PDA

View Full Version : Tuđman=Ceausescu

stranice : [1] 2

Wall
19.03.2004., 10:54
zašto je to u HR skandal, kad netko puno godina poslije, otkrije da je jedan diktator sličio drugom?
meni je to kao da netko kaže da su Milošević i Tuđman isti,
ili da je Bokassa isto što i Chombe!
sve su to (bili) ljudožderi, svaki na svoj, a opet, svi na jako sličan, način.

turbonegro
19.03.2004., 10:57
tudjman i milosevic nisu bili diktatori nego demokraticno izabrani vodje svojih drzava.

GaelGarciaBernal
19.03.2004., 10:59
I Aristide je bio demokratski izabran, a i Hitler, pa da li to znaci da oni nisu diktatori?

turbonegro
19.03.2004., 11:02
GaelGarciaBernal kaže:
I Aristide je bio demokratski izabran, a i Hitler, pa da li to znaci da oni nisu diktatori?
hitler je postao diktator otkad je narodu oduzimao pravo na glasanje. za aristide jos nikad nisam cuo.

Wall
19.03.2004., 11:07
ako je to izjavio mađarski diplomat, zašto su u HR tako zapjenjeni?

zar bi svaki njemački predsjednik ili kancelar trebao pizditi, slati prosvjedne note, ako netko nekad izjavi da je njemački diktator (oops, pardonček, legalno izabrani, kancelar) Adolf Hitler bio isti kao Musolini, Charles Manson, David Berkowitz......???

kakve veze ima država (je li kriva?) što je u jednom periodu legalno izabran manijak, luđak, zločinac?

madmax3
19.03.2004., 11:12
ma nije franjo tolko losšto je u jednom periodu legalno izabran manijak, luđak, zločinac?

ajde kazi zasto je manijak, ludjak i zlocinac pa cemo vidit... i sta je reka taj madjar kad ih je usporedjivao... zasto i zbog cega?

madmax3
19.03.2004., 11:14
ma nije franjo tolko los

uf izmaklo mi se ovo... :D :D :D al jebiga sad, tu sam di sam... :D moram priznat da sam polu ponosan na tudjmana :D :D

:W

Jesus Quintana
19.03.2004., 11:29
to je samo jedna interpretacija tuđmana..

..tuđman je inače bio uvjereni komunist i general u sfrj, njegov tatek je isto bio komi i viđen partizan.. u sedamdeset i nekoj stari licemjer postaje turbokatolik i ultranacionalist, djeca su mu više-manje uspješna (uspješan poduzetnik, uspješna poduzetnica koja se trenutno povlači po sudovima i poluuspješan špiclov) .. pred raspad jugoslavije bio je jedan od rijetkih koji se zauzimao za opstanak iste (predlagao je konfederaciju za razliku od recimo HSLS-a i Gotovca koji su od početka bili za osamostaljenje Hrvatske).. obožavao je bijele uniforme pa si je dao sašiti jednu krasnu bijelu uniformu po uzoru na južnoameričke diktatore (neki zlobnici tvrde da je samo oponašao maršala tita) .. a to da ga neki zli jezici nazivaju diktatorom nimalo ne čudi jer opće je poznata stvar da živimo u zemlji koja je okružena vanjskim neprijateljima ali ni oni unutarnji ne miruju (nego rovare mamicuimsrbočetničku) ... :cool:

Basta
19.03.2004., 12:34
Ja sam zgrožen. Ozbiljno govorit da je Tuđman bio diktator u rangu Ceaucescua, pa čak i Miloševića je previše. Jeste li svjesni što govorite? Istina je da je bio autoritaran u stranci i u državi. Imao je velike ovlasti koje mu je izglasao demokratsko izabrani Sabor, i nije se libio da ih koristi.

Svašta se može reć o Tuđmanu, ali da je bio kao Ceaucesu... :bljak:

Vanjushka
19.03.2004., 12:46
E bas da je Franjo bio ko Ceausescu, nije.

Da li ti Wall uopce znas ko je bio Nikolae i kako je on vladao.

frčlopir
19.03.2004., 12:47
pusti Basta da se psi hrane...na kraju će pojest jedni druge
:kava:

Lucky Jim
19.03.2004., 12:57
storytelj kaže:
to je samo jedna interpretacija tuđmana..

.... u sedamdeset i nekoj stari licemjer postaje turbokatolik i ultranacionalist,
Laž - od SKJ je otpao prije nego je navršio 40
storytelj kaže:

djeca su mu više-manje uspješna (....i poluuspješan špiclov) ..
Poluuspješni špiclov je sveučilišni profesor kojeg cijeni i CIA, koji je na predstavljanju svojeg časopisa imao cjelokupnu kremu svjetskih obavještajaca.
storytelj kaže:

pred raspad jugoslavije bio je jedan od rijetkih koji se zauzimao za opstanak iste (predlagao je konfederaciju za razliku od recimo HSLS-a i Gotovca koji su od početka bili za osamostaljenje Hrvatske)..
Tuđmanov program je bio jasan.
Prijedlogom konfederacije je samo dokazao da Hrvatska nije bila za nasilna rješenja i raskrinkao želje i motive Srba i JNA.

Što se tiče HSLS-a i Gotovca - motivi su im neupitni ali u hrvanju sa JNA i Miloševićem Hrvati su radije na čelu imali Tuđmana i mislim da nisu pogriješili.

revolution
19.03.2004., 12:59
fali vam japa? :mama:

:rigo:

Barbabianca
19.03.2004., 13:03
Vanjushka kaže:
... ko je bio Nikolae i kako je on vladao.

Evo ja znam. Vladao je jako duuugo i uspješno.
Nas je spasila Francekova smrt (iako s pet-šest godina zakašnjenja), jer je tek tada pola bračkiog tijela (donekle) došlo k sebi.
Inače ova dva poglavnika bila su jako slična. Obojica su imala staljinističku prošlost. Obojica su bili žestoki nacionalisti, ali je Old Nick ipak morao respektirati ruske tenkove (doduše izvan granica Rumunjske) i glumiti boljševičku pravovjernost.

Obojica su stvarala dinastiju (a zanimljivo, Tito to nije radio) i daje je Francek bio mlađi i zdraviji tko zna kakva bi nam još sve sranja priredio.

Kao što je Rumunj glumio nekakvu demokraciju i neovisnost unutar ruskog bloka tako je i Franc glumio demokraciju i neovisnost od Njemaca i Amerikanaca. Za nekog su bili dobri glumci, ali obojica su bili bezdušni tirani, koji su pljačkali svoju zemlju da bi obogatili vlastite porodice i klanove.

Našlo bi se još sličnosti, ali i ovo je dosta.;)

Inkvizitor
19.03.2004., 13:05
Tudjman diktator.:lol: :lol: To moze izjaviti samo decerebrirani poluidiot.

Tito nije bio diktator...zasto. zato sto nije bo demokratski izabran.:lol: :lol:

Barbabianca
19.03.2004., 13:20
Barbabianca kaže:
Evo ja znam. Vladao je jako duuugo i uspješno.
Nas je spasila Francekova smrt (iako s pet-šest godina zakašnjenja), jer je tek tada pola biračkog tijela (donekle) došlo k sebi.
Inače ova dva poglavnika bila su jako slična.
Obojica su imala staljinističku prošlost.
Obojica su bili žestoki nacionalisti, ali je Old Nick ipak morao respektirati ruske tenkove (doduše izvan granica Rumunjske) i glumiti boljševičku pravovjernost.

Obojica su stvarala dinastiju (a zanimljivo, Tito to nije radio) i da je je Francek bio mlađi i zdraviji tko zna kakva bi nam još sve sranja priredio.

Kao što je Rumunj glumio nekakvu demokraciju i neovisnost unutar ruskog bloka tako je i Franc glumio demokraciju i neovisnost od Njemaca i Amerikanaca.
Za nekog su bili dobri glumci, ali obojica su bili bezdušni tirani, koji su pljačkali svoju zemlju da bi obogatili vlastite porodice i klanove.

Našlo bi se još sličnosti, ali i ovo je dosta.;)

rambi
19.03.2004., 13:37
Barbabianca kaže:
Nas je spasila Francekova smrt (iako s pet-šest godina zakašnjenja), jer je tek tada pola biračkiog tijela (donekle) došlo k sebi. Onda kazi da tebi nije odgovarao, a ne da je bio diktator ;).

Split_100
19.03.2004., 13:42
Sranjo je bio gori od Casescua!

revolution
19.03.2004., 13:47
Barbabianca kaže:
jer je tek tada pola bračkiog tijela (donekle) došlo k sebi.

ni to nije tocno.

hdz je dobivao 40tak % glasova onih koji su izasli na biralista

sto ih nije smetalo da godinama glumataju kako uzivaju nekakvu plebiscitarnu podrsku

franjo , shizofrenican kakv je vec bio, moguce je i sam sebe uvjerio da je to doista tako

Spot Perdita
19.03.2004., 13:49
Wall kaže:
ako je to izjavio mađarski diplomat, zašto su u HR tako zapjenjeni?

zar bi svaki njemački predsjednik ili kancelar trebao pizditi, slati prosvjedne note, ako netko nekad izjavi da je njemački diktator (oops, pardonček, legalno izabrani, kancelar) Adolf Hitler bio isti kao Musolini, Charles Manson, David Berkowitz......???

kakve veze ima država (je li kriva?) što je u jednom periodu legalno izabran manijak, luđak, zločinac?

Schulz se poprilicno raspalio kada mu je Berlusconi rekao da bi bio dobar u filmu kao kapo. A Schulz nije predsjednik nego je u europskom parlamentu. Valjda pravilo glasi da rangovi trebaju biti kompatibilni :no:

p.s. Berlusconi se izvinio i rekao da mu je to bilo podmetnuto :misli:

SvogaTelaGospodar
19.03.2004., 15:00
rambi kaže:
Onda kazi da tebi nije odgovarao, a ne da je bio diktator ;).

naravno da je bio diktator.
novinari su bili proganjani. ljudi su nestajali preko noći. sudovi su sudili po njegovoj zapovjedi. nogometni klubovi su morali igrati i zvati se kako je on htjeo. u susjednu državu poslao je, ne svoje sinove, nego tuđe u zločinačke pothvate. i dok su oni ginuli za njegovu stvar, on je bogatio sebe i svojih 200 obitelji najvećom pljačkom u povijesti hrvatskog naroda pa i ostalih naroda u ovom dijelu europe - privatizacijom 1990-2000.

a sad slušamo tvoje protuargumente rambi.
:p

rambi
19.03.2004., 15:06
SvogaTelaGospodar kaže:
a sad slušamo tvoje protuargumente rambi.
:p Da li su se, u tom razdoblju, odrzavali visestranacki izbori?

revolution
19.03.2004., 15:08
rambi kaže:
Da li su se, u tom razdoblju, odrzavali visestranacki izbori?

yeaah

u zgb su cak nekoliko mjeseci trajali :D

Wall
19.03.2004., 15:11
netko je lukavo ulovio poantu, nazvavši Čaušeskua 'old Nick' Svaka čast! Naime, to je čest naziv za vraga...
ali, pokidam se od smijeha, kad netko tko za moto ima izraelsku zastavu brani dr.Strangelova :bonk: :lol:
poznate su Tuđmanove teze i njihova 'prihvaćenost' u Izraelu. Da nije umro, nikad HR ne bi nogom u Izrael nit obrnuto..... a danas nas u bespuća Sranjine poviesne 'zbiljnosti' (1984?) vodi rabin nad rabinima, veliki Izraelac Žužul! Kopernikanski, što bi reko Šeks!

poanta je, koliko se god u HR zgražali nad neomiljenošću Tuđmana u svijetu, iskopavanju (još desetljećima predviđam) njegovog brojnog prljavog rublja, manjih i većih skandala i grozota (gdje je jedan imperatorski, nedosanjani san o svojoj 'poviesnoj ulozi' i zadnjem 'kralju' u nizu HR 'kraljeva od VII stoljeća) ........to u svijetu neće promijeniti percepciju o njemu, kao diktatoru kojeg je smrt spasila od sramotnog detroniziranja u Hagu i dugogodišnji zatvor kao ratnog zločinca.

dakle, što se prije pomirite da realnost i vaše iluzije nisu isto- bolje za vas. inače ćete završiti kao opskurni obožavatelji još jednog HR 'velikana' , još jednog 'doktora', Ante Pavelića.

SvogaTelaGospodar
19.03.2004., 15:15
rambi kaže:
Da li su se, u tom razdoblju, odrzavali visestranacki izbori?

da. i?

Wall
19.03.2004., 15:24
pa Milošević je stoput bio 'izabran' parlamentarno i svakako, Hitler također, izbori ništa ne dokazuju......reci radije, koliko i kakvih je bilo protukandidata na izborima? s kojim su postocima od ukupnog biračkog itjela glasali za njega i njegovu stranku?
pa i opozicija je bila samo ukras na njegovim epoletama, a Račun & jedan "lojalni", ukrasni Srbin glumili su demokratsko cvijeće.
toga ima na tone!

reci radije, da je Strangeman živ.-i da je završio u Hagu, a sigurno bi tako bilo- da li bi i dalje HR bila tako ponosna na svog prvog U-jedinitelja? Zar to nije malo .....er..kolektivno ludilo?

Albatros
19.03.2004., 15:30
Tuđman je bio veliki čovjek, samo što vaši primitivni mozgovi to nikada neće shvatiti. Ostavite čovjeka da počiva u miru. Uhvatite se kruha i motike.
:B

turbonegro
19.03.2004., 15:30
Wall kaže:
netko je lukavo ulovio poantu, nazvavši Čaušeskua 'old Nick' Svaka čast! Naime, to je čest naziv za vraga...
ali, pokidam se od smijeha, kad netko tko za moto ima izraelsku zastavu brani dr.Strangelova :bonk: :lol:
poznate su Tuđmanove teze i njihova 'prihvaćenost' u Izraelu. Da nije umro, nikad HR ne bi nogom u Izrael nit obrnuto..... a danas nas u bespuća Sranjine poviesne 'zbiljnosti' (1984?) vodi rabin nad rabinima, veliki Izraelac Žužul! Kopernikanski, što bi reko Šeks!

poanta je, koliko se god u HR zgražali nad neomiljenošću Tuđmana u svijetu, iskopavanju (još desetljećima predviđam) njegovog brojnog prljavog rublja, manjih i većih skandala i grozota (gdje je jedan imperatorski, nedosanjani san o svojoj 'poviesnoj ulozi' i zadnjem 'kralju' u nizu HR 'kraljeva od VII stoljeća) ........to u svijetu neće promijeniti percepciju o njemu, kao diktatoru kojeg je smrt spasila od sramotnog detroniziranja u Hagu i dugogodišnji zatvor kao ratnog zločinca.

dakle, što se prije pomirite da realnost i vaše iluzije nisu isto- bolje za vas. inače ćete završiti kao opskurni obožavatelji još jednog HR 'velikana' , još jednog 'doktora', Ante Pavelića.
u kojem je interesu da svijet stece dojam o tudjmanu, prvom predsjedniku republike hrvatske, kao da je bio diktatorski zlocinac? to skodi hrvatskoj i hrvatskom narodu. a sto ima vise hrvata koji tepaju o navodnim zlocinima tudjmana to ce svijet bolje progutati tu pricu. ajde otvori konstruktivan topic, lako je bacati smece naokolo.

ps: zivis u zabludi ako mislis da da je tvoja (bolesna) percepcija realnosti jedina istinita. :rolleyes:

turbonegro
19.03.2004., 15:33
Wall kaže:
reci radije, da je Strangeman živ.-i da je završio u Hagu, a sigurno bi tako bilo- da li bi i dalje HR bila tako ponosna na svog prvog U-jedinitelja? Zar to nije malo .....er..kolektivno ludilo?
ti si lud a pametnim hoces soliti pamet.
ako se tebi dopada srami se, klanjaj se medjunarodnjoj zajednici i poljubi im dupe. ja sam ponosan na tudjmana. :p

revolution
19.03.2004., 15:34
Albatros kaže:
Ostavite čovjeka da počiva u miru.

sumnjam da pociva u miru

:rolleyes:

Albatros
19.03.2004., 15:36
revolution kaže:
sumnjam da pociva u miru

Ispravno mladiću počiva u nemiru jerbo nije dovršio svoje životno djelo, a zna kakvim debilima je ostavio upravu nad Hrvatskom.

turbonegro
19.03.2004., 15:36
revolution kaže:
sumnjam da pociva u miru

ti si dobar katolik i vjerujes u pakao. zavrsit ces tamo :B

rambi
19.03.2004., 15:38
Wall kaže:
pa Milošević je stoput bio 'izabran' parlamentarno da, i narod ga je podupirao, a on nje ukinuo demokratski sustav kao

Wall kaže:
i svakako, Hitler također, nakon dolaska na vlast.

Wall kaže:
...reci radije, koliko i kakvih je bilo protukandidata na izborima? To nije bio Tudjmanov problem ;).

Wall kaže:
...s kojim su postocima od ukupnog biračkog itjela glasali za njega U izravni predsjednickim izborima nije mu bio potreban drugi krug.

Wall kaže:
...pa i opozicija je bila samo ukras na njegovim epoletama, a Račun & jedan "lojalni", ukrasni Srbin glumili su demokratsko cvijeće.Opet - to nije bio njegov problem, vec njihov.

Wall kaže:
...reci radije, da je Strangeman živ.-i da je završio u Hagu, a sigurno bi tako bilo- da li bi i dalje HR bila tako ponosna na svog prvog U-jedinitelja? Zar to nije malo .....er..kolektivno ludilo? Zavrsio bi da. A kakve veze taj sud ima s pravdom?

turbonegro
19.03.2004., 15:38
koliko su ljudi ovdje optereceni s mrznjom prema tudjmanu. rolleyes:
zar nemate drugih hobijeva?

Albatros
19.03.2004., 15:44
turbonegro kaže:
koliko su ljudi ovdje optereceni s mrznjom prema tudjmanu. rolleyes:
zar nemate drugih hobijeva?

Ima mnogo razloga za to što ga mrze, ne bih nabrajao nego bih ovom prigodom citirao narod:

"Za dobrim se konjem prašina diže."

Time je sve rečeno. Očito je mnoge neprijatelje Hrvatske dokačio i načepio i dokazao tko je svoj na svome, pa im ostale jadnima traume. Jadni naši osvajači i uzurpatori.

Spot Perdita
19.03.2004., 15:45
Wall kaže:
pa Milošević je stoput bio 'izabran' parlamentarno i svakako, Hitler također, izbori ništa ne dokazuju......reci radije, koliko i kakvih je bilo protukandidata na izborima? s kojim su postocima od ukupnog biračkog itjela glasali za njega i njegovu stranku?
pa i opozicija je bila samo ukras na njegovim epoletama, a Račun & jedan "lojalni", ukrasni Srbin glumili su demokratsko cvijeće.
toga ima na tone!

Mediji u svijetu su pokojnog Tudmana smatrali nacionalistom.

Za Tudmana kao nasljednjika Pavelica su na pocetku ratu pisali srpski mediji, tako je to Tanjug i prodavao inozemstvu.

Svjetski mediji su pisali da su srpski mediji bili ti koji su plasirali termin NDH 2.

Sokolar
19.03.2004., 15:50
Svi moramo biti svjesni da ne postoji idealna osoba, svi smo mi tijekom života učinili puno grešaka, pa nije ni Franjo Tuđman iznimka. Pod njegovim vodstvom stvorena je neovisna Hrvatska. Da, napravljene su velike greške, ali je napravljeno puno više pozitivnog. Da se nađemo u sličnoj sitaciji kao '91. ja bih birao za predsjednika osobu sličnu Franji.
Da nije bilo njega Hrvatska bi danas, u najboljem slučaju, sličila na Bosnu sa srpskom paradržavom na 30% teritorija.

P.S. Da su danas izbori ne bih birao osobu sličnu Tuđmanu.

turbonegro
19.03.2004., 15:52
jadno kako neki "hrvati" lako gutaju laznu srpsku propagandu.
a ovaj jos sebi stavio sliku jim morrison-a :mama:

Wall
19.03.2004., 15:56
konj, za kojim se dizala prašina?
siguran sam da i dan-danas Bokassa, Chombe, Aristide, Hitler, Mussolini, pa i Son of Sam (Berkowitz) imaju svoje obožavatelje i sljednike. Ali ih to ne čini normalnima:flop:

a mit o Tuđmanu, koji je kao nešto stvorio (na ruševinama i tisućama mrtvih) liči mi na vic o milijunašu, kojeg je njegova žena stvorila (a prije bio milijarder).:B

turbonegro
19.03.2004., 15:58
gutaj djecace gutaj :D

Sokolar
19.03.2004., 16:01
Pa nije Tuđman kriv što su velikosrbi izvršili agresiju na Hrvatsku i pobili tisuće ljudi. To bi se dogodili i da nije njega bilo samo s puno više mrtvih. Gledaj, tebi Tuđman smeta zato što su tvoji u ovom ratu izgubli!

Off skroz
19.03.2004., 16:06
Wall kaže:
konj, za kojim se dizala prašina?
siguran sam da i dan-danas Bokassa, Chombe, Aristide, Hitler, Mussolini, pa i Son of Sam (Berkowitz) imaju svoje obožavatelje i sljednike. Ali ih to ne čini normalnima:flop:

a mit o Tuđmanu, koji je kao nešto stvorio (na ruševinama i tisućama mrtvih) liči mi na vic o milijunašu, kojeg je njegova žena stvorila (a prije bio milijarder).:B

A što tebe u stvari muči. Tuđman sigurno ne. Čovjek je mrtav, a nadam se da ti nisi nekrofil.
E sad možda te muči ono "nešto stvorio" to ti u prijevodu dođe Republika Hrvatska. Ako te to muči i to se da lako riješiti, pinklec na rame i put pod noge ako ti to "nešto" ne možeš prihvatiti.
A ono o ruševinama i tisućama mrtvih - slažem se ali opet kriva adresa. Probaj 400 km istočnije.
I baš mi se nešto čini da bi ti mogao biit jedan od obožavatelja Son of Sama - Ali to te ne čini normalnim

crtica
19.03.2004., 16:10
Za razliku od velikog Jima, čiju sliku ovaj lik neskromno koristi :flop: , pshiodelici su mu zaista teška sranja.

Van glavu iz školjke.....bit će nam svima lakše

Wall
19.03.2004., 16:12
ma, ti si nešto pogriješio, dječače!

moji su normalni Hrvati, koji si, čini se ili u manjini, ili u defenzivi, pred agresivnim desničarima kao ti i ova Desnokrilna bratija ovdje. moj je Gotovac i donekle Mesić, moji su svi u HR koji su humanisti, koji ne mrze nekog jer je ove ili one narodnosti, nacije, kože.

znam sigurno da takvih ima u HR. dok je glava bila u torbi, nisu smjeli niti mogli govoriti, ali sad, hvalabogu, mogu i govore,iako manje glasno (po definiciji se desničari deru i nadglasavaju,jer misle da će tako njihovi 'argumenti' biti jači).

ja nisam, niti neću voditi vaše ratove......a vidim da dosta ljudi i dalje ratuje, makar i u glavi.

turbonegro
19.03.2004., 16:12
crtica kaže:
Za razliku od velikog Jima, čiju sliku ovaj lik neskromno koristi :flop: , pshiodelici su mu zaista teška sranja.

:jumping:

Off skroz
19.03.2004., 16:18
Wall kaže:
ma, ti si nešto pogriješio, dječače!

moji su normalni Hrvati, koji si, čini se ili u manjini, ili u defenzivi, pred agresivnim desničarima kao ti i ova Desnokrilna bratija ovdje. moj je Gotovac i donekle Mesić, moji su svi u HR koji su humanisti, koji ne mrze nekog jer je ove ili one narodnosti, nacije, kože.

znam sigurno da takvih ima u HR. dok je glava bila u torbi, nisu smjeli niti mogli govoriti, ali sad, hvalabogu, mogu i govore,iako manje glasno (po definiciji se desničari deru i nadglasavaju,jer misle da će tako njihovi 'argumenti' biti jači).

ja nisam, niti neću voditi vaše ratove......a vidim da dosta ljudi i dalje ratuje, makar i u glavi.
Ma da. Sorry.
kako se čovjek zezne kad površno čita. Zaista svaki tvoj upis pršti humanošču i ljubavlju za bližnjeg.
A kaj se ratova tiče, nitko te ni ne traže da vodiš "naše" ratove. Ti si svoj vodio i izgubio i tko bi te onda takvog tražio da vodiš njegove ratove. Luzer

crtica
19.03.2004., 16:19
Wall kaže:
bljaka bljaka bljuv bljuv fuj fuj kenj kenj......................

Kako si "hrabar", junače, :s :s

Hvala Bogu kako su ta "strašna" vremena kada je Franjo zvani Čaušesku progonio sve "napredne" snage (aka Pukanić i Kuljiš i Pavić), napokon za nama, pa demokracija ponovo svjetli u tami hrvatske zbilje....

:bljak: :bljak: :bljak: :bljak: :bljak:

p.s. molim te ko' Boga, nemoj, nemoj voditi "naše" ratove. Pliiiiiizzzz!

Sanherib
19.03.2004., 17:03
Wall kaže:
Tuđman=Ceausescu

Wall=Majmun

revolution
19.03.2004., 20:40
Sanherib kaže:
Wall=Majmun

tjah tjah....:flop:

anyhow

pitam se a kaj je onda osoba koja je ovo izgovorila, tojest zapisala i javno je objavljeno

"Genocide is a natural phenomenon in keeping with human social mythological divine nature. It is not only allowed but even recommended."

a to je narafski recenica tvog voljenog vodje FT
jesi za to glasao, ako si bivao slucajno punoljetnom osobom u ta doba vec?

ne mislim da je bio diktator, ipak postoji razlika izmedju diktature i autokracije, no dovraga uz to je bivao samoljubiv,cudan...tip koji se u odredjeno povijesno vrijeme nasao u odredjenoj poziciji, i nista drugo!

cemu zavaravanje?

hrvatska bi bila samostalna i bez njega jer je takav slijed okolnosti tada bivao. to valjda znate. ili se svaka diskusija mora zapoceti onim temeljnim "zasto puse vjetar?" pa laganom dedukcijom do cinjenice da ga se moze, kao energiju, koristiti. sustainable development.

mislim, koje klanjanje sad
ok akoga postujete, kajse mene tice idite svaki dan na mirogoj i zapalite mu svijecu. osobno me to uopce ne tangira.

no cinejnica je da ga je smrt "spasila", i doista ne znam kako bi to izgledalo da je dozivio poziv iz haaga
od strane podanika nejgova malog feuda. jer ne bi to samo bio ispracaj velikog vodje nego i susret s vlastitim zabludama.

u vezi naslova
naravno da je provokativan i nek je..

tudjman nije (poput caucescua) radio mnboge stvari, npr ni medicinske experimente na mentalno retardiranoj djeci.

no nije cijenjen (u svijetu) niti kao drzavnik, dapace, niti kao povjesnicar(to jos manje), niti kao pripadnik ideje kojoj je u mladosti pripadao a onda se ispostavilo da je ipak bio sitni mali kalkulant oboren vlastitim kompleksima....

i kad predsjednik jedne europske drzave ovak nesto izjavi
, "It’s as if they have never lived here. They didn’t even have time to take with them their filthy money or their filthy underwear."

a bbc to objavi u svom feljtonu Mockery of Hostory (2003 g.)

mozemo jos jedino zakljuciti (ili sjetiti se, cuvenog vlaka slobode, jel tako, tada je to izgovorio)

da je uz sve, bio i nepojmljivo glup covjek. uskogrudan i tast.

nije ga tangiralo ni pol posto sto ce i zbog te "izjave" njegova drzava evo skoro 9 later
jos uvijek biti dostojna prijezira. ili ovog iz naziva feljtona.

ma koliko sanadercic putovao okolo i ljubazno se smjeskao..

frčlopir
19.03.2004., 20:44
revolution kaže:

franjo , shizofrenican kakv je vec bio, moguce je i sam sebe uvjerio da je to doista tako
inače, čovjek koji boluje od shizofrenije sebe ne uvjerava u ništa....:rolleyes:
again:D

revolution
19.03.2004., 20:53
frčlopir kaže:
inače, čovjek koji boluje od shizofrenije sebe ne uvjerava u ništa....:rolleyes:
again:D

:) znam kukac. i na tebi vidim kaj to znaci u praxi.

no ipak

reci koji film te puca osim izzivljavanja na neistomisljenicima ?

ili ces u LK podijelit svoje filmove s ostatkom cyber komune

vjerujem da ti ova smjena godisnjih doba isto dost problema stvara.

frčlopir
19.03.2004., 21:03
revolution kaže:
:) znam kukac. i na tebi vidim kaj to znaci u praxi.

no ipak

reci koji film te puca osim izzivljavanja na neistomisljenicima ?

ili ces u LK podijelit svoje filmove s ostatkom cyber komune

vjerujem da ti ova smjena godisnjih doba isto dost problema stvara.
iživljavanje? samo ispravljam neznanje:rolleyes:
zadnja dva reda ne kontam...ne.. više se ni ne trudim

revolution
19.03.2004., 21:07
hehehoho kaže:
jel se dobro zaradi na blowjobu, imas li problema s infekcijom usne supljine?

ne. a ti?

ili ti samo analno opcis.

po postovima bi se reklo da

analni

otvor

puno vise

upotrebljavas

od

mjesta

u

lubanji

gdje

BI TREBAO

nalazit se

..... ah, ovo je optimizam do bola. al ajde

MOZAK

Spot Perdita
19.03.2004., 22:04
revolution kaže:
(...)
hrvatska bi bila samostalna i bez njega jer je takav slijed okolnosti tada bivao. to valjda znate. (...)

Buduce da smatram da je Milosevic zasluzan za samostalnu Hrvatsku, potpisujem. Samo se pitam bi li to bila cjelokupna Hrvatska(ukljucujuci trecinu koja je bila okupirana) da je u to vrijeme netko drugi bio predsjednik nego Tudman.

Revolution kaze:
(...)
no nije cijenjen (u svijetu) niti kao drzavnik, dapace, niti kao povjesnicar(to jos manje), niti kao pripadnik ideje kojoj je u mladosti pripadao a onda se ispostavilo da je ipak bio sitni mali kalkulant oboren vlastitim kompleksima....

Evo ovo.... U turistickoj knjizi o Hrvatskoj doslovce pise da je zakopan tamo gdje se zakopaju lopovi i prostitutke. Takoder pise da je u mladim danima bio u ustasama i presao u partizane prije nego sto je ustaski pokret poceo raditi ono sto je radio (ako shvacas sto s ovim hocu reci).
Ovu informaciju je autor dobio od nasih ljudi pri pisanju doticne turisticke knjige. Nasim ljudima izgleda nije jasno da nista nece dobiti time davajuci takove "informacije" stranim autorima turistickih knjiga.

Revolution kaze:
(...)da je uz sve, bio i nepojmljivo glup covjek. uskogrudan i tast.

nije ga tangiralo ni pol posto sto ce i zbog te "izjave" njegova drzava evo skoro 9 later
jos uvijek biti dostojna prijezira. ili ovog iz naziva feljtona.

ma koliko sanadercic putovao okolo i ljubazno se smjeskao..

Nije to bas zbog Tudmana.

p.s. Duzna sam ti odgovor na drugoj temi.

frčlopir
19.03.2004., 22:26
revolution kaže:

radis govnariju od ovog foruma, ti i tvoj drugar
pa u biti to ti radiš otkako si se pojavila..već te i moderatori po PMovima spominju:rolleyes:

revolution
19.03.2004., 22:42
frčlopir kaže:
pa u biti to ti radiš otkako si se pojavila..već te i moderatori po PMovima spominju:rolleyes:

:eek: ma stvarno?

daj malo razmisli kaj pricas uopce.

:w

SvogaTelaGospodar
19.03.2004., 23:38
Ako ne bi bilo Tuđmana, ne bi bilo HDZ-a, ne bi bilo Hrvatske!
dr. franjo tuđman u razgovoru s urednicima hrvatskih listova u povodu dana državnosti, svibanj 1994. :eek:

Sudovi su donosili odluke bez mojega znanja!
dr. franjo tuđman u interviewu hrvatskim listovima u povodu dana državnosti, svibanj 1994. :horor:

jedan od stranaca koji se bavio idejom potpore disidentima u komunističkim zemljama rekao mi je: "znate, profesore generale" - tako su me zvali osamdesetih godina - "da niste hrvat bili biste nobelovac!"
dr. franjo tuđman u interviewu hrvatskoj televiziji, lipanj 1999. :lol:

dopustit ćemo, razumije se, da se vrati i poneki Srbin koji nije okrvavio ruke.
dr. franjo tuđman za posjeta gračacu, listopad 1999. :rolleyes:

hehehoho
19.03.2004., 23:44
dopustit ćemo, razumije se, da se vrati i poneki Srbin koji nije okrvavio ruke

:headbang:

koko_dakalo
20.03.2004., 08:28
Posluzivsi se skolskom tehnikom ocjenjivanja Tudjmana onda se moze reci da je za stvaranje drzave zasluzio cistu 5, dok je za uredjenje te iste zasluzio 1. Cinjenica da su odrzavani izbori ne govori u prilog da je bio diktator, no nije bio ni demokrata. Vise manje bio je autokrat specifican za mnoge postkomunisticke zemlje, Lukasenko/Bjelorusija, Nazarbajev/Kazakstan, Rahmonov/Tajikistan, Karimov/Uzbekistan, Kucma/Ukraina, Milosevic/SM, itd, itd
slicnost i odlika sve i jednog od njih je da obozavaju vlast s koje mogu otici samo uz bozju pomoc :Pop: i drzavnim udarima, sebe i familiju debelo osiguraju s blagodatima zivota, drzave su im korumpirane, legla kriminala, kontrola medija, prezreni od zapadne civilizacije, itd, itd, itd

Sanherib
20.03.2004., 10:26
revolution kaže:
tjah tjah....:flop:

"Genocide is a natural phenomenon in keeping with human social mythological divine nature. It is not only allowed but even recommended."

Budući da sumnjam da je Tuđman to ikada napisao, budi tako dobra da daš referencu za tu rečenicu.

Bilo bi izvrsno kada bi ovdje kopirala i širi kontekst te rečenice ako ti nije teško, jer znamo kako je lako dati nekoj rečenici potpuno drugačije značenje kad se manipulativno izvadi iz konteksta.

Npr. meni odmah pada na pamet da ta rečenica ne predstavlja izricanje Tuđmanovog osobnog stava, nego on na taj način izriče stav neke grupe ili neke epohe o kojoj govori u tekstu u kojem se nalazi ta rečenica.
Dakle da je genocid "to" za te ljude ili tu epohu, i da je za njih to ne samo dozvoljeno nego i preporučljivo.

A još bolje bi bilo kada bi nam nekako priložila Hrvatski original (sa cijelim kontekstom naravno), da bi se osjetio duh jezika, jer sam nekoliko puta primjetio zlonamjerne engleske prijevode Tuđmanovih rečenica, koje su prevedene doslovno, a ne u njihovom Hrvatskom idiomatskom kontekstu.

Želim ti reći da o kvaliteti tvog odgovora potpuno ovisi tvoja vjerodostojnost kao sugovornice na ovom forumu.

SvogaTelaGospodar
20.03.2004., 12:22
Sanherib kaže:

Želim ti reći da o kvaliteti tvog odgovora potpuno ovisi tvoja vjerodostojnost kao sugovornice na ovom forumu.

reče "vjerodostojni sugovornik" koji je čas prije napisao slijedeće:

Sanherib kaže:
Wall=Majmun

Sanherib
20.03.2004., 12:47
SvogaTelaGospodar kaže:
reče "vjerodostojni sugovornik" koji je čas prije napisao slijedeće: "Wall=Majmun" SvogaTelaGospodar=Majmun

Phil Lynott
20.03.2004., 12:48
Sanherib kaže:
SvogaTelaGospodar=Majmun

A cak se ne moze reci niti da se radi o covjekolikim majmunima.

SvogaTelaGospodar
20.03.2004., 13:01
Sanherib kaže:
Budući da sumnjam da je Tuđman to ikada napisao, budi tako dobra da daš referencu za tu rečenicu.

evo vam reference uljuđeni desničari. prevoditi ćete morat sami, a pošto među vama ima metar poliglota (nešto kao žule, rojs i ekipa) nema sumnje da ćete se nekak snać

BBC SERIES 'THE FALL OF MILOSEVIC' - A MOCKERY OF HISTORY
Ian Johnson, January 2003. .........ETHNIC CLEANSING

Germany was the first country to recognise the newly seceded Croatia, its former WW?I ally, and oversaw the resurrection of the Ustashe movement. The Ustashe had operated the Jasenovac concentration camp and slaughtered thousands of Serbs, Jews and Gypsies. The president of this new Croatia, Franjo Tudjman, wrote, "Genocide is a natural phenomenon in keeping with human social mythological divine nature. It is not only allowed but even recommended."

This was the man the Serbs faced in the Krajina region of Croatia in 1995, where, alongside their Muslim allies, they refused to leave what had been their homeland for three hundred years, and fought against 'Operation Storm' the latest Croat plan to ethnically cleanse the region. Before launching this assault Tudjman sought the approval of the USA. It was Richard Holbrooke who visited Zagreb two days before Croatia launched 'Operation Storm' in August 1995, giving US approval to the imminent operation.

As Croatian troops launched their assault on the population of the Krajina, United States aircraft destroyed Serbian radar and anti-aircraft defences, thus allowing Croatian planes the freedom to carry out extensive attacks on unprotected towns and positions. Seventy-three percent of homes were destroyed and in a matter of days two hundred thousand Serbs were ethnically cleansed. Tudjman commented, "It's as if they have never lived here. They didn't even have time to take with them their filthy money or their filthy underwear."

Perhaps we can now begin to realise why this 'final truth' documentary, featuring as one of its major contributors the very same Richard Holbrooke, made no mention of this US approved act of ethnic cleansing.

nadam se da je ovim "vjerodostojnost" cijenjene diskutantice revolution obranjena u očima dignitetlijske udruge "desanka" :rolleyes: :p

revolution
20.03.2004., 13:08
Sanherib kaže:
Budući da sumnjam da je Tuđman to ikada napisao,

pa izgleda ti ne znas da je gospon tudjman svoj "wasteland" moral korigirati te su vrijedne rucice dezurnih domoljuba izrezale "sporne dijelove" te napravile reizdanje za vanjsku upotrebu,

pa se to smece onda zvalo "Horrors of the war..."

nebumti davala link, jer tekst skinuh s jednog anti-impoerialist sajta koji tvoje srceko ne bi izdrzalo

ali ti saljem recenziju urednicku s amazon-a.

Tudjman insists that Croatian anti-fascism was as intense as any in Europe--a debatable point. He marshals data to show that while the crimes of the wartime Ustasha government cannot be denied, they must be contextualized.

Morally and intellectually, this book ranks somewhere between O.J. Simpson's I Want to Tell You and Sammy Gravano's Underboss, and seems to draw inspiration from Lewis Carroll's Wonderland queen, who asserted that when she used a fact it meant only what she wanted it to mean.

koko_dakalo
20.03.2004., 13:17
bez obzira sta mislio o Tudjmanu moram reci da je tekst koji si kopirao nista drugo do falsifikat. O kojem to oni hrvatskom zrakoplovstvu govore, jel o ona 2.5 aviona? Djelovanje HRZ-a u oslobodilackim akcijama Oluja i Bljesak je bilo nesto kao kad "komarac je.. slona". Hrvatske snage nisu pokrenule akcije protiv stanovnistva nego je na teritoriju RH bila vrlo vidljiva vojna sila, sa svojim ustrojem i lancem zapovjedanja. Za same Oluje nije bilo nikakvog unistavanja kuca, nego su Srbi velikom vecinom sami otisli, istina je da su se nakon nekog vremena kuce pocele sustavno unistavat, no one su odavno vec bile prazne.
Clanak je najobicnija laz i sranje neupucenog i obmanjenog ili zlonamjrenog novinara.

Phil Lynott
20.03.2004., 13:21
Brankice, ti si tako neizrecivo glupa individua, da je to apsolutno nevjerojatno da tako nesto moze uopce smisleno egzistirati. Toliko s inevjerojatno debilan da ne kuzis da si sad sam sebi skocio u usta ovim citatom.

Naime, jedino sto si uspio pokazati jest to da Tudjmanovu recenicu nije iz konteksta iscupala tvoja priglupa druuuga nego novinar BBC-a.

Ostaje medjutim ono sto je Sanherib primjetio. Tudjman o genocidu pise sa hladnom distancom povjesnicara koji konstatira kako je provodjenje genocida u skladu sa mitologijom (zapravo iluzijom - opaska za idijote ovog foruma) o bozanskom statusu provoditelja istog. Za takve je genocid ne samo dozvoljen nego i preporucen. Isto vrijedi za Staljina, cetnike i ine europske narode koji su genocid ne samo prihvatili nego i provodili.

U tom svjetlu niti tvoj citat niti ponovna blamaza ove revolucionarke (revolucionarne u vlastitoj gluposti valjda) ne govore nista novo o kontekstu ukojem je Tudjman recenicu napisao.

Sto se tice recenzije, mozes si ju zabiti u supak. Genocid, fasizam i ine mitove (nista manje opasne od samog cina) ustolicili su anglo-saksonski pobjednici, takodjer odgovorni za mnoga zlodjela pa i za to zlodjelo sto su Zidovima uoci i za vrijeme pogroma ogranicavali ulazne kvote (USA and UK); i njihovi francuski saveznici i sami odgovorni za genocid (vidi Vichy). Naravno da ce oplesti po prstima svakoga tko se usudi u njiihovo govno dirati.

revolution
20.03.2004., 13:23
koko_dakalo kaže:
neupucenog i obmanjenog ili zlonamjrenog novinara.

ali tudjmanove ove dvije izjave NISU sporne.
a o njima je rijec i za njih se moze jos referenci nac. kad vec netko ne zna (ne zeli znat) da tudjman nije mogao vani prodat svoje fore prekrajnja povijesti i relativiziranja zlocina i da ono sto je rekao za prljave gace koje si nisu ponijeli nije dostojna izjava osobi koja obnasa funkciju predsjednika drzave.

koko_dakalo
20.03.2004., 13:29
revolution kaže:
ali tudjmanove ove dvije izjave NISU sporne.
a o njima je rijec i za njih se moze jos referenci nac. kad vec netko ne zna (ne zeli znat) da tudjman nije mogao vani prodat svoje fore prekrajnja povijesti i relativiziranja zlocina i da ono sto je rekao za prljave gace koje si nisu ponijeli nije dostojna izjava osobi koja obnasa funkciju predsjednika drzave.

mislim da sam tekst zeli sto vise sranja nabacit na Tudjmana i RH, Franjo nije bio svetac to svatko zna, no bolje nemojte ovakva sranja iznosit kao dokaz jer to nisu.

revolution
20.03.2004., 13:30
Phil Lynott kaže:
Tudjman o genocidu pise sa hladnom distancom povjesnicara koji konstatira kako je provodjenje genocida u skladu sa mitologijom (zapravo iluzijom - opaska za idijote ovog foruma) o bozanskom statusu provoditelja istog. Za takve je genocid ne samo dozvoljen nego i preporucen. Isto vrijedi za Staljina, cetnike i ine europske narode koji su genocid ne samo prihvatili nego i provodili.

oop pa jase ispricavam. netko je zapraf
procitao i pomno proucio te shvatio dubinu misli stovanog znanstvenika, povjesnicara, mudrog drzavnika i duhovnog oca.

:bljak:

moj nick te bodeu oko, cak toliko da si posumnjal u moje odusevljenje revolucijom. :D stvarno lucidno.

ondasi ja isto tak morem pomislit kak ti dok citas franjine izdrkotine zapravo u glazbenoj kulisi imas thin lizzy.

mahajde

SvogaTelaGospodar
20.03.2004., 13:39
Phil Lynott kaže:
Brankice, ti si tako neizrecivo glupa individua, da je to apsolutno nevjerojatno da tako nesto moze uopce smisleno egzistirati. Toliko s inevjerojatno debilan da ne kuzis da si sad sam sebi skocio u usta ovim citatom.

Naime, jedino sto si uspio pokazati jest to da Tudjmanovu recenicu nije iz konteksta iscupala tvoja priglupa druuuga nego novinar BBC-a.

ne znam čemu vrijeđanje ako je to tako kao što veliš? a meni se sve čini da nije.

Ostaje medjutim ono sto je Sanherib primjetio.

"wall+majmun"?

Tudjman o genocidu pise sa hladnom distancom povjesnicara koji konstatira kako je provodjenje genocida u skladu sa mitologijom (zapravo iluzijom - opaska za idijote ovog foruma) o bozanskom statusu provoditelja istog. Za takve je genocid ne samo dozvoljen nego i preporucen.

može biti da ti to tako interpretiraš, što je tvoje pravo. no, mislim da si tu u manjini.
ostaje činjenica da stvar nije izvađena iz konteksta jer tuđmanova rečenica jasno kaže na koji način on, tuđman, afirmativno definira pojam genocida:

Genocide is a natural phenomenon in keeping with human social mythological divine nature. It is not only allowed but even recommended."

imamo sintagmu "human social mytholoical divine nature", on genocid naziva "prirodnim fenomenom" i potvrđuje prvu rečenicu sa "genocid je ne samo dozvoljen nego se i preporučuje"
also, dakle ne čudi što je tuđmanova izjava izazvala, poslužit ćemo se eufemizmom, pozornost svjetske javnosti, jer takva "hrabrost" u lupetanju se rijetko gdje sreće :rolleyes:

revolution
20.03.2004., 13:42
koko_dakalo kaže:
mislim da sam tekst zeli sto vise sranja nabacit na Tudjmana i RH, Franjo nije bio svetac to svatko zna, no bolje nemojte ovakva sranja iznosit kao dokaz jer to nisu.

jos jednom

govorimo o ove sporen dvije tudjmanove izjave. one su tocne, kvragu ne velim to ja,

ostatak teksta,posebno detalji oko same Oluje, uopce nit ne spominjem niti dovodim u kontekst ovog o cem je rijec>

da je tudjman uz sve fantazirao o relativizaciji ustaskih zlocina, i to mu se eto zamjera, pa kako ti velis da cijeli tekst ide protiv njega, uz ovakve "misaone interpretacije" nije mu ni problem natovarit bilo sta.

i drugo je ono kaj je rekao, a rekao je jebiga svi smo vidli na tv oprljavim gacama.

mislim, to se nemre objasnit ni trijumfom pobjede ni afektom, to je jednostavno sramota.

eto. iskreno.

Phil Lynott
20.03.2004., 13:55
revolution kaže:
ondasi ja isto tak morem pomislit kak ti dok citas franjine izdrkotine zapravo u glazbenoj kulisi imas thin lizzy.

mahajde

Dakako da imam. Svira mi brankicina omiljena pesma 'boyz are bek in taun'.

WeM
20.03.2004., 13:56
He marshals data to show that while the crimes of the wartime Ustasha government cannot be denied, they must be contextualized.

ovdje recenzor veli kako je tudjman rekao da se to mora staviti u kontekst!

tako i pit galbrajt gleda na oluju u kontekstu!

sto je tu sporno ?

imamo sintagmu "human social mytholoical divine nature", on genocid naziva "prirodnim fenomenom" i potvrduje prvu recenicu sa "genocid je ne samo dozvoljen nego se i preporucuje"

svi su narodi genocidni! ne bi postojali da je drugcije!

Phil Lynott
20.03.2004., 13:57
Ne vrijedi se s budalama raspravljat .

Ljudi obicno ne primjete razliku. :W

revolution
20.03.2004., 13:58
WeM kaže:
ovdje recenzor veli kako je tudjman rekao da se to mora

koje TO???

ustaski zlocini???ubijanje ljudi??"TO"??

u koji kontekst?

u koji kontekst se stavlja ubijanje ljudi? reci.

Phil Lynott
20.03.2004., 14:00
revolution kaže:
koje TO???

ustaski zlocini???ubijanje ljudi??"TO"??

u koji kontekst?

u koji kontekst se stavlja ubijanje ljudi? reci.

U povijesni kontekst, glupaco.

Pogledaj u opcu enciklopediju proslih parsto godina, pa ces vidjeti u koji kontekst se stavljaju analize povijesnih zbivanja.

revolution
20.03.2004., 14:24
Phil Lynott kaže:
U povijesni kontekst, glupaco.

Pogledaj u opcu enciklopediju proslih parsto godina, pa ces vidjeti u koji kontekst se stavljaju analize povijesnih zbivanja.

cuj, tak se razgovaras sigurno domof, s curom/zenom ak ju imas, na poslu ak kakva sirota mora radit s tobom u mrtvacnici.

al ovak javno, to ti je bedasto. kuis? to sam otkriva koji si kmet
no dobro.

usvezi glede poviestnih enciklopedija, hehehe....ma ne nebum. bum sutila. :top:

kaj ti fakat ne kuzis?ili kaj je?

ne moramo se ni slagat, libo me ..kaj ti volis franju i to kaj on halucinira.

al mislim, kaj ne kuzis da mu se fakat svi smiju zbog tih eskapada

ak se ne smiju onda se zgrazaju.

ak se ne zgrazaju onda se gnusaju.

etc etc

koko_dakalo
20.03.2004., 14:43
Francek nista vise ni manje ne odudara od ostalih postkomunistickih autokrata koji su na rusevinama jedne ideologije izgradili drugu. Tu mu se pridruzila cijela vojska partijskih karierista koji su nanjusili trend datog vremena.
Karakteristike tih mailh autokrata koji na vlasti prezivljavaju odrzavanjem straha, folknacionalizmom, te restauracijom religije kao vrlo vazne spone za odrzavanje vlasti. Upravo je smijesno koliko slice jedan drugom, sa izuzetkom Karimova u Uzbkekistanu koji ne preferira religiju nego ju cak progoni. U sve u jednoj od njih se odrzavaju izbori, u sve i jednoj vladari redovno pobjeduju :D , kad ne daj boze ustav kaze da se ne moze vise kandidirat onda se i ustav mijenja sve za milog vodju kojeg eto narod bira na slobodnim i demokratskim izborima velikom vecinom :D

mogu se vec zamislit kako bi se ova nasa ekipa ovdje Phil, WeM, PowerLock zdusno borila opravdat mijenjanje ustava RH da Franju nije sam svevisnji opozvao

WeM
20.03.2004., 15:00
revolution kaže:

al mislim, kaj ne kuzis da mu se fakat svi smiju zbog tih eskapada

ak se ne smiju onda se zgrazaju.

ak se ne zgrazaju onda se gnusaju.

etc etc

cuj meni je vise nego neugodno braniti partizancinu i okorjelog antifasistu kao sta je predsjednik tudjman ali smrdi do neba kad po njemu se izivljavaju stakori tipa goldstajn... tipovi dokazani krivotvoritelji!

dr. franjo tudjman je lezao u zatvoru zbog povijesne istine... mnogi hrvati ubijani zbog iste... desetak tisuca hrvata je izbaceno sa sveucilista... stotine profesora ostala bez posla...

no da se vratimo, ukooliko zelite na :

revolution : da tudjman nije mogao vani prodat svoje fore prekrajnja povijesti i relativiziranja zlocina

revolution
20.03.2004., 15:28
evo nekaj na materinjem jeziku (:) )

iz slatkog nam Zareza

...analizira posebno Bespuća povijesne zbiljnosti dokazujući da Tuđman u toj knjizi zapravo nastoji dokazati kako genocid u ljudskoj povijesti ima društveni smisao i može pozitivno utjecati na buducnost nacije, osobito na definiranje njezina prirodnog etnickog areala.

Budućnost Tuđman vidi isključivo u nacionalnoj državi kao realizaciji konačne sreće, za što je nužno postići što veću etničku homogenizaciju i što veći sklad nacionalnog sastava pučanstva i državnih granica.

"Ono čime se Tuđman u Bespućima uistinu bavi jest osmišljavanje zločina čiju pojavu on - u najboljoj maniri povjesnika fatalista - doživljava kao zadano stanje, kao historijsku predodređenost uz 'neprestana opetovanja". Predmet njegova znanstveničkog upliva nije istraživanje korijenja i nastajanja zla - koje je neizbježno, je li, kao zemlja po kojoj hodamo - već određivanje tome zlu primjerenog razloga i smisla."

inace, za neupucene lost souls, rijec o zadivljujucoj knjizici TOCKA NA U,
:top: da, Viktora Ivancica.

WeM
20.03.2004., 15:36
revolution kaže:
evo nekaj na materinjem jeziku (:) )

iz slatkog nam Zareza

ma znamo mi i za zarez i za arkazin i jos stosta!

a ovo :) si stavila jer znas da cu ti reci kako to nije maternji jezik!

to se zove standardni, a neki alternativci vele i knjizevni!

no,

Predmet njegova znanstvenickog upliva nije istraživanje korijenja i nastajanja zla - koje je neizbježno,

mozes li arbitrirati i reci u kojoj grani :D znanosti se ovo proucava ?

revolution
20.03.2004., 15:46
dobro je citati sve,tu si pogodio.
i ja povremeno citam hrvatsko slovo, koliko mi gastrointestinalni trakt dopusti:D makar je to neusporediva cituljica i s zarezoma pogotovo s akrzinom (pokojmu dusi).

daklem

a ovo :) si stavila jer znas da cu ti reci kako to nije maternji jezik!

eh nemoj me shvatit pogresno, ali meni jest. ne jamcim za ostale:D
to kajmi pobjegne malo slenga samo je potvrda opustenosti. ne zamjeriti!

mozes li arbitrirati i reci u kojoj grani :D znanosti se ovo proucava ?

ocito povijesnoj. vjerujem i socioloskoj.

no, tudjmana ne priznaje - niti jedna.

za pshiopatologiju nemrem tvrditi ovog trena

WeM
20.03.2004., 15:58
porazen sam u ovoj seansi :D !

samo, ovo me jos zanima gelede naslova teme : kako to paralela tudjman-causesku, a ne tito-causesku ?

koko_dakalo
21.03.2004., 10:16
WeM kaže:
porazen sam u ovoj seansi :D !

samo, ovo me jos zanima gelede naslova teme : kako to paralela tudjman-causesku, a ne tito-causesku ?

zato sto se s Tudjmanom pokrivaju obe epohe partizanska i ustaska

hors
21.03.2004., 16:38
KRIVOUSTI LJIGAVAC!! :horor:

rambi
21.03.2004., 16:47
revolution kaže:
evo nekaj na materinjem jeziku (:) ) Ja jos uvijek ne vidim originalni citat u kontekstu ;).

revolution
21.03.2004., 17:29
rambi kaže:
Ja jos uvijek ne vidim originalni citat u kontekstu ;).

vidis ako gledas
cujes ako slusas

a znas jedino ak mozes

Spot Perdita
21.03.2004., 17:30
revolution kaže:
vidis ako gledas
cujes ako slusas

a znas jedino ak mozes

Ili ako se sanja. Sto je preslano ni macki nije drago ;)

rambi
22.03.2004., 01:12
revolution kaže:
evo nekaj na materinjem jeziku (:) ) Završna poglavlja knjige posvećena su Franji Tuđmanu kao protagonistu takve ideologije. Ivančić analizira posebno Bespuća povijesne zbiljnosti dokazujući da Tuđman u toj knjizi zapravo nastoji dokazati kako genocid u ljudskoj povijesti ima društveni smisao i može pozitivno utjecati na budućnost nacije, osobito na definiranje njezina prirodnog etničkog areala. Budućnost Tuđman vidi isključivo u nacionalnoj državi kao realizaciji konačne sreće, za što je nužno postići što veću etničku homogenizaciju i što veći sklad nacionalnog sastava pučanstva i državnih granica. Ivančić konstatira: "Ono čime se Tuđman u Bespućima uistinu bavi jest osmišljavanje zločina čiju pojavu on - u najboljoj maniri povjesnika fatalista - doživljava kao zadano stanje, kao historijsku predodređenost uz 'neprestana opetovanja". Predmet njegova znanstveničkog upliva nije istraživanje korijenja i nastajanja zla - koje je neizbježno, je li, kao zemlja po kojoj hodamo - već određivanje tome zlu primjerenog razloga i smisla."

revolution
22.03.2004., 01:28
i kaj nam je to srceko boldala?

rambi
22.03.2004., 01:34
Drago dijete, samo to da je isto zapravo Ivanciceva, a ne Tudjmanova konstatacija.

Dakle, jos uvijek cekam Tudjmanov citat. :kava:

revolution
22.03.2004., 02:21
rambi kaže:
Drago dijete, samo to da je isto zapravo Ivanciceva, a ne Tudjmanova konstatacija.

Dakle, jos uvijek cekam Tudjmanov citat. :kava:

draga teta rambi

ce ga jos uvijek ne znas
onda si pazljivije prelistaj kucnu bibilioteku

ukoliko se doista ispostavi da je to tlaka, prisezem da cu si zeluceku dat tegoba i sama uciniti isto, te pretipkati da ne bismo ostatak zivota prozivjeli u zabludama.

byebye

rambi
22.03.2004., 02:27
Ja, za razliku od tebe, nemam Tudjmanovu knjigu u svojoj kucnoj knjiznici. Da imam, vec bih sama provjerila; ja svoja pitanja (uglavnom) ne postavljam retoricki.

Zato, budem cekala da pretipkas. Hvala :).

Laku noc.

Phil Lynott
22.03.2004., 05:38
rambi kaže:
Ja jos uvijek ne vidim originalni citat u kontekstu ;).

Ne ces ni vidjet. Od magarca se ne trazi trave.

Sanherib
22.03.2004., 08:21
Revolution, čak i maloumnici znaju što je citat u kontekstu.

Citat u kontekstu nije citiranje nečije (klevetničke) interpretacije u kontekstu drugih laži.

Ali neću više tražiti vjerodostojnost, jer mi se sada čini smiješnim, pa čak i naivnim, tražiti tako nešto od tebe.

Jedino bih ti mogao preporučiti da i ti izabereš neki svinjski avatar, poput onog SvogaTelaGospodara, jer vidim da spadate u istu kategoriju i da je svinjac mjesto za vas.

hors
22.03.2004., 13:43
Samo iskreno promišljanje o ratnim zločinima može Hrvatsku izvesti iz tuđmanovskih bespuća

- Stara je krilatica protudemokratskog pokreta kako, da nije bilo njihova vođe Franje Tuđmana, ne bi bilo ni hrvatske države. Ovih smo dana čuli novu: da hrvatske države ne bi bilo da nije bilo Domovinskog rata. Iz dviju pogrešnih premisa, to znaju svi koji su nešto naučili o logici, može proizaći ispravna konkluzija. Konkluzija je ovoga puta jasna: da nije bilo Franje Tuđmana, ne bi bilo domovinskog rata.
Taj je zaključak svakako točan barem u jednome - da nije bilo drugorazrednoga generala jugovojske, intriganta iz njene personalne uprave, osobe koja se dala proglasiti doktorom povijesnih znanosti i pravim članom Akademije, a da nikad nije stekla ni srednjoškolsko ili barem strukovno obrazovanje, rat u Hrvatskoj ne bi se nazivao »domovinskim«. Sveti smo pojam, svetiji i od imena Dinama, jednako kao i Dinamovo ime, dobili iz staljinističke tradicije, a da nije bilo onoga koji je svoje oskudno znanje stjecao na komesarskim kursevima boljševičke armije, nikad se u Hrvatskoj ne bi s takvom patetikom izgovarao Staljinov termin.

Pojmovno, domovinskoga rata sasvim sigurno ne bi bilo bez neuka autoritarna vladara i njegove sljedbe. Supstancijalno, međutim, rata bi bilo i bez Tuđmana. ... To ne bi bilo dano ni nekom drugom tko bi, umjesto Tuđmana, početkom devedesetih vodio Hrvatsku. Netko s imalo političke mudrosti, naime, ne bi radio ono što je činio Tuđman: ne bi nastojao učvrstiti Miloševićevu vlast u Srbiji. Sjećamo se kako je u trenutku kad je ovaj bio najslabiji, uzdrman demonstracijama 9. ožujka 1991., Tuđman bio tu da mu pruži ruku kao prijatelju u nevolji, pa je sa splitskoga »predsjedničkog summita« poručeno da su samo Franjo i Sloba ti koji mogu postići povijesni srpsko-hrvatski sporazum, dostojan da naslijedi onaj Cvetkovićev i Mačekov. Rat je bio prijeko potreban Miloševiću, ali očito ni Tuđmanu nije bio mrzak. Jedno je od osnovnih pravila socijalne dinamike da je grupa uvijek homogenija kad su joj granice čvršće i kad je povezuje uvjerenje o pogibelji što joj prijeti iz okruženja. Rat je idealan medij homogenizacije, a ona je bila jamstvo za ostvarivanje najave što ju je Tuđman objavio još prije prvih izbora, naime, da je ime njegove organizacije i njen program - Hrvatska kao zajednica.
Da bi se rastočilo društvo i ono zamijenilo zajednicom, da bi se u toj zajednici uspostavila hijerarhija sukladna Tuđmanovu vrijednosnom sustavu, tj. da bi se stvorilo staleško društvo s političko-ekonomskim plemstvom, drugim staležom represivnoga aparata i obespravljenim trećim staležom, nužno je bilo održavati unutarnju tenziju, a što bi tome moglo više koristiti nego rat. Od BBC-a i bivšega ministra Boljkovca saznali smo zašto je ubijen šef osječke policije Josip Reihl-Kir koji je nastojao spriječiti sukobe na svom području. Saznali smo i to da su neki suspektni tipovi, poput onoga što ga pamtimo u pretijesnom kožnom kaputu, koji su se s Tuđmanom pojavili na političkoj sceni niotkuda, ispaljivanjem raketa na srpska sela pripremali uvjete za sukob u Slavoniji. Poslije je onaj u kožnjaku postao »nacionalnom legendom«, a danas je »svetogrđe« reći da se vjerojatno radi o Udbinu špiclu koji se, nakon beznačajne kanadske epizode, kroz rat vinuo do bogatstva, a misija mu je bila izazivanje rata u Bosni, što je bilo od koristi samo onima koji su mu omogućili prethodnu kanadsku epizodu - beogradskima urotničkima tajnim službama.
Za prosječnoga, običnoga hrvatskog građanina rat je doista bio obrana. U ratu se pokazalo da Hrvati mogu funkcionirati kao moderna nacija te da ih prožima duh zajedništva koji kazuje da, dok je jedan dio nacije ugrožen, pogibelj pogađa cijelu naciju. Nacija je zajednica sudbine i karaktera. Dok su bili granatirani Dubrovnik, Zadar, Šibenik..., a Vukovar u okruženju, svima nam je u Zagrebu, Međimurju, Istri ili Rijeci bilo jasno da smo svi ugroženi. To jedinstvo nije stvorio ni Tuđman, ni HDZ niti ideja nacionalnoga pomirenja. Ono je bilo posljedicom političkog razvoja, što se dogodio u vrijeme dok se Tuđman pod dekicom grijao u otetoj tuđoj vili i čitao knjige koje, onako neokaljano neuk, nije razumio. Dok je nacionalna homogenizacija, izazvana stvarnom pogibelji, zastirala racionalno razmišljanje, u javnosti se često previđalo kako neki susjedi nisu nestali otišavši svojom voljom i da se u našoj okolini događa nešto nalik starorimskim proskripcijama (onaj tko je bio prokazan kao izdajnik našao se izvan zakona, a imovina mu je oduzeta i dodijeljena potkazivaču). O zločinima koje su počinili ljudi u hrvatskim uniformama počelo se ozbiljnije govoriti tek nakon ubojstva zagrebačke obitelji Zec, za koje smo saznali zahvaljujući neovisnim medijima.
U vrijeme kad se dogodio taj zločin, dok su nestajali ljudi u Gospiću, dok su stradavali ljudi odvedeni u logor fašističke paravojne formacije čiji su pripadnici nosili značke hrvatskih policajaca, Hrvatska je imala koalicijsku vladu. Ta politička, a ne činovnička vlada, kakve su bile sve HDZ-ove nakon nje, bez sumnje je jedna od najsvjetlijih točaka novije povijesti. ...
.. Naime, Tuđman ne bi mogao postati ono po čemu ga pamtimo da nije bilo njegovih »vitezova«, od Siniše Rimca i njemu sličnih, što su obavljali prljave poslove, preko npr. Merčepa i Trusića, koji su takvima neposredno zapovijedali, pa do onoga još do jučer u preuskom kožnom kaputu, nekog Šuška, koji je vodio taj paralelni zapovjedni lanac, za Tuđmana - ali ne i za Hrvatsku - mnogo važniji od onoga legitimnog s generalom Tusom na čelu.
.... Danas je teško reći što su »Blijesak« i »Oluja« doista bili. ...
.. Početak »Oluje« imao je dobro opravdanje - pomoć opkoljenom Bihaću, što su ga napadali i Martićevi zločinci. Već tada, 1995., standard života u Hrvatskoj bio je »europski« u odnosu na onaj na okupiranim područjima. Kad se pod udarom vojske, koja je, zahvaljujući ljudima poput Tusa, bila i relativno organizirana i relativno uvježbana, raspala paravojna Martićeva struktura, bilo je idealno vrijeme da se dotad okupirano područje integrira. Umjesto toga, Tuđmanova je paralelna zapovjedna struktura počela etničko čišćenje. Obavještajno se podzemlje ubacivalo u program radijskih stanica na okupiranom području i srpsko stanovništvo usmjeravalo u zbjegove i na odlazak iz Hrvatske. Drukčijom se nacionalnom politikom mogao slomiti otpor terorističkih paravojnih organizacija, što su s okupiranog područja prognale nesrpsko stanovništvo, a svoje sunarodnjake držale pod kontrolom uobičajenom u fašističkim diktaturama. Stanovništvo oslobođeno od te diktature moglo se politički integrirati, a Hrvatska bi se tako afirmirala kao racionalna država. .... Šušak je bio sretan, jer su Srbi otišli, iako smo im, s figom u džepu, govorili da ostanu. Tuđman je mislio da je »zbogom«, što im ga je izgovorio, konačan, a prema Hrvatskoj iskreno prijateljski nastrojen američki ambasador Galbraith onom nam je sisačkom vožnjom na traktorskim kolima načinio uslugu kakva se rijetko dobiva od predstavnika velesile - spriječio je da se zločin odmazde nad bespomoćnom sirotinjom dogodi pred očima svijeta.
....
Samo je prividno paradoksalno da je pri mobilizaciji u vojsku, uoči »Oluje«, najveći odaziv bio u Istri, regiji stalno optuživanoj za »rashrvaćenost«. Istrani su, međutim, u toj operaciji pokazali kako oni doživljavaju oslobodilačke akcije. Područja koja su oni oslobodili bila su pošteđena paleža i pljačke, a stanovništvo doista oslobođeno i zaštićeno od odmazde. Na žalost, tih dana za »Oluje« i neposredno nakon nje svi hrvatski vojnici nisu bili politički »Istrani«. Golema je cijena koju za to plaćamo, a plaćat ćemo je tako dugo dok priče o »svetosti Domovinskog rata« ne zamijenimo realnim sagledavanjem onoga što nam se događalo od 1991. do 1995. ....
...Sveto ime »Domovinskog rata«, iza kojega bi neki htjeli sakriti svu tu unaprijed planiranu i za prošli režim životno važnu prljavštinu, strategija je nove izolacije Hrvatske. Ta bi nam strategija onemogućila ustrajanje na pravima što proizlaze iz sukcesije bivše države (jer, tuđmanovci tvrde da su oni »rušili Jugoslaviju«, a skrivaju činjenicu da je već krajem 1991. globalna politika utvrdila da Jugoslavija više ne postoji i da sve članice bivše složene države imaju pravo na samostalnost). Naklapanja o svetom imenu, što se nadovezuje na »vjekovne težnje«, zastiru istinu da je Hrvatska bila žrtvom agresije i da ima pravo na odštetu, jednako kao što ona mora obeštetiti svoje građane koji su stradali od terora, pljački, paleža, ali i od ubojica iz paravojnih stranačkih formacija.
S pravom danas priželjkujemo da većina u Srbiji progovori onako kako je Korać govorio u Zagrebu: da Srbija, kao uvjet za međunarodnu integraciju, proživi katarzu, pa da obavi i lustracijski postupak prema nosiocima fašističkoga režima. To, međutim, imamo pravo očekivati tek kad i sami prođemo tu katarzu. Nema sumnje u to da je Hrvatska bila žrtvom agresije i da smo mi, njeni građani, imali pravo i dužnost braniti se te da su pritom podnesene velike žrtve. Bez sumnje, nismo bili secesionisti i urotnici protiv dotad postojeće države, već smo branili svoju domovinu - državu koja je legitimno donijela odluku o neovisnosti. Ali, sve to baš ništa ne govori o »svetosti imena« bilo Franje Tuđmana, Gojka Šuška ili 12 HDZ-ovih generala. Ničime se ne može opravdati faktični genocid, što su ga planirali Tuđman i Šušak, a provela njihova usporedna zapovjedna struktura. Dok to sami sebi ne priznamo, ni od drugih ne možemo tražiti ono što doista valja ultimativno zahtijevati. Sve drugo, osim iskrena priznanja samima sebi o tome što se doista dogodilo, odvelo bi nas onamo, gdje smo bili do ovogodišnjega 3. siječnja - »u bespuća povijesne zbiljnosti«.

cjeli tekst na:
http://www.vjesnik.com/html/2000/10/16/Clanak.asp?r=tem&c=1

Inkvizitor
22.03.2004., 13:54
:zzz:

revolution
22.03.2004., 14:25
rambi kaže:
Ja, za razliku od tebe, nemam Tudjmanovu knjigu u svojoj kucnoj knjiznici. Da imam, vec bih sama provjerila; ja svoja pitanja (uglavnom) ne postavljam retoricki.
Zato, budem cekala da pretipkas. Hvala :).

neda mi se tipkat - fakat. no olaksat cu vam pa u doljnjem tekstu razvidno navodim broj stranica gdje mozete provjeriti tezinu svoje nepokolebljivosti

In his
book "The Wasteland of History", published by Matica Hrvatska in
Zagreb in 1990, Tudjman said that the Holocaust was a natural
phenomenon in the history of nations and that
there was nothing particular about it.
Tudjman admitted that "Hitler was bad", but
that "in a sense he was no worse than anybody else".

Tudjman's obsession is to justify fascism, reduce the number of the Serbian and Jewish victims and to continuously accuse both of these peoples.

Tudjman seeks to prove that genocide existed throughout
history and goes as far as to claim that it was invented by the
Jews. Tudjman does not completely deny the Ustasha crimes, but seeks to minimize them by "re-defining their place in history".
In an attempt to re-write history, Tudjman goes on to say that
tens of thousands of inmates, most of them Romanies, Jews and Serbs, as well as Croats, perished in the Jasenovac concentration camp The Wasteland", page 316

Tudjman imputes that the Jews in the Jasenovac camp administration were responsible
for the killing of the Serbs and Romanies as well as of Jews
themselves. He accuses the Jews of allegedly appropriating the
gold of the Romanies and claims that this was the reason for
their execution The Wasteland", pp 318-319 .

Under the pressure of the Jewish lobby, Tudjman himself tried to correct his positions from the said book. He had reduced the number of the Jewish victims in World War Two to under one million and then apologized and said
that he was going to rectify the mistake in the next edition of
his book with respect to Jews, but not Serbs

WeM
22.03.2004., 14:31
ne vrijedi, al :

neda mi se tipkat - fakat.

pa onda barem pogledaj na sto se poziva tudjman, od kojih je pisaca uzimao citate...

pa ces mozda i skuziti "izraelsku glupost" jer si zahtjevali da se izbace sporni dijelovi knjige!

sve u svemu... tema davno prezvakana!

isto, kao sta kolega bernal spominje koga je predsjednik tudjman htio imenovati veleposlanikom u argentini!

revolution
22.03.2004., 14:41
tema nije prezvakana nego se odredjene dusice ovdje prave blesave pa kao oni ne vjeruju u to

iskreno

uopce ne vjerujem da netko, danas 2004 godine NE ZNA neke stvari
nego mislim da se svjesno zasprehava "neugodne teme".

WeM
22.03.2004., 14:45
uopce ne vjerujem da netko, danas 2004 godine NE ZNA neke stvari

predajem se po drugi put na ovom topiku!

koko_dakalo
22.03.2004., 14:45
Sta je onomad Tudjman na predizbornom skupu izjavio da je sretan sto mu zena nije Srpkinja ili Zidovka? Mislim da je to isto bilo u kontekstu jelte, samo sto sam ja sad to izvadio iz konteksta da bih opet ubacio u neki drugi kontekst, Jeste od politickih mentora naucili :blabla: kad treba

Wall
22.03.2004., 14:51
chattanje, koje ne prikriva suštinu

a suština je, da je sve više političara u svijetu

koji će reći da je Tuđman isti Ceausescu, primitivni balkanski wannabe 'kralj' s dinastijom nedotupavih sinova (Tuđman Braco & Seka na putu ka zatvoru), gradeći mitove kao kule od karata, na kraju skončali bijedno...netko na trgiću, a netko na rakiću

ali, ono za čim su barnumovski žudjeli- da ih Povijest zapamti- eksplodiralo im je u lice:

zapamtit će ih kao balkanske diktatore
sviđalo se to Hrvatima (Rumunjima) ili ne.

crtica
22.03.2004., 14:54
Wall kaže:

koji će reći da je Tuđman isti Ceausescu, primitivni balkanski wannabe 'kralj' s dinastijom nedotupavih sinova (Tuđman Braco & Seka na putu ka zatvoru), gradeći mitove kao kule od karata, na kraju skončali bijedno...netko na trgiću, a netko na rakiću

ali, ono za čim su barnumovski žudjeli- da ih Povijest zapamti- eksplodiralo im je u lice:

Nadaj se, nadaj, u nadi je spas..... :rolleyes:

FastAndFurious
22.03.2004., 16:22
Wall kaže:

Očito nemaš pojma o rumunjskom diktatoru jer da imaš nikad ga ne bi uspoređivao na reciprocitetnoj bazi s Tuđmanom.
Možeš povuć paralelu u smislu NEKIH postupaka i NEKIH vidova vladanja ali to je u biti JAKO nedovoljno. Ili da se prostije izrazim: nedoraslo.
One zločine koje je on radio nedužnim civilima, nemaju nikakve veze s Tuđmanom i HDZom.
(Ja malo imam više pojma o tome jer znam to iz prve, rumunjske , očajne ruke.)

Da se razumijemo: za mene je Tuđman (+HDZ) jedan otužni i tragični lik utopljen u samodostatnosti i egocentrizmu i kao takav nas je sve u RH sjebao. Da nam je izfurao Hrvatsku - to se ne može poreći.
Da je bio megaloman bolesni - je.

Ali tu se priča završava.

A to što će ih svijet sve pod istim nazivnikom zapamtiti - zabole me. Što svijet zna što se dešavalo zaista u Vukovaru, Srebrenici i Kosovu još 1989.????
Da znaju nikad ne bi ostajali po strani i zveckali srebrnjacima i crnim zlatom i čekali. Šta nam je sad najedanput EU i USA primjer?
A koliko sam skužila svi sad pljuju po US. A do čijeg nam je sad mišljenja onda stalo - ako ne do onog vlastitog?

Wall
22.03.2004., 16:30
opa! from reliable (Romanian) sources- direkt pa u solar plexus!
super! samo bih molio malo se referiraj na tvoje novinarske (obiteljske?) izvore iz prve ruke? ja, vidiš, imam iz prve ruke izvore o dr.Strangelovu, i to porazne.

a te površne frazetine tipa 'on nam je dao, isfurao, omogućio,itd' to ostavljam nekom drugom da te uputi, replicira (sloboda nije......pa da ti je netko 'da'); a o povijesnim okolnostima, i padu Berlinskog zida, kojeg nije nitko srušio, sam se urušio, ne treba trošiti riječi (kako sam srušio Jugoslaviju, Mesić i drugovi); i da ponovim: Tuđman je on milijardera napravio milijunaša
ali, ljudi štuju i lažnija 'božanstva', pa samo izvoli! .:B

i ne zaboravi! topic je bio 'Mađarski diplomat u EU izjednačava tuđmana sa Ceauseskuom', a moje je pitanje bilo: kako i kad će u HR prihvatiti pravu sliku Doriana Greya (koja je ružna i izopačena, za razliku od od Doriana).

FastAndFurious
22.03.2004., 16:37
Wall kaže:
super! samo bih molio malo se referiraj na tvoje novinarske (obiteljske?) izvore iz prve ruke? ja, vidiš, imam iz prve ruke izvore o dr.Strangelovu, i top porazne.

a te površne frazetine tipa 'on nam je dao, isfurao, omogućio,itd' to ostavljam nekom drugom da te uputi, replicira (sloboda nije......pa da ti je netko 'da'); a o povijesnim okolnostima, i padu Berlinskog zida, kojeg nije nitko srušio, sam se urušio, ne treba trošiti riječi (kako sam srušio Jugoslaviju, Mesić i drugovi); i da ponovim: Tuđman je on milijardera napravio milijunaša

je sigurno je tvoj obožavani dr. Strangelove trudnicama žicom vadio djecu iz utrobe... scooliraj se malo. I otpili s tim svojim "novinarskim" izvorima.:flop:

Ja nigdje ne postam o topicu za koji nisam 90% u što pričam.

I pročitaj još jednom moje mišljenje o Tuđmanu i HDZ, ako nije dovoljno jasno posudit ću ti naočale.

a fraza oko: Tuđman nam je dao Hratsku je loptica koja kad se koristi inteligentni ljudi je ne shvaćaju doslovce.

FastAndFurious
22.03.2004., 16:44
Wall kaže:
i ne zaboravi! topic je bio 'Mađarski diplomat u EU izjednačava tuđmana sa Ceauseskuom', a moje je pitanje bilo: kako i kad će u HR prihvatiti pravu sliku Doriana Greya (koja je ružna i izopačena, za razliku od od Doriana).

i koliko ja vidim topic je Tuđman = Ceausesco, ili se nekome priviđa?

Off skroz
22.03.2004., 16:44
Wall kaže:
super! samo bih molio malo se referiraj na tvoje novinarske (obiteljske?) izvore iz prve ruke? ja, vidiš, imam iz prve ruke izvore o dr.Strangelovu, i to porazne.

Pa kaj samo tri stranice prije Mesić nije bio tvoj?

FastAndFurious
22.03.2004., 20:19
Koji kokošinjac!
Kakve veze sad Židovi imaju s ovom temom?

Opaska prepametnom Wallu:
jel ti dovoljno iz prve ruke da je tak nešto (u varijacijama na temu) proživjela rodbina mojih poznatih s kojima sam radila, ljudi običnih i siromašnih? Ti trebam dati njihov telefon da malo pospikaš s njima?

Ili su ti kriteriji nedosljedni, pa na ovom topicu pričaš jedno a zgražaš se na jednom drugom po tom istom kontekstu (tamo na onom topicu s Izraelcima itd.)??

E jebiga Tuđman nije zaslužio da se ovako zauzmem za njegovu temu ispast će da je on dobar.

Pallas
23.03.2004., 08:13
Neki postovi nedostaju.

I, molim, drzite se teme!

P.

Wall
23.03.2004., 09:39
FastAndFurious kaže:
Koji kokošinjac!
Kakve veze sad Židovi imaju s ovom temom?

Opaska prepametnom Wallu:
jel ti dovoljno iz prve ruke da je tak nešto (u varijacijama na temu) proživjela rodbina mojih poznatih s kojima sam radila, ljudi običnih i siromašnih? Ti trebam dati njihov telefon da malo pospikaš s njima?

Ili su ti kriteriji nedosljedni, pa na ovom topicu pričaš jedno a zgražaš se na jednom drugom po tom istom kontekstu (tamo na onom topicu s Izraelcima itd.)??

E jebiga Tuđman nije zaslužio da se ovako zauzmem za njegovu temu ispast će da je on dobar.

Look, girlie!

Židovi nemaju veze s Tuđmanom, osim što je forumašica Rambi (očito iz Izraela, vijori joj se državna zastava Izraela) na 'svojem' topicu brani genocid države Izrael (ne i Izraelaca, Židova, nego službene politike), a na ovom topicu o Tuđmanu brani dr.Strangeova iz petnih žila (iako je poznat animozitet Židova prema pokojniku i njegovim idejama kostiju, prekrajanju povijesti, opravdavanju genocida u 'korisne' svrhe). dakle, tvoje pitanje uputi njoj (možda i tebe pouči nekoj frazi, mene je poučila o razlici muški/ženski rod-toda raba!)

ali, ontopic:

teza (Tuđman=Ceausescu) nije moja, prenesena je iz medija, izjavio je cijenjeni diplomat, i izražava opće mišljenje i stanovišta mnogih EU i svjetskih političara i relevantnih ljudi (nisu valjda svi oni neprijatelji i zavjerenici protiv HR?)

pitanje je bilo, do kada će u HR uspjenjeno braniti i prljavu prošlost i diktatorske vođe, sve u ime nekog iracionalnog straha da će loša ocjena diktatora-pojedinca ili nekog razodblja u razvoju države (vidjeti: Njemaćka 1933-1945) automatski značiti osudu cijelog naroda, zemlje (totalno netočno i zlonamjerno) iskrivljavanje, koje potenciraju sljedbenici kulta Franje T.

ponavljam, pitanje je bilo jasno, a zapjenjeni komentari, neki besmisleni (kao i tvoj) ne mogu umanjiti ozbiljnost i težinu: kad će u HR doći do otrežnjenja, katarze i oslobođenja od tereta zločinaca, pojedinaca, mrlja iz prošlosti itd? Kad ć HR, političari i narod konačno prestati biti opterećeni ratovima, prošlošću, diktatorima, vođama?

kad će se govoriti o Tesli, Andriću, Ružički, genijalcima?
kad će se prestati vagati krvna zrnca i opredjeljenja, a početi biti važna gradnja-a ne rušenje, znanost- a ne politika, umjetnost-a ne nacionalni kič ?

WeM
23.03.2004., 09:53
pitanje je bilo, do kada ce u HR uspjenjeno braniti i prljavu prošlost i diktatorske vode, sve u ime nekog iracionalnog straha da ce loša ocjena diktatora-pojedinca ili nekog razodblja u razvoju države (vidjeti: Njemacka 1933-1945) automatski znaciti osudu cijelog naroda, zemlje (totalno netocno i zlonamjerno) iskrivljavanje, koje potenciraju sljedbenici kulta Franje T.

Haaški sud ne optužuje i ne presuđuje velikosrpsku agresiju na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, jer zato nije niti utemeljen. On optužuje i presuđuje “zločinima počinjenima na području bivše Jugoslavije”.

. . .

Kad su u Haag otišli Blaškić, Kordić i ostali, usporedio sam njihove optužnice sa Stepinčevom. Kazali su mi kako “pretjerujem”; suđenje će biti brzo, efikasno i pravedno. Pokazalo se da je u slučaju lažno optuženih Hrvata suđenje pretvoreno u dugoročno mrcvarenje, sudbenu neefikasnost (ravnu hrvatskoj pravosudnoj praksi) i da je u biti nepravedno. Tada sam zastupao tezu kako Stepinca nikad ne bi osudili (1946.) da su Hrvati nakon Drugoga svjetskog rata imali svoju državu. Netočno je da je Stepinac mogao dokazati “svoju nevinost” na ondašnjem sudu. Tek je Hrvatski sabor u oslobođenoj Hrvatskoj, dakle političko tijelo, poništio komunističku optužnicu i presudu ondašnjega suda. Mogu li naši optuženi generali na Haaškome sudu dokazati ono što Stepinac nije mogao na komunističko-partijskome? To, naime, da laž nije istina.
Hoće li nam globalisti na temelju optužnica protiv hrvatskih branitelja piti krv sljedećih pedeset godina, sasvim je opravdano pitanje. Danas se, međutim, postavlja i dodatno pitanje: imamo li ili nemamo državu koja štiti samu sebe, svoje građane, osobito one koji su je stvarali

. . .

Književni vrhunci zabavljaju se tiskanjem knjiga u novinskih izdavača u inozemnome vlasništvu, ne shvaćajući da time ugrožavaju hrvatske knjižarske nakladnike, tiskare i knjižare, te izravno strancima pune džep. Pišu kuhinjske recepte, moj Marule, a one koji su se suprotstavili velikosrpskoj agresiji, šaljemo u zapt.

Jednoumlje haaškoga tužiteljstva nitko ne dovodi u pitanje, čak ni u književnosti. A to haaško međunarodno jednoumlje dovodi u pitanje opstanak hrvatske države. Eto prilike za hrvatsku diplomaciju da se iskaže na djelu, da svakog veleposlanika u Hrvatskoj obavijesti o onome što u tim optužnicama prema mišljenju vlade, ne stoji. Prilika je to da, recimo, veleposlanik Maruna u Čileu zaradi veleposlaničku plaću. Jeste li primijetili diplomatsku inicijativu u tome pravcu? I zato treba napisati Molitvu suprotivu Haagu...

FOKUS

--------------------------------------------------------------------------------

Nenad Piskač

WeM
23.03.2004., 09:56
ontopic: Tuđman=Ceausescu (source:news/Hungarian diplomat)

moze li datum ovog izvora ?

Wall
23.03.2004., 11:08
WeM kaže:
ontopic: Tuđman=Ceausescu (source:news/Hungarian diplomat)

moze li datum ovog izvora ?

http://www.slobodnadalmacija.com/20040319/novosti03.asp

a evo malo i da se podučiš o temi:

http://www.hsp1861.hr/vijesti/201011ds.htm

http://www.ce-review.org/00/19/jovic19.html

http://www.ce-review.org/01/29/books29_monroe.html

http://www.medjimurje.com/?B=2377&R=zg

http://knightfellows.stanford.edu/lectures/knight/1995/

WeM
23.03.2004., 11:15
a evo malo i da se poduciš o temi:

hvala!

a sad mi reci zasto onda skreces teziste tezine ove izjave, ukoliko znas kako su madjari i rumunji u dobrim odnosima , odnosno madjarsko sjecanje na causeska ?

Sanherib
23.03.2004., 11:33
Samo ću se osvrnuti na ovu više nego očitu manipulaciju koju revolution uzima kao nekakav dokaz:

revolution kaže:In his book "The Wasteland of History", published by Matica Hrvatska in
Zagreb in 1990, Tudjman said that the Holocaust was a natural
phenomenon in the history of nations and that
there was nothing particular about it.
Tudjman admitted that "Hitler was bad", but
that "in a sense he was no worse than anybody else".

Pogledajmo ono što Tuđman navodno kaže:

Pa svatko tko pogleda Tuđmanovu navodnu rečenicu, jasno može vidjeti da ne može biti riječi o tome da on jednostavno tvrdi da je "genocid prirodan fenomen" kao takav, već da on iznosi način gledanja na genocid onih o kojima u tom tekstu govori (Nacisti). Dakle da je to ZA NJIH "prirodna pojava itd..."

Izvor kojeg citira revolution, to pak preokreće i tvrdi da rečenica znači da je upravo Tuđmanov stav (a ne stav Nacista o kojima govori) da je "Genocid prirodna pojava".

Iz ovog prvog bezočnog iskrivljavanja smisla, slijedi logičan nastavak, a to je da se tvrdi da Tuđman pokušava amnestirati Hitlera itd...

Ne mogu se konkretno osvrnuti na neke od tvrdnji jer nemam knjigu, ali budući da je onaj dio o genocidu bezočna manipulacija sa smislom Tuđmanovog teksta, posve je jasno da ni ostalo ne može biti ništa drugo.

I što onda reći forumašici koja si je nadjenula nick "revolution" koja se i dalje drži tih očitih manipulacija i laži?

Može joj se samo reći da je pokazala, ne samo da joj je kredibilitet nula, nego da je i sama jedna od onih koji se priklanjaju bezočnim lažima i manipulacijama.

Lažljivci i oni koji šire laži, su za mene najveće ljudsko smeće.

Djelomično vezano uz prethodno:

Što se tiče Tuđmana, moram reći da sam više puta bijesnio na njega dok sam gledao intervjue koje je davao stranim novinarima.

Osim što se često dosta nemušto izražavao, on je imao tu veliku manu da se konstantno izražava u izrazito idiomatskom jeziku.

Za Hrvate to nije bio problem, jer svaki Hrvat će lako prepoznati pravo značenje nekih idiomatskih izraza. Ali za strance, doslovni prijevod nekih ironičnih i drugih izraza je često mogao značiti upravo obrnuto od onoga što je Tuđman govorio.

Za zlonamjerne novinare (posebno Britanske), Tuđmanovi govori su bili upravo riznica mogućih zlonamjernih manipulacija i iskrivljavanja.

Često mi se događalo da slušam neki njegov intervju, i točno znam koji će izraz biti sutra krivo "interpretiran" u stranim (posebno Britanskim) medijima.
Nešto sam čak pokušao i učiniti da ga se upozori na to, ali bezuspješno.

Phil Lynott
23.03.2004., 11:38
Wall kaže:
[B]opa! from reliable (Romanian) sources- direkt pa u solar plexus!

Majmune glupi. Seres ko grlica. Moj bivsi kolega iz firme je bio iz Rumunjske pa mi je malo pricao kak je bilo.

Vec sam ti pozelio da je Tudjman tebi i tebi slicnima napravio ono sto je Ceausescu radio po Rumuniji. Iskreno ti ot zelim, od srca. Tebi i tvojim istomisljenicima.

hehehoho
23.03.2004., 11:43
Phil Lynott kaže:
Vec sam ti pozelio da je Tudjman tebi i tebi slicnima napravio ono sto je Ceausescu radio po Rumuniji. Iskreno ti ot zelim, od srca. Tebi i tvojim istomisljenicima.

Pridruzujem se toplim zeljama.

Wall
23.03.2004., 11:47
Phil Lynott kaže:
Majmune glupi. Seres ko grlica. Moj bivsi kolega iz firme je bio iz Rumunjske pa mi je malo pricao kak je bilo.

hajde, dijete, smiri se malo! nemoj vrijeđati! diši duboko, hajde, jen-dva,taaaaako, jesi se smirio?

a sad da ti odgovorim, istim 'argumentima' (iako ne i načinom (prostak se rodi, kao i kulturan čovjek, bili ste siromašni, otac te tukao, puno se u kući psovalo---------razumijem te, iako ne opravdavam!)

ahem...

moj bivši kolega iz firme, Srbin, bio je iz Hrvatske (born, raised and buried).. Tuđmanu je bio sumnjiv, nije znao korienski pravopis, govorio je miješajući ekavicu s ijekavicom-progutala ga je noć. našli ga u Zimskoj luci u Osijeku kako pluta, mrtav... jedini mu krimen bio, što je negdje javno rekao da će Tuđman upropastiti Hrvatsku(ženu i dijete mu izbacilo iz stana, eno ih na nemilost rodbini). meni, Hrvatu, teško je to bilo gledati, znati, a ne smjeti pisnuti ( u Osijeku su padale glave brže nego na sjeveru)

iskreno ti želim, tebi i tvojim istomišljenicima, to isto- od srca.

ps. jel' ovo odgovor na isti način?

WeM
23.03.2004., 11:54
Tudmanu je bio sumnjiv, nije znao korienski pravopis, govorio je miješajuci ekavicu s ijekavicom-progutala ga je noc.

ojha!

FastAndFurious
23.03.2004., 11:55
Phil Lynott kaže:

Da svekolikom pučanstvu pojasnim svoj navod o "vađenje djece ženama iz utrobe" koje je Wall tako (pametan dečko ali nažalost vrlo prizmeno shvatio)
znači doslovce MASAKRIRANJE nedužnih civila.

U tom duhu i svjetlu svi moji postovi na ovoj temi da se Tuđman kakav god bio ipak ne može staviti pod jednaki nazivnik s Ceausescom.
I to je sve.

Naravoučenje:
ne piši o onome o čemu nisi sasvim siguran, odnosno ovdje na netu NE MOŽEŠ znati tko zna više od tebe ukoliko tu osobu zaista ne poznaješ.

Wall
23.03.2004., 12:20
FastAndFurious kaže:
je sigurno je tvoj obožavani dr. Strangelove trudnicama žicom vadio djecu iz utrobe... scooliraj se malo. I otpili s tim svojim "novinarskim" izvorima.:flop:

skok s mosta- u usta!
dodavanjem 'naravoučenija' ne možeš pokriti osnovni problem- da o ovome malo znaš, to malo slabo prezentiraš, a na kraju ideš docirati i davati hintove o tome, kako ti jaako puno znaš (ne poznajem te, a ti si možda baš iz Rumunjske).
O tempora, o mores...

ps. I think I need a sanctuary...how much is it?

SvogaTelaGospodar
23.03.2004., 12:26
Sanherib kaže:
Pogledajmo ono što Tuđman navodno kaže:

Pa svatko tko pogleda Tuđmanovu navodnu rečenicu,

navodan? sad će na kraju ispasti da tuđman nije napisao "bespuća povijesne zbiljnosti" nego da je ta knjiga puštena u cirkulaciju iz stanovitih zavjereničkih krugova međunarodne zajednice :rofl:

pa ljepo piše u knjizi..čudi me da je nisi pročitao a usuđuješ se interpretirati što je tuđman "navodno" mislio :rolleyes:

SvogaTelaGospodar
23.03.2004., 12:28
rambi kaže:
Ja, za razliku od tebe, nemam Tudjmanovu knjigu u svojoj kucnoj knjiznici.

pa kako se onda usuđuješ tvrditi da je citat lažan? na temelju čega? tvrdiš da poznaješ tuđmanov lik i djelo a od njega nisi ništa pročitala...ts,ts....

Sanherib
23.03.2004., 13:09
SvogaTelaGospodar kaže:
navodan? sad će na kraju ispasti da tuđman nije napisao "bespuća povijesne zbiljnosti" nego da je ta knjiga puštena u cirkulaciju iz stanovitih zavjereničkih krugova međunarodne zajednice :rofl:

pa ljepo piše u knjizi..čudi me da je nisi pročitao a usuđuješ se interpretirati što je tuđman "navodno" mislio :rolleyes: Navodno, zato što vi svinje, unatoć opetovanim zahtjevima, niste sposobne dati cijeli citat u kontekstu i na Hrvatskom.

A što se tiče smisla, on je jasan čak i u ovako prevedenoj rečenici, a kad se netko od vas prasaca udostoji citirati cijeli kontekst, to će postati jasno, čak i najzlonamjernijima.

Ali zašto ja uopće razgovaram s krmkom?

FastAndFurious
23.03.2004., 13:14
Sanherib kaže:
...

....ts ts ts ts.....:o

revolution
23.03.2004., 13:20
Sanherib kaže:
Navodno, zato što vi svinje, unatoć opetovanim zahtjevima, niste sposobne dati cijeli citat u kontekstu i na Hrvatskom.

A što se tiče smisla, on je jasan čak i u ovako prevedenoj rečenici, a kad se netko od vas prasaca udostoji citirati cijeli kontekst, to će postati jasno, čak i najzlonamjernijima.

ako "sporni" citat ne postoji (a postoji i stoji na pocetku ove "rasprave") zbog cega je tudjman morao mijenjati sadrzaj u izdanju za van??

zbog zlonamjernosti britanskih novinara, koji k tome jos imaju problema s nakaradnim govorim FT?

zbog zidovske urote?

zbog zlonamjernosti cijelog svijeta?

zbog cega jebote?

zbog tog sto svi oni nisu znali pitat tebe i ovu slicnu zgadiju ovdje za PRAVI SMISAO, jer vi ocito jedini razumijete sto je pjesnik zelio reci.

daj jebote skonecntrirajte se svi skupa malo i razmislite

Sanherib
23.03.2004., 13:33
revolution kaže:
ako "sporni" citat ne postoji (a postoji i stoji na pocetku ove "rasprave") zbog cega je tudjman morao mijenjati sadrzaj u izdanju za van??

zbog zlonamjernosti britanskih novinara, koji k tome jos imaju problema s nakaradnim govorim FT?

zbog zidovske urote?

zbog cega jebote?

zbog tog sto svi oni nisu znali pitat tebe i ovu slicnu zgadiju ovdje za PRAVI SMISAO, jer vi ocito jedini razumijete sto je pjesnik zelio reci.

daj jebote skonecntrirajte se svi skupa malo i razmislite Ne seri više nego daj već jednom taj citat u kontekstu.

Ti si dala taj citat, implicirajući jedno potpuno iskrivljeno značenje.

Ja sam dao pravo logično objašnjenje značenja, koje će biti neizostavno potvrđeno kad daš citat u kontekstu.

Ali ti nikako da to uradiš. ZAŠTO JEBOTE, JEBOTE?

Jel' zato što bi citat potvrdio moju tvrdnju? Jel' to jebote?

crtica
23.03.2004., 13:41
revolution kaže:

zbog zidovske urote?

zbog cega jebote?

I ovakva diskutantica kuka na jednom topiću kako ovdje nema "pravih" sugovornika??!! Nemreš bulivit'!!!!

Nisi pročitala knjigu Tuđmanovu "Bespuća", već si izvukla engleske rečenice koje bi trebale biti prijevod njegovih riječi (pri tome nam nisi dala link), daješ članak Viktora Ivančića u kojem on interpretira Tuđmanovu knjigu, zatim kao "ključni" dokaz Franjine ličnosti dobivamo nekakav komadićak recenzije s amazona??!!

Ti si očito kod Paddy Ashdowna učila kako se stvari citiraju, interpretiraju....mislim, njegova legendarna salveta....

Sanherib
23.03.2004., 13:46
I stalno spominješ neke promjene. Pa budi tako dobra da citiraš (u punom kontekstu naravno) verzije "prije" i "poslije", tako da konačno vidimo što je to Tuđman skrivao.
Ili su to možda samo korigirani izrazi koji su u doslovnom prijevodu na Engleski davali krivo značenje?

Gnjide koje daju svoje zlonamjerne interpretacije tih promjena, su dužne dati i potpuno obrazloženje tih interpretacija, jer vidimo iz primjera citata o genocidu da su sklone manipulaciji i iskrivljavanju smisla.

Osobno ne sumnjam da ću, ukoliko priložiš tražene primjere razlika (potpune, ne krnje - u kontekstu naravno) bez ikakvog problema pokazati kako se radi o promjenama gore objašnjenog tipa.

revolution
23.03.2004., 13:46
crtica kaže:
I ovakva diskutantica kuka na jednom topiću kako ovdje nema "pravih" sugovornika??!! Nemreš bulivit'!!!!

Nisi pročitala knjigu Tuđmanovu "Bespuća", već si izvukla engleske rečenice koje bi trebale biti prijevod njegovih riječi (pri tome nam nisi dala link), daješ članak Viktora Ivančića u kojem on interpretira Tuđmanovu knjigu, zatim kao "ključni" dokaz Franjine ličnosti dobivamo nekakav komadićak recenzije s amazona??!!

Ti si očito kod Paddy Ashdowna učila kako se stvari citiraju, interpretiraju....mislim, njegova legendarna salveta....

gle kako su se uznemirili

ej napisah vam na kojim stranicama mozete naci doticnu misaonu onaniju ljubljenog vam vodje.

navedoh vam, a mogu i jos, razne izvore koji su o tome pisali, no jebatga, djecaci i dalje skvice o "nespretnom prijevodu".
PA AKO JE PRIJEVOD NESPRETAN ZASTO JE TO TUDJMAN U DRUGOM IZDANJU KNJIGE (Horrors ow war) SVE IZOSTAVIO??

dakle, imate broj stranica, procitajte si sami kad vas toliko svrbi

Sanherib
23.03.2004., 13:52
revolution kaže:

PA AKO JE PRIJEVOD NESPRETAN ZASTO JE TO TUDJMAN U DRUGOM IZDANJU KNJIGE (Horrors ow war) SVE IZOSTAVIO??
Što je točno (sve to) izostavio?

Ja isto mislim, kao crtica, da ti nisi ništa pročitala od navedenog nego samo citiraš neke klevetničke stranice sa interneta, a čak se niti ne usuđuješ dati link tih stranica (vjerojatno neke stranice Srpske propagande).

crtica
23.03.2004., 13:53
revolution kaže:
gle kako su se uznemirili

ej napisah vam na kojim stranicama mozete naci doticnu misaonu onaniju ljubljenog vam vodje.

navedoh vam, a mogu i jos, razne izvore koji su o tome pisali, no jebatga, djecaci i dalje skvice o "nespretnom prijevodu".

dakle, imate broj stranica, procitajte si sami kad vas toliko svrbi

Daj nam link - internet stranicu (site; sajt) s kojeg si skinula taj engleski tekst.

Kad kažemo "stranica", ne mislimo na stranicu knjige, već na internet stranicu, kao što je npr. www.forum.hr

Na 4. stranici ove teme si rekla:

nebumti davala link, jer tekst skinuh s jednog anti-impoerialist sajta koji tvoje srceko ne bi izdrzalo

Znači, nisi pročitala knjigu na hrvatskom, a niti na engleskom, već temeljem jednog nepoznatog sajta (ne daš nam link) imaš "pouzdanu" informaciju...BBC-ev feljton neću niti spominjati kao dokaz.

rambi
23.03.2004., 15:03
Šef mađarske diplomacije Kovacs kao predsjednik tamošnje Socijalističke stranke, nedavno je imao oštar polemički okršaj s Nemethom iz najsnažnije oporbene stranke FIDESZ u kojem su se dvojica političara na javnoj tribini nemilice sudarala oko teme skorog ulaska Republike Mađarske u Europsku uniju.
Dakako, stvar ne bi imala nikakve veze s Hrvatskom da u žaru polemike s političkim protivnikom ministar Kovacs nije u jednom trenutku spomenuo i pokojnog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana usporedivši ga s rumunjskim diktatorom Ceausescuom. Kovacsu je ta usporedba "dobrodošla" jer je svojega sugovornika optužio predbacivši mu da se predsjednik FIDESZ-a i bivši mađarski premijer Viktor Orban sastajao s Tuđmanom, iako "cijela međunarodna zajednica zna da između Tuđmana i Ceausescua nema nikakve razlike". Polemiku dvojice političkih istomišljenika prenio je i mađarski dnevni list "Magyar Nemzet".

rambi
23.03.2004., 15:05
A iz principa necu reci jesam li, ili nisam, obozavatelj bivseg predsjednika Tudjmana... jer to je, takodjer, nacin "prebrojavanja krvnih zrnaca" u okviru salonskih ljevicarskih krugova. :W

Albatros
23.03.2004., 15:07
Kao što vidjeh, ovdje ljudi imade koji možda jesu genetski Hrvati i samo to. Oni su u većini slučajeva tuđe dodvorice i kvaziintelektualci u interesu raznih pokreta i ideologija...

Najprije razlika je golema biti nacionalist i šovinist. Uvjerili su većinu da je nacionalist negativna konotacija zbog "globalizma" i "svjetskog poretka" i "demokracije" sve je to prazna slama...

Vi koji ne ljubite svoj narod, zemlju i naciju nikad nećete shvatit jer ste samo genetski Hrvati, ako ste i to.... zatrovani mržnjom Britansko - Velikosrpskom, neki. Zatim Komunističkom anacionalnom... i tzv ideologijama.

Nacionalist je biti loše, a svi koji to propagiraju su nacionalisti u svojim državama... nacionalist je biti loše jer nema "globalizacije" čitaj neokolonijalizma.... Jasno da su velike nacije protiv nacionalizma jer je opstojnost njihovih nacija neupitna, dapače time se trasira "globalizacija" - neokolonijalizam... a time vrlo perfidni šovinizam i izrabljivanje slabijih.....

Nema demokracije, demokracija je samo tamo gdje su novci... a tamo gdje su novci je centar moći, a bogatstvo dolasi pljačkom drugih naroda... Zato vi nikad nećete shvatit ništa, baš ništa...

Kapitalizam i tzv demokracija i "zapad" je kreator i nacionalizma i svih ideologija i oba svjetska rata i kolonijalizma i rolja i svih gadosti ovoga svijeta... on je stvorio i Hitlera i Musolinija i Staljina i Napoleona... a gle čuda mi se branimo i oslobađamo i onda naši generali idu u Haag jer smo sa kao poluorganizirana "vojska" sa puščicama bacili na koljena 4. vojnu silu u EU ?!!! I mi smo na njima napravili genocid ????? Sa svoja 2 zrakoplova i 5 brodica...

Ma mislim koliko neki ljudi mog usrat da je to milina....

:flop: :flop: :flop:

AFŽ
23.03.2004., 15:10
Albatros kaže:
Kao što vidjeh, ovdje ljudi imade koji možda jesu genetski Hrvati i samo to. Oni su u većini slučajeva tuđe dodvorice i kvaziintelektualci u interesu raznih pokreta i ideologija...

Vanjski i unutarnji neprijatelji. Poznata terminologija iz Partijskih dana.Jesi siguran da si predao knjižicu? :mad:

rambi
23.03.2004., 15:10
SvogaTelaGospodar kaže:
pa kako se onda usuđuješ tvrditi da je citat lažan? na temelju čega? tvrdiš da poznaješ tuđmanov lik i djelo a od njega nisi ništa pročitala...ts,ts.... Na temelju cinjenica da, umjesto Tudjmanovog, dobijem Ivancicev citat u kojem on dokazuje da Tudjman tako misli, ja jos uvijek ocekujem Tudjmanov citat u kontekstu, a da bih utvrdila da li je tvrdnja revolution lazna ili ne ;).

Phil Lynott
23.03.2004., 15:26
Wall kaže:
moj bivši kolega iz firme, Srbin, bio je iz Hrvatske (born, raised and buried).. Tuđmanu je bio sumnjiv, nije znao korienski pravopis, govorio je miješajući ekavicu s ijekavicom-progutala ga je noć. našli ga u Zimskoj luci u Osijeku kako pluta, mrtav... jedini mu krimen bio, što je negdje javno rekao da će Tuđman upropastiti Hrvatsku(ženu i dijete mu izbacilo iz stana, eno ih na nemilost rodbini). meni, Hrvatu, teško je to bilo gledati, znati, a ne smjeti pisnuti ( u Osijeku su padale glave brže nego na sjeveru)

iskreno ti želim, tebi i tvojim istomišljenicima, to isto- od srca.

ps. jel' ovo odgovor na isti način?

Sta pizdis, idijote? Otkud se mogu porediti dogadjaji u ratu sa dogadjajima u miru?? Kako je to isto? Koliko je ljudi zaplivalo
Dravom? Kakve su glave padale, jebote, ja sam bio u Osijek ucijeli rat. Ni desetak ljudi nije zaplivalo dravom, a cijela Slavonija je bila pred padom. I sto je Tudjman imao s tim?? Neces valjda reci da ga je Tudjman osobno dao ubiti?? Nije imao drugih problema u jesen/zimu 1990-te nego spijunirati ko je sta o njemu rekao u Osijeku? Budaletino. Tudjman nije imao kontrolu nad nicim tada, u Osijeku su zarili i palili drugi. S druge strane sto je to prijetilo Rumunjskoj da je onaj dilov moro specijalnom policijom bubrezit ljude??

I otkud ti znas koji je bio jedini krimen tog tvoga poznanika? Sta ti se ispovijedao? Si se jebavao s njim? Ili mozda ocekujes da ti je onako uz jutarnju kavicu ispricao kako se aktivirao u pobuni?? Mnogima takvima 'bez krimena' smo u Osijeku nalazili snajperska gnijezda u stanu. Po Sjenjaku sam vise od jedamput zalijegao, a snajpersko gnijezdo smo nasli i u stanu jednoga susjeda. Nekoliko dana prije nego je pobjegao u Srbiju su ga htjeli odvuci al su ga par ljudi iz zgrade spasili (i ja sam bio medju njima) garantirajuci za njegovu cast. Poslije mi je bilo zao sto mu nisam isprasio punjenje krupne sacme u facu. Moj ujak je radio na ED-u, jebote koliko su oni tek spijuncina polovili. Svi 'bez krimena'.

----------------------------

Ceausescu i Tito su igrali u istoj ligi, a Tudjman je bio samo blijeda kopija Tita. Nije imao tristapedeset lovista, Galeba i nije mu se na rodjendan islo na sletove ko sto se islo Titu i Ceausescuu. Nisu se sadili drvoredi i nije bilo Gologa Otoka. Zbroji si malo podatke, konju nedokazani, prije nego sto oformis 'misljenje'.

Albatros
23.03.2004., 15:27
AFŽ kaže:
Vanjski i unutarnji neprijatelji. Poznata terminologija iz Partijskih dana.Jesi siguran da si predao knjižicu? :mad:

To je samo dokaz da si pročitala poj post, ali nažalost nisi shvatila poruku istoga.

To je samo dokaz da robuješ ideologijama koje su također nastale na "zapadu" i svrstaješ me u klanove i grupe, jer si sama u istim, pa sudiš da su i drugi kao i ti.

I to je dokaz da po tebi nema šanse da ja kojom Božijom providnošću ne robujem reliktima prošlosti i da kojim slučajem mogu mislit svojom glavom bez tutora i tutorstva.

Ovdje što god kažeš se može uporabit protiv tebe i svrstat te u grupu, nama šanse da si svoj i indivdualist i misliš svojom glavom.

Čisti Maciavellizam, ako nisi sa mnom (čitaj ako nisi u mojoj grupi) onda si protiv mene (grupe) i onda ćemo te mi etiketirat i borit se protiv tebe i tvoje grupe.

Itd. itd.

:flop:

Sanherib
23.03.2004., 15:40
Wall kaže:
njegov je nalog bio da se SVE Srbe 'riješi' Ti si vidio taj nalog?

FastAndFurious
23.03.2004., 15:42
Wall kaže:
skok s mosta- u usta!
dodavanjem 'naravoučenija' ne možeš pokriti osnovni problem- da o ovome malo znaš, to malo slabo prezentiraš, a na kraju ideš docirati i davati hintove o tome, kako ti jaako puno znaš (ne poznajem te, a ti si možda baš iz Rumunjske).
O tempora, o mores...

ps. I think I need a sanctuary...how much is it?

Nemrem vjerovat da još briješ o tome, fakat si zatupljen.
Gle ja sam na netu i tu mislim ostati i baš ti ne mislim dati svoj broj JMBGa da bi ti bio zadovoljen napravit check tko sam i mogao sa srećom u očima ustvrditi da IPAK imam pravo o svemu što sam rekla.

Tema je malo šireg karaktera odnosno govorimo o međunarodnim relacijama ili likovima i prvo svladaj tu činjenicu i materiju (i prođi malo svijeta ako nisi dosada), a onda lamentiraj i pljucaj ostale.

Misliš li ti da si pismen zato što stalno nešto citiraš i što si preveo par pjesama s opcesnim textom?

Anyway, :visi: se

FastAndFurious
23.03.2004., 15:46
Wall kaže:
...
Tito je možda koristio otoke,brodove,iitd. Franjo T. ih je PREPISAO KATASTARSKI Asvojoj dječici i ženici.:W

...i to ga čini krvnikom Ceausescovog kalibra? :lol:

Moram priznati da si me počeo zabavljati, odličan si :top:

FastAndFurious
23.03.2004., 15:47
Sanherib kaže:
Ti si vidio taj nalog?

:top:

Off skroz
23.03.2004., 15:53
revolution kaže:

zbog zidovske urote?

zbog cega jebote?

Bilo bi dobro razriješiti ovaj misterij.
Gđa Revolution NIJE navela na kojim se stranicama može naći njen "citat"
Al' da više ne razbijamo glavu od kud je to ona pobrala treba otići na www.srpska-mreža.com/tesich. I naravno da nije pročitala knjigu i naravno da ne može dat kontekst jer ga na navedenoj stranici nema.
SvogaTela gospodar onako suvereno, onako ex catedra, kaže "pa lijepo piše u knjizi". Rekao bi čovjek cijelu je pročitao.
A kad smo već kod te knjige i citata, evo još malo literature:

Was Wilderness of Historical Reality attacked because of its "anti-Semitic" contents, as the American Balkan specialist Robert D. Kaplan asserts? No. Neither the book itself nor the political moves of the President of Croatia offer support for such an accusation. Tudjman explicitly condemns anti-Semitism in his book as well as in a letter to Edgar Bronfman, the President of the World Jewish Congress (January 8, 1992).

A "Correction" printed in the Congressional Record on Thursday, July 11, 1991 indicates that the American Congress had indeed received some misleading information about Tudjman's Wilderness:

CORRECTION

Mr. CRANSTON. Mr. President, last year I submitted for the RECORD an important study on rising anti- Semitism in Eastern Europe. The study was drafted by the London-based Institute of Jewish Affairs in coordination with the Anti-Defamation League.

Since that time, it has come to my attention that a mistaken translation of an excerpt from a book by Dr. Franjo Tudjman, leader of the nationalist Croatian Democratic Union and now the President of the Yugoslavian Republic of Croatia, gave a misleading and inaccurate picture.

In discussing antisemitic incidents in Yugoslavia, the report stated that a 1989 book by Dr. Tudjman entitled "Wanderings of Historical Truth" sic! included a blatantly antisemitic reference. The report described the antisemitic reference as a "particularly worrying incident."

It seems, however, that the antisemitic comment was not made by Dr. Tudjman. The statement was a quotation by a former Serbian prisoner in one of the Nazi death camps. Dr. Tudjman was quoting the prisoner, specifically identifying his statement as anti- semitic.

Dr. Howard Spier, the author of this report, has apologized for the, error. He was quoting from an article which appeared in the London Jewish Chronicle by Srdjan Matic, a leading official of the Zagreb Jewish community. Mr. Matic has since indicated that he was misinterpreted.

I am pleased to correct the RECORD at this time.

Off skroz
23.03.2004., 15:58
Sorry.
Adresa je: www.srpska-mreza.com/tesich/consider.htm

revolution
23.03.2004., 15:59
Off skroz kaže:
Bilo bi dobro razriješiti ovaj misterij.
Gđa Revolution NIJE navela na kojim se stranicama može naći njen "citat"
Al' da više ne razbijamo glavu od kud je to ona pobrala treba otići na www.srpska-mreža.com/tesich. I naravno da nije pročitala knjigu i naravno da ne može dat kontekst jer ga na navedenoj stranici nema.

e zajeb, gdjica revolution NIJE surfala po srpskim mrezama (no ne nijecem da i oni nisu dosli u posjed doticnog ili referirajuceg teksta)

i procitala je (hrvatsko) izdanje Bespuca, jer joj je to bilo u dopunskoj literaturi na studiju, i to zamisli iz kolegija> sociologija drustva.

Sanherib
23.03.2004., 16:05
revolution kaže:
i procitala je (hrvatsko) izdanje Bespuca, jer joj je to bilo u dopunskoj literaturi na studiju, i to zamisli iz kolegija> sociologija drustva. Pa, hajde onda "gdjice", citat u kontekstu i odgovori na moja ostala pitanja.
Kredibilitet ti ionako ne može potonuti ništa dublje.

Sanherib
23.03.2004., 16:11
Off skroz kaže:
Bilo bi dobro razriješiti ovaj misterij...

CORRECTION

Mr. CRANSTON. Mr. President, last year I submitted for the RECORD an important study on rising anti- Semitism in Eastern Europe. The study was drafted by the London-based Institute of Jewish Affairs in coordination with the Anti-Defamation League.

Since that time, it has come to my attention that a mistaken translation of an excerpt from a book by Dr. Franjo Tudjman, leader of the nationalist Croatian Democratic Union and now the President of the Yugoslavian Republic of Croatia, gave a misleading and inaccurate picture.

In discussing antisemitic incidents in Yugoslavia, the report stated that a 1989 book by Dr. Tudjman entitled "Wanderings of Historical Truth" sic! included a blatantly antisemitic reference. The report described the antisemitic reference as a "particularly worrying incident."

It seems, however, that the antisemitic comment was not made by Dr. Tudjman. The statement was a quotation by a former Serbian prisoner in one of the Nazi death camps. Dr. Tudjman was quoting the prisoner, specifically identifying his statement as anti- semitic.

Dr. Howard Spier, the author of this report, has apologized for the, error. He was quoting from an article which appeared in the London Jewish Chronicle by Srdjan Matic, a leading official of the Zagreb Jewish community. Mr. Matic has since indicated that he was misinterpreted.

I am pleased to correct the RECORD at this time. :top:

Zanimljivo je da su istaknuti Židovski predstavnici, pa čak i jedan od glavnih New Yorških Rabina došli na promociju engleske verzije Tuđmanove knjige.
Zar netko misli da bi zaista došli da su ikako mislili da je Tuđman mislio ono što mu se pripisuje.

revolution
23.03.2004., 16:19
:D :D
zboru papigica ("citat u kontekstu") - kaj ste svi iz istog ogranka?

sami bute si procitali, nemam ni najmanje potrebe dokazivati nekog nesto sto NE ZELI povjerovati. na to nemam ni pravo, na kraju krajeva.

kao sto, moguce, znate "povike" oko FTove knjige su u domacim medijima objacnjavane antisemitskim tezama vaseg dugovnog oca,
no kasnije se ispostavilo da nije JEDINO rijec o smanjivanju broja zrtava holokausta od strane "cijenjenog povjesnika" niti smjele teze o "zidovoskoj ulozi", nego nam je eto mili pokojnik natrokeljao jos svega i svacega u tu svoju cituljicu.

nama su to, stvarno, ubacili u ispitnu literaturu (dopunsku doduse), due to profacu koji je neki fanaticni hdzovac (navodno i barakas) bio, ali su ga se rijesli ubrzo. tojest marginalizirali ga u svojem drzavotvorno ludjackom pohodu.

ne znam cemu ovi ispadi bjesnila
revolution to nije izmilisla, samo sam, cak priznajem i slucajno, procitala te neke podatke i nesto do toga podastrijela cienjenom obcinstvu ovdje.

niti sam ustvrdila da je tudjman isto sto i causescu, niti smatram da je bio dikatator,
ali jebiga, pisal je pizdarije. poslije je to pokusavao ispraviti, neuspjesno,
sve one simpatije svijeta na pocetku 90tih izgubili smo (RH) zarad NJEGA i njegovih fix ideja (u to spadaju i mnoge izjave, koje vi radije, tjah,k tumacite "zlonamjernoscu novinara" i raznim urotama..uh)

hm, zanimljivo, kako je ovo (s tudjmanovim relativiziranjem zlocina- pokusajem ustaske "kontekstualizacije" i novom teorijom genocida) podiglo toliko prasine

a ona druga tudjmanova izjava u mom postu nekidan, nikom nije zapela za oci.

izgleda da je manje sporna.

revolution
23.03.2004., 16:22
Sanherib kaže:
:
Zar netko misli da bi zaista došli da su ikako mislili da je Tuđman mislio ono što mu se pripisuje.

:o

crtica
23.03.2004., 16:27
revolution, za jednu fakultetski obrazovanu osobu, jer sama si rekla da imaš faks, ovakvo ponašanje je žalosno.

Tema nije od danas i mogla si, da si htjela, već napisati sporni tekst na hrvatskom jeziku, ako već ne želiš davati link...

Inače, na netu sam našla da je ova Tuđmanova knjiga dodatna literatura na Filozofskom fakultetu na Filozofiji povijesti, za godinu 2003/2004.

No, glavno da svaki svoj post začiniš sa "duhovitostima" u stilu "vaš japa", "vaš dugovni otac"....

FastAndFurious
23.03.2004., 16:29
Wall kaže:
može, dobar prijedlog, moj će lega na policiji provjerit po JBMG, šalji na PM. i usput daj malo više međunarodnih tvojih 'referenci', svijeta itd. jako me zanima

NAJBOLJI SI :jumping:

super me zabavljaš

crtica
23.03.2004., 16:30
Stvarno ne kužim kaj si ti očekivala?? Salve pohvala i pljesak, temeljem jednog anonimnog i iskidanog citata, za kojeg do dana današnjeg ne znamo izvor??? A sve u svrhu, kako je rambi dobro primjetila, prebrojavanja krvnih zrnaca.... :flop:

FastAndFurious
23.03.2004., 16:31
Wall kaže:
Za odgovor, citirat ću jedan TVOJ autoritet (tvoj moto .B:::B

SAMO SAM TIJA ŽIVIT U SKLADU S MOJIN ISTINSKIN UNUTARNJIN PORIVIMA.....UBIJAT, UBIJAT.....ŠTAS' TU IMA TEŠKO ZA RAZUMIT'?
(I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult::B )
(c) by Philly (jel' to skraćeno od Philadelphia, namaz ili pedersko umiranje)?

jel to citiranje od nekoga koji ne radi stalking (vadi stare postove ili ih prati) po IMFu?

:jumping:

Sanherib
23.03.2004., 16:32
revolution kaže:
nemam ni najmanje potrebe dokazivati nekog nesto sto NE ZELI povjerovati.
Opala! Dakle nešto tvrdiš, a kad se to dovede u pitanje onda "NEMAŠ NAMJERU DOKAZIVATI ONIMA KOJI NE VJERUJU"!!! :D :D :D Sveto pismo!
Dali ti razumiješ što to znači za tvoj kredibilitet.
revolution kaže:
no kasnije se ispostavilo da nije JEDINO rijec o smanjivanju broja zrtava holokausta od strane "cijenjenog povjesnika" niti smjele teze o "zidovoskoj ulozi", nego nam je eto mili pokojnik natrokeljao jos svega i svacega u tu svoju cituljicu. "ispostavilo se" kako se ispostavilo? Jel ' se to ispostavilo istim ljudima s čijeg sitea si ono citirala?

revolution kaže:samo sam, cak priznajem i slucajno, procitala te neke podatke i nesto do toga podastrijela cienjenom obcinstvu ovdje. "podatke"? mislila si laži i manipulacije zar ne?
revolution kaže:
hm, zanimljivo, kako je ovo (s tudjmanovim relativiziranjem zlocina- pokusajem ustaske "kontekstualizacije" i novom teorijom genocida) podiglo toliko prasine
Nije se digla prašina oko Tuđmanove relativizacije zločina nego oko tvojih laži, odnosno laži koje prijenosiš.

rambi
23.03.2004., 16:49
revolution kaže:
sve one simpatije svijeta na pocetku 90tih :eek: :D:s

crtica
23.03.2004., 16:52
rambi kaže:
:eek: :D:s

Ma, revolution se malo izgubila.... :zvrko: :lol:

Off skroz
23.03.2004., 16:53
revolution kaže:
e zajeb, gdjica revolution NIJE surfala po srpskim mrezama (no ne nijecem da i oni nisu dosli u posjed doticnog ili referirajuceg teksta)

i procitala je (hrvatsko) izdanje Bespuca, jer joj je to bilo u dopunskoj literaturi na studiju, i to zamisli iz kolegija> sociologija drustva.

O.K. Zajeb priznajem, nije gospođa već gdjica.
A kaj se ostalog tiče:
prvo si tvrdila da si citat skinula s nekog site-a

onda, kad su te tražili da navedeš site s kojeg si citat skinula ti si navodila opet recenzije knjige koje se pozivaju na stranice engleskog izdanja

a sad kažeš da si knjigu čitala na hrvatskom.
Valjda si ju onda prevodila na engleski kako bismo mi to bolje skužili.

revolution
23.03.2004., 18:11
Sanherib kaže:

Kredibilitet ti ionako ne može potonuti ništa dublje.

moj kredibilitet??:confused: pred tobom???? i ... necu imenovat:bljak:

tudjmanov kredibilitet vas svrbi!!!

i umjesto da ja napadnem VAS, koji ste svojim glasovima pridonijeli da skoro desetljece moramo trpit tog sumanotg starca

vi se tu pjenite kad vam se ukaze kako ga svijet dozviljava (a to vi, kao, ne znate, tjah..)

da, netko se smijao gore, ajd kad moram posebno napom injat da je pocetkom 90tih, hrvatska uzivala simpatije i podrsku svijeta, no vec 93 se duhovni otac nekih ovdje (kaj se ljutite na to, pa ne sluzi li vam to na cast, jer vidim koliko stujete njegov lik i {ne}djelo)) pokazao i pred svijetom svoje pravo lice.

i da vam netko natipka te tudjmanove bljuvotine i posta ovdje vi bi se i dalje grcili i pravili pametnjakovici koji trzaju samo na "citate u kontekstu" eh papagajski ogrance ...

pjenite se kao da ste osobno dobili dio kolaca koji je fancek zaradio svojim knjizevnim uratcima :D

dakle, postah neki dan, uredno imate broj stranica (u knjizi!) di to ocima svojim mozete vidit
pa..navali drustvo

WeM
23.03.2004., 18:14
Wall:
kad ce se govoriti o Tesli, Andricu, Ružicki, genijalcima?

aaa, sto cemo ako je Ivo Andric potpisao "trojni pakt s hitlerom" ?

rambi
23.03.2004., 18:18
revolution kaže:
i umjesto da ja napadnem VAS, koji ste svojim glasovima pridonijeli da skoro desetljece moramo trpit tog sumanotg starca Znaci ipak nije bio diktator?

A bi li ti svoje politicke neistomisljenike mozda u logore zatvarala ;)?

revolution
23.03.2004., 18:20
rambi kaže:
Znaci ipak nije bio diktator?

A bi li ti svoje politicke neistomisljenike mozda u logore zatvarala ;)?

draga

procitaj pazljivo otpocetka topica...rekoh i o tome

a o logorima..

pa ja ne zivim u izraelu

rambi
23.03.2004., 18:24
Logorima, ne Izraelu - nesto slicno onome sto uzgajaju diktatori za svoje politicke neistomisljenike.

Jer, ti ovdje prozivas ljude za koje, uostalom, i ne znas kako su glasovali, buduci se sami nisu izjasnili, zato jer se tebi neki politicar nije svidjao s tolikom kolicinom strasti... that makes me wonder... :E

A citata i dalje nema...

revolution
23.03.2004., 18:33
rambi kaže:
Logorima, ne Izraelu - nesto slicno onome sto uzgajaju diktatori za svoje politicke neistomisljenike.

Jer, ti ovdje prozivas ljude za koje, uostalom, i ne znas kako su glasovali, buduci se sami nisu izjasnili, zato jer se tebi neki politicar nije svidjao s tolikom kolicinom strasti... that makes me wonder... :E
A citata i dalje nema...

ne prozivam ja nikog. sami se odaju. a niti vrijedjam, nakon sto se osjete "dirnutim" raspale po uvredama (rekoh vec, kucni odgoj, a mozda i stranacki naputak, tko bi ga znal...)

a na koji citat draga mislis (jer navela sam 2 , oba franjina)

prvi>
drugi>
"It’s as if they have never lived here. They didn’t even have time to take with them their filthy money or their filthy underwear."

Pallas
24.03.2004., 07:42
Dragi diskutanti-

Razina rasprave na ovoj temi je postala neprimjerena.

Izdvajam diskutante Wall i Brko. Gospodo, zelite li i dalje pisati na 'Politici', mozda ne bi bilo lose da prvo proucite pravila.

Hvala,
P.

Wall
24.03.2004., 08:20
Pallas kaže:
Dragi diskutanti-

Razina rasprave na ovoj temi je postala neprimjerena.

Izdvajam diskutante Wall i Brko. Gospodo, zelite li i dalje pisati na 'Politici', mozda ne bi bilo lose da prvo proucite pravila.

Hvala,
P.

zašto mene izdvajaš? ja nikad nisam prostačio, vrijeđao, prijetio batinama, silom, držao sam se kultrurno i kad je to s hrpom divljih sugovornika bilo nemoguće. A pogledaj ostale vrle, uz par izuzetaka. dakle, zašto wall?

Sanherib
24.03.2004., 10:51
revolution kaže:
moj kredibilitet??:confused: pred tobom???? i ... necu imenovat Tvoga kredibiliteta više nema (ako ga je ikada i bilo).
Diskreditirala si sama sebe na najpotpuniji mogući način.
Ne zaslužuješ više niti trenutak pozornosti, osim eventualno kao predmet ismijavanja.

Phil Lynott
24.03.2004., 11:37
Wall kaže:
zašto mene izdvajaš? ja nikad nisam prostačio, vrijeđao, prijetio batinama, silom, držao sam se kultrurno i kad je to s hrpom divljih sugovornika bilo nemoguće. A pogledaj ostale vrle, uz par izuzetaka. dakle, zašto wall?

Zato sto kad nemas sto za reci onda seres. Zato te izdvojio.

A to kad ti netko veli da si idijot koji sere nije uvreda nego dijagnoza.

Phil Lynott
24.03.2004., 11:39
Revolution, nije sramota biti glup, sramota je na gluposti inzistirati.

SvogaTelaGospodar
24.03.2004., 12:19
Wall kaže:

zato što u gomili beskarakternih moderatora ni pallas ne može opstati da ne uhvati plijesan.

osim toga da ne postupa tako kako postupa smijenili bi ga.
koliko vidim desna ruka se potpuno povukao jer ne želi sudjelovati u očitoj nepravdi.

revolution
24.03.2004., 14:07
Phil Lynott kaže:
nije sramota biti glup, sramota je na gluposti inzistirati.

slazem se i vjerujem ti da zapravo (dubinom svog "bica") osjetis da ti je mozak ispran

uprav je groteskno kak ste poput bijesnih psica zalajali?

jako dobro kuzite o cem mi tu pricamo.

i da revolution ne prica nikakve gluposti

Phil Lynott
24.03.2004., 14:29
revolution kaže:
slazem se i vjerujem ti da zapravo (dubinom svog "bica") osjetis da ti je mozak ispran

There is a flip-side to that coin.

Cinjenica je da je medijsko kondicioniranje sveprisutno, a isto tako je cinjenica kako su ljevicarski krugovi daleko suptilniji u tom medijskom kondicioniranju. Ljevicarski krugovi stvorili su odredjene dogme u danasnjoj zapadnoj civilizaciji i tko se usudi javno u te dogme dirnuti biva anatemiziran. Gledaj samo slucaj onog britanskog novinara koji je napisao relativno istinit clanak o stanju muslimanskih drzava pa su ga razapeli. Isto tako se anglo-saksonci cine bilo kome tko se usudi dirnuti u WW2 (gle slucaj Tolstoya, ako vec za Tudjmana mislis da je usamljen slucaj).

Moj mozak mozda i jest ispran jer sam ja za drzavu u kojoj ti zivis nosio glavu u torbi neko vrijeme, a Franjo Tudjman je za mene puno kompleksnija pojava od jednog citata istrgnutog iz konteksta i zloupotrebljenog od strane britanske stampe (gle, nije li Britanija jedna od dvije EU zemlje koja odbija ratificirati SSP za RH, nije li Paddy Ashdown smjestio Tudjmanu salvetu, nije li slucaj Ahmici u najmanju ruku sumnjiv zbog prisustva britanskih postrojbi, prisustva SAS-a, BBC-a i britanskih pasa rata u HVO postrojbama, nije li srpski kralj Petar zbiso u kod britanaca, itd).

Dakle, mozda moj mozak i jest ispran, a ti se malo zamisli o tome da li je i koliko ispran tvoj mozak.

Kad zavrsis razmisljanje o tome, daj isusa ti Sanheribu vise kontekst tvog citata. Cisto da vratis svoj kredibilitet.

crtica
24.03.2004., 14:32
revolution kaže:

uprav je groteskno kak ste poput bijesnih psica zalajali?

jako dobro kuzite o cem mi tu pricamo.

i da revolution ne prica nikakve gluposti

Offtopic: zakaj ti o sebi govoriš u trećem licu??

Consider II
24.03.2004., 14:37
Phil Lynott kaže:
There is a flip-side to that coin.

..., nije li Paddy Ashdown smjestio Tudjmanu salvetu, nije li slucaj Ahmici u najmanju ruku sumnjiv zbog prisustva britanskih postrojbi itd...
A što, ovo se dovoljno puta ponovilo pa je postala 'istina'? Smjestio mu?
Koliko se puta treba nešto blesavo ponoviti da postane 'istina'?

Phil Lynott
24.03.2004., 14:40
Priznao je. Inkvizitor ce ti dati i referencu.

Ashdown je britansko spijunsko kopile koje u Jugoslaviji ima svoju ulogu.

revolution
24.03.2004., 14:54
Phil Lynott kaže:

[/B] Cinjenica je da je medijsko kondicioniranje sveprisutno, a isto tako je cinjenica kako su ljevicarski krugovi daleko suptilniji u tom medijskom kondicioniranju. Ljevicarski krugovi stvorili su odredjene dogme u danasnjoj zapadnoj civilizaciji i tko se usudi javno u te dogme dirnuti biva anatemiziran.

ma prisutno je oduvijek, samo razvojem tehonolgija, pogotovo interneta je lakse

i nisu to samo ljevicarska posla, to fakat ne stoji. svatko ti ima svoje "dogme"

Gledaj samo slucaj onog britanskog novinara koji je napisao relativno istinit clanak o stanju muslimanskih drzava pa su ga razapeli. Isto tako se anglo-saksonci cine bilo kome tko se usudi dirnuti u WW2 (gle slucaj Tolstoya, ako vec za Tudjmana mislis da je usamljen slucaj).

stoji stoji..kako rekoh iznad

Moj mozak mozda i jest ispran jer sam ja za drzavu u kojoj ti zivis nosio glavu u torbi neko vrijeme,

gle, ako komuniciramo onakvim tonom, uz uvrede i vulgarnosti, jebiga, posezem i za takvom (ruznom, inace) formulacijom "isprani mozak".
no ako spominjes nosenje glave u torbi, i ta za moju drzavu, cuj to ipak ne mogu prihvatiti kao argument, jer ti isto tako ne znas koliko sam ja nosila glavu u torbi ili netko drugi ili treci ili 79-ti.
kuzis, i kad stojim u redu pred nekim slaterom pa se pojavi netko tko se hoce progurati i kaze "ja sam branitelj", mislim kaj to treba bilo kom napominjati i k tome ocekivati razumijevanje, prednost, suosjecanje...
no hard feelings, ali tako mislim, premda osobno cijenim svaki ljudski zivot, pogotovo te riskantne situacije kad je "glava u torbi".
ali nemremo s tim apriori hodat okolo.

a Franjo Tudjman je za mene puno kompleksnija pojava od jednog citata istrgnutog iz konteksta i zloupotrebljenog od strane britanske stampe

hm, vec rekoh (na pocetku ovog mucnog topica) da DOISTA nemam problema s tim da netko tudjmana postuje, voli, cijeni, obozava..sto god hoces. napisah, idite kaj se mene tice svaki dan na njegov grob i zapalite mu svijecu. to je vasa stvar.

ali kvragu, valjda se i ovakvim touchy stvarima moze otvoreno razgovarati.
NIJE NIKAKAV JEDAN CITAT u pitanju, niti je istrgnut niti sam bilo kaj izmislila.
ne slazemo se oko toga, i ne moramo. nismo sijamski blizanci niti klonovi.
iskreno to mislim.
ali je cinjenica da je tudjman, i pored ove knjige, imao bezbroj situacija tipa "gaf" ili "nerazumijevanje" njegovih velikih misli.
jebote kad sam tu knjigu primila u ruke, bila sam klinka od nekih 20tak godina, meni je to bila totalna konfuzija, kaos, dosadno..ne znam ni dan danas koja je zapravo poruka ili svrha te knjige. ali ok, to je moj problem.
no eto, cinjenica JEST da je knjiga kontroverzna (mozda je to tudjmanu i bio cilj, ne znam) i da se tumaci svakako.

evo recimo
samo ko ovog naslova bismo se mogli sporit, natezat (a onda i vrijedjat, jer bez toga valjda nije moguce diskutirati - napominjem - diskutirati)

«Svedobna sveudiljnost genocidne činidbe»,:eek:

(gle, nije li Britanija jedna od dvije EU zemlje koja odbija ratificirati SSP za RH, nije li Paddy Ashdown smjestio Tudjmanu salvetu, nije li slucaj Ahmici u najmanju ruku sumnjiv zbog prisustva britanskih postrojbi, prisustva SAS-a, BBC-a i britanskih pasa rata u HVO postrojbama, nije li srpski kralj Petar zbiso u kod britanaca, itd).

cuj, i za "salvetu" stoji, premda ni ti ni ja (pretpostavljam) nismo ondje bili..

Dakle, mozda moj mozak i jest ispran, a ti se malo zamisli o tome da li je i koliko ispran tvoj mozak.

moj mozak nije ispran, samo sam drugacija.

Phil Lynott
24.03.2004., 15:17
revolution kaže:
kuzis, i kad stojim u redu pred nekim slaterom pa se pojavi netko tko se hoce progurati i kaze "ja sam branitelj", mislim kaj to treba bilo kom napominjati i k tome ocekivati razumijevanje, prednost, suosjecanje...
no hard feelings, ali tako mislim, premda osobno cijenim svaki ljudski zivot, pogotovo te riskantne situacije kad je "glava u torbi".
ali nemremo s tim apriori hodat okolo.

Jao boze. Ti si jako mlada, jelde? Ili ti bas mozganje ne ide?
Citati polako i s razumijevanjem:

ne-tra-zim-ja-sa-mi-lost-ni-ti-pri-vi-le-gi-je. Ja-sa-mo-ze-lim-re-ci-da-po-sto-je-ob-jek-ti-vni-ra-zlo-zi-za-mo-ja-raz-mi-slja-nja.

revolution kaže:
ali kvragu, valjda se i ovakvim touchy stvarima moze otvoreno razgovarati.

Razgovarati da, ali ne i nuditi citate iscupane iz konteksta kao krunske dokaze, a pogotovo ne nuditi necija druga kriva tumacenja kao krunske dokaze. U novinama se svasta nadje, nema veze sto su britanske. Evo nekidan neka zivcana ljevicarska picka u Financial Timesu napisala kako je korijen problema terorizma prisutnog u Arapa u ekonomskoj nejednakosti (siromastvo, nezaposlenost, itd.). Picka je sefica katedre za ekonomije u razvoju i istrazivanje ekonomskih nejednakosti i sad bi mogao neko uvatit pa tim pismom mlatitit okolo kao nekim dokazom. Medjutim to je samo misljenje (i to prilicno lose i pristrano misljenje jer su zemlje supsaharske afrike, Banglades, kontinentalna Kina, Kambodja, i niz drugih zemalja siromasnije od arapskih zemalja pa i same Palestine pa se ne raznose i ne zalijecu avionima u nebodere, a nastranu jos i to to sto bi Osama lako dospio na liste najbogatijih koje izdaje recimo Forbes ili Times), ali ne i dokaz. Kuis?

revolution kaže:
ali je cinjenica da je tudjman, i pored ove knjige, imao bezbroj situacija tipa "gaf" ili "nerazumijevanje" njegovih velikih misli.
jebote kad sam tu knjigu primila u ruke, bila sam klinka od nekih 20tak godina, meni je to bila totalna konfuzija, kaos, dosadno..ne znam ni dan danas koja je zapravo poruka ili svrha te knjige. ali ok, to je moj problem.
no eto, cinjenica JEST da je knjiga kontroverzna (mozda je to tudjmanu i bio cilj, ne znam) i da se tumaci svakako.

Sacuvja boze usporedbi, ali recimo i da su Nietzschea neki 'krivo protumacili'. Odnosno tumacili kako im je pasalo.

revolution kaže:
«Svedobna sveudiljnost genocidne činidbe»,:eek:

A ljudi se svakako vole izrazit. Netko uzme stari bicikl pa zavari vodovodnu pipu na felgu i proglasi to umjetnoscu. Nad tim se vjerojatno ne iscudjavas. ALi ovo je Tudjman, pa onda udri.

Wall
24.03.2004., 15:46
Phil Lynott kaže:

A ljudi se svakako vole izrazit. Netko uzme stari bicikl pa zavari vodovodnu pipu na felgu i proglasi to umjetnoscu. Nad tim se vjerojatno ne iscudjavas. ALi ovo je Tudjman, pa onda udri. [/B]

baš! lako je po mrtvom konju udarat!
ali evo, i po hitleru se još lupa i lupat će se stoljećima, Phillie!pomiri se s tim, get over it! kad vudu lutkice nisu upalile odmah :E

SvogaTelaGospodar
24.03.2004., 16:04
interesantno kakve se sve bljuzge mogu naći u toj knjizi:

"Na primjer, Prnjatović kaže, a to prenosi i Tuđman (str. 318.): "Židov ostaje Židov, pa i u logoru Jasenovac. Oni su u logoru zadržali sve svoje mane no s tim da su one sada vidnije. Sebičnost, lukavstvo, nesolidnost, tvrdičluk, podmuklost i konfidentstvo su njihove glavne odlike." Zašto Prnjatović tako govori o Židovima? To je jasno ako se pogleda prethodni citat koji također navodi Tuđman (str. 317-318): "Židova je u logoru bilo 5-8 puta više od Srba. Pošto su prije pristigli i "uspjeli da u zatočeničkoj hijerarhiji prigrabe sva važnija mesta". To radi svojih povlastica "stalno i vešto intrigiraju protiv Srba" a "kako ustaše imaju više poverenja u Židove", to "Srbi, pored toga što stradavaju od ustaša, stradaju i od Židova: Židov ostaje Židov"...". Prnjatoviću su očito Židovi takvi kakve ih on opisuje zato što su prigrabili važnija mjesta u zatočeničkoj hijerarhiji, pa se uopće ne treba uzbuđivati na takve njegove prosudbe. "

:rolleyes: ogavno...ne znaš tko je gori...čedo prnjatović ili ujko tuki...

SvogaTelaGospodar
24.03.2004., 16:07
rambi kaže:
Znaci ipak nije bio diktator?

draga rambi "iz izraela"...službena politika tvoje :rolleyes: zemlje je ipak malo različita od tvoje...

"Mesić se u svom govoru u Knessetu ispričao zbog zločina počinjenih nad Židovima u Hrvatskoj tijekom Drugoga svjetskog rata i time zatvorio knjigu povijesne napetosti između hrvatske i izraelske države. Njegov su posjet izraelski mediji ocijenili povijesnim, naglašavajući da takvi odnosi nisu bili mogući za vrijeme predsjednika Tuđmana, kojemu su bile zamjerene izjave o supruzi koja "srećom, nije ni Srpkinja ni Židovka", pokušaj "prenamjene" spomen-područja Jasenovac i dijelovi knjige "Bespuća povijesne zbiljnosti" koji su smatrani antisemitskima. Tuđman je želio doći u Izrael, bio je spreman prihvatiti i poziv za neslužbeni posjet, ali to se nije ostvarilo, jer su otpori Židova, osobito onoga dijela koji je preživio holokaust na području bivše Jugoslavije, bili preveliki"

reci ti njima rambi da su bili u krivu...jer tuđman...he's all right..
:w

WeM
24.03.2004., 16:13
"Židova je u logoru bilo 5-8 puta više od Srba. Pošto su prije pristigli i "uspjeli da u zatocenickoj hijerarhiji prigrabe sva važnija mesta".

ogavno...ne znaš tko je gori...cedo prnjatovic ili ujko tuki...

znanstvenik tudjman je naveo taj citat zbog nekih drugih stvari!

zasto je zidovska udruga trazila da se izbaci taj citat iz knjige ?

zasto su srbi jedva docekali tu knjigu ne prezentirajuci da je to srbin rekao ?

WeM
24.03.2004., 16:17
"prenamjene" spomen-podrucja Jasenovac

nije li "autor" spomenika "prenamjenio" spomen podrucje ?

WeM
24.03.2004., 16:41
jer su otpori Židova, osobito onoga dijela koji je preživio holokaust na podrucju bivše Jugoslavije, bili preveliki"

da, onih 5 rabina koji su prezivili "jugoslavenski ausvic" i onog rabina svjedoka na ajhmanovom sudjenu!

no, ima zidova koji su u pravu kad su govorili da se franjo tudjman nema potreba nikome ispricavati!

sve u svemu ovo oko zidova je zbog zuzula u izraelu, kao sta je bilo o srbima zbog "hristos se rodi" !

cisto antihadezeovski, bez obzira tko bio u njemu!

samo ova tri slova smetaju : H D Z !

meni ne ide u glavu :D ... ovaj madjar urban je bi europski faker i to, a "druzio se s tudjmanom" !

SvogaTelaGospodar
24.03.2004., 17:41
WeM kaže:

no, ima zidova koji su u pravu kad su govorili da se franjo tudjman nema potreba nikome ispricavati!

da, kao ni hitler. :D

evo jednog lijepog hitlerovog citata:

“I am completely convinced that I am acting as the agent of God. I am now a Catholic and will always remain so.”
adolf hitler, katolik, vođa, ljubavnik.........

ah da, još jedna sitnica....hitler nije nikada ekskomuniciran iz KC, kao što ni njegovo djelo "moja borba" nije zabranjeno od strane KC

WeM
24.03.2004., 17:49
“I am completely convinced that I am acting as the agent of God. I am now a Catholic and will always remain so.”

mah ...politicke fore... a kad bi se udubili :D vidjeli bi kako je nakaradno skontao :zubo: sveobuhvatnost!

na, 2 000 katolickih svestenika ( svecenika) samo u njemackoj je dao ubiti!

adolf hitler, katolik, voda, ljubavnik.........

ovo ljubavnik te najvise:D nekako... a ?

revolution
24.03.2004., 21:08
Phil Lynott kaže:
[B]Jao boze. Ti si jako mlada, jelde? Ili ti bas mozganje ne ide?
Citati polako i s razumijevanjem:

ne-tra-zim-ja-sa-mi-lost-ni-ti-pri-vi-le-gi-je. Ja-sa-mo-ze-lim-re-ci-da-po-sto-je-ob-jek-ti-vni-ra-zlo-zi-za-mo-ja-raz-mi-slja-nja[QUOTE]

iracionalno.
smatram da ljudi nisu sudjelovali u ratu (domovinskom) zbog tudjmana nego ipak zbog nekih drugih stvari
doduse, on je bio vrhovni zapovjednik. no ni dalje ova tvrdnja ne stoji - puno ljudi je bilo u ratu od prvog dana pa im ne pada napamet ovako nesto izjaviti (niti ono iz prethodnog posta). hipoteke na nesretno djetinjstvo ipak nisu dostatni argumenti.

[QUOTE]Razgovarati da, ali ne i nuditi citate iscupane iz konteksta kao krunske dokaze, a pogotovo ne nuditi necija druga kriva tumacenja kao krunske dokaze

urota?

This was printed in The Globe and Mail (a Canadian paper), Saturday, October 17, 1992, quoting President Franjo Tudjman from his Wastelands of Historical reality:
"Genocide is a natural phenomenon, in harmony with the societal and mythologically divine nature. Genocide is not only permitted, it is also recommended, even commanded by the word of the Almighty, whenever it is useful for the survival or restoration of the kingdom of the chosen nation, or for the preservation and spreading of its one and only correct faith."
------

Franjo Tudjman, wrote, "Genocide is a natural phenomenon in keeping with human social
mythological divine nature. It is not only allowed but even recommended

www.lalkar.demon.co.uk

This is what the President of Croatia Franjo Tudjman had to say in support for the Nazi 'ideology' in his book titled "Wastelands of History" - "Genocide is a natural phenomenon, in harmony with the societal and mythologically divine nature. Genocide is not only permitted, it is recommended even commanded by the word of the Almighty, whether it is useful for the survival or the restoration of the Kingdom of the Chosen Nation

http://www.eco.utexas.edu/faculty/Cleaver/wk2balkans.html

The latest example is the Croatian president, Franjo Tudjman who has been trying to explain to the world why the Croatian government during World War 2 had killed so many Jews. According to newspaper reports, he has written a book in Croatian in 1989, titled Wastelands: Historical Truth, in which he refers to the Bibical narrative and comments that for the Jews, "genocidal violence is a natural phenomenon... It is not only allowed, but even recommended".

http://www.bharatvani.org/books/negaind/ch1.htm

The founder of modern Croatia, Franjo Tudjman, wrote in a 1989 book "Genocide is a natural phenomenon, it is commanded by the Almighty in defence of the only true faith"
http://www.freenations.freeuk.com/news-2003-12-11.html

---

uostalom

sve ove tenzije (nastale na topicu) su uzaludne.

tudjman svoje "zlosilje" nije uspio znanstveno valorizirati

rambi
24.03.2004., 21:11
revolution kaže:
www.lalkar.demon.co.uk Meni se otvara ovo :D

LALKARONLINE

LALKAR is a bi-monthly anti-imperialist newspaper written in the UK. It contains news and analysis of current events and labour history from the perspective of the proletariat and its struggle for social emancipation, as well as from the perspective of the oppressed people and their struggle against imperialism and for national liberation.

Articles from current issue - March/April 2004

---> Iraqi Resistance - Havoc in the Imperialist Camp
---> RESPECT? Are they having a laugh?
---> Hutton washes whiter than Persil
---> Victory to the Intifada!
---> Belated observations on the Euro
---> Bourgeois Secularism and the Communal Challenge (pt2)
---> Anti-Monarchy struggle gathers momentum in Nepal

Click here for back issues (1999-2002 now online)

Click here to contact the editor

LALKAR supporters!

LALKAR needs your help in order to continue its work - as V.I. Lenin pointed out, "Bourgeois newspapers are maintained by large sums of capital. Workers’ newspapers are maintained by funds collected by the workers themselves". Please donate generously and send your contributions to LALKAR, 14 Featherstone Road, Southall. Middx. UB2 5AA [Cheques payable to LALKAR, please].

"
Without a revolutionary theory there can be no revolutionary movement
"
(V.I.Lenin)

Casna rijec :lol:

A i ostatak siteova:
- profesor marksizma, koji se bavi zapatistima
- pregovaranje u Indiji
- paranoicna stranica koja je u stanju njemackog predsjednika optuziti da je napadao nacisticke zrtve...

A citata u kontekstu i dalje nema...

rambi
24.03.2004., 21:13
Uzmi knjigu i prepisi citat... ili evo - ne moras reci da citata nema, samo reci da si negdje vidjela nesto sto si mislila da je autorov citat, a ispao je komentar. Ili nemoj reci nista...

Ali nemoj vise nastavljati i meni je vec neugodno.

revolution
24.03.2004., 21:22
zbog cega?

ove sam linkove postala samo stoga jer ste cvilili da je to jedan zlonamjerni britanski novinar nesto krivo shvatio franju

a kako nije eto postala sam i ovo. ili je i to laz i "klevetanje'?.

ima jos toga, samo nit imam vremena nit volje.

tvoje cerekanje rambi je u neku ruku gore od svih seljackih ispada koji su prethodili

zalosno

tako brojna "internet zajdnica" koja ne tolerira drugacije misljenje.

frčlopir
24.03.2004., 21:25
LALKAR needs your help in order to continue its work - as V.I. Lenin pointed out, "Bourgeois newspapers are maintained by large sums of capital. Workers’ newspapers are maintained by funds collected by the workers themselves". Please donate generously and send your contributions to LALKAR, 14 Featherstone Road, Southall. Middx. UB2 5AA [Cheques payable to LALKAR, please].

:D :D recimo da više nisam ni očekivao:D :D :D :D :D

rambi
24.03.2004., 21:26
Nisi shvatila... ali nema veze.

Ako netko (a ovdje se ocito radi o Ivancicu), nesto iskomentira, to se prevede, ode u nekakve novine, druge preuzmu od njih itd... i tako dodje do 25 websiteova.

Da li to znaci da je laz, multipliciranjem, postala istina?

revolution
24.03.2004., 21:33
rambi kaže:
Nisi shvatila... ali nema veze.

Ako netko (a ovdje se ocito radi o Ivancicu), nesto iskomentira, to se prevede, ode u nekakve novine, druge preuzmu od njih itd... i tako dodje do 255 websiteova.

Da li to znaci da je laz, multipliciranjem, postala istina?

e ovo mi fakat ne bi palo na pamet !!! priznajem!:rolleyes: :rolleyes:

NO COMMENT!!!

rambi
24.03.2004., 21:48
Povracanje ti nece pomoci... a znas zasto? Zato sto uporno odbijas podastrijeti originalni tekst u kontekstu ;). Ja sam ti samo pokusala objasniti kao se netocni podaci mogu rasiriti (a vidim svaki dan na primjeru vijesti odredjenih novinskih agencija ;))..

revolution
24.03.2004., 21:56
rambi kaže:
Povracanje ti nece pomoci... a znas zasto? Zato sto uporno odbijas podastrijeti originalni tekst u kontekstu ;). Ja sam ti samo pokusala objasniti kao se netocni podaci mogu rasiriti (a vidim svaki dan na primjeru vijesti odredjenih novinskih agencija ;))..

je to stima. premda moras shvatit da nisi jedina kojoj su dostupne inf. kako ciste kako rasirene.

osim toga ovaj off topic session o tudjmanu ipak ne datira od sad ili prije 3 ili 5 godina.

dakle, "siri" se to vec duze vremena :eek:

frčlopir
24.03.2004., 23:18
budalo!! ona ima srp i čekić, a ne p:D :D :D :D

crtica
24.03.2004., 23:25
revolution kaže:
je to stima. premda moras shvatit da nisi jedina kojoj su dostupne inf. kako ciste kako rasirene.

osim toga ovaj off topic session o tudjmanu ipak ne datira od sad ili prije 3 ili 5 godina.

I to ti je "argument" istinosti takvih navoda?

Sve vise vjerujem kako se ovdje ne radi o nikakvoj nespretnosti, vec cistoj malicioznosti :flop:

frčlopir
24.03.2004., 23:43
crtica kaže:
Sve vise vjerujem kako se ovdje ne radi o nikakvoj nespretnosti, vec cistoj malicioznosti

BINGO!!

WeM
25.03.2004., 10:06
revolution kaže:

da,a prezvakan, RAZJASNJEN je i prije toga da bi ga ti uvela u diskusiju kao tabu temu!

WeM
25.03.2004., 11:31
malo oftopik jer ionako znanstvenik vs diktator gubi u svakom slucaju! pogotovu ak znanstvenik nije politicki podoban!

tok *baut ivo andric ? diplomacija, diplomati, hitler, hrvat, jugovic !

Dobivši stipendiju hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Napredak, Andrić se u listopadu 1912. godine upisuje na Mudroslovni fakultetu Kraljevskog sveučilišta u Zagrebu.

. . .

Zagrebu posjećuje salone, druži se sa zagrebačkom inteligencijom od koje će na njega posebno veliki upliv imati dvadeset godina stariji Matoš. Naredne godine prelazi u Beč gdje sluša predavanja iz povijesti, filozofije i književnosti. Bečka klima mu ne prija i Andrić zbog osjetljivih pluća često boluje od upala. Stoga se obraća za pomoć svom gimnazijskom profesoru i dobrotvoru, Tugomiru Alaupoviću, i već naredne godine prelazi na Filozofski fakultet u Kraków. Tu intenzivno uči poljski jezik, upoznaje kulturu i sluša predavanja vrhunskih profesora. Cijelo vrijeme piše pjesme, a u lipnju 1914. Društvo hrvatskih književnika u Zagrebu objavljuje njegovih šest pjesama u prozi u knjizi Hrvatska mlada lirika.

. . .

u studenome 1937. godine biva imenovan za pomoćnika ministra vanjskih poslova.

. . .

Diplomatska karijera Ive Andrića 1939. godine doživljava vrhunac: prvog travnja objavljeno je priopćenje da je Ivo Andrić postavljen za opunomoćenog ministra i izvanrednog poslanika Kraljevine Jugoslavije u Berlinu. Andrić stiže u Berlin 12. travnja, a 19. travnja predaje akreditive kancelaru Raicha - Adolfu Hitleru. U jesen, kada su Nijemci okupirali Poljsku i mnoge znanstvenike i pisce odveli u logore, Andrić intervenira kod njemačkih vlasti.

. . .

25. ožujka u Beču, kao zvanični predstavnik Jugoslavije nazoči potpisivanju Trojnog pakta !

izvor: moljac.hr / biografije

brko
25.03.2004., 14:51
franjo tuđman je izjavio ono o ženi /srpkinji/židovki jer je njemu zbilja bilo drago što mu je neko u familiji hrvat .Bilo bi puno blesavo kad bi postao predsjednik Hrvatske kao mađarski Židov i kao djed i punac Srba;ne mogu svi bit Židovi i Srbi a upravljat Hrvatskom.
Tako je Ankica bila zaslužnija nego se misli.
Možda to malo pojašnjava i što ga Rambi toliko brani a i što su Židovi se bunili samo oko engleskog izdanja knjige,jer za hrvatsku ih boli briga,glavno je što su novac isisali i isisavaju....

WeM
25.03.2004., 14:58
Možda to malo pojašnjava i što ga Rambi toliko brani a i što su Židovi se bunili samo oko engleskog izdanja knjige,jer za hrvatsku ih boli briga,glavno je što su novac isisali i isisavaju....

vise mi podavno idete na zvjezdice zbog napada na rambi!

a onaj koji ne zna zbog cega je ta "famozna izjava o zidovima i srbima"... nek se zabavlja i dalje!

mozete i o dogovoru u karadjordjevu!

rambi, oprosti...znam da se znas i sama vise nego dobro obraniti! al ovo sta rade je vec preslo granice dobrog ukusa!

rambi
25.03.2004., 18:02
brko kaže:
Možda to malo pojašnjava i što ga Rambi toliko brani... Rambi ga brani, jer zna dobro i do cega moze dovesti optuzba nekoga na racun falsifikata (vidi slucaj "Protokola"), a ima svoje principe... opcenito rambi cijeni cinjenice i argumente, a ne mitove, legende, falsifikate i klevetanje.

SvogaTelaGospodar
25.03.2004., 20:06
brko kaže:
franjo tuđman je izjavio ono o ženi /srpkinji/židovki jer je njemu zbilja bilo drago što mu je neko u familiji hrvat .Bilo bi puno blesavo kad bi postao predsjednik Hrvatske kao mađarski Židov i kao djed i punac Srba;ne mogu svi bit Židovi i Srbi a upravljat Hrvatskom.

hahhahhahaa toooooooooooo! :vidiga: franjo tuđman je bio mađarski židov! pa da, tuđman nije hrvatsko prezime.

ma rambi nije židovka, rambi je "iz izraela" :rolleyes: ;)

brko
27.03.2004., 14:03
rambi kaže:
Rambi ga brani, jer zna dobro i do cega moze dovesti optuzba nekoga na racun falsifikata (vidi slucaj "Protokola"), a ima svoje principe... opcenito rambi cijeni cinjenice i argumente, a ne mitove, legende, falsifikate i klevetanje.

Braniš Tuđmana kao nediktatora i različitog od C. na osnovu provođenja izbora!,a kad se kaže kako su i Hitlera na vlast doveli demokratski izbori onda se izvlačiš tim što je on nakon dolaska na vlast ukinuo izbore i zaboravljaš kako je to bilo legalno i po zakonu,pa bi s te strane i Hitler bio nediktator.
Možda bi to učinio i Tuđman ali su okolnosti bile drukčije(velike ideje i mali narodi!) što njega nije spričilo stalno mjenjati izborne zakone,itd........
Ali diktatura se ogleda u nečem sasvim drugom a to je oblik i način vladanja,a Tuđmanov je bio diktatorski jer sve moraše imati njegovo odobrenje i blagoslov.
Sličnost mu sa C. se ogleda i u obiteljskom bogačenju i žrtvovanju narodnog i zemaljskog napredka probicima njgove obitelji i skutonoša.
Postoji li ijedan štediša unukove mu banke??????!!!!
Ona je služila za pljačku i pranje novca!!
Izdo je narod koji se borio protiv kom/socijalizma i bizantizma ,a on mu ga uveo u najgorem obliku.I najtežem...
Narod koji je gajio evropski duh ,iako stolječima ugnjetavan,on je uspio u 10 g. uništiti,raseliti,(u dogovoru s Miloševićem pobiti)....
i nametnuti mu duh licemjerstva,prevare,korumpiranosti,....
Dogovorio je sa Šuškom u travničkoj Šarenoj đamiji predaju srednje Bosne Aliji želeči jug Hrvatske podebljati Hercegovinom...,
i to sve bez odobrenja sabora(stoke sitnog zuba...)
Mržnja mu je bila upisana u obraz...

Onaj ko cjeni činjenice i argumente nasuprot mitova,legendi ...ne bi ni sata izdržo u Izraelu koji je cijeli sagrađen na falisfikatima,...

Kažeš kako su protokoli falisfikat-daj jedan znanstveni dokaz dobiven znanstvenom metodom!!
Šta tek reči na Bibliju,a posebno na novi zavjet(mogla bi usput objasnit čemu su se to Židovi nanovo zavitovali)
Šta reči na 6 ooo ooo mrtvih u 2SR(jesu li zapisivani kronološki i dok su ginuli pa se odmah po završetku rata znao točan broj?)!
Kako to Njemačka još uvijek ispaćuje milijarde eura ako su skoro svi pobijeni-kome?!

Kako oni koji su najviše ponižavali žene(od knjige stvaranja do danas) bore se za njihovu "ravnopravnost"????!!!
Dokazi i činjenice......

Mogla bi i pročitat koju Tuđmanovu knjigu(čak je i Hitlerova čitljivija)

Spot Perdita
27.03.2004., 16:35
brko kaže:
(...)

Djecja posla. Inace europski - valjda i svjetski - politicari po koji put znaju testirati koliko daleko mogu ici, tako i madarski politicar ovoga puta. Vec sam navela primjer Berlusconijeve provokacije na racun njemackog clana europskoga parlementa, postoji i primjera politicara koji provociraju clanove druge stranke unutar jedne zemlje.

Tudmana se u svijetu ne smatra drugim Caucescu-om(gdje Wall pise da svjetska javnost ide u smjer Madara i da se hrvatski politicari na to ne smiju ljutiti) zbog jednostavnog razloga da nije radio to sto je Caucescu radio. Jezivi primjeri su vec dati u ovoj diskusiji, sto diskutant Wall - koji je i postavio ovu temu - nije htjeo vjerovati. To dogadaje za vrijeme Caucescu-ove vlade ne pravi manje uzasnima.

SvogaTelaGospodar
27.03.2004., 16:42
brko kaže:
Braniš Tuđmana kao nediktatora i različitog od C. na osnovu provođenja izbora!,a kad se kaže kako su i Hitlera na vlast doveli demokratski izbori onda se izvlačiš tim što je on nakon dolaska na vlast ukinuo izbore i zaboravljaš kako je to bilo legalno i po zakonu,pa bi s te strane i Hitler bio nediktator.
Možda bi to učinio i Tuđman ali su okolnosti bile drukčije(velike ideje i mali narodi!) što njega nije spričilo stalno mjenjati izborne zakone,itd........
Ali diktatura se ogleda u nečem sasvim drugom a to je oblik i način vladanja,a Tuđmanov je bio diktatorski jer sve moraše imati njegovo odobrenje i blagoslov.
Sličnost mu sa C. se ogleda i u obiteljskom bogačenju i žrtvovanju narodnog i zemaljskog napredka probicima njgove obitelji i skutonoša.
Postoji li ijedan štediša unukove mu banke??????!!!!
Ona je služila za pljačku i pranje novca!!
Izdo je narod koji se borio protiv kom/socijalizma i bizantizma ,a on mu ga uveo u najgorem obliku.I najtežem...
Narod koji je gajio evropski duh ,iako stolječima ugnjetavan,on je uspio u 10 g. uništiti,raseliti,(u dogovoru s Miloševićem pobiti)....
i nametnuti mu duh licemjerstva,prevare,korumpiranosti,....
Dogovorio je sa Šuškom u travničkoj Šarenoj đamiji predaju srednje Bosne Aliji želeči jug Hrvatske podebljati Hercegovinom...,
i to sve bez odobrenja sabora(stoke sitnog zuba...)
Mržnja mu je bila upisana u obraz...

bravo! potpisujem! :s :klap:

lambik
29.03.2004., 03:23
Albatros kaže:
Tuđman je bio veliki čovjek, samo što vaši primitivni mozgovi to nikada neće shvatiti. Ostavite čovjeka da počiva u miru. Uhvatite se kruha i motike.
Mnogima pod Tudjmanom nije bilo ni kruha ni motike, pa su nijihovi sveucilisno obrazovani primitivni mozgovi radije emigrirali... Ali to su, jelte, domaci izdajnici, masoni, stoka sitnog zuba i ljubicasti te vragovi ostalih boja.

lambik
29.03.2004., 03:58
rambi kaže:
Na temelju cinjenica da, umjesto Tudjmanovog, dobijem Ivancicev citat u kojem on dokazuje da Tudjman tako misli, ja jos uvijek ocekujem Tudjmanov citat u kontekstu, a da bih utvrdila da li je tvrdnja revolution lazna ili ne ;).
Citati citati tvrdnje izjave citati citati. Dobro, gdje ste zapravo vi svi zivjeli tijekom 90-tih? U Izraelu? Bilo je dovoljno malo bolje pogledati oko sebe, pa cak i ako ti je pogled usput uhvatio propagandne materijale HTV-a...

lambik
29.03.2004., 04:32
Albatros kaže:

Najprije razlika je golema biti nacionalist i šovinist. Uvjerili su većinu da je nacionalist negativna konotacija zbog "globalizma" i "svjetskog poretka" i "demokracije" sve je to prazna slama...

Vi koji ne ljubite svoj narod, zemlju i naciju nikad nećete shvatit jer ste samo genetski Hrvati, ako ste i to.... zatrovani mržnjom Britansko - Velikosrpskom, neki. Zatim Komunističkom anacionalnom... i tzv ideologijama.

Nacionalist je biti loše, a svi koji to propagiraju su nacionalisti u svojim državama... nacionalist je biti loše jer nema "globalizacije" čitaj neokolonijalizma.... Jasno da su velike nacije protiv nacionalizma jer je opstojnost njihovih nacija neupitna, dapače time se trasira "globalizacija" - neokolonijalizam... a time vrlo perfidni šovinizam i izrabljivanje slabijih.....

Nema demokracije, demokracija je samo tamo gdje su novci... a tamo gdje su novci je centar moći, a bogatstvo dolasi pljačkom drugih naroda... Zato vi nikad nećete shvatit ništa, baš ništa...

Kapitalizam i tzv demokracija i "zapad" je kreator i nacionalizma i svih ideologija i oba svjetska rata i kolonijalizma i rolja i svih gadosti ovoga svijeta... on je stvorio i Hitlera i Musolinija i Staljina i Napoleona... a gle čuda mi se branimo i oslobađamo i onda naši generali idu u Haag jer smo sa kao poluorganizirana "vojska" sa puščicama bacili na koljena 4. vojnu silu u EU ?!!! I mi smo na njima napravili genocid ????? Sa svoja 2 zrakoplova i 5 brodica...

Ma mislim koliko neki ljudi mog usrat da je to milina....

:flop: :flop: :flop:

Franjo je mrtav, zivio Albatros! :s

A sada, nakon uzvisenih i nadahnutih rijeci ovog citata vjerojatno mogu od iste osobe i nekoliko istomisljenika ocekivati prozivanje majmunom, debilom, primitivnim mozgom, stokom i srpskim spijunom te naknadnu opomenu moderatora zbog 'nedolicnog ponasanja'...? :eek:

lambik
29.03.2004., 05:02
Albatros kaže:

A vidju vraga, Hrvat sam koji vrlo voli Irsku, tako da se bas i ne uklapam u pojedine dijelove ove pronicave psihoanalize. :D

I upravo zato sto volim svoj narod i zelim mu dobro, ne volim Tudjmana i ono sto su on i slicni njemu radili (i jos rade). Svejedno, da prijedjemo na sam naslov teme, jos uvijek ne smatram da ga se moze usporedjivati sa zlotvorom tipa Ceausescu.

No, vidim da su poneki na ovom topic-u od svog velikog uzora preuzeli sposobnost slusanja drugacijeg misljenja i komunikacije na normalnoj razini...

WeM
29.03.2004., 08:46
lambik kaže:
Citati citati tvrdnje izjave citati citati. Dobro, gdje ste zapravo vi svi zivjeli tijekom 90-tih? U Izraelu? Bilo je dovoljno malo bolje pogledati oko sebe, pa cak i ako ti je pogled usput uhvatio propagandne materijale HTV-a...

do 1995. HRVATSKA JE BILA pod BOMBAMA a trecina teritorije je bila okupirana!

tek od 1998. ( pred pet-sest godina) hrvatska je u avnoj-badinter granicama!

Wall
29.03.2004., 08:47
Spot Perdita kaže:
..............To dogadaje za vrijeme Caucescu-ove vlade ne pravi manje uzasnima.

otela si mi riječ iz usta:
sve to Tudjmanovu strahovladu i nedjela NE čini manje užasnima!

rambi
29.03.2004., 15:26
lambik kaže:
Citati citati tvrdnje izjave citati citati. Dobro, gdje ste zapravo vi svi zivjeli tijekom 90-tih? U Izraelu? Bilo je dovoljno malo bolje pogledati oko sebe, pa cak i ako ti je pogled usput uhvatio propagandne materijale HTV-a... Zivjela u Hrvatskoj ;). I, kada osoba A tvrdi da je osoba B nesto rekla, a kao dokaz donosi interpretaciju osobe C, a to koristi kao krucijalni dokaz u svojoj argumentaciji istinitosti naslova topica, jasno da me zanima originalni citat ;).

revolution
29.03.2004., 16:07
rambi kaže:
I, kada osoba A tvrdi da je osoba B nesto rekla, a kao dokaz donosi interpretaciju osobe C, a to koristi kao krucijalni dokaz u svojoj argumentaciji istinitosti naslova topica

:confused: o cem ti pricas???

osoba A n i j e nista argumentirala o naslovu topica,

a ti si mudrijasice "interpretaciju osobe C" proglasila materijalom koji je odaslan agencijama sirom svijeta, i na taj nacin pokusavala "pobiti" tvrdnje osobe A o osobi B

a ako si doista zivjela u Hr u ta doba, onda jos zalosnije sve ovo skupa.

osim ako nisi bila jako mala cuvica.

Off skroz
29.03.2004., 16:07
lambik kaže:
Franjo je mrtav, zivio Albatros! :s

A sada, nakon uzvisenih i nadahnutih rijeci ovog citata vjerojatno mogu od iste osobe i nekoliko istomisljenika ocekivati prozivanje majmunom, debilom, primitivnim mozgom, stokom i srpskim spijunom te naknadnu opomenu moderatora zbog 'nedolicnog ponasanja'...? :eek:

Kaj je tebe neka paranoja lupila. Te će te napadati, te će te moderatori opominjati itd, itd.
U čemi je problem. ne voliš Tuđmana - big deal. To je tvoje pravo.
I do tud je sve O.K.
No zaista je smiješno kad staneš nabrajati ono: citat tvrdnja izjava citat itd, kao kaj niste tu živjeli i gledali HTV. Ako ti nije mrsko daj još jednom pročitaj upise. I u čemi je problem ako netko nešto nazvove citatom da ga onda netko drugi zatraži da navede gdje se taj citat nalazi. Pa to je pitanje elementarne pristojnosti u komunikaciji.

I onda zaključuješ:
"No, vidim da su poneki na ovom topic-u od svog velikog uzora preuzeli sposobnost slusanja drugacijeg misljenja i komunikacije na normalnoj razini..."

Ponovo te molim da još jednom proučiš upise, jer ovakav tvoj zaključak bi mogao dovesti u zabunu mnoge. Mislim ono kad pojam "velikog uzora" vežeš uz sposobnost slušanja drugačijeg mišljenja i pristojnosti.

crtica
29.03.2004., 16:10
revolution kaže:

a ti si mudrijasice "interpretaciju osobe C" proglasila materijalom koji je odaslan agencijama sirom svijeta, i na taj nacin pokusavala "pobiti" tvrdnje osobe A o osobi B

Zaista bi bilo bolje, da više ne talasaš po ovoj temi...Ti si svoje "argumente" , "citate" i "izvore" svima nama pokazala :flop:

Da si barem duhovita, ali nisi...

revolution
29.03.2004., 16:13
crtica kaže:
Zaista bi bilo bolje, da više ne talasaš po ovoj temi...Ti si svoje "argumente" , "citate" i "izvore" svima nama pokazala :flop:

Da si barem duhovita, ali nisi...

wow

i jos jednom: woow

Off skroz
29.03.2004., 16:22
revolution kaže:

Pa dobro, kaj ti zaista nisi u stanju pročitati niti jedan tekst s razumijevanjm.
Da ti malo pomognem.
Ključne riječi su "citat", "interpretacija" "tvrdnja".
Ajde probaj sad shvatiti o čemiu rambi piše u tekstu kojeg si CITIRALA (mali hint, samo za tebe).

revolution
29.03.2004., 16:28
Off skroz kaže:
Pa dobro, kaj ti zaista nisi u stanju pročitati niti jedan tekst s razumijevanjm.
Da ti malo pomognem.
Ključne riječi su "citat", "interpretacija" "tvrdnja".
Ajde probaj sad shvatiti o čemiu rambi piše u tekstu kojeg si CITIRALA (mali hint, samo za tebe).

jedino kaj se ovdje moze razumjeti je

da cete se dovjeka pravit blesavi o ovoj temi.

relativizirat ju i mudrovat, s kljucnim rijecima citatima ili interpretacijama, kako god..

a ne preze se ni od uvreda. hm.

neka, franc je to zasluzil.. od tebe, rambi, crtice, kaj ja znam kog sve ne..

valda je...

SvogaTelaGospodar
29.03.2004., 19:43
Spot Perdita kaže:
Tebi kao da je zao da Tudman nije radio to sto je radio Caucescu, ali to govori nesto o tebi.

oni nisu činili identična zlodjela, to ne.
ali tuđman je zapravo bio napredniji diktator nego ceausescu: tuki je otvorio toliko logora za vrijeme rata. njegov rumunjski kolega se može pokriti po ušima...:s

lambik
29.03.2004., 21:09
rambi kaže:
Zivjela u Hrvatskoj ;). I, kada osoba A tvrdi da je osoba B nesto rekla, a kao dokaz donosi interpretaciju osobe C, a to koristi kao krucijalni dokaz u svojoj argumentaciji istinitosti naslova topica, jasno da me zanima originalni citat ;).

Rambi, ovdje imas pravo. Mislim da se Revolution na kraju previse zapetljala u svoje navode, izgubila nit i od silne zelje da nesto dokaze na kraju zapravo nije dokazala nista... Ili barem ne puno.

QUOTE]Off skroz kaže:

No zaista je smiješno kad staneš nabrajati ono: citat tvrdnja izjava citat itd, kao kaj niste tu živjeli i gledali HTV. Ako ti nije mrsko daj još jednom pročitaj upise. I u čemi je problem ako netko nešto nazvove citatom da ga onda netko drugi zatraži da navede gdje se taj citat nalazi. Pa to je pitanje elementarne pristojnosti u komunikaciji.
[/QUOTE]

Ne, nisam napisao 'kaj niste bili tu i gledali HTV?' ili nesto slicno. Sad ti jos jednom procitaj moj upis.
Ono sto sam ja htio reci s onim 'citat, tvrdnja, citat...' i pitanjem gdje ste zivjeli 90-tih, a sto vi izgleda niste bas sasvim shvatili, je to da me zasmetalo to silno hvatanje za rijec i beskrajno dokazivanje tko je kada sto REKAO i kome izvadio iz konteksta i ugurao u usta. Kao da je to toliko bitno...
Ako ste bili u Hrvatskoj, mogli ste i sami vidjeti sto se DOGADJALO, pljacka u privatizaciji i srozavanje gospodarstva, standarda i morala. Sto Tudjman, ako vec sam nije sudjelovao, sigurno nije niti sprjecavao, naprotiv. Zar je rat i cinjenica da je trecina zemlje bila okupirana izlika za sve?
I ta tvrdnja kako je 'Tudjman stvorio Hrvatsku'. Da, stvorio je i podigao valjda te firme iz kojih su ljudi morali 'na ulicu', pa ih je imao pravo i upropastavati...
Zanimljivo je uostalom kako je hrvatskom narodu jos uvijek potreban nekakav 'vodja' i 'najveci sin nasih naroda i narodnosti'...

Wall
30.03.2004., 08:09
lambik kaže:
[. Sto Tudjman, ako vec sam nije sudjelovao, sigurno nije niti sprjecavao, naprotiv. Zar je rat i cinjenica da je trecina zemlje bila okupirana izlika za sve?
I ta tvrdnja kako je 'Tudjman stvorio Hrvatsku'. Da, stvorio je i podigao valjda te firme iz kojih su ljudi morali 'na ulicu', pa ih je imao pravo i upropastavati...
Zanimljivo je uostalom kako je hrvatskom narodu jos uvijek potreban nekakav 'vodja' i 'najveci sin nasih naroda i narodnosti'... [/B]

halo, ispravak krivog navoda: Da Tuđman NIJE sudjelovao u pljačkama i ostalom? A čija je bila UNUKOVA banka? SEKINE firme & provizije od telef.centrala & "MORH" poslovni prostori itd itd?? BRACINE gostione u muzejima i drugdje? a DOMOVINA D.D- vojni liferant itd??? ŽENICA je imala masno plaćenu profitabilnu "humanitarnu organizaciju" gdje se, kao kod Done Corleonea, ljubila ruka i 'dobrovoljno doniralo', ako si htio živjeti i raditi, ili unosne posliće dobijati, gdje su se kupovala 'umjetnička djela nemušti kipići i mazarije za stotine tisuća DM? a DRUGI UNUK je bio vozač bolida, formula itd? "Donatori" su se trgali sve to sponzorirati.. Pa ni kod Ceausescua nije toliko korupcije, nepotizma, mafijaštva i ostalog bilo. On je samo sineka Nikolicu postavio za ŠEFA TAJNE SLUŽBE (svaka sličnost s SINEKOM MIROSLAVOM TUĐMANOM slučajna je i očita!

Dajte, deasničari i ostali, negirajte činjenice ako možete?:B

go2slep
30.03.2004., 09:48
Wall kaže:
Dajte, deasničari i ostali, negirajte činjenice ako možete?:B
Sad si pokazao svoje duboko nepoznavanje tranzicijske privrede :mig:

Vuco
30.03.2004., 10:53
Da je Tuđman bio kao Ceausescu danas ne bi tko imao otvarati ovakve topice.

Ustvari, moglo bi se reći.... nažalost Tuđman nije bio kao Ceausescu.

SvogaTelaGospodar
30.03.2004., 10:57
Vuco kaže:
Da je Tuđman bio kao Ceausescu danas ne bi tko imao otvarati ovakve topice.

svi oni borci DR koji su ostavili kosti u BiH ili negdje u hrvatskoj ne mogu. svi oni humano raseljeni, ubijeni i mučen i ubijeni u logorima širom BiH ne mogu...jer su mrtvi...ili uništeni....zahvaljujući tukiju. hvala tuki!

Ustvari, moglo bi se reći.... nažalost Tuđman nije bio kao Ceausescu.

zanemario si vrijeme provedeno na vlasti. ;)

Vuco
30.03.2004., 11:09
SvogaTelaGospodar kaže:
svi oni borci DR koji su ostavili kosti u BiH ili negdje u hrvatskoj ne mogu. svi oni humano raseljeni, ubijeni i mučen i ubijeni u logorima širom BiH ne mogu...jer su mrtvi...ili uništeni....zahvaljujući tukiju. hvala tuki!
Je, tako je to bilo. Potvrdit će svaki čedo.

SvogaTelaGospodar
30.03.2004., 11:20
Vuco kaže:
Je, tako je to bilo. Potvrdit će svaki čedo.

da, ustašama je međunarodna zajednica puna čeda...kao što je čedama međunarodna zajednica puna ustaša...:rolleyes: :zzz:

Vuco
30.03.2004., 11:32
:kava:

Wall
31.03.2004., 08:51
frčlopir kaže:
you sad lonley man:rolleyes:

dragi Desničari,

ako se želite izražavati na engleskom (jer vi svi odreda govorite barem 5 jezika, a na engleskom i mislite, kako se vidi još od Tuđmana Sedmog, te Mister Žužula, almost English-native speakera:

usamljen, sam= LONELY

Vuco
31.03.2004., 10:15
Wall kaže:
dragi Desničari,

ako se želite izražavati na engleskom (jer vi svi odreda govorite barem 5 jezika, a na engleskom i mislite, kako se vidi još od Tuđmana Sedmog, te Mister Žužula, almost English-native speakera:

usamljen, sam= LONELY
Pa, trebalo je pitati predsjednika nam trenutnoga, koji nas eto vodi u Europu, a ne poznaje niti jedan europski jezik. Dapače, ni hrvatski ne zna da valja. :W

go2slep
31.03.2004., 11:50
Vuco kaže:
Pa, trebalo je pitati predsjednika nam trenutnoga, koji nas eto vodi u Europu, a ne poznaje niti jedan europski jezik. Dapače, ni hrvatski ne zna da valja. :W
Lako tebi, ti imaš dva predsjednika, tamo gdje jesi, i ovog ovdje, mi moramo biti zadovoljni i s ovim kojeg imamo
Pa kad je tebi toliko lijepo, bar nam nemoj sraćkat, mi smo si ga izabrali
To je kao da dođeš nekom u kuću, pa da mu pričaš kakav je seljak, da si ti nikad ne bi stavio takav luster
Uživaj :W

Vuco
31.03.2004., 14:07
go2slep kaže:
To je kao da dođeš nekom u kuću, pa da mu pričaš kakav je seljak, da si ti nikad ne bi stavio takav luster

Istina. Ali ja kad dođem u tu kuću, dolazim u svoju kuću i imam puno pravo rugati se seljačkom lusteru, kojeg su objesili neki moji, malo gluplji, ukućani.
Da su ga bar objesili kak treba, ni po jada.

hors
31.03.2004., 14:26
kad vec usporedivate predsjednika mesica sa lusterom to bar znaci neko svjetlo
onaj tudjman je bil stara skorela kauguma prikeljena na steker
nit imas svetla nit mores sastrugat to .. ..dok ni sam otpal

brko
01.04.2004., 19:19
pa mi objasni di je moj zadnji post
i zašto ga nigdje nema

Inkvizitor
01.04.2004., 19:22
go2slep kaže:
Lako tebi, ti imaš dva predsjednika, tamo gdje jesi, i ovog ovdje, mi moramo biti zadovoljni i s ovim kojeg imamo
Pa kad je tebi toliko lijepo, bar nam nemoj sraćkat, mi smo si ga izabrali
Uživaj :W

A zakaj vi dragi gospon srackate po bivsem predsjedniku kojeg su izabrali isti oni koji su i hasakog-svjedoka pokajnika i to u malko vecem postotku.

StrangeDays
01.04.2004., 19:22
hors kaže:
nit imas svetla nit mores sastrugat to .. ..dok ni sam otpal :s :s :s :top:

Inkvizitor
01.04.2004., 19:23
hors kaže:
nit imas svetla nit mores sastrugat to .. ..dok ni sam otpal

luster je bio samo u kontekstu vjesanja spomenut. Kak ne kuzis.:D

go2slep
01.04.2004., 19:24
Vuco kaže:
Istina. Ali ja kad dođem u tu kuću, dolazim u svoju kuću i imam puno pravo rugati se seljačkom lusteru, kojeg su objesili neki moji, malo gluplji, ukućani.
Da su ga bar objesili kak treba, ni po jada.
A ti dolaziš u Hrvatsku, ja mislio da te još uvijek frka, još misliš da Srba ima previše da bi se osjećao siguran
Inkvi, Vuco, dođite doma, rat je prošao

Inkvizitor
01.04.2004., 19:35
go2slep kaže:
A ti dolaziš u Hrvatsku, ja mislio da te još uvijek frka, još misliš da Srba ima previše da bi se osjećao siguran

Aupicku materinu jesi nam reko. Mora li bas bas svaki ljevicar bit neduhoviti neorginalni debil.

SvogaTelaGospodar
01.04.2004., 20:46
go2slep kaže:

teško je doći u hrvatsku nekom koga još zahvaća vojna obveza. a i DR nije odrađen, pa bi netko mogao postavljati neugodna pitanja....:rolleyes:

gnom
01.04.2004., 21:05
go2slep kaže:
...a crveni ostali,jebga a jedna ih je lustracija sve fino mogla riješit

go2slep
01.04.2004., 21:08
gnom kaže:
...a crveni ostali,jebga a jedna ih je lustracija sve fino mogla riješit
A tko bi nam danas sjedio u saboru na desnici?

gnom
01.04.2004., 21:16
go2slep kaže:
A tko bi nam danas sjedio u saboru na desnici?
nemam pojma, al zato znam tko nebi sjedio na ljevici:)

go2slep
01.04.2004., 21:29
gnom kaže:
nemam pojma, al zato znam tko nebi sjedio na ljevici:)
Pa bar se slažemo u tome da bivši partijaši nisu imali i nemaju što raditi u Saboru, da se na izborima daje glas osobi, a ne stranci, narod ih ne bi ni pomislio zaokružiti

gnom
01.04.2004., 21:38
go2slep kaže:
Pa bar se slažemo u tome da bivši partijaši nisu imali i nemaju što raditi u Saboru, da se na izborima daje glas osobi, a ne stranci, narod ih ne bi ni pomislio zaokružiti
pa svatko tko iole razmišlja svojom glavom glasa za osobu a ne za stranku ,jedino je problem što se pod jednim plaštom skupi svega pa ne postoji neki izbor

go2slep
01.04.2004., 23:21
gnom kaže:
pa svatko tko iole razmišlja svojom glavom glasa za osobu a ne za stranku ,jedino je problem što se pod jednim plaštom skupi svega pa ne postoji neki izbor

da ali ako bi na svakoj listi mogao odrediti koju osobu želiš u saboru, umjesto voditelja liste, naprimjer prvih šest ti se ne sviđaju zaokružiš sedmog išao bi za predstavnika čovijek u kojeg najviše ljudi ima povjerenja, a opet i stranka koja ga se usudi staviti na listu, jer zna da će biti za njen program
Ako ništa drugo bar bi posljeizborna trgovina bila zanimljiva

Vuco
03.04.2004., 13:39
go2slep kaže:

Dok ima jedan Srbin u Hrvatskoj, to je jedan previše. Ne zbog sigurnosti, nego zbog smrada.

(kad već silom namećeš Srbe, eto ti i odgovor koji si tražio)