View Full Version : Pomoć i pitanja vezana za kupnju novog TV-a (sva pitanja ovdje!)
btw. pročitao sam neki dan da je prodaja plazmi u naglom porastu od nekih 27-65% (ovisno o segmentu)...do sada je uvjek padao postotak i redovito bio u korist lcd-a...
Normalna stvar što je plazma u uzlaznom trendu što se prodaje tiče, sve je pokrenuo Panasonic sa onim što zove NeoPDP, a mora se priznati da su i Samsung te LG dosta napredovali što se plazma tehnologije tiče. Mislim da se sa daljnim razvojem tehnologijem može dogoditi iznenađenje i da plazma troši manje od LCD-a, sudeći što se napravilo unazad par godina vrlo lako moguće.
Imate temu Audio video chat za ovakve stvari za koje ste upravo dobili kartone!
Ja Osobno
29.11.2010., 19:48
No da, upravo došao iz malog obilaska dućana i trgovac mi pored različitih Panasonica, među ostalim i 42x10(?) po cca 4200 kn (?) nudio LG P550, koji da se (po njemu) od Panasonic 50s20e razlikuje samo manjom rezolucijom koja za moje potrebe i nije tako bitna, te većim kontrastom, a ostalo (panel, elektronika itd) je isto. Različita je i cijena: LG-5200 kn, a 50s20 -7100 kn. Prije preporučeni 46u20 se može kupiti za cca 5900 kn.
Da ponovim: trebam za kabelski program (SD) gledan sa udaljenosti 3-5m.
I što savjetujete?
mali dječak
29.11.2010., 19:57
Nekoliko pitanja za iskusne znance...
u planu mi je kupovina novog TV-a, plazme, najvjerojatnije Panasonica...
interesira me da li ima nekakva informacija da li će produljeno jamstvo (5 godina) biti i početkom slijedeće godine jer pretp. da će tada ti televizori biti za nekoliko stotina kuna jeftiniji (u 1. mj.)?
znam da je po poretku najbolja G serija, pa S, pa U, pa X serija pa me interesira da li vrijedi dati toliko više novaca za G seriju u odnosu na S i X seriju?
najviše gledam programe preko satelitske (Total TV) i digitalne domaće kanale ali naravno u budućnosti planiram da će biti (makar neki) HD programi ili gledanje filmova u HD rezoluciji...
zahvaljujem i čujemo se još :top:
Nekoliko pitanja za iskusne znance...
u planu mi je kupovina novog TV-a, plazme, najvjerojatnije Panasonica...
interesira me da li ima nekakva informacija da li će produljeno jamstvo (5 godina) biti i početkom slijedeće godine jer pretp. da će tada ti televizori biti za nekoliko stotina kuna jeftiniji (u 1. mj.)?
znam da je po poretku najbolja G serija, pa S, pa U, pa X serija pa me interesira da li vrijedi dati toliko više novaca za G seriju u odnosu na S i X seriju?
najviše gledam programe preko satelitske (Total TV) i digitalne domaće kanale ali naravno u budućnosti planiram da će biti (makar neki) HD programi ili gledanje filmova u HD rezoluciji...
zahvaljujem i čujemo se još :top:
U svakom slučaju vrijedi G
te razlike i nećeš pogriješiti što gaplaćaš više samo nisi precizirao dimenziju, i poredak nije G, S , U, X, C nego je V, GT, G .....
A produljeno jamstvo ti je fixno . i ko zna kada ponovo godina to inače nije praksa panasonica da tako časti jamstvom osim ove godine povodom nogometnog prvenstva i sada.
Iz osobnog iskustva pogledaj aktualni popust u sancta domenici pa vidi si i neki samsung LCD ili plazmu popust je 20%
No da, upravo došao iz malog obilaska dućana i trgovac mi pored različitih Panasonica, među ostalim i 42x10(?) po cca 4200 kn (?) nudio LG P550, koji da se (po njemu) od Panasonic 50s20e razlikuje samo manjom rezolucijom koja za moje potrebe i nije tako bitna, te većim kontrastom, a ostalo (panel, elektronika itd) je isto. Različita je i cijena: LG-5200 kn, a 50s20 -7100 kn. Prije preporučeni 46u20 se može kupiti za cca 5900 kn.
Da ponovim: trebam za kabelski program (SD) gledan sa udaljenosti 3-5m.
I što savjetujete?
Prodavac te pokušao obmanuti ili iz neznanja ili namjerno ,btw ti kupu panasonic po svim parametrima bolja kupovina u odnosu na LG palzmu, a najbolje da uštediš kupi U seriju FHD je i spada u 5god. jamstva ili ako nijew do uštede može i S20.
Iz osobnog iskustva pogledaj aktualni popust u sancta domenici pa vidi si i neki samsung LCD ili plazmu popust je 20%
Teška odluka je pala: Panasonic X20! Gledamo SD (kabelska).
E sada još jedan mali detalj. Udaljenost gledanja je 2,8 - 5 m.
Pitanje: 42" ili 50"
Ja s 2,8 m gledam P42X20 i slika je savršena.
Za 5 m može i nešto od 60''.
U svakom slučaju što veće to bolje, a to ćeš i shvatiti nakon mjesec dana gledanja.
Andrey_81
30.11.2010., 08:42
Pozdrav svima!
Jel zna netko nešto o 3D plazmi TV PANASONIC TX-P42GT20E ??
Do sad mi je G20 bio jedini izbor, al nešto mi za oko zapeo gore navedeni model. Cijena je oko 10.000 što je jako povoljno za 3D plazmu. Dal se može kvaliteta slike mjerit sa G20 i ima li smisla ovo kupovat? Nekako sam skeptičan glede 3D televizora...
Ako bi i uzeo ovaj model, koilko para treba potrošit za 3D player? Dal PS3 može poslužit za gledanje 3D blue ray filmova?
Thnx
MytByte
30.11.2010., 09:25
@andrey: udri po GT20, PS3 može plejati 3D, 3D blu-ray može se naći za 1600 kn, filmovi nešto teže...
DeeJay Dee
30.11.2010., 09:33
GT je praktično G model s dodanim 3D funkcionalnostima..
@Ja osobno
I dalje 42X20 ili 46U20, a može i 46S20.
@DJM
kad već spominješ GT, onda bi poredak od najjačeg do najslabijeg bio VT, V, GT, G, S, U, X, C, jel.. ;)
Andrey_81
30.11.2010., 09:37
OK, hvala svima. U međuvremenu pronašao recenziju na HDTV... :top:
OK, hvala svima. U međuvremenu pronašao recenziju na HDTV... :top:
Ako ti veličina nije problem :rofl: odi na Samsung plazmu serije 7, model C7000 veličine 50" , recenziju imaš na avforums.com i ocjene su bolje nego GT20, stvarno tv rastura po osobnom iskustvu, a trenutno traje akcija na Samsung od 20% tako da bolje nećeš naći za 3D i 2D.
kungfiju
30.11.2010., 11:31
Gospodo,
bijah danas u Arena centru, Sancta Domenica nudi sjajan popust povodom otvaranja nove trgovine - čak 20% na Samsungove televizore.
Više ekskluzivnih informacija potražite u mom potpisu :-)
Toliko su ekskluzivne, da ih nema niti na njihovim stranicama, no akcija je u tijeku, i traje samo ovaj tjedan.
Svaka čast majstore, bio jučer u Arena centru i kupio LE40C650 za 5200kn (na nabavi.net najjeftiniji košta 5870kn), akcija im traje još danas ali mislim da ih više nemaju...
tv je strava :top:
hvala još jednom :s
Ako ti veličina nije problem :rofl: odi na Samsung plazmu serije 7, model C7000 veličine 50" , recenziju imaš na avforums.com i ocjene su bolje nego GT20, stvarno tv rastura po osobnom iskustvu, a trenutno traje akcija na Samsung od 20% tako da bolje nećeš naći za 3D i 2D.
Dobra je to telka...sada kada je na akciji za 10000kn se jako isplati nekome tko hoće i 3D imat...svakako best buy...
Inaće G20 za iste pare daje upečatljiviju 2D sliku...ako se ne brije na 3D kojeg G20 nema...
Andrey_81
30.11.2010., 12:11
Jel može kratki komentar za Sony KDL-40NX700... Vidim da je bio na akciji koja mi je promakla...
Ako ga usporedimo da G20 što su prednosti, a što nedostaci. Sorry na gnjavaži, al ovakav tv se ne kupuje tak često :)
mali dječak
30.11.2010., 13:36
U svakom slučaju vrijedi G
te razlike i nećeš pogriješiti što gaplaćaš više samo nisi precizirao dimenziju, i poredak nije G, S , U, X, C nego je V, GT, G .....
A produljeno jamstvo ti je fixno . i ko zna kada ponovo godina to inače nije praksa panasonica da tako časti jamstvom osim ove godine povodom nogometnog prvenstva i sada.
Dimenzija će biti najvjerojatnije 42 jer Tv gledam sa nekih 3-3,5 metara a i za veće se nema novaca (i ovo je puno novaca) :)
Znam kako ide poredak, nego sam ja poredao po ovome što ja gledam za kupovinu.
Do kada traje popust u navedenoj trgovini?
Interesira me da li je potrebno davati toliko više novaca za G seriju u odnosu na S,U,X seriju za ono što ja gledam (Total TV - satelitski program i domaći program)?
Svaka čast majstore, bio jučer u Arena centru i kupio LE40C650 za 5200kn (na nabavi.net najjeftiniji košta 5870kn), akcija im traje još danas ali mislim da ih više nemaju...
tv je strava :top:
hvala još jednom :s
Pridružujem sa pohvalama za sašu, i ja sam prošlu srijedu kupio isti i tad im je bila količina pri izmaku dobro je da si uhvatio poslednju isporuku po akciji, ja sam čak mogao birati panel onk kroz lutiju odozgo i izabrao naravno samung panel SQ01 - 10bitni i provjerio kroz service meni Type:40A1UFOC provjeri koji je panel kod tebe.
I za ove pare nema bolje kupovine i u odnosu na plazme, a ako neko hoće plazmu kao što veli deos od C7000 nema bolje ni preče kupovine ali nažalost još samo koji dan
Dimenzija će biti najvjerojatnije 42 jer Tv gledam sa nekih 3-3,5 metara a i za veće se nema novaca (i ovo je puno novaca) :)
Znam kako ide poredak, nego sam ja poredao po ovome što ja gledam za kupovinu.
Do kada traje popust u navedenoj trgovini?
Interesira me da li je potrebno davati toliko više novaca za G seriju u odnosu na S,U,X seriju za ono što ja gledam (Total TV - satelitski program i domaći program)?
A čuj ak se ikako možeš proteći na G20 onda nemoj žaliti i plati ima on svoje vrijednosti za tu razliku u cijeni više, a ako ti je to ono opterećenje za budžet onda napravi kompromis i kupi S20, mislim da u tehnomarketu imaš popust za amex 10% pa ti je to (6999-700 =6300) za G20 i ako si baš odlučio da to mora biti striktno panasonic i 5 god. jamstva ili ako misliš da prođeš povoljno a da ne gubiš na kvaliteti izaberi samsung LE40C650 za 5200 ako ih još ima nećeš se pokajati tu je kvaliteta prikaza ništa lošija nego kod G20 bar je nećeš okom primjetiti
Knight X
30.11.2010., 18:35
Kupujem televizor 4000-5000 kn molio bih vas ako bi mi mogli malo pojasniti sto se gleda pri kupnji LCD televizora i po mogucnosti unutar cijene ponuditi neki svoj izbor i od ovih izdvojenih koji bi vi uzeli i zasto.
Hvala unaprijed
Panasonic TX-L42U2E, 106cm, LCD
Supernet d.o.o. 4029,00kn
PANASONIC Panasonic LCD TV TX-L37U10
Cijena: 4.359,12 kn
Full hd lcd tv MPEG4 Toshiba 40LV733G
Cijena: 3.899,99 kn
Full hd lcd tv MPEG4 Philips 42PFL3605H
Cijena: 4.299,99 kn
Tunica.hr
PHILIPS 42PFL5405H
[102cm LED TV]
4.879,00kn
* Aspect ratio: Widescreen
* Brightness: 500 cd/m²
* Response time (typical): 2 ms
* Viewing angle: 178º (H) / 178º (V)
* Diagonal screen size: 42 inch / 107 cm
* Display screen type: LCD Full HD W-UXGA Act. matrix
* Panel resolution: 1920x1080p
* Picture enhancement: Pixel Plus HD
* Active Control + Light sensor
* Color Enhancement
* 100Hz Clear LCD
* 2D/3D noise reduction
* Screen enhancement: Anti-Reflection coated screen
* Supported Display Resolution
* Sound
* Output power (RMS): 2 x 10W RMS
* Sound Enhancement: Auto Volume Leveller, Dynamic Bass Enhancement, Incredible Surround, Treble and Bass Control, Clear Sound
* Sound System: Dolby Digital (AC-3), Nicam Stereo
* Remote Control: TV
* Remote control type: PF01E10BB
* Teletext: 1000 page Smart Text
* Firmware upgradeable: Firmware auto upgrade wizard, Firmware upgradeable via USB, Online firmware upgrade
* Multimedia: Digital media reader (browser), USB autobreak-in
* Smart mode: Game, Cinema, Personal, Energy saving, Standard, Vivid
* Multimedia Applications
* Multimedia connections: USB
* Picture Playback Formats: JPEG
* Music Playback Formats: MP3, WMA (v2 up to v9.2), AAC
* Video Playback Formats: Codec support:, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1, Containers: AVI, MKV
* TV system: PAL I, PAL B/G, PAL D/K, SECAM B/G, SECAM D/K, SECAM L/L', DVB COFDM 2K/8K
* Video Playback: NTSC, SECAM, PAL
* DVB: DVB Terrestrial *, DVB-T MPEG4*, DVB-C MPEG4*
* Tuner bands: Hyperband, S-Channel, UHF, VHF
* Connectivity
* Ext 1 Scart: Audio L/R, CVBS in, RGB
* Number of Scarts: 1
* Ext 3: YPbPr, Audio L/R in
* HDMI 1: HDMI v1.3
* HDMI 2: HDMI v1.3
* HDMI Side: HDMI v1.3
* Front / Side connections: HDMI v1.3, USB, Common Interface Slot (CI-CI+)
* Other connections: Headphone out, PC Audio in, PC-In VGA, S/PDIF out (coaxial), Common Interface
* Audio Output - Digital: Coaxial (cinch)
* Dimensions
* Set dimensions (W x H x D): 1034 x 644 x 83 mm
* Set dimensions with stand (W x H x D): 1034 x 692 x 270 mm
* Weight incl. Packaging: 16.44 kg
* Product weight: 16 kg
* Product weight (+stand): 20 kg
* Box dimensions (W x H x D): 1210 x 703 x 158 mm
* Color cabinet: High gloss black deco front black cabinet
* VESA wall mount compatible: 200 x 300 mm
Full hd lcd tv MPEG4 LG 42LD465
LG
LG 42LD465: 42LD465, Dijagonala 42" / 107 cm, Maksimalna rezolucija 1920x1080, Kontrast 60,000:1, Vidljivi kut178 °/ 178 °, 4 ms, Composite 1, S-Video 1, Component 1, SCART 1, D-sub 1, HDMI 2, , USB 2.0 (MKV, Divx, MP3, JPG) više
Svi tehnički detalji
Dijagonala (u cm) 107
DVI ulazi nema podataka
Full HD
HDMI ulazi
Kontrast 60000 : 1
Podrška MPEG standarda nema podataka
Rezolucija 1920 x 1080
Veličina ekrana (u``) 42
Vidljivi kut (°)
178
Vrijeme odziva (u ms) 4
OPIS ZA LG LCD TV 42" 42LD465
42LD465, Dijagonala 42" / 107 cm, Maksimalna rezolucija 1920x1080, Kontrast 60,000:1, Vidljivi kut178 °/ 178 °, 4 ms, Composite 1, S-Video 1, Component 1, SCART 1, D-sub 1, HDMI 2, , USB 2.0 (MKV, Divx, MP3, JPG)
PANASONIC PDP TV TX-P42X20E = HD, DVBT-MPEG4
TX-P42X20E - Dijagonala 42 / 106 cm - Maksimalna rezolucija 1024x768 XGA - Kontrast 2 000 000:1 - Boja crna - G13 HD; mpeg4; HDMI 3x - 100Hz - PAT - SD input PANASONIC X20 serija je nasljednik modela X10 Ostale karakteristike: Napajanje: Li-Ion punjiva baterija Osnovne karakteristike:
Cijena: 4,130.39 kn
Bok!
Moram nabaviti novi LCD, u obzir dolaze dolaze Sharp i Philips, veličine između 40'' i 46'', budžet mi je do 15.000 kuna.
Svaka preporuka mi je dobro došla!
Hvala unaprijed!
Bok!
Moram nabaviti novi LCD, u obzir dolaze dolaze Sharp i Philips, veličine između 40'' i 46'', budžet mi je do 15.000 kuna.
Svaka preporuka mi je dobro došla!
Hvala unaprijed!
Lijepo udeš do dućana, kažeš da ti daju jedan Panasonic TX-P50V20E ili pak Samsung PS50C7000 i rješn problem, nikakvi tamo Sharpovi ni Philipsi nemju tu kvalitetu slike.
Pridružujem sa pohvalama za sašu, i ja sam prošlu srijedu kupio isti i tad im je bila količina pri izmaku dobro je da si uhvatio poslednju isporuku po akciji, ja sam čak mogao birati panel onk kroz lutiju odozgo i izabrao naravno samung panel SQ01 - 10bitni i provjerio kroz service meni Type:40A1UFOC provjeri koji je panel kod tebe.
I za ove pare nema bolje kupovine i u odnosu na plazme, a ako neko hoće plazmu kao što veli deos od C7000 nema bolje ni preče kupovine ali nažalost još samo koji dan
Dobra telka nema šta ali imaš G2042" za 5.950kn...na American bez kamata...tako da je po meni to još puno bolja kupovina...
C7000 je treća najbolja kupovina (10.000kn)...prva je G20 50" 8.500kn...(na American bez kamata), druga G20 50" 10.000kn...tada C7000...
ovo kažem jer je frend koristio akciju za vlasnike American kartice prošli tjedan -15% na elektroniku u pojedinim dućanima...kupio G20-ticu..telka mrak...ne kužiš razliku između nje i VT20...u praksi naravno...skupa smo bili i gledali C7000 koji je odličan (možda i najbolji Samsung do sada) ali nije ravan G20-tici kod 2D...
Frend kada je vidio sliku na G20 ostao zabezeknut mada je prije toga prošao redom (tako ide raspored) Samsunge, LG, Sony, poneka Toshiba pa Panasonic...zadnji Philips...otišao on i to vidjet ali se vratio za 2 minute i nastavio piljit u G20...
Lijepo udeš do dućana, kažeš da ti daju jedan Panasonic TX-P50V20E ili pak Samsung PS50C7000 i rješn problem, nikakvi tamo Sharpovi ni Philipsi nemju tu kvalitetu slike.
Hvala....
Ali mi baš i nisi pomogao. Želim Sharp ili Philips veličine 40'' - 46''.
Plazme i drugi proizvođači me ne zanimju... Ako mi možeš preporučiti neki, to bi bilo super.
Hvala....
Ali mi baš i nisi pomogao. Želim Sharp ili Philips veličine 40'' - 46''.
Plazme i drugi proizvođači me ne zanimju... Ako mi možeš preporučiti neki, to bi bilo super.
Imsli neki poseban razlog zašto ta dva? Ja garantiram da oni nisu dobri kao ove plazme, tako da stvarno je bez veze bacati pare za te neke Philipse ili Sharpove.
Imsli neki poseban razlog zašto ta dva? Ja garantiram da oni nisu dobri kao ove plazme, tako da stvarno je bez veze bacati pare za te neke Philipse ili Sharpove.
Imam posebni razlog...
Moram starom nabaviti LCD.... Rekao mi je da ga plazme ne je*u ni dva posto. Hoće lcd od Sharpa ili Philipsa... Nije za mene, a i ne plaćam ga...
juice79
30.11.2010., 23:16
Bok ljudi!Molio bih pomoć.Kupio bih neki lcd tv,da je cijena max.3000kn.Koristio bih ga za gledanje tv-programa,divx filmova i pokoja runda PES-a.
Uvjet je da ima VGA priključak.Čujem da je Phillips ok,jel to istina?Svaka preporuka je dobrodošla.
sasa666
30.11.2010., 23:34
Imam posebni razlog...
Moram starom nabaviti LCD.... Rekao mi je da ga plazme ne je*u ni dva posto. Hoće lcd od Sharpa ili Philipsa... Nije za mene, a i ne plaćam ga...
Novi Sharpovi nisu losi, no ja bih si radije uzeo 46" Philipsa serije 8.... ambilight je fora, UV2A matrica, dobra kvaliteta slike opcenito...
juice79
01.12.2010., 00:00
Evo, suzio sam popis na nekoliko kandidata:
TV LCD SONY KDL32BX300
TV LCD LG 32LD320
TV LCD PANASONIC TX L32C20E
TV LCD LG 32LD420
TV LCD SAMSUNG LE32C350D1
Full hd lcd tv MPEG4 Philips 32PFL3605H
Eto ga, pa molim da mi pomognete u vezi ovih tv-a koji ima najboli omjer
uloženog i dobivenog za cijenu od 3000kn.:moli:
DeeJay Dee
01.12.2010., 02:08
Samsung.
Imam posebni razlog...
Ne budi smiješan, podvali mu plazmu i neka gleda TV kao čovjek!
Andrey_81
01.12.2010., 13:33
Jel može info za ovaj tv: SHARP LC46DH65E. Nije skup (7.500 kn), a ipak je 46''...
EDIT:
I zadnje pitanje prije kupnje....
Jel bolje uzet kvalitetniji 42'' G20 ili 46'' S20???
Gledao bi tv s cca 3-3,5 m
DeeJay Dee
01.12.2010., 14:29
G20 bez sumnje.
Andrey_81
01.12.2010., 14:43
G20 bez sumnje.
Moram li se bojat Burn In efekta il je to stvar prošlosti? Nekako mi je blesava izjava koju sam negdje pročitao da logo od programa može napravit burn in ako se jedan program dugo gleda. Pa kaj ću morat svako malo šaltat da ovo izbjegnem? Jel ovo prenapuhano? Nadam se da je.
sasa666
01.12.2010., 15:12
Moram li se bojat Burn In efekta il je to stvar prošlosti? Nekako mi je blesava izjava koju sam negdje pročitao da logo od programa može napravit burn in ako se jedan program dugo gleda. Pa kaj ću morat svako malo šaltat da ovo izbjegnem? Jel ovo prenapuhano? Nadam se da je.
Kod panasonica ne moras, kod svih drugih mozda malo...
Ipak, uz normalno gledanje nema problema.
MytByte
01.12.2010., 15:16
burn-in od loga teško da će se danas desiti, pogotovo na kalibriranim postavkama...jači image retention je moguć osim kod Panasonica...
Ajmo još jednom...
1. držite se teme. Posljednje kartone dobili su oni koji ignoriraju ovo;
2. postoji tema za akcijske ponude i cijene, ovdje izbjegavajte takve postove;
3. postoji i zasebna tema za chat, pa kome se chata nek piše tamo;
4. naučite editirati vlastiti post, a ne odgovarati sebi unutar nekoliko minuta.
Idući kartoni bit će crveni.
Hvala na razumjevanju!
kungfiju
01.12.2010., 18:13
Na naljepnici sa strane piše SQ01, ali ne uspijevam ući u Advanced menu da vidim Type. Darco je na HD televiziji opisao kako ući ("Stisni Info, Menu, Mute i onda resetiraj TV. Odaberi Advanced menu i stisni 0 četiri puta zaredom-HTH")
http://hdtelevizija.com/2010/09/18/recenzija-lcd-samsung-le40c650-40in102cm/
Međutim, nakon što pritisnem prve tri navedene tipke jednu za drugom, ništa se ne dogodi, kako resetirat tv? Naljepnica govori da je model SQ01 ;), no volio bih provjeriti i u njegovom meniju.
Na naljepnici sa strane piše SQ01, ali ne uspijevam ući u Advanced menu da vidim Type. Darco je na HD televiziji opisao kako ući ("Stisni Info, Menu, Mute i onda resetiraj TV. Odaberi Advanced menu i stisni 0 četiri puta zaredom-HTH")
http://hdtelevizija.com/2010/09/18/recenzija-lcd-samsung-le40c650-40in102cm/
Međutim, nakon što pritisnem prve tri navedene tipke jednu za drugom, ništa se ne dogodi, kako resetirat tv? Naljepnica govori da je model SQ01 ;), no volio bih provjeriti i u njegovom meniju.
Evo kako tačno da to uradiš:
1. tv mora biti ugašen znači na standby
2. e sad kad je ugašen moraš brzo pritiskati INFO+MENI+MUTE+CRVENI gumb za paljenje i gašenje TV-a
3. sad se TV starta i u servisnim si meniu
nište nemoj pritiskazti više i te 4 nule to ne treba
4. iz servisnog menia se izlazi NA SAMO JEDAN NAČIN GAŠENJEM NA CRVENI GUMB nema funkciju exit i ostalo znači samo na gašenje.
i to je to
molio bi savjet
philips 32pfl5625h
sony 37ex400
samsung 37c530
frendica striktno moze izabrati jedan od ta 3 tva
koji da uzme?
gleda nase digitalno i skinuto sa neta divix,720p,1080p
hvala puno
Andrey_81
02.12.2010., 07:36
Hi! G20 je kupljen!!! Hvala svima na savjetima kojima ste olakšali moju odluku!
nick_diamond
02.12.2010., 09:29
za gledanje uglavnom SD sa nekih 2 / 2,3 m....
Panasonic plazma 37x20, ili tisuću kuna skuplja 42U20 ?
S jedne strane se bojim da je 42 preveliko, a sa druge za 42U , dobijem 5 god garancije i Full HD je. ?
Hm..
MytByte
02.12.2010., 09:35
S jedne strane se bojim da je 42 preveliko, a sa druge za 42U , dobijem 5 god garancije i Full HD je. ?
Hm..
priča se ponavlja...U je ok ako ti ne smeta isprana slika po danu...usto, ako ikad poželiš HD, zažalit ćeš što nisi uzeo 42"...
DeeJay Dee
02.12.2010., 09:48
Hm..
ja bi 37'' za s 2 m, a full ti ne treba za SD. :kava::top:
@Flo
ako joj je 32'' dost onda Phićo, a ak oće ipak većeg onda taj Sams.
SuperQueer
02.12.2010., 09:51
Hm..
ja imam 42" sa manje od 2m (puno manje :cerek:) nemas bada za velicinu !
nick_diamond
02.12.2010., 10:06
ma da :D
MytByte
02.12.2010., 10:08
dobro, ti se ne računaš jer si bolesnik ko i ja :mig: onda se niti ja ne računam tako da ostaje Deejayeva preporuka kao optimalna...hebeš garanciju, panasonici ne rikavaju :zubo:
SuperQueer
02.12.2010., 10:15
dobro, ti se ne računaš jer si bolesnik ko i ja :mig: onda se niti ja ne računam tako da ostaje Deejayeva preporuka kao optimalna...hebeš garanciju, panasonici ne rikavaju :zubo:
pa ono :rofl: ak vec se kupuje sada bilo bi blesavo ne iskoristit 5g jamstvo !! jos ako uzimas da buljis u to sa manje od 2 m onda nije ni lose da je full hd !!
nick_diamond
02.12.2010., 10:23
pa ono :rofl: ak vec se kupuje sada bilo bi blesavo ne iskoristit 5g jamstvo !! jos ako uzimas da buljis u to sa manje od 2 m onda nije ni lose da je full hd !!
Čekal sam ovo prebožićno vrijeme da ili cijene padnu ili ponude neke u vidu garancije.
Cijena za x20 je ostala ista manje više, oko 3890kn, no veći 42U2e nude na božićnoj akciji za 4698kn + 5 god garancije....
Znam da je x20 navodno bolji za SD i još je tome soma kuna jeftiniji. Al samo da mi posle nebude žal da nisam ipak uzel veći 42..
DeeJay Dee
02.12.2010., 10:26
s 2 m za naš SD signal ti ne bu žal (jer nije sve ni u samom TV-u i kvaliteti-nekvaliteti istog), no već s 3 m, možda i bude...
nick_diamond
02.12.2010., 10:31
s 2 m za naš SD signal ti ne bu žal (jer nije sve ni u samom TV-u i kvaliteti-nekvaliteti istog), no već s 3 m, možda i bude...
Hvala. A ne preostaje mi drugo nego do shopa još jednom i probat opet pogledat 42 sa tih nekih 2m i kusur, ... +vidjeti ko ima manju refleksiju i ubost jedan.
DeeJay Dee
02.12.2010., 10:41
tako je, vlastite oči = najbolji "sudac". ;)
MytByte
02.12.2010., 11:32
Hvala. A ne preostaje mi drugo nego do shopa još jednom i probat opet pogledat 42 sa tih nekih 2m i kusur, ... +vidjeti ko ima manju refleksiju i ubost jedan.
Pazi, nije samo refleksija problem...gledaj u usporedbi je li ekran na U seriji zelenkatiji i svjetliji kod crnog signala...ili kad je ugašen (najbolje)
k-kekec
02.12.2010., 12:29
Pazi, nije samo refleksija problem...gledaj u usporedbi je li ekran na U seriji zelenkatiji i svjetliji kod crnog signala...ili kad je ugašen (najbolje)
na S seriji je katastrofalno zelen...podsjeća na školsku ploču! :D
MytByte
02.12.2010., 12:48
na S seriji je katastrofalno zelen...podsjeća na školsku ploču! :D
jes, al nemoj da si zao...to je TV za gledanje u polumraku...:mig:
clansman
02.12.2010., 12:55
bok ljudi
ja odlučio nakon 10 godina zamijenit prastari samsungov televizor s lampom novim LCD-om. o televizorima nemam, ali ni blage veze, pa molim vašu pomoć.
ja bi uzeo neki od oko 100 cm a gledao bi ga sa nekih 3,5 metara udaljenosti, fino iz kreveta
dakle, ako možete bilo što preporučiti ili bilo kako pomoći bio bi zahvalan...samo možda ne bi samsung čisto povijesti radi, jer smo u familiji imali jedno 5 samsunga i svaki je krepao na različiti način.
znači neki LCD do 4500 kn, ekran oko 100 centimetara...svaka preporuka dobrodošla, fala puno :mig:
clansman
02.12.2010., 12:59
bok ljudi
ja odlučio nakon 10 godina zamijenit prastari samsungov televizor s lampom novim LCD-om. o televizorima nemam, ali ni blage veze, pa molim vašu pomoć.
ja bi uzeo neki od oko 100 cm a gledao bi ga sa nekih 3,5 metara udaljenosti, fino iz kreveta
dakle, ako možete bilo što preporučiti ili bilo kako pomoći bio bi zahvalan...samo možda ne bi samsung čisto povijesti radi, jer smo u familiji imali jedno 5 samsunga i svaki je krepao na različiti način.
znači neki LCD do 4500 kn, ekran oko 100 centimetara...svaka preporuka dobrodošla, fala puno :mig:
razmišljam o ovome
PANASONIC LCD TV TX-L42U2E
razmišljam o ovome
PANASONIC LCD TV TX-L42U2E
Ako baš mora LCD onda bježi od tog panasonica i idi na samsung LE40C630 ili 650 bili su na popustu ,ali ne znam jeli još aktualan, ako ne onda C550 ili C530,mada ako je ta cijena u pitanju nećeš pogriještit i ako kupiš samsung plazmu PS42C450 koja je tu oko 3900 isto dobar kvalitet slike i multimedia mogućnosti
A evo i jedno osobno iskustvo na gledanju 40" kad se pusti HD video reze 1920x900 ma ne treba se odmicati više od 2 metra jer se tek tada vidi puni efekat velike reze i bezbroj sitnih detaja kao što je i serijski broj na ručnom časovniku IWC
bok ljudi
Jel može slučajno plazma? Ako može poviri Panasonic TX-P42X20E.
clansman
02.12.2010., 15:15
Ako baš mora LCD onda bježi od tog panasonica i idi na samsung LE40C630 ili 650 bili su na popustu ,ali ne znam jeli još aktualan, ako ne onda C550 ili C530,mada ako je ta cijena u pitanju nećeš pogriještit i ako kupiš samsung plazmu PS42C450 koja je tu oko 3900 isto dobar kvalitet slike i multimedia mogućnosti
zašto ne taj panasonic, čisto me zanima... ?
vidio sam da ga hvale po netu
A evo i jedno osobno iskustvo na gledanju 40" kad se pusti HD video reze 1920x900 ma ne treba se odmicati više od 2 metra jer se tek tada vidi puni efekat velike reze i bezbroj sitnih detaja kao što je i serijski broj na ručnom časovniku IWC
napisat cu ovo samo jos jedno, nakon toga odustajem . Udaljenost od televizora (mada vidim da je u zadnje vrijeme novi trend na americkim stranicama ) nije uvjetovana da li cemo vidjeti zrnatost ili ne, nego vidnim poljem naših ociju ili ti 73 stupnja ( wikipedija navodi 80 , nas su na faksu ucili 73 ). Znaci sa 2 metra , ljepo bu buljil u sredinu ekrana i šetal bu ocima po ekranu trudeci se polovit sve informacije. ček i vecina " normalnih proizvođaca tv-a preporucuje 2.5-3 diagonala ekrana udaljenosti..npr. toshiba, dok se sony vodi sa " gle koliko blizu mozes biti i ne viditi zrnca-americkom filozofijom . :kava:
MytByte
02.12.2010., 15:51
ako hoćeš pročavati detalje van zone interesa, uzmi si novine pa si uzmi vremena da uočiš svaku travku dolje lijevo na slici...van centra je uglavom mizanscena, nije namijenjena za gledanje i proučavanje...s tom filozofijom nažalost, gubiš na doživljaju...ti vrlo dobro perifernim vidom opažaš stvari van centra, ma kako ekran bio mali, no siguran sam da ne možeš semantički razaznati slova u logu HRT-a bez da preusmjeriš pogled na taj dio ekrana...ma kako mali bio taj ekran...
kaj je zrnatost, BTW?
sve zavisi zakaj gledaš film , da se diviš slici ( tu sam mislil na zrnatost ) ili zeliš gledt film. Ako imaš npr. masovnu šoru u kadru i ak je tebi fora prvo pogledat ljevi dio ekrana i gledat kak Stevo Segal štanca tipa iza sebe i onda brzo bacat pogled desno da vidiš tko ce mu doci iza leđa...samo uzivaj. Film je 100% kadra, ne 50, 64, 71 ili koliko vec vidis nabijen pol metra od ekrana. Znaci, sve zavisi , zakaj gledaš film, o tome ovisi koliko veliki ekran zeliš. Ja preblizu nemrem sjedit, ne vidim, u kinu ( ovi cinestari su radnjeni po americkom principu) sam u prdzadnjem redu i to mi je na knap.
MytByte
02.12.2010., 16:14
Film je 100% kadra, ne 50, 64, 71 ili koliko vec vidis nabijen pol metra od ekrana. Znaci, sve zavisi , zakaj gledaš film, o tome ovisi koliko veliki ekran zeliš.
to je totalna pogreška, jer tako ne razmišlja niti jedan redatelj...možda neki znanstvenik :mig:
to je totalna pogreška, jer tako ne razmišlja niti jedan redatelj...možda neki znanstvenik :mig:
Vidiš, mene su tako baš redatelji i direktori fotografije na faksu učili
Pa panasonic nigdje nije u vrhu što se lcd-a tiče dok je za plazme sasvim obrnut poredak, a gdje si ti to pročitao da taj hvale to mogu hvaliti samo prodavači i reklamni materijal, a zašto ne i zašto je samsung bolji vrati se kojih 20-tak stranica unatrag i pročitaj mnogo se vać o tome pisalo pa čak je po tome i lg lcd bolja kupovina ,ali pročitaj i zašto jer ne može se to napisati niti staviti instant znaje na copy-paste..........:kava:
MytByte
02.12.2010., 16:20
Vidiš, mene su tako baš redatelji i direktori fotografije na faksu učili
da, učili su te mizansceni...kompoziciji...a ne tome da kadar mor biti prepun važnih radnji...čak niti jedan tehnicist poput Camerona tako ne radi...
da, učili su te mizansceni...kompoziciji...a ne tome da kadar mor biti prepun važnih radnji...čak niti jedan tehnicist poput Camerona tako ne radi...
ne, ali da kada gledaš film, gledaš cijeli kadar, ne dio ;) Imali smo i predmet na faksu, bas glede postprodukcoije, kuteva gledanja, kontrasta i ostalih tehickih pizdarija vezano uz kinematografiju.
MytByte
02.12.2010., 16:38
ne, ali da kada gledaš film, gledaš cijeli kadar, ne dio ;) Imali smo i predmet na faksu, bas glede postprodukcoije, kuteva gledanja, kontrasta i ostalih tehickih pizdarija vezano uz kinematografiju.
vidiš cijeli kadar, ali ne gledaš cijeli kadar jer je to nemoguće, naravno ako to redatelj baš nije želio, ali će ti onda on to dati do znanja jaaako dugim kadrom bez mnogo pokreta gdje ćeš morati početi kružiti očima po kadru da ti ne bude dosadno :mig:...
ali otišli smo daleko u off-topic...bolje da stanemo da ne pokupimo koji karton...
sasa666
02.12.2010., 16:38
Ko ga hvali? Taj TV ima grozan kontrast i razinu crne...
Ma Myt je potuno u pravu, režiser uvijek ide kamerom "in medias res" tako da ako je nešto i htio da vidimo vidjet ćemo to u centru ekrana a ne na periferiji i za kaj se to mene uopće interesira kaj vele neki na faksu ili kaj neki pišu da treba biti udaljenost pa valjda ja bolje mogu sam sebi i svojim očima napraviti gušt kad vidim sve do detalja kad sjednem negdje na duljinu od 2 do max 2.5 metra i vidim sitne dlačice na nosu Angeline J. možda sam ja ćorav ali tako mi čini zadovoljstvo i baš me ne interesira kako to drugi misle da treba nek si sebi tako ugađaju i stvar riješena :top:
nedavno sam kupila novu samsung plazmu i izluđuje me sto ni na jednom programu nema teletext (javlja se natpis- not available)
da li je to do signala, ili tv-a ili cega??
(nemam max tv niti ista dodatno spojeno, samo tv u struju i antenu, slika je normalna)
plizzz
DeeJay Dee
02.12.2010., 17:23
možda je do odabrane države u meniju TV-a=?
možda je do odabrane države u meniju TV-a=?
nema hrvatske na popisu, sad sam otisla na ''ostale drzave'', i trazi mi ponovo sve programe, javim jel uspjelo;)
edit: USPJELO!! ala hvala do neba!!
Jel može slučajno plazma? Ako može poviri Panasonic TX-P42X20E.
Rijetko koji LCD je bolji od S20 (cca.4800kn)...a tada košta od 10000 kn pa na više...blur kod bržih scena je jednostavno tako grozan da je to za negledat na visokim rezolucijama...ako ćeš gledat samo SD tada kupi LCD...
vidiš cijeli kadar, ali ne gledaš cijeli kadar jer je to nemoguće, naravno ako to redatelj baš nije želio, ali će ti onda on to dati do znanja jaaako dugim kadrom bez mnogo pokreta gdje ćeš morati početi kružiti očima po kadru da ti ne bude dosadno :mig:...
ali otišli smo daleko u off-topic...bolje da stanemo da ne pokupimo koji karton...
Imaš pravo, nebumo više o tome, a i rekao sam da mi je ovaj put zadnje o toj temi. Ja sam tak učil, hebi ga, svako ima svoje izvore koje smatra relavantnim.
Ma Myt je potuno u pravu, režiser uvijek ide kamerom "in medias res" tako da ako je nešto i htio da vidimo vidjet ćemo to u centru ekrana a ne na periferiji i za kaj se to mene uopće interesira kaj vele neki na faksu ili kaj neki pišu da treba biti udaljenost pa valjda ja bolje mogu sam sebi i svojim očima napraviti gušt kad vidim sve do detalja kad sjednem negdje na duljinu od 2 do max 2.5 metra i vidim sitne dlačice na nosu Angeline J. možda sam ja ćorav ali tako mi čini zadovoljstvo i baš me ne interesira kako to drugi misle da treba nek si sebi tako ugađaju i stvar riješena :top:
nema veze kaj je režiser htio , nego s kolike udaljine ti percipiraš film a ne samo njegov dio, no nebumo više, kartone bumo dobili
kungfiju
02.12.2010., 22:38
Evo kako tačno da to uradiš:
1. tv mora biti ugašen znači na standby
2. e sad kad je ugašen moraš brzo pritiskati INFO+MENI+MUTE+CRVENI gumb za paljenje i gašenje TV-a
3. sad se TV starta i u servisnim si meniu
nište nemoj pritiskazti više i te 4 nule to ne treba
4. iz servisnog menia se izlazi NA SAMO JEDAN NAČIN GAŠENJEM NA CRVENI GUMB nema funkciju exit i ostalo znači samo na gašenje.
i to je to
Hvala, točno si opisao :top: i Type je 40A1UFOC ;)
Rijetko koji LCD je bolji od S20 (cca.4800kn)...a tada košta od 10000 kn pa na više...blur kod bržih scena je jednostavno tako grozan da je to za negledat na visokim rezolucijama...ako ćeš gledat samo SD tada kupi LCD...
A gdje si ti to uspoređivao, i jesi li ikada imao priliku da jedan pored drugog usporediš S20 i recimo samsung C650 ili 630 ili sony EX-500, pa da to možeš tvrditi, nije tačno da je bolja S20 sa svojom refleksijom i pored toga kalibrirana nemože parirati C seriji i EX seriji, bar sam to uspoređivao više puta ni sa SD a pogotovu na HD,jer imaju nevjerojatan ,brz i dobar procesing slike, e sad G20 je nešto drugo to bi se već dalo kad je kalibrirana dalo bi se uspoređivati da je u nečemu bolja ,a u nečemu lošija ali S20 je za njih out of range
A gdje si ti to uspoređivao, i jesi li ikada imao priliku da jedan pored drugog usporediš S20 i recimo samsung C650 ili 630 ili sony EX-500, pa da to možeš tvrditi, nije tačno da je bolja S20 sa svojom refleksijom i pored toga kalibrirana nemože parirati C seriji i EX seriji, bar sam to uspoređivao više puta ni sa SD a pogotovu na HD,jer imaju nevjerojatan ,brz i dobar procesing slike, e sad G20 je nešto drugo to bi se već dalo kad je kalibrirana dalo bi se uspoređivati da je u nečemu bolja ,a u nečemu lošija ali S20 je za njih out of range
Realno govreći svaka Panasonic plaznma jednostavno ždere bilo koji LCD kod brzih scena, jednostavno su takve prirode dviju tehnologija i protiv toga se ne može.
I EX500 i C630/650 su jako dobro LCD televizori no kada se govori o brzim scenama pored plazmi jednostavno nemaju što tražiti. Ako se već traži LCD koji bolje podnosi brže scene trebao bi se tražit kod IPS LCD-ova.
Hvala, točno si opisao :top: i Type je 40A1UFOC ;)
You welcome, e to je još jedna potvrda da je unutra samsung S-PVA 10bitni panel i da je procesor na MB Valencia i to garantuje kvalitet slike i odziva, a naravno i multimedijske mogućnosti pogotovu na 1080p mkv. materijalu pune rezolucije 1920x1080, što nije slučaj kod modela gdje nije implementiran valencia procesor tada zna doći do slabog odziva daljinca i mogućnosti premotavanja filma ide samo u 1 brzini ostale dvije se ne mogu pokrenuti :top:
Ima li tko iskustva sa LDC LG 32LD420?
Ti televizori koje si naveo su mi bili prvi izbor i danas smatram da su best buy televizori :) ...dugo sam ih uspoređivao i kod LCD me smeta upravo to...loš prikaz kod brzih scena, nekome tko ima doma LCD i navikao je na to i možda neće primjetit ja sam tada imao doma Sony CRT i jako me smetalo :(
...S20 je u tome zakon u usporedbi sa spomenutim trojcem...mana mu je što nema adekvatan AR filter ali i C650 ima sličnu refleksiju sa glossy slojem na ekranu :( (C630 i EX500 su kod toga bolji izbor).
Sljedeća prednost S20 je što je 42" a ne 40", razlika je mala ali uočljiva (slično kao 37" u odnosu na 40")...
Ako se ne varam S20 ima bolju crnu boju, bolju gamu, bolji procesor, 5 godina garancije a jeftiniji je za iznos dobrog BD playera koji ima podršku bitno bolju od onog ugrađenog u Sony ili Samsung...
Dakle gotovo svi parametri su na strani S20 pa dileme ne bi trebalo biti...
nick_diamond
03.12.2010., 10:00
Jučer bil po shopovima, 42U20 ipak too big za na 2m.(bar meni i mojoj boljoj polovici) A ovih 37x20 je sve manje. Idem danas chekirat u shop di vjerujem da ga imaju, ak mi ovaj snijeg na cestama dopusti :D
Ti televizori koje si naveo su mi bili prvi izbor i danas smatram da su best buy televizori :) ...dugo sam ih uspoređivao i kod LCD me smeta upravo to...loš prikaz kod brzih scena, nekome tko ima doma LCD i navikao je na to i možda neće primjetit ja sam tada imao doma Sony CRT i jako me smetalo :(
...S20 je u tome zakon u usporedbi sa spomenutim trojcem...mana mu je što nema adekvatan AR filter ali i C650 ima sličnu refleksiju sa glossy slojem na ekranu :( (C630 i EX500 su kod toga bolji izbor).
Sljedeća prednost S20 je što je 42" a ne 40", razlika je mala ali uočljiva (slično kao 37" u odnosu na 40")...
Ako se ne varam S20 ima bolju crnu boju, bolju gamu, bolji procesor, 5 godina garancije a jeftiniji je za iznos dobrog BD playera koji ima podršku bitno bolju od onog ugrađenog u Sony ili Samsung...
Dakle gotovo svi parametri su na strani S20 pa dileme ne bi trebalo biti...
OK lega mogu se složiti za glatkoću prikaza brzih scena , kao što veli Bara po sam tehnologiji plazma ćelije to obavljau brže i bolje bez dodatnog procesinga i zato je to bolji prikaz, bar je tako na papiru, ali u biti tu ja nisam vidio neku prednost niti sam primijetio loš prikaz brzih scena svojim okom ,a kod mene je već 10 dana C650, a isto sam prije njega imao a i sada ga imam sony crt KV32FQ85 od 100Hz.
Refleksija nije ni blizu S20 plazme jer sam uspoređivao a mnogo je manja nego na sony crt-u
Za veličinu stoji bolje 42" nego 40",ali nije slična baš kao 37 - 40 jer neki imaju običaj da pod 40" inča prodaju 101cm umijesto 102cm isto kao i što neki proizvođači prodaju 42" kao 106cm ,a neki po 107cm pa sad nebih da ih spominjem proizvođače jer kada se i ovo uzme u obzir još i više se minimizira ta razlika
Točno je da na papiru i testu ima bolju crnu boju ,ali sad je pitanje kojim okom to možeš izmjeriti, realno govoreći da nema testova koji to pišu ti i ja nebi vidjeli tu razliku pa makar i koliko gledali osim nekih ljudi koji imaju možda "super oči", nadalje da ima bolju gamu nisam našao ni na papiru da je tako i opet velim nije bitno i što nije bolja ni na papiru kad je okom nemožeš registrirati (bolju gamu).
Sve sve ,ali otkuda podatak da S20 ima bolji procesor odnosno brži, e to ne stoji jer samsungova valencia je još i potpomognuta i podprocesorom, a samim tim u prilogu moćnijeg procesora stoji i to da panasonic sem muzike i slika ne propušta ništa kroz SD utor a da ne spominjem sa USB-a koga S20 niti nema, a kod C650 ide bukvalno sve jer u mom je zadnji FMW od polovoce 9 mjeseca i do sada sve MKV. sa svim rezolucijama (1080p 1920x1080 +DTS) je plejao bez problema i brzo učitavao kao i premotavao zato ne stoji ta tvrdnja o panasonic procesoru kao moćnijem jedino može kao mnogo slabijem.
I ostalo je još priča glede garancije i cijene, tačno ostaje da je bolje 5 od 2 godine, mada se možda desi i sa samsungom nešto do kraja godine po pitanju garancije, ali za sada si u pravu to je bolje,što se tiče razlike u cijeni pa i ona je minimalna jer sam ja svoj platio 5200 na akciji od 20% i gotovinu, ali sa svojim playerom i 2 USB utora sa kojih sa uzgred može obadva plejati film ta razlika u cijeni ne postoji jer ti je nepotreban bilo kakav player, jer zaista sve ide i DIVX HD MKV itd i onda ispada da je jeftinji ,a ne skuplji, a tek daljinac sa pozadinskim osvijetljenjem i lijepi izgled i dizajn pa o tome panasonic može da samo sanja kako da to dostignei iskreno bez zamjerke S20 je totalno ružan TV u usporedbi sa bilo kojim samsungom pa i ostalim.
Ovo su fakti ,a svačije subjektivno mišljenje mu ostavlja za pravo da kupi uprsvo ono za koje smatra da je najbolja kupovina
DeeJay Dee
03.12.2010., 10:44
je pa da, mnogi pod veličinom ekrana u inčima ne podrazumijevaju i jednako velik vidljivi dio ekrana pa tako i na mom Phići 9 (LCD), od 32'' tj. 82 cm dijagonale, zapravo imaš vidljivih "samo" 80 cm, tj. skoro inč manje.. jbga.
MytByte
03.12.2010., 11:26
Brzina procesora nema veze s kvalitetom prikaza...procesori su tako rađeni da bez problema izvršavaju predviđene zadaće...pogotovo image processori
Ima li tko iskustva sa LDC LG 32LD420?
Nitko???:ne zna:
MytByte
03.12.2010., 11:46
a kaj te zanima? po ničemo poseban TV...
a kaj te zanima? po ničemo poseban TV...
Ok... Treba mi lcd, s napomenom da mala djeca skaču svuda , a da se koristi isključivo za gledanje max tv-a i filmova na dvd-u, dakle, nište spektakularno, a da je do 3k.
clansman
03.12.2010., 12:28
evo opet ja s plazmama i lcd-ima...ne kužim se u tu uopće, ali neki dan sam u mercatoru bio nekaj i prolazim kraj čini mi se vip-ovog dućana i u izlogu stoji panasonicova plazma i na njoj se vrti sample nogometne utakmice. ja sam u to blejao 3 minute i uopće nisam vjerovao da takva slika može bit na televizoru a koštao je nekakvih 3800 kn, kao snižen s 5000...pa sad ne znam
a kakvi su ti LED LCD televizori, koja je njihova prednost...
da vam malo "pomognem"...trebala bi mi telka za gledanje uglavnom sporta, a i načuo sam da te nove telke imaju i USB ulaze pa da se može i neki film s usb-a pogledat, a to mi se čini kao jebena opcija, pa bi ja i to :)
dakle oko 100 cm do 5000 kn da košta...svaki prijedlog dobrodošao
evo opet ja s plazmama i lcd-ima...ne kužim se u tu uopće, ali neki dan sam u mercatoru bio nekaj i prolazim kraj čini mi se vip-ovog dućana i u izlogu stoji panasonicova plazma i na njoj se vrti sample nogometne utakmice. ja sam u to blejao 3 minute i uopće nisam vjerovao da takva slika može bit na televizoru a koštao je nekakvih 3800 kn, kao snižen s 5000...pa sad ne znam
da vam malo "pomognem"...trebala bi mi telka za gledanje uglavnom sporta, a i načuo sam da te nove telke imaju i USB ulaze pa da se može i neki film s usb-a pogledat, a to mi se čini kao jebena opcija, pa bi ja i to :)
Samo se vrati 20-tak stranica ovog foruma pa ćeš naći odgovor na svoje pitanje koje je postavljeno još jedno barem 100puta.
svakoga u biti mrzi čitanje nego hoće odmah i sad odgovor na pitanje kao da je ovo kupovina krumpira i ne treba nikavo prethodno znaje makar i informativno po pitanju kupovine TV-a i btw ne postoji instant znaje koje stiče za tren niti se može pretočiti iz glave u glavu kao vino za sve je potrebno čitati pa makar i samo informativno
sasa666
03.12.2010., 13:53
kratko i jasno: Panasonic S20, ako gledas pretezno po noci.
clansman
03.12.2010., 14:25
kratko i jasno: Panasonic S20, ako gledas pretezno po noci.
ovaj jelda?
http://www.telebit.hr/TV-Plasma-Panasonic-42--TX-P42S20E--106-cm--1920x1080--2M-1--crni--G13-Full-HD--HDMI-x3--600Hz--MPEG4--SD-Card--CI--DVB-/p/563688241.aspx
DeeJay Dee
03.12.2010., 17:00
je
clansman
03.12.2010., 17:12
je
da uzmem taj? a vidim, nije ni previše skup toliko...
Fred101
03.12.2010., 17:16
Pozdrav, da li netko ima iskustva sa 16:9 plasmom 50" native rezolucije 1024x768 spojenom sa kompjutorom.
Panasonicova plasma koja me zanima PANASONIC TX-P50X20E http://www.instar-informatika.hr/panasonic-pdp-tv-tx-p50x20e-=-hd-dvbt-mpeg2/0235706/televizori/
E sad zanima me kakva se slika uspijeva dobiti kad se desktop extenda na njega i koju rezoluciju bi mu najbolje bilo "feedati" da se dobije sto bolja slika sa pravilnim aspect ratiom ( jasno mi je da ce doci do određenog overscana). Jel rezolucija 1280x768 najbolji izbori i kako stavar izgleda pri toj rezoluciji? Jel se fotke u ACDSeeju mogu pravilno gledati na tom televizoru kad je spojen na komp? Zanima me i kako izgledaju ripani dvdovi ili bilo koji drugi source SD kvalitete na tako velikom ekranu (na starom 46" philipsu ripani dvdovi bolje izgledaju nego na novijem 37" LG full hd televitoru na kojem se vidi svaki artifact i greška u ripu). Jel slika ipak prezrnata na 50" ekranu rezolucije 1024x768? Telku gledam na udaljenosti od 2m pa do 5m.
blueled
03.12.2010., 18:33
Gledam u metro katalogu Philips 37pfl5405h za 3689kn. Čini mi se jako dobra cijena, iako bih radije samsunga u toj dijagonali pa možda pričekam druge akcije.
Molio bih ukratko prednosti i mane u odnosu na Samsung/Sony/LG konkurenciju tj. njihove modele u toj klasi, koji imaju 100hz. nekako mu za te pare ne mogu nać manu pa tražim nešto da se odgovorim od kupnje da se ne grizem kad sammya nekog puknu na veliko sniženje :D
Ima li taj philips kakav media player i ako ima koliko je funkcionalan? nisam baš gledao philipse u zadnje vrijeme pa ne znam kakva je situacija u kojim serijama
k-kekec
03.12.2010., 20:20
Gledam u metro katalogu Philips 37pfl5405h za 3689kn. Čini mi se jako dobra cijena, iako bih radije samsunga u toj dijagonali pa možda pričekam druge akcije.
Ima li taj philips kakav media player i ako ima koliko je funkcionalan? nisam baš gledao philipse u zadnje vrijeme pa ne znam kakva je situacija u kojim serijama
odličan TV, možda za početnika malo konfuzan daljinski (al uvijek je Philips imao bisere kod dizajna ili pakiranja robe :D), no kad se ušeta nije problem...
ima odličnu funciju HD natural motion, pa ti film izgleda kao dokumentarac (meni daleko najbolji prikaz pokreta kod filmova), oštra slika, prek USBa prima .mkv ali ne i prijevod.
ima čak i kratki demo fullHD materijala u svojoj memoriji da vidiš kako bi to trebalo izgledat (možda oko 10tak sekundi, šteta što nije duže)
takav ima i u 40" veličini.
MytByte
03.12.2010., 20:48
Pozdrav, da li netko ima iskustva sa 16:9 plasmom 50" native rezolucije 1024x768 spojenom sa kompjutorom.
Panasonicova plasma koja me zanima PANASONIC TX-P50X20E http://www.instar-informatika.hr/panasonic-pdp-tv-tx-p50x20e-=-hd-dvbt-mpeg2/0235706/televizori/
E sad zanima me kakva se slika uspijeva dobiti kad se desktop extenda na njega i koju rezoluciju bi mu najbolje bilo "feedati" da se dobije sto bolja slika sa pravilnim aspect ratiom ( jasno mi je da ce doci do određenog overscana). Jel rezolucija 1280x768 najbolji izbori i kako stavar izgleda pri toj rezoluciji? Jel se fotke u ACDSeeju mogu pravilno gledati na tom televizoru kad je spojen na komp? Zanima me i kako izgledaju ripani dvdovi ili bilo koji drugi source SD kvalitete na tako velikom ekranu (na starom 46" philipsu ripani dvdovi bolje izgledaju nego na novijem 37" LG full hd televitoru na kojem se vidi svaki artifact i greška u ripu). Jel slika ipak prezrnata na 50" ekranu rezolucije 1024x768? Telku gledam na udaljenosti od 2m pa do 5m.
ja bih volio da mi netko najzad objasni kako izgleda "zrnata slika"...i fotka bi bili dovoljna :kava::D
Dakle, najbolja solucija za desktop je 1280x720, nema overscana ako ne želiš (dakle da se naštelati ili na TV-u ili na grafičkoj), slova će ti biti malo iskrzana ali oštra...ako želiš gledati filmove, najboje je staviti rezoluciju izvora, dkale ako je film 1280x720 onda to, akoje 1920x1080 onda 1920x1080, ako je DVD, onda 720x576 ili 1280x720...
odličan originalni DVD (dakle ne "shrinkani") će izgledati - ODLIČNO (naravno, ne baš oštro kao HD)...
ništa nije preveliko ako je izvor dobar pa bio on i SD...2m možda jest malo blizu za SD zbog rezolucije ali. kažem, ako je uzvor dobar, oštrina nije sve...
Fred101
03.12.2010., 21:04
ja bih volio da mi netko najzad objasni kako izgleda "zrnata slika"...i fotka bi bili dovoljna :kava::D
Dakle, najbolja solucija za desktop je 1280x720, nema overscana ako ne želiš (dakle da se naštelati ili na TV-u ili na grafičkoj), slova će ti biti malo iskrzana ali oštra...ako želiš gledati filmove, najboje je staviti rezoluciju izvora, dkale ako je film 1280x720 onda to, akoje 1920x1080 onda 1920x1080, ako je DVD, onda 720x576 ili 1280x720...
odličan originalni DVD (dakle ne "shrinkani") će izgledati - ODLIČNO (naravno, ne baš oštro kao HD)...
ništa nije preveliko ako je izvor dobar pa bio on i SD...2m možda jest malo blizu za SD zbog rezolucije ali. kažem, ako je uzvor dobar, oštrina nije sve...
To spominjanje zrnate slike sam sreo na par foruma makar nemam pojma o cemu se radi. Dobro je cuti da taj problem ne postoji, barem da ti ne znas za njega.
blueled
03.12.2010., 21:12
odličan TV, možda za početnika malo konfuzan daljinski (al uvijek je Philips imao bisere kod dizajna ili pakiranja robe :D), no kad se ušeta nije problem...
ima odličnu funciju HD natural motion, pa ti film izgleda kao dokumentarac (meni daleko najbolji prikaz pokreta kod filmova), oštra slika, prek USBa prima .mkv ali ne i prijevod.
ima čak i kratki demo fullHD materijala u svojoj memoriji da vidiš kako bi to trebalo izgledat (možda oko 10tak sekundi, šteta što nije duže)
takav ima i u 40" veličini.
hvala :top: otići ću ga vidjet uživo, možda nažicam da mi dozvole da ubodem USB stick i vidim neki SD materijal i divx film
i još jedno pitanje: u toj seriji philipsa čiji je panel? sharp ili lg?
nick_diamond
03.12.2010., 21:56
Plazma x20 je kupljena. SD i slika sa PC odlična! Hvala svima na savjetima!
Stavil postavke na true cinema, vrijednosti na 30, samo neznam dal mogu držati u uhodavanju na auto il mora bit 16:9, i da li moram palit zoom 3 radi logoa od tv kuća da se ne vidi ili nema straha za to?
MytByte
03.12.2010., 23:30
Plazma x20 je kupljena. SD i slika sa PC odlična! Hvala svima na savjetima!
Stavil postavke na true cinema, vrijednosti na 30, samo neznam dal mogu držati u uhodavanju na auto il mora bit 16:9, i da li moram palit zoom 3 radi logoa od tv kuća da se ne vidi ili nema straha za to?
što se loga tiče, mijenjaj ponekad kanal i bit će ok...što se tiče aspekta, drži uvijek tako da ispunjava ekran...najbolje auto osim kad imaš letterbox s titlovima, zna prebaciti u obični ZOOM pa odreže titlove: ako se sam ne "skocka", koristi 14:9...
OK lega mogu se složiti za glatkoću prikaza brzih scena , kao što veli Bara po sam tehnologiji plazma ćelije to obavljau brže i bolje bez dodatnog procesinga i zato je to bolji prikaz, bar je tako na papiru, ali u biti tu ja nisam vidio neku prednost niti sam primijetio loš prikaz brzih scena svojim okom ,a kod mene je već 10 dana C650, a isto sam prije njega imao a i sada ga imam sony crt KV32FQ85 od 100Hz.
Refleksija nije ni blizu S20 plazme jer sam uspoređivao a mnogo je manja nego na sony crt-u
Za veličinu stoji bolje 42" nego 40",ali nije slična baš kao 37 - 40 jer neki imaju običaj da pod 40" inča prodaju 101cm umijesto 102cm isto kao i što neki proizvođači prodaju 42" kao 106cm ,a neki po 107cm pa sad nebih da ih spominjem proizvođače jer kada se i ovo uzme u obzir još i više se minimizira ta razlika
Točno je da na papiru i testu ima bolju crnu boju ,ali sad je pitanje kojim okom to možeš izmjeriti, realno govoreći da nema testova koji to pišu ti i ja nebi vidjeli tu razliku pa makar i koliko gledali osim nekih ljudi koji imaju možda "super oči", nadalje da ima bolju gamu nisam našao ni na papiru da je tako i opet velim nije bitno i što nije bolja ni na papiru kad je okom nemožeš registrirati (bolju gamu).
Sve sve ,ali otkuda podatak da S20 ima bolji procesor odnosno brži, e to ne stoji jer samsungova valencia je još i potpomognuta i podprocesorom, a samim tim u prilogu moćnijeg procesora stoji i to da panasonic sem muzike i slika ne propušta ništa kroz SD utor a da ne spominjem sa USB-a koga S20 niti nema, a kod C650 ide bukvalno sve jer u mom je zadnji FMW od polovoce 9 mjeseca i do sada sve MKV. sa svim rezolucijama (1080p 1920x1080 +DTS) je plejao bez problema i brzo učitavao kao i premotavao zato ne stoji ta tvrdnja o panasonic procesoru kao moćnijem jedino može kao mnogo slabijem.
I ostalo je još priča glede garancije i cijene, tačno ostaje da je bolje 5 od 2 godine, mada se možda desi i sa samsungom nešto do kraja godine po pitanju garancije, ali za sada si u pravu to je bolje,što se tiče razlike u cijeni pa i ona je minimalna jer sam ja svoj platio 5200 na akciji od 20% i gotovinu, ali sa svojim playerom i 2 USB utora sa kojih sa uzgred može obadva plejati film ta razlika u cijeni ne postoji jer ti je nepotreban bilo kakav player, jer zaista sve ide i DIVX HD MKV itd i onda ispada da je jeftinji ,a ne skuplji, a tek daljinac sa pozadinskim osvijetljenjem i lijepi izgled i dizajn pa o tome panasonic može da samo sanja kako da to dostignei iskreno bez zamjerke S20 je totalno ružan TV u usporedbi sa bilo kojim samsungom pa i ostalim.
Ovo su fakti ,a svačije subjektivno mišljenje mu ostavlja za pravo da kupi uprsvo ono za koje smatra da je najbolja kupovina
U stvari se složeš samnom da S20 bolje izvodi brze scene, da ima bolju crnu, veću dijagonalu, dulju garanciju, da je jeftiniji, da je refleksija prisutna i na C650...ispada da si kupio C650 zbog playera i dizajna...
Dizajn je bolji i to je jedina prednost C650 ali meni je ipak slika važnija stvar a tu je S20 bitno bolji televizor...cijena 5200kn koliko si platio nije standardna cijena već akcija koja je prošla kao što je prošla akcija Amexa sa -15% gdje se S20 mogao kupiti za 4200kn tako da je ipak jeftiniji a za razliku kupiš odličan BD player koji je uvijek bolja varijanta od ugrađenog...pa na kraju imaš bolji i veći tv, bolji player i dulju garanciju za iste novce...
sasa666
04.12.2010., 10:42
U stvari se složeš samnom da S20 bolje izvodi brze scene, da ima bolju crnu, veću dijagonalu, dulju garanciju, da je jeftiniji, da je refleksija prisutna i na C650...ispada da si kupio C650 zbog playera i dizajna...
Dizajn je bolji i to je jedina prednost C650 ali meni je ipak slika važnija stvar a tu je S20 bitno bolji televizor...cijena 5200kn koliko si platio nije standardna cijena već akcija koja je prošla kao što je prošla akcija Amexa sa -15% gdje se S20 mogao kupiti za 4200kn tako da je ipak jeftiniji a za razliku kupiš odličan BD player koji je uvijek bolja varijanta od ugrađenog...pa na kraju imaš bolji i veći tv, bolji player i dulju garanciju za iste novce...
Stoji, no samo ako gledas TV pretezno po noci... Po danu S20 izgleda drasticno losije od C650 (iako i on ima refleksije). Ovdje mislim na ispranost slike, kontrast - razinu crne, koja je bitno bolja na LCD-u. Po noci su razlike u korist plazme vrlo male.
A ako imas klince, pa TV radi non stop, razlika u potrosnji struje je velika, sto se lijepo vidi na racunima...
Trebam pomoć - savjet oko kupnje TV-a.
Trebam Tv veličine oko 100cm a u dilemi sam što kupiti, dali plazmu, LCD ili kakvi su LED televizori, neznam dali trebam samo digitalni tv ili mora imati i analogni prijemnik, imam kablovsku tv. priključenu.
Štef.
nick_diamond
04.12.2010., 11:21
Da se i ja dotaknem pitanja refleksije.
Ima je. Al ima ju i moj CRT kojeg sam imal do jučer.
Da se tu nije toolko pisalo o toj famoznoj refleksiji, ne bi uopće obratil pažnju na to. Ni 5 posto. I ne smeta mi pri gledanju programa.
100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa. :)
Vjerojatno je neko osjetljiviji na takve stvari, neko treći ne bi to ni primjetil.
Najbolje je na svoje oči pogledati i odlučiti.
Ja sam planiral uzet 37x20, ali kad smo došli u shop, cura i ja smo se ipak odlučili za 42", i ispalo je super, jer od jučer je taj model bil na dodatnoj akciji i jeftiniji od 37ice. 3888kn! I dobil sam hdmi kabel free. I na kraju je ispalo da nije prevelik, makar gledam sa 2,3m. Jest da je ugroman u usporedbi sa 55cm koje sam imal. Al čovjek se brzo navikne na bolje ;)
I za te novce, mislim da nisam fulal. Nice!
MytByte
04.12.2010., 12:55
opet: spekularna refleksija postoji i na "mat" LCD ekranima, samo što je jako raspršena i jede veći dio ekrana i tako ga ispire...na staklu je ona oštra, ali uz pravi antirefleksni filter je dosta manja u intenzitetu nego da je čisto staklo u pitanju...kako je površina ravna, pobire refleksiju izvora svjetla samo direktno ispred sebe pa se dade kontrolirati...za razliku od mnogih CRT-ova
Očigledno nisi pažljivo čitao napisano,ja nigdje nisam spomenuo da izvodi brže scene ne znam otkud si to izveo i da ima bolju crnu, ja sam to uvjetno rrekao da to ima na papiru,(jer tehnologija plazme bi to trebala da omogućuje i nivo crne na testu je 0.03 naspram 0.04) ali kada gledaš svojim očima to se ne primjeti znači ti brži pokreti koje bi recenzijama trebal ida budu malčice bolje ja ih okom ne vidim ,a na samo ja niti itko drugi koje to posmatrao i svi se slažu da je slika na C650 bolja negoli na S20,a ja ipak više vjerujem svojim očima i očima drugih ljudi negoli recenziji koja nekad zna biti navijački raspoložena .
Crna gledajući po danu u dnu panela se ne razlikuje od crnog okvira TV-a a po noći kad je u prostoriji totalni mrak osim tv jedva da se nazire da je panel nešto svijetliji od crnog ruba TV-a,i tolko o crnoj boji i brzim pokretima nebih više polemisao jer ovo su fakti a ti sa papira čitaj što te volja.
Usput gdje to na amex bilo 15% znamo za 10% ali to 15% neznam da je bilo igdje, a u kontekstu cijene nisi razumio jeftiniji je C650 zbog vrhunskog playera, daljinskog sa pozadinskim osvijetljenjem, mogućnosti zakretanja tv po 30 stupnjeva lijevo i desno e to su stvari koje ovaj S20 nema pa kad ovo sve rezimiraš onda je jeftiniji C650, jer i kad bi išao na jeftiniji S20 sa nijednog BD playera ja ne mogu plejati mkv. koji usput mogu skinuti sa više site-ova u veličini 10-tak Gb i gledati sve filmove u HD kvaliteti, a BR filmove ne mogu naći sve što bih želio da gledam ,a da ih skidam sa net-a u veličini 40Gb ne pada mi na pamet pošto isti ugođaj imam i sa 10-12Gb tako da je ovo još jedan + u povoljnijoj i svrsishodnijoj kupnji.
Nadalje niko ne spominje flickering koji S20 ima kada se gleda kao i isprane boje , a bijela posebna priča to njie bijela nego neka nijansa bijele boje (najsličnija pučki rečeno blijedoj bijeloj kavi)
Refleksije ima minimalno ,ali u odnosu na S20 je može se reći niti nema i mnogo je manja i na prethodni crt sony
U pogledu dijagonale sam rekao jeste veća ,ali ne kao na papiru objasnio sam u prethodnom postu kako proizvođači kradu te centmetre, a u ovom slučaju kradu na štetu panasonica po specifikaciji je veće 5.8cm ,a u praksi samo 4cm premjeri pa ćeš vidjeti.
I konačno u pogledu nečega se slažemo a to je jamstvo i izgled.
I da ponovim ovo je sve važilo za S20 model ,a ne za G20 koji mnogo, mnogo bolji tako da imam osjećaj da si kupio S20 i mislim ako si ,da si užasno pogriješio kad veće preferiraš plazmu što nisi uzeo G20
LP i end of discussion
lost_writer
04.12.2010., 14:06
Vaša mišljenja trebam u vezi sa modelom Philips 32PFL5605H. Treba mi za gledanje dvb-t kanala, ps3 igranje i reprofukciju avi formata te produkciju mkv formata u full hd-u
Luka-san
04.12.2010., 14:53
Ja vec kupujem tv preko mjesec dana i jos uvijek nisam nasao nekog koji mi pase, prvo sam mislio kupiti 42" ali mi na udaljenost 3.5 do 4 m svi preporucuju veci tv. Pa me zanima dal ima koji tv do 7000 kuna da je 50" i da je full hd.
Vidio sam da u emmezeti imaju neku plazmu lg 50pk350 za 6000 kuna pa me zanima dal li je to dobar tv i da li ima koji bolji do cijene 7000 kuna te velicine
Sluzio bi tv za gledanje full hd filmova i malo nasih programa (hrt1,2,rtl i nova)
Ja vec kupujem tv preko mjesec dana i jos uvijek nisam nasao nekog koji mi pase, prvo sam mislio kupiti 42" ali mi na udaljenost 3.5 do 4 m svi preporucuju veci tv. Pa me zanima dal ima koji tv do 7000 kuna da je 50" i da je full hd.
Vidio sam da u emmezeti imaju neku plazmu lg 50pk350 za 6000 kuna pa me zanima dal li je to dobar tv i da li ima koji bolji do cijene 7000 kuna te velicine
Sluzio bi tv za gledanje full hd filmova i malo nasih programa (hrt1,2,rtl i nova)
PK350 pati od izraženog IR, a sklona je i BI, tako da iako je HD nije baš za preporuku, a ono što je za preporuku, a da je FHD i da ne prelazi mnogo zadanu cijenu bio bi Panasonic TX-P50U20E sa 8000, ali ne zaboravi i 5 god. jamstva dobijaš, za ciljanu cijenu nema bolje ništa i tako ovo po kvaliteti i 5 godina ispada najbolje iako je skuplje 1000kn, ali ima i na drugim mjestima aktualnih popusta (tehnomarket , itd pa si pogledaj možda je pronađeš i jeftinije)
Za uzornu preporuku bi bio samsung Plasma tv MPEG4 Samsung PS50C450 za 6000kn, ali nažalost nije vaš ciljan FHD nego HD ready ,ali je zato uzorit TV sa velikim mogućnostima i extremno dobrim prijemnikom (tunerom) i multimedijalnim mogućnostima.
Luka-san
04.12.2010., 15:29
U redu hvala ti, daj mi samo reci sto mislis o ovoj plazmi
http://protis.hr/products/details/panasonic-pdp-tv-txp50s20e--full-hd-dvbtmpeg4/38136
Te da li je ovaj tv dobar za gledanje full hd filmova na udaljenosti do 4 m
A ovaj samsung koji si preporucio kakva je kvaliteta filmova npr ako pustim na njega avatar od 15gb preko media playera
U redu hvala ti, daj mi samo reci sto mislis o ovoj plazmi
http://protis.hr/products/details/panasonic-pdp-tv-txp50s20e--full-hd-dvbtmpeg4/38136
Te da li je ovaj tv dobar za gledanje full hd filmova na udaljenosti do 4 m
A ovaj samsung koji si preporucio kakva je kvaliteta filmova npr ako pustim na njega avatar od 15gb preko media playera
S20 je naravno bolja kupovina od U20, ali za malo, ali si sa ovom plazmom S20 out of range price, znači izlaziš iz sebi zadane cijene cca 2000kn.
Što se tiče samsung plazme imaš Darkovu recenziju
http://hdtelevizija.com/2010/08/07/recenzija-plazma-samsung-ps42c450-106-cm/8/
isto važi i za 50" kao i za testiranu 42"
Ako pustiš mkv. koji je po strikturi BRRip, onda nećeš baš mnogo gubiti na kvaliteti slike jer mkv. je uobičajeno kod dobrog ripa 1920x800 tako da nećeš baš okom uočiti nešto extremno bolju sliku na kada bi to gledao na FHD plazmi u odnosu na ovu ono sigurno je bolje na toj veličini panela da je FHD, ali vrijedi li tolkio više platiti kad ionako ćeš vrlo malo optički dobiti.
ps
Pročitaj recenziju, ali otiđi i do dućana traži nek ti puste nešto sa BRdisca neki film i neki mkv. dobre rezolucije pa sam usporedi i ocjeni isplati li se to platit više i kolkia je razlika kada gledaš mkv i sa još jednom napomenom ovo ćeš sa samsung plazme moći sve da gledaš sa nje samo ponesi avatara na nekom externom 2.5 HDD-u ubodi u USB i pogledaj, a na panasonicu to naravno ne možeš bez media playera.
Luka-san
04.12.2010., 19:50
Otici cu onda do nekog ducana i pogledati tog samsunga. Jer ako je razlika mala mislim da mi se ne isplati dati 2000 kuna vise. Cak mi i samsung ljepse izgleda od panasonica.:)
Znaci preko eksternog harda cita sve mkv,nije vazno da li mu je zvuk npr dts. Te da li cita titlove
Te vidim sad da imaju o ronisu samsung ps50c530, ta je full hd plazma i kosta 6900.
Ukoliko je ona po kvaliteti slike bolja od ovog samsunga dal mislite da mi se isplati onda nju uzeti jer toliko novca bi dao za tv.
Otici cu onda do nekog ducana i pogledati tog samsunga. Jer ako je razlika mala mislim da mi se ne isplati dati 2000 kuna vise. Cak mi i samsung ljepse izgleda od panasonica.:)
Znaci preko eksternog harda cita sve mkv,nije vazno da li mu je zvuk npr dts. Te da li cita titlove
A o izgledu i dizajnu pa tu je i LG ispred panasonica a kamoli samsung, a za titlove stvari stoje ovako možeš ih sve povući(srt. sub. txt) sa hdd-a samo moraju biti istog imena kao i mkv i unutar istog foldera i na samsungu ih možeš podesiti u 3 veličine i zvuk DTS u kojem su skoro svi mkv ripovi naravno playa bez greške, kao i sve ostale materijale divx divxhd, xvid veoma dobar MMP je u njemu ima još dosta opcija podešenja pa čak i kašnjenje ili brzanje titla.
A ovo je najbolja odluka pogledaj i S20 i U20 i samsung pusti materijal za usporedbu i znat ćeš šta ti je kupiti :top::rolleyes:
MytByte
04.12.2010., 20:23
Ako pustiš mkv. koji je po strikturi BRRip, onda nećeš baš mnogo gubiti na kvaliteti slike jer mkv. je uobičajeno kod dobrog ripa 1920x800
Dopusti da se ne složim :mig:: mkv-i su u pravilu mahom BD ripovi prekodirani na 2-3 puta manji bitrate...to što se razlike teško vide treba zahvaliti odličnoj kvaliteti slike na originalu...razlike ipak ima, prvenestveno na jakim pokretima, pretapanjima, dimu, magli i sl...ali treba istrenirano oko da se to uoči...
ako se želi pravi BD rip treba tražiti .m2ts datoteke pogolemih razmjera...
Te vidim sad da imaju o ronisu samsung ps50c530, ta je full hd plazma i kosta 6900.
Ukoliko je ona po kvaliteti slike bolja od ovog samsunga dal mislite da mi se isplati onda nju uzeti jer toliko novca bi dao za tv.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=30295372&postcount=361
Luka-san
04.12.2010., 21:44
Do kada ce biti ta akcija u metrou. Te postoji jedan problem, ja u metrou nisam bil valjda 5 godina, jos uvijek postoji ona kartica...
Do sljedećeg četvrtka. Za 100e se isplati potruditi i nać nekog tko ima tu karticu. Nije baš tak rijetka, sigurno ju ima par tvojih prijatelja.
Do kada ce biti ta akcija u metrou. Te postoji jedan problem, ja u metrou nisam bil valjda 5 godina, jos uvijek postoji ona kartica...
Luka-san nemoj uopće tražiti dalje odmah kupuj SAMSUNG PS50c530 6150kn, za ovu cijenu niti dvojiti treba više nego novce i nosi je doma jer na akciji je uvijek manji broj TV-a, eto ova te akcija gura u pravom smjeru , a kad je kupiš i sprobaš napiši dojmove i kako ti se to sve sa MMP sviđa. :)
Dopusti da se ne složim :mig:: mkv-i su u pravilu mahom BD ripovi prekodirani na 2-3 puta manji bitrate...to što se razlike teško vide treba zahvaliti odličnoj kvaliteti slike na originalu...razlike ipak ima, prvenestveno na jakim pokretima, pretapanjima, dimu, magli i sl...ali treba istrenirano oko da se to uoči...
ako se želi pravi BD rip treba tražiti .m2ts datoteke pogolemih razmjera...
A dopuštam naravno ne sporim znanje, ali sam mislio kad ih downloadiram uvijek pogledam source i tamo piše Blu-ray DTS-HD pa sam stoga mislio da je to tako.
A kad su tako male razlike onda se naravno ne isplati skidati nešto od 40Gb za nešto što moje laičko oko neće ni zamijetiti a teško je 10-12 Gb pa se i brže skine i gleda, ai svi prijevodi su uglavnom usklađeni za mkv. tako da ono ostalo mi ni zbog toga ne bilo interesantno.
U svakom slučaju tnx. :)
Očigledno nisi pažljivo čitao napisano,ja nigdje nisam spomenuo da izvodi brže scene ne znam otkud si to izveo i da ima bolju crnu, ja sam to uvjetno rrekao da to ima na papiru,(jer tehnologija plazme bi to trebala da omogućuje i nivo crne na testu je 0.03 naspram 0.04) ali kada gledaš svojim očima to se ne primjeti znači ti brži pokreti koje bi recenzijama trebal ida budu malčice bolje ja ih okom ne vidim ,a na samo ja niti itko drugi koje to posmatrao i svi se slažu da je slika na C650 bolja negoli na S20,a ja ipak više vjerujem svojim očima i očima drugih ljudi negoli recenziji koja nekad zna biti navijački raspoložena .
Crna gledajući po danu u dnu panela se ne razlikuje od crnog okvira TV-a a po noći kad je u prostoriji totalni mrak osim tv jedva da se nazire da je panel nešto svijetliji od crnog ruba TV-a,i tolko o crnoj boji i brzim pokretima nebih više polemisao jer ovo su fakti a ti sa papira čitaj što te volja.
Usput gdje to na amex bilo 15% znamo za 10% ali to 15% neznam da je bilo igdje, a u kontekstu cijene nisi razumio jeftiniji je C650 zbog vrhunskog playera, daljinskog sa pozadinskim osvijetljenjem, mogućnosti zakretanja tv po 30 stupnjeva lijevo i desno e to su stvari koje ovaj S20 nema pa kad ovo sve rezimiraš onda je jeftiniji C650, jer i kad bi išao na jeftiniji S20 sa nijednog BD playera ja ne mogu plejati mkv. koji usput mogu skinuti sa više site-ova u veličini 10-tak Gb i gledati sve filmove u HD kvaliteti, a BR filmove ne mogu naći sve što bih želio da gledam ,a da ih skidam sa net-a u veličini 40Gb ne pada mi na pamet pošto isti ugođaj imam i sa 10-12Gb tako da je ovo još jedan + u povoljnijoj i svrsishodnijoj kupnji.
Nadalje niko ne spominje flickering koji S20 ima kada se gleda kao i isprane boje , a bijela posebna priča to njie bijela nego neka nijansa bijele boje (najsličnija pučki rečeno blijedoj bijeloj kavi)
Refleksije ima minimalno ,ali u odnosu na S20 je može se reći niti nema i mnogo je manja i na prethodni crt sony
U pogledu dijagonale sam rekao jeste veća ,ali ne kao na papiru objasnio sam u prethodnom postu kako proizvođači kradu te centmetre, a u ovom slučaju kradu na štetu panasonica po specifikaciji je veće 5.8cm ,a u praksi samo 4cm premjeri pa ćeš vidjeti.
I konačno u pogledu nečega se slažemo a to je jamstvo i izgled.
I da ponovim ovo je sve važilo za S20 model ,a ne za G20 koji mnogo, mnogo bolji tako da imam osjećaj da si kupio S20 i mislim ako si ,da si užasno pogriješio kad veće preferiraš plazmu što nisi uzeo G20
LP i end of discussion
Ne znam tko su to "svi"? Prikaz brzih scena na LCD je lošiji kao i bitno uži kut gledanja :( ,tebi nije...ok :top:
Opet si priznao da je sve u smislu prikaza na strani S20 ali da je C650 ipak bolji...ne kužim zbilja ???
Vrhunski player...ok ako ti tako kažeš...:mig:
Kako sa nijednog playera ne možeš plejati Mkv ??? Nisi znao da za samo 1000 kn imaš LG560 BD player koji preko usb-a vrti sve živo pa ako je taj ugrađeni player kojeg ti spominješ "vrhunski" kako bi ti nazvao BD560?
I opet nikako da shvatiš da za cijenu C650 imaš S20+BD player sa Mkv-om ili još povoljnije WD player...
Refleksija minimalna? ...C650 kao da je netko premazao Cromodenom...
Amex akcija je prošla...2 tjedna je trajala...rekao sam već.
Btw. kupio sam G seriju 46", ali i dalje stoji da je S20 izvrstan televizor kojega C650 pobjediti može samo u dizajnu, sve u smislu prikaza je na strani S20...ja upravo mislim da ti tješiš sebe šta nisi kupio plazmu :mig:, mislim da si kao i mnogi nasjeo na nabrijani prikaz lcd-a u shopping modu na polici u trgovini gdje si kupovao i požalio...
k-kekec
05.12.2010., 13:04
Ne znam tko su to "svi"? Prikaz brzih scena na LCD je lošiji kao i bitno uži kut gledanja :( ,tebi nije...ok :top:
Opet si priznao da je sve u smislu prikaza na strani S20 ali da je C650 ipak bolji...ne kužim zbilja ???
Vrhunski player...ok ako ti tako kažeš...:mig:
Kako sa nijednog pleyera ne možeš pleyati Mkv ??? Nisi znao da za samo 1000 kn imaš LG560 BD player koji preko usb-a vrti sve živo pa ako je taj ugrađeni player kojeg ti spominješ "vrhunski" kako bi ti nazvao BD560?
Kupio sam G seriju 46", ali i dalje stoji da je S20 izvrstan televizor kojega C650 pobjediti može samo u dizajnu, sve u smislu prikaza je na strani S20...ja upravo mislim da ti tješiš sebe šta nisi kupio plazmu :mig:
al si ga zabrijo s tim Panasonikom...no DJM dobro govori...
zar nebi bilo bolje da se nađe nekoliko vlasnika odr. TVa pa nek istovremeno testiraju TV i argumentiraju svoje tvrdnje??:ne zna:
Ne znam tko su to "svi"? Prikaz brzih scena na LCD je lošiji kao i bitno uži kut gledanja :( ,tebi nije...ok
Vrhunski player...ok ako ti tako kažeš...
Kako sa nijednog playera ne možeš plejati Mkv ??? Nisi znao da za samo 1000 kn imaš LG560 BD player koji preko usb-a vrti sve živo pa ako je taj ugrađeni player kojeg ti spominješ "vrhunski" kako bi ti nazvao BD560?
I opet nikako da shvatiš da za cijenu C650 imaš S20+BD player sa Mkv-om ili još povoljnije WD player...
Btw. kupio sam G seriju 46", ali i dalje stoji da je S20 izvrstan televizor kojega C650 pobjediti može samo u dizajnu, sve u smislu prikaza je na strani S20...ja upravo mislim da ti tješiš sebe šta nisi kupio plazmu , mislim da si kao i mnogi nasjeo na nabrijani prikaz lcd-a u shopping modu na polici u trgovini gdje si kupovao i požalio...
deos ma ti si potpuno u pravu i sve stoji kao što si rekao naravno ja sam pogriješio što sam kupio samsung lcd :lol: :lol: :lol:
Samo mislim da si sam sebe dematirao upravo ti , kad kažeš da je taj pominjani S20 toliko dobar onda mi nije jasno zašto si bacio u more toliku razliku novaca za G20 kad ti je ovaj dobar, a pomalo mi je žao kad neko uzaldno potroši novac na nešto što je malo ili nimalo bolje kad već tvrdiš da je S20 tako dobar što ti kupi G20. :ne zna: :ne zna: :ne zna:
Ili si išao onom starom pučkom logikom koliko para toliko muzike i što skuplje to kvalitetnije :) :) :)
MytByte
05.12.2010., 13:33
govorit ću općenito bez namjere da "basham" C650 jer je to sjajan TV...
c650 (ne 32" koji nema refleksno staklo i ima lošiju crnu - samsungovo prtljanje s panelima i razlikama unutar istog modela) je jaaako refleksan, više od S20...jednako je tako nerazumljiva pansonicova odluka da ne stavlja "dnevni" premaz koji jako produbljuje crnu po danu na S20!!! Dakle, nije C650 dobar preko cijele game, nti mu je crna jednako duboka preko cijele game!
vidi refleksiju na C650 (staklo ima i nekakvu valovitost, valjda pokušaj da se smanji ta refleksija) : http://i641.photobucket.com/albums/uu133/mytbyte/P1020926-1.jpg
ja sam isto tako uvjeren da mediaplejer u Samsungu neće zaplejati SVE što i LG-ev BD plejer ali sam najviše za mediaplejer varijantu koju možeš cukati unaokolo bez problema...
rezolucija pokreta...svaki LCD bez 100 Hz ili "black frame insertion" nema više od 300 linija...to nije stvar odziva, to je stvar načina kako LCD osvježava sliku (sample and hold)...dakle C650 je dobar kada je uključeno 100Hz, ali uz artefakte...dakle razlika u rezoluciji pokreta se primijeti na video snimkama (ne filmu) mada niti plazma ovdje nije drastično bolja jer 100 double scan stvara određeni ghosting...jedino V20 je bolji jer ima "brže" fosfore!
trperenje na plazmi, da, blago samo kod 60Hz inputa, ne i na 50/100hz
bijela boja i kolor...mislim da je u više navrata zaključeno da postoje standardi za razinu svjetla, saturacijU boje i sl...saturacija boje je funkcija kontrole "saturation"...da bijela je zagasita i malo žuta u cinema modu na plazmi ali je defintivno unutar standarda što se tiče cd/m2 i temprature bijele točke (isto je na LCD-u ali ljudi stave na nešto drugo da dbiju to poznatu "supernova" bijelu...nakon sati provedenih uz "hladni" LCD, čovjek se na D65 sliku mora naviknuit (ne mora i nek ima hladnu sliku, ali to ne znači da je LCD bolji od plazme) da, LCD mogu biti svjetliji i žarkh boja ALI TO NIJE STANDARD NEGO OSOBNA PREFERENCIJA!!!
Osobno mislim da je kao čisti display (što se tiče prirodnosti i standardiziranih parametara slike) S20 nešto bolji TV...
i za kraj malo "comic reliefa", u slučaju da je nekome palo napamet da kupuje Grundig ili Quadro...ljudi bez lica (vjerojatno TN matrica):
http://i641.photobucket.com/albums/uu133/mytbyte/P1020922.jpg
JOŠ SU SKUPLJI OD LG-ja :mig:
bok,
kupio danas panasonic s20 plazmu i ima u gornjem lijevom kuti jedan shebani pixel .stoji crvena točkica.jel moguće da je samo zaglavljen, pa ce se sam popraviti ili da vratim tv tj.dali mogu vratit tv zbog jednog mrtvog pixela
deos ma ti si potpuno u pravu i sve stoji kao što si rekao naravno ja sam pogriješio što sam kupio samsung lcd :lol: :lol: :lol:
Samo mislim da si sam sebe dematirao upravo ti , kad kažeš da je taj pominjani S20 toliko dobar onda mi nije jasno zašto si bacio u more toliku razliku novaca za G20 kad ti je ovaj dobar, a pomalo mi je žao kad neko uzaldno potroši novac na nešto što je malo ili nimalo bolje kad već tvrdiš da je S20 tako dobar što ti kupi G20. :ne zna: :ne zna: :ne zna:
Ili si išao onom starom pučkom logikom koliko para toliko muzike i što skuplje to kvalitetnije :) :) :)
Kupio sam jer je bolji od S20 koji ima svoje mane u odnosu na G seriju ali C650 ima previše mana u odnosu na S20 a da ne govorimo o G seriji...
Evo i MytByte ti je stavio sliku C650 sa "minimalnom" refleksijom koja pa mislim da daljnja raspava postaje besmislena...
btw. puno je bolje da si kupio C630 ili Sony EX500 (bolji motion procesor) koji nemaju "Cromoden" premaz na sebi...inače mislim da je kupovina C650 nije loš potez kada se već kupuje lcd ali S20 je ipak tv koji daje bolju sliku za manje novca...
bok,
kupio danas panasonic s20 plazmu i ima u gornjem lijevom kuti jedan shebani pixel .stoji crvena točkica.jel moguće da je samo zaglavljen, pa ce se sam popraviti ili da vratim tv tj.dali mogu vratit tv zbog jednog mrtvog pixela
U roku od 8 dana od kupovine imaš pravo vratiti bilo šta čak i bez razloga...tako da svakako reklamiraj...
MytByte
05.12.2010., 17:30
Pitanje je što piše u uputstvima...ako ne piše ništa po pitanju toleranicje svakako neka što prije zamijeni TV
piše "zbog procesa proizvodnje.......mogu se pojaviti trajno osvijetljeni ili....neosv.pixeli.to nije neispravnost"
ma čak me i nebi "mučilo" da se pojavio za mjesec dana nego odma iz kutije mrtav pixel, a i bio je zadnji pakiran tak da sad vjerojatno nemaju odmah drugi za zamjenit, a dok vrate pare proći će bar 10-15 dana...nisam pametan
Pozdrav svma i molim vas za pomoć, naime kupujem LCD televizor za nekih 3500 kuna pa trebam vašu stručnu pomoć u odabiru, kuju marku, koju veličinu i koje komponente mora imati , a udaljenost gledanja mi je nekih 3 metra ? Molim vas za pomoć, pošto sam amater za ove stvari ?
DeeJay Dee
06.12.2010., 02:35
vidi Samsung 32C450/C550, ako baš mora LCD, no ako može i plazma onda svakako pogledaj i Panasonicove 37'' ili 42'' verzije modela C2E ili X20E, bolji i veći TV-i za manje, isto ili zeru više para, kad smo kod gledanje TV programa i DVD/DivX-a.
no, za dupli post u 2 teme ti slijedi crveni karton i lockanje/brisanje "one tamo" temice, sad će te Tony oplest.. ;)
@deos, @dtm
Kad bih osobno birao između C650 i S20 prije bih uzeo c650 pa makar bio i 1000 kn skuplji, jer s20 je tv sa previše mana krenuvši od dizajna pa do svega drugog.
Moje najveće zamjerke idu na ono zaštitno pleksi staklo koje stvara četverostruku refleksiju ako se bolje pogleda izbliza.
Dnevna refleksija je svakako na strani C650. S20 je negledljiv ako je negdje pored prozora.
Pokretna rezolucija kod s20 je bolja i to je jedina prednost što pored ostalih mana neće napraviti neku prednost...
I da Samsungov pleyer je vrhunski, čita sve skoro, podržava titlove, daje mogućnost sinkronizacije titlova, daje čak dts i dolby digital 5.1 izlaz, a kvaliteta slike koju daje na 720p je na razini Playstation 3 cell procesora sa uključenom upscale funkcijom, mislim da je ponekad čak i bolja kvaliteta, a o HD da ne govorim.
Sve bi to bilo dobro da netvrdim samo ja nego i šogor koji ima S20 i kaže za njega da je smeće, doduše radili smo usporedbu i između S20 i C7000 plazme :D
MytByte
06.12.2010., 10:27
@deos, @dtm
Kad bih osobno birao između C650 i S20 prije bih uzeo c650 pa makar bio i 1000 kn skuplji, jer s20 je tv sa previše mana krenuvši od dizajna pa do svega drugog.
Moje najveće zamjerke idu na ono zaštitno pleksi staklo koje stvara četverostruku refleksiju ako se bolje pogleda izbliza.
Dnevna refleksija je svakako na strani C650. S20 je negledljiv ako je negdje pored prozora.
Pokretna rezolucija kod s20 je bolja i to je jedina prednost što pored ostalih mana neće napraviti neku prednost...
I da Samsungov pleyer je vrhunski, čita sve skoro, podržava titlove, daje mogućnost sinkronizacije titlova, daje čak dts i dolby digital 5.1 izlaz, a kvaliteta slike koju daje na 720p je na razini Playstation 3 cell procesora sa uključenom upscale funkcijom, mislim da je ponekad čak i bolja kvaliteta, a o HD da ne govorim.
Sve bi to bilo dobro da netvrdim samo ja nego i šogor koji ima S20 i kaže za njega da je smeće, doduše radili smo usporedbu i između S20 i C7000 plazme :D
koliko je ono C7000 skuplji? Duplo?
dizajn = mana? a je, ne može se osporiti...dizajn prodaje priozvod prije nego karaktreristike...
RAW out DD i DTS zvuka na optički daje svaki TV...
refleksija? C650 je refleksniji od S20...koliko sam vidio
kako plejer koji čita SKORO sve može biti vrhunski???? jesi li mu dao mkv s kompresiranim headerom, pa da vidimo??? što je s problemima s titlovima koji nestaju nakon 40 min?
anyway, koji je značaj primjera sa 720p upscalea s PS3...??? S20 odlično radi upscale...ne brkati s de-interlaceom...
definitvno je slika na C650 "draža" i sočnija običnom puku koji, ruku na srce, želi šarenu, prekontrastnu sliku za što je C650 apsolutno dušu dao, ali reći da je S20 smeće, bez poznavanja činjenica (šogori nisu neka stručna referenca, pogotovo kad daju paušalne ocjene :mig:)
to je kao da kažeš da je Lotus Elise smeće jer nema klimu, svu pustu elektroniku, konjicu ili zvuk Mercedesa AMG...
Svaki skinuti mkv koji sam mu dao od njih ukupno 400gb je radio bez ikakvog zastoja, uključujući 3d mkv, a titlovi mi nikad nisu nestali na pola filma.
Mkv radi bolje nego kad koristim Ps3 i Ps3 media server.
A sko već neko kupuje samostalni bluray player za 1000kn, mislim da je isplativije uzeti PS3 za 500 kn više, Ps3 je zvjer od uređaja :s
Svaki skinuti mkv koji sam mu dao od njih ukupno 400gb je radio bez ikakvog zastoja, uključujući 3d mkv, a titlovi mi nikad nisu nestali na pola filma.
Mkv radi bolje nego kad koristim Ps3 i Ps3 media server.
A sko već neko kupuje samostalni bluray player za 1000kn, mislim da je isplativije uzeti PS3 za 500 kn više, Ps3 je zvjer od uređaja :s
Pa odluči se, čita sve ili skoro sve...isti je kao u C650 ili nije...kako znaš da samostalni LG player nije bolji kada redovito dere Samsunge na testovima...i znači li to da su Samsung samostalni playeri lošiji od Samsung playera ugrašenih u tv ???
C650 ima malu refleksiju...jesi vidio ikad C650? Ako nisi imaš sliku od MytByte-a za početak...
I kakav to PS3 košta 1500kn ?
MytByte
06.12.2010., 11:14
Ps3 nije mkv plejer...koliko znam...naravno da je bolje na samsungu po nekim pitanjima...
kaya714
06.12.2010., 11:48
jel ima netko kakav najobičniji 55cm stari tv u radnom stanju za prodat(starcima za spavaću sobu, hehe) oni ionako misle da je LCD neka droga...?
I dal će na takav uopće uspjet spojit digitalni prijemnik za sto kuna iz konzuma?
Pa odluči se, čita sve ili skoro sve...isti je kao u C650 ili nije...kako znaš da samostalni LG player nije bolji kada redovito dere Samsunge na testovima...i znači li to da su Samsung samostalni playeri lošiji od Samsung playera ugrašenih u tv ???
C650 ima malu refleksiju...jesi vidio ikad C650? Ako nisi imaš sliku od MytByte-a za početak...
I kakav to PS3 košta 1500kn ?
Čita sve mkv, ne čita jedino m2ts, ali to čita ps3. Ps3 fat od 40gb bio na akciji cijelo ljeto i jesen za samo 1500kn. O kvaliteti lasera nemoram govoriti jer je kvalitetniji od lg-a kojem laser ode odmah par dana nakon što prođe garancija.
Ta slika nije nikakva referenca, C650 ima glossy panel kao i većina televizora, ali ugrađeni AR filter je puno bolji nego kod S20, a svaki C650 u svjetlim uvjetima i pri jakom svjetlu će pojesti s20 za doručak jer refleksija je puno manja, nisi ti vidio očito s20 kako se ponaša pri dnevnom svjetlu. Ja sam gledao i uspoređivao oba i C650 je puno bolji uostalom nebi dobivao svugdje takve visoke ocjene po recenzijama...
Kraj rasprave, pričaj ti šta očeš dalje.
MytByte
06.12.2010., 12:35
...S20 je manje refleksan od C650!!!! ono o čemu ti govoriš je blijeđenje ekrana na dnevnom svjetlu...
koliko ja vidim S20 je pobrao bolje ocjene po recenzijama od C650!!!!
marko356
06.12.2010., 13:22
bok, koji je najbolji TV za zemaljsku televiziju i maxtv? ima li uopce neki koji se kvalitetom moze priblizit npr Panasonic 36" crt-u kojeg sada imamo. uglavnom ovaj tv nam je premali za boravak pa bi ga stavili u sobu i uzeli neki tanki. tribao bi bit bar 50" jer ako bi ga stavili na zid bio bi oko 5 m daleko. do sada smo ovo odgadjali jer kad god sam isa gledat LCD-ove slike su in bile uzasne tako da ih u zadnje vrime nisan ni gleda. ali cujem da su se stvari popravile zadnjih godinu dvi.
gleda san kratko philipse samsunge i Sony-e u tehnomaxa, i nisan bas bio zadovoljan. puno ghostinga i prilivanja slike js uvik. sta je sa plazmama? moze neki prijedlog. cijena je manje bitna s tim da ne mislin davat bas 5 tisuca eura za TV
MytByte
06.12.2010., 14:25
50" Panasonic X20 ako želiš povoljno proći!!!
50" Panasonic G20 ili V20 ili Samsung PS 50C7000 ako želiš najbolje
pozdrav svima, evo sam malo švrljala po netu pa naišla na ovaj LCD tv,
Samsung LE32C530, pa me zanima što mislite o njemu !!!
evo post
http://www.europatrade.hr/content/hr/proizvodi/catalog_detail.aspx?GID=102&PID=675
MytByte
06.12.2010., 14:38
pozdrav svima, evo sam malo švrljala po netu pa naišla na ovaj LCD tv,
Samsung LE32C530, pa me zanima što mislite o njemu !!!
evo post
http://www.europatrade.hr/content/hr/proizvodi/catalog_detail.aspx?GID=102&PID=675
Više nego OK za te pare...
marko356
06.12.2010., 14:50
50" Panasonic X20 ako želiš povoljno proći!!!
50" Panasonic G20 ili V20 ili Samsung PS 50C7000 ako želiš najbolje
jel ima negdi u St za vidit izlozene Panasonic G20 ili V20. cijene su in vise nego ok kolko vidim po netu. u tehnomaxu ima philipsa za 15-16 tis Kn koji nista ne valjaju
jel ima negdi u St za vidit izlozene Panasonic G20 ili V20. cijene su in vise nego ok kolko vidim po netu. u tehnomaxu ima philipsa za 15-16 tis Kn koji nista ne valjaju
Philips je jako skup, dosta igraju na šminku(doduše moram reći Samsung još i više). U svakom slučaju ako želiš najbolji TV na tržištu sa (po)najboljem završnom obradom pogledaj Panasonic.
marko356
06.12.2010., 14:58
samsung znan da ne valja jer san gledao. philips i sony isto. ali mislin da su to sve bili LCD-ovi. plazme su mozda bolje. probat cu nac ove panasonic-e
Dalmati
06.12.2010., 15:47
Dobar dan svima. Ovo je moj prvi post ovdje.Prije par dana sam kupija 42G20 ES i prezadovoljan sam.Zanima me dali za ostvarivanje 5 godina jamstva triba a:registrirat se na panasonicovu stranicu ,registrirat svoj tv sa serijskim brojem i poslat im kopiju skeniranu računa.Tada bi mi oni tribali na mail poslat Jamstveni list (pan europski) u pdf formatu. Ja sam tako i napravija. Međutim, na nekim stranicama sam pročita ovako b: (Ronis) da triba poslat i kopiju računa i pan europski jamstveni list sa upisanim ser. brojem,modelom, datumom kupovine itd. Dobija sam plazmu uredno zapakiranu,original,kupija u trgovini koja surađuje s M SAN-om (Izvinite radi reklame),račun ovjeren u trgovini a u kutiji pan europsku garanciju di se nema di upisat ni model ni ser.broj ni datum kupnje.Ja san napravija pod a:,pa me zanima da li je tako u redu,poslati kopiju računa i ispuniti obrazac na panasonicovoj stranici.
Izvinjavan se ako san falija temu,ali nemojte šta zamirit jednom bauštelcu,unaprid hvala na odgovoru.
samsung znan da ne valja jer san gledao. philips i sony isto. ali mislin da su to sve bili LCD-ovi. plazme su mozda bolje. probat cu nac ove panasonic-e
A isto pogledaj SAMSUNG ovim redom od najjeftinijeg po dao najskupljeg, dobro sad pogledaj ova 3 ne može bit da ne valjaju
1-PS50C550, plazma
2-PS50C6500, plazma
3-PS50C7000, plazma :eek: :( :)
A isto pogledaj SAMSUNG ovim redom od najjeftinijeg po dao najskupljeg, dobro sad pogledaj ova 3 ne može bit da ne valjaju
1-PS50C550, plazma
2-PS50C6500, plazma
3-PS50C7000, plazma :eek: :( :)
Em ima tu Panasonic plazmi koje su bolje em kod Panasonica daleko bolja završna obrada. Znam da ima ovdje ljudi koji vole Samsung ali koliko oni ne paze ne aneke detalje to je kriminal, čak vide nisu do kraja zavidane. Isto tako pouzdano znam da ima dosta reklamacija na Samsunge, začudo LG je sa druge/svjetlije strane medalje.
dakle...
kupujem nesta do 10k kuna,ne bi vise...udaljenost 2,5m
uzet cu i popcorn a200 vjerovatno pa uz sd(max tv) bi najcesce gledao mkv fajlove(tu i tamo ps3),sto je naj od slike sto se moze dobiti za tu lovu?
buraz ima plazmu pany g20,odlicna je..
gledoa sam philips Philips 32PFL9705H
pany 42v20
znam da su to dva svijeta i velicine,ali eto nisam pametan,ovaj lcd kao naj u tom segmentu,kao i ova plazma:)
ipak se radi od 10 k kuna,pa se ne bi htio zaletiti
molio bih neki savjet,mozda neko osobno iskustvo ://
hvala vam unaprijed
sushi elegance
06.12.2010., 17:06
Imam jedno pitanjce: nedavno sam kupio Panasonic TX-L32S20E (LCD). U početku nisam bio odusevljen slikom, ali onda sam povezao receiver s HDMI kablom i sad sam napokon odusevljen. Slika je fantasticna, ali me jedno zivcira: kad likovi na ekranu trče ili se brzo kreću, oko njih se stvori lagana izmaglica, kao neke blurane kockice?! Jel to normalno za LCD televizore? :rolleyes: I ima li nacin da se tog rijesim?
??? što je s problemima s titlovima koji nestaju nakon 40 min
Myte ja sam pogledao nekih 30-tak do sada mkv-a koji su teški nekih od 8 pa do 15 Gb i u rezi 1920x800-900 i nijedan titl nije pukao ili pravio probleme nego je radio bez ikakve falinke i još sam u tijeku reprodukcije mogao da se igram sa njima u 3 veličine i nije nestao. :)
Za primjer film "INCEPTION" koji traje 2hi30min nije imao problem sa nestajanjem titla također i "WALL STREET 2 - money never sleeps" traje 2hi20min i na njemu titlovi ne nestaju. :D (nakon kojih 40 min) ? ? ?
Treba li još primjera da dokažemo netočnu tvrdnju, i ne znam odakle ti to da nestaju pa nijedan forum o samsungu se nije do sada na to žalio, a pročitali smi ih dosta ja i ostali vlasnici samsunga. :kava: :ne zna:
MytByte
06.12.2010., 18:05
Myte ja sam pogledao nekih 30-tak do sada mkv-a koji su teški nekih od 8 pa do 15 Gb i u rezi 1920x800-900 i nijedan titl nije pukao ili pravio probleme nego je radio bez ikakve falinke i još sam u tijeku reprodukcije mogao da se igram sa njima u 3 veličine i nije nestao. :)
Za primjer film "INCEPTION" koji traje 2hi30min nije imao problem sa nestajanjem titla također i "WALL STREET 2 - money never sleeps" traje 2hi20min i na njemu titlovi ne nestaju. :D (nakon kojih 40 min) ? ? ?
Treba li još primjera da dokažemo netočnu tvrdnju, i ne znam odakle ti to da nestaju pa nijedan forum o samsungu se nije do sada na to žalio, a pročitali smi ih dosta ja i ostali vlasnici samsunga. :kava: :ne zna:
super...dobro da znamo kaj si sve ilegalno skinuo pa ćemo javit nadležnim organima...:mig:
šalim se, naravno, ali ne šalim se za titlove...primjećeno je na C530:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le32c530-le40c530-20100813815.htm
Gabi on 21 August 2010 2:37 pm
@Phil, users that were “luky” enough to buy a set with 1002 firmware on it are unable to upgrade; that wouldn’t be so bad, but it’s necessary to upgrade becouse this fw has a bug: when playing movies in media player, the subtitles cease to be displayed after about 40 minutes.
Samsung doesn’t seem concerned at all about this. I’ve wrote to them this week but haven’t got an answer and I don’t think I’ll get one.
Actually I’ve returned a 40C530 becouse of this issue and I’m now searching for one with a higher fw version :)
From what I heard, the solution was to change the motherboard!
pa:
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1246980-samsung-c530-owners-thread-4.html#post12506772
i cijeli taj thread se pojavljuje taj problem...
srt subtitles problem
Quote:
Originally Posted by kyrillos13 View Post
hello from greece, i recently got samsung 32c530 and when i connect my external (wd my passport essential 640gb) disk and play an mkv file with subtitles, after 30 minutes the subs stop playing.. any idea? and when i trying to update the firmware it says that the tv didnt find any update file.. :P
hi kyrillos, i had the same problem. think that it's a bug or sth. i found no direct solution, updating the firmware might help but mine does not accept the new firmware (another issue). So, i just converted srt subtitles to sub format (via a small freeware, called srttosub) and everything was fine
...a i po ovom našem forumu su se ljudi žalili, čini mi se, ali ne tjeraj me da tražim, pls...akle dešava se na Samsungu, sad da li bi se ili se nekome dešavalo na c650, i kojoj varijanti firmwarea truć blah to ostavljam kupcima Samsunga da otkriju...
*čokoladica*
06.12.2010., 21:33
pozz ekipa!
vidim da tu ima dosta upućenijih od mene u tehniku :D pa da vas pitam.
odlučila sam kupit Samsungovu telku LE40C650, čini mi se ok.
kaj vi mislite?!
unaprijed tenks za svaki koristan savjet
:mig:
pozz ekipa!
vidim da tu ima dosta upućenijih od mene u tehniku :D pa da vas pitam.
odlučila sam kupit Samsungovu telku LE40C650, čini mi se ok.
kaj vi mislite?!
unaprijed tenks za svaki koristan savjet
:mig:
A da se razmisli o plazmi Panasonic TX-P42G20ES?
the.elles.d
06.12.2010., 21:54
@*čokoladica*
Jesi li uopće pročitala posljednjih desetak postova?
MytByte
06.12.2010., 22:06
@*čokoladica*
Jesi li uopće pročitala posljednjih desetak postova?
baš...čini se da nije...a raspra o c650 ide i daljeod zadnjih 10 postova...
uglavnom, @čoksa, mislimo SKORO sve najbolje...
*čokoladica*
06.12.2010., 22:33
evo sad jesam, onak nabrzaka :D
kolko sam uspjela vidit, nema nekih negativnih komentara tak da ostajem pri tome da ubodem baš taj
jedino me cijena malo škaklja (6500kn) i to još više kad sam vidla par stranica prije da je neko napisao da je bila akcija u Arena Centru, 20% i da ga je neko uzeo za 5200 :eek:
shit!
enivej tenks
evo sad jesam, onak nabrzaka :D
kolko sam uspjela vidit, nema nekih negativnih komentara tak da ostajem pri tome da ubodem baš taj
jedino me cijena malo škaklja (6500kn) i to još više kad sam vidla par stranica prije da je neko napisao da je bila akcija u Arena Centru, 20% i da ga je neko uzeo za 5200 :eek:
shit!
enivej tenks
Da upravo tako bio je po cijeni 5199 točnije i uzela su ga nas barem 2 sa ovog foruma na osnovu Sašinog infa o akcijskoj cijeni sa popustom od 20%, ali pošto je sada cijena po starom i eto najjeftinji je 6500, onda je razlog za razmislit u pogledu u kakvim uvjetima gledaš(osvijetljena prostorija pod uticajem dnevnog svijetla - sunca) i što očekuješ od telke jeli samo za gledanje programa ili su tu i filmovi jer približno toj cijeni u par stotina kuna je i već predloženi G20 od lege Bare tako da je dvojba sad šta jer i G20 je kvalitetna kupovina to kažem i ja koji sam vlasnik samsunga LE40C650 jer sam ga dugo gledao i isprobavao i istinski je dobra telka.
Sad nam malo opiši uvjete u kojima bi bio tv misleći na dnevno svijetlo i šta očekuješ filmove ili samo program za bližu preporuku.
da li znate da li jos tehnomarket u wgejtu ima jos 10% popusta na american/placenje?zoivem ducan,a nitko se nikako ne javlja:)
uzeo bi tamo mozda g20,za 6200kn onda..ako je vec tako dobra cijena:)
xAragonx
07.12.2010., 01:10
planiram kupiti novi tv pa me zanima sta mislite o ovom televizoru? kakva je kvaliteta slike ako se spoji na komp i gledaju filmovi s kompa na njemu?
http://www.instar-informatika.hr/panasonic-pdp-tv-tx-p42c2e-=-hd-dvbt-mpeg4/0235780/televizori/
ili predlozite neke druge koji bi bili u cjenovnom rangu do 3500 kn, hvala!
sad sam vidio da vec postoji tema, molim gma da premjesti!
*čokoladica*
07.12.2010., 10:48
Da upravo tako bio je po cijeni 5199 točnije i uzela su ga nas barem 2 sa ovog foruma na osnovu Sašinog infa o akcijskoj cijeni sa popustom od 20%, ali pošto je sada cijena po starom i eto najjeftinji je 6500, onda je razlog za razmislit u pogledu u kakvim uvjetima gledaš(osvijetljena prostorija pod uticajem dnevnog svijetla - sunca) i što očekuješ od telke jeli samo za gledanje programa ili su tu i filmovi jer približno toj cijeni u par stotina kuna je i već predloženi G20 od lege Bare tako da je dvojba sad šta jer i G20 je kvalitetna kupovina to kažem i ja koji sam vlasnik samsunga LE40C650 jer sam ga dugo gledao i isprobavao i istinski je dobra telka.
Sad nam malo opiši uvjete u kojima bi bio tv misleći na dnevno svijetlo i šta očekuješ filmove ili samo program za bližu preporuku.
DJM, telka bu bila u spavaćoj, koja je gotovo uvijek skroz zamračena, tak da mislim da bu po tom pitanju ok. A i tam ćemo ju gledat sam navečer jer prek dana sam s malom bebom ili u boravku ili u dječjoj sobi.
Ne znam, ne bi komplicirala sa drugim telkama, nisam neki ekspert, ne tražim puno, eventualno bumo si skidali filmove sa neta i gledali.
Ovu telku mi je buraz preporučio, on ima liniju prije (mislim da je to onda 550 :ne zna:) i on je full zadovoljan s njom.
Jedino ako je možda neko negdje vidio da je cijena manja (ja sam gledala u Europatrade-u i SantaDomenici) ili ako možda zna da bu uskoro neka akcija, bila bi i više nego zahvalna da tu napiše :top:
Ma kupila bi ja nju možda i u prvom mjesecu, tad su mislim veće šanse za uzet po nekoj akcijskoj cijeni, al me dragi muž masira da oće sad prije Božića :)
A ja sam dobra ženica pa mu ne mogu odolit :D
fala ekipa za svaki komentar :mig:
Partfiš
07.12.2010., 10:58
Dvoje srednjovjhecnih ljudi sa klincima koji 99% vremena gledaju Bnetove programe i 1% neki DVD.
Panasonic G20 ili Samsung C650?
Ili nesto trece?
40-46 velicina...
Hvala
Dvoje srednjovjhecnih ljudi sa klincima koji 99% vremena gledaju Bnetove programe i 1% neki DVD.
Ili nesto trece?
40-46 velicina...
Hvala
Hmh, G20 bez ikakve dileme. Bolja slika i sama bolja izrada TV-a nego li je to kod Samsunga.
SuperQueer
07.12.2010., 11:06
Ili nesto trece?
40-46 velicina...
Hvala
svak normalan ce ti rec g20, i imas 5g jamstvo ak pozuris !!
SuperQueer
07.12.2010., 13:47
Do kad je jamstvo 5 god?
do nove godine !! tako da se pozurite vi kaj brijete uzet to, moglo bi se desit ta se to rasproda ko sto je situacija bila prosle godine ? :ne zna:
Do kad je jamstvo 5 god?
Zaključno sa 31.12. ove godine , znači do nove i posle ko zna kada :)
SuperQueer
07.12.2010., 13:53
Zaključno sa 31.12. ove godine , znači do nove i posle ko zna kada :)
poslje opet na ljeto kad ce bit neko prvenstvo :rofl:
DJM, telka bu bila u spavaćoj, koja je gotovo uvijek skroz zamračena, tak da mislim da bu po tom pitanju ok. A i tam ćemo ju gledat sam navečer jer prek dana sam s malom bebom ili u boravku ili u dječjoj sobi.
Ne znam, ne bi komplicirala sa drugim telkama, nisam neki ekspert, ne tražim puno, eventualno bumo si skidali filmove sa neta i gledali.
Ovu telku mi je buraz preporučio, on ima liniju prije (mislim da je to onda 550 :ne zna:) i on je full zadovoljan s njom.
Jedino ako je možda neko negdje vidio da je cijena manja (ja sam gledala u Europatrade-u i SantaDomenici) ili ako možda zna da bu uskoro neka akcija, bila bi i više nego zahvalna da tu napiše :top:
Ma kupila bi ja nju možda i u prvom mjesecu, tad su mislim veće šanse za uzet po nekoj akcijskoj cijeni, al me dragi muž masira da oće sad prije Božića :)
A ja sam dobra ženica pa mu ne mogu odolit :D
fala ekipa za svaki komentar :mig:
To sam i htio čuti , uvjeti su idealni za kupovinu LE40C650, znači soba i najviše gledanja filmova, a beba najdalje za godinu bude tražila crtaće ,a toga tek ima na net-u sa sinkroniziraniom glasom, a i da obraduješ muža sa kakvim kvalitetnim mkv. jer to zbilja reproducira sa USB-a za nepovjerovat kako dobro. :)
Tu razliku koju nudi G20 od 4cm dijagonale ionako ti neće nedostajati u sobi, a i potrebno je njen panel malo i razrađivati (sitnica nekih prvih 300h), a kad zbrojiš da ti treba za filmove tek tu dobijaš jer ovako bi trebala player, a to je dodatni trošak i ono o čemu niko ne govori to je još jedan daljinski u rukama ili kod tebe u krevetu nepotreban jer ovako sa C650 riješavaš sve u jednom tako da kod tebe nema dvojbe samsung i to je :top:
Glede cijene u januaru sigurno neće ići dolje sad trebaš aktalne akcije pratit tako da nećeš pogriješiti sa kupovinom sada samo uprati akcijsku cijenu, jer slijedeći popust u novoj godini će biti tijekom 3 i 4 mjeseca kada se budu pojavili novi modeli D650 a to je ipak dugo.
Po pitanju cijena tu je Saša najbolji on to prati na svojoj stranici i čak nekad najavi i unaprijed
http://www.preporucamo.com/category/savjeti-za-kupnju/
a tebi ostaje malo hodanja ili zvanja sancta domenice , tehnomarketa ili nekih od shoping centara i oni prave akciju pred blagdane to je ujedno i najteži posao ubosti dobru cijenu i najčešće moraš sam obilaziti jer to traje kratko ,a kada se sazna ono je već kraj zato tu malo dodatnog truda i naći će se dobra cijena.
LP i sretno sa kupovinom !
uuhhh sad će zaštitnici imena panasonic po meni da ... ,ali ja ne brinem istina je samo jedna i nema dvije a istina oslobađa believe
Partfiš
07.12.2010., 14:58
Hvala:)
MytByte
07.12.2010., 15:09
uuhhh sad će zaštitnici imena panasonic po meni da ... ,ali ja ne brinem istina je samo jedna i nema dvije a istina oslobađa believe
Uff...istina nije samo jedna, pogotovo ne kod televizora...svakome njegovo...madam se da te @čoksa neće proklinjati kad ne bu mogla neki crtić upogonit :mig:
Tu razliku koju nudi G20 od 4cm dijagonale ionako ti neće nedostajati u sobi, a i potrebno je njen panel malo i razrađivati (sitnica nekih prvih 300h), a kad zbrojiš da ti treba za filmove tek tu dobijaš jer ovako bi trebala player
A što G20 nema player ili?:misli:
*čokoladica*
07.12.2010., 16:28
To sam i htio čuti , uvjeti su idealni za kupovinu LE40C650, znači soba i najviše gledanja filmova, a beba najdalje za godinu bude tražila crtaće ,a toga tek ima na net-u sa sinkroniziraniom glasom, a i da obraduješ muža sa kakvim kvalitetnim mkv. jer to zbilja reproducira sa USB-a za nepovjerovat kako dobro. :)
Tu razliku koju nudi G20 od 4cm dijagonale ionako ti neće nedostajati u sobi, a i potrebno je njen panel malo i razrađivati (sitnica nekih prvih 300h), a kad zbrojiš da ti treba za filmove tek tu dobijaš jer ovako bi trebala player, a to je dodatni trošak i ono o čemu niko ne govori to je još jedan daljinski u rukama ili kod tebe u krevetu nepotreban jer ovako sa C650 riješavaš sve u jednom tako da kod tebe nema dvojbe samsung i to je :top:
Glede cijene u januaru sigurno neće ići dolje sad trebaš aktalne akcije pratit tako da nećeš pogriješiti sa kupovinom sada samo uprati akcijsku cijenu, jer slijedeći popust u novoj godini će biti tijekom 3 i 4 mjeseca kada se budu pojavili novi modeli D650 a to je ipak dugo.
Po pitanju cijena tu je Saša najbolji on to prati na svojoj stranici i čak nekad najavi i unaprijed
http://www.preporucamo.com/category/savjeti-za-kupnju/
a tebi ostaje malo hodanja ili zvanja sancta domenice , tehnomarketa ili nekih od shoping centara i oni prave akciju pred blagdane to je ujedno i najteži posao ubosti dobru cijenu i najčešće moraš sam obilaziti jer to traje kratko ,a kada se sazna ono je već kraj zato tu malo dodatnog truda i naći će se dobra cijena.
LP i sretno sa kupovinom !
DJM puno ti fala, zakon si! :top:
Ovaj tjedan onda idem u shopping....
:kokice:
pozz
A što G20 nema player ili?:misli:
A može, može puno toga jpeg. mp3. ne baš sve divx i xvid formate, mkv. ne ide dts ne ide, mada kažu sa novim fmw-om da može i mkv. ali da ne može dts, ali kažu korisnici da ionako zuji, a kad se stavi novi fmw tek tad ZUJIII
pa di si ti čovječe
?? ?
Pa di si ti ne javljaš se, ti kao zaštitar imena panasonic očekivao sam da ćeš prvi komentirati, nego btw jeli kod tebe onaj "lijepi" :cerek: crni 46G20 ili onaj ljepši G20ES, jesi li probao novi FMW i da li sada manje ili više zuji trafo i playa li mkv
Miskec10
07.12.2010., 17:36
Pozdrav svima.
Namjeravam kupiti LCD TV, moze i LED(al mora bit fulhd) u ovo vrijeme, tj. dok traju ta neka snizenja. Molio bih da mi preporucite neki best buy TV, 32", do 4000KN.
Mora bit fulhd, imat kontrast najmanje 60 000:1, i mpg4 prijemnik. Ostalo je manje bitno. Sad ko imam kakvih iskustava, prijedloge...bio bih vrlo zahvalan :)
Molio bih da mi netko opovrgne ili potvrdi nešto o slici na Panasonic-ovim plasma-ma S20 i G20, naime jučer sam posjetio jednu trgovinu u potrazi za novim TV-om odnosno već sam se unaprijed odlučio na Panasonic S20 ali sam ostao dosta razočaran. TV bi za sada uglavnom bio korišten za gledanje SD-a (OptiTV) ,DVD-a i DivX-a a kada se skupi nešto šoldi i kupi neki HD player naravno i mkv. Odluka je pala na P42S20 ponajviše zbog trenutne akcije od 5 godina garancije.
Došavši u navedenu trgovinu, pronašao sam S20 ali nasreću (ili nažalost) stajao je pokraj G20 i na oba je pušten isti SD materijal (mislim Nova TV) ali slika na S20 je puno lošija na S modelu, neznam kako bi točno opisao razliku u kvaliteti ali slika na S modelu je blijeda, bez oštrine, boje su... ma totalno sam se razočarao. Da se razumijemo, nisam niti očekivao da će slika biti približno ista ali razlika je drastična a ja na žalost za G20 nemam sredstava:rolleyes:
Na moje pitanje trgovcu, dali se radi o postavkama odgovorio mi je da on misli da postavke nisu dirane nego su ostale na tvorničkim. Sad, dali je to samo jeftini trik trgovine da je slika na 2000 kuna jeftinijem modelu toliko lošija ili je stvarno stvar u novim neoPDP panelima:ne zna:
Znam da trgovine nisu baš referentna mjesta za odlučit se koji model uzeti (pogotovo plasme zbog osvijetljenosti trovina) ali ja drugog načina nemam, pogotovo jer nisam iz Zagreba. Pa ako netko od vlasnika P42S20 može napisat neko svoje mišljenje o ovome modelu, dali je stvarno slika tako blijeda i "beživotna" na SD signalu (HD nisam uspio vidit ali pretpostavljam da je OK ili se varam:mig:)
Hvala unaprijed:s
MytByte
07.12.2010., 22:51
Pisali smo već o tome više puta, pa malo možda neki search ne bi bilo zgorega da si napravio!!! Da, S20 nema premaz tako da na ambijentalnom svjetlu slika blijedi, to najviše utječe na dubinu crne, ali malo i na boje...u tamnim uvjetima je to sasvim drugi televizor, među boljima po razini crne i boji...dakle kakav ti je u dućanu, takav će ti biti po danu doma, pogotovo ako ima puno svjetla u prostoriji ili je sunčan dan...dynamic mod dosta pomaže...
SuperQueer
07.12.2010., 22:57
Molio bih da mi netko opovrgne ili potvrdi nešto o slici na Panasonic-ovim plasma-ma S20 i G20, naime jučer sam posjetio jednu trgovinu u potrazi za novim TV-om odnosno već sam se unaprijed odlučio na Panasonic S20 ali sam ostao dosta razočaran. TV bi za sada uglavnom bio korišten za gledanje SD-a (OptiTV) ,DVD-a i DivX-a a kada se skupi nešto šoldi i kupi neki HD player naravno i mkv. Odluka je pala na P42S20 ponajviše zbog trenutne akcije od 5 godina garancije.
Došavši u navedenu trgovinu, pronašao sam S20 ali nasreću (ili nažalost) stajao je pokraj G20 i na oba je pušten isti SD materijal (mislim Nova TV) ali slika na S20 je puno lošija na S modelu, neznam kako bi točno opisao razliku u kvaliteti ali slika na S modelu je blijeda, bez oštrine, boje su... ma totalno sam se razočarao. Da se razumijemo, nisam niti očekivao da će slika biti približno ista ali razlika je drastična a ja na žalost za G20 nemam sredstava:rolleyes:
Na moje pitanje trgovcu, dali se radi o postavkama odgovorio mi je da on misli da postavke nisu dirane nego su ostale na tvorničkim. Sad, dali je to samo jeftini trik trgovine da je slika na 2000 kuna jeftinijem modelu toliko lošija ili je stvarno stvar u novim neoPDP panelima:ne zna:
Znam da trgovine nisu baš referentna mjesta za odlučit se koji model uzeti (pogotovo plasme zbog osvijetljenosti trovina) ali ja drugog načina nemam, pogotovo jer nisam iz Zagreba. Pa ako netko od vlasnika P42S20 može napisat neko svoje mišljenje o ovome modelu, dali je stvarno slika tako blijeda i "beživotna" na SD signalu (HD nisam uspio vidit ali pretpostavljam da je OK ili se varam:mig:)
Hvala unaprijed:s
nisi "naveo" di si bio ??
naravno da je slika bolja na televizoru koji ima 5 mil kontras nego na onom koji ima 2 mil, to je bar jednostavno !! osim toga g serija ne neo panel pa je i za ocekivat bolju sliku :rolleyes:
the.elles.d
07.12.2010., 23:39
Mislim da je to jedan od trikova. Ja bio u jednom centru i na svim plazmama G i V modelima se vrti BluRay (neki nogometni demo) a na jednom jedinom S20 HTV2. Hm, zašto? ;)
ekipa pitanje
kupujem pany vt20
e sad udaljenost prosjecno oko 2/2.5m...da li cu pogrijesiti ako uzemem 46/50 inca na tako malu udaljenost..:/
pitam jer sam jucer navecer probao taj famozni3d za oko jedno m i onak predobro..dubina,detalji,sve...
sasa666
08.12.2010., 08:31
ekipa pitanje
kupujem pany vt20
e sad udaljenost prosjecno oko 2/2.5m...da li cu pogrijesiti ako uzemem 46/50 inca na tako malu udaljenost..:/
pitam jer sam jucer navecer probao taj famozni3d za oko jedno m i onak predobro..dubina,detalji,sve...
2m, 50" - moze, ako pretezno gledas hd...
sd nece bog zna kako izgledati. mozda ti je bolje uzet 46".
@ Q
znam točno na šta misliš to je tako na svim S20 modelima, a slika je najviše takva zbog onog šugavog zaštitnog pleksiglas stakla koje su stavljali ispred panela
DeeJay Dee
08.12.2010., 09:24
ekipa pitanje
kupujem pany vt20
kako saša već reče, za HD neš pogriješit ni s 55'', al za SD (DVB, DVD, DivX) ja ne bih na 2m išao na više od 37'', znači na tih tvojih 2,5m, ajde onda 42'', al nikako više od toga. ne što je to loš TV, nego je signal televizija dovoljno loš da se primijeti "hrapavost".
al, hm.... kaj ima opće 42VT20? 42V20 ima...aha, ima, 14 somića min...hm....
Pa di si ti ne javljaš se, ti kao zaštitar imena panasonic očekivao sam da ćeš prvi komentirati, nego btw jeli kod tebe onaj "lijepi" :cerek: crni 46G20 ili onaj ljepši G20ES, jesi li probao novi FMW i da li sada manje ili više zuji trafo i playa li mkv
Uspoređivali smo S20 i C650, G20 u obje varijante (crna ili srebrna) je lijepši od C650 mada je to stvar ukusa, o kvaliteli slike G20 u odnosu na LCD C650 ne treba trošiti riječi zar ne...
C650 je dobra telka ali uspoređivati je možeš sa S20 a ne sa G20...:mig:
kako saša već reče, za HD neš pogriješit ni s 55'', al za SD (DVB, DVD, DivX) ja ne bih na 2m išao na više od 37'', znači na tih tvojih 2,5m, ajde onda 42'', al nikako više od toga. ne što je to loš TV, nego je signal televizija dovoljno loš da se primijeti "hrapavost".
al, hm.... kaj ima opće 42VT20? 42V20 ima...aha, ima, 14 somića min...hm....
bio u ducanu,htio uzet 50vt20..ali odustao..jed. mislim da mi je to prevelika telka na mojim max 2,5m,a tako ce i biti iducih god dana..mislim ta udaljenost..a 42nemaju..:/
a i kod nas na blu rayu 3d,jos nis nema osim 2,3 naslova..:/ a tko zna kakva bu tehnologija za god dana sto se tice toga..(gledam dal mi se isplati dati 14k kuna u dr ducanu)(za 50vt20 sam mogao dobiti u ovom za 16k kuna na snizenju od 10%)
pa mislim da mi je pametnije uzeti 42v20 za 10k kuna i bok..naj 2d slika kaj ima i bok..vise mi je zlo od telki,svakih 5 min se predomislim..
odem pogledati sony 40hx800 i 40hx702 u onim brutalim paketima/akcije (ps3+3d naocale,za drugi 2x3d naoacale+blu ray kucno kino od 4k kuna..),ali sd mi je nekako losiji/dosta od vt20/v20..lik me uvjerava da je to siganal u ducanu,sto i ima logike,ali opet ne bi htio uzet,pa da dodem doma,a ono sljiva,znam da ima razlike u korist panija,ali ovo je bilo preocito..:)
a na hd televizija,nikako da je od hx800 gotova recenzija:))
dakle ovo me cisto zanima zbog super paketa i velike ustede,a 42v20 zbog same slike..
moze koji pametan savjet da odem ipak nesta navecer kupiti i da vise nesta gledam:////:top:
sasa666
08.12.2010., 12:49
bio u ducanu,htio uzet 50vt20..ali odustao..jed. mislim da mi je to prevelika telka na mojim max 2,5m,a tako ce i biti iducih god dana..mislim ta udaljenost..a 42nemaju..:/
a i kod nas na blu rayu 3d,jos nis nema osim 2,3 naslova..:/ a tko zna kakva bu tehnologija za god dana sto se tice toga..(gledam dal mi se isplati dati 14k kuna u dr ducanu)(za 50vt20 sam mogao dobiti u ovom za 16k kuna na snizenju od 10%)
pa mislim da mi je pametnije uzeti 42v20 za 10k kuna i bok..naj 2d slika kaj ima i bok..vise mi je zlo od telki,svakih 5 min se predomislim..
////:top:
Gle, VT20 ima ponajbolji 3D. Al to je kao da kazes da je Yugo 45 najbolji od istocnih automobila; i dalje je sranje :-)
uzmi V20 i bok....
kuzim te...;)
uzimam,cekam buraza da dode,pa uzimam...
hvala svima na savjetim
odem pogledati sony 40hx800 i 40hx702 u onim brutalim paketima/akcije (ps3+3d naocale,za drugi 2x3d naoacale+blu ray kucno kino od 4k kuna..),ali sd mi je nekako losiji/dosta od vt20/v20..lik me uvjerava da je to siganal u ducanu,sto i ima logike,ali opet ne bi htio uzet,pa da dodem doma,a ono sljiva,znam da ima razlike u korist panija,ali ovo je bilo preocito..:)
a na hd televizija,nikako da je od hx800 gotova recenzija:))
dakle ovo me cisto zanima zbog super paketa i velike ustede,a 42v20 zbog same slike..
moze koji pametan savjet da odem ipak nesta navecer kupiti i da vise nesta gledam:////:top:
Panasonic ima daleko najsuperiorniju sliku od svih, to si i sam primjetio kao i mnogi ovdje na forumu uključujući mene...a kvaliteta slike je najvažnija stvar kod tv-a zar ne...sve su ostalo gluposti mada je ovaj model kompletan...
Evo što HDTV Test kaže kakovu sliku ima Samsung C6900 plazma, link (http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps50c6900-plasma-3d-tv-20101130940.htm).
MytByte
08.12.2010., 13:33
Gle, VT20 ima ponajbolji 3D. Al to je kao da kazes da je Yugo 45 najbolji od istocnih automobila; i dalje je sranje :-)
uzmi V20 i bok....
Sasa se šali naravno...:rolleyes::D
Pazi!
Ja se spremam kupit telku iduće godine, pa sam se zato ove godine poćeo raspitivati o modelima i kvaliteti pojedinih. Znam da ću se na kraju svejedno zajebati.
Pouka: Kaj više mudruješ prije ćeš se zeznit.
Ako imaš love da odvališ 14k za telku, odvali i amen. To ti govorim kao čovjek sa siromašnim TV znanjem, ali sa bogatim životnim iskustvom!
Živio!
Pazi!
Ja se spremam kupit telku iduće godine, pa sam se zato ove godine poćeo raspitivati o modelima i kvaliteti pojedinih. Znam da ću se na kraju svejedno zajebati.
To mi nije jasno što se imaš raspitivati sada o tlki ako kupuješ iduće godine kada vrlo vjerojatno, nekim proizvođaćima sigurno, neće preostat sadašnjih modela?:ne zna:
Evo što HDTV Test kaže kakovu sliku ima Samsung C6900 plazma, link (http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps50c6900-plasma-3d-tv-20101130940.htm).
Dobra telka, ali ništa posebno, loša crna...
c6900 nije isto kao i c7000 kod nas, jer c7000 ima bolji real black filter i razina crne mu je od 0.03-0.007, gt20 i vt20 su dobili istu ocjenu
Predoxx
08.12.2010., 16:26
Krepao nam je stari televizor i sad kupujemo novi za dnevni boravak....
naisao sam na ovaj model
LG 42LD465, 106cm/107cm, LCD
pa me zanima kakvo misljenje imate o njemu...i gdje bi mogao najpovoljnije proci...
To mi nije jasno što se imaš raspitivati sada o tlki ako kupuješ iduće godine kada vrlo vjerojatno, nekim proizvođaćima sigurno, neće preostat sadašnjih modela?
Ma ne smiješ sve doslovno shvatiti. Od kako sam naletio na ovu temu mnoge sam stvari naučio o raznoraznim modelima i polako si stvaram sliku onog TV prijemnika koji bi mi najbolje odgovarao mojem prostoru i financijskim mogućnostima.
Da sam kojim slučajem već kupio nešto prije nego sam tu pročitao razna mišljenja ljudi koji su u tome, vjerojatno bi kupio nekog LG-a od 42". Sad već drugačije razmišljam.
Mislim da bi svi koji se odlučuju na kupovinu trebali prvo prelistati ove stranice, prije nego donesu konačnu odluku.
c6900 nije isto kao i c7000 kod nas, jer c7000 ima bolji real black filter i razina crne mu je od 0.03-0.007, gt20 i vt20 su dobili istu ocjenu
Nisam niti rekao daja ovo naš C7000. Ovo ako je točno sve može samo jedno reći, ni C7000 nije puno bolji. Pa Panasonic ima već bar 4 godine bolje razunz crne od te, pa čak i samsung sa vojim LCD-ovima 3 najmanje.
VT20 ima ocjenu reference, znači daleko iznad ovoga Samsunga.
Mislim da bi svi koji se odlučuju na kupovinu trebali prvo prelistati ove stranice, prije nego donesu konačnu odluku.
Da, to se apsolutno slažem.
Pisali smo već o tome više puta, pa malo možda neki search ne bi bilo zgorega da si napravio!!! Da, S20 nema premaz tako da na ambijentalnom svjetlu slika blijedi, to najviše utječe na dubinu crne, ali malo i na boje...u tamnim uvjetima je to sasvim drugi televizor, među boljima po razini crne i boji...dakle kakav ti je u dućanu, takav će ti biti po danu doma, pogotovo ako ima puno svjetla u prostoriji ili je sunčan dan...dynamic mod dosta pomaže...
Vjeruj mi pročitao sam zadnjh 100-tinjak stranica ove teme i tema sa drugih foruma, ali meni je 5 k kuna stvarno puno pa bih htio provjeriti prije nego što ih potrošim:ne zna:
Gledao sam i sliku na X20 i Samsungu 42C450 pa mi nije izgledala toliko blijeda, ali opet kažem možda dio odgovornost nose i postavke samog TV-a.
Dali postoji još neka preporuka za do maximalno 5k kuna:s
MytByte
08.12.2010., 20:19
Vjeruj mi pročitao sam zadnjh 100-tinjak stranica ove teme i tema sa drugih foruma, ali meni je 5 k kuna stvarno puno pa bih htio provjeriti prije nego što ih potrošim:ne zna:
Gledao sam i sliku na X20 i Samsungu 42C450 pa mi nije izgledala toliko blijeda, ali opet kažem možda dio odgovornost nose i postavke samog TV-a.
Dali postoji još neka preporuka za do maximalno 5k kuna:s
X20 ima taj premaz...bolji je po danu od S20...
X20 ima taj premaz...bolji je po danu od S20...
O jeb.. ti, daš tisuću i nešto kuna više i dobiš lošiju sliku:rolleyes:
Bravo dep konačno da neko ispravno rezonuje i da ne traži instant znanje na jedom postu i u jednoj stranici foruma :klap: :klap: :klap: :klap: :lux:
Panasonic ima daleko najsuperiorniju sliku od svih, to si i sam primjetio kao i mnogi ovdje na forumu uključujući mene...a kvaliteta slike je najvažnija stvar kod tv-a zar ne...sve su ostalo gluposti mada je ovaj model kompletan...
A bravo javio si se obžavaoče panjine, a nisi mi odgovrio da li superiorni G20 zuje, i da li si ubacivao novi firmware :cool:
Trebao bi uzeti TV od 66cm. Cijena nije toliko bitna, ali bilo bi ok da ne prelazi 3500kn. Kvaliteta slike pri gledanju tv programa i pouzdanost se traži. Gledao sam ova dva modela:
Toshiba 26SL738G 3200kn (LED)
Samsung 26c450 3000kn (LCD)
Slobodno dodajte na listu...
Toshiba se čini puno bolja slika. Kakva su iskustva sa tom markom? Da li je to pouzdan TV? Jel se kvari i sl?
ja fakat nemam srece,odem u 3 ducana danas i svugdje izlozbeni model 42v20://
ne znam kaj cu:)
Radi Nakranu
08.12.2010., 21:38
Dobra telka nema šta ali imaš G2042" za 5.950kn...na American bez kamata...tako da je po meni to još puno bolja kupovina...
C7000 je treća najbolja kupovina (10.000kn)...prva je G20 50" 8.500kn...(na American bez kamata), druga G20 50" 10.000kn...tada C7000...
ovo kažem jer je frend koristio akciju za vlasnike American kartice prošli tjedan -15% na elektroniku u pojedinim dućanima...kupio G20-ticu..telka mrak...ne kužiš razliku između nje i VT20...u praksi naravno...skupa smo bili i gledali C7000 koji je odličan (možda i najbolji Samsung do sada) ali nije ravan G20-tici kod 2D...
Frend kada je vidio sliku na G20 ostao zabezeknut mada je prije toga prošao redom (tako ide raspored) Samsunge, LG, Sony, poneka Toshiba pa Panasonic...zadnji Philips...otišao on i to vidjet ali se vratio za 2 minute i nastavio piljit u G20...
molim te mi reci gdje su bile te akcije na american 15% i sutra idem kupiti 50G20
bilo je 10%,kriva info je to gore...do 2.12 je trajalo
+dans recimo u elipsu,g20 kosta 6999kn,10% je na sav asortiman i sva placanja i dode mi lik,da ali to za g20 ipak ne vrijedi,jer je preporucena cijena:/
koma2003
08.12.2010., 22:09
Novi sam na forumu i molim nekog znalca za pomoć!
Molim za mišljenje o samsungu UE40C6000RW (led 100hz)!
Ima li tko spoznaje kakva je slika, ostale karakteristike? Dali je problem "samo" 100hz? Laik sam za nove tehnologije pa molim za pomoć!
A ovdje si stvarno izrekao nešto što nema veze sa stvarnošću, taj crni je ne ružan nego je look out za sve današnje telke, taj tamno siviG20ES je ljepši ,ali još daleko od izgleda samsunga i ova tvrdnja ti je bila :Snajper: u prazno, pa to će ti ne ja nego svi reći za izgleda panasonica općenito :zivili:
Možemo mi unedogled al G20 bio crni ili sivi je bolji TV od Samsung C650 što se tiče kvalitet slike i izrade, a ja bih rekao za srebreni svakako i dizajna. Meni taj Samung C650 da budem iskren izgleda el cheapo.
Novi sam na forumu i molim nekog znalca za pomoć!
Molim za mišljenje o samsungu UE40C6000RW (led 100hz)!
Ima li tko spoznaje kakva je slika, ostale karakteristike? Dali je problem "samo" 100hz? Laik sam za nove tehnologije pa molim za pomoć!
Ako želiš Samsung pogledaj klasične LCD-ove tipa LE40C650 ili LE40C750, a još bolji izbor bi bila TX-P42G20 plazma od Panasonica.
sasa666
08.12.2010., 23:38
A ovdje si stvarno izrekao nešto što nema veze sa stvarnošću, taj crni je ne ružan nego je look out za sve današnje telke, taj tamno siviG20ES je ljepši ,ali još daleko od izgleda samsunga i ova tvrdnja ti je bila :Snajper: u prazno, pa to će ti ne ja nego svi reći za izgleda panasonica općenito :zivili:
hehe, istina... u zadnjih xy članaka o panasonicu xy puta sam napisao da izgledaju užasno, da bih dao otkaz njihovim dizajnerima i sve u tom stilu...
govorim o tiskanim časopisima...
sumnjam da će me pozvati na božični domjenak :-)
no istina je, srebrni G20 (V20) izlgeda daleeeeko bolje.
izgled je stvar ukusa, no ovdje nije.
Panasonici su ruzni i tocka :-)
rosalina
08.12.2010., 23:46
Trebao bi uzeti TV od 66cm. Cijena nije toliko bitna, ali bilo bi ok da ne prelazi 3500kn. Kvaliteta slike pri gledanju tv programa i pouzdanost se traži. Gledao sam ova dva modela:
Toshiba 26SL738G 3200kn (LED)
Samsung 26c450 3000kn (LCD)
Slobodno dodajte na listu...
Toshiba se čini puno bolja slika. Kakva su iskustva sa tom markom? Da li je to pouzdan TV? Jel se kvari i sl?
Toshiba! :top:
Odlična slika. Koliko je pouzdan... ne znam, tek sam ga kupila...
Veliki Mije
09.12.2010., 03:51
Bok, znam da kad bi imal jeno 3 i pol god. slobodnog vremena da procitam sve ove silne stranice o telkama sigurno bi nasao i odgovor na svoje pitanje. Buduci da nemam....
Razmišljam o kupnji LCD monitora sa ugrađenim digitalnim prijemnikom cca 24'' a nemam blage o toj novijoj tehnologiji (HD, HD ready, full HD, milion razlicitih rezolucija, Hz, odaziva u sec, kuteva gledanja i bok te pitaj cega) pa me zanima ima li tko kakvih iskustva s takvim monitorom i isplati li se uopce tako nesto kupovat.
Najvise me zapravo interesira kolko je dobra slika na njemu kad gledas TV s obzirom da je to ipak primarno monitor :ne zna:
Unaprijed hvala :)
koma2003
09.12.2010., 07:31
Ako želiš Samsung pogledaj klasične LCD-ove tipa LE40C650 ili LE40C750, a još bolji izbor bi bila TX-P42G20 plazma od Panasonica.
A šta nevalja sa LED-om, možeš li biti malo konkretniji. Mene zanim taj konkretni model Samsunga (UE40C6000) dali netko može navesti koje su mu mane, a šta su mu prednosti. Meni kao laiku se sviđa dizajn, a ostalo neznam.
A šta nevalja sa LED-om, možeš li biti malo konkretniji. Mene zanim taj konkretni model Samsunga (UE40C6000) dali netko može navesti koje su mu mane, a šta su mu prednosti. Meni kao laiku se sviđa dizajn, a ostalo neznam.
Onda kupiš taj i bit ćeš sretan. Divit ćeš se dizajnu a greške koje ima nećeš ni primjetiti dok ne vidiš bolji TV. Ako si ljen odvojit 20min na malo čitanja barem ove teme, kupi ga. Najlakše je reć ja se niš ne kužim, pomozite. Neda se ni ovima koji se kuže ponavljat svaki drugi dan isto, dobio si odgovor panasonic plazma ili samsungov standardan lcd. Zašto? Čitaj.
Bravo dep konačno da neko ispravno rezonuje i da ne traži instant znanje na jedom postu i u jednoj stranici foruma :klap: :klap: :klap: :klap: :lux:
A bravo javio si se obžavaoče panjine, a nisi mi odgovrio da li superiorni G20 zuje, i da li si ubacivao novi firmware :cool:
Ja ću odgovoriti kao vlasnik 42G20ES od 4 mjeseca.
Dakle, kratko i jasno: ne zuji.. I nisam ubacivao novi firmware.
Ja sam ove godine montirao i instalirao nekoliko TV-a svojim prijateljima i familiji.
Kada govorimo o plazmama, instalirao sam Samsung 42c450 i LG 42pj350 i ono što moram reći je da sam se neugodno iznenadio koliko te plazme zuje...pogotovo Samsung. Neusporedivo sa G20.
Ako netko ima toliko osjetljivo uho da čuje zujanje na G20, onda treba isto reći da ostale plazme zuje puno, puno, puno više.
Ta tema o zujanju G20 je isforsirana do bola...isto kao i o pokvarljivim Toyotama.
I još nešto jako bitno. Sama kvaliteta izrade TV-a kod Panasonica je fantastična. Dakle, sam TV, kao i stalak izgledaju i vizualno a i na dodir čvrsto, kompaktno, masivno i neuništivo.
Kod Samsunga i LG je to vrlo plastično i na dodir izgleda vrlo "tanko" i neuvjerljivo.
Slažem se da je crni G20 ružan. Ali isto tako treba reći da je srebrni jedan od ljepših TV-a.
I uz trenutnu akcijsku cijenu za 42" model je sigurno Best Buy za kvalitetu koju nudi.
I da, ponekad igram i PS3, i iako nisam hard core gamer, još nisam niti primjetio image retention.
Nisam niti rekao daja ovo naš C7000. Ovo ako je točno sve može samo jedno reći, ni C7000 nije puno bolji. Pa Panasonic ima već bar 4 godine bolje razunz crne od te, pa čak i samsung sa vojim LCD-ovima 3 najmanje.
VT20 ima ocjenu reference, znači daleko iznad ovoga Samsunga.
Da, to se apsolutno slažem.
Dovoljno je pogledat uživo sliku na V/VT20 i na C7000 pa zaključit da je razlika velika...bez instrumenata bez ičega...C7000 je jeftiniji pa ga to čini ipak interesantnim...:)
jadranka339
09.12.2010., 09:08
Toshiba! :top:
Odlična slika. Koliko je pouzdan... ne znam, tek sam ga kupila...
Ne bi htjela pljuvati po onome što si kupila, ali ako si zadovoljna, ok. Samo se nadam da si uzela jedan od modela Toshibe koji ti neće zadati glavobolje.
DeeJay Dee
09.12.2010., 09:49
e da... kad smo kod dizajna i kvalitete izrade možemo spomenuti i Philips kao utjelovljenje obe sfere i izgleda mi uvijek uvjerljivije, čvršće, jače, ljepše od bilo kojeg LG-a, Sonyja ili pogotovo Samsunga. a Panjina je pravi heavy duty košto Myt jednom onomad reče, uz vrhunsku sliku da mu je i "globalno" tj. genralno ljepši dizajn, imao bi "sveto trojstvo" u rukavu...a, i to ćemo valjda dočekati jednog lijepog dana. ;)
S obzirom da sam prisiljena kupiti novi televizor,izguglala sam se,nasla objasnjenje specifikacija(koja su mi dosad bila samo skup nerazumljivih slova i brojeva,eto,sad mi je barem malo jasnije :) ) ,procitala puste recenzije i stvorila sebi kupus u glavi,sad sam jos neodlucnija nego sto sam bila na pocetku..:)) Pa ako vam nije problem da mi date nekakav prijedlog,sto iz vlastitog iskustva sto iz okolnog...btw,udaljenost 2-2.5 mjesta od tv-a,cijena bi bila prihvatljiva do 10k,eventualno koja stotina kunica gori..:)
sasa666
09.12.2010., 17:20
S obzirom da sam prisiljena kupiti novi televizor,izguglala sam se,nasla objasnjenje specifikacija(koja su mi dosad bila samo skup nerazumljivih slova i brojeva,eto,sad mi je barem malo jasnije :) ) ,procitala puste recenzije i stvorila sebi kupus u glavi,sad sam jos neodlucnija nego sto sam bila na pocetku..:)) Pa ako vam nije problem da mi date nekakav prijedlog,sto iz vlastitog iskustva sto iz okolnog...btw,udaljenost 2-2.5 mjesta od tv-a,cijena bi bila prihvatljiva do 10k,eventualno koja stotina kunica gori..:)
Panasonic 42 V20, plazma...
Panasonic 42 V20, plazma...
Potpisujem Sašu!
Radi Nakranu
09.12.2010., 20:44
i ja isto, što vise citam sam neodlucniji...gledam sa nekih 4m pa znam da tu mora ići 50", minimalno. inače bih potrošio nekih 8-8500 kn, i gledao bi dosta hd kanala, posebno sportskih preko satelitske, recimo 50% SD naše i 50% HD...moj odabir je bio plazma panasonic 50s20 pa me zanima da li netko možda ima neki bolji prijedlog :)
Earl's Jam
09.12.2010., 21:11
Kratko pitanje za znalce: da li su sljedeći TV-i:
LCD Philips 32PFL3605H 3000,00 kn
LCD Sony KDL-32EX302 3000,00 kn
LCD Panasonic TX-L32C2EA 2700,00 kn
kvalitetniji od Samsung LCD LE-C530 (3300,00 kn) u pogledu SD kvalitete slike? Ostali kriteriji su nebitni.
Hvala :).
Moram priznati da sam sad i sam zbunjen :ne zna:
Vidim da ovdije ima dosta pristaša Panasonica i malo nedostaje da me uvjerite da bi njegova plazma bila best buy za 42", gledanje sa nekih cca 4-4.5m.
Ali kaj više čitam ćini mi se da sve manje znam. Te ovi zuje, ovi drugi ne valjaju po danu, treći imaju loš dizajn.......
Izgleda da ću odabrati k...c na kraju i gledati i dalje crt 72", a vrijeme darivanja (popusta) se bliži kraju.
A najviše me strah da ću odvalit lovu i onda tuć glavom u zid. Gdje su ona krasna vremena kad je RIZ imal jedan c/b model koji prikazuje dva programa i kad si u dućan došal i rekal dajte mi jedan TV, a trgovac te nije morao pitati koji model želiš.:confused:
Radi Nakranu
09.12.2010., 21:19
Vidim da ovdije ima dosta pristaša Panasonica i malo nedostaje da me uvjerite da bi njegova plazma bila best buy za 42", gledanje sa nekih cca 4-4.5m.
mislim da ti je 42" premalo :):mig:
A kaj velite na ovaj??
Full hd plasma tv MPEG4 LG 50PK350
Model: 50PK350Kod: 561204Ekran:126cm
rezolucija:1920×1080p,Full HD
kontrast 3000000:1
svjetlost:1500cd/m2
600Hz
DVB-T/C MPEG4 AVC H.264 177-862MHz
Cijena: 6.999,99 kn akcija 5.999,99 kn
sasa666
09.12.2010., 21:28
kvalitetniji od Samsung LCD LE-C530 (3300,00 kn) u pogledu SD kvalitete slike? Ostali kriteriji su nebitni.
ne, samsung je najbolji...
Radi Nakranu
09.12.2010., 21:32
saša molim te odg na moje pitanje od par postova prije :)
Ali kaj više čitam ćini mi se da sve manje znam. Te ovi zuje, ovi drugi ne valjaju po danu, treći imaju loš dizajn.......
Izgleda da ću odabrati k...c na kraju i gledati i dalje crt 72", a vrijeme darivanja (popusta) se bliži kraju.
A najviše me strah da ću odvalit lovu i onda tuć glavom u zid. Gdje su ona krasna vremena kad je RIZ imal jedan c/b model koji prikazuje dva programa i kad si u dućan došal i rekal dajte mi jedan TV, a trgovac te nije morao pitati koji model želiš.:confused:
Nema tu dileme, 46-50", Panasonic G20, AR filter koji omogučava izuzetnu sliku i danju i noću, duboka crna, pokreti bez trzanja, THX mode...srebrna varijanta izgleda jako dobro...5g garancija...plazma je, nije LCD...ugrađen player...jedan od 5 najboljih televizora ikada i best buy bez ikakve sumlje...za tako male novce bolje dobiti nećeš :) ....eventualno ako briješ na 3D tada isti model sa 3D GT20 ili nešto jeftiniji Samsung C7000 koji isto nije loš a povoljniji je...naravno tu su i jači modeli Panasonica ali su i skuplji...
sasa666
09.12.2010., 21:53
saša molim te odg na moje pitanje od par postova prije :)
Mislim da si dobro odabrao, za tu cijenu je 50" S20 vjerojatni best buy
Radi Nakranu
09.12.2010., 22:07
hvala :)
Ma S20 treba izbjegavati u sirokom luku, najbolji tv od 50" je samsung c7000, za tu cijenu šta nudi nema mu ravnog. Ako zelis jeftinije odi na c6500, ili na C680, ako baš želiš Panasonic onda ništa ispod g20 serije.
sasa666
09.12.2010., 22:13
Ma S20 treba izbjegavati u sirokom luku, najbolji tv od 50" je samsung c7000, za tu cijenu šta nudi nema mu ravnog. Ako zelis jeftinije odi na c6500, ili na C680, ako baš želiš Panasonic onda ništa ispod g20 serije.
Je, al vidi koji mu je cjenovni limit...
Radi Nakranu
09.12.2010., 22:14
a j..ga sad, ovo su sve tv od minimalno 10 000, ja sam rekao max 8500, a da je razlika u hd-u tolika da vrijedi 1500-2000kn više - to odbijam vjerovati
A što je to C6500 ili C680 bolji os S20?:misli: Ako su kao onaj britanski C6900 onda su stvarno prekokrasni za jednu plazme što se crne boje tiče.:lol::rofl: Uglavnom S20 ih šiša i uzduž i poprijeko.
ajde lijepo ti objasni ljudima po cemu ih to sisa s20? gdje su tu multimedijske mogucnosti, usb podrska, internet, gledljivost po danu bez da gledam svoju sjenu, gdje je tu kontrast po danu i gdje su boje, i gdje je dizajn? molim lijepo ali s20 izgleda kao prve plazme sa kraja 90 tih, pa cajavec je imao bolji dizajn lol. Ko da dodes u ducan i pljunes 20000 eura za stojadina. Kakva plata takva vrata
Dobro, a kaj mislite o LG-jevim plazmama.
One su osjetno jeftinije od Panasonic-ovih, ali ne znam kakva su iskustva.
U veličini 50" razlika je 2500 kn:confused:
DeeJay Dee
09.12.2010., 23:35
Kod plazmi vrlo jednostavno što se kvalitete slikovnog prikaza tiče:
1. Pan
2. Sams
3. Goldy
MytByte
10.12.2010., 00:08
ajde lijepo ti objasni ljudima po cemu ih to sisa s20? gdje su tu multimedijske mogucnosti, usb podrska, internet, gledljivost po danu bez da gledam svoju sjenu, gdje je tu kontrast po danu i gdje su boje, i gdje je dizajn? molim lijepo ali s20 izgleda kao prve plazme sa kraja 90 tih, pa cajavec je imao bolji dizajn lol. Ko da dodes u ducan i pljunes 20000 eura za stojadina. Kakva plata takva vrata
- MM mogućnosti nisu funkcija TV-a...zasebni plejer je uvijek najsigurnije rješenje!
- Samsunzi nižih razreda svi imaju istih problema po danu...
- šta ne valja s bojama na S20? svi recenzenti su izmjerili skoro referentni chroma tracking
- dizajn...navikneš se...
ti samsunzi koje nabrajaš su formalno klasa-dvije iznad S20 (i po cijeni) pa ne razumijem oko čega je spor???
S20 je odličan TV za onoga tko zna zašto ga kupuje...
Earl's Jam
10.12.2010., 00:24
ne, samsung je najbolji...
Hvala Saša na odgovoru. Misliš li da se za 3300 kn može dobiti bolji LCD (da, plasma ne dolazi u obzir) od navedenog Samsungaza SD?
sasa666
10.12.2010., 00:43
Hvala Saša na odgovoru. Misliš li da se za 3300 kn može dobiti bolji LCD (da, plasma ne dolazi u obzir) od navedenog Samsungaza SD?
Ne; Samsunzi su opcenito ponajbolji u SD-u; 32" imaju i dobre PVA panele, pa je kvaliteta slike vrhunska, i na tim srednjim/jeftinim modelima.
Philips isto nije loš, posebno ako se mozes ispruziti do 5605 modela: on je bolji, ima i 100 Hz...
Worf 73
10.12.2010., 08:47
Bacio sam oko na plazmu LG 50PK350.
Ima li tko kakvu kritiku o tom tv-u. Većinom bi gledao DVD-e i MAX-TV. Ima li taj tv problema sa burn in- om?
Eventualno nekakav drugi tv za preporučit te veličine i približne cijene 5800-6400 kn?
Ispričavam se ako je već komentirano o tome na forumu, ali nisam pronašao.
Bacio sam oko na plazmu LG 50PK350.
Ima li tko kakvu kritiku o tom tv-u. Većinom bi gledao DVD-e i MAX-TV. Ima li taj tv problema sa burn in- om?
Eventualno nekakav drugi tv za preporučit te veličine i približne cijene 5800-6400 kn?
Ispričavam se ako je već komentirano o tome na forumu, ali nisam pronašao.
Za tu cijenu je best buy kako kaže avforums
review:
http://www.avforums.com/review/LG-PK350-50PK350-Review.html
google translator:
Prednosti
Vrlo dobre out of the box performanse
Referentni sivi tonovi i boje kada je kalibriran
Odlična video obrada SD i HD
Dobra kvaliteta izrade
Velika mogućnost kalibracijskih kontrola
Vrlo povoljna cijena
Mane
Nema TruBlack filtar tako da crne malo nedostaje
Čini se da je bug u 20 točki namještanja bijelog balansa
Mali buzz
Povremeno zadržavanje slike
Zaslon ima refleksiju u sobi sa prekomjernim ambijentalnim svjetlom
Veći lag kod igranja
Nema sposobnost internet TV
Nema DNLA streaming sposobnost
druga plazma u toj cijeni za preporučiti je Samsung PS-50C450
MytByte
10.12.2010., 09:25
@bronz: ne nedostaje tom LG-ju crne zbog nedostatka crnog filtera (dnevno gledanje) nego mu nedostaje crne u svim slučajevima...jednostavno nema dobru razinu crne i ima jako izražen image retention...
dakle u usporedbi sa drugim TV-ima te dijaglonale je best buy, ali za nešto više para se dobije bolji TV...pogodi sam koji...
pogodi sam koji...
Samsung PS-50C450
MytByte
10.12.2010., 09:48
Samsung PS-50C450
napisao sam za malo više novaca + bolji TV...:mig::D
osim toga, to je HDReady model...
napisao sam za malo više novaca + bolji TV...:mig::D
Pa Worf 73 je rekao do 6400 kn,
Jedino Lg 50PK550
prema ovom odličan tv do 6400 kn i nepati od IR:
http://reviews.cnet.co.uk/tvs/lg-pk590-50pk590-review-49305400/
ovo bi trebao biti best buy za 127cm u nižem segmentu.
prvi sljedeći je Samsung PS-50C550 isti kao 450 samo HD za 7500kn, pa PS-50C490 3D i hdready model za 8000 kn,
sljedeći preko 8000 + kn je Lg 760 model za koje nepostoje nigdje pouzdane recenzije pa nemogu preporučiti a i čitao sam negdje taj taj model pati od IR,
Panasonic 50S20 nije preporučljiv za 9000kn jer je preskup za to kaj nudi a od funkcija nema ništa a i slika je ista ako ne i lošija nego na 50PK590 i 50C550 modelu.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.