PDA

View Full Version : Kantonizacija Kosova ?

Jesus Quintana
27.03.2004., 10:12
srpski premijer predlaže kantonizaciju kosova jer veli da srbi i albanci samo na taj način mogu živjeti jedni pokraj drugih ...
po tom prijedlogu albanci bi bi dobili 5 kantona a srbi 3.. blizu trećine kosova bi po tome bilo predviđeno za srpske kantone.. kada prijedlog službeno bude predstavljen političkom vodstvu kosovskih albanaca vidjet ćemo kako oni gledaju na to, mislim da će prijedlog odbaciti u startu ali međunarodna zajednica bi mogla podržati takav prijedlog ... srbi čini mi se namjerno traže širok teritorij za svoje kantone a pristali bi i na manje.. njima bi bilo važno za početak uvući uopće albansko vodstvo u razgovor oko kantonizacije a onda bi se pogađali oko teritorija.. šta mislite, da li bi kosovski problem bilo moguće riješiti podjelom na kantone ?

WeM
27.03.2004., 10:17
po tom prijedlogu albanci bi bi dobili 5 kantona a srbi 3.. blizu trecine kosova bi po tome bilo predvideno za srpske kantone..

posteno! 2 miljuna albanaca i sto tisuca srba! no cini mi se da "europa" ne gleda bas blagonaklono na "kantonizaciju" !

šta mislite, da li bi kosovski problem bilo moguce riješiti podjelom na kantone ?

neovisno kosova i onda razgovori!

Jesus Quintana
27.03.2004., 10:29
WeM kaže:
posteno! 2 miljuna albanaca i sto tisuca srba! no cini mi se da "europa" ne gleda bas blagonaklono na "kantonizaciju" !

baš zbog tog nesrazmjera mislim da bi srbi pristali i na puno manje od onog što sada predlažu .. ako ništa europa bi u slučaju da nije za ovakav prijedlog trebala pomaknuti stvari s mrtve točke nekakvim protuprijedlogom..

posmatrač
27.03.2004., 11:37
storytelj kaže:
šta mislite, da li bi kosovski problem bilo moguće riješiti podjelom na kantone ?

Ovakvom podjelom kakvu Srbi traže mislim da nije moguće riješiti problem Kosova.

100.000 Srba na Kosovu je jedna (hajd reći ćemo) malo veća općina ............. po kojoj logici bi trebali dobiti trećinu teritorija :confused: ili 3 od 8 kantona (ako bi bilo kantonizacije).

Najviše što bi im Albanci trebali i mogli dati na Kosovu je široka kulturna autonomija ................. sve ostalo bi dugoročno gledano bilo neodrživo!

Sem toga danas Srbi čine nekih 5% stanovništva Kosova - za desetak godina će ih biti možda 3% ;)

Sarmageddon
27.03.2004., 12:04
Mislim da je podela na srpski sever i siptarski jug najbolje resenje za Srbe na Kosovu i Srbiju uopste.

WeM
27.03.2004., 12:08
Sarmageddon kaže:
Mislim da je podela na srpski sever i siptarski jug najbolje resenje za Srbe na Kosovu i Srbiju uopste.

koliko bi taj sjever zauzimao od ukupnog kosova ?

Jesus Quintana
27.03.2004., 13:11
sarma i wem započeli pregovore o teritoriju :cool:

WeM
27.03.2004., 13:17
storytelj kaže:
sarma i wem započeli pregovore o teritoriju :cool:

s tim da sam za cjelovito i neovisno kosovo! a prije svega za MIR i srbima i albancima!

zli komsija
27.03.2004., 14:08
Kantoni su obicno mrsomudjenje.
Kosovo je fakticki izgubljeno jos davnih dana srpskom gluposcu.Ali daleko od toga da treba skinuti gace da te kara kako se kome digne.
S jedne strane, niko normalan nikad nije nikome dobrovoljno poklanjao velike i kvalitetne delove svoje teritorije.S druge,nikom u istoj drzavi ne treba 2 miliona direktno neprijateljski nastrojenih stanovnika koji se mnoze i deluju kao termiti, i koji bi, penisom(kabriolet verzija) kao svojim najjacim oruzjem, za par desetleca osvojili i ostatak teritorije Srbije(valjda bi najzad tada Hrvatima, gledajuci koliko ih podrzavate, svanulo sa andjelima na istocnoj granici ).
Da ih silom drzimo,pravili bi non stop sranja ne samo po Kosovu,da im bespogovorno das sta zele,sigurno se ne bi tu zaustavili,a da se svetu toliko smuce da dozvole Srbima da im se najebu keve i sabiju ih na Prokletije,prosto nije realno za ocekivati.
Sad, Ameri im mogu silom dati Kosovo,ali bi i oni i Evropa kao elegantnije resenje ipak vise voleli da izmuzu srpski dobrovoljni pristanak. Ako zanemarimo emocionalni element,koji,usudjujem se reci,ipak kod vecine Srba ne postoji,jer, niti su ikad bili, niti planiraju da idu na Kosovo da bi se divili preostalim manastirima okruzeni sa 2 miliona dobrocudnih Shiptara,trebalo bi biti surovo racionalan i deo organizma kojeg je ozbiljno nagrizao rak hitno amputirati.
E sad, ne treba biti ni veverica pa samo davati bez da ista dobijes, i tu treba intezivirati diplomatske igrice da severni deo Kosova ostane u Srbiji, ili u suprotnom do beskraja usporavati i kociti ono sto bi Shiptari vec danas.
Dakle, zadrzati sever Kosova, ostatak opasati zidicem od 17 metara, pa red bodljikave zice, sve fino elektrifikovati, zatim pojas mina za svaki slucaj, i pozeleti braci Albancima i Svetu srecu sa novom civilizovanom,stabilnom i nadasve prosperitetnom drzavicom u srcu Balkana.

WeM
27.03.2004., 14:32
E sad, ne treba biti ni veverica pa samo davati bez da ista dobijes, i tu treba intezivirati diplomatske igrice da severni deo Kosova ostane u Srbiji, ili u suprotnom do beskraja usporavati i kociti ono sto bi Shiptari vec danas.

ili u suprotnom do beskraja usporavati i kociti ono sto bi Shiptari vec danas.

kuzim! lajat do posljednjeg srbina na kosovu! lajat do posljednje "srpske svetinje na kosovu" , jer jeboga ti, more se uzvrnut grijalica i zapaliti ko hilendar... i opet nemas nista od toga!

E sad, ne treba biti ni veverica pa samo davati bez da ista dobijes, i tu treba intezivirati diplomatske igrice da severni deo Kosova ostane u Srbiji

ponavljam: koliki je TAJ SEVERNI DEO kosova ?

zli komsija
27.03.2004., 14:44
Pa, ne znam poimence toponime,ali mapa koju videh u novinama se se svodi na jedan tugaljivi komadic od administrativne granice do Mitrovice na samom severu.Ne brini, tvom omiljenom narodu ostaje bar 90 posto :D

WeM
27.03.2004., 14:53
Pa, ne znam poimence toponime,ali mapa koju videh u novinama se se svodi na jedan tugaljivi komadic od administrativne granice do Mitrovice na samom severu.

pa biti ce da i nije bas tugaljivo!

Ne brini, tvom omiljenom narodu ostaje bar 90 posto

ides ? kako to, a srba je svega 5% ?

zli komsija
27.03.2004., 15:02
E jebi ga sad,pa ti bi da Srbi dobiju tukija,a zaboravljas da je jedino pravo koje Siptari polazu na Kosovo upravo steceno falusom. Sto im nikako ne garantuje drzavu pa nek ih je 100%.
Ako hoce mnogo,nek malo i daju :D

WeM
27.03.2004., 15:07
zli komsija kaže:
E jebi ga sad,pa ti bi da Srbi dobiju tukija,a zaboravljas da je jedino pravo koje Siptari polazu na Kosovo upravo steceno falusom. Sto im nikako ne garantuje drzavu pa nek ih je 100%.
Ako hoce mnogo,nek malo i daju :D

znaci ipak, polazna tocka neovisno kosova pa cemo se oko detalja dogovorit ?

zli komsija
27.03.2004., 15:18
Da,bas bi nesto dali kad bi prvo dobili nezavisnost.
Jos bi trazili jug Srbije,na koji sam sasvim zaboravio u svojoj strucnoj analizi:D
Znaci,malo severa Srbima,a ekipi iz Bujanovca i Preseva najhumanijim preseljenjem omoguciti da zive sa bracom u ostatku nezavisnog Kosova, da natalitatom za 10tak godina ne bi polagali pravo i na Zeleznik :D

Jesus Quintana
27.03.2004., 15:20
evo .. na vijestima su kratko spomenuli da albanci ovaj srpski prijedlog drže provokacijom .. dakle prve reakcije su očekivano hladne sa njihove strane

zli komsija
27.03.2004., 15:26
Drugari,jel' stvarno toliko gotivite Siptare,ili nam samo dodatno trujete vec malaksalu kravu?Nadam de da je ovo drugo :D

WeM
27.03.2004., 15:30
Da,bas bi nesto dali kad bi prvo dobili nezavisnost.

a kako ne bi kad bi to bio preduvjet za neovisnost!

Jos bi trazili jug Srbije,na koji sam sasvim zaboravio u svojoj strucnoj analizi

ma ne bi oni nista trazli dalje! ja sam onako kolokvijalno cuo da se sve to i prije zvalo siptarija, siftarija i to!

to sta zive u makedoniji, albaniji i na kosovu...i bolje im tako!

Jesus Quintana
27.03.2004., 15:31
zli komsija kaže:
Drugari,jel' stvarno toliko gotivite Siptare,ili nam samo dodatno trujete vec malaksalu kravu?Nadam de da je ovo drugo :D

ma ne radi se o tome, uopće ne ... kravu ćete si sami dotući ..

zli komsija
27.03.2004., 15:37
To ne sporim.Najbolje cemo sami sebe sjebati i bez vase pomoci.
Ali osnovano sumnjam da vam je nasa mizerija nekako draga :D

Roko
27.03.2004., 15:37
nece se pristati na podijele osim decentralizacije zbog ostalih zemalja u okruzenju. to bi uzrokovalo domino efekt dijeljenja u ostalim drzavama.

EU je vec odkantala Kostunicu sa podijelom.

WeM
27.03.2004., 15:42
"EU je vec odkantala Kostunicu sa podijelom."

"EU" je stara kurva! treba priznati neovisno kosovo i "kostunicinu" kantonizaciju ali na realnim osnovama i pravima srba koji su doli a ne u beogradu!

Shady
27.03.2004., 15:45
Koštunica tim predlozima o kantonizaciji Kosova, na žalost, samo ponavlja Miloševićeve greške.

A da mi u Sandžaku tražimo kantonizaciju Srbije? Mogu zamislit reakcije iz Beograda. :D

Ovako to ide. Srbija je na Kosovu počinili akt genocida (što je uslovilo NATO intevrenciju) i zato ne treba imati pravo odlučivanja o statusu Kosova. Godine 2006. će se na Kosovu izači na izbore gdje će narod (koji dolje živi reći zadnju riječ i statusu NJIHOVE države. Srbi (oni koji dolje žive a ne ovi iz Beograda) mogli bi eventualno veoma pažljivim i mudrim nastušpima pokušati izboriti pravo za sebe (neka mjesta u parlamentu kosova, kao što ih imaju i u Hrvatskoj recimo). Ali, to će biti moguće samo ako priznaju državnost Kosova, kao što su ovi u hrvatskoj priznali državnost hrvatske i tako stekli uslove za opstanak i neka prava koja im inače pripadaju. Da su u Hrvatskoj nastavili sa balvan-revolucijama, danas ne bi imali ni to. Isto tako, ako nastave opstruirati prosec osamostaljivanja Kosova, neće dobiti ništa... niti jedan ćepenak. Sve je do njih! Stvar je samo u tome što su dolje počinili genocid. Inače Kosovo nikada ne bi dobilo samostalnost, jer se i medjunarodna politika prema bivšoj SFRJ temelji na nepovredivosti unutarnjih granica. Medjutim, genocid je taj koji ovdje odnosi prevagu i drugačije stavove: Samostalnost Kosova je neminovnost jer bi Albanci i u budućnosti bili u neizvjesnosti sa Srbima.

Slučaj srpskih genocida odnosi prevagu i BiH gdje je danas donijeta odluka da se vrate stara (predratna imena) gradova BiH, tj. svi koji imaju predznak "Srpski" (Srpski Zvornik, Srpsko Sarajevo, itd) a doveden je u pitanje i sam naziv entiteta "Republika Srpska" budući da u to ime nisu ugradjeni interesi sva tri naroda BiH.

Dakle, Srbi moraju požurit sa otrežnjivanjem od samodopadljivosti i fašizma, u vlastitom interesu. Ne samo na kosovu. Nego svugdje gdje su zainteresirani. Ne može se na Kosovu tražit neka povlastica, a istodobno spavati na tudjim grobovima, na nekom drugom mjestu.

WeM
27.03.2004., 16:01
A da mi u Sandžaku tražimo kantonizaciju Srbije? Mogu zamislit reakcije iz Beograda.

aj tebi kao samoprozvanom glasnogovorniku :

znaci, bili ste i ostali p**** ! pa kostunica zagovara decentralizaciju i srbije!

Shady
27.03.2004., 16:35
Nismo to što si napisao pod zvjezdicama... nego ne želimo prvi da posegnemo za silom.

To ne znači da se ne bismo branili, iako nas ima oko 330.000 u desetmilionskoj Srbiji.

A ni "čete" nas nešto pretjerano nisu dirale (recimo nisu nam radili ono što su pokušali na Kosovu, u Hrvatskoj i BiH).
Bilo je mnogo nasilja i progona, zlostavljanja... itd. ali ipak ne rata.

A to što pospanko (Koštunica) zagovara nema pojma! Ne može jedno pričat u Šumadiji, drugo na na Kosovu, treće u BiH, četvrto u Hrvatskoj, peto u Vojvodini, šesto u Crnoj gori, a sedmo u Sandžaku.. :D

WeM
27.03.2004., 16:49
Nismo to što si napisao pod zvjezdicama... nego ne želimo prvi da posegnemo za silom.

ovo je osobno, oprosti :" je al zato prolijevas krv na diskusijama o palestini i izraelu!"

repliciram: tko kaze da se mora silom ?

zli komsija
27.03.2004., 17:20
Shady: Srbija je na Kosovu pocinila akt genocida(sto je uslovilo NATO intervenciju).....

Tako to vidi lojalni gradjanin republike Srbije.
Koji bre genocid,tigre?Jel' ne znas definiciju istog il' si samo pristrasan?
Mislis da je onaj mentol od Milosevica imao bilo kakav koncept u svom delovanju?
Kud ces bolji trenutak za ciscenje Siptara, ako si vec to planirao, od pocetka 90tih kad si na vrhuncu snage,a svet zaokupiran picvajzima u Hrvatskoj i Bosni?Ko ga je sprecavao da grune sa vojskom na Kosovo,za 3 dana ih pomete u Albanske gudure,a onda se napravi lud dok se stvar ne slegne?Niko u svetu ne bi imao vremena ni volje da se previse potrese a kamoli da reaguje.
Kako to da Shady i njegovi sunarodnici nisu kolektivno postradali od srpskih surovih (č)etnickih cistaca?A Madjari?
Stalno potencirate drevni pakleni plan Srba da sistemetski i organizovano etnicki ociste ogromne teritorije preko Drine.
Kako to,kevu mu jebem,da prvo nisu "ocistili" sopstvenu drzavu,kad su tako zli i proracunati? Vamo si dezurni zlikovac i negativac,a u isto vreme jedini imas istinski multietnicku drzavu u regionu.Nelogicno do jaja.
Sve sto se desilo u Hrvatskoj,Bosni i Kosovu,a odnosi se na srpski deo krivice, su brutalni,nelogicni,haoticni,neartikulisani i bahati potezi nesposobnog politicara(koji baj d vej,nikad od '90. i nije imao vecinsku podrsku glasaca u Srbiji), koga su desavanja uvek zaticala konceptualno nespremnog i koji je uvek reagovao u cilju ocuvanja svoje bulje na vlasti a ne navodnog smrtonosnog srpskog ekspanzionizma,bila ta reakcija verbalno velikosrpstvo ili naglaseno mirotvorstvo u zavisnosti kad je sta u modi.
Na Kosovu je reagovao kad su '98. Siptari na podsrtek Amera preterali sa napadima na muriju, naravno pogresno,amaterski i neadekvatno,i dao im povoda za sta ce uslediti a bilo prethodno isplanirano.
Tako su svi dobili sta hoce a nas je ostavio u totalnom kurcu.
I Hrvati treba da mu dignu spomenik jer da je sa srpske strane imalo mudrosti i stalozenosti bilo,vi bi morali da godinama
pregovarate,dogovarate i pravite kompromise sa Srbima u procesu osamostaljivanja,da ne pominjem ostanak svih Srba u Hrvatskoj i dobijanje neminovne autonomije i povlastica.
Posteniji od vas ce priznati da bi pre pristali na triput razorniji domovinski rat od takvog horor scenarija.:D

GoTo
28.03.2004., 03:00
zli komsija kaže:

Ali osnovano sumnjam da vam je nasa mizerija nekako draga

Mnogima ni na kraj ne pada da je diplomatska kuhinja velikih sila na Kosovu i Metohiji samo POKAZNA VEŽBA ili POGLED U BUDUĆNOST!

Budućnost u kojoj, ne samo Istra, već i ostrva na istočnom delu jadranskog mora, kao i neki gradovi (Zadar, Rijeka...) odlaze Italijanima, koji već sada, i imenom i prezimenom imaju spremne čelne ljude za opštine u "starom kraju".

Kad-tad Italija će to i realizovati. Prva zgodna prilika će biti kada bude došlo do - dekompozicije EU - kada će se u Evropi mnoge granice ponovo crtati. E sad, da li će to biti za 30 ili 50 godina, u istorijskom hodu jedne države nije mnogo ni bitno!

KokuZ
28.03.2004., 05:19
Sumnjam da ce ista biti od nezavisnog Kosova, jer je to protivno medjunarodnoj zajednici (sjetite se evropdkog stava o NE MIJENJANJU AVNOJ-evskih granica), a i ne mislim da Siptari imaju apsolutno pravo na svo Kosovo.
Ali najveci problem je fanatizam Siptara koji ni u bunilu ne bi zivjeli u bilo kakvoj zajednici sa Srbima. Smatraju da cijelo Kosovo pripada njima.
Vjerujem da se sa Srbima moze postici neki sporazum i kompromis, dok s Albancima sumnjam.

Onome ko rijesi pitanje Kosova koje ce zadovoljiti obje strane, treba da dobije Nobelovu nagradu za mir.

Shady
28.03.2004., 09:17
WeM kaže: ovo je osobno, oprosti
Ne kužim. :confused: Hoćeš reć da sam isključivo ja pitzchka?
WeM kaže:je al zato prolijevas krv na diskusijama o palestini i izraelu!"
Ja? Pa pogledaj malo upise drugih, koji proljevaju krv.... i aplaudiraju državnom terorizam cionističke tvorevine.
WeM kaže: repliciram: tko kaze da se mora silom ?
ja ne kažem da treba silom, nego sam to izvukao iz tvog posta. Ispalo je da ti kažeš da smo mi u Sandžaku pitzchke... "pa sad Pospanko zagovara centralizaciju".

Shady
28.03.2004., 09:53
zli komsija kaže: Tako to vidi lojalni gradjanin republike Srbije. Koji bre genocid, tigre? Jel' ne znas definiciju istog il' si samo pristrasan?
Ne vidim da bih trebao biti lojalan Miloševiću, arkanu i šešelju. Srbija jest počinila akte genocida u BiH i na Kosovu, te ratne zločine u Hrvatskoj, i zato se njenom predsjedniku, i drugim manjim zvjerkama i sudi u Hagu. Neki su dobili presude, neki čekaju. Kada bi ova država bila ravnopravna za sve koji u njoj žive to bi već bilo nešto. Ali to za sada još nije slučaj.

Definiciju genocida (i svih njegovih vrsta i podvrsta) znam jako dobro. Osim ako ne misliš da i oni u Hagu takodjer ne znaju definicije genocida. U tom slučaju ne znam ni ja. :D
zli komsija kaže:Mislis da je onaj mentol od Milosevica imao bilo kakav koncept u svom delovanju?
Pa naravno! U BiH i na Kosovu. Zato mu se i sudi.
zli komsija kaže: Kud ces bolji trenutak za ciscenje Siptara, ako si vec to planirao, od pocetka 90-tih kad si na vrhuncu snage, a svet zaokupiran picvajzima u Hrvatskoj i Bosni? Ko ga je sprecavao da grune sa vojskom na Kosovo, za 3 dana ih pomete u Albanske gudure, a onda se napravi lud dok se stvar ne slegne? Niko u svetu ne bi imao vremena ni volje da se previse potrese a kamoli da reaguje.
Baš sam 90 ih i bio na Kosovu jako dugo i znam što je sve bilo. Ljudi su otjerani sa posla, a oni su kontituirali paralelne asocijacije (recimo škole, medijske kuće, itd.). Ali nisu se dizali na oružje. Sve dok to nisu učinili Milošević ni nije imao razlog da se na njih obruši. A kad su stvorili UCK onda znamo što je bilo. Rekao bih da je u pitanju Miloševićeva (tj. SANU) kobna procjena, jer su mislili da je Albanaca premalo da bi bilo što ostvarili, pa je dovoljno oduzeti im škole, bojnice, TV, itd. i većina će ih tako otić za Albaniju, a onda s manjinom možemo kako hoćemo.
zli komsija kaže:Kako to da Shady i njegovi sunarodnici nisu kolektivno postradali od srpskih surovih (č)etnickih cistaca?A Madjari?
U Sandžaku nije bilo rata jer smo vidjeli što se dogadja i bili smo pribrani. Ali, pogledaj ipak izvješća Helsinškog odbora ua Ljudska prava i Hjuman Rajt Voča o sandžaku, iz vremena 89. do 96.
Mnogo je sandžačkih sela (SVA koja se graniče sa BiH) etnički oćišćeno (jedan manji dio stanovništva je pobijen a jedan veći dio priotjeran) i u njima se ni do dan danas nisu vratili protjerani. Čak i Koštunicina vlada otežava taj povratak (kao prije toga i Djindjićeva.)
A što madjari nisu stradali... pa bili su mirni, ne. Kao i mi ovdje. A osim toga, to bi značilo uključenje Madjarske u Rat a ne znam dal bi to Miloševiću odgovaralo.
zli komsija kaže:Stalno potencirate drevni pakleni plan Srba da sistemetski i organizovano etnicki ociste ogromne teritorije preko Drine. Kako to, kevu mu jebem, da prvo nisu "ocistili" sopstvenu drzavu, kad su tako zli i proracunati? Vamo si dezurni zlikovac i negativac, a u isto vreme jedini imas istinski multietnicku drzavu u regionu. Nelogicno do jaja.
Komšija, nemoj negirati genocid u BiH, gdje je u tzv. "republici Srpskoj" (a to je 49. posto BiH) svo nesrpsko stanovništvo popljačkano a zatim ili pobijeno ili protjerano... kuće popaljene a svi sakralni spomenici i spomenici kulture, i svaki trag njihovog ranijeg prisustva - uništeni! Srbija nije istinska multietnička država već država srba, a ostali dobijaju mrvice...
ali ne kažem da nekad neće biti. I ja bih volio da to bude!
zli komsija kaže:Sve sto se desilo u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, a odnosi se na srpski deo krivice, su brutalni, nelogicni, haoticni, neartikulisani i bahati potezi nesposobnog politicara...
Ne samo političara nego i književnika, popova, akademika.... A u praksi i vojnika.
zli komsija kaže:(koji baj d vej, nikad od '90. i nije imao vecinsku podrsku glasaca u Srbiji)
Ma imao je on glasove do 95 braco moj. Gdje si ti živio do 95. u Srbiji ili vani?!
zli komsija kaže: I Hrvati treba da mu dignu spomenik jer da je sa srpske strane imalo mudrosti i stalozenosti bilo,vi bi morali da godinama pregovarate, dogovarate i pravite kompromise sa Srbima u procesu osamostaljivanja, da ne pominjem ostanak svih Srba u Hrvatskoj i dobijanje neminovne autonomije i povlastica. Posteniji od vas ce priznati da bi pre pristali na triput razorniji domovinski rat od takvog horor scenarija. :D
Situaciju u Hr najmanje poznajem, ali o tome može neko tko tamo živi. Ali, ipak rekao bih da si tu dosta u pravu.

Pozdrav (i nemoj ovo shvatiti lično) :)

Mr. Wolf
28.03.2004., 10:52
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
zli komsija kaže: I Hrvati treba da mu dignu spomenik jer da je sa srpske strane imalo mudrosti i stalozenosti bilo,vi bi morali da godinama pregovarate, dogovarate i pravite kompromise sa Srbima u procesu osamostaljivanja, da ne pominjem ostanak svih Srba u Hrvatskoj i dobijanje neminovne autonomije i povlastica. Posteniji od vas ce priznati da bi pre pristali na triput razorniji domovinski rat od takvog horor scenarija.
--------------------------------------------------------------------------------

Ma svaka ti čast! Jedna od najvećih pogrešaka koja se dogodila u Hrvatskoj je hebena abolicija za sve! Gdje je tu PRAVDA? Srbi su u Hrvatskoj zaštićeni ko vukovi, ne smiješ da ih diraš makar radili sranja! Imate povlastice kao ni jedna manjina u Europi!( svaka čast na diplomaciji, tu ste među najjačima) Tvoj navod je samo tvoje mišljenje, a ono što se radili kod nas sad vam vraćaju šiptari samo u manjoj mjeri!

Jutros pijem kavu i gledam BK, užas je to što se događa tim ljudima. Nije u redu da im se popale i pokradu kuće dok međunarodne snage samo gledaju i pomažu da se odsele! Takve stvari su tragedija za bilo koga bez obzira na nacionalnost! Slične stvari su se događale i kod nas unprofor je fino promatrao dok je JNA i četnici udruženo odvodili ljude u logore i nakon toga satrli sve što je bilo hrvatsko!
Rješenje za Kosovo ne vidim ni u jednom prijedlogu! Kosovo kao samostalna država je doslovno SF, da i dobiju državu ne bi ona dugo postojala niti bi bila održiva. Nemojte zaboraviti kolko je duboko ukorijenjena albanska mafija na Kosovu, a bome i u Makedoniji. Kroz koje desetljeće će šiptara na kosovu biti doslovno duplo ako i ne više, kolko će im onda teritorija biti potrebno! Jedino što je potrebno je tolernacija bez nje se taj problem nikada neće riješiti!

WeM
28.03.2004., 11:29
Shady kaže:

Ne kužim. :confused: Hoćeš reć da sam isključivo ja pitzchka?

mah, bila je vise reakcija na tvoju :

A da mi u Sandžaku tražimo kantonizaciju Srbije? Mogu zamislit reakcije iz Beograda.

iz koje se daa izcitati kako nisi cuo za decentralizaciju srbije, sto bi te trebalo vise zanimati nego to sta je saron dekno jasina!

ja sam barem cuo iako ne znam sadrzaj, al polazim od toga da bi decentralizacija srbije jednom sandzakliji valjda trebao biti prioritet iznad bliskog istoka!

da bi ti odgovorio :

ah duse ti! a "tri dana prolijevas krv po bliskom istoku" !

Ispalo je da ti kažeš da smo mi u Sandžaku pitzchke... "pa sad Pospanko zagovara centralizaciju".

eh, tko sad spava a tko je pospanko ?

Kosovo kao samostalna država je doslovno SF, da i dobiju državu ne bi ona dugo postojala niti bi bila održiva. Nemojte zaboraviti kolko je duboko ukorijenjena albanska mafija na Kosovu, a bome i u Makedoniji.

pa, dalo bi se raspravljati gdje je mafija ukorijenjenija: u srbiji ili na kosovu, pogotovu jer je policijski aparat srbije ( jos od udbe, sdb-a ) mafijaski! sjetite se arkana! pa i ubojstva djindjica...

sjetiti se svjedocanja u hagu da je srbija ciljano ( specijalni rat)liferovala drogu po hrvatskoj...

TetovaChat
28.03.2004., 16:27
... doshlo je vrijeme i da Koshtunica otvori stare knjige sa srpskim diplomatskim trikovima, neku meshavinu ideja Nikole Pashica i Pavla Garashanina, ocigledno dobro funkcionishe "srpska prosta matematika" kao u vrijeme Dejtonskih razgovora...DESET MENI NISHTA TEBI...:D .
...ono shto najvishe uznemiruje Bg vlastodrshce je sposobnost Kosovara da osnuju neovisne institucije uprkos Svetosavsko-Ovcarsko-Kablarskom podmuklom rovarenju po Kosovu, price o mitu zvanom "Albanska Mafija" niko ne uzima za ozbiljno poshto je izlizani trik kojim se baca prashina u oci medjunarodne javnosti.
Dok s druge strane brani se i podskriva cinjenica da autoputem Nish -Bg preveze oko 27 tona heroina godishnje iz Libana, Turske i Afganistana ka svome putu za Zapadne Zemlje, tko "eskortuje" svu tu drogu???
Nezaustaljiv je proces neovisnosti Kosova, drzhave SVIH gradjana koji zhive u njoj, to je koncept koji ujedinjuje najvece politicke subjekta Albanaca na Kosovu.

go2slep
28.03.2004., 16:58
zli komsija kaže:

Dakle, zadrzati sever Kosova, ostatak opasati zidicem od 17 metara, pa red bodljikave zice, sve fino elektrifikovati, zatim pojas mina za svaki slucaj, i pozeleti braci Albancima i Svetu srecu sa novom civilizovanom,stabilnom i nadasve prosperitetnom drzavicom u srcu Balkana.
To sam ja stalno predlagao za Knin i okolicu, posebnu kulturnu autonomiju, ali u sastavu RH i omogućiti nesmetan prolaz autobusima s turistima, da ne moraju u Afriku gledati divlja plemena

Shady
29.03.2004., 04:25
Zli komšija,
nešto si mi ošturio... Ti si izgleda politički daltonost, tj. u razgovoru o politici vidiš samo neke obrise, ali ne baš jasno... i to vidiš samo ono što želiš vidjeti. I k tomu si nekorektan! Pogledaj moj zadnji post, pa onda pogledaj tvoj reply. Tako ćeš vidjeti na što nisi odgovorio... i to će ti mnogo reći - o tebi! Evo, recimo, ovo si izbjegao:

Najprije ti kažeš: "Stalno potencirate drevni pakleni plan Srba da sistemetski i organizovano etnicki ociste ogromne teritorije preko Drine. Kako to, kevu mu jebem, da prvo nisu "ocistili" sopstvenu drzavu, kad su tako zli i proracunati? Vamo si dezurni zlikovac i negativac, a u isto vreme jedini imas istinski multietnicku drzavu u regionu...."

Na to ti ja odgovaram: "Komšija, pa nemoj negirati genocid u BiH, gdje je u tzv. "republici Srpskoj" (a to je 49. posto BiH) svo nesrpsko stanovništvo popljačkano a zatim ili pobijeno ili protjerano... kuće popaljene a svi sakralni spomenici i spomenici kulture, i svaki trag njihovog ranijeg prisustva - uništeni!"

Zaključak je ovaj (a ti to nisi htio komentirati). Ti si multietničnošću i multikulturalnošću Srbije pokušao osporiti genocid u BiH, iako se on jeste desio... Da se jeste desio - pokazao sam ti to tako što sam rekao da je sve u tzv. RS (a to je 49 posto BiH očišćeno od nesrba i tragova nesrpske kulture).

A upravo je predratna BiH bila primjer multikulturalne i multikonfesionalna zemlje na cijelom Balkanu! Srbija tu nije ni primirisati. Srbiju još i danas jede moljac Garašanina, Moljevića, Čubrilovića.... Ostali narodi ovdje su i te kako podstanari, po;ev od medija do prava.

Ja mislim da se zato nas dvojica sugovornika ne možemo razumjeti, pa bolje da se prijateljski pozdravimo. Svako dobro. :W

dr.kronja
29.03.2004., 06:13
sve je to tito sjebo i poslje njega dolaze racuni na naplatu a za ovo sranje sjecam se onog shoka ucite albanski jezik buducnosti ma nek se pobijemo svi ionako nas ima puno na svijetu

GoTo
29.03.2004., 16:22
DINSTBIR: NEZAVISNOST KOSOVA RIZIK ZA EVROPU | 12:50 | Izvor: Beta

Prag -- Češki diplomata Jirži Dinstbir ocenio je da je jedino rešenje za Kosovo decentralizacija, odnosno formiranje samoupravnih oblasti etničkih grupa, a da bi nezavisnost bila rizik za celu Evropu. Dinstbir je u komentaru koji danas objavljuje praški dnevnik "Pravo" ocenio da se, u slučaju nezavisnosti, ekstremisti ne bi zadovoljili samo Kosovom. "Šef UNMIK Hari Holkeri se teši da su albanski lideri osudili nasilje", piše nekadašnji izvestilac za ljudska prava u bivšoj Jugoslaviji i dodaje da se osude odnose samo na napade na međunarodne snage, civilne i verske objekte, ali ne i na Srbe. Dinstbir podseća da ga je sadašnji predsednik Koosva Ibrahim Rugova pre šest godina uveravao da bi kosovski Albanci zaštitili nealbansko stanovništvo i zajedničko istorijsko nasleđe. "Kako bi on bilo šta zaštitio kada je pod upravom Ujedinjneih nacija i s vojnicima pod komandom NATO proterano četvrt miliona Srba, Roma, Hrvata, Bošnjaka i Goranaca", pita Dinstbir.

WeM
29.03.2004., 16:46
s vojnicima pod komandom NATO proterano cetvrt miliona Srba, Roma, Hrvata, Bošnjaka i Goranaca", pita Dinstbir.

ma jel ovo 250 tisuca ?

GoTo
29.03.2004., 16:50
WeM kaže:
ma jel ovo 250 tisuca ?

Šta misliš?

Šta tvoji verodostojni izvori kažu o broju izbeglih i prognanih sa Kosova i Metohije ?

WeM
29.03.2004., 17:00
GoTo kaže:
Šta misliš?

Šta tvoji verodostojni izvori kažu o broju izbeglih i prognanih sa Kosova i Metohije ?

ma ne pratim TV srbija :zubo: ima par dana, al kad su bili najzesci nisu tu cifru spominjali!

mislim, ni onaj bozovic nije to prevalio preko usta!

GaelGarciaBernal
29.03.2004., 18:33
TetovaChat kaze:
...ono shto najvishe uznemiruje Bg vlastodrshce je sposobnost Kosovara da osnuju neovisne institucije uprkos Svetosavsko-Ovcarsko-Kablarskom podmuklom rovarenju po Kosovu, price o mitu zvanom "Albanska Mafija" niko ne uzima za ozbiljno poshto je izlizani trik kojim se baca prashina u oci medjunarodne javnosti.

:bljak: Ajme meni.

1. Sto se tice nezavisnih institucija, svi vidimo kako one izgledaju. Ne rade ni na cemu osim pomoviranja uskih nacionalnih interesa, pa je cak i Solana morao napustiti sjednicu. Uostalom, dobro je poznato ko cini vrh stranaka na Kosovu, ko je Taci i ko je Haradinaj.

2. Sto se pak tice mita zvanog Albanska mafija - :confused: Kakav mit? Pa opce je poznata cinjenica da je albanska mafija medju najjacom u Evropi. Zna se da je sverc oruzja, droge i bijelog roblja preko Kosova golem.

Roko
29.03.2004., 18:46
ma sto god govorili ovo je sve skupa doslo ko naruceno za Srpsku vladu. Jedva su se poslozili a evo sad su ujedinjeni oko Kosova.Uspjeli su pod izgovorom kosova maknut kneke kadrove jos postavljene od Djindjica. Brijali su o kantonizaciji jos i prije neg se sve ovo dogodilo a sad im je dalo poleta.
Uglavnom ko naruceno.
Samo je najebala sirotinja koja zivi na kosovu.

Da ne govorim o generalima sa kartom za Haag koje sad tek nitko nece moci slat tamo.

Ne vidim koju su korist izvukli Albanci iz svega. kao da su si isli rezat granu na kojoj sjede sto je cudno za njih koji su se pokazali pragmaticni do sad pogotovo sa medjunarodnom zajednicom.Ako je organizirano od njih ko sto kazu onda ih je oragnizirao neprijatelj....

OrangeC2
29.03.2004., 19:57
Roko kaže:
ma sto god govorili ovo je sve skupa doslo ko naruceno za Srpsku vladu. Jedva su se poslozili a evo sad su ujedinjeni oko Kosova.Uspjeli su pod izgovorom kosova maknut kneke kadrove jos postavljene od Djindjica. Brijali su o kantonizaciji jos i prije neg se sve ovo dogodilo a sad im je dalo poleta.
Uglavnom ko naruceno.

ja bih podsjetio na topic o ubojstvu makednoskom predsjednika Trajkovskog, gdje sam predvidio da ce "netko" vrlo uskoro ici podbunjivat Albance....

WeM
29.03.2004., 20:10
"Roko ma sto god govorili ovo je sve skupa doslo ko naruceno za Srpsku vladu. "

:zubo:, evo ti orangeca...eno ti madrida...i slucajno utopljene DJECE ( tja, albanska su, AL DJECA SU )... eno ti pogroma srba :zubo: gdje su zrtve vecinom ALBANCI....

nego, ima tamo neki general lazarevic koji veli da bi srbimogli :D i vojskom zauzet kosovo!

sta velite?

GaelGarciaBernal
29.03.2004., 21:52
WeM kaze:
eno ti pogroma srba gdje su zrtve vecinom ALBANCI....

Da, WeM, majstore dedukcije, indukcije te logickih silogizama svake vrste. Da ti ispricam pricicu: Dodje cika lopov i upadne ti u stan, pokrade sve sto stigne i pritom ti prijeti oruzjem, a onda dodje policija i, ups, ubije ga. Ko je tu zrtva, reci ti meni? Naravno da su Albanci izginuli kad su ih Kforovci pokokali - ovi krenuli u masi na jadne male uplasene Kforovce.

anttea
29.03.2004., 23:46
zli komsija kaže:
cuj,nama je, ako nikom drugom, nazalost jako dobro poznato tko je majstor u ciljanom izazivanju nereda pa prometanju svoje uloge u ulogu zrtve, pa u manipuliranju informacijama, pa sirenju svoje istine celim svetom...
poprilicno skupo placeno iskustvo...

Roko
30.03.2004., 11:20
WeM kaže:
"Roko ma sto god govorili ovo je sve skupa doslo ko naruceno za Srpsku vladu. "

:zubo:, evo ti orangeca...eno ti madrida...i slucajno utopljene DJECE ( tja, albanska su, AL DJECA SU )... eno ti pogroma srba :zubo: gdje su zrtve vecinom ALBANCI....

nego, ima tamo neki general lazarevic koji veli da bi srbimogli :D i vojskom zauzet kosovo!

sta velite?

wem sto te vise citam manje te razumijem. Ti imas skroz izvrnutu logiku. sorry ali mislim da si vecini nerazumljiv.

Stribor cumez
30.03.2004., 11:42
Jap, WeM je nanniebot (http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994783).

GoTo
30.03.2004., 12:08
Roko kaže:
Uglavnom ko naruceno.
Samo je najebala sirotinja koja zivi na kosovu.

Ovo je, manje-više, tačno !

GoTo
30.03.2004., 12:12
Roko kaže:

Ne vidim koju su korist izvukli Albanci iz svega. kao da su si isli rezat granu na kojoj sjede

Hmm, nije baš tako.
Dobili su etnički očišćenu teritoriju u centralnom Kosovu i Metohiji, tamo gde su ranije bile srpske enklave.

Dakle, homogenizuju teritoriju, u pripremi konačnog rešenja, kakvo god to rešenje da bude!

GoTo
30.03.2004., 12:17
WeM kaže:
ma ne pratim TV srbija :zubo: ima par dana, al kad su bili najzesci nisu tu cifru spominjali!

Nije cifra nego broj (razlika je ogromna)!!!

A što se tiče 250.000 izbeglih i prognanih sa Kosova i Metohije, broj se odnosi na sve one koji su bili proterani od strane Albanaca u periodu od juna 1999. godine, pa sve do danas.

WeM
30.03.2004., 12:40
A što se tice 250.000 izbeglih i prognanih sa Kosova i Metohije, broj se odnosi na sve one koji su bili proterani od strane Albanaca u periodu od juna 1999. godine, pa sve do danas.

vjerujem da se dobar dio srba povukao za tenkovima vojske jugoslavije ( srbije) , posto je vojska u kumanovu imali prioritet sacuvati tenkove a ne ostavljati ih na kosovu kako je bio zahtjev!

koliko se ljudi vratilo na kosovo od ovih 250 000 ?

dopuna ( slobodna evropa / nenad pejic) :

Za nas radio sve to potvrdjuje i otac Sava Sumadijski iz manastira Decani.

Otac Sava Sumadijski
"Sve opstinske strukture vlasti kao i predstavnici vojske su potpuno napustili grad."

Da vlasti tjeraju Srbe sa Kosova svjedoci i Momcilo Trajkovic, iz Srpskog pokreta otpora.

Momcilo Trajkovic, Srpski pokret otpora

"Kljucni ljudi u SPS-u, pre svega, Kosova i Metohije, oni jednostavno ispod zita stvaraju paniku i zagovaraju da se narod seli, kako bi zajedno sa narodom pokrili svoju sramotu i svoju odgovornost."

WeM
30.03.2004., 13:31
Roko kaže:
wem sto te vise citam manje te razumijem. Ti imas skroz izvrnutu logiku. sorry ali mislim da si vecini nerazumljiv.

roko, sta mislis je li se sloba dogovorio s rugovom o podjeli kosova , odnosno "humanom preseljenju" ?

roko, je li to bio dogovoreni rat ?

ima li transkripata "kakvih" o ovom slucaju ?

roko, kako to da su hrvatski generali optuzeni za etnicko ciscenje?

BGD
30.03.2004., 14:57
WeM kaže:
roko, sta mislis je li se sloba dogovorio s rugovom o podjeli kosova , odnosno "humanom preseljenju" ?

roko, je li to bio dogovoreni rat ?

ima li transkripata "kakvih" o ovom slucaju ?

roko, kako to da su hrvatski generali optuzeni za etnicko ciscenje?

Misleh da si bez obzira na opredeljenje ipak neki intelektualac!?
A čitajući ove tvoje i neke ranije postove izgleda da sam se veoma prevario???

WeM
30.03.2004., 15:02
BGD kaže:

prijatelju, kazi sto je sporno !

Roko
30.03.2004., 18:38
http://www.crisisweb.org/home/index.cfm?l=1&id=2552

evo ti jako jako dobra analiza dogadjanja u srbiji wem nadam se da znas engleski.....

GaelGarciaBernal
30.03.2004., 19:34
ICG:lol: :lol: :lol: :lol:

TetovaChat
31.03.2004., 09:07
[i]GaelGarciaBernal kaže

1. Sto se tice nezavisnih institucija, svi vidimo kako one izgledaju. Ne rade ni na cemu osim pomoviranja uskih nacionalnih interesa, pa je cak i Solana morao napustiti sjednicu. Uostalom, dobro je poznato ko cini vrh stranaka na Kosovu, ko je Taci i ko je Haradinaj.

2. Sto se pak tice mita zvanog Albanska mafija - :confused: Kakav mit? Pa opce je poznata cinjenica da je albanska mafija medju najjacom u Evropi. Zna se da je sverc oruzja, droge i bijelog roblja preko Kosova golem. [/B]

...koristish stereotipove kreirane o Albancimau SANU i Francuskoj 7, bash oni clanovi tzv. "Albanske Mafije" bili su eksponenti Slobinog rezhima, cak i za vrijeme njegove diktature su se slobodno shetali gradovima Kosova, raspojasani s zakacenim pishtoljima i SPS clanskim kartama u novcaniku...uspjeli su da destabiliziraju i Albaniju 1997 godine (podsjetio bih te na poslanicko pitanje Sheshelja u skupshtini RS o sudbini 20 miliona $)...sav taj novacje potroshen u cilju destabilizacije Albanije i Crne Gore, stajalo je u objashnjenju Predsjednika Skupshtine Tomica , dok glupi Sheshelj je ovu strogo cuvanu tajnu objasni u svojoj konferenciji za tisak :D , cak i danas ne prestaje subverzivno dijelovanje srprskih tajnih sluzhbi, pukovnik Stojanovic (shef KOS-a vojske SCG) i ratni zlocinac protiv kojeg se vodi istraga o ubojstvu znamenitog advokata iz Prishtine Bajrama Kelmendija i njegovih sinova, u intervjuju datom srpskom tisku ("Nedeljni Telegraf") s velikim "ponosom" iznosi podatke o dijelovanju KOS-a na Kosovu uprkos prisustvu KFOR-a i UNMIK-a, a shto on cini tamo negoli organizuje "rulju" kojatreba palit srpske kuce i crkve
...samo jedan podatak: u Prizrenu najagresivnije demonstrante i piromane NITKO od gradjana Prizrena NIJE uspio prepoznati, to su bili neki sasvim nepoznati tipovi koji su se ispoljavali svojom agresivnoshcu i uporno tjerali druge da unishtavaju srpsku imovinu...
Istovetne price se mogu cuti i iz Ferizaja/Uroshevca i Gjilana...naj indikativniji je slucaj iz Instituta Sudske Medicine u Prishtini gdije se nalaze josh 9 neidentifikovanih lesheva za koje se nitko nije zainteresovao...predpostavlja se da ove osobu NISU sa Kosova...danas u Kosovskom tisku se dosta pouno analizira ovaj interesantan podatak dok dalja istrazhivanja ce sigurno baciti novo svijetlo na pozadinu zadnjih tragicnih dogadjaja na Kosovu...

Jesus Quintana
31.03.2004., 09:16
BGD kaže:

nisi .. pročitaj sve, od početka :cool:

DJOOLE
31.03.2004., 10:56
TetovaChat kaže:
...koristish stereotipove kreirane o Albancimau SANU i Francuskoj 7, bash oni clanovi tzv. "Albanske Mafije" bili su eksponenti Slobinog rezhima, cak i za vrijeme njegove diktature su se slobodno shetali gradovima Kosova, raspojasani s zakacenim pishtoljima i SPS clanskim kartama u novcaniku...uspjeli su da destabiliziraju i Albaniju 1997 godine (podsjetio bih te na poslanicko pitanje Sheshelja u skupshtini RS o sudbini 20 miliona $)...sav taj novacje potroshen u cilju destabilizacije Albanije i Crne Gore, stajalo je u objashnjenju Predsjednika Skupshtine Tomica , dok glupi Sheshelj je ovu strogo cuvanu tajnu objasni u svojoj konferenciji za tisak :D , cak i danas ne prestaje subverzivno dijelovanje srprskih tajnih sluzhbi, pukovnik Stojanovic (shef KOS-a vojske SCG) i ratni zlocinac protiv kojeg se vodi istraga o ubojstvu znamenitog advokata iz Prishtine Bajrama Kelmendija i njegovih sinova, u intervjuju datom srpskom tisku ("Nedeljni Telegraf") s velikim "ponosom" iznosi podatke o dijelovanju KOS-a na Kosovu uprkos prisustvu KFOR-a i UNMIK-a, a shto on cini tamo negoli organizuje "rulju" kojatreba palit srpske kuce i crkve
...samo jedan podatak: u Prizrenu najagresivnije demonstrante i piromane NITKO od gradjana Prizrena NIJE uspio prepoznati, to su bili neki sasvim nepoznati tipovi koji su se ispoljavali svojom agresivnoshcu i uporno tjerali druge da unishtavaju srpsku imovinu...
Istovetne price se mogu cuti i iz Ferizaja/Uroshevca i Gjilana...naj indikativniji je slucaj iz Instituta Sudske Medicine u Prishtini gdije se nalaze josh 9 neidentifikovanih lesheva za koje se nitko nije zainteresovao...predpostavlja se da ove osobu NISU sa Kosova...danas u Kosovskom tisku se dosta pouno analizira ovaj interesantan podatak dok dalja istrazhivanja ce sigurno baciti novo svijetlo na pozadinu zadnjih tragicnih dogadjaja na Kosovu...

NIkad i nizasta Albanci nisu krivi:)ili nista neznaju ili nisu culi ili nisu odavde:)
video sam licno sve demonstracije idesavanja na Kosovu tacnije u Pristini od 1981 i uvek su to bili neki sa strane:))))
Mozda ti neko i poveruje ali taj mora da ima velii razlog za to a i da nikad nije bio na Kosovu ja koji sam rodjen dole i ziveo do 1999 g imam malo drugacije gledam