View Full Version : Arta Vela II
Morao sam otvoriti ovu temu kao novopećeni brodovlasnik.
Vidim da dosta ljudi ne razlikuje pasare ARTA VELA I i ARTA VELA II.
ARTA VELA II nastala je doduše na bazi jedinice, ali razlika je velika i očigledna. Prve dvojke zaplovile su negdje u kolovozu 2008, ali prvi put taj brod je prikazan na sajmu nautike u Rijeci.
Moj plan je bio da zaplovim u travnju, ali ne mogu toliko izdržati pa ću čim vrijeme dozvoli na jezero u Varždinu da se malo provozam.
Ako netko ima takvo iskustvo s plovidbom na Dravi neka javi.
Farymann
05.03.2009., 21:37
ARTA VELA II nastala je doduše na bazi jedinice, ali razlika je velika i očigledna. Prve dvojke zaplovile su negdje u kolovozu 2008, ali prvi put taj brod je prikazan na sajmu nautike u Rijeci.
Moj plan je bio da zaplovim u travnju, ali ne mogu toliko izdržati pa ću čim vrijeme dozvoli na jezero u Varždinu da se malo provozam.
Ostavi se Drave i jezera,da nebi ostao bez propelera.
Pricekaj travanj je blizu,jer bi mogao cekati cjelo ljeto ostane li Yamaha u mulju.
barenboim
05.03.2009., 22:04
Jeste li već plovili po varaždinskim jezerima? Ako jeste napišite par riječi da vidim na kojoj se razini mogu uključiti. Ja sam plovio na oba, ali preporučio bih ono bliže Varaždinu.
arta mala
Farymann
05.03.2009., 22:13
Jeste li već plovili po varaždinskim jezerima? Ako jeste napišite par riječi da vidim na kojoj se razini mogu uključiti. Ja sam plovio na oba, ali preporučio bih ono bliže Varaždinu.
arta mala
A kakva se riba tamo lovi ?
Možemo li jedriti ?
Jeli treba davati koper ?
Kako se dođe do veza ?
Ako je dobro,možda neki prebaci brod iz mora bliže kući,pa mogu više vremena provoditi na brodu.
arta vela
barenboim
05.03.2009., 22:39
A kakva se riba tamo lovi ?
Možemo li jedriti ?
Jeli treba davati koper ?
Kako se dođe do veza ?
Ako je dobro,možda neki prebaci brod iz mora bliže kući,pa mogu više vremena provoditi na brodu.
arta vela
Prava morska pitanja, meni draga, ali s obzirom na doba dana moram odgovoriti telegrafski. Dakle
Riba se lovi riječna (tko bi rekao), ali sam čuo da ima somova monstruma.
Jedriti bi se moglo, ima čak i jedriličarski klub i jedna jedrilica od cca 7m, ali ja nisam vidio da netko jedri.
Koper naravno treba davati.
Ovo za produženi boravak na vodi - neznam - čuo sam da su komarci veći od lastavica.
Pozdrav
arta mala
Farymann
08.03.2009., 20:43
Prava morska pitanja, meni draga, ali s obzirom na doba dana moram odgovoriti telegrafski. Dakle
Riba se lovi riječna (tko bi rekao), ali sam čuo da ima somova monstruma.
Jedriti bi se moglo, ima čak i jedriličarski klub i jedna jedrilica od cca 7m, ali ja nisam vidio da netko jedri.
Koper naravno treba davati.
Ovo za produženi boravak na vodi - neznam - čuo sam da su komarci veći od lastavica.
Pozdrav
arta mala
Znaci može se spremiti dobar fishpaprikaš,naravno ako uloviš soma,a ako ne komaraca uvjek ima.
arta vela
barenboim
09.03.2009., 19:00
Možda će vas zanimati
Prošlog ljeta bio sam na službenom putu u Libiji u luci Bengazi. Jedno poslije podne uhvatio sam malo vremena i prošetao lukom ( lud za brodovima ). Tako šećući naišao sam na jedan brod, nevelik, ali neobičnog izgleda. Na prvi pogled reklo bi se da je vojnog porjekla, ali preuređen za neku drugu namjenu. Na boku obješen pomoćni brodić i mercury 9,9. Pogledam malo bolje kad ono ARTA VELA. Ljudi koji su se muvali po brodu su mi rekli da je brod uređivan u našem brodogradilištu Lamjana na Ugljanu, da mu je namjena oceanografska istraživanja.
Pozdrav
Arta mala
arta mala
Poštovanje!
Plovio sam na jezeru blize Varazdinu.
Slusao sam dosta prica o tom jezeru. Velika je to voda i ktome jako mutna.
Svakako bi me zanimalo malo vise o tome gdje i kako odabrati plovni put na jezeru.
Ne bih bas volio havarirati barku na prvom porinucu.
Arta ti mala
Farymann
11.03.2009., 20:01
Poštovanje!
Svakako bi me zanimalo malo vise o tome gdje i kako odabrati plovni put na jezeru.
Arta ti mala
Strpi se covjece par tjedana ,a ako se vec želiš voziti,pusti se za vikend do mora cca 2 sata vožnje.Pusti Arta Velu u more i vozi se cjeli dan.
Ako dođeš u Subotu,možeš i prespavati u brodu i kuci natrag u Nedjelju.
Mislim da ti je to puno bolje,dobar provod,a nece te koštati puno ta 2 sata vožnje.Ovo sa jezerom ja bi zaobišao ,ako na znaš nekog "starog jezerskog vuka" da ti otkrije cari jezeroplova.
Arta ti Vela
barenboim
12.03.2009., 06:16
Poštovanje!
Arta ti mala
Vjerujem da ste plovili po jezeru s gumenjakom i tu nije bilo problema. Gledao sam ribiče s onim čamcima s ravnim dnom kako plove po čitavom jezeru. Međutim za ozbiljniju plovidbu trebe biti oprezan. Mislim da s Arta velom koja ima gaz 40-45 cm morate znati gdje možete ploviti, a gdje je preplitko. Za probnu vožnju mogu vam dati nekoliko savjeta jer sam jezero vidio dok u njemu nije bilo vode. Jednom godišnje jezero se prazni zbog čišćenja brane i prilika je da se vidi kakvo je dno. Svima koji misle tu češće ploviti preporučam da si to pogledaju. Ima strahovito opasnih mjesta gdje je jako plitko i gdje iz dna vire panjevi. Kad u jezeru nema vode vidi se tok rijeke Drave i to bi trebalo zapamtiti i pokušati kasnije ploviti, a da vam je ispod Drava. Tu je dubina 1,5-7 metara i tu možete ploviti i s većim brodom. Vjerujem da ste koristili betonski navoz kod restorana (odlično je napravljen). Kada tu spustite brod spustili ste ga zapravo u Dravu. Drava teće prema brani paralelno s betoniranim nasipom dobra 3 km, a onda skreće desno prema sredini jezera. Probajte držati koridor 70-120 m od nasipa i neće biti problema.
Sretno.
Javite se da čujemo kako je bilo.
Servis za ravnanje propelera ne postoji. Najbolje je kupiti novi. Govorim iz iskustva.
Arta mala
barenboim
12.03.2009., 06:24
Strpi se covjece par tjedana ,a ako se vec želiš voziti,pusti se za vikend do mora cca 2 sata vožnje.Pusti Arta Velu u more i vozi se cjeli dan.
Ako dođeš u Subotu,možeš i prespavati u brodu i kuci natrag u Nedjelju.
Mislim da ti je to puno bolje,dobar provod,a nece te koštati puno ta 2 sata vožnje.Ovo sa jezerom ja bi zaobišao ,ako na znaš nekog "starog jezerskog vuka" da ti otkrije cari jezeroplova.
Arta ti Vela
Kolega Farymann,
lako je čovjeku reć da se strpi. Treba biti u njegovoj koži. Kod kuće novi brod, novi motor, pa ti vidi. Strašan je to pritisak.
Ja mislim da on to pod hitno mora probati. K vragu, nisu ni ti propeleri danas tako skupi. Naručiš i za tri dana dođe iz Slovenije.
Pozdrav Arta mala
Servis za ravnanje propelera ne postoji. Najbolje je kupiti novi. Govorim iz iskustva.
Postoji, i jako je dobar: http://www.propelo.hr/
barenboim
13.03.2009., 19:03
Postoji, i jako je dobar: http://www.propelo.hr/
Zahvaljujem,
Mislili smo da je možda bolje da Kirnja nezna za servis propelera, ali sad što je tu je.
Inace ima jedan dobar i u Zadru.
Arta mala
Zahvaljujem,
Mislili smo da je možda bolje da Kirnja nezna za servis propelera, ali sad što je tu je.
Inace ima jedan dobar i u Zadru.
Arta mala
Ovaj je puno bolji. Zadarski može pomoći oko nekih manjih oštećenja, ali za bilo koji ozbiljniji popravak ili podešavanje koraka propele ipak treba slati u Viškovo.
Farymann
15.03.2009., 22:14
Kolega Farymann,
lako je čovjeku reć da se strpi. Treba biti u njegovoj koži. Kod kuće novi brod, novi motor, pa ti vidi. Strašan je to pritisak.
Ja mislim da on to pod hitno mora probati. K vragu, nisu ni ti propeleri danas tako skupi. Naručiš i za tri dana dođe iz Slovenije.
Pozdrav Arta mala
Strpljen spašen.
Kao što se vidi propeler nije problem riješiti,pa udri !
Nego gdje ce se Kirnja uputiti u slatke ili slane vode?
Pozdrav Arta vela
Farymann
29.03.2009., 22:54
Sigurno je Kirnja zaspao u NOVOJ ARTA VELI II,pa sada plovi u snovima !:zzz:
Arta mu Vela !
U subotu mi barba Sykora i njegov sin isporucili barku ARTA VELA II sa Yamahom 20 KS (daljinske komande i volan). :D
Bila je juzina pa sam odmah isplovio na more da vidim kako plovi u ne bas idealnim uvjetima i ja se jos uvijek ne mogu nacuditi kako je ta barka dobro napravljena i kako drzi more!!! Ljudi su si stvarno dali truda i napravili odlican brod koji odlicno drzi pravac neovisno o vjetru i valovima, ne gubi na brzini kad ide u val, val se od visoke prove odbija dovoljno daleko da ne prska unutra i s ovom yamahicom na pol gasa ide ko zmaj!
Pored toga mislim da je isto tako jako dobra organizacija i iskoristivost prostora i u kokpitu i u kabini, a detalje i zavrsnu obradu ne treba ni komentirati jer je daleko najbolja od ostalih u istoj klasi koje sam vidio na sajmu...
Sve u svemu, ja prezadovoljan :rofl::s
Naravno, odmah sam probao i panulat i krstio barku sa sporkicom od lignji :lol:
čestitke na brodu i mirno more!:top:
yamaha je (pretpostavljam) 4t?
čestitke na brodu i mirno more!:top:
yamaha je (pretpostavljam) 4t?
da, 4t, 20 KS, s dugom nogom, ide odlicno!! neznam jos koliko trosi, to ce vrijeme pokazati. i da, jako je tih :)
pogledaj kako vozi na pola gasa:
http://www.youtube.com/watch?v=LSjSYbsa7d0
imam isti takav motor, samo "ručnu" verziju. zadovoljan sam, da ne kažem oduševljen. prije sam također imao (obiteljsku) yamahu punih 25 godina i nikad (baš nikad) kvara.
naravno logično je da stoga ostao vjeran yamahi, a osim toga, dizajnerski mi je doista najljepša u klasi "portabl" 20ki.
imao priliku usporediti ju s hondom bf20 na jednakim barkama, yamaha mi čak djeluje živahnije, iako sam možda samo subjektivan.:)
da ne pretjerujem više s ot, reći ću još da mi u prosjeku troši 4l, možda koji dl više.
morski vukovi
16.02.2010., 14:59
Neznam tko Vas je informirao ali navedena firma sa Viškova (propelo d.o.o.) vrši popravke i jače oštečenih propelera i iz duge suradnje govorim da to odlično rade!!!!!!!!!!!!!!!!!
MIRNO MORE KAPETANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.