PDA

View Full Version : Kvržica na dojci

sarabara
12.08.2003., 11:49
Pojavila mi se neka kvrzica, prije mjesec dva, ja sam je pokusavala zaboraviti ne bi li nestala, no nista od toga.

Sada bi to hitno rijesila, sto je najpametnije, mamografija, uzv, socijalno, privatno, gdje je u Zgb-u dobro i brzo, kolike su otprilike cijene pregleda ? Mozete li mi preporuciti nekog privatnika, mislim da se na socijalni pregled ceka mjesecima, ili se i to promijenilo?
Hvala.

lahor
12.08.2003., 11:54
Znas i sama da takve stvari nece nestati ako ih pokusas zaboraviti. Najpametnije je prvo otici svom doktoru opce prakse pa vidjeti sto ce ti on reci, a najvjerojatnije ce te poslati na uzv ako si mladja. Mislim da ces relativno brzo doci na red jer u osmom mjesecu nema tolikih guzvi.

Sretno i nemoj to odgadjati! Nemaj straha, vjerojatno nije nista opasno.

magic
12.08.2003., 12:09
U svakom sluchaju ~ prvo svome odabranome lijechniku.

Moj je samo okrenuo broj svoga kolege, specijaliste i taj je chak sljedeci dan doshao i pregledao me u ordinaciji - kod moga lijechnika postoji i aparat za uzv.

Dakle, kreni odmah u akciju, zashto ostatak ljeta ne bi provela u miru :)

sarabara
12.08.2003., 16:55
Meni je koma ici kod lijecnika opce prakse, uvijek izgubim citavo prije ili poslije podne cekajuci tamo - prije cca godinu dana sam cak odlucila biti SAVJESNA glede svojeg zdravlja pa sam regularno otrpjela cekanje, uzela uputnicu, narucila se na pregled u Vinogradskoj, ambulanta za bolest dojke mislim da se tako zove,
al su me narucili za dva mjeseca, meni je nesto iskrsnulo pa se nikako nisam mogla pojaviti.
Znam da je zdravlje najvaznije i to sve, ali ja stvarno ne mogu planirati mjesecima unaprijed - em sam samohrana majka, em radim u privatnoj firmi, sto ja znam hocu li za mjesec dana u 9 h moci doci na adresu tu i tu.
Zato me zanima ima li u Zagrebu neka privatna klinika gdje nazoves danas dodjes sutra oni te lijepo opipaju poslikaju odnosno urade sve sto treba i kazu ti na cemu si.
Ako ima, koliko to OTPRILIKE kosta.

I ne, nisam mlada, i da, spadam u rizicnu kategoriju , i naravno, krajnje sam neodgovorna sto to sve nisam prije odradila, no
Ima li netko sada expres rjesenje?
Hvala hvala.

lahor
12.08.2003., 17:01
http://www.poliklinika-nemetova.hr/

Sad nemas vise izgovora, sutra se lijepi naruci. Kod njih nema cekanja, frendica je bila na sistematskom i ima jako pozitivna iskustva.

Ne zezaj se s tim!!!!! Kao sto kazes, samohrana si majka. Razmisli malo.

Ne znam koliko kosta, ali nemoj stediti na svom zdravlju.

magic
12.08.2003., 22:29
sarabara kaže:
Meni je koma ici kod lijecnika opce prakse, uvijek izgubim citavo prije ili poslije podne cekajuci tamo

Zhivish li u Hvatskoj, imash mogucnost odabira lijechnika. Chak ne morash to sama chiniti ~ odesh kod odabranog lijechnika, kazhesh sestri gdje si prije bila, potpishesh obrazac o promjeni i ostalo oni sve chine sami :)

Ova informacija vrijedfi za svih; ljudi, ako niste zadovoljni, mijenjajte svoje lijechnike! U konachnici - vi ih placate, zar ne?

Rita
13.08.2003., 04:24
Klinika" Eljuga"na Bukovackoj,gore prema Remetama.Brzo i efikasno.Sretno

sarabara
13.08.2003., 16:53
Odlucila sam se za Eljugu, narucila se drugi tjedan u srijedu - to im je prvi slobodni termin.
Cijena pregled + UZV je 400 kn.
Ako je potrebna mamografija to je jos dodatnih 400 kn.
Nije pretjerano.
Hvala na trudu i informacijama, javiti cu kako je bilo.

lahor
13.08.2003., 17:27
Ok, drzimo ti fige da sve prodje u redu :)

kokolina
03.04.2004., 19:14
Imam 26 godina i udata sam godinu dana. Duzi vremenski period sam koristila kontraceptivne pilule. Prije 10-tak dana sam prestala da ih koristim. Prije 5-6 dana sam primjetila kvrzicu na desnoj dojci koju kada dotaknem kao da seta.
Znam da treba da odem na pregled ali bi voljela cuti da je to sve OK!
Da li to moze biti od prestanka uzimanja pilula?
Poslije koliko se nakon prestanka uzimanaj pilula moze ostati u drugom stanju?
Hvala unaprijed!

loler
03.04.2004., 19:59
vjerojatno je sve ok :top: moze biti samo da su ti limfni cvorici naotekli.ja sam imala isto tako pomicnu kvrzicu,nije boljela,,povukla se sama od sebe.sad za kontrac. neznam jer ih nepijem,,,ali sigurnosti radi njabolje ti je da odes do doktora da te pregleda.citla sam, u med.enciklopediji,,da je takva(pomicna) kvrzica vecinom bezopasna,,rjec je il o limfnim cvoricima il cisti ,moze nastati za vrije ovulacije ili pred menstruacijom.

ako oces mogu ic potrazit tu knjigu pa ti posaljem detaljnije

Noemi
03.04.2004., 20:03
Najvjerojatnije se radi samo o limfnom cvoricu.
maligni tumori su najcesce srasli uz okolno tkivo i nepomicni.
KOntroliraj je tokom cca mjesec dana,a ako te toliko brine mozes se i prije zaletiti do doktora i pitati za savjet:w

kokolina
03.04.2004., 21:15
Hvala puno, vec mi je malo lakse.
Za dodatnu literaturu, moe ako ti nije problem.
Mislim da mi se vec malo i smanjila kvrzica, jos se negdje u dibuini osjeti i seta ali je drasticno manja.
U svakom slucaju nakjeravam otici na pregled.

traxdata
03.04.2004., 21:49
odi na pregled!!!

Studentica
04.04.2004., 10:45
Noemi kaže:
Najvjerojatnije se radi samo o limfnom cvoricu.
maligni tumori su najcesce srasli uz okolno tkivo i nepomicni.
KOntroliraj je tokom cca mjesec dana,a ako te toliko brine mozes se i prije zaletiti do doktora i pitati za savjet:w
da slazem se s tobom...vjerojatno nije nista..al ipak odi doktoru da smiris savjest ako te to muci

Belle
08.12.2006., 14:39
Izmedu dojki napipala sam malu kvrzicu, jos prije vise od mjesec dana. Ako povrsno predem preko koze ni ne primjeti se, no kada je pronadem i opipam vidi se da je poput male tvrde kuglice. Izvana se jako, jaklo slabo i vidi... i ne boli osim ako snaznije pritisnem. Bila sam kod doktorice i umirila me rakvsi da to nije nista strasno, i da ne moze biti rak ako nije na dojci. Dala mi je neke antibiotike uz pretpostavku da se radi samo o nekom koznom problemu... Antibiotike sam odavno popila, a kvrzica je jos tu... Prije dva tjedna kao da se malo smanjila, no jos je tu.

Mozda bezrazlozno dizem paniku, ali moze li to zaista biti nesto opasno? Prije nekoliko mjeseci pocela sam piti kontracepcijske pilule, moze li to biti povezano s pilulama?

Lela
08.12.2006., 15:10
Izmedu dojki napipala sam malu kvrzicu, jos prije vise od mjesec dana. Ako povrsno predem preko koze ni ne primjeti se, no kada je pronadem i opipam vidi se da je poput male tvrde kuglice. Izvana se jako, jaklo slabo i vidi... i ne boli osim ako snaznije pritisnem. Bila sam kod doktorice i umirila me rakvsi da to nije nista strasno, i da ne moze biti rak ako nije na dojci. Dala mi je neke antibiotike uz pretpostavku da se radi samo o nekom koznom problemu... Antibiotike sam odavno popila, a kvrzica je jos tu... Prije dva tjedna kao da se malo smanjila, no jos je tu.

Mozda bezrazlozno dizem paniku, ali moze li to zaista biti nesto opasno? Prije nekoliko mjeseci pocela sam piti kontracepcijske pilule, moze li to biti povezano s pilulama?

Ja također pijem kontracepcijske pilule i od tada imam tu nekakvu kvržicu i općenito su mi dojke natečene. Doktorica mi je rekla da neka se ne brinem, da je to sve ok ali ja nisam imala mira pa sam išla privatno na utz. Pokazalo se da ipak nije ništa. Preporučam ti da napraviš isto jer neznanje je najgore, radije ti to obavi pa si na miru.