezentacija, uz uvjet da oni s tom ligom nemaju ništa. Dakle, peru ruke u smislu nagrađivanja klubova koji bi takvu ligu osvojili.
Što se njih tiče, takva liga je u praksi moguća, ali pobjednik ne bi profitirao u smislu plasmana u EL ili LP. Vrbanović je dodao kako je i taj terminski minimum nemoguće pronaći iako su tražili model igranja po grupama kako bi se broj termina minimizirao.
2. Potreban je kvalitetan marketinški plan, usko vezan uz interes TV kuća, a sve u cilju makar osiguravanja makar izdašne financijske nagrade za pobjednika lige. Na interes sponzora, odnosno TV kuća nisu naišli. Ili bolje rečeno, jesu, ali ne na onakav kakav su željeli.
Već na interes koji su zapravo shvatili kao podsmijeh jer su i cifre koje su nuđene bile upravo takve.
3. Pitanje sigurnosti. Unatoč sličnim ligama u košarci ili rukometu, Vrbanović osobno ,kao i ljudi u klubovima i savezima s kojima je razgovarao, nisu optimisti.
Moglo bi se dalje raspravljati o plusevima i minusima takve lige, ali ovdje već stvari padaju u vodu. Jer govorimo o ideji koja je Dinamu i velikom vođi jedno vrijeme bila iznimno interesantna.
I nije slučajno Vrbanović bio jedan od ljudi koji su ispipavali mogućnost takve lige. On osobno u teoriji tu ideju naziva dobrom, ali svojim kasnijim izlaganjem daje do znanja da je trenutno apsolutno neizvediva.
Moj stav kad je Vrbanović u pitanju, jasan je već duže vrijeme i ne moram ga pojašnjavati.
Samo je pojačan današnjim njegovim izjavama koje, nažalost nemaju nikakve veze s ovom temom, pa ih neću ovdje niti iznositi, ali kako god...to su izjave osobe koja obnaša mnoge odgovorne funkcije, koja je u ime svog kluba tražila način da se takva liga oformi i kao takve, te izjave su sasvim sigurno mnogo relevantnije od naših naklapanja.
U teoriji i na način ŠBB-KBB možemo i dalje, iako ja sigurno neću, ali čisto da znate i stav klubova od Češke,Austrije, Mađarske, Srbije, C.G., preko Slovenije i dr., a taj jest da ih liga koja ne donosi makar plasman u neki od euro-kupova, uopće ne zanima. Bez potrebe da se dalje raspravlja o drugim pitanjima te i takve lige.
A tu je UEFA vrlo decidirana.
Pa eto, ako Vrba ne govori istinu, ne govorim ni ja. Ali od RL se odustalo.
Do kada? Do nekog novog pokušaja, i guess. Ili točnje, do trenutka kada će kapital naći svoj interes u takvoj ligi.
Archibald99
20.01.2012., 16:16
Jasno je da za kup-model(ala LIGA PRVAKA I EL) nema dovoljno slobodnih termina,kao niti zanimanja sponzora i klubova za takvim nečim...
Regio.liga dolazi jedino u obzir kao cijelogodišnje najtecanje iz kojeg se može ispasti(2.reg.l.) i kvalificirati se u Europu...samo takav model donosi sponzore i dr.stvari...
dobra je stvar što se vrba uključio u ta pitanja-ko će ,ako ne on,s obzriom na njegove funkcije u UEFI i besmisao dinamovog ogranja ove jadne lige u hrvatskoj-i jedina šteta je što je uEFA tako kruta po pitanju očuvanja domicilnih prvenstava....valjda neće zastalno tako biti...
Ne mogu vjerovat koliko si puta uspio gramaticki pogrijesit u jednom postu.
:s
Kyle Reese
20.01.2012., 20:36
Gledam rukomet,Norvežana više od naših, i s dobrim razlogom, čemu liga, među susjedima gdje je smrtna opasnost maltene šetati u dresu Hrvatske/Srbije?
klokanovac
22.01.2012., 00:32
Naša liga je ustvari jaka ili bi mogla biti jaka. U našem nogometu trenutno vlada veliki financijski nered i to je ono što srozava i klub i nogomet u cjelini. Takav sistem su nam skrojili kriminalci. Ulaskom u RL samo će se učvrstiti njihove pozicije a klubovi će i dalje propadati zbog nesposobnih i lopovskih uprava.
Neki tvrde da ih sponzori ne plaćaju moš mislit, a nose njihove reklame na guzici, ramenima i sredini dresa. Pitam se zašto ih onda reklamiraju ako je tako? Zašto ne raskinu ugovor s njima? Ali onda ne bi bilo love za nekoga u upravi. Kod nas ispada da uprava vrijedi više od nogometaša. Koja smo mi zemlja apsurda to je strašno.:504:
Naša liga je ustvari jaka ili bi mogla biti jaka. U našem nogometu trenutno vlada veliki financijski nered i to je ono što srozava i klub i nogomet u cjelini. Takav sistem su nam skrojili kriminalci. Ulaskom u RL samo će se učvrstiti njihove pozicije a klubovi će i dalje propadati zbog nesposobnih i lopovskih uprava.
Neki tvrde da ih sponzori ne plaćaju moš mislit, a nose njihove reklame na guzici, ramenima i sredini dresa. Pitam se zašto ih onda reklamiraju ako je tako? Zašto ne raskinu ugovor s njima? Ali onda ne bi bilo love za nekoga u upravi. Kod nas ispada da uprava vrijedi više od nogometaša. Koja smo mi zemlja apsurda to je strašno.:504:
Najveci apsurd u tvom postu je taj,da nam porucujes da smo mi coravi ili munjeni,a to si napisao u prvoj recenici,kad si rekao da je nasa liga jaka.
klokanovac
22.01.2012., 15:40
Najveci apsurd u tvom postu je taj,da nam porucujes da smo mi coravi ili munjeni,a to si napisao u prvoj recenici,kad si rekao da je nasa liga jaka.
Izgleda nevjerojatno ali istina je. Klubovi ne žive od prihoda nego koriste sponzorski novac za svoje potrebe. Igračima ne ide od toga gotovo ništa. Zato i dobivaju male i neredovite plaće.
Zato nam i je liga jadna a ne bi uopće trebala biti takva. Sve to imamo zbog financijskog nereda koji vlada u klubovima.
Ja ti kažem, da se zakonski uvede pravilnik o financiranju plaća iz sponzorskog novca+ doprinosa iz dijela prihoda, vratili bi HNL na snagu onog iz 90-ih.
Nikog ne smatram blesavim. Samo smatram da bi ovaj moj prijedlog bio spas za naš nogomet.
A na kraju krajeva, pa zar se ne radi tako i u Italiji, Engleskoj, Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj? Pojedini igrači čak glume u reklamama za neke sponzore i dobivaju dodatno plaćeno za to.
Izgleda nevjerojatno ali istina je. Klubovi ne žive od prihoda nego koriste sponzorski novac za svoje potrebe. Igračima ne ide od toga gotovo ništa. Zato i dobivaju male i neredovite plaće.
Zato nam i je liga jadna a ne bi uopće trebala biti takva. Sve to imamo zbog financijskog nereda koji vlada u klubovima.
Ja ti kažem, da se zakonski uvede pravilnik o financiranju plaća iz sponzorskog novca+ doprinosa iz dijela prihoda, vratili bi HNL na snagu onog iz 90-ih.
Nikog ne smatram blesavim. Samo smatram da bi ovaj moj prijedlog bio spas za naš nogomet.
A na kraju krajeva, pa zar se ne radi tako i u Italiji, Engleskoj, Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj? Pojedini igrači čak glume u reklamama za neke sponzore i dobivaju dodatno plaćeno za to.
Rekao sam vec da si apsurdan,govoris da imamo jake klubove,a losu ligu,blablabla...
Klubovi se financiraju iz crnih torbi s ilegalnog trzista tajnih kladionica iz kojeg se i namjestaju rezultati.
I to se nece promijenit u hnl-u.
Proud to be
22.01.2012., 16:52
Miky, zakaj nisi s tolikim entuzijazmom i za ulazak Hrvatske u EU?
Mislim, veće tržište za naše firme, veća konkurentnost i te sve spike koje ovdje prodaješ, ionak se sve svodi na to, jel:ne zna:
hulijo đuturum
22.01.2012., 18:14
Neki tvrde da ih sponzori ne plaćaju moš mislit, a nose njihove reklame na guzici, ramenima i sredini dresa. Pitam se zašto ih onda reklamiraju ako je tako? Zašto ne raskinu ugovor s njima?
pa zato što im daju ili su im nekad davali neku siću a bolje išta nego ništa.
šta ti misliš da firme plaćaju milijune da bi stavili reklamu na dresove klubova koji igraju pred tisuću ljudi?
a još misliš da si našao genijalno rješenje za financiranje hrvatskih klubova. samo treba odvojit sponzorsku lovu :s. samo što ta lova nije dovoljna ni da se održe plaće na sadašnjoj razini.
Miky, zakaj nisi s tolikim entuzijazmom i za ulazak Hrvatske u EU?
Mislim, veće tržište za naše firme, veća konkurentnost i te sve spike koje ovdje prodaješ, ionak se sve svodi na to, jel:ne zna:
Zato jer je EU zanimljiva jedino politicarima,a nama,obicnim smrtnicima EU nista ne donosi dobra,npr.koliko je god zanimljiva RL radi velikog trzista,toliko je EU neprihvatljiv za 90% obrta u RH jer ne moze prilagodit svoje uvjete standardima EU. Jasno?
Proud to be
22.01.2012., 18:46
Zato jer je EU zanimljiva jedino politicarima,a nama,obicnim smrtnicima EU nista ne donosi dobra,npr.koliko je god zanimljiva RL radi velikog trzista,toliko je EU neprihvatljiv za 90% obrta u RH jer ne moze prilagodit svoje uvjete standardima EU. Jasno?
A zasto bi ti klubovi bili na teret drzave? Ako ne mogu samostalno funkcionirat,ugasi svijetlo. Okrutno,ali istinito.
:ne zna:
klokanovac
22.01.2012., 21:16
pa zato što im daju ili su im nekad davali neku siću a bolje išta nego ništa.
šta ti misliš da firme plaćaju milijune da bi stavili reklamu na dresove klubova koji igraju pred tisuću ljudi?
Da, mislim. A neki klubovi imaju više manje 12 milijuna kn od sponzora. Tu kao nisu milijuni u pitanju?
a još misliš da si našao genijalno rješenje za financiranje hrvatskih klubova. samo treba odvojit sponzorsku lovu :s. samo što ta lova nije dovoljna ni da se održe plaće na sadašnjoj razini.
Ok, probaj onda npr. 12 milijuna kn raspodijeliti na 24 igrača i trenere. I usporedi iznos koji sada zarađuju s iznosom koji si dobio. Što ti to govori?
klokanovac
22.01.2012., 21:30
Rekao sam vec da si apsurdan,govoris da imamo jake klubove,a losu ligu,blablabla...
Klubovi se financiraju iz crnih torbi s ilegalnog trzista tajnih kladionica iz kojeg se i namjestaju rezultati.
I to se nece promijenit u hnl-u.
Klubove financiraju i tvrtke poput Podravke, Vindije, Jamnice, Pan-a, Ožujskog, Karlovačkog, Agrokora, Zagrebačke banke, City ex-a, Zagorja Tehnobetona, Pika iz Vinkovaca, Nexe-a itd. A to nisu ilegalne tvrtke.
O kladionicama već znam, ali ti navodiš samo njih a izostavljaš ove legalne tvrtke koje su visokoprofitabilne i koje redovito plaćaju reklamiranje prema ugovoru.
hulijo đuturum
22.01.2012., 21:40
Da, mislim. A neki klubovi imaju više manje 12 milijuna kn od sponzora. Tu kao nisu milijuni u pitanju?
koji su to?
klokanovac
22.01.2012., 21:52
koji su to?
Nk Osijek, Nk Inter, Nk Zagreb, Nk Zadar, Nk Rijeka, Nk Slaven Belupo...nastavi niz. Oh da, da ne zaboravim, Osijek i Zagreb imaju i veća primanja od sponzora ili se i tu varam. A i tamo se nešto žale da im plaće ne stižu redovito. :kava:
Markeca
22.01.2012., 23:10
Nk Osijek, Nk Inter, Nk Zagreb, Nk Zadar, Nk Rijeka, Nk Slaven Belupo...nastavi niz. Oh da, da ne zaboravim, Osijek i Zagreb imaju i veća primanja od sponzora ili se i tu varam. A i tamo se nešto žale da im plaće ne stižu redovito. :kava:
koji su to sponzori?
Ostatak klubova koji su neprofitabilni,ne zaposljava 70% sveukupne mase zaposlenh,sto ih zaposljavaju raznorazni obrti.
klokanovac
23.01.2012., 11:42
koji su to sponzori?
Naveo sam neke od njih. Par postova iznad. :mig:
Mislim, toliko dugo već pratim nogomet i gledam sve te sponzore da mi više ide na jetra i sada mi tu neki likovi prodaju bajke kako nema sponzora. Gdje vi živite?:504:
klokanovac
23.01.2012., 12:00
Ostatak klubova koji su neprofitabilni,ne zaposljava 70% sveukupne mase zaposlenh,sto ih zaposljavaju raznorazni obrti.
Ne treba ga zato ukinuti. U nekim državama nogomet utječe na otvaranje novih radnih mjesta i puni državni proračun od poreza na dobit. Kao primjer imaš Španjolsku i Njemačku. Oni od svog nogometa imaju i ekonomsku korist.
Englezi, koji su preplaćeni, vrše utaju poreza čak. Klubovi im zbog prevelikog trošenja novca, koji im je debelo iznad zarađene svote, padaju u minuse. Privatizacija nije loša stvar, ali je loše provedena u praksi. Zato bi klubove trebalo okrenuti ka stvaranju profita jer time bi dobili i nova radna mjesta i više novaca od poreza u proračun.
hulijo đuturum
23.01.2012., 12:19
Naveo sam neke od njih. Par postova iznad. :mig:
Mislim, toliko dugo već pratim nogomet i gledam sve te sponzore da mi više ide na jetra i sada mi tu neki likovi prodaju bajke kako nema sponzora. Gdje vi živite?:504:
u stvarnosti. ne bi bilo loše da je i ti malo posjetiš.
logo neke firme na dresu ne znači da je ona dala neku veću lovu tom klubu.
klokanovac
23.01.2012., 21:20
u stvarnosti. ne bi bilo loše da je i ti malo posjetiš.
logo neke firme na dresu ne znači da je ona dala neku veću lovu tom klubu.
Naravno da nije, zato se potpisuju ugovori s više sponzora. I ne plaćaju svi jednako svoje reklamiranje.
Primjerice, Inter iz Zaprešića ima više malih sponzora i nekoliko većih s kojima zajedno ima proračun nešto veći od 10 milijuna kn godišnje. Velike tvrtke koje imaju i veliku zaradu na tržištu kod nas ili izvana će biti spremnije izdvojiti i znatno veću lovu.
Naš problem je u tome što mi takvih tvrtki baš i nemamo puno pa proračuni klubova ne mogu trenutno biti bitno veći od ovih sada ali mogu se kvalitetno iskoristiti.
Jako bi nam pomoglo to da opet oživimo posrnulo gospodarstvo jer bi i sport u cjelini imao velike koristi od toga. Više novaca bi se izdvajalo za klupski proračun i plaće bi isto bile daleko veće i od ovih koje sam ja naveo.
Lijepo je to kad iza tvoga kluba stoje sponzori poput kafića ili trgovačkih centara primjerice, ali to nije veliki novac. Puno više znači kada te financiraju industrije. Mi smo svoje gospodarstvo uništili a uništenjem njega uništili smo i sve ostalo što se gradilo preko toga.
Kacunar
30.01.2012., 15:56
Valjda je ovo EP u rukometu konačno objasnilo zagovorateljima regionalne lige da je to jednostavno nemoguće.
Zar bi vi stvarno poslali igrače da igraju tamo i slušaju kako četnici svršavaju pjesmama mržnje i to još bez podrške svojih navijača jer bi gostovanja bila vjerojatno zabranjena :o
To će po vama razvit nogomet :rofl:
Ferdibrand Boffin
04.02.2012., 17:12
Uefa će dopustiti regionalne lige, ali samo ako od njih ima koristi (http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=597332)
Da,normalno. Ne bi niti davali takve komentare da RL nije jednog dana realna ako tako ne misle.
Ocekujem organizaciju takve lige vrlo skoro. Samo ne znam hoce li se prvo organizirat ta liga ili ce vec RH proglasit bankrot.
Dragon3
04.02.2012., 19:11
Već sad zamišljam taj Grčko -Turski okršaj u toj ligi :503:
A još kad Turci shvate da ih po Grčkoj ganjaju Grci sa svojom "pravoslavnom braćom" Srbima :lol:.
Nakon toga čekam da vidim i Tursko-Srpske dvoboje :rofl:.
Sad se neću bavit sa Rumunjima i Bugarima. Možda ubace i Mađare da malo igraju sa Rumunjima :lol:
ma kakva regionalna,jebala vas regionalna :D
ko bi bi bio na čelu te lige,tadić ,josipović ,janša... :ne zna:
The Godfather
05.02.2012., 14:32
Srbi moguću ligu sa Rumunjima, Bugarima, Turcima, Grcima i Rusima zovu srednjoeuropska liga? :misli:
www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=600014
Zivila RL!
www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=600014
Zivila RL!
Nevojerojatno. Iako vjerojatno ce doci do RL, miky moj vidjet ces da to nece donjeti nikome nista dobroga.
Daj Boze da nekak sprijece tu RL, iako na zalost sumnjam.
joj kakva rl, daj molim te.
nema šanse da se to dogodi. Prije svega zbog nedostatka kvalitete u regiji. Klubovi iz bosne, makedonije, slovenije i mađarske su smiješni. Jedino što vrijedi su partizan i zvezda, a i oni kvalitetu imaju u tragovima. A troškovi takve lige bi bili enormni, prvenstveno zbog osiguranja
Nevojerojatno. Iako vjerojatno ce doci do RL, miky moj vidjet ces da to nece donjeti nikome nista dobroga.
Daj Boze da nekak sprijece tu RL, iako na zalost sumnjam.
Ma bit ce kadtad nekakva RL,iako cisto sumnjam da cemo igrat istu ligu sa srbima.
giovanni006
19.02.2012., 21:57
regionalna liga s srbima bi bila katastrofa ali nekakva regionalnna liga s austrijancima, madarima slovencima pa na neku ludu foru i svicarcima bi bila i vise neg prihvatljiva
Chiro23
19.02.2012., 22:35
regionalna liga s srbima bi bila katastrofa ali nekakva regionalnna liga s austrijancima, madarima slovencima pa na neku ludu foru i svicarcima bi bila i vise neg prihvatljiva
Evo da ponovim pitanje koje je na ovom topicu postavljeno cca. 564 puta: zašto bi oni htjeli imati nas u takvoj ligi? Ovakve kakvi smo sada, je li. Pitanje kakvi ćemo biti kroz 5-6 godina je već za drugu raspravu, a i PDF. Govoreći danas, 19. veljače 2012., tko bi, pri zdravoj pameti, htio igrati ligu s klubovima iz države u kojoj se vodi opsežna istraga vezana uz nepravilnosti u suđenju, u kojoj dužnosnici u klubovima pod normalno žive u sukobu interesa, u državi u kojoj je trećina lige pod stečajem, a ostatak pred njim... ovako na prvu.
Mađari? Česi? Austrijanci?:rofl: Švicarci?:rofl:
Već vidim kak će najveći zagovaratelji Regionalne lige biti upravo oni koji su nas plašili Srbijom i ostatkom Balkana u propagandi uoči referenduma o pristupu EU.
Očito valja to ponoviti na svakoj stranici ovog threada. I sam sam to napisao 5-6 puta. Ne vrijedi.
:durica
giovanni006
20.02.2012., 16:17
Evo da ponovim pitanje koje je na ovom topicu postavljeno cca. 564 puta: zašto bi oni htjeli imati nas u takvoj ligi? Ovakve kakvi smo sada, je li. Pitanje kakvi ćemo biti kroz 5-6 godina je već za drugu raspravu, a i PDF. Govoreći danas, 19. veljače 2012., tko bi, pri zdravoj pameti, htio igrati ligu s klubovima iz države u kojoj se vodi opsežna istraga vezana uz nepravilnosti u suđenju, u kojoj dužnosnici u klubovima pod normalno žive u sukobu interesa, u državi u kojoj je trećina lige pod stečajem, a ostatak pred njim... ovako na prvu.
ja sam svjestan da ni Austrijanci ni niko ko je u boljem stanju od nase lige nezeli imat posla s nama sta zbog tvojih navedenim sto zbog nasih navijaca. ja sam sam reko da bi liga s takvim klubovima jedino bila prihvatljiva za nase klubove. nazalost sam isto tak svjestan da nam ostaju jedino oni koji su u vecem kurcu od nas
Regionalna nije pitanje dali nego kada... to je valjda jasno
Budućnost europskog nogometa su regionalne lige. Održati će se najjače lige, a ostatak Europe će igrati regionalne...
Klubovi će imati više novaca i moći će se razvnopravnije igrati s najjačima u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Tek tada možemo očekivati neke bolje europske rezultate...
Kyle Reese
03.03.2012., 11:51
Pogotovo nakon događaja u Novom Sadu :kava:
Ja ne znam koliki treba biti mazohist
klokanovac
03.03.2012., 16:56
Možda bi se to i dalo nekako izvesti po ljeti ali samo kao zamjena za pripremne utakmice ili nekakav mini turnir koji bi imali na jednom stadionu. Svako ljeto bi primjerice mogli birati jedan stadion na kojem bi se to održavalo. Klubove bi podijelili po skupinama. Članovi takvog natjecanja bi bili prve tri ili 4 momčadi iz nacionalnih liga. Takve pripreme bi bile isplative. Klubovi bi uštedjeli novac i još zaradili. Našli bi i nekog sponzora za taj mini turnir.
I Barclays sponzorira turnire vodećih engleskih klubova po Japanu ili Kini. To bi se moglo izvesti i kod nas. Umjesto da trošimo novce na skupe aranžmane po Turskoj, Španjolskoj ili Italiji, mogli bi se dogovoriti s obližnjim državama o zajedničkom ljetnom turniru i naći sponzora. Sudionici bi mogli biti: Mađarska, Slovenija, Austrija, i Hrvatska. I svake godine izaberemo jedan stadion na kojemu bi se to održavalo. Sa svakim bi odigrali po jednu utakmicu. Po 2 kluba iz svake skupine bi išla u završnicu natjecanja tzv. knock out fazu.
A ovi ostali primjerice koji ne spadaju među ove vodeće bi međusobno odigravali prijateljske utakmice isto pod pokroviteljstvom sponzora na istom stadionu. Razmak između utakmica bi mogao biti 2 ili 3 dana pošto je riječ o pripremnim utakmicama.
klokanovac
03.03.2012., 17:20
Ili, možemo i na drugi način: umjesto turnira po ljeti ugovorimo prijateljske utakmice. I za to nađemo sponzora i stavimo na tv ekrane-Sportsku TV. I sve prijateljske stavimo na jedan stadion.
Primjerice za Dinamo: Dinamo-Debrecen-Sturm-Maribor. Pa za Hajduk: Hajduk-ZTE-Rapid-Olimpia itd...Koliko znam to rade i druge države. Isplatilo bi nam se.
Možemo uključiti i Talijane u to da proširimo broj pripremnih utakmica.
rigoleto
04.03.2012., 23:08
Ili, možemo i na drugi način: umjesto turnira po ljeti ugovorimo prijateljske utakmice. I za to nađemo sponzora i stavimo na tv ekrane-Sportsku TV. I sve prijateljske stavimo na jedan stadion.
Primjerice za Dinamo: Dinamo-Debrecen-Sturm-Maribor. Pa za Hajduk: Hajduk-ZTE-Rapid-Olimpia itd...Koliko znam to rade i druge države. Isplatilo bi nam se.
Možemo uključiti i Talijane u to da proširimo broj pripremnih utakmica.
Pa koga zanimaju neke pripremne utakmice, pa hrvatska-švedska su jedva skupili 10000 ljudi...jedino natjecateljske utakmice regionalne lige dolaze u obzir, uz naravno potporu uefe jer bez toga ne bi imalo nikakvog smisla igrat...tema se ne zove bez razloga regionalna liga, i onda raznorazni padobranci upadaju na temu s nekim idejama o ljetnim i zimskim turnirima???:rolleyes:
Kacunar
04.03.2012., 23:48
Pa koga zanimaju neke pripremne utakmice, pa hrvatska-švedska su jedva skupili 10000 ljudi...jedino natjecateljske utakmice regionalne lige dolaze u obzir, uz naravno potporu uefe jer bez toga ne bi imalo nikakvog smisla igrat...tema se ne zove bez razloga regionalna liga, i onda raznorazni padobranci upadaju na temu s nekim idejama o ljetnim i zimskim turnirima???:rolleyes:
Ovdje jedni raspravljaju o mogućoj regionalnoj ligi s klubovima s područja bivše juge, drugi o nekakvoj srednjo-europskoj , a znaš kad će Hajduk zaigrat bilo koju od tih? Nikad pa ni tad tako da moš ti podebljat to liga 16 puta , al za k**** ti i post i tema :mig:
Šta se tiče ideje o turnirima pa bija je prije par godina trokut turnir na poljudu između Hajduka, Blackburna i Nacionala(nisan siguran za jesu oni bili). Po meni to nije loša ideja , al zašto se ograničit samo na klubove iz nekakvih regija?
klokanovac
05.03.2012., 17:30
Šta se tiče ideje o turnirima pa bija je prije par godina trokut turnir na poljudu između Hajduka, Blackburna i Nacionala(nisan siguran za jesu oni bili). Po meni to nije loša ideja , al zašto se ograničit samo na klubove iz nekakvih regija?
Što se mene tiče ne treba se uopće ograničavati. Turniru se može priključiti bilo koja država. Ja sam onih nekoliko država odabrao samo kao primjer. Mogle bi se priključiti i Italija i Njemačka, Češka i Slovačka itd. Znači bilo tko. To je puno bolje nego da ulazimo u nekakve zajedničke lige na štetu vlastite.
a znaš kad će Hajduk zaigrat bilo koju od tih? Nikad pa ni tad tako da moš ti podebljat to liga 16 puta , al za k**** ti i post i tema :mig:
Znaci ipak stecaj?
klokanovac
05.03.2012., 18:22
Znaci ipak stecaj?
To mi je još žešći mit. Regionalna liga nije riješenje za spas od stečaja. Sve ti to ovisi o klubovima i njihovoj poslovnoj politici. Primjere imaš i u košarci. Nekoliko naših klubova je dugovala ogromne svote novca zbog nesposobnih i lopovskih uprava. Šibenka je propala, Split se jedva drži na nogama, Zadar i Cibona muku muče s dugovima, Kvarner skuplja boce po kontejnerima...Dakle imamo već regionalnu ligu u košarci. Šta smo dobili njome? Ništa jer klubovi su nam opet završili na rubu bankrota i to isključivo zbog samih sebe.
Pogledaj primjerice Cedevitu. Njoj je svejedno igra li regionalnu ili nacionalnu ligu. Zahvaljujući kvalitetnom radu kluba našla se na vrhu Europe. A zamisli da imamo više takvih klubova poput Cedevite. Mi bi bili prvaci.
Znaci ipak stecaj?
nije nego bojkot:kava:
kad im iz kola u kolo bude prazan sjever brzo će se pridomislit:kava:
To mi je još žešći mit. Regionalna liga nije riješenje za spas od stečaja. Sve ti to ovisi o klubovima i njihovoj poslovnoj politici. Primjere imaš i u košarci. Nekoliko naših klubova je dugovala ogromne svote novca zbog nesposobnih i lopovskih uprava. Šibenka je propala, Split se jedva drži na nogama, Zadar i Cibona muku muče s dugovima, Kvarner skuplja boce po kontejnerima...Dakle imamo već regionalnu ligu u košarci. Šta smo dobili njome? Ništa jer klubovi su nam opet završili na rubu bankrota i to isključivo zbog samih sebe.
Pogledaj primjerice Cedevitu. Njoj je svejedno igra li regionalnu ili nacionalnu ligu. Zahvaljujući kvalitetnom radu kluba našla se na vrhu Europe. A zamisli da imamo više takvih klubova poput Cedevite. Mi bi bili prvaci.
Ti nisi razumio. Nisam ja rekao da ce hajduk u stecaj ako ne udje u RL,nego sam odgovorio onom forumasu da hoce li hajduk igrat u toj RL ne ovisi o njegovoj zelji.
Što se mene tiče ne treba se uopće ograničavati. Turniru se može priključiti bilo koja država. Ja sam onih nekoliko država odabrao samo kao primjer. Mogle bi se priključiti i Italija i Njemačka, Češka i Slovačka itd. Znači bilo tko. To je puno bolje nego da ulazimo u nekakve zajedničke lige na štetu vlastite.
Kakav crni turnir? Italija, Njemačka?? A da se spustimo malo na zemlju?
I zar se još uopće može još neka šteta nanijeti našoj ligi?
Ah, forum i forumaši..... :rolleyes:
Kacunar
06.03.2012., 18:03
@Miky0
Hajdukovi navijači su više puta pokazali da su protiv te lige tako da nije to samo moja želja, već volja većine. :kava:
Kacunar
06.03.2012., 18:32
Kakav crni turnir? Italija, Njemačka?? A da se spustimo malo na zemlju?
I zar se još uopće može još neka šteta nanijeti našoj ligi?
Ah, forum i forumaši..... :rolleyes:
Pripremni turniri su sasvim normalna stvar :ne zna:
Okupiš 3 Europska kluba, ne moraju to bit Barca, Man Utd itd, al mogu biti solidni klubovi , nađeš nekog pokrovitelja i organiziraš , nije teško ... al to je već teški off i nema veze s temon.
jen-dva
06.03.2012., 18:47
vidin da smo i ti i ja glasovali za da a sad smo oba protiv..:D:rofl:
Kacunar
06.03.2012., 18:53
ahahahha :ne zna::s:s:rofl::bicedobro:
to je valjda tako kad kreneš pisat po forumu , a još si maloljetan :zubo:
virujen da je ipak prošlo vrimena otkad san ja da taj glas :confused:
jen-dva
06.03.2012., 19:00
a biće 2 godine..:rozi::rofl:
@Miky0
Hajdukovi navijači su više puta pokazali da su protiv te lige tako da nije to samo moja želja, već volja većine. :kava:
Hajdukovi navijači su se više puta dokazali i da su protiv Hajduka, ako smijem primjetiti.... :mig:
(napr. na svakom derbiju protiv Dinama)
@Miky0
Ako smin primjetit,vecina hajdukovih navijaca uopce ne dolazi na utakmice livada lige.
Ako smin primjetit,vecina hajdukovih navijaca uopce ne dolazi na utakmice livada lige.
većina tzv.navijača
Proud to be
23.03.2012., 10:53
http://www.index.hr/sport/clanak/regionalna-rukometna-liga-nece-se-odigrati-do-kraja-nije-kraj-seha-ima-veliku-perspektivu/605864.aspx
Kako ono, veće tržište, ekonomija ovo ono...
[url]Kako ono, veće tržište, ekonomija ovo ono...
A zasto se onda igra HNL?
Igra se, al sve manje... :rolleyes:
Proud to be
31.03.2012., 12:26
Zašto se igra išta osim lige prvaka:ne zna:
Zašto se igra išta osim lige prvaka:ne zna:
Pa ne bi bas reka da se u svim drugim ligama dogadja sta u hnl-u.
Proud to be
31.03.2012., 13:13
Pa ne bi bas reka da se u svim drugim ligama dogadja sta u hnl-u.
Al nije niti jedna od njih atraktivnija i na većem tržištu od lige prvaka :ne zna:
Ma kakve crne regionalne lige? Maknut mafiju iz nogometa, postavit sposobne ljude, ligu svesti na 10-12 klubova i kraj price. Imali smo jaku ligu, ne vidim razloga zasto ju opet ne bi imali?
Al nije niti jedna od njih atraktivnija i na većem tržištu od lige prvaka :ne zna:
E pa sta?
klokanovac
07.05.2012., 11:53
Ma kakve crne regionalne lige? Maknut mafiju iz nogometa, postavit sposobne ljude, ligu svesti na 10-12 klubova i kraj price. Imali smo jaku ligu, ne vidim razloga zasto ju opet ne bi imali?
:amen:
I sponzore preusmjeriti na plaće igrača i trenera a uprava nek živi od klupskog prihoda. Tako se koliko znam do sada nije kod nas radilo zato smo i došli u ovo stanje. :kava:
a morao si je dić jelda? :facepalm:
sreća što je miky banan pa nećemo morat slušat njegove glupe ideje na ovoj temi
Posto sad nisam banan,morat cu napisat opravdanost za RL...Jeli netko primjetija da je hnl zavrsija?
Posto sad nisam banan,morat cu napisat opravdanost za RL...Jeli netko primjetija da je hnl zavrsija?
hnl se još igra?? :confused:
http://www.index.hr/sport/clanak/-prethodnica-regionalne-lige--omladinski-turnir-u-foci-zvezda-buducnost-dinamo-olimpija-zeljo/615691.aspx
Kacunar
18.05.2012., 13:43
Šta radi tu grb Hajduka ako ne igra turnir :mad:
Dinamova sramota šta igra taj prijateljski turnir
klokanovac
18.05.2012., 17:16
Šta radi tu grb Hajduka ako ne igra turnir :mad:
Dinamova sramota šta igra taj prijateljski turnir
Calm down, turnir je, nije liga. :kava:
Kacunar
18.05.2012., 20:15
Calm down, turnir je, nije liga. :kava:
Još gore , liga je natjecateljska i bitna , a ovo je bezvezni turnir i onda Dinamo igra sa Zvezdon prijateljsku utakmicu, makar juniorsku, al će uvik ponosno isticat kako su ih 45god. krali u korist toga kluba i nekih drugih :rolleyes: ili se pozivat na 13.05 kao na početak rata
Još gore , liga je natjecateljska i bitna , a ovo je bezvezni turnir i onda Dinamo igra sa Zvezdon prijateljsku utakmicu, makar juniorsku, al će uvik ponosno isticat kako su ih 45god. krali u korist toga kluba i nekih drugih :rolleyes: ili se pozivat na 13.05 kao na početak rata
nažalost zna se tko je klincima dozvolil da igraju s četnicima...
Kacunar
18.05.2012., 20:54
nažalost zna se tko je klincima dozvolil da igraju s četnicima...
Ma znan , al eto idu mi živce novinari :ne zna:
tripice
18.05.2012., 21:25
Jedina regionalna liga koju priznam je između Istre, Primorja, Like, Dalmacije, Slavonije, Turoplja, Zagorja, Međimurja.... Pa jedni čobanac, drugi peke, treći sarmu i police, četvrti fuže, peti tripice, šesti štrukle...
Jebalo vas balkansko integriranje!
I ja sam to rekao u nekoliko postova ovdje. Ostali nek se ujedinjuju, tamo oni preko Drine, boli me kita, ali ovamo samo i iskljucivo regije koje si nabrojao.
redizajn
21.05.2012., 17:58
a što nam treba regionalna liga?
deset pametnih glava na vrhu saveza i klubova, pa i države može sasvim solidnu ligu od hnl-a. ako mogu švicarci, austrijanci zašto mi ne bi mogli?
Bankina
21.05.2012., 19:54
deset pametnih glava na vrhu saveza i klubova, pa i države može sasvim solidnu ligu od hnl-a. ako mogu švicarci, austrijanci zašto mi ne bi mogli?
Oni su bogati i kulturni dok mi imamo huligane :mama:
Tako bolno jednostavno, ma kako se samo ranije nismo sjetili :504:
Kacunar
22.05.2012., 00:54
Tako bolno jednostavno, ma kako se samo ranije nismo sjetili :504:
Zato šta ka narod postali općenito letargični pa tako nas boli k.... i za sport i njegove probleme
BundyBoy
23.05.2012., 08:49
http://www.zaslike.com/files/uazcvw6gotx85wjkvsb5_thumb.jpg (http://www.zaslike.com/viewer.php?file=uazcvw6gotx85wjkvsb5.jpg)
Ferdibrand Boffin
02.04.2013., 15:57
http://sportski.net.hr/nogomet/europska-liga/zoran-mamic-otkrio-regionalna-liga-prica-je-u-oblacima
:tulum:
prof. Ivanković
03.04.2013., 09:01
http://sportski.net.hr/nogomet/europska-liga/zoran-mamic-otkrio-regionalna-liga-prica-je-u-oblacima
:tulum:
Jel se može sad konačno ova kretenska tema i izdrkavanje djece koja misle da bi Jagodina i Čačak doprinjeli infrastrukturnoj reformi nogometa, ZAKLJUČAT?
tripice
03.04.2013., 09:48
Jel se može sad konačno ova kretenska tema i izdrkavanje djece koja misle da bi Jagodina i Čačak doprinjeli infrastrukturnoj reformi nogometa, ZAKLJUČAT?
Ne diraj mi Jagodinu i žirafu Jovanču! Jel me čuješ mučki provokatoru?! :cerek:
friendship
03.04.2013., 11:10
Jedina regionalna liga koju priznam je između Istre, Primorja, Like, Dalmacije, Slavonije, Turoplja, Zagorja, Međimurja.... Pa jedni čobanac, drugi peke, treći sarmu i police, četvrti fuže, peti tripice, šesti štrukle...
Jebalo vas balkansko integriranje!
potpis
Metuzalem
03.04.2013., 15:12
http://www.jutarnji.hr/multimedia/dynamic/00088/vlatko_wide_88555S1.jpg
Potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Pero Vićan izjavio je kako su čelnici nogometnih saveza Srbije i Hrvatske načelno razgovarali o osnivanju regionalne lige.
- Prema informacijama koje imam, Vlatko Marković i Tomislav Karadžić su ovih dana razgovarali o tome.
http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,2,15,,152236.jl
Probni balon?
Ili je Maminjo nedavno slučajno zdvajao nad kletom sudbom Jugoslavije.
Vec skoro desetljece se svako malo proturaju najave o nekoj regionalnoj ligi, te sastali se vamo, te sastali se tamo, te sad ce pocet samo sto nije, ali ako Markan iz Bugojna skupa sa Toletom nije mogao pokrenut ligu onda nema spasa :kava:
UEFA je nakon ovog sastanka u Sofiji valjda stavila "tacku" na te price i pricice, lige nema i niti ce je u dogledno vrijeme biti...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.