View Full Version : Koji bi brod kupili za 80000 kn ?
Mali Daba
26.04.2009., 18:44
Koji bi brod najbolje bilo kupiti za iznos do 80000 kn .
Da je sa motorom brodskim ili vanbrodskim.
Pouzdano i kvalitetno plovilo od 5 do 6 metara dužine.
Da se ne gubi puno na vrjednosti sa godinama i da ne traži
puno troškova za održavanje.
Gliseri nisu u igri.
Vaša iskustva i preporuke.
Hvala na odgovorima !
UPHOLSTER
26.04.2009., 19:01
Gliseri nisu u igri.
Hvala na odgovorima !
Takav se još nije proizvea
Mali Daba
26.04.2009., 19:18
Takav se još nije proizvea
Ti to ozbiljno ???
UPHOLSTER
26.04.2009., 19:51
Ti to ozbiljno ???
Ma salim se recimo betina 600
Ma salim se recimo betina 600
betina 600 ti košta prek 120000 kn, zato ne...
UPHOLSTER
27.04.2009., 14:26
betina 600 ti košta prek 120000 kn, zato ne...
E mislia sam kit a to je opet bez motora i uređenja interijera i eksterijera, a neznam 80000Kn mozda neki fisherman a ni to nisam siguran da zadovoljava gori navedene uvjete ća čovik trazi:ne zna:
Poštarelo
27.04.2009., 21:55
polovno ili novo?
almador
29.04.2009., 23:33
pa evo sto se dobije za to
5,5 metara poludeplasmanac sa kabinom za 2 osobe, dva skiperr sjedala, klupa iza, kompletna inox ograda, kabrio pokrov, za kisi ili zimu , izlaz naprijed korz kabinu, sva stakla na kabini u alu okvirima kao i vrata, i da sirina 2,30 , na to 40 ks Honda i sve skupa ide 27 milja, i to sa 6-7 litara na sat rada.
Zvuci dobro a i istinito je
Cijena tocno ;95 000
ali bez dodatne opreme , bez kabria, malo manje luksuzna sjedala i tak oto..doslo bi do 85000
papandopulo
29.04.2009., 23:55
5,5 metara poludeplasmanac sa kabinom za 2 osobe, dva skiperr sjedala, klupa iza, kompletna inox ograda, kabrio pokrov, za kisi ili zimu , izlaz naprijed korz kabinu, sva stakla na kabini u alu okvirima kao i vrata, i da sirina 2,30 , na to 40 ks Honda i sve skupa ide 27 milja, i to sa 6-7 litara na sat rada.
Cijena tocno ;95 000
ali bez dodatne opreme , bez kabria, malo manje luksuzna sjedala i tak oto..doslo bi do 85000
a to je brod imena....?
agnus girl
30.04.2009., 01:38
a to je brod imena....?
Sta ti je dealer, 5.5 m - 40 HP - 27 kn.:rolleyes:
Moram priznati da i ja sa nestrpljenjem ocekujem odgovor na tvoj upit!!!
agnus girl
30.04.2009., 03:43
Sta ti je dealer, 5.5 m - 40 HP - 27 kn.:rolleyes:
Moram priznati da i ja sa nestrpljenjem ocekujem odgovor na tvoj upit!!!
6-7 litara potrosnja, mozda ali na 3200 okr. Da nemam hondu jos bi pustio suzu!
Trotilrdx
30.04.2009., 03:55
Gliseri nisu u igri.
Hvala na odgovorima !
Za kakvu namjenu ti brod treba? Nešto za preko ljeta ili nešto što možeš koristiti tijekom čitave godine.
.... moj :D http://www.forum.hr/showthread.php?t=431049
i jos ti ostane 60000kn :top:
kornati
30.04.2009., 11:36
Virovali ili ne,prijatelj mi je kupija i Švicarskoj Sagu od 8m,izaći će ga sa papirima do 15 tisuća eura,s toga savjetujem da se vridi malo pomučit,brod je u super stanju,mislim da ima motor oko 50ks i "mali miljun" ostale oprema,od pećnice,tv,frižidera,itd,itd
UPHOLSTER
30.04.2009., 14:09
Cijena tocno ;95 000
Moze li se dobit kakav podatak više web,tel,,,,:s
Mali Daba
04.05.2009., 00:30
Cijena tocno ;95 000
Koliko ovaj može lagati ???
Pa nismo mi vesla sisali kada nam ti pamet prodaješ. Brod 5,5 metara sa 40 ks da ide 27 milja,a troši 6-7 litara. Koji lažljivac !!!
Ljepo sam napisao da gliseri i ostala preseratorska plovila nisu u igri.
Lažima nije mjesto na forumu,to ostavite za političare.
Mali Daba
04.05.2009., 00:42
Za kakvu namjenu ti brod treba? Nešto za preko ljeta ili nešto što možeš koristiti tijekom čitave godine.
Bio bi citave godine u moru.Koristio bi za sportski ribolov i odlazak na otoke sa obitelji.
Gledao sam Elan 19 S .
Idealan je za manje plovidbe.
Samo mi je malo bed za ribolov,da mi se ne smješkaju kada odem na skosavicu. Ima li tko iskustva sa tim brodom ?
Hvala na odgovorima !
almador
04.05.2009., 18:15
Koliko ovaj može lagati ???
Pa nismo mi vesla sisali kada nam ti pamet prodaješ. Brod 5,5 metara sa 40 ks da ide 27 milja,a troši 6-7 litara. Koji lažljivac !!!
Ljepo sam napisao da gliseri i ostala preseratorska plovila nisu u igri.
Lažima nije mjesto na forumu,to ostavite za političare.
Gle forumas, vrlo je nepristojno nekome reci da laže, no lakse je to uciniti ovako skriven iza monitora i vjerovatno samo sa zeljom da se nesto kupi , ali samo sa željom. No ako se ja varam , a ako ti stvarno imas lovu u džepu , tih 80 000 kuna , ja cu ti rado pokazati taj brodic i ako ne bude skupa s tobom i samnom isao 27 milja i nakon sat vremena ne bude samo 6-7 litara manje u rezervoaru ja cu ti ga pokloniti , a ako sve bude kako ja kazem ti ćeš samo dodati jos 20 000 kuna kao tvoj dio pogodbe , i naravno imati priliku kupiti taj brod. By the way, brodica je u Zadru, ja je prodao mom frendu advokatu..a sada ocekujem ili jednu dobru ispriku..ili dokazi da si faca pa se vidimo u Zadru, ti sa lovom za brod i 20 000 vise ja ja sa brodicom
dakle..sto će biti
UPHOLSTER
04.05.2009., 19:10
Gle forumas, vrlo je nepristojno nekome reci da laže, no lakse je to uciniti ovako skriven iza monitora i vjerovatno samo sa zeljom da se nesto kupi , ali samo sa željom. No ako se ja varam , a ako ti stvarno imas lovu u džepu , tih 80 000 kuna , ja cu ti rado pokazati taj brodic i ako ne bude skupa s tobom i samnom isao 27 milja i nakon sat vremena ne bude samo 6-7 litara manje u rezervoaru ja cu ti ga pokloniti , a ako sve bude kako ja kazem ti ćeš samo dodati jos 20 000 kuna kao tvoj dio pogodbe , i naravno imati priliku kupiti taj brod. By the way, brodica je u Zadru, ja je prodao mom frendu advokatu..a sada ocekujem ili jednu dobru ispriku..ili dokazi da si faca pa se vidimo u Zadru, ti sa lovom za brod i 20 000 vise ja ja sa brodicom
dakle..sto će biti
Jel se moze znati model broda i di bi se to moglo kupiti te koja je cijena novog:D
agnus girl
05.05.2009., 02:26
dakle..sto će biti
Dragi kolega forumasu, osim kolege koji te je "uvrijedio" postoje jos barem dvoje korisnika koji su najpristojnije zamolili za ime proizvodjaca plovila. Nesto se nisi udostojio odgovoriti im, zar i to nije nekultura?
A sada redom da komentiramo malo tvoje plovilo. Naveo si da je poludeplasmanac od 5.5 metara. Trebas znati da plovilo te velicine sa 17-18 cvorova plovi u cistom gliserskom rezimu (prva neistina, nikako laz-da se ne uvrijedite)
Drugo , ja bih stvarno volio cuti koje je to plovilo za koje ti tvrdis da sa 40 HP plovi 27 kn. Za usporedbu, ja sam radio gliser sa "sendwich" tehnologijom, nesto kao daska za jedrenje,unutra stiropor te plastificiran. Nov,odliven te debelo poddimenzioniran je bio tezak mozda max. 130-140 kg bez opreme. To znam jer smo ga ja i prijatelj bez problema okretali. Forma je "catedral hull", dakle nesto vrlo efikasno. Sa pultom,klupom i suzukijem od 30 HP te samo jednim covjekom,po "kalma bonaci" uhvatio sam nesto preko 27 kn.
Zakljucak izvuci sam!!!
Trece, sada imam hondu od 30 HP na tom istom glisericu. Proslo je debelih 11 godina od kada sam ga napravio i u medjuvremenu je ohohooo ojacavan.
I dalje je taj moj gliseric barem 150 kg laksi od tvog "virtualnog". Za tri covjeka uz nesto malo muke izglisiram i plovim max. 18-19 kn. Potrosnja na full gasu je 8-9 litara. Dakle ti bi sa tri covjeka na brodu koji je metar duzi sa 10 konja jacim motorom na pola gasa isao 27 kn!
Oprosti puno ali nemas pravo ljutiti se na optuzbe!!!
almador
05.05.2009., 09:46
Dragi kolega forumasu, osim kolege koji te je "uvrijedio" postoje jos barem dvoje korisnika koji su najpristojnije zamolili za ime proizvodjaca plovila. Nesto se nisi udostojio odgovoriti im, zar i to nije nekultura?
A sada redom da komentiramo malo tvoje plovilo. Naveo si da je poludeplasmanac od 5.5 metara. Trebas znati da plovilo te velicine sa 17-18 cvorova plovi u cistom gliserskom rezimu (prva neistina, nikako laz-da se ne uvrijedite)
Drugo , ja bih stvarno volio cuti koje je to plovilo za koje ti tvrdis da sa 40 HP plovi 27 kn. Za usporedbu, ja sam radio gliser sa "sendwich" tehnologijom, nesto kao daska za jedrenje,unutra stiropor te plastificiran. Nov,odliven te debelo poddimenzioniran je bio tezak mozda max. 130-140 kg bez opreme. To znam jer smo ga ja i prijatelj bez problema okretali. Forma je "catedral hull", dakle nesto vrlo efikasno. Sa pultom,klupom i suzukijem od 30 HP te samo jednim covjekom,po "kalma bonaci" uhvatio sam nesto preko 27 kn.
Zakljucak izvuci sam!!!
Trece, sada imam hondu od 30 HP na tom istom glisericu. Proslo je debelih 11 godina od kada sam ga napravio i u medjuvremenu je ohohooo ojacavan.
I dalje je taj moj gliseric barem 150 kg laksi od tvog "virtualnog". Za tri covjeka uz nesto malo muke izglisiram i plovim max. 18-19 kn. Potrosnja na full gasu je 8-9 litara. Dakle ti bi sa tri covjeka na brodu koji je metar duzi sa 10 konja jacim motorom na pola gasa isao 27 kn!
Oprosti puno ali nemas pravo ljutiti se na optuzbe!!!
bez uvrede--ti si radio prije 11 godina brodicu..i imas motor od prije 11 godina predpostavljam..pa kako ti to mestre, osim po onoj splitskoj prepotentnosti, pada na pamet da usporedjujes svoj jedan uradak sa firmom koja je do sada proizvela preko par tisuca brodica od 3 do 10 metara, koja to radi najnovijom tehnologijom i to za nase pojmove nevjerovatnim sirinama, jer tko je vidio kod nasih brodograditelja da se 5,5 metara radi sa sirninom od 2,20.Kod nas je to oko 1,8-1,90 . Brod je svedske konstrukcije i tko je ozbiljan kupac taj je i dobio informaciju koja ga je zanimala,toliko o tome da nisam poslao info o brodu , jesma na PM.
Drugo, nova Honda od 40 ks koju sam ja proslo ljeto imao na svojoj kadici od 4,80 sa vrlo slicnim dnom i koja je bila opterećena sa više kg nego frendov gumenjak sa plastičnim dnom koji je imao staru hondu od 50 ( sa karburatorom) je u praksi pokazala da je brza, Bile su i propele iste.
Pa ako si i ti jedan od onih nevjernih Toma..pridruzi se za okladu.
A da ti bar malo utazim žeđ za znanjem pogledaj malo , ove tvorničke podatke. S tim da se ovdje govori o max opterecenju i motoru od 60 ks, a nas je bilo dvoje sa hondom 40 ks
T-Rex V23 Dorado V23 535 Classic Gemini
Löa 6,16 m 6,16 m 5,50 m 4,88 m
Bredd 2,35 m 2,35 m 2,10 m 2,03 m
Vikt ca 770 kg ca 770 kg ca 510 kg ca 500 kg
Max motor 112 kW/150 hk 112 kW/150 hk 45 kW/60 hk 45 kW/60 hk
Rigg L L L L
Max belastning 6 pers/690 kg 6 pers/690 kg 6 pers/630 kg 5 pers/450 kg
Fart ex. 4 pers
max motor*** ca 42 knop ca 42 knop ca 25 knop ca 28 knop
Kategori C C C C
Ankarbox 2 2 1 1
Badstege S S S S
Bränsletank S ca 150 L S ca 145 L - E
Färgval E E - E
Hamnkapell - - - E
Högt kapell S S S S
Kojer 2 - 4 2
Dynsats S S/E S S
Lanternor S S S S
Pulpit S S S S
Självläns - S - -
Styrpulpet S S S S
Styrning Hydraulisk Hydraulisk Mekanisk Mekanisk
Stuvfack antal 5 4 3 4
Transport-/vinterkapell E E E E
Vindruta på pulpet - S - -
Åror - - - -
S = Standardutrustning
E = Extra utrustning
* = Godkänd för 4 pers i standardutförande och för 6 pers med extra soffa
** = Om båten utrustas med styrpulpet
*** = Farten kan variera kraftigt mellan olika motormodeller
C = För ”Kustvatten och inomskärs”
D = För ”Skyddade farvatten”
brod je sličan modelu 535 ali je laksi za 100 kg.
instrumenti na brodu su Hondini i pri max gasu od 5200 okretaja brzina na brzinomjeru je bila 32cvora. pretpostavka je da laže 10-15 % , sto se i pokazalo na gps na MDA Variu III sa gps om ugradjenim .
Eto toliko pomorci od formata
agnus girl
05.05.2009., 15:08
[QUOTE=almador;20381657]bez uvrede--ti si radio prije 11 godina brodicu..i imas motor od prije 11 godina predpostavljam..pa kako ti to mestre, osim po onoj splitskoj prepotentnosti, pada na pamet da usporedjujes svoj jedan uradak sa firmom koja je do sada proizvela preko par tisuca brodica od 3 do 10 metara, koja to radi najnovijom tehnologijom i to za nase pojmove nevjerovatnim sirinama, jer tko je vidio kod nasih brodograditelja da se 5,5 metara radi sa sirninom od 2,20.
Pazljivo procitaj moj post,mozda dokucis sto sam htio reci. Moj uradak je sada skart,ali tek napravljen je bio laksi i sasvim sigurno hitriji od bilo kojeg serijskog broda (naglasak na mojem mailu je "debelo pod-dimenzioniran").
Ako mislis da je nekakva velika filozofija gliser, imas zanimljivu sliku na netu sa kuhinjskim stolom koji glisira:)
Ovo za sirinu broda mi je apsolutno nejasno,kako moze pozitivno utjecati povecanje oplahane povrsine na otpor,brzinu? Aj' bogati elaboriraj da naucim nesto novo.
Drugo, nova Honda od 40 ks koju sam ja proslo ljeto imao na svojoj kadici od 4,80 sa vrlo slicnim dnom i koja je bila opterećena sa više kg nego frendov gumenjak sa plastičnim dnom koji je imao staru hondu od 50 ( sa karburatorom) je u praksi pokazala da je brza, Bile su i propele iste.
Sto je zapravo oklada,da ces sa brodom od 5.5 metara,teskim 550 kg i hondom od 40 HP sa dva covjeka ici 27 kn i imati potrosnju od 6-7 litara?
Moze,oklada vrijedi,ja ulazem svoju diplomu i novaca koliko god skupim,ti potvrdi sto ti ulazes!!!
Moja hondica je stara 5 godina,trosi na fulu oko 7-8 litara. Ovako na nevidjeno, gore navedeni brod ide 19-20 kn i to na full-u i ta tvoja hondica,nova tek iz butige, trosi barem 12 litara u takovoj kombinaciji.
Naime,vrlo je opterecena! Da jos nesto naglasim,makar ti to sasvim sigurno kao veliki znalac i pomorac znas, vrlo je nezahvalno tvrditi kolika je potrosnja pente. Za primjer,jesi li ikada vidio deklaraciju ili potvrdu proizvodjaca o istoj?
almador
05.05.2009., 22:15
[QUOTE=almador;20381657]bez uvrede--ti si radio prije 11 godina brodicu..i imas motor od prije 11 godina predpostavljam..pa kako ti to mestre, osim po onoj splitskoj prepotentnosti, pada na pamet da usporedjujes svoj jedan uradak sa firmom koja je do sada proizvela preko par tisuca brodica od 3 do 10 metara, koja to radi najnovijom tehnologijom i to za nase pojmove nevjerovatnim sirinama, jer tko je vidio kod nasih brodograditelja da se 5,5 metara radi sa sirninom od 2,20.
Pazljivo procitaj moj post,mozda dokucis sto sam htio reci. Moj uradak je sada skart,ali tek napravljen je bio laksi i sasvim sigurno hitriji od bilo kojeg serijskog broda (naglasak na mojem mailu je "debelo pod-dimenzioniran").
Ako mislis da je nekakva velika filozofija gliser, imas zanimljivu sliku na netu sa kuhinjskim stolom koji glisira:)
Ovo za sirinu broda mi je apsolutno nejasno,kako moze pozitivno utjecati povecanje oplahane povrsine na otpor,brzinu? Aj' bogati elaboriraj da naucim nesto novo.
Sto je zapravo oklada,da ces sa brodom od 5.5 metara,teskim 550 kg i hondom od 40 HP sa dva covjeka ici 27 kn i imati potrosnju od 6-7 litara?
Moze,oklada vrijedi,ja ulazem svoju diplomu i novaca koliko god skupim,ti potvrdi sto ti ulazes!!!
Moja hondica je stara 5 godina,trosi na fulu oko 7-8 litara. Ovako na nevidjeno, gore navedeni brod ide 19-20 kn i to na full-u i ta tvoja hondica,nova tek iz butige, trosi barem 12 litara u takovoj kombinaciji.
Naime,vrlo je opterecena! Da jos nesto naglasim,makar ti to sasvim sigurno kao veliki znalac i pomorac znas, vrlo je nezahvalno tvrditi kolika je potrosnja pente. Za primjer,jesi li ikada vidio deklaraciju ili potvrdu proizvodjaca o istoj?
ma splicanko lipa, zasto si tako nevjerna, brodica je u Zadru, kad dodjem u dalmaciju izmjeniti cemo preko pm mobitele i doci ces u zadar pa cu te razuvjeriti , i necu ti otet lovu, neka bude vecera za okladu, a kako mjerim koliko potrosim, e, pa stvarno zar ti to neznas, napunis lipo rezervoar full, pa se vozis razlicitim tempima uru vrimena i onda polako nadolijevas iz boce jedne od 5 litara i druge iste takve pa vidis koliko si nadolio. i opet ti tvrdim nova Honda 40 ks injektorsko ubrizgavanje trosi pri mjesanoj voznji, znaci malo juris oko 4800 okretaja, malo full gas, mozda 15 minuta na uru , malo oko 3600-4000 tisuce i nece progucati vise od 6 litara, a usput test slicnog broda imas u otvorenom moru, od sijecnja, to je ta moja kada na kojoj sam se vozio ovo ljeto proslo, pa pogledaj, greska je samo to sto nije bio motor 50 nego samo poklopac, brod bio na sajmu u biogradu pa zamijenili kape motora, a model je Mazury 480HC, i usput mjerenje je bilo obavljeno po valovima od pola metra i pristojnom burom tako de sa mjerenje malo razlikuje nego kad je bio u Pesca in Mare, a isto je 4,80 sa 2,05 sirine i sa jednom osobom je oko 450 kg. stvar je u zadnjem dijelu krme koja je izlivena kao mali flaps koji podize brod oi omogucava mu lako izgisiravanje a kad vozi u tom rezimu cijenom je duzinom u moru, kao torpedni brod, ima 3/4 malu kobilicu a straznji dio je skroz ravan , uostalom odi do Bobeka kad si u Vodicama pa pogledaj dno i uci malo o novim potezima u konstruiranju podvodnog dijela, kod nas to jos nije bilo do sada vidjeno, U biti kopija skandinavskog Skiperra, njihovi fishermani.
stoj mi zdravo splicanko
bez uvrede--ti si radio prije 11 godina brodicu..i imas motor od prije 11 godina predpostavljam..pa kako ti to mestre, osim po onoj splitskoj prepotentnosti, pada na pamet da usporedjujes svoj jedan uradak sa firmom koja je do sada proizvela preko par tisuca brodica od 3 do 10 metara, koja to radi najnovijom tehnologijom i to za nase pojmove nevjerovatnim sirinama, jer tko je vidio kod nasih brodograditelja da se 5,5 metara radi sa sirninom od 2,20.Kod nas je to oko 1,8-1,90 . Brod je svedske konstrukcije i tko je ozbiljan kupac taj je i dobio informaciju koja ga je zanimala,toliko o tome da nisam poslao info o brodu , jesma na PM.
A da ti bar malo utazim žeđ za znanjem pogledaj malo , ove tvorničke podatke. S tim da se ovdje govori o max opterecenju i motoru od 60 ks, a nas je bilo dvoje sa hondom 40 ks
T-Rex V23 Dorado V23 535 Classic Gemini
Löa 6,16 m 6,16 m 5,50 m 4,88 m
Bredd 2,35 m 2,35 m 2,10 m 2,03 m
Vikt ca 770 kg ca 770 kg ca 510 kg ca 500 kg
Max motor 112 kW/150 hk 112 kW/150 hk 45 kW/60 hk 45 kW/60 hk
Rigg L L L L
Max belastning 6 pers/690 kg 6 pers/690 kg 6 pers/630 kg 5 pers/450 kg
Fart ex. 4 pers
max motor*** ca 42 knop ca 42 knop ca 25 knop ca 28 knop
Kategori C C C C
Ankarbox 2 2 1 1
Badstege S S S S
Bränsletank S ca 150 L S ca 145 L - E
Färgval E E - E
Hamnkapell - - - E
Högt kapell S S S S
Kojer 2 - 4 2
Dynsats S S/E S S
Lanternor S S S S
Pulpit S S S S
Självläns - S - -
Styrpulpet S S S S
Styrning Hydraulisk Hydraulisk Mekanisk Mekanisk
Stuvfack antal 5 4 3 4
Transport-/vinterkapell E E E E
Vindruta på pulpet - S - -
Åror - - - -
S = Standardutrustning
E = Extra utrustning
* = Godkänd för 4 pers i standardutförande och för 6 pers med extra soffa
** = Om båten utrustas med styrpulpet
*** = Farten kan variera kraftigt mellan olika motormodeller
C = För ”Kustvatten och inomskärs”
D = För ”Skyddade farvatten”
brod je sličan modelu 535 ali je laksi za 100 kg.
instrumenti na brodu su Hondini i pri max gasu od 5200 okretaja brzina na brzinomjeru je bila 32cvora. pretpostavka je da laže 10-15 % , sto se i pokazalo na gps na MDA Variu III sa gps om ugradjenim .
Eto toliko pomorci od formata
ovo su ti mjerenja sa 4 osobe-60 konja-zavisi od proizvođača motora-dakle najbolja kombinacija
almador
06.05.2009., 00:41
ovo su ti mjerenja sa 4 osobe-60 konja-zavisi od proizvođača motora-dakle najbolja kombinacija
to je sa 4 osobe i 60 ks i brodica je bila teska 500 i nesto kila.
Nas je bilo dvoje , sa 40 ks i brodica je 390 kg teska,
e sad odbij tezinu dvije osobe
cca 150 kg , pa jos 100 na brod , pa jos nekih 30 na motor i na tu ustedu kg dodje tocno na ono sto smo mi ocitali na gps-u,
agnus girl
06.05.2009., 01:33
[QUOTE=agnus girl;20388605]
ma splicanko lipa, zasto si tako nevjerna, brodica je u Zadru, kad dodjem u dalmaciju izmjeniti cemo preko pm mobitele i doci ces u zadar pa cu te razuvjeriti , i necu ti otet lovu, neka bude vecera za okladu, a kako mjerim koliko potrosim, e, pa stvarno zar ti to neznas, napunis lipo rezervoar full, pa se vozis razlicitim tempima uru vrimena i onda polako nadolijevas iz boce jedne od 5 litara i druge iste takve pa vidis koliko si nadolio. i opet ti tvrdim nova Honda 40 ks injektorsko ubrizgavanje trosi pri mjesanoj voznji, znaci malo juris oko 4800 okretaja, malo full gas, mozda 15 minuta na uru , malo oko 3600-4000 tisuce i nece progucati vise od 6 litara, a usput test slicnog broda imas u otvorenom moru, od sijecnja, to je ta moja kada na kojoj sam se vozio ovo ljeto proslo, pa pogledaj, greska je samo to sto nije bio motor 50 nego samo poklopac, brod bio na sajmu u biogradu pa zamijenili kape motora, a model je Mazury 480HC, i usput mjerenje je bilo obavljeno po valovima od pola metra i pristojnom burom tako de sa mjerenje malo razlikuje nego kad je bio u Pesca in Mare, a isto je 4,80 sa 2,05 sirine i sa jednom osobom je oko 450 kg. stvar je u zadnjem dijelu krme koja je izlivena kao mali flaps koji podize brod oi omogucava mu lako izgisiravanje a kad vozi u tom rezimu cijenom je duzinom u moru, kao torpedni brod, ima 3/4 malu kobilicu a straznji dio je skroz ravan , uostalom odi do Bobeka kad si u Vodicama pa pogledaj dno i uci malo o novim potezima u konstruiranju podvodnog dijela, kod nas to jos nije bilo do sada vidjeno, U biti kopija skandinavskog Skiperra, njihovi fishermani.
stoj mi zdravo splicanko
http://www.yamaha-motor.fi/Images/2009_yamaha-testfacts_tcm48-301801.pdf
Prouci stranicu 22,cisto za steci osjecaj o redu velicine.
Crescent Classic 535 , test result 2 persons:) (to bi bili tvoji uvjeti iz posta br. 8)
Yamaha 40 HP (4 T) - RPM 5800 (moram priznati da ovo nisam ocekivao) , liter/hour 15,4 - speed 24.4 kn
almador
06.05.2009., 11:14
[QUOTE=almador;20396890]
http://www.yamaha-motor.fi/Images/2009_yamaha-testfacts_tcm48-301801.pdf
Prouci stranicu 22,cisto za steci osjecaj o redu velicine.
Crescent Classic 535 , test result 2 persons:) (to bi bili tvoji uvjeti iz posta br. 8)
Yamaha 40 HP (4 T) - RPM 5800 (moram priznati da ovo nisam ocekivao) , liter/hour 15,4 - speed 24.4 kn
Hvala na linku , vrlo je interesantan. I kad si se vec, ( dobro jesi musko ili zensko, pises u muskom licu a nick i podatci su zenski) toliko zapeo za test, pogledaj sto ispod pise, ispod same informacije o testiranju, da moze vairati tezina te time i brzina i potrosnja, A nigdje by the way i ne pise jel ovo bilo na moru ili jezeru, Poznato ti je da je razlika u slanosti vode i temperature zraka kao i nadmorska visina faktor koji utice na neke performanse. No to sve nije bitno, Brod nije Cresent , o njemu nisam pricao kad sam rekao koliko smo se vozili, no mi se JEESMO VOZILI TOLIKO, a kad si s evec pizajzlski uhvatio potrosnje, procitaj ponovo moj tekst i nigdje ne pise da trosi 6-7 litara na sat pri najvećoj brzini , jer bi bila i ludost voziti sat vremena full brzinom.
Pise da brod ide 27 milja i da trosi 6-7 litara na sat. Zar kod auta ne pise da ide 180 km/sat i trosi 5 litara , pa nitko pametan ne misli da je to potrosnja pri najvecoj brzini tokom 1 sata voznje. Daj ohladi .
Dakle kako trosi toliko, recimo da sat voznje izgleda , manje vise kod svih isto,
Dodjes na brod, upalis da se ugrije, dok radi polako molas konope, lagano izvezes i dok ides vanka iz porta spremis ovo ono na brodu, onda malo gasa pa ajmo malo dalje od obale vidit koga ima na plaži , tako vozis brzinom jedno 10-12 milja, iako se nesmije toliko unutar 300 metara, pa onda odes malo glisirat,gas do daske dok ne izglisira, pa kad izglisira smanjis do granice da ne ode doli a da ide svojih 18-20 milja, pa malo gasa i do djes do neke vale, eto proslo 20-30 minuta. i tako natrag i to je mojih GARANTIRANIH 6-7 litara, Cak i kad povucem malo djecu na banani, kojih 10-15 minuta u tom satu. A ako procitas testiranje o novoj Hondi naici ces i na zanimljiv podatak da ima poseban sistem regulacije ulaza zraka i goriva koji je tako podesen da pravilnim smanjenjem gasa pri konstantnoj brzini se taj omjer mijenja te tako " uslovno osiromasena smjesa" stedi do 10% goriva. Da li je to istina nebi ulazio, ali ja sam to gorivo točio cijelo ljeto a na pokazivaču rada motora, sati rada, je točno vidljivo koliko je motor radio a znam koliko sam platio benzina.
No izgleda za razliku od mnogih koji ovdje filozofiraju i teoretiziraju, ja imam brod, i vozim se svako ljeto, i to skoro svako s drugim, a i ja plaćam to gorivo pa znam koliko natočim i koliko sam vremena proveo u voznji.
Prema tome zakljucimo pricu. Tko ne vjeruje neka se prijavi ovo ljeto s dovoljno love za finu spizu , recimo na Kornatima, ja dajem brod o kome sam tvrdio da ide koliko ide, i ako ne bude tako spizu plaćam ja, ako bude spizu plaća nevjerni Tomo , a dr...nja na suho i teorije mi je dosta.
Previse sam star za lupanje slame u prazno..ajmo na more pa ..na rucak..
Farymann
18.05.2009., 00:02
[QUOTE=agnus girl;20400446]
Hvala na linku , vrlo je interesantan. I kad si se vec, ( dobro jesi musko ili zensko, pises u muskom licu a nick i podatci su zenski) toliko zapeo za test, pogledaj sto ispod pise, ispod same informacije o testiranju, da moze vairati tezina te time i brzina i potrosnja, A nigdje by the way i ne pise jel ovo bilo na moru ili jezeru, Poznato ti je da je razlika u slanosti vode i temperature zraka kao i nadmorska visina faktor koji utice na neke performanse. No to sve nije bitno, Brod nije Cresent , o njemu nisam pricao kad sam rekao koliko smo se vozili, no mi se JEESMO VOZILI TOLIKO, a kad si s evec pizajzlski uhvatio potrosnje, procitaj ponovo moj tekst i nigdje ne pise da trosi 6-7 litara na sat pri najvećoj brzini , jer bi bila i ludost voziti sat vremena full brzinom.
Pise da brod ide 27 milja i da trosi 6-7 litara na sat. Zar kod auta ne pise da ide 180 km/sat i trosi 5 litara , pa nitko pametan ne misli da je to potrosnja pri najvecoj brzini tokom 1 sata voznje. Daj ohladi .
Dakle kako trosi toliko, recimo da sat voznje izgleda , manje vise kod svih isto,
Dodjes na brod, upalis da se ugrije, dok radi polako molas konope, lagano izvezes i dok ides vanka iz porta spremis ovo ono na brodu, onda malo gasa pa ajmo malo dalje od obale vidit koga ima na plaži , tako vozis brzinom jedno 10-12 milja, iako se nesmije toliko unutar 300 metara, pa onda odes malo glisirat,gas do daske dok ne izglisira, pa kad izglisira smanjis do granice da ne ode doli a da ide svojih 18-20 milja, pa malo gasa i do djes do neke vale, eto proslo 20-30 minuta. i tako natrag i to je mojih GARANTIRANIH 6-7 litara, Cak i kad povucem malo djecu na banani, kojih 10-15 minuta u tom satu. A ako procitas testiranje o novoj Hondi naici ces i na zanimljiv podatak da ima poseban sistem regulacije ulaza zraka i goriva koji je tako podesen da pravilnim smanjenjem gasa pri konstantnoj brzini se taj omjer mijenja te tako " uslovno osiromasena smjesa" stedi do 10% goriva. Da li je to istina nebi ulazio, ali ja sam to gorivo točio cijelo ljeto a na pokazivaču rada motora, sati rada, je točno vidljivo koliko je motor radio a znam koliko sam platio benzina.
No izgleda za razliku od mnogih koji ovdje filozofiraju i teoretiziraju, ja imam brod, i vozim se svako ljeto, i to skoro svako s drugim, a i ja plaćam to gorivo pa znam koliko natočim i koliko sam vremena proveo u voznji.
Prema tome zakljucimo pricu. Tko ne vjeruje neka se prijavi ovo ljeto s dovoljno love za finu spizu , recimo na Kornatima, ja dajem brod o kome sam tvrdio da ide koliko ide, i ako ne bude tako spizu plaćam ja, ako bude spizu plaća nevjerni Tomo , a dr...nja na suho i teorije mi je dosta.
Previse sam star za lupanje slame u prazno..ajmo na more pa ..na rucak..
Neču napisati da laže ,da se doticni "gospodin" ne uvridi,ali posrao je sve što je do sada napisao. Frend mu advokat !!! Oboici istina izleti iz usta kada se prevare.
Bit ce sada !!!!
Oprostite !!! Ali gospodin Mali Daba je otvorio ovu temu i naveo je da ga NE ZANIMAJU GLISERI I SLICNA PRESERATORSKA PLOVILA.
Stoga poštujuci negovu želju mislim da vaše prepucavanje oko tog takozvanog plovila nije potrebno jer to covjek na namjerava kupiti.
Otvori svoju temu pa se reklamiraj do mile volje.
Pozdrav Malom D. i doli Gliseri !!!!!
.... i neznan sta ste toliko zapeli za tu potrosnju, koliko se vozis, toliko trosi,.... jebote svi bi se vozili 40 milja na uru, a da trosi 10 litara max,.... pa ako van nije prisa vozite se 6-7 milja i trosi 2-3 litre, i eto ustede, a ako van je prisa ili se ocete ludirat, platite benzin,... vrlo jednostavno,....
agnus girl
18.05.2009., 03:00
.... i neznan sta ste toliko zapeli za tu potrosnju, koliko se vozis, toliko trosi,.... jebote svi bi se vozili 40 milja na uru, a da trosi 10 litara max,.... pa ako van nije prisa vozite se 6-7 milja i trosi 2-3 litre, i eto ustede, a ako van je prisa ili se ocete ludirat, platite benzin,... vrlo jednostavno,....
Lijepo si to napisao, ali ima ovdje likova koji bi postavljali nove zakone fizike!
almador
18.05.2009., 22:04
brodica o kojoj sam ja govorio nije gliser, ako je vama gliser sve sto izadje iz vode onda nek vam bude gliser, to je poludeplasmanaca , preradjen kormoran ako znate sto je uopce bio kormoran. Dakle ta brodica sa 40 ks hondom ide koliko sam napisao i trosi koliko sam napisao , pri voznji kakvu sam opisao, a ako hocete mozete na nju staviti i 8 konja hondu pa ce cijena biti jos niza i ici ce vasih 7-8 milja u deplasmanskom tipu voznje, no ocito je da ste svi vi jako jako jaki na rijecima iza monitora i tastatura a slabi na javi i u zbilji, ajde junaci...oklada vazi...skupite lovu i nadjemo se u Zadru pa mjerimo....i poslije napisemo vojde jasno i glasno tko to postav lja nova pravila fizike a tko kucka po tastaturi i pametan je kao sto su svi hrvati izbornici nogomente repke ..ali ne znaju bas loptu voditi kako treba.
Izjave tipa, da se ne uvridi i slicno necu komentirati jer mi kultura ponasanja to ne dopusta.
dakle jinaci sa mu..a pokazite se na molu u Galzenici sa suskama u rukama pa ajmo mirit ili usutite .
almador
18.05.2009., 22:07
brodica o kojoj sam ja govorio nije gliser, ako je vama gliser sve sto izadje iz vode onda nek vam bude gliser, to je poludeplasmanaca , preradjen kormoran ako znate sto je uopce bio kormoran. Dakle ta brodica sa 40 ks hondom ide koliko sam napisao i trosi koliko sam napisao , pri voznji kakvu sam opisao, a ako hocete mozete na nju staviti i 8 konja hondu pa ce cijena biti jos niza i ici ce vasih 7-8 milja u deplasmanskom tipu voznje, no ocito je da ste svi vi jako jako jaki na rijecima iza monitora i tastatura a slabi na javi i u zbilji, ajde junaci...oklada vazi...skupite lovu i nadjemo se u Zadru pa mjerimo....i poslije napisemo vojde jasno i glasno tko to postav lja nova pravila fizike a tko kucka po tastaturi i pametan je kao sto su svi hrvati izbornici nogomente repke ..ali ne znaju bas loptu voditi kako treba.
Izjave tipa, da se ne uvridi i slicno necu komentirati jer mi kultura ponasanja to ne dopusta.
dakle jinaci sa mu..a pokazite se na molu u Galzenici sa suskama u rukama pa ajmo mirit ili usutite .
A usput mislim da pola ljudi ovdje i ne misli nista kupiti nego samo masta.
.... almador, uopce me ne zanima kakav je taj brod koji vi proizvodite, i koje su mu odlike, mane,..... ali evo kad ste toliko npisali o njemu, i puk se zainteresirao, mozete li iznijeti informaciju, koja je konstantna brzina broda da bi trosio 6-7l/h,..... recimo da zelim stici od tocke A do tocke B i potrosit 6-7l benzina a stici za sat vremena, kojom bi konstantnom brzinom morao ploviti?
agnus girl
19.05.2009., 02:37
A usput mislim da pola ljudi ovdje i ne misli nista kupiti nego samo masta.
Pa da krenemo redom, ponavljanje je majka znanja:
1. Taj brod o kojemu pises nije poludeplasmanski nego cisti gliser (duljine 5.5 metara ili deplasmana oko 800 kg a da postize 27 kn). Vjeruj mi, to mi je struka
2. Tebi je oklada prihvacena pod uvjetima iz posta br. 8,sijecas se. Ja sam ponudio diplomu i novaca koliko skupim a ti si poceo "mucati"
3. Kako je forum mjesto gdje izmjenjujemo iskustva i razmisljanja upitah te o utjecaju sirine broda na brzinu i instaliranu snagu. Imao si neke teorije vrlo cudne pa sam htio nesto novo nauciti. Odgovora nije bilo!
4. Za mene, netko tko "skoro svaku sezonu" mijenja brod je ili bogati dokolicar ili budala:)
5. Agnus girl postaje muskarac kada pise na nautici:D
free2entrada
19.05.2009., 09:45
BELMARIN QUINTUS IMA SVE ŠTO TI TREBA,OSIM KABINE !
POGLADAJ VIDEO NA http://www.belmarin.hr/
open510
19.05.2009., 13:37
.... almador, uopce me ne zanima kakav je taj brod koji vi proizvodite, i koje su mu odlike, mane,..... ali evo kad ste toliko npisali o njemu, i puk se zainteresirao, mozete li iznijeti informaciju, koja je konstantna brzina broda da bi trosio 6-7l/h,..... recimo da zelim stici od tocke A do tocke B i potrosit 6-7l benzina a stici za sat vremena, kojom bi konstantnom brzinom morao ploviti?
pridruzio bi se bolesu i rekao da me također ne zanima vrsta broda ni neko prepucavanje po forumu. Po onome napisanom i meni izgledaju nevjerojatno almadorovi podaci o tezini broda, potrosnji i brzini plovidbe, cak i u opisanim uvjetima. Osobno imam najnoviju hondu 75ks koj isto ima BLAST i radi sa osiromasenom smjesom goriva itd, a na gliseru od cca. 450 kg ode bar 12l/h pri brzini od 20-tak cvorova, dakle bar 0.6lit./Nm (u hondinom prospektu pise potrosnja 9lit./h)
Da skratim, mislim da je prica o potrosnji lit./h bezvezna i ne sluzi nicemu kao ni prica o kakvoj se voznji radi kao sto je almodar detaljno opisao - Motor moze radit i uru u leru pa ce potrosit i manje od 6-7lit., a brod se ne mice s mista?!. Ako vec netko zeli mjeriti potrosnju, triba samo napisati potrosnju mjerenu u lit./Nm koja je po mom misljenju jedino pravo mjerilo, moze se eventualno dodati o kojem tipu broda se radi i uvjetima na moru.
Pozdrav
europe2seoul
19.05.2009., 14:56
40 nm/h = u 1h 40 nm puta.
6-7nm/h = cca 6h vremena.
6h * 2.5 l/h = 15l benzina.
Realno govoreci, gliser koji glisira recimo 25 nm/h i potrosi 20l goriva, ovaj od 6.5 nm/h napravi put za 4 sata i potrosi 2.5 l/h = 10 litara goriva.
Dakle, za 70 kuna vise ustedis 3 sata vremena. U realnim okvirima - od 8-9 sati glisiram do otoka gdje provedem dan i vratim se nazad. 2h na put, 6h na otoku/plazi sto vec. Deplasmanac, vozi 4h tamo i 4h nazad. Dakle na otoku ili plazi cu biti 0 vremena ako mi je izlet od 8 sati.
agnus girl
19.05.2009., 15:33
Realno govoreci, gliser koji glisira recimo 25 nm/h i potrosi 20l goriva, ovaj od 6.5 nm/h napravi put za 4 sata i potrosi 2.5 l/h = 10 litara goriva.
Dakle, za 70 kuna vise ustedis 3 sata vremena. U realnim okvirima - od 8-9 sati glisiram do otoka gdje provedem dan i vratim se nazad. 2h na put, 6h na otoku/plazi sto vec. Deplasmanac, vozi 4h tamo i 4h nazad. Dakle na otoku ili plazi cu biti 0 vremena ako mi je izlet od 8 sati.
Evo vrlo zivotnog primjera. Volim ribati i vrlo cesto u jesen odlazim na "supetarski" brak. Iz Poljuda,gdje drzim brod, imam do pozicije cca. 7-8 milja ovisno gdje sam se odlucio namistit. Radim u firmi do 15:00 a sunce sredinom desetog mjeseca zalazi recimo oko 18:15. Ajde sam imaj moju prekrasnu betinsku pasaru sa torpedom pa se migolji 1 h i 10 min. do poste.
O tome sam vec vise puta pisao,taj brod jednostavno nije za sadasnji ritam zivota!!! To je za penzionere a ja imam radit do penzije jos jedno 30 godina i imam namjeru dosta slobodnog vremena u slijedecih 30 godina provest u ribanju.
almador
20.05.2009., 00:41
Brod o kome sam govorio ne proizvodim ja niti imam ikakve veze sa proizvodjacem,
Brod mozete pogledati na
www.krugerboats.com model je Premier II , pa malo iako se na slikama ne vidi obratite paynju na izvedbu korita broda.
Motor na tom brodu je Honda 40 ks. I sa tom hondom taj brod pri punom gasu na 5300 okretaja ide 27 nm na sat .
Potrosnju niti mjerim niti me zanima u litrama na nm, mjerim je kao sto sam napisao samo nitko to ocito ne cita od rijeci do rijeci , ili svatko zeli citati onako kako mu pase radi njegovih tvrdnji tako da izmerim tokom jednog prosječn og dana voznje koliko sam milja presao i koliko sam potrosio,
Ako idemo na neku valu na kupanje niti cu juriti pun gas niti cu se taljigati..znaci jedna umjerena voznja od recimo 18-20 milja na sat, nekih 10-15 minuta..pa lakse dok se izadje sa veza, pa polako dok ne bacis sidro i slicno, Ako vuc em klince na banani odna ide malo vise gasa i , tako tokom dana- dva i i dalje mtvrdim , jebiga ja punioi ja placao gorivo da pri takvoj voznji to toliko i trosi.
Sto se tice mjenjanja brodova..niti sam budala niti bogatas, nego imam tu srecu da imam frpu frendova koji imaju svakakve brodove pa uvijek nesto dobijem na koristenje, kao i frendove koji imaju charter jedrililica pa jedrim na onome sto je trenutno slobodno kad idem na odmor.
Niti jedan brod nije moj jer nemam potrebe za svojim brodom.
Agnus tebi sam rekao i stojim kod toga,,pripremi lovu..ali ne koliko skupis, jebiga mos skupit za bevandu , nego sumu koja je dostojna ozbiljnosti jer ako ja ulazem onda izvoli i ti pa idemo mjerit..ili ces se vratiti doma sa finom lovom ili ces autostopom..ja se ne bojim sume jer znam sto znam..a ti ako mislis da pricam gluposti..plati mestre skolu i isprsi se...svaka se skola placa pa i vozit se na pet metara sa 40 konja 27 milja..:top::top::top:
.... da, prvi brod mi je isao oko 20nm/h, ovaj sad nadam se preko 30nm/h,.... tako da marendan u Maslinicu, rucan u Komizi, veceran u Palmizani, i spavan doma :D u meduvremenu kupanje :D
Subotickimornar
21.05.2009., 00:31
Pozdrav mornari!
U finalu su mi BELMARIN i QUCKSILVER COMMANDER 500.O prvom uglavnom znam sve i malo mi je drazi,a molio bih za misljenja i iskustva o commander-u.Hvala unapred!
Subotickimornar
21.05.2009., 00:54
BELMARIN QUINTUS IMA SVE ŠTO TI TREBA,OSIM KABINE !
POGLADAJ VIDEO NA http://www.belmarin.hr/
Pozdrav mornari!
Ufinalu su mi BELMARIN (kao nest drazi) i QUICKSILVER COMMANDER 500.O prvom znam uglavnom sve,a molim za misljenja i iskustva sa commander-om. Hvala unapred!:s
Mali Daba
23.05.2009., 20:03
Lijepo si to napisao, ali ima ovdje likova koji bi postavljali nove zakone fizike!
Ima tu svakakvih likova,ali nebi se više htio mješati,samo vi nastavite !
Da vas ne podsjecam na temu,ali hvala na odgovorima koje sam dobio,bolje receno nisam dobio.Otvoriti cu ja novu temu,a vi samo nastavite.
Polovnu jedrilicu 7m u odlicnom stanju sa dobrim unutarnjim motorom.
Ako imas malo dublji vez s njom dobijas puno vise od deplasmanca iste cijene, a s motorom iste snage ide brze.
Sigurnija za otici na izlet do otoka od dalmatinke, sa vecim komforom za obitelj.
Ako se ne dizu jedra s njom je jednako jednostavan ribolov, a panula na jedra je
poseban gust. Jedino je izvlacenje na suho skuplje ali ne moze sve biti savrseno.
Mali Daba
25.05.2009., 21:49
Polovnu jedrilicu 7m u odlicnom stanju sa dobrim unutarnjim motorom.
Ako imas malo dublji vez s njom dobijas puno vise od deplasmanca iste cijene, a s motorom iste snage ide brze.
Sigurnija za otici na izlet do otoka od dalmatinke, sa vecim komforom za obitelj.
Ako se ne dizu jedra s njom je jednako jednostavan ribolov, a panula na jedra je
poseban gust. Jedino je izvlacenje na suho skuplje ali ne moze sve biti savrseno.
slažem se sa svime,neko vrijeme sam razmatrao jedrilice,dopao mi se Elan 19 jer mu se uvlaci kobilica.Problem mi je dubina veza.
Pogledao sam neke Dalmatinke i to mi za sada najbolje izgleda.Još se moram odluciti,ali nema žurbe.
slažem se sa svime,neko vrijeme sam razmatrao jedrilice,dopao mi se Elan 19 jer mu se uvlaci kobilica.Problem mi je dubina veza.
Pogledao sam neke Dalmatinke i to mi za sada najbolje izgleda.Još se moram odluciti,ali nema žurbe.
Ja sam isto razmatrao Elan 19 kad sam kupovao. Mislim da su precijenjeni 30 god. stari za 7.000 e, kad je novi Viko 20 sa svom opremom 10.000 e (isto uvlaciva kobilica 0,28/1,10 m). Meni oba nisu izgledala za duze plovidbe pa sam zato uzeo sto sam ovdje preporucio.
andrijaled
27.05.2009., 01:49
pa pogledaj si primorku 630...ili marušića 21...
Subotickimornar
27.05.2009., 23:43
Pozdrav mornari!
U finalu su mi BELMARIN i QUCKSILVER COMMANDER 500.O prvom uglavnom znam sve i malo mi je drazi,a molio bih za misljenja i iskustva o commander-u.Hvala unapred!
Niko nista o COMMANDERU?:kava:
alesalov
27.05.2009., 23:48
nije los izbor:D
alesalov
27.05.2009., 23:49
za koliko se novaca moze naci dobra istranka
andrijaled
28.05.2009., 00:31
5-7k eura s yamahicom od 15-20ks stara 5-6god...pogledaj malo burzu nautike i nazovi neke bolje oglase pa se cijenakaj...
ja sam svoju bi prodo za 6k eura prije 4 god....
UPHOLSTER
28.05.2009., 12:17
za koliko se novaca moze naci dobra istranka
Ja ti prodajem Istranku ako si zainteresiran evo ti link http://www.njuskalo.hr/oglas299903
svakako
21.06.2009., 14:14
Prvo bi malo podržao Almadora jer ima i istine u brzini sličnih plovila kao šta on spominje. Npr ja sam se vozio s prijateljima na Bakanu Cabin 5 sa hondom od 40ks brzinom 27NM bez ikakvih problema nas troje ali naravno pod punim gasom.
Drugo: začetniku teme bi preporučio, primorku, dalamtinku, nerezine 600 (kit) ili ako naleti na neku priliku ali za nju treba čekati i češljati oglase. Sretno u traženju!!!
Farymann
21.06.2009., 21:18
Prvo bi malo podržao Almadora jer ima i istine u brzini sličnih plovila kao šta on spominje. Npr ja sam se vozio s prijateljima na Bakanu Cabin 5 sa hondom od 40ks brzinom 27NM bez ikakvih problema nas troje ali naravno pod punim gasom.
Drugo: začetniku teme bi preporučio, primorku, dalamtinku, nerezine 600 (kit) ili ako naleti na neku priliku ali za nju treba čekati i češljati oglase. Sretno u traženju!!!
Složio bi se da bi Malome najbolje odgovarala Primorka. Mrvicu je skuplja od Dalmatinke ili ne ovisno o opremi,ali je puno komforniji brod.
Samo ne bi preporucio kupnju Primorke sa DMB-motorom.Motor je za pet,ali je ipak premalen za taj brod i tu mora biti minimalno 20-tak konjica.Naglašavam ovo jer vidim po oglasima dosta Primorki sa DMB motorom.
agnus girl
22.06.2009., 15:14
[QUOTE=svakako;21150528]Prvo bi malo podržao Almadora jer ima i istine u brzini sličnih plovila kao šta on spominje. Npr ja sam se vozio s prijateljima na Bakanu Cabin 5 sa hondom od 40ks brzinom 27NM bez ikakvih problema nas troje ali naravno pod punim gasom.
Nece idje!!!
Evo pa citaj, uzivo iskustva:
http://forum.ribolovnamoru.com/viewtopic.php?f=8&t=224
svakako
23.06.2009., 12:29
Re: Bakan 5 Cabin
PostPostao/la xjapop dana 02. 06. 2009. (11:13)
Preformanse Bakana s yamahom 40ks 4t., pomoćnim motrorom 6ks pričvršćenim
na krmi te samopolirajućim koperom i 30. kg opreme.
Na ful gasu postiže 27 čvorova pri 5100 okretaja. Kod 4000-4100 okretaja
postiže putnu brzinu od 20-21 čvora di troši nešto manje od 7 litara na sat.
Prova do 20 čvorova je lagano uzdignuta, nekih 10 stupnjeva fali da bude 100 %
vodoravna sa površinom mora. (100% vodoravno postiže cca. sa 22 čvora).
Ove preformanse postižem po jačini mora 0-1 te premaz kopera ne prelazi
6 mjeseci starosti,briznu mjerim gps. uređajem, a okretaji su mjereni digitalnim
Yamahinim mjeračem.
Ovako je slično sa Hondom 40ks!!! Ful gas na 5100 okretaja 27 NM a 4000-4500 okretaja za putnu 18-21NM i potrošnja nešto manja od 7 litara.
Bit je kako tko trima svoj gliser!!!
agnus girl
23.06.2009., 15:43
Re: Bakan 5 Cabin
PostPostao/la xjapop dana 02. 06. 2009. (11:13)
Preformanse Bakana s yamahom 40ks 4t., pomoćnim motrorom 6ks pričvršćenim
na krmi te samopolirajućim koperom i 30. kg opreme.
Na ful gasu postiže 27 čvorova pri 5100 okretaja. Kod 4000-4100 okretaja
postiže putnu brzinu od 20-21 čvora di troši nešto manje od 7 litara na sat.
Prova do 20 čvorova je lagano uzdignuta, nekih 10 stupnjeva fali da bude 100 %
vodoravna sa površinom mora. (100% vodoravno postiže cca. sa 22 čvora).
Ove preformanse postižem po jačini mora 0-1 te premaz kopera ne prelazi
6 mjeseci starosti,briznu mjerim gps. uređajem, a okretaji su mjereni digitalnim
Yamahinim mjeračem.
Ovako je slično sa Hondom 40ks!!! Ful gas na 5100 okretaja 27 NM a 4000-4500 okretaja za putnu 18-21NM i potrošnja nešto manja od 7 litara.
Bit je kako tko trima svoj gliser!!!
A dobro ti si se sa brodom vozio, ja ne! Usput,nismo jedini koji se raspravljamo oko postignute brzine,jesi li vidio nastavak rasprave na drugom forumu (iza posta kojeg si prikacio)? Ovi sto postizu max. 23 kn valjda neznaju trimati brod:).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.