View Full Version : Passat CC 6-stupanjski automatik i DSG
-filip-
25.06.2009., 00:02
LP,
gledao sam u zadnje vrijeme po netu i nikako nemogu pronaci nesto vise informacija o 6-stupanjskom automatik mjenjacu u novom CC-u. Kada je napravljen, kakva je razlika prema DSG-u, dali je to na neki nacin i dsg mjenjac itd.. Zna li netko vise o tome molim da napise :)
To je DSG. I to onaj stariji tip sa uljnim lamelama, točnije s lamelama u ulju.
Navodno dosta pouzdani komad opreme. Ako nešto ne valja obično ode u garanciji. Ili ako si manijak pa ga slomiš.
-filip-
25.06.2009., 00:53
Da, sada mi je vec jasnije. Ovaj novi je suhi tip jel tako ? Jeli znas mozda koliko su ovi stariji sporiji kod saltanja ? A cuo sam da imaju problema s ovim novijim dsgom da se dosta kvari, nece saltati itd.. Hvala jos jednom na odg.
STINGer
25.06.2009., 01:02
1.8 TSI koristi DSG7, dok V6 i TDI motori DSG6. No, sudeći po ovome 2.0 TFSI koristi 6 gang automatikgetribe mit tiptronic (jednako kao i obični passat) :misli:
http://www.volkswagen.de/vwcms/master_public/virtualmaster/de3/modelle/passat_cc/zahlen___fakten/technische_daten.detail.0.3.html
Da, sada mi je vec jasnije. Ovaj novi je suhi tip jel tako ? Jeli znas mozda koliko su ovi stariji sporiji kod saltanja ? A cuo sam da imaju problema s ovim novijim dsgom da se dosta kvari, nece saltati itd.. Hvala jos jednom na odg.
Ko po običaju ljudi pričaju pizdarije. Naročito oni koji ga nikad u životu nisu ni probali a kamoli imali.
Ne, nema nekih strašnih kvarova. No za sad ih ima pre malo i prošli su pre malo km da bi konačan sud bio donešen.
U jednom drugom postu sam napisal kak sam bil u kontaktu s taksistima u Njemačkoj koji su (tj. kojima je firma) kupila flotu Turana 1,9 105 ks sa DSG-om (taj isti sam vozio par dana prošle godine u Engleskoj - na Jetti). Ima ih sa 20 tkm i sa 80 tkm. Na 20 vozila samo je jedan mjenjao getribu jer je popizdila i počela šetat brzine kako joj se svidjelo. Greška upravljačke elektronike a ne mehanički kvar getribe. No servis je promjenio cijelu getribu. A ako netko muči mjenjače onda su to taksisti. Jerbo im je posao takav.
Kao što rekoh - 20 komada i maksimalno 80 tkm nije reprezentativan uzorak. No za isto vremensko razdoblje se Mutitronic (ono CVT čudo sa hidrauličkim pretvaračem) kao i Selespeed 1 pokazao opakim sranjem. Multitronica više nema a Selespeed je dogurao do verzije 5. Poznatije kao Duallogic.
Ali čitah u nekom autoklubu (valjda zadnji ili predzadnji broj) lik u Audi-u ima problem sa aut. mjenjačem, i uglavnom ga traže 60 000 kuna :), otišao mu neki ležaj, valjda potisni, a nitko se ne želi prihvatiti toga posla već žele naručiti novi mjenjač.
Sada je ipak sreća jer daju 4 godine garancije pa si ipak malo mirniji.
dsg za razliku od drugih automata ima dva kvačila i samim tim je daleko bolji od običnog automata . zasad nema boljeg automata od dsg. troši isto čak i manje od manualca a ima bolje performase od manualca
-filip-
25.06.2009., 16:13
E sada nista ne razumijem. Dali se koristi DSG s uljem u 2.0 tsi ili obicni automatik ?
akcija007
25.06.2009., 22:55
E sada nista ne razumijem. Dali se koristi DSG s uljem u 2.0 tsi ili obicni automatik ?
prema cjeniku na www.volkswagen.com.hr je obican automatik.
DSG
Multitronic (CVT) se ne koristi više (i fala Bogu na tome - bio je teško sranje)
Tiptronic (klasični automatik) se ne koristi više
STINGer
26.06.2009., 13:35
Zašto onda na službenim stranicama piše da je automatik getribe mit tiptronik, dok za ostale motore piše DGS sa 6 ili 7 brzina? :misli:
ma kaj fizolofirate, pri kupnji wewea tražiš - molm vas zapakirajte mi jedan dsg i čobi na šalteru ti veli molim još dva soma jura i ideš kući pjevajući, a svaki drugi automaat je goli kar i zaboravite druge automate ako boga znate
RENT-A-IDIJOT
26.06.2009., 23:13
DSG mjenjač ima suhe lamele i nalaze se van kučišta mjenjača (mjenjaju se naravno)
Ista stvar je na starom i novom DSG-u
Novi DSG ima razliku u podmazivanju,ulje+filter više netreba mjenjat svako 60tkm već je sad ulje u getribi izdrzljivije i nema vise doticaja s mehatronikom (električne komponente) zbog koje se ponajviše ulje i mjenjalo.
prvi dsg se kupa u ulju i mjenja se ulj na 80 soma, a novi ima sa sedam brzina i koristi se zasad za manje kubikaže i suh je
RENT-A-IDIJOT
26.06.2009., 23:24
pogledaj malo u VW knjige
Ako radiš u VW-u onda se malo bolje informiraj :)
Ako si skolovan onda si upoznat s onim filmićima kako se mjenjaju lamele na DSG-u i slično
pišee mi u servisnoj kjigi promjena ulja na 80 soma
RENT-A-IDIJOT
26.06.2009., 23:32
ELSA (službena V.A.G elektronska literatura) veli svako 60tkm i ide 5.5l ulja
Dosad sam ulje-filter mjenjao barem 15ak puta na poslu
Lamele su suhe i Nm je ograničen ponajviše zbog njih,zato postoje kitovi za DSG (poznato ako se čipa motor da pravi tuner nudi i kit za DSG)
kaj si mehaniker u ww servisu ???
RENT-A-IDIJOT
26.06.2009., 23:40
Da se neshvati krivo mislio sam na lamelu koja je spoj motor-DSG a ne lamele unutar samog mjenjača.
DSG7 je ipak drugi mjenjač pa nema neke usporedbe s DSG6
Da...radim u VW servisu
to da , a kaj ovaj novi sa sedam brzina dal ima suhe lamele unutar mjenjača??
RENT-A-IDIJOT
26.06.2009., 23:48
nema ih uopce
Nu ovo
http://www.youtube.com/watch?v=WVWP7TYhP0c
RENT-A-IDIJOT
26.06.2009., 23:59
pa ako si gledao filmić onda je lako skontat.... Sad je sve na ovoj suhoj lameli i dvomasenom zamasnjaku. Dakle tu bi moglo bit problema tj mjenjanja istih :)
nisam baš sžilku , a koji podnosi veću snagu ???
RENT-A-IDIJOT
27.06.2009., 00:32
Nm dakle okretni moment je u pitanju. 7DSG podnosi nesto manji moment zato ga se i nudi sa slabijim motorima od 200ks (iako konji nemaju veze vec Nm)
ma da da to sam mislil na nm
Hildegard
27.06.2009., 10:59
Čuo sam glasine na pazaru da je u razvoju DSG koji će moć podnijet veću snagu pa će bit dostupan i za motore sa preko 550nm, istina?
fantazista
27.06.2009., 15:14
Zašto onda na službenim stranicama piše da je automatik getribe mit tiptronik, dok za ostale motore piše DGS sa 6 ili 7 brzina? :misli:
Zato sto MOZES BIRAT
DSG ima DVIJE spojke, i trenutacno je najbolji mjenjac na svijetu ( Audi, VW, Porsche, Škoda, Seat , svi ga koriste )
Dok TAKODJER IMAS u ponudi i obicni automatic s +/- funkcijama s klasicnim pretvaracem momenta, koji je je osjetno sporiji od DSG
Iako neznam koji bi razuman covjek uzeo klasicni automatski mjenjac pored superiornog DSG, koji je prebrodio sve "djecje" bolesti koje je imao, nudi brze saltenje, manje trosi.....
STINGer
28.06.2009., 05:18
OK, ja sam nepismeni debil pa mi pojasni kako onda na našim i njemačkim stranicama mogu pisati da DSG ne dolazi uz 2.0 TFSI motor uz (oba) Passat-a? Zašto DSG u konfiguratoru ne mogu izabrati za dotični model?
ja mislim da je taj 2.0 tsi prejak za novi dsg sa sedam brzina, jer ko što reče rentamidiota ovaj iznad, novi dsg podnaša do 200 ks a u nm vjerovatno ispod 300 nm . tak da je taj 20 tsi vjerovatno ako ne jači onda je na granici izdržljivosti novog deesgea
DSG 6 brzina - 350 Nm
DSG 7 brzina - 250 Nm
Stronic 7 brzina - 550 Nm (Audijev DSG)
fantazista
28.06.2009., 14:18
OK, ja sam nepismeni debil pa mi pojasni kako onda na našim i njemačkim stranicama mogu pisati da DSG ne dolazi uz 2.0 TFSI motor uz (oba) Passat-a? Zašto DSG u konfiguratoru ne mogu izabrati za dotični model?
Neznam zasto !?
Premda je i meni cudno, jer DSG ( 6 brzina ) dolazi s Golfom 2.0 TFSI s 200 i 230 ks, cak imas i DSG varijantu nove generacije ( doduse S-tronic ) u Audiu S3 koji ima isti motor.
Fredrro
28.06.2009., 14:30
hmm...R32, 250ks i 320Nm, 6 stupnjeva DSG???
ja pa kaj je čudno - pa to je ispod 350 nm koliko sa šale podnosi dsg sa 6 st
A jel u Veyronu meka vrsta DSG-a koja je pojačana zbog enormnog momenta?
Oli on ima klasik automatiku?
ja personalno nemogu vjerovat da taj monstrum ima dsg , ali ako je osamdesetih rabljen u poršeu na trkama , ko zna možda postoji kakva podebljana varijanta , dsg to je ipak tanja cjev u šupljoj cjevi pa sam malo skeptičan da bi mogel podnjeti tu snagu
balkanski pastuh
28.06.2009., 23:46
ak je DSG trenutno najmoderniji mjenjač na svijetu, može li mi netko reći šta se onda koristi u Ferrariu, Masseratiu, ili kao što je već netko napisao- Veyronu?
ti automatici mi nisu kurca jasni
RENT-A-IDIJOT
29.06.2009., 00:16
robotizirani mjenjači...... Dakle servo motori (elektro) šaltaju....
Naravno da su tu i ručni mjenjači i mislim da je onaj zvuk u lamba (klak-klak) kroz labirint-šablon na središnjoj konzoli.. Nenadhebljiv!
A zašto je model u Italiji - 2.0 TSI DSG. Službeni model.
STINGer
29.06.2009., 12:32
A zašto je model u Italiji - 2.0 TSI DSG. Službeni model.
A zašto u konfiguratoru na talijanskim stranicama uopće nema u ponudi 2.0 TSI modela, već samo 1.8 i 3.2 od benzinaca? :ne zna:
A zašto u konfiguratoru na talijanskim stranicama uopće nema u ponudi 2.0 TSI modela, već samo 1.8 i 3.2 od benzinaca? :ne zna:
Prema ovome bi trebalo biti . . .
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat_Coup%C3%A9
Sada sam te skužio što si htio, da to sam i ja primjetio da ne ide DSG.
A isti taj motor u Scirocco-u je sa DSG-om.
Zanimljivo.
E u klinac. Gledao sam doma cjenik u Quattroruoteu za 6. mjesec. Sad vidim da je izašao novi cjenik (19.06.) di stvarno nema 2.0 TFSI verzije.
Provjerim još jednom kad dođem doma.
Prema wikipedio nije ni bilo novog passat-a sa TFSI, ili misliš na TSI ?!
Mislim da je riječ ovdje zašto nema 2.0 TSI sa DSG-om :ne zna:
TSI , TFSI ko će ga znat razliku. Nego na sve više stranica nalazim da je u tom modelu bio Tiptronic. E sad ili sam skroz poludio ili digići pale vatru - ali model kod njih se zvao DSG ....
TSI , TFSI ko će ga znat razliku. Nego na sve više stranica nalazim da je u tom modelu bio Tiptronic. E sad ili sam skroz poludio ili digići pale vatru - ali model kod njih se zvao DSG ....
Kako god, ali je stvarno čudno da se u jednom modelu ugrađuje DSG, a u drugom ne, a radi se o istim motorima.
Onda je pitanje u čemu je razlika između tog Tiptronic-a i DSG-a.
Pretpostavljam da je DSG ipak napredniji, al to je ovako odokativno :)
Ako je Tiptronic onda je to klasični automatik sa hidrauličkim pretvaračem momenta i paketima planetarnih zupčanika te pridodanih mu spojki. 6 brzina
testdriver
29.06.2009., 14:53
meni je najbolji automatic bio na jednom autu kojeg sam imao prije, chrysler 300m, klasičan, 4 brzine sa 3.5 v6 motorm od 260 ks, isto tiptronic da sam možeš mijenjati ako treba, mada večinom sam se uvijek vozio u D modu ali definitvno jedan od najboljih automatika koje sam vozio, čak mi ni mercedes s 500 nije imao tako fini automatic ko taj chrysler
STINGer
29.06.2009., 17:11
Zato i mene čudi... a ako se sjećaš ne tako davno smo pisali o tome kako u A4 isti motor s prednjim pogonom ide sa multitronikom (ili čime već), a samo quatro ima DSG
Moguće da je u početku DSG išao s tim motorom, al su ga u međuvremenu iz nekog razloga maknuli :ne zna:
Zato i mene čudi... a ako se sjećaš ne tako davno smo pisali o tome kako u A4 isti motor s prednjim pogonom ide sa multitronikom (ili čime već), a samo quatro ima DSG
Moguće da je u početku DSG išao s tim motorom, al su ga u međuvremenu iz nekog razloga maknuli :ne zna:
A kako onda postoji u Scirocco ?
SCIROCCO 2.0 TSI DSG
Benzin / 2.0L / 147 kW/200 PS / Aut. DSG Tiptronic
Nakon dugotrajnog ispitivanja zaključio sam - AlUsrah :brukica:
Pobrkao sam EOS i Passat CC. Izgleda da su stvarno prvi Passati CC 2.0 imali Tiptronic getribe a ne DSG. Očito je da je trebalo sredit višak Tiptronica na skladištu pa su ih utrpali u CC.
Ispričavam se što sam izazvao pomutnju.
STINGer
30.06.2009., 15:59
A kako onda postoji u Scirocco ?
A što mene pitaš? :rofl: Znam i sam da ga imaju A3, GTI i Scirocco (ajmo reći da je to ipak isti auto), no u većim modelima Passat, CC, A4 koliko se može vidjeti na službenim stranicama DSG i taj motor ne idu.
btw... jučer sam se vozio u novom GTI-u s DSG :cerek: i moram reći da je ovaj novi DCC ovjes u njemu prava stvar
balkanski pastuh
30.06.2009., 17:59
stingeru, ehem, jel možemo otvoriti jedan topic sa svim vrstama automatica, i pojašnjenja?
grazie
STINGer
30.06.2009., 23:42
Evo pa uči :mig:
http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission
S desne strane je Transmission types pa klikći po getri koja te zanima...
monteverdi
01.07.2009., 00:02
ak je DSG trenutno najmoderniji mjenjač na svijetu, može li mi netko reći šta se onda koristi u Ferrariu, Masseratiu, ili kao što je već netko napisao- Veyronu?
ti automatici mi nisu kurca jasni
Netko je več odgovorio da koriste robotizirane ručne mjenjače, ali Veyron koristi DSG sa sedam brzina, koji može podnesti do 1300 Nm. Ako ga slučajno pokvarite, novi mjenjač će vas koštati oko 250000 eura, to je vjerojatno razlog zašto se ne ugrađuje u ostale modele.
Da se nisi koju nulu zabunio? Pa i 25.000 € je puno...
alfa mužjak
01.07.2009., 08:44
Ak' izdrži 1300 Nm možda je cijena dobro napisana....
Ma da...getriba vrijednosti četvrtine automobila. Čisto sumnjam.
U autoklubu, već sam bio napisao, zamjena tiptronic mjenjača ili kaj, čovjeka traže 60 000 kuna.
Ma da...getriba vrijednosti četvrtine automobila. Čisto sumnjam.
Ta getriba je einzelstuck koji po naruđbi radi Ricardo. Dakle to nije neki velikoserijski mjenjač prilagođen na Veyrona neko specijalna izrada SAMO za tih 2 i pol komada što su ih proizveli. I njegov blok se freza iz punog komada aluminija umjesto da se ljeva. Ko bi radio kalup za 3 motora.
Ta getriba je einzelstuck koji po naruđbi radi Ricardo. Dakle to nije neki velikoserijski mjenjač prilagođen na Veyrona neko specijalna izrada SAMO za tih 2 i pol komada što su ih proizveli. I njegov blok se freza iz punog komada aluminija umjesto da se ljeva. Ko bi radio kalup za 3 motora.
Znači, hoćeš reći da bi ta getriba mogla koštati kao npr. jedan cijeli ferrari f430?
Moram priznati da mi to zaista zvuči :eek:
Znači, hoćeš reći da bi ta getriba mogla koštati kao npr. jedan cijeli ferrari f430?
Moram priznati da mi to zaista zvuči :eek:
Pa gle - ako su dovoljno ludi da za to govno od auta blok motora idu frezat iz punog bloka nebih se čudio da isto rade za getribu. A onda sve osovine, zupčanike, termičku obradu, selektore, hidrauliku ..... ajme meni.
Lako se tu nakupi par tisuća radnih sati.
Mala digresija - predsjednik Ferrari Owner kluba iz Švice si je dao napravit repliku Ferrarija 330 P4. Samo izrada karoserije (strogo ručno ....) je koštala 350 k€. A to je samo "lupanje pleha" (bez uvrede majstorima koji su odradili nevjerojatan posao - vrijedi svakog centa).
Ukratko kompletna replika (motor i getriba skinuti sa jednog 365 GTC) je koštala milijun eura. I to u '90 godinama prošlog milenija.
Strašno bi me interesirali službeni rezultati prodaje. Može link?
Znam da baš nije 2,5kom, ali to bi bio zanimljiv podatak, osim ako nije strogo čuvana tajna.
Strašno bi me interesirali službeni rezultati prodaje. Može link?
Znam da baš nije 2,5kom, ali to bi bio zanimljiv podatak, osim ako nije strogo čuvana tajna.
Nemam link. Ali target nije postignut. Čak ni sa ovim supet turbo spešl serijama tipa pur sangue ili kako se zove.
Nemam link. Ali target nije postignut. Čak ni sa ovim supet turbo spešl serijama tipa pur sangue ili kako se zove.
Sam Veyron je definitivno neisplativ, ali sam negdje pročitao da su uslijed dovođenje Veyrona na tržište izračunali da mogu povisiti cijene svih ostalih automobila u gami za 2 do 3%... Pa se, gledajući veliku sliku, Veyron ipak isplatio...
Sam Veyron je definitivno neisplativ, ali sam negdje pročitao da su uslijed dovođenje Veyrona na tržište izračunali da mogu povisiti cijene svih ostalih automobila u gami za 2 do 3%... Pa se, gledajući veliku sliku, Veyron ipak isplatio...
Znači, škoda fabia je mogla poskupiti 1500 kn na račun veyrona? :misli:
Ja mislim da je ispravna riječ MORALA poskupit da izvadi štetu koju su napravili tim poluspravnim govnom.
BTW - vidio na TopGearu usporedbu McLaren F1 i Veyron. Opere ga F1 ko bebu. Auto iz 93. godine.
Našao i sales figures. Terget 300. Do kraja 2008 proizvedeno 220.
Ja mislim da je ispravna riječ MORALA poskupit da izvadi štetu koju su napravili tim poluspravnim govnom.
BTW - vidio na TopGearu usporedbu McLaren F1 i Veyron. Opere ga F1 ko bebu. Auto iz 93. godine.
E, ovo mi se već čini logičnim slijedom događaja.
Tako nešto... Mijenja se percepcija potrošača o brandu (marki) i logično je pokušati to kapitalizirati.
Meni je nekako logičnije ovo što rivrajtibl kompakt disk piše.
...a ovo o promjeni percepcije o marki, za nekog tko nateže nekakav kredit za fabiu, pa je taj netko spreman platiti više jer iz istog koncerna izlazi veyron...to mi je više nekakvo prodavanje magle da bi se prikrili pravi razlozi.
Ali, odmakli smo lagano od teme...mada mi je automatska getriba od kvarat miljuna evra stvarno :eek:
...
cdrw :s :lol:
...a ovo o promjeni percepcije o marki, za nekog tko nateže nekakav kredit za fabiu, pa je taj netko spreman platiti više jer iz istog koncerna izlazi veyron...to mi je više nekakvo prodavanje magle da bi se prikrili pravi razlozi.
Ali, odmakli smo lagano od teme...mada mi je automatska getriba od kvarat miljuna evra stvarno :eek:
Ne bi ti trebalo biti logičnije... :)
Ako si na jednom projektu već popušio pare (projekt Veyron), onda sigurno nećeš nerezonski dizati cijene i na svim ostalim projektima (svi ostali automobili iz VW koncerna), jer će ti prodaja i tih ostalih projekata pasti, pa si tek onda u govnima. Em si popušio na projektu Veyron, em pušiš na prodaji svih ostalih automobila.
Ako donosiš odluku o povećanju cijene (i to proizvoda koji se prodaju na svjetskoj razini), to radiš samo i isključivo onda kad iza tog povećanja cijena nešto stoji. Nema tu razmišljanja 'Aha, pušimo pare na ovih X modela, ali će zato Golf koštati 5% više da bi to pokrili'. Onda bi im pala i prodaja Golfa, pa ništa nisu postigli...
STINGer
01.07.2009., 15:44
Clarkson je nakon vožnje Veyrona prije koju godinu rekao da VW auto košta 5 mil, a prodaju ga za 1 mil
schimek1
01.07.2009., 17:48
Evo ti primjera, kod Audija A3 2,0 TDi dolazi S tronic mjenjač (isto ko i DSG samo drugi naziv) a auto ima prednji pogon, dalje kaj je zanimljivo je to da kod VW DSG mjenjač dolazi kod dizelaša isključivo samo kod automobila sa prednjim pogonom, dok kod najačeg benzinca dolazi i 4X4 i DSG u kombinaciji. A4 ima samo multitronic mjenjač jedino kod verzije sa 2,0 TDi motorom, dok 3,0 TDi isključivo za sada dolazi sa ručnim mjenjačem, vjerojatno da stave multitronic ili tiptronic bi narušili vozne osobine, a sigurno sada razvijaju neki Stronic mjenjač koji će moči podnjeti moment preko 350 NM.
STINGer
01.07.2009., 18:33
Sve to znam... ali i dalje ne znam zašto 2.0 TSI kod većih automobila ne ide sa dsg-om
Evo ti primjera, kod Audija A3 2,0 TDi dolazi S tronic mjenjač (isto ko i DSG samo drugi naziv) a auto ima prednji pogon, dalje kaj je zanimljivo je to da kod VW DSG mjenjač dolazi kod dizelaša isključivo samo kod automobila sa prednjim pogonom, dok kod najačeg benzinca dolazi i 4X4 i DSG u kombinaciji. A4 ima samo multitronic mjenjač jedino kod verzije sa 2,0 TDi motorom, dok 3,0 TDi isključivo za sada dolazi sa ručnim mjenjačem, vjerojatno da stave multitronic ili tiptronic bi narušili vozne osobine, a sigurno sada razvijaju neki Stronic mjenjač koji će moči podnjeti moment preko 350 NM.
Kaj nitko ne čita moje postove?
Audi ima Stronic (7 brzina) koji ugrađuje u Q5 i može podnijeti 550Nm.
schimek1
02.07.2009., 15:35
Kaj nitko ne čita moje postove?
Audi ima Stronic (7 brzina) koji ugrađuje u Q5 i može podnijeti 550Nm.
Još toga nema kod nas, to tek sada dolazi. Evo prošli tjedan čitao da nekaj razvijaju.
Hildegard
02.07.2009., 15:48
Još toga nema kod nas, to tek sada dolazi. Evo prošli tjedan čitao da nekaj razvijaju.
Kako nema toga u nas kad je S-tronic mjenjač dostupan primjerice u TT-u sa 2.0TFSI motorom već nekoliko godina?
schimek1
02.07.2009., 23:07
Kako nema toga u nas kad je S-tronic mjenjač dostupan primjerice u TT-u sa 2.0TFSI motorom već nekoliko godina?
Imaš i u GTI-u dsg, ja velim da nema Stronica u 3,0 TDI-u, ovaj kaj je u TT-u je isti sa 6 brzina mjenjač, potpuno isti kao i DSG, podnosi moment do 350 NM. Za veće momente tek se razvija mjenjač, mislim da će pri takav mjenjač imati A5 cabrio 3,0 TDi, ako se ne varam. Inače A4 3,0 tdi dolazi isključivo sa ručnim mjenjačem, dok 2,7 TDi i 2,0 TDi imaju multitronic.
efodiks
02.07.2009., 23:26
Našao i sales figures. Terget 300. Do kraja 2008 proizvedeno 220.
Gdje ga je oprao? Veyron je pobjedio.
Ako je tebi ovo govno:
http://www.youtube.com/watch?v=hIdghsUFcXo&feature=related
...ne znam....
Hildegard
02.07.2009., 23:40
Imaš i u GTI-u dsg, ja velim da nema Stronica u 3,0 TDI-u, ovaj kaj je u TT-u je isti sa 6 brzina mjenjač, potpuno isti kao i DSG, podnosi moment do 350 NM. Za veće momente tek se razvija mjenjač, mislim da će pri takav mjenjač imati A5 cabrio 3,0 TDi, ako se ne varam. Inače A4 3,0 tdi dolazi isključivo sa ručnim mjenjačem, dok 2,7 TDi i 2,0 TDi imaju multitronic.
A5 Cabrio 3.0 TDI već ima S-Tronic, i u prodaji je kod nas, kao i Q5 3.0 TDI sa S-Tronicom. A4 3.0TDI ima u ponudi sa Tiptronic.
Daj ne piši gluposti.
Q5 i jači motori 3.0 i 3.2 idu jedino i samo sa 7 brzinskim S tronicom.
A4 ide i sa ručnim, S tronicom, tiptronicom i multitronicom (zavisi od motora i pogona)
Jedino mi nije jasno zašto se VW ne posluži sa S tronicom kad već nema svoj DSG adekvatne snage.
4season
03.07.2009., 09:01
Daj ne piši gluposti.
A4 ide i sa ručnim, S tronicom, tiptronicom i multitronicom (zavisi od motora i pogona)
Jedino mi nije jasno zašto se VW ne posluži sa S tronicom kad već nema svoj DSG adekvatne snage.
pa upravo zato što je VW :)
schimek1
05.07.2009., 14:54
Daj ne piši gluposti.
Ajde mi onda objasni kad su već išli, zašto je svaki A5 3,0 TDi dolazio kod nas sa rulnim mjenjačem, isto kao i A4 3,0 TDi. Možda su sad već ugradili te mjenjače u njih, ali znam da na početku su bili isključivo sa ručnim mjenjačem dostupni. A tiptronic je dolazio samo kod A6, Q7, A8. A 3,0 tdi može biti ili samo ručni ili S tronic, nema više tiptronica.
Hildegard
05.07.2009., 19:58
Ajde mi onda objasni kad su već išli, zašto je svaki A5 3,0 TDi dolazio kod nas sa rulnim mjenjačem, isto kao i A4 3,0 TDi. Možda su sad već ugradili te mjenjače u njih, ali znam da na početku su bili isključivo sa ručnim mjenjačem dostupni. A tiptronic je dolazio samo kod A6, Q7, A8. A 3,0 tdi može biti ili samo ručni ili S tronic, nema više tiptronica.
A5 i A4 3.0 TDI su dostupni sa tiptronicom. To ako su kojim slučajem nisu bili dostupni u nas ne govori ništa, neš ti Hrvatske. Kao da bi bilo prvi put da kod nas nije dostupna neka verzija modela koja vani je.
schimek1
05.07.2009., 23:09
A5 i A4 3.0 TDI su dostupni sa tiptronicom. To ako su kojim slučajem nisu bili dostupni u nas ne govori ništa, neš ti Hrvatske. Kao da bi bilo prvi put da kod nas nije dostupna neka verzija modela koja vani je.
E pa onda ja ti pričam kako je kod nas bilo, a ne pričam općenito kako je drugdje.
liberty_pu
05.07.2009., 23:24
DSG 7 stupnjeva u passatu 1.8 TSI je prava mjera, iako preferiram ručni mjenjač
sa 80% umjerene vožnje otvorenim cestama nakon 4000 km prosjek potrošnje je oko 8,0-8,5 litara
osobno me smeta što za razliku od obične automatike kod prebacivanja u niži stupanj manje koči motorom
u spotskom modu razvrtava motor do krajnjih granica
Kak da ti ja to objasnim?
Mogu i ja od tebe tražiti da mi objasniš zašto A4(3.0) ne dolazi sa Stronicom (niti u njemačkoj) a Q5 sa tim istim motorom ima(samo) Stronic. :confused:
schimek1
06.07.2009., 21:51
Kak da ti ja to objasnim?
Mogu i ja od tebe tražiti da mi objasniš zašto A4(3.0) ne dolazi sa Stronicom (niti u njemačkoj) a Q5 sa tim istim motorom ima(samo) Stronic. :confused:
Zato što je Q5 kasnije izašao i u njega se prvi put ugrađuje Stronic sa 3,0 TDi motorom. Polako će i u druge dolaziti u kombinaciji.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.