PDA

View Full Version : puknuće slijepog crijeva, akutni abdomen


misko85
12.03.2009., 14:12
Molim sve koji imaju iskustva sa operacijom slijepog crijeva i one koji o tome nešto znaju da mi napišu koju riječ:ne zna: Prije mjesec i po dana imao sam bolove u leđima, povraćanje(jednu noć) i visoku temperaturu. Svi simpotomi koji bi upućivali na apendicitis bili su negativni. Ni rektalna temp nije bila više od 0,5 viša a ostali znakovi također negativni.Onda me nakon 7 dana urolog komu sam se javio poslao na kirurgiju i nakon UZV-a bio sam operiran isti dan. 5 dana nazogastrične sonde, rez posred trbuha cca 20 šavi, 3 drena(uz apendicitis bilo je i još 1 apces),ur. katerer. Bio sam 20 dana u bolnici i nakon 1-2 dana dobio stolicu:top:No, od onda stolicu imam dnevno i po 4-5 puta. U međuvremenu bio sam na 2 kontrole kod kirurga i neki dan kod gastrenterologa. Isto tako imam čestu bol u području rektuma nakon šetnje.Nisu mi o tome ništa posebno rekli. Inače, gastroenterolog mi je rekao da se ne oporavljam baš dobro(malo sam bijel izelen u licu) i stavio me na normalnu prehranu(imao sam i tvrdu stolicu i sluz u stolici). Isto tako čim mi se malo napuni mjehur moram ići na WC. Bio sam kod urologa nakon operacije i sve je OK.
E sad treba naglasiti da sam ja priličan nervčik,zbog svega se zabrinjavam i nerviram:eek:
Ima li tko kakva iskustva sa time?
Treba reći i da sam u bolnici pobrao i upalu pluća ali je valjda sve OK sada. Fakat su se u bolnici brinuli za mene ali nikad nitko DA ODVOJI MALO VREMENA I OBJASNI MI MALO POBLIŽE. Kužim da nemaju vremena ali ....hmm, barem da napišu neki FAQ, i sl.:rolleyes:

trebor
12.03.2009., 17:49
Drži se savjeta i uputa kirurga. Urologa i gastroenterologa mirne duše zaobiđi i kloni se njihovih savjeta jer te samo mogu zaplašiti.
7 dana neprepoznatog apendicitisa prilična je blamaža....Odkud si uopće završio kod urologa?
Ne kaže se uzalud da je apendiks "majmun u stomaku"....odnosno relativno česte su atipične slike apendicitisa na kojeg se mora misliti dočim pregledima se ne nalazi očitog razloga stanju.
Uzdužni rez i dva-tri drena govore da je osim apendicitisa nazočan bio i veći ili manji ( lokalizirani ) peritonitis odnosno da si bio fest bolestan.
Čini mi se da se ne moraš previše uzrujavati zbog učestalijih stolica i bolova u području rektuma. Ipak si bio prilično narušenog stanja + sasvim sigurno si dobivao i makar 2-3 antibiotika pa sve to ipak može imati za reperkusiju ove tvoje simptome.
Jasno, ovo je samo dojam i pravi savjet pokušaj dobiti kod kirurga...I nemoj se previše brinuti...Ipak si na kraju dobro prošao...

misko85
12.03.2009., 19:33
Vidim da se kužiš, ti si kirurg?:top: Je, dobivao sam 2 ili čak 3 antibiotika parenteralno i poslije 10 dana Klavocin tbl.Na akutni prostatitis sam ja pomislio a moja dr. opće je potvrdila. Najgore je kad netko ide sam sebi postavljati dg. Bio sam toliko blesav da nisam niti otišao napraviti krvnu sliku. Čak nisam imao ni problema sa uriniranjem:rolleyes:
Inače, imam još jedan problem a to je što mi je djete bolesno, (izoliran B-hemolitički strepoc. tip A iz nazoph.) a ja prilično loše sa imunitetom...hmm.,neznam da li oni silni antibiotici djeluju na ovaj strepoc.:ne zna:...i dal sam još pod utjecajem antibiotika..zadnji uzeo prije 15 dana.
Je, svi mi kažu da sam dobro prošao:)
Inače, neznam jel OK što prelazim na normalnu prehranu?Radim to postepeno a počeo sam uzimati i polivitaminski sirup (za djecu ali i za starije). Trudim se šetati svaki dan 20-tak minuta...i neznam što još mogu?

trebor
13.03.2009., 17:49
Nastoj živjeti što normalnije i hraniti se što normalnije. Skoro sam siguran da su proljevi posljedica antibiotske terapije i to će proći čim počneš normalnije hraniti. Kojekakvi sirupi uglavnom služe za trošenje love te osim placeba ni nemaju neki benefit.
Antibiotici od prije 15 dana naravno ne djeluju više al nemoj se zamarati s pitanjima imuniteta i sličnim stvarima. Baš gledaj da ti se dijete ne nakašlje u lice i slično i ne vjerujem da će ti štogod biti...I da, nisam kirurg...

misko85
15.03.2009., 18:30
:eek:Nastoj živjeti što normalnije i hraniti se što normalnije. Skoro sam siguran da su proljevi posljedica antibiotske terapije i to će proći čim počneš normalnije hraniti. Kojekakvi sirupi uglavnom služe za trošenje love te osim placeba ni nemaju neki benefit.
Antibiotici od prije 15 dana naravno ne djeluju više al nemoj se zamarati s pitanjima imuniteta i sličnim stvarima. Baš gledaj da ti se dijete ne nakašlje u lice i slično i ne vjerujem da će ti štogod biti...I da, nisam kirurg...

Hvala ti puno na odgovoru, baš me smirilo:s. Inače, nemam proljeve, stolice su formirane samo ih imam 4-5 dnevno. Kad to zbavim bol popusti a onda nakon nekog vremena opet. I često mokrenje. Bio kod urologa,prostata OK, urinokultura OK, no, još od bolnice imam nesanicu pa svakih sat i pol mokrim. Ako spavam ne budim se zbog mokrenja. No, imam nesanicu još od operacije.
Multivitaminski sirup mi je od malog, kupili a ne dajemo mu pa sam ja počeo piti. Za starije 15 ml. Uzmem kad već ima doma:D:p...Spavam sa malim u istom krevetu:ne zna:Planiram ovaj tjedan pitat kirurga jer da uzmem antibiotike ili da čekam eventualne simptome :( ,A kaj si po specijalizaciji, ak smijem pitati?

trebor
16.03.2009., 08:18
A kaj si po specijalizaciji, ak smijem pitati?
....:D.....moderator....