PDA

View Full Version : Gdje je nestao topic o Sanaderovoj naknadi za nezaposlene :zubo:

Silajn
09.07.2009., 09:25
Od sinoć nema teme o Sanaderovih šest mjeseci pune plaće nakon ostavke, o tjelohraniteljima plaćenim iz proračuna, o uredu i o aktiviranju pa zamrzavanju zastupničkog mandata. Topic je izbrisan izgleda, nije premješten ili spojen s nekom drugom temom. Zašto, pobogu? I tko je to napravio, ako se smije znati :D

Objavljeno, primjerice, ovdje http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/27393/Za-ostavku-nagrada-od-202-500-kuna.html

Prvo, mene zanima pravni aspekt priče jer je a) Sanader dao ostavku bez obrazloženja, dakle, po radnom pravu, ma kakv zakon o zastupnicima bio, on nema pravo na naknadu (mislim, topic služi i tome da me netko pametniji razuvjeri). I drugo, Sanader je sada zastupnički mandat stavio u mirovanje drugi put, a ima pravo samo jednom.
Dakle, tema ima potencijala, posebno u kontekstu iskustva koje nam govori da će se zakon naprasno promijeniti u iduća dva dana :cerek: :zubo:, da se komentira lik i djelo uvaženog nam bivšeg premijera.
Opravdanje koje bi nekom intelektualcu moglo past na pamet, da se ne može pričati o nepravomoćnim presudama ili nešto slično, ne stoji jer se Sanaderu (još) ne sudi. Ili je smišljen neki drugi, pravovaljan :cerek: ikskjuz da se zaštiti reputacija pobjegulje?

Hvala unaprijed na odgovoru :)

Silajn
10.07.2009., 08:53
Oh, dobro jutro :cerek:

Vidim da je neki majstor pobrisao (spojio s nečim?) i drugi topic na temu Sanaderove naknade za nezaposlene.

O Sanaderovom možda ilegalnom a svakako neetičnom činu se ne smije razgovarati na ovom forumu? Zašto? Ni dvanaest sati ne može preživjeti tema da neki poslušnik ne uredi stvar? Mislim, evo, prošlo je 24 sata od kad ste prvu izbrisali, jeste li smislili zašto? :D :kiss:

Johnny_B.
10.07.2009., 23:27
Dobra večer i tebi.

Ja sam pobrisao tvoju temu, kao i još nekoliko tema, ne samo na glavnom PDF-u, već i na cijeloj Politici. Sad vjerojatno ne vidiš razloga tome, ali...

Na glavnom PDF-u postoji Sanader dao ostavku na mjesto premijera i predsjednika stranke (http://www.forum.hr/showthread.php?t=460858) tema, koja ima (u ovom trenu, 10.07. 23:20) 3.739 postova i 126.510 čitanja, pa prema tome mislim, a s tim se vjerojatno slaže i ostatak moderatorskog tima PDF-a Politika, da je to jedina tema koja bi trebala služiti za raščlanjivanje svih poteza bivšeg premijera Ive Sanadera i svih naknadnih posljedica koje su time prouzročene. Jer, moraš se složiti, nije neka fora otvoriti novu temu svaki put kad Sanader prdne, kad Kosorica kaže da će skidati naknade i smanjivati mirovine, a pogotovo ne ako netko od sadašnjih ministara, vođen "akcijom spasa i zastrašivanja građana RH" krene u radikalne akcije smanjivanja troškova i izjavljivanja glupih rečenica.

U smislu što boljeg i razumnijeg komuniciranja sugovornika, možemo se dogovoriti ovako; otvorimo još jednu temu u kojoj se navode razlozi i činjenice postupaka sadašnje Vlade, a vezanih uz ostavku Ive Sanadera, nju stavimo kao top-temu, i za top-temu postavimo ovu gore navedenu. S tim da će ova potonja ionako za kratko vrijeme izaži iz "štiha", a posljedice će ipak biti malo dugotrajnije, pa možemo poslije vidjeti kako će se razvijati stanje u državi i na Forum.hr.

Ovim putem molim forumaše koji pišu na PDF-u Politika da se slobodno izjasne oko ove ideje, pa ćemo valjda postići obostrano zadovoljstvo.

Silajn
11.07.2009., 00:35
Šališ se, zar ne? :D :D Ako si smatrao da se previše priča o pobjegulji, da nije potrebna još jedna tema, mogao si postove lijepo premjestiti na temu o Sanaderovoj ostavci, a ne hard dilitat dvije teme u dva dana, bez ikakvog objašnjenja. Usput, ja nisam otvorila niti jednu od te dvije teme i to dobro znaš pa bi bilo lijepo da u pompoznom uvodu ne pišeš kao da su moje. Ukupno sam, mislim, tamo ostavila jedan jedincati post, a odnosio se na to da je u Saboru pokrenuto pitanje legalnosti Sanaderovog aktualnog statusa.

Usput, zbog nerada, neznanja ili namjere moderatora, velika tema o Sanaderu je opet zagađena partizani-ustaše govnarijama i raznim teorijama i teorijicama zavjere pa tema o tome kako bivši premijer trenutno koristi rupe u zakonu da bi iskamčio i status saborskog zastupnika i pare i ured i tjelohranitelje zaslužuje poseban topic. Ono, jedno su nagađanja, a drugo su konkretne dokazive i aktualne situacije, zar ne?
Možemo tu temu i proširiti, pa se upitati kako to da Sabor u RH može izglasavati da se jednom zastupniku omogućuje a drugom onemogućuje apsolutno isti postupak pozivajuć se u oba slučaja na ISTI zakon :zubo: Što se mene tiče, tema se može zvati "Mora li se Sabor Republike Hrvatske držati zakona?"

Prijedlog o dvije top teme koje si iznio, iskreno, ne razumijem. Uopće ne vidim zašto bi se, bar za sad, otvarale. Što fali temi o tome je li Sanaderov zastupnički mandat legalan i etičan? Što fali temi u kojoj bi se raspravljalo kako neki zastupnici mogu, a neki ne mogu aktivirati mandat? Zašto ne bismo pričali o tome kako se trenutna saborska većina ruga svakom hrvatskom građaninu, a usput mu i, vrlo konkretno, za povlastice bivšeg premijera, uzima iz džepa? Odnos Sanader/nova Vlada može imat svoj topic, dapače :top:

Aj probaj još jednom objasniti zašto si DVIJE teme obrisao, ne premjestio, ne zatvorio, nego obrisao da se ne mogu čitati postovi o tome kako se Sanader ponaša prema RH i njenim građanima, svojim biračima? Baš svi portali su objavili tu vijest, svi radiji, sve televizije. Samo na forumu to nije tema jer se o Sanaderu "previše priča". Daaaaaaaaj :rofl:

Edit: Dođe li do Sanaderove predsjedničke kandidature, hoćemo li smjeti pisati o svim njegovim postupcima kao premijera, aferama i lažima za vrijeme premijerskog i zastupničkog mandata ili će to biti off-topic? :zubo: Sam' da znam.