PDA

View Full Version : Perut

vesnakuša
04.02.2003., 17:34
Da li ima tko iskustva sa liječenjem peruti šamponom Denorex? I da li možete preporučiti neki dobar šampon za taj problem!

FannyB
04.02.2003., 17:43
Pa navodno Vichy-jev šampon je učinkovit (ima poseban za suhu ili masnu perut).

blondie_30
04.02.2003., 17:56
Mislim da ti je svaki sampon na kojem pise "protiv peruti" OK, ali bih ti svakako preporucila paralelno uzimati vitamine B skupine, posebno B6.

Hannah
05.02.2003., 09:06
Da, apsolutno :top: za Vichyjev Dercos !
Cijena: 70 kn.
Vjeruj mi za te novce nećeš požaliti jer zbilja efikasno i brzo rješava stvar (ovisno o težini slučaja), ali nakon tjedan dana, znači dvije do tri upotrebe stvarno vidljivo djeluje.
Dobro kaže FannyB - imaš ga u dvije verzije: masno i suho vlasište.

U slučaju seboreičnog dermatitisa (to je zapravo vrlo slično peruti - vizualno) najbolji je, čini mi se, Oronazol. Za to se raspitaj kod liječnika. Iako znam da oni isto preporučuju Dercos (recimo kasnije, preventivno, kad prestane terapija Oronazolom).

Sretno! :)

Tomek
07.02.2003., 08:02
Kod nas se mogao naću u dvije izvedbe: "jača" ili tzv. medicinska kojom se započinje tretman i provodi do mjesec dana a dalje može jednom tjedno isti a za ostale dane blagi (dječji) šampon ili prijeći na "slabiju" ili svakodnevnu varijantu u obliku Selsun Blue. Jedini problem je što posljednjih nekoliko mjeseci nema ove Selsun Blue verzije na našem tržištu.
"Jača" verzija košta 70 Kn (ako me pamćenje dobro služi) i možda je ima u ljekarni u ulici koja ide od Name na Trešnjevci prema Domu sportova (mislim da se zove Hanžić, ali ne može se promašiti).
Ja sam probao svu silu šampona, uključujući i jedan po preporuci navodno vrhunske dermatologinje, međutim niti jedan nije proizveo vidljive rezultate.

sinkpink
14.01.2008., 20:01
Perut ti je prvi znak da ti obrana organizma popušta.
Kad se tijelo zaguši od otrova, odlaže ih u jetru. Kad se ona napuni, izbacuje ih van (napolje) putem žlijezdi lojnica.
Njih najviše ima na vlasištu, jer loj iz njih masti kosu i daje joj sjaj.
Ona tad počne previše lučiti loj po vlasištu i kosa ti je stalno masna....
Nakon nekoga vremena počne perut jer se koža od te silne masnoće počne ljuštiti...
Lijek nije šampon, nego čišćenje jetre od toxina...
Da, znam da je nevjerojatno, ali sve ima smisla i sve je povezano...
Šampon ne spriječava pojačani rad lojnica...
a bome ni tablete. one ubrzavaju zagađenje tijela.

Ako si ne dovedete tijelo u red, by by zdravlje, jer nakon peruti stižu alergije....
(istina):rolleyes:

@gentSMITH
14.01.2008., 20:27
kako se čisti jetra od toxina:confused: