PDA

View Full Version : Ivanščica

5rich
17.04.2009., 13:30
Ovo vjerojatno za iskusne planinare,
i nije planinarenje,već samo lagana šetnjica
Ali za mene,početnika,
Ivanščica je pun pogodak..

Predivna priroda,ne prezahtjevna staza...
Baš za opuštanje....
Preporučam svima,koji nisu bili,
a vi koji ste bili,napištie svoje dojmove...

-mobyXXL-
18.04.2009., 20:08
pa daj nam napiši nešto više npr:

- koliko ima planinarskih domova i da li su otvoreni vikendom ili samo povremeno?
- što se isplati vidjeti
- koliko ima markiranih staza i da li su dobro markirane ili je lutanje uobičajeno?:)

Acheron
29.06.2009., 16:40
Pozdrav

Zani ma me gdje bi se mogle naći neke karte s planinarskim stazama na Ivanšćici?

ZakS
30.06.2009., 08:46
u knjižarama.. SMAND ima Ivančicu lijepo napravljenu.. Ili od njega direktno kupi (proguglaj adresu)..

papaya
03.07.2009., 15:23
Pozdrav

Zani ma me gdje bi se mogle naći neke karte s planinarskim stazama na Ivanšćici?

Za neki početni orijentir - draga i ja koristimo knjigu od Dr. Željka Poljaka "50 Najljepših planinarskih izleta u Hrvatskoj". Vrlo jezgrovito opisani putevi, sve nužne informacije i karte na jednom mjestu! Izdavač je ŠK, trebalo bi je biti u knjižarama....

Arathorn II
10.07.2009., 13:48
Odlična je i Čaplarova knjiga, novijeg je izdanja i pregledna, na Ivanšćici je opisano puno puteva a i karta je dobra.
Mi smo bili od Beleca preko Belecgrada do vrha u proljeće i jako mi se svidjela, imam u planu proći sve gradine kojih ima dosta. Ima i nekaj slika na http://picasaweb.google.com/longoant/Ivanscica160509#
Markacije su odlične, postoje i putokazi, sve u svemu lijep izlet.

vanjas
19.11.2009., 20:44
treban hitno info! Sin mi oče na ivanščicu i treba mi info od kud je najbolje na gore i prema dolje, inače s njim nema problema ima 8g i ove je godine prešo lijepi dio j.alpi (sedmera jezera u lagano snježnim uvjetima)?? A iz vrbovečke dubrave smo tak da me zanima i prilaz ak ima koji bolji od HAK-a!
Hvala i lijep pl. pozdrav!!

ZakS
20.11.2009., 08:42
vidi kartu, plan puta, track, i slike ovdje ... (http://www.albumsnaps.com/folders/Ivancica-11-2009/15382/?fID=15382&pp=24)
to je bilo prošli vikend..
a imaš i na planinarskom forumu pod Ivančica više toga..

nvnk
26.11.2009., 15:10
vidi kartu, plan puta, track, i slike ovdje ... (http://www.albumsnaps.com/folders/Ivancica-11-2009/15382/?fID=15382&pp=24)

Ja baš mislim preksutra tim putem. (Konkretno, preko Velikog Konja.) Jedino nisam siguran hoćemo li se vraćati istim putem ili po Pionirskom.

Nije mi jasno kako to da ovaj put (za koji mi se čini da je najuobičajeniji kad je riječ o usponu na Ivanščicu) nije prikazan u Horvatovoj knjizi (već se tamo forsiraju više južne padine). :ne zna:

ZakS
27.11.2009., 08:35
šteta ti je ne ići Pionirom dolje..
praktički dolaziš na polazište, a Pionirska staza je puno ljepša od Konja (vidik, bilje..)..
drugo bi bilo da ideš dolje po Mrzljaku (možda najljepši sjeverni uspon).. on je dosta udaljen od parkinga za Konj pa bi trebao neku kombinaciju napraviti..

jedino opremi guzu spužvama, lišće i mokra staza - mislim da te nebudu ni štapovi spasili.. :-)

Elektricni_Coban
14.01.2010., 15:58
Zanima me da li postoji neka staza koja ide iz blizine Novog Marofa, preko Milengrada do vrha Ivancice? Bas bih volio tu turu napraviti, ali ne znam od kud da krenem. Samo da se uvedem na put :))...

Hannan Ball
27.01.2010., 23:41
Ako pak baš planiraš od Novog Marofa onda možeš do Grebengrada, pa prema Čevu, na pola puta skreneš prema Beli, a kod Puste Bele nastaviš prema Pokojcu, pa dalje uz Malu Ivanščicu do Prekrižja i konačno do vrha Ivanščice.

U svakom slučaju to ti je lijep komad puta, pogotovo ako se misliš i vratiti istim putem.

:rolleyes:

Akko ti je to predaleko možeš npr. autom prema Budinščini, pa od sela Zajezda (zapravo zaselaka Jambrečići) gdje parkiraj auto kod groblja, pa onda cesticom prema šumi. (Ako me sjećanje ne vara ide se cesticom uz vinograd s metalnim stupovima). Možda je malo teže naći ulazak u šumu, no da te utješim ;) staza nije ni dalje baš jako dobro markirana, pa je moguće i da se pogubiš.
Staza ide uz Milengrad, pa preko Prekrižja i dalje do vrha Ivanščice.

Pogledaj za detalje na news grupu hr.rec.planinarenje.binaries - tamo sam prije par mjeseci stavio thread pod nazivom "Kad nitko drugi neće..." i tamo sam stavio par sličica s tog puta i imaš gps track.

Sretno !

Smotani2
08.02.2010., 10:46
a imaš i na planinarskom forumu pod Ivančica više toga..

Može mi netko reći kolika je dužina planinarskog puta Veliki Konj?

Hvala unaprijed!!!

Hannan Ball
10.02.2010., 22:26
Može mi netko reći kolika je dužina planinarskog puta Veliki Konj?
Hvala unaprijed!!!

Hmmm.... ako misliš od onog "parkirališta" u Prigorcu gdje većina ljudi ostavlja auto, pa do doma na vrhu ima cca 2,8 km., odnosno oko 1 sat i 15 min. hoda (pa na više - ovisno o kondiciji i uvjetima)

Smotani2
11.02.2010., 13:49
Hmmm.... ako misliš od onog "parkirališta" u Prigorcu gdje većina ljudi ostavlja auto, pa do doma na vrhu ima cca 2,8 km., odnosno oko 1 sat i 15 min. hoda (pa na više - ovisno o kondiciji i uvjetima)

Puno hvala!

Upravo sam to mislio.

Elektricni_Coban
12.02.2010., 21:23
Hvala ti puno Hannan Ballu :).

Vjerojatno cemo ici na dva dana, polako do vrha, gore kampirati i nakon toga spustiti se u Ivanec.

Hannan Ball
12.02.2010., 21:59
Vjerojatno cemo ici na dva dana, polako do vrha, gore kampirati i nakon toga spustiti se u Ivanec.

Lijepo se provedite.

kirian001
28.02.2010., 15:08
Evo, samo da se malo nadovezem... Osobno bar svaki drugi vikend s frendom idem na ivanscicu, i predivno je... Sad je bilo zadnjih par puta fantasticno, uspinjali smo se prek pionira, a spustali se mrzljakom. Snijeg izmedju 30sm pa skoro do metra na mjestima. Po tim uvijetima smo se uspinjali 1h40min, a spust je trajao oko 40min, posto se spustamo polu trcecim tempom. Inace, mislim da kao planina nije izazovna previse, i da je pun pogodak za rekreativce.... Moja preporuka ;)