PDA

View Full Version : stari komp nadogradio bio ram


zmija6
01.03.2009., 08:36
posto nisam strucnjak molim za pomoćtrenutno stanje ovako:
MP Microstar MSI 845E max-bulk,ATX,AGP,i845E,S478,ULTRA ATA100
DDR RAM 512mb PC2100
procesor intel P-IV-2.0GHz,socket478,512 cache
midi tower ATX JNC 4H-911,2x3,5+4x2,25".300W.ATX II,PIV

tak pise na papiru,pa molim za preporuku kaj kupit i gdje i kolko para ja razmisljam do 400kn

hvala svima koji mogu pomoć:cerek::cerek::ne zna:

Matesonik
01.03.2009., 09:55
Ja bih prodao maticnu, procesor i RAM i isao na novije jer je ovo sada dobro balansirano i bilo bi bezveze luapti pare u to. Jel se igras?

zmija6
01.03.2009., 10:56
slabo,to bi napravio prvenstveno radi klinaca jer ja si planiram ubost komp a ovaj bi ostavio za njih pa bi mu htio produzit radni vjek jer bi njima na novi komp bi zabranjen pristup:mig::D tko ima klinece zna o cemu pricam

zmija6
01.03.2009., 10:56
slabo,to bi napravio prvenstveno radi klinaca jer ja si planiram ubost komp a ovaj bi ostavio za njih pa bi mu htio produzit radni vjek jer bi njima na novi komp bi zabranjen pristup:mig::D tko ima klince zna o cemu pricam

Matesonik
01.03.2009., 12:39
Klinci ne znam koliko su stari, ali bit ce i s ovakvim kompom sretni. A onda bih preporucio da ustedis do jedno 1000kn da zamijenis CPU, maticnu, RAM i graficku necim boljim...ako budu klinci dobri i ak odma sve ne razbiju :D

Koja je graficka u kompu? Na to bi idealno sjela Radeon 9600, 9500, bolje 9550, 9700. 9600 idu za manje od 100kn. Inace, ako si iz Zagreba, imam ti komplet Athlon64 3000+, box cooler, Gigabyte K8NS za kakvih 250kn. Ide AGP graficka unutra. Samo jos kupi 1GB (moze 2x512, samo da je DDR400) memorije, to je 100kn maksimalno. Sada mozes prodati staru plocu, procesor i ram za 200kn.

zmija6
01.03.2009., 13:03
graficka mi je Radeon 9600 tako da cu samo ram kupit,fala na ponudi.kaj sa ovih 512 kaj imam njih vadim van ili samo dodam 1gb u prazan slot (jedan mi je i prazan)i di da odem to kupit ako mi mozes nec jer bass ne kuzim sve te sifre i kaj je sa cime kompatibilno:ne zna:

Matesonik
01.03.2009., 15:10
Ovak...kupi jos 512. Iako, ponavljam, pomak u perfirmansama ce biti prije nikakav nego skoro nikakav :D (ono za 1GB ram sam govorio u slucaju prelaska na Athlon64). Trazis, ako ipak hoces 1GB RAM-a imati, 512MB DDR. Moze DDR266 (PC2100), DDR333 (PC2700), DDR400 (PC3200), svejedno. Stari keks RAM-a ostavi i dodaj novi.

Najpametnije je kupiti rabljeno tu na Trznici hardvera ili na pc ekspert forumu, to ce te doci 40-ak kuna.