View Full Version : Mud
Blackadder
17.03.2004., 17:46
Ima li tko kakva iskustva o MUDovima?
Kierlan
17.03.2004., 18:10
Prevedi.
MUD, Multi User Dungeon ako se ne varam. Davno sam igrao Land of legends, razvija jaku ovisnost ;)
hmm...
izgubia sam godinu zbog mud-anja :zubo:
Ava Adore
17.03.2004., 20:10
Blackadder kaže:
Ima li tko kakva iskustva o MUDovima?
Aaaaaaaaaaaaaa!!! :cerek:
Ne mogu vjerovati!
I ja sam izgubila godinu zbog toga (mislim vecinom zbog toga)...
Uspomene divne :)
Arathorn
17.03.2004., 20:24
1rice kaže:
hmm...
izgubia sam godinu zbog mud-anja :zubo:
Ja zbog D&D-ja. :zubo:
Blackadder
17.03.2004., 23:07
Kierlan kaže:
Prevedi. Ovako: Logiraš se (telnetom) na neko računalo i to na neki određeni port čime se pokreće program koji te uvuče u svoj svijet u kojem prvo definiraš svoj lik, a potom se njime šetaš po svijetu kojeg je kreirao taj program. Pravila su kao u recimo standardnom adnd-u. S programom komuniciraš komandnom linijom (osim ako ima neko grafičko sučelje, no takvu MUDovi su obično slabijih mogućnosti). Sve uvelike podsjeća na stare dobre tekstualne avanture, osim što vrlo često lik s kojim komuniciraš nije npc nego se iza njega krije stvarna osoba poput tebe. Mogu se stvarati savezi, prijateljstva, neprijateljstva, ima monstera, bogova (npr. vlasnici mud-a ili njihovi developeri i sl.)
Uglavnom, dušu dalo za gubljenje vremena - tko se navuče, taj je dugo vremena izgubljen za stvarnost...
A inače je ludnica od zabave.
Blackadder kaže:
Uglavnom, dušu dalo za gubljenje vremena - tko se navuče, taj je dugo vremena izgubljen za stvarnost...
dodjem na faks oko 8 i do 19 (najkasnije 22) se ne dizem s kompa...
posli toga cili zamantan i skoro da ne izvadim mac kad sretnem koga i pocnem bacat fire ball :zubo:
Blackadder
18.03.2004., 19:05
Hm, ja imam jedan mud, ali se sad bojim dati podatke, da ne bih bio kriv za loše ocjene na ispitima, nesanicu, iznenadno buđenje usred čvrstoća materijala uz povik "Moj bastard sword of vengeance +13 reže sav taj vaš čelik ko maslac!" ....
Kierlan
18.03.2004., 21:47
Khm. A zašto ne?
Zapravo, ne. Moram misliti na školu.
Ali...
Ne. I to je konačno.
Mrzim kad se u meni sukobljavaju moje podvojene ličnosti.
-Almighty_Watashi-
18.03.2004., 21:49
al ipak bi mogo jer se meni tamo ni u ludilu neda solo brijat :p
Blackadder
19.03.2004., 09:55
Hm, znači već smo trojica? :p :D
ko bi reko da cu na ovo naletit!
MUDeri, pa di ste!
igram aardwolf i sjedim na prvom levelu da skupim qp za aard opremicu :) imam vec nes, al sad su mjenjali mape pa mi speedwalkovi ne rade...
:w
Daj neke linkove pa ćemo se ukljućit, i napravit savez.
Moj lik je uvijek Ogius Maxsimus
-Almighty_Watashi-
08.04.2004., 21:16
Moj je u 90% sluchajeva -Watashi the <random_personality>- al znam se i ja raspishtoljit pa smislit neko poluprigodno talijansko, shpanjolsko ili neko trece ime (npr. dark elfovsko s tonu slova i apostrofa al bez samoglasnika :p)
Pussy Cat
04.05.2004., 10:15
MUUUUUUUUUUUUUUUD!!! :cerek: :klopa:
:D :D
Izgubila 2 godine (ali života, ne faksa) zbog njih :D
Neprospavane noći, podočnjaci, partyiji za ubijanje ooogromnih mrcina od mobova...
Al sam i upoznala hrpe ljudi odasvuda, koji su bili kod mene, a i ja kod njih negdje po svijetu :mig:
Što se tiče clienata - ne mora biti da ograničavaju MUD, naprotiv, pomažu da text postane lakše čitljiv i pregledan (popise clienata možete naći svuda, ali meni je najbolji MUSHclient (http://www.gammon.com.au/downloads/dlmushclient.htm) )
Joooooooooj, kako to brings back memorieeessss :cerek: :D
duchess
06.05.2004., 04:47
Jebo mud, to bi trebalo bit ILLEGAL.
Provedoh godinu dana igrajuchi to, dok me na kraju nisu banali iz personal reasons (god tog mud-a je mislio da ga 'varam') :D Uzhas jedan.
Ako imate kakav dobar mud, gdje vas igra vishe, javite mi :) Nemam shta drugo radit.. :)
btw, DikuMud..
Blackadder
11.05.2004., 11:23
duchess kaže:
Ako imate kakav dobar mud, gdje vas igra vishe, javite mi :) Nemam shta drugo radit.. :)
btw, DikuMud.. Ima li prijedloga i interesa za neki MUD da ga instaliram pa da barem vidimo što to je?
Pussy Cat
11.05.2004., 11:32
Kak misliš "instaliraš"? :confused:
duchess
11.05.2004., 12:36
Mud se ne instalira :D
Instalirash mud client i konektujesh se na server..
Imash raznih mud clienta, ja lichno sam koristila ZMud 5.5 :)
Nego, ima li neko kakve prijedloge za dobar mud? Da mudamo kolektivno? :)
-Almighty_Watashi-
11.05.2004., 13:40
Mislio je rec da instalira mud server, mozda? :)
duchess
11.05.2004., 13:50
Ajd watashi reci koji mud ti igrash :)
Meni se neshto igra, a neda mi se samoj.. :D
-Almighty_Watashi-
11.05.2004., 15:01
ne MUDam jer na net idem od doma i vec imam racuncinu i bez da igram mud :o
Al da igram, igro bi desolation :)
duchess
11.05.2004., 15:28
Pa dobro, igra li iko mud vishe? :(
-Almighty_Watashi-
11.05.2004., 19:33
da imam kabelski il nekaj slicno, vjerojatno nebi silazil s toga, ovak mi je to malo u karini :rolleyes:
Pussy Cat
13.05.2004., 12:19
duchess kaže:
Pa dobro, igra li iko mud vishe? :(
A ti bi nas opet na trošak i impulsa i love i života bacila???
Jedva sam se izvukla s MUDa!
BIla sam u toj fazi da na poslu, na kavi, u autu.... samo mislim na MUD, na tehnike ubijanja velikog moba, s kim bi mogla u party, koja bi mi eq koristila....
Ajd zamisli ti kako je sugovornik zbunjen kad ga ti stalkasti gledaš i ne reagiraš an njega jer u glavi vrtiš MUD!!!
Ava Adore
13.05.2004., 12:21
Pussy Cat kaže:
A ti bi nas opet na trošak i impulsa i love i života bacila???
Jedva sam se izvukla s MUDa!
BIla sam u toj fazi da na poslu, na kavi, u autu.... samo mislim na MUD, na tehnike ubijanja velikog moba, s kim bi mogla u party, koja bi mi eq koristila....
Ajd zamisli ti kako je sugovornik zbunjen kad ga ti stalkasti gledaš i ne reagiraš an njega jer u glavi vrtiš MUD!!!
Nemoj zezat, i ti? Meni su 2 godine otisle na to... :bonk:
a sad vec preko godina na forum :D :D
Pussy Cat
13.05.2004., 15:17
ma joj, ne smijem ni misliti na šta sve lupam vrijeme... :bonk:
da ne spominjem chat, icq, msn...
Ali nijedno mi ipak nije tako intenzivno i zarazno kao MUD... nekako te i ta radnja uvuče unutra.... i brbljanje... i otkrivanje novih stvari...
UFFFFFFFFFF!!!!
Ava Adore
13.05.2004., 16:38
Pussy Cat kaže:
Ali nijedno mi ipak nije tako intenzivno i zarazno kao MUD... nekako te i ta radnja uvuče unutra.... i brbljanje... i otkrivanje novih stvari...
UFFFFFFFFFF!!!!
meni pricas... ja sam bila udana na mudu. za dvojicu :cool:
s dva lika naravno :lol: ali! obojica su znali jedan za drugoga. dapace! :D
ah, taj mud... savrsenstvo... pravi EDEN :D
Pussy Cat
13.05.2004., 16:58
Is, ko da ja nisam bila udana :D :D
I to obavili ceremoniju dok je on bio kod mene (došo iz Belgije) :D
neću spominjati honey moon :o
A i znam ljude koji su se i u real lifeu oženili :D
Ava Adore
13.05.2004., 17:14
Pussy Cat kaže:
Is, ko da ja nisam bila udana :D :D
I to obavili ceremoniju dok je on bio kod mene (došo iz Belgije) :D
neću spominjati honey moon :o
A i znam ljude koji su se i u real lifeu oženili :D
Imali smo i kucicu i sve :cerek: :)
I iz mojeg jednog mud-braka je nastala veza, duga. Nije zavrsila brakom :D :D
Pussy Cat
13.05.2004., 20:02
Đizs, i onda nekom tvrdimo da nismo geekovi!!! :zubo: :D :D
Blackadder
13.05.2004., 20:16
I sad ja, npr. instaliram MUD server i onda me optuže da sam makro. Ili u najmanju ruku provodađžika udajno-ženidbene provenijencije.
Ava Adore
13.05.2004., 20:17
Pussy Cat kaže:
Đizs, i onda nekom tvrdimo da nismo geekovi!!! :zubo: :D :D
ja to nikom ne tvrdim :D
samo presutim razgovor o tome :D
duchess
14.05.2004., 11:16
Hehe, mene je 'moj muzh' s mud-a optuzhio da ga varam (bio je strashno ljubomoran, i nije mi dao da se groupam s drugim playerima), tako da me je nakon duzheg natezanja banao s mud-a i deletovo moj char. (imali smo i kuchicu i svashta neshta), da bi na kraju napravio moj statue :)
Ma ludnica.
Moj savjet - NE UDAJI SE NA MUDU ZA NEKOG KO JE GOD :P
Blackadder
14.05.2004., 11:58
duchess kaže:
Moj savjet - NE UDAJI SE NA MUDU ZA NEKOG KO JE GOD :P Heh, kako ono ide ono iz Ghostbustera: "Ako te netko pita je si li bog, odgovori DA." :D
Pussy Cat
14.05.2004., 12:01
Blackadder kaže:
I sad ja, npr. instaliram MUD server i onda me optuže da sam makro. Ili u najmanju ruku provodađžika udajno-ženidbene provenijencije.
Ajde, ajde
Ko da je to imalo gore od optužbe da si MUDDER!!!!!!!!!!! :D
Blackadder
15.05.2004., 02:14
Pussy Cat kaže:
Ajde, ajde
Ko da je to imalo gore od optužbe da si MUDDER!!!!!!!!!!! :D Nije li to isto kao da ti kažu da si MULJATOR!!!111one :D
-Watashi!i!i!i-
15.05.2004., 02:49
Ne, jer kad si muljator, onda znash shto radish :p :)
Pussy Cat
15.05.2004., 18:17
Blackadder kaže:
Nije li to isto kao da ti kažu da si MULJATOR!!!111one :D
aaaaaa, ne, ni slučajno!!!
Muljator je u društvenoj hijerarhiji ugleda najmanje jedno 4567846084608754 stepenica iznad muddera, zadnje i najbijednije zvjerke koja luta uokolo......
Evo vako. EH heh kad se o mudu radi...
odmah postanem nepismen :)
Meni najdrazi the two towers - najbolji tolkien based mud ever.
Problem je sto se ne snima oprema i sto ljudi cheataju na veliko a svi glume da nisu. Mi smo imali svoj Guild (hrvatski a zvao se Udungul) za koji sam cak sudjelovao u osmisljanju price ... eh bila su to vremena.. no da se vratim na pricu. Relativno velik svijet orginalan kod 19+5 levela role play player kill allowed. (mostly encouraged :))
Dosta questova itd. Jako jako jako dobro oslikana Tolkienova Arda. Nisam dugo bio, mislim da su sad cak uveli i evil races (trollovi orci vargovi haradrimi i slicno)
2. 3k.org - fantastican mud o kojem ne trebam puno pisat... uglavnom ako ima ista da volite od fantasy i sf-a to cete nac ovdje.Super ekipa.
Ima jos hrpa mudova na kojima sam bio, no najbolji dojam su mi ostavila ta dva.
e da zaboravio sam. Na the two towers ima jos hrvatskih igraca, samo neznam s kojim likovima trenutno igraju, trebao bi se raspitat, pa ukoliko ste zainteresirani cak i obavjestit o tome
Blackadder
22.10.2004., 01:35
Pogledajte ime novinske kuće na kamenu - vrlo prikladno. :D (Nadam se da će htjeti prikazati sliku.)
http://www.koalicija.net/Slike/cartoons/bc2002440741006.gif
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.