PDA

View Full Version : HELP(Zbunjena oko tehnike)

Sony_Girl
24.03.2004., 23:25
Imam par pitanja za Vas, a s obzirom da sam zesnko i da sam u tehnici tupava, molim Vas da mi pomognete. Ja cu Vam reci sto mi treba, a vi sugerirajte:
1. Koja je razlika izmedju digitalne i analogne kamere? Znam osnovnu razliku, ali nije mi jasna bitna razlika?
2. Koja je razlika izmedju Sony DCV-TRV250 i DCV-TRV255E kamere?
3. Zasto je ova druga jeftinija?
4. Imaju li obje daljinski i ide li s tim i USB i sve to skupa?
5. Da li se moze s digitalke prebacivati snimka u komp ili je pohranjeno samo an kazeti?
6. Moze li se sa digitalkom slikati?

Drugo pitanje je sto se kompjutera tice:
Dakle ja bih htjela komp s przilicom, da bude brz, ali ne zadnji krik jer nemam toliko love i dijelila bih Hard na 3 particije. Usput koja je razlika i sto je bolje AMD ili Intel?
Pomozite mi napraviti konfiguraciju molim Vas, hvala! I otprilike recite cijenu ili neki jefitni ducan osim HG spota. Ja koliko sam svrljala po ducanima, trebalo bi mi przilica, 80GB HDD, od 2Ghz procesor nadalje i to je ustvari to sto ja znam. Hvala Vam.

Trece pitanje se odnosi na DVD i zvucnike. Je li bolje uzeti kucno kino ili DVD a zvucnike posebno? Nis mi nije jasno ko kome placa tu. Reciver sa koliko izlaza pa onda, zvucnici za glazbu jer zelim imati CD player i DVD na Tvu. Help????
Zbunjena
Hvala

slafko
25.03.2004., 08:00
Sony_Girl kaže:
Usput koja je razlika i sto je bolje AMD ili Intel?upozorenje svim flejmerima: ne kačite se za ovo ili oko ove tematike. hvala.
Sony_Girl kaže:
Trece pitanje se odnosi na DVD i zvucnike. Je li bolje uzeti kucno kino ili DVD a zvucnike posebno? odhebi "kućno kino". kupi si dobre zvučnike i projektor. nema tog "kućnog kina" koje se može nosit s projektorom. opališ film na zid i imaš pravo kućno kino, a ne ove gluposti koje su prodavanje muda pod bubrege.

Thurgood
25.03.2004., 08:58
1. baš ta osnovna razlika je bitna razlika - metoda zapisa, rezolucija, digitalija je budućnost :top:
2. pojma nemam. obadvije su Digital8 kamere, jeftinija nešto slabije opremljena, ali što fali - pitaj u trgovini, pogledaj specifikacije
3. jer nešto fali. tko zna što :rolleyes:
4. imaju, je, ide USB, digitalno!
5. tome i služi USB priključak. između ostalog
6. mislim da Digital8 ne može...

nije li bolje koncentrirati se na DV kamere? ipak je to novija tehnologija, veća kvaliteta snimki, veća rezolucija, veće mogućnnosti uključujući fotkanje?

ako misliš spajati kameru na komp i raditi nešto iz tih filmova, a nemaš love na razbacivanje, preporučujem AMD. jedan Barton 2500, 512 DDR, dobar HDD i dobra ploča, snimač... imaš sve zajedno sa monitorom i za manje od 5000 kn ili tu negdje

kućno kino :rolleyes:
pod tim pojmom vjerojatno misliš na sve-u-jednom komplet. ja ga osobno ne bih imao, ali ukusi i prohtjevi su različiti. ako misliš ići na takvu (jeftiniju) varijantu uzmi barem neku firmu... sony recimo, DAV-SC5 ne zvuči loše :top:

ali - gdje je tu "kućno kino" bez grande telkača ili projektora? trgovci :flop: slafko :top:

Kukichiyo
25.03.2004., 10:54
Za kamere si pogledaj

http://www.ve-mil.hr/opis.asp?sifra=7952
i
http://www.ve-mil.hr/opis.asp?sifra=7877.

Cijene su umjerene i obje su digitalne. Takodjer obje imaju USB i firewire (i-link) izlaze pa lako prebacis filmove na komp. Stvarno nema smisla kupovati Digital8 vise.

Za komp Barton + 512 Mb ram - 120 Gb disk mi se cini trenutno kao best buy.

Od pojma kucno kino mi se sere. Ako zelim pogledati film s gustom odem u kino. Po meni ako imas pristojnu stereo tv, kupi samo DVD.

Sony_Girl
25.03.2004., 17:43
OK, prvo me sad zanima uz Bartona-516 i 120GB na sto jos moram paziti ili mi u ducanu sloze komp onda po zelji a da bude umjerene cijene?

I drugo, sto nije trv50 ili trv55E bolja digitalna kamera od ovih trv19 i trv22? Koliko mi se cini ove dvije nemaju reflektor, ali molim. Ja sam stvarno neuka u tehnici... sto se moze - glupo zensko, ali trudim se... ,o)

Thurgood
26.03.2004., 08:43
jel se ti to povodiš za brojevima u oznakama modela? :D
to su 2 različite tehnologije kamere, teško usporedivo. Digital8 je pregazilo vrijeme, DV je sad standard u kućnom videu :top:

OK, prvo me sad zanima uz Bartona-516 i 120GB na sto jos moram paziti ili mi u ducanu sloze komp onda po zelji a da bude umjerene cijene?

koliko vidim iskustva drugih - otići u dućan i kupiti komp je velik rizik, zbog "poštenja" naših trgovaca i servisera. čast iznimkama, naravno :top: , ali preporučio bih ti da to rješavaš s nekim prijateljem ili poznanikom kojem možeš barem koliko-toliko vjerovati. mi se ovdje svi možemo razbacivati sa konfiguracijama ili preporukama, ali ti nećeš znati što ti je trgovac uvalio u zapečaćenu kantu, nažalost. još ako si i plavuša.... :mig:

alfred stokes
28.03.2004., 12:42
Kukichiyo kaže:
.....Od pojma kucno kino mi se sere. Ako zelim pogledati film s gustom odem u kino......

A zašto imaš probavnih problema zbog tog pojma :confused:

Ako se ima dosta para, može se doma napravit jako dobar kućni kino, pogotovo ako se ubode projektor koji je najveći izdatak.
Npr u Rijeci ima jedno pošteno kino. Neš ti izbora. Možeš jedanput na 2 mjeseca pogledat nešto.
Kad je bio LOT3 3 vrtili su ga više od mjesec dana valjda :mad:

A šta je sa starim filmovima u kinu?????

Thurgood
28.03.2004., 13:26
alfred stokes kaže:
A zašto imaš probavnih problema zbog tog pojma :confused:

ja ih imam jer se "kućnim kinom" općenito smatra škart od ozvučenja. sve u jednom mini kompleti. za 1000 kn. kad nam naciju tehnički odgajaju lopovi od trgovaca :flop:

alfred stokes
28.03.2004., 21:38
To stoji, ali pravi kućni kino je jaaaaako dobra stvar
:cerek:

Još mi projektor fali :zubo: , al čekam dobitak na lottu

Pojam kućnog kina sam po sebi nije loš ni najmanje, a zbog trgovaca bi se mnogi pojmovi mogli zamrzit :mad:

Thurgood
28.03.2004., 23:20
alfred stokes kaže:
To stoji, ali pravi kućni kino je jaaaaako dobra stvar
:cerek:

istina :top:

MEP
28.03.2004., 23:25
Ja sam uzea kućno kino:D
Sony Dav-Sa30 ( 2999 kn)i čini mi se da nisam pogriješija:D

FJBG
Mr.Ex.President:D