PDA

View Full Version : Okoloočne kreme

FannyB
02.02.2003., 18:33
Ovak:
Primjetih da mi se oko očiju polako stvaraju one sitne "jakosamšarmantna" borice.
Istina je da se puno mrštim, gestikuliram, smijuljim, a i nisam više baš tinejđerka (berem ne po godinama).

E sad, kako "šarmantnointelektualne" borice ne bi postale tektonski nabori....pitam Vas štovane dame....Imate li za preporučit kakvu kremu, mazu ili išta slično?

Ono...prventive radi!:D

Shtefitza
02.02.2003., 18:50
Meni se ne da posebno se trackati oko ociju. Ali probice koje sam dobila od Clinique-a, Revlona i Estee su mi bile ok. Posebno ona od Revlon-a, mislim da je bila Eterna. Ali niti Anti gravity od Clinique nije bila losa, nije masna, a nekako "napumpa", ovlazi kozu.

IMF-ovac
02.02.2003., 19:10
Nisam do sada postao ovdje... ali moram reći...
Meni su baš simpa te okoloočne borice ;)

Claire
02.02.2003., 19:38
joj... ja svako malo mijenjam kreme za oko ociju...
diorova je npr. dobra...

inace... volim Guerlainovu kozmetiku... sad je bas nedavno izasla nova linija...issima HAPPYLOGY... serum i krema za prve bore...
cim dodje u Zg kupim ju i probam...

Sandra October
02.02.2003., 19:41
evo specijalno za tebe odjurih u kupaonu :)

Lancome
hydra zen yeux

kaže da je: destressing eye treatment, anti puffiness, anti fatigue fresh gel cream:D

i bogami, prvi put da hvalim lancome.
ugodno iznenađenje, topla preporuka ;)

Ava Adore
02.02.2003., 20:12
I stvarno djeluju?
S koliko godina ste pocele koristiti?

Sandra October
02.02.2003., 20:16
moja nesuđena blizanko ;)
ja ove godine.. 29 u punoj snazi :D

Claire
02.02.2003., 20:21
Ava Adore kaže:
I stvarno djeluju?
S koliko godina ste pocele koristiti?

ma qrac djeluju... :rolleyes:
ja ih koristim intenzivno od 30. godine...

jedino sta djeluje na bore je sex... :o

Ava Adore
02.02.2003., 21:15
Tocno...
Nakon seksa ne treba ni dnevna krema :D

magic
02.02.2003., 21:44
Jedina krema nakon chije upotrebe primjetim razliku na kozhi oko ochiju jest Serum Fermete od Decleora.

Sve ostalo je apsolutno svejedno, ma koliko novaca dali.

magic
02.02.2003., 21:45
A na izgled kozhe oko ochiju jako utjeche nachin zhivota, poroci i genetika :) Vishe nego ikakva njega.

Zlatokosa
02.02.2003., 22:25
..i sunčane naočale..

Samantha
02.02.2003., 22:37
Jedina krema nakon chije upotrebe primjetim razliku na kozhi oko ochiju jest Serum Fermete od Decleora.
u cemu se vidi razlika,nije valjda da brise bore:confused:

Princeza
03.02.2003., 00:39
magic kaže:
A na izgled kozhe oko ochiju jako utjeche nachin zhivota, poroci i genetika :) Vishe nego ikakva njega.

I (ne)pusenje (mislim na cigarete, of kors :o ).

Inace, ja ih stalno mijenjam i uopce ne znam koja mi je dobra. Trenutno imam Eye Serum iz Body Shopa, a buduci da se ubrzo priblizava kraju, mislim da cu kupit Vichyjev kao iduci.

Inace mi je odlicna preparativna kozmetika Clinique :top: a uvjerljivo najlosija Lancome. :flop:

Princeza
03.02.2003., 00:41
Ali to je valjda individualno. :rolleyes:

magic
03.02.2003., 07:27
Princeza kaže:
I (ne)pusenje (mislim na cigarete, of kors :o ).

Ja pushenje cigareta svrstavam pod poroke, ti ne ;) ?

S.J., naravno da ne brishe bore, nishta osim kirurgije ne brishe bore...:rolleyes:

Ali kozha je svjezha, zategnuta, makeup odlichno prima...

Pitaj tester, bit ce ti dostatan za tjedan dana - tekstura nije krema nego nekakva tekucina, pa probaj :)

nina
03.02.2003., 10:50
shiseido daily eye primer...nema bolje!
savrsena je...nemasna (mozes se odmah nasminkati), tekstura lagana i jaaako dugo traje.
najtoplije preporucujem!!

Princeza
03.02.2003., 14:05
magic kaže:
Ja pushenje cigareta svrstavam pod poroke, ti ne ;) ?

Kad malo bolje razmislim... Imas pravo. ;)

Prolaznica
03.02.2003., 15:29
Meni su sve te kreme vise manje iste :rolleyes: . Trenutno koristim Biothermovu age fitness yeux. Za sad mi se jos nisu pojavile okoloocne borice, imam jedino par sitnih na celu (to mi je od silnog mrstenja :cool: ). Ocne i nocne kremice koristim vec nekih 3-4 god (sad imam 28).

Rhea
03.02.2003., 17:38
Ja sam danas kupila novu kremicu za oko ociju tako da je jos nisam isprobala.Dosad sam koristia Liftactiv od Vichy,ali sam pozeljela probat nesto novo.Ova nova je od Declare(Eye Contour Firming Creme)Njihova kozmetika je napravljena za jako osjetljivu kozu a meni je to za predio oko ociju jako vazno posto me od nekih kremica znalo peckat i svrbit.

Crow Jane
03.02.2003., 20:56
Babe! :D

Ja to ne koristim. :o

Princeza
03.02.2003., 22:54
Crow Jane kaže:
Ja to ne koristim. :o

Pocni prije nego sto dobijes bore, jer bu ti bilo prekasno: :D

Naime, protiv bora ti funkcionira samo preventiva (ili kirurgija/laser). ;)

Rhea
06.02.2003., 12:03
Evo nako par puta koristenja nove "okoloocne" kremice(Declare)moram priznat da sam jako zadovoljnai da mi vise odgovara od Vichy (liftactiv)koju sam dosada koristila.Nije ni skupa ,15 ml kosta 15 eur i to je skroz ok:top:

magic
06.02.2003., 12:35
Rhea kaže:
...Nije ni skupa ,15 ml kosta 15 eur i to je skroz ok:top:

Ma ne...:rolleyes: prava sitnica ;) :p

penelopa
06.02.2003., 12:42
Ja valjda imam ludu srecu ili dobar genetski kod da izgledam mladje ( citaj nema bora;) )i bez kojekakvih specijalnih pomagala.
Ja se natrackam kremom ujutro i to obavezno zaboravim umasirati tako da rastezem lice nego je nanesem nekim kruznim pokretima:rolleyes: Jos da se sjetim stavljati i posebne kreme, nema sanse. Ne da ja imam nesto protiv toga nego sam slampasta i zaboravna u tom pogledu.
Drzite mi fige da za par godina ne izgledam ko´sar pei:D

FannyB
06.02.2003., 12:51
IMF-ovac kaže:
Nisam do sada postao ovdje... ali moram reći...
Meni su baš simpa te okoloočne borice ;)

Bog ti zdravlja dal i Majka Božja penez!:D :D

FannyB
06.02.2003., 12:56
magic kaže:

Sve ostalo je apsolutno svejedno, ma koliko novaca dali.

Ošla ja na Decleor site (imam i neki stari katalog), al tamo jedini serum je neki Serum HYDROTENSEUR
EYE CONTOUR FIRMING SERUM with Plant Extracts.
slika (http://www.decleor.com/products/big/254.jpg)

Oj magic, jel' to to?;)

magic
06.02.2003., 12:59
Jest :)

FIRMING SERUM = SERUM FERMETE

...pa sam malko skratila, sorry, nisam prepisivala s bochice ;)

FannyB
06.02.2003., 13:29
Zahvaljujem svim babama (blame CJ, not me;) ) na kontruktivnim postovima.

Al, imam jedno "indolentni mužek" pitanje. Daklem, dali se te i takve kreme, serumi i ine mazarije stavljaju i na kapak ili samo ispod očiju?

Meni se ćini da mi kapci natiću od takvih krema. Jel to moguće, il ja fantaziram?:confused:

magic
06.02.2003., 14:00
Ja stavljam samo ispod ochiju, a one jeftinije i na usne i izmedju obrva gdje mi se, nazhalost :( , pochela formirati prva bora.

Rhea
06.02.2003., 14:49
magic kaže:
Ma ne...:rolleyes: prava sitnica ;) :p Meni je to ok cijena.Vecina drugih proizvodjaca kao npr.Lancome ili Clarins su duplo skuplji.Usporedi malo ,vidit ces da sam upravu;)

magic
06.02.2003., 14:58
Uopce ne dvojim da postoji skuplje i od najskupljega...samo ne mogu za to izjaviti da nije skupo ;)

Rhea
06.02.2003., 15:04
magic kaže:
Uopce ne dvojim da postoji skuplje i od najskupljega...samo ne mogu za to izjaviti da nije skupo ;) Mora bit da sam ja puno bogata:B

magic
06.02.2003., 15:08
Rhea kaže:
Mora bit da sam ja puno bogata:B

:confused: ne vidim mjesta beljenju, ali ako te veseli...:rolleyes:

luca
06.02.2003., 15:10
FannyB kaže:
Bog ti zdravlja dal i Majka Božja penez!:D :D

pa ti si istrijanka! :)

ima seruma i fluida koji se stavljaju na cijeli gornji kapak. ali vidjela sam da to onda i izricito pise (npr. na jednoj Diorovoj). inace, moguce da ti kapci oticu. nemoj onda stavljat.

Rhea
06.02.2003., 16:27
magic kaže:
:confused: ne vidim mjesta beljenju, ali ako te veseli...:rolleyes: Ispricavam se na beljenju,bila je zezancij,ali ti si to drugacije shvatila.Ja sam i dalje misljenja da je cijena kreme ok.Nekome je skupo ,nekome taman ok a nekome jeftino.Zavisi o plateznoj moci i o spremnosti spiskat novac na tako nesto.Meni su kremice i kozmetika neka vrsta hobija. Ja jednostavno u tome uzivam i rado potrosim lovu na tako nesto:)

Bluegirl
06.02.2003., 18:11
Kremicu stavljam samo ispod oka i sastrane. Citala sam da se nesmije stavljat na kapke, jer onda oticu ;) . Jos ce ti duze trajat Fanny ak ju stavljas samo na ta ostro ogranicena podrucja :).

Zlatokosa
06.02.2003., 18:16
koliko se sjećam ova krema za oko očiju od Shiseida, 15 ml, košta 450 kunića..
Dobila sam probu i moram reći da je krema stvarno dobra...ali...

Bluegirl
06.02.2003., 18:38
Eh da, frendica si je kupila gel od Kaneba, kostala je 500 kn al ima 40 ml unutra i stvarno je super. Dobije se jos nutra neki padsi pa kad se zeli stavit maska, nastrcaju se ti padsi gelom i tak stavi. Smanjuje prve borice, podocnake, umor, ma sve, milina je kremica!

Hannah
06.02.2003., 19:56
FannyB, probaj za početak neku jeftiniju varijantu, baš da vidiš ima li to ikakvog efekta (kao što reklame poručuju). A onda vidiš ima li smisla dalje investirati u nešto zvučnije.
Baš me zanima jel vrijedi ona Nivea Q-10? Anyone?
(ims dakako i u jeftinijoj verziji Baleina minijaturna kremica, košta samo 25kn ~ pa sad mene zanima jel to može učinit čudo tipa: bore, nestanite!) ;)

Ja se navečer natrackam po cijelom licu, a oko okica isto malo više kremom kojom se inače mažem. Zasad situacija je sasvim under control :), ali možda prevencije radi...:confused:
Ili ove jače bolje ipak ne - kao navikne se koža prerano pa poslije ne djeluju više kreme...ko će ga znat više...:cool:

Princeza
06.02.2003., 21:33
Hannah kaže:
pa sad mene zanima jel to može učinit čudo tipa: bore, nestanite!) ;)

To ne moze nijedna, ni za 25, ni za 250, ni za 2500 kuna. ;)

Sto se tice kapaka, nisam ih ni ja mazala dok nisam procitala intervju neke poznate americke dermatologinje koja je pricala da ih je dobro mazati, jer se tim kremicama, ako se koriste prije nego nastanu bore, izbjegava tzv. izgled umornih kapaka s navrsenih pedeset i vise godina. Osim toga, spomenula je koliko stotina ili tisuca puta (ne sjecam se vise) dnevno trepnemo i zmirnemo i rekla da je to totalno unistavanje ionako njezne koze kapaka, te ju stoga treba dodatno njegovati.

Kad smo vec kod bora i borica, smijem li vas upitati sto radite s borama oko ustiju, ako ih imate? Ja ih imam prakticki otkako znam za sebe i stalno su jednake (tj. ne produbljuju se godinama), ali mislim da je pitanje vremena kad ce poceti. :eek: Zato ~ dajte savjete! Jedini savjet koji ne primam je da se manje smijem. :D

Hannah
07.02.2003., 08:26
Princeza, naravno da ne može nijedna kremica učinit čudo spomenutog tipa, al, onako, koja bar nešto obećava u praksi, a ne samo na reklami :D .

Shtefitza
07.02.2003., 09:11
FannyB kaže:

Meni se ćini da mi kapci natiću od takvih krema. Jel to moguće, il ja fantaziram?:confused:

Imas dvije vrste krema za oko ociju. one koje vlaze kozu (pa bi mozda gornji kapak mogao oteci, ali jesi sigurna da se ne radi o alergiji ili nekoj iritaciji?)

Druga vrsta su one sa npr. kofeinom, koje bi trebale izvuci vodu iz njezne koze oko kapaka. Nakon sto prestane djelovati, mozda ti se povratak na normalno ucini kao oteceni kapci.

U svakom slucaju koza oko ocju je tanka, osjetljiva i blizu su oci (jesam vam otkrila toplu vodu? ;) ) pa se uglavnom njihovi sastojci ne razlikuju puno od obicnih dnevnih krema, jedino sto mogu imati drugaciju konzistenciju i obicno unutra nemaju zastitnih faktora od sunca (jer su ovi obicno irirtantni ako udju u oko).

Najbolje sto mozes napraviti za kozu je stititi je od sunca i namazati nakon umivanja, dok je koza jos vlazna. Postoje i teorije da mineralna ulja (u vecini kremica i mlijeka) zapravo isusuju kozu. Onda bi covjek mogao mozda prijeci na prirodna ulja... ali tu su problemi s mirisima, konzistencijama, cijenama... :rolleyes:

Shtefitza
07.02.2003., 09:16
Hannah kaže:
Princeza, naravno da ne može nijedna kremica učinit čudo spomenutog tipa, al, onako, koja bar nešto obećava u praksi, a ne samo na reklami :D .

"Cudo" rade zastita od sunca, emolijensi (hijaluronska kiselina, dimetikon...) i eksfolijansi (mehanicki i kemijski: glikolna kiselina, salicilna kiselina i malo manje kvalitetne: beta hidroksi kiseline)

Hannah
07.02.2003., 10:02
Shtefitza kaže:
"Cudo" rade zastita od sunca, emolijensi (hijaluronska kiselina, dimetikon...) i eksfolijansi (mehanicki i kemijski: glikolna kiselina, salicilna kiselina i malo manje kvalitetne: beta hidroksi kiseline)

Shtefitza, pa ti si profi! :top: Thanks!
Da, da...meni se čini ovo bježanje od sunčanja vrlo isplativim.;)
A preparatića ima i bit će, pa "samo" treba naći najbolji za sebe.

Sandra October
07.02.2003., 15:48
Maaaaalo ću samo u off topic.

Pročitah nešto jako zanimljivo recently u nekakvom članku sa estetkim kirurgom gdje isti reče:

u 40im čovjek borama dobiva lice koje zaslužuje.

Karakter reljefno opisan na licu:)

dakle, žene drage navucite lijepi i široki smile kroz 30te.
to je jedina pozitivna bora koju možete dobit
;)

penelopa
07.02.2003., 16:13
Sve mi se cini da cu ja onda izgledati ko´onaj Jocker iz Batmana:D

magic
07.02.2003., 16:16
Sandra October kaže:

Pročitah nešto jako zanimljivo recently u nekakvom članku sa estetkim kirurgom gdje isti reče:

;)

Istina :)

Imam 40 godina, imam i koju boricu...no izgledam puno puno svjezhije od mojih poznanica istih godina...mada su one puno lagodnije zhivjele i puno vishe sredstava troshile na svoj izgled nego ja :cool:

Sandra October
07.02.2003., 16:20
frankly magic, bez suvišnih komplimenata, tako te nekako i zamišljam :)

sumnjam da osoba ko ti može dobit one ružne bore oko usana koje su stalno bile smrknuto skupljene;)

magic
07.02.2003., 16:33
Ali to je stvarno tako :eek:

Evo, znam masu zhena kojima sam u nashoj mladosti zavidjela...imale su sve - ljepotu, novac, srecu, lagodan zhivot...

Ali bile su vjechno namrshtene, nezadovoljne, siktave...

Eno ih...izgledaju mi k'o starije zlocheste sestre ;)

Mozhda ja imam i koju boricu vishe od njih, mozhda moja kozha nije tako savrshen i njegovana, ali na meni se vidi radost shto zhivim :)

luca
07.02.2003., 17:09
magic kaže:
Istina :)

Imam 40 godina, imam i koju boricu...no izgledam puno puno svjezhije od mojih poznanica istih godina...mada su one puno lagodnije zhivjele i puno vishe sredstava troshile na svoj izgled nego ja :cool:

istina, ja bi ti dala 30! :)

magic
07.02.2003., 17:12
Ti nisi mjerodavna, tebi sam mama ;) :D

Sandra October
07.02.2003., 17:19
magic kaže:
Ali to je stvarno tako :eek:

Evo, znam masu zhena kojima sam u nashoj mladosti zavidjela...imale su sve - ljepotu, novac, srecu, lagodan zhivot...

Ali bile su vjechno namrshtene, nezadovoljne, siktave...

Eno ih...izgledaju mi k'o starije zlocheste sestre ;)

Mozhda ja imam i koju boricu vishe od njih, mozhda moja kozha nije tako savrshen i njegovana, ali na meni se vidi radost shto zhivim :)

živa istina. već vidim neke svoje vršnjakinje koje će točno tako izgledat.te siktave nezadovoljne.

udri brigu na veselje:D

luca
07.02.2003., 17:24
magic kaže:
Ti nisi mjerodavna, tebi sam mama ;) :D

ja sam bas zato mjerodavna! :) btw, bila si jako mlada kad si me napravila :D

FannyB
07.02.2003., 17:32
Ma bem vam strinu:D !

Evo sad sam skroz mizerna.
Taman mislim , našla kremu, nemaš problema, kad ono sad vi tu izvukle cijelu filozofiju.

Psmtr, ja se i mrštim, i cerečem, i okrečem s očima, i kukam , i plačem, i frkčem s nosom, i durim se, i život mi je u q....

I onda me još sa 40 čeka lice ko površina Mjeseca:(

Odo si nekaj popit!:D :D

magic
07.02.2003., 18:10
FannyB kaže:

Psmtr, ja se i mrštim, i cerečem, i okrečem s očima, i kukam , i plačem, i frkčem s nosom, i durim se, i život mi je u q....

E, bash to...i stotinu neprospavanih noci, litre isplakanih suza, smijeha do boli, brige do sijedih, razocharanja, razvodi, nove ljubavi, besparice, djeca u pubertetu, psi, machke, ptice, i i i sreca shto zhivot mozhe biti i gori a ipak nije...;)

I, eto privlachnog lica u chetrdesetima :)

Princeza
07.02.2003., 19:30
Sandra October kaže:

;)

To je ziva istina! :s

Meni je u srednjoj skoli predavala jedna grda baba koja je kao mlada cura bila miss Hrvatske, a s pet banki je izgledala uzasno! :eek: Ali, bila je to jedna od najzlocestijih osoba koje znam i vec tada sam prvi puta cula tu izreku od mame od jedne frendice iz razreda. Rekla je 'zenska izgleda tocno kako zasluzuje, bila je lijepa kad je bila mlada, a vidi je sad!'. :D :D :D

Sto se tice lijepog i sirokog smilea, Sandra, zato i imam bore oko ustiju. ;) :o

Shtefitza
09.02.2003., 09:24
Hannah, pitanjem o cudotvornoj kremi si me potakla da si nabavim "cudo" :D Kupila sam moisture surge (Clinique) i jos dobila probice od "anti gravity lift" u jedan dan sam se "naplumpala", sad vise nisam sigurna jesam se to zdebljala ili mi se koza napila vode. :D ;)

Za sad preporucam, ne znam sto ce biti za koji tjedan kad se koza navikne na cyclomethicone (nekakav ovlazivac u moisture surge-u) ...:rolleyes: :D

Shtefitza
09.02.2003., 09:25
FannyB kaže:
Odo si nekaj popit!:D :D

Neki dan sam gledala intervju s Michael Jackson-om. Taj si je fakat nesto popio, mislim, tvrdi da nije imao nikakvu operaciju, a niti jedan misic na licu mu se ne mice u normalnim smjerovima...:rolleyes: :eek:

Hannah
09.02.2003., 17:25
[QUOTE]Shtefitza kaže:
[B]Hannah, pitanjem o cudotvornoj kremi si me potakla da si nabavim "cudo" :D Kupila sam moisture surge (Clinique) i jos dobila probice od "anti gravity lift" u jedan dan sam se "naplumpala", sad vise nisam sigurna jesam se to zdebljala ili mi se koza napila vode. :D ;)

Ajde, barem nek isprva ne djeluje kao bačen novac!
Čekamo izvještaj i nakon par tjedana...
:)

FannyB
09.02.2003., 19:40
Čuj Shtefa, u fino si me društvo smjestila, nema šta!:eek: :D :p :D

Zlatokosa
10.02.2003., 16:00
Uredite trepavice

Prislonite udubljenu stranu žlice uz očni kapak do ruba trepavica i potom nanosite maskaru kratkim, brzim pokretima. Višak će ostati na žlici, a ne zalijepljen u obliku grudica za vaše trepavice.
sš / Zaposlena žena

Jel ko kuži kako se to izvodi?

luca
10.02.2003., 16:11
ja imam bolji savjet: oshishaj trepavice :D nemas brige poslije s maskarom...
(ja sam se prije koji tjedan zanijela pa sam malo previse skratila. sad cekam da narastu, a u medjuvremenu ih ne mazem. cista usteda maskare :D )

luca
10.02.2003., 16:11
Shtefitza kaže:
tvrdi da nije imao nikakvu operaciju, a niti jedan misic na licu mu se ne mice u normalnim smjerovima...:rolleyes: :eek:

:eek: :rolleyes: :(

Shtefitza
10.02.2003., 19:31
FannyB kaže:
Čuj Shtefa, u fino si me društvo smjestila, nema šta!:eek: :D :p :D

:D ;)

Ma micica, tak mi je bio slatki... ali stvarno nije bas pri sebi... :(