PDA

View Full Version : Britanci neće glasovati za pozitivan "Avis"

Sanherib
10.04.2004., 11:34
Upravo sam pročitao na HTV teletekstu da Britanci neće glasovati za pozitivan "Avis" radi "Gotovine".

Vrijeme je da se neki u ovoj zemlji otrijezne i shvate da će Britanci uvijek naći neki izgovor. Ako ne bude Gotovina, bit će povratak Srba. Ako ne bude povratak Srba, izmislit će nešto treće.

Vrijeme je za stvaranje prave Hrvatske ekonomske strategije, a ne gubiti vrijeme na puste iluzije.

labrador1
10.04.2004., 11:39
Ministar za Europu, godinama zadužen za Hrvatsku u britanskoj vladi, dodao je kako mu je teško povjerovati da baš nitko u Hrvatskoj, nitko tko vodi obavještajne službe, ne može doznati gdje se nalazi general Gotovina.

"Da je bilo koji britanski časnik optužen za ono za što je optužen Gotovina, budite sigurno da bismo ga mi pronašli na bilo kojem dijelu planeta kako bismo dokazali da Velika Britanija poštuje međunarodni pravni sustav." - izjavio je MacShane.

Navodeći pozitivan primjer šestorice Hrvata koji su ponedjeljak otputovali u Haag, britanski ministar za Europu je dodao: "Kad je riječ o Gotovini, neki njegovi prijatelji i članovi obitelji još rade za državne službe i morali bi znati gdje je. Slučaj Gotovine definitivno je prepreka hrvatskom pridruženju EU."

Na direktno pitanje stoji li tvrdnja da bez rješavanja slučaja Gotovina neće biti ni pozitivnog avisa, MacShane je odgovorio: "Što se tiče Velike Britanije, mi nećemo glasati za Hrvatsku sve dok Hrvatska ne ispuni ono što se od nje, kao od demokratske zemlje, očekuje. Mislim da i neke druge članice EU dijele naše stavove."

Jesus Quintana
10.04.2004., 11:39
Britanci su već 100 puta ponovili da nas neće podržati na putu u EU a isto toliko puta su to i obrazložili .. dakle ništa novo u odnosima V. Britanije prema nama

lijencina
10.04.2004., 11:40
Sanherib kaže:
Upravo sam pročitao na HTV teletekstu da Britanci neće glasovati za pozitivan "Avis" radi "Gotovine".

Vrijeme je da se neki u ovoj zemlji otrijezne i shvate da će Britanci uvijek naći neki izgovor. Ako ne bude Gotovina, bit će povratak Srba. Ako ne bude povratak Srba, izmislit će nešto treće.

Vrijeme je za stvaranje prave Hrvatske ekonomske strategije, a ne gubiti vrijeme na puste iluzije.

Potpuno se slazem. Jos bolje, sad nema nikakovog razloga da odgadjamo provodjenje odluke o gospodarskom pojasu na Jadranu. Nema vise ribarenja za zemlje EU, nego lijepo dati koncesiju Japanskim brodovima tvornicama za visak koji nasi ribari ne ulove.

koko_dakalo
10.04.2004., 11:41
Ja se slazem s tim i molim Boga da HR ima snage sama bez EU. Nadam se samo da to nece iskoristit kriminalci i ostali lesinari koji se skrivaju iza plasta domoljublja a za pljacku zemlje!

koko_dakalo
10.04.2004., 11:43
treba pod hitno ukinut onaj sramotan zakon o rasprodaji zemljista i kuca.

Marija_1963
10.04.2004., 11:45
Ma dali su oni nama avis na Bleiburgu, tko ih j... :mad:

TzU
10.04.2004., 12:18
labrador1 kaže:
"Da je bilo koji britanski časnik optužen za ono za što je optužen Gotovina, budite sigurno da bismo ga mi pronašli na bilo kojem dijelu planeta kako bismo dokazali da Velika Britanija poštuje međunarodni pravni sustav." - izjavio je MacShane.

Bas sam procitao taj intervju. Ovime su se stvarno pokazali u pravom svjetlu, kao prepotentni kolonijalisti.
Koliko je on bezobrazluka, uvreda i potcjenjivanja izrekao na nas racun, to je nevjerojatno!
Sta ga nije sram tako bezocno lagati? :flop: Ili misli da mu je dopusteno, kad ima posla sa "balkanskim divljacima"?

Veli taj zamjenik zamjenika u Foreign Officeu, ocito preglup i prenesposoban za ikakvu ozbiljniju funkciju osim za baktanje sa "nedemokratskim" drzavama, da "ne zeli komentirati" da li je Gotovina u istom rangu sa jednim Karadzicem, u cijoj sumanutoj ludari se komadala BiH, i jednim Mladicem, bespogovornim izvrsiteljem jednog od najstrasnijih zlocina poslije WW2?!? :eek:

Pa neka nadju Karadzica i Mladica ako su tolke face, jebo ih đems bond da ih jebo. :2up:
Mos mislit, oni bi nasli svakoga, da hoce. Pa gdje im je Bin Laden, seronje prepotentne?

Pa jos usporedjuje Hrvatsku sa nacistickom Njemackom, drobi da su Nijemci izrucili svakog nacista kojeg je Nurnberg trazio? A gdje mu se djeo Eichmann?

Ma tolki kretenizam, za ne povjerovat. Inace sam za EU, ali poslije ovoga jos malo pa cu se slozit sa idejom, da se pocne tim britanskim mutikasama naplacivat viza 100 EUR za ulazak u Hrvatsku!

Sanherib
10.04.2004., 12:23
lijencina kaže:
Potpuno se slazem. Jos bolje, sad nema nikakovog razloga da odgadjamo provodjenje odluke o gospodarskom pojasu na Jadranu. Nema vise ribarenja za zemlje EU, nego lijepo dati koncesiju Japanskim brodovima tvornicama za visak koji nasi ribari ne ulove. A ne, ne, ne Japancima.
Pa riblji fond se u Jadranu svaki dan smanjuje.
Naprotiv, ne treba tamo nikome dozvoliti da ribari osim naših, i to kontrolirano.

I treba riblovnu zonu, ili kako se već zove trenutno polovično rješenje, pretvoriti u pravi gospodarski pojas.

Basta
10.04.2004., 12:34
Nije svako zlo za zlo. Bar će pametni skužiti kako funkcioniraju Angloamerikanci.

LjutiBronxBomber
10.04.2004., 12:42
koko_dakalo kaže:
Ja se slazem s tim i molim Boga da HR ima snage sama bez EU. Nadam se samo da to nece iskoristit kriminalci i ostali lesinari koji se skrivaju iza plasta domoljublja a za pljacku zemlje!

A sto cemo tek s onima koji obecavaju sve i svasta izravno pljuvajuci sve ono sto je Hrvatima sveto?

lijencina
10.04.2004., 13:00
Sanherib kaže:
A ne, ne, ne Japancima.
Pa riblji fond se u Jadranu svaki dan smanjuje.
Naprotiv, ne treba tamo nikome dozvoliti da ribari osim naših, i to kontrolirano.

I treba riblovnu zonu, ili kako se već zove trenutno polovično rješenje, pretvoriti u pravi gospodarski pojas.

Mislio sam na visak, nakon sto nasi izlove svoje, jer nasi u pocetku prvih par godina ipak nece moci uloviti sve sto bi trebali, jer je jednostavno nasa ribarska flota pre mala. Naravno po UN-u, sto je visak odredjujemo mi. A visak bas Japancima, pa nek se EU stoka pjeni. Jer inace ce EU stoka tvrditi da po UN-u oni imaju pravo na visak.

melk
10.04.2004., 13:19
Jel mogu ja rezervirat jednu sportsku ribolovnu dozvolu u sedmom? Mislim ono, kao prijatelj rvacke?:W

Mljacko
10.04.2004., 13:21
Ak ne budu glasali, POD HITNO novu politiku, ono, za 180...

1. Raskinuti SSP i sve protokole

2. gospodarski pojas (topovnjaču peseliti u Piran za svaki slučaj)

3. Ne ukinuti zakon o prodaji zemljišta i kuća, ali nabiti pošten ekstra-porez za strance

4. Uvest hrpu poduzetničkih područja u slabo razvijenim krajevima RH.

5. Referndum za raksid odnosa sa ICTY

6. Totalno iz korijena promijeniti poljoprivrednu politiku, odjebat pšenicu u vražju mater, bavit se voćem i povrćem

7. Poticat investicije u elitni turizam mjesto u masovni turizam

Al jebiga onda, moramo u NATO, nema drugog strateškog rješenja

QUESTION
10.04.2004., 13:24
Britancima je vec odavno trebalo uvesti vize, ako radi nicega onda radi principa reciprociteta, a vize su tako i tako uvedene radi srba sa hrvatskim putovnicama, koji navalise traziti azil u prijateljskoj Velikoj Britaniji. A svi ti srbi su tzv. povratnici, a davanje im putovnica je uvjetovao "veliki" general J.Klein (tko ga se sijeca?). I sada kada su oni navalili na Britaniju, evo vama svima vize za ulazak u jednu "veliku zemlju" punu zuto-ruzicastih degenerika.
Bas me zanima koji bi razlog izmislili nakon sto bi se rijesilo pitanje generala Gotovine ?

I da, svakako treba proglasiti gospodarski pojas i zasjesti na granicu u Piranskom zaljevu i na Sv. Geri !!!

melk
10.04.2004., 13:42
Mljacko kaže:
...Al jebiga onda, moramo u NATO, nema drugog strateškog rješenja
Kajgot NATO! A kaj ti bu onda topovnjača u Piranu? Ukrast će je Slovenci!
Odma treba sklopit regionalni pakt sa Crnom gorom i Albanijom (i BiH, zbog kontinuitete obale). To ti je strateško razmišljanje, a ne ono o voćarstvu.

lijencina
10.04.2004., 13:50
melk kaže:
Jel mogu ja rezervirat jednu sportsku ribolovnu dozvolu u sedmom? Mislim ono, kao prijatelj rvacke?:W

Moze

melk
10.04.2004., 13:55
lijencina kaže:
Moze
Daj dvije, pa da jednu pod rukom za masne pare prodam prijatelju iz Londona:D

p.s. vidiš, kako se grade mostovi prijateljstva?:mig:

lijencina
10.04.2004., 13:58
Mljacko kaže:
Ak ne budu glasali, POD HITNO novu politiku, ono, za 180...

3. Ne ukinuti zakon o prodaji zemljišta i kuća, ali nabiti pošten ekstra-porez za strance

Al jebiga onda, moramo u NATO, nema drugog strateškog rješenja

3. Ma lijepo zabraniti kao u Danskoj (koja je i EU i NATO). Ako hoce investirati neka investiraju u industriju i sl.

I nije mi bas jasno od koga bi nas NATO branio. Od Srba? Pa vodece zemlje u NATO jedva cekaju da nas prodaju Srbima.

lijencina
10.04.2004., 13:59
melk kaže:
Daj dvije, pa da jednu pod rukom za masne pare prodam prijatelju iz Londona:D
p.s. vidiš, kako se grade mostovi prijateljstva?

Onaj iz Londona nek trazi vizu. A prvo dokaz da nema AIDS ili sifilis. Ne zelimo mi u Hrvatskoj da nam se sire kojekakve zaraze.

Vojky
10.04.2004., 14:08
Sanherib kaže:

Za to možeš pitati za savjet upravo Britance - njihov gospodarski pojas je radi raznih otočića po ocanima najveć na svijetu!

SvogaTelaGospodar
10.04.2004., 14:14
Sanherib kaže:

ispravna odluka. i sam bih tako odlučio da sam na njihovom mjestu. zemlja koja pravno ne funkcionira nema što tražiti u EU

SvogaTelaGospodar
10.04.2004., 14:16
labrador1 kaže:
Ministar za Europu, godinama zadužen za Hrvatsku u britanskoj vladi, dodao je kako mu je teško povjerovati da baš nitko u Hrvatskoj, nitko tko vodi obavještajne službe, ne može doznati gdje se nalazi general Gotovina.

pa naravno da je tako. ovi naši misle da iz EU mogu praviti budale kao što nas prave budalama

labrador1
10.04.2004., 14:21
A bome nećemo ni u NATO...

U intervjuu što ga je u subotu objavio sarajevski "Dnevni avaz", američki je diplomat kazao kako se neuspjeh Hrvatske da preda generala Antu Gotovinu sudu u Den Haagu sada pojavljuje kao zapreka da ona uđe u NATO.:W

frčlopir
10.04.2004., 14:25
labrador1 kaže:
A bome nećemo ni u NATO...

U intervjuu što ga je u subotu objavio sarajevski "Dnevni avaz", američki je diplomat kazao kako se neuspjeh Hrvatske da preda generala Antu Gotovinu sudu u Den Haagu sada pojavljuje kao zapreka da ona uđe u NATO.:W
Jel ti drago?

SvogaTelaGospodar
10.04.2004., 14:29
frčlopir kaže:
Jel ti drago?

pravo pitanje je jel vama ekstremnoj desnici drago da se događa upravo ono što ste izrežirali? izolacija hrvatske. mogućnost da i dalje sjedite na vlasti i pljačkate ovaj jadan narod.

:bljak:

Mljacko
10.04.2004., 16:35
melk kaže:
A kaj ti bu onda topovnjača u Piranu? Ukrast će je Slovenci!

Sa čim?:D

Ona007
10.04.2004., 16:55
Ako Hrvatska ne bude dio EU tada bi mogla postati nekakva vrsta moderne kolonije Britancima i Amerikancima isto kako sto je trenutno Bosna, Kosovo, Makedonija pa cak i Srbija.
Naravno, ova se imperijalisticka teznja odvija prikriveno i 'u rukavicama'

Ako Hrvatska 'ne pristane' na ovakav 'plan' tada tesko njoj, slijede joj onda podmukle igrice, diverzije itd.. nekakva vrsta 'hladnog rata' u kome Hrvatska na zalost ne moze biti pobjednik protiv ovakvog protivnika.

Penny
10.04.2004., 17:12
TzU kaže:
Pa gdje im je Bin Laden, seronje prepotentne?

Pa jos usporedjuje Hrvatsku sa nacistickom Njemackom, drobi da su Nijemci izrucili svakog nacista kojeg je Nurnberg trazio? A gdje mu se djeo Eichmann?
[/B]

Exactly

Penny
10.04.2004., 17:14
SvogaTelaGospodar kaže:
ispravna odluka. i sam bih tako odlučio da sam na njihovom mjestu. zemlja koja pravno ne funkcionira nema što tražiti u EU

Istina, nazalost, istina

napokon
10.04.2004., 18:48
Marija_1963 kaže:
Ma dali su oni nama avis na Bleiburgu, tko ih j... :mad:
Ima nas koji smo to davno shvatili.

Zalosno je sto ima Hrvata koji nasjedaju na provokacije antihrvatski raaspolozenih gradjana.

Uzmimo samo ovaj forum;
Sad likuju samo Srbi i "Melezi"... a stvarno ih se nakotilo u zadnje vrijeme!
U isto vrijeme, "Hrvati" su ,kao, rezignirani ponasanjem EU!?
Inace, ti "Hrvati" i sami igraju zikino kolo, na veselje Save i Karla.
Blago koje travu pase, ne vide da Hrvatskoj samo stetu nanose svojim piskaranjem.

Sad ce se oni malo groziti na Engleze, a onda opet "Jovo - nanovo!"
lijencina:
Potpuno se slazem. Jos bolje, sad nema nikakovog razloga da odgadjamo provodjenje odluke o gospodarskom pojasu na Jadranu. Nema vise ribarenja za zemlje EU
Eno pise kako su vec zatrazili odgodu provodjenja te odluke...
Da im se sutra Gotovina pojavi u Haagu pojacali bi galamu zbog te odluke, za sada im to nije potrebno.
Seruckaju samo koliko treba.
Cak i kad bi se to rijesilo kako oni traze nasli bi masu drugih stvari i samo nastavili u svom stilu.
Treba im se zahvaliti na usluzi i brizi, jednom za svagda. Dok god savijamo kicmu pred njima, nece nas prestati ponizavati.

Tad bi zamukli "Brankice" i "walteri" raznih medija jer bi im guze radile 6/5...
SvogaTelaGospodar kaže:
i sam bih tako odlučio da sam na njihovom mjestu. zemlja koja pravno ne funkcionira nema što tražiti u EU
Puste zelje... ja bi, recimo, tebe za ruku - malj pod ruku i na Savu. Isli bi hraniti ribice. :D
Penny kaže:
Istina, nazalost, istina
A koji cemo kua tamo?

Vincent V
10.04.2004., 18:57
Na kraju će ispasti situacija da će prilikom glasanja biti suzdržani,britanci naravno!!!Tresla se brda.....

walter
10.04.2004., 19:11
E jebiga, deca, nismo mi materijal za EU. Mi smo za Jugoslaviju. Svakom po zaslugama. :top:
Spaljivali smo kuće nakon Oluje i nikog nismo kaznili zbog toga, a mislimo u EU? Buahahaha....
A pravna država nam je jednostavno fantastična.
Vama Sanader veli da ulazimo u EU, Žužulj zatrepće, i eto nas u EU, a da kurcem nismo mrdnuli.
Ali ne, svi su protiv Hrvatske. A zanimljivo, svi su i protiv Srbije, vele Srbi. Da ne kažem da su svi bili i protiv Jugoslavije.
No cash, no EU.

Penny
10.04.2004., 19:27
tri srbina, pet misljenja

Master Bejts
10.04.2004., 19:44
Valjalo bi Britance javno podsjetiti kako je hvatanje Eichmanna trajalo 22 godine. Takodjer bi ih trebalo podsjetiti da njihov shef bombarderskog odsjeka RAF-a, izvjesni Harris, poznat po izjavama kako ga ne znamima hoce li poginuti 100000 njemackih civila ako ce to spasiti jednog britanskog padobranca, covjeka direktno odgovornog za smrt 600000 njemackih civila i divljacko i nepotrebno razaranje Dresdena, ne samo da nije zavrsio na nikakvom sudu nego su mu jos 1990-te htjeli dic spomenik.

Al kad nasi politicari nemaju jaja za tako nesto. Volio bih vidjeti da netko odrzi Arielu Sharonu takvu lekciju ko sto nama drze Britanci. Probudio bi se sa Mossadovim kolcem u guzici.

obelix
10.04.2004., 19:54
napokon kaže:

Puste zelje... ja bi, recimo, tebe za ruku - malj pod ruku i na Savu. Isli bi hraniti ribice. :D
Prvi put upozorenje za ovakav način "šale". Drugi put brišem, a treći put razmišljam o banu. Dakle, bez insinuacija na nekakve prijetnje, za to imate LK.

Sad natrag na temu. :w

Ona007
10.04.2004., 20:09
walter kaže:
E jebiga, deca, nismo mi materijal za EU. Mi smo za Jugoslaviju. Svakom po zaslugama. :top:
Spaljivali smo kuće nakon Oluje i nikog nismo kaznili zbog toga, a mislimo u EU? Buahahaha....
Vama Sanader veli da ulazimo u EU, Žužulj zatrepće, i eto nas u EU, a da kurcem nismo mrdnuli.
Ali ne, svi su protiv Hrvatske. A zanimljivo, svi su i protiv Srbije, vele Srbi. Da ne kažem da su svi bili i protiv Jugoslavije.
No cash, no EU.

Ma o cemu ti govoris?
Kao da britanci ne pale po Iraku i ubijaju djecu i rade sto puta jezivije od 'oluje' pa niko nikome..
O Amerikancima da i ne govorim..
A da on hoce 'pustit' Hrvatsku iz svojih kandzi davno bi je pustili ali ne daju.. previse je to dobar komad torte.. koja se nekad zvala Jugoslavija.
Previse se stranaca seli u Hrvatsku, previse je Hrvatska 'obecavajuca' , previse love ulazi u nju za zemlju i nekretnine .. da bi je tako olako pustili..
A da daju taj komadic Njemcima i Francusima .. no way.. vrijeme je da se odluci tko ce rukovodit brodom..

SvogaTelaGospodar
10.04.2004., 20:52
Master Bejts kaže:
Valjalo bi Britance javno podsjetiti kako je hvatanje Eichmanna trajalo 22 godine.

hm, da samo što ipak postoji mala razlika.

eichmann je bio zločinac, a ne heroj, dok je gotovina heroj, a ne zločinac.:rolleyes:

btw...jel zna netko zašto gotovinina slika nije na stranicama hrvatskog interpola ni MUP-a? zbunj.....:confused:
čudno, ne?

tjeralice (http://www.mup.hr/potrage/osobe/osobe1.html)

SvogaTelaGospodar
10.04.2004., 20:59
napokon kaže:
Ima nas koji smo to davno shvatili.

Zalosno je sto ima Hrvata koji nasjedaju na provokacije antihrvatski raaspolozenih gradjana.

a antihrvaštinu definiraš ti, baš ti? imaš licencu?

Uzmimo samo ovaj forum;

ma kaj su to melezi?..masoni nisu, nisu ni jakobinci...melezi :misli:
..ne...ne znam..odustajem,,,

Tad bi zamukli "Brankice" i "walteri" raznih medija jer bi im guze radile 6/5...Puste zelje... ja bi, recimo, tebe za ruku - malj pod ruku i na Savu. Isli bi hraniti ribice. :D

kaj si ti ono po zanimanju? policajac jelda.. fine metode ima hrvatska policija. radi drukčijeg mišljenja išli bi ubijat ljude i bacat u savu. i to u miru...što su neki radili u ratu ne smije čovjek ni pomisliti...e kad dođemo u EU, oduzet će ti malj i krzno...dobit ćeš cipele, odjelo, kapu, sapun, češalj...bit ćeš gospodin čovjek... :W

TzU
10.04.2004., 21:16
Ma kakav ulazak u EU, ljudi bozji, radi se o stjecanju statusa kandidata, ulazak je jos kilometrima od toga, za to treba jos ispuniti masu uvjeta.
Ali Britanci nam ocito ne zele odobriti ni kandidaturu! Znaci, ne zele nam dati ni priliku!
I oni su jedina europska zemlja, koja decidirano to govori. Od Njemacke, naprimjer, imamo prolaz, a od njih nemamo? I onda oni nama nesto seru o “jedinstvenim kriterijama za sve”, a ocito je da se ni sami ne drze tih “jedinstvenih kriterija”!?
Dobro pise Butkovic u Jutarnjem, da ovo ide direktno u korist natraznjackim, nacionalistickim i eurofobicnim snagama, kad je i meni HSP postao simpatican poslije ovog britanskog proljeva!
Ma, nabijem ih!

napokon
10.04.2004., 21:32
obelix kaže:
Prvi put upozorenje za ovakav način "šale". Drugi put brišem, a treći put razmišljam o banu. Dakle, bez insinuacija na nekakve prijetnje, za to imate LK.

Sad natrag na temu. :w
Daj, ne kenjaj bez veze, sad si samo Brankicu uplasio.
Malj je tu da ne idemo pjeske, a ribice... pa kad volim zivotinje.

Vidim, tamo te revolucija napalila da dodjes. Ljubomorna pa je razumijem.
Medjutim ti mi nisi bistar... izgleda, jos jedna elementarna nepogoda!?

I kad vec dosao na temu, sto je se ne drzis sam?

NoWa
10.04.2004., 21:42
TzU kaže:
Pa neka nadju Karadzica i Mladica ako su tolke face, jebo ih đems bond da ih jebo. :2up:
Mos mislit, oni bi nasli svakoga, da hoce. Pa gdje im je Bin Laden, seronje prepotentne?
taman sam to htjela napisat:D
trebalo bi im dat da sami traze Gotovinu i cak im platiti tu akciju trazenja..ako bi ga oni nasli
:rolleyes:

revolution
10.04.2004., 21:48
napokon kaže:
Vidim, tamo te revolucija napalila da dodjes. Ljubomorna pa je razumijem.

kad vec "malj" nosis pod rukom a ne drugdje...
cemu bit ljubomoran?

na sto????:rolleyes:

još jedan Vukovarac
10.04.2004., 21:50
lijencina kaže:
Potpuno se slazem. Jos bolje, sad nema nikakovog razloga da odgadjamo provodjenje odluke o gospodarskom pojasu na Jadranu. Nema vise ribarenja za zemlje EU, nego lijepo dati koncesiju Japanskim brodovima tvornicama za visak koji nasi ribari ne ulove.

Treba biti oprezan. Saveze treba graditi. Al nikako lizat britanske guzice. Oni su uvijek bili protiv nas. Kako oni nama tako mi njima. Uvodenje gospodarskog pojasa pravo je i obveza Hrvatske. Koncesije su naravno nasa unutarnja stvar. Kako i kome cemo izvoziti ribu isto tako. Samo kad bi itko u hrvatskoj imao hrabrosti i zelje zastupati hrvatske interese.

još jedan Vukovarac
10.04.2004., 21:50
koko_dakalo kaže:
treba pod hitno ukinut onaj sramotan zakon o rasprodaji zemljista i kuca.

Ne treba ukinut. Treba ga doradit. S porezima, naravno.

Constatinopol
10.04.2004., 21:52
Ona007 kaže:
Ako Hrvatska ne bude dio EU tada bi mogla postati nekakva vrsta moderne kolonije Britancima i Amerikancima isto kako sto je trenutno Bosna, Kosovo, Makedonija pa cak i Srbija.
Naravno, ova se imperijalisticka teznja odvija prikriveno i 'u rukavicama'

Ako Hrvatska 'ne pristane' na ovakav 'plan' tada tesko njoj, slijede joj onda podmukle igrice, diverzije itd.. nekakva vrsta 'hladnog rata' u kome Hrvatska na zalost ne moze biti pobjednik protiv ovakvog protivnika.
:s :s :s :s :lux: :klap:

Najpametniji post na forumu.hr u zadnje vrijeme!
Potpisujem i bravo ona 007!

još jedan Vukovarac
10.04.2004., 21:53
NoWa kaže:
taman sam to htjela napisat:D
trebalo bi im dat da sami traze Gotovinu i cak im platiti tu akciju trazenja..ako bi ga oni nasli
:rolleyes:

:top:

napokon
10.04.2004., 21:55
SvogaTelaGospodar kaže:
a antihrvaštinu definiraš ti, baš ti? imaš licencu?
Nemam, al' imam dozvolu.
Nema se tu sto definirati kad je vec definirano.
ma kaj su to melezi?..masoni nisu, nisu ni jakobinci...melezi :misli:
..ne...ne znam..odustajem,,,
To su oni nest i nest.
kaj si ti ono po zanimanju? policajac jelda.. fine metode ima hrvatska policija. radi drukčijeg mišljenja išli bi ubijat ljude i bacat u savu. i to u miru...što su neki radili u ratu ne smije čovjek ni pomisliti...e kad dođemo u EU, oduzet će ti malj i krzno...dobit ćeš cipele, odjelo, kapu, sapun, češalj...bit ćeš gospodin čovjek... :W
Ti ces, Branka, tad' mozda i biti gospodja, dok ja gospodin vec jesam.
To ubijanje i bacanje u Savu je necija izmisljotina, kazem ti ribice bi hranili... jebiga, kad nema labudova.

NakurnjakOdStridera
10.04.2004., 22:05
A sto cemo tek s onima koji obecavaju sve i svasta izravno pljuvajuci sve ono sto je Hrvatima sveto?

Vrati se vec jednom u Hrvatsku, pa im pokazi svoga boga.

napokon
10.04.2004., 22:09
revolution kaže:
kad vec "malj" nosis pod rukom a ne drugdje...
cemu bit ljubomoran?
na sto????:rolleyes:
Sad provociras chat.

No, kad vec pitas - red je odgovoriti.
Ljubomorna si na Brankicu, jesi zensko ili nisi, kao i ona. Hranjenje ribica te nije ostavilo ravnodusnom, mislim, ta romantika. ;)

PS.
Malj je pod rukom zbog rime, ali moze i preko ramena

NakurnjakOdStridera
10.04.2004., 22:15
Uzmimo samo ovaj forum;
U isto vrijeme, "Hrvati" su ,kao, rezignirani ponasanjem EU!?
Inace, ti "Hrvati" i sami igraju zikino kolo, na veselje Save i Karla.
Blago koje travu pase, ne vide da Hrvatskoj samo stetu nanose svojim piskaranjem.

Ako ti nemas postovanja prema drugima (Srbima i "Melezima"), zasto onda ocekujes da drugi (recimo Englezi) imaju postovanja prema tebi?...ne kazem da bi te Englezi postovali ako bi ti postovao Srbe, nego tako funkcionira vecina ljudi (kao ti i Englezi)

revolution
10.04.2004., 22:17
napokon kaže:
Hranjenje ribica te nije ostavilo ravnodusnom, mislim, ta romantika. ;)

glupe fore koje pretendiraju biti opasne

:w

QUESTION
11.04.2004., 00:12
walter kaže:
No cash, no EU.

Samo bih se kratko osvrno na izjave, ne samo Bajica, kako je nakon "Oluje", podneseno 3000 i toliko kaznenih prijava, kako je procesuirano skoro 3000 tih prijava, kako je osudjeno vise od 1500 pojedinaca itd itd.

O tome sto Englezi i Ameri rade po svijetu ne treba ni spominjati !

Ona007
11.04.2004., 00:17
Trenutno puno vise Engleza dolazi zivit u Hrvatsku nego Hrvata u Englesku..
Eh da je vlada pametna ..

QUESTION
11.04.2004., 00:23
Ona007 kaže:
Trenutno puno vise Engleza dolazi zivit u Hrvatsku nego Hrvata u Englesku..
Eh da je vlada pametna ..

...pa da im uvede vize, dozvole boravka, zabrane bez tih dozvola kupovanja nekretnina, pri ulasku u zemlju prekontrolirati da li imaju povratnu kartu, koliko sredstava imaju, koliko misle boraviti u Hrvatskoj, zasto su dosli, gdje ce odsjesti itd. itd.

baka
11.04.2004., 06:32
labrador1 kaže:

Navodeći pozitivan primjer šestorice Hrvata koji su ponedjeljak otputovali u Haag, britanski ministar za Europu je dodao: "Kad je riječ o Gotovini, neki njegovi prijatelji i članovi obitelji još rade za državne službe i morali bi znati gdje je. Slučaj Gotovine definitivno je prepreka hrvatskom pridruženju EU."

Na direktno pitanje stoji li tvrdnja da bez rješavanja slučaja Gotovina neće biti ni pozitivnog avisa, MacShane je odgovorio: "Što se tiče Velike Britanije, mi nećemo glasati za Hrvatsku sve dok Hrvatska ne ispuni ono što se od nje, kao od demokratske zemlje, očekuje. Mislim da i neke druge članice EU dijele naše stavove."
O tome da su Britanci poznate političke k*** znamo svi!
Da se čude kako naši obavještajci neznaju gdje je Gotovina, čudi mene.Kako se nisu čudili da moćna obavještajna američka služba nije ni naslutila 11. rujan!Jer naša je obavještajna sužba još "beba"!
A da nam dijeli lekcije zemlja, koja ima Irsku, t.j. problem koji nije u stanju riješiti godinama, je prvorazredni bezobrazluk!
Tipično ponašanje onog, koji ima batinu.Tko je jači taj kvači.A ti "mali" šuti i čekaj od Boga milost!l:flop:

go2slep
11.04.2004., 09:18
baka kaže:

Tipično ponašanje onog, koji ima batinu.Tko je jači taj kvači.A ti "mali" šuti i čekaj od Boga milost!l:flop:
Da, a mi imamo vlade koje su sve stavile na to da budemo što prije u EU
Da smo počeli razvijati i druge opcije, ne bi se mogli tako ponašati
Evo naprimjer Tito, nikom nije dao ni da mu prismrdi unutrašnjoj politici, pa su ga cijenili i davali mu kredita koliko god je želio
A naši, čim se netko sjeti u nekoj zemlji da promjenimo u zakonu na našu štetu, ručice u saboru idu gore, većina za, zakon prošao
Bar imamo jedno zadovoljstvo, moraju bar jedno vrijeme gledati i razgovarati s Žužulom kad im dođe u posjet, bar neka neku kaznu pretrpe

Master Bejts
11.04.2004., 10:51
go2slep kaže:
Evo naprimjer Tito, nikom nije dao ni da mu prismrdi unutrašnjoj politici, pa su ga cijenili i davali mu kredita koliko god je želio

Ni Albanija nije nikom dala da primsrdi u njenu unutarjnu politiku pa je dobila njeznik.

Danas se nema kome prodavat neutralnost, a i dok se imalo kome prodavat neutralnost niti onda to nisu mogli svi.

koko_dakalo
11.04.2004., 12:15
Master Bejts kaže:
Ni Albanija nije nikom dala da primsrdi u njenu unutarjnu politiku pa je dobila njeznik.

Danas se nema kome prodavat neutralnost, a i dok se imalo kome prodavat neutralnost niti onda to nisu mogli svi.

ja bih rekao da to jos vise vrijedi za neovisnost,

Eto vidis u HR Talijani i Svabe zaposjele banke, pa onda daju kredite pametnim i kurcevitim Hrvatima da kupuju njihove aute, tako na Hrvatima zarade dva puta. Inace i prvi i drugi znaju za tu neobjasnjivu ljubav Hrvata prema autima, zato recimo krediti za gospodarstvi i ne postoje jer znaju da Hrvati ne vole radit, nego se Hrvati vole, jelte, "snalazit". Kak narod tak nam i drzava zivi na kredite, eto vec smo na 21 milijardi dolara duga, a sta nam ono Franjo obeca kad smo se osamostaljivali, med i miljeko :D

Sad imamo lijep zakon o prodaji nekretnina, s obzirom da su Hrvati poznati po tome da bi i mamu prodali da sjednu u dobar auto za par godina iz kuca uz obalu ce se pretezno cut njemacki, talijanski, madjarski, ceski, ruski, engleski, a Hrvati ce kruzit oko njih u svojim vec oronulim autima.

go2slep
11.04.2004., 14:21
koko_dakalo kaže:
.... za par godina iz kuca uz obalu ce se pretezno cut njemacki, talijanski, madjarski, ceski, ruski, engleski, a Hrvati ce kruzit oko njih u svojim vec oronulim autima.

U slučaju ako njemacki, talijanski, madjarski, ceski, ruski, engleski ne ograde svoje kuće bodljikavom žicom
I srpski si zaboravio, dobro ne svi, ali oni koji su dovoljno nakrali u ratu si mogu priuštiti kuću na Jadranu

labrador1
11.04.2004., 14:56
frčlopir kaže:
Jel ti drago?

Da, drago mi je, protiv sam ulaska u NATO.:W

Vanjushka
11.04.2004., 16:06
labrador1 kaže:

Vrhunac licemjerja.

Sere li ga sere gospon MacShane, samo, njihovim casnicima ce suditi “antikoalicione snage”, jedino je steta sto njihove kame ne mogu doprijeti do grla ovog gada i slicnih engleskih gadova cije su guzice u Londonu na sigurnom.

Pa kad se Madrid ponovi u Londonu opet ce dezurni moralisti reci kako je to zlocin nicim izazvan.

go2slep
11.04.2004., 16:43
Vanjushka kaže:

Pa kad se Madrid ponovi u Londonu opet ce dezurni moralisti reci kako je to zlocin nicim izazvan.

Nema to veze, kakve veze imaju ljudske žrtve koje su se dogodile u NY i Madridu s izjavama i mišljenjem njihovih vlada
To je kao da nama podmetne netko bombu negdje zbog Hebrangovih, Žužulovih, Rojsovih, Petričevićkinih govora
Nešto sasvim drugo je terorizam, za teroriste bilo koje vrste bi trebalo opet otvoriti Goli otok, i slične ustanove
i to da rade, a ne da se izležavaju i gledaju televiziju

TzU
11.04.2004., 17:06
Nema to veze, kakve veze imaju ljudske žrtve koje su se dogodile u NY i Madridu s izjavama i mišljenjem njihovih vlada

Sto se tice Madrida, zasto su Spanjolci rekli da ce se povuc, ako nema nikakve veze? :confused:

go2slep
11.04.2004., 17:16
TzU kaže:
Sto se tice Madrida, zasto su Spanjolci rekli da ce se povuc, ako nema nikakve veze? :confused:

ne znam, samo ne odobravam taj način borbe
po tvojem bi znači bilo dovoljno nekoliko bombi u svakoj zemlji u dječjim vrtićima, da se spriječi upotreba bilo koje vojne sile

TzU
11.04.2004., 17:24
po tvojem bi znači bilo dovoljno nekoliko bombi u svakoj zemlji u dječjim vrtićima, da se spriječi upotreba bilo koje vojne sile

:horor:

Isuse kako ti zakljucujes.
Ali sad mi je bar jasnije zasto si napisao prethodni post.

Penny
11.04.2004., 17:35
go2slep kaže:
Bar imamo jedno zadovoljstvo, moraju bar jedno vrijeme gledati i razgovarati s Žužulom kad im dođe u posjet, bar neka neku kaznu pretrpe

:top:

Vanjushka
11.04.2004., 18:25
go2slep kaže:
To je kao da nama podmetne netko bombu negdje zbog Hebrangovih, Žužulovih, Rojsovih, Petričevićkinih govora
Nešto sasvim drugo je terorizam, za teroriste bilo koje vrste bi trebalo opet otvoriti Goli otok, i slične ustanove
i to da rade, a ne da se izležavaju i gledaju televiziju

Ma ne razumijes, ne odobravam teroristicke akcije, vec kazem da one nisu ni u kom slucaju "neizazvane".

Po meni je za smrt madrizana jednako kriv i onaj debil sto je montirao bombu, i onaj ko ga je poslao a bogami i onaj ko je poslao spanske vojnike u Irak.

Constatinopol
11.04.2004., 18:41
Vanjushka kaže:
Ma ne razumijes, ne odobravam teroristicke akcije, vec kazem da one nisu ni u kom slucaju "neizazvane".

Jesi li vec bio u al quaidinom teroristickom kampu za regrutaciju ili to tek namjeravas uciniti?

Mislim da bi bio sjajan islamski terorista,slican svjetonazor,opravdavanje ubijanja nevinih civila "jer su spanci" i sl...

melk
11.04.2004., 18:54
Vanjushka kaže:

Po meni je za smrt madrizana jednako kriv i onaj debil sto je montirao bombu, i onaj ko ga je poslao a bogami i onaj ko je poslao spanske vojnike u Irak.
Jaka logika!
Evo: upozoravam te, ako ćeš u u slijedeća dva dana samo jednom reći k**ac, ubiću te. I niko neće moći reći, da nisam bio izazvan.

Constatinopol
11.04.2004., 18:58
melk kaže:
Jaka logika!
Evo: upozoravam te, ako ćeš u u slijedeća dva dana samo jednom reći k**ac, ubiću te. I niko neće moći reći, da nisam bio izazvan. Usporedba s teroristima ti je dobra,no ti bi u tom slucaju ubio jednu osobu,a oni ih ubiju od 200 do tri,cetiri tisuce ili kao u Iraku,svaki dan 20-ak...

Jer su bili izazvani!:bljak:

go2slep
11.04.2004., 19:00
Vanjushka kaže:

ma to bi već i na filozofiju moglo, neko ima i u potpisu dolje da je za Jasenovac kriva srpska ekspanzionistička politika
Ako pošalješ vojnike u neku zemlju, onda je to isto kao da si toj zemlji objavio rat
Sad ne znam koliko jedna od dvije zemlje koje su u ratu može očekivati da će se rat voditi samo na teritoriju jedne
najpravedniji rat bi bio onaj kad bi se željni rata stavili s toljagama na neki stadion, a narod gledao
Ovako uvijek nastradaju nevini
A krivci ukalkuliraju žrtve u troškove rata
I stvarno nemam pojma kako riješiti taj problem, jedino smatram da bi svakog krivca za nevine žrtve trebalo u neku ustanovu tipa Goli otok na što duže vrijeme

QUESTION
11.04.2004., 20:17
Vanjushka kaže:

Prema dosadasnjim rezultatima istrage oko napada u Madridu, spanjolska policija je utvrdila da tragovi vode do Velike Britanije, odakle im je neki seik davao upute, pa sto ga britanci ne nadju i uhapse. I oni bi nasli bilo kojeg svog casnika bilo gdje. I pitanje sto ta spodoba uopce radi u Engleskoj ?

Sanherib
12.04.2004., 11:05
Što se mene tiče, ja sam skolon zahvaljivati Britancima.

Jedini problem je da će ova vlada, čiji je jedini plan bio kako da se nekako uvučemo u EU (kao i prošla vlada), sada umjesto da počne razmišljati o nekoj pravoj strategiji, početi se još jače ulizivati EU-u i Britancima. Davat će još više koncesija i popuštat će na svakoj razini.

Bilo bi potrebno da javnost progovori jasnim glasom da se takvo što ne smije dogoditi i da Hrvatska vlada mora konačno početi razmišljati o pravim Hrvatskim interesima na cjelovit i potpuno koherentan način.

soks
12.04.2004., 11:54
Sanherib kaže:
Jedini problem je da će ova vlada, čiji je jedini plan bio kako da se nekako uvučemo u EU (kao i prošla vlada), sada umjesto da počne razmišljati o nekoj pravoj strategiji, početi se još jače ulizivati EU-u i Britancima. Davat će još više koncesija i popuštat će na svakoj razini.

Užas, ako je razlog zbog kojih su Britanci odbili ratifikaciju bila takva pretpostavka. ja se ipak nadam da će eventualno neratificiranje sporazuma biti razlog da se okrenemo sami sebi, nabijemo carine koje poništavaju jeftinoću subvencioniranih uvoznih proizvoda i proglasimo gospodarski pojas.

go2slep
12.04.2004., 11:59
Sanherib kaže:
Što se mene tiče, ja sam skolon zahvaljivati Britancima.

Prvo su blesavog Tuđmana namamili u rat, za hrvatski komad Bosne, onda se sad prave blesavi

Sanherib
12.04.2004., 12:14
soks kaže:
Užas, ako je razlog zbog kojih su Britanci odbili ratifikaciju bila takva pretpostavka. ja se ipak nadam da će eventualno neratificiranje sporazuma biti razlog da se okrenemo sami sebi, nabijemo carine koje poništavaju jeftinoću subvencioniranih uvoznih proizvoda i proglasimo gospodarski pojas. I ja se nadam.

Inače Hrvati su vrlo lakomislen narod kojima dugo treba da se suoči s nekim očitim istinama.

Eto, svi kupuju i kupuju, na kredit naravno, kao da smo bogati a ne pred rubom propasti kao što jesmo.

Zato su i glasovali za one čiji je program bio mahanje Evropskom Unijom pred očima. Jerbo je lakše da drugi sve riješe za nas nego da se sami suočimo sa sobom.

Prije izbora sam se javno nadao da će Hrvatski narod glasovati u znatnijoj mjeri za neke male nezavisne stranke i pojedince, jer od ovih "profesionalaca" ne možemo očekivati ništa dobro.

U osnovi poltička struktura u Hrvatskoj jeste MAFIJA i funkcionira po mafijaškom principu. Ne može se očekivati od takvih ljudi da zaista počnu raditi ono što je potrebno i ČISTITI ono što se mora očistiti.

Neki kažu da je to nemoguće.

Moguće je moguće, ali ne s ovom garniturom, bilo "lijevom" bilo "desnom" koja se samo rotira.

Trebaju nam novi, beskompromisni ljudi. Dok Hrvati budu glasovali za "provjerene", nema nam spasa.

Što se ovih na vlasti pak tiče, javnost mora vršiti maksimalan pritisak na njih.

soks
12.04.2004., 13:47
Sanherib kaže:
IPrije izbora sam se javno nadao da će Hrvatski narod glasovati u znatnijoj mjeri za neke male nezavisne stranke i pojedince, jer od ovih "profesionalaca" ne možemo očekivati ništa dobro.
:misli: bojim se da bi takvim nezavisnim strankama i pojedincima dosta trebalo da se uopće snađu

melk
12.04.2004., 18:03
Constatinopol kaže:
Usporedba s teroristima ti je dobra,no ti bi u tom slucaju ubio jednu osobu,a oni ih ubiju od 200 do tri,cetiri tisuce ili kao u Iraku,svaki dan 20-ak...

Jer su bili izazvani!:bljak:
Hej, to je tek početak mladog forumaša. Mogu priopčit oglas i zaprijetit svima, koji tako govore. Kako bi tek tad bio izazvan. Žrtava na stotine!:top:

Mljacko
12.04.2004., 18:29
soks kaže:
Užas, ako je razlog zbog kojih su Britanci odbili ratifikaciju bila takva pretpostavka. ja se ipak nadam da će eventualno neratificiranje sporazuma biti razlog da se okrenemo sami sebi, nabijemo carine koje poništavaju jeftinoću subvencioniranih uvoznih proizvoda i proglasimo gospodarski pojas.

Pa sad... ne da se imamo što nadati nego to treba pod hitno

SSP od nas zahtijeva da uvozn određenih poljoprivrednih proizvoda UČETVEROSTRUČIMO, mi to bez beda potpisujemo

Ja sam bio za SSP samo zbog EU - jer slobodno (i to ogromno) tržište po definiciji znači brži gospodarski rast, a to znači da imaš više para da i ti svoju, domaću proizvodnju subvencioniraš... jer nije poljoprivreda jedini vrag koji donosi lovu, država treba gledat na usluge i informatiku više neg na poljoprivredu

Ali ak mi potpišemo SSP i sve protokole bez da smo otišli u uniju = totalno sranje

Vanjushka
12.04.2004., 18:40
melk kaže:
Jaka logika!
Evo: upozoravam te, ako ćeš u u slijedeća dva dana samo jednom reći k**ac, ubiću te. I niko neće moći reći, da nisam bio izazvan.

Kurac :B

Inace jako ti je poredjenje, kauboji u Iraku ne idu ulicom i vicu kurac vec tamane tisuce ljudi.

Jos kad bi nam rekli neki razlog, mozda bi ih i razumjeli.

Vanjushka
12.04.2004., 18:45
Constatinopol kaže:
Jesi li vec bio u al quaidinom teroristickom kampu za regrutaciju ili to tek namjeravas uciniti?

Mislim da bi bio sjajan islamski terorista,slican svjetonazor,opravdavanje ubijanja nevinih civila "jer su spanci" i sl...

Ma evo bas :kava: pa cu da odklanjam namaz i onda idem da sklopim paklenu masinu, ne znam gdje sam zagubio okasti kljuc ebem ga.

Inace, ti si toliko opterecen islamskim teroristima da ti se prividjaju neke stvari. Ne znam gdje sam to ja napisao da su zrtve u Madridu opravdane "jer su Spanci". Gdje sam uopce napisao da su zrtve u Madridu opravdane. Decko, da li ti znas da citas.

Bas me zanima da li su za tebe iracke bebe "nevini civili". Ne moras odgovarati, pitanje je retoricko.

melk
12.04.2004., 23:33
Vanjushka kaže:
Kurac :B

Inace jako ti je poredjenje, kauboji u Iraku ne idu ulicom i vicu kurac vec tamane tisuce ljudi.

Jos kad bi nam rekli neki razlog, mozda bi ih i razumjeli.
:Snajper:BANG!!!
Sorry, bio sam izazvan...:rolleyes:

Sanherib
13.04.2004., 15:35
soks kaže:
:misli: bojim se da bi takvim nezavisnim strankama i pojedincima dosta trebalo da se uopće snađu Možda, ali kakve koristi od "snalaženja" ovih koji se vrte na vlasti?
Uostalom, prošla garnitura se nije snašla u cijelom trajanju svojeg mandata.