PDA

View Full Version : Kozmetika za stakloplastiku

Partfiš
03.07.2009., 11:54
Pzdrav

Lijepo molim za savjet koju pastu (tekucinu) za poliranje gelcoata i takodjer za odrzavanje inoxa koristiti i gdje ih nabaviti u Zagrebu. Lijepo bih molio samo lako dostupne proizvode (ne "prijatelj mi je donio iz Kanade" proizvode).
takodjer me zanima kako polirate dijelove oko ukrasnih naljepnica, broja i td. Da li ih obljepite (cime) pa masiniski polirate ili rucno oko toga?

Hvala

Slanac
03.07.2009., 12:21
Kako imam mali brod od staklopolastike (4,5m) sve radim ručno.
Upotrebljavam Sonax tekučinu-kremu za poliranje auta (obična boja) i flanelnu krpu. To radim svako ljeto prije porinuća. Krema jako fino skida masnoću i tragove prašine i kiše(sivi tragovi). Mogu raditi i po sunčanom danu jer se krema lako skida - poslije istrljam i površina ostane čista i sjajna te izdrži jednu plovnu sezonu. Oko brojeva i naljepnica prođem prstom. Istom kremom ispoliram i vjetrobransko staklo te motor.
Inox (rukohvate, rollbar) ispoliram Sonax sredstvom za mat lakove (isto je kao tekuća krema , ali puno jače skida lak) te istrljam starim grubim ručnikom (može i druga gruba tkanina) - fino mi skine tragove hrđe te kroz sezonu više nemam problema.

Slanac
03.07.2009., 12:23
Sonax možeš kupiti u Bauhausu, skoro svakoj benzinskoj, I Sonax centru u Heinzelovoj (autopraona Sonax)

Partfiš
06.07.2009., 10:52
Hvala Slanac.

Da li sam dobro razumio...poliras i plexy sa polir pastom za normalni lak?!
Moje je poprilicno izgrebano jer je prijasnji vlasnik iz nepoznatog razloga ribao staklo necim sto ostavlja brazgotine pa prije nego sto ga zamijenim, sto mi je bila namjera, mogu probati tvoj recept.

Slanac
06.07.2009., 16:26
Da i pleksi poliram s ovim za običan lak. Ti probaj na nekom čošku( zna se desiti da kad sredstvo naneseš i i ostaviš npr.5-10 sek. da se plastika počne rastapati!? , a to ovisi o kvaliteti plastike.) namazati-istrljati i odmah , ali odmah je istrljati suhom krpom. Ako se slučajno malo zamuti postupak možeš ponoviti nakon par minuta , ali budi brži da pleksi oglancaš prije nego dođe do reakcije. Ova je pojava rijetka , ali dešava se.
Ispolirati ga hočeš , ali grublje ogrebotine ne možeš skinuti. Uglavnom probaj. Ja sam zadovoljan. A ako je pleksi mutan u startu (od starosti ) možeš probati i s onim grubljim sonaxom za mat lak.

open510
11.07.2009., 12:57
Pzdrav

Lijepo molim za savjet koju pastu (tekucinu) za poliranje gelcoata i takodjer za odrzavanje inoxa koristiti i gdje ih nabaviti u Zagrebu. Lijepo bih molio samo lako dostupne proizvode (ne "prijatelj mi je donio iz Kanade" proizvode).
takodjer me zanima kako polirate dijelove oko ukrasnih naljepnica, broja i td. Da li ih obljepite (cime) pa masiniski polirate ili rucno oko toga?

Hvala

Bog,
ja bih ti preporucio originalnu Hempelovu pastu za poliranje (zaboravio sam tocan naziv ali ces je lako naci u svakom ducanu gdje se prodaju Hempel-proizvodi ili na njihovim web stranicama), ja sam prije sezone ispolirao svoj gliser (plastiku + sve inox dijelove), sve ispada odlicno a lako se koristi (malo paste na kuhinjsku spuzvicu, pa trljaj i obrises suhom krpom)

Volim more
15.08.2009., 16:58
polir pasta za brodice,inox, plexi, glasurit 100 kn, i izrada naljepnica, setovi za popravak itd. . .zoran.miljic@gmail.com

Volim more
15.08.2009., 17:34
setovi za popravak brodova od stakloplastike, brodska oprema, popravak brodica. . . na mob: 098 359 040 ili email: zoran.miljic@gmail.com