PDA

View Full Version : Runtime-error


Aztec
12.02.2009., 00:38
Prvo mi se nakon pokretanja Malwarebytesa pojavilo MVBVM60.dll nije nadjen, skinuo sam ga i ubacio u direktorij i sad radi, al onda kad sam kliknuo na Vistu Inspirat ista stvar, i tu napravim isto, al mi se onda pocelo javljati nesto ActiveX and COM (ne sjecam se tocno). Uglavnom sad sam napravio restore point sa Fix it Utilities, prije deinstalacije Registry Mechanica kad je to(cini mi se) pocelo.
I sad mi izbacuje nesto deseto:

Run-time error 2147024770(8007007e) Automation error The specified module could not be found. :ne zna:

zmikic
12.02.2009., 01:33
Kaj uopce kemijas sa tim programima?
Kad ti se javlja ova greska?

Aztec
12.02.2009., 01:53
Kaj uopce kemijas sa tim programima?
Kad ti se javlja ova greska?

Kad kliknem na Vistu Inspirat, evo sad sam je jedva uspio deinstalirat i ponovo sam je instalirao i sad mi izbacuje opet kao na pocetku(kad hocu da je pokrenem) Run time-error 429 ActiveX component cant create object. :ne zna:

zmikic
12.02.2009., 02:01
jesi procitao ovo sa linka http://www.crystalxp.net/bricopack/en-precautions.htm

pazi ovaj dio:
http://img144.imageshack.us/img144/1562/34558229zi5.jpg
Daj brisi to i ne stavljaj nazad

Aztec
12.02.2009., 02:18
Skinuo vec, evo sad vidim ne radi mi ni movie maker :mad: ne moze da nadje file.

zmikic
12.02.2009., 02:25
odi u start --> run --> sfc /scannow

Aztec
12.02.2009., 02:51
Nista, nemoze da ga nadje.

zmikic
12.02.2009., 12:54
odi u start --> run --> cmd pa cd \windows\system32 pa sfc /scannow

Aztec
12.02.2009., 13:01
Ima li itko kakav prijedlog, imal li mozda kakav program koji mi moze provjerit sta mi fali od fileova.

Movie maker ne mogu deistalirat, ali sam iz njegovog direktorija pobrisao sve i skinuo novi instalirao ga i ovaj je ubacio nove dll-ove i ostalo ali opet ista stvar.

A ovaj sfc windowsi ne nalaze. :ne zna:

Glupi ovi novi windowsi xp, ne mogu ni SP denistalirat.

Ima li itko kakav prjedlog iako cu naj vjerojatnije morati ovo reistalirat sve skupa.


EDIT: Zmikic, tek sam sad ovo vidio pa odoh pokusat.

Aztec
12.02.2009., 13:15
odi u start --> run --> cmd pa cd \windows\system32 pa sfc /scannow

Windows file protection could not initiate a scan of protected system files.
The specific error code is 0x000006ba The RPC server is unavaiable. :(

zmikic
12.02.2009., 13:32
skini ovaj program http://www.nirsoft.net/utils/serviwin.html

Otvori ga, odi na view --> services pa View ---> html report all items

pa posalji taj html sto se otvori na rapidshare.com i daj link ovdje na forum

božesačuvaj
12.02.2009., 13:59
skini ovaj program http://www.nirsoft.net/utils/serviwin.html

...

Zone Alarm Pro blokira stranicu kao Spy Site,a kad de file skine i skenira:

http://i42.tinypic.com/2holkrc.jpg

http://i42.tinypic.com/37k9w.jpg

Nije nešto,ali...!

I još!

http://www.virustotal.com/analisis/cef6767b7bf8afa3d3a1f0cd9166fea9

zmikic
12.02.2009., 14:23
bez brige, ugasi zonealarm i pokrenuti taj serviwin.exe

Aztec
12.02.2009., 14:45
skini ovaj program http://www.nirsoft.net/utils/serviwin.html

Otvori ga, odi na view --> services pa View ---> html report all items

pa posalji taj html sto se otvori na rapidshare.com i daj link ovdje na forum

Skinuo sam program i to odradio al kako sad da ovu sliku sa desktopa posaljem, znam uplodati na Rapdshare i postaviti link, ali kako postavit sliku koju sam dobio, jel to nesto mozda treba prvo obradit s paintom ili...:rolleyes:

Ako netko ima strpljenja pa samo ukratko. :)

zmikic
12.02.2009., 14:51
Pa kad si otisao na html report all items otvorio ti se u browseru htm dokument nazvan Services List.htm . Nega snimi na hard disk pa odi na rapidshare.com, stisni browse, odi do te datoteke i uploadaj. kad zavrsi upload dobiti ces link koji posalji ovadje na forum.

EDIT: tj. zove se report.html. Services List je title dokumenta

Aztec
12.02.2009., 15:25
Nisam ni vidio da mi to nije na desktopu

Evo valjda sam uspio. http://rapidshare.com/files/197228355/report.html

zmikic
12.02.2009., 15:50
ok. Sad otvori ponovo taj serviwin.exe i pronadji ove servise RemoteRegistry , seclogon , wscsvc , WebClient , stisvc i stavi ih na automatic i resetiraj kompjuter

desna tipka misem na servis, pa change startup type, pa automatic.

Aztec
12.02.2009., 16:04
Obavljeno. treba li sad sta dalje?

zmikic
12.02.2009., 16:07
i jel sta bolje windowsima?

Aztec
12.02.2009., 16:13
Hm, ne znam, movie maker jos uvijek ne radi a ono za runtime ne znam jer sam deinstalirao Vistu Inspirat (iako ne skroz jer se nije dala skroz skinut) prilikom deistalacije uporno mi je izbacivalo gresku runtime error, al sad cu pokusti opet ono s pocetka pa da vidimo. :)


EDIT: Evo pokusao sam opet u run i cmd, ali opet onaj error.

zmikic
12.02.2009., 16:19
ne, probaj ponovo sfc /scannow

Aztec
12.02.2009., 16:21
Probao sam to prvo al opet ne moze da ga nadje. :ne zna:

zmikic
12.02.2009., 16:35
ajd napisi start --> run -->cmd --> set >c:\popis.txt pa potrazi u na c: particiji datoteku popis.txt pa je posalji na forum.

Aztec
12.02.2009., 17:02
ajd napisi start --> run -->cmd --> set >c:\popis.txt pa potrazi u na c: particiji datoteku popis.txt pa je posalji na forum.

Ovako windowsi su mi na d particiji pa pretpostavljam mijesto c upisat d.

Al daj mi molim te kako to tocno napist, nije mi jasno ovo za popis?

zmikic
12.02.2009., 17:29
pa prvo odes na start pa run. Tu upises cmd i enter. pa kad se otvori crni prozor (prompt) onda napises set >d:\popis.txt (sve jedno je stavis c ili d ) . To ce ti napraviti datoteku popis.txt u rootu d particije .

Onda odes do te datoteke, dva put kliknes na nju da se otvori notepad sa sadrzajem te datoteke. i taj sadrzaj posaljes na forum.

EDIT: ovo >d:\popis.txt napises sve zajedno, bez razmaka. znaci razmak jedino nakon set

Aztec
12.02.2009., 18:18
pa prvo odes na start pa run. Tu upises cmd i enter. pa kad se otvori crni prozor (prompt) onda napises set >d:\popis.txt (sve jedno je stavis c ili d ) . To ce ti napraviti datoteku popis.txt u rootu d particije .

Onda odes do te datoteke, dva put kliknes na nju da se otvori notepad sa sadrzajem te datoteke. i taj sadrzaj posaljes na forum.

EDIT: ovo >d:\popis.txt napises sve zajedno, bez razmaka. znaci razmak jedino nakon set

Da tako sam i napravio, ali pise not defiend, pa sam mislio da sam mozda krivo upisao, al nisam.

Upisao sam cmd onda enter(nisam napisao vec pritisnuo:D) i onda set (razmak)d:\popis.txt :ne zna:

Aztec
12.02.2009., 19:06
Evo bio sam na Microsoftovim stranicama i za onaj error sto nam nece sfc/scannow.

Pise je moguce da do tog dolazi sto u Root\CEFIRTICATES nema NO LIABILITY ACCEPTED, e u mene LIABILITY ACEPTED ima, ali kad ga kliknem na njega pise: This certificate has expired or is not yet valid, sad jel ovo tako treba biti(sto sumnjam) jer oni to ne spominju.

zmikic
12.02.2009., 22:17
Nema ti veze sto je expired, glavno da ga imas.

Nego, ovo

Da tako sam i napravio, ali pise not defiend, pa sam mislio da sam mozda krivo upisao, al nisam.

Upisao sam cmd onda enter(nisam napisao vec pritisnuo) i onda set (razmak)d:\popis.txt

A sta je sa znakom > koji kod mene gore pise, sto nisi njega ukljucio?

Aztec
12.02.2009., 22:52
Nema ti veze sto je expired, glavno da ga imas.

Nego, ovo

A sta je sa znakom > koji kod mene gore pise, sto nisi njega ukljucio?

A joj, mislio sam da je to razmak :D, al evo sad sam i to pokusao al sad bas nista. Zmikicu hvala ti, evo ja sam skinuo s torrenta xp pa cu sutra to zaprzit ako stignem, a ako ako imas jos nesto predlozit...reci :)

zmikic
12.02.2009., 23:46
Ah, rjesenje se ne nadzire. Sprzi ti taj cd i instaliraj nove windowse :)

Aztec
12.02.2009., 23:48
Slazem se, i hvala ti jos jednom. :)