View Full Version : Hrvatska reprezentacija-opća tema (vol 1)
babarej
08.09.2011., 11:40
Pacak i Jurišić su dva naša najbolja sportska novinara. O tome uopće ne bi trebalo raspravljati. Nije sve što napišu sveto pismo ali su najobjektivniji od svih ovih senzacionalističkih novinarčića.
Mi nemamo sportskih novinara. Imamo kvazinovinare koji pokusavaju svojim kolumnama(ne informacijama nego svojim misljenjima koje imaju) utjecati na ljude koji prate sport. Meni ne treba novinar reci zasto reprezentacija ne igra dobro, da li treba bojkotirati ili ne nastupe reprezentacije i da li je Slaven Bilic pogrijesio i treba li osatati na izbornickoj poziciji.
Meni novinar treba napisati cinjenice. Treba mi dati statistiku o posjedu lopte, kornerima, udarcima, pretrcanim kilometrima, promasenim sansama, zamjenama i slicno. Kad pogledam utakmicu onda znam kako je tko odigrao, ne treba mi novinar pisati tko je bio los a tko dobar. Zasto od 5 kolumnista svatko vidi jednu utakmicu sasvim drukcije od ostalih? To su pizdarije. Isto mi je citam li te kolumne ili tu forum. Tu se da procitati i kvalitetnijih stvari nego u tim clancima ili kolumnama, bez obzira sto je velik dio postova zajebancija.
Kad vidim ovakav naslov: Mario Balotelli u zatvoru! (http://sportski.net.hr/videosport/page/2011/09/07/0976006.html) i procitam o cemu se zapravo radi u clanku onda mi je dosta svih tih jadnika senzionalistickih. Nase novinarstvo je dno dna.
Našima fali zalaganja na terenu, kad stisnu gas 100% onda razbijaju ekipe kao što su Izrael, Gruzija i slični bez ikakvog problema. Ali balkanski mentalitet je jači od njih i zato oni uvijek igraju negdje na pola gasa, što ti naravno uvijek donese probleme. Svatko tko je imalo igrao nogomet u životu ovo zna ! :amen:
Dajte dosta više sa tim zalaganjem. Uvijek je kriv mentalitet, treba imati srca, požrtvovnosti, hrabrosti, treba se truditi, ostaviti srce na terenu...
to su floskule. Nisam igrao puno, ali jesam nešto velikog i malog nogometa i kolko sam puta ostavljao scre na terenu i gubio od momčadi koji nisu bile niš bolji od moje. Ili bi pobjedili puno bolje momčadi, i to kad je njima bilo bitno.
Dugo nisam vidio neki napadački dvojac da se toliko bori, trči, skače, uklizava kao Mandžukić i Jelavić vs Izraela. A dugo nisam vidio i nekog napadača da je tako loše igrao kao Jelavić vs Izraela.
Primjer razmaženih francuskih zvjezdica i bravehearta koji pobjeđuju sred Pariza.
Što ćete sad reći da se Francuzima nije dalo pobjediti? Nisu se trudili?
http://www.youtube.com/watch?v=Ypid3o7INYI
Hrvatska je u Zagerbu nadigrala Grčku, a bome i Ukrajinu u obje utamkice. A to nisu momčadi tri koplja ispod nas da je samo zalaganje dovoljno da ih se dobije.
Michael Collins
08.09.2011., 12:06
Pa naravno da smo po imenima bolji ali to treba i pretočiti u igru na terenu. Pogledaj samo englesku reprezentaciju, njihova imena, pa im onda pogledaj rezultate. Sve je to relativno, kad bi uvijek pobjeđivala ekipa koja ima zvučnija imena ne bi se trebalo niti igrati.
Našima fali zalaganja na terenu, kad stisnu gas 100% onda razbijaju ekipe kao što su Izrael, Gruzija i slični bez ikakvog problema. Ali balkanski mentalitet je jači od njih i zato oni uvijek igraju negdje na pola gasa, što ti naravno uvijek donese probleme. Svatko tko je imalo igrao nogomet u životu ovo zna ! :amen:
stoji,ali Pacak je išao onom luzerskoapologetskom, "ma čovječe,pa naši igraju za Bolton i Wolfsburg i vi očekujete da pobjedimo Gruziju"
Ako je to dobar sportski novinar, dajte mi loše :kava:
gFlores
08.09.2011., 12:10
Dajte dosta više sa tim zalaganjem. Uvijek je kriv mentalitet, treba imati srca, požrtvovnosti, hrabrosti, treba se truditi, ostaviti srce na terenu...
to su floskule. Nisam igrao puno, ali jesam nešto velikog i malog nogometa i kolko sam puta ostavljao scre na terenu i gubio od momčadi koji nisu bile niš bolji od moje. Ili bi pobjedili puno bolje momčadi, i to kad je njima bilo bitno.
Dugo nisam vidio neki napadački dvojac da se toliko bori, trči, skače, uklizava kao Mandžukić i Jelavić vs Izraela. A dugo nisam vidio i nekog napadača da je tako loše igrao kao Jelavić vs Izraela.
Primjer razmaženih francuskih zvjezdica i bravehearta koji pobjeđuju sred Pariza.
Što ćete sad reći da se Francuzima nije dalo pobjediti? Nisu se trudili?
http://www.youtube.com/watch?v=Ypid3o7INYI
Hrvatska je u Zagerbu nadigrala Grčku, a bome i Ukrajinu u obje utamkice. A to nisu momčadi tri koplja ispod nas da je samo zalaganje dovoljno da ih se dobije.
Grčku nadigrali ?! Pa i nismo baš, bili smo bolji upravo za prednost domaćeg terena. Ako tako mlako izađemo u Ateni na teren piši pobjedu Grčkoj. Ukrajinu smo nadigrali 2.poluvrijeme doma kad smo odlučili da bi mogli dati 100% od sebe. Prije toga smo gubili 1:2.
Mandžukić se uvijek trudi, kao i Olić. Ovi ostali, na čelu sa epileptičnim kapetanom baš i ne...
Markeca
08.09.2011., 12:31
Evo jos jednom Tomislav Pacak, glas razuma u ovom nevjerojatnom hrvatskom medijskom prostoru:
Dva naša najbolja igrača igraju u Tottenhamu i Šahtaru. Prvi vratar je branio za momčad koja je ispala iz Ligue 1, najbolji stoper nije igrao u Hoffenheimu od listopada. Lijevog beka i sami znamo da nemamo, najbolji kreativac sjedi na klupi Tottenhama cijelu sezonu, krilnih igrača nemamo godinama, za zadnjeg veznog "tuče" se dvojac iz ukrajinske odnosno ruske lige, a u napadu biramo između prvotimca Rangersa, prvotimca HSV-a, prvotimca Wolfsburga, igrača između prve momčadi i klupe Šahtara, te dvojca s klupa Blackburna i Boltona.
Gdje su Hrvati u najjačim europskim klubovima? Osim dvojca u Bayernu, Hrvata nema u velikanima, a posebno ne u trenutno najjačim klubovima. Ako ne računate Delača u Chelseaju.
Ne znan po cemu bi to Hrvatska tribala tako bas bez problema zgazit Izrael Gruziju ili Grcku? S kojim igracima?
Ali ne. Udri po treneru koji je sa ovim igracima tek deseti na svitu.
glupost. u kojim su to najjačim europskim klubovima svih ovih godina igrali naši reprezentativci, od 1996. pa nadalje?
1996 (prvih 11 na EP, poslije EP-a su neki prešli u jače klubove): dinamo, betis, derby, oviedo, karlsruhe, derby, sevilla, sevilla, milan, parma, padova
1998 (prvih 11 na SP): dinamo, betis, derby, everton, stuttgart, dinamo, napoli, dinamo, real, milan, parma (još su u prvi sastav ulazili valencia i dinamo)
ajmo u malo u bližu prošlost.
2007., wembley: spartak, milan (rezerva), hertha, juventus (rezerva), city (prije arapa), salzburg, šahtar, dinamo, HSV, portsmouth, arsenal.
sve mrcine od klubova.
nije problem u klubovima. u čemu je?
pogledajmo učinak napadača u klubovima:
Jelavić - 9 utakmica, 3 gola i 3 asistencije.
Mandžukić - 6 utakmica, 1 asistencija
Eduardo - 4 utakmice, gol i 2 asistencije
Kalinić - 4 utakmice, gol
Klasnić - 3 utakmice, 3 gola
Petrić - 4 utakmice, 3 gola i asistencija
Petrića nije zvao jer "nije u natjecateljskom ritmu zbog neigranja i zbog gripe". A Petrić je odigrao 4 od 5 HSV-ovih utakmice, zbog grip je propustio jedno kolo, a baš na dan kad je Bilić čitao popis je igrao i zabio. Dakle, da se dan prije raspitao, vjerojatno bi saznao da je Petrić zdrav i da će igrati protiv Kölna.
Usporedbe radi, Kalinić je prije poziva odigrao samo 2 utakmice za Dnipro, 25 minuta protiv Šahtara i cijelu protiv Fulhama te, također, propustio kolo u istom tjednu kao i Petrić. S tim da je Petrić odradio pripreme s HSV-om, a Kalinić nije odradio pripreme s Blackburnom, a u Dnipro je došao dok je liga bila u tijeku. Spomenimo i da je HSV iskoristio reprezentativnu stanku da u subotu odigra prijateljsku s Luzernom. Bilo je 2:2, aj pogodi ko je zabio oba gola. I onda Petrić nije u natjecateljskom ritmu...:ne zna:
Klasnić u 3 kola po gol u svakom, dovoljno za poluvrijeme protiv Malte...
Grčku nadigrali ?! Pa i nismo baš, bili smo bolji upravo za prednost domaćeg terena. Ako tako mlako izađemo u Ateni na teren piši pobjedu Grčkoj. Ukrajinu smo nadigrali 2.poluvrijeme doma kad smo odlučili da bi mogli dati 100% od sebe. Prije toga smo gubili 1:2.
Mandžukić se uvijek trudi, kao i Olić. Ovi ostali, na čelu sa epileptičnim kapetanom baš i ne...
Hrvatska je protiv Grčke bila bolja.
http://www.youtube.com/watch?v=VBmF-hgO5S0
SAd ako ti misliš da se igrači trude samo kad sabiju protivnika u 16 kao one 2-3 minute Grke ili onih 15-ak minuta Ukrajince, onda ne razumiješ nogomet. Uostalom što znači, "prije tog smo gubili 1:2"? Što to zanči da se igrači nisu trudili? U drugom poluvremenu ( u obje utamkice) je Hrvatska više pritiskala, što znači da je više riskirala, a ne nužno da se i više trudila.
Jel se meni jedinom čini da je eplieptični kapetan epileptičan jer uvijek jurca po tom boku gorre - dolje. Često loše odigra, nabije si for, pa šprinta za loptom, zabija se u protivničke igrače i onda padne. Ja u tome vidim manjak kvalitete, ali ne i manjak htijenja. On otšprinta 50 metara, protivnik mu ogradi loptu, on nema snage dobiti duel i padne i iskreno je uvjeren da je fauliran. Gdje je tu manjak želje?
gFlores
08.09.2011., 12:45
Hrvatska je protiv Grčke bila bolja.
http://www.youtube.com/watch?v=VBmF-hgO5S0
SAd ako ti misliš da se igrači trude samo kad sabiju protivnika u 16 kao one 2-3 minute Grke ili onih 15-ak minuta Ukrajince, onda ne razumiješ nogomet. Uostalom što znači, "prije tog smo gubili 1:2"? Što to zanči da se igrači nisu trudili? U drugom poluvremenu ( u obje utamkice) je Hrvatska više pritiskala, što znači da je više riskirala, a ne nužno da se i više trudila.
Jel se meni jedinom čini da je eplieptični kapetan epileptičan jer uvijek jurca po tom boku gorre - dolje. Često loše odigra, nabije si for, pa šprinta za loptom, zabija se u protivničke igrače i onda padne. Ja u tome vidim manjak kvalitete, ali ne i manjak htijenja. On otšprinta 50 metara, protivnik mu ogradi loptu, on nema snage dobiti duel i padne i iskreno je uvjeren da je fauliran. Gdje je tu manjak želje?
Ukrajinu nismo nadigrali u 1. poluvremenu. Pogledaj opet. Dali smo gol u prvih par minuta i onda su naši umislili da su gospodari svemira, umjesto da razbiju grogiranog protivnika.
Što se tiče najgoreg kapetana u povijesti ove reprezentacije pogledaj kako je igrao prije 5-6 godina a kako igra danas. Ako ne vidiš razliku pravac okulistu ;)
Petrića nije zvao jer "nije u natjecateljskom ritmu zbog neigranja i zbog gripe". A Petrić je odigrao 4 od 5 HSV-ovih utakmice, zbog grip je propustio jedno kolo, a baš na dan kad je Bilić čitao popis je igrao i zabio. Dakle, da se dan prije raspitao, vjerojatno bi saznao da je Petrić zdrav i da će igrati protiv Kölna.
Usporedbe radi, Kalinić je prije poziva odigrao samo 2 utakmice za Dnipro, 25 minuta protiv Šahtara i cijelu protiv Fulhama te, također, propustio kolo u istom tjednu kao i Petrić. S tim da je Petrić odradio pripreme s HSV-om, a Kalinić nije odradio pripreme s Blackburnom, a u Dnipro je došao dok je liga bila u tijeku. Spomenimo i da je HSV iskoristio reprezentativnu stanku da u subotu odigra prijateljsku s Luzernom. Bilo je 2:2, aj pogodi ko je zabio oba gola. I onda Petrić nije u natjecateljskom ritmu...:ne zna:
Klasnić u 3 kola po gol u svakom, dovoljno za poluvrijeme protiv Malte...
Bilić gura Kalinića, to je jasno ko dan. Tko mu je menadžer?
Grupa Queen
08.09.2011., 13:04
Mi nemamo sportskih novinara. Imamo kvazinovinare koji pokusavaju svojim kolumnama(ne informacijama nego svojim misljenjima koje imaju) utjecati na ljude koji prate sport. Meni ne treba novinar reci zasto reprezentacija ne igra dobro, da li treba bojkotirati ili ne nastupe reprezentacije i da li je Slaven Bilic pogrijesio i treba li osatati na izbornickoj poziciji.
Meni novinar treba napisati cinjenice. Treba mi dati statistiku o posjedu lopte, kornerima, udarcima, pretrcanim kilometrima, promasenim sansama, zamjenama i slicno. Kad pogledam utakmicu onda znam kako je tko odigrao, ne treba mi novinar pisati tko je bio los a tko dobar. Zasto od 5 kolumnista svatko vidi jednu utakmicu sasvim drukcije od ostalih? To su pizdarije. Isto mi je citam li te kolumne ili tu forum. Tu se da procitati i kvalitetnijih stvari nego u tim clancima ili kolumnama, bez obzira sto je velik dio postova zajebancija.
Kad vidim ovakav naslov: Mario Balotelli u zatvoru! (http://sportski.net.hr/videosport/page/2011/09/07/0976006.html) i procitam o cemu se zapravo radi u clanku onda mi je dosta svih tih jadnika senzionalistickih. Nase novinarstvo je dno dna.
Točno. To uopće nisu novinari, već komentatori. Tako svatko može dati svoje mišljenje na forumu ili blogu, ovi su samo plaćeni za svoje tekstove. Novinar je onaj koji ide na teren i uzima vijest iz prve ruke, ne onaj tko iz kauča komentira je li Modrić ove sezone dobar ili smrdi.
Ukrajinu nismo nadigrali u 1. poluvremenu. Pogledaj opet. Dali smo gol u prvih par minuta i onda su naši umislili da su gospodari svemira, umjesto da razbiju grogiranog protivnika.
Što se tiče najgoreg kapetana u povijesti ove reprezentacije pogledaj kako je igrao prije 5-6 godina a kako igra danas. Ako ne vidiš razliku pravac okulistu ;)
Nisam niti tvrdio da je Hrv nadigrala Ukrajinu u prvom poluvremnu, nego samo kažem da to nije zato jer su si umislili da su godpoari svemira, nego zbog prijerice IVana Jurića i sporog protoka lopte. A koji bi tvoj komentar bio, o gospodarenju svemirom, da je Hrv povela, nastavial stiskati, pa primila iz kontre gol za 1:1? Onda bi bili puni sebe jer su išli utrpati 5 komada Ukrajini?
Ja vidim razliku u srninoj igri, ali vidim pad kvalitete, a ne želje. Osnovna razliak je u tome štorijeđe pogađa centaršute.
I jako bitna stvar - prije 4 - 5 godina igrao je u vezi, s Čorlukom iza. U zadnje vrijeme je i u klubu i reprezentaciji provodio vrijeme na beku, i za očekivati je, da kad ga nakon pauze gurneš na krilo da mu treba utamkica
a za Petrića mi zaista nije jasno zašto nije zvan na ovo okupljanje??? Počeo je ciklus kao prvotimac, pa da sad nebude niti zvan
Ja vidim razliku u srninoj igri, ali vidim pad kvalitete, a ne želje. Osnovna razliak je u tome štorijeđe pogađa centaršute.
I jako bitna stvar - prije 4 - 5 godina igrao je u vezi, s Čorlukom iza. U zadnje vrijeme je i u klubu i reprezentaciji provodio vrijeme na beku, i za očekivati je, da kad ga nakon pauze gurneš na krilo da mu treba utamkica
Srna u Ukrajini oduvijek igra beka.
Srna u Ukrajini oduvijek igra beka.
Znam da igra. Sad je i u reprezentacji igrao i shodno tome:
a)normalno da kao bek nije toliko puta donio loptu u 16, bilo prodorom ili centaršutem, kao što je to radio sa krila ( za reprezentaciju)
b) Kad je sad par utakmica igrao na krilu - osjeti se da već jako dugo vremena ne igra tu poziciju
Ma tog Srnu je išlo dok je Barić vodio reprezentaciju, ostalo je za bacit.
balkanski pastuh
08.09.2011., 15:17
http://www.index.hr/sport/clanak/dejo-smijenio-cicu-kranjcar-vise-nije-izbornik-crne-gore/570775.aspx
:moli: da postane izbornik Hrvatske
fortaleza
08.09.2011., 15:22
To je sad sasvim izgledno.
http://www.index.hr/sport/clanak/dejo-smijenio-cicu-kranjcar-vise-nije-izbornik-crne-gore/570775.aspx
svašta
babarej
08.09.2011., 15:32
Ovi Crnogorci su gluplji nego ovi nasi.
:moli: da postane izbornik Hrvatske
ne
The New Guy
08.09.2011., 15:39
ne
također. On je svoju priliku imao (iako je bolji trener od slavena)
http://sportski.net.hr/nogomet/reprezentacija/page/2011/09/07/1044006.html
Nego zbog ustaštva (na tv-u nisam ništa ćuo) moguća utakmica sa latvijom pred praznim tribinama
Markeca
08.09.2011., 15:58
nego, kad smo kod sportskih kvazinovinara - ovi ovdje (http://sportski.net.hr/page/2011/09/07/0464006.html) se čude tome što je bilić najavio da će Joe biti kapetan protiv grčke ("ako bude igrao"), a, eto, prije nekoliko dana nije ni konkurirao za prvu momčad. povezuju to i s prelaskom u dinamo...
a nije da je Joe odavno zamjenik kapetana i da je već imao traku na ruci, kad srne nije bilo...
Markeca
08.09.2011., 16:04
također. On je svoju priliku imao (iako je bolji trener od slavena)
http://sportski.net.hr/nogomet/reprezentacija/page/2011/09/07/1044006.html
Nego zbog ustaštva (na tv-u nisam ništa ćuo) moguća utakmica sa latvijom pred praznim tribinama
pa i nije da se igralo loše i da se gubilo, dobio je otkaz samo zbog tvrdoglavosti protiv australija i nepriznavanja greške. to je jedino što mu se zamjeralo, kolko pamtim.
i što je pijančina tupava. :kava:
Pacak i Jurišić su dva naša najbolja sportska novinara. O tome uopće ne bi trebalo raspravljati. Nije sve što napišu sveto pismo ali su najobjektivniji od svih ovih senzacionalističkih novinarčića.
Taj Pacak još nije napisa niti jedno slovo protiv Mamića. Toliko o njemu ka novinaru :kava:
Bilić gura Kalinića, to je jasno ko dan. Tko mu je menadžer?
Tomo Erceg :503:
pa i nije da se igralo loše i da se gubilo, dobio je otkaz samo zbog tvrdoglavosti protiv australija i nepriznavanja greške. to je jedino što mu se zamjeralo, kolko pamtim.
A drek se nije loše igralo. Forsirao je Niku koji je onda bio užasan, a Modrić je skupio 2 i pol nastupa. Zatim, forsiranje 3-4-1-2 pa naglo prebacivanje u 4-3-1-2 koje ponudilo jednako lošu igru, ali popraćenu i lošim rezultatom.
Cico je mazga i pijanica, radije dat priliku Soldi ili Štimcu.
dumbazo
08.09.2011., 17:04
A drek se nije loše igralo. Forsirao je Niku koji je onda bio užasan, a Modrić je skupio 2 i pol nastupa. Zatim, forsiranje 3-4-1-2 pa naglo prebacivanje u 4-3-1-2 koje ponudilo jednako lošu igru, ali popraćenu i lošim rezultatom.
Soldi definitivno ne. Štimcu možda.
Ali boldano? :confused:
U kvalifikacijama sa tada strašnom švedskom, imali smo 7 pobjeda i 3 nerješene uz gol razliku 21:5.
A to što smo na euru izgubili od jakog brazila 1:0 koji je bio odličan i jedan od glavnih favorita za osvajanje, koji je kasnije izgubio od francuske 1:0 koja je igrala u finalu... i što je srna fulao penal protiv japana te što smo protiv hiddinkove australije odigrali 2:2 koja je ostvarila povijestan rezultat tada, molim te, reci mi kako je tu Kranjčar kriv?
A koga briga što kranjčar radi u privatnom životu, što se mene tiče, može se i drogirat. :ne zna:
cantona007
08.09.2011., 17:13
Prije par tjedana sam pogledao snimku utakmice Hrvatska-Brazil na SP-u.I ono je stvarno bilo puno lošije nego što smo igrali i igramo pod Bilićem.Kao prvo ona taktika 3-4-1-2 je imala veliku ulogu u našem porazu.Bekovi su morali pokrivat cijeli teren i trčat gore dolje i onda se dogodi da nakon 40 minuta Babić ne može više trčat,ostane u napadu,preko njegove strane nam prolazi igrač i dodaje Kaki dok se Božo i Štimac u očaju deru:"Babiću vrati se"...A on jedva diše.Bilićeva Hrvatska iz 2008. bi onaj Brazil dobila,dobro možda je to malo pretjerano govorit,ali sigurno bi im se bolje suprotstavili...
Forsirao je i silovao Niku i previše ga opteretio,Modriću nije davao priliku,nije zvao Dudua na SP,tada je mogao zvati i Vugrinca i Rapajića koji su bili u odličnoj formi.Uglavnom napravio je puno grešaka,a kasnije se bahato ponašao kao da nije on ni za što kriv...
Kako ljudi brzo zaboravljaju... :confused:
Markeca
08.09.2011., 17:21
hvala, al ne hvala, dosta je jedan trener početnik u reprezentaciji. nek si dečki lijepo skupe iskustva, pokažu jel jesu il nisu pa onda možemo razgovarati o njima kao početnicima. al sad, dok njih dvojica nemaju skupa 2 sezone, neka hvala. radije onda stranca nekog.
dumbazo
08.09.2011., 17:23
Da, ali modrić, eduardo, a niti kranjčar tada nisu bili još pravi igrači, ne kakvi su danas... A i cico je vjerojatno još za nekoliko nijansi bolji trener, pa nije sa crnom gorom slučajno ovo napravio... tko je bila crna gora prije kranjčara?
Archangel
08.09.2011., 17:25
Aj ne serite. Hrv je protiv Brazila igrala ravnopravno i izgubili na istu foru kako je Izrael primio gol od Modrića samo je ovo bio Kaka.
A Australija je bila sve osim slaba. A debil Tudor je u zadnjim minutama imao 1v1 protiv golmana i zajebao.
Poslije je ta Australija igrala protiv Italije i suci su poklonili pobjedu Talijanima. Ono bila je krađa očita, skoro u rangu Irska-Francuska s kvalifikacija za SP2010.
balkanski pastuh
08.09.2011., 17:27
Cico mi se čini kao maher za kvalifikacije, a sljedeće kvalifikacije bit će značajnije i od ovog EP-a i od tko zna čega jer igramo sa Srbijom, a treba nam izbornik koji će ih rastaviti na proste faktore i u Beogradu i u Zagrebu. Bilić to nije i doviđenja, jer ima papčinski pristup već 3 godine.
No, HNS ima para ko blata i uistinu si možemo priuštiti vrhunskog stranog izbornika. Recimo Hiddinka, ili Ancelottija. :kava:
gFlores
08.09.2011., 17:29
Aj ne serite. Hrv je protiv Brazila igrala ravnopravno i izgubili na istu foru kako je Izrael primio gol od Modrića samo je ovo bio Kaka.
A Australija je bila sve osim slaba. A debil Tudor je u zadnjim minutama imao 1v1 protiv golmana i zajebao.
Poslije je ta Australija igrala protiv Italije i suci su poklonili pobjedu Talijanima. Ono bila je krađa očita, skoro u rangu Irska-Francuska s kvalifikacija za SP2010.
I Srna je zapucao penal protiv Japana :facepalm:
Nismo baš nešto briljirali to prvenstvo ali imali smo i dosta nesreće.
the edge
08.09.2011., 17:29
....te što smo protiv hiddinkove australije odigrali 2:2 koja je ostvarila povijestan rezultat tada, molim te, reci mi kako je tu Kranjčar kriv?
Molim te, ta utakmica s Australijom je ogledni primjer kako se loše vodi momčad.
Molim te, ta utakmica s Australijom je ogledni primjer kako se loše vodi momčad.
Da. Kalac na golu :facepalm:
:D
balkanski pastuh
08.09.2011., 17:31
I Srna je zapucao penal protiv Japana :facepalm:
Nismo baš nešto briljirali to prvenstvo ali imali smo i dosta nesreće.
Da je Srna i pogodio penal protiv Japana, opet bi nam trebala pobjeda protiv Australije.
gFlores
08.09.2011., 17:35
Da je Srna i pogodio penal protiv Japana, opet bi nam trebala pobjeda protiv Australije.
Ma da. Mogao je i Tudor uvaliti onaj gol, Kalac bi se maknuo s gola da je stigao :D
Uglavnom tu zadnju tekmu smo fizički pukli, nevjerojatno je kako su nas klokani pretrčali.
Inače dok Modrić nije ušao protiv Brazila je bilo 0:0.:kava:
Ali boldano? :confused:
U kvalifikacijama sa tada strašnom švedskom, imali smo 7 pobjeda i 3 nerješene uz gol razliku 21:5.
U kvalifikacijama je igrao s trojicom stopera, a na SP je prebacio na četvoricu. Na to se odnosilo ono što si boldao. Rezulat na SP-loš, u kvalifikacijama- dobar.
Mislim da u vrhunskom sportu nema mjesta porocima ni za koga. Tu se ništa ne prepušta slučaju i za mene je njegovo opijanje od 10 ujutro dan prije utakmice nedopustivo.
Šta se tiče trenera (po)četnika razumijem komentare. Ja ću nekoga falit, pa neka netko bude dobra duša i sastavi popis mogućih kandidata.
balkanski pastuh
08.09.2011., 17:37
Ma da. Mogao je i Tudor uvaliti onaj gol, Kalac bi se maknuo s gola da je stigao :D
Uglavnom tu zadnju tekmu smo fizički pukli, nevjerojatno je kako su nas klokani pretrčali.
Inače dok Modrić nije ušao protiv Brazila je bilo 0:0.:kava:
Ma jebeš mi sve, ja ću tu utakmicu protiv Australije pamtit zauvijek.
Prvo, Šimunić dobije tri žuta kartona i crveni, te ostane u igri.
Drugo, urlanje koje se čulo iz Njemačke do Hrvatske: "Tomas, ne rukom", pa opet "TOMAAAAAS, ne rukom" :lol:
cantona007
08.09.2011., 17:39
Dobar je Cico bio u kvalifikacijama,pravo osvježenje nakon Barića i Jozića,ali na SP-u je dosta usrao i osim toga imao bahat stav da on ništa nije kriv...
A što se tiče utakmice s Australijom šteta što nam tada nije bilo brata Roberta jer je dobio drugi žuti protiv Japana (i to zbog prigovora ako se ne varam :facepalm: ),bez njega nam je obrana bila u totalnom raspadu.Kakva panika je to bila protiv Australaca..U stilu Dinamovih utakmica pod Krunom protiv Malmoa,Hajduka ili Heartsa...
the edge
08.09.2011., 17:40
Da. Kalac na golu :facepalm:
:D
E vidiš, a Guus je i s njim prošao dalje.
gFlores
08.09.2011., 17:41
Drugo, urlanje koje se čulo iz Njemačke do Hrvatske: "Tomas, ne rukom", pa opet "TOMAAAAAS, ne rukom" :lol:
Čudna utakmica, istina :rofl:
A kakva smo tek 2 gola uvaljali, tad i nikad više ...
Tomas i Crazy Joe su briljirali, toliko količinu gluposti davno neki stoperski par nije izbacio.
A tek igra veznog reda ?!:ne zna: Igrali smo kao da imamo 3 igrača manje, nigdje nikog na sredini terena.
balkanski pastuh
08.09.2011., 17:42
Čudna utakmica, istina :rofl:
A kakva smo tek 2 gola uvaljali, tad i nikad više ...
Tomas i Crazy Joe su briljirali, toliko količinu gluposti davno neki stoperski par nije izbacio.
A tek igra veznog reda ?!:ne zna: Igrali smo kao da imamo 3 igrača manje, nigdje nikog na sredini terena.
Kažem- utakmica za pamčenje. :D
Playlife_
08.09.2011., 17:42
ako se dobro sjećam, mi smo kompletne kvalifikacije i prve 2 na SP igrali 3-4-1-2, a onda je zadnju iša kemijat sa 4-4-2?
očajna utakmica i nadasve lako pamtljiva :D
balkanski pastuh
08.09.2011., 17:44
http://3.bp.blogspot.com/_H4_06u6l4aA/S-xQc4Bh5KI/AAAAAAAAAOo/pkrpzRT5u18/s320/Three_Yellow_Cards.jpg
http://www.smh.com.au/ffximage/2007/06/04/poll470.jpg
gFlores
08.09.2011., 17:45
ako se dobro sjećam, mi smo kompletne kvalifikacije i prve 2 na SP igrali 3-4-1-2, a onda je zadnju iša kemijat sa 4-4-2?
Sve je ujeba, ali isto nije uspio nadjebati M.Jozića. Onaj kaos u Japanu je ipak 3 letvice iznad :lol:
Archangel
08.09.2011., 17:45
zapravo je Šimunić dobio 2 žuta kartona i ostao u igri. Jer sudac nakon drugog žutog nije pokazao crveni, a Šimunić je šutio i pravio se blesav :D
Onda kada mu je dao treći žuti mu je tek pokazao crveni.
Ono što je bilo smiješno je što je bilo nekoliko igranja rukom u kaznenom prostoru kod obje momčadi, a sudio je samo jedan penal za Tomasovo igranje rukom.
Mislim da je 4-3-1-2 bilo na SPu jer je sin Niko igrao samo polušpicu onda.
Playlife_
08.09.2011., 17:52
Mislim da je 4-3-1-2 bilo na SPu jer je sin Niko igrao samo polušpicu onda.
sve na sp ili samo zadnja? meni se nekako čini da smo samo zadnju igrali za 4 nazad.
cantona007
08.09.2011., 17:58
sve na sp ili samo zadnja? meni se nekako čini da smo samo zadnju igrali za 4 nazad.
Samo zadnju jer je Kovač igrao libera i onda kako je bio suspendiran Cico je odlučio promijenit sustav jer mu nije imao tko igrat zadnjeg.
Al šta nije i one neke pripremne odigrao s 4 iza? Znam da mi je to ostalo u glavi, a tekmu protiv Australije nisam ni gledao zbog posla.
i 10 pripremnih utaknica u zadnjem tjednu :s :s :s
i propuh iza babićevih leđa protiv japana
i...
Markeca
08.09.2011., 18:10
Samo zadnju jer je Kovač igrao libera i onda kako je bio suspendiran Cico je odlučio promijenit sustav jer mu nije imao tko igrat zadnjeg.
imao je - tudor. kolko pamtim, većina trenera, od ivića do kužea, je predlagala/smatrala, da bi trebao tudora prebaciti sa zadnjeg veznog na libera, a u sredinu ubaciti modrića, a s tim se slagala i svekolika javnost, al cico je odlučio da tudor ostaje di je, a unutra ide tomas.
Grupa Queen
08.09.2011., 18:17
Cico je radio puno gluposti, a najveća mu je ignoriranje Eduarda i Modrića, uz forsiranje sina koji tada nije imao ništa od igre (danas ima pokušaj driblinga udesno i pokušaj udarca, ali tada nije imao ni pokušaje). Ali najveći feler mu je to što je pijan 0-24. Kada mu se da momčad bez poznatih lica i ograniči pristup minibaru onda ima talent za vođenje momčadi. Ali lako se otme kontroli, alkohola ima na svakom koraku.
gusta magla
08.09.2011., 18:36
Ma da, samo je istina da smo veći dio te utakmice mi vodili. A igrala je uglavnom ona momčad koja trenutno nije imala rezultat. Na kraju su izjednačili iz čistog ofsajda.
gusta magla
08.09.2011., 18:37
.... moguća utakmica sa latvijom pred praznim tribinama
To čemu se ovi na Indexu nadaju mogu samo sanjati.
Archangel
08.09.2011., 18:48
Ma da, samo je istina da smo veći dio te utakmice mi vodili. A igrala je uglavnom ona momčad koja trenutno nije imala rezultat. Na kraju su izjednačili iz čistog ofsajda.
Joj daj šuti. Sudac je daleko više sjebao Australce nego nas u toj tekmi.
Sve je ujeba, ali isto nije uspio nadjebati M.Jozića. Onaj kaos u Japanu je ipak 3 letvice iznad :lol:
sa kaosom u Japanu Jozić ima jako malo.. dogodila nam se tada najgora smjena generacija, imali smo igrače za kuratz i to je bilo to
Ziggy Pop
08.09.2011., 19:09
[QUOTE=B52;35675615]sa kaosom u Japanu Jozić ima jako malo.. dogodila nam se tada najgora smjena generacija, imali smo igrače za kuratz i to je bilo to[/QUOT
Neće biti.Jozića nitko nije tjerao da vodi Šukera i Prosinečkog na to prvenstvo:rofl:.Pa ih još stavi u prvih 11 protiv Meksika(to je po mom mišljenju druga najgora utakmica koju je Hrvatska ikad odigrala).Sjećam se i kvalifikacija za to SP.
Šuker je tada već bio pomalo zaboravljen,ali ne lezi vraže,ode u Zehcigere i utrpa par golova tamo.I Jozić ga počne ponovno redovito zvati:D.Sjećam se,na tekmi protiv Meksika već je imao one sijede zaliske,k'o Mister No.:rofl:
gFlores
08.09.2011., 19:19
sa kaosom u Japanu Jozić ima jako malo.. dogodila nam se tada najgora smjena generacija, imali smo igrače za kuratz i to je bilo to
Pa je smjenu generacija odlučio provesti nakon 1. utakmice u skupini ?!!?!!? :lol:
A zadnju utakmicu protiv Ekvadora kad nam je trebala isključivo pobjeda on izvede 9 stopera i Bokšića ?!
gFlores
08.09.2011., 19:21
[QUOTE=B52;35675615]sa kaosom u Japanu Jozić ima jako malo.. dogodila nam se tada najgora smjena generacija, imali smo igrače za kuratz i to je bilo to[/QUOT
Neće biti.Jozića nitko nije tjerao da vodi Šukera i Prosinečkog na to prvenstvo:rofl:.Pa ih još stavi u prvih 11 protiv Meksika(to je po mom mišljenju druga najgora utakmica koju je Hrvatska ikad odigrala).Sjećam se i kvalifikacija za to SP.
Šuker je tada već bio pomalo zaboravljen,ali ne lezi vraže,ode u Zehcigere i utrpa par golova tamo.I Jozić ga počne ponovno redovito zvati:D.Sjećam se,na tekmi protiv Meksika već je imao one sijede zaliske,k'o Mister No.:rofl:
Bogami protiv Ekvadora je onda najgora utakmica ikad odigrana. Ekvador već otpisan, otpao sa prvenstva, i naguze se nas da nismo praktički im do gola došli !
Hildegard
08.09.2011., 19:25
Ja mislim da je Branko Ivanković zaslužio par godina na klupi repke, ipak je čovjek profesor.
Ziggy Pop
08.09.2011., 19:30
Ja mislim da je Branko Ivanković zaslužio par godina na klupi repke, ipak je čovjek profesor.
Samo bi Luka Peruzović bio gori izbor od njega.:zubo:(dobro,i Lončarević,ne daj Bože).
gospodin Ilija bi bio više nego dobar izbor :kava:
SETRA Samoborček
08.09.2011., 19:57
Samo da ne bude Pudar :zubo:
Pa je smjenu generacija odlučio provesti nakon 1. utakmice u skupini ?!!?!!? :lol:
A zadnju utakmicu protiv Ekvadora kad nam je trebala isključivo pobjeda on izvede 9 stopera i Bokšića ?!
Pa to je bila preteča kontroliranog rizika :ne zna:
Hildegard
08.09.2011., 20:08
gospodin Ilija bi bio više nego dobar izbor :kava:
A zamisli samo na kraju EP-a sljedeće godine, nakon osvajanja još jednog naslova prvaka sa Dinamom i osvajanja kupa te četvrtfinala LP-a, Kljuno sa kontroliranim rizikom na čelu repke grabi kao monsun ka Brazilu gdje u strahu od neosvajanja naslova prvaka na vlastitom terenu tamošnje vlasti zatvaraju sve aerodrome na godinu dana. Di si sad.:kava:
Proud to be
08.09.2011., 20:11
:rofl::rofl:
the edge
08.09.2011., 21:00
A zamisli samo na kraju EP-a sljedeće godine, nakon osvajanja još jednog naslova prvaka sa Dinamom i osvajanja kupa te četvrtfinala LP-a, Kljuno sa kontroliranim rizikom na čelu repke grabi kao monsun ka Brazilu gdje u strahu od neosvajanja naslova prvaka na vlastitom terenu tamošnje vlasti zatvaraju sve aerodrome na godinu dana. Di si sad.:kava:
Prika, nema monsuna u Brazilu. Ništa od Krune.
Hildegard
08.09.2011., 21:13
Htio sam reć ciklonski poremećaj, al monsun bolje zvuči iako znam da njih ima samo na području indijskog oceana, istočne afrike, itd. Al sa Krunom na čelu repke i zakoni klime će kleknut.:kava:
istočne afrike,
:ne ne:
valjda si mislio na istočnu aziju.
Ziggy Pop
08.09.2011., 21:21
Jebem ti,sad kad razmišljam,nema nijednog hrvatskog trenera kojeg bi ja volio vidjet kao izbornika.
Svi se mogu podijeliti na 4 grupe:
-Metuzalemi (Otto,Ćiro)
-Nadobudni (Soldo,Jarni,Jurčević...)
-Idioti(Lončarević,Jurčić,Krešić,Pudar,Peruzović,Vu lić,Novoselac,Bogdan,Ladić,Grnja...)
-Porocima Skloni (Cico i Kuže)
Samo stranac Hrvata spašava...:D
Joško Španjić čeka ka zapeta puška :kava:
A i Lokica je slobodan. :kava:
daj ne jebite. koji bi to bio šou kad bi se mamić išao nešto bonačiću petljat u posal. :s :s :s
Petljali su se drugi, pa znamo kako je zavrsilo.
http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=139323&fmtId=20
Playlife_
08.09.2011., 22:00
Joško Španjić čeka ka zapeta puška :kava:
vjerana si zaboravija :kava:
dumbazo
08.09.2011., 22:02
Jel gospodin Elvis još slobodan?
Petljali su se drugi, pa znamo kako je zavrsilo.
[IMG]http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=139323&fmtId=20[/IMG
znam. sad bi ima onu kapicu od Čecha.
Jel gospodin Elvis još slobodan?
Vadi neke grke iz govana.
Modern Gent
08.09.2011., 22:14
Simunića bi sutra dovea da mogu. Jednostavno bi tija čuti jednom onaj "Skoke!" kad protivnik ubacuje loptu u šesnaesterac od strane ricavog dugokosog crnokošuljaša :D
Uvik ista crna Lacoste majica i uvik naslonjen/obišen na onu ruzinavu ogradu na starom zadarskom zapadu. Nema više kod nas ni zapada ni Vjerana :(
Vjeran ima posla u Vijetnamu tako da ga trenutno križamo. Ali u svakon slučaju top 1 kandidat sa moje strane :kava:
http://www.youtube.com/watch?v=NddXLr-OOUY :cool:
balkanski pastuh
08.09.2011., 22:41
Od stranaca bih najrađe vidio Hiddinka.
HNS ima love do krova, možemo si priuštiti jednog takvog izbornika.
late bloomer
08.09.2011., 22:42
A to što smo na euru izgubili od jakog brazila 1:0 koji je bio odličan i jedan od glavnih favorita za osvajanje, koji je kasnije izgubio od francuske 1:0 koja je igrala u finalu... i što je srna fulao penal protiv japana te što smo protiv hiddinkove australije odigrali 2:2 koja je ostvarila povijestan rezultat tada, molim te, reci mi kako je tu Kranjčar kriv?
A koga briga što kranjčar radi u privatnom životu, što se mene tiče, može se i drogirat. :ne zna:
ma delirium tremens totalni.
Hildegard
09.09.2011., 01:59
:ne ne:
valjda si mislio na istočnu aziju.
Spomenuo sam Aziju u kontekstu Indijskog oceana, ali mislio sam i na Afriku gdje nastaju monsuni kao rezultat sezonskih promjena i razlika u temperaturi i vlazi između Sahare i ekvatorijskog atlantskog oceana. :)
Nego...profesor će bit novi izbornik kad tad, mark my words.:kava:
Playlife_
09.09.2011., 02:03
babarej
09.09.2011., 07:37
Najpozitivniji lik HNL-a mi je bio. Kad se usred zime bacio u more jer je Zadar pobijedio pa su ga pitali da li mu je bilo hladno. On je odgovorio da je on vruc covik i da njemu nikad nije zima.
Jednom se obukao u odijelo, kad je na Stanove dosao Hajduk. :mig:
Yurinov
09.09.2011., 07:42
Jednom se obukao u odijelo, kad je na Stanove dosao Hajduk. :mig:
da li si ga ikad doista vidio? misliš li da on stvarno postoji?
U kvalifikacijama je igrao s trojicom stopera, a na SP je prebacio na četvoricu. Na to se odnosilo ono što si boldao. Rezulat na SP-loš, u kvalifikacijama- dobar.
Ma o kakva 4 stopera na SP-u vi pričate?
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFA_World_Cup_Group_F#Brazil_vs_Croatia
CIco nije ništa mijenjao na SP-u u odnosu na kvalifikacije. I baš zbog toga nemijenjanja, ostanka pri "provjerenom receptu" je Niko bio ispred Luke, a Kalsnić, Balaban i Olić ispred Da Silve.
Cico je od službenih utakmica loše vodio 3, i to su sve 3 završile neriješenim rezultatom
Hrvatska - Bugarska 2:2 - Kad kod 2:0 izvlači upravo svog umornog sina i ekperimentira s Banovićem i ne sječam s kim na stoperu te Petrov donosi Bugarima 2:2, a da se igralo još 5 minuta bilo bi 2:4
Malta - Hrvatska 1:1 - nije bitno tko, kako , i zašto su Maltežani dali kromp, ali ne smije se odigrati na Malti 1:1
Hrvatska - Australija 2:2 - koju je Hrvatksa uz totalno rasulo opet mogla dobitim ali zaista loše vođena utamkica ( glavni krivac za neuspjeh svinja debela, je izašao kod 2:1 za Hrvatsku, što nije smetalo razna piskarala da on bude kriv za neuspjeh)
Cicin rezultat na SP-u nije bio ništa bolji nego Barićev na EP-u dvije godine ranije, s tim da je Barić imao puno težu skupinu. Međutim rezultat i igra u kvalifikacijam su činili razliku među ta dva izbornika. Smijemo se Bililću, ali zapravo grupa za EP 2004 je najlakša grupa koju je Hrvatska imala Bugarska ( kojoj je to bilo jedino veliko natjecanje u desetljeću, i na kojem je upisala 3 poraza, gol razlika 1:10) Belgija ( koja od tada nije niti prismrdila velikom natjcanju, evo sad će mooožda u dodatne kvalifikacije) i liliputanci Estonije i Andora. I moćna Slovenija udodatnim kvlifikacijama. Zbog toga se nikako nemogu trpari Cico i Barić u isti koš
Da li je Cico nakon 3 loše vođene utamkice, od čega je samo jedna bila rezultatski bitna zaslužio otkaz? Meni se činilo prerano, ali Bilić sa svježim idejama imao puno uspjeha, i Cicina smjena je time opravdana.
Što je Bilić donio?
1.Imao hrabrosti prijeći na ssutsav 4-4-2 što su se svi izbornici pribojavali jer obrana treba biti puno uigranija nego kod 3-5-2
2. tudora, pokošengo ozljedama zamijenio Modrićem - pun pogodak. Do ta d su svi razmišljali da li staviti Modrića ili Kranjčara, a on je iskombinirao obojicu u močadi, što budite iskreni, nije vama palo na pamet
3. Odnekud iščupao Ćorluku i učinio ga bekom i prvotimcem - totalni pogodak. Za Da Silvu se pisalo da ima mjesta u reprezentaciji, ali Ćorluka je baš Bilićev izum
Da li ga taj prvi dobar ciklus amnestira od otkaza nakon drugog? To se već puno raspredalo, ali sad trkeljati o možebitnim Bilićevim nasljednicima, u trenutku kad je Hrvatska prva u grupi? Pa ljudi što je vama? Malta i Izrael su pobjeđeni hendikepom. Nema mjesta nezadovljstvu nakon pobijeda od 3:1, tj. ljude koji se žale nakon takvih utamkica se ne uzima ozbiljno.
"Unatoč onima koji misle da ne trebamo otići na EURO, a smatram da ih ima, pogotovo onima koji imaju nešto protiv vrha našeg Saveza, ili misle da smo mi nogometaši preplaćeni, drago mi je da smo pobijedili i da smo korak bliže. Uspjet ćemo!"
Kaže Niko Kranjčar.
Izgleda da i on visi ovdje na forumu
"Unatoč onima koji misle da ne trebamo otići na EURO, a smatram da ih ima, pogotovo onima koji imaju nešto protiv vrha našeg Saveza, ili misle da smo mi nogometaši preplaćeni, drago mi je da smo pobijedili i da smo korak bliže. Uspjet ćemo!"
Kaže Niko Kranjčar.
Izgleda da i on visi ovdje na forumubaniran je (http://www.forum.hr/member.php?u=176743) :(
babarej
09.09.2011., 09:51
Kaže Niko Kranjčar.
Izgleda da i on visi ovdje na forumu
Proslu sezonu se navukao, nije imao sto raditi na tribinama pa je pisao po forum.hr-u.
može bit. Možda je i otovrio mail Chelseacf@gmail i onda s njega slao totenhamu ponude za Luku.
Sad se valjda šegaći i s Nikicom.
http://www.index.hr/sport/clanak/nikica-jelavic--kapitalac-iz-sjene-ibrox-i-dalje-prima-milijunske-ponude-/570713.aspx
Ali to mu nije pametno, svi znamo njegove rođake
master_mind_
09.09.2011., 10:13
Hoće li biti negdje prijenos današnje utakmice?
CM-mania
09.09.2011., 10:15
Oce
baniran je (http://www.forum.hr/member.php?u=176743) :(
:rofl::rofl::rofl:
Ziggy Pop
09.09.2011., 10:30
Spomenuo sam Aziju u kontekstu Indijskog oceana, ali mislio sam i na Afriku gdje nastaju monsuni kao rezultat sezonskih promjena i razlika u temperaturi i vlazi između Sahare i ekvatorijskog atlantskog oceana. :)
Nego...profesor će bit novi izbornik kad tad, mark my words.:kava:
Nema teorije...barem dok Vlatka ne pospreme u grob.:Pop:
Markeca
09.09.2011., 11:12
Ma o kakva 4 stopera na SP-u vi pričate?
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFA_World_Cup_Group_F#Brazil_vs_Croatia
CIco nije ništa mijenjao na SP-u u odnosu na kvalifikacije. I baš zbog toga nemijenjanja, ostanka pri "provjerenom receptu" je Niko bio ispred Luke, a Kalsnić, Balaban i Olić ispred Da Silve.
Cico je od službenih utakmica loše vodio 3, i to su sve 3 završile neriješenim rezultatom
Hrvatska - Bugarska 2:2 - Kad kod 2:0 izvlači upravo svog umornog sina i ekperimentira s Banovićem i ne sječam s kim na stoperu te Petrov donosi Bugarima 2:2, a da se igralo još 5 minuta bilo bi 2:4
Malta - Hrvatska 1:1 - nije bitno tko, kako , i zašto su Maltežani dali kromp, ali ne smije se odigrati na Malti 1:1
Hrvatska - Australija 2:2 - koju je Hrvatksa uz totalno rasulo opet mogla dobitim ali zaista loše vođena utamkica ( glavni krivac za neuspjeh svinja debela, je izašao kod 2:1 za Hrvatsku, što nije smetalo razna piskarala da on bude kriv za neuspjeh)
Cicin rezultat na SP-u nije bio ništa bolji nego Barićev na EP-u dvije godine ranije, s tim da je Barić imao puno težu skupinu. Međutim rezultat i igra u kvalifikacijam su činili razliku među ta dva izbornika. Smijemo se Bililću, ali zapravo grupa za EP 2004 je najlakša grupa koju je Hrvatska imala Bugarska ( kojoj je to bilo jedino veliko natjecanje u desetljeću, i na kojem je upisala 3 poraza, gol razlika 1:10) Belgija ( koja od tada nije niti prismrdila velikom natjcanju, evo sad će mooožda u dodatne kvalifikacije) i liliputanci Estonije i Andora. I moćna Slovenija udodatnim kvlifikacijama. Zbog toga se nikako nemogu trpari Cico i Barić u isti koš
Da li je Cico nakon 3 loše vođene utamkice, od čega je samo jedna bila rezultatski bitna zaslužio otkaz? Meni se činilo prerano, ali Bilić sa svježim idejama imao puno uspjeha, i Cicina smjena je time opravdana.
Što je Bilić donio?
1.Imao hrabrosti prijeći na ssutsav 4-4-2 što su se svi izbornici pribojavali jer obrana treba biti puno uigranija nego kod 3-5-2
2. tudora, pokošengo ozljedama zamijenio Modrićem - pun pogodak. Do ta d su svi razmišljali da li staviti Modrića ili Kranjčara, a on je iskombinirao obojicu u močadi, što budite iskreni, nije vama palo na pamet
3. Odnekud iščupao Ćorluku i učinio ga bekom i prvotimcem - totalni pogodak. Za Da Silvu se pisalo da ima mjesta u reprezentaciji, ali Ćorluka je baš Bilićev izum
Da li ga taj prvi dobar ciklus amnestira od otkaza nakon drugog? To se već puno raspredalo, ali sad trkeljati o možebitnim Bilićevim nasljednicima, u trenutku kad je Hrvatska prva u grupi? Pa ljudi što je vama? Malta i Izrael su pobjeđeni hendikepom. Nema mjesta nezadovljstvu nakon pobijeda od 3:1, tj. ljude koji se žale nakon takvih utamkica se ne uzima ozbiljno.
ma dobro, pitanje je bi li eduardo doneo neku prevagu. istina, svakako je trebao biti među 22, jer je ipak bio najbolji igrač hnl-a i drugi strijelac, ali, realno, pršo i klasnić su svakako tad bili prvi napadači, klasnić je te sezone u werderu igrao sjajno, to mu je najbolja sezona bila.
nije protiv bugarske niko bio problem. igralo se tad dobro, bilo je 2:0 sve do 10-15 minuta prije kraja, kad vadi, ne kranjčara, već roberta kovača, zbog grčeva, a nije imao niti jednog stopera na klupi, pa uvodi banovića, a na stopera povlači vranješa, preko kojeg su onda pala oba bugarska gola.
što se australije tiče, već rekoh, zamjuram mu tu tvrdoglavo stavljanje tomasa, umjesto da je poslušao iskusnije kolege, a i prisjetio se utakmice s argentinom, koji mjesec prije, kada zbog ozlijede nije bilo kovača, pa je na njegovo mjesto stavljen tudor, a na tudorovo modrić i igralo se sjajno. ok, pobijedilo se slučajno, al nema veze :D
Mislim da je on najavio da nakon posla s Turskom napušta trenerski posao, valjda mu je dojadilo. A i ne bilježi više neke super rezultate kao prije. S Turskom se muči, a još pamtim onaj šamar od Slovenaca :facepalm:
Michael Collins
09.09.2011., 14:03
Ma tog Srnu je išlo dok je Barić vodio reprezentaciju, ostalo je za bacit.
on nas je maltene sam odveo u Njemačku 2006.
PesAdicted
10.09.2011., 11:44
HNS ima love do krova, možemo si priuštiti jednog takvog izbornika.
Hiddink nam je dužan zbog eura 2008, pa nek dođe za jeftinije :lol:
mlohavi
10.09.2011., 12:26
Ja mislin da je mlohavi najbolje rješenje! :D
on nas je maltene sam odveo u Njemačku 2006.
i sam nas je maltene izbacio
The Godfather
11.09.2011., 01:03
i sam nas je maltene izbacio
Siguran?
http://www.youtube.com/watch?v=5FAIu2OSbzg
Sinoc je Subasic pokazao da mora biti prvi vratar reprezentacije.
SAMSON_VK
11.09.2011., 10:37
Po čemu je on to pokazao ? :ne zna:
Što je to on maestralno pokazao ( obranio ) da bi bio prvi vratar reprezentacije ? :ne zna:
Subašić je klimav golman. Ne znam da li je reprezentativni kalibar.
Često ima neke demone. Treba se zbrojit malo momak.
Oni njegovi 'sigurni' izleti s crte se dogode svako malo.
Michael Collins
11.09.2011., 12:12
neke obrane i intervencije je imao samo Kelava,koji je već sada mnogo bolji golman od Subašića,a bome i Pletikose,što i nije tako teško
Hildegard
11.09.2011., 12:15
Ma jebo vas više sve skupa i Kelava i Subašić, meljete o njima neprestano ko da se svađamo jel treba na vrata stavit Casillasa ili Valdeza, a ono oba dva su ništa drugo nego vratarske škovace:rolleyes:
Howlin Wolf
11.09.2011., 12:52
Pljuvanjem po protivničkim igračima?!? :D
Baš mi je žao što nije i Badelja pljunuo :kava:
Bio bi dobar uvod za novo sretanje u reprezentaciji....
Trebali bi ga i Modrić i Dudu pitati što mu je to trebalo,i to pred Bilićem :D
Inace danas nam je izborniku rođendan,43. ako se ne varam.
:Pivo:
Scipion
11.09.2011., 15:00
Dabogda sljedeći ne dočeka na klupi "repke" :kava:
Dabogda sljedeći ne dočeka na klupi "repke" :kava:
Ne vjerujem da hoce.Realno je odlazi nakon EP-a.
sesvečan
11.09.2011., 22:44
a ako osvojimo EP? :ne zna:
Šta je Zdravko tako mlad? :ne zna:
Dabogda sljedeći ne dočeka :kava:
Šta je Zdravko tako mlad? :ne zna:
:rofl:
Cromanst
12.09.2011., 11:33
Onda će bit: ''Biliću ostani!'' (http://www.forum.hr/showthread.php?t=351415) :D
Scipion
12.09.2011., 12:08
Jedino ako svi ostali pošalju U-17 sastave:kava:
A ni u tom slučaju bi se grdno namučili:kava:
Archangel
12.09.2011., 12:25
Ako odemo ne EU i opet prođemo grupu bit će opet Biliću ostani. Ali ja iskreno sumnjam da će se to dogodit osim ako na EU svi nebu igrali 50% bolje nego sada.
Ako odemo ne EU i opet prođemo grupu bit će opet Biliću ostani. Ali ja iskreno sumnjam da će se to dogodit osim ako na EU svi nebu igrali 50% bolje nego sada.
Šta, ne ulazimo u Eu 2013-te? :ne zna: I to još ako prođe onaj monitoring.:504:
Siguran?
http://www.youtube.com/watch?v=5FAIu2OSbzg
je zabio, ali i...
http://www.youtube.com/watch?v=XAZcWQ-Hia4&t=5m44s
Očito je čiji igrač zabija gol, ali Srna definitvno nije bio glavni problem te reprezentacije.
Čime?Ne kažem da je bio loš, ali nije bio niti najbolji golman na terenu.
Stipe je konačno obranio svoju mrežu! I to u gostima!
Strinićev i Kalinćev Dnipro je opet izgubio. Kak to da bilić nije još iprobao Pamića? Barem na nekoj prijateljskoj? ili nam prijteljske služe za nabijanje koeficijenta? Ili uopče ne vjeruje Sparti?
Michael Collins
15.09.2011., 09:31
Kelava je iamo iskustvo igranja protiv Ronalda i Reala, i jako,jako je dobro odigrao cijelu utakmicu.
Nakon 6 utakmica Lige Prvaka,ako nastavi ovako,a ne bude prvi golman, znat ćemo da Bilić ima jako,jako čudne kriterije za golmana nacionalne vrste
gFlores
15.09.2011., 09:54
Kelava je iamo iskustvo igranja protiv Ronalda i Reala, i jako,jako je dobro odigrao cijelu utakmicu.
Nakon 6 utakmica Lige Prvaka,ako nastavi ovako,a ne bude prvi golman, znat ćemo da Bilić ima jako,jako čudne kriterije za golmana nacionalne vrste
Vjerojatno će postati 1.golman za 2-3 godine. Samo zato jer nemamo boljeg.
A inače i dalje ga smatram osrednjim golmanom koji nikako nije i neće biti na razini golmana 10.reprezentacije svijeta.
I tu ocjenu dajem iz golmanskog kuta ;)
Luyindula
15.09.2011., 12:24
A inače i dalje ga smatram osrednjim golmanom koji nikako nije i neće biti na razini golmana 10.reprezentacije svijeta.
Jel moras to spomenuti na svakoj temi? Puno veci golmani od tebe su ga okarakterizirali kao vrlo dobrog golmana, ne moramo tvoje misljenje cut na svakom ćošku.
ja ti iz golmanskog kuta mogu reć da je Kelava jučer genijalno odbranio jednu od največih utakmica u njegovoj karijeri dosad. Čovjek je nekoliko puta izašao kao pobjednik protiv Ronalda, Benzeme, Di Marie, Ozila i ostalih. Ne sjećam se kad je jedan naš golman tako dobro odbranio jednu veliku utakmicu.
Isto tako iz golmanskog kuta mogu reć da čovjek ima konstantu već 2-3 sezone, istina je da povremeno zna pogriješit ali to se može pripisat neiskustvu. Uglavnom, daleko najbolji golman kojeg imamo, i po meni, golman koji će karijeru nakon dinama nastavit u klubu iz liga petice. Iskreno, ako ovako nastavi, mislim da će postat najbolji golman kojeg smo do sad imali jer mu najbolje godine tek dolaze.
CM-mania
15.09.2011., 13:30
Ok, oko Kelave. Decko je odlican golman za Dinamo i ima perspektivu da postane solidan golman u Europskim okvirima. Sad zasto solidan, a ne odlican.
Faken ispucavanje, najdalje mu lopte lete 10 metara iza centra, visoka su i obicno su te lopte baloni, nema sigurnosti nikakve kad mu igrac vraca loptu, ne zna igrat s loptom. Zbog toga Kelava nikad nece branit u top klubovia i domet su mu losiji klubovi liga petice i klubovi u vrhu u rusiji, ukrajini, austriji itd. Sa tim dometom mislim da je preambiciozno govoriti da ce postati najbolji golman kojeg smo imali.
...misliš kao i za izbor napadača?
Ok, oko Kelave. Decko je odlican golman za Dinamo i ima perspektivu da postane solidan golman u Europskim okvirima. Sad zasto solidan, a ne odlican.
Faken ispucavanje, najdalje mu lopte lete 10 metara iza centra, visoka su i obicno su te lopte baloni, nema sigurnosti nikakve kad mu igrac vraca loptu, ne zna igrat s loptom. Zbog toga Kelava nikad nece branit u top klubovia i domet su mu losiji klubovi liga petice i klubovi u vrhu u rusiji, ukrajini, austriji itd. Sa tim dometom mislim da je preambiciozno govoriti da ce postati najbolji golman kojeg smo imali.
ja mislim da mu to neće bit problem. Danas golmani sve rijeđe ispucavaju lopte, a češće odigravaju jednog od bekova. To je dio modernog nogometa, ispucana lopta je ničija lopta, ali kad ju ti nekom odigraš onda može krenuti u stvaranje napada. To mu definitivno je minus, ali i na tom polju se vidi napredak u odnosu na prošle sezone.
CM-mania
15.09.2011., 13:55
Svi vrhunski klubovi imaju golmane koji puno sudjeluju u igri. Chelsea pod mourinhom se masovno uzdao na Cechove duge lopte koje su bile ostre i gadjale drogbu u trebavicu, o vds-u je sve receno, Valdes aktivno sudjeluje u iznosenju lopte iz obrane. Svaki golman u vrhunskoj ekipi ima igrace koji sudjeluju u igri, putem vracanja od obrambenog i odigravanja iz prve na drugu stranu do turbo preciznih ostrih ispucavanja. Kelava nema nis od toga, a nema ni neko bacanje rukom. Apsolutno 0 mu je sudjelovanje u igri...svako vracanje zavrsava autom, i jednim napadom manje.
Svi vrhunski klubovi imaju golmane koji puno sudjeluju u igri. Chelsea pod mourinhom se masovno uzdao na Cechove duge lopte koje su bile ostre i gadjale drogbu u trebavicu, o vds-u je sve receno, Valdes aktivno sudjeluje u iznosenju lopte iz obrane. Svaki golman u vrhunskoj ekipi ima igrace koji sudjeluju u igri, putem vracanja od obrambenog i odigravanja iz prve na drugu stranu do turbo preciznih ostrih ispucavanja. Kelava nema nis od toga, a nema ni neko bacanje rukom. Apsolutno 0 mu je sudjelovanje u igri...svako vracanje zavrsava autom, i jednim napadom manje.
istina.. ali, to se da poboljsati treningom i individualnim radom.. recimo, refleksi su nesto sto je ipak u vecini slucajeva urodjeno...
apropo ovih golmana kaj si naveo... recimo, po stilu igre (s time da nimalo ne impliciram da ce tamo igrati) Kelava bi recimo vise odgovarao u klubu tipa Barcelona ili Man Utd gdje su njegove lopte vecinom namjenjene bekovima ili obrambenima ili centralnom veznom, znaci da idu po tlu nego klubovima sa visokim igracem naprijed na kojeg se napucava lopta...
tako da je sve zapravo relativno.. ovisi o tome kome ce golman trebati, koji stil igre njeguju, itd., itd...
tripice
15.09.2011., 14:05
U potpunosti se slažem s tobom o Kelavi. Al jebemu vranića, profesionalac je, jel teško ostat pol ure iza treninga malo ispucavat lopte, to se bar da istrenirat... Sa povratnim loptama i igrom kao dodatni stoper će ipak bit malo teže. Al na tom segmentu igre će morat jako puno radit...
Inače, trenutno je on naš golman koji je u u uvjerljivo najboljoj formi...
istina, ali i to će mu vjerojatno doć s iskustvom, pogotovo ako će malo radit na tome. Ja ne znam kako to funkcionira u HNL-u, ali jučer stvarno je nabijao sve što mu se vratilo, no prepostavljam da je to povezano sa strahom i tremom od velike utakmice. A i pitanje je koliko Kljuno inzistira na tome, dal traži od njega da igra ili mu kaže da samo čisti.
Istina je da izgleda malo panično svaki put kad mu se vrati lopta. Vidi se da ga je strah od pogreške, ali na tome bi trebalo ozbiljno radit. Nije to teško postić i ne trebaju neke jako velike vježbe. Smirenost se u mlađim kategorijama uči igranjem nogometa na malom prostoru i igrama kao što je zrenda (ševa, kak se već zove), di se igrači postavljaju u krug unutar kojeg je jedan ili više igrača koji im pokušavaju uzet loptu. Ja iskreno se shvaćam kako on to već nema, čovjek je prošao golmansku školu i ne kužim kako je moguće da je iz mlađih kategorija izašao tako "nekompletan". Međutim, ako je on voljan to ispravit nikad nije kasno, a pogotovo ne sa 23 godine.
CM-mania
15.09.2011., 14:10
Da nisam to osporavao, po meni zreo za reprezentaciju. Za prvo mjesto ne znam bas jos ,ali za reprezentaciju sigurno ispred Subasica, miljama. i Runje koji nema klub. Ne znam kako Stipe brani ove sezone pa to necu komentirati.
Samo kazem, po meni nikad nece biti vrhunski golman. Solidan dan, vrhunski tesko.
tripice
15.09.2011., 14:24
Da nisam to osporavao, po meni zreo za reprezentaciju. Za prvo mjesto ne znam bas jos ,ali za reprezentaciju sigurno ispred Subasica, miljama. i Runje koji nema klub. Ne znam kako Stipe brani ove sezone pa to necu komentirati.
Samo kazem, po meni nikad nece biti vrhunski golman. Solidan dan, vrhunski tesko.
Subašić nije najbolji golman ni u klubu :), a u ligi su bolji od njega i Kelava i Lisjak i Blažević i Kardum....
Kad se gleda forma unatrag godinu dana Kelava je naš uvjerljivo najkonstantniji golman i šta se tiče broja (i težine) nastupa i šta se tiče forme. Davno je zaslužio mjesto u reprezentaciji. Sad dal je to u prvih 11 ili ne to bi ipak trebali procjenit oni koji sastavljaju momčad. Mjesto golmana je delikatno i njegove su pogreške uvijek najskuplje. Stipe mi je osobno korektan golman, iskusniji i između njih dvojice bi se po meni trebala vodit borba za reprezentativnu jedinicu.
Runju nikad nisam niti volio, niti cijenio, iako nas je znao spašavat. Jednostavno to nije golman po mom ukusu. O Krešiću nebi htio jer ga nisam imao priliku gledat kako brani...
Ako uzmemo da su Stipe i Kelava 1 i 2 trenutno (po mom sudu naravno), za mjesto trećeg golmana reprezentacije bi se trebali borit, Lisjak koji je u formi života, Blažević za kojeg je po meni jpš uvijek misterij kako je u Šibeniku i vrlo konstantni osijekov Kardum.
Osobno bi moj izbor nakon kvalifikacija za Euro12012. bio 1. Kelava 2. Pletikosa 3. Blažević
A šta se tiče Kelave, mislim da bi on uz poboljšanje igre pod pritiskom i ispucavanja lopte, mogao vrlo lako završit u nekom klubu, nomimalnog drugog razreda lige petice (Espanyol, Chievo, Mainz, Stoke....) i od tamo napadat transfer u neki jači klub... Kao šta je neko napisao u utakmici karijere je branio gotovo savršeno.
Osim Kelave, mislim da je jedan igrač jako zapostavljen od strane minđušara, a jučer je bio odmah uz bok Kelavi. A to je Vida. Način na koji je on odigrao jučer, a i nekoliko utakmica prije, pokazuje da je izrastao u vrhunskog stopera (sa odličnom tehnikom, a to nije ni čudno kad je u Os krenuo kao desetka). Ekipa u Luzerkuzenu vjerojatno čupa kosu sad. U nekim trenucima jučer je pokazivo elemente "pepeovske" igre, mirnoće u duelu, a i inicijative u iznošenju lopte iz zadnjeg reda. Trenutno je on naš stoper u najboljoj formi. Volio bih ga vidit u prvih 11 reprezentacije (a ne na klupi ili tribini)...
gFlores
15.09.2011., 15:38
Kelava možda i je naš najbolji golman trenutno ali to više govori o drugima a ne o njemu. Nitko sretniji od mene kad bi on potpisao za ManU i bio 1. golman reprezentacije ali to se neće dogoditi. Nešto smrdi sa našom golmanskom školom kad u 20 godina nismo izbacili vrhunskog golmana.
gFlores
15.09.2011., 15:41
Osim Kelave, mislim da je jedan igrač jako zapostavljen od strane minđušara, a jučer je bio odmah uz bok Kelavi. A to je Vida. Način na koji je on odigrao jučer, a i nekoliko utakmica prije, pokazuje da je izrastao u vrhunskog stopera (sa odličnom tehnikom, a to nije ni čudno kad je u Os krenuo kao desetka). Ekipa u Luzerkuzenu vjerojatno čupa kosu sad. U nekim trenucima jučer je pokazivo elemente "pepeovske" igre, mirnoće u duelu, a i inicijative u iznošenju lopte iz zadnjeg reda. Trenutno je on naš stoper u najboljoj formi. Volio bih ga vidit u prvih 11 reprezentacije (a ne na klupi ili tribini)...
Taj pogotovo igra toplo-hladno, ali kako imamo deficit stopera mislim da ćemo ga sigurno gledati u reprezentaciji slijedećih godina.
Kelava na tome radi već zadnjih par godina sigurno.
ajdontnou
15.09.2011., 15:52
kelava i vida moraju u prvih 11 repke.
tripice
15.09.2011., 15:52
Taj pogotovo igra toplo-hladno, ali kako imamo deficit stopera mislim da ćemo ga sigurno gledati u reprezentaciji slijedećih godina.
Igra i Lovren (toplo-hladno), a Šimunić niti ne igra :). Na žalost kako si i sam rekao imamo kritični deficit stopera.
Neka reprezentativna klasa su samo Lovren, Vida, ludi Đo i zapostavljeni kapiten berlinske Herthe Andre Mijatović. A tu je još i Šifo da pokrpa rupe, te Ćorluka, ako Srna bude igrao na svom pravom mjestu, a ne smetao u vezi.
Na žalost ne pada mi na pamet niti jedna drugi, mladi igrač (govorim o 2 centralna stoperska mjesta)
ajdontnou
15.09.2011., 15:54
Igra i Lovren (toplo-hladno), a Šimunić niti ne igra :). Na žalost kako si i sam rekao imamo kritični deficit stopera.
Neka reprezentativna klasa su samo Lovren, Vida, ludi Đo i zapostavljeni kapiten berlinske Herthe Andre Mijatović. A tu je još i Šifo da pokrpa rupe, te Ćorluka, ako Srna bude igrao na svom pravom mjestu, a ne smetao u vezi.
Na žalost ne pada mi na pamet niti jedna drugi, mladi igrač (govorim o 2 centralna stoperska mjesta)
andre je spor ko magla.
srna - čarli - vida - joe ili pranja (ovisno o rivalu)
Hildegard
15.09.2011., 16:34
kelava i vida moraju u prvih 11 repke.
Jebote sad on opet o Kelavi, opet o vratarima. Da, Kelava je dobro branio u Švedskoj i protiv Reala jučer. Perspektivan je golman koji ako ovako nastavi ja ne sumnjam da će bit jednog dana u prvih 11. Ali još uvijek je zelen po meni bez obzira na svoje kvalitete, evidentno je da još uvijek ima slabosti na kojima mora proradit, a to su visoke lopte i izlasci na iste te ispucavanje. Neka radi na tome, neka niže dobre igre iz utakmice u utakmicu i skuplja iskustvo i vrata reprezentacije će kad tad bit njegova. A meni se čini da vi Dinamovci pretjerujete s tim Kelava na vrata reprezentacije odmah sada odmah ko da gori negdje, ko da loša igra reprezentacije ima iti malo veze sa tim tko nam je na vratima. Ja ne vidim uopće razloga zbog čega nema strpljenja s ovim vašim 'zahtjevima'.
Chiro23
15.09.2011., 16:34
Nije li ono Vida pijan mlatio ljude po vjenčanjima za vrijeme reprezentativnih okupljanja ili sam ja to samo umislio?
Glede Kelave, njegova jedina prednost u odnosu na Blaževića je da igra u Dinamu. U svemu ostalome su podjednaki (ispucavanja su im podjednako loša), a u nekim segmentima (1 na 1, visoke lopte) je Blažević bolji.
Ali slažem se da dečko treba dobiti priliku, zaslužio je to.
tripice
15.09.2011., 18:08
andre je spor ko magla.
srna - čarli - vida - joe ili pranja (ovisno o rivalu)
Sva sreca da imamo sijaset kvalitetnih (i brzih) stopera. U svakom slucaju radje bi da mi je iskusni Mijatovic back up stoper u repr. nego recimo mesar Buljat. Tuzna je cinjenica da osim Lovrena, Corluke (kojem to i nije primarna pozicija), Vide i ludog Joe (smatram da Schifo nije boji od Mijatovica) mi jednostvno stopera reprezentativnog kalibra. Pogotovo ne u mladjim uzrastima...
Michael Collins
15.09.2011., 19:50
sjetio si se smiješnog igrača Šife pored živog Vide kojeg nisi ni stavio?
lik je Slavonac,ali neće ni Bilić biti vječno,osim toga, sada je u Mamićevu klubu
gFlores
15.09.2011., 19:56
Kraj Vide, Ludi Joe mi izgleda kao vrlo uravnotežena osoba. :D
Crno nam se piše ako će nam mediokriteti tipa Vida i Kelava biti okosnica reprezentacije.
sjetio si se smiješnog igrača Šife pored živog Vide kojeg nisi ni stavio?
lik je Slavonac,ali neće ni Bilić biti vječno,osim toga, sada je u Mamićevu klubu
ajde pročitaj taj njegov post još jednom
a i post prije :rofl:
Inače opet moran reagirat, 100 puta ponovljena laž postane istina, opet je Buljat mesar :s
Hildegard
15.09.2011., 20:17
Mesarko je meni jedan od najluđih.
gFlores
15.09.2011., 20:23
Bogami stoperski par Vida-Buljat bi stvarno bi čisti horor. Ne znaš ko je luđi.
mate mišo
15.09.2011., 20:26
Nije li ono Vida pijan mlatio ljude po vjenčanjima za vrijeme reprezentativnih okupljanja ili sam ja to samo umislio?
Nije on mlatio nego njegovi "prijatelji"..btw ovo mlatio je pretjerano. Ovo pišem jer znam priču iz prve ruke:mig:
Crno nam se piše ako će nam mediokriteti tipa Vida i Kelava biti okosnica reprezentacije.
Obrazloži.
Maky993
15.09.2011., 20:30
Bogami stoperski par Vida-Buljat bi stvarno bi čisti horor. Ne znaš ko je luđi.
Jasmin Agić je mila majka za njih.
Chiro23
15.09.2011., 21:25
Nije on mlatio nego njegovi "prijatelji"..btw ovo mlatio je pretjerano. Ovo pišem jer znam priču iz prve ruke:mig:
Držao si dok su oni mlatili? :zubo:
Ako nije mlatio (ili "mlatio", još bolje), super. Nadam se da je naučio lekciju i da neće pijančevati u vrijeme reprezentativnih okupljanja, pa sve i da mu se rođeni brat ženi ili da mu žena rodi.
Vrijedi i za sve ostale, ne samo za njega.
mate mišo
15.09.2011., 21:37
Ako nije mlatio (ili "mlatio", još bolje), super. Nadam se da je naučio lekciju i da neće pijančevati u vrijeme reprezentativnih okupljanja, pa sve i da mu se rođeni brat ženi ili da mu žena rodi.
Vrijedi i za sve ostale, ne samo za njega.
Nadam se i ja. Naravno da ne podržavam bančevanje profi igrača ali on mi "pari" kao ono "oldskul" tip igrača. Zaruži ponekad, ali se to nikada ne osjeti na njegovim igrama. Što bi rekli lud je i drzak, ali u pozitivnom smislu. Da mu je stari bio upola takav po karakteru ne bi se ni sjećali Vlaovića i Cvite :D
Nadam se i ja. Naravno da ne podržavam bančevanje profi igrača ali on mi "pari" kao ono "oldskul" tip igrača. Zaruži ponekad, ali se to nikada ne osjeti na njegovim igrama. Što bi rekli lud je i drzak, ali u pozitivnom smislu. Da mu je stari bio upola takav po karakteru ne bi se ni sjećali Vlaovića i Cvite :D
ne znam zasto se odmah sjetim S. Marica i kak je odigrao protiv Newcastla...
Markeca
15.09.2011., 23:09
da, bitno je da nam je prvi golman bio treći golman tottenhama, a zatim bio na probi, ej, golman hrvatske reprezentacije ide na probu, u celticu i još ju nije prošao. a nije ni malo nemoguće da za koji mjesec bude golman ruskog drugoligaša.
The New Guy
15.09.2011., 23:56
Ne sjećam se kad je jedan naš golman tako dobro odbranio jednu veliku utakmicu.
On protiv villareala u gostima prošle godine...
Ima refleks za 10, al panika mi dođe svaki put kad je gusto i kad mu lopta dolazi. Imao je i jednu usranu situaciju jučer...tako da ne ulijeva povjerenje i ne znam dal će daleko dogurati zbog toga (al u boljem klubu i ligi svakako može branit)
Ako išta barem su mu ispucavanja malo bolja- svako je išlo barem malo iza centra, te nije imao neka katastrofalna na 30 i 40 metara od gola
Unatoč manama, što se tiče reprezentacije, stvarno mislim da nije za zanemarit taj negov vrhunski refleks i psiha da u jakim utakmicama, kad je najbitnije bude na razini zadatka (villareal, real, malmo)
Samo jedna takva luda obrana koju većina golmana nemože- može značit utakmicu- važne bodove i razne prolaske skupina, knock out faza i sl..
Mi ovdje čekamo Ibaneza.:kava:
tripice
16.09.2011., 01:28
a i post prije :rofl:
Inače opet moran reagirat, 100 puta ponovljena laž postane istina, opet je Buljat mesar :s
Dan kad je on otišao iz Hajduka mi je nogometno bio jedan od najtužnijih u životu. Naime, postao sam svjestan činjenice da u sljedećem jadranskom derbiju Hajduk neće imat igrača manje od 30. min zbog nekog njegovog starta, a bogami ni da će skrivit penal.
Šalu na stranu, dečko nije loš stoper, nebi škodilo da malo smanji agresivnost u nekim situacijama, al mislim da nam je svima jasno zašto je on dobivao minute u reprezentativnom dresu (pa makar i na treningu). Na žalost, niti prvi, niti posljednji...
Michael Collins
16.09.2011., 08:38
ajde pročitaj taj njegov post još jednom
OK,greška
gFlores
16.09.2011., 11:54
Obrazloži.
A što bi trebao obrazlagati ? Ti misliš da ćeš sa igračima tipa Vida,Kelava,Buljat i kompanija biti 10. na svijetu ? :503:
Lajoš55
16.09.2011., 12:23
A što bi trebao obrazlagati ? Ti misliš da ćeš sa igračima tipa Vida,Kelava,Buljat i kompanija biti 10. na svijetu ? :503:
ti gajiš neke gadne osobne komplekse naspram Vide?
Chiro23
16.09.2011., 12:29
Vide i Kelave, da budemo precizniji.
Kad bi morao pogađati, rekao bi da je gflores bio zamjena Kelavi u mlađim kategorijama a smatra da je trebalo biti drugačije i da je on trebao biti na golu Dinama preksinoć, kao i na golu reprezentacije zadnje 3 godine, a Vida mu je valjda jebao curu lo stile Marin Rozić ili tako nešto.
Stvarno, gflores, tvoji postovi nisu samo navijački, nego ima i neke osobne netrepeljivosti u njima.
A što bi trebao obrazlagati ? Ti misliš da ćeš sa igračima tipa Vida,Kelava,Buljat i kompanija biti 10. na svijetu ? :503:imaš pravo. kao da moš imat neki rezultat s krpanima, vasiljima i jurčićima. :kava:
Lajoš55
16.09.2011., 12:36
imaš pravo. kao da moš imat neki rezultat s krpanima, vasiljima i jurčićima. :kava:
sa šukerima, koznikuima i mrmićima :kava:
tripice
16.09.2011., 12:52
Ostavimo po strani razne Kelave, Vide i ine...
Svima nam je jasno da nam je reprezentacija managerski poligon (kako seniorska, tako i one mlađe) i da često ne igraju najbolji, nego najpodobniji.
Ipak, kad bi malo pogledali klubove 1.HNLj i igrače koji su u njihovim seniorskim sastavima našlo bi se tu ponešto potencijalnih reprezentativaca (možda ne trenutnih, al onih s potencijalnom da to postanu u sljedeću sezonu, dvije, pod uvijetom da se normalno razviju naravno...)
HNK Hajduk Split: Maloča (solidan stoper), An. Sharbini (propuh u glavi, na žalost), Vukušić
GNK Dinamo Zagreb: Tomečak (kao desno krilo, ne bek), Kovačić, Šitum (čini mi se kao napadač koji se uvijek nađe na pravom mjestu, dobar nos za gol)
NK Osijek: Kardum, Šorša (iako smo na njegovoj poziciji jaki)
HNK Rijeka: Datković (budućnost na stoperu, 18 godina, hladan k'o šprice), Kreilach (talijanski povučeni playmaker tip Pirlo), Čulina. Još je tu i mali Močinić iz juniora, playmaker i možda Mance
NK Slaven Belupo: Kokalović (solidan stoper, u ovom deficitu stopera i on je našao mjesto)
HNK Šibenik: Blažević
NK Zadar: Santini
Pula: Batelić (mali play, tipa Modrić, ima mota)
Lokomotiva: Škvorc (obrana), Antolić, možda i Pivarić (jer smo na lijevom beku deficitarni, al on malo stagnira-ozljede)
Cibalia, Inter, Lučko, Vž, ZG, Ka... ništa
To bi bili neki igrači (mlađi, do 21, 22) koju su meni upali u oko kao neki potencijali za reprezentaciju (a igraju u seniorskim momčadima svojih klubova). Naravno iz Rjeke ih je najviše, čisto zato jer Rijeku pratim najviše i vidim napredak koji je postignut kod tih igrača iz sezone u sezonu... Trenutne reprezentativce nisam stavljao.
Igrača iz juniora nema (osim Moče iz Ri) jer jednostavno ne znam skoro ništa o njima, osim onog šta se pročita u novinama, a tome ne vjerujem ništa (ono šta sam vidio na svoje oči Džoni nije loš, a ni mali Šprehar, nije za bacit, iako je na njemu u Os bio preveliki teret starog...)
Također nema niti stranaca iz istog razloga...
Ako se nekom da, neka napiše i neki svoj presjek (pogotovo naglasak na svoj klub),a može i podebljat sa juniorima, "stranicima" (Delač, Z.Pamić, Ozobić...)
The New Guy
16.09.2011., 17:09
Tripice, ovdje ti skoro nitko ozbiljnije ne prati ligu, na forumu se uglavnom sere 99% vremena
Malo tko će ti imati šta ozbiljnije dodati (pa i ja sam)
3 iz Lokomotive, a da nema Marcela :s :503:
tripice
16.09.2011., 18:48
Tripice, ovdje ti skoro nitko ozbiljnije ne prati ligu, na forumu se uglavnom sere 99% vremena
Malo tko će ti imati šta ozbiljnije dodati (pa i ja sam)
Prati, prati, al su većinom navijači Rijeke :)
. Ali još uvijek je zelen po meni bez obzira na svoje kvalitete, evidentno je da još uvijek ima slabosti na kojima mora proradit, a to su visoke lopte i izlasci na iste te ispucavanje. Neka radi na tome, neka niže dobre igre iz utakmice u utakmicu i skuplja iskustvo i vrata reprezentacije će kad tad bit njegova. A meni se čini da vi Dinamovci pretjerujete s tim Kelava na vrata reprezentacije odmah sada odmah ko da gori negdje,
Kelava je sa 23 zelen u odnosu na Pletikosu koji je postao reprezentativni golman s 20, ili Subašića koji je debitira sa 24?
Postavljaš situaciju ako da imamo ojednog dobrog golmana na golu reprezentacije - a la Mrmić koji brani u Bešiktašu, i sad je pitanje da li mladi, perspektivni golman iz domaće lege trebe izgurati standardnu reprezentativnu jednicu.
Naša jedinica je postala ponovo jedinica prije 2 mjeseca i brani u momčadi sa dna Ruske lige. Što bi Kelava trebao napraviti da zasluži mjesto u reprezentaciji?
a) standardno je dobar u domaćem natjecanju - žilion minuta bez primljenog gola, isitan obrana drži, al ion svaku utamkicu ima par udaraca - ne pada mu koncentracija
b) solidan u Euroligi. Zeznuo gol u Solunu. Protiv Villaraela super branio - baš ono kako vidite inače BLaževića i te golmane - skine tri zicera, ali primi tri gola
c) čupao indamo vs Reala i malmoe.
Ja sam osobno skeptičam prema njemu,, ali sad se pitam što bi on trebao napraviti da vjerujem u njega? otiću u 13-plasiranu momčad rusije?
Markeca
18.09.2011., 09:46
Ostavimo po strani razne Kelave, Vide i ine...
Svima nam je jasno da nam je reprezentacija managerski poligon (kako seniorska, tako i one mlađe) i da često ne igraju najbolji, nego najpodobniji.
Ipak, kad bi malo pogledali klubove 1.HNLj i igrače koji su u njihovim seniorskim sastavima našlo bi se tu ponešto potencijalnih reprezentativaca (možda ne trenutnih, al onih s potencijalnom da to postanu u sljedeću sezonu, dvije, pod uvijetom da se normalno razviju naravno...)
HNK Hajduk Split: Maloča (solidan stoper), An. Sharbini (propuh u glavi, na žalost), Vukušić
GNK Dinamo Zagreb: Tomečak (kao desno krilo, ne bek), Kovačić, Šitum (čini mi se kao napadač koji se uvijek nađe na pravom mjestu, dobar nos za gol)
NK Osijek: Kardum, Šorša (iako smo na njegovoj poziciji jaki)
HNK Rijeka: Datković (budućnost na stoperu, 18 godina, hladan k'o šprice), Kreilach (talijanski povučeni playmaker tip Pirlo), Čulina. Još je tu i mali Močinić iz juniora, playmaker i možda Mance
NK Slaven Belupo: Kokalović (solidan stoper, u ovom deficitu stopera i on je našao mjesto)
HNK Šibenik: Blažević
NK Zadar: Santini
Pula: Batelić (mali play, tipa Modrić, ima mota)
Lokomotiva: Škvorc (obrana), Antolić, možda i Pivarić (jer smo na lijevom beku deficitarni, al on malo stagnira-ozljede)
Cibalia, Inter, Lučko, Vž, ZG, Ka... ništa
To bi bili neki igrači (mlađi, do 21, 22) koju su meni upali u oko kao neki potencijali za reprezentaciju (a igraju u seniorskim momčadima svojih klubova). Naravno iz Rjeke ih je najviše, čisto zato jer Rijeku pratim najviše i vidim napredak koji je postignut kod tih igrača iz sezone u sezonu... Trenutne reprezentativce nisam stavljao.
Igrača iz juniora nema (osim Moče iz Ri) jer jednostavno ne znam skoro ništa o njima, osim onog šta se pročita u novinama, a tome ne vjerujem ništa (ono šta sam vidio na svoje oči Džoni nije loš, a ni mali Šprehar, nije za bacit, iako je na njemu u Os bio preveliki teret starog...)
Također nema niti stranaca iz istog razloga...
Ako se nekom da, neka napiše i neki svoj presjek (pogotovo naglasak na svoj klub),a može i podebljat sa juniorima, "stranicima" (Delač, Z.Pamić, Ozobić...)
nabrojao si tu kojekakvih iz raznih klubova, neki jesu, neki nisu potencijali za reprezentaciju, a kažeš iz cibalije nitko. čak ni rugašević, koji je zadnje 2 sezone bio uglavnom standardni lijevi bek u cibaliji, kao i u mlađim uzrastima reprezentacije, posebno U19, a bit će vjerojatno i u U21 sad kad se oporavio od ozlijede...
tripice
18.09.2011., 09:59
nabrojao si tu kojekakvih iz raznih klubova, neki jesu, neki nisu potencijali za reprezentaciju, a kažeš iz cibalije nitko. čak ni rugašević, koji je zadnje 2 sezone bio uglavnom standardni lijevi bek u cibaliji, kao i u mlađim uzrastima reprezentacije, posebno U19, a bit će vjerojatno i u U21 sad kad se oporavio od ozlijede...
Znači, svoj post završavam sa "Ako se nekom da, neka napiše i neki svoj presjek (pogotovo naglasak na svoj klub)". Slobodno napiši tko je po tebi potencijal da nosi, a tko možda nije da nosi, kockasti dres.
Veliš ima tu sve ga i svačega. Slažem se, ima, i za 90% njih je obrazloženo zašto se tu nalaze i zašto mislim da su potencijal za reprezentaciju.
Rugaševića nisam spomenuo, jer sam ga gledao 3 puta u životu i nije me niti jedan put nešto impresionirao, a ostatak Cibalijinih igrača su ili prestari,iako kvalitetni (Lučić, Bartolović) ili su jednostavno prosječni prvoligaški igrači (Prgomet, Mazalović...).
Ispričavam se ako sam te možda uvrijedio šta nisam uvrstio niti jednog igrača Cibalije u neki SVOJ presjek....
HNK Hajduk Split: Maloča (solidan stoper)
ovdje sam prestao čitat :lol::lol::lol::lol::lol:
ne'anpojma
18.09.2011., 11:03
Kovačić je ludilo. Naravno, nije još postigao punu igračku definiciju, ali s loptom u nogama radi takvom munjevitom brzinom, preciznošću, i stilom kao nitko od naših ostalih mladih nogometaša.
Prvi big thing nakon modrića.
Govoreći o plemenitim veznim igračima, uvijek sam imao simpatiju za tu neku purgersku školu nogometa. Kranjčar, badelj, antolić, mlinar.
Fini, spori nogometaši.
Ipak, za izbaciti svjetsku klasu, u zagreb trebaš dovest modrića, trebaš dovest kovačića.
ovdje sam prestao čitat :lol::lol::lol::lol::lol:
Nabroji 5 boljih stopera od Maloce u HNL-u koji imaju pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske.
Razbojnik
19.09.2011., 14:39
Neće igrat sad u Cibaliji, njega ni navijači Cibalije ne gledaju baš kao nekog igrača, posebno ne naspram Čuljaka koji je nerijetko igrao na istoj poziciji.
Nabroji 5 boljih stopera od Maloce u HNL-u koji imaju pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske.
Šimunić, Bišćan, Vida, Križanac, Vidić, Čagalj, Smoje, Kokalović, Tokić (ne znam jel taj igra još u Zagreba), Lučić ...
Maloča je svojevremeno pokazivao potencijal, još uvijek ga krasi prilična brzina i odličan klizeći start. Ovo mu je, čini mi se, četvrta sezona u prvoj momčadi i još uvijek ne može spojiti dvije utakmice bez kardinalne greške.
Ne samo da mu nije mjesto u reprezentaciji, već ne bi trebao imati mjesto ni u Hajduku.
Ne samo da mu nije mjesto u reprezentaciji, već ne bi trebao imati mjesto ni u Hajduku.
Ko bi trebao?
ps. Jebe me se za Maloču, naletio na ovo, pa samo pitan:)
Ko bi trebao?
O tome ko bi triba imat mista u Hajduka bolje da ne pišemo ovde, ali kad bi broja na prste, jedva da bi priteklo na drugu ruku :)
O tome ko bi triba imat mista u Hajduka bolje da ne pišemo ovde, ali kad bi broja na prste, jedva da bi priteklo na drugu ruku :)
Činjenica je da od Maloče boljeg nemamo, mislin imamo, ali ne dvojicu. Eventulano igrat Inoha-Miličević, ali onda imamo problem u sredini:D
Tako da činjenica da Maloča ima mista u Hajduka, ali u reprezentaciji ne, ne sada, a vjerovatno ne ni u budućnosti osim ako se ne dogodi neko čudo:D
Šimunić, Bišćan, Vida, Križanac, Vidić, Čagalj, Smoje, Kokalović, Tokić (ne znam jel taj igra još u Zagreba), Lučić ...
Maloča je svojevremeno pokazivao potencijal, još uvijek ga krasi prilična brzina i odličan klizeći start. Ovo mu je, čini mi se, četvrta sezona u prvoj momčadi i još uvijek ne može spojiti dvije utakmice bez kardinalne greške.
Prvi je u reprezentaciji, za Biscana me nemoj nasmijavat. Vida je također u reprezentaciji, a Krizanac se oprosti od nje. Smoje bolji od Maloce? Tokic i Kokalovic? Daj me nemoj jebat molim te, ne volim ni ja Malocu, ali ovakva sranja su pretjerana, dobro da nisi Barbarica spomenuo.
Strasan je Vidic, nema sta, isto kao i atomski Čagalj. Da Maloča igra u Rijeci svi Dinamo i Hajduk bi se tukli za njega.
Inace, ja ne guram Malocu u reprezentaciju, ali da je u top 6 stopera (tu je i Tonel :D) u HNL-u, jebiga, je.
~~~RI~~~
19.09.2011., 15:26
Prvi je u reprezentaciji, za Biscana me nemoj nasmijavat. Vida je također u reprezentaciji, a Krizanac se oprosti od nje. Smoje bolji od Maloce? Tokic i Kokalovic? Daj me nemoj jebat molim te, ne volim ni ja Malocu, ali ovakva sranja su pretjerana, dobro da nisi Barbarica spomenuo.
Strasan je Vidic, nema sta, isto kao i atomski Čagalj. Da Maloča igra u Rijeci svi Dinamo i Hajduk bi se tukli za njega.
Inace, ja ne guram Malocu u reprezentaciju, ali da je u top 6 stopera (tu je i Tonel :D) u HNL-u, jebiga, je.Gledao si ih sve, jel?
Što je najvažnije za stopera ?
Najvažnije je to da ne pravi elementarne greške jer one omogućavaju protivniku stopostotne šanse. Maloča ih je samo ove sezone napravio 10-ak, a prvenstvo je tek počelo. Ako je jedna dobra utakmica protiv Cibalije mjerilo za biti u top 5 stopera u HNL, onda ok, on zaslužuje biti tu.
Jeste li vi uopće gledali Maloču u prvih 7 kola ?
tripice
19.09.2011., 15:43
Upravo zbog tog kroničnog manjka stopera trenutno u reprezentaciji (a izgleda i u budućnosti) sam kao potencijalne reprezentativce i naveo Kokalovića (23 godine, standardan u Belupu 4 sezone) i Maloču (22 godine, 3 godine manje-više standardan u Hajduku), te Škvorca (21 godina, imajući na umu njegove igre u Varteksu zadnje dvije, tri sezone).
Osim trenutnih reprezentativaca (Joe koji je ionako na kraj karijere, Lovrena, Vide, Ćorluke koji i nije stoper po vokaciji i Šife), te dva koja su bi mogli bit (iskusni Mijatović, 32, kapiten bundesligaša Herthe, za pokrpat rupe i mladi Kelić, 20 godina, standardan u Liberecu) mi trenutno jednaostavno nemamo stopera.
U svakom slučaju Maloča je meni osobno kvalitetniji stoper od ex-hajdukovca (a očito i ex-reprezentativca) Buljata koji je bio pozivan dok se nije prodao.
A sad ovi nabrojani, Bišćan koji je više ozljeđen nego ne (a i uostalom i i u svađi s HNS-om). Križanac koji se oprostio od reprezentacije. Čagalj, koji mi je jako drag kao igrač (i borac), al sad baš za reprezentaciju (iz trenutnog stoperskog dvojca Rijeke, Baković mi je puno kvalitetniji stoper). Tokić koji je prestao igrat nogomet :confused: Smoje, Lučić i Vidić koji su solidni, iskusni prvoligaški stoperi i ništa više od toga.
Dok su Vida i Joe su već reprezentativci...
Ma sve to stoji, nitko od tih igrača koje sam nabrojao nije za reprezentaciju.
Nakon Šimunićevog odlaska, ostaje nam da čekamo kako će se razvijati Lovren i Vida + Šifo za popunu broja i Čarli koji bi trebao biti standardan. Svi ostali su ili pred penziju ili su debelo ispod nekakvog minimuma kvalitete za reprezentaciju.
Gledao si ih sve, jel?
Nisam puno, znao sam da ce odma netko od rijecana skocit zbog Cavala, ali ove sezone ga nisam gledao.
Što je najvažnije za stopera ?
Najvažnije je to da ne pravi elementarne greške jer one omogućavaju protivniku stopostotne šanse. Maloča ih je samo ove sezone napravio 10-ak, a prvenstvo je tek počelo. Ako je jedna dobra utakmica protiv Cibalije mjerilo za biti u top 5 stopera u HNL, onda ok, on zaslužuje biti tu.
Jeste li vi uopće gledali Maloču u prvih 7 kola ?
Jesi li ti uopce gledao Malocu?
Ako ih je on napravio 10 u sedam gola, Simunic je napravio barem tri u derbiju.
Maloca je odlicno odigrao protiv Stokea i Dinama, na ostalim utakmicama je bio dobar osim protiv Istre.
Neće igrat sad u Cibaliji, njega ni navijači Cibalije ne gledaju baš kao nekog igrača, posebno ne naspram Čuljaka koji je nerijetko igrao na istoj poziciji.
Pričaš gluposti. Rugašević je prije SP u Kolumbiji imao problema sa zdravljem. Manjak željeza u organizmu, te je to dovelo do operacije koja se trebala obaviti odmah da bi bio spreman za daljni tijek sezone. Inače s vremenom je taj problem mogao postati i opasniji da se nije odmah reagiralo. Tek je prije dva i pol tri tjedna počeo normalno trenirati i budi siguran da će zaigrati u prvom sastavu kada se potpuno oporavi. Inače, Čuljak kada igra Rugašević, igra ispred njega i to funkcionira sasvim dobro.
Kvaliteta za U-21 sigurno je, samo vidjet ćemo što će ekipa Jozak, Bedi i Novoselac odlučiti po tom pitanju. :rolleyes:
Kasnije s vremenom možda i za A reprezentaciju, ali o tom potom. Ima dobre temelje, to sigurno.:kava:
A tko je protiv Dinama izgubio čistu loptu u 16-ercu kada nikog nije bilo na 5 metara oko njega, tko je bez potrebe gurao Ibaneza u 16-ercu i tko je nakon samo minutu glupavo startao na Sammira. Bez obzira da li je bio penal ili ne, ono bi pola naših sudaca sviralo.
Ma može on vrlo dobro odigrati cijelu utakmicu ali je rijetkost da to ne začini sa kardinalnom greškom.
Ok, tebi je Maloča dobar, meni nije, sve 5 :)
tripice
19.09.2011., 16:01
Ma sve to stoji, nitko od tih igrača koje sam nabrojao nije za reprezentaciju.
Nakon Šimunićevog odlaska, ostaje nam da čekamo kako će se razvijati Lovren i Vida + Šifo za popunu broja i Čarli koji bi trebao biti standardan. Svi ostali su ili pred penziju ili su debelo ispod nekakvog minimuma kvalitete za reprezentaciju.
Dali ti misliš da je ovo dovoljno za jednu reprezentaciju koja je top 10 u svijetu i od koje se očekuje da se kvalificira (i ne samo to) na svako (inter)kontinentalno prvenstvo?
2 stopera, Šifo i jedan priučeni stoper (koji ni u klubu ne igra to, kad su svi stoperi ozljeđeni).
U tome i je problem, ostalih nema! Zato su nam u trenutku kad se jedan od ovih ozljede prvi u nizu Maloča, Kokalović, Škvorc, a znajući tko nam sastavlja reprezentaciju i Barbarić i vjerojatno Komorski, Bagarić ili kog se već bude trebalo prodat...
A tko je protiv Dinama izgubio čistu loptu u 16-ercu kada nikog nije bilo na 5 metara oko njega, tko je bez potrebe gurao Ibaneza u 16-ercu i tko je nakon samo minutu glupavo startao na Sammira. Bez obzira da li je bio penal ili ne, ono bi pola naših sudaca sviralo.
Ma može on vrlo dobro odigrati cijelu utakmicu ali je rijetkost da to ne začini sa kardinalnom greškom.
Ok, tebi je Maloča dobar, meni nije, sve 5 :)
Podsjeti me kad je izgubio tu loptu, sjecam se da je jednom izgubio i vratio ju za par sekundi, sta dokazuje njegovu superiornost :kava:
Ostatak posta govori u prilog Maloci, a ne protiv njega, jer kad igra ''repka'' ne sude mamicevi suci, tako da je taj start sasvim ok
Dali ti misliš da je ovo dovoljno za jednu reprezentaciju koja je top 10 u svijetu i od koje se očekuje da se kvalificira (i ne samo to) na svako kontinentalno prvenstvo?
2 stopera, Šifo i jedan priučeni stoper (koji ni u klubu ne igra to, kad su svi stoperi ozljeđeni)
Ma normalno da nije, tu imamo veliki problem i kako sad stvari stoje, taj problem će potrajati još nekoliko godina. Nisam ja najsretniji ni sa Lovrenom, još uvijek previše pliva u reprezentaciji ( ne znam kako igra u Lyonu), ali možemo se nadati da će izrasti u kvalitetnog stopera.
Sve u svemu, mislim da lagano prolaze ona vremena kada vrlo kvalitetni stoperi nisu mogli dobiti priliku jer je bilo boljih. Sada će razni Maloče, Barbarići, Buljati i ostali dobivati pozive.
MikiMish
19.09.2011., 16:32
Rijetko reprezentacije imaju stopere od 22-23 godine .... stoperi su najzreliji 26-27 + a mi sad tu imamo popriličnu rupu pa sa tridesettroogodišnjaka skačemo na one od 20-22 godine ... Maloča može biti dobar stoper ... njemu fali igranje u paru sa dobrim stoperom i iskustvo koje donosi mirnoću (brzinu i visinu ima) ... problem je što to neće dobit dok ne ode negdje vani ... a teško će vani ako nije u "izlogu" ... :ne zna:
PesAdicted
19.09.2011., 19:20
Rijetko reprezentacije imaju stopere od 22-23 godine .... stoperi su najzreliji 26-27 + a mi sad tu imamo popriličnu rupu pa sa tridesettroogodišnjaka skačemo na one od 20-22 godine ... Maloča može biti dobar stoper ... njemu fali igranje u paru sa dobrim stoperom i iskustvo koje donosi mirnoću (brzinu i visinu ima) ... problem je što to neće dobit dok ne ode negdje vani ... a teško će vani ako nije u "izlogu" ... :ne zna:
Trebalo bi ga kao Neretljaka, stavit na jednu utakmicu u prvu od početka (pa pri tome nema veze kaj bu pobrao crveni i shebao rezultat) i ide pravac Rusija, Ukrajina, Turska gdje i većina Hajdukovih zvijezda.
MikiMish
19.09.2011., 19:43
Trebalo bi ga kao Neretljaka, stavit na jednu utakmicu u prvu od početka (pa pri tome nema veze kaj bu pobrao crveni i shebao rezultat) i ide pravac Rusija, Ukrajina, Turska gdje i većina Hajdukovih zvijezda.
Kad pišem teško će vani uopće ne uzimam Hajduk u obzir .... mislim na činjenicu da ako nije u reprezentaciji teško će se prodat negdje gdje će igrati sa dobrim stoperom u paru i tako postati tamo sa 26-27 godina dobar za reprezentaciju .... začarani krug ...
u mom upisu imam na umu samo reprezentaciju a to što tebe bocka Hajduk :ne zna:
PesAdicted
19.09.2011., 20:10
Kad pišem teško će vani uopće ne uzimam Hajduk u obzir .... mislim na činjenicu da ako nije u reprezentaciji teško će se prodat negdje gdje će igrati sa dobrim stoperom u paru i tako postati tamo sa 26-27 godina dobar za reprezentaciju .... začarani krug ...
u mom upisu imam na umu samo reprezentaciju a to što tebe bocka Hajduk :ne zna:
Tako je uvijek bilo i bit će.
Michael Collins
19.09.2011., 23:01
Vidiš ovo je jako zanimljivo, između 23 i 30 nemamo stopera,golmana ili zadnjih veznih... :eek:
Koji kurac? :ne zna:
tripice
20.09.2011., 00:45
Vidiš ovo je jako zanimljivo, između 23 i 30 nemamo stopera,golmana ili zadnjih veznih... :eek:
Ognjen Vukokevic (28) je jedini koji mi pada na pamet, a od solidnih zadnjih veznih (iako ne repr. kalibra), Vrdoljak. Golmana i obrambenih malo vise klase uopce nema.
Ali slazem se s tobom, rodjeni izmedju 1981./82.-1986/87.. sve same spice i poluspice, a niti mladji nisu puno bolji (isto su nam sve "zvjezdice" vise-manje ofenzivci.
Mozda je indikativno, igraci rodjeni do 1980, 1981. su zapocinjali igrat nogomet jos prije rata i pocetkim 90-tih dok su klubovi bili pod jakim utjecajem ex-yu skole nogometa, ali i skole su bile drugacije poslozene ( i manji je bio managerski utjecaj u samim klubovima).
da, to sam i ja bio primjetio.. u zadnje vrijeme samo ofenzivne veznjake, krila i napadace proizvodimo... za zabrinuti se, zapravo.. zadnji obrambeni posteni kojeg je HNL napravio je Corluka...
Meni Maloča nije upao u oči kao nekakav vrhunski stoper, alik možda gan isam dovoljno pozorno pratio?
ALi kako smatrati ozbiljnim argumentm da je momak reprezentativni potencijal jer od njega nema 5 boljih stopera u HNL-u i to još stopera s pravom nastupa za reprezentaciju.
Maknemo li na stranu Lovrena i Ćorluka - naše stopere koji igraju u poštenim europskim klubovimai imaju 22 i 25 god
ispred Maloče pa glasu većine ostaju Vida, Šimunić, Križanac
a od stranaca Miličević, Tonel, i izgleda Inoha
dakle Maloča, koji je po kvaliteti u najboljem slučaju 6 stoper lige, i to HNL-a, ne Bundeslige je odjednom reprzentativni potencijal. Možda u daaaalekoj budučnosti, iako mislim da će u međuvremenu stasati neki novi bolji stoperi.
Nebi se složio da HNL proizvodi samo ofenzivce. Ćorluka, Vrsaljko, Lovren su jako dobri obrambeni igrači.
Skeptičan sam prema igračima s Tripicinog "šireg" popisa, ali to je zato jer sam opčenito skeptičan prema mladim nadama. Kovačić da, Šitumu već ne vjerujem, mislim da je kvalitetom bliži Kramariću nego Vukušiću.
Nebi se složio da HNL proizvodi samo ofenzivce. Ćorluka, Vrsaljko, Lovren su jako dobri obrambeni igrači.
ne pretjeruj... Vrsaljko je jos daleko od toga da bude dobar obrambeni, kao i Lovren.. da su talenti, jesu, ali moraju jos puno uciti... Corluka je u njihovim godinama bio bog otac za njih... Prvotimac Man. City-a.. odigrao u prvoj sezoni 30ak utakmica... odigrao je prvu sezonu tekmi za City kao Lovren u ove dvije za Lyon...
juanpablom
20.09.2011., 11:35
Mogao bi Jajalo kao zadnji vezni umjesto Vukojevića i Dujmovića
tripice
20.09.2011., 11:37
Svi ste see uhvatili tog Maloče kao pijani plota... (jebala vas još jedna prepirka Dinamo-Hajduk), a nitko od vas nije dao niti jedno drugo stopersko ime koje bi moglo (unutar godinu, dvije) konkurirat za seniorsku reprezentaciju!
Dakle, nakon Joevog opraštanja od reprezentacije (pretpostavljam iza Eura ako se kvalificiramo) ostajemo na Lovrenu, Vidi, Ćorluki kao priučenom stoperu, diskutabilnom Šifi i ako ćemo se vodit nekom reprezentativnom hijerarhijom kapitenu U/21 reprezentacije Keliću.. Savršeno...
I taj Maloča oko kojeg se sad ispisalo stranice i stranice postaje legitiman kandidat za reprezentaciju.
Zanimljivo o Kokaloviću, kojije slične klase kao i Maloča, nitko nije napisao niti slovo... Jel problem, bar na jednoj temi na ovom forumu pisat bez da "rat" Dinamo-Hajduk izađe u prvi plan????
tripice
20.09.2011., 11:46
Mogao bi Jajalo kao zadnji vezni umjesto Vukojevića i Dujmovića
Jajalo :top: Dobra opcija, a ove godine je jako raspoložen, 7 utakmica, 3 gola i 1 asist, ako sam dobro skužio lika na ex-dsfu-u.
Meni osobno, ako već minđušar mora forsirat tu 4-2-3-1 formaciju, je Vukojević (kao korektor) uz Modrića (kao povučeni playmaker) na zadnjem veznom najbolja opcija. A zna se i ubacit iz drugog plana.
Meni Maloča nije upao u oči kao nekakav vrhunski stoper, alik možda gan isam dovoljno pozorno pratio?
ALi kako smatrati ozbiljnim argumentm da je momak reprezentativni potencijal jer od njega nema 5 boljih stopera u HNL-u i to još stopera s pravom nastupa za reprezentaciju.
Maknemo li na stranu Lovrena i Ćorluka - naše stopere koji igraju u poštenim europskim klubovimai imaju 22 i 25 god
ispred Maloče pa glasu većine ostaju Vida, Šimunić, Križanac
a od stranaca Miličević, Tonel, i izgleda Inoha
dakle Maloča, koji je po kvaliteti u najboljem slučaju 6 stoper lige, i to HNL-a, ne Bundeslige je odjednom reprzentativni potencijal. Možda u daaaalekoj budučnosti, iako mislim da će u međuvremenu stasati neki novi bolji stoperi.
Skeptičan sam prema igračima s Tripicinog "šireg" popisa, ali to je zato jer sam opčenito skeptičan prema mladim nadama. Kovačić da, Šitumu već ne vjerujem, mislim da je kvalitetom bliži Kramariću nego Vukušiću.
Mene uopce ne zanimaju Milicevic,Tonel, Inoha i Krizanac, jer oni ne mogu/ne zele nastupat za reprezentaciju. Simunic ide uskoro u penziju.
Jebiga i sa Corlukom su se sprdali u HNL-u, a sada je clan prvih 11, o Lovrenu da ne govorim... Ja se nadam da cemo nac stopera koji ce bit za dvije klase bolji od Maloče, ali za sada nema takvog na vidiku.
o Lovrenu da ne govorim...
jao :facepalm:
Michael Collins
20.09.2011., 12:19
Opet, to je 3-4 igrača, da mala smo zemlja, ali kažem, volio bih da netko upućeniji objasni tu rupu 23-30 godina
Opet, to je 3-4 igrača, da mala smo zemlja, ali kažem, volio bih da netko upućeniji objasni tu rupu 23-30 godina
kvalitetan rad s mladima i vrhunska struka. :kava:
Markeca
20.09.2011., 12:41
Svi ste see uhvatili tog Maloče kao pijani plota... (jebala vas još jedna prepirka Dinamo-Hajduk), a nitko od vas nije dao niti jedno drugo stopersko ime koje bi moglo (unutar godinu, dvije) konkurirat za seniorsku reprezentaciju!
Dakle, nakon Joevog opraštanja od reprezentacije (pretpostavljam iza Eura ako se kvalificiramo) ostajemo na Lovrenu, Vidi, Ćorluki kao priučenom stoperu, diskutabilnom Šifi i ako ćemo se vodit nekom reprezentativnom hijerarhijom kapitenu U/21 reprezentacije Keliću.. Savršeno...
I taj Maloča oko kojeg se sad ispisalo stranice i stranice postaje legitiman kandidat za reprezentaciju.
Zanimljivo o Kokaloviću, kojije slične klase kao i Maloča, nitko nije napisao niti slovo... Jel problem, bar na jednoj temi na ovom forumu pisat bez da "rat" Dinamo-Hajduk izađe u prvi plan????
de to pojasni, molim te.
pa on stoper i jest, na beka je stavljen jer na toj poziciji nije bilo bolje opcije (a on je an beku jednako dobar), a na stoperima se bilo dobro pokriveno. prvi ga je na beka stavio bilić, a zatim su ga i u dinamu na beka prekomandirali.
i kolko treba imati stopera? 16? imaš čarlija, vidu i lovrena kao glavne, s tim da dvojica igraju, treći im je prva rezerva, uzmi tu i kelića kao četvrtog. nije da smo ih i u ovom ciklusu imali na bacanje, štaviše, lošija je situacija bila.
a za očekivati je i da će se još poneki u sljedeće 2 godine isprofilirati, nije da nema kandidata, može to biti i glumac i škvorc, pa i šifo i kokalović, al ionako nije da se prečesto događa da se ne može računati na 2 od prva 3 stopera.
juanpablom
20.09.2011., 12:47
Jajalo :top: Dobra opcija, a ove godine je jako raspoložen, 7 utakmica, 3 gola i 1 asist, ako sam dobro skužio lika na ex-dsfu-u.
Meni osobno, ako već minđušar mora forsirat tu 4-2-3-1 formaciju, je Vukojević (kao korektor) uz Modrića (kao povučeni playmaker) na zadnjem veznom najbolja opcija. A zna se i ubacit iz drugog plana.
Tehnički kombinatorno jači od Vukojevića a mislim i od Dujmovića. Vrlo dobrog udarca, samo ne znam jel u destrukciji barem približno kao Vukojević.
jao :facepalm:
ne cupaj iz konteksta, napisao sam da su se sa corlukom sprdali u hnl-u, a sa lovrenom jos vise
ne cupaj iz konteksta, napisao sam da su se sa corlukom sprdali u hnl-u, a sa lovrenom jos vise
ne sjećam se sprdanja s ćorlukom u hnl-u. da nisi mislio na čalu?
s lovrenom postoji razlog sprdnje. no dobro, nije maloča toliko loš koliko je momak jednostavno sirov i kako bih rekao, hm... primaran. njegova drvosječaćost jednostavno nema neku finiju nogometnu nadgradnju. :ne zna:
Nije ga se sprdalo ko Lovrena, ali ga se stavljalo u isti kos sa jednim Dinom '' nos mi je ka kapula i svi mi jebu zenu'' Drpicem
Nije ga se sprdalo ko Lovrena, ali ga se stavljalo u isti kos sa jednim Dinom '' nos mi je ka kapula i svi mi jebu zenu'' Drpicemja nisam a i najiskrenije, nisam stekao taj dojam :ne zna:
cantona007
20.09.2011., 15:19
Ne sjećam se ni ja da su se ljudi s Ćorlukom sprdali.Jedino su se neki smijali Kuži kad je 2005. prije utakmice sa Švedskom izjavio da bi Ćorluka mogao čuvat Ibrahimovića....
Ja se sjecam da je Corluka nakon sto je pozvan prvi put u A reprezentaciju bio dosta pljuvan po novinama, dosta se imena spominjalo prije njega, on je bio solidan igrac u ne bas jakom dinamu, nije se nicim isticao. Npr danasnji Vida i tadasnji Corluka su razlika kao avioprijevoz u SAD-u i Rusiji
Ja se sjecam da je Corluka nakon sto je pozvan prvi put u A reprezentaciju bio dosta pljuvan po novinama, dosta se imena spominjalo prije njega, on je bio solidan igrac u ne bas jakom dinamu, nije se nicim isticao. Npr danasnji Vida i tadasnji Corluka su razlika kao avioprijevoz u SAD-u i Rusiji
Ja se Ćorluke sjećam u puno boljem svjetlu, današnji Vida ima iza sebe dvije ozbiljnije evropske utakmice i tek treba vidjeti kako će odigrati LP. Za sada je dobar ali polako, nemojmo uvijek dizati u zvijezde igrače nakon 2,3 solidne utakmice.
Za Ćorluku se stvarno ne sjećam da ga je itko sprdao, još od posudbe u Inter se vidjelo da je riječ o klasi.
ne'anpojma
20.09.2011., 16:43
Jajalo, hrvatski Yaya toure. Sviđao mi se prije, nisam ga odavno gledao.
Maloču i stopere ne bih komentirao. Meni su oni svi ko jaje jajetu.
U biti ne mogu izdržat, maloča je katastrofa u konktekstu reprezentacije. Njegova kvaliteta je brzina i dobra interventna igra. I ok dodir. Sve otprilike epizodne stvari za stopera: čista brzina je tek negdje pri kraju prioriteta, spašavanje i uklizavanje je efektno ali je zadnja opcija, a tehnika u njegovom slučaju nema utjecaja na igru. Pogotovo jer niti može gospodarit balunom kao šimunić, ni poslat dijagonalu kao tudor, ni energično iznijet balun kao recimo živković.
U svemu bitnom je fail i pokazuje se kao slab i neškolovan stoper. U duelu, u skoku, u pozicijskoj igri. Često igra svoje privatne utakmice, što se najbolje vidi kad izlazi visoko na igrača, kao on će to riješit i bit baja. Stoperi su zadnji koji smiju igrat privatne utakmice.
Za maloču je drpić pojam stopera, toliko.
Gadna se rasprava razvila oko toga tko je, ili tko bi trebao biti br.1 u našoj reprezentaciji, Plete, Kelava, Subašić, ovi, oni ...
Ali nitko nije skužio da imamo sve ovo vrijeme golmančinu u našim redovima
http://www.youtube.com/watch?v=H-6gTszS_Ck
a mozda je u ovakvim (http://www.24sata.hr/nogomet/iz-lige-splitskih-djecaka-izbacili-prvake-hajduk-rusi-mlade-235513) postupcima problem nase omladinske skole:
:ne zna:
Ne pretjerujem kad govorim o Vrsaljku i Lovrenu, jer mi nije bila namijera smještati ih u kontekst Ćorluke, nego u kontekst ofenzivaca, koje navodno HNL proizvodi kao n a pokretnoj traci, a ne i obrambene igrače.
Lovren je puno bolji obrambeni igrač, nego što je godinu i pol stariji Kalinć napadač, ili vezisti Badelj i Sharbini. Vrsaljko je sa svojih 19 god bolji obrmabeni nego Vukušić, Šitum, Šorša i slični ofenzivci, koje Hnl navodno masovno proizvodi.
Jajalo mi je jako zanimljiv bio dok sam ga gledao u Slavenu. Nemam ništa protiv njegovog pozivanja da ga se vidi. Iako na poziciji zadnjeg veznog, uz Vukojevića, Dujmovića, može igrati i Pranjić, ali nebi me čudilo da se Jajalo pokaže boljim od nekog od njih.
Za Maloču mi je ano govoriti kao o mogučem stoperskom reprezentativnom osvježenju, jer mi je jasno zašto bi Ćorluka, Lovren i Vida bili ispred njega, a ne vidim zašto bi Schifo, Kokotović, Buljat, Mijatović bili iza njega. AKko napreduje Luka vučko? nije valjda totalno zaglibio u poljskom osrednjem prvoligašu
Lajoš55
21.09.2011., 11:24
a mozda je u ovakvim (http://www.24sata.hr/nogomet/iz-lige-splitskih-djecaka-izbacili-prvake-hajduk-rusi-mlade-235513) postupcima problem nase omladinske skole:
a što očekivati od kluba koji otpisuje igrače svjetske klase zbog tankih nogu...
Lajoš55
21.09.2011., 11:26
Ne pretjerujem kad govorim o Vrsaljku i Lovrenu, jer mi nije bila namijera smještati ih u kontekst Ćorluke, nego u kontekst ofenzivaca, koje navodno HNL proizvodi kao n a pokretnoj traci, a ne i obrambene igrače.
Lovren je puno bolji obrambeni igrač, nego što je godinu i pol stariji Kalinć napadač, ili vezisti Badelj i Sharbini. Vrsaljko je sa svojih 19 god bolji obrmabeni nego Vukušić, Šitum, Šorša i slični ofenzivci, koje Hnl navodno masovno proizvodi.
s boldanim se ne bih složio
a što očekivati od kluba koji otpisuje igrače svjetske klase zbog tankih nogu...
Sta su Prosineckog potjerali zbog tankih nogu? prvi put cujem, makar cisto sumnjam s obzirom na reklamu za Udarnik carape, bo :ne zna:
dujeska
21.09.2011., 14:11
Za jedno mjesto gore :)
http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html
ZinedineZidane
21.09.2011., 14:21
Sta su Prosineckog potjerali zbog tankih nogu? prvi put cujem, makar cisto sumnjam s obzirom na reklamu za Udarnik carape, bo :ne zna:
prika, čudi me da ti od svih ne znaš da je žuti dobrovoljno otišao da bi se napravilo mjesto za bobana, kojeg ste škartirali. pritom je odmah dogovoreno da se '95 vrati u dinamo.
postupanje s mladim igračima lo stile top klubovi :kava:
Za jedno mjesto gore :)
http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html
kakva smiješna tablica. dobro da u zadnje vrijeme nismo dobili neku ozbiljnu utakmicu, bili bi u top 3.
The New Guy
21.09.2011., 16:27
Jajalo mi je jako zanimljiv bio dok sam ga gledao u Slavenu. Nemam ništa protiv njegovog pozivanja da ga se vidi. Iako na poziciji zadnjeg veznog, uz Vukojevića, Dujmovića, može igrati i Pranjić, ali nebi me čudilo da se Jajalo pokaže boljim od nekog od njih.
To i ja kažem. Jajalo je budućnost našeg veznog reda, jer on ima 23, ognjen 28, dujmović 30 godina. Solidan je i prema naprijed, tu i tamo i gol zabije (kao i vukojević u dynamu). Možda je već i sad u ovom trenutku bolji od njih
s boldanim se ne bih složio
Ja mislim da je badelj ok igrač i da ima potencijal postat još boljim, al je stvarno malo razvikan i precjenjen (što su pokazale i zadnje važnije utakmice- malmo uzvrat, hajduk, real...)
Njemu to čak i škodi jer se stvara pritisak na njega jer mora biti sljedeći dinamov "kapitalac" kojeg moraju utopiti za veliku lovu.
Kad sam ovo pročitao tolko sam se zgrozio da nisam mogo smislit neku uvredu tako da sam odustao...
Tipično tlačenje i interesi
Al me ništa ne čudi u hajduku, sve se vidi u kvaliteti njihovog kadra (ove što su i doveli su upropastili), a o skautima i stručnoj službi ne treba ni govoriti...
Možda im je baš danas pred nosom otišao novi vrsaljko, modrić itd.
Tu djecu treba usmjeravati, motivirati i što je im je najvažnije kad su tako mali- dati im da igraju.
Dođe trenutak kad se lome hoće li trenirati ili uhvatit se škole... možda neki klinjo od tog adriatika i pomaka zbog takve odluke pomalo izgubi entuzijazam i odustane od nogometa- a možda je mogao biti dobar
Cilj te odluke im je da djeca većih klubova imaju više prostora, a i da klinci iz ostalih klubova (koji su vidim najbolji ili među najboljim) ako žele nastaviti na toj razini igrati moraju preći u jedan od njih...
Koja mučka đubrad
MikiMish
21.09.2011., 17:54
Cilj te odluke im je da djeca većih klubova imaju više prostora, a i da klinci iz ostalih klubova (koji su vidim najbolji ili među najboljim) ako žele nastaviti na toj razini igrati moraju preći u jedan od njih...
Koja mučka đubrad
cilj te odluke je da se maknu privatne škole koje su ujedno i menadžerske agencije tim desetogodišnjacima ....
škole koje nemju starije uzraste mogu biti samo jedno ... rasadnik iz kojih menageri beru lovu
uopće ne vidim zašto bi igrali "malu ligu" ako nemaju ekipu koja će igrati veliku ....
to su privatne škole i nek osnuju privatnu ligu ili nek imaju i seniore pa nek igraju 3 županijsku a ne treniraju djecu do 12-te godine pa nekome prodaju ...
Ferdibrand Boffin
21.09.2011., 18:51
cilj te odluke je da se maknu privatne škole koje su ujedno i menadžerske agencije tim desetogodišnjacima ....
škole koje nemju starije uzraste mogu biti samo jedno ... rasadnik iz kojih menageri beru lovu
uopće ne vidim zašto bi igrali "malu ligu" ako nemaju ekipu koja će igrati veliku ....
to su privatne škole i nek osnuju privatnu ligu ili nek imaju i seniore pa nek igraju 3 županijsku a ne treniraju djecu do 12-te godine pa nekome prodaju ...
Problem nastaje kad vidiš da Adriatic od ove sezone ima seniore. Znači klinci koji su bili najbolji u svom uzrastu izbačeni su u nižu ligu očito samo radi nečijeg jala i zavisti.
MikiMish
21.09.2011., 18:57
Problem nastaje kad vidiš da Adriatic od ove sezone ima seniore. Znači klinci koji su bili najbolji u svom uzrastu izbačeni su u nižu ligu očito samo radi nečijeg jala i zavisti.
zbog tih škola (iz kojih ti desetogodišnjaci dolaze u hajduk) hajdukovi juniori imaju menagere i potpisuju sa 18 god ugovore 70-30 .......
oni imaju tek od ove godine seniore tako da njihovo izbacivanje može biti i birokratsko :ne zna:
Ferdibrand Boffin
21.09.2011., 19:02
zbog tih škola (iz kojih ti desetogodišnjaci dolaze u hajduk) hajdukovi juniori imaju menagere i potpisuju sa 18 god ugovore 70-30 .......
oni imaju tek od ove godine seniore tako da njihovo izbacivanje može biti i birokratsko :ne zna:
Ma slažem se ja da nije fer da jednaka pravila vrijede za klubove sa i bez seniora. Jebiga, možda nije pošteno, no recimo jedan Mosor koji se natječe u svim dobnim kategorijama ima daleko veće troškove od Spinuta i sličnih. I to treba cijeniti i vrednovati.
Ružno je samo ovo što su izbacili taj Adriatic, a koliko čitam ljudi su pokrenuli seniorski program baš radi toga da ih se ne izbaci. Klince koji su prvaci trebalo je zadržati u prvoj ligi neovisno o seniorima.
MikiMish
21.09.2011., 19:18
Ma slažem se ja da nije fer da jednaka pravila vrijede za klubove sa i bez seniora. Jebiga, možda nije pošteno, no recimo jedan Mosor koji se natječe u svim dobnim kategorijama ima daleko veće troškove od Spinuta i sličnih. I to treba cijeniti i vrednovati.
Ružno je samo ovo što su izbacili taj Adriatic, a koliko čitam ljudi su pokrenuli seniorski program baš radi toga da ih se ne izbaci. Klince koji su prvaci trebalo je zadržati u prvoj ligi neovisno o seniorima.
je ružno ali ne znamo jesu li se osnovali na vrijeme i štajaznam ... može biti čisto birokratski ... a ne slažem se da ih treba zadržati bez obzira na seniore .... osim ako se zadrže svi .... ako su pravila takva onda su za sve jednaka ...
meni je žao što HNS nije briga ni sa 1 HNL a ne za ove dječje lige inače bi tu uveo reda i jasna pravila lige pa se ne bi ni moglo dogodit da uopće igra ligu i osvoji je netko tko možda nije imao ni pravo nastupa ....
vviikkii
21.09.2011., 20:37
Zbog ovakvih i jesmo tu di jesmo...
Hajduk bi trebao na sve nacine pomagati spomenutim skolma jer svi talentiraniji igraci iz tih skola zavrse na kraju u Hajduku.
Pricamo o djeci od 12 godina, ove price o prodaji su čista manipulacija da se skrene paznja sa onog bitnog i da se ljudima zamažu oci...
Može jedan primjer da je neka od tih skola prodala nekog 12-godisnjaka...
To su naravno idiotarije...
Hajduk na taj nacin ima siroku bazu, ne mora kao prije traziti talente po skolskim igralistima...
Također, zbog spomenutih skola djeca danas imaju mogucnost puno ranije poceti trenirati nego prije...
To je naravno pozitivno jer kad sa 12 god. zapocmu sa pravim treningom i pravim nogometom vec ce savladati osnove tehnike, taktike itd. potrebne za natjecanje u tom uzrastu...
:facepalm:
Ovo je klasicna taktika i priča svih hajdukovih uprdaka i uhljeba...
nismo mi krivi, svi su drugi krivi osim nas, mamic, šošo, škole nogometa itd...
jebote pricamo dici od 10 god. koja igraju na malim terenima, a on to navodi kao razlog potpisivanja ugovora (70/30)...
Vjerojatno su te skole nogometa krive i sta je Jarni ima takav ugovor :facepalm:
The New Guy
21.09.2011., 22:05
Ma kao što sam i rekao tlaka (korištenje pozicije) i interesi
To je loše za naš nogomet, na kraju kad gledaš u širinu i dugoročno ovo je loše i za hajduk (iako misle da im pogoduje):
-samo sužavaju krug, umjesto da ga šire (jer su to ipak djeca od 10 god. - sa 14 negdje kad odlaze u srednju- tad već pada odluka- il se ostavit toga, il se okrenit školi/zajebanciji, tada većina već puši/pije/drogira se - i većina tada odustaje i pun kurac tih klinaca iz tih škola pada u vodu- pa šta ostane ostane- pa još kad nađu šarlatana menađera koji dobre upropaste- tj. ne dobiju pravu priliku, a lošiji preko veze budu pogurani u hajduk, xy klub.
Također silom ili vezom menađera budu gurani u momčad i trenerima jebu majku- dobiješ hajduk sa 7-20 bodova zaostatka za dinamom nekoliko sezona za redom)
+ jebački propust igrača ne samo u cijeloj hrvatskoj (koju bi hajduk kao velik klub trebao pokriti) nego i u svom kraju-pred nosom...
Al ko sam ja valjda oni znaju...
Samo meni nije jasno kako danas hajduk nema barem 5 igrača koji se znaju dodavat, jebote zadnjih sezona hajduk igra al pari sa ostalim prvoligašima, prečesto i povučen, podređen i stisnut za jednu momčad koja želi biti ozbiljna
MikiMish
21.09.2011., 23:45
nije ovo tema pa se neću ni objašnjavat .... samo ću reći menageri vode te škole (sigurno ne iz ljubavi prema nogometu) u dogovoru sa roditeljima upravljaju od malih nogu sa karijerom .... hajduk želi svoju menagersku agenciju (ipak je to d.d.) i morat će suzbit druge menagere oko kluba ... i šta sad nije u redu upozorit da oni nemaju pravo nastupa u toj ligi (jer nemaju seniore) ..... osim ovih što su tek osnovali .... jebote u ovoj državi uvjek pravila i zakone treba zaobilaziti zbog viših ciljeva ...... ajde lijepo promjenite pravila ili pitajte zašto su do sad mogli uopće nastupit a ne pljuvat jer je upozoreno da se pravila krše ...
Michael Collins
22.09.2011., 00:40
propusti,pa i veći su normalna stvar.
ali ovo pretvaranje Hajduk u prčiju mafijaša koji trenuto ima veći pištolj, i gdje se sastavi kroje bejzbol palicama, nije :flop:
dujeska
22.09.2011., 15:48
Evo Bilić objavio malo širi popis za Grčku...
http://sportske.jutarnji.hr/bilic-i-susak-objavili-prosirene-liste-reprezentativaca--i-danijel-pranjic-putuje-u-grcku-/975754/
da "malo" širi. Ne znam da li i ostali izbornici objavljuju popis od 29 igrača. Nije da napadam, samo pitam da li je to svagdje običaj. Morati će MArković dodati još jedno krilo dantomskog HNS-ovog kampa u Tuhelju, ako ovaj nastavi zvati svakog hrvatskog profesionalnog nogometaša.
Nisam bio Rakitićev fan prije, ali mu je proljeće u Sevilli bilo fantastično, pa se veselim njegovom povratku.
Michael Collins
23.09.2011., 13:32
Delač u Budejovicama?
Chiro23
23.09.2011., 14:38
Testisalo bi definitivno trebao dobiti priliku u prvih 11.
Michael Collins
23.09.2011., 14:54
Testisalo bi definitivno trebao dobiti priliku u prvih 11.
uz tako cool nadimak, gdje bi mu bio kraj :)
Rostov izgubija samo jednu utakmicu otkad je Stipe na golu. Nice :kava:
Michael Collins
25.09.2011., 22:10
Rostov izgubija samo jednu utakmicu otkad je Stipe na golu. Nice :kava:
za Stipu ni ne trebaju argumenti :kava:
nadam se da će ovaj tjedan naš jedini golman europske klase sep onovo pokazati u odličnom svijetlu :top:
Grkljani daju samo 300 ulaznica, bit će sranja. :facepalm:
gFlores
26.09.2011., 10:22
nadam se da će ovaj tjedan naš jedini golman europske klase sep onovo pokazati u odličnom svijetlu :top:
Hoće, izvaditi će loptu iz mreže više nego cijelu sezonu zajedno :kava:
mate mišo
26.09.2011., 14:14
Ja se već ponadao kad sam pročitao naslov, a onda sam pogledao video :facepalm:
Stvarno je jebenih obrana imao. NOT.:503:
Nabijem ih na naslove lo style index i jutarnji :rigo:
Ovo govorim na temelju videa. Ako je netko gledao cijelu utakmicu nek napše jel imao još koju obranu jer ovo što se na videu vidi sigurno ne "opravdava" ovakav naslov.
http://www.hrsport.net/vijesti/425390/nogomet-ostale-lige/video-pletikosa-spasio-pobjedu-rostova
Hildegard
26.09.2011., 14:44
Ja se već ponadao kad sam pročitao naslov, a onda sam pogledao video :facepalm:
Stvarno je jebenih obrana imao. NOT.:503:
Nabijem ih na naslove lo style index i jutarnji :rigo:
Ovo govorim na temelju videa. Ako je netko gledao cijelu utakmicu nek napše jel imao još koju obranu jer ovo što se na videu vidi sigurno ne "opravdava" ovakav naslov.
http://www.hrsport.net/vijesti/425390/nogomet-ostale-lige/video-pletikosa-spasio-pobjedu-rostova
Komentaor nekog lika koji tvrdi da je gledao: Gledo sam tekmu, i ovaj video nije baš neki pokazatelj, u prvom poluvremenu je imo fantastično reakciju kad je ispod prečke izvuko udarčinu, Nešto slično i u nadoknadi... Centaršuteve je lakoćom kupio, dvaput i napadačima s glave boksao (znate ono kako je Runje primio od Gruzijaca...) Nije džaba...
Michael Collins
28.09.2011., 10:39
Sammir je pokazao svu raskoš svog talenta u 2 utakmice s Lyonom i Realom :D
Šalu na stranu,vidimo da njegov "talent" predtaje s HNL-om, i nadam se da će sada barem Biliću izbiti izgovore jer u ove 2 utakmice nije pokazao ama baš ništa,dapače,zajebo je dosta toga
zmazani
28.09.2011., 12:41
Evo i konačni popis za Grčku
HRVATSKA 7. listopada gostuje u Grčkoj, a četiri dana kasnije igrat će se u Rijeci s Latvijom. Izbornik Bilić objavio je konačni popis putnika:
1. PLETIKOSA Stipe - FC Rostov
2. SUBAŠIĆ Danijel - HNK Hajduk Split
3. KELAVA Ivan - GNK Dinamo Zagreb
4. SRNA Darijo - FC Shakhtar Donetsk
5. ĆORLUKA Vedran - Tottenham Hotspur FC
6. VRSALJKO Šime - GNK Dinamo Zagreb
7. LOVREN Dejan - Olympique Lyonnais
8. ŠIMUNIĆ Josip - GNK Dinamo Zagreb
9. STRINIĆ Ivan - FC Dnipro Dnipropetrovsk
10. SCHILDENFELD Gordon - FC Eintracht Frankfurt
11. VIDA Domagoj - GNK Dinamo Zagreb
13 VUKOJEVIĆ Ognjen - FC Dynamo Kyiv
14.15. RAKITIĆ Ivan - Sevilla FC
16. DUJMOVIĆ Tomislav - FC Dinamo Moskva
17. MODRIĆ Luka - Tottenham Hotspur FC
18. BADELJ Milan - GNK Dinamo Zagreb
19. KRANJČAR Niko - Tottenham Hotspur FC
21. JAJALO Mato - 1. FC Köln
22. PERIŠIĆ Ivan - BVB Borussia Dortmund
23. MANDŽUKIĆ Mario - VfL Wolfsburg
24. DA SILVA Eduardo - FC Shakhtar Donetsk
25. JELAVIĆ Nikica - Rangers FC
26. KALINIĆ Nikola - FC Dnipro Dnipropetrovsk
27. KLASNIĆ Ivan - Bolton Wanderers
Markeca
28.09.2011., 12:45
Evo i konačni popis za Grčku
HRVATSKA 7. listopada gostuje u Grčkoj, a četiri dana kasnije igrat će se u Rijeci s Latvijom. Izbornik Bilić objavio je konačni popis putnika:
1. PLETIKOSA Stipe - FC Rostov
2. SUBAŠIĆ Danijel - HNK Hajduk Split
3. KELAVA Ivan - GNK Dinamo Zagreb
4. SRNA Darijo - FC Shakhtar Donetsk
5. ĆORLUKA Vedran - Tottenham Hotspur FC
6. VRSALJKO Šime - GNK Dinamo Zagreb
7. LOVREN Dejan - Olympique Lyonnais
8. ŠIMUNIĆ Josip - GNK Dinamo Zagreb
9. STRINIĆ Ivan - FC Dnipro Dnipropetrovsk
10. SCHILDENFELD Gordon - FC Eintracht Frankfurt
11. VIDA Domagoj - GNK Dinamo Zagreb
13 VUKOJEVIĆ Ognjen - FC Dynamo Kyiv
14.15. RAKITIĆ Ivan - Sevilla FC
16. DUJMOVIĆ Tomislav - FC Dinamo Moskva
17. MODRIĆ Luka - Tottenham Hotspur FC
18. BADELJ Milan - GNK Dinamo Zagreb
19. KRANJČAR Niko - Tottenham Hotspur FC
21. JAJALO Mato - 1. FC Köln
22. PERIŠIĆ Ivan - BVB Borussia Dortmund
23. MANDŽUKIĆ Mario - VfL Wolfsburg
24. DA SILVA Eduardo - FC Shakhtar Donetsk
25. JELAVIĆ Nikica - Rangers FC
26. KALINIĆ Nikola - FC Dnipro Dnipropetrovsk
27. KLASNIĆ Ivan - Bolton Wanderers
kakav je to konačni popis s 27 igrača, od kojih su 2 ivan rakitić? :ne zna:
fortaleza
28.09.2011., 12:54
Očito su samo izbrisali one koji su otpali a zaboravili su izbrisat Jajala, u tekstu piše da nije na popisu. Kaj drugo očekivati od indexa, glavno da naslov sjaji na sajtu.
Markeca
28.09.2011., 13:02
nego, i dalje nema petrića, bit će da još nije u natjecatoljskoj formi zbog one gripe od prije mjesec dana :ne zna:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.