PDA

View Full Version : Avon ?

Sylvia_Plath
03.02.2003., 01:49
Prijateljica mi je nahvalila pomenutu kozmetiku, nijesam jos nista koristila, pa me zanima da li je to samo marketing...

Valja li to sto? Znam da nije high ali je li makar u rangu oriflame-a:rolleyes: ? Koristila sam neke njihove kupke i jos neke sitnice, not bad...

Shtefitza
03.02.2003., 05:35
Ruzevi su mi bezveze. Neku olovku za oci imam jos i danas, pa ok, nista specijalno.
Dezodoran je bio odlican! Njezan, efikasan, fino je mirisao. :)

ankada
03.02.2003., 08:43
Ja od njih koristim sampon za povecavanje volumena kose i ulje za kupanje, zadovoljna sam s tim proizvodima.
Kupila sam lak za nokte, nista posebno. Ista kvaliteta kao da sam kupila na trznici za 10 kn, a njihov je 29 kn.
Trosim i kremu za lice na bazi meda, nije losa, nista posebno.

magic
03.02.2003., 08:49
Iz principa ne kupujem nish od tih zhena koje hodochaste po uredima. Josh kad bi bilo npr. tri puta jeftinije nego u parfumeriji ~ razmislila bih. Ovako :mad: :p

Sylvia_Plath
03.02.2003., 13:25
Ok, znaci nece mi biti nista ukoliko kupim par neutralnih proizvoda - sampon, balzam... Da je usrecim :D !

carica
03.02.2003., 13:40
Losion za tijelo je fenomenalan.

:top:
(dobila pod bor i evo upravo potrošila prvu dozu (400 ml); dakle - trajao oko mjesec dana; svakodnevno obilato korištenje...)

may@
03.02.2003., 14:42
Avon je jako snizio cijene pa se po pristupacnoj cijeni moze pronaci par kvalitetnih stvarcica.
Dobra im je blue krema za ruke, sve kremice za tijelo, pogotovo za tonus koze, koza ostaje svilenkasta i lagano svjetlucava (bez sljokica da ne bi bilo zabune), Anew krema samo sto je skupa, lakovi su losi, brzo se skidaju, ali regenerator za nokte je nesto sto bi peporucila. I ona stvar za intimnu njegu ne znam sad kako se zove.

FannyB
03.02.2003., 16:13
magic kaže:
Iz principa ne kupujem nish od tih zhena koje hodochaste po uredima. Josh kad bi bilo npr. tri puta jeftinije nego u parfumeriji ~ razmislila bih. Ovako :mad: :p

Da,da....
Daj ti meni dučan, pa da mogu probat, pa da fino dobijem račun, i da se onda nakon svega mogu žalit, mijenjat ....a ne ovako.
Mislim, kak da preko kataloga skužim boju ruža ili laka za nokte?
Te boje koje oni tam stave su obično barem 2-3 nijanse drugačije od onog što kupiš.:rolleyes:

magic
03.02.2003., 19:05
Nema shansi da to kupim!

margarita
03.02.2003., 19:31
magic kaže:
Nema shansi da to kupim!

ni kad Winona prodaje :confused:

Tinchi
03.02.2003., 19:44
Maskaru nemojte kupiti!!! Grozna je, razmaže se nakon pola sata, hodaš po gradu ko rakun a ne možeš je skinuti da se ubiješ!!! U biti možeš, jedino ako dobro izmrcvariš oči..

Ruževi su mi pomalo suhi ali ništa posebno, takva je i većina u parfumeriji (čast iznimkama)

Tekući puder je jako dobar i nije skup...

Preparati za kosu (regeneratori, silikonska ulja) su super.

A imam i zgodnu rašpicu, isto mi je ok..

Preparativna kozmetika je uglavnom ok, ali dekorativnu tražite drugdje.

326
03.02.2003., 19:53
Ja sam zadnji put valjda prije 100 godina imala nešto od Avona (u doba kad je sestra to prodavala :) )

Meni su se isto njihovi dejzići sviđali, ali šamponi su mi bili grozni.. užasno me svrbilo tjeme nakon njih :confused:

Winona2
03.02.2003., 20:12
Sylvia_Plath kaže:
Prijateljica mi je nahvalila pomenutu kozmetiku, nijesam jos nista koristila, pa me zanima da li je to samo marketing...

Valja li to sto? Znam da nije high ali je li makar u rangu oriflame-a:rolleyes: ? Koristila sam neke njihove kupke i jos neke sitnice, not bad...

meni su neke stvari zaista oke...skidac laka bez acetona, kreme za ruke su im :top: te jedino njihova pjena za kosu zaista ima i ucinka na mojoj kosi....

Kreme za lice su mi sve bile bezveze....

Winona2
03.02.2003., 20:16
may@ kaže:
Avon je jako snizio cijene pa se po pristupacnoj cijeni moze pronaci par kvalitetnih stvarcica.
Dobra im je blue krema za ruke, sve kremice za tijelo, pogotovo za tonus koze, koza ostaje svilenkasta i lagano svjetlucava (bez sljokica da ne bi bilo zabune), Anew krema samo sto je skupa, lakovi su losi, brzo se skidaju, ali regenerator za nokte je nesto sto bi peporucila. I ona stvar za intimnu njegu ne znam sad kako se zove.

E i to je super zove se simply delicate i mirisi za pet...jako blag miris....na pumpicu i vec duze korisitim samo to sredstvo za intimne dijelove...

carice koji tocno losion od njih ti je dobar ?

Winona2
03.02.2003., 20:31
margarita kaže:
ni kad Winona prodaje :confused:

margarita opet laze...:rolleyes:

ja nikad nisam prodavala avon ali ne vidim nista lose u tome...vidim lose u provociranju a u tome si medju prvima :p

margarita
03.02.2003., 21:14
Winona kaže:
margarita opet laze...:rolleyes:

ja nikad nisam prodavala avon ali ne vidim nista lose u tome...vidim lose u provociranju a u tome si medju prvima :p

joj ja se izvinjavam...sto je ono bilo Tupperware??

znam da je nesto

re: provociranja

ajd da sam i ja u necem najbolja
:B

Princeza
03.02.2003., 23:10
Ja sam od Avona imala samo jedan ruz i to prije desetak godina. Jedino cega se sjecam je da mi je prvo vrijeme bio ok, a nakon malo duze upotrebe mi je isusio usnice, tako da mi bas i nije ostao u dobroj uspomeni.

Na srecu, frendica koja je to dilala se vise time ne bavi. :D

Inace mrzim kataloske prodaje, volim prckat po kozmetici i uopce mi nije gust kad dobijem knjizicu pa sad biraj. :rolleyes:

nea
04.02.2003., 05:12
Ja sam kupovala samo maskaru, je istina razmaze se, jer je valjda na vodenoj bazi, ako sam se dobro izrazila, ali je jedina maskara na koju nisam alergicna.
Od svih ostalih suze oci, i budem natecena, a ova se malo razmaze, cesce se gledam u ogledalo :D , bar mi trepavice nisu zute

trnoruižca
04.02.2003., 08:12
Ja imam kupku od lavande i super mi je. Isporbala sam i šampone, meni nisu dobri jer me od njih svrbi tjeme(kako je netko rekao) dok nekima bude odličan. Ruževe ne kupujem jer su mi rekli da boja nije ista kao što izgleda u katalogu.

carica
04.02.2003., 08:23
bum pogledala pa ti velim za losion.
Ne znam kak se zove. Piše BODY LOTION :D :D .
Pozdrav!
:w

sanjalica
04.02.2003., 11:01
Sylvia_Plath kaže:

Od Avona jedino koristim parfem Far Away...ostalo se ne usudim. Jednom sam kupila masku za lice koja lagano hladi. Ne znam da li je stvar u tome što se ja brzo hladim ili je maska u qrcu...ali imala sam osjećaj da sam zavukla glavu u zamrzivač. Nakon čega je uslijedila "lagana" promjena temperature-moja glava u pećnici.
Olovka za oči - pukla prilikom prve upotrebe...i tako sam se opametila! Ako dobijem svrab od parfema-javim vam!;)

Doria
04.02.2003., 11:25
Za imendan mi je majka poklonila dva laka iz neke njihove nove kolekcije.. istina je da se skidaju brzo (cca. 2 dana), ali ono sto me odusevilo je to da nakon sto nokte nalakiras oni su suhi nakon doslovno 5 minuta!!!! :eek: A i boje su super.. srebrna i zlatna.. tako su sjajni.. ovaj srebrni taman moze posluziti kao ogledalo....
A inace... imala sam dva ruza.. kada sam konacno dobila su bili skroz drukcije nijanse nego u katalogu, ali sam ih koristila i bili su cist dobri...
Sjajilo s nekakvim vitaminima.... nis posebno
Sjenilo.... grozno, najgroznije koje sam imala u zivotu.... ta se boja nikako nije dalo naljepiti na kapke... ako sam i uspjela u vrlo kratkom roku se skupilo i postalo grudicasto... fuj... :flop:
Od preparativne kozmetike nisam nikada imala nista od njih, ali mama si je bila uzela kremu protiv bora oko ociju (tj. za smirivanje oteklina itd) i to je bilo cist ok....

Tinchi
04.02.2003., 12:26
Winona kaže:
E i to je super zove se simply delicate i mirisi za pet...jako blag miris....na pumpicu i vec duze korisitim samo to sredstvo za intimne dijelove...

E da, i to.... Dugo već koristim i oduševljena sam, mirisom pogotovo.. Ne znam kako sam zaboravila.... A došlo je samo 19 kn.

Tinchi
04.02.2003., 12:30
Doria kaže:
Sjenilo.... grozno, najgroznije koje sam imala u zivotu.... ta se boja nikako nije dalo naljepiti na kapke... ako sam i uspjela u vrlo kratkom roku se skupilo i postalo grudicasto... fuj... :flop:

Imam i ja jedno, nedavno uzela... Jako lijepa boja al se skupljaaaaa.... UH!

Stvar sam riješila Art Deco-ovom podlogom za sjenilo... Odlično je, drži i nalošije sjenilo za 10 kn doslovce cjeli dan... Tako da sad koristim i ovo Avonovo..

E da, Avon mi ima jedan jako dobar miris - Sunny Skies.

Ispada da imam najviše toga od Avona... Istina, svi oko mene dilaju, mama uzima pa onda se i ja uvalim... Sva sreća nakon toliko godina već znam što valja a što ne.

may@
04.02.2003., 14:09
Kad sam malo bolje pogledala po kupaoni imam ja dosta toga od Avona.
Frendica dila, ali ne mogu shvatiti da vam neko dodje i samo uvali katalog. Ona ne dolazi bez hrpe proizvoda ili ja odem kod nje i pogledam sta me zanima.
Ima hrpu testera i dosta svojih stvari pa prckam ;)
Je ok je skidac laka bez acetona, puderi mi bas ne pasu SSS kolekcija je isto ok, pogledala kremu zove se Retroactive. dobra, ali skupa. I odstranjivac make-up-a uljni je dobar.
Maskare-koma.
Samponi nista posebno, ali fino mirise.
Tocno, hvala Winona, zove se Simply delicate za intimnu njegu.
Nekad davno sam imala neku kremicu za noge.

blondie_30
04.02.2003., 14:24
Tinchi kaže:
Preparativna kozmetika je uglavnom ok, ali dekorativnu tražite drugdje.

Da; ovo potpisujem. Btw. imali su jedan jako dobar parfem, al ne mogu se sjetiti naziva...

idy
04.02.2003., 15:27
Dobar im je i regenerator za kosu koji se ne ispire.
Al sam najviše oduševljena s rollonom 24 on Duty. Nije skup, al radi ko blesav:D . Nema znojenja i ne ostavlja tragove po garderobi. Super je.:)

Princeza
04.02.2003., 17:31
nea kaže:
Ja sam kupovala samo maskaru, je istina razmaze se, jer je valjda na vodenoj bazi, ako sam se dobro izrazila, ali je jedina maskara na koju nisam alergicna.
Od svih ostalih suze oci, i budem natecena, a ova se malo razmaze, cesce se gledam u ogledalo :D , bar mi trepavice nisu zute

Malo off topic: ja imam isti problem s ultrasupermegaosjetljivim ocima. Rjesenje je u Max Factorovim maskarama, one su hipoalergenske. ;)

margarita
04.02.2003., 17:47
Princeza kaže:
Malo off topic: ja imam isti problem s ultrasupermegaosjetljivim ocima. Rjesenje je u Max Factorovim maskarama, one su hipoalergenske. ;)

Max Factor

testira kozmetiku na macicima

:flop:

Princeza
04.02.2003., 18:17
margarita kaže:
Max Factor

testira kozmetiku na macicima

:flop:

Dzizus!!! :eek: :eek: :eek:

Nisam imala pojma... :(

A bas se trudim kupovati kozmetiku koja nije testirana na zivotinjama... :(

luca
04.02.2003., 18:22
Princeza kaže:
A bas se trudim kupovati kozmetiku koja nije testirana na zivotinjama... :(

a koja je to? znam samo za firme koje finalne proizvode ne testiraju na zivotinjama. ne znam niti jednu koja komponente i sirovine ne testira...

Princeza
04.02.2003., 18:37
Nemam pojma koja je to. :( Bila je neka lista ovdje na forumu, a kruzila je i mailom, i bila sam ziher da je Max Factor na plus listi.

Sto se tice onih za koje znam da su bili na listi tvrtki koje ne testiraju na zivotinjama, tu su Body Shop i Dove. Ali nemam pojma odnosi li se to na cjelokupni proizvod, finalni, komponente ili sta vec. Ja sam dovoljno naivna da kupim kad na pakiranju pise 'not tested on animals' ili 'against animal testing'. :rolleyes:

luca
04.02.2003., 18:43
Princeza kaže:
'not tested on animals' ili 'against animal testing'. :rolleyes:

ja bih voljela da je to istina. ali do sad me nisu uvjerili...

margarita
04.02.2003., 18:49
deterdzente za kucu, sampone, regenerator, boju za kosu, gel za tusiranje, sapun za ruke i sl. kupujem u trgovinama zdrave hrane i na svakoj bocici pise "no animal was harmed in making of this product" i ima mali znakic zeke koji sjedi u krugu i jedna diagonalna linija ide iza zeke
ovdje postoji associjacija (zaboravila sam tocno kako se zove) koja provjerava svaki takav proizvod prije prodaje i ne moze dobiti taj logo ako je u bilo kojem stupnju proizvodnje (znaci i sirovinski materijal) bio testiran na zivotinjama

i isto tako pise "environmnetally friendly and biodegradable"

slicno kao sto imas Fair Trade logo na Starbucks kavi..ne znam koja je u Europi

Princeza
04.02.2003., 18:57
Margarita, na zalost u Europi je to puno drugacije, a o Hrvatskoj da ne pricam.

Svojedobno sam u Austriji, gdje sam zivjela, kupovala dvostruko skuplje cokolade jer je na njima pisalo 'fair trade', a onda je izbio skandal kad je neki novinar iskopao da se razlika u cijeni ne koristi kako bi se stanovnicima zemalja Treceg svijeta isplatila fer cijena kakaa i njihovog rada, nego si ju lijepo uzimaju posrednici. :mad:

Ja sam zeku (simbol za animal-cruelty-free products) vidjela samo u SADu, nikad u Europi.

verica
04.02.2003., 19:02
Hm, baš mislim da je Dove na crnim listama

margarita
04.02.2003., 19:03
ovdje je bukvalno razlika u kg kave koja je Fair Trade i one koja nije $2

Ja kupujem Starbucks house blend za $32 po kg

a ona koja nije Fair Trade je $30

informacije isto mozete potraziti na OXFAM (http://www.maketradefair.com/)

Princeza
04.02.2003., 19:09
verica kaže:
Hm, baš mislim da je Dove na crnim listama

Curke, uzdrmale ste mi sva uvjerenja. :D

No, mozda si mogu olaksati savjest onime sto tvrdi Luca: da se ionako radi samo o tome da se ne testiraju finalni proizvodi, dok se komponente i sirovine u svakom slucaju testiraju na zivotinjama...

Idem malo prokopati po forumu, mislim da se lista nalazi na 'Svijet oko nas'. ;)

Princeza
04.02.2003., 19:12
margarita kaže:
ovdje je bukvalno razlika u kg kave koja je Fair Trade i one koja nije $2

Znam da je to preko Bare sitna razlika, a meni osobno je Starbucks kava mmmmmljac! :)

U Austriji se jeftina (a dobra) coksa mogla kupiti za 3.5 schillinga (circa 2.5 kn), Milka je bila oko 10 schillinga (vjerojatno 9.90 :rolleyes: :D ), a fair trade cokolade od 20 do 25 schillinga. Tako da znate za usporedbu. Govorim cijene od prije uvodjenja eura, jer sam za njih sigurna.

margarita
04.02.2003., 19:13
ja sam upravo zbog ovoga (http://www.peta.org/mall/cc/cctest.html) prestala koristiti Neutrogena - koju sam do nedavno nasiroko koristila

za sve drugo : Tide (deterdzent za ves), Lysol (za cistit kuhinju i podove i WC); Soft Soap (tekuci sapun za ruke) i sl...sam nasla zamjenu u trgovini zdrave hrane....neke su stvari cak jeftinije

Banderas...pogledaj moj post gore....ima proizvoda koji su "apsolutno" bez testiranja na zivotinjama

margarita
04.02.2003., 19:16
Princeza kaže:
Znam da je to preko Bare sitna razlika, a meni osobno je Starbucks kava mmmmmljac! :)

U Austriji se jeftina (a dobra) coksa mogla kupiti za 3.5 schillinga (circa 2.5 kn), Milka je bila oko 10 schillinga (vjerojatno 9.90 :rolleyes: :D ), a fair trade cokolade od 20 do 25 schillinga. Tako da znate za usporedbu. Govorim cijene od prije uvodjenja eura, jer sam za njih sigurna.

pa to je cisti bezobrazluk...

Sylvia_Plath
04.02.2003., 19:17
Anyway, potaknuta komentarima, pregledala sam katalog i za ovaj put narucila skidac laka bez acetona - 3,00 e, parfem Rare Pearls (tester mirise fenomenalno) 14,50 e i losion za tijelo od aloje 3,20 e. Naravno sve ovo je bilo na snizenju ;) .

Winona2
04.02.2003., 19:18
carica kaže:
bum pogledala pa ti velim za losion.
Ne znam kak se zove. Piše BODY LOTION :D :D .
Pozdrav!
:w

da ali imaju ih nekoliko ( barem pet ) u ponudi pa ne znam na koji tocno mislis :)

carica
04.02.2003., 19:47
evo ga držim u ruci (losion, naravno:D)...zove se
Multi Vitamin Body Lotion.

Pozdrav :)

Winona2
04.02.2003., 19:49
hvala :)

may@
05.02.2003., 13:21
A to je onaj u plavom pakiranju i ogroman je.

emili
05.02.2003., 13:54
obično znam kupiti njihovu kozmetiku i to one stvari što su na akciji
sviđajumi se njihovi ruževi, nisu loše kvalitete, u stvari puno su mi bolji od oriflema čak što više neusporedivo
u stvari sve je to stvar kako se kome što sviđa, kako mu koža podnosi određene proizvođe, zadovoljava li vas miris samog proizvoda , izgled, tko i na koji način prodaje....mada najveći gušt je kupovati u parfomerijama...puno raznih proizvođača i testera

indian
05.02.2003., 22:13
Ja imam "Dry end serum" ..za suhe vrhove kose..

Odlična stvar..i super miriše.
I ništa više.

Christina
08.02.2003., 09:55
hej a sto mislite o oriflame kozmetici:top: :top: :top: :top:

Mistifying_me
08.02.2003., 13:55
neko je spomenuo SUNNY SKIES parfem. ja taj koristim i fenomenalan mi je :top: ma prosto sam zaljubljena u njega a svidja se i mom dragom :D
od ostalih proizvoda probala sam nesto za skidanje make-up, nije lose, ruzevi su im skroz :rolleyes: inace mi je glupo to katalosko kupovanje lakova, ruzeva i sl. jednom sam uzela lak od oriflame-a i dosla mi je neka tamo deseta nijansa od one koju sam narucila. to mi je bila lekcija i sad takve stvari ne kupujem preko kataloga a i veca mi je uzivancija u parfumeriji :D

may@
10.02.2003., 12:03
christina aguilera kaže:
hej a sto mislite o oriflame kozmetici:top: :top: :top: :top:

Ako usporedimo Avon i Oriflame - nema usporedbe. Avon je definitivno kvalitetniji.

Mistifying_me
10.02.2003., 23:32
may@ kaže:
Ako usporedimo Avon i Oriflame - nema usporedbe. Avon je definitivno kvalitetniji.
zar??? ne bi rekla. meni je oriflame mnogo kvalitetniji posebno ruzevi i lakovi, iako nekad profulaju nijanse :rolleyes:

may@
13.02.2003., 07:22
Mistifying_me kaže:
zar??? ne bi rekla. meni je oriflame mnogo kvalitetniji posebno ruzevi i lakovi, iako nekad profulaju nijanse :rolleyes:

Preparativna kozmetika je definitivno bolja. Ali priznajem da nisam probala puno dekorative od Oriflamea pa ne mogu tvrditi za to.

Lola
17.02.2003., 22:10
Stvar sam riješila Art Deco-ovom podlogom za sjenilo... Odlično je, drži i nalošije sjenilo za 10 kn doslovce cjeli dan... Tako da sad koristim i ovo Avonovo..
hm...kupila sam taj art dekoov drek,moram tak reci,jer sam ga danas stavila i na njega chanelovo sjenilo i nish!!!ne da ne drzhi neg mi je sjenilo skupa s tim uslo u pore..bljak..bolje je bilo bez tog...a radila sam sve po uputama.grrr

a od avona dry end serum,usudila bih se reci jedan od boljih koje sam probala,a senzacionalno mirise,i plavi losion za kozhu navodno super,frendice se kunu u njega,moram ga nabaviti...

Billi
03.04.2003., 08:48
Kod mene svi to dilaju i kupuju. Jel to kaj valja? Kakava su vasa iskustva?
Mozda neka nocna kremica:D

magic
03.04.2003., 08:51
Ni mrtva!

Iz principa - za istu cijenu mogu otici u finu parfumeriju, biti posluzhena od educiranih prodavachica, birati medju razlichitim proizvodjachima i razlichitim cijenama i sl.

Pink Lemon
03.04.2003., 11:18
Slozila bi se s magic, s malo izmjenom: VISE ni mrtva.
Frendica koja prodaje me je sto puta cimala, s detaljnim objasnjenjima sto je sve savrseno i na koji nacin. Evo sto sam dobila:

-neki shit za ciscenje pora koji nije ni sapun ni piling-ne znam za sta da ga koristim
-nocnu kremu protiv podocnjaka od koje places 5 sati ako ti truncica udje u oci
-mlijeko za skidanje sminke s ociju nakon kojeg mi je 10 minuta sve mutno kao da imam mrenu

Mama je uzela:

-grudicastu maskaru
-dnevnu kremu koja smrdi
-nocnu kremu sa 700 vitamina od koje je svrbi koža
-jedan ruz na koji se jos nije zalila

I kaze mi jos ta prija, kojoj sam sve to popljuvala: pa kako to, pa ljudima je to i to super, nitko se nije zalio. Ok, ako netko ima drukciju kozu pa ga krema ne svrbi, al kako ikome moze bit super grudicasta maskara. :confused:

Rhea
03.04.2003., 11:47
[QUOTE]Originally posted by Pink Lemon

-mlijeko za skidanje sminke s ociju nakon kojeg mi je 10 minuta sve mutno kao da imam mrenu

:D :D :s

Pink Lemon
03.04.2003., 12:17
Rhea, ovo me neizmjerno veseli, vec sam mislila da nisam normalna ili da ne znam skidat sminku!:confused:
:W

Lola
03.04.2003., 12:58
cure malo ste pretjerale...ja volim dobru kozmetiku,i preferiram kupnju u parfumeriji,ali avon ima neke odlicne proizvode s kojima su sve cure koje znam zadovoljne...a to su multivitaminski losion za tijelo i serum za vrhove.te stvari se mogu mjeriti s 5 puta skupljim firmama i dalje su bolje od većine...tako da nije bas sve smece...;)

Pink Lemon
03.04.2003., 13:34
Za losion za tijelo i serum za vrhove ne znam jer ih nisam uzela, ali ako mi 6 proizvoda nije valjalo ne znam koja bi me to preporuka natjerala da kupim jos nesto od iste firme.

Inace, jedna dermatologica mi je rekla da je po nekoj njihovoj listi vrijednosti avon pri samom dnu kozmetickih linija.

Rhea
03.04.2003., 13:35
Originally posted by Pink Lemon
Rhea, ovo me neizmjerno veseli, vec sam mislila da nisam normalna ili da ne znam skidat sminku!:confused:
:W Izgleda da je doslo do nesporazuma,meni je to mlijeko nepoznato,ali me uzasno nasmijalo ovo sa mrenom:D jedino sto sam od Avona imala je bila neka krema za ruke,ali i to prije sto godina.

alemka
03.04.2003., 22:36
mene isto jedna frendica dugo gnjavila da probam jer je navodno sve super i u pola cijene nego po parfumerijama...dakle od cijele hrpice proizvoda koje sam probala nisam našla ništa šta bi mi odgovaralo..kreme za lice su me sve odreda pekle i na kraju sam s njima mazala noge..dekorativna kozmetika je strašna..sve se razmazuje..a cijene su iste kao i proizvodima srednje klase po parfumerijama...nikad više sigurno se neću upuštat u takve avanture

zucchera
03.04.2003., 23:06
Nisan znala da josh ima Avon, sjecam se tu marku od kad sam bila mala. Nesto slicno Oriflameu, nikad ne kupujen ni jedno ni drugo. Pogotovo Oriflame, za iste pare dobijen nesto od Dior ili Clinique sta valja.

Princeza
03.04.2003., 23:18
Bio je relativno nedavno topic o Avonu na ZK. Samo ga treba iskopat (mozda ce ti koristit, jer su curke pobrojale kaj valja, a kaj ne). Ja sam od Avona imala neki ruz koji je bio bez veze i sjenila za oci koja su bila mrak! Ono, super! :)

Samo bih htjela pitat magic sljedece:

Originally posted by magic
biti posluzhena od educiranih prodavachica

educirane prodavacice?! :confused: Di, kod nas? :confused:

U Zagrebu su to uglavnom vrlo uobrazene kokoske koje rade u parfumerijama isto kao sto bi radile u buticima s odjecom ili bi rezale spek u samoposluzivanju. Rade dok se ne udaju, a bahate su prema kupcima jer imaju srecu prodavat kozmetiku, a ne masnu salamu. :rolleyes: O kozmetici znaju minimalno, ako trazis savjet gledaju te ili jako cudno sto ih uopce nesto pitas (kao da ih pitas za plan grada Hong Konga) ili totalno bahato, kao zar toooo ne znate?!? :eek: :rolleyes:

:D

Dijete Cvijeća
03.04.2003., 23:21
Originally posted by zucchera
Nisan znala da josh ima Avon, sjecam se tu marku od kad sam bila mala. Nesto slicno Oriflameu, nikad ne kupujen ni jedno ni drugo. Pogotovo Oriflame, za iste pare dobijen nesto od Dior ili Clinique sta valja.

Kaj su kod vas cijene Oriflame kozmetike u rangu Diora ili Cliniquea?! :confused: Kod nas spada u srednju do jeftiniju kozmetiku. Inače, ja tamo kupujem dosta proizvoda i većina mi je čist O.K.

Dijete Cvijeća
03.04.2003., 23:26
Originally posted by Princeza
Bio je relativno nedavno topic o Avonu na ZK. Samo ga treba iskopat (mozda ce ti koristit, jer su curke pobrojale kaj valja, a kaj ne). Ja sam od Avona imala neki ruz koji je bio bez veze i sjenila za oci koja su bila mrak! Ono, super! :)

Da, i ja sam čula da su im sjenila i neki parfemčići O.K., kao i neke tuš-kupke, ali da je ostalo očajno (ja nemam iskustva s tom kozmetikom, pa nemrem davati ocjene).

U Zagrebu su to uglavnom vrlo uobrazene kokoske koje rade u parfumerijama isto kao sto bi radile u buticima s odjecom ili bi rezale spek u samoposluzivanju. Rade dok se ne udaju, a bahate su prema kupcima jer imaju srecu prodavat kozmetiku, a ne masnu salamu. :rolleyes: O kozmetici znaju minimalno, ako trazis savjet gledaju te ili jako cudno sto ih uopce nesto pitas (kao da ih pitas za plan grada Hong Konga) ili totalno bahato, kao zar toooo ne znate?!? :eek: :rolleyes:

:D

Živa istina! Zato baš i ne volim hodočastit' po zg-parfumerijama. :rolleyes:

xena
04.04.2003., 08:37
Originally posted by idy
Al sam najviše oduševljena s rollonom 24 on Duty. Nije skup, al radi ko blesav:D . Nema znojenja i ne ostavlja tragove po garderobi. Super je.:)

:top:

magic
04.04.2003., 08:50

U mome gradu, nije metropola, ali spada u 5 najvecih gradova u Hrvatskoj :)

Postoje 2 ili 3 parfumerije u vlasnishtvu Galenskog laboratorija i tamo radi ISKLJUCHIVO educirano osoblje.

Ma ne da znaju, nego ZNAJU!!! Sve !!! Od pomocnih pripravaka tipa kapi za ochi, nos, masti, boja za kosu do najskuplje kozmetike :)

No Princezo, nemash se shto chuditi...s punim pravom mogu reci da je Zagreb mjesto gdje sam najloshije bila usluzhena, bez obzira na vrstu prodavaonice - kupovala ja knjige, igrice za PS, kozmetiku, odjecu, obucu...

kiki-j-zg
04.04.2003., 09:01

Postoje 2 ili 3 parfumerije u vlasnishtvu Galenskog laboratorija i tamo radi ISKLJUCHIVO educirano osoblje.

Ma ne da znaju, nego ZNAJU!!! Sve !!! Od pomocnih pripravaka tipa kapi za ochi, nos, masti, boja za kosu do najskuplje kozmetike :)

Blago tebi, to je više izuzetak nego pravilo. Najgore je kada se prodavačica u parfumeriji ponaša kao na placu (bitno je da ti proda, a nije važno što) i nema znanja a ni volje da ti pomogne. Tako sam ja prošle godine "dobila" tekući puder od Clarinsa koji je primjereniji suhoj koži iako sam curi objasnila da mi je koža masna i što točno tražim. Bacila sam 200 kn jer bih nakon 15 minuta izgledala kao namazana svinjskom masti.
A o tome da te najprije odmjere od glave do pete procjenjujući tvoju platežnu moć i onda se po tome i ponašaju, neću ni govoriti.

may@
04.04.2003., 09:19
Originally posted by zucchera

:confused: :confused: :confused:
O cemu ti to? Dior i Clinique nemaju ni vatu za skidanje sminke ispod 100 kn!!!
Ne pricam o kvaliteti i neda se usporediti, ali cijene nisu ni blizu, a da bi mogla svrstati pod "iste pare"

magic
04.04.2003., 09:22
Originally posted by kiki-j-zg
A o tome da te najprije odmjere od glave do pete procjenjujući tvoju platežnu moć i onda se po tome i ponašaju, neću ni govoriti.

Chuj, kod nas su se navikle da su takve seljavurde pune love da sad jaaako paze kako se prema kome ponashaju ;)

FFE
04.04.2003., 10:14
Originally posted by Dijete Cvijeća
Kaj su kod vas cijene Oriflame kozmetike u rangu Diora ili Cliniquea?! :confused: Kod nas spada u srednju do jeftiniju kozmetiku. Inače, ja tamo kupujem dosta proizvoda i većina mi je čist O.K.

Pa da, u HR je ovo jeftinija kozmetika i ne moze nikak' imati cijene tipa Dior. A Dior je pak u HR nabijen cijenama da to nije normalno.

:rolleyes:

Princeza
04.04.2003., 15:37

No Princezo, nemash se shto chuditi...s punim pravom mogu reci da je Zagreb mjesto gdje sam najloshije bila usluzhena, bez obzira na vrstu prodavaonice - kupovala ja knjige, igrice za PS, kozmetiku, odjecu, obucu...

Ja tebi, magic, vec dugo tvrdim da zivis u puno normalnijem gradu od Zagreba. ;)

magic
04.04.2003., 17:13
Na svu srecu pa mozhemo birati gdje cemo zhivjeti :)

Princeza
04.04.2003., 17:28
Na svu srecu pa mozhemo birati gdje cemo zhivjeti :)

To je istina, ja sam i izabrala. :cool: Ali, prodavacice ipak nisu usle u jednadzbu kad sam odvagivala gdje cu i kako zivjeti. ;) :)

~Jesen
05.04.2003., 11:32
dakle svakako Simply delicate,
maskara za produljivanje trepavica je ful dobra,
najbolji korektor od svih korektora koje sam imala do sad - Beyond colour
krema za ruke i nokte je super

al ima bome i masa bezveznih stvari.. stvarno ovisi!

~Jesen
05.04.2003., 11:36
i da, ona emulzija za skidanje vodootporne maskare itsl. je genijalna..
imali su dobre losione i gelove za lice,,.. al imaju gadnu naviku da ukidaju najbolje stvari :rolleyes: :rolleyes:
ono što nikako ne preporučam je mlijeko za čišćenje lica s grejpom (i narančom, mislim) > oči ti se zacrvene, vadiš one crviće od mlijeka šta ti se prišarafe za oko, peče za krepat, dala to meni sestra - kao, njoj se ne sviđa pa ako ja oću.... :D :rolleyes:

lahor
05.04.2003., 13:16
Avon je meni cisto ok marka, bolja od mnogih koje kupujem u DM-u.

Savrseno mi je njihovo sredstvo za skidanje sminke s ociju ( ono dvokomponentno), ali opet imaju jedno skroz uzasno koje stvarno daje "mrenu" na oku i peche uzasno.

Imaju odlicne kreme za lice, probala sam ih nekoliko i vecina mi je jako odgovarala.
Ruzevi i sjenila su ok, pogotovo neke vrste ruzeva. Trajni ruzevi i nisu toliko trajni.

Lakovi za nokte mi nisu dobri. Sporo se sushe i brzo se skidaju s vrhova noktiju. Samponi mi isto nisu bas nesto specijalno, ali gelovi za tusiranje su i vise nego ok.

Billi
06.04.2003., 19:37
Narucila sam kremu za ruke, za stopala, neki balzam za kosu. Cekam iduci tjedan pa cu vidjeti. Glavno da mi kosa ne otpadne.:D

Blue1986
07.04.2003., 00:13
Malo cu iskociti iz teme ali vidim da nitko nije ovo istaknuo prije a bilo je razgovora o tome, imam popis firma (u hrvatskoj) koje ne testiraju na zivotinjama uopce...... ne znam kako to ubaciti pa cu samo kopirati.......

Amway, Annyer, AromaticaArtsana SPA (Chicco; finalni proizvodi nisu testirani na životinjama),Avon,Beiersdorf (Nivea, Eucerin, La Prairie, Atrix, Labello),Bourjois,Chanel,Christian Dior,Clarins,Clinique Laboratories,Collistar,Decleor,DM (proizvodi koje on proizvodi),Dr. Hauschka Skin Care,Erdal-Rex (Frosch),Estée Lauder (Clinique, Origins),Fairness (Genera),Freeman Cosmetics Corp.,Golden, Henkel (Persil, Perwol; još uvijek nisu objavili potpunu i trajnu zabranu testiranja na životinjama),Kappus,L'angelica,Lander,Lush,Maybell ine Inc.,Milla (Issa, Rea, Naily, Lee),Neutro Roberts,Olival, Oriflame, Paglieri (Felce Azzurra),Revlon (Almay, Jean Naté),Selectiva (Aquolina),Sinclair & Valentine,The Wella Corporation (Sebastian),United Colors of Benetton,Urtekram,Virgin Village,Yves Roches

Tinchi
07.04.2003., 00:29
Mama je baš neki dan kupila Noćnu kremu (Hydroforming Bio)... Ja sam malko probala i oduševila se, stvarno mi je dobra krema...

No mami se, pak, nakon par dana javio osip!!! :eek: Ne znam je li to zbilja od te kreme ali sve se nekako poklapa...

Prepustila ju je meni iako ni njoj baš nije drago da to stavljam na sebe, ali moja (sjebana) koža nema pritužbi!

Vjerojatno ovisi od osobe do osobe!

Inače, opet sam uzela njihovo silikonsko ulje... Koje je ok, al već neko vrijeme rabim Klasovo, i skroz sam se navikla tako da mi je Avonovo sad malo bezveznije i čudnije nego inače... Prevodenasto se čini..

Lola
07.04.2003., 22:56
ja imam prilicno suhu i osjetljivu kozu i trenutno koristim decleorov nutri delice i tu nocnu...i dobra mi je prilicno...;)

fenomena
29.04.2003., 12:51
ja koristim neke Avonove proizvode i zadovoljna sam. posebno mi se svidja onaj gel za intimnu njegu simply delicate, već su ga tu i druge cure spominjale.
inače, poznato mi je, ako vam koji njihov proiozvod ne odgovara, možete ga vratiti i za tu protuvrijednost možete uzeti nešto drugo, na to su vas dužni njihovi akviziteri upozorit.
e da..gelovi za tuširanje su mi isto ok, posebno ona kolekcija SSS (Skin-so-soft), ulje za tuširanje..prekrasno mi miriši (u nazivu se spominje šuma..woodland, tak nekak), a evo nedugo sam si iz te kolekcije naručila i losion-ulje za tijelo, jer imam jaaaakooo suhu kožu.

Tinchi
29.04.2003., 13:37
Originally posted by fenomena
j
inače, poznato mi je, ako vam koji njihov proiozvod ne odgovara, možete ga vratiti i za tu protuvrijednost možete uzeti nešto drugo, na to su vas dužni njihovi akviziteri upozorit.

Zbilja?? Mene na to nitko nije upozorio... A kupovala sam stvarno od raznih ženski...

fenomena
29.04.2003., 14:45
Tinchi..to je živa istina..jer se i meni to jednom desilo, kupila neku noćnu kremu i nije mi odgovarala..zamjenila sam za nekaj drugo bez ikakvih problema..mislim čak, al nemrem 100% garantirat da nešto u tom smislu za zamjenu piše i u njihovom katalogu.. ako ti koji padne pod ruku, provjeri.

Rhea
29.04.2003., 15:06
A jel´netko od vas narucuje kod CCB.Oni imaju jako dobre proizvode za kosu ,ja ih koristim vec par godina.Evo njihove stranicewww.ccb-paris.com (http://)

may@
06.05.2003., 11:26
Originally posted by fenomena

Istina je, moze se zamjeniti, ali u odredjenom roku. Mislim da je oko mjesec i pol od isporuke ako sam dobro procitala. Mozete dobiti lovu ili neki drugi proizvod.

Lola
06.05.2003., 12:08
onda moram priznati da je prilicno drsko od onih koji prodaju da nas ne obavijeste o tome....:rolleyes:

may@
07.05.2003., 09:57
Ne kupujete od pravih osoba :D :rolleyes:

Alisa AL
29.12.2011., 20:36
imam jedno pitanje za cure koje su AL, točnije kako vi poslujete - napravite narudžbu, dostave vam robu i onda tek prikupljate lovu od kupaca kada im predajete robu pa placate racun ili najprije prikupite sve narudzbe i novce, a nakon toga napravite narudzbu i dostavu??

ruzy
29.12.2011., 22:21
postoji tema na podforumu kozmetika (http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=99)

Ms_Manners
30.12.2011., 01:03
imam jedno pitanje za cure koje su AL, točnije kako vi poslujete - napravite narudžbu, dostave vam robu i onda tek prikupljate lovu od kupaca kada im predajete robu pa placate racun ili najprije prikupite sve narudzbe i novce, a nakon toga napravite narudzbu i dostavu??

Ne možeš unaprijed tražiti lovu jer ne znaš hoće li na kraju stići, pogotovo njihov sustav meni često šteka, ali pametno je ne dati proizvod dok ne vidiš lovu, bar nećeš imati dugova tako.

Inače, Avon mi je ok za neke stvari, malo bolje od Oriflamea mi se čini, ali ja i ne patim posebno na šminku, to mi dođe više kao nužno zlo na poslu.