View Full Version : Hrvatske ili meksičke sapunice
Betty Su
02.03.2009., 17:08
Niti jedna hrvatska sapunica mi se do sada nije svidjela. Meksičke su mi puno bolje i radnja im je puno zanimljivija....
A vama?
Štrikalica
02.03.2009., 17:13
To ti je otprilike kao da pitaš: Vikend na Havajima (meksičke) ili lopatanje radioaktivne rudače zubima negdje u sibirskoj tundri.. :D
Al ja bi ipak rekla... Arrrgentinske :cerek:
Betty Su
02.03.2009., 17:18
To ti je otprilike kao da pitaš: Vikend na Havajima (meksičke) ili lopatanje radioaktivne rudače zubima negdje u sibirskoj tundri.. :D
Al ja bi ipak rekla... Arrrgentinske :cerek:
Ma naše su mi dosadne..... Pogotovo mi je grozna bila ona zabranjena ljubav i Ratkajevi. Užas.....:flop::flop::flop:
Jay&AmberFan
02.03.2009., 18:26
Niti jedne niti druge :bljak:
blue_boy
02.03.2009., 18:57
Meni su peruanske i kolumbijske telenovele najbolje. Ali između ove dvije meksičke svakako :)
eva_cro
07.03.2009., 14:25
Meksičke definitivno :)
Maria Mexicana
07.03.2009., 19:52
Mexico lindo y querido, eterno! Telenovelas mexicanas son mil veces mejores!
u svakom slučaju meksičke!
Njushkalo
08.03.2009., 12:54
fali opcija nijedne :kava:
garfield01
10.03.2009., 19:37
Niti jedne...
ali, ako moram birati, tj. komenirati... Meksikanci bolje glume (ima i onih losih) od ovih nasih, vise se uzive u glumu i kad se svadjaju onda se svadjaju, a ne ovi nasi :rolleyes:
Inace, sto se tice svadje... Nekom se inace obracas s "Vi" i u svadji mu se obracas s "Vi" :rolleyes:..... joj, onda ide "Idiote, koji si ti ***"
Mexico para siempre :amen:
Ribareva Kći
12.03.2009., 19:32
Mexico para siempre :amen:
Slažem se!
Vila Maria - bezvezni likovi i tema
Ratkajevi - dooooosssssaaaaaaaaaaaadddddnnnnnnooooo
Sve će biti dobro - glupi likovi i radnja
Zabranjena ljubav - :bljak: :bljak: :bljak:
meksičke 100% bolje... ;)
angelica (A)
24.05.2009., 20:54
Meksičke,naravno: )
Plavi kaputić
25.05.2009., 10:54
Meksičke definitivno bolje od naših. U našima se stalno pojavljuju isti glumci tako da mi je to prejadno!Ok i u meksičkim se ponavljaju glumci, ali nekako je to manje očito! Ipak najbolje su brazilske!
Meksičke definitivno bolje od naših. U našima se stalno pojavljuju isti glumci tako da mi je to prejadno!Ok i u meksičkim se ponavljaju glumci, ali nekako je to manje očito! Ipak najbolje su brazilske!
Valjda zato jer je Meksiko ipak zemlja sa 100 milijuna stanovnika i ima puno više glumaca, dok je nas 4 i po milijuna i vrlo malo glumaca. :mig:
Nama ipak bolje idu dramske serije (ne ove Vile Marije, Ratkajevi i sl), a Meksiko je već skoro 60 godina u toj produkciji. Ima odličnih meksičkih telenovela i isto tako groznih i negledljivih.
Ipak draže su mi argentinske i kolumbijske.
Plavi kaputić
26.05.2009., 17:59
Valjda zato jer je Meksiko ipak zemlja sa 100 milijuna stanovnika i ima puno više glumaca, dok je nas 4 i po milijuna i vrlo malo glumaca. :mig:
Nama ipak bolje idu dramske serije (ne ove Vile Marije, Ratkajevi i sl), a Meksiko je već skoro 60 godina u toj produkciji. Ima odličnih meksičkih telenovela i isto tako groznih i negledljivih.
Ipak draže su mi argentinske i kolumbijske.
Slažem se, iako mislim da ima i kod nas mladih glumaca, koji ne moraju bit izrazito talentirani za ovakvu vrstu glume, ali ove Pajićke i Zijadi su sve okupirali!
ma srgentinske su najboljeeee:s:s:):)
is_none
26.05.2009., 22:18
Meksicke su najbolje likovi se uzive u uloge,i dosta ima novijih glumaca,a kod nas ksenija pajic(koja je po meni u Ljubavi u zaledju bila fantasticna) i Zijad gracic prevladavaju
dulce_maria03
27.05.2009., 18:25
meni su ok obicni ljudi i ljubav u zaledu...a ni pocetak zakona ljubavi nije bio za 0...vise za -2...al gledljivo...brazilske nemogu podnijet...sry...ni argentinske ni kolumbijske...televisa-mexico-ZAKON!!! ...fkt su mexicke odlicne u svakom smislu...od glumaca,scenarija...ma sve...
IceQueen
28.05.2009., 13:40
meni to nije ni za usporedit...meksičke su mi daleko bolje od naših...naši glumci jednostavno ne mogu tako dobro glumit ,osim par izuzetaka
meni su bolje meksičke jer ove hrvatske su pre dosadne
-IvaaaA
13.08.2009., 19:13
Meksicke :)
Surfboss
17.08.2009., 16:00
Ove meksicke su interesantnije i glumice su im zakon..
...sry...ni argentinske ni kolumbijske...televisa-mexico-ZAKON!!!
A da nije bilo Argentinaca, ti upravo ne bi ni imala nick koji imaš.
Rebelde (koju vidim da obožavaš) prerada je argentinske Rebelde Way. :mig: I s obzirom da sam imao prilike vidjeti obje verzije, jako loša prerada.
Žalosno što se ljudima ovdje ne sviđaju brazilske, argentinske i kolumbijske a dam se kladiti da od svakih nisu sve zajedno 3 možda pogledali. :kava: Kolumbijskih i argentinskih skoro da i nema na našim kanalima, a brazilskih bude tek svake 3-4 godine jedna.
Meni su baš naprotiv, od svih dobre telenovele, osim meksičkih, preciznije Televise.
Od mase smeća kojeg oni ištancaju na godinu jedine 2 kvalitetne su bile Piel de Otono i Amar otra vez. Drugo je za malo naivnije osobe koje puše svako sranje. :p I upravo zahvaljujući njima kod nas telenovele se smatraju tv formatom za djecu, babe i one malo, khm ... neću dalje.
On topic : ni hrvatske ni meksičke. Katastrofa i jedno i drugo.
Jay&AmberFan
17.08.2009., 16:35
Rebelde (koju vidim da obožavaš) prerada je argentinske Rebelde Way. :mig: I s obzirom da sam imao prilike vidjeti obje verzije, jako loša prerada.
Žalosno što se ljudima ovdje ne sviđaju brazilske, argentinske i kolumbijske a dam se kladiti da od svakih nisu sve zajedno 3 možda pogledali. :kava: Kolumbijskih i argentinskih skoro da i nema na našim kanalima, a brazilskih bude tek svake 3-4 godine jedna.
Meni su baš naprotiv, od svih dobre telenovele, osim meksičkih, preciznije Televise.
Od mase smeća kojeg oni ištancaju na godinu jedine 2 kvalitetne su bile Piel de Otono i Amar otra vez. Drugo je za malo naivnije osobe koje puše svako sranje. :p I upravo zahvaljujući njima kod nas telenovele se smatraju tv formatom za djecu, babe i one malo, khm ... neću dalje.
:s
Camera_Obscura
17.08.2009., 16:55
kako ti meksikanci loše glume, to je strašno. :s
ne gledam ni naše ni njihove, ali 90% naših glumaca glumi bolje od njih. zašto? zato što ovo što vi zovete glumom nije gluma, nego glupavo glumatanje. ono, gledam i smiješno mi je koliko je to loše.
a to što imaju ljepšu scenografiju, više kuja i prefriganih zlikovaca, prometnih nesreća i podmetanja trudnoće, to je druga stvar.
za argentinske, kolumb, brazilske ne bih znala, jer ih nemam prilike vidjeti, govorim za ove na koje tu i tamo naletim na tv-u.
Plavi kaputić
17.08.2009., 17:20
Pa neki ljudi ovdje vole brazilske, ali nisam ja kriva šta ih oni ne kupuju, pa ih nemamo gdje gledat! Argentinske i kolumbijske, da budem iskrena, nisam imala prilike gledat i ne želim ih komentirat!Po mome trebalo bi bit svega pomalo, pa bi svi bili zadovoljni, a i ne bi se stalno ponavljalo isto.
Pa neki ljudi ovdje vole brazilske, ali nisam ja kriva šta ih oni ne kupuju, pa ih nemamo gdje gledat! Argentinske i kolumbijske, da budem iskrena, nisam imala prilike gledat i ne želim ih komentirat!Po mome trebalo bi bit svega pomalo, pa bi svi bili zadovoljni, a i ne bi se stalno ponavljalo isto.
Slažem se s tobom da bi trebalo biti svega pomalo. :mig:
I znam da ima ovdje ljudi koji vole brazilske, ali u jako malom broju. Koliko pratim po temama i postovima, 90% (ako ne i više) ih se loži na smijurije tipa Cuidado con el angel. :mig:
To što ne želiš komentirati ono što nisi gledala, tu ti čestitam :), samo mi je krivo što ima nekih ljudi ovdje da podcjenjuju telenovele koje nisu Televisine, a dajem ruku u vatru da ih nisu ni pogledali.
Samo sam to želio istaknuti - glupo mi je da netko diže Televisu do neba a ostalim produkcijama nije ni prismrdio. Ovo se naravno ne odnosi na tebe, ali ima ih poprilično ovdje koji su skloni takvim komentarima. :mig:
camundongo
17.08.2009., 21:49
glupa (meksicka) i gluplja (hrvatska)
od hrvatskih su gluplje samo one iz venezuele i bolivije :rofl:
milostm
17.08.2009., 21:53
ne volim ni jedne ni druge.. niti ih gledam.. niti se interesujem, niti trudim gledati ih..
ja volim kolumbijske telenovele (rti colombia kao jedinka sto je bila ranije ili kao danas skupa sa telemundom - svejedno, caracol i rcn).. pre su mi bile bolje, u zadnje vreme su malo poceli skretati sa svog rezima, al dobro pasu mi idalje i gledam ih, kako nove tako i stare koje ranije nisam imao prilike gledati..
televisa nema nista kvalitetno za ponuditi.. rade uglavnom bedne remakeove remakeovanih remakea uglavnom kvalitetnih telenovela koje nisu ni sposobni uraditi kako treba, vec ih kao sa namerom unistavaju i pretvaraju u najobicnije parodije i cirkuse sa unistenom pricom, izlizanim fazonima i debilnim likovima kroz koje i glumci sami po sebi deluju debilni.. a ni originali im nisu nista bolji od remakeova.. sve njihove serije su mi odbojne, pateticne, debilne i lose odglumljene..
ne volim ni aztecu ni venevision.. oni su mi uz televisu dno dna..
ostale produkcije ne smatram losim.. zao mi je sto vise ne postoji america producciones iz perua, oni su znali raditi zaista odlicne telenovele.. cile radi pristojne telenovele.. brazil i argentina ok..
ali eto, ja se vec par godina unazad trudim gledati samo kolumbijske i telemundove stvari koje mi kako sam i skontao najbolje i pasu, druge mi pored njih nisu potrebne.. :)
u prolazu...
17.08.2009., 22:08
mehičke...
naši se previše trude napravit od sapunice nešto ozbiljno,pametno i suvislo,što jednostavno ne ide uz njih,pa to na kraju ispadne debilno debilno,a ne ono komično debilno kod mehičkik...također,razlog zbog kojeg gledam sapunice je 50% u savršenom španjolskom,tako da...kod naših glumaca fali ono mehičko preglumljavanje,naši samo loše glume...
glupa (meksicka) i gluplja (hrvatska)
od hrvatskih su gluplje samo one iz venezuele i bolivije :rofl:
Ne bih baš tako generalizirao stvari kada je riječ o Venezueli.
Njihove koje Venevision snima su strašno loše :eek: (to je ugl ono smeće koje se vrti po Zone Romantica), dok RCTV ima super telenovele : La Mujer de Judas, fenomenalna Mi prima Ciela (meni osobno #1 telenovela uopće :), sa najtužnijim završetkom dosad :( ), trenutno aktualna Calle luna, calle sol, a i Nadie me dira como quererte ne čini se loša.
Tako da ... Nemoj sve trpati u isti koš. :D
dulce_maria03
17.08.2009., 22:27
pa da neznam sve o ovome sto si naveo/la nebi ni imala taj nick...
i ja sam gledala obje...i rebelde je 10 000 puta bolja...i pogledala sam skoro sve televisine telenovele u zadnjih 10-ak godina...SAVRSENE SU...i nekoliko od telemunda...nisu lose...
pogledala sam mozda od svake po dvije cijele i ne svida mi se od jezika,preko glume do glumaca,scenografije...nekazem da su sve lose ali po mojem misljenju bas 85%...
opet kazem...meksicke....zakon..
pogledala sam mozda od svake po dvije cijele i ne svida mi se od jezika,preko glume do glumaca,scenografije...nekazem da su sve lose ali po mojem misljenju bas 85%...
opet kazem...meksicke....zakon..
Jezik? Pa koliko znam jedino je razlika što Brazilci govore portugalskim, kod Argentinaca i Kolumbijaca je isto španjolski kao i kod Meksikanaca. Možda te smeta njihov naglasak, al to je već druga stvar - koja meni nikada nije bila niti će biti shvatljiva zašto je bitna kod jedne serije.
Mene osobno npr. francuski užasno iritira, jednostavno ga ne volim, ali svejedno su mi one njihove teen serije što su znali emitirati na HRTu bile zakon. Tako da ...:confused:
Gluma i glumci? Ok, znam da se o ukusima ne raspravlja ali reći da Televisina ekipa glumi bolje od jednih Argentinaca ili Brazilaca ... :rofl: No comment. Glavna stvar koja je mene odbila od Televise za vijeke vjekova je upravo strašno loša gluma. Kad gledam njih onda samo razmišljam o tome kako loše glume.
Scenografiju ne znam, kako kome. Scenarij nećemo ni govoriti. Da si ne znam koliki Televisin fan, ne možeš reći da su im scenariji originalni i dobri. Kao što reče milostm, strašno loše. Debilana na kvadrat.
Rebelde nikad nisam gledala, a ovaj Rebelde Way se prikazivao kod nas i par puta sam gledala. Ono je takva katastrofa da je meni prosto bilo neprijatno. E ako je Rebelde još lošiji, onda stvarno... Mada, pretpostavljam da već minimum 10 godina nisam ciljna grupa tih serija. :p
Od argentinskih sapunica sam gledala samo Resistiré. To i meksičke sapunice su dva sveta u svakom smislu, i što se tiče glume, dijaloge, priče, castinga, scenarija... Jednostavno neuporedivo, u korist Argentinaca, naravno. Dosta tih glumaca sam videla i u Mujeres Asesinas (koja nije sapunica) i to mi je samo potvrdilo utisak. Argentinci zaista znaju da glume. Ne kažem da Meksikanci ne znaju, ali u ovim serijama uglavnom ne mogu da se pokažu. :D
Jay&AmberFan
17.08.2009., 23:05
U meksičkim telenovelama bi i Merly Streep bila očajna. :lol: Dijalozi su 0. Scenografija 0 osim kada snimaju vanjske scene. A ne možete nikako reć da Meksiko ima ORIGINALNE scenarije kad im je 90% telenovela unazad 10 godina remakeovi :lol: Evo popisa ORIGINALNIH meksičkih telenovela, znači ne-remakeova.
2000. godina
Amigos por Siempre - Rosy Ocampo
El Noveno Mandamiento - Lucero Suárez
La Casa en la Playa - Pikie Morris
Mujeres Engañadas - Emilio Larrosa
Mi Destino Eres Tú - Carla Estrada
2001. godina
Amigas y Rivales - Emilio Larrosa
Atrévete a Olvidarme - Roberto Hernández
El Juego de la Vida - Roberto Goméz Fernández
El Manantial - Carla Estrada
Aventuras en el Tiempo - Rosy Ocampo
Sin Pecado Concebido - José Alberto Castro
2002. godina
Así son Ellas - Raúl Araiza
La Otra - Ernesto Alonso
Complices al Rescate - Rosy Ocampo
Las Vías del Amor - Emilio Larrosa
Entre el Amor y el Odio - Salvador Mejía
2003. godina
Alegrijes y Rebujos - Rosy Ocampo
Amar Otra Vez - Lucero Suárez
Bajo la misma Piel - Carlos Moreno
2004. godina
Ámarte es mi Pecado - Ernesto Alonso
Corazones al Limite - Roberto Hernández
Misión S.O.S. - Rosy Ocampo
Mujer de Madera - Emilio Larrosa
2005. godina
Barrera de Amor - Ernesto Alonso
Alborada- Carla Estrada
2006. godina
Duelo de Pasiones - Juan Osorio
Código Postal- José Alberto Castro
Las 2 Caras de Ana - Lucero Suárez
2007. godina
Pasión - Carla Estrada
Tormenta en el Paraíso - Juan Osorio
Amor sin Maquillaje - Rosy Ocampo
2008. godina
Las Tontas no van al Cielo - Rosy Ocampo
Querida Enemiga- Lucero Suárez
2009. godina
Mi Pecado - Juan Osorio
Camaleones - Rosy Ocampo
××aRweN××
18.08.2009., 12:46
Niti jedna hrvatska sapunica mi se do sada nije svidjela. Meksičke su mi puno bolje i radnja im je puno zanimljivija....
A vama?
pa fala bogu meksičke..nije da sam ljubiteljica,ali u svakom slucaju bolje je sve strano!!..aj se sam sjetite one nase serije krim tim2..:rofl:prestrasno...
camundongo
20.08.2009., 09:38
Meksicke su grozne, gluma je na razini Bollywooda. :rofl::lol::kava:
camundongo
20.08.2009., 21:40
dok RCTV ima super telenovele
RCTV vise ne postoji, ukinuo ju je Chavez.
Danas funcionira samo satelitski kanal s jako smanjenim budgetom i produkcijom. Ne ulazu vise u novele kad ih bogatuni (oni koji imaju satelitsku TV) bas i ne gledaju, sapunice uglavnom gleda sirotinja iz favela (U Caracasu se favela kaze: barrio) koja jedva da ima za zemaljsku tv, a kamoli za satelit.
Afrodita_17
20.08.2009., 23:49
hrvatske sapunice su dno dna.....meksičke..meksičke i samo meksičke
Meksičke definitivno :)
Potpis!
zgodnica112
28.11.2009., 10:59
Gledam seriju O Clone.. mislim kada sam bila mala gledala sam ju i bila mi je naj naj i danas kada gledam onak bas je zabavna i poucna... no stvarno mi ide na zivce Dr.Albieri i Leo.. tak su dosadni.. ja bi sam gledala ono sa Žade scene i njenom obitelji.,, :rofl:
Kak vam se cini serija??????... i da... ide mi na zivce Carla Diaz.(Kadija=). neznam di sam procitala al pise da se slikala gola i stavila silikone.. ne b i bilo cudno kakva je! Bljak
latinac89
28.11.2009., 11:30
i hrvatske i meksicke.
Poncha_los a
28.11.2009., 14:06
hrvatske ili meksičke- definitivno MEKSIČKE :cerek::cerek::top:
Volim pogledati i ostale(brazilske, argentinske...) i nemam ništa protiv njih,naprotiv...:top: Ali meksičke su mi broj 1. Ni sama ne znam zašto, ali su mi najbolje!
Nakirija
28.11.2009., 20:10
Meksičke.
Naše nemaju radnju, razvučene su u nedogled. Nemaju istaknute neke glavne likove, ljubavni par. I nema u njima neke strasti, sve je nekako robotizirano.
Meksičke :top:
Naše imaju jako lošu glumu :flop:
fakat se hrvatski partrioti! koma! :rolleyes:
meksicke su zakon.naše nemaju radnju i smiješno mi je slušati one usiljene dijaloge.
luna_lana
29.11.2009., 23:10
Ja volim naše sapunice - najbolja do sada mi je bila Obični ljudi.
Patrioti.
Kakve to ima veze sa sapunicama?
zvrnda, e to je najveći problem naših sapunica. Jezivi dijalozi i usiljena gluma.
Nakirija
30.11.2009., 19:45
To nema nikakve veze sa telenovelama. Bilo bi disriminirajuće reći da su hrvatske bolje zato jer su hrvatske, kad po kvaliteti, barem meni ni izbliza nisu.:mig:
meksičke su puno bolje nego ove naše...
Ja,Lucifer
08.01.2010., 01:55
Ne pratim sapunice, no sestra i mater jesu i kada su one na televiziji, moram gledati htio ja ili ne.
Hrvatske su mi sapunice draže. Radnje su mi puno originalnije. Svaka serija ima zasebnu radnju; radnju koja se uvelike razlikuje od radnje prethodnih serija. Meksičke su pune klišeja i čak ja koji ne prati sapunice mogu uočiti da sam neke elemente primijetio i u prethodnim serijama. Hrvatske imaju puno kvalitetniju glumu. Meni je smiješno za vidjeti kako u meksičkim sapunicama razgovaraju sami sa sobom, kako previše emocije izražavaju. Uopće mi ne dojme niti malo realistično, dok u hrvatskim ponašaju onako kako se ljudi ponašaju u stvarnosti, dok u meksičkim sapunicama ljudi se ponašaju kako se nikada ne bi ponašali. To mlatanje rukama, vikanje- loše, jako loše.
Treća stvar je prikaz likova. U meksičkim sapunicama prosjakinja ima kilo šminke na sebi. Cure od 25 g. glume likove od 50 g. U hrvatskim serijama glume sukladno godinama liku i imaju šminke normalno na sebi. Čak ni bogate osobe nisu nakrcane nego su normalnog izgleda. Hrvatske sapunice nemaju jednodimenzionalne likove. Za razliku od meksičkih gdje likovi najčešće promijene karakterne crte tijekom kraja serije (čitaj: naglo iz masovne ubojice postanu svetice) u hrvatskim sapunicama nema likova koji bi se mogli gledati kao predstavnici zla, već više likovi s manama i vrlinama.Hrvatske sapunice su realizam, meksičke romantizam. Možda Hrvati nemaju dugu tradiciju i ovo je nešto što se u nas pojavilo tek tijekom ovog desetljeća, ipak mogu pohvaliti tvorce serija i glumce, jer mi imamo "vraški" dobre serije s kojima se Meksikanci ne mogu mjeriti.
Ja,Lucifer
08.01.2010., 02:01
Jedine internacionalne serije koje su mi se dojmile su brazilske. Jedino što sam primijetio u tim serijama da je uvijek vrijeme radnje daljnja prošlost. No, izuzet toga, serije su mi kvalitetne i drago kao što su mi naše. Tu je i radnja i gluma i glazbe (ukratko: sve) na razini filmske kvalitete i mogu reći da su me dojmile njihove sapunice, iako ih rijetko vidim na televiziji.
Plavi kaputić
14.01.2010., 13:37
Ne pratim sapunice, no sestra i mater jesu i kada su one na televiziji, moram gledati htio ja ili ne.
Hrvatske su mi sapunice draže. Radnje su mi puno originalnije. Svaka serija ima zasebnu radnju; radnju koja se uvelike razlikuje od radnje prethodnih serija. Meksičke su pune klišeja i čak ja koji ne prati sapunice mogu uočiti da sam neke elemente primijetio i u prethodnim serijama. Hrvatske imaju puno kvalitetniju glumu. Meni je smiješno za vidjeti kako u meksičkim sapunicama razgovaraju sami sa sobom, kako previše emocije izražavaju. Uopće mi ne dojme niti malo realistično, dok u hrvatskim ponašaju onako kako se ljudi ponašaju u stvarnosti, dok u meksičkim sapunicama ljudi se ponašaju kako se nikada ne bi ponašali. To mlatanje rukama, vikanje- loše, jako loše.
Treća stvar je prikaz likova. U meksičkim sapunicama prosjakinja ima kilo šminke na sebi. Cure od 25 g. glume likove od 50 g. U hrvatskim serijama glume sukladno godinama liku i imaju šminke normalno na sebi. Čak ni bogate osobe nisu nakrcane nego su normalnog izgleda. Hrvatske sapunice nemaju jednodimenzionalne likove. Za razliku od meksičkih gdje likovi najčešće promijene karakterne crte tijekom kraja serije (čitaj: naglo iz masovne ubojice postanu svetice) u hrvatskim sapunicama nema likova koji bi se mogli gledati kao predstavnici zla, već više likovi s manama i vrlinama.Hrvatske sapunice su realizam, meksičke romantizam. Možda Hrvati nemaju dugu tradiciju i ovo je nešto što se u nas pojavilo tek tijekom ovog desetljeća, ipak mogu pohvaliti tvorce serija i glumce, jer mi imamo "vraški" dobre serije s kojima se Meksikanci ne mogu mjeriti.
"Vraški dobre serije" a koja to molim te? dolina sunca u kojoj se već 50 epizoda ništa nije dogodilo ili onaj očaj od Najboljih godina? meksičke serije jesu pune prenemaganja i svega sličnog šta si naveo ali gledatelje nešto vuče da prate svaku epizodu.ja nisam pogledala jedno 20 epizoda Doline sunca , ali nisam ništa propustila jer se ništa nije ni dogodilo!
scorpiaxxx
14.01.2010., 20:16
Meksičke definitivno
Ja,Lucifer
16.01.2010., 15:10
"Vraški dobre serije" a koja to molim te? dolina sunca u kojoj se već 50 epizoda ništa nije dogodilo ili onaj očaj od Najboljih godina? meksičke serije jesu pune prenemaganja i svega sličnog šta si naveo ali gledatelje nešto vuče da prate svaku epizodu.ja nisam pogledala jedno 20 epizoda Doline sunca , ali nisam ništa propustila jer se ništa nije ni dogodilo!
Tebi ne, al' meni da. Ja sam bio subjektivan i ovdje se radi o ukusu. Meni naše serije dobre, meksičke nisu, kod tebe je obrnuto i što ćemo sada?
SlatkaV
03.08.2010., 23:35
meksičke su puno, puno bolje... Naše domače su SRANJEEEEEEEEEEE nad sranjima :)
Fuerteventura
03.08.2010., 23:51
Hrvatske sapunice se ne bi smjele zvati sapunicama, nego smecem. :flop:
tanja777
04.08.2010., 09:23
meksičke su puno puno bolje:mig:
ove naše nemaju radnju a nemožemo se ni pohvalit glumom :flop:
ma meksičke su zakon :D:D:top:
Ameella
04.08.2010., 09:35
Meksike su puno bolje,odlične, ne mogu se porediti sa hrvatskim ili sa bilo kojim serijama sa balkana.
Plavi kaputić
04.08.2010., 20:17
čak je MDA bolja od naših...:rofl:
Nata-SilvaFan
04.08.2010., 22:03
Reći ću samo jednostavno; meksičke
Estrella Azul
04.08.2010., 23:40
Meksičke, naravno. :mig: U našim je, što je dosta tužno, preočita preloša gluma glumaca (čast rijetkim, rijetkim iznimkama), užasni dijalozi, rijetko mi i koji glumački par ima ono nešto, barem malo kemije. :flop:
bela flor
13.08.2010., 18:25
Normalno da meksičke. Pa hrvatske sapunice, to nisu sapunice. To je niš.
malaplava20
13.08.2010., 18:45
MEXIČKE..... :D ;)
Paloma Negra
13.08.2010., 23:50
Gledala sam sve hrvatske sapunice i jednostavno najbolje su meksičke, meksičke i samo meksičke sapunice.
Naše su sranje nad sranjima, gledam ih samo zato kaj u to vrijeme nemam niš pametnije za raditi.
Meksičke sapunice su definitivno bolje
srogac2
05.11.2010., 09:36
Meksičke
profanfan
07.11.2010., 15:47
kakvo je to pitanje uopće..................MEKSIČKE normalno :D :cerek:
luna_lana
07.11.2010., 16:01
Meksičke, bez imalo razmišljanja. :)
la dona
04.02.2011., 21:31
meksičke telenovele su ipak :top::cerek:
heleny 15
05.02.2011., 12:14
Meksičke su naj,iako je bilo i nekih naših serija koje su bile ok (npr. Ratkajevi).Netko je već rekao,u mex.serijama svađe su ono realne,imaš osjećaj da se fakat svađaju,dok naši to rade tol'ko melakonično da se sa kineskog zida vidi. :)
PONCHO_23
22.09.2011., 23:21
Očito meksičke. :)
Nikakvi turci, grci, bugarci, kinezi, pa ni hrvati (xD).
Mexico. :amen: :closed:
Hrvatske sapunice... šta je to, nekakvo sranje koje podmeću kao sapunice, a u biti većina su dramske serije :bljak: :flop: gluma/gluumci :rigo: :flop:
Mexico, e sad pričamo istim jezikom, Mexico :top: :top: :s
iPodtouch
22.09.2011., 23:34
Mexico era, es y será siempre el único :o :D :Pop: :rock: :trio: :love: :headbang: :mudri: :amen:
Hrvatske "telenovele" :bicedobro:
Balbina
22.09.2011., 23:36
Meksičke su puno bolje. Jedina hrvatska serija od koje sam pratila baš svaku epizodu je bila Ljubav u zaleđu... Ostale su bez veze.
Inače, dodala bih da su mi u zadnje vrijeme turske serije najzanimljivije. Dobra radnja, odlična gluma...
plavusaxxxxxx
23.09.2011., 12:23
zar postoje hrvatske sapunice?:eek::rofl:
Paloma Negra
23.09.2011., 15:11
Ja sam čak od Vile Marie pogledala sve hrvatske sapunice u 18.30, definitivno mi je najgora Dolina sunca:rigo:, a dobre su mi bile Ponos Ratkajevih, Ljubav u zaleđu i Obični ljudi (čak mi je ova još najbolja i nju nisam gledala otpočetka i zbog toga mi je jako žao:()
Ali definitivno su mi meksičke serije neusporedivo bolje.:cerek:
Ja sam od hrvatskih sapunica gledala Obicne ljude i Villu Mariu i Dolinu sunca koju nisam gledala do kraja.
Najbolja je Obicni ljudi a ostale tak tak....
Ali meksicke su zakon :mig:
la dona
23.09.2011., 16:12
Ma meksičke sapunice su puno puno bolje!!! :s Inače baš sam od prve epizode pratila Zabranjenu ljubav,sad baš i ne tako često,kad dođu nove epizode onda ću pogledat! Ali nema boljih od meksičkih ::headbang:
PONCHO_23
23.09.2011., 22:08
Balbina
Dobra radnja, odlična gluma?! :eek:
U Turaka?! :trk: :horor:
Ti se šališ? :misli:
Ovo prvo nikako, a drugo još više.
Da mi je to pitanje postavljeno pre godinu dana odgovorila bi odma meksicke
ali sada sam se prilepila za LarinIzbor i RuzaVjetrova da prosto ne mogu a da ne kazem hrvatske :)
Zgčanka
25.09.2011., 11:53
Kod mene osobno je došlo do zasićenja meksičkim sapunicama...jednostavno mi nema smisla gledati ih kad već nakon 10 apizoda znam kraj :ne zna:
Zato sad kažem hrvatske, i to samo zbog pojave Larinog izbora koja mi je totalno iznenađenje...ima mana, ali je učinjen ogroman napredak po pitanju produkcije, uključene su lokacije koje su predivne, a i glumačka ekipa je odlična. :kava:
sweet ivi
25.09.2011., 12:22
Pa meksičke buraz :o :cool:
Solo Mexico para siempre :headbang: :amen: :closed:
Od hrvatskih mi je jedino bila dobra "Ponos Ratkajevih", valjda zato što je povijesna sapunica, a takve volim :)
Ostatak :vidiga: :facepalm:
Neki dan slučajno bacila pogled na reprizu SĆBD i tak sam se zgražala koliko je to loše, došlo mi je da se :bonk: zato što sam to prije gledala :brukica:
Pa meksičke buraz :cool:
Solo Mexico para siempre :headbang: :amen:
Así se habla, ove ostale, tko ih j*be :rofl:
Ostatak :vidiga:
Ovo tursko i ostalo ću opisat ovim smajlićima: :rigo: :B :flop: :zzz: :brukica:
sweet ivi
25.09.2011., 15:01
:mig:
Slažem se za bold :)
Ovo tursko i ostalo ću opisat ovim smajlićima: :rigo: :flop: :zzz: :brukica:
Pa bogme si ti to dobro opisao :o :top: :D
plavusaxxxxxx
25.09.2011., 15:43
odličan opis!!!!!!!!!!
kakve hrvatske, japanske, makedonske, kineske:azdaja: MEKSIČKE Y PUNTO!!!!!!!!:amen:
iPodtouch
25.09.2011., 16:29
:mig:
Slažem se za bold :)
Pa bogme si ti to dobro opisao :top:
Pa bome je :top:
odličan opis!!!!!!!!!!
kakve hrvatske, japanske, makedonske, kineske:azdaja: MEKSIČKE Y PUNTO!!!!!!!!:amen:
Totalmenete de acuredo :s Ilitiga na hrvatskom da ne pokupim karton :rolleyes:) slažem se.
SOLO MEXICO ! :tulum: :amen:
@sweet ivi - točno znam kako ti je bilo kad si naletila na SĆBD, ja sam dvaput i prebacio sam prije nego što su progovorili. I ja se sramim što sam to gledao :fejspalm:
sweet ivi
25.09.2011., 16:46
@sweet ivi - točno znam kako ti je bilo kad si naletila na SĆBD, ja sam dvaput i prebacio sam prije nego što su progovorili.
I ja se sramim što sam to gledao :facepalm:
Što je još veća bruka, to mi je onda bilo super :eek: :rofl: :facepalm: :bonk: :brukica:
A sad mi je :rolleyes: :horor: :flop:
iPodtouch
25.09.2011., 16:50
Što je još veća bruka, to mi je onda bilo super :eek: :rofl: :facepalm: :bonk: :brukica:
A sad mi je :rolleyes: :horor: :flop:
Meni je bilo OK dok mi je kasnije počela dosađivati, ali najviše se sramim toga što mi je u ono vrijeme bila bolja od Zakona ljubavi :facepalm:
A ove godine kada sam gledao ZLJ uvidio sam da mi je to najbolja hrvatska telenovela do sada (uz Ratkajeve) :rofl:
Paloma Negra
25.09.2011., 21:47
A kaj da ja velim,:D ja sam Dolinu sunca odgledala od prve do posljednje epke:facepalm::brukica: seriju koja je imala preko 200 epizoda, niš se nije događalo, a glavni par ne da se samo poljubio 3 puta u cijeloj seriji, već su se vidjeli jednom u 20 epizoda.:rolleyes: Očito sam imala dosta strpljenja, bravo ja:cheer:
Matilde
26.09.2011., 11:44
Ma soloooo Meksičkoooooooo :cerek::cerek:
Gledala sam i Hrvatske i naj su mi Villa Maria i LJubav u zaleđu..ostalo je sve : Flop:: Flop:
Joj ja gledam Meksičke od davnih danaaa...i mislim da ću ih uvijekkkkkkkkk gledatiiiiii:cerek:: Trio:
Tako cemo mi opisati meksicke sapunjare i one vase prepecene glumce i glumice koji ni ne znaju glumiti :lol::rofl::p
sweet ivi
27.09.2011., 01:28
Tako cemo mi opisati meksicke sapunjare i one vase prepecene glumce i glumice koji ni ne znaju glumiti
Turski jezik mi je osobno jedan od najodvratnijih, Turski glumci su mi jedan ružniji od drugog, ženske su sve iste, tematika o kojoj serije govore mi je totalno strana, neprivlačna i nikako ne mogu razumijeti taj njihov tradicionalni svijet, u svakoj moraju ubit bar jednog od glavnih likova, i to sve nije ono što bi telenovela trebala imati (turske serije uopće nisu sapunice, nego dramske serije) :kava:
To je zato što sam odgojena u duhu katoličke vjere, a ne islama, pa su mi zato Mehikanosi draži od Turaka...
A možda velike zasluge u svemu tome ima i moja mama koja je profesorica španjolskog, pa me od malih nogu učila da ga zavolim :D
Da živim u nekoj drugoj zemlji (istočnije od Lijepe Naše) možda bi mi onda Turske i bile zanimljive :o, ali ovako ne :p
Pa i ja sam katolkinja,pa sta?lijepo je nesto nauciti i o drugoj vjeri...
To si u pravu..turske serije nisu sapunjare vec dramske serije...i zato ih volim..nikad ne znas sta ce biti na kraju,oce li netko umrijeti ili ostati ziv...ocemo li se smijati ili plakati...je da i ja volim sretan kraj,ali ovo sto turci rade to je nekakva realnost za razluku od meksickih serija... ne zivimo u bajci..
svatko ima svoj ukus sto se tice izgleda.. vidis meni su vasi glumci ruzni jer nemaju nista prirodno u sebi...svi su izpoerirani,presuncani...imaju pravilne crte lica zahvaljujuci operacijama,to se iz aviona vidi..kao i na glumicama...dok su turci vecinom prirodni...imaju mane i nedostatke kao i ja i svaki drugi normalan covjek...
laku noc
Paloma Negra
27.09.2011., 11:50
vidis meni su vasi glumci ruzni jer nemaju nista prirodno u sebi...svi su izpoerirani,presuncani...imaju pravilne crte lica zahvaljujuci operacijama,to se iz aviona vidi..kao i na glumicama...
Na žalost, ovo je istina:( a i skoro svaki meksički glumac depilira cijelo tijelo, što mi uopće nije privlačno:503: ajde dobro prsa, ali i noge:eek:, to mi je:bljak: muško mora biti muško i točka.
Turski jezik mi je osobno jedan od najodvratnijih, Turski glumci su mi jedan ružniji od drugog, ženske su sve iste, tematika o kojoj serije govore mi je totalno strana, neprivlačna i nikako ne mogu razumijeti taj njihov tradicionalni svijet, u svakoj moraju ubit bar jednog od glavnih likova, i to sve nije ono što bi telenovela trebala imati (turske serije uopće nisu sapunice, nego dramske serije) :kava:
Ogroman potpis :top: :mig: :D
svatko ima svoj ukus sto se tice izgleda.. vidis meni su vasi glumci ruzni jer nemaju nista prirodno u sebi...svi su izpoerirani,presuncani...imaju pravilne crte lica zahvaljujuci operacijama,to se iz aviona vidi..kao i na glumicama...dok su turci vecinom prirodni...imaju mane i nedostatke kao i ja i svaki drugi normalan covjek...
laku noc
Kak su meni ti Turci ružni, imaju svi neke velike glave, nepočupane obrve, nosove ko Pinocchio :rofl: :rofl:. Pa nije ni sav latinoamerički svijet izoperiran (mislim na glumce) :rolleyes: :kava:
plavusaxxxxxx
27.09.2011., 16:24
Kak su meni ti Turci ružni, imaju svi neke velike glave, nepočupane obrve, nosove ko Pinocchio :rofl: :rofl:. Pa nije ni sav latinoamerički svijet izoperiran (mislim na glumce) :rolleyes: :kava:
potpis:)
potpis:)
a hrvatske "sapunice" neću ni komentirati
sweet ivi
27.09.2011., 16:36
Kak su meni ti Turci ružni, imaju svi neke velike glave, nepočupane obrve, nosove ko Pinocchio
Pa nije ni sav latinoamerički svijet izoperiran (mislim na glumce)
Istina, dobro zboriš :o :five: :top: :s
I koliko sam skužila, sve ženske imaju ili crnu ili smeđu kosu, ili eventualno crvenu ako se farbaju :rolleyes: još nisam vidjela niti jednu svjetlokosu (a bit će da takvih niti nema kod njih :p nekako mislim da se svjetlokosama loše piše :rofl: pa se sve farbaju u tamno :kava:)
Meni su Turci toliko gadni da ih štapom ne bi dirala, brijem da kad bi se našla kraj jednog da bi bilo :trk:
Ali zato Latino ljepotani :Slin:
Pogledaj malo bolje pa ces vidjeti da ima i svjetlokosih.. :rolleyes:
Jadna ti kad ti se svidjaju "plasticnjaci" tj plasticni izoperirani i izdepilirani ljepotani koji nemaju nista svojeg u sebi :rolleyes::rolleyes:
iPodtouch
27.09.2011., 21:51
Ja se slažem s mlacom i ivi, Turci mi uopće nisu privlačni, kako jezikom tako ni radnjom ni izgledom :ne zna:
Estrella Azul
27.09.2011., 22:09
Ni meni Turci isprva nisu bili nešto posebno privlačni, no s vremenom sam zavoljela dosta njihovih glumaca i serija. Istina da nam njihov način života i tradicija mogu biti strani jer nimalo ne nalikuju našim, ali opet imaju neku svoju čar, ne znam kako bih to točno objasnila. I stoji to da njihovi muškarci nisu svi ljepotani na kakve smo navikli, možda takve nisu ni njihove žene, ali ja ne mogu reći da su mi skroz ružni. Stvarno imaju zgodnih glumaca, a i glumica, lijepe su, tj. odišu onom prirodnom ljepotom, ne znam. Mada - i dalje su mi Meksikanci nekako više pri srcu, unatoč svim svojim manama i nedostacima.
Lana Dea
28.09.2011., 00:14
Meni se turske serije sviđaju, čak su mi bolje od latinoameričkih, a definitivno i od hrvatskih.
Ne slažem se s onima koji kažu da turski glumci nisu zgodni:
http://i56.tinypic.com/k0gcxw.jpg http://i53.tinypic.com/14mfmde.jpg http://i51.tinypic.com/27yyg6w.jpg
Mislim da njih trojica dokazuju da u turskim serijama ima jako zgodnih muškaraca.
U turskim serijama gluma je puno kvalitetnija od meksičkih i hrvatskih glumaca....
sweet ivi
28.09.2011., 00:26
http://i56.tinypic.com/k0gcxw.jpg
http://i53.tinypic.com/14mfmde.jpg
http://i51.tinypic.com/27yyg6w.jpg
Mislim da njih trojica dokazuju da u turskim serijama ima jako zgodnih muškaraca.
Ak su ovi zgodni, kakvi su onda oni gadni??? :eek: :horor: :rigo:
U turskim serijama gluma je puno kvalitetnija od meksičkih i hrvatskih glumaca....
Možda i je, al ne smijemo generalizirati :o - postoje i meksičke serije u kojima se kvalitetno glumi :mig:
Al ja fakat mislim da je besmisleno uspoređivat Meksikance i Turke, pošto Mex proizvodi telenovele, a Tur (dramske) serije, a to su potpuno dva različita pojma :kava:
Ja ne znam zašto se ovdje uopće krenulo spominjat Turke kad je tema o usporedbi meksičkih i hrvatskih sapunica, a turske nigdje ne spominju niti jednom riječi :rolleyes: :facepalm:
:rofl::rofl: :lol: To se i ja pitam, sigurno izgledaju nešto à la Bin Laden :rofl: Meni oni izgledaju ko neki teroristi :lol:
sweet ivi
28.09.2011., 00:42
To se i ja pitam, sigurno izgledaju nešto à la Bin Laden :rofl:
Meni oni izgledaju ko neki teroristi:lol:
:rofl: :lol:
E to sam baš htjela napisati :top: :s
Ugl, izgledaju nešto tipa ovo -> :usama: :clint:
Al fakat, meni ti Turci izgledaju tak strašno da ih se bojim :horor:
Lana Dea
28.09.2011., 11:56
:
Meni su Turci zgodni, a i mnogim ženama. Malo si pročitaj topice o turskim glumcima pa ćeš vidjeti...
Eto, meni se sviđaju Turci, a s druge strane mi ni malo nisu privlačni nabildani šminkerčići tipa William Levy i slični njemu. Sorry, ali svatko ima svoj ukus.
Turski glumci i glumice djeluju prirodno, dok mnogi meksički mogu biti reklama za estetsku kirurgiju, a najbolji primjer za to su umjetne ljepotice tipa Aylin Mujica, Elisabeth Gutierez itd.
plavusaxxxxxx
28.09.2011., 12:24
Turski glumci i glumice djeluju prirodno, dok mnogi meksički mogu biti reklama za estetsku kirurgiju, a najbolji primjer za to su umjetne ljepotice tipa Aylin Mujica, Elisabeth Gutierez itd.
da, djeluju jako prirodno, oni su jednostavno PRIRODNO RUŽNI, a da ne spominjem karizmu, koju neće imati na da odu na milijun operacija!!!:rofl:
jedostavno nema do Mexica i do zgodnih Latinosa:amen:
Ana Kondica
28.09.2011., 12:40
Bolje su hrvatske. Ove koje sad idu (Ruža i Lara) su katastrofa, ali bilo je super serija tipa Ljubav u zaleđu ili Obični ljudi... Meksičke serije ne volim zbog užasne vrlo često loše glume, blesavih zapleta, nakon prve epizode znaš kak će serija završiti... Moja sestra prati meksičke serije pa tu i tamo malo s njom pogledam koju epizodu i nikad me niti jjedna nije privukla da bih ju pratila.
No moram priznati da sam se navukla na turske serije, koje su jako dobre tematski, gluma je uvjerljiva, turski jezik mi je jako zanimljiv... dok romanske jezike ja nikako ne volim (niti jedan, čak mi se ni talijanski ne sviđa, za kojeg većina govori da je prekrasan)...
Meni se turske serije sviđaju, čak su mi bolje od latinoameričkih, a definitivno i od hrvatskih.
http://i56.tinypic.com/k0gcxw.jpg
Murat Yildirim :top:
On je meni presladak.... Micek medeni... Ja bih takvog dečka.
iPodtouch
28.09.2011., 15:14
Ak su ovi zgodni, kakvi su onda oni gadni??? :horor: :rigo:
To se i ja pitam, sigurno izgledaju nešto à la Bin Laden :rofl: Meni oni izgledaju ko neki teroristi
:rofl:
E to sam baš htjela napisati :top:
Ugl, izgledaju nešto tipa ovo -> :usama: :clint:
Al fakat, meni ti Turci izgledaju tak strašno da ih se bojim :horor:
Hahha slažem se s vama :rofl: :top:
A istina, zašto se ovdje uopće raspravlja o Turcima kada ovo uopće niti nije tema za njih.
sweet ivi
28.09.2011., 15:20
Meni su Turci zgodni, a i mnogim ženama.
Malo si pročitaj topice o turskim glumcima pa ćeš vidjeti...
Pa neka su, ali meni nisu - i zašto bi ja pobogu čitala topice o turskim glumcima ak su mi ružni i podnosim ih :confused: pa toliki mazohist bome nisam...
Eto, meni se sviđaju Turci, a s druge strane mi ni malo nisu privlačni nabildani šminkerčići tipa William Levy i slični njemu. Sorry, ali svatko ima svoj ukus.
Istina :o samo ga netko ima više, netko manje :p
da, djeluju jako prirodno, oni su jednostavno PRIRODNO RUŽNI, a da ne spominjem karizmu, koju neće imati na da odu na milijun operacija!!!
:rofl:
Slažem se s tobom kao i uvijek, draga moja plavušo :five:
jedostavno nema do Mexica i do zgodnih Latinosa
Naravno :cerek:
Murat Yildirim
On je meni presladak.... Micek medeni... Ja bih takvog dečka.
Sam si ga ti lijepo zemi :bicedobro:, meni je toliko gadan da mu ne bi dala ni da mi njivu okopava :kava: :lol:
Jay&AmberFan
28.09.2011., 15:24
Hoćemo se vratit na temu možda? Hrvatske ili meksičke sapunice. Turske se nigdje ni ne spominju.
Jay napravi novu anketu hrvatske,meksicke i turske serije :kava:
Nije lijepo da netko za nekoga govori da je ruzan,gadan itd...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.