PDA

View Full Version : Stir fry

Shtefitza
02.02.2003., 17:51
Mozda bi moglo pod "iz cijelog svijeta", ali znam da jako puno ljudi ima recepte bas za stir fry, a opet ne bih ovaj recept zeljela staviti niti u jednu nacionalnu kuhinju, jer je vise miks.

Sparoge sa smedjom rizom

2 salice skuhane smedje rize
sprej ulja za kuhanje (moze i kap ulja, salvetom razmazana po posudi
1,5 salice sparoga, dijagonalno rezanih na stapice duzine 4-5 cm
1 luk, izrezan na rezance
1/2 salice celera, izrezanog dijagonalno (celer sam izostavila, bas ga ne volim)
3/4 salice tanko izrezanih gljiva
2 zlice sojinog sosa (onaj s manje soli, "low-sodium")

LAgano naspricati wok ili veliku tavu sprejem ulja, dobro zagrijati na srednje jakoj vatri. Dodati sparoge i luk, prziti dok sparoge ne omeksaju. Dodati celer i gljive, pojacati vatru i preprziti. Dodati sojin sos. Servirati - riza, na nju povrce.

Sve je brzo gotovo. Zapravo se smedja riza dugo kuha, a i sparoge su spore za cistiti. Inace je sve jednostavno i brzo.

Ciscenje sparoga:
Sparoge se operu, donji dio stapke se lagano savije, na jednom mjestu, gdje tvrdi dio prelazi u mekani (otpirlike 3-5 cm od dna sparoge) stapka ce puknuti. Donji dio se moze cuvati za juhu (magic hvala za tip :) ) a gornji dio se moze malo oguliti "gulilicom za povrce" i onda se priprema.

T.C.
02.02.2003., 23:23
Idem ja kupiti sparoge za veceru :D Ovo zvuci odlicno.

Septembar
06.02.2003., 15:03
evo ja sam danas kupila sparoge prvi put
nisam nikad ih sama pravila nit znam kak se spremaju
budem ovo probala

Eladio
06.02.2003., 15:18
Septembar kaže:
evo ja sam danas kupila sparoge prvi put
nisam nikad ih sama pravila nit znam kak se spremaju
budem ovo probala

bolje da nisi :rolleyes:

Shtefitza
08.02.2003., 06:32
I? Kako je ispalo?

T.C.
09.02.2003., 02:09
Ispalo je super. Danas cu ponoviti, ali cu jos dodati piletinu nasjeckanu na male komadice, i ovaj put imam zelene sparoge :D

Shtefitza
09.02.2003., 09:33
I ja mislim da cu drugi puti dodati piletinu. Ovako smo uz stir fry posebno przili snicle, sto nekako nema smisla...

T.C.
09.02.2003., 19:20
Hmmm... probala sam s piletinom, ali nekako mi se vise svidjelo bez... Bit ce da je bilo previse mesa...

Shtefitza
09.02.2003., 19:27
Hm... sto sad da radim? :confused: :D

T.C.
09.02.2003., 19:33
Probaj s piletinom. Dva eksperimenta su bolja od jednog :D

Rita
10.02.2003., 06:24
JA u stir fry stavljam one japanske ili kineske spagete od rize (Staklaste) i cesto stavim skampe ili neke druge rakove.Dobro je i sa tofu.A u njega se moze stavit bilo koje povrce sto vam se nadje u fridju.;)