PDA

View Full Version : Mesić - na izbore ne izlazim kao kandidat HNS-a

Jesus Quintana
09.04.2004., 13:17
Predsjednik Mesić je povukao prvi konkretan potez uoči predsjedničkih izbora. Odlučio je naime da na izbore izađe kao samostalni kandidat. "HNS je u posljednje vrijeme napravio nekoliko gafova preko kojih ne mogu prijeći i koji su me naveli na odluku da se na sljedećim izborima ne pojavim kao stranački kandidat" .. očito je da je Mesić procijenio da bi mu kandidatura u HNS-ovom dresu donijela više štete nego li koristi. Koliko je ovo dobar potez vidjet će se ali loš nije sigurno. Kako se u ovoj zemlji ne može ništa dogoditi a da se ne zna zvanični stav stranke na vlasti valja pričekati kako će HDZ pristupiti predsjedničkim izborima. Hoće li u trku poslati prepotentu Srebrnu Lisicu ili poludjelog doktora ili će kako neki još uvijek misle sam HDZ (čitaj: vrag) stati iza Mesića koji kako kaže ne brani niti jednoj stranci da ga podupre ... kakve su dakle šanse Mesića na izborima bez pokroviteljstva matične stranke, bolje ili lošije.....

crtica
09.04.2004., 13:22
Di je to objavljeno? Pliz, link.

A ako je njegova izjava istinita, stvarno ne mogu shvatiti one koji će za njega glasovati. Toliko o "moralnoj vertikali" i "predsjedniku iz naroda". Sve za vlast jer vlast je sve... :flop: Sad mu je najednom i HDZ dobar???

Definitivno je Mesić u odnosu na Budišu "dosljedan". U svojoj želji da pod svaku cijenu i dalje sjedi u Predsjedničkim dvorima.

Vuco
09.04.2004., 13:24
Mene osobno ne bi čudilo ni to da se Mesić opet učlani u HDZ samo da bi ostao u predsjedničkoj fotelji. No, šanse su mu tako i tako ravne nuli.

panced
09.04.2004., 13:25
crtica kaže:
Di je to objavljeno? Pliz, link.

A ako je njegova izjava istinita, stvarno ne mogu shvatiti one koji će za njega glasovati. Toliko o "moralnoj vertikali" i "predsjedniku iz naroda". Sve za vlast jer vlast je sve... :flop: Dugo ti je trebalo??

Haenesovka
09.04.2004., 13:25
Izgledi Predsjednika Mesića se neće povećati ili smanjiti radi HNS-a.
Tko god ga savjetuje zaboravio mu je napomenuti da su mu izgledi obrnuto proporcionalni približavanjem desnici. Glasači neće nagraditi njegov pomak u desno.

crtica
09.04.2004., 13:27
panced kaže:
Dugo ti je trebalo??

O čemu ti? :confused:

Jesus Quintana
09.04.2004., 13:27
Nije on rekao da mu je hadeze dobar .. što se hadezea tiče rekao je da očekuje njihov napad i da neće ostati dužan..

tekst gdje Mesić daje pomenutu izjavu nalazi se u njegovom i desničarskom omiljenom tjedniku - Feral Tribune :top: (str. 10)

Jesus Quintana
09.04.2004., 13:33
Haenesovka kaže:
Tko god ga savjetuje zaboravio mu je napomenuti da su mu izgledi obrnuto proporcionalni približavanjem desnici. Glasači neće nagraditi njegov pomak u desno.

Mesić da je pametan ne bi se uopće kandidirao .. nego mene zanima hoće li HNS dati svoga kandidata u utrci ;)

revolution
09.04.2004., 13:33
u redu je da ne bude stranaci kandidat i da igra na kartu "predsjednik svih gradjana"

forza stipe:top:

Jesus Quintana
09.04.2004., 13:35
revolution kaže:
u redu je da ne bude stranaci kandidat i da igra na kartu "predsjednik svih gradjana"

forza stipe:top:

da .. ali se onda odriče HNS-ovog biračkog tijela koje je uz HSP pokazalo najveću tendenciju rasta

još jedan Vukovarac
09.04.2004., 13:42
Haenesovka kaže:

A zasto bi udaljavanje od "nekoliko gafova HNSa preko kojih ne moze prijeći " ujedno znacilo i priblizavanje desnici?

Kako ide ona stara.. tko nije s nama..

Izgubili ste izbore. Ne sudjelujete u Vladi. Vasi clanovi se medusobno "pljuju" po medijima. Iznose razne afere. Pa i izlaze iz stranke. Izgubili ste potporu predsjednika. Sto je sljedece? Izbori u ZG? :D

revolution
09.04.2004., 13:42
Jesus Quintana kaže:
da .. ali se onda odriče HNS-ovog biračkog tijela

ne mora znacit da se dobar dio hns-ovog birackog tijela ne slaze s citiranom recenicom stipine ograde od hns "sluzbene politike";)

još jedan Vukovarac
09.04.2004., 13:43
Vuco kaže:
Mene osobno ne bi čudilo ni to da se Mesić opet učlani u HDZ samo da bi ostao u predsjedničkoj fotelji. No, šanse su mu tako i tako ravne nuli.

Pa mozda napokon dobije cementaru. Nakon toliko godina cekanja. :D

još jedan Vukovarac
09.04.2004., 13:59
revolution kaže:
ne mora znacit da se dobar dio hns-ovog birackog tijela ne slaze s citiranom recenicom stipine ograde od hns "sluzbene politike";)

Dobar dio glasaca za HNS s ovih izbora uopce nisu standardni glasaci HNSa!

revolution
09.04.2004., 14:05
još jedan Vukovarac kaže:
Dobar dio glasaca za HNS s ovih izbora uopce nisu standardni glasaci HNSa!

:lux: stoga....daklem, stipe kuzi spiku

ajmo stipe vans agejn:top:

a bude li se slizal s adezeom onda cu si :bonk: za ovaj neujereni optimizam, jel tak Jesus?:D

Jesus Quintana
09.04.2004., 14:31
revolution kaže:

a bude li se slizal s adezeom onda cu si :bonk: za ovaj neujereni optimizam, jel tak Jesus?:D

ako se misliš kladiti stavi nofce na Srebrnu Lisicu ;)

Vuco
09.04.2004., 16:14
Ma, Mesić samo može postati predsjednik u Bosni. Tamo ga vole. A najbolje neka povede Pusićku sa sobom, pa nek mu bude premijerka.

euCro
09.04.2004., 17:15
U životu i politici nikada ništa nije 100% i možda se varam, ali meni se čini da je Mesić stari mačak s najmanje devet života i da će osvojiti još jedan mandat.

Basta
09.04.2004., 18:15
Pametan je Mesko, pametan. Ide mu još jedan mandat, osim ako se ne ponovi iznenađenje kao na prošlim izborima.

SETRA Samoborček
09.04.2004., 19:32
Neznam ja, meni taj Mesić nevalja, niš pod milim Bogom nezadi, samo čačka mečku i neke kvazi izjave izjavljuje , ima 100 savjetnika (ak je dost pametak netreba mu ni jedan) i još tolko koji mu pišu razna šranja koje će čitat na TV-u.

Uz to, samo putuje okolo i troši lovu, a niš ''Velikog'' nije tim postigo (još).

Ali ipak, gledano ovako:

Stjepko Mesić
Dražen Budiša
Letica
Boris Mikšić

Dok ne upoznam Mikšića bolje, glasat ću za Mesića, on mi je iz te liste najbolji još, ali daleko da ne bi bilo boljeg.

Jesus Quintana
09.04.2004., 19:36
SETRA Samoborček kaže:
Neznam ja, meni taj Mesić nevalja, niš pod milim Bogom nezadi, samo čačka mečku i neke kvazi izjave izjavljuje , ima 100 savjetnika (ak je dost pametak netreba mu ni jedan) i još tolko koji mu pišu razna šranja koje će čitat na TV-u.

Uz to, samo putuje okolo i troši lovu, a niš ''Velikog'' nije tim postigo (još).

šta.... imitiraš praščića ... :D

QUESTION
09.04.2004., 21:44
Feral Tribune, str. 10 (09.04.2004.)

S.Mesic : "Zar se ne sijecamo sto nam se dogodilo devedestih godina kad su na svim kljucnim pozicijama u drzavi bili iskljucivo HDZ-ovci ?"
........................................

Samo ga treba priupitati, a gdje je on bio i sto je radio u to vrijeme !!!???

Feral Tribune, str. 15 (09.04.2004.)

S.Mesic : "Tudjman je bio protiv referenduma"

"Kad su se spremali prvi izbori u BiH, Tudjman je dao nalog HDZ-u BiH da Hrvati ne izlaze na referendum o neovisnosti Bosne, odnosno da se referendum bojkotira. Srbi su vec prije, pod Milosevicevim utjecajem, rekli da nece izlaziti na referendum. Tada sam rekao Tudjmanu da je to uzasna greska i da ce to biti povijesni propust hrvatskog naroda.
Pitao me je - zasto ?
Objasnio sam mu da ce referendum propasti ako na njega ne izidju Srbi i Hrvati, a BiH tada ostaje u Jugoslaviji.
Tek je tada shvatio o cemu se, zapravo, radi i sto ce se dogoditi ako Hrvati ne izadju na referendum, te je tri-cetiri dana prije odrzavanja referenduma, ipak, pozvao Hrvate da ga ne bojkotiraju. Ja sam imao manjeru da Bosna profunkcionira kao i druge drzave na prostoru bivse Jugoslavije, da se i ona osamostali, a Tudjman je ocito imao druge namjere, pa je shvatio da nema nista od podjele Bosne, ako ta zemlja ostane unutar Jugoslavije."
.................................................. .....

Nije mi jasno kako se Tudjman mogao odreci tako blistavog uma, prije da je bilo obratno, jer on nikada nista nije savjetovao Tudjmanu, barem ne pametnog, a i za vrijeme dok je sjedio u Beogradu niti jedan potez nije samostalno povukao. Uostalom da se to tako zbilo, Mesic bi do danas zasigurno vec barem 100-tinjak puta objavio barem 1 transkript iz kojeg bi bilo vidljivo kako je on "savjetovao" Tudjmana i kako je on bio pametan i dalekovidan.
Da li je netko vidio ijedan transkript u kojem se spominje Mesic, bilo pozitivno ili negativno ??? Kao da nije ni postojao, a skoro i da nije, jer je na svim sastancima sutio !:bljak:

labrador1
09.04.2004., 23:12
Uvjerljiva pobjeda Mesića, možda i u prvom krugu.:top:

Vuco
09.04.2004., 23:33
labrador1 kaže:
Istina.

U izbornoj jedinici Baščaršija.

labrador1
09.04.2004., 23:47
Vuco kaže:
Istina.

U izbornoj jedinici Baščaršija.

Ne, u jednoj jedinoj izbornoj jedinici-HRVATSKA.:cool:

Vuco
09.04.2004., 23:54
labrador1 kaže:
Ne, u jednoj jedinoj izbornoj jedinici-HRVATSKA.:cool:
Da je Hrvatska u granicama NDH možda bi i pobjedio. :D

labrador1
10.04.2004., 00:12
Vuco kaže:
Da je Hrvatska u granicama NDH možda bi i pobjedio. :D

A ko bi po tebi trebao pobijediti?? Reci neko ime, bar jedno.

Vuco
10.04.2004., 00:31
labrador1 kaže:
A ko bi po tebi trebao pobijediti?? Reci neko ime, bar jedno.
Recimo netko na primjer kao dr. Tonči Tadić.

LjutiBronxBomber
10.04.2004., 02:26
Haenesovka kaže:

Iako dolazi od tebe, IMF-predstavnice ekstremno-desne (samo i jedino u ekonomskom smislu) strancice, HNS, politicki front tranzicijskih gangstera, kojima je jedini interes, pljacka, u formi najogavnijeg nepotizma i mafijastva -- previse je!

Vas politicki platform je --odavno raskrinkan. Hrvatima je dosta lazi o nekakvom "gradjanstvu," "detudjmanizaciji," "europejstvu," -- i Hrvatima je dosta anacionalna blebetanja, pljuvanja i izdaje!

Hrvatima je dosta suluda obecanja o zaposljavanju "200.000" ljudi, i Hrvatima je dosta optuzaba vasih politickih prvaka na samu drzavu i onih koji su pridonijeli njezinu stvaranju. A i najnovija izjava predsjednice tog vaseg kriminalnog drustva o odricanju bosansko-hercegovackih Hrvata!

Nego, kako komentirate ovo:

>>Hrvatski narodnjaci osudili su i izjavu potpredsjednice Hrvatskog sabora i predsjednice HNS-a Vesne Pusić na nedavnoj tribini u Istri. Citirajući Vesnu Pusić, koja je, naveo je, rekla da brigu o optuženim Hrvatima iz BiH trebaju voditi tamošnje vlasti, dakle vlasti druge države, a ne naše, hrvatske i da oni jednostavno nisu naš problem, Žagar je istaknuo kako se Vesna Pusić ni u jednom trenutku ne ograđuje i ne iznosi da su to ipak samo osumnjičenici, bez ikakve u ovom trenutku dokazane krivnje.
- Gospođa u ime, samo ona zna čije, traži da Hrvatska digne ruke od Hrvata! Spremna ih je odreći se i prepustiti ih patronatu druge države. E, pa neće biti baš tako! Uzvratit će joj hrvatski narod, a hrvatski se narodnjaci usuđuju to javno reći - poručio je Žagar.<<

Opet se "narodnjacki" stakori, ovaj put otpadnici tog vaseg HNS-a, kolju. I opet imamo priliku vidit kako se stakori medjusobno obracunavaju, i to ponovno preko stvari od iznimne nacionalne vaznosti!! I kako stakori, ponovno koriste stvari od, jos jednom, iznimne nacionalne vaznosti, da bi sebe isticali, i kako izvesti svoja jeftino, kurvanjsko, politikanstvo.

A sto se tice Stjepana Mesica, i "pomaka u desno," svima je jasno da tu nema govora o desno/lijevo, vec je sve to stvar kako ce Kiwi-predsjednik, spiclov i izdajnik, opet biti spreman odreci se svega i svacega, pa ih svojih vlastitih izjava -- kako bi sebi osigurao jos jedan predsjednicki mandat.

A kako stvari sada stoje, izgleda da ce Kiwi i spiclov, izdajnik i cirkusant, ponovno zasjesti u predsjednicku fotelju. I da ce mu opet Hrvati osigurati dodatnih pet godina, da moze lajati, blatiti, ruziti i ciganciti po Hrvatskoj i svijetu, kao predsjednik Hrvatske.

Jadna Hrvatska, jadni Hrvati s takvim predsjednikom.

Glas Budisi je glas za Hrvatsku!

Hellkin
10.04.2004., 02:48
labrador1 kaže:

Buduci da je cijela Hrvatska jedan veliki vic, nebi me ni zacudilo da bradonja opet pobijedi. Ali...uvijek ima nekakav ali....mozda se narod i opemeti i izabere nekog pametnog, moze se i takav naci...

Jesus Quintana
10.04.2004., 08:28
Možemo recimo uvesti onog Fujimora ili kako se zvao onaj Japanac koji je bio predsjednik Perua :D

Nego šalu na stranu, šta mislite tko će se uopće kandidirati .. evo sinoć sam na tren (greškom, majke mi) prebacio na OTV i vidim Zuhra ima nekakav svoj talk show a gost mu ona spodoba Ante Kovačević .. :D on je recimo najavio svoju kandidaturu obrazloživši da ne bi on nego ga pozvala na ručak jedna "grupa ozbiljnih biznismena" pa kao poduprijet će ga - šta košta da košta i misli čovjek da će polučiti lijepe rezultate, eto recimo jednog od kandidata .. drugi je nezaobilazni, tašti sociolog Letica a kako neki non-stop posežu i za Tadićem HSP bi onda mogao imati čak 2 kandidata a kad bi se još dao nagovoriti Đapić :cool:

još jedan Vukovarac
10.04.2004., 11:43
Tadic :top:

Jesus Quintana
10.04.2004., 11:47
još jedan Vukovarac kaže:
Tadic :top:

je čovk je balota :cool: bitno da je visok, to nam je od najveće važnosti .. da je visok i da nema bradurinu (ko neki) :top:

Secundus
10.04.2004., 11:56
Jesus Quintana kaže:
Predsjednik Mesić je povukao prvi konkretan potez uoči predsjedničkih izbora. Odlučio je naime da na izbore izađe kao samostalni kandidat. "HNS je u posljednje vrijeme napravio nekoliko gafova preko kojih ne mogu prijeći i koji su me naveli na odluku da se na sljedećim izborima ne pojavim kao stranački kandidat" .. očito je da je Mesić procijenio da bi mu kandidatura u HNS-ovom dresu donijela više štete nego li koristi. Koliko je ovo dobar potez vidjet će se ali loš nije sigurno. Kako se u ovoj zemlji ne može ništa dogoditi a da se ne zna zvanični stav stranke na vlasti valja pričekati kako će HDZ pristupiti predsjedničkim izborima. Hoće li u trku poslati prepotentu Srebrnu Lisicu ili poludjelog doktora ili će kako neki još uvijek misle sam HDZ (čitaj: vrag) stati iza Mesića koji kako kaže ne brani niti jednoj stranci da ga podupre ... kakve su dakle šanse Mesića na izborima bez pokroviteljstva matične stranke, bolje ili lošije.....

Tvoje i Mesiceve sanse su potpuno jednake!
Kojeg li problema! Odhebi i ti i Mesic, u Saharu ili Gobi, po izboru !
Lupetalo! Covjeku se kod takvih spodoba kao ti povraca.
S.:bljak: :bljak: :bljak:

Jesus Quintana
10.04.2004., 12:07
Secundus kaže:
Tvoje i Mesiceve sanse su potpuno jednake!
Kojeg li problema! Odhebi i ti i Mesic, u Saharu ili Gobi, po izboru !
Lupetalo! Covjeku se kod takvih spodoba kao ti povraca.
S.:bljak: :bljak: :bljak:

e moj retardinjo .. odi prebroj svoje rigačke smajliće pa ćeš vidjeti da ništa drugo niti ne radiš ...

frko
10.04.2004., 15:33
neko je spomenuo pitanje ogromnog broja savjetnika, e tu vas ja pitam, kji će k---- predsjedniku tolki aparat pod sobom u parlamentarnom sustavu, to bi trebalo ograničit zakonom prije izbora, takav aparat nije primjeren ulozi predsjednika u Hrvatskoj, troše se ogromna sredstva za nešto što nema svrhu, ljudi probudite se hrvatska nije više u polupresjedničkom sustavu (koji je bio bliže predsjedničkom), sva ta pompa oko izbora predsjednika je glupa, a i košta jako puno porezne obveznike,

presjednik bi trebao biti nešto kao pametan ministar vanjskih poslova (sušta suprotnost sadašnjem) koji će na ljepi način prezentirati hrvatsku, ja sam čak da ga bira sabor, i da ne može biti stranačka osoba, niti prije niti poslije izbora

SETRA Samoborček
10.04.2004., 15:53
ja spomenuo savjetnike...

--------------------------------------

Jel vas mogu nešto zamolit, tu skoro nikog ne poznam, pa jel mi možete nabrojat, vi koji ste za mesića i vi koji ste protiv, što je taj čovjek učinio u zadnjih 4 godine?

Problem(i) s granicom je još tu, problem s NEK-om je još tu...
Nije napustio Brijune, ni Pantovčak...

SvogaTelaGospodar
10.04.2004., 17:07
SETRA Samoborček kaže:
Jel vas mogu nešto zamolit, tu skoro nikog ne poznam, pa jel mi možete nabrojat, vi koji ste za mesića i vi koji ste protiv, što je taj čovjek učinio u zadnjih 4 godine?

najveća stvar koju je mesić napravio u protekle 4 godine bila je sprječavanje državnog udara. 12 generala, danas umirovljenih, pokušali su uz pomoć HDZenjarske radikalne frakcije svrgnuti demokratski izabranog predsjednika i koalicijsku vladu. mesić je promptno reagirao i umirovio ih po hitnom postupku te tako osujetio njihove nečasne planove.

:top:

QUESTION
10.04.2004., 17:12
SvogaTelaGospodar kaže:
najveća stvar koju je mesić napravio u protekle 4 godine bila je sprječavanje državnog udara. 12 generala, danas umirovljenih, pokušali su uz pomoć HDZenjarske radikalne frakcije svrgnuti demokratski izabranog predsjednika i koalicijsku vladu. mesić je promptno reagirao i umirovio ih po hitnom postupku te tako osujetio njihove nečasne planove.

On sprijecio drzavni udar, pa ti nisi pri sebi umirovljenjem 12 generala, pa taj budalas nije to pismo ni procitao, vec je onako sa jednog od svojih besmislenih putovanja reagirao, kako je reagirao. Uostalom to mu je dobro doslo jer nije znao kako da ih se rijesi.
I da su htjeli izvrsiti drzavni udar to bi im bilo i lakse izvesti kao umirovljenima i to isti dan kad je taj mulac potpisao njihovo umirovljenje.
Ako je to jedino sto je uradio za 4 godine bolje da se ni ne spominje.
(Mozda je dobro i to sto je u nekim lokalima rastjerao goste svojim cestim dolascima !?)

napokon
10.04.2004., 19:22
frko kaže:

presjednik bi trebao biti nešto kao pametan ministar vanjskih poslova (sušta suprotnost sadašnjem) koji će na ljepi način prezentirati hrvatsku, ja sam čak da ga bira sabor, i da ne može biti stranačka osoba, niti prije niti poslije izbora

PS.
Mesic i je "nesto kao pametan" :lol:

Vuco
10.04.2004., 21:38
Mesić je apsolutno nesposobna osoba za predsjednika. Počevši od slabog obrazovanja, sve do izgleda, koji možda i je za nekakvu birtiju, ali ne za Europu. Uz to tip ne zna ni riječi bilo kojeg stranog jezika. A ni hrvatskim ne vlada baš najbolje.

revolution
10.04.2004., 21:52
Vuco kaže:
Počevši od slabog obrazovanja, sve do izgleda, koji možda i je za nekakvu birtiju, ali ne za Europu. Uz to tip ne zna ni riječi bilo kojeg stranog jezika. A ni hrvatskim ne vlada baš najbolje.

jel ovo ti pricas o blagopocivajucem FT>>??

nee..zaboravio si dodati (ako pricas o FT)> radi uzasne grimase koje dolaze do izrazaja kad kliknes na "mute" na daljinskom

Vuco
10.04.2004., 22:08
revolution kaže:
jel ovo ti pricas o blagopocivajucem FT>>??

nee..zaboravio si dodati (ako pricas o FT)> radi uzasne grimase koje dolaze do izrazaja kad kliknes na "mute" na daljinskom
Zminguljo, ja pricam o Mesicu. Ta, necemo valjda sad Mesica usporedjivati sa krivoustim diktatorom i agresorom na Bosnu?

Nego, znas li ti uopce zakaj Mesic uvijek nosi onu bradu?

revolution
10.04.2004., 22:27
Vuco kaže:
Nego, znas li ti uopce zakaj Mesic uvijek nosi onu bradu?

da biste vi "desnicari" erektirali na pomisao da on krije "U" pod bradom....tjah..prije neg je valjda skuzil s kojom zgadijom ima posla...hmm

a ona rijec "zm..nesto" nesto... s obzirom da nije iz standardnog hrvatskog, a ni iz dijalektalknih ogranaka bliski standardnom hrvatskom izricaju,

(premda slutim da je to neka osobina neke tebi bliske osobe)...

zamoslila bih te da ovdje ne iznosis osobne traume...jednostavno su off topic

Vuco
10.04.2004., 22:31
revolution kaže:
zamoslila bih te da
.... i ja bih tebe malo zamoslio. :D :D :cerek:

revolution
10.04.2004., 22:37
Vuco kaže:
.... i ja bih tebe malo zamoslio. :D :D :cerek:

mrakaca fore
:klap:

Vuco
10.04.2004., 22:42
revolution kaže:
mrakaca fore
:klap:
Pa, eto ti Mesojlo, nek' te on zabavlja. Možete se trljati bradama. :D

revolution
10.04.2004., 22:50
Vuco kaže:
Pa, eto ti Mesojlo, nek' te on zabavlja. Možete se trljati bradama. :D

da prevedem onda..GLUPE FORE

imas

Jesus Quintana
11.04.2004., 08:29
Molio bih da se ovim mladenačkim chatom ne udaljite od teme toliko daleko da se više nećemo znati vratiti .. :cool:

go2slep
11.04.2004., 08:45
SETRA Samoborček kaže:

Problem(i) s granicom je još tu, problem s NEK-om je još tu...
Nije napustio Brijune, ni Pantovčak...
Pa jel su to njegovi problemi ili vlade?
A nije on okupirao Brijune ni Pantovčak
I bolje da je na Brijunima, inače bi se moglo dogoditi da ih netko rasparcelira i proda za gradnju apartmana, ovako budu imali naši potomci nekoliko otoka koji neće biti ograđeni bodljikavom žicom