PDA

View Full Version : Akupunktura i mršavljenje


asa
30.01.2003., 19:46
Bok cure!
Posotji puno vrsta akupunktura i alternativnih načina mršavljenja. Svojevremeno je tu bio i topic o Caru i njegovoj akupunkturi. Zanima me koje su objektivne prednosti takovog načina mršavljenja i da li doista sve to ima nekakvog efekta ili je sve samo u glavi?
Da li ste stvarno manje gladni od akupunkture ili ne? Koje su mane?

Hvala unaprijed,
asa

ankada
31.01.2003., 07:30
Asa! Moja prijateljica je bila i njezine rijeci-citiram:"To mi je bila jedna od najbolje ulozene love u zivotu. Ne ocekuj da ce te netko maziti, jako je grub, vrijedja, ako se i jednu deku zdebljas. Strogo se mora drzati njegovih savjeta i djeluje." Eto, to je njezino iskustvo. Nadam se da ce se javiti i cure ili decki koji su osobno to prosli.

chiquita
31.01.2003., 08:54
ankadine riječi mogu samo potvrditi jer je to i moje iskustvo.
samo upozorenje za onoga tko se odluči ići k njemu: dok sa sobom nisi na čistu i sigurna da ćeš se moći pridržavati toga svega, đaba su odlasci na akupunkturu ak se ne držiš dijete i muljaš sa strane.
disciplina je vražja stvar.
ja ću sad po treći put krenut k njemu.
držte fige da uspijem.:top:

asa
31.01.2003., 16:53
Super, znaci to o Caru. Mene zanima kako sama akupunktura djeluje? Jel umanjuje glad, potice metabolizam ili sto?

dee
01.02.2003., 13:00
asa kaže:
Mene zanima kako sama akupunktura djeluje? Jel umanjuje glad, potice metabolizam ili sto?

evo nečeg što uz ženino zvanje dovoljno ozbiljno zvuči (http://http://www.tegobe.com/lijekovi/casopisi/vase_zdravlje/opca_medicina/09_12_1999_akupunktura.html)

ukoliko slučajno link ne radi, kopiram tekst ovdje:


Akupunktura

Opća medicina
1999/09/prosinac

Piše: dr. med. Vesna Gorički Pernek, specijalist opće medicine, akupunkturolog,
gerontolog, Privatna ordinacija opće medicine, Radićeva 17/I, Zagreb, tel. 424 895


Ako ste se umorili od bezuspješnih dijeta, od beskrajno ponavljanih i uzaludnih napora, pričekajte psihološki povoljan trenutak, kao znak da je vrijeme za novi početak

Pretilost, koja danas pogađa pripadnike svih društvenih slojeva našeg društva, samo je jedan od pokazatelja pogrešne prehrane. Smisao uzimanja hrane ne ograničava se samo na puko punjenje želuca i zadovoljavanje osjećaja gladi, mršavljenje ili debljanje. Prehrana je istodobno uzrok, posljedica i odraz našeg zdravlja i životnog stava. Neuravnotežena prehrana, n edostatak vitamina i mineralnih soli, nervoza i nedostatak tjelesne aktivnosti, pogoduju nastanku pretilosti. Odavno je poznato da nam prekomjerna tjelesna težina donosi niz zdravstvenih poteškoća - sklonost degenerativnim promjenama zglobova, nastanak žučnih kamenaca, tromboembolija, bolesti srca i krvožilnog sustava, problemi s kožom itd. Svi oni koji su provodili dijetu, znaju da postoje trenuci kad je uzaludno provoditi dijetu opet ispočetka po tko zna koji put. Ako ste se umorili od bezuspješnih dijeta, od beskrajno ponavljanih i uzaludnih napora, pričekajte psihološki povoljan trenutak, kao znak da je vrijeme za novi početak. Motivi mogu biti raznovrsni: zdravlje, želja da bolje izgledamo, potreba za promjenom. Mršavljenje je metamorfoza za koju se moramo pripremiti.

Proljeće je godišnje doba povoljno za početak dijete. Nakon siromašnog izbora zimskih jela, kada uglavnom imamo želju za teškim obrocima, svježe voće i povrće, koje se pojavljuje na tržnicama, biti će divna promjena. U vrijeme kadase priroda ponovo budi i obnavlja, normalno je osjetiti želju za pročišćavanjem i promjenom. Odluka je konačna - od sutra počinjete s dijetom. Uz tako hrabar potez, bit će Vam potrebna podrška obitelji, ali i liječnički nadzor. Ne zaboravite, krenuli ste u neizvjesnu avanturu i Vaš cilj nije samo izgubiti kilograme, nego, što je još važnije, promijeniti prehrambene navike i nikada više ne osjetiti da ste ovisnik o hrani.

Drevna metoda pomoći je akupunktura, vanjsko liječenje unutrašnjih bolesti. Nastanak akupunkture vezuje se uz priču o ratniku ranjenom strijelom: strijela je izvađena i rana je zacijelila, ali uočilo se da je izlječena i njegova bolest na drugom dijelu tijela. Riječ akupunktura je latinskog podrijetla (acus=igla, pungere=zabadati) i predstavlja starokinesku metodu liječenja pomoću igala koje se zabadaju u određene točke na koži.

Spominje se u staroj Kini već 2800. god. pr.n.e. Huang Di Nei Jing - Žuti car (2698 - 2596 g. pr.n.e.) - autor je prvog pisanog djela o medicini. Napisano je u obliku dijaloga između cara i njegova liječnika, a sastoji se od dva dijela:

1) "Jednostavna pitanja" - sadrži načela opće medicine i

2) "Magična vrata" - u kojem opisuje razne terapijske metode - herbalnu akupunkturu, liječenje energijom i kirurgiju.

Prvo saznanje o akupunkturi u Europu su donijeli misionari krajem 16.st. Već 1682. godine u Londonu je obranjena prva doktorska disertacija iz područja akupunkture. No, najzaslužniji europljanin je George Soulie de Morant, diplomat koji se posvetio proučavanju akupunkture i kojeg su Kinezi proglasili "liječnikom učiteljem". Zahvaljujući njemu, 1946. godine je utemeljeno međunarodno društvo za akupunkturu sa sjedištem u Parizu. Svjetska zdravstvena organizacija je 1979. godine priznala akupunkturu kao metodu liječenja i sastavila listu bolesti koje se uspješno tretiraju tom metodom (npr. sinuitis, opstipacija, glavobolja, migrena, neuralgije, bolovi koštanog i mišićnog sustava, bolesti ovisnosti kao debljina i pušenje itd.).

Kako djeluje akupunktura?

Znanstvena istraživanja mehanizma djelovanja akupunkture započela su prije 30 godina. Da bi lakše shvatili tradicionalne i moderne teorije, moramo znati što se događa prilikom tretmana. Postoje subjektivni i objektivni osjećaji:

- subjektivni - bol (ovisi o umješnosti akupunkturologa) i fenomen De Qi (dubinski bolni osjećaj punoće, trnjenja ili bockanja),

- objektivni - analgezija (ublažavanje bola), sedacija (smirenje), homeostaza (ravnoteža metaboličkih procesa), psihološki učinak.

Od novijih znanstvenih teorija, spominjemo teoriju oslobađanja endorfina. Endorfin je prirodno djelujući neuropeptid koji se veže za receptore bola u mozgu, te ima izrazito analgetsko djelovanje. Stimulacija određene akupunkturne točke izaziva oslobađanje tog hormona i upravo zato se akupunkturom uspješno tretiraju razni bolni sindromi.

Tehnike liječenja akupunkturom

Prve igle koje su Kinezi koristili bile su kamene, zatim koštane i od bambusove trske. Razvojem metalurgije počinju se izrađivati i primjenjivati metalne igle. Danas su u uporabi tanke igle od nehrđajućeg željeza i različitih legura. Razvojem tehnike, sve se više koriste jednokratne igle, čime se izbjegava opasnost prijenosa zaraznih bolesti.

Razlikujemo sljedeće tehnike akupunkture:

- termopunktura ili moksibustija - uporaba suhog lišća mokse iz kojeg se toplina emitira na pojedine dijelove i točke ljudskog tijela,

- elektroakupunktura - dubinska elektrostimulacija kroz uvedene igle,

- elektropunktura prema Voll-u - je metoda koja se izvodi pomoću aparata zvanog EAV organometar, a služi za dijagnostiku i terapiju,

- laser akupunktura - zasniva se na djelovanju laserskog svjetla: to je aseptična, neinvazivna i bezbolna metoda, koja skraćuje vrijeme tretmana na oko 15 minuta.

Kako nam pomaže akupunktura?

Kinezi vjeruju da energija stalno teče kroz ljudsko tijelo i nazivaju je CHI ili vitalna energija. Ona se stalno stvara, ali može se i potrošiti u svakodnevnim aktivnostima tijela, ali i nagomilati unošenjem hrane. Svrha akupunkture je uravnotežiti energiju stimulacijom određenih akupunkturnih točaka.

Akupunkturom se smanjuje apetit, regulira metabolizam i, što je vrlo bitno, nema osjećaja slabosti, vrtoglavice i lošeg raspoloženja.

Nimrod
01.02.2003., 13:36
Moja iskustva s akupunkturom su takva da smatram novac ulozen u mrsavljenje akupunkturom bacenim u vjetar. Rezim prehrane kojeg se treba pridrzavati je Ok, ali meni akupunktura apsolutno nije smanjila glad.
Dobro chiquita kaze da je disciplina najvaznija, ali disciplina se moze postici i bez akupunkture. Cini mi se da je kod akupunkture vise stvar u tome da imas nekoga tko te nadgleda svaki tjedan i kome moras "polagati racune" Ne ocekuj da ce te netko maziti, jako je grub, vrijedja, ako se i jednu deku zdebljas.
iako mi to pomalo apsurdno djeluje, da te netko tako tretira nakon sto si pljunula ne znam koliko novca za cijelu parodiju.
Mislim da covjek najprije mora polagati racune pred samim sobom, a nakon tog koraka vise nema potrebe za akupunkturom.
Ali ako nekome pomaze vanjski autoritet, zasto ne...

Septembar
01.02.2003., 14:07
chiquita kaže:
ja ću sad po treći put krenut k njemu.
držte fige da uspijem
zasto TRECI put??? zar ti nije nist pomoglo?

FannyB
02.02.2003., 12:53
Meni je akupunktura pomogla kod nekolicine zdravstvenih problema, tako da ne sumnjam u njenu djelotvornost,....ali nema teorije po kojoj bi trpila nekakvo vrijeđanje, ma kako taj doktor bio uvažen i uspješan. Nemam direktno iskustvo s dr. Car , ali frendicu je izvrijeđo na pasja kola jer je u jednom tjednu izgubila samo 300 g....e pa to mi nije nimalo profesionalan pristup pacijentu (a oš neš, i oni koji se riješavaju kilograma u ordinaciji se moraju gledati na taj način).

Bili
03.02.2003., 09:26
Poznanik je na Carevom tretmanu. Ima 110 kg a frajer mu propise za dorucak 1/4 peciva, za rucak 3 zlice graha a za veceru 1 bananu. Ja sam bila u soku kad mi je to rekao.
To nije nacin na koji se zdravo mrsavi. Ja sam veliki protivnik brzih dijeta, bez obzira na akupunkturu ili slicne tretmane. Svatko bi si trebao odrediti kroj kalorija koji dnevno smije unijeti i prema tome sastaviti jelovnik u kojem smije biti hrana koja nije spremana na masnocama, vise proteina banje ugljikohidrata. I to je cijela mudrost. Nazalost, broj kalorija UVIJEK nam je premali da bi stalno imali osjecaj dobre sitosti.

chiquita
05.02.2003., 21:01
septembar:
zakaj treći put? ha zato, kaj mi je disciplina u kurcu pa se ne znam suzdržat, i znam da se vrtim u krug, i znam da ovak ništa ne postižem...ali jebiga, valjda će mi doći iz dupeta u glavu.
dobro je rekla nimrod
Mislim da covjek najprije mora polagati racune pred samim sobom, a nakon tog koraka vise nema potrebe za akupunkturom.
i stojim iza toga. netko može sam, nekome treba čudak koji će viknut na tebe ak umjesto 500 skineš "samo" 200 grama.
svakom njegovo.

emili
06.02.2003., 10:41
jedna poznanica je uz pomoć akupunkture uspjela skinuti ohoho kila, stvarno sam bila iznenađena njenim novim lijepim izgledom, ona sama je odisala srećom i ponosom.....sve do nekoliko mjeseci kasnije dok joj se kile nisu vratile i sad izgleda kao i prije akupunkture....
znači da akupunktura djeluje i pomaže kod skidanja kilograma, a i sam pomisao koliko ta ista akupunktura košta dodatni je motivator, ali sve uz predpostavku da se držite zacrtanih pravila ponašanja.
prestankom odlaska na bockanje, prestala se pridržavati određenih pravila, kojih se je jasna stvar i teško pridržavati ako vi cijeli život svoj organizam održavate na drugi način, kilogrami se vrate i tu je poanta cijele priče...promjeniti film u glavi s akupunkturom ili bez nje, ali s kojom kunom više

asa
15.02.2003., 18:28
Pa nije akupunktura sveto slovo. Ona može poimoći, no ako nastaviš po starom nema pomoću. Smijesno je kako ljudi uvijek ocekuju neko lagano, carobno rjesenje za sve. Nema toga ljudi, rijetki su prečaci u životu!!!

Uglavnom nekidan sam čula da u Zagrebu postoje ljudi koji se bave akupunkturom za mršavljenje po DUHOVIM principima. Zna li netko više o tome??

Navodno se za dijetu koristi jelovnik prema krvnim grupama...

tinitrus
25.12.2005., 20:04
Zna li netko koliko bi to moglo koštati. Odlučih od 1.1. smršaviti nekih 5-7 kg ali uz pomoć akupunkture. Sjećam se prije par godina da su neke frendice sa faksa uspjele smršaviti bez ikakavih problema. :eek: a ja volim jesti pa bi to moglo bit i za mene dobro:top:

joujou
25.12.2005., 20:08
znam dvoje koji su isli... i oboje sve kile vratili :rolleyes:

MaxB
25.12.2005., 21:26
Zna li netko koliko bi to moglo koštati. Odlučih od 1.1. smršaviti nekih 5-7 kg ali uz pomoć akupunkture. Sjećam se prije par godina da su neke frendice sa faksa uspjele smršaviti bez ikakavih problema. :eek: a ja volim jesti pa bi to moglo bit i za mene dobro:top:
A sto mislis o sportu, jogi i/ili pravilnoj prehrani? Recimo joga ti moze ubrzati metabolizam...

polly
25.12.2005., 21:44
znam dvoje koji su isli... i oboje sve kile vratili :rolleyes:

ako su nakon što su smršali nastavili ždernjat kao i prije normalno je da su sve kile vratili
u tome im ni akupuntura ni čudnovata kupus juha nemre pomoć

grifone
25.12.2005., 23:40
Hebemu ljudi dajte se disciplinirajte s ishranom i riješili ste debljinu. Gledam neke svoje frendove koji žderu ko slonovi, poslije svaki dan voze sobni bicikl, idu u teretanu i čude se da ne mogu skinuti ni kile ni trbušinu. Tko zna zašto? :misli: :rolleyes:

Gooran
26.12.2005., 11:59
Smrsaviti pomocu akupunkture :zubo:
Daj ljudi primite se sporta iliti tjelovjezbe
http://www.hr-fitness.net

None
26.12.2005., 12:01
Zna li netko koliko bi to moglo koštati. Odlučih od 1.1. smršaviti nekih 5-7 kg ali uz pomoć akupunkture. Sjećam se prije par godina da su neke frendice sa faksa uspjele smršaviti bez ikakavih problema. :eek: a ja volim jesti pa bi to moglo bit i za mene dobro:top:
Najbolja akupunktura je da te neko ubode u ruku kad želiš nešto staviti u usta........šalim se.......ali mislim da bi to upalilo......
Moj savjet je da si pročitaš knjigu Život u zoni i da ne skidaš kile nego da naučiš jesti......Ja sam je pročitao prije 18mjes., skinuo sam 15 kg, ali nisam ih vratio jer jedem na odredjeni način.......
Ne mislim na " zdravu hranu " jer u biti to ne postoji, moraš jesti sve ali na odredjeni način......Pogotovo ne neke " herba sisteme " i tome slično jer ti uvaljuju svašta u tom prahu i rade biznis, a što je najgore ne naučiš jesti, guraš to par mjeseci izvuku ti lovu a za krvnu sliku te niko ne pita, jer nije najbitnije skinuti kile već napraviti krvnu sliku prije svih " dijeta " i onda nakon....
Duge priča.......moj savjet je Zona......

joujou
26.12.2005., 12:07
ako su nakon što su smršali nastavili ždernjat kao i prije normalno je da su sve kile vratili
u tome im ni akupuntura ni čudnovata kupus juha nemre pomoć

nije li onda stvar u pravilnoj prehrani, a ne u akupunkturi? ;)

polly
26.12.2005., 20:00
nije li onda stvar u pravilnoj prehrani, a ne u akupunkturi? ;)

točno :zubo:
ali valjda ljudim treba neki okidač u glavi da se snormaliziraju u jelu

(ja to sve iz vlastitog iskustva :D, teti polly bi isto trebalo nekaj u tu svrhu)

joujou
27.12.2005., 07:48
mislim da ne... treba se namuciti pa da ti kasnije ne padne na pamet opet jesti :Pop:

ovako 'lako otislo, jos lakse se vratilo'

Dwarf980
27.12.2005., 11:15
Prehrana, prehrana, prehrana, prehrana, prehrana, prehrana, samokontrola, samokontrola, samokontrola, samokontrola, samokontrola, samokontrola, samokontrola, samokontrola, samokontrola, samokontrola, + vjezbanje(plivanje zimi trcanje ljeti, teretana opcionalno...) :top:

ostale pizdarije zajebi.....ja sam tak izgubio 30 kg i nisam ih vratio.....

tepsija
28.12.2005., 07:44
najjednostavniji nacin je prestat vecerat (s obzirom da je jako malo ljudi disciplinirano da neke propisane dijete provodi redovito) i ubacit pol sata aerobnog vjezbanja dnevno... ni akopunktura nece pomoc ako se ne reducira prehrana (a s obzirom da puno kosta, ljudi se natjeraju da ne jedu dok imaju iglu u uhu)... a nakon nje... jo-jo

meeli
19.11.2006., 20:59
Ja sam išla u Brozovu na akopunkturu kod Močinića. mislimd aje to bacanje novca. Kada dođeš on te izmjeri i pita kakve imaš navike jela. Kada mu sve to ispričaš, onda ti on pametno udjeli savjete što za doručak, što za ručak i tako to. Stavi u uho tu iglicu i dobiješ čaj da ga piješ. Sve ono što mi je on rekao kako treba jesti znam i sama, a nisu kile došle zbog toga. Kada mi se jede čokolade nikakve iglice ne pomažu. Tako da sam brzo oustala od toga. Sada sam čvrsto odlučila da ču paziti što jedem , koristim UN dijetu i evo za 60 dana 11 kg manje. Znači nikakve iglice, čajevi i tablete, kada odlučiš skinuti kilograme prepolovi obroke, izbaci slatko, ne jedi poslije 6 i kile idu dolje. A ne da nekom .... plačaš 100- 150 kuna tjedno da ti kaže ono što ti odavno zanš!!!!!!

bucek
20.11.2006., 07:04
Hej,kod Močinića barem možeš jesti i normalniji je od Cara,koji ti da dnevno 500 kalorija.Pa smršavim i bez njega sa 2 lista salate i komadom mesa na dan.
A iglice ništa previše ne pomažu (barem kod mene:rolleyes: ).

krezoomitza
12.12.2006., 21:01
pozdrav ekipi..
idem već 3 mjeseca Dr. Caru i jako sam zadovoljna rezultatima.. a pošto se selim u split uskoro zanima me ima li nešto slično dole.. jer htjela bi nastavit sa tretmanom.. pa ako mi netko može dat kakvu informaciju bila bih jako zahvalna..

Enchantress
12.12.2006., 21:52
Jedna moja negdašnja poznanica je pokušavala da smrša pomoću akupunkture, ali nije uspela. Inače, moje mame prijateljica je išla na akupunkturu zbog kičme i kaže da su je tamo preko igala zarazili hepatitisom, tako da se sada od toga pokušava izlečiti. Možda nije na odmet biti oprezan pri izabiranju onoga ko vrši akupunkturu. Ako se bolest već ne može izlečiti na drugi način... A za mršavljenje (ako ne postoji hormonalni poremećaj) vlada zlatno pravilo: manje kalorija, više fizičke aktivnosti. I kilogrami padaju. :)

tvuk
13.12.2006., 08:22
Ma netreba cak ni manje kalorija, samo ih treba rasporediti na 5-6 obroka dnevno umjesto 2-3, i da, fizicka aktivnost je vrlo vazna.

baby_bitch
01.01.2007., 23:09
Jel ima netko iskustva s zenom iz radicevem navodno slovi kao jedna od boljih i s zenom iz sesveta. I da, molila bih vas na PM neka mi netko ostavi brojeve od ljudi gdje ste imali pozitivna iskustva s akupunkturom. Thnx

darkNess(ie)
02.01.2007., 15:20
hm..moj prijatelj je isao na tu akupunkturu, ne znam kod koga, rekao mi je da je uzalud bacio jako puno novaca, skinuo je dosta kg, ali mu se vratilo kad je tretman zavrsio

cipelić
08.05.2007., 11:42
Dali pomaže i kakva su vam iskustva??
Dobila sam preporuke za doktoricu u Sesvetama,da su jako dobri rezultati.

chrissy
08.05.2007., 11:55
akunpuktura.... :rofl:

sorry, morala sam...

hooray
08.05.2007., 12:25
pa nije smijesno,
ja sam bila i pomoglo je, smrsavila sam bez razmisljanja o tome sto i koliko jedem, nisam bila nervozna i imala sam nesto vise energije,

ali moram upozoriti da je rezultat relativno kratkotrajan, mjesec dana sam isla na tretmane, dok. je rekao da treba bar mjesec dana pauze prije iduceg tretmana, ali da bi bar jos mjesec ili dva trebala osjecati efekt i tako nekako je bilo
par mjeseci kasnije sam se pocela po malo opet debljati,
trebala sam se vratiti na jos jedan tretman, ali mi se nije dalo (imala sam zdravstvenih problema nevezano za akupunkturu koji su potpomogli debljanje i sad sam na staroj tezini)

ako si zdrava i imas novaca i volje ici par puta po mjesec dana koliko znam moze se izgubiti solidna kolicina kila sa dosta trajnim efektom, znam par ljudi kojima je upalilo

cipelić
08.05.2007., 13:03
chrissy-skužila sam :cerek: !

chrissy
08.05.2007., 13:31
pa nije smijesno,
ja sam bila i pomoglo je, smrsavila sam bez razmisljanja o tome sto i koliko jedem, nisam bila nervozna i imala sam nesto vise energije,Pa ne smijem se tome nego tipfeleru... btw. cipelić - trebalo je premjestiti "n" ne izbrisati ga ;)

hooray
08.05.2007., 13:48
Pa ne smijem se tome nego tipfeleru... btw. cipelić - trebalo je premjestiti "n" ne izbrisati ga ;)

ma skuzila sam i ja poslije u cemu je bio stos :zubo: , ali ... nema sad veze

chrissy
08.05.2007., 14:38
No, kad sam već tu - frendica je bila i jako je zadovoljna - i moram reći da je stvarno jako smršavila...
Btw. hooray - ak nije problem - kolko to košta?

Anee
08.05.2007., 22:14
akunpuktura.... :rofl:

sorry, morala sam...

akupuNktura!!

sorry,morala sam i ja:D :D

cipelić
09.05.2007., 06:28
Lako se vama smijati zbog jednog slova :p
Inače kod ove doktorice je tretman 50 kn a ide se 2x tjedno.

hooray
09.05.2007., 11:58
No, kad sam već tu - frendica je bila i jako je zadovoljna - i moram reći da je stvarno jako smršavila...
Btw. hooray - ak nije problem - kolko to košta?
tamo di sam ja isla prosle godine je bio jedan tretman 45 kuna, a komplet od 10 za mrsavljenje je bio 350, ali sam cula da je u medjuvremenu poskupio

snjoxi
09.05.2007., 12:46
Lako se vama smijati zbog jednog slova :p
Inače kod ove doktorice je tretman 50 kn a ide se 2x tjedno.

di to ides ak nije tajna?

kraj...
09.05.2007., 13:16
ja sam iz zagreba.. ak se smije na forum stavit dajte adresu i podatke da mogu nazvat..

sad zanima me koliko dugo treba ić na to da bi se smršavilo..ja bih recimo do 10 kg htjela smršavit... koliko dugo se treba ić da to bude učinkovito??

i dal to stvarno gubiš kile i kakav je postupak? dal je bolno=?

polly
09.05.2007., 13:49
.. ak se smije na forum stavit dajte adresu i podatke da mogu nazvat..ne smije javno, može tajno na pm

ovak komadi
teta doktorica, fakat je doktorica i to opće prakse s nekim certifikatom za akupunturu (uz put rečeno, da vas n na entu :rofl: ) , pika za mršavljene dva put tjedno
tretman traje 20-30 min, pika zaglavke, gležnjeve, kolena i dobite antenu u glavu, tko oće dobi i iglu pod nos
teta doktorica zagovara neki vid atkinsa, tj. mesa koliko vam srce želi kuhanog i pečenog, bjelanjke i povrće osim mrkve, cikle, graha, graška, mahuna, leće
hruh, tijesta, slatko, voće,.. i tome slično najstrože zabranjeno
jedan dan u tjednu samo povrće
vrlo lagano propisuje razne antidepresive onima koji baš i nisu disciplinirani, kao ugljikohidrati su neka vrsta droge pa da se ovisnici primire, što je meni :horor:
tko se pridržava toga kile mu padaju, no padale bi mu i bez bockanja
bockanje je tu kao da potiče proizvodnju endorfina (sorrajte ak' sam krivo napisala, danas sam malo više :zvrko: nego inače) pa se zato manje glad osjeća
brzina skidanja kila ovisi o tome koliko treba kila skinut, brže će skinuti 5 kila onaj tko ima 40 viška od onog tko ima samo tih 5
te naravno o pridržavanju jelovnika
brzina vraćanja ovisi o brzini kojom se navali na uobičajenu prehranu nakon postignutog cilja (e jesam danas pametna za poludit :zubo: )

po meni je ta prehrana totalno ne zdrava, doduše nezdravo je i natuč si 10, 20 ili koliko već kila viška
izgleda mi npr un-dijeta puno bolji izbor, a i nju bi doktori za branili
antidepresivi :horor: , jesemu pa nisu to bomboni, da to netko skuži ne mora medicinu studirat

tak da drage/i moji, tko voli nek izvoli :D :D :D

e da
jel bolno? to ovisi o pojedincu
pika se sa običnim akupunkturnim iglama koje se stimuliraju dodatno prek nekog aparatiča na struju

chrissy
09.05.2007., 13:52
akupuNktura!!

sorry,morala sam i ja:D :D

Bez brige, znamo kak se to piše... ;)

Ak se tak kreću cijene, onda to i nije tak skupo kak sam ja mislila...
E, a to boli? Mislim čim se spominju igle... :horor:
Da se razumijemo, mene mršavljanje ni najmanje ne zanima; al bi išla da me spikaju tak da prestanem pušiti... :zubo:

polly
09.05.2007., 13:59
:
Da se razumijemo, mene mršavljanje ni najmanje ne zanima; al bi išla da me spikaju tak da prestanem pušiti... :zubo:

e ta ti pika i za ne pušenje
to je 100 kuna po tretmanu
a veli da je 3 puta dosta

kraj...
09.05.2007., 14:00
ma bezveze.. ja sam vegetarijanka i ne jedem meso.. i sad da ona meni zabrani jest ovo i ono mislim to mogu i bez njezinog bockanja i jeftinije me dođe..

ja sam mislila da se od samog bockanja mršavi i naravno smanjenog unosa hrane.. al sad baš da moram i na dijetu..

neisplativo

polly
09.05.2007., 14:07
ja sam mislila da se od samog bockanja mršavi i naravno smanjenog unosa hrane.. al sad baš da moram i na dijetu..sorry, ali :rofl: :rofl: :rofl:

jedini način kak smršaviti je zabetonirati si gebis
sve drugo su samo pomoćna sredstva kak izdržati i doći do cilja

snjoxi
09.05.2007., 14:22
nije da me zanima mrsavljenje, pitam kod kojeg doktora samo radi cijene.
smijes stavit na forum ime, kak ne. ne trebas ono punu adresu i telefon.

kraj...
09.05.2007., 14:38
ma znam al čovjek se ponada:rofl:

bucek
09.05.2007., 14:49
Ovo je sigurno riječ o dr Huber??
Dosta je rigorozna prehrana,ali su rezultati odlični.Međutim količine nisu ograničene pa jedeš dozvoljenog dok se ne najedeš.
Moja frendica skinula 30 kg u 3,5 mj,vratila 2 natrag ali baš mi jučer kaže da je skinula i njih.
Kile se ne bi trebale vratiti ako polako prelaziš na zdravu hranu,jer ona to i predlaže tj.po završetku tretmana treba jesti zdravo,nešto tipa Montignac.
Ali najbitnije je što ti nije problem biti na dijeti jer se super osječaš i nisi gladan.

tough_cookie
09.05.2007., 15:37
ja placam 150 kn po tretmanu al ja ne idem zbog mrsavljenja. i, da, vrijedi mi! :top: :s

kraj...
09.05.2007., 16:33
i moraš bit na dijeti?jesi srmšavila?

snjoxi
09.05.2007., 20:18
ja placam 150 kn po tretmanu al ja ne idem zbog mrsavljenja. i, da, vrijedi mi! :top: :s

onda idemo na isto mjesto ;)

tough_cookie
10.05.2007., 08:13
onda idemo na isto mjesto ;)

ma daj, i ti si kod njega (dr. r.)? zakon je! ;)

snjoxi
10.05.2007., 09:15
ma daj, i ti si kod njega (dr. r.)? zakon je! ;)

aha :)
ides vec dugo? ja sam tek pocela, zavrsavam prvih 10 tretmana.
zadovoljna sam. sada bi trebala pauzirati, pa opet onaj kontrolni pregled, pa onda opet valjda.
mozda smo se i vidjele tamo a nismo ni znale :zubo:

polly
10.05.2007., 09:21
a koji vam je taj r?

tough_cookie
10.05.2007., 10:41
aha :)
ides vec dugo? ja sam tek pocela, zavrsavam prvih 10 tretmana.
zadovoljna sam. sada bi trebala pauzirati, pa opet onaj kontrolni pregled, pa onda opet valjda.
mozda smo se i vidjele tamo a nismo ni znale :zubo:

ne, ja sam tek bila na trecem. ne znam, ne sjecam se da sam nekog mladog vidla tamo :) .

a mozda cemo se jos i vidjet ;)

@polly, krunoslav reljanovic. pisalo se vec na forumu o njemu :cerek:

trebas podatke? :mig:

marezd
31.01.2008., 11:52
ja sam bila kod dr.Reljanovića i mogu reći samo veliko HVALA ! :) ... nikad bolje nisam izgledala ... upravo sad krećem kod dr.Cara pa me baš zanima kako će biri kod njega ( krećem ponovno jer sam prije tri mjeseca rodila i želim se ponovno vratiti u formu ) ...

bubi-d
31.01.2008., 20:49
Jel ima netko iskustva s zenom iz radicevem navodno slovi kao jedna od boljih i s zenom iz sesveta. I da, molila bih vas na PM neka mi netko ostavi brojeve od ljudi gdje ste imali pozitivna iskustva s akupunkturom. Thnx

U Sesvetama je dr.HUBER-KOZINC VESNA ona je ok nema maltretiranja kao kod ovih vaših o kojima pričate ja sa kod nje 92 god. skinula 35kg za 6 mj. ali i istina je to je režim i ako se nepridržavaš sve se vrati.

copy_xerox
01.02.2008., 09:52
ja sam bila kod dr.Reljanovića i mogu reći samo veliko HVALA ! :) ... nikad bolje nisam izgledala ... upravo sad krećem kod dr.Cara pa me baš zanima kako će biri kod njega ( krećem ponovno jer sam prije tri mjeseca rodila i želim se ponovno vratiti u formu ) ...

Zašto više ne ideš kod dr. Reljanovića? Kako je to izgledalo kod njega? KOliko puta tjedno, koliko novaca, kakav jelovnik? Gdje je on?

Kod te u Sesvetama sam ja išla. Ona to radi ILEGALNO, a usput pacijentima daje svaka tri sata po pola tabletice, kao da im malo pomogne. Nije nikad nikome objasnila koje tabletice i čemu služe, svi smo ih pili ko idioti. Kad ih je moja frendica, medicinska sestra, vidjela kod mene doma odmah mi je zabranila - naime - tabletice su bili Helexi, koje koriste teški psihički bolesnici. Izazivaju totalno umrtvljenje (pa nisi ni gladan, jelte?), samo ti se spava, a izazivaju i ovisnost. Ja sam pokušala tužiti tu ženu Liječničkoj komori, ali su me odjebali. Inače te lijekove daje iz svoje "privatne ljekarne" tj. ladice, a snabdjeva se tako da potkrada Dom zdravlja Sesvete, u kojem radi kao liječnica.

Da, inače, jelovnik se sastojao svaki dan do 200 grama povrća. To su dva manja paradajza DNEVNO. Da, smršavila sam. Osušila mi se koža i razboljela sam se. Čujem da je sad dodala i 100 grama mesa. VAU. Čak 200 kalorija dnevno. Jel vi znate koje su posljedice toga???? Iskreno, da mogu, tužila bih ju. Dolazi se samo preko "preporuke" i sto puta preko telefona pita - a tko vas je propuručio, a od kud vi znate za mene, bla bla. Zašto? Zato što to radi doma na crno i ilegalno, kako su se nekad radili aborutusi. Ma gadi mi se ludjakinja!

copy_xerox
01.02.2008., 09:54
Nakon nje se sve vrati, znaš zašto? Zato što ti nakon nekoliko mjeseci gladovanja počneš jesti. Organizam to ne prepoznaje tj. počne stvarati zalihe jer misli da si bila u životnoj opasnosti i da sad mora stvoriti zalihe. Vi ste svi vrlo naivni, pa naravno da će reći da je to VAŠA GREŠKA što ste se ponovno udebljali. A ne posljedica njezine "metode" . Ljudi ne dajte si to raditi!!!

P.s.
CAr ima registiranu ordinaciju i daje ti račun ako tražiš. Ova krava gore nema ništa od toga!

Volim sex
01.02.2008., 10:04
http://www.unreal-net.com/cgi-bin/imenik/jump.cgi?ID=5570

mica_maca3
01.02.2008., 10:11
Ja idem sad kod dr. Huber.. nema nikakvih tableta osim ako ti to ne želiš i to ti da onda tablete na recept za smirenje na biljnoj bazi.. Meni osobno nisu trebale tako da ih nisam ni uzimala pa ne znam o kojima se radi.. Prehrana se sastoji od mesa i povrća s tim da je uvela ponedjeljkom post, znači nije određeno koliko mesa i povrća smiješ pojesti.. da li radi ilegalno ne znam, al mogu reći da je stvarno ok, pomogne ti, savjetuje te i meni akupunktura pomaže..
Eto to je moje iskustvo što se nje tiče..

copy_xerox
01.02.2008., 10:20
Problem i je u tome što ona zavarava pacijente i govori da su to "tabletice", doslovno kaže tabletice, na biljnoj bazi. Tako sam i ja mislila da su tabletice dok frendica nije vidjela i popizdila. Poslije sam ih odnijela u ljekarnu i pitala ženu tamo, ona je rekla da oni imaju registar ljudi koji kod njih uzimaju te "biljne tabletice" kako ih ti zoveš, jer su prema zakonu dužni voditi korisnike tih opijata. Kada se dogodi kriminalno djelo onda policija u njihovom registru provjerava tko ih koristi i tko su potencijalni počinitelji. Toliko o tome. A ti si očito neka Huberičina rodjaka ili ona sama pa tu radiš EPP.Da ne govorim o kršenju poreznih, sanitarnih i svih ostalih zakona. Pitam se nisam li kod nje možda dobila i hepatitis, da niti ne znam. Stara, samo ti daj, i dalje koristi "biljne" tabletice i jedi 200 grama povrća i uništavaj svoj organizam. Javi mi se šest mjeseci nakon prestanka odlazaka k njoj, može? Da vidimo koliko ćeš tad imati kila i koje ćeš sve zdravstvene probleme imati? Jel može?

copy_xerox
01.02.2008., 10:25
Ne znaš da li radi ilegalno? Evo, ja ću ti pomoći. Jesi vidjela negdje njezinu tablu ili natpis na vratima stana da piše slučajno ordinacija? Jesi možda dobila ikad račun? Jel ima registriranu ordinaciju? Malo smo neinformirani, ha? :)

polly
01.02.2008., 10:33
ajmo malo smirit strasti

istina da dr huber savjetuje uzimanje tableta za smirenje ukoliko netko ne može izdržati bez jela
ali ih sigurno ne dijeli kak bombončeke iz svoje ladice
osim toga ne može samo tako uzimati lijekove iz doma zdravlja, a i u domu zdravlja se ne daju lijekovi, pa ih onda niti ne može uzeti :mig:

što se tiče dijete, ona preporuča da se iz prehrane izbace ugljikohidrati, a da se meso i povrće siromašno ugljikohidratima mogu jesti neograničeno ta da se jedan dan u tjednu jede samo povrće

plan prehrane joj je jako daleko od dobrog, ali nije tako kako ti pišeše

mica_maca3
01.02.2008., 11:05
te tabletice možeš kupiti u ljekarni ili ih dobiti na recept bez ikakvog problema.. između ostalog da si dobro pročitala vidjela bi da sam napisala da ih ja ne koristim jer mi nisu potrebne, al ima ljudi kojima treba i ne vadi ih iz ladice kao da su bonboni za malu djecu nego ti kaže da se javiš svojoj doktorici da ti napiše recept.. prehrana je onakva kako je napisala polly.. gle to što se ona tebe očito zamjerila ima još najmanje 100 ljudi kojima je ok...

copy_xerox
01.02.2008., 11:21
Ona je liječnik i može sama napisati koliko hoće recepata i legalno ih dignuti u prvoj ljekarni. To što ona radi je, osim protuzakonito i etički nedopustivo, vrlo štetno za ljude. Smeta me što joj vi radite ovdje promociju, bez da osjećate imalo odgovornosti za sebe. Ja priču nisam izmislila, svatko kome pade na pamet da krene k njoj neka obrati pozornost na činjenice koje sam ja ovdje iznijela i neka sam za sebe donese zaključak. Ovime smatram raspravu završenom. Pametnom će biti dosta. Pozdrav!

copy_xerox
01.02.2008., 11:23
Da, cijena jednog dolaska je inače 50 kuna. Jel se još uvijek dolazi svaki drugi dan? 50 u 15 je koliko ono? 750 po osobi. Puta koliko ono kreveta i puta koliko ono po pola sata. Jedno 30.000 mjesečno neto, bez poreza ili sam rekla premalo? :) Da, ona to radi za vaše dobro :):)

mica_maca3
01.02.2008., 12:25
da cijena je 50 kn al dođeš kad ti hoćeš.. ja idem svaka dva tjedna i mjesečno potrošim 100 kn.. ima i onih koji svojevoljno dolaze dva puta tjedno.. al ok nećemo o tome..
svatko ima pravo na svoje mišljenje tako da...;)

copy_xerox
01.02.2008., 18:03
Sigurno jako djeluje ako dodjes dva puta mjesečno :rofl::rofl::rofl:

mica_maca3
01.02.2008., 20:43
pa gle nekima djeluje.. svatko ide onoliko puta koliko vidi da mu treba.. to ako si ti išla 30 puta mjesečno to je tvoj problem.. i gle ne želim više raspravljati o tome.. ti imaš svoje mišljenje, svoje iskustvo, ja imam svoje mišljenje i to je to..

marezd
02.02.2008., 10:15
Zašto više ne ideš kod dr. Reljanovića? Kako je to izgledalo kod njega? KOliko puta tjedno, koliko novaca, kakav jelovnik? Gdje je on?

Kod te u Sesvetama sam ja išla. Ona to radi ILEGALNO, a usput pacijentima daje svaka tri sata po pola tabletice, kao da im malo pomogne. Nije nikad nikome objasnila koje tabletice i čemu služe, svi smo ih pili ko idioti. Kad ih je moja frendica, medicinska sestra, vidjela kod mene doma odmah mi je zabranila - naime - tabletice su bili Helexi, koje koriste teški psihički bolesnici. Izazivaju totalno umrtvljenje (pa nisi ni gladan, jelte?), samo ti se spava, a izazivaju i ovisnost. Ja sam pokušala tužiti tu ženu Liječničkoj komori, ali su me odjebali. Inače te lijekove daje iz svoje "privatne ljekarne" tj. ladice, a snabdjeva se tako da potkrada Dom zdravlja Sesvete, u kojem radi kao liječnica.

Da, inače, jelovnik se sastojao svaki dan do 200 grama povrća. To su dva manja paradajza DNEVNO. Da, smršavila sam. Osušila mi se koža i razboljela sam se. Čujem da je sad dodala i 100 grama mesa. VAU. Čak 200 kalorija dnevno. Jel vi znate koje su posljedice toga???? Iskreno, da mogu, tužila bih ju. Dolazi se samo preko "preporuke" i sto puta preko telefona pita - a tko vas je propuručio, a od kud vi znate za mene, bla bla. Zašto? Zato što to radi doma na crno i ilegalno, kako su se nekad radili aborutusi. Ma gadi mi se ludjakinja!

pošto sam se udala pa mi je malo daleko pošto ti je on na Kaptolu, osim toga ima i elektrostimulaciju mišića pa kao da si na vježbanju, ima i on režim prehrane naravno al nije tako grozno, u početku ideš svaki drugi dan kao i svugdje bogme sad za cijenu ne sjećam se iskreno ...

Nimoy
02.02.2008., 10:29
Ja idem kod dr. Željke Čuline, u Rijeci. Kombinira magnetsku terapiju s akupunkturom, tek sam počeo ali znam ljude koji su imali itekakvih rezultata.

copy_xerox
02.02.2008., 11:20
Sto se jede kod tog na Kaptolu?

Inace, ja cu od ožujka k Caru, sad se samo psihički pripremam :D Mislim da on to najkvalitetnije radi i najviše računa vodi o zdravlju pacijenata. Full legalno, registrirana ordinacija, dobiješ račun ako želiš, i definitivno je najjeftinij u gradu. Kod njega je jedan dolazak 35 kuna, a kad skineš kile svi kasniji dolasci na kontrole su BESPLATNI. Njemu je fakat stalo da to i održiš!

Ja sam već probala kod njega, samo nisam imala "klik" u glavi. Za to ipak treba odvojiti puno vremena (svaki drugi dan + nabavka namirnica+kuhanje) što mi je bio problem prije. Sad raščišćavam razne obaveze pa kad to uspijem onda ću se "baciti" na to. Ali moje iskustvo za njega je vrlo pozitivno. Kao najveću potencijalnu opasnost vidim one babe koje tamo dolaze i svima koji planiraju krenuti sugeriram sljedeće NIKADA SE NI S JEDNOM NEMOJTE UPUŠTATI U IKAKVU PRIČU. NE DAJTE SE UVUĆI U GLUPE RASPRAVE O HRANI JER ĆETE ONDA POČETI RAZMIŠLJATI O TOME I KAD DODJETE DOMA ĆETE SE OBŽDERATI ILI POČETI VARATI. IGNORIRAJTE IH KAO DA SU TURSKO GROBLJE.

Znam da to zvuči kao glup savjet, ali kad krenete vidjet ćete zašto je izolacija bitna. I nemojte ni frendovima pričati o tome. Just do it. Svako pričanje potiče želju za hranom i veća je vjerojatnost da ćete zeznuti.

Dipl.Nutricionist
02.02.2008., 23:47
čitam i ne vjerujem....!! :flop: :ne zna: :ne zna:

ajmo malo smirit strasti

istina da dr huber savjetuje ........

što se tiče dijete, ona preporuča da se iz prehrane izbace ugljikohidrati, a da se meso i povrće siromašno ugljikohidratima mogu jesti neograničeno ta da se jedan dan u tjednu jede samo povrće

plan prehrane joj je jako daleko od dobrog, ali nije tako kako ti pišeše

Dipl.Nutricionist
02.02.2008., 23:52
Poznanik je na Carevom tretmanu. Ima 110 kg a frajer mu propise za dorucak 1/4 peciva, za rucak 3 zlice graha a za veceru 1 bananu. Ja sam bila u soku kad mi je to rekao....
[/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

jaooooooooooo!!!! joooojjjjjj!!!:flop: :flop: :azdaja::no::cry:

polly
03.02.2008., 07:54
čitam i ne vjerujem....!! :flop: :ne zna: :ne zna:

kaj ne vjeruješ?
misliš da su drugi bolji
car te toliko psihički maltretira i derači se na tebe ako ne postigneš cilj zapisan u njegovoj glavi da završiš na vodi i zraku, puno njih je tak pisalo na forumu
kod te žene u radićevoj ili tkalčićevoj (malo sam senilna danas, nemrem se sjetit ni kak se zove :D ) si na 20 dkg praznog karfiola dnevno, tak je bar pisalo u članku u novinama
kod huberice se bar možeš namlatiti pečenog piceka, povrća na lešo i šalate :klopa:
osobne doživljaje ne mogu napisati jer ih nemam, no tko zna :zubo:a naravno da je velika večina dijeta neuspješna jer nakon izgubljenih kila i postizanja cilja, ekipa navali na klopu kak da ju nikad nije vidla
trebamijenjati prehrambene navike a ako se pretjera, treba se znat zaustaviti na vrijeme
i to je sva mudrost, nažalost mnogima nedostižna
i meni :D

cipelić
03.02.2008., 07:55
Evo moje iskustvo sa Močiničem i Huber.

Kod Močinića sam bila prije 5 godina,pila sam čaj,koji je bio jako dobar kao diuretik i za probavu,jela sam ujutro voće,popdne ručak i večera uglavnom meso ili riba sa povrčem,znači niski GI.
Skinula 4 kg u 40 dana...ostala bez posla na 2 mjeseca i prestala iči.

Kod Huber bila prošle godine 2 mjeseca i izgubila 10 kila.Vratila 7 za 2 mjeseca
Išla sam 6x mjesečno po 50 kn.Nisam bila gladna,jela sam meso,sir,povrče,salate,malo voća....
Kako je bilo vrijeme godišnjih,predložila mi je jednu tableticu Zolofta koji NE stvara ovisnost,ali pomogao bi mi ta 2 tjedna bez pikanja.I stvarno je pomogao.E sad,i ja mislim da radi na CRNO,ali nitko te ne tjera da ideš tamo.
Količine hrane nisu strogo određene,tablete NE moraš piti ako ne želiš,i meni ih nije dala nego je rekla da tražim doktoricu opče prakse.Kad sam doktorici objasnila o čemu se radi,dala mi je ali točno 1 kutiju za taj period.
Nisam luda da to sad pijem mjesecima...
MEni se doktorica svidjela,bilo je žena sa primjerima po 40 kila u godinu dana manje i tako.
NAravno ima puno koji se vrate kad se udebljaju.Ona sama je rekla da je nemoguče cijeli život jesti samo meso i povrče.Ali kad se vrate prve 2 kile doči na pikanje čisto zbog stimulacije i da se malo smanji apetit.
Nisam ni za akunpukturu a ni protiv.
Sad dam na Zoni i zadovoljna sam.
Sretno svima:top:

polly
03.02.2008., 08:01
.Ali kad se vrate prve 2 kile doči na pikanje čisto zbog stimulacije i da se malo smanji apetit.


fakat sam senilna danas :rolleyes:
zaboravih napisati

znam čovjeka koji je kod huberice prije podosta godina skinuo jako puno kila (više od 30) i prestao pušiti
on dođe na jedno pikanje u mjesec, dva i tako se održava već godinama
jede normalno, ne "normalno" kao u dane kad je natukao te kile, nego normalno

mislim da je sva mudrost u toj normalnosti, prepoznati što tvoje tijelo traži i podnosi i ravnati se prema tome

copy_xerox
04.02.2008., 23:20
To za Cara uopće nije istina, nego je moderan mit koji kruži gradom. Car je vrlo tih i on ne samo da se ne dere, nego rijetko kad uopće PRIČA!

Tu priču su izmislile žene koje se nisu mogle disciplinirati pa su morale izmislit same sebi zašto više ne idu na postupa. Jednu od njih poznajem i osobno i svadjala sam se s njom sto puta oko toga. Krmača ima 140 kg i svaki vikend bi se najela keksa i napila Coca-Cole pa joj je Car kriv kad je na njezino pitanje do kad će ona trebati dolaziti - odgovorio - vi do kraja života kako ste počeli.

Ona tvrdi da je bio bezobrazan (ja slušala na svoje uši), a ja mislim da je bio super fin. Ja bi joj rekla krmačo debela, kad ždereš svaki vikend toliko ti ćeš crknut od svojih kila. Uglavnom, Car je coool i ako netko razmiišlja o tome neka krene. Sve te priče su čiste izmišljotine!

boletus satanas
08.02.2008., 16:24
mislim da ste bitno skrenili sa teme
ajmo se vratiti krucijalnom pitanju

da li akupunktura djeluje i koliko se otprilike plaća

btw. evo mog savjeta. bježala sam od kruha jer kao deblja itd... navikla sam se jesti obroke bez njega, ali sam neki dan u dobro jutro hrvatska čula od doktorice da za doručak treba jesti pecivo jer se tak nešto inzulin regulira-nemam pojma-i onda sam odlučila probat jesti pecivo.

mogu vam reći da djeluje
nema više potrebe za slatkim poslije ručka što me je ubijalo

copy_xerox
08.02.2008., 19:04
Super!! Ja mislim da je to ispravno i alergična sam na to kad netko bilo što proglasi "lošom hranom", osim junk fooda. Nije ni kruh loš, ni lješnjaci, ni čokolada, nego sve to treba konzumirati umjereno.

Akupunktura kod Cara djeluje, stvarno si manje gladan i nervozan, ali moras redovito dolaziti, sto je jako tesko jer se dolazi svaki drugi tjedan. Prije ili poslije ti iskrsne nešto i tad nastanu problemi.

think healthy
10.02.2008., 17:56
Bok L.Nimoy, zamolila bih te ako bis mi mogao reci nesto vise o terapiji kod dr.Čuline jer i ja razmisljam o tome da odem na akupunkturu negdje u Rijeci (mislila sam ici kod dr.Došen - cula sam jako dobre stvari o njoj opcenito, ali je skupa). Zanima me rezim prehrane i cijena te iskustva ostalih.

Ja sam odlucila (i vec zapocela) trajno promjenit prehrambene navike i napokon izgubiti suvisne kilograme zauvijek. ne zelim djetu u kojoj se gladuje, jer sam na takvima bila vec milijun puta - izgubila bim dosta kg, ali kad tad bim pocela jesti, jer logicno je da neces dugorocno moc zivjet na 1 jabuci dnevno!! Kad bi mi vaga pocela pokazivat manje kg, ja odusevljena tim rezultatima, jos bim vise smanjila unos hrane te tako uvijek zavrsila na redukcijskoj dijeti iako to nije bila moja prvotna zamisao. Zato meni treba netko tko ce mi, u skladu s mojim zeljama i potrebama pomoc u sastavljanju idealnog jelovnika za mene i da pod takvom kontrolom ne zavrsim na redukcijskoj dijeti, ali opet da do ljeta izgubim najveci broj suvisnih kg.

Zna li netko koliko otprilike treba vremena da se uz pomoc akumpukture izgubi 15 kg?

marezd
11.02.2008., 09:25
Super!! Ja mislim da je to ispravno i alergična sam na to kad netko bilo što proglasi "lošom hranom", osim junk fooda. Nije ni kruh loš, ni lješnjaci, ni čokolada, nego sve to treba konzumirati umjereno.

Akupunktura kod Cara djeluje, stvarno si manje gladan i nervozan, ali moras redovito dolaziti, sto je jako tesko jer se dolazi svaki drugi tjedan. Prije ili poslije ti iskrsne nešto i tad nastanu problemi.

samo da se pohvalim da sam krenula kod dr.Cara i za sada sam zadovoljna, je da mi je bilo koma prva dva dana mislila san da ću krepati od gladi al sada sam na sedmom danu i dobro se osjećam. Nadam se da ću napokon smršaviti jer sam odlučila.
I jede se sve pa i pecivo samo naravno u malim količinama i to je super.... mislš da ćeš pojesti pečenog vola al se prevariš i točno ti je dosta onoliko koliko je napisano ... :klap: ....

copy_xerox
29.02.2008., 08:55
mare, kako ide? drago mi je da si zadovoljna! jel jedes bas sve dane kako je propisano? ja sam znala preskakati i skuzila sam da je bolje i preskociti jedan dan ako nesto jako ne volis, nego uprskati cijelu dijetu! ja svaki dan moram pojesti ili malo kruha/peciva ili mesa, nikako ne mogu podnijeti ljetnu dijetu u kojoj npr. većina dana nema ni mesa ni kruha. mislim da je dobro da sam to zapazila jer sad cu imati sanse to odraditi kako treba. ja planiram uskoro isto krenuti. moram napraviti neke medicinske pretrage pa to nece biti bas sutra, ali cim se malo stabiliziram krecem. i ovaj put necu nikom reci za to!!!! :-)

G_abrielle
29.02.2008., 09:42
Hej ljudi!
Ja sma išla kod dr. Huber na akupunkturu i da skinula sam hrpu kila ( što nij eni čudno jer sma živjela doslovno na povrću, nesmije se niš jesti.) Ono što mi se zamjerilo je činjenica da mi je otplao doslovno pola skalpa s glave jer nisam mjesecima unijela kalcij u organizam (točnije 4 mjeseca koliko sam bila na tom režimu) i muku sam mučila kako zadržati 3 vlasi na glavi. Rezultiralo je time da sam počela normalno jesti da spasim što se spasiti dade. Od izgubljenih 18 kila vratila sam kroz godinu nekih 6 natrag koje sad skidam na zdrav način. Znači jedem pomalo svaka dva sata, 8 obroka dnevno, vježbam svaki dan sat vremena i općenito se nastojim više kretati. Ja sam probala i un dijetu i akupunkturu i nakon svega su bile posljedice. Sad primjenjujem zdravu prehranu i rezultati su tu, treba vremena i upornosti i općenito se treba prešaltati u glavi jednom zauvijek na zdrav način života, nema druge. Stoga savjetujem svima da lovu koju bi bacili na akupunkturu ulože u prvi fitness centar di ima aerobika i vježbaju. Ulažite u zdravu hranu i sl. Ja Huberici ni ikom sličnom više nikad ni mrtva. Nadam se da sam bila od pomoći. Ako imate dodatnih pitanja slobodno pišite na pm. Žalim svima sreću u skidanju kilica:)

copy_xerox
29.02.2008., 13:40
Drago mi je da je netko osim mene uvidio kolika je štetočina ta Huberica! Dobro da nisi mengu izgubila, baš me zanima koju priču u tom slučaju proda...

G_abrielle
29.02.2008., 14:26
Ma meni nisu jasni oni njeni kvazi "povratnici" koji dolaze. Nebi se tamo vratila više pod razno da dobijem tonu a ne par kila. Tabletice da ne komentiram, nisam ih nikad htjlea iako je rekla da se u ljekarni preko puta mogu dobit bez recepta. Bježi 3 dana daleko, dovoljno je proguglat ime lijeka i sve ti je jasno

copy_xerox
29.02.2008., 18:49
Znači i ti si se uvjerila u ono što sam ja ranije tvrdila - da ona SVJESNO ZAVARAVA PACIJENTE o ljekovima koje im daje...što je po meni ne samo neetično nego KRIMINALNO djelo...ali dobro, dosta o kravetini, stvarno se snerviram kad se sjetim....

Nego, što ima kod Cara? :)

polly
29.02.2008., 18:54
copy, tak se tu ne buš razgovarala ;)

napisala sam već da sam ja protiv prepisivanja lijekova samo tako
ali nemoj iznositi laži
žena kaže o kojem lijeku se radi, da recept a dalje je na vam
to što netko nije u stanju razmisliti, e pa to je već njegov prblem :ne zna:

cinober
29.02.2008., 19:35
[QUOTE=cipelić;12465596]Evo moje iskustvo sa Močiničem i Huber.

Kako je bilo vrijeme godišnjih,predložila mi je jednu tableticu Zolofta koji NE stvara ovisnost,ali pomogao bi mi ta 2 tjedna bez pikanja.I stvarno je pomogao.E sad,i ja mislim da radi na CRNO,ali nitko te ne tjera da ideš tamo.
Količine hrane nisu strogo određene,tablete NE moraš piti ako ne želiš,i meni ih nije dala nego je rekla da tražim doktoricu opče prakse.Kad sam doktorici objasnila o čemu se radi,dala mi je ali točno 1 kutiju za taj period.Nisam luda da to sad pijem mjesecima...
zoloft je opaki antidepresiv, koji mi je pogreškom propisan, nisam dugo pila, tremor ruku mi je trajao još mjesec dana nakon uzimanja. vjerujte mi nisu to tabletice za smirenje. tabletice za smirenje su preparati na bazi valerijane i gospine trave. ne mogu vjerovati da vam je to prepisala. čuvajte se olako propisanih tableta, i ne vjerujte mi na riječ, izguglajte zoloft pa sami vidite, a i na psihologiji je dosta pisano o tome.
što se tiče akupunkture ide frendica, plati 80 kn, preporučili su joj dijetu, kaže da joj pomaže. ali, imam dojam da uz tako
malo hrane bi tak i tak smršavila.
ma još nemogu vjerovati za zoloft.:

copy_xerox
29.02.2008., 21:04
Gle, ne mislim se s tobom nadmudrivati tko je u pravu, a tko u krivu. Ti tvrdi svoje, ja ću svoje, a svatko tko bude išao k njoj neka dobro sve prouči i odluči jel mu to vrijedno zdravlja.

p.s.
Fuck off

copy_xerox
29.02.2008., 21:05
Ma daj, kaj se trudiš objašnjavat, možda je Polly Huberica osobno ili neka njezina kaj ju brani po forumima. Ja sam sigurna da će ona kad tad dolijati pa čak i u ovakvoj državi kakva je naša!

polly
29.02.2008., 21:13
p.s.
Fuck off

Ma daj, kaj se trudiš objašnjavat, možda je Polly Huberica osobno ili neka njezina kaj ju brani po forumima. Ja sam sigurna da će ona kad tad dolijati pa čak i u ovakvoj državi kakva je naša!

još jednom, ovdje nećeš prostačit
nastavi i slijede i daljnji kartoni


umijesto što šiziš ovdje, prijavi ženu lječničkoj komori
i nemoj se izvlačit na državu jer komora radi po prijavama :mig:
poslušala si ju, ustvari čak niti to nisi i sad ti je netko drugi kriv zbog neuspjeha
poduzmi nešto na pravi način, nemoj samo naklapati

copy_xerox
29.02.2008., 21:35
Joj, daj prošetaj, uzmi koji praxiten i nadji si život van foruma.

anchi_007
02.03.2008., 17:48
bok, ljudi
Moja sogorica je isla 2 x kod Huberice, i sve je vratila za 2/3mjeseca, a ne svidja mi se i sto joj je davala anti depresive,jer niti jedan dr. nema bas o tome lijepo misljenje
Ja sam bila 2 x na kuri mrsavljenja kod Dr.Goricki u Radicevoj, najprije na laserku akup. a kasnije sam dobila i usne iglice,cak mi je dotatno stavile 2 i za stres.Naravno uz dobru volju rezltati se vide, a meni su se nakon turdnoce doslovce rastopili kilogrami ( 15 kg) Njena dijeta mi pase i lasa mi je od UN DIJETE koju sam probala + uz mrsavljenje sam shvatila i da imam alergiju na pelud, pa sam i obavile 2 kure za alergiju i od tada nisam Dimidril niti vidjela, a proslo je vec 7 mj od toga.
Evo detalja ako vas zanima ona
http://www.zg-akupunktura.com/

M Renata
03.03.2008., 09:50
bok, ljudi
Moja sogorica je isla 2 x kod Huberice, i sve je vratila za 2/3mjeseca, a ne svidja mi se i sto joj je davala anti depresive,jer niti jedan dr. nema bas o tome lijepo misljenje
Ja sam bila 2 x na kuri mrsavljenja kod Dr.Goricki u Radicevoj, najprije na laserku akup. a kasnije sam dobila i usne iglice,cak mi je dotatno stavile 2 i za stres.Naravno uz dobru volju rezltati se vide, a meni su se nakon turdnoce doslovce rastopili kilogrami ( 15 kg) Njena dijeta mi pase i lasa mi je od UN DIJETE koju sam probala + uz mrsavljenje sam shvatila i da imam alergiju na pelud, pa sam i obavile 2 kure za alergiju i od tada nisam Dimidril niti vidjela, a proslo je vec 7 mj od toga.
Evo detalja ako vas zanima ona
http://www.zg-akupunktura.com/

Koliko košta tretman i koliko često se ide (tjedno)?

Da li je netko bio kod dr. Nagy?
www.akupunktura-nagy.com

anchi_007
03.03.2008., 18:27
Kod Dr.Goricki se ide u pocetku 3 x tjedno , a kasnije 2x tjedno na laser, ali cula sam da je to individualno jer se moze kombinirati laser sa usnim iglicama, dakle naj bolje je nazvati tamo da ti to sve objasne

syndy
16.04.2008., 12:11
zna li netko gdje u osijeku ima takvih tretmana akunpunkture za mrsavljenje?

jadzia dax
05.05.2008., 12:33
...evo i moj prvi post ovdje...:mig:
....ja sam išla prije 5 god na akupunkturu u Središće kod dr.Cara...svaki drugi dan (nema preskakanja ni vikenda ni praznika) po 30 min ležiš napikan kod njega...prije pikanja te važe i to se upisuje u tvoju iskaznicu/karton...uz pikanje dobiješ dijetu po danima u kojoj imaš osmišljena tri obroka svaki dan...svaki obrok je dosta raznovrsan nema izbjegavanja nikakvih namirnica osim čistog šećera, alkohola i kave...ako se pridržavaš svih uputa i dijete mršavi se izuzetno lako i brzo...meni je trebalo 10 mj da skinem 55kg...obavezno sam poslije akupunkture još išla u teretanu...ispočetka samo bicikl i steper jer drugo nisam mogla a kasnije pomalo kompletan manji trening od 2 sata...cijena tretmana kod dr. Cara nije bila prevelika, dapače ali su se mnogi bunili pa čak i odustajali zbog njega samog...znao je biti jako neugodan prema ljudima koji su tamo dolazili...prema meni osobno nikad jer sam se stvarno svega pridržavala i konstantno gubila na težini...ali sam imala prilike viditi i čuti kako je znao biti doslovce bezobrazan prema nekima koji iz tretmana u tretman nisu izgubili niš ili ne daj bože dobili koji gram...
...da skratim, iako sam već sad pretjerala :mig:
...izgubljenu kilažu nisam vratila 3 god....vrlo jednostavno sam ju održavala, redovno se vagala i kad bi pretjerala malo se stisla 2-3 tjedna uz odvajanje ugljikohidrata i proteina u obrocima...
...na žalost, onda sam upala u velike probleme osobne prirode i kočnice su opet popustile ali to je za neki drugi pdf... :(

copy_xerox
07.05.2008., 18:09
bok!
kaj je bilo s kozom, nakon tog gubitka? Jel se to stisnulo?

jadzia dax
08.05.2008., 21:38
...sorry na zakašnjelom odgovoru ali evo...koža nije bila veliki problem... uz vježbu se skoro sve povuklo, osim trbuha....naime koža na trbuhu mi je strahovito popucala u trudnoći kad sam se zapravo toliko i udebljala...strije su bile ko prst debele i to je naravno ostalo visiti do pol bedara...to sam riješila abdominalnom plastikom, zahvat koji je relativno brz i ne baš ni bolan osim kaj svakako moraš u opću anesteziju...čak nisam morala ni platiti jer je te kože bilo toliko da je spadalo u medicinske indikacije a ne u estetski zahvat...
...btw. agava, kod dr. cara je dijeta bila čini mi se bazirana na nekih 800ccal dnevno ako se dobro sjećam...
...sretno svima koji kane pokušati, vrijedi biti uporan...:):):)

copy_xerox
09.05.2008., 14:03
Mrak. :)

agava
09.05.2008., 17:24
jadzia dax, hvala

morsky
12.05.2008., 08:52
Savjest mi nalaže da obavijestim sve da prema WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) mršavljenje ne spada u indikacije smetnji pogodonih za liječenje akupunkturom. Isto tako mnoga istraživanja nisu pokazala djelotvornost akupunkture kod redukcione djete. Ako doktor sugestivno djeluje na pacijenta onda ga ne mora ubadati iglicama jer pacijent se drži djete i mršavi.
Inače, postoji i tzv. "sham acupuncture" (lažna akupunktura) u kojoj se iglice stavljaju u mjesta bez ikakave veze i ona "djeluje" jednako kao i ona "prava" akupunktura.
Možete pokušati i sa hipnozom, uz redukcionu djetu isto tako ćete mršaviti.
Inače, znanstveno je utvrđeno da se akupunkturom potiče lučeje endorphina ali se to postuiže i sham akupunkturom. Neći čak i uspijevaju provesti operativne zahvate kod pacijenata akupunkturom ali samo ako se pacijent ne boji :rolleyes:

darkan
22.07.2008., 05:43
pozzdrav!
ovako citao sam tread o akupunkturi i vidio sam da su ljudi postigli fenomenalne rezultate s akupunkturom, dijetom i vježbanjem. neki čak navode 18 kg u 3 mjeseca (s parsto kalorija na dan). e sad zanima me da li mi moze netko tko je prosao te tretmane, reci koje tocke je akupunkturist ubadao, znam da bi najbolje bilo da odem kod akupunkturista, ali hebiga zivim u pri..zdini nema ih ni nadaleko, a nemam ni para.

morska alga
22.07.2008., 10:24
A kako misliš bez para ići nekud. Ajde ti lipo svaki drugi dan natašte odi na hodanje po pr*****ni. Postepeno povećavaj kilometražu i izmiri udaljenosti autom. Kad uhvatiš kondiciju onda počni lagano trčati, najprije 2 min, pa nakon par dana dodavaj minutažu trčanja a zadrži istu kilometražu.
Pronjuškaj po forumu u vezi praćenja pulsa. Nosi mob sa sobom i miri puls, ne moraš odma kupovati pulsmetar.
I kad to budeš radila misecima javi da li djeluje.

darkan
22.07.2008., 13:47
been there, done that.
poceo ja trcat bole tibije u pm.
nista krenuo ja s brzim hodanjem 60% napora barem 75 min dnevno nataste.
7 malih obroka dnevno. lagano poceo mrsavit al ne mogu se suzdrzat a da ne pojedem nekad malo vise i sve ode u vjetar.
ono sto trazim je da mi netko tko je bio na tretmanu akupunkturom kaze koje tocke je stimulirao. znam da ima par u uhu (aurikuoliterapija) i jos pokoja drugdje na tijelu. dakle ak tocke za smanjivanje gladi.

darkan
23.07.2008., 17:14
ok samo da vas obavjestim da sam ih nasao.
tri tocke : prva quchi ( Li 4, ispod palca), druga hegu (pc 6 ,tri prsta od šake preama laktu između dvije tetive) i treca zsanli ( st36, tri prsta ispod vrha tibije). masirao sam ih po tri min svaku i moram reci da sam puno boljeg raspoloženja a pomisao na hranu gotovo da je i nema.

moment
23.07.2008., 21:40
djeluje dok su iglice u tebi.
nakon vadjenja iglica sve se vraća.
beskorisna mamilova.

darkan
24.07.2008., 05:00
cuj osim ubadanja iglica u točke, može poslužit i masaža istih.
ako to znači 2-3 x dnevno po 10 min zašto da ne. u ostalom čim dođem do neke pristojne kilaže (s kojom neću sjebat zglobove) bacam se na jogging.

Nimoy
24.07.2008., 05:16
djeluje dok su iglice u tebi.
nakon vadjenja iglica sve se vraća.
beskorisna mamilova.

pogrešno.

mafri
24.07.2008., 09:01
ok samo da vas obavjestim da sam ih nasao.
tri tocke : prva quchi ( Li 4, ispod palca), druga hegu (pc 6 ,tri prsta od šake preama laktu između dvije tetive) i treca zsanli ( st36, tri prsta ispod vrha tibije). masirao sam ih po tri min svaku i moram reci da sam puno boljeg raspoloženja a pomisao na hranu gotovo da je i nema.

Sta je to tibija?

darkan
24.07.2008., 10:36
jedna od kostiju potkoljenice. ona veća

Peace34
24.07.2008., 12:09
Ljudi godinama proučavaju takve stvari, a ti misliš sam na sebi eksperimentirati? Jesi li ti normalan??

Možeš si napraviti veliku štetu, ja na tvom mjestu ipak ne bih pokušavala tako nešto! Nije to tako jednostavno kako ti misliš, a da ne govorim o raznim vrstama, veličinima iglica i sl. Centimetar lijevo ili desno, pogeršno, može te zeznuti i te kako! NE budi lud!

darkan
24.07.2008., 12:49
ovako akupunkturu sam vec koristio, recimo za tremu pred ispite, ublažavanje boli u nogama poslije utakmice. postoje različiti naćini stimulacije točaka, ubadanje iglama, masaža vrhom prsta, laser, puštanje struje, moxibustija ( zagrijavanje užarenim komadom neke biljke, drži se cm iznad kože).
promašit točku možeš samo ako radiš sa iglama jer točke su jako male, ako masiraš prstima onda je malo teže. no i ako promašiš promašio i ništa ti se neće dogodit.

mafri
24.07.2008., 17:26
dankan nije spominjao da ce se ubadat iglama ,koliko sam shvatila,vec da masira te tocke!Mislim da tu nemoze pogrijesit.

Chain
24.07.2008., 18:50
nema tu pogreske....da se razumijemo...pretpostavljam da ste culi za shiatzu. To je oblik masaze koji postoj od davnina, a kod nas je odobren i radi se jer se bazira na ISTIM principima kao i akupunktura. Jeidna razlika je u tome sto za akupunkturu ispred vaseg imena MORA stajati Dr. jer nitko drugi nema legalno pravo zabadati nista ispod povrsine koze. Zato se recimo ni u tatooo salonima ne mogu dobiti anestezije. Shiatzu masaza se dakle vrsi pritiscima na ISTE tocke u koje se ubadaju iglice...samo je polje pritiska nesto sire.

rozi5
30.06.2009., 08:35
Bok!

Dali ima i u Rijeci netko tko se bavi akupunkturom a da je to kavlitetno, uspješno ???
Molim odogovor što prije!!:-)

Marko sa M
10.07.2012., 10:55
Ja sam bila u Rijeci na akupunkturi kod dr. Beriše. Lik je zakon. Išla sam na 4-5 tretmana, cijena je oko 100 kn po tretmanu, meni je jako pomoglo smršavila sam dosta, samo moram upozoriti da sam i prilagodila svoju prehranu tako da mi se kile nebi vratile. Vidjela sa da negdje na rijeka-klik.hr ima neki popust.

cica2014
01.12.2012., 16:50
Bok svima!
Ja od sutra krećem kod dr. Cara na akupntukuru pa ako ima netko još tko sad ide neka mi se pridruži u kuknjavi na ovoj temi i savjetima, naravno!

Bila sam nekad davno kod njega i mislim da je dobar, samo što me uvijek zeznula ili organizacija (zaspala bih i ne bih otišla na tretman) ili nečiji rođendan, svadba, imendan ili moja stara koja živi za to da joj kćer ima 150 kila

Odlučila sam ovaj put eliminirat sve te faktore (uključujući i to da ne idem k staroj dok ne skinem kile ) pa se nadam da ću ovaj put imati trajnijeg uspjeha.

Čujem da se preselio u neki novi prostor, ali vjerujem da su dijeta i procedura ostale iste. Jel netko bio u zadnje vrijeme? Kako ide? Koliko želite smršaviti i zašto?

cica2014
01.12.2012., 19:33
Nitko ne ide k Caru? Izgleda da mu biznis ne ide više tako kao nekad...:)

El Gato Félix
01.12.2012., 20:59
Poštovana, lijepo Vas molim za strpljenje! Možda se netko javi, a možda i ne, ali ne ide to na forumu tako brzo.

Nadalje, nema veze koliko je tema stara. Postojala je identična tema i zato je spojena. Tako ovdje, na Zdravlju, oduvijek radimo. Ne možemo gomilati jedno te iste teme bez obzira jesu li otvorene prije 10 godina ili 10 dana!

cica2014
02.12.2012., 09:15
Ja sam jutros bila na prvom tretmanu, u novoj klincii, dobro izgleda. Ono što je novo je da se više ne može varati,hahahahahaha!
Zašto? Zato što sestra važe i upisuje, a prije smo se sami vagali.

Isto tako - više se ne dopušta kavovina, cedevita bez šećera, mineralna, sad je sve ostalo samo na vodi i biljnim uvarcima i to isključivo nemješanim čajevima...Još se dijeli jesenska dijeta, što mi je bljak, ali za 10 dana bi trebali početi sa zimskom....

cica2014
03.12.2012., 21:18
Nema baš odaziva na ovu temu, ali ajde, ja ću svejedno napisati svoje dojmove, pa možda nekome pomogne i možda se još netko javi.

Ja sam bila na prvom tretmanu, već isti dan, a i drugi osjećala sam manju glad, tj. osjetila sam da mi je osjet okusa i mirisa otupio, a to automatski znači da mi ni hrana nije više toliko poželjna. No, svejedno sam jela mimo propisanog, zato što se nisam dobro organizirala :504: i imala sam emotivno jako stresan vikend :504:

No, nisam dala da me to obeshrabri i umjesto da krenem muljati, pijem tablete za pročišćavanje ili slažem sutra kilažu ili se ne pojavim, odlučila sma otići normalno i nastaviti, jer ovo što radim je sada za uvijek i za do kraja života, nema odustajanja, bez obzira koliko sporo ovo sve skupa išlo ili ne išlo.

Iako nema više cedevite, kave i kavovina, odlučila sam to ignorirati pa ću biti dijetalnu cedevitu s mineralnom vodom, jer me to napuhne i zasiti. Nastojat ću nepretjerivati, ali what the fuck. Isto tako ću se počastiti jednom duplom turskom kavom s mlijekom, iz kućne radinosti. Ne bih trebala i to će umanjiti djelovanje iglica i može izazvati MUČNINU, ali jednom se živi. Bar u prvoj fazi ću si priuštiti te male radosti, jer inače ništa od svega. Nastojat ću biti što discipliniranije, ali what the fuck, ja sam samo čovjek.

Ako ima još netko da se pati nek se javi da skupa kukamo :D

slikica99
07.02.2013., 12:18
heej, evo ja sada malo čitam o tom doktoru, pa sam jos u fazi da se odlucim ili neodlučim, hehe

Samantha Kika
15.04.2013., 15:35
To sranje vam nikako ne moze pomoć.moja prijateljica je isla,konkretno kod tog Cara koji joj je zabio dvije igle u uši i ležala bi po 15min i onda bi joj pokupio pare nije joj reka ni kako bi se trebala hraniti,pa je isla kod drugog doktora koji je doduse bio korektniji izbockao ju je po cijelom tijelu i lezala je tako kao debil sat vremena.Rekao joj je da zaboravi na kavu i da dnevni unos kalorija ne smije biti vise od 500 KALORIJA!Drage cure i momci ako cete unositi 500 kalorija dnevno onda vam to sranje i ne treba smrsat cete od tog izgladnjavanja.Moj vam je savjet da jedete svako 3-4h toliko da ste siti a ne prenajedeni,nemojte jesti iza 6h i pokusajte biti fizicki aktivni,tko god vam prodava pricu da cete smrsat bez fizicke aktivnosti slaga vas je.I ako ne zelite ici iz stana pogledajte vjezbe na youtube-u od Tiffany Rothe i udri svaki dan!