PDA

View Full Version : Oko sokolovo Forum.hr-a; Beusan, sakrij se

stranice : [1] 2

Veko32
23.03.2009., 10:02
Nadalje, o suđenju treba pisati, ali onda u sklopu suđenja. To znači; ne vrtiti se u krug ako smo već neke sudačke odluke apsolvirali i kad se većina i jedne i druge strane složila. Onih koji se neće složiti nego će nastaviti provocirati na njih ne možete utjecati, ali zato su tu moderatori. Ignorirajte ih i prepustite nama.

Ako želite raspravljati baš o kvaliteti suđenja, otvorite topik, arugmentiran, konstruktivan i opušten i onda ćemo se tamo prisjećati svih pogrešnik odluka kroz sezonu. Ovdje ne.

Eto potaknut ovim, otvaram novi topic u kojem ćemo raspravljat o kvaliteti suđenja u HNL-u i sudačkim greškama. Argumentirano. Nećemo lupetat bezveze, nego ono, neka bude normalna rasprava. Bez Sanadera, Tuđmana, Tita i ostalih stvari nevezanih za nogomet.

Nećemo iz HNL topica skroz maknuti suđenje i sudačke greške
te rasprave o njima, ali kad se počne vrtiti u krug postovi će se prebaciti ovdje. Smiješno bi bilo micati kompletno sve postove o suđenju i prebacivati ih ovdje, ispalo bi da suci ne griješe.

A kako je vani trend, tako i kod nas. Suci su katastrofa. Moje osobno mišljenje je da nisu namještaljke u igri već greške, a lakše je pogriješit u korist velikog kluba, pogotovo kod nas kad se zna tko je na čelu kojeg kluba. Suci su pod pritiskom i naravno da griješe.

Ovak neka pravila koja će se kartonirat i smatrat trollanjem
Povezivanje nogometa sa politikom (Znači Tuđman, Sanader, Tito, Canjuga nemaju mjesta u ovoj temi i neće se tolerirati).
Topic je dosta "riskantan" tako da će se moderirati strože da nebi nastao totalni pičvajz.

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41805000/jpg/_41805840_referee416.jpg

Eto, navalite :D

i(ST)ok
23.03.2009., 10:05
svi znamo da je centar medijske moci u zagrebu, osin slobodne dalmacije hajduka se sustavno napada...jutarnji...vecernji...sn...
su dinamova glasila i naravno da je panika svoje napravila....pa tako ispada da su svi penali za hajduk pali s neba...
iako ako anliziramo snimke dolazimo do zakljucka da je svaki ispravno dosuđen...ka i onaj sinoć..vidilo se s istoka lipo...
gledajuci dinamo-osijek...meni se također parilo da sudac vuce svaki faul za dinamo..jebiga možda san subjektivan..
prošlo ste kolo dali 1 gol iz ofsajda od 3 metra...nama nije suđen penal u vk i šta sad???
niko nan nije kriv šta nismo dali svoje šanse ka i vi svoje jućer...

ima još pure do kraja...

i(ST)ok
23.03.2009., 10:07
la movila croata...

nek se stavljaju dokazi..slike..snimke...itd..kakvi-takvi argumetni...

vruce su glave i masu nas je subjektivno...

Veko32
23.03.2009., 10:32
Ono kaj me playlife pitao da li je bio penal. Može se suditi. Makar onda možeš po utakmici dosuditi 5-6 penala komotno.

Ovak, ja ga nebi svirao. Nije bio ne znam kakav kontakt(iako je postojao), Ibričić je mogao komotno ostat na nogama.

Odlučio je teatralno past i jebiga, sudac je svirao. Kontakta je bilo, ali Ibričić se pokazao lukaviji. Neki igrači bi ostali na nogama i od penala ni p, ovak je uspio nadmudriti suca i to je to, zaradio je gol.

Nema neke filozofije. Nije u duhu fair playa, ali kontakta je bilo.

Da nije sudio puno manje buke bi bilo nego ovak, al to je iz razloga, što Hajduku se ove godine sudi dosta penala(8 mislim) i imaju dost sudačkih odluka koje im idu u korist. Tako da se ovo tretira kao "jedna u nizu" i zato nastaje problem.

Evo slika kontakta
http://sportal.vecernji.hr/system/galleries/pics/090322/hajduk3.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=pHWQwpN3hcg

zvonzi
23.03.2009., 10:54
svaka čast na ideji za topic. samo, jesi siguran da ima ekipe koja je spremna objektivno o tome raspravljati?
šta se tiče penala, u potpunosti se slažem s tobom. onakav penal se može i nemora suditi.

nerazzurri
23.03.2009., 11:02
Ono kaj me playlife pitao da li je bio penal. Može se suditi. Makar onda možeš po utakmici dosuditi 5-6 penala komotno.

Nije istina. Pokušaj pronaći negdje da za sličan kontakt nije suđen penal/prekršaj. Kada to napraviš ja ću ti izbaciti par gdje je i za manje od ovoga suđen penal.
Sve opet ovisi o kriteriju suca koji je on dobro dao do znanja nakon što je sudio 30ak prekršaja u prvom poluvremenu (samo što je previđao očite rukometne poteze što s Hajdukove, što sa Zagrebove strane).

O ovoj određenoj situaciji.
Na centru ili bilo gdje drugdje po terenu ruke na leđima protivnika kad je on okrenut leđima su automatski prekršaj, pogotovo u skoku. Sad razmišljaj o tome i pogledaj penal. Oba igrača su u skoku s tim da je Hajdukov igrač ispred Zagrebovog i očito je da prvi dolazi do lopte. Zagrebov igrač skače prema njemu, tj. gotovo se zalijeće u njega s obe poluispružene ruke na leđima, uopće ne gleda loptu znači cilj mu je samo omesti Hajdukovog igrača u skoku.
Po meni, ako ovo nije penal onda ne znam kakvo guranje u 16ercu se može okarakterizirati kao penal.

Edit: jel možeš prebaciti onaj gif s HNL-a vamo. Izbrisan je sinoć, a dobro se sve vidi.

Antimon2
23.03.2009., 11:20

Ovak, ja ga nebi svirao. Nije bio ne znam kakav kontakt(iako je postojao), Ibričić je mogao komotno ostat na nogama.

Odlučio je teatralno past i jebiga, sudac je svirao. Kontakta je bilo, ali Ibričić se pokazao lukaviji. Neki igrači bi ostali na nogama i od penala ni p, ovak je uspio nadmudriti suca i to je to, zaradio je gol.

Nema neke filozofije. Nije u duhu fair playa, ali kontakta je bilo.

Da nije sudio puno manje buke bi bilo nego ovak, al to je iz razloga, što Hajduku se ove godine sudi dosta penala(8 mislim) i imaju dost sudačkih odluka koje im idu u korist. Tako da se ovo tretira kao "jedna u nizu" i zato nastaje problem.

Evo slika kontakta
http://sportal.vecernji.hr/system/galleries/pics/090322/hajduk3.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=pHWQwpN3hcg

Penal je u kategoriji 'Slobodna sudačka procjena'. Nitko osim njih dvojice ne zna kolikom je jačinom crveni gurnuo bijelog. :top: Bosančerosu za teatralnost.

Zagrebu ga vjerojatno ne bi sudio ali isto stvar bi bila i da se igralo u Maksimiru. Nikad to ne bi sudili kontra Dinama. Dakle, klasika HNL-a.

Veko32
23.03.2009., 11:22
Zagrebu ga vjerojatno ne bi sudio ali isto stvar bi bila i da se igralo u Maksimiru. Nikad to ne bi sudili kontra Dinama. Dakle, klasika HNL-a.

S obzirom na broj odluka na štetu Dinama, sumnjam da bi se to ove sezone sviralo za Dinamo. Ne žalim se, samo sam primjetio.

Svejedno, mislim da će Dinamo usprkos tome biti prvak. Hajduk mi ne briljira, tako da mislim da će ipak naslov ostat doma.

barhan
23.03.2009., 11:24
slažem se s nerom. jutros sam pogledao snimku incidenta i ovo bih osobno (da sam sudac) svirao.
zagrebaš nema apsolutno nikakvu šansu doći do lopte, a ni namjeru (iako je postavio glavu da ga možda lopta pogodi, on niti ne gleda gdje je).
dodajmo da je u skoku potrebna puno manja sila da te netko 'izbije', osobito u lopaticama/ramenima.

dakle, suma sumarum, imamo zagrebaša koji se u skoku s leđa zaleće u ibričića bez namjere i šanse da dođe do lopte, koju ovaj štopa.
isto, argument da takvih startova ima 5-6 po utakmici mi ne drži, jer se ovo po meni ne bi smjelo dopuštati, pa ako se krene suditi, možda to igrači prestanu radit (kao klizeći s leđa svojedobno).
tome bih dodao i nešto što mnogi suci često ne sude, a meni strašno ide na živce - zaletavanje s leđa tijelom u igrača koji štopa loptu na tlu. to ubija mogućnost ostvarivanja tečne igre.

jägermeister
23.03.2009., 11:24
doktrina je jasna i cista ko suza...jos uz to neke kladionice vise ne nude penal i gol 45+ kad igra hajduk....

Silvercat
23.03.2009., 11:27
Mogao ga je svirati, a i nije morao...:ne zna:

Naravno da je ibričić svojim teatralnim padom pomogao da se lakše odluči fućkati...:D

Ovaj Zagrebov debil je vrhunski moron kad na čovjeka koji prima loptu leđima okrenut golu i ne može s njom apsolutno ništa ide rukama...:ne zna:...uglavnom, velika glupost Zagrebovog obrambenog igrača što je u jedoj tako benignoj situaciji dao povoda da uopće dođe do situacije za penal...:kava:

EDIT:

nije ono čist ko suza, ali sam više da jest nego da nije...:ne zna:

zvonzi
ako ga je gurnuo s leđa prilikom skoka, prekršaj je očit. a hoće li suditi penal za to ili ne, ovisi od suca do suca.

Chiro23
Recimo ovako: obrambeni igrač je opravdano kažnjen zbog gluposti.Zašto uopće pomišlja gurati(koliko jako ga je gurnuo je manje bitno,bitna je namjera) u skoku leđima okrenutog i za gol potpuno neopasnog protivnika u šesnaestercu?

Teatralnost Ibričića je na razini HNK,ali,Bože moj,i to je dio igre,nadmudri protivnika i suca.

Sučeva odluka da svira,slobodna sudačka procjena.Diglo bi se jednako ovoliko prašine i da ga nije dosudio.

Edit:Silvercat,jeboga.:D

Antimon2
23.03.2009., 11:29
S obzirom na broj odluka na štetu Dinama, sumnjam da bi se to ove sezone sviralo za Dinamo. Ne žalim se, samo sam primjetio.

Ne bi stavio ruku u vatru za to :kava:

Svejedno, mislim da će Dinamo usprkos tome biti prvak. Hajduk mi ne briljira, tako da mislim da će ipak naslov ostat doma.

Mislim da neće, a i nema smisla da ostane. Što će vam naslov kad će ga slaviti 1000 ljudi. Bolje da ode u Split, nek se ljudi vesele.

Veko32
23.03.2009., 11:33
Mislim da neće, a i nema smisla da ostane. Što će vam naslov kad će ga slaviti 1000 ljudi. Bolje da ode u Split, nek se ljudi vesele.
Ne osvaja se naslov na tribini nego, nadam se, na terenu. Al dobro, tema su sudačke greške. Ajmo u tom smjeru. Ove godine ste na tribini bolji.

Busola29
23.03.2009., 11:35
la movila croata...

nek se stavljaju dokazi..slike..snimke...itd..kakvi-takvi argumetni...

vruce su glave i masu nas je subjektivno...

Jedanaesterac nije bio ... Inače ja sam za pravljenje 1 lige od 4 kluba ... i to Dinamo i Hajduk + Zadar i Inter... i jedan derbi pa onda jedna namještena utakmica (Zadar - Hajduk ili Inter - Dinamo...) te jedna utakmica na nož... sa malim protivnikom ...(npr Zadar - Dinamo ili Inter - Hajduk...) NEma ispadanja prva dva mjesta vode u Europe a ta se zna koja su ... Isto tako u kupu Dinamo i Hajduk ulaze u završnoj fazi natjecanja tj polufinale da se jadni igrači koji igraju europske utakmice ne umore protiv nekih tamo " seljačkih" klubova...
Svi drugi klubovi neka budu u drugoj ligi...(pa i moja Cibalia...) šta oni tu samo smetaju...

Da te pitam nešta isto tako nije bio faul na igraču Cibalie kada je Hajduk zabio gol u Vinkovcima ili ofsajd kada je Dinamo zabio prvi gol Šibeniku... Pričaš gluposti i neistine i spominješ argumente ko Sanader , argument ti je slika ako je ono jedanaesterac onda sam ja loš poznavaoc nogometa...

Busola29
23.03.2009., 11:35
Recimo ovako: obrambeni igrač je opravdano kažnjen zbog gluposti.Zašto uopće pomišlja gurati(koliko jako ga je gurnuo je manje bitno,bitna je namjera) u skoku leđima okrenutog i za gol potpuno neopasnog protivnika u šesnaestercu?

Teatralnost Ibričića je na razini HNK,ali,Bože moj,i to je dio igre,nadmudri protivnika i suca.

Sučeva odluka da svira,slobodna sudačka procjena.Diglo bi se jednako ovoliko prašine i da ga nije dosudio.

Slobodno sudačko uvjerenje...:rofl:

Silvercat
23.03.2009., 11:38

Lako je prepisati tuđe postove...:kava:

Prijavljen si zbog prepisivanja...:kava:

Moderatori gdje ste...:kava:

:rozi::rofl:

Busola29
23.03.2009., 11:40
Eto potaknut ovim, otvaram novi topic u kojem ćemo raspravljat o kvaliteti suđenja u HNL-u i sudačkim greškama. Argumentirano. Nećemo lupetat bezveze, nego ono, neka bude normalna rasprava. Bez Sanadera, Tuđmana, Tita i ostalih stvari nevezanih za nogomet.

Nećemo iz HNL topica skroz maknuti suđenje i sudačke greške
te rasprave o njima, ali kad se počne vrtiti u krug postovi će se prebaciti ovdje. Smiješno bi bilo micati kompletno sve postove o suđenju i prebacivati ih ovdje, ispalo bi da suci ne griješe.

A kako je vani trend, tako i kod nas. Suci su katastrofa. Moje osobno mišljenje je da nisu namještaljke u igri već greške, a lakše je pogriješit u korist velikog kluba, pogotovo kod nas kad se zna tko je na čelu kojeg kluba. Suci su pod pritiskom i naravno da griješe.

Ovak neka pravila koja će se kartonirat i smatrat trollanjem
Povezivanje nogometa sa politikom (Znači Tuđman, Sanader, Tito, Canjuga nemaju mjesta u ovoj temi i neće se tolerirati).
Topic je dosta "riskantan" tako da će se moderirati strože da nebi nastao totalni pičvajz.

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41805000/jpg/_41805840_referee416.jpg

Eto, navalite :D

Nažalost naš nogomet ne može pobjeći od politike to je nemoguće danas...:flop:

nevolja
23.03.2009., 11:43
Jedanaesterac nije bio ... Inače ja sam za pravljenje 1 lige od 4 kluba ... i to Dinamo i Hajduk + Zadar i Inter... i jedan derbi pa onda jedna namještena utakmica (Zadar - Hajduk ili Inter - Dinamo...) te jedna utakmica na nož... sa malim protivnikom ...(npr Zadar - Dinamo ili Inter - Hajduk...) NEma ispadanja prva dva mjesta vode u Europe a ta se zna koja su ... Isto tako u kupu Dinamo i Hajduk ulaze u završnoj fazi natjecanja tj polufinale da se jadni igrači koji igraju europske utakmice ne umore protiv nekih tamo " seljačkih" klubova...
Svi drugi klubovi neka budu u drugoj ligi...(pa i moja Cibalia...) šta oni tu samo smetaju...

Da te pitam nešta isto tako nije bio faul na igraču Cibalie kada je Hajduk zabio gol u Vinkovcima ili ofsajd kada je Dinamo zabio prvi gol Šibeniku... Pričaš gluposti i neistine i spominješ argumente ko Sanader , argument ti je slika ako je ono jedanaesterac onda sam ja loš poznavaoc nogometa...
los si poznavaoc nogometa:mig:

nerazzurri
23.03.2009., 11:46
argument ti je slika ako je ono jedanaesterac onda sam ja loš poznavaoc nogometa...

:top:
Argument je slika, snimka, vid...
Gle, ovako. Ruke na leđima igrača u skoku su izvan 16erca 100% prekršaj (ovo ponavljam po tko zna koji put). U 16ercu ruke na leđima čine 90% penala, dovoljno ti je samo malo odgurivanje ili zalet prema naprijed da te gurne preko još tih 10%.
Ruke nemaju što raditi na leđima protivničkog igrača u skoku. Mislim da je to elementarna stvar što se nogometnih pravila tiče. Što možeš napraviti s rukama u takvoj situaciji osim prekršaja? U nogometu je dozvoljen samo duel tijelom. Već sama prednost koju stvaraš stvarenjem prostora između sebe i protivničkog igrača rukama je dovoljna za prekršaj.
Ako si ikad igrao utamkicu velikog nogometa znaš o čemu govorim.

Upit za one koji govore da nije penal. Kakav je kontakt trebao biti u onakvoj situaciji da bude penal? Kakvo odgurivanje u 16ercu bi vi uopće okarakterizirali kao penal ako ne s leđa u skoku?

šarafciger
23.03.2009., 11:51

oteo si mi tipke s tipkovnice:D,tip nema veze s vezom o nogometu.
busola gledaj tamo dilj, pij pivu i šuti:kava:

Delvecchio
23.03.2009., 12:19
traženi gif;

http://img25.imageshack.us/img25/364/penal44.gif

Svoj sud sam već dao, mislim da materijala za penal ima, Ibričićeva teatralnost iritira, ali to ruke zagrebaša na njegovim leđima su tu.

p.s. sviđa mi se topik, i imam prijedlog, a to je da se ne daju snimke faulova iz drugih liga za usporedbu (jer svaka liga ipak ima specifičan stil suđenja), nego da se koncentriramo na cijelokupni kriterij suđenja u HNL-u. naravno, vadite pravila, dajte slike, snimke, sve to može, dapače...

Ono što mene iritira kod HNL sudaca je rascejpkanost igre, na gotovo svim utakmicama zbog njihovog loše suđenja od starta utakmice. Postoje baš bezobrazni faulovi (ne toliko grubi ili opasni) koji nakon što isti igrač napravi 2-3 takva, počesto ih komentatori vole nazvati "profesionalni" iako to nisu, mislim da bi trebalo dat karton za iste, a ne da se to sve pušta i onda igrači kad vide da mogu, naprave i 10ak takvih faulova (pojedinci) i prođu nekažnjeno.

B52
23.03.2009., 12:25
Nema šta radit lakat ovoga na Ibričićevim leđima... penal - više da, nego ne.

sr-bistabil
23.03.2009., 12:32
Potpisujem Silvercata i chiru, to je otprilike to... Jučer sam pokušao zabrijat na foru bih li ja to sudio i vjerojatno bih... Tipa, to bih sigurno sudio na sredini terena, a pošto je svaki faul u 16 penal, to je to. Sad baš gledam na Jutarnjem, kako to skačeš crni Ivankoviću? Nije to kazačok u vražju mater, treba samo izbit loptu iz 16 i ne dat sucu šansu da nešto svira... Glupost... I da, rekoh i jučer, ovo se za Zagreb vjerojatno ne bi sviralo, što je šteta... jer to treba svirati kontra Dinama i Hajduka...

Inače, suđenje je velik problem u našoj ligi... Teško je držati kriterij kada imaš toliko zakašnjelih startova, glupih odluka igrača, nesportskog ponašanja, mladih igrača, a plus toga su suci mahom... ajmo reći neiskusni... Tipa jučer, par put mi se dogodilo da se izderem na igrača Zagreba u stilu nemoj ga rušit i naravno, majmun ga sruši... a teoretske šanse nije imao za doć do lopte...

Tipa derbi, svi pričaju o tome kako se u 10. sekundi nemre dat crveni karton... A ja sam skoro siguran da u tekmi Varteks-Šibenik isti sudac za isti prekršaj daje crveni karton u 10. sekundi... Jebiga, čovjeka se sustavno pumpalo, razvlačilo po novinama, apostrofiralo kao bitnu osobu od koje ovisi sudbina derbija, pa istrčao na Poljud i vidio cijelu onu majmunariju sa papirima (:eek:), pa pun stadion, a inače sudi pred 1500 ljudi, pa kroz glavu krenu gluposti tipa nek se oni snalaze, neću ja bit odgovoran... i onda na terenu krene mesarenje, a ovaj progleda prvi put, pa drugi put, pa treći puta i da nekakav karton, pa sve u materinu, na terenu se više ne zna tko, kome i zašto, ovome šumi u ušima, ne zna di je i od 10. sekunde samo moli Boga da to sve skupa što prije prestane... Dobro je jučer reko Gargamel u emisiji na pitanje treba li za derbije uzimat strane suce, apsolutno, nek isključi 5-6 igrača pa da vidiš...

pc_arhe
23.03.2009., 12:37
Vidim da je bila velika čistka sinoć :D
Pa ću morati opet stavljati slike, kad ih već neki traže.
Ali prvo jedan mali uvod.
Još davno sam primjeti nekakvu sklonost Zagreba "kolektivnoj histeriji". Ne znam kako to drugačije nazvati, ali molim da se ovo ne shvati kao nekakav pokušaj vrijeđanja. Nije mi to namjera.
Prvi put sam to primjetio kod "slučaja" Viduka. On je, jadan, okrivljen za sve neuspoijehe Croatie. Vrijeđalo ga se na stadionu, po gradu itd... I morao je, doslovno, pobjeći iz Zagreba. A onda je u Engleskoj dokazao svoju vrijednost.
A sve se radi po istom obrascu. Sve kreće iz samog Dinama, ZG mediji zdušno stanu na Dinamovu stranu i raja masovno puši ta sranja.
Bilo je još takvih slučajeva (pozirtivnih i negativnih - Kranjkčar, Modrić...).
I sad je najnoviji hit Hajduk i suđenje.
Iz Dinama kreće inicijativa u tom smjeru, ZG mediji jedva čekaju tako nešto, a narod puši. Pa tako unaprijed sve znamo. I Sanader i suci i sve ostalo. Pa tako Dinamo ne smije dovoditi neke igrače (zabranio Sanader), mora puštati u Hajduk druge, pa ovo, pa ono...
I naravno tu su i suci. I, našalost, sve je otišlo toliko daleko da se izgubilo svako zrnce objektivnosti. Dinamovci prate Hajdukove utakmice ne pod povećalom, nego pod elektronskim mikroskopom. I ne samo oni nego i mediji (od njih i Dinama, zapravo, je i sve pokrenuto). Pa čak je na HRT-u bila i jedna emisija Otvorenog (gdje predstavnici Hajduka nisu ni pozvani) samo da bi se raspravljalo o "neregularnosti" derbija. A da ne govorim o pisanim medijima. I svi kriteriji su potpuno izgubljeni.
Dovoljno je vidjeti reakcije na derbi idosuđeni penal. I ovdje se isti riječnik, od istih ljudi, koristio nakon tog penala kao i nakon ovog sinoć.
I onda su se, nakon snimke Bilog kutka, mnogi posuli pepelom. Ali ne svi. Ni ovdje, ni u medijima, ni u Dinamu. Uz to su tražili i neke druge "neregularnosti" (lopta i teren :rofl: ). Ali ništa nije naučeno iz tog slučaja.
Već u Vinkovcima ista priča. Da, prekršaj prije Hajdukovog gola se može suditi (pa i treba), ali da je to neka ogromna krađa, nije. Jednostavno, takva je bila sudačka procjena i kriterij. Naravno, nitko ne spominje nedosuđeni penal Hajduku u 6. minuti. Igrač Cibalije je igrao rukom, a sudac je sudio prekršaj u napadu:
http://i42.tinypic.com/28tf1wn.jpg

U skoku nije bilo nikakvog odgurivanja, ruke Hajdukovca nisu ni takle Cibalijinog igrača. Bilo je samo kontakta tijelima u skoku. Puno, puno manje očit prekršaj nego onaj sinoć Zagreba. Ali takav je kriterij suca. I što sad?
Samo bi volio da oni koji kritiziraju jučerašnji penal isto tako kritiziraju i nedosuđeni za Hajduk prije tjedan dana.
Itako dolazimo do jučerašnjeg penala.
Prvo - penal se dogodio točno u 46:00:
http://i41.tinypic.com/3446o3n.jpg

I tu se, kod mnogih komentara, vidi potpuna nemogućnost objektivnog rasuđivanja. Svi su, u prvi mah, skočili i počeli pisati kako je sudac previše produžio poluvrijeme (najavio je 1 minutu). Pisalo se kako tako krade za Hajduk, poluvrijeme se produžuje koliklo Hajduku treba itd...
Pa barem ovo je lako vidljivo i provjerljivo. I na kraju se samo vidi koliko su stvari otišle predaleko, koliko neki ne mogu objektivno vidjeti ni neku tako egzaktnu stvar kao proteklo vrijeme.
Što se samog penala tiče, to je čisto stvar sudačkog uvjerenja i kriterija. Guranja je bilo ( evo gifa koji nerazzurri uporno traži):
http://img207.imageshack.us/img207/364/penal44.gif (http://img207.imageshack.us/my.php?image=penal44.gif)

Sudac je imao vrlo strogi kriterij kod guranja u skokovima, pa je ptom kriteriju ovo čisti penal. Bez obzira što se dogodio u nadoknadi vremena. Neki čak i tvrde da se takvi penali ne sudeu nadoknadi :rofl:
Za one koji tvrde drugačije podsjetite se što ste tvrdili nakon penala protiv Dinama, promislite što mislite o nedosuđenom penalu protiv Cibalije. I ako i dalje tvrdite da je ovo krađa promislite malo o svojoj objektivnosti.
Sudac jest sinoć napravio par manjih pogrešaka. Igranje rukom na 18 metara, nedosuđeni indirekt zbog vraćanja lopte vrataru, nedosuđeni očiti korner Hajduku (kad je Ibričić imao solo prodor). Ali to je sve normalno za jednu utaknicu. Problem je samo što neki svaku utakmicu Hajduka gledaju mikroskopom. Dajte probajte hladno prosuđivati. Nemojte padati pod atmosferu koja se umjetno stvara od strane Mamića&co i medija.

sr-bistabil
23.03.2009., 12:39
Ma ovo je faul u napadu, igrač Cibalie ili ima neobičnu naušnicu na lijevom uhu ili je to ruka igrača Hajduka... meni baca na ovo drugo...

gabal
23.03.2009., 12:53
Iste takve kontakte samo van šesnaesterca je sudac svirao i za Zagreb - prekršaj u 16-ercu je prekršaj kao i van njega. Sudac se držao svog kriterija...

Analitičar82
23.03.2009., 13:02
Slažem se da je penal više bio nego nije ali mi je čudna činjenica da su navijači ajduka nakon onog prekršaja vide nad sammirom odmah počeli pisati kako je isti namjerno ,plačenički napravio penal jer je osijek "kakti" dinamova filijala ili šta ja znam...dok nitko od dinamovaca za ovog igrača Zagreva to nije izjavio..iako za slične tvrdnje ima temelja...isti igrač Zagreb nakon tekme dolazi od sudca bez da se žali zbog tog penala i daje mu ruku,...il mu je svejedno il glumi da je slučajno pogriješio....

~~~RI~~~
23.03.2009., 13:27
O čemu mi uopće pričamo? Znači prekršaj je, ali ga sudac nije smio svirat jer je kraj? I ne bi ga nikome svirao osim nama:rofl: Daj Santana umi se hladnom vodom...
Sudac je odsvira preko 40 faulova, svaki zračni duel je svira, svaki jebate. I sve je to ok, svih 39 faulova je ok, al onaj 40. nije? zašto? Zato šta smo sad na +2:)

A ovaj drugi "argument" neću nit komentirat, čekam samo sa još konstatirate da Gabrić i Rosso ne bi smili igrat radi baklje:)

Ja san mislija da se penali sude ako postoje, a ne da se vade iz logaritamskih tablica zbroja penala ostalih konkurenata za naslov:) Šta uopće želiš reć? Da Hajduk nikako ne bi smija imat 8 ako Dinamo ima 3? Ili da sad Dinamo mora dobit još 5 penala da bude pošteno? Drkate na Beusana 0/24 kad kaže nešto vama u prilog, baš me zanima šta ćete reć u nedilju kad potvrdi penal...

Jebate postali ste stvarno naporni, od prvog kola nastavka sustavno kukate svako kolo, svako jebeno kolo vi nađete nešto šta vam nije po volji, od papira, pa do poklanjana penala. Jadan Dinamo, niko ga ne voli:(
A tek ovo preseravanje sa sarkastičnim čestitkama, spominjanje budućih debrecena i shelbourna na koje ćete valjda drkat? i sl. debilizmi su totalni vrh.

ma...veći smo mi debili koji reagiramo i damo se isprovocirat, kukajte i plačite dan-noć šta se mene tiče, ako ne ništa, lipo vas je vidit u toj situaciji nakon 3 godina preseravanja:kava:To je to...

Odin335
23.03.2009., 13:32
Ovo će biti opasna tema, pogotovo dok navale Talijani... idem po kokice.:kokice:

Veko32
23.03.2009., 13:42
pc_arhe, sve 5 za post, al daj nemojte Sanadera i ove, jesam fino zamolio.

Antimon2
23.03.2009., 13:51
Ovo će biti opasna tema, pogotovo dok navale Talijani... idem po kokice.:kokice:

Ma neće još, penal je više manje OK. Ali zato svi navijači Hajduka na ovom forumu (uključujući i mene :D ) nestrpljivo čekamo pogrešku suca u korist Dinama. Čak i ne mora biti pogreška, nego neka polusumnjiva odluka. A onda slijedi paljba iz svih oružja. :Snajper: :kava:

The Godfather
23.03.2009., 13:54

Kliko su ono Zadar i Hajduk ostali ove godine? :misli:
Što se tiće penala, budite bar pošteni i priznajte da je bilo je guranja s leđa, moga je i nije triba svirat penal...Ja kao navijač Hajduka bi volio da nije svira penal jer se opet poćelo sa Sanaderom,Hajdukovim sudcima, namištenom prvenstvu

The Godfather
23.03.2009., 14:06
Što se tiće onog gola protiv Cibalie, bio je faul Hajdukovog igrača, ali prije toga je Cibalin igrač izgubio u zračnom duelu i podapeo nogu Hajdukovom igraču.Čini mi se nenamjerno ali opet je faul :ne zna:
Što se tiće one ruke, bila je ruka, ali prije je bio faul kojeg je napravio Vejić,znači dobra odluka sudca i Šerić je triba dobit crveni, to priznajem.
http://i42.tinypic.com/2mdji1u.jpg
Evo (http://vinovo.magnify.net/video/Nikola-Kalinic-gol-Cibalia-vs-H) snimka gola.

A što se tiće one utakmice protiv Intera(3:3) gdje je svira 3 penala(2 za Hajduk i jedan za Inter) samo je prvi Hajdukov penal trebao bit, ova druga dvi nisu trebala bit svirana.Znači oštečeni smo mi i oni u toj utakmici.

Luyindula
23.03.2009., 14:14
Može jedo pitanjce prije nego rasprava krene, jel vi vjerujete Beusanu kad on kaže svoje stručno mišljenje o nekoj spornoj situaciji? Nerijetko se skupi ekipica koja ide protiv njegovog mišljenja, a po meni je on sasvim ok i korektan.

Veko32
23.03.2009., 14:16
Beusan mi je debil. Dobar je kad komentira strane suce, al kad komentira naše je preplašen. Ne čudi me.

MEP
23.03.2009., 14:17
pc_arhe je u pravu šta se tiče "pričica" i pumpanja atmosfere koja i najobjektivnije preobrati, a koje se vrte trenutno po Zagrebu, ali treba bit pošten pa priznat i da su se iste vrtili po Splitu. Svi znamo šta je bilo u vrime Canjuge, ali isto tako znamo da odlaskom Canjuge pričice po Splitu nisu prestale:mig: Pa nać ću vam bez problema 50 ljudi koji će reć da zadnje 3 godine Dinamo nije dobija pošteno, nego da su namjerno ujebali Hajduk, da su nam suci namjerno loše sudili, da nam drugi klubovi namjerno nisu htjeli prodat igrače (?!), da su svi igrali žestoko protiv nas, a bratili se s Dinamom i sl. debilizme.

Ne radi se tu toliko o objektivnosti ili neobjektivnosti same osobe, radi se o tome da ćemo svi mi rađe priznat totalnu pizdariju, nego promislit da su možda naši momci nešto zajebali. I onda tako 10 puta puta kad ponovimo tu totalnu pizdariju onda jednostavno postane istina. Pa tako recimo Vinko piše da je Cibalia kriva (!?) šta je dala gol u 89 minuti, jer bi on valjda svirao kraj već, al ne piše nigdi da smo mi igrali nikako i da smo falili 5 čistih šansi. To mi je debilizam žešći, koji je još donekle i normalan kad si vruć, al nije normalan dan, tjedan ili mjesec dana posli.

Meni je smišno da se možda 5 ljudi nije osvrnilo na 0:0 Dinama popodne, ali je zato ispisano preko 200 postova od strane tih istih ljudi malo kasnije, kad uopće nije igrao njihov klub:rofl: Mene kao navijača Hajduka, Dinamo recimo uopće ne zanima, ne pada mi napamet ni gledat njihove utakmice, a kamoli secirat pogreške sudaca, popratin rezultat i to je to. A ovdje već par tjedana imamo udruženje "Oko Sokolova.forum.haer" koji prate Hajduka više od mene, pokušavši otkriti kakvu sudačku pogrešku:s

Da ne govorin da "argumenti" idu ovako:

Produžio je 2 minute, onda to kao papiga ponovi 10 forumaša spominjući Ivu. Onda doše SS koji to pobije, pa "argumenti" idu dalje:
sad je vrijeme ok, ali penal nije 100%. Onda dođu SS i GIF fajl koji jasno pokaže da je penal. Ali onda idemo dalje:
sad kao i je faul, ali nije penal:rofl: Znači faul je u 16 metara, ali nije penal??:s
Onda dođemo do onoga da to ipak mora bit penal jer je faul u 16 metara penal, ali "argumenti" kažu da opet nije jer ga sudac nikome ne bi bija dosudija u 46 minuti:rofl:
I kao šlag na kraju, Ibričić je govno bosansko jer je odglumio:rofl: (od strane istih onih ljudi koji su govorili da je derbi neregularan jer je Andić nastupio, iako je imao 2 utakmice kazne...2 utakmice kazne za odglumljen udarac u lice...)

I koji je zaključak? Zaključak je da je jedini argument ovo:
http://i89.photobucket.com/albums/k233/Mate313/HNL/Tablice/Tablica23.jpg

Silvercat
23.03.2009., 14:19
Ne vjerujem mu iz jednostavnog razloga što je i on sam bio dio tog kruga ljudi i sa njima je na određeni način i dalje povezan...:ne zna:

Čovjek je insajder i kao takav ne može biti objektivan i nepristran..zapravo bi mogao biti, ali samo kad bi mu dalekovidnica plaćala masne novce za tako nešto pa onda ne bi morao imati obzira u pljuvanju svojih dojučerašnjih kolega koje u svakoj svojoj analizi na određeni način pokušava zaštiti...:kava:

Metuzalem
23.03.2009., 14:21
Što se tiće onog gola protiv Cibalie, bio je faul Hajdukovog igrača, ali prije toga je Cibalin igrač izgubio u zračnom duelu i podapeo nogu Hajdukovom igraču.
Evo (http://vinovo.magnify.net/video/Nikola-Kalinic-gol-Cibalia-vs-H) snimka gola.

To je ispravna odluka suca
Ovo (http://vinovo.magnify.net/video/Hajduk-vs-Zagreb-Nikola-Kalinic) je pitanje da li je ispravno, neki bi suci dosudili mozda i pokusaj simuliranja

Veko32
23.03.2009., 14:26
Ne vjerujem mu iz jednostavnog razloga što je i on sam bio dio tog kruga ljudi i sa njima je na određeni način i dalje povezan...:ne zna:

Čovjek je insajder i kao takav ne može biti objektivan i nepristran..zapravo bi mogao biti, ali samo kad bi mu dalekovidnica plaćala masne novce za tako nešto pa onda ne bi morao imati obzira u pljuvanju svojih dojučerašnjih kolega koje u svakoj svojoj analizi na određeni način pokušava zaštiti...:kava:
Poznam jednog suca koji ga zna. Neću imenovat. Tip je lopovčina.

Silvercat
23.03.2009., 14:28
Ex ne pretjeruj...nije Ibričić bosansko govno, ali isto tako nije ni Boško Buha pa je onako pao pokošen rafalom...:mig:

Što se tiče priča koje kolaju Zagrebom i pumpanja atmosfere situacija nije ništa bolja ni kod vas ni kod nas, a to je jednostavno iz razloga što to medijima odgovara...drugi je par rukava što je velika većina oko nas podložna utjecaju tih medija koji im onda pune glavu teorijama zavjere i urote...:mig:

Ali što kad, primjera radi, na utakmici u Zaprešiću, Alfirević (koji sjedi dva reda ispod mene) nakon jedne situacije vrlo slične onoj Callelovoj (ali lopta pogađa igrača u zidu u trbuh) diktira mrtav-hladn tekst i kaže "kako je ova situacija također mirisala na najstrožu kaznu, ali eto nije dosuđena"...o Vukovićevim tekstovima mi se uopće ne da razglabati, a što se tiče pumpanja atmosfere dodat ću samo da se ovdje na forumu otkako je Hajduk prvi pojavilo 5-6 nickova koji su došli samo s namjerom da provociraju...:)

Znaš tko sam i što sam (konkretno da niti sam Dinamovac niti Hajdukovac) i zašto sam ovo napisao...:)

EDIT:

Da se razumijemo i dalje sam mišljenja da je ono jučer prije penal nego nije...:)

sr-bistabil
23.03.2009., 14:36
Što se tiće onog gola protiv Cibalie, bio je faul Hajdukovog igrača, ali prije toga je Cibalin igrač izgubio u zračnom duelu i podapeo nogu Hajdukovom igraču.Čini mi se nenamjerno ali opet je faul :ne zna:
Što se tiće one ruke, bila je ruka, ali prije je bio faul kojeg je napravio Vejić,znači dobra odluka sudca i Šerić je triba dobit crveni, to priznajem.

Što se tiče tekme sa Cibaliom, tu je bilo grešaka, ali ova fora sa Šerićem mi je najbizarnija... Ja stvarno ne razumijem što je sucu bilo u glavi kada mu je dao žuti karton... Po nekakvom mom shvaćanju nogometnih pravila, to ili je crveni ili nije niš. Kaj je to linijski sudac njemu rekao da mu je ovaj dao žuti? :ne zna:

Šte se tiče tekme sa Zagrebom, u najbolju ruku su tri situacije sporne...
- ruka igrača Hajduka na 18 metara, po meni trebalo biti suđeno, nije suđeno, ne vjerujem da je namjerno...
- penal, bio je penal, to stavljam čisto zato što se oko penala digla tolika prašina...
- faul Šerića nad Abdurahimijem uz lijevu golaut liniju nakon što mu je ovaj progurao loptu kroz noge...

Znači, osim penala za koji se sucu ne može zamjeriti što ga je sudio ostaju (bar po meni) dvije situacije, a te dvije nisu toliko sporne koliko se radi o nedoslijednosti... U nekim tekmama se to ne bi sudilo, ali s obzirom na kriterij koji je sudac zauzeo (u relativno mirnoj utakmici je uspio napucati popriličan broj faulova) to je trebao suditi...

E sad, ja sam Dinamovac otkad znam za sebe, aktivno pratim HNL od sredine 90-ih (94.), i bez obzira na sranje u klubu i ljudski otpad u upravi želim da Dinamo digne duplu krunu, nakon onog derbija mi se ta želja višestruko potencirala, ali stvarno ne znam koliko bi mi autosugestija trebala biti napucana na maksimum da na osnovu te tri situacije kažem da je Zagreb pokraden... :ne zna:

Ovdje su svi ispalili na živce u proteklih par mjeseci, počele su vas pucat teorije zavjere i ne znam ni ja kaj sve ne... Ako se ova spika nastavi ovaj topic će postati oaza za trollanje, flejmanje i svakakve slične pizdarije...

MEP
23.03.2009., 14:36
Ex ne pretjeruj...nije Ibričić bosansko govno, ali isto tako nije ni Boško Buha pa je onako pao pokošen rafalom...:mig:

To su riječi koje su se vrtile po temi, nisan ja to izmislija;) Inače ne volim čisto simuliranje, iako brat-bratu i to je postalo dio sporta i ljudi koji to naprave zaslužuju respekt, nikako ne titulu fair-playa ali respekt svakako.
Uglavnon tija san reć da san definitivno za to da padneš ako ti netko pomogne. Zašto ne? Fair-play? Ma daj:D Bitna je ljestvica za prvaka, a ne ljestvica Fair-playa, pogotovo kad znaš da bi zagrebov igrač na suprotnoj strani u istoj situaciji, napravija isto.

Što se tiče priča koje kolaju Zagrebom i pumpanja atmosfere situacija nije ništa bolja ni kod vas ni kod nas, a to je jednostavno iz razloga što to medijima odgovara...drugi je par rukava što je velika većina oko nas podložna utjecaju tih medija koji im onda pune glavu teorijama zavjere i urote...:mig:

To sam i je reka:ne zna:

dodat ću samo da se ovdje na forumu otkako je Hajduk prvi pojavilo 5-6 nickova koji su došli samo s namjerom da provociraju...:)

Ista situacija je i s "vaše" strane...Jednostavno se radi i tome da se triba potirat 15 ljudi da bi ostatak priča u kakvom, takvom miru, al s tim već ulazim u mod_odluke, a to ne želim. Nek ljudi moderiraju onako kako misle da je najbolje:)

Kambe
23.03.2009., 14:39
Penal nije bio! Nema veze sa penalom. Malo je cudno, Hajduk nema veze s igrom, nemoze nista napravit, prakticki napucavaju loptu i nadaju se da Kalinic nesto izvede a on jadan nemre nis osim penala.

jägermeister
23.03.2009., 14:46
mislim da su svi sudci, igraci i ostali razumjeli poruku od perosa.....sa advokatima nema sale..

~~~RI~~~
23.03.2009., 14:47
traženi gif;

http://img25.imageshack.us/img25/364/penal44.gifJa bih ovo pretvorio u penal. ovaj ZG igrač nije nikako mogao do lopte pa je gurnuo bilog. čak i nema puno teatralnosti kod pada (moglo se i bolje odletit :D).

Veko32
23.03.2009., 14:48
Ne radi se tu toliko o objektivnosti ili neobjektivnosti same osobe, radi se o tome da ćemo svi mi rađe priznat totalnu pizdariju, nego promislit da su možda naši momci nešto zajebali.
Evo mogu u svoje ime govorit. Odma nakon tekme, kad sam došao doma sam napisao da je Dinamo katastrofirao protiv Osijeka. Naši su se zajebali. Nije to teško priznat. Isto tako sam priznao i da je Dinamov prvi gol protiv Šibenika neregularan. Meni nije bed tak nešta reć, jebiga, nisam ja sudio:D

Mene kao navijača Hajduka, Dinamo recimo uopće ne zanima, ne pada mi napamet ni gledat njihove utakmice, a kamoli secirat pogreške sudaca, popratin rezultat i to je to. A ovdje već par tjedana imamo udruženje "Oko Sokolova.forum.haer" koji prate Hajduka više od mene, pokušavši otkriti kakvu sudačku pogrešku:s
Opet u svoje ime. Hajduka nisam gledo sinoć(općenito ih jako rijetko pogledam na telki), danas sam tek pogledao penal jer me zanimalo. Nisam se tolko obazirao na pogreške u korist Hajduka, kolko na pogreške koje su išle na štetu Dinama. A fala Bogu bilo ih je ove godine. Bilo ih je i previše.

I onda dođe onaj debil Vuković koji je valjda skrenuo s uma u toj kolektivnoj euforiji koja vlada u Splitu i prebacilo ga je.

Glej, on je djelomično, a i onaj koji je njegove članke počeo lijepit po forumu jedan od uzroka ovakve atmosfere na forumu. Jer tekstovi su mu ono, ajmo reć nečitljivi neutralnom čovjeku. Makar mi nije jasno ni kako ga vi pušite al ajde. Nije on tema.

I koji je zaključak? Zaključak je da je jedini argument ovo:
[IMG]http://i89.phot..............
Evo, svaka čast, neka je to jedini argument. Da li ćeš se složiti da je onda uvijek to jedini argumet, a ne da se opet vraćamo da sezona kad je Rijeka trebala biti prvak, nije konkretna. Ne govorim sad da se sudi za Hajduk ili ne, to je irelevantno. Govorim o jačini argumenta. Jer takav argument ti se može dati i za tu sezonu. Jel bereš što hoću reć?

Silvercat
23.03.2009., 14:50
To su riječi koje su se vrtile po temi, nisan ja to izmislija;) Inače ne volim čisto simuliranje, iako brat-bratu i to je postalo dio sporta i ljudi koji to naprave zaslužuju respekt, nikako ne titulu fair-playa ali respekt svakako.
Uglavnon tija san reć da san definitivno za to da padneš ako ti netko pomogne. Zašto ne? Fair-play? Ma daj: Bitna je ljestvica za prvaka, a ne ljestvica Fair-playa, pogotovo kad znaš da bi zagrebov igrač na suprotnoj strani u istoj situaciji, napravija isto.

Ne razumijem te, zašto bi netko tko je prevarant zaslužio respekt...zato što je uspio nekog prevariti (pri tome ne mislim na ovu konkretnu situaciju s Ibričićem, već općenito)...:ne zna:...ja bih takvog naknadno kaznio (što se vani uredno i radi) pa mu sljedeći put ne bi palo na pamet simulirati...:kava:

Naravno da će Ibričić u onoj situaciji pasti, ali pitam se što bi se dogodilo da u toj situaciji nije sviran penal i da je recimo ostalo do kraja 0:0...:ne zna:...danas bih čitao 655 postova kako je Hajduk grubo oštećen i kako je Mamić opet platio suce i slično...i baš me zanima da li bi i u takvom raspletu događaja ti napisao ovo što si napisao o padanju u kaznenom prostoru, itd...:)...a o tome da se dogodilo obratno pa da je recimo Vugrinec pao u Hajdukovih 16 u 90. min., a Zagreb dobio 1:0 iz penala...bi li ti i onda napisao ovo što si sad napisao...:)...i pusti sad priču ŠBBKBB jer se ne radi o tome, već kakve bi bile reakcije s Hajdukove strane...:mig:

To sam i je reka:ne zna:

:nono:

Rekao si da se sad vrte po Zagrebu, a da su se priošle tri godine vrtile po Splitu kao da se više ne vrte...dao sam očiti primjer da se situacija ni u Splitu nije ništa promijenila...jebote, pa Peroš preventivno muti vodu jer i sam zna da mora napraviti pritisak s obzirom da momčad baš i ne igra dobro...:ne zna:

Boxs
23.03.2009., 14:56

U Vinkovcima nije dosuden cisti penal Hajduku u 13 minuti,meni se cini,,čist ko suza

maminho
23.03.2009., 15:04
ajde nek mi neko rece da njega od sutra nema pa jos vise uljepsa dan :cerek:

vidim da tebe nema:rofl::rofl::rofl:,bas si mi uljepsao dan:kava:
hvala:s:s

MEP
23.03.2009., 15:10
Evo mogu u svoje ime govorit. Odma nakon tekme, kad sam došao doma sam napisao da je Dinamo katastrofirao protiv Osijeka. Naši su se zajebali. Nije to teško priznat. Isto tako sam priznao i da je Dinamov prvi gol protiv Šibenika neregularan. Meni nije bed tak nešta reć, jebiga, nisam ja sudio :-D

Opet u svoje ime. Hajduka nisam gledo sinoć(općenito ih jako rijetko pogledam na telki), danas sam tek pogledao penal jer me zanimalo.

Ja nisam rekao SVI navijači Dinama:)
Tebi i takvima, svaka čast, šteta šta ste u manjini

Nisam se tolko obazirao na pogreške u korist Hajduka, kolko na pogreške koje su išle na štetu Dinama. A fala Bogu bilo ih je ove godine. Bilo ih je i previše.

Bilo ih je...Bilo ih je za sve klubove i bit će ih i dalje, bar dok ne nađemo suce koji ne griješe. Nego mene zanima, značile li pogreška ili dvije u 3,4 kola unatrag to da Ivo vuče karte s vrha? Mislim takva je atmosfera, koja mene kao navijača Hajduka toliko ljuti da sad iman 2 kartona u džepuod jučer...

Nije on tema.

Slažem se, ja san ga isto u prvom postu na ovoj temi spomenija u kontekstu u kojem se skroz izgubija (gol u 89 minuti)

Evo, svaka čast, neka je to jedini argument. Da li ćeš se složiti da je onda uvijek to jedini argumet, a ne da se opet vraćamo da sezona kad je Rijeka trebala biti prvak, nije konkretna. Ne govorim sad da se sudi za Hajduk ili ne, to je irelevantno. Govorim o jačini argumenta. Jer takav argument ti se može dati i za tu sezonu. Jel bereš što hoću reć?

Jesan ja spominja Rijeku? Croatiju? Takve gluposti povlače ekipa koju triba uklonit da bi ostatak moga pričat normalno, to san već reka gore. A glede argumenta ili ne, argument može bit to da na kraju sezone uzmemo sve HNl emisije, uzmemo Beusana kao kralja i napravimo tablicu sudačkih grešaka, te onda zaključimo da je klubX osvojia xx bodova više od klubaY radi sudačkih grešaka. To je recimo argument, kad smo već kod suđenja, a sve ovo šta se proteže mjesec dana već je lakrdija koja nema veze ni sa sucima, ni sa nogometom ni sa zdravim razumom.

Inače ja san u zadnej vrijeme počeo primjenjivat Mišinu taktiku, suđenje komentar samo kao "nešto šta je bilo i šta ja ne mogu prominit" i to je to.

---------------------------------------------

Ne razumijem te, zašto bi netko tko je prevarant zaslužio respekt...zato što je uspio nekog prevariti (pri tome ne mislim na ovu konkretnu situaciju s Ibričićem, već općenito)...:ne zna;...ja bih takvog naknadno kaznio (što se vani uredno i radi) pa mu sljedeći put ne bi palo na pamet simulirati...:kava :

Zašto?:ne zna:
Onaj Maradonin gol. je uša u anale, a takvih ima još masu. Možda je pederski, al ono, ušlo je u sport i to je to. Di je ona sezona kad je Bojan odglumiaj bar 5 penala?:D Jebiga, i nama je zagreb u prvih 45 minuta ukra 10 kinuta vremena jer mu je rezultat iša na ruku i to je "prevera" koja nije u duhu fair-playa, al šta da radiš s tin?

Naravno da će Ibričić u onoj situaciji pasti, ali pitam se što bi se dogodilo da u toj situaciji nije sviran penal i da je recimo ostalo do kraja 0:0...:ne zna:...danas bih čitao 655 postova kako je Hajduk grubo oštećen i kako je Mamić opet platio suce i slično...i baš me zanima da li bi i u takvom raspletu događaja ti napisao ovo što si napisao o padanju u kaznenom prostoru, itd...:)...a o tome da se dogodilo obratno pa da je recimo Vugrinec pao u Hajdukovih 16 u 90. min., a Zagreb dobio 1:0 iz penala...bi li ti i onda napisao ovo što si sad napisao...:)...i pusti sad priču ŠBBKBB jer se ne radi o tome, već kakve bi bile reakcije s Hajdukove strane...:mig :

Šta bi ja napisa možeš pretpostavit...
A kakve bi bile reakcije s Hajdukove strane, isto možeš pretpostavit.

jebiga, taj penal minja toliko toga, a mala ja granica između dosudit ga ili ne. Ovo je mogao, ali i nije morao bit penal, jebiga da se sudac postavio kao u ENG vjerovatno bi odmahnuo, ali računaj da bi u toj situaciji i utakmica završila na 10 faulova, dok je ovako prišla 40. A ako si već krenuo sudit sve, onda moraš sudit i to. Ne zato šta san ja navijač Hajduka, nego zato šta je to, to.

:no no:

Rekao si da se sad vrte po Zagrebu, a da su se priošle tri godine vrtile po Splitu kao da se više ne vrte...dao sam očiti primjer da se situacija ni u Splitu nije ništa promijenila...jebote, pa Peroš preventivno muti vodu jer i sam zna da mora napraviti pritisak s obzirom da momčad baš i ne igra dobro...:ne zna:

Reka san da mogu nać 50 ljudi iz tog perioda;)
Isto tako i sad mogu nać 50 ljudi koji su uvjereni da sve ide Dinamu na ruku:D Ne zavaravajmo se, do zadnjeg kola će bit borba na terenu, ali i van terena, svaka odluka je pod povečalom, a ako i nije sumnjiva, mi smo dovoljno dobri da je učinimo sumnjivom:mig:

i btw. nije da branim Peroša, ali on je samo odgovorija na sranja, em Mamićeva prije korizme, em Jurčićeva posli. A to mu je i posa, jer ne može sidit ka pizda, dok Jurčić govori da je 1:1 u 89 minuti u vinkovcima vratilo vjeru u HR nogomet?!

Veko32
23.03.2009., 15:21
Bilo ih je...Bilo ih je za sve klubove i bit će ih i dalje, bar dok ne nađemo suce koji ne griješe. Nego mene zanima, značile li pogreška ili dvije u 3,4 kola unatrag to da Ivo vuče karte s vrha? Mislim takva je atmosfera, koja mene kao navijača Hajduka toliko ljuti da sad iman 2 kartona u džepuod jučer...
Ne vjerujem da Ivo vuče karte, to bi mi bilo pretragično. Pogreška dvije ne znače apsolutno ništa. Penal jučer dosuđen nije pogreška, da se razumijemo.

Čak ne govorim niti da postoji direktiva suđenja kontra Dinama iako je bilo, al stvarno, masu odluka kontra nas. Pogotovo na startu sezone.

To što tebe to ljuti, jebiga. Sjeti se kako je bilo prije, ne govorim osobno o tebi, ali masu ljudi koji ne vole Dinamo, naslovi su ukradeni. Protiv tog ne ide, ne kod nas.

To je recimo argument, kad smo već kod suđenja, a sve ovo šta se proteže mjesec dana već je lakrdija koja nema veze ni sa sucima, ni sa nogometom ni sa zdravim razumom.
Da, ali s obadvije strane, to tak valjda mora biti. Takva smo nacija. Bombastični naslovi i to..

Silvercat
23.03.2009., 15:22
Zašto?:ne zna:
Onaj Maradonin gol. je uša u anale, a takvih ima još masu. Možda je pederski, al ono, ušlo je u sport i to je to. Di je ona sezona kad je Bojan odglumiaj bar 5 penala?:D Jebiga, i nama je zagreb u prvih 45 minuta ukra 10 kinuta vremena jer mu je rezultat iša na ruku i to je "prevera" koja nije u duhu fair-playa, al šta da radiš s tin?

Ne kužim kako možeš respektirati prevaru, pazi, ne je opravdati, nego respektirati...i napisati da je to postao dio sporta...:ne zna:

Rekao sam ti što možeš s tim...možeš nekoga kazniti i naknadno...bez obzira na to o kojoj je strani riječ...i ne možeš izjednačavati previjanje na tranjaku i glumljenje penala, to nije isto...:)

Šta bi ja napisa možeš pretpostavit...
A kakve bi bile reakcije s Hajdukove strane, isto možeš pretpostavit.

O tome se radi, ne mogu...pazi, mene boli kuratz kad počne pisati kako piše neki tamo xy_st ili slični koji su se pojavili nakon derbija, ali je činjenica da su neki koji su bili umjereniji odjednom dobili krila i malo promijenili ploču otkako je Hajduk prvi...:mig:

I pusti sad kako su reagirali Dinamovci jer ovdje ne pričamo o njima, ako me bereš...:mig:

Ponavljam da ovo pišem kao totalno nezainteresirana strana (koja bi sljedeće godine mogla na drugoligaške utakmice ako moji ovako nastave...:D)

i btw. nije da branim Peroša, ali on je samo odgovorija na sranja, em Mamićeva prije korizme, em Jurčićeva posli. A to mu je i posa, jer ne može sidit ka pizda, dok Jurčić govori da je 1:1 u 89 minuti u vinkovcima vratilo vjeru u HR nogomet?!

Meni je opet zanimljivo da je taj peroš naglo dobio dar govora u trenutku kad je Hajduk izbio na prvo mjesto...o tome se radi...o tajmingu...:mig:...hoću ti reći da je to sve isti kuratz, nije Peroš po tom pitanju ništa bolji od Mamića...:mig:

Što se tiče Jurčića, slažem se da su to gluposti i pizdarije...:)

Luyindula
23.03.2009., 15:27
Dinamo i službeno zatražio strane suce za sljedeće tri tekme protiv Hajduka (http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EkFZlEuAAkGPqufMJg&tmpl=coranto_hrv_news)

Veko32
23.03.2009., 15:29
Kiks potez Dinama.

torres9
23.03.2009., 15:30
http://www.nk_d1namo.bloger.hr

covjece opet se pocinje,strani sudac,:lol::lol:
:s:s za ekipu koja se trudi :rofl::rofl: (vrbanovic,jagodic,:lol:)

Silvercat
23.03.2009., 15:33
Pa naravno, sad će tek s guštom suditi kontra Dinama...:D

"Zbog toga što sudačka organizacija ne reagira promptno i ne kažnjava odmah suce koji počine grešku, ljudi na stadionima i igrači više ne vjeruju sucima, a sudačka organizacija bi trebala sve učiniti da povrati povjerenje u suce", zaključio je Damir Vrbanović.

Bože debila...igračima bi bolje bilo da vrate vjeru u sebe i odigraju neki kuratz...umjesto da "gube vjeru u suce"...:rolleyes:

sr-bistabil
23.03.2009., 15:51
Kiks potez Dinama.

Neuobičajen kiks naše staložene uprave... :D

Makar sam totalno za, da se mene pita ne bi ni imali sudačku organizaciju...

i(ST)ok
23.03.2009., 15:53
inace, i ja san za strane sudce, nek colinu zovnu,koga briga.

mamić je napada bebeka a taj isti je da izjavu za VL da ga je pokuša kupit priko sina, državni odvjetnice šta cekas?

rijesit cemo ga se mi a i bojsi.

stanje je dovedno do usijanja, i greške se traže mikroskopon, šta će tek bit ako bude egal zadnja 3-4 kola, a tek kup?

ulog je velik,veći no ikad.

Inox 18/10
23.03.2009., 15:54
Beusan mi je debil. Dobar je kad komentira strane suce, al kad komentira naše je preplašen. Ne čudi me.

I ja sam isto to primjetio , mozda cete me docekat na noz al Maric mi je bio malkice objektivniji

Playlife_
23.03.2009., 16:03
slažem se s nerom. jutros sam pogledao snimku incidenta i ovo bih osobno (da sam sudac) svirao.
zagrebaš nema apsolutno nikakvu šansu doći do lopte, a ni namjeru (iako je postavio glavu da ga možda lopta pogodi, on niti ne gleda gdje je).
dodajmo da je u skoku potrebna puno manja sila da te netko 'izbije', osobito u lopaticama/ramenima.

dakle, suma sumarum, imamo zagrebaša koji se u skoku s leđa zaleće u ibričića bez namjere i šanse da dođe do lopte, koju ovaj štopa.
isto, argument da takvih startova ima 5-6 po utakmici mi ne drži, jer se ovo po meni ne bi smjelo dopuštati, pa ako se krene suditi, možda to igrači prestanu radit (kao klizeći s leđa svojedobno).
tome bih dodao i nešto što mnogi suci često ne sude, a meni strašno ide na živce - zaletavanje s leđa tijelom u igrača koji štopa loptu na tlu. to ubija mogućnost ostvarivanja tečne igre.

:top: Iskreno i bez dramatiziranja.

Inače, Veko i ostali, ne bi li Collina kao najbolji sudac svih vremena dosudija ovakvo nešto. Na stranu sad šta su možda 2-3 faula otišla na stranu Hajduka, to je tzv. domaćinsko suđenje koje se dogodi, kako hajduku, tako i dinamu, realu, manchesteru itd..

Cuka
23.03.2009., 16:04
http://www.nk_d1namo.bloger.hr

O bože.

Čitajuči tog Vrbanovića, a recimo da neman pojma o hrvatskom nogometu, mislija bi da je Dinamo mali klub iz provincije koji je eto sasvim slučajno i ko zna kako uspija prvi put u svojoj povjesti stiči do finala kupa i možebitne utrke za prvaka.
A taj Hajduk je prebogati zločesti klub koji u šakama drži cijeli hrvatski nogomet i sudačku organizaciju već desetlječima tako da drugi nemaju šanse i toj samovolji treba doć kraja pa se Vrbanović eto žrtvuje i to javno govori.

Mamić se neće smirit dok ne dođe glave Svilokosu pa mu je novi na listi Bebek a evo i sljedeća persona non grata iz sudačke organizacije za Vrbanovićev ukus je Batinić.

Dakle svi su krivi ali igrači na terenu ne jer općepoznato je da golove ne daju igrači nego Vrbanovići, Mamići i slični a od sudaca se očekuje da kradu bezočno direktne konkurente i tada su po volji.

Bravo majstore.

Silvercat
23.03.2009., 16:12
Makar sam totalno za, da se mene pita ne bi ni imali sudačku organizaciju...

Poptisujem, ionako se u nju ulazi po babi i po stričevima, a ne po kvaliteti...osobno znam za nekoliko primjera...:mig:

:top: Iskreno i bez dramatiziranja.

Inače, Veko i ostali, ne bi li Collina kao najbolji sudac svih vremena dosudija ovakvo nešto. Na stranu sad šta su možda 2-3 faula otišla na stranu Hajduka, to je tzv. domaćinsko suđenje koje se dogodi, kako hajduku, tako i dinamu, realu, manchesteru itd..

Da, ali se ne bi dogodilo Zagrebu, Mallorci, Stokeu itd...:mig:

Collina je, btw, daleko od najboljeg suca svih vremena...on je prije svega jedan jako dobar redatelj i marketinški proizvod...:)

i(ST)ok
23.03.2009., 16:19
al manipulacija dinamovih glasila javnim mijenjem je sve jača,dostiže vrhunac.

pogledajte tesktove tih novina.

ćekamo odg. s poljuda oko stranih sudaca.

Playlife_
23.03.2009., 16:34
Da, ali se ne bi dogodilo Zagrebu, Mallorci, Stokeu itd...:mig:

Collina je, btw, daleko od najboljeg suca svih vremena...on je prije svega jedan jako dobar redatelj i marketinški proizvod...:)

Možda sam pretjera u vezi Colline, ali je nesumnjivo dobar sudac i nešto više od ovoga šta si ti napisa..

Pa nisam ja ni napisa da bi se to njima dogodilo. Pogledaj klubove koje sam ja navea kao primjer pa ćeš vidit da to nije ista kategorija ovih koje si ti navea. Želim reći da to nije samo kod hajduka nego i kod puno većih klubova.

Lihtenfalner
23.03.2009., 16:49
Nadajmo se:

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,3,23,,156946.jl

Delvecchio
23.03.2009., 17:03
Ja mislim da bi trebalo isprobati ovu opciju sa stranim sucima. Čisto da se smire duhovi određeni.

gabal
23.03.2009., 17:45
Može jedo pitanjce prije nego rasprava krene, jel vi vjerujete Beusanu kad on kaže svoje stručno mišljenje o nekoj spornoj situaciji? Nerijetko se skupi ekipica koja ide protiv njegovog mišljenja, a po meni je on sasvim ok i korektan.Baš i ne pretjerano... Stalno su mu odgovori dvosmisleni osim onih koji su iznimno očiti. Sjetimo se da on analizira tjedan dana kasnije tako da stigne ''opipati'' javno mišljenje. Jebote, nakon derbija je rekao nešto pitijski u stilu da je po pravilima nogometne igre onaj prekršaj u prvoj minuti bio za direktan crveni ali da ga on ne bi svirao u onakvom ambijentu... :rolleyes:

A da ne spominjem da se sjećam njegovih masakriranja derbija iz doba kada je još bio aktivan sudac...

Mr.Bones
23.03.2009., 17:48
Solol :confused:?

Lihtenfalner
23.03.2009., 17:51
Ja mislim da bi trebalo isprobati ovu opciju sa stranim sucima. Čisto da se smire duhovi određeni.

UEFA-ina pravila vele da može biti jedino zamjena, tj. ako nama dolazi strani sudac, naš mora otić u tu državu. Npr, ako nama sudi sudac iz engleske jednu tekmu, jednu tekmu premier lige mora sudit naš sudac. Tako da bi najbolja opcija bila npr zamjena sa Slvoačkom - obadve lige su al pari po kvaliteti, mogu naši suci njima sudit tri tekme, a oni nek nama za derbije daju Luboša Michela :D

gabal
23.03.2009., 17:56
Ma to neće riješiti problem - onda će svi početi tražiti strane suce a to nema budučnosti... Jebote, kao da su strani suci bezgrešni pa nikada nisu nešto pogriješili. To su gluposti iskreno...

torrio
23.03.2009., 18:02
a zašto strani suci samo za utakmice dinama i hajduka a što je sa ostalim klubovima oni ne zaslužuju pošteno suđenje?

barhan
23.03.2009., 18:16
UEFA-ina pravila vele da može biti jedino zamjena, tj. ako nama dolazi strani sudac, naš mora otić u tu državu. Npr, ako nama sudi sudac iz engleske jednu tekmu, jednu tekmu premier lige mora sudit naš sudac. Tako da bi najbolja opcija bila npr zamjena sa Slvoačkom - obadve lige su al pari po kvaliteti, mogu naši suci njima sudit tri tekme, a oni nek nama za derbije daju Luboša Michela :D

možemo se s bosancima trampiti. mi njima naše suce, a oni nama onog majstora što je sudio orašje - zrinjski :top:

Lihtenfalner
23.03.2009., 18:49
Ma to neće riješiti problem - onda će svi početi tražiti strane suce a to nema budučnosti... Jebote, kao da su strani suci bezgrešni pa nikada nisu nešto pogriješili. To su gluposti iskreno...

Nisu bezgrešni, ali griješe jednako na obje strane.

Luyindula
23.03.2009., 18:53
Stjepan Djedović priznaje sudačke propuste i loše suđenje u derbiju, ali unatoč tome kaže da nema ništa od stranih sudaca. :rolleyes:

salonitanicus
23.03.2009., 18:54
ja bi Alana Wileya pa da ovi naši baletani nauče nešto... al jebi ga, naš sudac u Premiershipu je previše i za Monty Pythona...

Playlife_
23.03.2009., 18:59
Nisu bezgrešni, ali griješe jednako na obje strane.

To znaju i naši. .:D

Lihtenfalner
23.03.2009., 19:14
To znaju i naši. .:D

Ove sezone su u par odlučujućih tekmi pokazali da baš i ne znaju.

Playlife_
23.03.2009., 19:44
Ove sezone su u par odlučujućih tekmi pokazali da baš i ne znaju.

Ja navedem 2 primjera di znaju, ali nećemo sad o tome.. Ti ne cviliš o sucima..:D

P.S. Zajebancija:p

nerazzurri
23.03.2009., 20:06
a zašto strani suci samo za utakmice dinama i hajduka a što je sa ostalim klubovima oni ne zaslužuju pošteno suđenje?

Amo onda ukinuti i cijeli Hrvtaski sudački savez. I to pošteno suđenje što kažeš, zar si ti u uvjerenju da svaki sudac u svakoj utakmici sudi pristrano ili krade kad kažeš da ostali klubovi trebaju pošteno suđenje?

Što se tiče stranih sudaca. To definitivno treba isprobati 2-3 puta. Ali to mi se čini kao obično prepakiranje govna, da se tako izrazim, jer koliko god on kvalitetno osudio poražena strana će ga dočekati na nož možda i više nego naše suce. Mark my words :kava:
Ne vidim kako je neki sudac iz Poljske, Mađarske, Ukrajine bolji od hrvatskog. Ja sam osobno za naše suce, a na njih ćemo se i vratiti nakon, po meni, slijedećeg fijaska sa stranim sucima

Peterpunk
23.03.2009., 20:11
Jedan clanak iz listopada 2006. godine : Strani suci poraz su hrvatskog nogometa (http://www.index.hr/sport/clanak/redir/329165.aspx)

Peterpunk
23.03.2009., 20:15
Jedan clanak iz listopada 2006. godine : Strani suci poraz su hrvatskog nogometa (http://www.index.hr/sport/clanak/redir/329165.aspx)

Nemrem nikako nac snimku te utakmice. Zavrsilo je 2-2 uz dva izmisljena penala za Hajduk i jedan za Dinamo, milijardu prekrsaja, nepokazanih crvenih kartona itd. Na kraju tekme Kuze prica da to nema veze sa nogometom jer je sudac tolerirao pregrubu igru dok Vulic kaze da ne zeli komentirat suce a onda raspali jedan poduzi monolog o istima.

barhan
23.03.2009., 20:16

index :kava:

Peterpunk
23.03.2009., 20:20
index :kava:

A znam da je index ali nitko drugi nema arhivu. Inace sjecam se tog slucaja, nije izmisljeno. Hajduk je trazio strane suce a Vrbanovic nije dopustio. Smijesno mi je da sada upravo Vrbanovic trazi to isto sto je odbio prije dvije godine. Ali to su samo cari naseg domaceg nogometa. :cerek:

pc_arhe
23.03.2009., 20:22
"A od Hajdukovih izjava o dovođenju inozemnih sudaca odmah ću se ograditi. Takve su stvari u nadležnosti sudačke organizacije, no uopće ne želim govoriti o paušalnim odlukama. To bi bio poraz za hrvatski nogomet i to ne mogu prihvatiti. Kako to kod nas uvijek ide, sudac je kriv kad se utakmica izgubi ili odigra neriješeno. U slučaju pobjede, pobuni ni traga ni glasa. Sudac Kovačić sudio je onako kako je sudio, ali definitivno nije išao u korist ili na štetu samo jednom akteru derbija." - dodao je prvi čovjek Udruge prvoligaša.(Vrbanović) :rofl::rofl:

http://www.index.hr/sport/clanak/dinamo-2006-godine-strani-suci-su-smrt-za-hrvatski-nogomet/426629.aspx

torrio
23.03.2009., 20:24
Amo onda ukinuti i cijeli Hrvtaski sudački savez. I to pošteno suđenje što kažeš, zar si ti u uvjerenju da svaki sudac u svakoj utakmici sudi pristrano ili krade kad kažeš da ostali klubovi trebaju pošteno suđenje?

Što se tiče stranih sudaca. To definitivno treba isprobati 2-3 puta. Ali to mi se čini kao obično prepakiranje govna, da se tako izrazim, jer koliko god on kvalitetno osudio poražena strana će ga dočekati na nož možda i više nego naše suce. Mark my words :kava:
Ne vidim kako je neki sudac iz Poljske, Mađarske, Ukrajine bolji od hrvatskog. Ja sam osobno za naše suce, a na njih ćemo se i vratiti nakon, po meni, slijedećeg fijaska sa stranim sucima

zar se na drugim utakmicama ne događaju greške?zašto samo strani suci za naš vječni derbi?ako je suđenje loše i nepošteno samo kada igraju dinamo i hajduk a u ostalim utakmicama je ok onda mi imamo najbolje suđenje u europi .

Antimon2
23.03.2009., 20:29

Ima tu nešto. Jedino kad bi nam sudili vrhunski engleski suci što je utopija. Ako možeš potplatiti hrvatskog suca bogami možeš i ukrajinskog. Možda čak i lakše. Nema to nekog prevelikog smisla.

Veko32
23.03.2009., 20:29
Engleski suci su daleko od vrhunskih.

Antimon2
23.03.2009., 20:30
Engleski suci su daleko od vrhunskih.

Daleko su i od naših :D

barhan
23.03.2009., 20:35
mogli bi dovest Lemea i Ulriha :zubo:

Mr.Bones
23.03.2009., 20:37
Ili Grahama Polla :misli:

JATION
23.03.2009., 20:41
Volija bi strane suce samo zato da ne moramo slušat plakanje od strane Dinama ako izgube i sljedeću utakmicu, pošto je inicijativa njihova. Valda bi i oni imali taj gram pristojnosti i obraza(mislim na Dinamovu upravu), pa bi im bilo neugodno prigovarat u tom slučaju.

Iako mislin da suđenje u tom slučaju ne bi bilo pretjerano bolje, ako bi dolazili suci iz Mađarske, Slovačke i sličnih zemelja, šta je, čini se, jedina realna opcija.

nerazzurri
23.03.2009., 20:45
zar se na drugim utakmicama ne događaju greške?zašto samo strani suci za naš vječni derbi?ako je suđenje loše i nepošteno samo kada igraju dinamo i hajduk a u ostalim utakmicama je ok onda mi imamo najbolje suđenje u europi .

Znači treba dovesti suce koji ne griješe. Pa tako reci.
Zašto stati tu. Nek i 2.HNL sude stranci. Onda nam i ne treba Udruga sudaca, raspustit ćemo je, a uvozit ćemo suce iz Kine i Tajlanda upakirane u plastične omote "made in China. Error free".
Na kraju će doć John Cleese i plesnit Mamića ribom i svi sretni i zadovoljni.

gabal
23.03.2009., 20:46
Što ne bi bilo divno kada bi se mijenjali s Austrijancima za suce a oni nam pošalju onog ''austrijskog ubojicu koji je ubio dinamov europski san'' ;)

Pazite što želite, moglo bi vam se i ostvariti :)

torrio
23.03.2009., 20:55
Znači treba dovesti suce koji ne griješe. Pa tako reci.
Zašto stati tu. Nek i 2.HNL sude stranci. Onda nam i ne treba Udruga sudaca, raspustit ćemo je, a uvozit ćemo suce iz Kine i Tajlanda upakirane u plastične omote "made in China. Error free".
Na kraju će doć John Cleese i plesnit Mamića ribom i svi sretni i zadovoljni.

slušaj ja sam protiv stranih sudaca ali me zanima zašto strani suci samo za ovaj naš vječni derbi?zar se samo na toj utakmici događaju neke čudnje stvari a inače nam je suđenje ok?zašto ne strani sudac recimo u nekoj utakmici koja odlučuje o tome tko ispada iz lige?

Antimon2
23.03.2009., 20:56
Volija bi strane suce samo zato da ne moramo slušat plakanje od strane Dinama ako izgube i sljedeću utakmicu, pošto je inicijativa njihova. Valda bi i oni imali taj gram pristojnosti i obraza(mislim na Dinamovu upravu), pa bi im bilo neugodno prigovarat u tom slučaju.

Iako mislin da suđenje u tom slučaju ne bi bilo pretjerano bolje, ako bi dolazili suci iz Mađarske, Slovačke i sličnih zemelja, šta je, čini se, jedina realna opcija.

Pa ne misle niti oni iz Dinama da je to dobra i realna opcija. To je samo pritisak na suce, tipa: Samo probaj suditi protiv Dinama pa ćeš ostati bez posla. Jer će suditi neki Laslo. Suci su najmanji problem u hrvatskom nogometu.

MEP
23.03.2009., 20:56
Silvercat, neću ti ništa nit odgovarat jer smo se poprilično udaljli od teme:D Pa ono, rađe priče o Perošu, fair-playu i sl. pizdarijama ostavimo za adekvatniju temu.

Nadajmo se:

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,3,23,,156946.jl

Viruj mi da se mi daleko više nadamo, jer mislim da je svima pun kurac cviljenja sa sjevera i kad ima potrebe za tim i kad nema. Bolje da baše glavonje pogledaju u svoje dvorište te porade na tome kako dobit Osijek, nego da traže suce za Hajduk...

Dabogda stranci sutra došli:)

torrio
23.03.2009., 20:57
Što ne bi bilo divno kada bi se mijenjali s Austrijancima za suce a oni nam pošalju onog ''austrijskog ubojicu koji je ubio dinamov europski san'' ;)

Pazite što želite, moglo bi vam se i ostvariti :)

austrijski suci ne dolaze u obzir,znaš tko je proveo neko vrijeme u austriji:mig::rofl:

Antimon2
23.03.2009., 20:58
Ae, imate pravo. Ova usrana zemlja jedino još suce ne uvozi, pa možemo početi i s tom praksom. :rigo:

nerazzurri
23.03.2009., 21:11
slušaj ja sam protiv stranih sudaca ali me zanima zašto strani suci samo za ovaj naš vječni derbi?zar se samo na toj utakmici događaju neke čudnje stvari a inače nam je suđenje ok?zašto ne strani sudac recimo u nekoj utakmici koja odlučuje o tome tko ispada iz lige?

To je već druga stvar. ALi neće ni ovo uspjeti pa ne treba trošiti dah

Ali cijela priča oko stranih sudaca polazi od apsurdnih početnih pretpostavki:

Strani suci su bolji od naših
Strani suci su pošteniji od naših
Strani suci neće biti pod pritiskom

To je glupost. Nitko ne misli na ovo

Želimo vrhunske suce, suce koji će biti netko i nešto u Europi kao i reprezentacija. Kako dobiti vrhunske suce ako nikad nisu sudili veliki derbi?
Želimo suce koji neće primati lovu i činiti usluge. A oduzimanje njihovih mogućnosti za napretkom i suđenjem u Europi te time i boljim zarađivanjem i respektom čini upravo suprotno.
Ako Mamić ili Sanader:D žele napraviti pritisak na suce napravit će ga na bilo kojem sucu u bilo kojoj državi. Već je i sad pritisak na njemu a nije se još ni odlučilo, očekuje se da osudi utakmice perfektno.

Poštenje i kvaliteta ovise od suca do suca, čovjeka do čovjeka. Tvrdnja da u Hrvatskoj nema kvalitetnih poštenih sudaca, a vanka ih ima eto doslovno na izvoz, je debilana.
Još nešto, ako slučajno dođe engleski sudac, pa on će pobjeći nakon 10 minuta utakmice kad vidi što je to. On to nije vidio ni u horor filmovima :D

Najbolje rješenje po meni, bar u ovom trenutku, bi bilo kad bi se za takve veće utakmice (derbi, utakmice za ispadanje) protivnici međusobno morali dogovoriti oko suca do nekog određenog roka. Ako ne, Udruga postavlja suca. Simple as that :)

Proud to be

Upravo to, ako bi nam derbi sudili strani suci kako bi se izbjegle greške na štetu dinama ili hajduka onda bi na primjer i Inter trebao na utakmici protiv Hajduka tražiti strane suce, jer su ih evo domaći suci oštetili u prošloj utakmici. To vrijedi za sve male klubove koji igraju protiv Dinama ili Hajduka jer se tamo (evo kako vidimo) još i češće griješi u korist velikih klubova...

Howlin Wolf
"A od Hajdukovih izjava o dovođenju inozemnih sudaca odmah ću se ograditi. Takve su stvari u nadležnosti sudačke organizacije, no uopće ne želim govoriti o paušalnim odlukama. To bi bio poraz za hrvatski nogomet i to ne mogu prihvatiti. Kako to kod nas uvijek ide, sudac je kriv kad se utakmica izgubi ili odigra neriješeno. U slučaju pobjede, pobuni ni traga ni glasa. Sudac Kovačić sudio je onako kako je sudio, ali definitivno nije išao u korist ili na štetu samo jednom akteru derbija." - dodao je prvi čovjek Udruge prvoligaša.(Vrbanović) :rofl::rofl:

http://www.index.hr/sport/clanak/dinamo-2006-godine-strani-suci-su-smrt-za-hrvatski-nogomet/426629.aspx

Po meni,kad se o suđenju radi,nema se smisla uspoređivati sa ligama koje su daleko bogatije i naprednije,dijelom baš zahvaljujući i suđenju.

Prva i osnovna zamjerka koju možemo uputiti našim sucima je površnost,i neozbiljnost u pristupu utakmici koju sude.Nema tu bitnije razlike u utakmici npr. Šibenik-Osijek,ili Dinamo-Hajduk.

Suvremeni sudac mora prepoznati i znati sankcionirati momčad koja svoju eventualnu nogometnu podređenost nadoknađuje nepoštenom opstrukcijom igre,kao što je glumljenje ozljede(krade vrijeme),grubi prekršaji kojim presijecaju protivnika u začetku organizacije protunapada,i slično.

Kod nas često,čak i prečesto gledamo golobrade šmrkavce,kako vrijeđaju naše vodeće sudačke autoritete,drsko im istresajući svoje mišljenje o njihovim majkama u lice,bez ikakvih sankcija :D

I kako onda ti suci mogu očekivati respekt publike?

Po mom skromnom mišljenju,i mi navijači nismo dovoljno oštri u ocjeni rada sudačke organizacije,jer bi poštivanje tih standarda od strane sudaca u početku vjerojatno izazvalo podsmijeh,barem dok ne bi veći dio shvatio da suci misle ozbiljno!

Suci takvu promjenu ne mogu provesti sami,već moraju imati itekakvu podršku HNS-a i njegovih regulatornih tijela!

Krećem od predpostavke da suci žele pošteno odraditi svoj posao,jer ako nije tako,onda mi na forumu možemo beskonačno lamentirati o ispravnosti njihovih odluka,ali to nam neće donijeti ono što svi želimo:
respektabilnu i uglednu nogometnu ligu :)

gabal
23.03.2009., 21:42
Ja bi volio da je zaživio onaj prijedlog o nultoj toleranciji prema izvođenju prekida - u rukometu nitko normalan ne baca loptu u bunar kada je dosuđena protiv njega jer zna da dobija dvije minute ako je odmah ne pusti iz ruke. Pun mi je kurac igrača koji ometaju izvođenje slobodnjaka tako što stoje metar dalje ili napucaju loptu da ukradu vrijeme. Ako se krene to čvrsto i dosljedno provoditi moglo bi se tome stati na kraj...

doondo
23.03.2009., 21:45
Malo sam lijen za pisanje pa ću pejstat dio svog posta sa jedne druge teme jer mislim da bolje paše ovdje :

Zašto raditi razliku između utakmice Dinamo-Hajduk i npr. InterZaprešić-Zagreb.
Zbog kvalitetnijeg nogometa??!! Zbog navijača??!! Zbog Mamića i Štimca !!??
Prije će na ovoj drugoj tekmi biti više posla za suca,kontroverznih situacija i raznoraznih mozgalica za lumene tipa Oka Sokolovog. Ja bi prije slao takve suce na takve utakmice, a ne na derbije.
Tko garantira da su ti strani suci BOLJI od naših sudaca? FIFA International Board?FIFA Approved? FIFA inspected? Vodopravna inspekcija?
Što se tiće sudaca općenito, pojam DOBAR SUDAC je nešto što ne postoji.
Svaki sudac koji se pridržava i na terenu sprovodi pravila nogometne igre po izjednačenom kriteriju tokom cijele utakmice bi bila najbliža definicija DOBROG SUCA, a čim to prekrši više nije dobar sudac. Nijedan sudac na svijetu nikada nije odsudio pet utakmica zaredom po gornjoj definiciji - sto posto, dajem oba jaja ako je. I Collina i Frisk i Cantalejo i Merk i svi NAJPOZNATIJI(to je dobar izraz, a ne NAJBOLJI) su bar u jednoj stvari pogriješili.Nitko nije savršen, SVI GRIJEŠE !
To znači, da, isto tako, nisu dobri suci, nego su samo obični suci kao i 98 % drugih sudaca, ali su imali tu sreću, poznanstva, novce i raznorazna pomagala kojima su postali POZNATI.
Aj mi pošaljite npr. Collinu s perikom da odsudi tekmu u 2.županijskoj ligi gdje ja sudim i gdje ga nitko ne bi prepoznao.
Nakon prve diskutabilne odluke oko kakvog prekršaja, poslali bi ga u pičku materinu i pitali "ko ti je dal fučkaljku majmune jedan?!" , dok ga struka diže u nebesa i govore o najboljem sucu svih vremena.
Dajte, molim vas...Da meni, običnom regionalnom sucu, daju suditi derbi Dinamo - Hajduk( znam, nemoguće) jebo mi pas kuju ako ju nebi odsudio isto kao i Bebek, Svilokos ili onaj debeli Kovačić naše najveće zvijezde.
Jebo to, trebaš ti odsuditi tekmu u Šišljaviću gdje se dolazi navijati s rogljama, kosama i srpovima, policije nigdje, a redarska služba sjedi sa strane i oštri te iste srpove i kose...

Antimon2
23.03.2009., 21:46
Kod nas često,čak i prečesto gledamo golobrade šmrkavce,kako vrijeđaju naše vodeće sudačke autoritete,drsko im istresajući svoje mišljenje o njihovim majkama u lice,bez ikakvih sankcija :D

I kako onda ti suci mogu očekivati respekt publike?

Pa to su sami krivi. Kako bi ja s guštom odsudio takav derbi :zubeki: Bilo bi ih u svlačionici prije kraja 1. poluvremena.

The Godfather
23.03.2009., 21:48

vidiš kako ti se pogled na neke stvari promijene nakon što 3 godine rasturaš ligom pa te onda netko prijeđe :rofl: :rofl:

The Godfather
23.03.2009., 22:13
Hajduk odgovara na pitanje stranih sudaca. (http://slobodnadalmacija.hr/Hajduk/tabid/83/articleType/ArticleView/articleId/47405/Default.aspx)
Večernji- strane sudce je tribalo uvesti prije 10 godina. (http://sportal.vecernji.hr/vld/sportal/nogomet/vijesti/3263343/index.do;jsessionid=BEBFC432ECAD57C0FB155B03F40602 C5.1)

Lihtenfalner
23.03.2009., 23:17
Nemrem nikako nac snimku te utakmice. Zavrsilo je 2-2 uz dva izmisljena penala za Hajduk i jedan za Dinamo, milijardu prekrsaja, nepokazanih crvenih kartona itd. Na kraju tekme Kuze prica da to nema veze sa nogometom jer je sudac tolerirao pregrubu igru dok Vulic kaze da ne zeli komentirat suce a onda raspali jedan poduzi monolog o istima.

Mogu ja:
http://www.youtube.com/watch?v=61d3jKMqMVE
To je bio onaj Football Factory derbi kad je kepec bil na stadionu, kad je sudac izmislil dva penala do te mjere da čak ni komentator nije mogel, sudeći po videu, izmislit opravdanje. kaj je najgore, veli da je zadnji najviše penal od svih, a bez ikakvog je kontakta. Ali ta utakmica je bila primjer lošeg suđenja, nije sudac navlačio ni za koga, jednostavno je loše sudio, ja sam dobio dojam da je skužio da je sjebo dinamo s penalom, pa nam je onda išel vratit penalom, da bi mi poveli i onda je dosudil još jedan penal jer će najmanje buke bit ak završi izjednačeno, pal je pod utjecaj igrača, tribina, atmosfere... sv eu svemu, derbi koji je školski primjer za svakog suca kako ne smije ući u hrvatski derbi.ž

jedino, vezano uz aktualnu stvar, ne razmem zakaj se svi vi hajdukovci ovdje bunite protiv stranih sudaca? Da se mene pita, uveo bih strane suce na svaku tekmu hajduka i Dinama s kim god igrali u ovoj završnici, jer ak te sjebe sudac za 4 boda npr u ovih 9 tekmi, kaj ti znaći jebeni Michel na kraju? Dovođenjem stranih sudaca riješila bi se hrpa ovih priča, jednostavno ne bi se to komentiralo. No kao kaj velim, nikaj to ne znaći u zadnjoj tekmi al suci za bilo koga do onda budu sudili kao za Hajduk protiv Zagreba ili se igrali šerifa kao na prošlom derbiju.

Cuka
23.03.2009., 23:45
Ma bravo.

Strane suce i time će u ovoj varjanti Dinamo proglasit sve suce lopovima i nedostojnim da na travnjaku sude jednoj veličini.

A suci će to mirno gledat i neće se pobunit i javno i tajno i pustit će to tek tako i pokrit se ušima pa da svi mislimo kako su ipak lopovi.

Moj Dinamo mislim da si se ovaj put zajeba ali dugoročno jer ti ljudi u crnom neće tek tako zaboravit kako ste ih proglasili lopovima kojima se treba krvi napit i koje treba skratit za glavu i koji su po ko zna kojim kriterijima došli na listu.

Neka se ova halabuka na suce nastavi još dva kola onda će nastat cirkus na terenima na kojima igra Dinamo jer će neki suci sudit 50-50 a neki malo domaćinski tamo gdje Dinamo bude gost pa ćete vidit kako izgleda po onoj staroj "nama kost a njima šniceli"

Dovoljno je da ti ne pusti jedan put prednost, digne jedan ofsajad, ne sudi faul na 20 metara a protivniku sve to odsudi a prije toga mu ukrca 3 kartona da se pokrije pa ćete vidit kako to izgleda.

U ove zadnje tri godine previše ste se navikli da ste nedodirljivi i kad vam se neko prvi put približija pa vas i preteka onda je počela paljba.

Samo vi pucajte ali se prvo zapitajte kako ste uspili izgubit onih cca 8 bodova prednosti prije 10-15 kola prvenstva tako da ste sad i u minusu 2 boda.

Zabavno je čitat romane o krađi sudaca Dinamu a ne pogledat u svoje dvorište ili bolje reć na svoj travnjak i ne vidit da imate objektivno lošu momčad koja eto ni Osjeku doma ne može dat gol.

O tome nećemo pričat ali ćemo pričat o penalu Hajduka (koji je 100%) i navodnoj krađi.

Zabavno.

PikaČHu
24.03.2009., 00:19
Cuka :s

uvik si zna sta triba rec.
ja se samo nadan da nece bit kontra efekta, tj da ce sudit vise "za" dinamo nego sta su do sad, tj usrat ce se javnog linca i progona...
stvarno je u kurcu sta se vise prica o sudcima nego o losoj igri (i jednih i drugih)...
tko god osvoji ovo prvenstvo "ukra" ga je vec odavno... volia bi da hajduk proigra, dobije svaku utakmicu sa 3-4 gola, bez da prvi gol bude neregularan (:lol:), pa da bude manje sranja posli svakog kola...
naravno, isto zelin i dinamu:D

Carlos
24.03.2009., 05:50
http://i89.photobucket.com/albums/k233/Mate313/HNL/Tablice/Tablica23.jpg

Meni je,umjesto sudjenja, puno interesantnija borba za Ligu prvaka,eno Rijeka na bod od cetvrtog mjesta,a ni Varteks nije daleko. :kokice:

Peterpunk
24.03.2009., 08:36
Ja se stvarno nadam da ce strani sudac doc za barem jednu od tri tekme Hajduka i Dinama. Zamislite samo tri crvena i pet zutih kartona u prvih deset minuta. Ta utakmica nema sanse da se odigra do kraja ako sudac bude imao iole normalan kriterij koji se npr. primjenjuje u ligi prvaka ili kupu uefa. Koji ce to bit cirkus:cerek:

Predmet
24.03.2009., 09:16
Naši suci nemaju onu stvar među nogama.
Pazi ti ovog gore...Njega je strah svirati po županijskim ligama.
Najobičniji papak, nema šta. Da imaš muda se usprotivit, pa prvog koji ti jebe mater ti njemu istom mjerom. I stojiš iz svoje odluke da si svirao to kaj si svirao. Pa i da dobiješ po njonji nije svijet propao. Igrač dobiva jebačku kaznu za napad na suca i klub isto tako. Kaj nikad nisi dobio batine u životu?
Eto to je osnovi problem naših sudaca, koji kad krenu u suđenje u mladim danima, se istog trena boje svoje vlastite sjene i na kraju priče se sve to reflektira u njegovoj karijeri.
Ovaj se prepadne pritiska, ovog je strah pogledati prema svečanoj loži, ovog je strah kaj će ona ljiga Beusan reći, ovog je strah Mandžukića, ovog je strah njegovog sela.
Dok se iz temelja ne promjeni sudačka organizacija i ovi kadrovi iz bivše juge nema nama naprijed u nogometu.
Npr. Rosseti (nemojte se odmah hvatiti za njega - samo je primjer) ili Cantalejo (ili kak se već piše) Njih boli racku, nejebe njih pritisak Mamić, Štimca ili nekog 15.
Došli su suditi i ima da se svi podrede tome. Svaki od njih stoji iza svoje odluke pa makar bila i kriva. A ovi naši se raspravljaju sa igračima, svaki jebeni kontakt sviraju faul jer nisu u stanju nakon 4 uzastopna faula dati karton, jer šta će igrači reći skupa sa publikom. Sve zbog jednog straha tj. neimanja muda.
Jbga. malo svega i svačega u postu. :top:

Veko32
24.03.2009., 09:19
Nije stvar u strahu od igrača. Suce je strah ovih glavonja u klubovima, ne čudi me to ni malo. Makar, prežalosna je situacija u ligi. Prežalosna. To sa stranim sucima.

Prvo kad je Dinamo imao par odluka u korist prije par godina, Fiorentini traži strance, Dinamovi se kunu u naše suce, sad kad Hajduk ima koristi od par pogrešaka, Dinamovi čelnici traže strance, ma katastrofa jebena. Suđenje nam je u kurcu, ali ništa lošije od nogometa, igrača, trenera, predsjednika klubova i izvršnih dopredsjednika. Sve u svemu..jedan mali đumbus :cerek:

Carlos
24.03.2009., 09:39
Vec kad se trolla o sucima,ja npr. ne razumijem zasto se suci onako povlace pred krdom igraca,kad dosudi nesto veliko,pa ono krdo navali na njega i on trci unazad koliko god moze.Brate mili ispruzi ruku ako dodju do tebe ne mrdaj,padni na pod ako te odgurnu pa kad roknu kazne i suspenzije par puta zaredom da vidis kako ce nestati naguravanje suca...ko da se nikada nije ni dogadjalo.

Veko32
24.03.2009., 09:41
Po pravilniku se mora maknut. Treba šutit i zapisivat tko što radi i kad se incident završi - sankcionirat. Samo što se to u praksi ne događa.

Carlos
24.03.2009., 09:46
Ma da ali ja pricam o onome kada navale pa on jadan trci po tridesetak metara unazad,e tu vec moze past.

Cuka
24.03.2009., 09:50
Nije stvar u strahu od igrača. Suce je strah ovih glavonja u klubovima, ne čudi me to ni malo. Makar, prežalosna je situacija u ligi. Prežalosna. To sa stranim sucima.

Prvo kad je Dinamo imao par odluka u korist prije par godina, Fiorentini traži strance, Dinamovi se kunu u naše suce, sad kad Hajduk ima koristi od par pogrešaka, Dinamovi čelnici traže strance, ma katastrofa jebena. Suđenje nam je u kurcu, ali ništa lošije od nogometa, igrača, trenera, predsjednika klubova i izvršnih dopredsjednika. Sve u svemu..jedan mali đumbus :cerek:

E to je prava istina.

Veko32
24.03.2009., 10:00
http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,3,23,,156962.jl eto, piše da će stranci doć bez problema. Ako dođu to je jebena katastrofa.

nerazzurri
24.03.2009., 10:41
http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,3,23,,156962.jl eto, piše da će stranci doć bez problema. Ako dođu to je jebena katastrofa.

Kakvo je ovo punjenje glava pa to je strašno. (govorim o ovome na dnu teksta)

U svezi sudaca se slažem. Tek kad vidimo strane suce vidjet ćemo da naši suci nisu uopće loši. Samo bi svakako trebalo napraviti čistku i u njihovim redovima da izbaci ovu kukolj što se preko veze uvalila, a ima triput boljih sudaca.

Veko32
24.03.2009., 10:45
Ma nisam zbog tog stavio, nego zbog ovog što sam i napisao.

Pol onih odluka su napamet napisane i nisu krive. Recimo penal u derbiju..

PikaČHu
24.03.2009., 10:46
gade mi se :rigo:
"17. kolo: Hajduk - Osijek 3-1 - smanjena kazna od 2 utakmice isključenom Andriću" - lik nije ni triba dobit kaznu jebote :rigo:

evo jos jednon :rigo:

Peterpunk
24.03.2009., 10:46
Kakvo je ovo punjenje glava pa to je strašno. (govorim o ovome na dnu teksta)

Cista provokacija. U popisu gresaka u korist Hajduka se nalazi jedanaesterac protiv Dinama i smanjivanje kazne Andricu npr. samo da bi ukupni broj gresaka bio vece. Jadno ali sta ces, istrazivacko novinarstvo se svelo na ovakve placenike i lazove te one koji kopaju po smecu Vlatke Pokos.

nerazzurri
24.03.2009., 10:48
Ma nisam zbog tog stavio, nego zbog ovog što sam i napisao.

Pol onih odluka su napamet napisane i nisu krive. Recimo penal u derbiju..

Znam da nisi zbog toga stavio :mig:
Ali ubacivanje ovog nekakvog kvazipopisa gdje i kad god se stigne od strane novinara je čisto punjenje glava. Znam da se ti nećeš toga hvatati, ali netko će ga uzeti kao nekakav relevantan izvor.

Veko32
24.03.2009., 10:51
to se lako demantira. ;) Pa najlakše je demantirat tako nešto, staviš link s youtubea i to je to. A to šta će se netko tog ulovit, jebiga, to je moć medija. Recimo moj stari da to pročita na 3 mjesta i vidi na dnevniku il u Večernjem, on će bit 100% da je to tak i ne možeš ga razuvjerit. Al zato ovdje to ne prolazi.

nerazzurri
24.03.2009., 10:52
Cista provokacija. U popisu gresaka u korist Hajduka se nalazi jedanaesterac protiv Dinama i smanjivanje kazne Andricu npr. samo da bi ukupni broj gresaka bio vece. Jadno ali sta ces, istrazivacko novinarstvo se svelo na ovakve placenike i lazove te one koji kopaju po smecu Vlatke Pokos.

Ne smeta meni ni to dodavanje nekakvih "grešaka" ni olako(WTF) svirana 2 penala protiv Intera. Nego mi smeta ono ponosno ustvrđeno "nijedna!!" u donjem dijelu, a kladim se da nisu 5 minuta bar po youtube-u ih tražili.
Ali dosta o toj tablici.

B52
24.03.2009., 10:55
http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,3,23,,156962.jl
Jebote koje dno od dna je ovaj članak (zbog onog na dnu)

...hmm...dno dna dnu :misli::confused:

nerazzurri
24.03.2009., 11:00
Jebote koje dno od dna je ovaj članak (zbog onog na dnu)

...hmm...dno dna dnu :misli::confused:

Članak je do tu dosta dobar. Ustvari nije nekakav članak, već izvještaj, al dobro :D

Samo mi je zapelo za okoovo kad je rekao da ne očekujemo De Bleeckerea. Vjeruj mi kad bi mogao birati nekoga poznatijeg to sigurno ne bi bio on. Po meni jedan od najprecjenjenijih sudaca u Europi.

gabal
24.03.2009., 11:43
Njega je strah svirati po županijskim ligama.
Najobičniji papak, nema šta. Da imaš muda se usprotivit, pa prvog koji ti jebe mater ti njemu istom mjerom. I stojiš iz svoje odluke da si svirao to kaj si svirao. Pa i da dobiješ po njonji nije svijet propao. Igrač dobiva jebačku kaznu za napad na suca i klub isto tako. Kaj nikad nisi dobio batine u životu? Tamo ne tuku igrači, tuče publika - nije se jednom dogodilo da sudac spašava živu glavu bijegom preko zida u nižim ligama...

gabal
24.03.2009., 11:51
A onog popisa o greškama... :rolleyes: Živjelo hrvatsko novinarstvo

stripi_kc
24.03.2009., 12:37
Nije loša ideja o stranim sucima na derbiju. Najbolje bi bilo dovesti suca koji je sudio LP Liverpool-Real, pa da u deset minuta ne dosudi očiti prekršaj napadača nad obrambenim igračom i dosudi jedanaesterac zbog neigranja rukom. I u deset minuta 2:0 za Hajduk. Koga bi onda Dinamo krivio? Da li bi tražio suce s Marsa? Ili bi možda ipak najbolje bilo ukinuti derbi, pa da se Dinamo i Hajduk bore za naslov u malim utakmicama. Mada mi je još najprihvatljivija ideja da se za derbi uvede sistem kakav je u američkom nogometu. Posle svakog prekršaja, pauza i pregledavanje snimke. Uvesti "vrućeg psa", čips i pivo na stadione, pa da utakmica traje 5 sati. Zamislite zaradu domaćina na reklamama i na prodavanju jela i pića. Osobno mislim da naši suci i nisu toliko loši, koliko ima glumaca po terenima koji kandidiraju za Oscara.

šarafciger
24.03.2009., 12:38
ovo stvarno već postaje degutantno, novinari, uprava dinama,pomalo i uprava hajduka toliko dižu tenzije tako da će ove tri tekme h-d biti rat a ne nogomet:confused:
odvratni lešinari sa završenim tečajem za domaćice na onom komunjarskom jadu od "fakulteta":kava:

Delvecchio
24.03.2009., 12:42
kako je mamić fino premjestio žarište zanimanje publike sa njega, peticije, konstanog oslabljivanja momčadi i užasne politike kluba, katastrofalne igre modrih na suce da je to divota.

Jel ima negdje za pogledati sve ove sporne situacije u "korist" Hajduka?

nerazzurri
24.03.2009., 12:46

Pitaj nekog frenda koji ima net :)

Eto ti popis utamkica pa pogledaj po youtube-u, ne vjerujem da ima neki video gdje su sve zajedno.

šarafciger
24.03.2009., 12:46
maminjo je kaizer sose:D

torrio
24.03.2009., 12:50
a hvala bogu na hrvatskom novinarstvu:rofl:::rofl:kao pogreške u korist hajduka spominju olako dosuđene penale i ovaj zadnji dosuđeni penal.čak ni ne tvrde da penali nisu postojali nego suci su bili na strani hajduka jer su ih dosudili a sada jesu stvarno penali postojali nije važno:rofl::rofl:

Veko32
24.03.2009., 12:51
kako je mamić fino premjestio žarište zanimanje publike sa njega, peticije, konstanog oslabljivanja momčadi i užasne politike kluba, katastrofalne igre modrih na suce da je to divota.

Imao je i sjajne pomagače;)

PikaČHu
24.03.2009., 13:14
Pogreške u korist ‘bijelih’

1. kolo: Hajduk - Zadar 1-0 - nepostojeći prekršaj za slobodni udarac za 1-0
u 2:34 (http://www.youtube.com/watch?v=W6Qfiz4LyGk) kontakta je bilo, ne cini mi se ka da je greksa, mozda malo pretjerana gluma..

5. kolo: Hajduk - Slaven Belupo 3-1 - nepostojeća dva 11-erca
1:00 i 1:21 (http://www.youtube.com/watch?v=4wDM1jM0vo8)
ne znan, mozda navuceni penali, kod prvog je mozda bilo uplitanje nogu, a kod drugog guranje... ne znan sta bi reka, dvojbene situacije...

6. kolo: Osijek - Hajduk 1-2 - nedosuđena ruka Linića u akciji za 0-1
1:14 (http://www.youtube.com/watch?v=eqe6DIkOrFk)
sudac je bia blizu,ne znan kako nije vidia:ne zna:

9. kolo: Hajduk - Inter 3-3 - dva olako dosuđena 11-erca
1:10 i 1:51 (http://www.youtube.com/watch?v=qHROZwZuni4)
prvi je mozda bilo kontakta a drugi se ovaj zapetlja sam od sebe... dosta dobro bacanje i kod jednog i drugog:P

13. kolo: Varteks - Hajduk 0-2 - nekažnjavanje J. Buljata zbog udaranja

ovo ne mogu nac, prevrtia san asmo jedan jubito film, malo san u zurbi...

17. kolo: Hajduk - Osijek 3-1 - smanjena kazna od 2 utakmice isključenom Andriću

ovo necu komentirat :rigo: :rigo: i jos jedan :rigo:

19. kolo: Hajduk - Dinamo 2-0 - propušteno isključiti J. Buljata i Andrića, 11-erac

o ovome se raspravljalo 200 puta, neda mi se opet

22. kolo: Cibalia - Hajduk 1-1 - nedosuđen prekršaj uoči pogotka za 0-1, neisključenje Šerića

isto noviji događaj, sve vec receno

23. kolo: Hajduk - Zagreb 2-0 - nedosuđena ruka Pandže, dosuđen 11-erac

također....

pc_arhe
24.03.2009., 13:27

Ajmo redom:
1. kolo: Hajduk - Zadar 1-0 - nepostojeći prekršaj za slobodni udarac za 1-0
http://www.youtube.com/watch?v=W6Qfiz4LyGk
Točno se vidi lijeva ruka na ramenu igrača Hajduka kod faula. Uz to je slobodni udarac bio skoro pa skraćeni korner.
Strašna krađa :rolleyes:
5. kolo: Hajduk - Slaven Belupo 3-1 - nepostojeća dva 11-erca
http://www.youtube.com/watch?v=9ASJR67HDW4
Prvi penal mi nije sporan, podmetnuta noga. Drugi jest nategnut, ali se ne vidi dobro pa ne mogu dobro procijeniti. Ali taj penal je sudeđen kod vodstva Hajduka, već pri kraju utakmice. A kod vodstva Slavena je mogao suditi još dva penala za Hajduk, da je već htio krasti. Prvi je malo nategnut, ali je drugi očito igranje rukom Slavenovog igrača.
6. kolo: Osijek - Hajduk 1-2 - nedosuđena ruka Linića u akciji za 0-1
Velika greška suca, ali, IMHO, ne i krađa. Igranje rukom se daogodilo na sredini igrališta i nitko nije mogao znati da će se u tom napadu dogoditi gol.
9. kolo: Hajduk - Inter 3-3 - dva olako dosuđena 11-erca
Nisam više imao volje, a ni vremena, tražiti i ovo.
13. kolo: Varteks - Hajduk 0-2 - nekažnjavanje J. Buljata zbog udaranja
Buljat je kažnjen. Dakle, i ovo je laž.
17. kolo: Hajduk - Osijek 3-1 - smanjena kazna od 2 utakmice isključenom Andriću
Andrić je isključen zbog simuliranja protivničkog igrača. Disciplinski sudac ga je kaznio sa dvije utakmice neigranja. Isti taj sudac je kolo prije kaznio dvojicu igrača sa samo jednom utakmicom zbog međusobnog šaketanja. Za slučaj Andrić je još i rekao da je pogledao snimku i da je udaranja bilo, što je notorna laž.
19. kolo: Hajduk - Dinamo 2-0 - propušteno isključiti J. Buljata i Andrića, 11-erac
Po meni start Buljata je bio za žuti (kao i Kovačev kolo poslije). Kod Andrića je sporno što nije dobi prije žuti zbog oštrog starta. Naravno, predpostavka je da bi onda onaj žuti koji je dobio bio drugi. Da , sa jednim već dobijenim žutim bi opet bio neoprezan :rolleyes:
Penal? Nemojte me nasmijavati.
22. kolo: Cibalia - Hajduk 1-1 - nedosuđen prekršaj uoči pogotka za 0-1, neisključenje Šerića
Prekršaj bi ja sudio, ali postoji i sudačko uvjerenje. Ustvari cijela ta situacija je malo zbrkana. Cibalijin igrač je na travi, usput je pokupio i jednog hajdukovca. Kad se pokušao dignuti na njega naleće Skoko. I da bi ublažio sudar služi se rukama i odguruje ga. Šerić je trebao biti isključen. Ali sudac to nije mogao vidjeti i na sugetstiju pomoćnog daje žuti karton. Sve je to bilo u sudačkoj nadoknadi, pa i nema neku veliku važnost.
23. kolo: Hajduk - Zagreb 2-0 - nedosuđena ruka Pandže, dosuđen 11-erac
Ruka bila, penal bio.
Dakle:
Zadar-ništa sporno
Slaven-praktički ništa sporno. Ako je jedan dosuđeni penal sporan, sporan je i jedan nedosuđeni.
Osijek-sporno, ali ne i namjerna krađa
Varteks-ništa sporno
Osijek-ništa sporno
Dinamo-neki spore crveni za Buljata, ja ne
Cibalija-sporno,ali ne i namjerna krađa
Zagreb-ništa sporno
(ostale utakmice nađi sam na youtubeu)

Pogreške protiv ‘bijelih’

- nijedna!
Da, nijedna :rofl:
Evo par situacija, samo iz ovih utakmica koje su već spomenute, ali koristeći kriterije ovog "novinara", i gledano sa suprotnog kuta:
-Slaven -nedosuđena dva penala Hajduku
-Dinamo - penal na Maksimiru. Čista ruka.
-Osijek- Andrić isključen zbog simuliranja protivničkog igrača
-Dinamo (Poljud)-isključenje Hrgovića
-Cibalija-Igrač Cibalije igra rukom u šesnaestercu. Sudac sudi faul u napadu. Faul je bio puno manje nego onaj igrača Zagreba (nije uopće bilo kontakta rukama). Nedosuđeni penal za Hajduk.
-Zagreb- nedosuđeno vraćanje lopte golmanu Zagreba

Eto kako je zapravo Hajduk drastično oštećen na većini spomenutih utakmica.
Vidim da bi i ja bio vrlo dobar novinar :zubo:

A istina je da je grešaka bilo, što je i normalno. I to podjednako u korist Hajduka, i na njegovu štetu. Nigdje ne vidim neku veliku krađu.

nerazzurri
24.03.2009., 13:28
1:10 i 1:51 (http://www.youtube.com/watch?v=qHROZwZuni4)
prvi je mozda bilo kontakta a drugi se ovaj zapetlja sam od sebe... dosta dobro bacanje i kod jednog i drugog

Drugi je bilo povlačenje ;) po meni čak i čišći od prvog penala

Meni je samo smiješan taj olako :rofl: je*ote penal je ili nije, nema između

Analitičar82
24.03.2009., 13:31

obrazloži?
dreka je od strane ajdukovaca nastala nakon derbija 2006.,gdje su im poklonjena 2 penala?o čemu mi tu pričamo?Kakvo pomaganje od strane sudaca?:ne zna:

The Godfather
24.03.2009., 13:34
...
Bravo!Samo bi reka da je Hajduk-Inter svira i penal za Inter koji nije triba i jedan za Hajduk koji nije triba, a jedan je penal opravdan bio.

Poserem se na Dinamove medije :rigo:

Analitičar82
24.03.2009., 13:36

ti si toliko proziran da si naprosto smješan...:)
znamo da želiš dianamu zlo dok je mamić na čelu al daj malo mjere u svemu tome..ak ti nisi skužio da se navlači za ajduk gotovo cijelu sezonu,bojim se da je u tebi problem...
najnovi primjer nedodjeljivanja crvenog šeriću na cibaliji kao i nesviranje prekršaja od strane skoke prije gola u vinkovcima..
dinamo je igrao odlično do tekme s osijekom...sad zbog jedne lošije tekme izjavljivat da su katastrofa,.,,:kava::flop:

Analitičar82
24.03.2009., 13:38
po hajdukovcima hajduk bi trebao na svakoj tekmi dobit po 2 penala,minimalno....vidim da su vas razmazili..:s

The Godfather
24.03.2009., 13:41
obrazloži?
dreka je od strane ajdukovaca nastala nakon derbija 2006.,gdje su im poklonjena 2 penala?o čemu mi tu pričamo?Kakvo pomaganje od strane sudaca?:ne zna:

I vama je jedan bio poklonjen, to si zaboravio reći :mig:

Analitičar82
24.03.2009., 13:43
Bravo!Samo bi reka da je Hajduk-Inter svira i penal za Inter koji nije triba i jedan za Hajduk koji nije triba, a jedan je penal opravdan bio.

Poserem se na Dinamove medije :rigo:

tako je..izjednačavate prekršaj buljata i kovača u 1,min,,,iako smo to već rješili ovdje,,,:rofl:hrgović direktni crveni a gabrić se primio za glavu a dobio malo po prsima-žuti karton,što je i dobio...
Najjače je bilo kad ste se digli na sve 4 nakon Vinkovaca na čelu sPerošom,gdje na kraju ispada da vi niste uopči pokradeni već igrači cibalije...al bitno da se stavio pritisak na batinića...:s

Analitičar82
24.03.2009., 13:44
I vama je jedan bio poklonjen, to si zaboravio reći :mig:
a vama 2?:rofl:

Veko32
24.03.2009., 13:49
Ovo što se u zadnjih par dana događa je klasičan primjer pritiska na suce, u Italiji normalna stvar već niz godina. Naravno da će i jedni i drugi sad bacat drvlje i kamenje po sucima, kako bi im se ovi "ispričali" u sljedećim tekmama.

Dinamo je išao predaleko i tražio strane suce, sad ispada da nemaju povjerenja prema našima i sad tek očekujem odluke kontra Dinama.

Šteta, a jedina mi je želja bila fer suđenje do kraja.

The Godfather
24.03.2009., 13:51
ak ti nisi skužio da se navlači za ajduk gotovo cijelu sezonu,

Bilo je pogrešaka u korist Hajduka i protiv Hajduka, i sad ovaj JL i napiše da nije bilo protiv Hajduka odluka i još napiše npr. da je onaj penal u derbiju poklonjen nakon što snimka lipo pokazuje igranje ruke ili smanjena kazna Andriću :rofl: .A to što Zagrebački medij vide da Dinamo neće osvojit ovo prvenstvo sa +20,+30 bodova ko prije, žele ogaditi Hajdukovu igru i rezultate, za to me iskreno zaboli kuratz, zna se ko je osvaja naslove uz pomoć sudaca, a to nije bio Hajduk.

PikaČHu
24.03.2009., 13:53
Drugi je bilo povlačenje ;) po meni čak i čišći od prvog penala

Meni je samo smiješan taj olako :rofl: je*ote penal je ili nije, nema između

ok, moze bit, nisan bas ima vrimena za puno gledat, samo san izdvojia situacije...
u svakon slucaju pretjerano kenjanje jutarnjeg... :rigo:

Veko32
24.03.2009., 13:54
Pizda mu materina, jesam reko da je to idiotizam i da je članak tu radi stranaca. Jebemu mater, šta ste se sad svi ulovili opravdavat to dole napisano. :ne zna:

PikaČHu
24.03.2009., 13:56
a vekjo je pita.. ok stvarno se nismo tribali "spustat" na tu razinu.. sad ce 200 stranica bit komentara na komentar komentara...

Luyindula
24.03.2009., 14:11
gade mi se :rigo:
"17. kolo: Hajduk - Osijek 3-1 - smanjena kazna od 2 utakmice isključenom Andriću" - lik nije ni triba dobit kaznu jebote :rigo:

Da se ima muda, Andriću bi se ili ostavile dvije utakmice kazne (što bi bila greška), ili bi se kazna ukinula, što je bilo najbolje riješenje. Ovako izgleda kao da je namješteno da se vrati taman na Dinamo.

Upravo zbog ovoga je naša sudačka organizacija katastrofalna. Sjeti se samo onog šaketanja između Jurice Buljata i onog iz Varteksa (Brezovec?). Ili kao što je Carlos spomenuo, bježanje sudaca od igrača, Šerićevo udaranje u glavu s leđa....

Ozbiljni suci nerade takve greške. Reći da je naša sudačka organizacija u rangu nekih jačih liga je presmiješno.

Veko32
24.03.2009., 14:12
u rangu normalne bi bilo smiješno. Pogotovo nakon onog šaketanja i njihove izjave da nije bilo ništa. Lakrdija samo takva¸

Analitičar82
24.03.2009., 14:23
Bilo je pogrešaka u korist Hajduka i protiv Hajduka, i sad ovaj JL i napiše da nije bilo protiv Hajduka odluka i još napiše npr. da je onaj penal u derbiju poklonjen nakon što snimka lipo pokazuje igranje ruke ili smanjena kazna Andriću :rofl: .A to što Zagrebački medij vide da Dinamo neće osvojit ovo prvenstvo sa +20,+30 bodova ko prije, žele ogaditi Hajdukovu igru i rezultate, za to me iskreno zaboli kuratz, zna se ko je osvaja naslove uz pomoć sudaca, a to nije bio Hajduk.

misliš li da je Croatija imala veću sudačku pomoć nego vi sad?
sve ti je to isti kujac ali s razlikom da je croatia osvajala prvenstva s preko 15 bodova razlike osim 99.,gdje se još nezna jel bilo zaleđe il nije al se zna DA PENAL ZA RIJEKU NIJE BIO,pitam se zašto to nitko ne spominje?
croatiji nije bila potrebna pomoć uz onakvu momčad...
krađe koje priznajem u razdoblju 96-99 su tekma s vama 99. kad su BBB bojkotirali i finale kupa s Zagrebom 97 il 96,,
al budi siguran da je dinamo tada imao toliko jaku momčad da nikakav đolonga,erceg i baturina nisu tu mogli ništa napravit..pa pogledaj igrače dinama gdje su se prodali a gdje je hajdukovci...
imali ste lovu od 95 i lige prvaka al popao neko lovu...za to vam tuđman i dinamo nisu krivi..:top:

The Godfather
24.03.2009., 14:27
imali ste lovu od 95 i lige prvaka al popao neko lovu...za to vam tuđman i dinamo nisu krivi..:top:
Imali smo mi dugove kojih se nismo mogli samo tako riješit kao neki :flop:

qkac
24.03.2009., 14:33
šta se tiće tog penala protiv zagreba...da je ibričić onako gura stopera zagreba, bi li sudac svira faul u napadu....:ne zna:

kuzma2222
24.03.2009., 14:41
[QUOTE=Delvecchio;19577388]kako je mamić fino premjestio žarište zanimanje publike sa njega, peticije, konstanog oslabljivanja momčadi i užasne politike kluba, katastrofalne igre modrih na suce da je to divota.

Najbolji komentar do sada,a ja ću samo dodat da bi se Hajduk triba dobro zamislit koliko šansi treba stvorit da bi da gol(malo je off-topic ali ....).

Vi koji više pratite Seria A znat ćete koji je sudac sudija Roma-Juventus bija je odličan:top:.Protutip ovih naših.

Uživajte u ovim natezanjima oko sudaca:lol:

Antimon2
24.03.2009., 14:48
misliš li da je Croatija imala veću sudačku pomoć nego vi sad?

Nabavi snimku iz 1999 pa ćeš vidit što je krađa. Onakav lopovluk je jedino još viđen u BiH Premier ligi i možda u Zimbabveu. Kako uopće imaš obraza uspoređivat ove utakmice i to vrijeme ?!

Analitičar82
24.03.2009., 14:57
Nabavi snimku iz 1999 pa ćeš vidit što je krađa. Onakav lopovluk je jedino još viđen u BiH Premier ligi i možda u Zimbabveu. Kako uopće imaš obraza uspoređivat ove utakmice i to vrijeme ?!
zbog jedne utakmice?na koju tekmu misliš?dinamo-hajduk il rijeka-osijek?
sad bi zbog jedne tekme trebalo uopčavat i selektivno razmišljat,ma nemoj?
a to što na istoj tekmi ajduci nisu centra prešli a pletikosa obranio 10 zicera je isto sudac bio kriv?
nama serete zbog kuknjave a vi ste u tome doktorirali...
nisam dobio odgovor na moje tvrdnje o izmišljenom penalu za rijeku..naravno,selektivno razmišljanje je uzelo maha...
ova situacija s sanaderom i ajdukom je identična onoj Kroacijinoj iu opasku da je Croatia osvajala naslove uz 10 bodova prednosti dok se hajduk bori do zadnjeg kola uz domačinsko suđenje na svakoj tekmi(čitaj,svaki kontakt se svira za bijele...)

Analitičar82
24.03.2009., 15:00

ako se sječam nije vam sviran penal i dali smo gol iz zaleđa...
udarci na go 20:5 za dinamo uz totalnu dominaciju....strašni ste..:rofl::top:
dok vi cijelo prvenstvo(ovo barem)muljate i pobjeđute na guzove iz penala i to je kao kaj?ok?pravedno i sve čisto?:kava::flop:

qkac
24.03.2009., 15:01

po toj logici sudac ima pravo krast za ekipu koja igra bolje....:rofl::rofl:

Busola29
24.03.2009., 15:04

U pravu si...:D šta ćeš kada ima ovdje puno pametnijih od mene...

Busola29
24.03.2009., 15:08
Vidim da je bila velika čistka sinoć :D
Pa ću morati opet stavljati slike, kad ih već neki traže.
Ali prvo jedan mali uvod.
Još davno sam primjeti nekakvu sklonost Zagreba "kolektivnoj histeriji". Ne znam kako to drugačije nazvati, ali molim da se ovo ne shvati kao nekakav pokušaj vrijeđanja. Nije mi to namjera.
Prvi put sam to primjetio kod "slučaja" Viduka. On je, jadan, okrivljen za sve neuspoijehe Croatie. Vrijeđalo ga se na stadionu, po gradu itd... I morao je, doslovno, pobjeći iz Zagreba. A onda je u Engleskoj dokazao svoju vrijednost.
A sve se radi po istom obrascu. Sve kreće iz samog Dinama, ZG mediji zdušno stanu na Dinamovu stranu i raja masovno puši ta sranja.
Bilo je još takvih slučajeva (pozirtivnih i negativnih - Kranjkčar, Modrić...).
I sad je najnoviji hit Hajduk i suđenje.
Iz Dinama kreće inicijativa u tom smjeru, ZG mediji jedva čekaju tako nešto, a narod puši. Pa tako unaprijed sve znamo. I Sanader i suci i sve ostalo. Pa tako Dinamo ne smije dovoditi neke igrače (zabranio Sanader), mora puštati u Hajduk druge, pa ovo, pa ono...
I naravno tu su i suci. I, našalost, sve je otišlo toliko daleko da se izgubilo svako zrnce objektivnosti. Dinamovci prate Hajdukove utakmice ne pod povećalom, nego pod elektronskim mikroskopom. I ne samo oni nego i mediji (od njih i Dinama, zapravo, je i sve pokrenuto). Pa čak je na HRT-u bila i jedna emisija Otvorenog (gdje predstavnici Hajduka nisu ni pozvani) samo da bi se raspravljalo o "neregularnosti" derbija. A da ne govorim o pisanim medijima. I svi kriteriji su potpuno izgubljeni.
Dovoljno je vidjeti reakcije na derbi idosuđeni penal. I ovdje se isti riječnik, od istih ljudi, koristio nakon tog penala kao i nakon ovog sinoć.
I onda su se, nakon snimke Bilog kutka, mnogi posuli pepelom. Ali ne svi. Ni ovdje, ni u medijima, ni u Dinamu. Uz to su tražili i neke druge "neregularnosti" (lopta i teren :rofl: ). Ali ništa nije naučeno iz tog slučaja.
Već u Vinkovcima ista priča. Da, prekršaj prije Hajdukovog gola se može suditi (pa i treba), ali da je to neka ogromna krađa, nije. Jednostavno, takva je bila sudačka procjena i kriterij. Naravno, nitko ne spominje nedosuđeni penal Hajduku u 6. minuti. Igrač Cibalije je igrao rukom, a sudac je sudio prekršaj u napadu:
http://i42.tinypic.com/28tf1wn.jpg

U skoku nije bilo nikakvog odgurivanja, ruke Hajdukovca nisu ni takle Cibalijinog igrača. Bilo je samo kontakta tijelima u skoku. Puno, puno manje očit prekršaj nego onaj sinoć Zagreba. Ali takav je kriterij suca. I što sad?
Samo bi volio da oni koji kritiziraju jučerašnji penal isto tako kritiziraju i nedosuđeni za Hajduk prije tjedan dana.
Itako dolazimo do jučerašnjeg penala.
Prvo - penal se dogodio točno u 46:00:

I tu se, kod mnogih komentara, vidi potpuna nemogućnost objektivnog rasuđivanja. Svi su, u prvi mah, skočili i počeli pisati kako je sudac previše produžio poluvrijeme (najavio je 1 minutu). Pisalo se kako tako krade za Hajduk, poluvrijeme se produžuje koliklo Hajduku treba itd...
Pa barem ovo je lako vidljivo i provjerljivo. I na kraju se samo vidi koliko su stvari otišle predaleko, koliko neki ne mogu objektivno vidjeti ni neku tako egzaktnu stvar kao proteklo vrijeme.
Što se samog penala tiče, to je čisto stvar sudačkog uvjerenja i kriterija. Guranja je bilo ( evo gifa koji nerazzurri uporno traži):
http://img207.imageshack.us/img207/364/penal44.gif (http://img207.imageshack.us/my.php?image=penal44.gif)

Sudac je imao vrlo strogi kriterij kod guranja u skokovima, pa je ptom kriteriju ovo čisti penal. Bez obzira što se dogodio u nadoknadi vremena. Neki čak i tvrde da se takvi penali ne sudeu nadoknadi :rofl:
Za one koji tvrde drugačije podsjetite se što ste tvrdili nakon penala protiv Dinama, promislite što mislite o nedosuđenom penalu protiv Cibalije. I ako i dalje tvrdite da je ovo krađa promislite malo o svojoj objektivnosti.
Sudac jest sinoć napravio par manjih pogrešaka. Igranje rukom na 18 metara, nedosuđeni indirekt zbog vraćanja lopte vrataru, nedosuđeni očiti korner Hajduku (kad je Ibričić imao solo prodor). Ali to je sve normalno za jednu utaknicu. Problem je samo što neki svaku utakmicu Hajduka gledaju mikroskopom. Dajte probajte hladno prosuđivati. Nemojte padati pod atmosferu koja se umjetno stvara od strane Mamića&co i medija.

Opet gluposti pišete bolje realno napišite suci malo previše navlače za nas i Dinamo (posebno kada je bila Croatia...) i gotovo ...
Kakvi Vinkovci kakva ruka , znaš li ti da je to bio faul , Cibalijin igrač odgurnut i nakon toga dirao rukom kada je padao na tlo... stavi snimku da se sve vidi... a ne ono što tebi ko navijaču odgovara... :flop:

B52
24.03.2009., 15:10
šta se tiće tog penala protiv zagreba...da je ibričić onako gura stopera zagreba, bi li sudac svira faul u napadu....:ne zna:
Ha... možda bi... a možda ni ne bi :ne zna:

The Godfather
24.03.2009., 15:12
Opet gluposti pišete bolje realno napišite suci malo previše navlače za nas i Dinamo (posebno kada je bila Croatia...) i gotovo ...
Kakvi Vinkovci kakva ruka , znaš li ti da je to bio faul , Cibalijin igrač odgurnut i nakon toga dirao rukom kada je padao na tlo... stavi snimku da se sve vidi... a ne ono što tebi ko navijaču odgovara... :flop:

Svak ima isti tretman kod sudaca,nekad dolazi do pogrešaka, samo ispada da su Dinamo i pogotovo Hajduk uvik ispred svih jer imaju sudce.Nije, nego su Dinamove i Hajdukove utakmice uvik po povečalom i uvik se traži pogreška na takvim utakmicama.Razlika između Dinama i Hajduka i ostalih klubova je tako velika(npr. Hajduk i Dinamo su prvi, a između dinamo i Slavena je 10-ak bodova) jer prodaju sve igrače Dinamu i Hajduku...

totalna šteta
24.03.2009., 15:19
Svak ima isti tretman kod sudaca,nekad dolazi do pogrešaka, samo ispada da su Dinamo i pogotovo Hajduk uvik ispred svih jer imaju sudce.Nije, nego su Dinamove i Hajdukove utakmice uvik po povečalom i uvik se traži pogreška na takvim utakmicama.Razlika između Dinama i Hajduka i ostalih klubova je tako velika(npr. Hajduk i Dinamo su prvi, a između dinamo i Slavena je 10-ak bodova) jer prodaju sve igrače Dinamu i Hajduku...

mislim da nikakvu toplu vodu neću otkriti kad kažem da će sudci UVIK natezat za hajduk i dinamo kad igraju protiv malih klubova.dvojbene odluke će se uvik suditi za hajduk i dinamo.

i ne mislim da je to neki specifikum hrvatskog nogometa,tako je i sa juveom,interom,realom,barcom,bayernom............. ......

~~~RI~~~
24.03.2009., 15:30
aj neka mi netko osim tih famoznih penala(koje oba priznajem kao penale) pojasni to navlačenje za hajduk u ovom prvenstvu. konkretno me zanima čisto da s treće strane dobijem uvid u situaciju.

Antimon2
24.03.2009., 15:39
dok vi cijelo prvenstvo(ovo barem)muljate i pobjeđute na guzove iz penala i to je kao kaj?ok?pravedno i sve čisto?:kava::flop:

Naravno, crveni karton Hajduku u 1.poluvremenu si zaboravio spomenuti. Kao i jedno 20 izmišljenih prekršaja, nepuštanje Hajdukovog igrača par minuta u igru itd itd

Luyindula
24.03.2009., 15:48
aj neka mi netko osim tih famoznih penala(koje oba priznajem kao penale) pojasni to navlačenje za hajduk u ovom prvenstvu. konkretno me zanima čisto da s treće strane dobijem uvid u situaciju.

Suđen penal protiv Intera kojeg nije bilo. Isto i protiv Slavena na početku sezone. Ona situacija s Buljatom protiv Varteksa. Krvnički start Buljata na Mandžukiću, Šerić udara igrača Cibalie s leđa (čisti crveni, dobio je žuti), prekršaj nad igračem Cibalie prije nego je Hajduk zabio pogodak, očigledna ruka Pandže sad protiv ZG-a na nekih 18-20 metara...pročačkaj malo po prošloj stanici, analiziralo je par članova ove situacije :mig:

Ima još toga...ovo je iz prve ruke, i one očigledne situacije gdje nitko nemože tvrditi drugačije.

Znaš šta smeta? Smeta kad se Šerć zaleti i pukne igrača Cibalie u glavu s leđa i dobije žuti. (sudac je sve vidio). Smeta kad Jurica Buljat i onaj iz Varteksa tvrde da se nisu udarali, a ima snimka koja jasno svjedoči što se dogodilo, smeta izmišljen penal protiv Intera...znači očigledne situacije gdje se nikako nemože suditi ništa drugo osim isključenja.

Mene, naravno, nemožeš doživjeti kao neutralnu stranu, ali ako imaš volje malo prolistaj topic, ima dobrih postova.

qkac
24.03.2009., 16:16
Suđen penal protiv Intera kojeg nije bilo. Isto i protiv Slavena na početku sezone. Ona situacija s Buljatom protiv Varteksa. Krvnički start Buljata na Mandžukiću, Šerić udara igrača Cibalie s leđa (čisti crveni, dobio je žuti), prekršaj nad igračem Cibalie prije nego je Hajduk zabio pogodak, očigledna ruka Pandže sad protiv ZG-a na nekih 18-20 metara...pročačkaj malo po prošloj stanici, analiziralo je par članova ove situacije :mig:

Ima još toga...ovo je iz prve ruke, i one očigledne situacije gdje nitko nemože tvrditi drugačije.

Znaš šta smeta? Smeta kad se Šerć zaleti i pukne igrača Cibalie u glavu s leđa i dobije žuti. (sudac je sve vidio). Smeta kad Jurica Buljat i onaj iz Varteksa tvrde da se nisu udarali, a ima snimka koja jasno svjedoči što se dogodilo, smeta izmišljen penal protiv Intera...znači očigledne situacije gdje se nikako nemože suditi ništa drugo osim isključenja.

Mene, naravno, nemožeš doživjeti kao neutralnu stranu, ali ako imaš volje malo prolistaj topic, ima dobrih postova.

ti si tu nabroja pet sudačkih grešaka i odma kažeš da se navlači za hajduka...pa može se bez problema nać pet grešaka u korist dinama :ne zna:

Analitičar82
24.03.2009., 16:48
ti si tu nabroja pet sudačkih grešaka i odma kažeš da se navlači za hajduka...pa može se bez problema nać pet grešaka u korist dinama :ne zna:
Kreni,s time da uzmi u obzir one greške koje su utjecale na rezultat,,,

The Godfather
24.03.2009., 17:34
Suđen penal protiv Intera kojeg nije bilo.
Svira je za Hajduk 2 penala, od kojih je 1 nije trebao a jedan je.Isto tako sudio je penal za Inter koji nije trebao.Znači svirao je 3 penala na toj utakmici.
1. je bio Hajdukov koji je dobro svira
2. je bio Interov koji nije tribao svirat
3. je bio Hajdukov koji nije tribao svirat.Znači obe su momčadi oštečene za 1 penal. LINK (http://www.youtube.com/watch?v=qHROZwZuni4)
Isto i protiv Slavena na početku sezone.
u 29.sekundi ovog videa (http://www.youtube.com/watch?v=4wDM1jM0vo8) je bio nedosuđen penal za Hajduk koji je trebao bit.Prvi svirani penal nije trebao bit sviran, drugi je bila rubna situacija, iako mislim da je bilo povlačenja.
Ona situacija s Buljatom protiv Varteksa.
Je, tribao je dobit kaznu.Ali to nije greška sudca nego komisije.
Krvnički start Buljata na Mandžukiću
Isto je trebao dobit R.Kovač protiv Slavena mislim, pa nije.
Šerić udara igrača Cibalie s leđa (čisti crveni, dobio je žuti)
Slažem se, slična sitacija kao sa Buljatom.
prekršaj nad igračem Cibalie prije nego je Hajduk zabio pogodak,
Da, ali je prije toga je Cibalijin igrač izgubio zračni dvoboj pa podapeo (http://www.forum.hr/showpost.php?p=19558256&postcount=35) nogu Hajdukovom igrači.
očigledna ruka Pandže sad protiv ZG-a na nekih 18-20 metara
Je ćini mi se da je bila ruka, ali isto tako sudac nije svirao indirekt kad je Zagrebov igrač vratio loptu svojem golmanu.

Sve ukupno bilo je par sudačkih pogrešaka koje su pomogle Hajduku.Ali vama je par pogrešaka dovoljno da počinjete prozivat Sanadera,Tita,Peroša i koga več...
-------------------------------
http://i44.tinypic.com/34ztu.jpg
Evo npr. Ibanezova ruka, u prvoj Hajduk-Dinamo utakmici, tada je bilo 1:0, što i nije tako siguran rezultat.Na kraju sudca je spasilo to što je Hajduk pobijedio.Znači nedosuđen penal za Hajduk.

qkac
24.03.2009., 17:42
Kreni,s time da uzmi u obzir one greške koje su utjecale na rezultat,,,

zaleđe protiv šibenika, kovačev start protiv slavena...zatim kad se spominje start buljata na manđukiću, onda ja mogu brojat i hrgovičevo udaranje gabrića...

za penal protiv osijeka nisan siguran (al beusan je reka da nije bia penal :ne zna:, sad očemo li njemu virovat il nečemo to je druga stvar...al ako mu virujemo da je start buljata bia za crveni,onda ne vidin zašto mu onda ne bi tribali virovat za penal)...

nisan naša pet nego četiri...:D

The Godfather
24.03.2009., 17:44
zaleđe protiv šibenika, kovačev start protiv slavena...zatim kad se spominje start buljata na manđukiću, onda ja mogu brojat i hrgovičevo udaranje gabrića...

za penal protiv osijeka nisan siguran (al beusan je reka da nije bia penal :ne zna:, sad očemo li njemu virovat il nečemo to je druga stvar...al ako mu virujemo da je start buljata bia za crveni,onda ne vidin zašto mu onda ne bi tribali virovat za penal)...

Ali je reka da nije bilo penala protiv Osijeka?

qkac
24.03.2009., 17:46

je....bia san gleda na volin nogomet

ne znan ima li snimka toga negdi na internetu

Cuka
24.03.2009., 17:53

Nisi se dovoljno trudija.:)

Očite greške sudaca protiv Dinama ili bolje rečeno očite krađe protiv Dinama i krađe za Hajduk uzrok su strmoglavog gubitka Dinamovih 10 do 11 bodova u desetak utakmica prvenstva.

Ma da nije tragično bilo bi komčno :lol::lol:

Ma zamisli kluba i novinara a i ponekog navijača koji se pale na suce a ne gledaju koliko su bodova prosuli ni krivi ni dužni.

Mislim jer im protiv Osijeka neki sudac branija dat pokoji gol.

A ta naručena novinarska piskarala ne zaslužuju nikakav komentar.

E da nemojte se čudit ako bude navijačkih sranja u narednim kolima prvenstva i ako ih bude (daj bože da ih ne bude) tome zahvalite pojedinim novinarima i pojedinim dužnosnicima klubova.

The Godfather
24.03.2009., 17:57

Zanimljivo, nisu se pohvalili da su dobili penal protiv Osijeka a pola foruma se pojavilo na temi HNL-a kad je nama sviran penal koji je ispao čist. :kava:

Carlos Santos
24.03.2009., 17:59

http://www.youtube.com/watch?v=Hs8Z-PsC968

38. sekunda. Jeste vi sigurni da mislite na ovaj penal?
Vida je fulo skroz loptu, ono baš skroz i pogodio Sammirčeka u šupak. To da Sammir je mogao da ne padne nije dvojbeno(kladim se da nije trebao ni Ibričić, ni Kalinić u onim nekim situacijama past, kao ni 90% situacija kod penala u svijetu nogometa)), ali ako je onakvo guranje okarakterizirano penalom zbog činjenice da je sudac sudio svašta, kako onda ovo prokomentirati kad te igrač udari punom snagom u guzicu i to bez kontakta sa loptom :confused: Inače na toj utakmici je sudac odsudio 65 faula, a ovo je 1 od očitijih faula.

Hrgovićevo udaranje je definitivno bilo za crveni ako smatramo ono Buljatovo greškom, slažem se. Ali onda ako tako gledamo Bebek ima 3 greške protiv Dinama(kad je dao samo žuti Lovrenu u duelima sa Buljatom, te kod Buljatovog i Andrićevog starta) :mig:

Kovačev start sa Slavenom doslovno nitko ne bi ni primijetio da ga Petković nije spomenuo, a Beusan na kojeg se kao pozivate sad jer rekao da je to maksimalno za žuti, Sušec je čak insunirao "barem žuti", a onda mu je ovaj odvratio.

Nego jeste stvarno sigurni da je Beusan rekao da ovo na Sammiru nije penal :confused:, meni je sumnjiviji penal na Mandžukiću u mislim 9. kolu(nije reliziran), ali i tamo je bilo kontakta(kao i kod ovih peanal Hajduka) :ne zna:

P.S. Ovo je Luxov klon of kors, tako da bi zamolio perma ban za ovog klona bez da brišete ovaj post.
Čujemo se opet za 2 dana :w , obećajem da neću više uletavat u raspravu ovako :D
Isprike što sam ovako uletio, al me bilo strah da nitko neće pokazat video :brukica:

Luyindula
24.03.2009., 18:01
Nisi se dovoljno trudija.:)

Očite greške sudaca protiv Dinama ili bolje rečeno očite krađe protiv Dinama i krađe za Hajduk uzrok su strmoglavog gubitka Dinamovih 10 do 11 bodova u desetak utakmica prvenstva.

Ma da nije tragično bilo bi komčno :lol::lol:

Stavljaš nam riječi u usta.

Nitko nije rekao da su suci jedini krivci, ja na prvo mjesto stavljam igrače i upravu, ali na popisu se nalazi i činjenica koju uporno izbjegavate, a to je da je Dinamo najoštećenija momčad u zadnje tri godine.

A da je Hajduk ove sezone imao više sumnjivih situacija nego Dinamo također nemožeš poreći.

sr-bistabil
24.03.2009., 18:01
zatim kad se spominje start buljata na manđukiću, onda ja mogu brojat i hrgovičevo udaranje gabrića...

Naravno da ne možeš, to je logički nemoguće jer da je Buljat u 10. 12. ili kojoj već sekundi dobio što je trebao dobiti utakmica bi se rasplela u potpuno drugom smjeru i do tog Hrgovićevog udaranja ne bi ni došlo...

Čisto da te upozorim na to, slobodno se dalje prepirite oko toga za koga se više griješilo ove sezone... :kava:

The Godfather
24.03.2009., 18:07
...

Po meni je penal, glupa reakcija obrambenog igrača i penal. Ja neznam jeli Beusan reka da to nije penal zato sam i pita. Isto tako je ovo bio penal protiv Zagreba, nemaju šta radit ruke igrača na leđima napadača dok on skače. Još uz to okrenut leđima.

Luyindula
24.03.2009., 18:07
Zanimljivo, nisu se pohvalili da su dobili penal protiv Osijeka a pola foruma se pojavilo na temi HNL-a kad je nama sviran penal koji je ispao čist. :kava:

Inače si korektan, ali si počeo si iznositi neistine na ovoj temi. Kao prvo, ovo na Sammiru je penal, jer ako tvrdiš da je Hajdukov penal u zadnjoj tekmi protiv Zagreba čist, onda je ovaj i više od toga.

Usporedio si start Roberta Kovača i Buljata. Kladim se da si start Koavča vidio samo jednom, jer nije ni približno sličan Buljatovom. Izgledao je ružno, ali kada ga pogledaš ponovno, jasno se vidi da se za taj start najviše može dati žuti karton.

Kada sam rekao da je prije Hajdukovog gola u Vinkovcima bio faul, ti si odgovorio da je igrač Cibalie napravio faul par sekundi ranije. Ta situacija je pokazana u emisiji, i svi gosti su se složili da je bio prekršaj, taj tvoj raniji faul nisu nisu ni spomenuli.

The Godfather
24.03.2009., 18:12
Vidiš sam pita jer ni sam nisam zna šta je reka Beusan.
Pogledaj ovaj (http://www.youtube.com/watch?v=Z6sMrjDRkzw) video, i u 6. sekundi ćeš vidit da je Cibalijin igrač dok je na podu podapeo nogu Hajdukovom. Vjerovatno nenamjero, ali ga je ipak omeo.

qkac
24.03.2009., 18:12
Inače si korektan, ali si počeo si iznositi neistine na ovoj temi. Kao prvo, ovo na Sammiru je penal, jer ako tvrdiš da je Hajdukov penal u zadnjoj tekmi protiv Zagreba čist, onda je ovaj i više od toga.

Usporedio si start Roberta Kovača i Buljata. Kladim se da si start Koavča vidio samo jednom, jer nije ni približno sličan Buljatovom. Izgledao je ružno, ali kada ga pogledaš ponovno, jasno se vidi da se za taj start najviše može dati žuti karton.

Kada sam rekao da je prije Hajdukovog gola u Vinkovcima bio faul, ti si odgovorio da je igrač Cibalie napravio faul par sekundi ranije. Ta situacija je pokazana u emisiji, i svi gosti su se složili da je bio prekršaj, taj tvoj raniji faul nisu nisu ni spomenuli.

pa normalno da ga je vidija samo jedanput kad se o tome ne govori....a buljatov start je bia u svim novinama,portalima...ka šta se ne govori o ofsajdu koji je očit, a o spornom penalu se pišu i pisat će se eseji...

šta se tiće penala u osijeku...samo san napisa da je beusan izjavia da je penal....sad je samo pitanje očemo li beusanov odgovor slušat uvik il samo kad nama odgovara

Cuka
24.03.2009., 18:17
Stavljaš nam riječi u usta.

Nitko nije rekao da su suci jedini krivci, ja na prvo mjesto stavljam igrače i upravu, ali na popisu se nalazi i činjenica koju uporno izbjegavate, a to je da je Dinamo najoštećenija momčad u zadnje tri godine.

A da je Hajduk ove sezone imao više sumnjivih situacija nego Dinamo također nemožeš poreći.

Ma ne poričem ja ništa nego me ta tema polako nasmijava.

Doduše sa tezom o najoštečenijoj momčadi u zadnje tri godine dalo bi se polemizirat jer je ta momčad bila prvak, tako da je to malo nategnuto.

A i teza o Hajdukovoj milosti kod sudaca je opet tema za diskusiju ali i o tome neću.

Naime zanemareči greške sudaca kojih je bilo ništa se tragično ne bi dogodilo na obe strane sve bi to bilo u bod do dva.

Jedina istina je da je Dinamo prosuja bodova i bodova a Hajduk ih je bitno manje prosuja i zato je momentalno prvi na tabeli.

Nisu suci jedini krivci niti to mogu bit naprosto jer oni ne daju golove i dobijaju utakmice.

Igrači daju golove i dobijaju utakmice a treneri ih u tome pokušavaju najbolje moguće spremit i naučit.

Suci su u pravilu jako bijedno opravdanje za vlastitu nemoć na terenu.

Luyindula
24.03.2009., 18:20
pa normalno da ga je vidija samo jedanput kad se o tome ne govori....a buljatov start je bia u svim novinama,portalima...ka šta se ne govori o ofsajdu koji je očit, a o spornom penalu se pišu i pisat će se eseji...

Bila je ponovljena snimka nekoliko puta nakon starta i jasno se vidi da nije za crveni. Očigledno i ti nisi pratio, čisto sumnjam da bi uspoređivao takva dva starta.

Ofsajd vs. Šibenika je bio očit. Jedna od rijetkih usluga Dinamu ove godine.

@Godfather: Sry onda, nismo se razumjeli.

Cuka
24.03.2009., 18:25
Bila je ponovljena snimka nekoliko puta nakon starta i jasno se vidi da nije za crveni. Očigledno i ti nisi pratio, čisto sumnjam da bi uspoređivao takva dva starta.

Vidiš kako je to zanimljivo.

Kako možeš bit siguran da bi crveni Buljatu promjenija rezultat, mislim možda bi mi imali više sreće od vas.

Kako znaš da ne bi eventualni žuti Kovaču prouzrokovao njegovu nervozu pa samim tim i drugi žuti.

Kako znaš da bi dali itijedan gol Šibeniku da prvi niste dali iz ofsajda mislim ko zna možda bi to bilo kao i protiv Osijeka.

Sve te čare bare oko toga šta bi bilo kad bi bilo je u domeni baba vračara.

sparuga
24.03.2009., 18:29

a zar nije sve ove godine bilo dosta ustupaka dinamu,evo i vrbanović kaže da su ime se suci ulizivali

The Godfather
24.03.2009., 18:43
Sumnjiv mi je Kalinićev gol protiv Rijeke, di je završilo 3:1, ali je Hajduk poveo golom Kalinica.Gleda sam po youtubu, ali svi su iz lošeg kuta za odrediti jeli bilo zaleđe.

Luyindula
24.03.2009., 18:58
Sve te čare bare oko toga šta bi bilo kad bi bilo je u domeni baba vračara.

A dobro sad :D
Uvijek pretpostavljam ono što je izglednije. Nisam rekao da Hajduk nebi pobijedio, ali 99% je sigurno da bi im bilo teže.

@spruga: Čisto sumnjam da je Vrbanović to rekao, uglavnom tupi suprotno.

Padrone
24.03.2009., 19:02
ako su andricu smanjli kaznu jer je na snimci vidljivo da nije bilo udaranja, zasto onda seric sada nebi dobio kaznu jer je takoder iz snimke vidljivo da udara protivnickog igraca?

gabal
24.03.2009., 19:23
Vidim da se stalno provlaći teza o Dinamu kao najoštećenijom klubu u zadnje 3 godine. Odakle to potječe? Netko je to izjavio? Netko analizira svaku utakmicu u HNL-u pa zbraja pogreške i radi tablicu? Ili je to kao i ovo što sam prije napisao čisto subjektivno mišljenje?

pc_arhe
24.03.2009., 19:43
ako su andricu smanjli kaznu jer je na snimci vidljivo da nije bilo udaranja, zasto onda seric sada nebi dobio kaznu jer je takoder iz snimke vidljivo da udara protivnickog igraca?

Zato što je kažnjen od suca na utakmici.
A tada nije dopušteno dodatno kažnjavanje.

Nitko ne osporava odluku suca. Ali...
Ako je ovo suđeno kao faul u napadu, onda je i penal protiv Zagreba ispravno dosuđen. Ne može se tvrditi da je ono prvo faul u napadu, a da je penal nepravedno dosuđen, kao što mnogi tvrde. To je, u najmanju ruku, neobjektivno. T o sam želio naglasiti.

Evo ti i peti :D
I to jedno poprilično bizarno isključenje Buljata na derbiju u Splitu.
Nitko ne govori o njemu, ali meni je odmah upao u oči.
Dakle, Buljat je dobio dva poprilično bizarna žuta kartona.
Prvi je dobio zbog navodnog odugovlačenja kod izvođenja auta.
Situacija je bila ovakva:
Dinamov igrač glavom izbacuje loptu u aut, negdje oko centra igrališta.
Buljat, koji uvijek izvodi aut na svojoj strani, se nalazi negdje oko svog šesnaesterca. Treba mu da dođe do mjesta izvođenja auta i da loptu primi u ruke točno 6 sekundi (loptu mu dodaje Rosso koji se sprema ući u igru).
Loptu u ruci drži točno 1.5 sekundu dok mu sudac daje žuti za odugovlačenje. Znači od trenutka prolaska lopte preko aut linije pa do žutog je prošlo samo 7.5 sekundi (a samo je 1.5 sekundu držao loptu u ruci).
Drugi žuti je dobio zbog simuliranja Mandžukića.

Grešaka sudaca je bilo i biti će ih. Ali ja ne vidim niti jedan slučaj koji bi se mogao okarakterizirati kao krađa (ni za jedan klub). Naravno sve ovisi kojim naočalima gledaš.
Eto, ja sam na onu listu Jutarnjeg napravio protu-listu sa greškama sudaca na štetu Hajduka na istim tim utakmicama. I lista je podjednaka (samo ovisi o stajalištu promatrača)
Ali to većinom nisu ni greške, nego procjene i kriteriji sudaca. A kamoli tek da se govori o namjernim krađama.
Navlačenja za velike klubove svugdje ima. Ali ne zbog neke namjere, nego zbog pukog instinkta samoodržanja :D
Zamislite da se sve one odluke koje su na pola-pola, koje ovise o kriteriju suca itd., sudac sudi na štetu velikog kluba. Pa razapeli bi ga i navijači (kojih veliki klub ima daleko više od nekog malog), i novinari (pogledajte situaciju kod nas), i nogometna tijela (veliki klub tu sigurno ima puno veći utjecaj)

sparuga
24.03.2009., 20:04
Uvijek pretpostavljam ono što je izglednije. Nisam rekao da Hajduk nebi pobijedio, ali 99% je sigurno da bi im bilo teže.

ako si gledao jučer tv ili čitao bilo koje novine mogao si čut i vidjeti ovo:

- Što se tiče prošlosti, neki suci su se utrkivali kako bi sudili »Dinamu« da ukažu na sebe nekome tko je onda gledao, iako je nama to bilo potpuno nepotrebno. Takve stvari su se dešavale, a to nije dobro - dodao je Vrbanović i na kraju je svečano obećao da će odgovorni iz Maksimirske 128 s jednakim žarom upozoravati na anomalije čak i kad će propusti djelitelja pravde biti u njihovu korist.
- Naravno da ćemo reagirati uvijek kad se bude loše sudilo - zaključio je Vrbanović.

doondo
24.03.2009., 20:36
Naši suci nemaju onu stvar među nogama.
Pazi ti ovog gore...Njega je strah svirati po županijskim ligama.
Najobičniji papak, nema šta. Da imaš muda se usprotivit, pa prvog koji ti jebe mater ti njemu istom mjerom. I stojiš iz svoje odluke da si svirao to kaj si svirao. Pa i da dobiješ po njonji nije svijet propao. Igrač dobiva jebačku kaznu za napad na suca i klub isto tako. Kaj nikad nisi dobio batine u životu?
Eto to je osnovi problem naših sudaca, koji kad krenu u suđenje u mladim danima, se istog trena boje svoje vlastite sjene i na kraju priče se sve to reflektira u njegovoj karijeri.
Ovaj se prepadne pritiska, ovog je strah pogledati prema svečanoj loži, ovog je strah kaj će ona ljiga Beusan reći, ovog je strah Mandžukića, ovog je strah njegovog sela.
Dok se iz temelja ne promjeni sudačka organizacija i ovi kadrovi iz bivše juge nema nama naprijed u nogometu.
Npr. Rosseti (nemojte se odmah hvatiti za njega - samo je primjer) ili Cantalejo (ili kak se već piše) Njih boli racku, nejebe njih pritisak Mamić, Štimca ili nekog 15.
Došli su suditi i ima da se svi podrede tome. Svaki od njih stoji iza svoje odluke pa makar bila i kriva. A ovi naši se raspravljaju sa igračima, svaki jebeni kontakt sviraju faul jer nisu u stanju nakon 4 uzastopna faula dati karton, jer šta će igrači reći skupa sa publikom. Sve zbog jednog straha tj. neimanja muda.
Jbga. malo svega i svačega u postu. :top:

Jerk alert, jerk alert, jerk alert...
Kakav glupan, zašto odmah spominješ batine, naravno da sam u životu dobio po njonji, ali sam bar znao zašto sam dobio. Nemam namjeru postati invalid zato što sam krivo procijenio za koga je aut. Što se tiće kazni za igraće kod napada na suca mogu samo reći : smijeh, smijeh...
Dva brata igraća su srušili pomoćnog suca na zemlju zbog zaleđa, izcipelarili ga dok je ležao, a kad se digao udarali ga šakama po glavi uz pomoć publike.
Btw, vodili su 6:0:bang:
Kazna?
Jedan je dobio zabranu igranja 6 mjeseci, a drugi godinu. :top:
Neš ti kazne u 3 PM !

Luyindula
24.03.2009., 21:22
- Što se tiče prošlosti, neki suci su se utrkivali kako bi sudili »Dinamu« da ukažu na sebe nekome tko je onda gledao, iako je nama to bilo potpuno nepotrebno. Takve stvari su se dešavale, a to nije dobro - dodao je Vrbanović i na kraju je svečano obećao da će odgovorni iz Maksimirske 128 s jednakim žarom upozoravati na anomalije čak i kad će propusti djelitelja pravde biti u njihovu korist.
- Naravno da ćemo reagirati uvijek kad se bude loše sudilo - zaključio je Vrbanović.

Aha, mislio je na prošlost, učinilo mi se da je govorio o tekućoj sezoni.

Predmet
25.03.2009., 09:19
Jerk alert, jerk alert, jerk alert...
Kakav glupan, zašto odmah spominješ batine, naravno da sam u životu dobio po njonji, ali sam bar znao zašto sam dobio. Nemam namjeru postati invalid zato što sam krivo procijenio za koga je aut. Što se tiće kazni za igraće kod napada na suca mogu samo reći : smijeh, smijeh...
Dva brata igraća su srušili pomoćnog suca na zemlju zbog zaleđa, izcipelarili ga dok je ležao, a kad se digao udarali ga šakama po glavi uz pomoć publike.
Btw, vodili su 6:0:bang:
Kazna?
Jedan je dobio zabranu igranja 6 mjeseci, a drugi godinu. :top:
Neš ti kazne u 3 PM !

Iz tvog posta se vidi razina kulture kojom barataš...Glupan? Po čemu? Jer iznosim svoj mišljenje koje će potvrditi pola foruma.
Mišljenje - DA STE BESKIČMENJACI, DA SE BOJITE VLASTITE SJENE, A I DALO BI SE RASPRAVLJATI I O TEMELJNOM POZNAVANJU PRAVILA NOGOMETNE IGRE.
Nekad se pitam šta vi uopće radite na tim seminarima, gledate li vi kad utakmice na TV (LP,UEFA, Svjetsko,EURO..itd itd), jeste li kad igrali nogomet?
Ne želiš ostati invalid, dobiti batine? Pa ćeš malo natezati za domaće? :flop:
Nisi vidio aut ili korner?
Nisi to izjavio, ali sigurno tako misliš. Jer ipak je važnije čuvati svoje dupe od razjarenog domaćina, jel da?

Maska
25.03.2009., 10:22
Kad vec treba strane suce pozivati,evo ja predlazem jednoga kojemu ce se i "isposnik" koji je najglasniji u pozivanju stranih sudaca obradovati...:D

Fritz Stuchlik :D

http://www.datum.at/0408/static/0408datum/images/Stuchlik.jpg

sammir 10
25.03.2009., 11:08
, nemaju šta radit ruke igrača na leđima napadača dok on skače. Još uz to okrenut leđima.

Ali se slobodno protivničkog igrača potapša po licu kad ti da gol:kava:

sammir 10
25.03.2009., 11:33
Ja neznam zašto nitko nije spomenul sa nedjeljne utakmice Hajduka i Zagreba čisto i namjerno igranje rukom Hajdukovog igrača na vrhu svog šesnajsterca,a sudac 3 metra od događaja...Rezultat je bil 0:0.

Nebi reko da naši suci neznaju suditi,ali se boje suditi,podlegnu atmosferi i tu redaju grešku za greškom.Nisu naviknuti na derbije jer ih ima 3-4 godišnje.
Rečeno je 1000 puta da Bebek(baš je bebek)nije mogo izvadit karton u 1.minuti.Svaki vrhunski sudac bi dal karton i na taj način pokazal igračima obje momčadi svoj kriterij i objasnil onom kokotu Gabriču i onom umišljenom Lovrenu da on vodi utakmicu,a ne oni.

Neda mi se sad srat o navlačenju za Hajduk,ali vidim da se svaki tjedan primimo one tekme koja je bila na telki,pa bi samo dodal da s mojeg gledišta i nije neki problem penal,več vrijeme u kojem je on dosuđen.U 47 minuti je bil korner,pravi sudac uopče nebi čekal izvađanje kornera nako produženog vremena,u najgorem slučaju sviral bi kraj nakon izvedenog kornera,a ne pustil još jedan centaršut nakon izbijene lopte...:ne zna:

nevolja
25.03.2009., 11:36
Ja neznam zašto nitko nije spomenul sa nedjeljne utakmice Hajduka i Zagreba čisto i namjerno igranje rukom Hajdukovog igrača na vrhu svog šesnajsterca,a sudac 3 metra od događaja...Rezultat je bil 0:0.

Nebi reko da naši suci neznaju suditi,ali se boje suditi,podlegnu atmosferi i tu redaju grešku za greškom.Nisu naviknuti na derbije jer ih ima 3-4 godišnje.
Rečeno je 1000 puta da Bebek(baš je bebek)nije mogo izvadit karton u 1.minuti.Svaki vrhunski sudac bi dal karton i na taj način pokazal igračima obje momčadi svoj kriterij i objasnil onom kokotu Gabriču i onom umišljenom Lovrenu da on vodi utakmicu,a ne oni.

Neda mi se sad srat o navlačenju za Hajduk,ali vidim da se svaki tjedan primimo one tekme koja je bila na telki,pa bi samo dodal da s mojeg gledišta i nije neki problem penal,več vrijeme u kojem je on dosuđen.U 47 minuti je bil korner,pravi sudac uopče nebi čekal izvađanje kornera nako produženog vremena,u najgorem slučaju sviral bi kraj nakon izvedenog kornera,a ne pustil još jedan centaršut nakon izbijene lopte...:ne zna:

lobotomac,penal se dogodio u tocno 46. min. a nadoknada je bila 1min

Nimoy
25.03.2009., 12:01
Ako nešto nisam očekivao, onda je to ovo:

Beusan: Više nemamo izbora, samo stranci mogu normalno suditi derbi! (http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=9604)

nerazzurri
25.03.2009., 12:05
Evo mu najpametnija

Ajmo zaključak: Tko je kriv zbog sve što nam se događa oko sudaca?
- Sami suci oko 30 posto, jer jer se njihovi čelnici moraju izboriti da oni dobiju i status i poštovanje. Pa će onaj tko priča o sucima dobiti po džepu i to jako. Ostalo je ipak u rukama HNS-a i klubova.

babarej
25.03.2009., 12:07
A zasto je Vlada sucima smanjila place za 10% :ne zna:

pc_arhe
25.03.2009., 12:09

Nitko ne kaže da grešaka nije bilo. Ali nemoj gledati stvari tako jednostrano. Isto tako ja mogu reći da sudac nije sudio vraćanje lopte golmanu Zagreba, u šesnaestercu. Ni očiti korner za Hajduk...
Ali to su sve normalne stvari koje se događaju u svakoj utakmici.
A što se tiče produženog vremena, ovu sam sliku stavljao već tri puta:
Penal se dogodio točno u 46:00
A tvoje pisanje samo govori o tvojoj neobjektivnosti.

gabal
25.03.2009., 12:59
Pisalo se naširoko o toj ruci na 18m, valjda je pobrisano u čistki HNL topica ako nisi vidio...

daze
25.03.2009., 13:07
Je li edgakara dala svoje priopćenje u vezi ovih sudačkih epizoda? :kava:

qkac
25.03.2009., 14:48
J

Neda mi se sad srat o navlačenju za Hajduk

pa nemoj onda :mig:

Luyindula
25.03.2009., 14:51

Beusan: Više nemamo izbora, samo stranci mogu normalno suditi derbi! (http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=9604)

Potpis od početka do kraja.

Silvercat
25.03.2009., 16:03

Limoy, pita te Đus što to točno nisi očekivao...:ne zna:

Cuka
25.03.2009., 17:15

Pretpostavka ti je majka svih zajeba.

Cuka
25.03.2009., 17:18
A zasto je Vlada sucima smanjila place za 10% :ne zna:

:lol::lol::lol:recesija.

Cuka
25.03.2009., 17:21

Ajmo malo o Šeriću.

Dakle taman si primija gol a do kraja je malo jako malo. Svi trče na centar da što prije izvedu početni udarac a ovaj se šetka prema centru. Šerić ga je gurnija i dobija neki karton.

Šta je tu sporno boja kartona, snaga guranja (jer udaranja nije bilo) ili nešto treće???

sr-bistabil
25.03.2009., 17:26
Ja mislim da bi Šerić trebao dobiti nekakvu nagradu za fair play IOC-a ili tako nešto...

The Godfather
25.03.2009., 18:20
Ali se slobodno protivničkog igrača potapša po licu kad ti da gol:kava:

Čitaj malo bolje: :mig:
Slažem se, slična sitacija kao sa Buljatom.
Faul za penal je bio točno u 46. minuti, a i da je bila 46:31 npr, ne bi svirat poluvrijeme dok akcija nije gotova.

qkac
25.03.2009., 23:16
Ajmo malo o Šeriću.

Dakle taman si primija gol a do kraja je malo jako malo. Svi trče na centar da što prije izvedu početni udarac a ovaj se šetka prema centru. Šerić ga je gurnija i dobija neki karton.

Šta je tu sporno boja kartona, snaga guranja (jer udaranja nije bilo) ili nešto treće???

a šerić je reka da ga je gurnia jer je ovaj provocira torcidu...a momci koji su bili u vinkovcima su mi rekli da je to isitna...:ne zna:

Cuka
25.03.2009., 23:33
a šerić je reka da ga je gurnia jer je ovaj provocira torcidu...a momci koji su bili u vinkovcima su mi rekli da je to isitna...:ne zna:

Ma OK gurnija radi provokacije ili radi šetnje do centra manje je važno. Šerić je gurnija i dobija karton i ja ponovno pitam jer se to opetano spominje di je problem??

U snazi guranja, u boji kartona ili nešto treče ili neko misli da mu treba dat dva crvena kartona odmah a naknadno još i Kaliniću i kapetanu Andriću.

Di je problem.

Bilobrkster
25.03.2009., 23:59
mene nervira jedna stvar. kada netko kaže "za to se ne sudi penal" pa pizda mu materina. da je to prekršaj izvan 16.46 metara (da, nije točno 16m :eek:) onda bi ga svirali. a zašto? kako mogu bit tako licemjerni ti suci? šta to ima veze ako iz tog prekršaja protivnička ekipa može dat gol? šta to ima veze? jel faul? je! pa sudi ga i adio mare.

eeeee al onda dolaze oni koji vele pa takvih prekršaja je na stotine. ja to gledam kao da se stotine prekršaja nisu dosudile. ok, ok, nogomet nije košarka, treba pustit malo kontakta. ali ja nebi radija razliku. ako ćeš sudit faul na centru za taj start, e onda kume sudi ga i za penal. pa 30 penala, 30 penala. jednom će se igrači naučit da se takve pizdarije ne rade u kaznenom prostoru.

on topic, meni je ovi penal na Ibričiću čist ko suza. nema on šta njega dirat rukama dok oboje skaču na loptu. isto tako onaj penal na Veiću u Vinkovcima nije bija. Veić je Cibaliovca vuka za dres i to je faul. jebiga, al tako je.

Nimoy
26.03.2009., 10:07
Limoy, pita te Đus što to točno nisi očekivao...:ne zna:

da Beusan neće stat na drugu stranu i ispalit "ne trebaju nam strani suci!"

Silvercat
26.03.2009., 10:11
da Beusan neće stat na drugu stranu i ispalit "ne trebaju nam strani suci!"

Oke, prenijet ću mu odgovor...:top:

Inače, imam ja jedno pitanje...ako je Bebek toliko dobro odsudio derbi kako to da je na hlađenju od pet utakmica...:ne zna:

Veko32
26.03.2009., 10:21
Mislim da su svi koji su oštetili Dinamo su ili imali smanjenu ocjenu ili pauzirali koje kolo:ne zna:

Analitičar82
26.03.2009., 10:23
Ma OK gurnija radi provokacije ili radi šetnje do centra manje je važno. Šerić je gurnija i dobija karton i ja ponovno pitam jer se to opetano spominje di je problem??

U snazi guranja, u boji kartona ili nešto treče ili neko misli da mu treba dat dva crvena kartona odmah a naknadno još i Kaliniću i kapetanu Andriću.

Di je problem.

Nije ga kako ti kažeš "gurnija" nego ga je "udarija" i to je po svim pravilima crveni karton..na kraju će ispat da vas sudci još kradu s obzirom na vaš "objektivan" način poimanja i interpretiranja stvarnsosti i događanja na terenu.....:s

Silvercat
26.03.2009., 10:26
Mislim da su svi koji su oštetili Dinamo su ili imali smanjenu ocjenu ili pauzirali koje kolo:ne zna:

Ne kužim ovo...kak misliš svi koji su oštetili Dinamo...:ne zna:

Navodno je Bebek (tak bar svi ovdje kažu, pa i u novinama i na telki) dobro odsudio derbi...dakle, dosudio je opravdan penal, dobro podijelio kartone, itd., a na kraju je kažnjen s PET utakmica...kako, zašto...:ne zna:

Ne podjebavam nikoga niti provociram, već mi nema logike...:ne zna:

Bankina
26.03.2009., 10:30
Ne kužim ovo...kak misliš svi koji su oštetili Dinamo...:ne zna:

Navodno je Bebek (tak bar svi ovdje kažu, pa i u novinama i na telki) dobro odsudio derbi...dakle, dosudio je opravdan penal, dobro podijelio kartone, itd., a na kraju je kažnjen s PET utakmica...kako, zašto...:ne zna:

Ne podjebavam nikoga niti provociram, već mi nema logike...:ne zna:

pa nije dobro odsudio, u globalu je lose odsudio, problem je sta ga se napadalo sa svih strana oko stvari koje su kasnije potvrđene kao ispravne, to naravno govori vise o medijima i navijacima nego o sucima :kava:

Cuka
26.03.2009., 10:45
Nije ga kako ti kažeš "gurnija" nego ga je "udarija" i to je po svim pravilima crveni karton..na kraju će ispat da vas sudci još kradu s obzirom na vaš "objektivan" način poimanja i interpretiranja stvarnsosti i događanja na terenu.....:s

Znači "analitički" gledano nija ga gurnija nego udarija i trebao je dobit karton neke druge boje.

Ajde dobro to mogu prihvatit kao tvoje "objektivno" mišljenje naspram mog "objektivnog" mišljenja.

I sad bi to po tvom "objektivnom" mišljenju bio krunski dokaz dokaz krađe sudaca u korist Hajduka.

Nego ti si apsolutno siguran da ga je udarija jer si ti to vidija u stvarnosti na terenu kao suigrač i direktni sudionik a ne kao ja na televiziji???

Ili si to ipak vidija na televiziji kao i ja pa si stekao takav "objektivan" stav, jer si ti to očito bolje vidio od pomočnog suca šta je normalno za "objektivnog" gledaoca kao ti.

Evo ja i dalje tvrdim "objektivno" da je to bilo samo za žuti karton i da nije bilo udaranja ali eto pričekat ću originalno Oko sokolovo pa ako on kaže da je crveni osobno ću napisat pismo HNS-u da se tog igrača kazni sa nekim brojem utakmica.

Zabavno i korektno pa ću isto tako zamolit sve druge "objektivne" da se povedu mojim primjerom i za slične situacije postupe isto.

Silvercat
26.03.2009., 10:52
Znači "analitički" gledano nija ga gurnija nego udarija i trebao je dobit karton neke druge boje.
Ajde dobro to mogu prihvatit kao tvoje "objektivno" mišljenje naspram mog "objektivnog" mišljenja.
I sad bi to po tvom "objektivnom" mišljenju bio krunski dokaz dokaz krađe sudaca u korist Hajduka.
Nego ti si apsolutno siguran da ga je udarija jer si ti to vidija u stvarnosti na terenu kao suigrač i direktni sudionik a ne kao ja na televiziji???

Moving the goalpost fallacy (http://en.wikipedia.org/wiki/Moving_the_goalpost)

Educiraj se kompica...:kava:

barhan
26.03.2009., 10:52
meni je fascinantno kako u zemlji i nogometu koja je ogrezla u kojekakvim vidovima kompromisaštva i korupcije i ligi u kojoj igrači znaju biti tragikomično loši, očekujemo poštene i kvalitetne suce :s

ovo nije defetistički post, možda samo mali reality check :D

nerazzurri
26.03.2009., 10:57
Jel ima možda gdje snima tog udarca Šerića, nisam vidio, a ne mogu nać nigdje :ne zna:

Edit: našao

Peterpunk
26.03.2009., 11:15

Ili si to ipak vidija na televiziji kao i ja pa si stekao takav "objektivan" stav, jer si ti to očito bolje vidio od pomočnog suca šta je normalno za "objektivnog" gledaoca kao ti.

Evo ja i dalje tvrdim "objektivno" da je to bilo samo za žuti karton i da nije bilo udaranja ali eto pričekat ću originalno Oko sokolovo pa ako on kaže da je crveni osobno ću napisat pismo HNS-u da se tog igrača kazni sa nekim brojem utakmica.

Zabavno i korektno pa ću isto tako zamolit sve druge "objektivne" da se povedu mojim primjerom i za slične situacije postupe isto.

A cemu ti toliko pokusavas opravdati Sericev potez i stalno izmisljas kao da smo svi sljepi pa ne vidimo na snimci sta se dogodilo.

http://www.youtube.com/watch?v=Z6sMrjDRkzw

Pogledaj 1:10 i 1:40

Niti se igrac Cibalije setao do centra (valjda je jedini koji trci) niti vrijedja Torcidu a ni ikoga drugoga. A guranje po licu necu ni komentirat.

I da, vidjeli smo samo na tv-u, valjda se to ne moze uzet kao dokaz u ovoj raspravi jer je HRT u suradnji sa masonima i vanzemaljcima namontirao snimku. :rolleyes:

Tomy1985
26.03.2009., 11:36
vidio sam negdje pisalo da je Hajduk pobijedio Zadra 1:0 golom iz slobodnjaka, a slobodnjak navodno nije trebalo biti jer nije bio faul. OK, recimo da je tako, bilo je situacija kada su suđeni prekršaji za Dinamo a uopće nije bilo faula, evo najsvježijeg primjera zadnja utakmica Din - Osi, u 80 i nekoj minuti je dosuđen faul za Dinamo, a u snimci se vidjelo da je igrač Osi igrao loptu, nije bilo faula, ali je dosuđen slobodni za Dinamo i još je dobio žuti karton, Dinamo je imao slobodnjak iz izgledne pozicije, ali nije zabio gol pa se o tome nije pričalo, dok je Hajduk zabijo i o tome se pričalo nakon utakmice Haj - Zad.

qkac
26.03.2009., 11:37
A cemu ti toliko pokusavas opravdati Sericev potez i stalno izmisljas kao da smo svi sljepi pa ne vidimo na snimci sta se dogodilo.

Niti se igrac Cibalije setao do centra (valjda je jedini koji trci) niti vrijedja Torcidu a ni ikoga drugoga. A guranje po licu necu ni komentirat.

I da, vidjeli smo samo na tv-u, valjda se to ne moze uzet kao dokaz u ovoj raspravi jer je HRT u suradnji sa masonima i vanzemaljcima namontirao snimku. :rolleyes:

kako ti na ovoj snimci vidiš da on nije provocira torcidu :ne zna:

radije reci da snimka to ne pokazuje :top:

Zond
26.03.2009., 11:56

radije reci da snimka to ne pokazuje :top:

Aha, ako je provocirao onda ok, Šerić je nastupao u samoobrani pa je potez opravdan? :p

Realno nismo roboti, ovakve reakcije igrača u određenoj mjeri "gode" svakom navijaču jer pokazuje privrženost igrača tom klubu. Drugi par cipela je što to naše oduševljenje sudačka organizacija ne dijeli :D

Peterpunk
26.03.2009., 11:57

Nije provocirao u tom trenutku, covjek je ledjima okrenut Torcidi i trci prema svom golu. Ako je provocirao pet minuta prije onda bi valjda i dobio udarac pet minuta prije, ovako je to samo jos jedna idiotska isprika u nizu.

I daj se dogovorite jel dobio udarac zbog provociranja ili ga je pomazilo zbog setanja.

Cuka
26.03.2009., 12:00

A da malo bolje pročitaš pa bi vidija da ja ne opravdavam ničiji potez pa ni njegov nego smatram da je žuti savim OK.
Beusan kaže crveni a ja žuti a u krajnjoj liniji je to stvar sudačke procjene i šta sad??
Glavni ne vidi pomočnik mu objašnjava i žuti i tu za mene prića prestaje a vi kako vas volja.

Veko32
26.03.2009., 12:05
Čisti crveni, nema rasprave.:kava:

Silvercat
26.03.2009., 12:10
Inače se zaboravlja jedna stvar...u ovakvim situacijama nije bitno je li ga odgurnuo, udario ili pomilovao...bitna je namjera, a Šerić je namjeravao napraviti to što je napravio...:kava:

Btw, sjećate se Zole protiv Nigerije 1994. kad nije dotaknuo frajera, ali je s namjerom išao na njega i popio crveni...:kava:

Ako ne, evo podsjetnik...:mig:

http://www.youtube.com/watch?v=tq_ebu1H-2Y&feature=PlayList&p=6DF733FD76B94706&index=2

nerazzurri
26.03.2009., 12:16
Ma crveni karton, nema razgovora. Nema on što udarati bilo koga ma koga god provocirao. Nek se bori na terenu, u igri, gdje mu je i mjesto, a ovakve eskapade ostaviti za birtije.

Veko32
26.03.2009., 12:23
Tak je :D

Analitičar82
26.03.2009., 13:03

KOliko ti možeš besmisleno nadrobit,,:rofl:
Lijepo se vidi namjera blažeg udaranja protivnika po zatiljku .To nije dozvoljeno i kažnjava se crvenim kartonom.
Jedna utakmica stanke za Šerića...kako znamo da je Strinić ozljeđen,bilo bi zanimljivo vidjet kog bi stavio Miše na beka protiv Zagreba..
kako ste uz taj previd sudca dali gol nakon prekršaja nad igračem cibalije,nemože se ništa dr.napisat osim tog da je cibalija oštečena...namjerno-nenamjerno,neznam al tak je...:mig:

Delvecchio
26.03.2009., 13:06
Inače se zaboravlja jedna stvar...u ovakvim situacijama nije bitno je li ga odgurnuo, udario ili pomilovao...bitna je namjera, a Šerić je namjeravao napraviti to što je napravio...:kava:

Btw, sjećate se Zole protiv Nigerije 1994. kad nije dotaknuo frajera, ali je s namjerom išao na njega i popio crveni...:kava:

Ako ne, evo podsjetnik...:mig:

http://www.youtube.com/watch?v=tq_ebu1H-2Y&feature=PlayList&p=6DF733FD76B94706&index=2
Hm, znam da je offtopic, al po kojim je ovo pravilima direktni crveni? Čovjek je grubo uletio, faul ok, ali izravni crveni?
p.s. a vidi penalčine nedosuđene za italiju :rofl:

Cuka
26.03.2009., 13:28
KOliko ti možeš besmisleno nadrobit,,:rofl:
Lijepo se vidi namjera blažeg udaranja protivnika po zatiljku .To nije dozvoljeno i kažnjava se crvenim kartonom.
Jedna utakmica stanke za Šerića...kako znamo da je Strinić ozljeđen,bilo bi zanimljivo vidjet kog bi stavio Miše na beka protiv Zagreba..
kako ste uz taj previd sudca dali gol nakon prekršaja nad igračem cibalije,nemože se ništa dr.napisat osim tog da je cibalija oštečena...namjerno-nenamjerno,neznam al tak je...:mig:

Kako sam rekao obzirom da nisam bio pažljiv jer Oko original (a on je reka da he crveni) nisam gleda uputija sam mail HNS-u sa osobnim zahtjevom za suspenziju Šerića na min. dvi utakmice.

Eto ja svoje napravija.

Inače Strinić nije ozljeđen (bio je ali ne više) jer je eto igra nekidan protiv Dinare iz Knina a inače jebeš momčad koja nema bar još jednog igrača koji bi moga u nedaj bože situaciji popunit rupu.

Bankina
26.03.2009., 13:43
Hm, znam da je offtopic, al po kojim je ovo pravilima direktni crveni? Čovjek je grubo uletio, faul ok, ali izravni crveni?

po tome sta je isao na igraca, nikako na loptu nego na igraca, dakle nema namjere da se uzme lopta nego da se uradi faul, karton samo takav.

i ovo nije penalcina, oko penala bi se dalo diskutirat mada ja se slazem da nije, o penalcini nema govora :)

Silvercat
26.03.2009., 14:44

Bio sam AFK pa ti nisam mogao odgovoriti, ali vidim da je Bankina napisao ono što bih i ja...:)

P.S. Prijavio sam te zbog offtopičarskog provociranja...http://www.pic4ever.com/images/ugly_cafe.gif

Bolji od tebe
27.03.2009., 09:34
SPLIT, 14. rujna - Na Državnom javnom odvjetništvu u tijeku je čitanje materijala vezanih uz poznatu »aferu Hajduk«, kada su prošle godine trojica bivših čelnika s Poljuda Vedran Rožić, Ivan Kaleb i Ivan Buljan 20-ak dana odležali u pritvoru zbog navodnih malverzacija. Sada je državnom javnom odvjetniku stiglo vještačenja o poslovanju Hajduka i procurila je informacija o onome što piše u njemu.
U obilju materijala najzanimljivije je da su trojica bivših članova Upravnog odbora Slobodan Bronzović, Ivica Boljat i Paško Viđak istražnom sucu dali svoje iskaze u kojima su priznali da je Hajduk plaćao suce.
Najotvoreniji je bio Boljat koji je istražnom sucu kazao da su u travnju 1999. godine »bijeli« isplatili Veselku Bebeku i Stjepanu Dedoviću po 50 tisuća maraka, dok su Reno Sinovčić i Ivan Novak dobili za usluge 25.000 maraka. To se odnosilo na sezonu 1997/98.
Isto tako, trojka je ispričala kako je bivši direktor Ivan Maršić preuzeo iz devizne blagajne od blagajnika Duje Bilića 200.000 maraka i taj novac upotrijebio za plaćanje sudaca, a novac je podignut na ime isplate ugovora nogometašima Zvonimiru Deranji i Mati Biliću. Bilić priznao je da je taj novac položen u Austriji, da ga je on podigao i vratio Maršiću. Inače, poznato je da je zbog svih tih mnogobrojnih malverzacija blagajnik Hajduka Duje Bilić pokušao izvršiti samoubojstvo..

The Godfather
27.03.2009., 13:25
SPLIT, 14. rujna - Na Državnom javnom odvjetništvu u tijeku je čitanje materijala vezanih uz poznatu »aferu Hajduk«, kada su prošle godine trojica bivših čelnika s Poljuda Vedran Rožić, Ivan Kaleb i Ivan Buljan 20-ak dana odležali u pritvoru zbog navodnih malverzacija. Sada je državnom javnom odvjetniku stiglo vještačenja o poslovanju Hajduka i procurila je informacija o onome što piše u njemu.
U obilju materijala najzanimljivije je da su trojica bivših članova Upravnog odbora Slobodan Bronzović, Ivica Boljat i Paško Viđak istražnom sucu dali svoje iskaze u kojima su priznali da je Hajduk plaćao suce.
Najotvoreniji je bio Boljat koji je istražnom sucu kazao da su u travnju 1999. godine »bijeli« isplatili Veselku Bebeku i Stjepanu Dedoviću po 50 tisuća maraka, dok su Reno Sinovčić i Ivan Novak dobili za usluge 25.000 maraka. To se odnosilo na sezonu 1997/98.
Isto tako, trojka je ispričala kako je bivši direktor Ivan Maršić preuzeo iz devizne blagajne od blagajnika Duje Bilića 200.000 maraka i taj novac upotrijebio za plaćanje sudaca, a novac je podignut na ime isplate ugovora nogometašima Zvonimiru Deranji i Mati Biliću. Bilić priznao je da je taj novac položen u Austriji, da ga je on podigao i vratio Maršiću. Inače, poznato je da je zbog svih tih mnogobrojnih malverzacija blagajnik Hajduka Duje Bilić pokušao izvršiti samoubojstvo..
odjebi više sa tim i bogu si dopizdio :mig:
edit: znači 97/98 i 99 je Hajduk plača sudce i opet je Croatia u oba puta bila prvak? :eek: jaki suci nema šta :kava:

doondo
27.03.2009., 21:16
Iz tvog posta se vidi razina kulture kojom barataš...Glupan? Po čemu? Jer iznosim svoj mišljenje koje će potvrditi pola foruma.
Mišljenje - DA STE BESKIČMENJACI, DA SE BOJITE VLASTITE SJENE, A I DALO BI SE RASPRAVLJATI I O TEMELJNOM POZNAVANJU PRAVILA NOGOMETNE IGRE.
Nekad se pitam šta vi uopće radite na tim seminarima, gledate li vi kad utakmice na TV (LP,UEFA, Svjetsko,EURO..itd itd), jeste li kad igrali nogomet?
Ne želiš ostati invalid, dobiti batine? Pa ćeš malo natezati za domaće? :flop:
Nisi vidio aut ili korner?
Nisi to izjavio, ali sigurno tako misliš. Jer ipak je važnije čuvati svoje dupe od razjarenog domaćina, jel da?

Kaj ti ne znaš čitati ?
Na spomenutoj utakmici su pomoćnog istamburali GOSTI KOJI SU VODILI 0:6 DESET MINUTA DO KRAJA ZBOG ZALEĐA!!?? Alo? :zvrko::bang:
Btw., nogomet sam igrao 15 godina, sudim 8 godina, a o poznavanju i primjenjivanju PNI mi je s tobom sasvim bezpredmetno raspravljati.
Otkud pravo nekome, tko ne poznaje u potpunosti PNI, tko nikad nije probao suditi, tko samo gleda LP i sl. na TV, komentirati suđenje? (ovim ne mislim isključivo samo na tebe).
Nikad u životu nisam probao npr. svirati gajde. Otkud mi pravo komentirati sviranje profesionalnog gajdaša i kakati o tome da je pogriješio neku notu?

qkac
27.03.2009., 21:33
http://www.hnkhajduk.com/forum/attachment.php?attachmentid=2722&stc=1&d=1238166197

Luyindula
30.03.2009., 20:04
Izbornik Irske Giovanni Trapattoni kritizirao je Ivana Bebeka zbog neujednačenog kriterija u kvalifikacijskom ogledu Irska - Bugarska.

Iako je sudac Ivan Bebek zbog brojnih kritika u derbi ogledu Hajduk - Dinamo, praktički izgubio kredibilitet za suđenje budućih ogleda između dva najmoćnija kluba u našoj državi, ne nedostaje mu angažmana u međunarodnim utakmicama.

Tako je Bebek nedavno sudio osminu finala Kupa Uefa između talijanskog Udinesea i ruskog Zenita, a dodijeljen mu je i kvalifikacijski ogled za Svjetsko prvenstvo između Irske i Bugarske koji se igrao prošle subote na Croke Parku u Dublinu. Utakmica je završila 1:1, s time da je Bebek podijelio tri žuta kartona i to za igrače gostujuće momčadi.

Ipak, Bebek nije izbjegao kritiku za suđenje na ovoj utakmici, a najglasniji je bio izbornik Irske Giovanni Trapattoni koji je rekao da je Bebek previše dopuštao Bugarima grubu igru te da ih nije dovoljno sankcionirao što im je na kraju otišlo u prilog te su se kući vratili s jednim bodom u džepu.

Neovisno o Trapattonijevoj kritici suca Ivana Bebeka, Irska nije pokazala ništa posebno u ovom ogledu s Bugarima. Blijeda igra izazvala je žestoke zvižduke irskih navijača na Croke Parku.

.