View Full Version : Mesić:Sanader mora razmisliti o Hebrangu i Žužulu!
labrador1
30.03.2004., 09:35
GOSTUJUĆI u emisiji Hrvatskoj radija "Na kavi s predsjednikom", Stjepan Mesić govorio je o prvih 100 dana Vlade premijera Ive Sanadera.
Mesić je izjavio kako je nova Vlada pokrenula Hrvatsku na vanjskopolitičkom planu, ali ne i gospodarskom.
"I dalje je puno nezaposlenih, ne otvaraju se nova radna mjesta i krajnje je vrijeme da se poduzmu koraci kojima bi se zemlja gospodarski ojačala." - izjavio je predsjednik, pa dodao kako je Vlada postigla prilično mnogo u uvjeravanju stranih čimbenika da je Hrvatska sazrela za euroatlantske integracije.
Na pitanje voditelja da procijeni rad Sanaderovih ministara, Mesić je odgovorio kako bi to trebalo pitati premijera. Ipak, odmah je dodao kako bi premijer trebao voditi računa o tome da neki od njegovih ministara stalno imaju negativne reakcije.
Na dodatno pitanje misli li na ministre zdravstva i vanjskih poslova, Andriju Hebranga i Miomira Žužula, Mesić je odgovorio: "Jasno, ako se pogreške nastave, premijer bi morao razmisliti o tome."
:W
labrador1 kaže:
Mesić je izjavio kako je nova Vlada pokrenula Hrvatsku na vanjskopolitičkom planu,
hehehe
pa imaju istog poslodavca :D
Ma tko još sluša trenutnog predsjednika? Njega se više ništa ne pita, niti ikoga zanima što taj kaže. Ionako je pri kraju. U povijesti će ostati zapamćem kao uvijek drugi. Ustvari, uopće neće ostati zapamćen. Luzeri se u knjigama ne spominju.
SvogaTelaGospodar
30.03.2004., 11:26
Vuco kaže:
Ionako je pri kraju.
da, pri kraju. pri kraju prvog mandata. :B
Vuco kaže:
Ma tko još sluša trenutnog predsjednika? Njega se više ništa ne pita, niti ikoga zanima što taj kaže. Ionako je pri kraju. U povijesti će ostati zapamćem kao uvijek drugi. Ustvari, uopće neće ostati zapamćen. Luzeri se u knjigama ne spominju.
mesic je najbolje sto se desilo Hrvatskoj te 2000.godine.
zamislite Budisu koji je sa njim bio u drugom krugu kao predsjednika ili Matu Granica.
talking about loosers are you??
Vuco kaže:
nazalost nitko.
jer je obecao svoje obecanje prije izbora da ce se odreći uloga koje je Tuđman imao.
sad je samo pametna figura u šahu politike. al bez pravih poteza jer mu nisu dopuštene.
mesić :top:
Roko kaže:
mesic je najbolje sto se desilo Hrvatskoj te 2000.godine.
zamislite Budisu koji je sa njim bio u drugom krugu kao predsjednika ili Matu Granica.
talking about loosers are you??
I Budiša, a i Granić bi bili bolji od Mesića. Što je taj Mesić napravio? Ni viceve više ne priča. Ustvari, sam je postao vic-figura, kojoj se smiju u cijeloj Hrvatskoj, a i svugdje po svijetu gdje god je bio.
NoWa kaže:
nazalost nitko.
jer je obecao svoje obecanje prije izbora da ce se odreći uloga koje je Tuđman imao.
Je. Pa su mu ih morali silom skidati.
sad je samo pametna figura u šahu politike. al bez pravih poteza jer mu nisu dopuštene.
Lako je biti pametan i mlatiti praznu slamu. To može svatko, ali najbolje Mesić. U tom pogledu se slažem:
mesić :top:
labrador1
30.03.2004., 12:15
Vuco kaže:
I Budiša, a i Granić bi bili bolji od Mesića. Što je taj Mesić napravio? Ni viceve više ne priča. Ustvari, sam je postao vic-figura, kojoj se smiju u cijeloj Hrvatskoj, a i svugdje po svijetu gdje god je bio.
On bar putuje jer ga zovu, za razliku od njegovog predhodnika i tvog miljenika kojeg niko nije zvao, osim onog Turčina Demirela.:D
Pustimo Franceka, on je ionako bio samo paravan hercegovcima koji su njime vladali...:bljak:
labrador1 kaže:
On bar putuje jer ga zovu, za razliku od njegovog predhodnika i tvog miljenika kojeg niko nije zvao, osim onog Turčina Demirela.:D
A, iz čega si ti to "oštroumno" zaključio da je Njegov predhodnik "moj miljenik"?
"Moj miljenik", kojemu se trenutni predsjednik uvlačio duboko u dupe da su mu samo noge virile. A, to i je jedino kaj trenutni zna. Uvlačiti se u dupe. Zato je svugdje rado viđen gost. Bolje rečeno, gost kojemu se smiju kada ode. I pričaju viceve o njemu i o njegovim bijednim pokušajima da frizurom na ježa i bradom, od kockaste glave napravi okruglu.
labrador1 kaže:
Mesić je izjavio kako je nova Vlada pokrenula Hrvatsku na vanjskopolitičkom planu...
...premijer trebao voditi računa o tome da neki od njegovih ministara stalno imaju negativne reakcije....
Na dodatno pitanje misli li na ministre zdravstva i vanjskih poslova, Andriju Hebranga i Miomira Žužula, Mesić je odgovorio: "Jasno, ako se pogreške nastave, premijer bi morao razmisliti o tome." :confused:
rambi kaže:
:confused:
Zar ti još uvijek pokušavaš razumijeti ono kaj trenutni predsjednik govori?
labrador1
30.03.2004., 12:51
Vuco kaže:
....da frizurom na ježa i bradom, od kockaste glave napravi okruglu.
Bar nije shizofrenik i krivousti ljigavac, frizura mu je baš simpatična:D
labrador1 kaže:
Je. Mene podsjeća na kiwi. Iznutra zelen, a izvana dlakav.
Ili, kako bi moja tetka rekla, na divlju svinju. :D
Nego, kaj u svaku raspravu o Mesiću uvlačite krivoustog, tj. Mesićeva najboljeg pajdu do 94-te? Su to neki kompleksi manje vrijednosti, isti kompleksi koji Stipicu muče, jer je samo drugi predsjednik? Predsjednik, kojeg nitko i ni po čemu neće pamtiti? Osim možda ako nekoga hemoroidi uhvate, pa pomisli da to nije slučajno Stipica u pokušaju uvlačenja?
NakurnjakOdStridera
30.03.2004., 12:59
I Budiša, a i Granić bi bili bolji od Mesića.
:vidiga: :vidiga: :vidiga: :Slin: :rofl:
NakurnjakOdStridera kaže:
:vidiga: :vidiga: :vidiga: :Slin: :rofl:
Pa, ako ništa, barem se znaju obući. Dok seljačini Mesiću jedna nogavica uvijek visi do koljena. Kao što smo vidjeli kada je bio pred haaškim sudom.
go2slep
30.03.2004., 13:25
labrador1 kaže:
Broj 1 je baš bio uvijek lijepo nagelan, babe su svršavale dok su ga vidjele kako se ukočio kad je slušao himnu, cijeli je bio kao *****
koko_dakalo
30.03.2004., 13:56
go2slep kaže:
Broj 1 je baš bio uvijek lijepo nagelan, babe su svršavale dok su ga vidjele kako se ukočio kad je slušao himnu, cijeli je bio kao *****
a kad napravi onaj SOVA look :jumping:
Mes je zakon, boljeg predsjednika nije bilo u ovoj drzavi, sta kazu zavlacio se nekom u dupe, to se moze reci za 99% ove HDZenjarske ekipe, cim je faraon rikno odma poceli ono "Druze Franjo mi s tvoga puta skrenuli", Mes je sa faraonom raskinuo puno ranije prema tome uguzavanje mu se ne moze spocitat kao realna cinjenica nego kao pakosna izmisljotina
go2slep
30.03.2004., 14:27
koko_dakalo kaže:
a kad napravi onaj SOVA look :jumping:
Mes je sa faraonom raskinuo puno ranije prema tome uguzavanje mu se ne moze spocitat kao realna cinjenica nego kao pakosna izmisljotina
Ma što se uopće i obazireš na to, sigurno je Mate bio karakter kada je govorio da je ministar vanjskih poslova Broja 1, a ne RH
Vuco kaže:
Pa, ako ništa, barem se znaju obući. Dok seljačini Mesiću jedna nogavica uvijek visi do koljena. Kao što smo vidjeli kada je bio pred haaškim sudom.
aj' sjeti se franje s prvenstva u atletici, u splitu, s pocetka karijere :) dok se jos nije "nakesao lovuse" koja nije ni pokretna nepokretna imovina :)
napokon
30.03.2004., 15:25
Mesić: MVP me ne pita o novim veleposlanicima
ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić požalio se jučer na manjak suradnje s Vladom u stvaranju vanjske politike, preciziravši da su potrebniji češći susreti s premijerom i ministrom, te da bi ga Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) trebalo detaljnije konzultirati kada imenuje veleposlanike.
"S MVP-om nismo do kraja razriješili problem konzultacija o novim veleposlanicima. To bi trebalo rješavati već kod inicijative jer je na kraju procedure teško nešto mijenjati", kazao je predsjednik Mesić u emisiji Hrvatskoga radija "S Predsjednikom na kavi". Ustvrdio je također da su potrebniji češći sastanci s ministrom i premijerom o vanjskoj politici, a posredno je priznao i da su mu neka veleposlanstva uskraćivala diplomatska izvješća. "Sada dobivam više izvješća", kazao je Mesić, aludirajući na novinska izvješća o tome, ne želeći precizirati koji su mu veleposlanici uskraćivali izvještaje.
Govoreći o smjenama nove vlasti, Mesić se zauzeo za donošenje zakona koji će precizirati tko poslije izbora biva smijenjen, suprotstavljajući se potezima ministra zdravstva. "Ravnatelj bolnice bila je politička funkcija, ali u staljinizmu, a kod nas ne može biti, osim ako tako ne propišemo u zakonu", odgovorio je Mesić na Hebrangovu tvrdnju. O smjeni ravnatelja Paladina i Martinca Mesić je, naglasivši da govori "kao građanin", kazao: "Prvo su prozvani, a onda se išlo na smjenu. A prvo bi trebalo utvrditi krivnju, pa tek onda ići na smjenu. Sve je u tom slučaju napravljeno obrnuto". Upitan o ocjeni javnosti, koja Hebranga i Žužula ocjenjuje negativno, Mesić je kazao da bi premijer, nastavi li se takav trend, "trebao razmisliti".
Ocjenjujući prvih sto dana Vlade, Mesić je kazao da je uspjela uvjeriti svijet i domaću javnost kako ostaje pri strateškim ciljevima učlanjenja u EU i NATO, ali da nije pokrenula gospodarstvo. U tom smislu, i ovogodišnji je proračun "skroman", a Predsjednik se zauzima za oporbeni prijedlog više stopa PDV-a, umjesto jedne stope od 20 posto.
(Autor: B. PAVELIĆ)
PS.
Sto je bilo s onim oko Izraela?
Jel' Zuzul Mesicu podnio "raport" ili "gradjanin" jos uvijek cezne za tim?
Kako se on to zauzima za oporbeni prijedlog, vise stopa PDV--a?
Zar nije predsjednik svih gradjana!?
Isto onako kako se zauzimao i za polo terene pa su se poceli graditi bez potrebnih dozvola?
Off skroz
30.03.2004., 15:57
labrador1 kaže:
GOSTUJUĆI u emisiji Hrvatskoj radija "Na kavi s predsjednikom", Stjepan Mesić govorio je o prvih 100 dana Vlade premijera Ive Sanadera.
Mesić je izjavio kako je nova Vlada pokrenula Hrvatsku na vanjskopolitičkom planu, ali ne i gospodarskom.
"I dalje je puno nezaposlenih, ne otvaraju se nova radna mjesta i krajnje je vrijeme da se poduzmu koraci kojima bi se zemlja gospodarski ojačala." - izjavio je predsjednik, pa dodao kako je Vlada postigla prilično mnogo u uvjeravanju stranih čimbenika da je Hrvatska sazrela za euroatlantske integracije.
Na pitanje voditelja da procijeni rad Sanaderovih ministara, Mesić je odgovorio kako bi to trebalo pitati premijera. Ipak, odmah je dodao kako bi premijer trebao voditi računa o tome da neki od njegovih ministara stalno imaju negativne reakcije.
Na dodatno pitanje misli li na ministre zdravstva i vanjskih poslova, Andriju Hebranga i Miomira Žužula, Mesić je odgovorio: "Jasno, ako se pogreške nastave, premijer bi morao razmisliti o tome."
Meni nije jasno zašto labrador ne trpi predsjednika Mesića pa podvaljuje baš one tekstove u kojima predsjednik u najmanju ruku ispada neozbiljan.
Pa nam sad tu citira samo onaj dio razgovora kad predsjednik kaže da je vanjska politika O.K. al' ne valja ministar vanjske politike, koji je eto u vladi zadužen baš za vanjsku politiku.
Onda nam opet citira samo dio razgovora kad predsjednik kaže kako je i dalje puno nezaposlenih i kako treba otvarati radna mjesta. Labrador naravno izabire taj dio razgovora samo zato jer je naš predsjednik bio u stranci koja je najavljivala 200.000 novih radnih mjesta.
Stvarno nije u redu izvlačiti izjave predsjednika iz konteksta i tako stvarati dojam da nezna o čemu govori.
FastAndFurious
30.03.2004., 16:06
labrador1 kaže:
Rijetko da Mesića čujem da nešto pametno zbori :top:
I ako sam dobro shvatila labradora1, on se ovdje uopće ne sprda s Mesićem. Ako nisam, nema veze, ali je Mesić u pravu ovaj put.
:w
Off skroz
30.03.2004., 16:51
FastAndFurious kaže:
Rijetko da Mesića čujem da nešto pametno zbori :top:
I ako sam dobro shvatila labradora1, on se ovdje uopće ne sprda s Mesićem. Ako nisam, nema veze, ali je Mesić u pravu ovaj put.
:w
Pa naravno da je u pravu, a uz to i dosljedan. Pa na upit novinara "da procijeni rad Sanaderovih ministara, Mesić je odgovorio kako bi to trebalo pitati premijera. Ipak, odmah je dodao kako............"
labrador1
30.03.2004., 17:08
Off skroz kaže:
Meni nije jasno zašto labrador ne trpi predsjednika Mesića pa podvaljuje baš one tekstove u kojima predsjednik u najmanju ruku ispada neozbiljan.
Pa nam sad tu citira samo onaj dio razgovora kad predsjednik kaže da je vanjska politika O.K. al' ne valja ministar vanjske politike, koji je eto u vladi zadužen baš za vanjsku politiku.
Onda nam opet citira samo dio razgovora kad predsjednik kaže kako je i dalje puno nezaposlenih i kako treba otvarati radna mjesta. Labrador naravno izabire taj dio razgovora samo zato jer je naš predsjednik bio u stranci koja je najavljivala 200.000 novih radnih mjesta.
Stvarno nije u redu izvlačiti izjave predsjednika iz konteksta i tako stvarati dojam da nezna o čemu govori.
Kakve su ovo gluposti, pa uopće se ne sprdam s predsjednikom, bar ja imam pozitivno mišljenje o njemu, i želim mu drugi mandat. Totalno si me krivo shvatio. Naglasak u ovom citatu je na predsjednikovoj kritici Žužula i Hebranga, i Mesić je tu skroz u pravu..U tome je poanta.:w
QUESTION
30.03.2004., 22:06
Mesic je oduvijek dosljedan, npr. bivsa koalicija se stalno (svakodnevno) s njim konzultirala oko vanjske politike i nasih ambasadora, zar ne ? :W Pa zasto se onda nije javljao. Ili nekidan, on upozorava na smjene, a gdje je bio 2000. godine kada je koalicija doslovce pomela gotovo citavu drzavnu upravu i zamijenila dotadasnje poludiletante sa svojim diletantima. Situacija ni danas nije bolja, ali pravih smjena jos nije bilo, a da li ce ih biti, pitanje. naime da li ce ovi imati dosta vremena !
U svakom slucaju Mesicu bi bilo najbolje da zacepi i da se sto manje javlja. I nadalje, njegova putovanja u velikoj vecini su inicirana od nas, tj. od strane drzavnog protokola RH (citaj: Ureda Predsjednika), a ne od neposrednih poziva iz vana !!!
FT u malo kojoj zemlji nije bio, ali poslije 1996-97. prestali su ga pozivati, jer nije savio kicmu kada su vanjsko-politicki interesi Hrvatske bili u pitanju. Cak ga nije ni velika M.Albright slomila.
SvogaTelaGospodar
30.03.2004., 22:09
QUESTION kaže:
FT u malo kojoj zemlji nije bio, ali poslije 1996-97. prestali su ga pozivati, jer nije savio kicmu kada su vanjsko-politicki interesi Hrvatske bili u pitanju. Cak ga nije ni velika M.Albright slomila.
koji su vanjsko politički interesi hrvatske? možeš nabrojat par?
QUESTION
30.03.2004., 22:34
Medjunarodno priznanje, clanstvo u UN, puna suverenost, clanstvo u EU !...i sjeti se onda smo bili dio jugoistocne Europe (SE E), a kada smo postali juzni Balkan, zapitaj se ?
revolution
30.03.2004., 23:03
QUESTION kaže:
sorry na upadu, ali o kome je rijec?
Inkvizitor
31.03.2004., 10:13
Vuco kaže:
" Pa morao sam reci da ce Srbi odnijeti zemlju na opancima ..pa sta sam mogao drugo reci..nisam mogao reci da ce odnijeti na lakiranim cipelama jer se tada nisu nosile cipele"..:lol: :lol: ( Prvi haski svjedok pokajnik, jos jedan izdajica u prebogatoj hrvatskoj povijesti koja vrvi takvim izrodima Stjepan Mesic u Nedjeljom u 2 )
"Kad sam rekao da nisam lijep a nisam ni Skegro mislio sam na to da ja ne prijetim novinarkama pistoljom kad nesto napisu o meni a ne da je Skegro ruzan...ono jes da su mi objasnjenja imbecilna i za kretene ali takvi su moji glasaci i oni koji me simpatiziraju sve goli kreteni i imbecili" ( prvi haski svjedok pokajnim itd itd..Stjepan Mesic u Nedjeljom u 2 )
Inkvizitor2002 kaže:
" Pa morao sam reci da ce Srbi odnijeti zemlju na opancima ..pa sta sam mogao drugo reci..nisam mogao reci da ce odnijeti na lakiranim cipelama jer se tada nisu nosile cipele"..:lol: :lol: ( Prvi haski svjedok pokajnik, jos jedan izdajica u prebogatoj hrvatskoj povijesti koja vrvi takvim izrodima Stjepan Mesic u Nedjeljom u 2 )
"Kad sam rekao da nisam lijep a nisam ni Skegro mislio sam na to da ja ne prijetim novinarkama pistoljom kad nesto napisu o meni a ne da je Skegro ruzan...ono jes da su mi objasnjenja imbecilna i za kretene ali takvi su moji glasaci i oni koji me simpatiziraju sve goli kreteni i imbecili" ( prvi haski svjedok pokajnim itd itd..Stjepan Mesic u Nedjeljom u 2 )
Jadni Mesić. Uvijek ga :lol: :vidiga: pogrešno interpretiraju.
FastAndFurious
31.03.2004., 11:01
Vuco kaže:
Jadni Mesić. Uvijek ga :lol: :vidiga: pogrešno interpretiraju.
:top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.