View Full Version : Koje fotografske žanrove preferirate?
Toco1980
31.01.2009., 12:24
Dakle, svi se mi ovdje u manjoj ili većoj mjeri baimo fotografijom. No evo jedna anketa o tome što najčešće fotografirate?
silly_one
31.01.2009., 12:36
ulična. volim vidjeti uhvaćeni svakodnevni trenutak (:
Hondakepiran
31.01.2009., 14:01
volio bih više slikat modnu fotografiju i vrte mi se neke ideje po glavi i skroz se trudim u tom smijeru ići...tu bi spadali i portreti takodjer...
al čudno mi je što u početku(mislim još uvijek i jesam na početku :P ) bavljenja fotografijom uopće nisam imao toliko afiniteta prema slikanju ljudi i sad sam se totalno zarazio...
mene najvise zanima ulica i koncerti. ne sviđa mi se ideja kad ono namjestam scenu, model i tome slicno. nema mi nikakve draži u tome. a najsretniji bi bia kad bi moga otputovat negdje u sred ratne zone, sa aparatom i pancirkom na prsima :)
blade_8699
31.01.2009., 16:12
Sport...
OPTi Mystic
31.01.2009., 17:13
Apstrakcije, Detalji, Dokumentarna, Priroda i krajobrazi od navedenih, a od ostalih wildlife i ratna (iako baš i nemam priliku... samo me privlači)
Ulica mi je full zanimljiva, ali sam poplašen... frendica (profesionalni fotograf) mi je obećala da će me izvesti na tutorial kad naiđem u ZG :lux:
AlgidBabe
31.01.2009., 17:48
Volim fotografirati ljude (u bilo kojem obliku- spontane, street, modne,..), ulicna mi je jako draga, makro, priroda, zivotinje,.. konceptualna mi se cesto svidi.. Ono sto mi je skroz nezanimljivo je sportska fotografija, a ni arhitektura mi nije najzanimljivija (iako mi za razliku od sporta zna biti dobrih fotografija, ali eto, nije mi nesto posebno privlacna najcesce).
promjenjivo. kad se jednog zasitim tražim nešto novo. od navedenih dosad me nije zainteresirala modna, portreti (ne vuče me tražiti od nekoga da strpljivo pozira), sport (treba dobra oprema, a i nije mi neka estetika)
Toco1980
01.02.2009., 01:37
Ulična i dokumentarna, te nešto sitno portreta detalja i apstrakcija. I uglavnom kvantitete šampion... :D
Muha_zg
01.02.2009., 01:56
definitivno arhitektura :) i pejzaži, street ponekad... konceptualne rijetko... kad imam ideju :D
Cekaj, jebenti...ova anketa je bila visebirna? A ja krele stisla samo modu.
Enivejz....moda...a volim jos i travel, landscapes, product, portrete, dokumentarnu, ratnu itd...
Jedine koje su mi totalno, al ono, totalno dosadne su arhitektura i sport.
Eh...i apstrakcija. To mi je isto dosadno do zla Boga.
KoRnY_st
01.02.2009., 13:16
Ulična, koncertna, modna i sportska...pejzaži su mi totalno out...nije to za mene :lol:
i portreti..
Hondakepiran
01.02.2009., 14:31
ajd kad se već pisalo i što se ne voli...onda definitivno pejzaži i većinom arhitektura...jao dosade :D
a i ja tek skuzio da je bilo više izbora u pollu kliknuo bi još portretnu...i po meni fali još jedna, a to je reklamna...iako se njom ne bavim...volio bih :P
rh4ps0dy
01.02.2009., 15:44
Apstrakcija, makro mi je najdraži :) i autoportrete (jer nemam volontera za portrete :().
Hondakepiran
01.02.2009., 16:15
pa imaš prijatelje...sestrične, bratiće...
s njima je najlakše počet...
Pharmacist's Daughter
02.02.2009., 01:12
za sad detalji i priroda. kombinacija detalja u prirodi :D
wannbe macro (dok ne nabavim objektiv), vremenske pojave i slicno....
al bi voljela i portrete i koncertnu. s vremenom i ucenjem :)
volim kucne radinosti, dakle konceptualnu fotografiju; prirodu i detalje iz prirode i opcenito (al da me netko sada pita koji bi objektiv htjela, nebih rekla macro), te portrete...
street photo mi je zasad dosta neistrazen pojam, tocnije imam nekoliko fotki, al kad sam bila na ulici, vise sam fotkala detalje po zgradama (npr. brsljan, prozori) nego ljude... a i onda kad sam bila nije bilo puno ljudi na ulici, bilo je dosta sparno...
s analognim cu definitivno fotkat svasta, naravno prirodu, portrete, a izazov mi je konceptualno :)
apstrakcija, detalji, priroda, ne nuzno tim redosljedom :D
tupogled
18.06.2010., 02:45
Ja osobno najviše volim uličnu i dokumentarnu fotografiju, i idilične krajobraze, ponajviše u crno bijeloj tehnici, prvenstveno jer se često radi o neponovljivim prizorima (situacija na cesti, određeni vremenski uvjeti itd.)
Modnu fotografiju i općenito poziranu fotografiju (portreti koji nisu spontani), ne podnosim jer djeluje umjetno (nije neka mi neka mudrost niti izazov model satima snimati u raznim pozama dok se ne dobije "savršena" slika).
Francesca
18.06.2010., 08:34
A nisi definirao: pitaš što volimo snimati ili što volimo gledati? :)
Hondakepiran
18.06.2010., 12:15
Modnu fotografiju i općenito poziranu fotografiju (portreti koji nisu spontani), ne podnosim jer djeluje umjetno (nije neka mi neka mudrost niti izazov model satima snimati u raznim pozama dok se ne dobije "savršena" slika).
ja baš volim ovo šta ti ne voliš i imaš potpuno krivo mišljenje o tome...probaj pa ćeš vidjet koja je to mudrost...od obrade...postavljanje svjetla do postavljanja modela...puno veća mudrost nego na ulici lupit neki snapshot...ili ufotkat pejzaž koji je već tamo i nemaš šta namještat osim aparata...
tak sam i ja mislio dok nisam pogledo zacka ariasa na onom liveu pa sam shvatio da je 2 dana namješto sve dok nije počeo slikat :D
ja baš volim ovo šta ti ne voliš i imaš potpuno krivo mišljenje o tome...probaj pa ćeš vidjet koja je to mudrost...od obrade...postavljanje svjetla do postavljanja modela...puno veća mudrost nego na ulici lupit neki snapshot...ili ufotkat pejzaž koji je već tamo i nemaš šta namještat osim aparata...
Upravo tako. :top:
elkarrde
18.06.2010., 13:01
puno veća mudrost nego (cut) ufotkat pejzaž koji je već tamo i nemaš šta namještat osim aparata...
očito nikad nisi fotkao pejzaže. :rofl: :rofl:
tupogled
18.06.2010., 13:25
A nisi definirao: pitaš što volimo snimati ili što volimo gledati? :)I fotkati i gledati.
ja baš volim ovo šta ti ne voliš i imaš potpuno krivo mišljenje o tome...probaj pa ćeš vidjet koja je to mudrost...od obrade...postavljanje svjetla do postavljanja modela...puno veća mudrost nego na ulici lupit neki snapshot...ili ufotkat pejzaž koji je već tamo i nemaš šta namještat osim aparata...Gle, o ukusima se ne raspravlja, i možda je tebi gušt dav dana namještat rasvjet, no meni je puno veći gušt i izazov kak ti kažeš lupit neki snapshot neke neponovljive situacije....
očito nikad nisi fotkao pejzaže. :rofl: :rofl:Očito... :D :top:
Hondakepiran
18.06.2010., 13:32
Gle, o ukusima se ne raspravlja, i možda je tebi gušt dav dana namještat rasvjet, no meni je puno veći gušt i izazov kak ti kažeš lupit neki snapshot neke neponovljive situacije....
uopće nije stvar ukusa...pričaš da je nešto lagano a nije, a to nema veze s ukusom...
a ovo za pejzaže znam da nije lagano nit sam to htio reć...
u modnoj fotografiji imaš svjetlo, poza, izraz lica, obrada, koje doba dana, lokacija, odjeća, šminka i još puno drugih sitnica...a samo da jedna od tih stvari nevalja imaš drek od fotke...a ti kao fotograf utječeš na sve to(osim ovih pro šta imaju stiliste i šminkere pa to drugi rade al ajmo reć) i ako nevalja ti si zajebo...
očito nikad nisi fotkao pejzaže. :rofl: :rofl:
znao sma da će buknut vatra zbog pljuvanja pejzaža :D :D :D ...znam ja da je teško dobar pejzaž fotnut i ne podcjenjujem nimalo... ;)
Fuerteventura
18.06.2010., 13:51
Volim: 8-16mm te 200-800mm
Ne volim 16-200mm :D
To je totalno turisticki raspon.
u modnoj fotografiji imaš svjetlo, poza, izraz lica, obrada, koje doba dana, lokacija, odjeća, šminka i još puno drugih sitnica...a samo da jedna od tih stvari nevalja imaš drek od fotke...a ti kao fotograf utječeš na sve to(osim ovih pro šta imaju stiliste i šminkere pa to drugi rade al ajmo reć) i ako nevalja ti si zajebo...Odem se šišat kod frizerke. Gužva... Uzmem par modnih časopisa jer ostalih nema i gledam fotke i točno ovo šta ti kažeš... Traži se određena šablona koju fotograf mora znat i to je to. Mijenja se samo model i pozadina. Originalnosti nigdje.
Možda netko tko prati taj tip fotografije zna prepoznat autora, meni je to sve isto. :zubo:
Npr. na topiku 'Dobre fotografije' si izdvojio 4 Možeova portreta koja meni osobno vrište 'Imam senzor k'o tepsiju i objektiv f0.4'. Njegovi stariji konceptualni radovi su mi neusporedivo bolji... Al to je razlika u ukusima i bez toga nebi valjalo.
Hondakepiran
18.06.2010., 14:00
Odem se šišat kod frizerke. Gužva... Uzmem par modnih časopisa jer ostalih nema i gledam fotke i točno ovo šta ti kažeš... Traži se određena šablona koju fotograf mora znat i to je to. Mijenja se samo model i pozadina. Originalnosti nigdje.
a dobro gle ja se s tim ne bi složio...da nema originalnosti...poanta je da su te fotke loše i dobar modni/portretni fotograf će bit originalan i znat napravit nešto wow...a oni možeovski portreti...to se slažem da je stvar ukusa...
a dobro gle ja se s tim ne bi složio...da nema originalnosti...Ustvari, glupo sam se izrazio. Mislio sam na to da svaka fotka teži istom cilju, što bolje naglasiti model, haljinu il štaveć... Naravno da to i je bit modne fotografije. Al ako od 4000 fotki na snimanju imaš 10 fotki koje su bolje od ostalih al su kadrirane tako da model nije u prvom planu, ili su siluete pa se ne vide detalji, one su praktički 'beskorisne'.
elkarrde
18.06.2010., 14:21
a ovo za pejzaže znam da nije lagano nit sam to htio reć...
u modnoj fotografiji imaš svjetlo, poza, izraz lica, obrada, koje doba dana, lokacija, odjeća, šminka i još puno drugih sitnica...a samo da jedna od tih stvari nevalja imaš drek od fotke...a ti kao fotograf utječeš na sve to(osim ovih pro šta imaju stiliste i šminkere pa to drugi rade al ajmo reć) i ako nevalja ti si zajebo...
znao sma da će buknut vatra zbog pljuvanja pejzaža :D :D :D ...znam ja da je teško dobar pejzaž fotnut i ne podcjenjujem nimalo... ;)
pa, s pejzažima imaš gotovo istu stvar - svjetlo, položaj elemenata (stabla, grmlje, kajgod već fotkaš) koji baš i nisu nešto jako pokretni, doba dana, lokacija. položaj otkud fotkaš bitno mijenja dojam, pa onda odabir objektiva, jel bolje rastegnuti perspektivu ultra-šircem, ili koristiti neš malo uže (možda nekakvu 35icu)... you got the point...
izgleda lagano, isto kak i meni izgleda jednostavno fotkanje kakvo radi npr. Može - plitku dof, i to je to, no brainer.
(da, ne sviđaju mi se njegovi sadapnji radovi, prije je bio daleko inventivniji i zanimljiviji, sad kad se potfutrao opremom mi je postao predvidljiv i dozlaboga dosadan)
Volim: 8-16mm te 200-800mm
Ne volim 16-200mm :D
To je totalno turisticki raspon.
pa, nebi se složio nimalo, al ok, svakom svoje. ;)
Npr. na topiku 'Dobre fotografije' si izdvojio 4 Možeova portreta koja meni osobno vrište 'Imam senzor k'o tepsiju i objektiv f0.4'. Njegovi stariji konceptualni radovi su mi neusporedivo bolji... Al to je razlika u ukusima i bez toga nebi valjalo.
igzektli! *klimaglavompotvrdno* :top:
Hondakepiran
18.06.2010., 14:29
pa, s pejzažima imaš gotovo istu stvar - svjetlo, položaj elemenata (stabla, grmlje, kajgod već fotkaš) koji baš i nisu nešto jako pokretni
to ti i govorim pejzaž nemože mjenjat fotograf...i onda ako nešto ufotkaš...netko si mislio možda karikiram...ovo drvo mi je tu bezvze al jebiga šta je on tu mogao...ništa...dok kad vidiš modela u lošoj pozi misliš...gle kak je ovo fotograf loše postavio...isto za svijetlo isto za ostalo...kod pejzaža ima večinom ambijentalno...kod modne je kombiniranje i postavljanje umjetnog i ambijentlanog u vagu...itd...
croreiki
18.06.2010., 14:30
jbg , pejzazi bi svima bili laksi da se ansel adams nikad nije rodia , ovako necu ni pokusavati. ono , svaki zanr je masu tezak , jer jebiga , kako kazu , u fotografiji je najlakse biti kompetentan a najteze jako dobar.
elkarrde
18.06.2010., 14:35
to ti i govorim pejzaž nemože mjenjat fotograf...i onda ako nešto ufotkaš...netko si mislio možda karikiram...ovo drvo mi je tu bezvze al jebiga šta je on tu mogao...ništa...dok kad vidiš modela u lošoj pozi misliš...gle kak je ovo fotograf loše postavio...isto za svijetlo isto za ostalo...kod pejzaža ima večinom ambijentalno...kod modne je kombiniranje i postavljanje umjetnog i ambijentlanog u vagu...itd...
kužim kaj oćeš reć, al opet, možeš utjecati - probaš ufotkati iz drugog kuta, možda to bezveze drvo bude sakriveno drugim stablom, ili tak neš. pa onda možeš i kod pejzaža dodati umjetnu rasvjetu - recimo kod noćnog fotkanja.
jbg , pejzazi bi svima bili laksi da se ansel adams nikad nije rodia , ovako necu ni pokusavati.
:top:
tupogled
18.06.2010., 14:52
I tako se volim-ne volim tema pretvorila u pametovanje.... :D
Problem je što neki jednostavno imaju malo preveliko mišljenje o sebi pa ne mogu podnjeti da se nekome ono što oni fotkaju ili što se njima sviđa nekome drugome uopće ne sviđa.... fućkaš takvog fotografa. :kava:
Hondakepiran
18.06.2010., 15:08
Problem je što neki jednostavno imaju malo preveliko mišljenje o sebi pa ne mogu podnjeti da se nekome ono što oni fotkaju ili što se njima sviđa nekome drugome uopće ne sviđa.... fućkaš takvog fotografa. :kava:
isssssssssssssssssss pročitaj svoj uvodni post...pričaš o sebi???
tupogled
18.06.2010., 15:12
isssssssssssssssssss pročitaj svoj uvodni post...pričaš o sebi???Ti si taj kojije počeo ovu cijelu trakavicu, sa racionaliziranjem zbog čega zam ja "u krivu" umjesto da si jednostavno napisao "Volim ovo, ne volim ono".... :kava:
Hondakepiran
18.06.2010., 15:52
tome forumi i služe...raspravi...a ne volim ovo volim ono...a ti sama/sam sebi skačeš u usta...
tupogled
18.06.2010., 15:59
tome forumi i služe...raspravi...a ne volim ovo volim ono...a ti sama/sam sebi skačeš u usta...:blabla: :kava:
Postoje teme za raspravu, ali postoje i teme na kojima ljudi iskazuju preference (poput onih tema koje memorijske kartice koristite, koje filmove koristite i tome slično). :kava:
rh4ps0dy
18.06.2010., 16:00
Ono što volim gledati drugačije je od onoga kaj volim fotkati. :D Volim fotografije na kojima su ljudi u neobičnim situacijama, s neobičnim predmetima, u kadru s još nečim - čisti portreti mi nisu pretjerano zanimljivi. Volim i fotografije detalja (ajd, to volim i fotkati) i crno-bijelu fotografiju.
Ne volim lomografiju :zubo:, modnu fotografiju ni nabrijani HDR (al ne znam voli li to itko uopće).
tupogled
18.06.2010., 16:05
Ono što volim gledati drugačije je od onoga kaj volim fotkati.Zanimljivo. Ja recimo ono što volim gledati i što volim fotkati su zapravo iste kategorije... :misli:
čisti portreti mi nisu pretjerano zanimljivi. Spontani poprtret je i meni bolji od poziranog, pogotovo ako se dobro uhvati raspoloženje osobe i atmosfera u kojoj je snimljen...
Ne volim lomografiju :zubo:, modnu fotografiju ni nabrijani HDR (al ne znam voli li to itko uopće).Joj... HDR.... :bljak:
PrittPen
18.06.2010., 16:15
ne mogu bit iskljuciva :D ali makro slike cvijeća i pčelica na cvijeću su mi u 99% slučajeva iznimno dosadne i nezanimljive.
a volim sve ostalo :D možda posebno geometriju, grafizam, teksture i apstrakciju. i zasićene boje.
šta se tiče slikanja, volim sve probat tako da ne mogu reć da nešto ne volim slikat.
rh4ps0dy
18.06.2010., 16:21
Joj... HDR.... :bljak:
Dobar i umjereni HDR mi je ok, ali ne volim one kaj bodu u oči. :D Iako, nemrem reći da nisam probala napraviti takav. :D
Broj jedan
18.06.2010., 16:54
Dobar i umjereni HDR mi je ok, ali ne volim one kaj bodu u oči. :D Iako, nemrem reći da nisam probala napraviti takav. :D
ja najvise volim malo resije i sa lukom :)
evo ja snimim 80% HDR-ova, i obicno u komentarima ili takmicenja dobijem komentar tipa "ja ne volim HDR ali...)
Koristim HDR da unesem i dio svojih osjecanja koji ne mogu ili ne znam u klasicnoj fotografiji ili obradom u PS, pogledati hunt tema Azra, zadnja serija u Pokazite... recimo prva je jako pozitivno komentarisana za razliku od druge koja se nikom nije svidjela a ja sam samo takvom obradom zelio izraziti stav o nekim stvarima koje mi se nisu svidjele u mom gradu....
Volim slikati sve, pogotovo situacije koje nisam imao prilike nikad prije raditi, pa se moram dobro pripremiti (vatromet), sve osim ljuske patnje, i da mrzim dan kada je izmisljena color fotografija i digitala, nisata ne moze zamjeniti Ilford mat papir i HP4 film
Fuerteventura
18.06.2010., 17:47
Joj... HDR.... :bljak:
Mislim da brkate tone mapping i HDR.
HDR je u 90% slucajeva ok ako je umjeren.
Nazalost ljudi svakakve tonemappirane slikarije nazivaju HDRom,
ne brkati HDR i tone mapping. :(:rolleyes:
Pravi HDR: slika je oku lijepa, ali nije slikarija :)
tupogled
18.06.2010., 17:48
Mislim da brkate tone mapping i HDR.
HDR je u 90% slucajeva ok ako je primjeren.
Nazalost ljudi svakakve tonemappirane slikarije nazivaju HDRom,
ne brkati HDR i tone mapping. :(:rolleyes:U čemu je razlika?
Fuerteventura
18.06.2010., 18:01
Tone mapping
http://c.img-dpreview.com/0127022-03.jpg
HDR
http://farm5.static.flickr.com/4041/4705108869_24c216c4ea.jpg
tupogled
18.06.2010., 18:12
Aha, znači ak sam dobro shvatio, tone mapping je onaj odvratni "HDR" sa nabrijanim bojama, dok je pravi HDR slika sa izvučenim detaljima iz svijetla i sjene?
Fuerteventura
18.06.2010., 18:38
Pa da ;)
tupogled
18.06.2010., 20:22
Gle nisam uopće skužio da već postoji ta tema... :zubo:
dnohla vopi
18.06.2010., 20:51
da citiram čiču meknelija - "U životu nisam vidio tolko lijep pejzaž da ispred njega ne mogu stavit modela"
tupogled
18.06.2010., 21:48
da citiram čiču meknelija - "U životu nisam vidio tolko lijep pejzaž da ispred njega ne mogu stavit modela"A nekad je u pejsažu najljepši model upravo slučajni prolaznik.... :D
Volunteer
18.06.2010., 22:41
Priroda. Zato jer ju smatram izvorom najljepših motiva. Još dok ju naučim fotkati, bit će svega. :D
Najcesce fotkam ljude i mrtvu prirodu. A sve drugo po potrebi (i zabavi). Uz tako zvanu spontanu/prirodnu fotografiju, fotkam i poziranu (umjetnu). Pozirana mi je svakako najdraza... U praksi:
http://farm2.static.flickr.com/1299/4712057617_a8d10e0da6.jpg
http://farm2.static.flickr.com/1286/4712697938_ce5eb4607f.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4014/4712697138_264cf15b4b.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4066/4712698550_9db3350f98.jpg
Tesko je naci razliku izmedju glume i "spontanosti" (poput ulicne fotografije). Portreti si namjesteni, iscenirani... u pozadini (kao obicno) nalazi se koncept po kojem se radi...
Fuerteventura
19.06.2010., 08:43
Koje fotografske žanrove preferirate?
policijski :D
imaginatiwa
19.06.2010., 11:42
I detalje, i dokumentarnu, i portrete (mozda najvise) i ulicu.
(i poklikala sam to sve u anketi misleci da ce primiti ali samo je ulicu :facepalm:)
detalji, dokumentarna, modna, portreti, priroda i krajobrazi, ulica :zubo:
i lomografija :lux:
brda1986
19.06.2010., 12:42
Uglavnom Macro, zivotinje i priroda... dok me modna, reklamna fotografija ne privlaci ni malo :kava:
ja baš volim ovo šta ti ne voliš i imaš potpuno krivo mišljenje o tome...probaj pa ćeš vidjet koja je to mudrost...od obrade...postavljanje svjetla do postavljanja modela...
Ovo. :top:
elkarrde
19.06.2010., 18:24
i da mrzim dan kada je izmisljena color fotografija i digitala, nisata ne moze zamjeniti Ilford mat papir i HP4 film
:s :top: :top:
evo, baš se spremam zatvoriti se u komoru (daaa, uspio sam ju složiti), upaliti Opemusa i rastegnuti jedan HP4+ negativ na Ilford Multigrade RC xpress satin papir. :D
(naletio na satin papir jeftino, inače bi obavezno išao po mat papir. next time...)
samo je pitanje da li se na kraju dobije nešto više od zanatski uredno odrađene fotke.
elkarrde
19.06.2010., 22:48
HP4+
ekšli, radi se o HP5+ i FP4+ filmovima, a ne njihovoj kombinaciji. :D
s HP4 se nisam susreo, ipak je to malo prestar film za mene - nisam fotkao od '65. od '89. :zubo:
rookie.os
19.06.2010., 22:54
najvise fotkam prirodu jer ima predivnih motiva uvijek i svugdje....plus arhitektura....ne volim ljude na slici, moze neki slucajni prolaznik ali portreti ne uopce ne privlace....
ali nekad i pozirane fotografije mogu biti zanimljive
http://i50.tinypic.com/14kcw35.jpg
:cerek:
croreiki
20.06.2010., 10:24
: ))))))))))))
imaginatiwa
20.06.2010., 10:38
Odlicno mi je ovo dile..imala bi cijeli zid u takvim foto/slikarijama :)
Beta ženka
21.06.2010., 14:31
Slikati: arhitekturu, apstrakcije, detalje. I konceptualno, ali to rijetko.
Gledati: sve i sva, od gore navedenog, preko pejzaža do modnih. Dokumentarne kako koje. Sportske isto, nađe se i tamo meni zanimljivih, mada rijetko.
forum_hr
13.07.2010., 16:16
Meni se ovo sviđa: http://markgorman.files.wordpress.com/2007/12/thepondmoonlight.jpg, na Wiki piše da je to 'piktorijalizam', pa onda glasam za taj pravac. :D Iako bi mi više imalo smisla da se zove 'fine art photography'(?) Uglavnom, sviđa mi se vidjeti fotografije za koje nije odmah jasno jesu li fotografije ili su naslikane, kako god se pravac zvao (nek slobodno netko uskoči s pravim imenom).
prirodu :D ok da volim je ali slikala bi i portrete da mi oce ko od frendova/ica biti model :rolleyes: ono kad me vidi s foticem krecu odma prijetnje smrcu :mad:
croreiki
14.07.2010., 16:12
plati modela jbg :) .
eventualno milka čokoladom
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.