PDA

View Full Version : Hrvatska reprezentacija-opća tema (vol 1)

stranice : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

edge79
11.09.2009., 12:08
Bilić da je trener kakvog se prikazuje na ovom forumu, barem bi napravio ono englezima što su bjelorusi napravili nama. Bili tvrd orah. Nemože me netko uvjeravati da smo TOLIKO lošiji od engleza. Bilić je tu trebao nastupiti trenerski i postaviti nekakvu zamku za Capella. On je krenuo horuk, pa šta bude, bez ikakvog plana i strategije - šta bude bit će.

Ma to je zapravo ono kaj sam jučer napisao, stvorila se fama da se mi ne znamo branit:rolleyes:, da igramo uvijek napadački i da nas je Slaven napravio takvima.

I jebiga, njemu sad ta ideja stalno visi nad glavom, tvrdoglav je ko mazga jer Hrvatska pod njima treba igrat napadački.

To mu ja zamjeram najviše, trebalo je natovarit sredinu i ajmo 4-5-1, nemamo kvalitetu za nadigravanje s Englezima trenutno, na Wembleyu nisu dva napadača imali kaj radit, a on je još uvalio i trećeg, ajd na sredinu al ga je stavio.

Druga greška je Pokrivač na beku kraj živog Čale koji je bek.

asr crew
11.09.2009., 12:09
asr sve je to ok....al svugdje , u svakoj knjizi, wikipediji, bilo gdje ce ostat zapisano evropski prvak 2004-grcka...kak su dosli, uzeli, koga izbacili, kaj je bilo kasnije i prije toga to nikog ne zanima....mi se jebiga moramo lozit na wembley 07, sp 98 i manje stvari...nazalost....

Ma u pravu si, vidiš da i sam kažem da im ne zamjeram antinogomet kojeg su igrali.

Ali, meni osobno je treće mjesto na WC-u '98 veće od naslova europskog prvaka 2004. godine...
Jer, da me jebeš je bilo jače to SP u Francuskoj, nego EP u Portugalu...

edit: također, i mi i Grci bili smo totalni autsajderi. A ipak cijeli svijet danas em pamti tu našu broncu, em pamti igru s kojom smo do nje došli.

Silvercat
11.09.2009., 12:11
Najveći problem ove reprezentacije kao uostalom i svih naših momčadi je što ne zna igrati na rezultat...kad to naučimo onda možemo govoriti o nekoj konstanti...ponovit ću opet, a rekao sam to i prije utakmice...postava koju je poslao na Wembley je unaprijed bila osuđena na katastrofu samo što se onda ovdje našlo par onih koji su vikali da treba napasti, da je braniti se kukavički, itd....ni jače momčadi nisu lude pa da idu napadati Englesku na Wembleyju, osobito ako im je bod super i ako imaju objektivne teškoće s ozljedama i kartonima, to zapamtite...:)

Utakmica o kojoj ti dobrim dijelom ovisi plasman na SP se ne priprema tako da ti je prvi cilj ostaviti umjetnički dojam, a mi smo baš to na Wembleyju htjeli napraviti...kladim se da je Capello bio na našoj klupi da ne bi izgubio ovu utakmicu, jer bi napravio ono što je Terim napravio u sličnoj (ili još goroj situaciji za njega) protiv nas u Austriji...zatvorio bokove, nagruvao sredinu i držao nulu pa ako primi gol se otvarao...i to ne znači automatizmom da sam protiv Bilića, ali isto tako treba biti otvoren i reći da je krivo postavio utakmicu...neiskustvo, inat, želja da pobijedi, da se nadigrava, razlog nije bitan, ali je činjenica da je pogriješio...nadajmo se samo da je nešto iz tih grešaka naučio jer nas za mjesec dana čeka novi, jednako težak ispit...:)

Dobar ko kruh
11.09.2009., 12:13
http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=13742
Kakav "stručnjak"...:rofl:

Basta
11.09.2009., 12:14
Da, promašeno je.

Što je napravila Grčka osim toga? Baš ništa.
A i u Portugalu su igrali antinogomet, prema im osobno radi tog ne zamjeram. Poanta je da im se jednom sve poklopilo i bilo je vrijedno naslova europskog prvaka... Njemačku dvije godine kasnije nisu vidjeli, u Austriju bolje da nisu došli.
Što je pet godina poslije velikog trijumfa? Dva kola prije kraja bodovno su izjednačeni s Latvijom, a u Armeniji su stigli čak do boda.:s

zašto mi to ne bi napravili koji imamo kudikamo bolji igrački kadar?

zar nije cilj bilo kojeg sporta osvajanje prvih mjesta?

kandidatrizla
11.09.2009., 12:14
svaka cast englezima, ali mi nismo bili nikakavi. Po meni je jedino Runje bio ok (izuzev onaj pogodak zadnji). Kad samo vidim kako smo igrali i koliko smo nepotrebnih gresaka napravili, dode mi da se hitim sa prozora, npr. Pranjic vodi loptu i bez potrebe je dodaje Lampardu i jos pun k.... slicnih situacija

zalosna je reprezentacija koja primi pet golova,i bude joj najbolji igrac golman,i k tome da se kaze da smo jos dobro prosli

sol
11.09.2009., 12:16
mislim da bi promjena izbornika prije SPa uvela nemir u repku jer ipak kolko god ga mi ne podržavamo baš tolko on uživa veliko povjerenje od strane igrača (modrić, ćorluka, eduardo, itd)

a realno, šta bi postigao izmjenom izbornika? došao bi lik tipa branko ivanković i onda bi opet plakali zašto je pokrivač igrao desnog beka, zašto je kranjčar stoper itd

Branko Ivanković je za razliku od Bilića puno iskusniji trener,vodio je mnoge klubove,bio je pomoćnik Ćiri u repki kada smo ostvarili povijesne rezultate,odveo je repku Irana na zadnje SP,srušio rekorde HNL-a sa Dinamom.
Zašto čovjeka omalovažavate? Sa onim jadnim Dinamom lani je pobjedio NEC-a,da ga je Mamić ostavio možda bi i prošao grupu.
Mislim da je Ivanković jedan od naših najboljih trenera i sigurno bi repka sa njime izgledala puno bolje nego sa Bilićem.

Dobar ko kruh
11.09.2009., 12:16
Ma u pravu si, vidiš da i sam kažem da im ne zamjeram antinogomet kojeg su igrali.

Ali, meni osobno je treće mjesto na WC-u '98 veće od naslova europskog prvaka 2004. godine...

edit: također, i mi i Grci bili smo totalni autsajderi. A ipak cijeli svijet danas em pamti tu našu broncu, em pamti igru s kojom smo do nje došli.
Koja je razlika bunkera naših kontra Njemaca u 1/4 i u borbi za broncu kontra Nizozemaca s Grcima?:ne zna:

juanpablom
11.09.2009., 12:17
Postaje kao Cico i Barić

edge79
11.09.2009., 12:18
Branko Ivanković je za razliku od Bilića puno iskusniji trener,vodio je mnoge klubove,bio je pomoćnik Ćiri u repki kada smo ostvarili povijesne rezultate,odveo je repku Irana na zadnje SP,srušio rekorde HNL-a sa Dinamom.
Zašto čovjeka omalovažavate? Sa onim jadnim Dinamom lani je pobjedio NEC-a,da ga je Mamić ostavio možda bi i prošao grupu.
Mislim da je Ivanković jedan od naših najboljih trenera i sigurno bi repka sa njime izgledala puno bolje nego sa Bilićem.

Daj prekinite s Tancem, taj pak za razliku od Bilića jedino i zna igrat na rezultat i to uglavnom rezultat 0:0:rofl:

Pa ako dobije gol dobro je nije dobio dva, ak da gol i dalje oprezno.

Jebo vas Tanac:rigo:

zgan
11.09.2009., 12:20
Branko Ivanković

Čovjek kojem Maksimir nikada nije skandirao usprkos rekordima.

Ne možeš narod prevariti...

Ziheraš teški s još teže probavljivom igrom...

Basta
svaka cast englezima, ali mi nismo bili nikakavi. Po meni je jedino Runje bio ok (izuzev onaj pogodak zadnji). Kad samo vidim kako smo igrali i koliko smo nepotrebnih gresaka napravili, dode mi da se hitim sa prozora, npr. Pranjic vodi loptu i bez potrebe je dodaje Lampardu i jos pun k.... slicnih situacija

zalosna je reprezentacija koja primi pet golova,i bude joj najbolji igrac golman,i k tome da se kaze da smo jos dobro prosli

to su dva gola viška koje spominješ i već dobiješ podnošljiv rezultat, 3:1, bolji nego zagrebački, i to bez modrićorluke na terenu, što ruši tezu da su englezi vanzemaljci... ti golovi su rezultat psihičke nepripremljenosti i frustracije...

jägermeister

za nas je vece naravno.....za njih prvenstvo evrope...jbg....al isto tak svugdje pise 1998-france....neznam uvjek sam bio sklon tezi reza je mjerilo svega ....surovo al je tak...

asr crew
11.09.2009., 12:21
Najveći problem ove reprezentacije kao uostalom i svih naših momčadi je što ne zna igrati na rezultat...kad to naučimo onda možemo govoriti o nekoj konstanti...ponovit ću opet, a rekao sam to i prije utakmice...postava koju je poslao na Wembley je unaprijed bila osuđena na katastrofu samo što se onda ovdje našlo par onih koji su vikali da treba napasti, da je braniti se kukavički, itd....ni jače momčadi nisu lude pa da idu napadati Englesku na Wembleyju, osobito ako im je bod super i ako imaju objektivne teškoće s ozljedama i kartonima, to zapamtite...:)

Utakmica o kojoj ti dobrim dijelom ovisi plasman na SP se ne priprema tako da ti je prvi cilj ostaviti umjetnički dojam, a mi smo baš to na Wembleyju htjeli napraviti...kladim se da je Capello bio na našoj klupi da ne bi izgubio ovu utakmicu, jer bi napravio ono što je Terim napravio u sličnoj (ili još goroj situaciji za njega) protiv nas u Austriji...zatvorio bokove, nagruvao sredinu i držao nulu pa ako primi gol se otvarao...i to ne znači automatizmom da sam protiv Bilića, ali isto tako treba biti otvoren i reći da je krivo postavio utakmicu...neiskustvo, inat, želja da pobijedi, da se nadigrava, razlog nije bitan, ali je činjenica da je pogriješio...nadajmo se samo da je nešto iz tih grešaka naučio jer nas za mjesec dana čeka novi, jednako težak ispit...:)

Dobar post, dijelom se i slažem, ali... kako smo mogli zgusnuti sredinu, s kime blokirati bokove?

Rješenja je fakat bilo premalo, evo npr. da je igrao Leko, to bi ti automatski značilo 28 krivo dodanih lopti.
Ne znam, meni je isti kuratz je li lijevo Pranjić ili Čale, (ni)i jedan i drugi ne bi zaustavili Lennona, a i Johnsona.

Da je Vuku i Pokrivaču dodao Leku, nitko ne može garantirati da bi bilo bolje, jer mislim da je Mandžo bi idealan kao svojevrsno iznenađenje, koje će pomagati obrani (obzirom da ima kondicije, da je izdržljiv, brz) i tu i tamo zaprijetiti nekom kontrom. Capella je možda iznenadio, no on je odavno locirao naš problem - tu lijevu stranu. Tako da Mandžo zapravo nije ni morao pomagati Srni, jer su ovi 90% napada imali po svojoj desnoj strani.

Po meni je Nane pogriješio jer Mandžu, kad je to sve uvidio, nije prebacio lijevo. A onda opet pitanje - tko bi išao desno?:ne zna:

Što se tiče Pokrivača, u situaciji kad nam nije bilo Ćorluke, mislim da je on zapravo bio logičan. Jer, ne zaboravite, Hrvatska je zadnjih godina igrala zapravo s tri stopera, nekoć je lijevog beka igrao centralni branič Šimunić, u posljednje vrijeme to je desno Ćorluka. I mislim da je Bilić baš s Pokrivačem htio dobiti nekoga tko će pomagati Križancu i Šimuniću, no velim nažalost, locirao je odavno Capello naš problem i nije bilo pomoći...

Vanjushka
11.09.2009., 12:21
Na upit jesu li doista ostavili srce na terenu kazao je.- Jesu, naravno da jesu, dali su sve od sebe i bilo kakvo drugo tumačenje niihovog pristupa bilo bi deplasirano.

Zasto o zasto hrvatski izbornici imaju potrebu praviti nas budalama

edge79
11.09.2009., 12:22
Rješenja je fakat bilo premalo, evo npr. da je igrao Leko, to bi ti automatski značilo 28 krivo dodanih lopti.

Za razliku od Kranjčara koji je imao 27?

:D

Basta
11.09.2009., 12:23
da je ovo podforum i tema o šahu, imam dojam kako bi neki non-stop govorili je li neka figura pijun ili top ili skakač, na kojoj je poziciji, a ne bi uopće govorili o onome koji povlači figure i o njegovoj taktici... :)

asr crew
11.09.2009., 12:24
Koja je razlika bunkera naših kontra Njemaca u 1/4 i u borbi za broncu kontra Nizozemaca s Grcima?:ne zna:

Da, to su bile baš teške bunkerčine:s

kandidatrizla
11.09.2009., 12:24
Kad bi barem doveli tomislava ivica u repku,po meni je on odlican covjek,jako dobar trener,i stvarno mislim da bi bio pun pogodak za izbornika repke

qkac
11.09.2009., 12:25
Kad bi barem doveli tomislava ivica u repku,po meni je on odlican covjek,jako dobar trener,i stvarno mislim da bi bio pun pogodak za izbornika repke

kad edge ovo pročita :rofl:

kandidatrizla
11.09.2009., 12:26
to su dva gola viška koje spominješ i već dobiješ podnošljiv rezultat, 3:1, bolji nego zagrebački, i to bez modrićorluke na terenu, što ruši tezu da su englezi vanzemaljci... ti golovi su rezultat psihičke nepripremljenosti i frustracije...
mi smo u dvije utakmice s englezima primili 9 komada...

milla karolina

ispalo je krivo jer je bio datum 09.09.09. i normalno je da su engleske coprnjice sve napravile da naprave tu petardu u našem golu...pa su eto engleske cprnjice pobjedile naše hrvatske coprnjice..ha ha

sol

Taj stvarno nije normalan,to je isto izjavio nakon debakla u Zagrebu.Ono što cijela Hrvatska,osim par zaljubljenika u Bilića,vidi,on ne vidi.
Igrači su zakazali,a moja taktika je bila genijalna,kao i momčad.:s

asr crew
11.09.2009., 12:27
Za razliku od Kranjčara koji je imao 27?

Ma nije imao 27...:p

Ali računaj, Lekina netočna dodavanja bi bila na pet metara, Niko je bar nešto pokušavao, probao animirati druge... nekoliko puta je poslao finu loptu, lijepo okrenuo stranu, nije on kriv što je recimo Srna u srijedu igrao svoju najslabiju utakmicu u repki.:ne zna:

Ne znam, ja na sve to gledam drukčije. Briljirali smo s Bilićem u teškoj skupini u prošlim kvalama, pobijeđivali smo sve jebene prijateljske, odigrali odlično skupinu na Euru i onda onako nesretno ispali od Turske...

Danas je sve kontra, zatišje pred buru?:)

B52
ček da mu išijas prođe

Grupa Queen
Na upit jesu li doista ostavili srce na terenu kazao je.- Jesu, naravno da jesu, dali su sve od sebe i bilo kakvo drugo tumačenje niihovog pristupa bilo bi deplasirano.

Zasto o zasto hrvatski izbornici imaju potrebu praviti nas budalama
Imaš na zaključanoj temi jedan moj post koji vrlo jednostavno to objašnjava. Dobio sam karton za njega, ali je post posve istinit.

Basta
11.09.2009., 12:28

pa da ga iznesemo sa stadiona s nogama naprijed... :facepalm:

e da je dvadeset godina mlađi...

Dobar ko kruh
11.09.2009., 12:28
Da, to su bile baš teške bunkerčine:s
očito nisi gledao prvo poluvrijeme protiv Njemaca do crvenog Wornsa...kao i obrane ladare protiv tulipana....5 čistih šansi ,1:1...:ne zna:

Basta
11.09.2009., 12:29
ispalo je krivo jer je bio datum 09.09.09. i normalno je da su engleske coprnjice sve napravile da naprave tu petardu u našem golu...pa su eto engleske cprnjice pobjedile naše hrvatske coprnjice..ha ha

balaban stvarno ni gola nije dao... :s

asr crew
11.09.2009., 12:30
očito nisi gledao prvo poluvrijeme protiv Njemaca do crvenog Wornsa...kao i obrane ladare protiv tulipana....5 čistih šansi ,1:1...:ne zna:

Gledaj, to što ti netko stvori pet čistih šansi nužno ne znači da si igrao bunker... a ako baš inzistiraš, mi smo 'bunkerom' zabili pet golova u dvije utakmice.:mig:

Dobar ko kruh
11.09.2009., 12:32
Gledaj, to što ti netko stvori pet čistih šansi nužno ne znači da si igrao bunker... a ako baš inzistiraš, mi smo 'bunkerom' zabili pet golova u dvije utakmice.:mig:
pa jesmo...al s nizozemcima smo dali 2 gola iz kontre i igrali s jednim napadečem...protiv njemaca nismo pošteno reči centar do crvenog njemcima(oko 40 min.).....nemojmo se precjenjivati...

edge79
11.09.2009., 12:33

kad edge ovo pročita :rofl:

Ae:D

Ovo mi se ne da ni komentirat, ne znam jel Martin Bukovi još živ?:rolleyes:

Lunatt
11.09.2009., 12:39
Znači u izboru između: Čale kojemu to je prirodna pozicija, i koji je koliko vidim standardan u trećoj momčadi turske lige, te Pokrivača koji nije vidija baluna godinu dana i tu poziciju je zadnji put igra ima dvi godine, Bilić odabire potonjeg?

Neznam zašto je iša eksperimentirat sa Pokrivačem, i koji kurac uopće zove Čalu u reprezentaciju, kad će radije stavljat ovog kripla na neprirodnu mu poziciju, jer je više nego očito da ovaj nema pojma.

S obzirom na zalaganje igrača na terenu, nama ni Bog dragi nije moga pomoć u srijedu, samo je možda trebalo izać sa defanzivnijom taktikom, pa barem sačuvat ponos i gol razliku. Mislim da Biliću ovo nije trebalo s obzirom da mu mnoge nogometne "veličine" u nas rade o glavi.

Ovakvo nakantavanje ne izgleda dobro u rezimeu jedna, po meni, velike reprezentacije. E da, nema govora o odlasku Bilića, jer igrači snose jednak dio odgovornosti za ovo zbog šupčinarskog pristupa utakmici.

kandidatrizla
11.09.2009., 12:39

Ovo mi se ne da ni komentirat, ne znam jel Martin Bukovi još živ?:rolleyes:

ok star je,kuzim,al zar ti tvrdis da on nema kvalitetu da vodi hrvatsku reprezentaciju?

barhan
11.09.2009., 12:40
Daj prekinite s Tancem, taj pak za razliku od Bilića jedino i zna igrat na rezultat i to uglavnom rezultat 0:0:rofl:

Pa ako dobije gol dobro je nije dobio dva, ak da gol i dalje oprezno.

al mu svejedno belupo tu i tamo uvali pet komada. ej, belupo dinamu! :rofl:

edge79
11.09.2009., 12:41
ok star je,kuzim,al zar ti tvrdis da on nema kvalitetu da vodi hrvatsku reprezentaciju?

Ma on više nema kvalitetu za ništa nego na koncentriranje da mora disat.

Stari je u kvasinu ošo

jägermeister
11.09.2009., 12:42

ne znam jel Martin Bukovi još živ?:rolleyes:

budem pital tomicu z. na gemistu :D

Basta
11.09.2009., 12:42
Ovakvo nakantavanje ne izgleda dobro u rezimeu jedna, po meni, velike reprezentacije. E da, nema govora o odlasku Bilića, jer igrači snose jednak dio odgovornosti za ovo zbog šupčinarskog pristupa utakmici.

tko ih je doveo u takvo stanje iliti tko nije pazio da ne dođu u takvo stanje?

kandidatrizla
11.09.2009., 12:43
Znači u izboru između: Čale kojemu to je prirodna pozicija, i koji je koliko vidim standardan u trećoj momčadi turske lige, te Pokrivača koji nije vidija baluna godinu dana i tu poziciju je zadnji put igra ima dvi godine, Bilić odabire potonjeg?

Neznam zašto je iša eksperimentirat sa Pokrivačem, i koji kurac uopće zove Čalu u reprezentaciju, kad će radije stavljat ovog kripla na neprirodnu mu poziciju, jer je više nego očito da ovaj nema pojma.

S obzirom na zalaganje igrača na terenu, nama ni Bog dragi nije moga pomoć u srijedu, samo je možda trebalo izać sa defanzivnijom taktikom, pa barem sačuvat ponos i gol razliku. Mislim da Biliću ovo nije trebalo s obzirom da mu mnoge nogometne "veličine" u nas rade o glavi.

naravno da snose dio odgovornosti,ali mislis li ti da smo toliko losi da primimo 9 golova od engleza?ili recimo da smo toliko losi da moramo igrat na remi protiv ukrajine,ili jedva pobjedit bjeloruse u zagrebu 1-0...mislim da nismo

Colonel_Kurtz
11.09.2009., 12:44
Prije sam znao kritizirati, ali i braniti Bilića jer nisam vidio alternative, ali ovo je stvarno više previše.Englezi nisu nikoga osim nas ovako razbili i to ne jednom nego dvaput.Znao je za problem ljevog beka protiv jačih protivnika i opet nije tražio alternativu.Zar je bio problem odigrati koju prijateljsku i dati priliku Ćaleu, Pamiću ili Šeriću.Za utakmicu je imao plan staviti Ćorluku na ljevog beka i to je bilo dobro, ali kad je to propalo trebao je nešto poduzeti.Najlakše je reči da nije imao koga staviti.Imao je itekako samo da je htio.Ćale je npr. bolje rješenje na toj poziciji od Pokrivača.Ne može mi nitko reći da je igrač koji sjedi na klupi i povremeno ulazi u igru na poziciju def veznog bolje rješenje od igrača koji je standardan u klubu na toj poziciji.Bilo je još opcija, mogao je npr. zamoliti Šerića da odigra jednu utakmicu.Čovjek igra tu poziciju 10 godina i u svakom slučaju je iskusan.Možda nije dobar kao prije, ali bi u obrani bio bolji od Pranjića, naprijed nije trebao ni odlaziti.Također je mogao zamoliti Bišćana da odigra jednu utakmicu na stoperu, a Šimunića staviti na beka.Možda bi ova dvojica odbili, ali bi barem onda sve pokušao.
Mislim da ćemo svejedno biti drugi.Koliko god bili jadni trenutno Kazahstan bi trebali pobjediti, a mislim da će Englezi dobiti također.Ukoliko prođemo dodatne kval. Bilić bi trebao inzistirati na nekoliko jačih prijateljskih utakmicama i u njima isprobati nove igrače (Anas, Ćale, Pamić, Lovren,...)

Silvercat
11.09.2009., 12:45
Dobar post, dijelom se i slažem, ali... kako smo mogli zgusnuti sredinu, s kime blokirati bokove?

Ja sam prije utakmice napisao ovako nešto (ne da mi se tražiti post, ali ovako je išlo, mislim da sam kvotao Eđža)...:mig:

Taktika je jednostavna, gusto u sredini, Kranjčar na polušpicu, kad uzmeš loptu duga naprijed i run Ola run...:)

E sad kako...čvrsto iza i na kontre...k vragu Vučević je gledao SLovence par dana prije koji su baš to napravili i izvukli dobar rezultat uz nepostojeći penal i tri mrtvaca koja su fulali...:ne zna:

Iza nije imao izbora, to je činjenica, ali je morao Šimunića staviti na beka, a Pranjića ispred...uz Križanca izmisliti još jednog stopera (nije bitno Vejić, Drpić tko god) desno Srna, Mandžukić ispred njega...s tim da nas uopće ne zanima što će Pranjić i Mandžo napraviti naprijed...osnovni zadatak je pomgati obrani...ostaju dva vezna, jedan je Vuk, a drugi ili Leko ili Pokrivač...i kod njih me ne zanima što će napraviti prema naprijed, drži poziciju u sredini i primarna ti je destrukcija...polušpica Kranjčar i špica od početka Dudu, a Ola ulazi zadnjih pola sata...:ne zna:

Englezi koliko god moćni bili nisu individualno dovoljno jaki da bi prošli kroz sredinu nekim solo prodorima, nisu Brazilci da imaju takvu individualnu kvalitetu...krila se zatvaraju na način da blizu stojiš igraču, a ne da pustiš Lennona da ti se okrene...ako mu staneš blizu riješio si pola posla...ja sam ovako nešto predlagao prije tekme i uvjren sam da bi uz sve probleme dugo držali nulu...:mig:

Razmišljanje je od početka bilo krivo...umjesto da mi njih sačekamo jer oni hoće pobjedu i oni traže osiguranje prolaza na SP, a nama igra i bod, mi smo jurnuli ko junci i očekivano dobili po pički...već sam napisao da ni jače momčadi ne idu bezglavo naprijed...pogledaj Brazil...nema jurnjave, a pun kuratz su jači od bilo koga...ako si gledao ovo protiv Argentine tu se lijepo vidjelo kako su pustili Argentinu da im dođe i onda ih fino napeglali iz kontre...ne kažem da bismo mi nešto slično napravili na Wembleyju, ali jedino što si mogao je držati nulu (koja ti je jebena u ovoj situaciji) i čekati kontru...:ne zna:

kandidatrizla
11.09.2009., 12:45
Ma on više nema kvalitetu za ništa nego na koncentriranje da mora disat.

Stari je u kvasinu ošo

ja stvarno mislim da je puno kvalitetniji od bilica,pa da ih trenira iz traumatoloske

Vanjushka
11.09.2009., 12:46
Seric http://i39.tinypic.com/16k3pzb.gif

Umpah-Pah
11.09.2009., 12:47

Mislim da bi tu maminjo imao šta za reći...:rofl:

jägermeister
11.09.2009., 12:47
edge i silver je u stabu...

nerazzurri
11.09.2009., 12:49
Anthony "Ne mogu dodat na 5 metara" Šerić

Umpah-Pah
11.09.2009., 12:50
Seric http://i39.tinypic.com/16k3pzb.gif

Pridružujem se linču :facepalm:

kandidatrizla
11.09.2009., 12:53
To je sve ok,al mjerit dinamo s hrvatskom repkom?dinamo ni nema konkurenciju u hrv ligi,po tom pitanju bi i jurcevic bio car na mjestu izbornika,a svi dobro znamo kakvu kvalitetu ima jurcevic

Musatom
11.09.2009., 12:54
Osnovni nedostatak nestručnosti je kada te protivnik koji je na papiru za dlaku bolji od tebe unakazi i to dva puta na potpuno isti način. Što znači da kreten na klupi i nakon 10 analiza te utakmice apsolutno ništa ne nauči. Dapače, unatoč igraču više nego zadnji put primi još i više golova i odigra još i slabiju utakmicu. Ja zaista ne razumijem što on više ima raditi na klupi?

E jebo te mali pas ako si ti normalan.

Za pizdinu dlaku su bolji :s

Pranjića je gurnuo naprijed, Niku Kovača nije klonirao, na Šimuniću nije napravio lobotomiju, ostali su potrgani a alternative nema.

Da je sve dostupne igrače taktički IDEALNO postavio popili bi možda gol manje ali rezultat ne bi bio pozitivan ni u ludilu, bunkerit se ne znamo a Lennon nam je i ovako maaaalko prebrz za Joea i ekipu.

Imamo limitirane igrače i isto takvog trenera koji je najavio odlazak nakon SP2010. :amen: a tko slijedi štimac?! brankec?!!? :horor:

Colonel_Kurtz
11.09.2009., 12:57
Anthony "Ne mogu dodat na 5 metara" Šerić

:D zar je tako loš?
Ne vjerujem da bi bio lošiji od Pokrivača, uostalom pustimo Šerića mogao je stvarno probati Bišćana dovesti.

sol
11.09.2009., 13:01
Protiv objektivno jačih ili isto jakih repki na gostovanjima se igra zatvoreno sa 10 igrača iza lopte,a kada osvojiš loptu,brzi kontranapad sa 4,5 igrača.To su odlično demonstrirali Bjelorusi protiv nas u Zagrebu kada su nas isto mogli dobro unakaziti.Da Capello vodi Hrvatsku,istu bi taktiku odabrao.Sjetimo se Ćire i vatrenih,čvrsta obrana i konre sa objektivno jačim protivnicima.Nije slučajno da je BIH već sada u doigravanju,odličan trener zlata vrijedi i nemojte se čuditi ako Ćiro Bosance i Hercegovce odvede na SP u Afriku.
Iako je to izgledalo nemoguće u grupi sa europskim prvakom i polufinalistom Eura.

barhan
11.09.2009., 13:03
:D zar je tako loš?
Ne vjerujem da bi bio lošiji od Pokrivača, uostalom pustimo Šerića mogao je stvarno probati Bišćana dovesti.je, toliko je loš.
a Bišćan neće zbog Markovića. :mig:

zgan
11.09.2009., 13:10
Izvor problema u obrani, na lijevoj strani, seže od one utakmice s Nizozemskom u Splitu. Tada smo dobili 3 naivna gola, zbog čega Bilić Šimića proglašava Pedrom (istina, kriv za prvi pogodak Heitinge, ali to mu je uz pogrešku protiv Slovenije u prijateljskoj valjda jedina greška u 100 nastupa)..

Tada radi rošadu, Šimić ispada van, Šimunić ide u sredinu i Pranjić lijevo. I već se u početku (pada mi na pamet prijateljska s Mađarskom gdje nas je Zsoltan Gera ubijao po desnoj strani) vidjelo da će tu biti propuha jer je svaka visoka lopta preskakala Pranjića i bila potencijalno opasna po naš gol.

I u prvoj utakmici protiv Austrije, sjetit ćete se, sve je opasno dolazilo po toj desnoj strani isključivo preko Pranjića.

Neosporno je da je to u nekim utakmicama protiv slabijih protivnika funkcioniralo, međutim kada smo naletili na lisca Capella koji nas je dobro snimio (sve naše utakmice na Euru + prijateljske) došlo je debelo na naplatu.

Po meni su rošade neophodne, možda bi bilo najlogičnije da Ćorluka ide u sredinu, Srna nazad u ovom trenutku, iako i Križanac u zadnje vrijeme ima malo dodirnih točaka s igračem koji je bio odličan prije godinu - dvije dana.

Robert Kovač je debelo načet ozljedama i godinama, a osim toga, koliko sam ga gledao u Dinamovom dresu, nije više spreman za vrhunski nogomet..

gFlores
11.09.2009., 13:11
Ja sam prije utakmice napisao ovako nešto (ne da mi se tražiti post, ali ovako je išlo, mislim da sam kvotao Eđža)...:mig:

Taktika je jednostavna, gusto u sredini, Kranjčar na polušpicu, kad uzmeš loptu duga naprijed i run Ola run...:)

E sad kako...čvrsto iza i na kontre...k vragu Vučević je gledao SLovence par dana prije koji su baš to napravili i izvukli dobar rezultat uz nepostojeći penal i tri mrtvaca koja su fulali...:ne zna:

Iza nije imao izbora, to je činjenica, ali je morao Šimunića staviti na beka, a Pranjića ispred...uz Križanca izmisliti još jednog stopera (nije bitno Vejić, Drpić tko god) desno Srna, Mandžukić ispred njega...s tim da nas uopće ne zanima što će Pranjić i Mandžo napraviti naprijed...osnovni zadatak je pomgati obrani...ostaju dva vezna, jedan je Vuk, a drugi ili Leko ili Pokrivač...i kod njih me ne zanima što će napraviti prema naprijed, drži poziciju u sredini i primarna ti je destrukcija...polušpica Kranjčar i špica od početka Dudu, a Ola ulazi zadnjih pola sata...:ne zna:

Englezi koliko god moćni bili nisu individualno dovoljno jaki da bi prošli kroz sredinu nekim solo prodorima, nisu Brazilci da imaju takvu individualnu kvalitetu...krila se zatvaraju na način da blizu stojiš igraču, a ne da pustiš Lennona da ti se okrene...ako mu staneš blizu riješio si pola posla...ja sam ovako nešto predlagao prije tekme i uvjren sam da bi uz sve probleme dugo držali nulu...:mig:

Razmišljanje je od početka bilo krivo...umjesto da mi njih sačekamo jer oni hoće pobjedu i oni traže osiguranje prolaza na SP, a nama igra i bod, mi smo jurnuli ko junci i očekivano dobili po pički...već sam napisao da ni jače momčadi ne idu bezglavo naprijed...pogledaj Brazil...nema jurnjave, a pun kuratz su jači od bilo koga...ako si gledao ovo protiv Argentine tu se lijepo vidjelo kako su pustili Argentinu da im dođe i onda ih fino napeglali iz kontre...ne kažem da bismo mi nešto slično napravili na Wembleyju, ali jedino što si mogao je držati nulu (koja ti je jebena u ovoj situaciji) i čekati kontru...:ne zna:

Da smo bar jurnuli i stvorili neke prilike još bi rekao: svaka čast momci. Ali ovako :zvrko: Staviš kao neku ofenzivnu ekipu koja ne pređe centar. Ma jebote, ubijte se svi zajedno.

Timurlenk
11.09.2009., 13:12
Svaka normalna momčad mora imati pripremljenu i zatvoreniju taktičku varijantu.

Mi je nemamo.

Ne znamo igrati tako?

E, pa, morat ćemo naučiti...

Colonel_Kurtz
11.09.2009., 13:13
je, toliko je loš.
a Bišćan neće zbog Markovića. :mig:

Ma znam to za Markovića ali mi ovdje govorimo o specifičnoj situaciji, igramo važnu utakmicu, a fali nam igrača u obrani.Bilić ga je mogao zamoliti, a Marković nek se hebe.Ne vjerujem da bi odbio igrati protiv Engleza na wembleyu.Onda bi imali Šimunića na beku i ako ništa drugo Englezi više ne bi mogli slati dijagonale s lijeva prema desno jer bi ih on skidao glavom.

barhan
11.09.2009., 13:15
Ma znam to za Markovića ali mi ovdje govorimo o specifičnoj situaciji, igramo važnu utakmicu, a fali nam igrača u obrani.Bilić ga je mogao zamoliti, a Marković nek se hebe.živiš u bajkama.

đimi rutin
11.09.2009., 13:15
kaže bilić da je engleskoj sve ulazilo :s:rofl::lol:

babarej
11.09.2009., 13:17
kaže bilić da je engleskoj sve ulazilo :s:rofl::lol:

I ja se cudim. Sto bi onda Runje triba pomisliti?
Vjerovatno je samo krivo preneseno....danasnji mediji :rolleyes:

kandidatrizla
11.09.2009., 13:18
ma i da dovedemo biscana,to nam nebi puno pomoglo,ok mogli bi zamjeniti krizanca,ali nije ni biscan neki super obranbeni igraac

zgan
11.09.2009., 13:21
ma i da dovedemo biscana

Ma kakav Bišćan. On uopće nije stoper, pa nije to HNL da on igra. Možda i prođe protiv Kazahstana, ali inače je to nikakvo rješenje...

gFlores
11.09.2009., 13:26
Svaka normalna momčad mora imati pripremljenu i zatvoreniju taktičku varijantu.

Mi je nemamo.

Ne znamo igrati tako?

E, pa, morat ćemo naučiti...

Pa naravno da ima, ako već ne zna kako to složiti neka pita Otta Barića. On je doktorirao na tome :lol:

Bilić vrti jedno 20 imena a od toga barem 5-6 igrača ne bi uveo u igru nikad. Nego kemija i vrti tih 14-15 igrača i izmišlja im pozicije. Zašto mene onda ne pozove, ne mora me nikad staviti u igru a baš bi htio okusiti duh reprezentacije.

babarej
11.09.2009., 13:26
Koliko utakmica kazne je dobio Corluka?

Colonel_Kurtz
11.09.2009., 13:27
živiš u bajkama.

U kom smislu?
Biščan bi odbio?U redu, barem je Bilić pokušao.
Marković ne bi dao?Još bolje jer bi sad mogli reči da je on kriv za blamažu.:D

barhan
11.09.2009., 13:29
U kom smislu?
Biščan bi odbio?U redu, barem je Bilić pokušao.
Marković ne bi dao?Još bolje jer bi sad mogli reči da je on kriv za blamažu.:Drazgovarali su prije par godina. bišćan je ostao na svom. široko mu polje.

sol
11.09.2009., 13:30
ma i da dovedemo biscana,to nam nebi puno pomoglo,ok mogli bi zamjeniti krizanca,ali nije ni biscan neki super obranbeni igraac

Za Križanca u ovakvom izdanju,Bišćan je space shutle!:)

edge79
11.09.2009., 13:30
Daj stvarno prestanite srat i "mislit", jebote prijedloga da se smrzneš:rolleyes:

Trebo je probat nagovorit Lamparda da promijeni državljanstvo, kaj nek proba, i nek ga stavi za golmana pa ja mislim da bi bio bolji od Runje.:rolleyes:

Jebem ti velike utakmice kad ovakve pizdarije moraš čitat.

Ak niste u stanju normalnu kritiku napisat, ne pišite ništa.
Mijenjali bi jer se treba mijenjat, ne znaju ni koga ni zakaj, ni s kim ni kad

milla karolina
11.09.2009., 13:31
Protiv objektivno jačih ili isto jakih repki na gostovanjima se igra zatvoreno sa 10 igrača iza lopte,a kada osvojiš loptu,brzi kontranapad sa 4,5 igrača.To su odlično demonstrirali Bjelorusi protiv nas u Zagrebu kada su nas isto mogli dobro unakaziti.Da Capello vodi Hrvatsku,istu bi taktiku odabrao.Sjetimo se Ćire i vatrenih,čvrsta obrana i konre sa objektivno jačim protivnicima.Nije slučajno da je BIH već sada u doigravanju,odličan trener zlata vrijedi i nemojte se čuditi ako Ćiro Bosance i Hercegovce odvede na SP u Afriku.
Iako je to izgledalo nemoguće u grupi sa europskim prvakom i polufinalistom Eura.

Zato ja navijam za Ćiru...nek on vidi Afriku -papriku...a mi...neće biti vruće i sparno pa nećemo imati alibi-za neuspjeh.--

barhan
11.09.2009., 13:31
Za Križanca u ovakvom izdanju,Bišćan je space shutle!:)ti bi zvao badelja umjesto modrića. mislim da si time izgubio svaku trunku ozbiljnosti.

sol
11.09.2009., 13:32
razgovarali su prije par godina. bišćan je ostao na svom. široko mu polje.

Treba staru lopinu Markovića i Bilića otjerati,pa izabrati normalnog trenera.
Budi siguran da bi se za Bišćana i danas našlo mjesto u prvih 11.Nije on bez veze igrao u europskom prvaku.

sol
11.09.2009., 13:35
ti bi zvao badelja umjesto modrića. mislim da si time izgubio svaku trunku ozbiljnosti.

Je si li gledao tragediju s Engleskom? Jesi li gledao dramu sa Bjelorusijom?
Eto sine,tako ti izgleda deveta repka svijeta kada igra bez playmakera!:s

gFlores
11.09.2009., 13:37
Sve je bolje od Pokrivača na lijevom beku. I Vejić i Bišćan i Drpić, Čale i moja mater ... Ono je stvarno bilo tragikomično. I kad je protivnik bolji od tebe, onda mu se lupa po nogama odmah čim pređe centar. U suprotnom dobiješ 5 komada. Pa to zna svaka budala koja je ikad igrala nogomet.

štancer
11.09.2009., 13:39
Gle, ovdje kad se stvori neko mišljenje ne bi ga Svevišnji promijenio. Tako je ljudima trebalo 5:1 da u Biliću više ne vide svetu kravu, a tako i Ivić figurira kao ishlapjeli starac. Možda to i je u smislu aktivnog treniranja repke, ali na svako njegovo mišljenje i skepsu na ovom forumu nema tko se nije osvrnuo da popljuje, ismije mu se i škartira, pogotovo neposredno prije same tekme s Englezima. Sad kad se pokazuje da nije bio skroz u krivu, nema tko što za reć.
Njegova najnovija analiza mi uopće ne izgleda ishlapjelo, iako tu ima i dvojbenih stvari poput samohvale i da ne bi bilo drukčije bez čarlija i Modrića. Al dobro.... I sam sam u temi o tekmi rekao da Englezi uopće nisu takav avion i u nebesima u kojima ih sad svi dižu, nego smo jednostavno kihnuli kao zadnji amateri:

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,9,11,,175862.jl

Hrvatski nogometni senator Tomislav Ivić kaže da je taktiku kojom je Capello nadmudrio Bilića u nogometu prvi primijenio upravo on 1994. kada je Hrvatska u Palermu pobijedila Italiju

ZAGREB - Nakon utakmice s Bjelorusijom Tomislav Ivić nam je prenio svoju zabrinutost za Hrvatsku na Wembleyu. ‘Bojim se da nam se ne ponovi Zagreb’, rekao je u nedjelju. Njegova bojazan pokazala se opravdanom.

- Čim sam vidio dupliranje na desnoj strani, znao sam da sam bio u pravu - rekao je Ivić koji tvrdi kako je Capello protiv Bilića iskoristio taktiku s kojom je upravo on na klupi Hrvatske pobijedio 1994. Italiju u Palermu.

- Čak pet igrača koji su sada u Savezu je igralo na toj utakmici. Čudi me da se nisu sjetili. Uostalom, baš neki dan je ta utakmica bila na televiziji pa su se mogli prisjetiti. Nakon Palerma domaćini su rekli da su ih Hrvati prevarili taktikom. Sada su nas Englezi prevarili na naš način - smatra Ivić koji drži da su Englezi bili ranjivi.

Trebalo je raširiti razmak između Eduarda i Olića, pronaći zamjenu za Ćorluku i dodati još nekoliko trikova. Engleska je imala slabosti i mogli smo ih ‘iskasapiti’.

Nakon Bjelorusije ste izjavili da Bilić treba pet Modrića. Nažalost, i onaj jedini kojeg imamo gledao je utakmicu s tribina.

- S njim i Ćorlukom u momčadi rezultat bi bio potpuno isti.

Utakmica iz Londona nosi i neke pozitivne stvari.

- To treba biti veliko iskustvo za mlade trenere. Dobar poučak za budućnost. Način koncentracije igre na jednoj strani, a završnica na drugoj je taktika kojom će se igrati u Južnoj Africi. Budite uvjereni u to.

Još uvijek smo u igri za put na Svjetsko prvenstvo.

- Ostaje nada da Engleska neće izgubiti u Ukrajini.

Vjeruje da će se igrači oporaviti od poniženja na Wembleyju.

- Za to se ne brinite. Oni će na utakmicu zaboraviti čim se okrenu klupskim obavezama. Stožer je taj koji treba odigrati ključnu ulogu u svemu tome. Pratiti igrače, gledati njihov rad u klubovima i pronalaziti rješenja. Rekao sam to prije nekoliko dana, a sada mogu ponoviti. Nekolicina igrača je u silaznoj putanji. Je li to prirodno ili trenutno mora znati stožer.

edge79
11.09.2009., 13:40
Aj prestanite pisat, bez zajebancije.

Popijte gusti.

I kaj je to spektakularno Ivić izjavio?

barhan
11.09.2009., 13:40
Je si li gledao tragediju s Engleskom? Jesi li gledao dramu sa Bjelorusijom?
Eto sine,tako ti izgleda deveta repka svijeta kada igra bez playmakera!:sjesi gledao dinamo - red bull? jesi gledao hearts - dinamo?
e tako ti dečko izgleda megadinamo kad terenom gazduje badelj :s :s :s
moćni hearts i silni red bull :rofl:

očito je tebi svaki kurac što igra u dinamu materijal za repku. to je posebna dijagnoza. samo još čekam vrdoljaka umjesto vuka i sammira umjesto kranjčara :s

Basta
11.09.2009., 13:46

neki još pate od playmakera u nogometu kao da je nogomet košarka... :)

u modernom nogometu svi u srednjem redu moraju bit playmakeri u napadačkom dijelu, a u obrambenom dijelu defenderi...

edge79
11.09.2009., 13:47
Čim sam vidio dupliranje na desnoj strani, znao sam da sam bio u pravu - rekao je Ivić koji tvrdi kako je Capello protiv Bilića iskoristio taktiku s kojom je upravo on na klupi Hrvatske pobijedio 1994. Italiju u Palermu.

Sigurno je gledo baš tu tekmu na dvd-u ta utakmica mu je bila misao vodilja.:rolleyes:

Playlife_
11.09.2009., 13:50
Ivić postaje naporan u zadnje vrijeme..

edge79
11.09.2009., 13:50

Ma e, uopće nije sporno da je bio veliki trener, samo ovo kaj on gnoji u zadnje vrijeme je na razini forumaša ovdje.:rolleyes:

Basta
11.09.2009., 13:54

e da je još naporniji pa da taj napor padne na plodne uši... ali ne... "senilac" govori i govori, nitko ga ne sluša, ali unatoč svemu hrvatski nogomet se sunovraćuje, prvo ligaški, a sad i reprezentativni... :)

Basta
11.09.2009., 13:55
Ma e, uopće nije sporno da je bio veliki trener, samo ovo kaj on gnoji u zadnje vrijeme je na razini forumaša ovdje.:rolleyes:

znači da ima pametnih ljudi na ovom forumu...

Playlife_
11.09.2009., 13:58
e da je još naporniji pa da taj napor padne na plodne uši... ali ne... "senilac" govori i govori, nitko ga ne sluša, ali unatoč svemu hrvatski nogomet se sunovraćuje, prvo ligaški, a sad i reprezentativni... :)

Nije on senilac, za mene je veliki trener i uvijek ga volim poslušati jer se vidi da zna o čemu govori. Ali brate mili, zadnji tjedan njegovih destruktivnih komentara je izašlo popriličan broj i to uvijek nakon utakmice.. Isto ko i naši vrli forumaši:rolleyes: :dosadniste:

Playlife_
11.09.2009., 13:59
ima pametnih ljudi na ovom forumu...

Hvala:)

Nimoy
11.09.2009., 14:02
alo, naši igrači su u prosjeku vrlo mladi, a ti govoriš o labuđem pijevu? :s

zar godinama i iskustvom ne bi tek trebale dolazit najbolje godine naše reprezentacije? :rolleyes:

Rekao sam da je Grčka imala labuđi pjev, većinom su im reprezentativci bili na zalasku, više manje. Mi nismo na zalasku, ali smo 'pjevali' nekoliko godina, sad smo pali. To je u sportu normalno, dapače, to je jedan od zakona. Jedini koji se uspiju oduprijeti tom zakonu su oni najjači i najmoćniji.

Basta
11.09.2009., 14:02
Nije on senilac, za mene je veliki trener i uvijek ga volim poslušati jer se vidi da zna o čemu govori. Ali brate mili, zadnji tjedan njegovih destruktivnih komentara je izašlo popriličan broj i to uvijek nakon utakmice.. Isto ko i naši vrli forumaši:rolleyes: :dosadniste:

ja sam govorio protiv bilića i prije izbora, pokušavao srezati naše veličanstvene pobjede protiv engleza na razumnu mjeru, govorim i sad protiv bilića, sve to jer vjerujem da je domaća trenerska struka u debelom kurcu, da ne znaju odgojit igrača, da ne znaju složit momčad, da ne znaju planirat taktiku, sve to vrijedi i na ligaškom i na reprezentativnom planu... treba nam moderna inozemna svježa krv na svim nivoima...

kažu da je nekoć ajax dolazio u hajdukovu školu nogometa i na njoj modelirao vlastitu... vrijeme je da mi idemo vanka i učimo... nema više "priđi bliže igraču!"...

Nimoy
11.09.2009., 14:04
bilić je imao godinu dana da uvježba Ćalea ili Šimunića na mjestu beka nakon katastrofe na maksimiru kontra engleza al on to nije napravio...naprotiv,nije ni iskoristio termine za odigravanje prijateljskih utakmica tako velika krivica ide njemu na leđa..
nemožeš primat toliku plaću i držat "ruke u đepovima"..i pričat "pa mi nemao alternative".....
mislim da je uigravanje čalea il pamića il šimunića bilo lakše neg dovesti cufre u egzotičnu ligu poput HNL-a...vidio si i samo kolko je cufreu trebalo da se odluči....

Gledaj, ne može on od prosječnog igrača (za svjetske kriterije) napravit igrača koji će zaustavljat Engleze. Ispada kao da je trebao trenirat s Čalom danonoćno da ovaj postane igrač. On je izbornik. Nije napravio savršen posao sveukupno gledajući, imao je uspona i padova, ovaj pad nas posebno boli, sve 5. Ionako će otić uskoro.

Nimoy
11.09.2009., 14:09
Čuj, ne možeš reći da je spominjanje grčke promašeno. Dakle, svaki argument kontra Naneta je promašen.

Da se razumijemo, nisam za njegovu smjenu. Čovjek je napravio odličan posao 2006-2008. Stvorio je novu igru, prilagodio je igračima koje ima, afirmirao imena koja je trebao afirmirati itd.
Problem je što se prestao razvijati, što je za mladog trenera katastrofa. Ostao je na istoj razini, umjesto da krene naprijed, razradi i druge mogućnosti. Dojam je dodatno pojačan spikom o gitari, tetovažama, starkama, cocacoli itd...
Mogao je razraditi druge taktičke varijante, s drugim igračima (ukoliko mu neki zafale), svjestan da nemamo hrpu klasa i da nas izostanak dvojice-trojice, a naročito Modrića, baca miljama unatrag.
Da se razumijemo, unatoč svemu, čovjek još ima šansu otići na SP, i ukoliko u tome uspije, treba mu dati prazan list papira da tamo napravi dobar rezultat.
Kijev je ključan. Ukoliko ENG tamo ne izgubi, Bilić ima priliku tući Kazahstan, a onda se pripremiti za repasaž.

Kao i (skoro) svaki trener , čovjek ima dobre i loše strane, ali on ne smije stati. Treba se RAZVIJATI! Ćiro je 1998., sa više od šest banki, bio bolji trener no ikada. Razvijao se.
Nije svaki argument protiv Naneta promašen, ali Grčka je. Zašto? Zato jer je Grčka većinom bila prosječna ekipa jel tako? I onda je na jednom natjecanju, praktički mjesec dana, napravila čudo i otišla do kraja. I bili su sjajni, fenomenalni. Ali ni prije ni poslije toga ni riječi od njih. Što ne znači da nisu ok momčad, samo nisu svjetski vrh. Kužiš oni su se s time pomirili, sad se moramo i mi.

Pa vjerujem da će se Bilić, i ne samo on, jer kad govorimo Bilić, mi zapravo govorimo o kompletnom stožeru, razvijati dalje. Mladi su, zašto ih svi uspoređuju s Capellom. Kao Capello je bolji. Naravno da je bolji jebote. Em je Capello svjetska klasa, znači sam vrh, em je prekaljeni iskusni vuk.

Bilić nije bezgrešan, griješio je dosta, a ionako će otić nakon SP-a (ako ga izborimo) ili prije ako se ne plasiramo. I dobit ćete Branka, koji će nas onda držat na 21. mjestu FIFA-ine ljestvice i tamo ćemo bit zadovoljni.

štancer
11.09.2009., 14:10
Ipak, i ti prisnažuješ "stari senilac Ivić samo gnoji" trendu.... Činjenica je da su se upravo njegovi komentari prije utakmice ovdje ismijavali od svih "ajmoo" nabrijanaca i šaljivdžija, kao što se to redovito čini.
Kaj se tiče svih njih, kao i tvog "dosadni ste" smajlića ne kužim uopće onda tvoj motiv odlaženja na forum. Koji je po definiciji raspravljalište.
Napisati "ajmoo gazii", neki aforizam, smiješnu sličicu? Odlično - može.
Ali drugima komentirati kako se usude dati svoje mišljenje ili dirati u ikoju svetu kravu - ne kužim taj motiv.
Jer kaj - onda nismo kao "pravi" navijači? :ne zna:
Dosadni ste ;)

Basta
11.09.2009., 14:11
Nije svaki argument protiv Naneta promašen, ali Grčka je. Zašto? Zato jer je Grčka većinom bila prosječna ekipa jel tako? I onda je na jednom natjecanju, praktički mjesec dana, napravila čudo i otišla do kraja. I bili su sjajni, fenomenalni. Ali ni prije ni poslije toga ni riječi od njih. Što ne znači da nisu ok momčad, samo nisu svjetski vrh. Kužiš oni su se s time pomirili, sad se moramo i mi.
tim više znači da je moguće isto napravit i kod nas, samo treba znat... ;)

Pa vjerujem da će se Bilić, i ne samo on, jer kad govorimo Bilić, mi zapravo govorimo o kompletnom stožeru, razvijati dalje. Mladi su, zašto ih svi uspoređuju s Capellom. Kao Capello je bolji. Naravno da je bolji jebote. Em je Capello svjetska klasa, znači sam vrh, em je prekaljeni iskusni vuk.
nek se bilić uči i kali kao i capello... kad je capellu u krilo pala jedna reprezentacija, nakon koliko godina rada u raznoraznim klubovima? kad bilić sve prođe kao i capello, onda neću imat ništa protiv njega...

Skubidu
Gledaj, ne može on od prosječnog igrača (za svjetske kriterije) napravit igrača koji će zaustavljat Engleze. Ispada kao da je trebao trenirat s Čalom danonoćno da ovaj postane igrač. On je izbornik. Nije napravio savršen posao sveukupno gledajući, imao je uspona i padova, ovaj pad nas posebno boli, sve 5. Ionako će otić uskoro.

A zašto onda uopće tog prosječnog igrača i zove u repku ? Mislim, ako kao izbornik smatra da recimo Pokrivač može tu poziciju odraditi bolje od njega, ne mora ga i zvati...ovako, pozove lijevog bočnog po vokaciji, i onda pred njim plače da nema lijevog bočnog...tu mi nema nikakve logike...nije Slaven njega pozvao sad prvi put, nego već više puta, i niti jednom mu nije dao priliku...a složit ćeš se da mi zapravo nemamo nekog uvida u to kako Čale sad igra jer ga i nemamo prilike gledati. Možda je stvarno i prosječan na nekom svjetskom nivou, ali mene samo zanima dali je jednak ili bolji opcijama koje je Slaven do sada koristio...

zed_alive
Kada se momčad sučeli sa jačom igrački ekipom, tu na scenu dolazi trener.

Uzmimo dvije utakmice za primjer:

1. Hrvatska - Bjelorusija

2. Engleska - Hrvatska

Bilić da je trener kakvog se prikazuje na ovom forumu, barem bi napravio ono englezima što su bjelorusi napravili nama. Bili tvrd orah. Nemože me netko uvjeravati da smo TOLIKO lošiji od engleza. Bilić je tu trebao nastupiti trenerski i postaviti nekakvu zamku za Capella. On je krenuo horuk, pa šta bude, bez ikakvog plana i strategije - šta bude bit će.

EDIT: Daj budite ozbiljni, kakav Čale. Šimunić jedini može odigrati beka protiv jačih suparnika.

Ajmo malo probati zamisliti da Bilić i Capello zamjene klupe. Ili čak da trener bjelorusije vodi Hrvatsku. Nekako mislim da bi utakmica bila puno neizvjesnija.

Jedna stvar mi se također ne sviđa, a to je da je za uspjehe zaslužan Bilić, a za podbačaje igrači ili nedostatak istih. Pa zaboga onda nam ni ne treba trener.

Od kud toliki kredit Biliću? Da je u ovom trenutku Cico, Ćiro, Barić ili Jozić na klupi razapinjali bi ih kao jarbole na brodovima tu na forumu...

kakvu bi ti strategiju postavio?

jedino da smo igrali bunker, svi na našu polovicu i malo istureni olić. da li bi dobili tekmu bunkerom? nema šanse. da li bi izvukli neriješeno? malo vjerojatno. tekma je postavljena s pokušajem da se dobije ili izvuče remi aktivnom igrom. nije uspjelo

za dobit je trebalo odigrati naglašeno defanzivno, ali sa striktnim pokrivanjem ključnih igrača bilo na njima, bilo zonski, i nadati se da mi nećemo zabrljati a da englezi hoće. igrati naglašeno defanzivno i čekati pogrešku, tipa da se previše otvore. da li bi uspjelo? pa, prije da ne bi nego da bi. fale nam pomalo već takvi igrači. no da se tako odigralo i izgubilo svi bi rekli: 'koji kurac smo se povukli, da smo napali dobili bi tekmu'. uvijek je netko na kraju pametniji, to je tako

Lux
11.09.2009., 14:12
Neka se nitko ne uvrijedi, ali zašto stalno spominjemo tu FIFINU ljestvicu kao u korist Bilića ? Okej, svaka čast, kažu da smo 9. na svijetu i to je pohvalno, ali ja bi ipak bio 70. i neki kao BiH pa se plasirao na veliko natjecanje, nego bio 9.(ubrzo 7. što samo dodatno govori o nebulozama te ljestvice) i završavao 3. u skupini.

Ako se ne varam, FIFA gleda rezultate unatrag 4 godina, zar ne? To bi značilo kvalifikacije EURA, turnir, kvalifikacije SP-a i turnir.
Točnije, to bi onda bilo Bilićeva era.

Ako slučajno nedaj Bog ispadnemo kao 3., može meni netko argumentirano objasniti po čemu je taj ranking onda vjerodostojan ako smo mi na tom rankingu 7., a u 4 godine imamo 1 rezultat među 8 u Europi(ne svijetu) i 1 rezultat niti među 32 na SP-u.

Ne znam, meni su to nebuloze u rangu onog IFFHS.a zbog kojeg se opravdano ismijavalo babaluja što se stalno na to pozivao da je Dinamo 40. klub svijeta.

Vanjushka
11.09.2009., 14:13
Ivic je dao recept za uspjeh, trebalo je pronaci zamjenu za Corluku :lux:

Jos da je rekao koga bi on stavio tamo, pa da ga shvatim ozbiljno... sjor, ajte u setnju, lijep je dan.

Playlife_
11.09.2009., 14:14
ja sam govorio protiv bilića i prije izbora, pokušavao srezati naše veličanstvene pobjede protiv engleza na razumnu mjeru, govorim i sad protiv bilića, sve to jer vjerujem da je domaća trenerska struka u debelom kurcu, da ne znaju odgojit igrača, da ne znaju složit momčad, da ne znaju planirat taktiku, sve to vrijedi i na ligaškom i na reprezentativnom planu... treba nam moderna inozemna svježa krv na svim nivoima...

kažu da je nekoć ajax dolazio u hajdukovu školu nogometa i na njoj modelirao vlastitu... vrijeme je da mi idemo vanka i učimo... nema više "priđi bliže igraču!"...

Sorry, al neda mi se:)

Samo 2 rečenice..

Stojim iza onog da je Bilić odgojio ono šta danas predstavlja okosnicu reprezentacije, te da je on izmislio sve ovo. Vjerujem da o Biliću i njegovoj stručnosti zna više onih nekoliko desetaka klubova iz europe koji se tuku za njega nego ti i tvoji istomišljenici koji bi išli tražiti vani ono šta svi dolaze uzeti od nas.

:)

Basta
11.09.2009., 14:18
Sorry, al neda mi se:)

Samo 2 rečenice..

Stojim iza onog da je Bilić odgojio ono šta danas predstavlja okosnicu reprezentacije, te da je on izmislio sve ovo. Vjerujem da o Biliću i njegovoj stručnosti zna više onih nekoliko desetaka klubova iz europe koji se tuku za njega nego ti i tvoji istomišljenici koji bi išli tražiti vani ono šta svi dolaze uzeti od nas.

:)

zato jer nisu znali u dovoljnoj mjeri na koji način su ostvareni hrvatski uspjesi... nakon turske i engleske znaju... vidjet ćeš koliko će ponuda bilić sad dobijati... :)

postoje utakmice u kojima trener može poslati igrače na teren ko stado ovaca bez ikakvog reda i ona će pobijediti... no postoje utakmice koje trebaju težak trenerski potpis i prije početka utakmice i za vrijeme utakmice... u takvim utakmicama je bilić debelo podbacio... vjeruj mi da su to klubovi interesanti itekako primjetili...

asr crew
11.09.2009., 14:19

Jep, u pravu si.
Samo velim, meni je isti kuratz Pokrivač lijevi bek/Šimunić stoper i Šimunić lijevi bek/Vejić ili Drpić stoper...

Jbg, budimo realni, znamo tko je Dino Drpić, a i Veja je daleko od onog pravog Vejića.

edit: u biti, kad bolje razmislim, i nije. Sa Šimunićem se mali Lennon (Johnson također) baš i ne bi poigravao, a s npr. Vejićem bi dobili još skoka. Ali, hoću reći da ideja nije bila toliko loše :)

sol
11.09.2009., 14:21
Sve je bolje od Pokrivača na lijevom beku. I Vejić i Bišćan i Drpić, Čale i moja mater ... Ono je stvarno bilo tragikomično. I kad je protivnik bolji od tebe, onda mu se lupa po nogama odmah čim pređe centar. U suprotnom dobiješ 5 komada. Pa to zna svaka budala koja je ikad igrala nogomet.

:top:Naši su trebali dobiti nagradu za umjetnički dojam i fer play.Prekršaje skoro da nisu ni radili(osim Joea u šesnajstercu),puštali su Engleze da prolaze kako hoće.Faulovima bi im bar poremetii ritam i isijeckali igru.:top:

Nimoy
11.09.2009., 14:23
tim više znači da je moguće isto napravit i kod nas, samo treba znat... ;)

Pa napravili smo. Samo ne rezultira svaki takav "ho ruk" naslovom. Napravili smo. 3 godine smo objektivno bili top 5 repka svijeta. Tebi to nije dovoljno? Ok, ali je realno da smo morali ispast iz kolosijeka.

Playlife_
11.09.2009., 14:23
Ipak, i ti prisnažuješ "stari senilac Ivić samo gnoji" trendu.... Činjenica je da su se upravo njegovi komentari prije utakmice ovdje ismijavali od svih "ajmoo" nabrijanaca i šaljivdžija, kao što se to redovito čini.
Kaj se tiče svih njih, kao i tvog "dosadni ste" smajlića ne kužim uopće onda tvoj motiv odlaženja na forum. Koji je po definiciji raspravljalište.
Napisati "ajmoo gazii", neki aforizam, smiješnu sličicu? Odlično - može.
Ali drugima komentirati kako se usude dati svoje mišljenje ili dirati u ikoju svetu kravu - ne kužim taj motiv.
Jer kaj - onda nismo kao "pravi" navijači? :ne zna:
Dosadni ste ;)

Znaš o čemu se radi..

Da od turske ista ekipa konstantno dolazi i trola.

Raspravljalište? Ok, hoćemo li voditi argumentiranu raspravu ili ćemo samo srati? Jer od jednom su bišćan i vejić bolji od križanca i šimunića koji je najbolji stoper bundeslige. I tako svaki jebeni puta nakon šta se kiksa neka utakmica. Dođu, tu su 5 dana i onda ih iduću godinu nema jer reprezentacija rastura. Jbg, dosadni su mi, to je meni dosada, jebena čimavica, ko komarci su, kužiš?

zed_alive
11.09.2009., 14:24
:top:Naši su trebali dobiti nagradu za umjetnički dojam i fer play.Prekršaje skoro da nisu ni radili(osim Joea u šesnajstercu),puštali su Engleze da prolaze kako hoće.Faulovima bi im bar poremetii ritam i isijeckali igru.:top:

htjeli su oni, ali nisu ih mogli uhvatiti po terenu...prvi je engleza uspio dohvatiti joe... :o :rofl:

Nimoy
11.09.2009., 14:25
Neka se nitko ne uvrijedi, ali zašto stalno spominjemo tu FIFINU ljestvicu kao u korist Bilića ? Okej, svaka čast, kažu da smo 9. na svijetu i to je pohvalno, ali ja bi ipak bio 70. i neki kao BiH pa se plasirao na veliko natjecanje, nego bio 9.(ubrzo 7. što samo dodatno govori o nebulozama te ljestvice) i završavao 3. u skupini.

Ako se ne varam, FIFA gleda rezultate unatrag 4 godina, zar ne? To bi značilo kvalifikacije EURA, turnir, kvalifikacije SP-a i turnir.
Točnije, to bi onda bilo Bilićeva era.

Ako slučajno nedaj Bog ispadnemo kao 3., može meni netko argumentirano objasniti po čemu je taj ranking onda vjerodostojan ako smo mi na tom rankingu 7., a u 4 godine imamo 1 rezultat među 8 u Europi(ne svijetu) i 1 rezultat niti među 32 na SP-u.

Ne znam, meni su to nebuloze u rangu onog IFFHS.a zbog kojeg se opravdano ismijavalo babaluja što se stalno na to pozivao da je Dinamo 40. klub svijeta.

Pa i plasirali smo se. Jebote ovako ispada kao da smo na temelju prijateljskih tekmi došli do top 5-top 10. Plasirali smo se na SP 2006 i kasnije na EP 2008, gdje smo bili jedan od hitova. Što bi još? Ne možemo šamarat Engleze kao po traci, jebiga ne ide. Eventualno ovo što kaže Silver, zatvorit sredinu i izgubit s podnošljivih 0:2.

Playlife_
11.09.2009., 14:26
zato jer nisu znali u dovoljnoj mjeri na koji način su ostvareni hrvatski uspjesi... nakon turske i engleske znaju... vidjet ćeš koliko će ponuda bilić sad dobijati... :)

postoje utakmice u kojima trener može poslati igrače na teren ko stado ovaca bez ikakvog reda i ona će pobijediti... no postoje utakmice koje trebaju težak trenerski potpis i prije početka utakmice i za vrijeme utakmice... u takvim utakmicama je bilić debelo podbacio... vjeruj mi da su to klubovi interesanti itekako primjetili...

Ali nije mi jasno kako oni tu Bilićevu nestručnost nisu primjetili prije tih utakmica, a ti si to znao i prije njegovog imenovanja...

juanpablom
11.09.2009., 14:28
htjeli su oni, ali nisu ih mogli uhvatiti po terenu...prvi je engleza uspio dohvatiti joe... :o :rofl:

Pokrivač se sklanja Lennonu i kaže Šimuniću: "Joe aj' ti to riješi" , i ovaj riješi:D

Grupa Queen
E jebo te mali pas ako si ti normalan.

Za pizdinu dlaku su bolji :s

Pranjića je gurnuo naprijed, Niku Kovača nije klonirao, na Šimuniću nije napravio lobotomiju, ostali su potrgani a alternative nema.

Da je sve dostupne igrače taktički IDEALNO postavio popili bi možda gol manje ali rezultat ne bi bio pozitivan ni u ludilu, bunkerit se ne znamo a Lennon nam je i ovako maaaalko prebrz za Joea i ekipu.

Imamo limitirane igrače i isto takvog trenera koji je najavio odlazak nakon SP2010. :amen: a tko slijedi štimac?! brankec?!!? :horor:
Koliko se ja sjećam prije nešto više od godinu dana su mnogi (opravdano ili neopravdano?) računali da nakon pobjede protiv Turske imamo priliku postati europski prvaci. Ajde ti sada meni objasni kako takva momčad i takva percepcija mogu preko noći nakon još jedne blamaže nestati? Tu percepciju odjednom zamjenjuje ona koja po kojoj smo zapravo jako limitirani. Ma je li? Na terenu igrač Arsenala, prvotimci Bayerna, kapetan Šahtara, najbolji novi igrač ukrajinske lige, član Zenita, navodni vodeći stoper Bundeslige i čuveni Zinedine Zidane iz Ports...ovaj Tottenhama. Prije godinu dana su ovi isti svemirci, a sada su limitirani? Limitiran je onaj tko ih vodi i priprema. A naša momčad sigurno nije Modrićev one-man-band niti to treba biti jer je reprezentacija momčad i to momčad od brat bratu 25 igrača koji su igrači europskih klubova uglavnom visoke ili srednje visoke klase. A stavljeni u hrvatski dres igraju kao Andora.

Nije problem poraz. Porazi su sastavni dio svakog sporta i oni su OK ako se igrala natrjecateljska utakmica. A ova nije bila jer smo pregaženi bez ispaljenog metka. Nisam izbornik, ali nekako si zamišljam da priprema velike utakmice sadržava barem:

a) proučavanje protivnika bilo uživo bilo sa DVD-a.
b) analizu stanja pojedinaca (forma, zdravlje) iz vlastitog kadra
c) konstrukciju osnovne ideje igre (hoće li biti otvoreno, zatvoreno, preko koje strane više i kako)
d) planovi B, C u slučaju ozljeda, kartona itd.

Može li itko nakon dva potopa protiv Engleza prepoznati da je barem jedna točka uopće obavljena? Ijedna?

Znaš što mi je stari neki dan rekao i pitanje je jako dobro? Kaže moj stari "svaki puta kada prikazuju treninge reprezentacije na TV-u UVIJEK SAMO IGRAJU ŠEVU?". :rofl:

Basta
Znaš o čemu se radi..

Da od turske ista ekipa konstantno dolazi i trola.

Raspravljalište? Ok, hoćemo li voditi argumentiranu raspravu ili ćemo samo srati? Jer od jednom su bišćan i vejić bolji od križanca i šimunića koji je najbolji stoper bundeslige. I tako svaki jebeni puta nakon šta se kiksa neka utakmica. Dođu, tu su 5 dana i onda ih iduću godinu nema jer reprezentacija rastura. Jbg, dosadni su mi, to je meni dosada, jebena čimavica, ko komarci su, kužiš?

sjedni s ekipom istomišljenika u kafić i raspravljaj o tome kako nemamo prave igrače i kako bilić ili ne može s njima skuhati dobru juhu ili nema sreće ili kako će se svi otimati za njega nakon reprezentativne epizode...

forum nije skup istomišljenika, forum je pun čimavica i komaraca... lupaj ih argumentima, ali oni će isto tako lupati tebe... :)

Lux
11.09.2009., 14:29
Pa i plasirali smo se. Jebote ovako ispada kao da smo na temelju prijateljskih tekmi došli do top 5-top 10. Plasirali smo se na SP 2006 i kasnije na EP 2008, gdje smo bili jedan od hitova. Što bi još? Ne možemo šamarat Engleze kao po traci, jebiga ne ide. Eventualno ovo što kaže Silver, zatvorit sredinu i izgubit s podnošljivih 0:2.

Ma nisam ni spominjao Engleze, samo me ta FIFIna ljestvica kao nekakav pro-argument, iskreno pomalo i iritira, eto to je sve. :D

Što se utakmice tiče bunker po meni ne bi imao smisla. Remi i poraz su nama u ovoj utakmici jednako značila, apsolutno ništa. Sa remijem bi se opet doveli do ove iste situacije jer Ukrajina ima bolju gol-razliku od nas i svejedno bi im trebala pobjeda sa Englezima, a sa remijem bi već ispadali.
Zapravo "psihološki gledano" ovako je i bolje, sa remijem bi opet postali vrh-vrhova, a onda bi eventualno prizemljenje sa Kazahstanom još više bolilo.

Timurlenk

Bilić nije bezgrešan, griješio je dosta, a ionako će otić nakon SP-a (ako ga izborimo) ili prije ako se ne plasiramo. I dobit ćete Branka, koji će nas onda držat na 21. mjestu FIFA-ine ljestvice i tamo ćemo bit zadovoljni.

Ma, gle, to ti je upravo to. Grčka je napravila čudo s igračima koji su klasu lošiji no što ih Bilić ima sada. Tako da argument da mi nemamo igrače ne stoji. Nemamo ih 20 za idealnu varijantu s kojom je Bilić prije zgazio Engleze i Nijemce, ali ih možda imamo za neku drugu taktiku i vrstu igre, za koju ne trebaš imati idealnu postavu.
Zar frajer nije imao vremena da pokuša i nešto drugo, a ne da računa da će skroz ići nešto što su već svi pročitali, i što nam pada u vodu ako ne igra Modrić?! Bez obzira na sve, mi NE SMIJEMO izgubiti 1-5, niti od Engleske, niti od Španjolske, niti od Brazila, kužiš?
Još jednom napominjem ,sada ga kritiziram, ali ne želim ostavku. Ima priliku, jest da ovisi o Ukrajini, ali onda ima popravni. Ako je stvarno takav kakvim ga se predstavlja, iskoristit će priliku koju ima...

zed_alive

drugim riječima, shvatio si da bilić ipak nije kvalitete capella ili hiddinka? dobro jutro ;)

ne vodi li tursku i dalje terim? šije ih 70. reprezentacija svijeta :kava: kako to? pa zar on nije iber-trener?

Silvercat
11.09.2009., 14:30
Znaš što mi je stari neki dan rekao i pitanje je jako dobro? Kaže moj stari "svaki puta kada prikazuju treninge reprezentacije na TV-u UVIJEK SAMO IGRAJU ŠEVU?". :rofl:

Reci starom da je to zato što je trening otvoren za novinare i tv kuće samo prvih 10-15 minuta...:mig:

Basta
11.09.2009., 14:32
Ali nije mi jasno kako oni tu Bilićevu nestručnost nisu primjetili prije tih utakmica, a ti si to znao i prije njegovog imenovanja...

pogledaj mu karijeru, što je taj napravio, čime je zaslužio da vodi jednu vrlo dobru reprezentaciju?

takvu poziciju trebaš zaslužit radom, a ne da ti padne u krilo kao poklon...

a u to doba su se nudili iskusni stranci da je vode jer su nanjušili priliku za proboj i uspjeh... a naš bajni savez daje lijepu udavaču neiskusnom jebaču, da prostiš... :D

nerazzurri
11.09.2009., 14:32
Ma, gle, to ti je upravo to. Grčka je napravila čudo s igračima koji su klasu lošiji no što ih Bilić ima sada. Tako da argument da mi nemamo igrače ne stoji. Nemamo ih 20 za idealnu varijantu s kojom je Bilić prije zgazio Engleze i Nijemce, ali ih možda imamo za neku drugu taktiku i vrstu igre, za koju ne trebaš imati idealnu postavu.
Zar frajer nije imao vremena da pokuša i nešto drugo, a ne da računa da će skroz ići nešto što su već svi pročitali, i što nam pada u vodu ako ne igra Modrić?! Bez obzira na sve, mi NE SMIJEMO izgubiti 1-5, niti od Engleske, niti od Španjolske, niti od Brazila, kužiš?
Još jednom napominjem ,sada ga kritiziram, ali ne želim ostavku. Ima priliku, jest da ovisi o Ukrajini, ali onda ima popravni. Ako je stvarno takav kakvim ga se predstavlja, iskoristit će priliku koju ima...

Zaboravljaš da Hrvatska mora igrat ofenzivno, prvai Hrvat se ne brani. A Grci nisu razvaljivali svaku po 2-3 razlike do finala, jel tako

Basta
11.09.2009., 14:33
drugim riječima, shvatio si da bilić ipak nije kvalitete capella ili hiddinka? dobro jutro ;)

ne vodi li tursku i dalje terim? šije ih 70. reprezentacija svijeta :kava: kako to? pa zar on nije iber-trener?

shvatio sam ja to davno prije, prije nego je uopće postao izbornik...

imaš teme na forumu, imaš arhivu, slobodno istraži što je basta govorio u to vrijeme... :kava:

nerazzurri
11.09.2009., 14:35
pogledaj mu karijeru, što je taj napravio, čime je zaslužio da vodi jednu vrlo dobru reprezentaciju?

a u to doba su se nudili iskusni stranci da je vode jer su nanjušili priliku za proboj i uspjeh... a naš bajni savez daje lijepu udavaču neiskusnom jebaču, da prostiš... :D

Promoviran je s mjesta izbornika mlade reprezentacije, zajedno sa svojim kadrom, ni prvi ni zadnji put da se tako nešto dogodilo, nije da je samo upao u reprezentaciju...

Basta
11.09.2009., 14:36
Promoviran je s mjesta izbornika mlade reprezentacije, zajedno sa svojim kadrom, ni prvi ni zadnji put da se tako nešto dogodilo, nije da je samo upao u reprezentaciju...

rezultati? :kava:

zed_alive
11.09.2009., 14:37

pa i zaslužio ju je dijelom dobrim radom u mladoj repki, gdje se vidjelo da zna što radi. ostatak je stvar povjerenja. koje je on opravdao. kvalificirali smo se u stilu, skupinu prošli u velikom stilu i Bože moj, zeznuli protiv turske, ali nesretno, u tekmi u kojoj smo više zaslužili prolaz od turaka

u čemu je problem?

nerazzurri
11.09.2009., 14:38
rezultati? :kava:

Četvrtfinale EP, tu je razvalio i Barića i Jozića i Kranjčara :)

sol
11.09.2009., 14:39
jesi gledao dinamo - red bull? jesi gledao hearts - dinamo?
e tako ti dečko izgleda megadinamo kad terenom gazduje badelj :s :s :s
moćni hearts i silni red bull :rofl:

očito je tebi svaki kurac što igra u dinamu materijal za repku. to je posebna dijagnoza. samo još čekam vrdoljaka umjesto vuka i sammira umjesto kranjčara :s

Po meni je najbolje riješenje za središnjeg veznog Tomislav Dujmović,ali ako nema njega može i Badelj ili netko drugi.Nevjerojatno je da stožer reprezentacije nije nekog pozvao nakon što se Luka ozljedio,a u repki nemaju niti jednog playmakera.Još jedna Bilićeva glupost!:flop:

Basta
11.09.2009., 14:39

s mladom reprezentacijom? četvrtfinale ep? e to nisam znao... ako je stvarno dotle dospio, onda je zaslužio i seniore... moj bad... :s

skvoter
11.09.2009., 14:40
Jep, u pravu si.
Samo velim, meni je isti kuratz Pokrivač lijevi bek/Šimunić stoper i Šimunić lijevi bek/Vejić ili Drpić stoper...

Jbg, budimo realni, znamo tko je Dino Drpić, a i Veja je daleko od onog pravog Vejića.

edit: u biti, kad bolje razmislim, i nije. Sa Šimunićem se mali Lennon (Johnson također) baš i ne bi poigravao, a s npr. Vejićem bi dobili još skoka. Ali, hoću reći da ideja nije bila toliko loše :)

upravo to.. danas se priča o lennonu i našem lijevom beku
međutim, micanjem šime u lijevo(a znamo da on živi desno:))
englezi bi nas ulovili kroz sredinu..mislim da su oko 10 golova zabili kroz sredinu ove kvalifikacije...

zed_alive
11.09.2009., 14:41

imaš teme na forumu, imaš arhivu, slobodno istraži što je basta govorio u to vrijeme... :kava:

sve 5, ali ne kužiš neke stvari. capello ili hiddink su elita. bilo tko iz 'druge lige' da dođe i ne bi napravio bolji rezultat od bilića. osim toga vidjet ćemo što će capello napraviti kad dođu na igrački jaču momčad gdje neće biti rupa. da li će engleska igrati s jednakim žarom, jednako hrabro?

pljuvanje bez argumenata, preveliki zahtjevi, nažalost tipični hrvatski kompleksi, busanje 'mi hrvati' u prsa. ovo je realnost. i druge repke se dižu i padaju. rehhagel je osvojio s grčkom. što se dogodilo iza toga s grčkom?

Playlife_
11.09.2009., 14:41
sjedni s ekipom istomišljenika u kafić i raspravljaj o tome kako nemamo prave igrače i kako bilić ili ne može s njima skuhati dobru juhu ili nema sreće ili kako će se svi otimati za njega nakon reprezentativne epizode...
Yawn
forum nije skup istomišljenika,
Niti sam to rekao.
forum je pun čimavica i komaraca...
Da, vidim:top:
lupaj ih argumentima,
Lupam.
ali oni će isto tako lupati tebe... :)
S čim? Bišćanom umjesto Šimunića?:s

nerazzurri
11.09.2009., 14:42
s mladom reprezentacijom? četvrtfinale ep? e to nisam znao... ako je stvarno dotle dospio, onda je zaslužio i seniore... moj bad... :s

Ne seri, znaš o čemu govorim, napravio je rezultat s našom reprezentacijom veći nego određeni izbornici prije njega koji su imali "rezultate" prije toga.

Ne da mi se uopće raspravljat, eto ti si u pravu svaka čast
Da nam je Capello izbornik opet bi se samo sralo sralo sralo, al to nije nikakva novost

zed_alive
11.09.2009., 14:43

tako je, samo je francuska jači rezultat. no u francuskoj smo imali sreće, a u austriji nismo. treba li argumentirati ovo?

Basta
11.09.2009., 14:43
sve 5, ali ne kužiš neke stvari. capello ili hiddink su elita. bilo tko iz 'druge lige' da dođe i ne bi napravio bolji rezultat od bilića. osim toga vidjet ćemo što će capello napraviti kad dođu na igrački jaču momčad gdje neće biti rupa. da li će engleska igrati s jednakim žarom, jednako hrabro?

pljuvanje bez argumenata, preveliki zahtjevi, nažalost tipični hrvatski kompleksi, busanje 'mi hrvati' u prsa. ovo je realnost. i druge repke se dižu i padaju. rehhagel je osvojio s grčkom. što se dogodilo iza toga s grčkom?

da, zato i kažem da hrvatska zaslužuje kvalitetnog stranog izbornika, koliko košta da košta... vjeruj mi, bilo bi interesenata itekako, kao što je bilo prije bilića...

sol
11.09.2009., 14:44
Ma nisam ni spominjao Engleze, samo me ta FIFIna ljestvica kao nekakav pro-argument, iskreno pomalo i iritira, eto to je sve. :D

Što se utakmice tiče bunker po meni ne bi imao smisla. Remi i poraz su nama u ovoj utakmici jednako značila, apsolutno ništa. Sa remijem bi se opet doveli do ove iste situacije jer Ukrajina ima bolju gol-razliku od nas i svejedno bi im trebala pobjeda sa Englezima, a sa remijem bi već ispadali.
Zapravo "psihološki gledano" ovako je i bolje, sa remijem bi opet postali vrh-vrhova, a onda bi eventualno prizemljenje sa Kazahstanom još više bolilo.

Sa remijem bi mi imali bod više i 4 gola bolju gol razliku,u tom slučaju bismo mogli biti drugi i da Bjelorusija pobjedi Englesku.Normalno ovisno i o rezultatima nas sa Kazahstanom i Ukrajine u gostima sa Andorom.

Nimoy
11.09.2009., 14:44
A zašto onda uopće tog prosječnog igrača i zove u repku ? Mislim, ako kao izbornik smatra da recimo Pokrivač može tu poziciju odraditi bolje od njega, ne mora ga i zvati...ovako, pozove lijevog bočnog po vokaciji, i onda pred njim plače da nema lijevog bočnog...tu mi nema nikakve logike...nije Slaven njega pozvao sad prvi put, nego već više puta, i niti jednom mu nije dao priliku...a složit ćeš se da mi zapravo nemamo nekog uvida u to kako Čale sad igra jer ga i nemamo prilike gledati. Možda je stvarno i prosječan na nekom svjetskom nivou, ali mene samo zanima dali je jednak ili bolji opcijama koje je Slaven do sada koristio...

Dobro jel ti stvarno na temelju toga ideš lovit grešku Bilića? "Imao si igrača za tu poziciju". Mislim jebote ponašate se kao da bi Čale zaustavio ovo. Ok dajem vam benefit of the doubt, isisali bi 4:1 da je Čale igrao. I šta ćemo sad?

Basta
11.09.2009., 14:46
Ne seri, znaš o čemu govorim, napravio je rezultat s našom reprezentacijom veći nego određeni izbornici prije njega koji su imali "rezultate" prije toga.

Ne da mi se uopće raspravljat, eto ti si u pravu svaka čast
Da nam je Capello izbornik opet bi se samo sralo sralo sralo, al to nije nikakva novost

izbornici prije njega su imali reprezentaciju postdevedesetosmaškog razdoblja... bilić je u ruke dobio "novu pušku"... sasvim normalno da će imati bolje rezultate s novom i talentiranom reprezentacijom...

sad zamisli koliko bi ti rezultati bili bolji da je na čelu bio netko tko stvarno zna svoj posao... :)

Nimoy
11.09.2009., 14:46

Ta Grčka se dešava jednom u 20 godina, daj nemoj po tome sudit. Uostalom i mi smo imali za klasu slabije igrače (kad gledaš top 20 naših, top 20 Engleza, top 20 Nijemaca) od navedenih repki pa smo ih dobivali i to dopadljivom igrom.

Mislim što bi sad, pali smo, dešava se i jačima, nemojte sad samo u ove šeme da je Čale igrao i da je ovaj bio lijevo. Silver je napisao dobro, to je potpuno drugi pristup tekmi onda, ali ne možeš imat i jedno i drugo. Odlučili su se za ovo i pogriješili.

sol
11.09.2009., 14:47

Austrija,Poljska i Njemačka,tu grupu bi bilo koji izbornik prošao sa ovakvim igračima.A većina njih i Tursku!:)

Playlife_
11.09.2009., 14:48

Ma sve je to ok, ali meni i dalje nije jasno kako svi ti ljudi u tim klubovima koji žive nogomet nisu uvidjeli to, a ti jesi..:rofl:

nerazzurri
11.09.2009., 14:48
sad zamisli koliko bi ti rezultati bili bolji da je na čelu bio netko tko stvarno zna svoj posao... :)

Bili bi bolji? argumentiraj, ah znam ne možeš, osim u ŠBBKBB svijetu :)

Basta
11.09.2009., 14:49
Ma sve je to ok, ali meni i dalje nije jasno kako svi ti ljudi u tim klubovima koji žive nogomet nisu uvidjeli to, a ti jesi..:rofl:

kako bayern nije uvidio klinsmanna... :)

nerazzurri
11.09.2009., 14:49
Austrija,Poljska i Njemačka,tu grupu bi bilo koji izbornik prošao sa ovakvim igračima.A većina njih i Tursku!:)

Ti to znaš kako? Brankec bi razvalio to ko sat :)

zed_alive
11.09.2009., 14:50
da, zato i kažem da hrvatska zaslužuje kvalitetnog stranog izbornika, koliko košta da košta... vjeruj mi, bilo bi interesenata itekako, kao što je bilo prije bilića...

mislim da marković nije spreman platiti 5+ milja eura godišnje za izbornika, a vjerojatno i fali u proračunu. a nije spremna niti hrvatska. tako da se bojim izbora stranog stručnjaka. ne kaže da to ne treba učiniti u idućem ciklusu, no netko treba kvalitetno prepoznati stručnjaka da nije preskup, a da je klasa. nije baš lako doći ancelottiju ili magathu i dovesti ih na klupu hrvatske, njima to ne treba ;)

nerazzurri
11.09.2009., 14:51

Koga, eto prije nekoliko strana sam nabrojao slobodne trenere, ističe se jedino Grant, hoćeš njega, mister "škartalo me nakon jedne sezone u Chelseaju" :)

Basta
11.09.2009., 14:51
Bili bi bolji? argumentiraj, ah znam ne možeš, osim u ŠBBKBB svijetu :)

eh stvarno teško argumentirat... :ne zna:

kako da pokušam...

loš i neiskusan trener + talentirana momčad >= dobar i iskusan trener + talentirana momčad

jel dobro? :)

Basta
11.09.2009., 14:53
mislim da marković nije spreman platiti 5+ milja eura godišnje za izbornika, a vjerojatno i fali u proračunu. a nije spremna niti hrvatska. tako da se bojim izbora stranog stručnjaka. ne kaže da to ne treba učiniti u idućem ciklusu, no netko treba kvalitetno prepoznati stručnjaka da nije preskup, a da je klasa. nije baš lako doći ancelottiju ili magathu i dovesti ih na klupu hrvatske, njima to ne treba ;)

kad bi hrvatska ozbiljno tražila i ozbiljno platila, našlo bi se...

asr crew
11.09.2009., 14:53

Basta, ti si moj idol :s:s

Daj mi samo imenom i prezimenom čovjeka koji bi bolje radio svoj pisao no Bilić... Može biti i Hrvat i stranac, nebitno je. Miše? Ivanković? Scoria? Ili možda Ilija Lončarević? Alberto Zaccheroni? :ne zna:

juanpablom
11.09.2009., 14:54
Koga, eto prije nekoliko strana sam nabrojao slobodne trenere, ističe se jedino Grant, hoćeš njega, mister "škartalo me nakon jedne sezone u Chelseaju" :)

Šta bi falilo Avramu, skoro je osvojio LP sa Chelsea, ako mora biti domaći izbornik nek ostane Bilić.

nerazzurri
11.09.2009., 14:54

kako da pokušam...

loš i neiskusan trener + talentirana momčad >= dobar i iskusan trener + talentirana momčad

Nije, sereš ko na pokretnoj traci

s onakvim igračima je Kranjčar trebao doći do finala SP i Barić do polufinala EP, Ćiro je trebao osvojiti, isto tako jednostavna računica kao tvoja zasnovana na apsolutno ničemu, dokazuje da je Bilić bar u rangu njih, ako ne i bolji :)

I stvarno misliš da smo mi jedini imali kvalitetnu ekipu, talentiranu eikpu, da smo trebali to osvojiti? Turci su goli kurartz :)

Mali Hrvat
11.09.2009., 14:55
Raspravljaš se s nekim, tko za razliku od tebe, zna.:)

Ajmo još jednom, napisao si:

Dudu je Ibrahimović, Mandža Messi, Olić Henry. Lukica je Xavi, Vuk je Keita ili Toure, tko već igra... ostaje nam Pranjić? Je li on Iniesta?:s

Arsenal ne igra 4-3-3 kao Barcelona, eventualno ponekad kad su 'in' i Aršavin i Van Persie i jedan od dva napadača (Bendtner, Dudu)...

Zadnje tri utakmice postava sa tri srednja veznjaka (Denilson, Song, Diaby), po tome je 4-3-3 jedino ako Eboue igra desnog krilnog napadača? Igra li ga?:kava:

A sada Bilić igra 4-4-2... I tko je tu Kretinjo, Retardinjo a tko Konjino... :rolleyes:

Na koje gluposti ja moram odgovarati...

Skubidu
11.09.2009., 14:56
Dobro jel ti stvarno na temelju toga ideš lovit grešku Bilića? "Imao si igrača za tu poziciju". Mislim jebote ponašate se kao da bi Čale zaustavio ovo. Ok dajem vam benefit of the doubt, isisali bi 4:1 da je Čale igrao. I šta ćemo sad?

Nisi me razumio :)...htio sam reći da mi nije jasno to zašto ga zove uopće ? Ako ga ne koristi, Čale samo zauzima mjesto nekome drugome. A s druge strane, ako igra dobro, zašto mu ne daje šansu ? I to radi već x puta, a svi znamo da se radi o poziciji koja je rak rana naše repke... to bi bilo isto kao da ja plačem dautomehančaru da mi nema tko popraviti auto i da ću morati uzeti autoelektričara da mi promjeni disk kočnice...nitko ne kaže da je on dobar automehaničar, al je ipak automehaničar :D

Poanta je da se meni čini da je Bilića uhvatila tipična hrvatska boljka a to je da u jednom trenutku prestaneš davati šansu što mladima (jer nemaju dovoljno iskustva ili utakmica), što nedokazanim igračima (iz istog razloga), nego se iz navike ili straha uvijek držiš igrača koji su se u jednoj fazi pokazali kao dobitna kombinacija...to ne znači da oni sada ne valjaju, al ne uvažava činjenicu da su igrači podložni promjeni forme, motivacija im se promijenila i sl...a s druge strane ograničava te taktički, što samo pomaže suparnicima kod uočavanja tvojih slabosti...sa kadrom od nekih cca 18-20 igrača koje bi se moglo jednakopravno rotirati i mogućnost različitih taktičkih opcija se povećava za x puta, ali za to je potrebno da svi ti igrači onda shvate da to što je danas na klupi ne znači da slijedeću neće baš on igrati

qkac
11.09.2009., 14:56
Kretinjo, Retardinjo, Konjino...

:facepalm:

asr crew
11.09.2009., 14:58

kako da pokušam...

Marcello Lippi - odličan i iskusan trener; Italija - super talentirana momčad.

Rezultat? Prvo mjesto u skupini, nipošto zbog sjajne igre, već radi Gigija Buffona i užasno slabe konkurencije.

Evidence? Vidjeli smo Talijane na Kupu Konfederacija.:kava:

sol
11.09.2009., 14:58

Terim je odličan trener i to je najbolje pokazao kada je sa prepolovljenom momčadi nadmudrio Bilića i izbacio favoriziranu Hrvatsku.
No sada je naletio na Ćiru,koji je premazan svim mastima i Turska se jako rano oprostila od SP-a.

Basta
11.09.2009., 14:59
Basta, ti si moj idol :s:s

Daj mi samo imenom i prezimenom čovjeka koji bi bolje radio svoj pisao no Bilić... Može biti i Hrvat i stranac, nebitno je. Miše? Ivanković? Scoria? Ili možda Ilija Lončarević? Alberto Zaccheroni? :ne zna:

štimac, asanović, jurčević, cico kranjčar, tanac, brk 1, brk 2, brk 3...

kad jedan od njih postane novi hrvatski izbornik, opet ću bit ovdje i govorit protiv tog i takvog izbora... :)

imenom i prezimenom? ne znam ti ja to, ali ovako općenito: u izbor dolazi svaki izbornik koji ima iskustva i koji je sa svojim vrstama ostvario značajne uspjehe na ep i sp...

zed_alive
11.09.2009., 14:59
kad bi hrvatska ozbiljno tražila i ozbiljno platila, našlo bi se...

računaj da bi netko poput capella tražio više od hrvatske nego od engleske. nije budala, zna da je teži posao u pitanju, osim toga riskira reputaciju. lako je capellu birati između tri-četiri kvalitetna igrača na svakoj poziciji. uostalom, vidiš da i druge zemlje 'kubure'. nije da baš repke imaju vrhunske trenere, najbolji su treneri uglavnom po klubovima. i to nije ništa čudno, to je i logično

asr crew
11.09.2009., 15:00
A sada Bilić igra 4-4-2... I tko je tu Kretinjo, Retardinjo a tko Konjino... :rolleyes:

Na koje gluposti ja moram odgovarati...

Kakve to ima veze s mojim upitom? Nikakve, jelda?:)

Malo jače krenemo u bit stvari, počnemo o svijetu taktika i odmah se gubiš. S takvom opozicijom Nane nema razloga za strah.:lux:

asr crew
11.09.2009., 15:01
imenom i prezimenom? ne znam ti ja to, ali ovako općenito: u izbor dolazi svaki izbornik koji ima iskustva i koji je sa svojim vrstama ostvario značajne uspjehe na ep i sp...

Nije da sam očekivao drugačiji odgovor.:kava:

Basta
11.09.2009., 15:02
Nije, sereš ko na pokretnoj traci

s onakvim igračima je Kranjčar trebao doći do finala SP i Barić do polufinala EP, Ćiro je trebao osvojiti, isto tako jednostavna računica kao tvoja zasnovana na apsolutno ničemu, dokazuje da je Bilić bar u rangu njih, ako ne i bolji :)

I stvarno misliš da smo mi jedini imali kvalitetnu ekipu, talentiranu eikpu, da smo trebali to osvojiti? Turci su goli kurartz :)

nek bude kako ti kažeš, turci su jači od nas... :)

Mali Hrvat
11.09.2009., 15:02

Malo jače krenemo u bit stvari, počnemo o svijetu taktika i odmah se gubiš. S takvom opozicijom Nane nema razloga za strah.:lux:

Slaven Bilić fan club... Gay club...

asr crew
11.09.2009., 15:04
Slaven Bilić fan club... Gay club...

Gejevi baš i ne znaju o nogaču, prije si ti jedan od njih.:)

Timurlenk
11.09.2009., 15:05
Ta Grčka se dešava jednom u 20 godina, daj nemoj po tome sudit. Uostalom i mi smo imali za klasu slabije igrače (kad gledaš top 20 naših, top 20 Engleza, top 20 Nijemaca) od navedenih repki pa smo ih dobivali i to dopadljivom igrom.

Mislim što bi sad, pali smo, dešava se i jačima, nemojte sad samo u ove šeme da je Čale igrao i da je ovaj bio lijevo. Silver je napisao dobro, to je potpuno drugi pristup tekmi onda, ali ne možeš imat i jedno i drugo. Odlučili su se za ovo i pogriješili.

Mi smo u dvije tekme bez Modrića odigrali katastrofalno!

Protiv Bjelorusa smo se izvukli, objektivno, trebalo je biti bar neriješeno.
Englezi su nas ZGAZILI!!! 5-1! Ali ne samo 5-1, nego u svim segmentima igre i htijenja. Zgazili su nas kao Andoru, još i gore.

Pitam te samo ovo: je li Bilić trebao imati drugačiju koncepciju, ili igrati ovako kako je igrao?
Edit: daj mi samo nabroji tih 20 engleskih igrača koji su takve superklase

sol
11.09.2009., 15:06

Da li ti znaš koliki novac Hrvatska kasira odlaskom na svijetsko prvenstvo?
Onda nemoj pričati da nemamo za kvalitetnog straog stručnjaka.Ako je jedan Hajduk uspio dovesti Reju,ne znam zašto naša repka ne bi mogla dovesti nekog iskusnog stručnjaka!

Nimoy
11.09.2009., 15:09
Koliko se ja sjećam prije nešto više od godinu dana su mnogi (opravdano ili neopravdano?) računali da nakon pobjede protiv Turske imamo priliku postati europski prvaci. Ajde ti sada meni objasni kako takva momčad i takva percepcija mogu preko noći nakon još jedne blamaže nestati? Tu percepciju odjednom zamjenjuje ona koja po kojoj smo zapravo jako limitirani. Ma je li? Na terenu igrač Arsenala, prvotimci Bayerna, kapetan Šahtara, najbolji novi igrač ukrajinske lige, član Zenita, navodni vodeći stoper Bundeslige i čuveni Zinedine Zidane iz Ports...ovaj Tottenhama. Prije godinu dana su ovi isti svemirci, a sada su limitirani? Limitiran je onaj tko ih vodi i priprema. A naša momčad sigurno nije Modrićev one-man-band niti to treba biti jer je reprezentacija momčad i to momčad od brat bratu 25 igrača koji su igrači europskih klubova uglavnom visoke ili srednje visoke klase. A stavljeni u hrvatski dres igraju kao Andora.

Nije problem poraz. Porazi su sastavni dio svakog sporta i oni su OK ako se igrala natrjecateljska utakmica. A ova nije bila jer smo pregaženi bez ispaljenog metka. Nisam izbornik, ali nekako si zamišljam da priprema velike utakmice sadržava barem:

a) proučavanje protivnika bilo uživo bilo sa DVD-a.
b) analizu stanja pojedinaca (forma, zdravlje) iz vlastitog kadra
c) konstrukciju osnovne ideje igre (hoće li biti otvoreno, zatvoreno, preko koje strane više i kako)
d) planovi B, C u slučaju ozljeda, kartona itd.

Može li itko nakon dva potopa protiv Engleza prepoznati da je barem jedna točka uopće obavljena? Ijedna?

Znaš gdje griješiš? Ako je taj netko tko ih vodi limitiran a u igračima nije problem, postoje dvije pogreške.

1) kako je ta reprezentacija s tim nesposobnim stožerom uopće išta napravila? I nemoj sad pričat nisu ništa napravili, jesu. 3 godine su bili u svjetskom vrhu. Sada polako klize.

2) Zašto ne računaš na to da smo u usporedbi s tekmom na Wembleyju prije 2 godine slabiji za 5-6 igrača? To ne može biti nebitan faktor.

zed_alive
11.09.2009., 15:10
Terim je odličan trener i to je najbolje pokazao kada je sa prepolovljenom momčadi nadmudrio Bilića i izbacio favoriziranu Hrvatsku.
No sada je naletio na Ćiru,koji je premazan svim mastima i Turska se jako rano oprostila od SP-a.

ti stvarno vjeruješ da ćiro valja kao trener? :)

koliko imaš godina?

ćiro je naletio na bosnu koja je u igračkom usponu. igra bosne nije zasluga ćire (osim motivacisjki) već čista zasluga kvalitete igrača. a ćiro je to uvijek bio...motivator, i jedino to, jer o ostalom on pojma nema. sustavi igre su za njega špansko selo. terim je pak solidan trener koji je iskoristio turski fanatizam i uspio do polufinala uz podosta sreće. no sad mu se taj isti fanatizam sa kompletnijom klupom okrenuo na kontra stranu, jerbo su se turčići opustili nakon polufinala...a terim ih ne zna motivirati. to ti je istina. i u jednom i u drugom slučaju presudio je turski mentalitet, ne trener. prvi put pozitivno, drugi put negativno. nije sve u treneru. rehhagel je došao grcima u trenutku kad se pojavila spremnost da ga slušaju, i on ih je doveo do naslova. uz također podosta sreće (zabijanje jednog gola iz jedne ili max dvije prilike na tekmi i bunkerica). nakon osvajanja naslova grcima se nije dalo više toliko slušati, opustili su se i rehhagel se mogao slikati. isto se dogodilo i vatrenima nakon francuske, još uvijek moćna repka nije se uspjela kvalificirati. isti razlog. gledaj nas u tom svjetlu. nismo napravili veliki rezultat na euru, ali smo napravili solidan rezultat, pritom demontirali engleze i potopili nijemce. za hrvate to nije 'naturlih', nešto samorazumljivo. nismo italija pa da bi pobjeda nad njemačkom bila doživljena kao nešto sasvim normalno i redovno. mi smo u svojoj glavi još mali narod. sve skupa je negdje ocijenjeno u glavama naših nogometaša uspjehom, i oni su utonuli u samozadovoljstvo i opustili se. nažalost, u fazi silaska najbolji način da te se motivira je da doživiš fijasko. pa ćeš drugi puta opet gristi. događa se svima, mi nismo iznimka

Umpah-Pah
11.09.2009., 15:11

koliko imaš godina?

ćiro je naletio na bosnu koja je u igračkom usponu. terim je pak solidan trener koji je iskoristio turski fanatizam i uspio do polufinala uz podosta sreće. no sad mu se taj isti fanatizam sa kompletnijom klupom okrenuo na kontra stranu, jerbo su se turčići opustili nakon polufinala...a terim ih ne zna motovirati. to ti je istina. i u jednom i u drugom slučaju presudio je turski mentalitet, ne trener. prvi put pozitivno, drugi put negativno. nije sve u treneru. rehhagel je došao grcima u trenutku kad se pojavila spremnost da ga slušaju, i on ih je doveo do naslova. uz također podosta sreće (zabijanje jednog gola iz jedne ili max dvije prilike na tekmi i bunkerica). nakon osvajanja naslova grcima se nije dalo više toliko slušati, opustili su se i rehhagel se mogao slikati. isto se dogodilo i vatrenima nakon francuske, još uvijek močna repka nije se uspjela kvalificirati. isti razlog. gledaj nas u tom svjetlu. nismo napravili veliki rezultat na euru, ali smo napravili solidan rezultat, pritom demontirali engleze i potopili nijemce. za hrvate to nije 'naturlih', nešto samorazumljivo. nismo italija pa da bi pobjeda nad njemačkom bila doživljena kao nešto sasvim normalno i redovno. mi smo u svojoj glavi još mali narod. sve skupa je negdje ocijenjeno u glavama naših nogometaša uspjehom, i oni su utonuli u samozadovoljstvo i opustili se. nažalost, u fazi silaska najbolji način da te se motivira je da doživiš fijasko. pa ćeš drugi puta opet gristi. događa se svima, mi nismo iznimka

Joj Bože kakvih idiota ima :facepalm:

Mali Hrvat
11.09.2009., 15:12
Gejevi baš i ne znaju o nogaču, prije si ti jedan od njih.:)

Nogač, mobač... :lol:

Evo ti filmač...

http://www.youtube.com/watch?v=XVzsVy0W6H4
http://www.youtube.com/watch?v=-xPJxF41tIw&feature=related

:lol:

Nimoy
11.09.2009., 15:12
Mi smo u dvije tekme bez Modrića odigrali katastrofalno!

Protiv Bjelorusa smo se izvukli, objektivno, trebalo je biti bar neriješeno.
Englezi su nas ZGAZILI!!! 5-1! Ali ne samo 5-1, nego u svim segmentima igre i htijenja. Zgazili su nas kao Andoru, još i gore.

Pitam te samo ovo: je li Bilić trebao imati drugačiju koncepciju, ili igrati ovako kako je igrao?
Edit: daj mi samo nabroji tih 20 engleskih igrača koji su takve superklase
Opet krivo čitaš što napišem. Ajde se vrati i pogledaj gdje sam napisao da Englezi imaju 20 ekstraklasa?

Nigdje. Napisao sam, uzmi i prije dvije godine naših top 20, njemačkih top 20, engleskih top 20, i po imenima oni su jači. Po igri smo bili mi. BILI. Sada više nismo. Pali smo. Djelomično je kriv i Bilić. Da, pogriješio je. I pogriješio je na Wembleyju. Kad izgubiš 5:1 teško je reć "nismo pogriješili". Griješili su svi. Samo drugi je par cipela što ja mislim da ni s onim Silverovim rješenjem (koje je jako dobro) ne bi izborili bod. Opet bi bili nadigrani i izgubili, možda ne s 5:1, ali 2:0 ili slično - da.

zed_alive
11.09.2009., 15:13
Onda nemoj pričati da nemamo za kvalitetnog straog stručnjaka.Ako je jedan Hajduk uspio dovesti Reju,ne znam zašto naša repka ne bi mogla dovesti nekog iskusnog stručnjaka!

da li znaš koliki su redovni troškovi reprezentacije?

reja je lošiji od bilića

asr crew
11.09.2009., 15:16

Pričaj mi malo o Reji, koje su po tebi njegove prednosti, koja mu je taktika omiljena i tako to. Ajde daj, baš me zanima, nekako si me zaintrigirao njime sad:)

Timurlenk
11.09.2009., 15:18
Opet krivo čitaš što napišem. Ajde se vrati i pogledaj gdje sam napisao da Englezi imaju 20 ekstraklasa?

Nigdje. Napisao sam, uzmi i prije dvije godine naših top 20, njemačkih top 20, engleskih top 20, i po imenima oni su jači. Po igri smo bili mi. BILI. Sada više nismo. Pali smo. Djelomično je kriv i Bilić. Da, pogriješio je. I pogriješio je na Wembleyju. Kad izgubiš 5:1 teško je reć "nismo pogriješili". Griješili su svi. Samo drugi je par cipela što ja mislim da ni s onim Silverovim rješenjem (koje je jako dobro) ne bi izborili bod. Opet bi bili nadigrani i izgubili, možda ne s 5:1, ali 2:0 ili slično - da.

Napisao si ovo: Uostalom i mi smo imali za klasu slabije igrače (kad gledaš top 20 naših, top 20 Engleza, top 20 Nijemaca) od navedenih repki pa smo ih dobivali i to dopadljivom igrom.
Ne, mi nismo imali za klasu slabije igrače.

Upravo je i u tome problem. Bilić je složio odličnu momčad, ali bez ikakve alternative, ni što se tiče igrača, ni što se tiče načina igre ako si oslabljen. Ako Engleskoj protiv npr. Brazila neće igrati Gerrard, Lampard i Ferdinand, ti misliš da bi Capello složio istu taktiku kao protiv Hrvatske? Naravno, ne.

Bilić je složio odličnu reprezentaciju, zaspao na lovorikama, i ne mrda dalje.

Umpah-Pah
11.09.2009., 15:20
Napisao si ovo: Uostalom i mi smo imali za klasu slabije igrače (kad gledaš top 20 naših, top 20 Engleza, top 20 Nijemaca) od navedenih repki pa smo ih dobivali i to dopadljivom igrom.

Upravo je i u tome problem. Bilić je složio odličnu momčad, ali bez ikakve alternative, ni što se tiče igrača, ni što se tiče načina igre ako si oslabljen. Ako Engleskoj protiv npr. Brazila neće igrati Gerrard, Lampard i Ferdinand, ti misliš da bi Capello složio istu taktiku kao protiv Hrvatske? Naravno, ne.

:s:s

barhan
11.09.2009., 15:21
Nogač, mobač... :lol:
reče bosanac koji piše kuiš :cerek:

sol
11.09.2009., 15:21

koliko imaš godina?

ćiro je naletio na bosnu koja je u igračkom usponu. igra bosne nije zasluga ćire (osim motivacisjki) već čista zasluga kvalitete igrača. a ćiro je to uvijek bio...motivator, i jedino to, jer o ostalom on pojma nema. sustavi igre su za njega špansko selo. terim je pak solidan trener koji je iskoristio turski fanatizam i uspio do polufinala uz podosta sreće. no sad mu se taj isti fanatizam sa kompletnijom klupom okrenuo na kontra stranu, jerbo su se turčići opustili nakon polufinala...a terim ih ne zna motivirati. to ti je istina. i u jednom i u drugom slučaju presudio je turski mentalitet, ne trener. prvi put pozitivno, drugi put negativno. nije sve u treneru. rehhagel je došao grcima u trenutku kad se pojavila spremnost da ga slušaju, i on ih je doveo do naslova. uz također podosta sreće (zabijanje jednog gola iz jedne ili max dvije prilike na tekmi i bunkerica). nakon osvajanja naslova grcima se nije dalo više toliko slušati, opustili su se i rehhagel se mogao slikati. isto se dogodilo i vatrenima nakon francuske, još uvijek moćna repka nije se uspjela kvalificirati. isti razlog. gledaj nas u tom svjetlu. nismo napravili veliki rezultat na euru, ali smo napravili solidan rezultat, pritom demontirali engleze i potopili nijemce. za hrvate to nije 'naturlih', nešto samorazumljivo. nismo italija pa da bi pobjeda nad njemačkom bila doživljena kao nešto sasvim normalno i redovno. mi smo u svojoj glavi još mali narod. sve skupa je negdje ocijenjeno u glavama naših nogometaša uspjehom, i oni su utonuli u samozadovoljstvo i opustili se. nažalost, u fazi silaska najbolji način da te se motivira je da doživiš fijasko. pa ćeš drugi puta opet gristi. događa se svima, mi nismo iznimka

Omalovažavanje Ćirinih rezultata zabrinjava,Ćiro je daleko najbolji trener kojeg je Hrvatska imala,do njega Ivić.
BIH je uvijek imala odličnih igrača,ali nikada nije imala pravog izbornika koji bi to znao složiti i voditi.Nikada nije bila u ovakvoj poziciji,da 2 kola prije kraja već ima 99% osigurane dokvalifikacije.I to u najtežoj mogućoj grupi sa Španjolskom i Turskom,dva protivnika iz vrha euro nogometa.

sol
11.09.2009., 15:26
da li znaš koliki su redovni troškovi reprezentacije?

reja je lošiji od bilića

Koliko se Bilić održao maksimalno u jednom klubu?
Njega je grijeh uspoređivati sa Rejom koji je godinama uspješno vodio Napoli!:s
Vidijeti ćeš Bilićevu karijeru iza repke,u klubovima se takvi ne toleriraju.:s

Nimoy
11.09.2009., 15:26

Ok, ispravljam se. Nismo imali za klasu, ali smo imali slabije igrače. Pa jebote netko je napisao prije par stranica da izbornik može birat među stotinama igrača. :rolleyes:

Mi imamo sjajnu prvu jedanaestoricu, odnosno imali smo s braćom Kovač, zdravim Eduardom, Raketom u formi, Srnom u formi, Pleteom koji nekog kurca brani, Ćorlukom, Modrićem, itd.

Ništa od toga nismo imali na Wembleyju. Što ne znači da treba skinut gaće, ali reć da je trener kriv a zanemarit okolnosti i činjenice je po meni krivo razmišljanje.

zed_alive
11.09.2009., 15:27
Omalovažavanje Ćirinih rezultata zabrinjava,Ćiro je daleko najbolji trener kojeg je Hrvatska imala,do njega Ivić.
BIH je uvijek imala odličnih igrača,ali nikada nije imala pravog izbornika koji bi to znao složiti i voditi.Nikada nije bila u ovakvoj poziciji,da 2 kola prije kraja već ima 99% osigurane dokvalifikacije.I to u najtežoj mogućoj grupi sa Španjolskom i Turskom,dva protivnika iz vrha euro nogometa.

hoćemo li proći popis ćirinih rezultata po HNL, ili to ne ide u ćirin opus?

Mali Hrvat
11.09.2009., 15:28
reče bosanac koji piše kuiš :cerek:

Ćaća ti je bosanac... :cerek:

asr crew
11.09.2009., 15:28

No, jel ćeš mi napisati štogod o Reji.:(:ne zna:

zed_alive
11.09.2009., 15:29

ne možeš uspoređivati rezultate trenera na zalazu karijere i trenera na početku. bilićevi su rezultati odlični a obzirom na količinu iskustva, izvrsni. zašto klubovi iz najjačih liga ne zovu ćiru ili cicu za trenera? što misliš zašto?

Grupa Queen
11.09.2009., 15:31
Znaš gdje griješiš? Ako je taj netko tko ih vodi limitiran a u igračima nije problem, postoje dvije pogreške.

1) kako je ta reprezentacija s tim nesposobnim stožerom uopće išta napravila? I nemoj sad pričat nisu ništa napravili, jesu. 3 godine su bili u svjetskom vrhu. Sada polako klize.

2) Zašto ne računaš na to da smo u usporedbi s tekmom na Wembleyju prije 2 godine slabiji za 5-6 igrača? To ne može biti nebitan faktor.
Ti uporno izbjegavaš razgovor o utakmici u srijedu, uporno. Uvijek nazad, uvijek "ali kako su prije". Jesi gledao utakmicu? Jesi gledao onu s Engleskom u Zagrebu? Ja sam bio na stadionu i to ti je brat bratu gore od Dinamovih kanonada protiv Fulhama ili Arsenala. Ne potop već nije ni dvoboj. Amateri protiv profesionalaca. Što je točno uspio prije? Dva X-a s Rusima, dvije sretne pobjede protiv Engleske koja se nije ni kvalificirala na EP, pobjeda protiv Austrije iz penala. Jedina velika pobjeda je ona nad Švabama, jedina. A i onda je došla iz karambola do Olićeve noge.

Tip pojma nema, dugo sam nekako pokušavao čitati što nekakvi "glasovi razuma" ala ti baljezgate, ali sam prejučer konačno bistro progledao. Tip je prijevara, trik kao kad Copperfielda prerežu s pilom. Kao da mene staviš u Ferrari F1 i baciš me u Monte Carlo na utrku, prvi zid je moj. Sinoć nam se na Eurosportu na prijenosu tenisa smiju radi nogometa. Tenisa jebote! I takav pajac ima i dalje podršku 90% navijača. Ja čitam i ne vjerujem. Kako uspijeva u tome? Kako tako dobro varati sve oko sebe?

Basta
11.09.2009., 15:31
ne možeš uspoređivati rezultate trenera na zalazu karijere i trenera na početku. bilićevi su rezultati odlični a obzirom na količinu iskustva, izvrsni. zašto klubovi iz najjačih liga ne zovu ćiru ili cicu za trenera? što misliš zašto?

ovaj post bi trebalo sačuvat za referencu, za kasniju uporabu... :D

Timurlenk
11.09.2009., 15:32
Ok, ispravljam se. Nismo imali za klasu, ali smo imali slabije igrače. Pa jebote netko je napisao prije par stranica da izbornik može birat među stotinama igrača. :rolleyes:

Mi imamo sjajnu prvu jedanaestoricu, odnosno imali smo s braćom Kovač, zdravim Eduardom, Raketom u formi, Srnom u formi, Pleteom koji nekog kurca brani, Ćorlukom, Modrićem, itd.

Ništa od toga nismo imali na Wembleyju. Što ne znači da treba skinut gaće, ali reć da je trener kriv a zanemarit okolnosti i činjenice je po meni krivo razmišljanje.

Okolnosti su bile protiv nas, istina je. Međutim, ako mu momčad izgubi 1-5, a objektivno je mogla izgubiti i 2-10, te bude ZGAŽENA, a objektivna razlika u klasi nije takva, onda je TRENER najvećim dijelom kriv.

Vratimo se na Englesku: isti igrači su pod Erikssonom i naročito McClarenom igrali KATASTROFALNO. Jesu li uglavnom krivi igrači, ili ova dvojica? Pogodi!

Mali Hrvat
11.09.2009., 15:33

Bla... Bla...

Slaven Bilić je jebeni amater... Jer samo amateri gube 2 puta na isti način... Samo amateri gube 9-2...

Delvecchio
vidim limoyu su i ovdje puna usta hvale za engleze. :)
hihihihi

qkac
Ti uporno izbjegavaš razgovor o utakmici u srijedu, uporno. Uvijek nazad, uvijek "ali kako su prije". Jesi gledao utakmicu? Jesi gledao onu s Engleskom u Zagrebu? Ja sam bio na stadionu i to ti je brat bratu gore od Dinamovih kanonada protiv Fulhama ili Arsenala. Ne potop već nije ni dvoboj. Amateri protiv profesionalaca. Što je točno uspio prije? Dva X-a s Rusima, dvije sretne pobjede protiv Engleske koja se nije ni kvalificirala na EP, pobjeda protiv Austrije iz penala. Jedina velika pobjeda je ona nad Švabama, jedina. A i onda je došla iz karambola do Olićeve noge.

Tip pojma nema, dugo sam nekako pokušavao čitati što nekakvi "glasovi razuma" ala ti baljezgate, ali sam prejučer konačno bistro progledao. Tip je prijevara, trik kao kad Copperfielda prerežu s pilom. Kao da mene staviš u Ferrari F1 i baciš me u Monte Carlo na utrku, prvi zid je moj. Sinoć nam se na Eurosportu na prijenosu tenisa smiju radi nogometa. Tenisa jebote! I takav pajac ima i dalje podršku 90% navijača. Ja čitam i ne vjerujem. Kako uspijeva u tome? Kako tako dobro varati sve oko sebe?

prika moran priznat da nisi puno falija :)

nažalost :(

asr crew

Prvo, :facepalm: jer si to ti.

Drugo, :facepalm: radi boldanog.

Treće se nadovezuje na drugo, da nije možda Engleska ostala bez EP-a upravo zbog dva poraza od Hrvatske? Ha, mozgu?:s

Evo ti još jedan :facepalm:, reda radi.:)

Umpah-Pah
11.09.2009., 15:34
kakvu bi ti strategiju postavio?

jedino da smo igrali bunker, svi na našu polovicu i malo istureni olić. da li bi dobili tekmu bunkerom? nema šanse. da li bi izvukli neriješeno? malo vjerojatno. tekma je postavljena s pokušajem da se dobije ili izvuče remi aktivnom igrom. nije uspjelo

za dobit je trebalo odigrati naglašeno defanzivno, ali sa striktnim pokrivanjem ključnih igrača bilo na njima, bilo zonski, i nadati se da mi nećemo zabrljati a da englezi hoće. igrati naglašeno defanzivno i čekati pogrešku, tipa da se previše otvore. da li bi uspjelo? pa, prije da ne bi nego da bi. fale nam pomalo već takvi igrači. no da se tako odigralo i izgubilo svi bi rekli: 'koji kurac smo se povukli, da smo napali dobili bi tekmu'. uvijek je netko na kraju pametniji, to je tako

Taktika je evidentno fulana i za to odgovara trener.

Ostaju činjenice da su nas englezi dobili dva puta po ljevoj strani za koju svi znamo da je slaba.

1. Staviti Šimunića
2. Staviti Pranjića na ljevog prednjeg i nekog iza

Na jedan od ova dva načina (možda i oba upotrijebiti) zatvorili mo svoju najveću rupu.

Zbilja, sve najjače ekipe igraju vrhunsku obranu. Bilić je tu zakazao.

Što se tiče Ćire, čekat ćemo dugo trenera sa tolikim uspjesima...

Basta
11.09.2009., 15:34
Okolnosti su bile protiv nas, istina je. Međutim, ako mu momčad izgubi 1-5, a objektivno je mogla izgubiti i 2-10, te bude ZGAŽENA, a objektivna razlika u klasi nije takva, onda je TRENER najvećim dijelom kriv.

Vratimo se na Englesku: isti igrači su pod Erikssonom i naročito McClarenom igrali KATASTROFALNO. Jesu li uglavnom krivi igrači, ili ova dvojica? Pogodi!

da, kad se govori o englezima, onda se itekako primjećuje razlika između trenera koji zna i trenera koji ne zna i koju dramatičnu razliku čini da tu istu nekoć razbijenu momčad smatraju kandidatom za prvaka svijeta, a kad se govori o nama, odjednom svi postaju slijepci... :cool:

Silvercat
11.09.2009., 15:37

Basta, koga je Beckenbauer trenirao prije nego što je s Njemačkom 1986. godine bio drugi na svijetu, i 90. svjetski prvak...:)

Bankina
ovaj topic treba kljucat, barem dok dezurni retaji ne odjebu :rigo:

Mali Hrvat

Daj podsjeti me, jesam li se ja nekada sa tobom svađao oko Bilića... Ono standardno, ja ga napadao a ti ga branio... :D Ako jesam, doista mi je drago da si kako kažeš "bistro progledao"...

qkac
11.09.2009., 15:38
Basta, koga je Beckenbauer trenirao prije nego što je s Njemačkom 1986. godine bio drugi na svijetu, i 90. svjetski prvak...:)

a koliko je još trenera koji su bez iskustva napravili neki veliki rezultat :ne zna:

vrlo malo....

Basta
11.09.2009., 15:40

zato bi bilić trebao biti the izbor? to je ta logika? :)

asr crew
11.09.2009., 15:41
a koliko je još trenera koji su bez iskustva napravili neki veliki rezultat :ne zna:

vrlo malo....

Rijkaard, Guardiola, ima ih.:)

Grupa Queen
11.09.2009., 15:42
Pazi ovo, dajte se malo prisjetite zadnjih par utakmica reprezentacije i golova koje smo zabijali:

Engleska: Udarac glavom, obrana, nekakva besmislena lopta opet u gužvu, Eduardo nekako trpa to u gol. Krumpir.

Bjelorusija: jedan jedini udarac u okvir i to iz odbijanca nakon kojeg lopta ide u suprotni kut. Krumpirčina.

Bjelorusija: ajde, OK su golovi bili, konačno.

Ukrajina: Prvi nekakav trapaviu centaršut, golman daje loptu Petriću koji ne može vjerovati što se događa, Krumpir. Modrić odigrava dupli pas, ali loše puca i lopta nekako od golmana jedva ulazi u gol. Skoro pa krumpir.

Engleska: Gol nakon faula u napadu koji nije sviran samo da ne iritira ionako bijesnu publiku.

Jebote koja dominacija i kombinatorika!!!!!!! Važno da Andori svaki put daju 5-6 komada pa da se momci iskombiniraju!

asr crew

Ne, nego zato što ti laprdaš bezveze, a nemaš konkretno ime koje bi trebalo biti na izborničkoj funkciji umjesto rockera Bilića.:)

sol

Zato jer nisu pobjedili Englesku,niti nisu igrali u Engleskoj,niti protiv Engleske u grupi.Nakon ovih katastrofalnih rezultata,budi siguran da ga više nitko neće zvati,bar ne iz premier lige. 1-4 i 1-5 su najteži porazi u povijesti hrvatske repke.On je trebao otići kada je imao priliku,bilo bi bolje i za njega i za hrvatsku repku.
Evo ti njegovi rezultati u Hajduku 2001/2002,u 17 utakmica ostvario je 11 pobjeda,4 remija i 2 poraza,ostao je bez trofeja i dobio otkaz.
Prije njega iste godine Hajduk je vodio tada mlad Gračan 16 utakmica,12 pobjeda 2 remija i 2 poraza.
Rezultati govore da je Nenad Gračan sa istim igračima bio uspješniji u Hajduku od Bilića u istoj sezoni!:)
Toliko o svetoj kravi!:flop:

Bankina

bilic je vec opravdao zasto su ga izabrali, a ako si ti malouman da to shvatis to je tvoj problem, rekao sam ti vec, za rukicu mh i odite na pdf politika :rolleyes:

sta ti sad oces, smjenjivat covjeka a ima jos jednu utakmicu za odradit nakon koje mozda oce a mozda nece imati jos dve? ma bravo :s :s

qkac

nisan reka da ih nema :mig:

Basta
11.09.2009., 15:43
Ne, nego zato što ti laprdaš bezveze, a nemaš konkretno ime koje bi trebalo biti na izborničkoj funkciji umjesto rockera Bilića.:)

ako oćeš konkretno ime, najrađe bi hiddinka vidio na hrvatskoj klupi...

Bankina
11.09.2009., 15:44
Pazi ovo, dajte se malo prisjetite zadnjih par utakmica reprezentacije i golova koje smo zabijali:

Engleska: Udarac glavom, obrana, nekakva besmislena lopta opet u gužvu, Eduardo nekako trpa to u gol. Krumpir.

Bjelorusija: jedan jedini udarac u okvir i to iz odbijanca nakon kojeg lopta ide u suprotni kut. Krumpirčina.

Ukrajina: Prvi nekakav trapaviu centaršut, golman daje loptu Petriću koji ne može vjerovati što se događa, Krumpir. Modrić odigrava dupli pas, ali loše puca i lopta nekako od golmana jedva ulazi u gol. Skoro pa krumpir.

Engleska: Gol nakon faula u napadu koji nije sviran samo da ne iritira ionako bijesnu publiku.

Jebote koja dominacija i kombinatorika!!!!!!! Važno da Andori svaki put daju 5-6 komada pa da se momci iskombiniraju!

Ajde se ti sjeti kakve golove smo mi dobivali, pa onda reci ko bi po tebi trebao igrati u toj obrani jer nam ocito obrana steka :kava:

Silvercat
vrlo malo....

Nebitno za raspravu...:mig:...uporno se priča kako je u ruke reprezentaciju dobio neiskusni jebač koji je tu istu reprezentaciju obnovio nakon fijaska u Njemačkoj tateka Cice, odmah potom plasirao na EP kao prvi u grupi, prošao grupu (podjsetit ću te da prije njega to nije uspjelo iskusnim i prekaljenim liscima još od Ćire '98.) i ostao kratak za plasman u polufinale u situaciji koja se događa jednom u milijun godina...:ne zna:

Daleko od toga da on nije pogriješio u srijedu...jest, pogriješio je, ali olako se zaboravlja da je to čovjek koji je naslijedio kuratz, a ne reprezentaciju i koji je stvorio jednu generaciju zbog koje možemo biti i te kako ponosni...:mig:

Bankina

ma bravo geniju, a to ce platiti tocno tko? mafijas markovic mozda :s :s

sagi
11.09.2009., 15:45
Nisi me razumio :)...htio sam reći da mi nije jasno to zašto ga zove uopće ? Ako ga ne koristi, Čale samo zauzima mjesto nekome drugome. A s druge strane, ako igra dobro, zašto mu ne daje šansu ? I to radi već x puta, a svi znamo da se radi o poziciji koja je rak rana naše repke... to bi bilo isto kao da ja plačem dautomehančaru da mi nema tko popraviti auto i da ću morati uzeti autoelektričara da mi promjeni disk kočnice...nitko ne kaže da je on dobar automehaničar, al je ipak automehaničar :D

Poanta je da se meni čini da je Bilića uhvatila tipična hrvatska boljka a to je da u jednom trenutku prestaneš davati šansu što mladima (jer nemaju dovoljno iskustva ili utakmica), što nedokazanim igračima (iz istog razloga), nego se iz navike ili straha uvijek držiš igrača koji su se u jednoj fazi pokazali kao dobitna kombinacija...to ne znači da oni sada ne valjaju, al ne uvažava činjenicu da su igrači podložni promjeni forme, motivacija im se promijenila i sl...a s druge strane ograničava te taktički, što samo pomaže suparnicima kod uočavanja tvojih slabosti...sa kadrom od nekih cca 18-20 igrača koje bi se moglo jednakopravno rotirati i mogućnost različitih taktičkih opcija se povećava za x puta, ali za to je potrebno da svi ti igrači onda shvate da to što je danas na klupi ne znači da slijedeću neće baš on igrati

vidim da se tu često kao argument protiv Bilića i stožera koristi to da nije stavio Čalu u igru,nego Pokrivača..
i čak bih se mogao složiti..ali,ostavit ću i tu mrvicu sumnje..jer nitko od nas nije bio na pripremama repke,tj.,ne znamo kako se Čale ponašao na treningu..možda je on jedan od onih,a koje je i Bilić spomenuo,doduše ne poimence,koju su se usrali ko grlice prije tekme..i procjena je sasvim logična u tom trenutku,da se šalje netko drugi na to mjesto..toliko o Čale-Pokrivač..
onda,zašto Pokrivač? pa čovjek je inače DEFANZIVNI vezni,a sam Pranjić izjavljuje da najviše voli igrati OFENZIVNOG veznog..dakle,ideja: staviti Pokrivača koji bi trebao biti obvezniji u takvoj igri,i kojem bi trebalo biti lakše igrati kao obrambeni igrač,trebao bi lakše čitati protivničke napada..što se pokazalo krivim,ali nije to bitno sada za moj post..nadalje,ta strane se trebala duplirati sa Pokrivačem i Pranjićem,a još bi im u pomoć dolazio Šimunić..
ne znam otkud nekima ideja da smo igrali sa tri napadača..:ne zna: Mandža je bio desni vezni,koji je trebao pomagati Srni na desnoj strani..i čovjek je obavio dosta dobar posao, što se toga tiče,jedino je trebao puno bolje reagirati u one dvije,po meni odlične situacije,jedan gol je trebao dati..a inače Mandžu ne podnosim..:D
dalje,kad je Ćiro postavio NAPADAČA na mjesto desnog beka/veznog,bio je car,najbolji..i još uvijek je..a posrećilo mu se opasno da je Stanić mogao to izvesti..inače,čini mi se,ali nisam ziher,pa ako sam u krivu neka me netko ispravi,da niti Šimunić nije prirodni lijevi bek,nego stoper..pa ga opet svi guraju na tu poziciju..:ne zna:

inače,tu sam se stvarno dobro nasmijao na neke ideje tipa Bišćana u repku,ili Drpić bolji od Šimunića,treba Ivankovića ili Kataneca staviti za izbornika..stvarno se svašta piše..:lol::lol:
inače,Spalletti je dobio po pi.ki 7-1,i Cappello je gubio 4-1,5-0,Ćiro nas nije odveo na EP,Hiddink bez naše pomoći ne bi odveo Ruse na EP,Terim neće Tursku,kako stvari sada stoje,odvesti na SP..jedino ako Ćirini novi sinovi nešto ne zajebu..šta želim reći,sami zaključite..

i na kraju..da,Bilić i stožer su zajebali sa nekim stvarima,ali msilim da im trebamo dati kredita još ovu jednu ili tri tekme..

a neće biti kraj svijeta niti ako ne odemo na SP..:kava:

asr crew

Dobar trener, ali bome ni nije marka kakvom se prikazuje.

I ne, nemoj mi spominjati Južnu Koreju i Australiju. Za prvo može zahvaliti Bryonu Morenu, za potonje Cici Kranjčaru.

Nimoy

A jebote, ovo nije legitimna pobjeda, ono nije. Što onda je? Jebote i Barcelona se isto proguzila protiv Chelseaja zahvaljujući Ovrebu, Man United je osvojio Premiership ee da nije Liverpool remizirao, Inter je imao +10-15 bodova zahvaljujući sucima...oćeš repke?

Hrvatska 1998. godine koju slavimo protiv Rumunjske nije pokazala ništa posebno. Bilo je 50-50 tko će proć. Posrećilo nam se. Francuska 1998.? Eee da nije Di Biagio falio onaj penal, tko zna kako bi završilo četvrtfinale. Ee da nije Boban dao dvije poklon lopte Francuzima...

Gle, zajebi to. Desilo se što se desilo. Nema natrag, nema slučajno su, slučajno smo. Nadigrali smo Engleze u Zagrebu i bili smo bolji i na Wembleyju. Ne za klasu bolji, ali bili smo bolji, igrali smo dobro u obrani i imali smo jebenu tranziciju i hladnokrvnost naprijed.

Što bi ti još? Austrija nas je zatvorila, tu smo se smrzli. Već je počela pljuvačina, da bi se digli protiv Nijemaca i protiv Poljske s rezervama zablistali. Protiv Turske smo odigrali muški, jebiga izgubili. Sve 5.

Ne može sve što se ne slaže s tobom bit baljezganje. Ja nikad nisam precjenjivao ovu reprezentaciju, niti Bilića dizao u nebesa nakon Wembleyja prije 2 godine ni nakon Njemačke. Ono što sam govorio jest da je dobar mladi trener, da mi se sviđa atmosfera u repki i stožer bivših Vatrenih. Nisam rekao da su svjetske klase, da su jači od Capella, baljezgao lijevo-desno.

Druga stvar je što ti misliš da HR repka s nekim drugim trenerom je predodređena za megauspjehe. Znam da nisi to rekao ali tako ispada. Kao repka je super ali Bilić je šarlatan. Dovedite nekog drugog, rasturat ćemo.

Rasturat ćemo kurac Roby. Nema braće Kovač više, Raketa nam je u lošoj formi, Srna više nije potentan prema naprijed, nemamo vođu trenutno, 2 godine je pun kurac za nogomet. Nemamo faktor iznenađenja, nema novog Modrića u pripremi koji će ubijat recimo s lijevog krila. Nemamo neku špicu koja će zabijat kao na traci kad Dudu ne bude. Trenutno toga nema. Engleska jebote ako neće igrat Lennon igrat će Walcott.

Ok Bilić je šarlatan. Ali bolje se navikni na ovakve oscilacije jer ćemo ih imat uvijek. Mi nismo Brazil, a nismo ni top 5 repka, barem ne trenutno, a ni dugoročno. Imat ćemo periode gdje ćemo izgledat tako, ali dugoročno jako teško je očekivat da budemo i u top 15 konstantno.

Basta
11.09.2009., 15:46

a i u andorama je znalo zapinjat, stenjali su komentatori od muke zašto naši ne mogu zabit prvi gol... :)

ali neću, neću više, do prve prilike, kad bilić ode, i kad hns stavi nekog od ovih retaja za izbornika:

štimca, tanca, jurčevića, asanovića, brka 1, brka 2, brka 3...

Silvercat

Ne, ali isto tako nije logika da bi frajer trebao krenuti od pionira Dinama ili Hajduka, voditi Belupo, Cibaliju, DInamo, Al ittihad, Persepolis pa onda eventualno doći na kormilo reprezentacije...:)

Osim toga prika čovjek je napravio ovu generaciju onim što ona danas jest, a ona je među 10. reprezentacija u svijetu...:mig:

zed_alive
ovaj post bi trebalo sačuvat za referencu, za kasniju uporabu... :D

ti ne vjeruješ da će bilić uspjeti kao klupski trener ha?
vidjet ćemo. po meni nema još potrebno za velike klubove, ali bit će uspješan kad malo ispeče drugu stranu zanata. sačuvaj, vidjet ćemo

Bankina
Daleko od toga da on nije pogriješio u srijedu...jest, pogriješio je, ali olako se zaboravlja da je to čovjek koji je naslijedio kuratz, a ne reprezentaciju i koji je stvorio jednu generaciju zbog koje možemo biti i te kako ponosni...:mig:

Ma da kompa moj ali roby i ekipa sada briju da je ta generacija najjaca na svijetu, ej jebote to su Hrvati i to su dinamovci, kako mogu biti losi... a samo zbog bilica ne dolazi do izrazaja ta kvaliteta :rolleyes:

Timurlenk
Nebitno za raspravu...:mig:...uporno se priča kako je u ruke reprezentaciju dobio neiskusni jebač koji je tu istu reprezentaciju obnovio nakon fijaska u Njemačkoj tateka Cice, odmah potom plasirao na EP kao prvi u grupi, prošao grupu (podjsetit ću te da prije njega to nije uspjelo iskusnim i prekaljenim liscima još od Ćire '98.) i ostao kratak za plasman u polufinale u situaciji koja se događa jednom u milijun godina...:ne zna:

Tako je, Bilić je tada učinio velike stvari.
Problem je što je na tim velikim stvarima, na istoj igri i taktici, koja podrazumijeva izbor 14 igrača, i stao!

Basta
11.09.2009., 15:47
ma bravo geniju, a to ce platiti tocno tko? mafijas markovic mozda :s :s

ko ne plati kurvu plati likara...

Nimoy

Rijkaard je isto ispadao naivan, i to jako naivan. Ako hoćeš mogu ti i nabrojat 5 supervažnih trenutaka Rijkaardove naivnosti, ali ne da mi se tražit točne minute, zamjene, tekme, itd. Ali ispadao je naivan, kao što je za neke stvari bio dobar. Guardiola ispada bezgrešan sada, ali 1 sezona bez trofeja i malo slabije igre to sve mijenja.

Mali Hrvat

Kurrracccc... Zaboravio si... Hrvatska kod Andore 2-0... Živa patnja bila...

asr crew
11.09.2009., 15:48
a i u andorama je znalo zapinjat, stenjali su komentatori od muke zašto naši ne mogu zabit prvi gol... :)

U Andori su i Englezi pobijedili kao i mi, samo ('samo') 2:0. Bjelorusi i Ukrajinci po 3:1.

You fail.:kava:

Mali Hrvat

Bilo ko... Minđušar nek svira kurcu....

zed_alive
Zato jer nisu pobjedili Englesku,niti nisu igrali u Engleskoj,niti protiv Engleske u grupi.Nakon ovih katastrofalnih rezultata,budi siguran da ga više nitko neće zvati,bar ne iz premier lige. 1-4 i 1-5 su najteži porazi u povijesti hrvatske repke.On je trebao otići kada je imao priliku,bilo bi bolje i za njega i za hrvatsku repku

imao je i ćiro lijepih rezultata s vatrenima. bio je treći na svijetu, proglašen najboljim trenerom na turniru. pa zašto nije ostvario nakon toga veliki angažman?

Bankina
11.09.2009., 15:49
ko ne plati kurvu plati likara...

eto, genije, sta sam ja rekao, faking genije si :s :s

Umpah-Pah
ti ne vjeruješ da će bilić uspjeti kao klupski trener ha?
vidjet ćemo. po meni nema još potrebno za velike klubove, ali bit će uspješan kad malo ispeče drugu stranu zanata. sačuvaj, vidjet ćemo

Bilić nemože proučiti Englesku u 9 mjeseci, a kamoli nekog u tjedan dana.:kava:

asr crew
Rijkaard je isto ispadao naivan, i to jako naivan. Ako hoćeš mogu ti i nabrojat 5 supervažnih trenutaka Rijkaardove naivnosti, ali ne da mi se tražit točne minute, zamjene, tekme, itd. Ali ispadao je naivan, kao što je za neke stvari bio dobar. Guardiola ispada bezgrešan sada, ali 1 sezona bez trofeja i malo slabije igre to sve mijenja.

Ma znam prika, samo odgovaram da iskustvo jest bitno, ali nije presudno.:mig:

Silvercat
11.09.2009., 15:50

Nebitno Nimoy, ono što mene smeta jest činjenica da sad odjednom Bilić nije bio uopće dobar izbor za izbornika jer kao nije prije toga nikog trenirao, a isti ti licemjeri koji sad to pišu su prošle godine sipali cvebe iz tipkovnice kad smo igrali na Euru...:mig:

EDIT:

A čovjek je još uvijek u debeloj igri da se plasira na dva velika natjecanja uzastopno...što, opet podsjećam, nakon Ćire nitko nije napravio....:mig:

asr crew
11.09.2009., 15:50
Kurrracccc... Zaboravio si... Hrvatska kod Andore 2-0... Živa patnja bila...

Andora - Hrvatska 0:2
Andora - Engleska 0:2
Andora - Ukrajina 1:3
Andora - Bjelorusija 1:3
Andora - Kazahstan 1:3

zed_alive
11.09.2009., 15:51
Bla... Bla...

Slaven Bilić je jebeni amater... Jer samo amateri gube 2 puta na isti način... Samo amateri gube 9-2...

istina...siguran sam da bi recimo, cico ili herr otto ili ćiro ili jozić čak da bi postavili momčad defanzivno i rezultat bi bio puno povoljniji...recimo ukupno 4:0 ili 5:0, event 5:1 za engleze... :kava:

asr crew
11.09.2009., 15:51
Ali kako je lako šamarati ove klaunove :lux:

Umpah-Pah
11.09.2009., 15:52
imao je i ćiro lijepih rezultata s vatrenima. bio je treći na svijetu, proglašen najboljim trenerom na turniru. pa zašto nije ostvario nakon toga veliki angažman?

Godine. I njegova ljubav prema novcu, rađe će voditi Iran za milju nego FC Koln za 8oo tisuća...

I nije imao igračko ime. Kad pogledaš, on je ostvario veliko postignue budući da nogomet uopće nije igrao.

qkac
11.09.2009., 15:53
@ asr crew - ponekad me podsječaš na enza :facepalm:

to ti nije dobro :)

asr crew
11.09.2009., 15:54
Marcello Lippi - odličan i iskusan trener; Italija - super talentirana momčad.

Rezultat? Prvo mjesto u skupini, nipošto zbog sjajne igre, već radi Gigija Buffona i užasno slabe konkurencije.

Evidence? Vidjeli smo Talijane na Kupu Konfederacija.:kava:

Malo jače krenemo u bit stvari, počnemo o svijetu taktika i odmah se gubiš.

Pričaj mi malo o Reji, koje su po tebi njegove prednosti, koja mu je taktika omiljena i tako to. Ajde daj, baš me zanima, nekako si me zaintrigirao njime sad:)

No, jel ćeš mi napisati štogod o Reji.:(:ne zna:

Treće se nadovezuje na drugo, da nije možda Engleska ostala bez EP-a upravo zbog dva poraza od Hrvatske? Ha, mozgu?:s

Ajmo momci, dajte mi/nam odgovore :)

felga
11.09.2009., 15:54
Hajde hajde, nemojte tako po Vatrenim! :D

Čilić je sinoć dokazao da se netko ovaj tjedan može više obrukati nego naša repka na Wemleyu! :lol:

zed_alive
11.09.2009., 15:55
Taktika je evidentno fulana i za to odgovara trener.

Ostaju činjenice da su nas englezi dobili dva puta po ljevoj strani za koju svi znamo da je slaba.

1. Staviti Šimunića
2. Staviti Pranjića na ljevog prednjeg i nekog iza

Na jedan od ova dva načina (možda i oba upotrijebiti) zatvorili mo svoju najveću rupu.

Zbilja, sve najjače ekipe igraju vrhunsku obranu. Bilić je tu zakazao.

Što se tiče Ćire, čekat ćemo dugo trenera sa tolikim uspjesima...

ok potez, no:

- tko bi zamijenio šimunića na stoperu?
- kako bi spriječio da ti srednjaci gerrard i lampard zabijaju?
- si siguran da lennon svejedno ne bi nadcentrirao joe-a? nije on toliko brz. bolje bi rješenje bio šimić kojeg više nemamo

asr crew
11.09.2009., 15:55
@ asr crew - ponekad me podsječaš na enza :facepalm:

to ti nije dobro :)

Jebiga prika, mrzim kad netko trabunja bezveze, i ne, ne mislim na tebe.
Od gro vas 'antibilićevaca' 99% ih je svršavalo prošle godine u mjesecu lipnju.:mig:

edit: ne volim generale poslije bitke :rigo:

Nimoy
11.09.2009., 15:56

Postoji i druga strana medalje.

Ukrajina: nadigrali ih dva puta, pogodili 3 stative u uzvratu, u Harkivu bili bolji, nismo kapitalizirali par megašansi. I zbog te dvije utakmice se uopće vode sve ove rasprave, jer da smo dobili SAMO JEDNU, bili bi odavno mislima u baražu, ne bi nam trebao rezultat s Wembleyja, odavno bi Ukrajinci bili u ropotarnici povijesti.
Turska: zabijemo gol u 119., ajde jednom da se Hrvati vesele u zadnjim minutama, kad ono Rustu rokne loptu koja leti 40 metara, padne na nogu točno onom mamlazu i frajer pogodi rašlje.

3 tekme koje su mogle odredit drukčiji put i atmosferu ove generacije. Zato je glupo bavit se takvim stvarima, desilo se što se desilo, ne može uvijek dobit ekipa koja je to "zaslužila", ovo nije egzaktna znanost, zato se igra na golove a ne na to tko će složit više prilika i pucat po golu više puta.

Umpah-Pah
11.09.2009., 15:58
ok potez, no:

- tko bi zamijenio šimunića na stoperu?
- kako bi spriječio da ti srednjaci gerrard i lampard zabijaju?
- si siguran da lennon svejedno ne bi nadcentrirao joe-a? nije on toliko brz. bolje bi rješenje bio šimić kojeg više nemamo

- sam si rekao Šimić ili Bišćan (pitanje se unazad godinu trebalo riješiti)
- momčad Hrvatske puno bolje defenzivno uigrana
- Joe bi igrao puno povučenije i duplirai bi ga sa Pranjićem

Nimoy
11.09.2009., 15:58
Nebitno Nimoy, ono što mene smeta jest činjenica da sad odjednom Bilić nije bio uopće dobar izbor za izbornika jer kao nije prije toga nikog trenirao, a isti ti licemjeri koji sad to pišu su prošle godine sipali cvebe iz tipkovnice kad smo igrali na Euru...:mig:

EDIT:

A čovjek je još uvijek u debeloj igri da se plasira na dva velika natjecanja uzastopno...što, opet podsjećam, nakon Ćire nitko nije napravio....:mig:

Točno tako.

zed_alive
11.09.2009., 15:59
Godine. I njegova ljubav prema novcu, rađe će voditi Iran za milju nego FC Koln za 8oo tisuća...

I nije imao igračko ime. Kad pogledaš, on je ostvario veliko postignue budući da nogomet uopće nije igrao.

plus to da ga ama baš nitko nije zvao iz lige petice :kava:

zašto? pa zato što ti klubovi žive od nogometa i znaju tko koliko zna. njima treba trener sposoban stvoriti sustav igre...a ćiro to nije. on nije stvorio vatrene. on ih je motivirao i pustio, vatreni su igrali sami, toliko su bili dobri

zed_alive
11.09.2009., 16:01

ali dijete, shvati, šimića nema, bišćana nema (da ne kažemo da bišćan nije prva liga stopera, pa on je zadnji vezni koji u dinamu igra stopera)

koga bi stavio od raspoloživih?

Mali Hrvat
Andora - Hrvatska 0:2
Andora - Engleska 0:2
Andora - Ukrajina 1:3
Andora - Bjelorusija 1:3
Andora - Kazahstan 1:3

A koji kurac ti stalno nešto porediš... Te nije Engleska pobjedila Andoru, te nije Modrić Iniesta, nije Retardinjo kao Kretinjo, te nije kurac palac... O čemu ti pričaš... O tome kako je Andora moćna... :rolleyes:

Za razliku od tebe, ja imam oči... I naravno, nisam zaljubljen u minđušara... Zato dečec prošetaj malo nogač, uzmi mobač, pogledaj filmač i baci drkicu na Slavena ti Bilića...

Rapttor
Ukrajinci po 3:1.

Ma kad to? :eek:

Umpah-Pah
Ajmo momci, dajte mi/nam odgovore :)

Engleska je sama sebe izbacila sa Mclarenom i njegovim 3-5-2.

Hrvatska je tad igrala najbolje pod Bilićem, a Mclaren je najgori izbornik koju je engleska ikad imala. Međutim, engleska je smjenila izbornika što mi nažalost nećemo.

Hrvatska od Eura stagnira uz povremene bljeskove.

Pitanje za tebe:

Kad se Hrvatska ne plasira na ovo svjetsko, dali ćeš i dalje biti za Bilića?

qkac
11.09.2009., 16:02
Od gro vas 'antibilićevaca' 99% ih je svršavalo prošle godine u mjesecu lipnju.:mig:

Nisan mislia na ove rasprave, ustvari se u večini i slažen s tobon. Po meni bi Bilić triba ostat izbornik, al jbg zajeba je ovu utakmicu i sad ga triba malo oprat.

Mislia san na ove izraze šamaranje, you fail i sl.

sagi
11.09.2009., 16:03

Šimić i Bišćan su završili svojom voljom igranje za repku..
a koliko znam,Šimić trenira sa rezervnom momčadi Monaca,a Bišćan u ovakvom stanju ne bi trebao igrati ni za C repku Hrvatske,da postoji takva..:kava:

đimi rutin
11.09.2009., 16:04
triba naturalizirat carlosa i spičit ga na livi bok. on će na svjetskom lennona stavit u džep :kava::rofl:

asr crew
11.09.2009., 16:04
A koji kurac ti stalno nešto porediš... Te nije Engleska pobjedila Andoru, te nije Modrić Iniesta, nije Retardinjo kao Kretinjo, te nije kurac palac... O čemu ti pričaš... O tome kako je Andora moćna... :rolleyes:

Za razliku od tebe, ja imam oči... I naravno, nisam zaljubljen u minđušara... Zato dečec prošetaj malo nogač, uzmi mobač, pogledaj filmač i baci drkicu na Slavena ti Bilića...

Za razliku od mene, ti nemaš pojma.

Što ja radim? Odgovaram na tvoju glupost 'strepili smo u Andori i pobijedili samo 2:0' da je istim rezultatom tamo pobijedila i Engleska... odgovaram na tvoju glupost da trebamo igrati Barcinih 4-3-3, a onda na mjesto Inieste guraš Pranjića, itd...

Evo ti jedan :facepalm:

Ma kad to? :eek:

Ups, sorry, moj zajeb.

Mali Hrvat
11.09.2009., 16:05
istina...siguran sam da bi recimo, cico ili herr otto ili ćiro ili jozić čak da bi postavili momčad defanzivno i rezultat bi bio puno povoljniji...recimo ukupno 4:0 ili 5:0, event 5:1 za engleze... :kava:

Stvar je u tome da mi je Bilić ogadio nogomet... Čak puno više nego Otek, Jozić ili Cico...

Umpah-Pah
11.09.2009., 16:06
plus to da ga ama baš nitko nije zvao iz lige petice :kava:

zašto? pa zato što ti klubovi žive od nogometa i znaju tko koliko zna. njima treba trener sposoban stvoriti sustav igre...a ćiro to nije. on nije stvorio vatrene. on ih je motivirao i pustio, vatreni su igrali sami, toliko su bili dobri

To isto je razlog zašto su ga proglasili najboljim trenerom 1998 godine prema izboru saveza trenera...:kava:

Ćiri je falilo igračko ime i poznanstva kroz te krugove. Od 1998 on je praktički u penziji i zajebavao se po klubovima, jedino je repke sa ozbiljnošću vodio.

Pitanje; da li misliš da Bilić i Ćiro po trenerstvu mogu u rečenicu skupa?

Serse
11.09.2009., 16:06
Stvar je u tome da mi je Bilić ogadio nogomet... Čak puno više nego Otek, Jozić ili Cico...
nemoj ga onda više ni gledat ni komentirat i svima će bit bolje :lux:

zed_alive
11.09.2009., 16:09

Hrvatska je tad igrala najbolje pod Bilićem, a Mclaren je najgori izbornik koju je engleska ikad imala. Međutim, engleska je smjenila izbornika što mi nažalost nećemo.

Pitanje za tebe:

engleska je igrala koliko znam tih 3-5-2 samo s nama u zagrebu. bila je to doista katastrofa ideja. no da bi dobio englesku, pogotovo doma, ona mora biti loša. koliko puta se dogodilo da je netko dobio englesku na wembley-u?

bilić odlazi nakon ovog ciklusa, tako da je bepredmetno pričat o tome. a ovaj ciklus još traje, mi smo u igri. ja sam rekao, ako engleska pusti ukrajini to nije fer, ukrajinci će proći nezasluženo, jer u dvije utakmice nisu bolji od nas a imaju već kiks kod bjelorusa. ali ako mi kiksamo kod kazaka, ili pak izvučemo protivnika po mjeri u dodatnim kvalama i kiksamo protiv njega, to je već druga priča, i ja ću prvi vikati 'biliću odlazi'. iako neću imati zašto jer ionako čovjek odlazi. pa to sam ja znao još prije više od dvije godine, još u prošlom ciklusu on je govorio da planira biti kroz dva ciklusa izbornik

sol
11.09.2009., 16:09

Svršavali smo kada je pobijedio Njemačku,to je bila velika posljednja pobjeda Slavena Bilića,ali i grozili smo se pripremnih utakmica.Grozili smo se igre protiv Austrije gdije smo samo srećom pobjedili,grozili smo se i protiv Turske gdije je igrao kukavički sa samo jednim napadačom,iako smo bili jači od njih.
Od tada Bilić nema više velikih pobjeda,a repka igra sve gore i gore.
Iako smo bili nositelji grupe,dvaput je katastrofalno deklasiran od ekipe iz druge jakosne skupine.Ekipu iz treće jakosne skupine također nije uspio niti jednom pobjediti i sada visimo,a da je Bjelorusija u srijedu izgubila ,već bi prekižili SP,a sve zahvaljujući nestručnom vođenju naše repke.

zed_alive
11.09.2009., 16:11

onda ga prestani gledat i skini se sa svojim jadikovkama s foruma. usrećit ćeš neke ljude :kava: nije nogomet za svakoga

pretekao si me majstore :top:

asr crew
11.09.2009., 16:11

Ta ista Engleska s tim istim McLarenom je recimo razbila jedne Ruse 3:0, iste one Ruse na koje se svršavalo za vrijeme EP-a.

Engleska u tim kvalama doma nije primila gol, osim 3 od Hrvatske.

Hrvatska možda stagnira, ali vi u obzir ne želite uzeti određene okolnosti radi kojih je tako kako je. Uz to silno stagniranje, i dalje imamo realne šanse otići na World Cup.

Pitanje za tebe:

Ne gledam toliko u budućnost, a iskreno se nadam plasmanu.
Mislim da boljeg od Bilića nema, no i ako ću biti protiv njega, onda ću takav stav zauzeti tek nakon što sve realno sagledam i malo promislim koga to možemo postaviti na izborničku funkciju.

Usput, ne odemo li na WC, Bilić će ionako u neki klub na Otoku. Čudno za tako jadnog izbornika, zar ne?:ne zna:

I da, pitanje za tebe:

Završimo li drugi i u dodatnim kvalama izbacimo npr. Francuze, pa onda na SP završimo prvi u skupini s tri pobjede, hoćeš li odjednom biti najveći Bilićev zagovaratelj?

Retoričko pitanje, znam odgovor i sam.:)

Nisan mislia na ove rasprave, ustvari se u večini i slažen s tobon. Po meni bi Bilić triba ostat izbornik, al jbg zajeba je ovu utakmicu i sad ga triba malo oprat.

Mislia san na ove izraze šamaranje, you fail i sl.

Prika, ako si primjetio, ja ovakve izraze ne koristim već duže vrijeme, pogledaj uostalom na drugim topicima.
Sigurno je da takvo nešto neću upotrijebiti protiv nekoga tko je protiv Bilića, ali ima jasan stav, jasne ciljeve i viziju za budućnost. Tko je konkretan.
Protiv ovakvih klaunova jesam i budem i dalje...

Umpah-Pah
11.09.2009., 16:14
ali dijete, shvati, šimića nema, bišćana nema (da ne kažemo da bišćan nije prva liga stopera, pa on je zadnji vezni koji u dinamu igra stopera)

koga bi stavio od raspoloživih?

Mogao ih je nagovoriti ako toliko gori, ali ajde da se ne vrtimo u krug....

I dalje stoji da je igra i taktika totalno promašena. Engleska nas je dva puta na isti način dobila. I čak nije problem što nas je dobila, već to što izgledamo kao Andorra.

Bjelorusija kako je odigrala protiv nas u Zagrebu je odgovor kako smo mi trebali igrati u londonu. Skidam kapu tom treneru koji je, gle čuda, upotrijebio strategiju i taktiku protiv jače ekipe (i to bez Hleba).

Nitko ne kaže da je Bilić RADIO loš posao, poanta je da RADI loš posao!

Mali Hrvat
11.09.2009., 16:14

Treba ga uklonit... I nećemo ga onda nit gledat nit komentirat...

Dosta mi je izbornika koji u suštini i ne prate nogomet... Capello svake nedjelje na tribinama a naš minđušar gde je u pički materini... On je izbornik samo onih par dana kad se skupe igrači kad moraju odigrat kvalifikacije... Prijateljske termine svakako preskače... Pa tko ne može biti takav izbornik...

nerazzurri
11.09.2009., 16:16
Treba ga uklonit... I nećemo ga onda nit gledat nit komentirat...

Dosta mi je izbornika koji u suštini i ne prate nogomet... Capello svake nedjelje na tribinama a naš minđušar gde je u pički materini... On je izbornik samo onih par dana kad se skupe igrači kad moraju odigrat kvalifikacije... Prijateljske termine svakako preskače... Pa tko ne može biti takav izbornik...

To kralju :rofl::rofl:
Gdje je sad Bilić? Ma Bilić sigurno nije nijednog našeg igrača pogledao :rofl:

Mali Hrvat
11.09.2009., 16:18

Da je pogledao, znao bi tko je Lennon...

zed_alive
11.09.2009., 16:18
To isto je razlog zašto su ga proglasili najboljim trenerom 1998 godine prema izboru saveza trenera...:kava:

Ćiri je falilo igračko ime i poznanstva kroz te krugove. Od 1998 on je praktički u penziji i zajebavao se po klubovima, jedino je repke sa ozbiljnošću vodio.

Pitanje; da li misliš da Bilić i Ćiro po trenerstvu mogu u rečenicu skupa?

ne mogu. bilić je puno bolji i kompletnji trener koji doista prati moderni nogomet, ali uz jedno ali: ćiro je doista dobar motivator, ima tu jednu kvaltitetu, no bez stručne podloge na visini, uzalud mu. njegov stil vođenja uspijeva jedino ako ima doista odlične igrače. ćiro s malom selekcijom nikad ne bi mogao napraviti rezultat. uostalom, sjeti se kako je kukavički pobjegao nakon što se boban zahvalio reprezentaciji. nakon čega je došao jozić i spasio kvalifikacije. da, i jozić je bolji trener od ćire. i cico je bolji trener od ćire. pa se postavlja pitanje: kako je onda ćiro dobio taj naslov (birali su treneri na SP)?

zahvaljujući rezultatu na SP, i pomalo iz sprdnje, eto kako

nerazzurri
11.09.2009., 16:21
Da je pogledao, znao bi tko je Lennon...

Gdje je sad Bilić? Koga je Capello zadnjeg pogledao od svojih igrača u klubovima? Koga je uopće kad pogledao? :)

sol
11.09.2009., 16:22

Da je bar na treningu malo pogledao Pokrivača,nikad ga ne bi stavio u igru.Na utakmici ga nije niti mogao gledati kad taj ne igra već godinama.:eek:

zed_alive
11.09.2009., 16:22
Mogao ih je nagovoriti ako toliko gori, ali ajde da se ne vrtimo u krug....

I dalje stoji da je igra i taktika totalno promašena. Engleska nas je dva puta na isti način dobila. I čak nije problem što nas je dobila, već to što izgledamo kao Andorra.

Bjelorusija kako je odigrala protiv nas u Zagrebu je odgovor kako smo mi trebali igrati u londonu. Skidam kapu tom treneru koji je, gle čuda, upotrijebio strategiju i taktiku protiv jače ekipe (i to bez Hleba).

Nitko ne kaže da je Bilić RADIO loš posao, poanta je da RADI loš posao!

bišćan bi dobro došao kao zadnji vezni proteklih godina, ali, njega je potjerao marković, i to je politička priča

šimić se sam eliminirao jer nije htio biti rezerva. nema smisla moliti igrača koji ne želi. ne vidim kako bi i mogao. pa ne može te netko ucjenjivati da mu igraš na tekmama da bi bio u repki :confused:

e sad, da li se moglo šimića na neku lukavštinu zadržati, to možemo nagađati. to ovisi najviše o tome kakav je šimić kao osoba, i koliko je stao iza svoje odluke. možda mu se jednostavno više nije dalo igrati za repku. premalo znam o njemu da bih mogao prosuditi

poanta je da sam te pitao da u DATOJ situaciji složiš bolji sastav, i ti ne znaš

EDIT: e da, berndt stange, bjelorusija. fini trener. no nije napravio posao, uspio je u 4 ključne tekme oteti samo bod. pucao je na više. jbg. da je prva liga trener, kresnuo bi s bjelorusima nekoga. nisu to loši igrači uopće. ključna tekma mu je bila ona prva s nama kod njih kod kuće, i nije dobro složio strategiju, duplirao je oba boka pa mu je curilo kroz sredinu. nije niti dobro igrače 'galvanizirao', malo su se ukakili pa su griješili i gubili lopte

EDIT2: e da, 'toliko' je gorilo nakon što je ćori pocrvenio. između dvije tekme je premalo vremena da nekog ideš nagovarati. bilić je spremao ćorog na lijevog beka za engleze. što misliš, da li bi to ćori kvalitetno odradio? da li bi zaustavio lennona?

Skubidu
11.09.2009., 16:25
a što kažete na teoriju da je Hrvatska odigrala slabije ove zadnje tekme jer nije bilo Prosinečkog na klupi ? To je, čini mi se napisao Židak sad ovih dana...koliko Biliću znači Robijevo iskustvo kao vanserijskog veznog ?