View Full Version : Apple iPhone 3G OS 3.0
Sledgehammer
26.04.2009., 09:28
Već neko vrijeme postoji na Appleovim stranicama mogućnost pregleda i probe (za to se treba logirati kao programer-developer, no to može svatko da bi dobio beta-verziju na download) novog operativnog sustava za iPhone 3G, verzije 3.0.
http://www.apple.com/iphone/preview-iphone-os/
Neke od najvažnijih novosti i poboljšanja, između - kako navode - nekoliko stotina njih - svakako će biti slijedeće:
* Pretraživanje vlastitog iPhonea putem tražilice u potrazi za nekom određenom datotekom;
* Cut, copy, i paste opcije za obradu teksta;
* Slanje fotografija, kontakata, audio datoteka i lokacije putem MMS-a
* Čitanje i stvaranje e-mail i tekstualnih poruka u landscape-položaju ekrana
Nadam se da će u cijelom brdu poboljšanja svakako biti i određenije i logičnije ponašanje synca iz iTunesa, jer ako im ta poboljšanja budu opsežna i kvalitetna kao i njihova prezentacija na gornjem linku, onda smo najebali, to je najblaža riječ... :flop::flop::flop:
Nisam našao da se išta mijenja glede bluetootha i još nekih detalja, pa ako netko zna više što će sve biti, vrlo je dobrodošao... :top::top::top:
MMS i tako ne koristima
email- samo na kompu
Cut copy... - mi nije toliko važno
Ovo sa tražilicom je super
i-dont-care2
26.04.2009., 23:26
BT
MacBookPro
03.05.2009., 14:57
+ turn by turn GPS
+ landscape SMS
+ neki P2P gaming i spajanje...to ne razumijem bas...
je ima kakvih glasina o Bluetoothu???
3gmobile
03.05.2009., 14:59
sve je to ok al nije meni nesto taj Iphon
Lucas525
03.05.2009., 15:11
Već neko vrijeme postoji na Appleovim stranicama mogućnost pregleda i probe (za to se treba logirati kao programer-developer, no to može svatko da bi dobio beta-verziju na download) novog operativnog sustava za iPhone 3G, verzije 3.0.
http://www.apple.com/iphone/preview-iphone-os/
Neke od najvažnijih novosti i poboljšanja, između - kako navode - nekoliko stotina njih - svakako će biti slijedeće:
* Pretraživanje vlastitog iPhonea putem tražilice u potrazi za nekom određenom datotekom;
* Cut, copy, i paste opcije za obradu teksta;
* Slanje fotografija, kontakata, audio datoteka i lokacije putem MMS-a
* Čitanje i stvaranje e-mail i tekstualnih poruka u landscape-položaju ekrana
Nadam se da će u cijelom brdu poboljšanja svakako biti i određenije i logičnije ponašanje synca iz iTunesa, jer ako im ta poboljšanja budu opsežna i kvalitetna kao i njihova prezentacija na gornjem linku, onda smo najebali, to je najblaža riječ... :flop::flop::flop:
Nisam našao da se išta mijenja glede bluetootha i još nekih detalja, pa ako netko zna više što će sve biti, vrlo je dobrodošao... :top::top::top:
Tu novu verziju sam mogu nadogradit u mob?
Lucas525
03.05.2009., 15:14
sve je to ok al nije meni nesto taj Iphon
:usama:
i-dont-care2
04.05.2009., 22:49
+ turn by turn GPS
+ landscape SMS
+ neki P2P gaming i spajanje...to ne razumijem bas...
je ima kakvih glasina o Bluetoothu???
Gledao sam cijeli taj video sto je prezentirao taj lik iz ejpla, bit ce i bluetootha:)
Gledao sam cijeli taj video sto je prezentirao taj lik iz ejpla, bit ce i bluetootha:)
pogledaj ponovo :)
bit ce A2DP, i P2P sa ostalim iPhoneima putom Bonjoura.
to ce radit bez uparivanja, ali jos nis od spajanja s ostalim mobitelima.
dolazi i BT upravljanje nekim appovima i BT tastatura, al to ipak nije ono kaj svi mi zelimo od bluetootha.
i-dont-care2
05.05.2009., 22:37
pogledaj ponovo :)
bit ce A2DP, i P2P sa ostalim iPhoneima putom Bonjoura.
to ce radit bez uparivanja, ali jos nis od spajanja s ostalim mobitelima.
dolazi i BT upravljanje nekim appovima i BT tastatura, al to ipak nije ono kaj svi mi zelimo od bluetootha.
aha, a nista onda opet cydia i eto BT :)
tak, je sve po starom :)
mora si apple neku 'inovaciju' i za drugu godinu ostavit heh
OSIM AKO NISTA REGISTRIRANI NA APPLE DEVELOPER PROGRAM ZA 99$ NEMOJTE SLUCAJNO DA VAM PADA NA PAMET INSTALIRAVATI NOVI OS 3,0 BETA, JER CE VAM JAVITI PORUKU DA NISTE REGISTRIRANI I ZAKLJUCATI IPHONE BEZ OPCIJE ZA RESTORE U ITUNESIMA, I VISE NECETE MOCI VRATITI IPHONE U PRVOBITNO STANJE BEZ SATIMA SURFANJA PO FORUMIMA I MOLJENJA EKIPE DA VAM POMOGNU, JA SAM SE VEC POMIRIO DA JE MOJ IPHONE MRTAV JEDVA SAM GA SPASIO...
tek kad izadje sluzbena verzija 3,0 onda slobodno install.
Sledgehammer
08.05.2009., 16:23
Tu novu verziju sam mogu nadogradit u mob?
Pa mislim da će i ta verzija biti nadogradnja kao i sve do sada... kada izađe novija verzija, ponudi download kroz iTunese i instalira se.
Lucas525
08.05.2009., 21:36
Pa mislim da će i ta verzija biti nadogradnja kao i sve do sada... kada izađe novija verzija, ponudi download kroz iTunese i instalira se.
O blažen bio, nikako dočekat odgovor.
Hvala!
ViperPitbull
08.05.2009., 21:48
O blažen bio, nikako dočekat odgovor.
Hvala!
samo pazi ako ti iPhone nije tvornicki UNLOCKAN i nije kupljen u T-com onda sacekaj malo sa Updatom na 3.0 jer u suprotnom neces moc koristiti neku drugu Karticu osim onu sa kojom je Registriran iPhone. Ali DEV tim ce uskoro nakon Officialnor RELEASE OS3 pocet raditi na Programu za OTKLJUCAVANJE :) tako da sve u svemu ce se svi koji nemaju tvornicki otkljucane iPhone uredaje morat strpit malo duze od Oficijalnog predstavljanja OS3 za iPhone
jedva čekam taj OS 3.0 da dođe, imam osjećaj da će iPhone biti puno bolji nakon toga
strijelčic@
25.05.2009., 21:07
I ja jedva čekam da dođe. :)
jel se zna kada ce tocno ili barem otprilike izaci taj OS 3?
Pozz..nedavno sam nabavio I phone, pa me zanimaju neke stvari....
nemogu naci kontakte sa svoje kartice neprepoznaje mi ih pa sta da radim?hvala
assassin
05.06.2009., 19:18
Ne zna se.
Ali, postoji mogućnost da na ljeto- nakon WWDC (koja je 8-12.6 i vjerojatno će biti predstavljen i novi iPhone, koji će imati OS 3.0).
Ne zna se.
Ali, postoji mogućnost da na ljeto- nakon WWDC (koja je 8-12.6 i vjerojatno će biti predstavljen i novi iPhone, koji će imati OS 3.0).
znači za 2 dana počinje WWDC. pričalo se da će uz novi OS3 biti predstavljen i novi iPhone, ali navodno da ipak neće bit iPhone predstavljen na WWDC jer se šuška da se Steve Jobs neće pojaviti
assassin
06.06.2009., 18:18
Da, za 2 dana.
A velika je mogućnost (tj. očekuje se) da će biti predstavljen i novi iPhone tada.
zdenis83
16.06.2009., 21:42
Jel itko isprobao ovaj softwera??
Evo sjajne vijesti za sve vas koji želite otključati svoj iPhone jednom nakon što instalirate 3.0 OS.DevTeam je prije nekih sat vremena imao live prezentaciju nove verzije yellowsnowa (software za otključavanje) koji se sada zove ultrasnow i službeno će izaći u petak.Kvaka je u tome što je do sada yellowsnow mogao otključati sve inačice softwarea osim v2.2.1 s basebandom 02.30.03.Ultrasnow će moći otključati sve 3G iPhone koji imaju 3.0 firmware bez obzira koji ste prethodni firmware,baseband ili bootloader imali.:s:s:sDa ne bude zabune,da bi ultrasnow radio,vaš iPhone mora imati 3.0 firmware koji će biti dostupan preko iTunesa za koji sat,a za unlock strpite se do petka.Zbog toga svi vi koji morate unlockati svoj 3G ,pričekajte petak za instaliranje 3.0 OS-a.Za sve vas koji žele pogledati demo i li saznati više,evo par linkova:
http://qik.com/video/1893853
http://blog.iphone-dev.org/
ili na twitteru:
http://twitter.com/musclenerd
:top:
ViperPitbull
17.06.2009., 16:09
Evo sjajne vijesti za sve vas koji želite otključati svoj iPhone jednom nakon što instalirate 3.0 OS.DevTeam je prije nekih sat vremena imao live prezentaciju nove verzije yellowsnowa (software za otključavanje) koji se sada zove ultrasnow i službeno će izaći u petak.Kvaka je u tome što je do sada yellowsnow mogao otključati sve inačice softwarea osim v2.2.1 s basebandom 02.30.03.Ultrasnow će moći otključati sve 3G iPhone koji imaju 3.0 firmware bez obzira koji ste prethodni firmware,baseband ili bootloader imali.:s:s:sDa ne bude zabune,da bi ultrasnow radio,vaš iPhone mora imati 3.0 firmware koji će biti dostupan preko iTunesa za koji sat,a za unlock strpite se do petka.Zbog toga svi vi koji morate unlockati svoj 3G ,pričekajte petak za instaliranje 3.0 OS-a.Za sve vas koji žele pogledati demo i li saznati više,evo par linkova:
http://qik.com/video/1893853
ili na twitteru:
http://twitter.com/musclenerd
PLEASE kada vec samo C/P radis onda napravi kako treba.
To se samo odnosi ako ce ostati stari BASEBAND isti kao na 3.0 GM verziji znaci ukoliko APPLE promjeni Baseband onda UNLOCK nece raditi.
Dakle nemojte ČIM izađe službeni release 3.0 opaliti update, nego sačekajte da oni sa factory unlockanim potvrde da se radi o 4.26 basebandu. Kako se nebi desilo da vam zablokira iPhone i onda nista od Unlocka
Znam da si ponosan na svoj tvornički unlockan iPhone ali ipak...
Sve što sam napisao nije nikakav C/P nego sam gledao streaming unlockanja i prenio ljudima što sam vidio i čuo.Da si pogledao i čuo sve bi ti bilo jasno.MuscleNerd lijepo kaže da će se moći unlockati svaki iPhone koji ima 3.0 OS,niti riječi o promijeni basebanda od strane Applea i čekanju na tvornički unlockane iPhone,osim da će pojedinosti okriti tek u petak da ih Apple ne bi provalio.
Ovo je C/P sa DevTeam Bloga:
If you apply our jailbreak when it comes out, you can install ultrasn0w anytime after that. You obviously won’t have cell service in the meantime, though.
This may in fact be directly applicable to the iPhone 3GS if it can be jailbroken, because it runs the same baseband version.
A ovo je C/P sa twittera:
@MuscleNerd Is it possible that apple can fix the exploit with the information that was given in the demo vid?
@Sashavol they are unlikely to fix it based on the video. They are very likely to fix it within a few weeks. That's where PwnageTool helps
Toliko.
E da,još samo nešto o C/P:
“Dakle nemojte ČIM izađe službeni release 3.0 opaliti update, nego sačekajte da oni sa factory unlockanim potvrde da se radi o 4.26 basebandu, bacite pogled na iPhone DEV blog za potvrdu i opleti :D“
http://www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=7359
Zvuči poznato,zar ne?:)
Osim ako ti nisi Luka,u tom slučaju se iskreno ispričavam.
joj, ljudi dajte neki update, čekam tu da se nekaj dogodi!!!
jel da idem skidat ili ne?
Pa ono, nova verzija, testirana mjesecima. Svakako da je preporučljivo instalirati.
Update na prvu loptu nije toliko velik kako je na papiru zvučalo, ali spotlight radi presavršeno, i samo zbog toga bi ga svi trebali imati.
Ja sam ga instalirao prije nekih sat i pol za cca.20 min iali mi je trebalo skoro sat vremena da ga aktiviram jer su serveri zatrpani.Sad je sve OK,radi ko sat.Još proučavam sve novotarije,ali ovo što sam dosad isprobao radi baš kao je i najavljeno...Postat ću kasnije iskustva.Što se tiče instalacije,pročitaj ranije postove ako te zanima otključavanje,a ako ostaješ na t-Mobileu - samo naprijed,mislim da se isplati.Uostalo i jailbreak samo što nije izašao.
trebam li se brinut za podatke/slike/video/muziku
jailbrejkan je telefon..pa zato pitam...
nadam se brzom odgovoru, pa da krenem skidat
i još jedno pitanje: šta je to spotlight??!
spotlight je macov sistem pretraživanja, sad doveden i na telefone. preuzet je s os x operativnog sistema
stvar je u tome da pretražuje apsolutno cijeni sadržaj telefona, preko unosa za sastanke, kontakt liste, multimedije... iznimno koristan dodatak
za jailbreak ne znam jer koristim integralni operativni sustav
trebam li se brinut za podatke/slike/video/muziku
jailbrejkan je telefon..pa zato pitam...
nadam se brzom odgovoru, pa da krenem skidat
i još jedno pitanje: šta je to spotlight??!
Za za podatke/slike/video/muziku se ne moraš brinuti,samo napravi backup prije nego što instaliraš 3.0.Jailbreak ćeš izgubiti (naravno i sve crackane aplikacije i one iz cydie),jer za 3.0 još nije izašao.Ali ne brini,gotov je i pitanje je sata/dana kad će izaći.Odluči se :ili jailbreakan 2.2.1 (ili koji već imaš) ili 3.0 ali neko kratko vrijeme bez jailbreaka.:ne zna:
evo sranja
skinuo OS 3.0 i instalacija prošla bez problema
i sad ga itunes (8.0) neće aktivirat
ima li tko ideju???
:mad::mad::ne zna:
evo sranja
skinuo OS 3.0 i instalacija prošla bez problema
i sad ga itunes (8.0) neće aktivirat
ima li tko ideju???
:mad::mad::ne zna:
Ma ne brini ništa,serveri rikavaju jer svi žele aktivirati iPhone nakon updatea (ne radi ni app store).To se uostalom događalo i kad se prvi put pojavio 3G,dakle ništa novo,nego nešto otprilike kao kad naše komunalne službe iznenadi snijeg u siječnju,dakle normalno i očekivano.Samo budi uporan,ja sam ga uspio aktivirati nakon cca. sat vremena.:top:
:)izgleda da sam uspio, kako?nemam pojma, al sad kaže ovako:
verzija: 3.0 (7a341)
modem firmware: 04.26.08
meniji na HR
daj nek mi netko potvrdi da sam uspio
To je to,sad se samo strpi do jailbreaka,:top:
hvala prijatelju,
nisam više izdržao jučer, otišo sam spavat u nadi da sam sve dobro riješio.
sad sam miran
probaj skinut nove iTunese, i mene je zafrkavalo na starim.
zdenis83
18.06.2009., 10:23
Kakvo vam je stanje sa signalima? Naime puno ljudi se žali da im GSM i wifi signal zezaju eto i kod mene isto sranje,svaki par sekundi mi signal pada skroz do kraja morat ću ga vratiti na 2.2.1 ili ćekati 3.0.1......nadam se da će uskoro izaći
I mene je signal počeo zezat,ali cini mi se još na 2.2.1 par dana prije nego je izašao 3.0.Htio sam restorirat ali sam čekao 3.0.Ipak i dalje me zeza...?:confused:
zdenis83
18.06.2009., 22:56
Ja sam svoj problem sa signalom riješio,hvala bogu!!!!! Mada ni sam neznam kako jer sam svašta radio od restore do airplane ON/OFF do vađenja kartice......uglavnom sad sve savrseno funkcionira samo da još izađe jailbreak.......
Meni te crtice signala i dalje ponekad luduju ali zovem i zovu me bez problema.Koš sam sinoć pokušao restore ali nisam mogao zbog (čini mi se) preopterećenosti Appleovog servera?!Čudno,nisam znao da server im veze sa restore funkcijom,ali hebiga,čovjek se uči dok ne poludi od učenja.
Al sam se raspiso,a zapravo nisam rekao ono što sam htio.Naletio sam na zanimljiv post na MacRumors,pa pogledajte ako vas zanima,
Zove se 100+ 3.0 Hidden Features,i neke stvari su meni stvarno bile hidden do sada.Sve u svemu zgodno i korisno,premda ima čari i u tome kad sam nešto otkriješ:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=715629
ViperPitbull
19.06.2009., 08:53
Meni te crtice signala i dalje ponekad luduju ali zovem i zovu me bez problema.Koš sam sinoć pokušao restore ali nisam mogao zbog (čini mi se) preopterećenosti Appleovog servera?!Čudno,nisam znao da server im veze sa restore funkcijom,ali hebiga,čovjek se uči dok ne poludi od učenja.
Al sam se raspiso,a zapravo nisam rekao ono što sam htio.Naletio sam na zanimljiv post na MacRumors,pa pogledajte ako vas zanima,
Zove se 100+ 3.0 Hidden Features,i neke stvari su meni stvarno bile hidden do sada.Sve u svemu zgodno i korisno,premda ima čari i u tome kad sam nešto otkriješ:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=715629
problem je u Basebandu koji je u OS 3.0 ubiti je os 3.0 nista drugo nego onaj GM koji je izasao odma nakon Keynota i na koji su se svi DEVELOPER tuzili jer je jednostavno SUX a baseband je ostao isti kao u BETA 5 verziji tako da mozete u skorije vrijeme ocekivat novi Update :)
Dal se nekom od vas događada mu spotlight pronalazi stare mailove koji su izbrisani i iz trasha i čak sa servera.Meni je pronašao neke prastare spamove i normalno ih otvorio u e-mail pregledniku.To nije neki veliki problem,osim što bespotrebno zauzima mjesto u other.Eventualni problem bi mogao nastati ako ste obrisali neke povjerljive mailove, a oni se i dalje pojavljuju u spotlightu.Ja upravo radim restore,pa da vidim šta će biti.Na Appleovom forumu misle da je to bug u 3.0,a i ja ne vidim neki drugi razlog:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2043554&start=0&tstart=120
:ne zna::flop:
Evo nam i prvog jailbreaka,doduše zasad samo PwnageTool za Mac i bez ultrasnowa.Dakle oni koji misle otključavati iPhone neka još ne jailbreajkaju,nego čekajte ultrasnow koji će otključavati sve osim 3GS-a.
Dobro pročitajte sve što piše na Dev-Team Blogu:
http://bit.ly/Y4KPH
mi koji koristimo Prozore moramo se još malo strpiti.
ViperPitbull
19.06.2009., 21:34
za prozore stize po zadnjiminformacijaama sutra tokom dana zajedno sa UltraSnowom
Sledgehammer
20.06.2009., 17:12
Da li je netko već skinuo i instalirao OS 3.0?
Ja sam skidao već skoro tri puta, i svaki puta mi dođe do zadnjih 100 kB, nakon 226.9 Mb skinutih, i onda mi prekine prijenos uz prozor "server timed out"... znači, skine 226.9 Mb, onda zastane na zadnjih 100 kB, i sve se izgubi... inače, zanima me i podrška hrvatskom jeziku kojeg ima taj OS 3.0, baš da vidim...
I da; nisam uspio skinuti OS 3.0 preko samog iPhonea, jer na taj način iTunes nije podržan u Hrvatskoj... mamicu im...
iPhone123
20.06.2009., 17:17
Evo dok ne izađe QuickPwn 3.0 za Windows, napisao sam tutorial kako da Jailbreakate vaš iPhone OS 3.0 bez QuickPwn-a bez custom firmware u samo 5 minuta !!!
Orginalni tekst ovog nalazi se na www.iphone-hrvatska.com !
Pod Upute !!
a) Prvi korak
Skinite RedSn0w s ovog linka
http://vfranges.iphone-hrvatska.com/...0w-win_0.7.zip
b) Odpakirajte ga na C:\
c) Zatim odite u
C:\Documents and Settings\VašUser\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
Ako nemae Application Data, morate uključiti u Exploreru pod View da vidite system fajlove i skrivene direktorije.
d) Kada ste u tom direktoriju kopirajte
iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw
Znaci OS 3.0 u C:\redsn0w-win_0.7
Gdje ste odpakirali redsn0w-win_0.7.zip file
tamo gdje se nalazi redsn0w-win_0.7.exe
Sada priključite vaš iPhone uredjaj s OS 3.0 na računalo putem kabela, ako vam se direktno upali iTunes isključite ga...
e) Isključite vaš telefon
f) U direktoriju C:\redsn0w-win_0.7 sada primite s strelicom file
iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw i prebacite ga na file redsn0w-win_0.7.exe
g) Sljedite upute koje vam pišu, za 5 minuta imat ćete jailbreakan telefon s OSom 3.0 !!
Nadam se da sam vam dobro objasnio, kako to sve napraviti.
Ako imate pitanja možete ga postaviti na našem forumu
www.iPhone-Hrvatska.com/forum/
Iphone-Hrvatska.com ne snosi nikakvu odgovornost za štetu nastalu korištenjem ovog teksta, tekst je napisan u edukativne svrhe.
Jailbreako,sve radi kao i prije.Cydia i Installous se ponekad ruše,ali vjerujem da će se sve ubrzo stabilizirati.Dakle svi vi koji ne mislite otključavati svoj iPhone samo naprijed,metoda je malo drugačija nego QuickPwn ali radi ko sat.Ovdje imate upute što i kako,čini mi se malo jednostavnije nego što je opisano u gornjem postu:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4301
Prncip je isti osim što tu možete skinuti custom firmware ako vam je problem tražiti ga po skrivenim folderima,
Tko misli otključavati uređaj neka se strpi,uskoro će ultrasnow i tada će se moći raditi i jailbreak i unlock.
Jezik pregrizo!
Upravo sam skontao da nakon JB-a ne radi iTunes Store preko iPhonea,a nisam jedini kojem se to dogodilo.Čini se da je redsnow ipak još bugovit,treba pričekati ili update ili QuickPwn (ako ga bude).
Stvarno mi je žao ako sam nekog od vas nagovorio na JB,ali namjera je bila najbolja.Ja upravo radim restore. :bonk:
zdenis83
21.06.2009., 10:24
Ja sam sinoć napravio JB nakon toga sam opet imao problema sa gsm signalom,ali sam se malo poigrao sa opcijama i riješio i taj problem sa resetom svega u iPhoneu.Tak da kod mene za sad sve radi ok. :)
Da priupitam, dok očekujemo ultrasn0w...
Šta je sa Tele2...na kraju će ispast jedino da Tele2 nemrem nagurat u iPhone, gledao sam nešto po MacKorisniku, ali nisam se uspio snači?!
Može li me tko prosvijetliti?:ne zna:
P.S. Svjestan sam toga da ne nude nikakvu tarifu koja bi mogla poslužiti za Iphone al ja sam zapeo na njima jer mi firma daje službenu Tele2 karticu..
A jebiga, nudili nam se i T-mob i Vip, al od toga ništa:rolleyes:
Ja sam sinoć napravio JB nakon toga sam opet imao problema sa gsm signalom,ali sam se malo poigrao sa opcijama i riješio i taj problem sa resetom svega u iPhoneu.Tak da kod mene za sad sve radi ok. :)
Jesi provjerio dali ti radi iTunes Store,ne App Store jer bilo je zabune oko toga.Meni nije radio,ali saurik je maloprije izdao MobileSubstrate 0.9.2941-1
i nakon što sam ponovno jaibreakao i instalirao ga sve se čini Ok.Čini se da je bašu tome bio problem:
saurikMobileSubstrate 0.9.2941-1 (just released) solves the "MobileSubstrate kills iTunes Store" issue that many users have been reporting on 3.0.
Samo da se sad ne pojavi nešto novo,jer neda mi se raditi treći JB u 24 sata...:confused:
P.S.
Šta si točno radio oko signala?Milslim,osim reset network settings?
zdenis83
21.06.2009., 21:21
Jesi provjerio dali ti radi iTunes Store,ne App Store jer bilo je zabune oko toga.Meni nije radio,ali saurik je maloprije izdao MobileSubstrate 0.9.2941-1
i nakon što sam ponovno jaibreakao i instalirao ga sve se čini Ok.Čini se da je bašu tome bio problem:
saurikMobileSubstrate 0.9.2941-1 (just released) solves the "MobileSubstrate kills iTunes Store" issue that many users have been reporting on 3.0.
Samo da se sad ne pojavi nešto novo,jer neda mi se raditi treći JB u 24 sata...:confused:
P.S.
Šta si točno radio oko signala?Milslim,osim reset network settings?
Ovo sa iTunes storeom nisam isprobavao,a šta se signala tiće probao sam:airplane mode on/off---bez efekta(nekoliko puta)
vađenje sim kartice i vračanje---bez efekta(nekoliko puta)
ugasio i upalio iPhone...bez efekta(nekoliko puta)
reset--mrežne postavke---bez efekta
i na kraju RESETIRAJ SVE riješilo problem iz prve :top:
as_vezica
22.06.2009., 14:24
Ja sam isto stavio 3.0! Posto mi je pc u banani a to sam radio preko drugog pc-a nemam vise niti jednu aplikaciju koju sam kupio, imenik.... pitanje je dali ako sam jedamput kupio neku aplikaciju prilikom pruzimanja ponovno je moram kupiti!?
Ja sam isto stavio 3.0! Posto mi je pc u banani a to sam radio preko drugog pc-a nemam vise niti jednu aplikaciju koju sam kupio, imenik.... pitanje je dali ako sam jedamput kupio neku aplikaciju prilikom pruzimanja ponovno je moram kupiti!?
Ne,jednom kad si kupio aplikcaju,tvoje je.Čak i ako si ju preuzeo besplatno,a ona se sada naplaćuje (midomi npr.) možeš ju preuzeti bilo kada za džabe,Također i moguće updateove.Naravno,preuzimati ih možeš samo preko istog accounta preko kojeg si ih prvi put kupio.:top:
as_vezica
22.06.2009., 17:59
Hvala lijepo, sad mi je puno lakse!
Ultrasn0w for iPhone 3G is ready!
Ne moram više ništa napisati.:top:
Ultrasn0w for iPhone 3G is ready!
Ne moram više ništa napisati.:top:
Opet sam glup:mig:
jel i dalje pričamo o Mac OS userima ili ovaj put i win verzija?:ne zna:
hvala
assassin
23.06.2009., 20:16
Ultrasnow se instalira preko Cydie- na iPhoneu.
Tako da nije bitno koji OS imaš na kompjuteru.
Bitno je samo da si napravio JB, koji možeš na oba OS- a.
Srecko_83
23.06.2009., 20:32
BeejiveIM je jedan od najpopularnijih IM aplikacija za iPhone i iPod touch. Najava developera da će njihov App odmah priliko izdavanja Firmware-a 3.0 podržavati Push Notifications, donijelo im je još na prezentaciji jako puno populariteta.
No kao jako puno Appova sa Push Notifications podrškom, BeejiveIM je također trebao čekati na “dopuštenje” od strane Apple-a.
Ovisno o korištenim IM servisima, moguće je ostati i do 24 sata prijavljen, te se tako mogu primati poruke iako je aplikacija u biti izgašena.
Kod prvih testova poruke stižu u real time, te ukoliko se na drugom uređaju ili osobnom računalu prijavite, BeejiveIM vam također javlja da ste se prijavila na drugom mjestu.
SLIKE I VIDEO:
http://www.ocklub.net/?p=672
pomagajte,
šta je to ipsw i di da ga lociram kad me redsn0w traži???
totalna sam truba, nisam lijen, nego jednostavno moj mentalni sklop to nemre odradit.
skužio sam, ali di i kako dodajem onaj reppo666???
Evo me-opet!!!
Iphone 3G jailbrejkan, unlockan sa OS 3.0....
Isprobano sa Tele2 karticom i radi (kako, ne pitajte, ali RADIIIIIIIIII!!!!!!!!!!)
assassin, hvala za dosadašnje upute!!!
Kikiller
01.07.2009., 07:31
Iphone mi ne prepoznaje PC i obratno?!
Kada ga uštekam u usb kao i da nisam :ne zna::eek:
Jel imao itko sličan problem i što bi to trebalo značiti?
Koga pitati i gdje popraviti?
assassin
01.07.2009., 16:24
Prvo porbaš s drugim kablom, s druigm kompjuterom, mobitelom.
Da vidiš, možda je do jednog od toga troje.
Kikiller
02.07.2009., 08:44
Hvala assassin!
Probao sam i kabel, drugi mob. i komp (Pc i Mac), ništa ne pomaže, sve isto
:(
assassin
02.07.2009., 09:40
Čekaj, probao si drugi kabel- ništa, drugi kabel na drugom kompjuteru- ništa, drugi mobitel (s oba kabla, na oba kompjutera)- ništa?
Ako je to sve tako- nešto je jako čudno...
Evo jedva dva tjedna od izlaska 3.0 FW,već je izašao iPhone OS 3.1.doduše distribuiran je samo developerima za testiranje,ali to ipak znači da uskoro možemo očekivati i službenu verziju za nas smrtnike.Prema prvim impresijama koje sam pročitao,promjene se uglavnom odnose na 3Gs model (editiranje i pristup videuih aplikacija iz third-party aplikacija i voce controll preko bluetootha.Ali,ima ponešto iskoristivo i za 3G:fraud protection opcija u Safriju,brže paljenje i gašenje iPhonea,te brže pokretanje aplikacija itd.O onom što me je najviše zanimalo(basebandu) ne piše ni riječi:confused:. Postoji još par promjena u SDK,no to se tiče developera pa s tim ne bih gnjavio.Naravno i dalje ostaje preporuka DevTeama za sve vas koji mislite jailbreakati preko Ultrasn0wa da se strpite dok se oni ne oglase s novim softwareom,tj.da ne instalirate ni beta 3.1 ,a ni službeni dok oni ne objave da je unlock moguć.
Ako želite saznati malo više,evo linka:
http://www.xsellize.com/showthread.php?t=47814
:kava:
assassin
02.07.2009., 10:38
Na mackorisniku piše da je s 3.1 došao i novi baseband, koji je "zakrpao" rupu koja je korištena za JB.
Tako da oni koji su imali soft unlock ne rade update, ako dev team (ili netko drugi) ne nađe rupu.
Kikiller
02.07.2009., 10:55
Istina, jako čudno. Nisam siguran dali je nešto do usb porta ili sam izbrisao neki programčić koji nisam smjeo.
bulletinthehead2
02.07.2009., 12:11
Da li je netko već skinuo i instalirao OS 3.0?
Ja sam skidao već skoro tri puta, i svaki puta mi dođe do zadnjih 100 kB, nakon 226.9 Mb skinutih, i onda mi prekine prijenos uz prozor "server timed out"... znači, skine 226.9 Mb, onda zastane na zadnjih 100 kB, i sve se izgubi... inače, zanima me i podrška hrvatskom jeziku kojeg ima taj OS 3.0, baš da vidim...
I da; nisam uspio skinuti OS 3.0 preko samog iPhonea, jer na taj način iTunes nije podržan u Hrvatskoj... mamicu im...
To se i meni događa. Već 2 dana za redom pokušavam skinut 3.0,dođe do zadnjih 100 kb i kaže "server timed out". Jel mi može netko pomoć?
Na mackorisniku piše da je s 3.1 došao i novi baseband, koji je "zakrpao" rupu koja je korištena za JB.
Tako da oni koji su imali soft unlock ne rade update, ako dev team (ili netko drugi) ne nađe rupu.
Nisam siguran,ali mislim da je rupa o kojoj govoriš (Oranav ju je našao,pa umjesto Appleu,javio DevTeamu) korištena za soft unlock,a ne za JB.Pretpostavljam da DevTeam već radi na 3.1. JB,jer to je ipak malo manji problem od unlocka.U svakom slučaju nikom ne bi perporučio da se zeza s betom,jer za to iPhone mora biti registriran pa bi se moglo dogoditi da s....te i šefa i stanicu.Sasvim je jasno da je jedan od glavnih Appleovih motiva (uz dužno poštovaje prema poboljšanjima) baš krpanje te rupe,jer sličan slučaj je bio i s 2.2.1.,a JB je izašao vrlo brzo.Unlock će ,bojm se biti malo složenija priča.Strpljen,spašen.:kava:
P.S.
Imaš pravo,upravo sam pročitao:novi baseband je 5.08.01.
teichicha
04.07.2009., 13:58
probaj u settings, mail contacts calendar i onda imas tamo import sim contacts.
Sledgehammer
10.07.2009., 17:27
To se i meni događa. Već 2 dana za redom pokušavam skinut 3.0,dođe do zadnjih 100 kb i kaže "server timed out". Jel mi može netko pomoć?
Ja sam problem riješio vrlo jednostavno;
u iTunesu sam namjestio da moj iTunes shop više nije Croatia već USA, onda pokušao download OS 3.0 kao update i upalilo od prve, sve šljaka, a onda sam nakon instalacije i restarta (kojeg on sam napravi), samo vratio na Croatia i problem riješen.
Sve radi, jezik iPhonea je hrvatski, kao i svih njegovih temeljnih aplikacija.
Ja sam problem riješio vrlo jednostavno;
u iTunesu sam namjestio da moj iTunes shop više nije Croatia već USA, onda pokušao download OS 3.0 kao update i upalilo od prve, sve šljaka, a onda sam nakon instalacije i restarta (kojeg on sam napravi), samo vratio na Croatia i problem riješen.
Sve radi, jezik iPhonea je hrvatski, kao i svih njegovih temeljnih aplikacija.
Ka d se već bio u USA shopu,ja bih ti predložio da se i vratiš i napraviš lažni free account,imaš upute po internetu.Moći ćeš skidati besplatne aplikacije,mjuzu i video koje nemaš nigdje drugdje osim u USA Storeu.:top:
Sledgehammer
12.07.2009., 09:21
Ka d se već bio u USA shopu,ja bih ti predložio da se i vratiš i napraviš lažni free account,imaš upute po internetu.Moći ćeš skidati besplatne aplikacije,mjuzu i video koje nemaš nigdje drugdje osim u USA Storeu.:top:
Glede mjuze i videa, ja si to sam stavljam na iPhone, i to su sve "provjerene" stvari, nemam namjeru vezu trošiti na skidanje spotova ili mjuze... to sve radim u P2P servisima (koristim izvrstan Ares), prije uploada si sve uredim, prenazovem, pripremim, onda nemam potrebe zajebancije sa uređivanjem bilo čega na iPhoneu, sve napravim na kompu.
Glede besplatnih aplikacija, i ovako ih imam poooodosta, ne znam da li u USA shopu ima možda nešto što nema u normalnom shopu...? Možda neke aplikacije tipične za Ameriku i njezino tržište, koje me - pogađaš - ne zanimaju...
assassin
12.07.2009., 10:18
Ne, u Američom iTunesu imaš puno aplikacija koje nemaju veze sa "pripadnošću zemlji".
Jednostavno su ih stavili samo na Američki iTunes, makar se mogu (naravno) normalno koristiti na bilo kojem iPhoneu.
Uglavnom, probaj- besplatno je :top:
Glede mjuze i videa, ja si to sam stavljam na iPhone, i to su sve "provjerene" stvari, nemam namjeru vezu trošiti na skidanje spotova ili mjuze... to sve radim u P2P servisima (koristim izvrstan Ares), prije uploada si sve uredim, prenazovem, pripremim, onda nemam potrebe zajebancije sa uređivanjem bilo čega na iPhoneu, sve napravim na kompu.
Glede besplatnih aplikacija, i ovako ih imam poooodosta, ne znam da li u USA shopu ima možda nešto što nema u normalnom shopu...? Možda neke aplikacije tipične za Ameriku i njezino tržište, koje me - pogađaš - ne zanimaju...
Ja sam i mislio na iTunes Store na kompu,a automatski ćeš taj imati i na iPhoneu.Uostalom,ne znam kako zamišljaš uređivanje librarayja na iPhoneu,tj.tagovi,artwork sl.stvari moraju se urediti na kompu i nemoguće je išta uređivati jednom kad je na iPhoneu.Naravno da i ja 99% stvari skidam preko P2P ili rapidsharea,ali ovdje jednostavno imaš (baš kako assasin kaže) nekih stvari koje nisu ponuđene ni u jednom drugom Storeu.Ovo je samo ideja,ti vidi što ćeš i kako.:top:
Sledgehammer
16.07.2009., 12:29
To što kažeš ima smisla, samo to još treba ući u moju tvrdu glavu.
Ja sam dosta konzervativan (čitaj: lijeni ziheraš!) glede aplikacija, pa ih i u free verzijama imam sasvim predovoljno da mi neke komercijalne maltene uopće i ne trebaju.
Možda bih u full verzijama uzeo nešto što bi mi
1. kvalitetno zaposlilo navigaciju, pa nešto što bi mi
2. omogućilo explorer-način rada sa datotekama, pa nešto što bi mi
3. omogućilo da na iPhoneu pregledavam - nakon uploada istih - word, excel i powerpoint datoteke (i to bez WiFi načina uploada i rada, po mogućnosti samo normalnim kabelom sa kojim je i inače povezan sa laptopom)...
Sve multimedijske datoteke obavezno pripremim na laptopu prije iTunesa, ispravno ih nazovem za lakše pretraživanje na iPhoneu, očistim nepotrebne ID tagove, zabrane i ostalo, te onda napravim bazu istih na laptopu da danas-sutra, u situaciji "drž-nedaj", ne izgubim niti jednu notu ili sličicu od svega (pa me i stoga i uređivanje libraryja na Iphoneu uopće ne interesira... svaki dan je mob spojen na laptop i iTunese, tako da se nema potrebe žuriti...)...
To što kažeš ima smisla, samo to još treba ući u moju tvrdu glavu.
Ja sam dosta konzervativan (čitaj: lijeni ziheraš!) glede aplikacija, pa ih i u free verzijama imam sasvim predovoljno da mi neke komercijalne maltene uopće i ne trebaju.
Možda bih u full verzijama uzeo nešto što bi mi
1. kvalitetno zaposlilo navigaciju, pa nešto što bi mi
2. omogućilo explorer-način rada sa datotekama, pa nešto što bi mi
3. omogućilo da na iPhoneu pregledavam - nakon uploada istih - word, excel i powerpoint datoteke (i to bez WiFi načina uploada i rada, po mogućnosti samo normalnim kabelom sa kojim je i inače povezan sa laptopom)...
Sve multimedijske datoteke obavezno pripremim na laptopu prije iTunesa, ispravno ih nazovem za lakše pretraživanje na iPhoneu, očistim nepotrebne ID tagove, zabrane i ostalo, te onda napravim bazu istih na laptopu da danas-sutra, u situaciji "drž-nedaj", ne izgubim niti jednu notu ili sličicu od svega (pa me i stoga i uređivanje libraryja na Iphoneu uopće ne interesira... svaki dan je mob spojen na laptop i iTunese, tako da se nema potrebe žuriti...)...
Evo nekoliko prijedloga:
1.NAVIGON je prava navigacija s ugrađenim kartama,dakle ne treba ti internet.Ja ga koristim i mogu ti reći da radi odlično.Košta 139,99$
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=320279293&mt=8
ili 0,00$ ako napraviš JB i posjetiš Apullo.us ili jednostavnije Mininovu:
http://www.mininova.org/tor/2735644
2.Nešto oput explorera nema,ali postoji u Cydiji aplikacija categories pa možeš aplikacije sortirati po kategorijama (samo uz JB,naravno)
3.Solidan preglednik fileova za koji ti ne treba wifi je FileAid i on je free,jedino što na PC/Mac moraš instalirati njihov software koji je također džaba.
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=297804694&mt=8
Ako nekako možeš pregrmiti upotrebu wifi-ja,onda je bez premca najbolja aplikacija za dokumente Quickoffice Mobile Office Suite (Word, Excel & WiFi),koja je također odavno na Apullo.us:
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewArtist?id=294258240
Eto,neka riješenja za tvoje želje ipak postoje.:top:
Mobile Maps Europe,navigacija s uključenim mapama koju osobno nisam isprobao (također ju imaš na Apullo.us):
http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=306486840&mt=8:)
Sledgehammer
21.07.2009., 13:43
Eto,neka riješenja za tvoje želje ipak postoje.:top:
Hvala na trudu, sviđa mi se sve to, pa konačno i da priupitam - jesi li iz Zagreba ili okolice, tražim nekoga da mi napravi kvalitetan JB na OS 3.0 sa instalacijom tih karata, tko bi to i pod kojim uvjetima to napravio? Može PP... Hvala!
Nažalost iz Osijeka sam,ali ako nam se putevi poklope nema problema da ti to odradim,pod uvjetom da platiš kavu:)
P.S.
Ne kužim zašto ti ne mogu poslati p.m.?
P.P.S.
Nadam se da se ovo smije postati,ako ne ispričavam se unaprijed.Evo ti stvarno brz torrent za Mobile Maps Europe.One imaju i hrvatski jezik i općenito čine se bolje od Navigona::
http://www.mediafire.com/?sharekey=4dc458554f05184d6b21be4093fab7ace04e75f6 e8ebb871
Sledgehammer
21.07.2009., 16:39
Ne kužim zašto ti ne mogu poslati p.m.?
Sorry, mislim da sam isključio primanje poruke, jer su mi prijetile neki zadojene muslimančine u napadu islamske demokracije i slobode kakvom je oni shvaćaju... nek se napuše! Nema veze, ako budeš blizu, možemo se čuti i vidjeti, a dovori mogu i na mail...
Za sve vas koji bi htjeli skidati video s YouTubea sinoć se pojavilo riješenje bolje od MXTubea.Kao i za MXTube,morate imati jailbreakan iPhone.Tweak se zove YourTube ,košta 2,00$ i direktno u YouTube aplikaciju instalira opciju dowloads Nakon instalacije bit će u tabu more,ali ga s edit možete premjestiti kamo god hoćete,naravno.Srećom ne morate koristiti PayPal,nego ga besplatno možete skinuti tako da u Cydiji dodate kao source:
http://vnmagic.net/cydia/
i u njemu ga nađete mukte.Ja sam ga isprobao,zaista radi savršeno i zauzima mizerno malo memorije.:s
Ovdje je pobliže predstavljen i imate neka pojašnjenja:
http://www.modmyi.com/forums/iphone-news/678758-yourtube-download-youtube-videos-youtube-app.html
Velorien
29.07.2009., 01:32
Jel nije iFunBox besplatan program koji omogućuje explorer-like način rada s datotekama na iPhoneu? Preko USB kabla btw.
Sledgehammer
30.07.2009., 14:58
Da li se baš tako zove? Tražilica na iTunesu kaže da app sa tim imenom ne postoji...
Da li se baš tako zove? Tražilica na iTunesu kaže da app sa tim imenom ne postoji...
Neka te ne čudi što je nema u iTunesima,jer to je program za Windowse s kojim upravljaš fileovima na iPhoneu:
http://www.i-funbox.com/
Samo što nisam siguran da je već postoji verzija za 3.0 OS,ali u svakom slučaju isprobaj.
assassin
30.07.2009., 19:26
Ne postoji "nova" verzija za 3.0, ali program je podržava.
Sledgehammer
30.07.2009., 20:36
Neka te ne čudi što je nema u iTunesima,jer to je program za Windowse s kojim upravljaš fileovima na iPhoneu:
http://www.i-funbox.com/
Samo što nisam siguran da je već postoji verzija za 3.0 OS,ali u svakom slučaju isprobaj.
Znači, bez jailbreaka ništa od svega toga... jerbo moj je virgo intacta...
assassin
30.07.2009., 20:46
Ne treba jailbreak za korištenje iFunBoxa.
Kao što piše na stranici:
i-FunBox is an iPhone file browser for any iPhone. No jailbreak needed, no hack, no deamon install.
i-FunBox, or iFunBox, is an iPhone file manager for transfering and maintaining media, files and directories on iPhones and iPods.
It works with iPhone, iPhone 3G and iPod Touch in Firmware1.x and 2.x even without JB (jailbreak).
It is a Windows application compatible with WinXP 32/64bit and Windows Vista 32/64bit.
BTW- ako te još zanima JB, a ne želiš sam napraviti- javi na PM ;)
Sledgehammer
30.07.2009., 23:06
Ma zanima me, no kako app koja nije iz iTunesa može ući u iPhone??
A za JB se čujemo kada se vratim u ZG...
assassin
30.07.2009., 23:33
Ovaj iFunBox ne instaliraš u mobitel, ako na to misliš.
To je program kojim prebacuješ stvari na iPhone kao na običan USB.
A odgovor na pitanje je JB :)
Znači, bez jailbreaka ništa od svega toga... jerbo moj je virgo intacta...
Ma skidaj junfer i da vidiš veselja...:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.